Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pomozimo Gradu Malom Lošinju da ostvari bolji rejting!

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

TransparencyPrikazujemo analizu GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnosti gradova i dijalogu s građanima. Mali Lošinj dobio je ocjenu 4,53 od mogućiih 10, što potvrđuje tvrdnju inicijative Čovjek po mjeri otoka da postoji ogroman prostor za unapređenje kroz (su)djelovanje civilnog društva i Grada Malog Lošinja. »

Lotus je istraživanje koje je treći put u pet godina proveo GONG u suradnji sa Udrugom gradova. Koncept otvorenosti i transparentnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave (dalje: JLRS) koji je ispitan istraživanjem LOTUS 2014 uključuje široko shvaćanje transparentnosti kao ukupne otvorenosti lokalne i regionalne razine vlasti prema građanima i predstavnicima zainteresirane javnosti.

LOTUS 2014 (Lokalna Odgovorna i Transparentna Uprava i Samouprava)

Ovakav široko shvaćeni koncept učinjen je provjerljivim i mjerljivim prema područjima rada lokalne i regionalne vlasti koja podliježu ocjeni razine otvorenosti prema građanima, a koja su u ovom istraživanju nazvana dimenzije transparentnosti. Tako LOTUS 2014, kao i njegovi prethodnici, identificira pet dimenzija transparentnosti:

• Javnost rada predstavničkog tijela,

• Javnost rada i odluka izvršne vlasti,

• Pravo na pristup informacijama,

• Suradnja sa zajednicom, te

• Mjesna samouprava.

Svaka od ovih pet dimenzija razložena je na određeni broj pokazatelja koji su nastojali zahvatiti različite aspekte transparentnosti na razini norme i na razini prakse. Prve dvije dimenzije, Javnost rada predstavničkog tijela i Javnost rada i odluka izvršne vlasti, predstavljaju okosnicu istraživanja. Ove dvije dimenzije ispituju postojanje pravnog i institucionalnog okvira za ostvarivanje otvorenosti i transparentnosti u radu JLRS s jedne, te stvarne prakse i implementaciju načela transparentnosti u svakodnevnom radu s druge strane. Pritom se pokazatelji transparentnosti rada lokalnih vijeća/županijskih skupština odnose na iscrpnost izvještavanja o njihovom radu i prije i nakon održavanja sjednica, dok su pokazatelji transparentnosti rada izvršnih vlasti usmjereni na različite specijalizirane odluke u njihovoj ingerenciji (proračun, prostornoplanska dokumentacija, javna nabava itd.) te na opseg i oblik objave informacija o njima, u prvom redu na službenim web-stranicama.

Dimenzija koja se odnosi na primjenu Zakona o pravu na pristup informacijama ispituje dostupnost informacija o ostvarivanju tog ustavnog prava, kao i primjenu Zakona u 2 praksi kroz poslani zahtjev za pristup informaciji i telefonski poziv kojim se traži kontakt službenika za informiranje.

Dimenzija suradnje sa zajednicom donosi pokazatelje vezane za načine suradnje transparentnost izvještavanja o suradnji JLRS s organizacijama civilnog društva (objava natječaja, dodjela sredstava) i drugim organiziranim interesima građana (međusektorska savjetodavna tijela, radne skupine, savjeti mladih i sl.).

Napokon, dimenzija mjesne samouprave odnosi se na postojanje i rad mjesnih odbora kao najniže i građanima najbliže razine vlasti, njihove suradnje s lokalnom razinom vlasti i njihovoj mogućnosti sudjelovanja u proračunskim procesima.

Jjedinice su mogle ostvariti maksimalno 10 bodova na ukupno 63 bodovana pokatatelja, od kojih se dio odnosi na obaveze propisane zakonima ili drugim propisima, a dio predstavlja poželjnu praksu iz perspektive građana.

Grad Mali Lošinj

 Grad Mali Lošinj dobio je 4,53 boda od 10 mogućih i plasirao se je na 134. mjesto od 365 uključenih u istraživanje, čime je ušao u kategoriju netrasparentnih jedinica lokalne samouprave. Napomenimo da je najtransparentniji grad u RH Rijeka sa 9,61 bod, a u našem neposrednom okruženju Grad Krk ušao je u kategoriju izrazito transparentnih gradova, dok je Cres sa 6,17 bodova ušao u kategoriju transparentnih gradova.

Rang lista

 lotlosinj

Koji su pokazatelji koji su doveli do tako niskog rejtinga Malog Lošinja? O radu vijeća, ukupan skor 33%. Nema informacije koja upućuje građane kako mogu prisustvovati sjednicama vijeća, nizak je postotak najava i dnevnih redova vijeća na internetu, kao i postotak objavljenih radnih materijala i zapisnika sjednica vijeća. Statutom Grada nije regulirana dostava vijećnicima materijala za sjednicu najmanje 8 dana prije sjednice. Sa sjednica vijeća nema priopćenja, poziva medijima, priopćenja medijima, objave cjelovite video ili audio snimke.

O radu uprave, ukupan rezultat 50%. Službeni glasnik nije i na neki drugi način dostupan građanima radi izravnog uvida. Nije objavljen Plan proračuna za 2014. godinu. Nema podataka o javnoj nabavi. Gradonačelnik nema definirano vrijeme za prijem građana. Grad nije imenovao koordinatora za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Na gradskom webu ne postoji niti jedno očitovanja zainteresirane javnosti kao i sažeto objedinjeno obrazloženje neprihvaćenih primjedbi u razvoju neke lokalne politike, programa, projekta ili općeg akta sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. Nije objavljen popis sponzorstva i donacija za prethodnu godinu. Grad Mali Lošinj nije dogovorio na zahtjev za pravo na informaciju. Grad Mali Lošinj nema osobu zaduženu za odnose s mjesnim odborima, nisu konstituirani svi mjesni odbori, građani nisu imali mogućnost davanja primjedbi i prijedloga na proračun.

Usporedimo li stanje u Malom Lošinju kroz godine, dolazimo do podatka da je u padu i javnost sjednica Vijeća, javnost rada i odluka jedininice lokalne samouprave, kao i izravna participacija građana u odlučivanju. Suradnja s civilnim društvom od 40% 2009. godine porasla je na 75% 2011. godine, da bi 2014. godine pala na 40%.

Ovo podaci pokazuju da postoji ogroman prostor djelovanja za unapređenje javnosti i transparentnosti lokalne samouprave kao i komunakacije između lokalne samourave i građana. Suprotno ideji da je to zadaća samo za članove predstavničkog tijela i za lokalnu samoupravu, u civilnom društvu to je izazov postavljen i pred ukupnu javnost, medije i organizacije civilnog društva.

Cilj: povećati rejting Grada Malog Lošinja!

Otvoreni podaci su gorivo za demokraciju, sirovina za gospodarski rast.

Komentari: 

04 # SmjenaNaivac 2015-03-11 15:46
Teško da se ova vlast može popraviti. Treba ih razbucati i izabrati druge. A onda njih stalno nadzirati da im ne porastu faraonski apetiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # no pasarandikobraz 2015-03-11 17:02
Citat Naivac:
Teško da se ova vlast može popraviti. Treba ih razbucati i izabrati druge. A onda njih stalno nadzirati da im ne porastu faraonski apetiti.
Teško ih se može razbucati kada su se svi vijećnici skupili u klupko poput ježa pa će i na slijedeće izbore izaći pod parolom "glave na kup". Rješenje je u nezavisnoj listi na koju ne smije nitko od sadašnjih političara ili članova stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # bože miličikatore 2015-03-11 18:44
Ma zamislite analiza GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnost i gradova i dijalogu s građanima!!! Može li ista analiza biti sačinjena i od Inicijative za obitelj?? I sada bi se mi svi trebali referirati što je analizirala udruga nevladinog sektora, dakle neovisna o Vladi RH a koju financira ta ista Vlada RH. Budalaštine i bez zrna soli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # analizaVeki 2015-03-11 19:18
Citat čikatore:
Ma zamislite analiza GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnosti gradova i dijalogu s građanima!!! Može li ista analiza biti sačinjena i od Inicijative za obitelj??
Zašto ne bi mogla? GONG je analizu izradio u suradnji sa Udrugom gradova, piše ti u tekstu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ......nn 2015-03-11 21:30
Ma zamislite nekakva udruga nevladinog sektora dodjelila miomirisnu nagradu Đurđici i sada bi se mi svi trebali referirati na to :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Bože miliInicijativa za obite 2015-03-11 19:15
Pa to je istraživanje Gonga i Udruge gradova. Ne mislite valjda da je ova metoda bez veze. To je metodologija koja se koristi u EU, uostalom gradovi i općine pa i županije mislim u tome sudjeluju i suorganizatori su kroz svoju udrugu. Gong je respektabilna udruga i partner Vladi Rh i drugim institucijama u mnogim projektima. Šta nam se ne sviđa rezultat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # DoljeGore 2015-03-12 15:40
Gong je partner Vladi- sada je i rezultat više nego jasan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # TenProcent 2015-03-11 22:05
A zašto netko nebi smio analizirati rad u jednom Gradu.Kome se ne sviđa neka ne obraća pažnju. To je skandalozno da je Lošinj tako nisko ali u stvari kad znamo tko je preds jednik vijeća i da taj ovisi o čovjeku Ten procent onda dobro da nismo i lošiji a udruge samo neka ispituju i objavljuju rezultate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Jazavacweb 2015-03-12 09:21
Citat Procent:
A zašto netko nebi smio analizirati rad u jednom Gradu. Kome se ne sviđa neka ne obraća pažnju. To je skandalozno da je Lošinj tako nisko ali u stvari kad znamo tko je predsjednik vijeća i da taj ovisi o čovjeku Ten procent onda dobro da nismo i lošiji a udruge samo neka ispituju i objavljuju rezultate.
Nisi u pravu. Gradska web stranica je postala bolja i informativnia baš zahvaljujući predsjedniku GV. Više puta je na sjednicama upozoravao na poslovnik u radu koji nalaže objavu sjednica i materijala webu, ali to za medije nije bila važna vijest pa se o tome ne zna. A predsjednik nema ovlast da naređuje gradskim službama, pa si ti misli ... :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ProtokolKontra 2015-03-16 14:12
Citat web:
[quote name="Procent"]A predsjednik nema ovlast da naređuje gradskim službama, pa si ti misli ...
A meni se čini da im je na "crnoj listi". Na službenoj gradskoj stranici je vijest "Gradonačelnik Gari Cappelli u petak 06. ožujka 2015. u dvorani Gradske vijećnice primio je umirovljenog kontraadmirala Antu Budimira". Na slici se vidi da je nazočan bio i predsjednik GV Anto Nedić, ali u članku ga se ne spominje. Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe ne znam, ali one koji su za to odgovorni treba biti sram.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Veliko GProfesor Baltazar 2015-03-16 17:02
Citat Kontra:
Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe
Ima tu i nepoznavanja pravopisa. Nazivi službenih dužnosti pišu se malim početnim slovom, na pr. dekan, dogradonačelnic a, gradonačelnik, kralj, kraljica, ministar, papa, predsjednik, predsjednica, premijer, pročelnik, ravnatelj, rektor, itd. a ne velikim kao u vijesti na graskoj stranici Gradonačelnik, veeeliko G :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # profesor Rvackogpušmipuli 2015-03-16 20:43
Citat Profesor Baltazar:
Citat Kontra:
Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe
Ima tu i nepoznavanja pravopisa. Nazivi službenih dužnosti pišu se malim početnim slovom, na pr. dekan, dogradonačelnica, gradonačelnik, kralj, kraljica, ministar, papa, predsjednik, predsjednica, premijer, pročelnik, ravnatelj, rektor, itd. a ne velikim kao u vijesti na graskoj stranici Gradonačelnik, veeeliko G :lol:
Da nije admin stranice stručnjak koji je pisao pozivnice za OGV??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Malo K i veliko GZakeralo 2015-03-17 08:07
Hm ... Da li je to nepismenost ili ulizištvo nekog Garijevog uhljeba pitanje je sad. Vidi ovo: "Na predstavljanju knjige kontraadmirala Gradonačelnik Gari Cappelli istaknuo je ...". Kontraadmiral je malo k, a gradonačelnik je veliko G premda su obojica dužnosnici :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Desetci !AntoN 2015-03-12 15:38
U svakom slučaju imaš pravo na svoje mišljenje i ja ti ga ne osporavam. Za razliku od tebe koji pomalo podcjenjuješ i vrijeđaš, ja imam legalitet koji sam dobio od građana ovoga Grada. Ne ovisim , hvala Bogu o nikom pa i navedenom gospodinu. Budi mi zdravo i veselo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ja pomogaopušmipuli 2015-03-11 23:52
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija-Punat-v amo tamo- Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # otvor ženo kapijutamburaš 2015-03-12 08:06
Citat pušmipuli:
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija -Punat - vamo tamo - Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Na koji most si mislio da li na Privlaci ili u Osoru, jedan i drugi ne rade a kad će proraditi ne zna nitko...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # obe ne rademost 2015-03-12 08:12
Tamburaš a vero si tamburaš. Ako oba ne rade
šta ima veze na koji je mislio. Jahtaš neće proći ni na jednom prolazu. Trebao bi te Gari uzeti za savjetnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ***s.s. 2015-03-12 09:36
Citat pušmipuli:
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija-Punat-vamo tamo- Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Zato što TZ,Grad i ostale boli k.... za most i nekakve nautičare, nego, ima još terena na prodaju, a ako treba izvođač, recite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dimenzija transparentnost iweb 2015-03-12 09:10
Ako je jedna od dimenzija transparentnost i gradske vlasti bio "opseg i oblik objave informacija o njima, u prvom redu na službenim web-stranicama. " mislima da je grad ML dobio previsoku ocjenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ..fizikalac 2015-03-12 18:38
Boljem rejtingu svakako možemo pomoći tako da svi mi građani skupimo sredstva pa pomognemo da se hrpetine i brda materijala od iskopa po cijelom otoku pretovare pa deponiraju tamo gdje treba tj. na deponij. Ups.. Pa to je nomoguće.. Deponiranje iskopanog materijala košta 50 kuna po jednoj toni a to je cijena viša nego cijena iskopa strojem sa odvozom.. Nameće se pitanje kome odgovara ovakva cijena deponiranja kad se uzme u obzir da je taj materijal prijeko potreban za zatrpavanje smeća u slojevima? Sa takvom cijenom je normalno da se otok pretvara u deponij. Gdje god kreneš brda smeća. Odlaže se i deponira uz cestu, krče se putevi i šuma da se ima mjesta deponirati. Eto danas bager ravna krivinu iznad dvorane da stane još materijala dakle legalno se deponira. Grad Lošinj deponij..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # deponiranjekrtica 2015-03-12 19:01
Nije mi jasno čemu služi onaj privatni i ograđeni deponij prema aerodromu? Priprema li to netko materijal za aerodrom pa navaža brda iskopa, bojeći se da to netko ne ukrade?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # javnotribina 2015-03-12 22:24
Kriv je Kruljac i društvo oko njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Teška mehanizacijaPješak 2015-03-12 22:52
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ..strojar 2015-03-13 00:08
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?

To je kažnjivo i zabranjeno.. To je posao za MUP..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # uskrsni otociborko 2015-03-13 07:46
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?
Neće biti cesta ali biti će novih automobila, pogledaj koje su sve makine stigle u Lošinj u zadnjih godinu dana. Spasiba !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kumetin 2015-03-13 18:41
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?

Vlasnik stroja ima veze u Gradu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
183 # poklonišjor domaći 2015-03-13 06:27
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # domaćemnadomaći 2015-03-13 09:36
Citat šjor domaći:
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Nije čudo da nam je stanje u Gradu kad nam ovakvi "domaći" kritiziraju jedinu udrugu koja nešto radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Korist od udrugeKacavida 2015-03-13 10:30
Citat nadomaći:
Citat šjor domaći:
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Nije čudo da nam je stanje u Gradu kad nam ovakvi "domaći" kritiziraju jedinu udrugu koja nešto radi.
Savjetovao bi šjor domaćem da se za korist od udruge Idem i ja raspita kod roditelja i djece kojima je tamo "dnevna soba" nakon škole, pa ne idu po kafićima ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .....BB 2015-03-13 11:24
Bojana i Dunja nedajte se.Imate podršku svekolikog poštenog Lošinjskog pučanstva da isušite ovu močvaru u Gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # "najatraktivnij i prostor u gradu"Frodo 2015-03-13 12:08
Citat šjor domaći:
Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu.
Taj "najatraktivnij i prostor u gradu" je zjapio prazan dvadeset godina. :lol: A prostorije u Lidlu su u svezi zajedničkog projekta Grada i udruge za koji su dobiveni novci iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # korist od udrugešjor domaći 2015-03-13 10:42
Hvala kacavidi na savjetu, ali ja sam odgojio troje djece. Niti jednom nije trebala nikakva udruga za ići poslije škole, nego bi djeca išla doma, kod mame ili kod jedne none ili kod druge none. Ma roditelji nisu čuvali tuđu djecu u udrugama, a vlastita djeca po kantunima i ............... ..stigli neželjeni poroci. Pa odjedamput neki roditelji postanu "čuvari" tuđe djece, a vlastita u porocima. Ala, odgoj počinje iz kuće, od mame, tate, nonića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pitanjePero 2015-03-13 14:34
Citat šjor domaći:
...Ala, odgoj počinje iz kuće, od mame, tate, nonića.

A nona ništa? Kakva je to diskriminacija? ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # pitanje- Perošjor domaći 2015-03-14 10:05
Nisam niti očekivao ništa drugo osim "pljuvanja". Pero, Pero nikakva diskriminacija, jer da si dobro pročitao spomenuo sam obje dobre none.Da si domaći i da imaš imalo kriance domaći odgoj bi Vam naložio barem malu ispiru za učinjenu pogrešku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # pokušaj vraćanja starih vrijednostistara škola 2015-03-17 10:47
bravo, slažem se s tvojom konstatacijom.
bez uvrede ikome, trebalo bi educirati roditelje kako se nositi sa fazama odrastanja svoje djece, najlakše je dati djetetu 30kn i pustiti ga na cestu. To je velik društveni problem i zato nam se sve više i događaju razne kriminalne radnje.
U udruge i ustanove koje rade sa ljudima, a posebno djecom, prvo treba uvesti detaljne analize osoba koje se prijavljuju za taj posao ili rad. Od znanja, razine čovječnosti, funkcioniranja te osobe unutar društva, razina kulture, analiza funkcioniranja u vlastitoj obitelji, uspješnost odgoja vlastitog djeteta(ako ga ima) i sl. U današnje vrijeme papir(diploma, svjedodžba) više ništa ne znače kad ih se u svakoj generaciji veliki postotak ili prošverca ili "otkupi znanje".
znam da će ovaj post biti popljuvan od onih koji se nađu u njemu, ali bilo bi optimistično da je ta brojka što manja, jer bi to bio prvi znak svijetlije budućnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # 17. sjednica Gradskog vijećaAA 2015-03-13 18:24
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RudiBobi 2015-03-14 12:31
Vjećnik BB postavio je neka pitanja na prošloj sjednici vijećniku Ivkoviću
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Nije smeće sve za vrećeOtpad 2015-03-15 11:27
Citat AA:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...

Zanimljivo štivo za one koji imaju živaca čitati ga! Po reviziji ispada da GML, u kojem radi 40 ljudi, nije na vrijeme odradio ni Plan gospodarenja otpadom niti je donio Odluku o javnoj usluzi prikupljanja miješanog i biorazgradivog otpada. Sanacija deponija na Kalvariji je tek u fazi rješavanja imovinsko-pravn og stanja, a GML istovremeno tvrdi da "do kraja 2014. kreće prva faza izgradnje pretovarne stanice". Kada je edukacija lokalnog stanovništva u pitanju, GML se hvali "brojnim aktivnostima" u vidu tiskanja (skupih) letaka, eko radio emisijama na lokalnom radiju (kolika mu je uopće slušanost?) i "ispomoći udrugama" u akcijama čišćenja. S druge strane, po sadržaju kanti i kontejnera svi mogu vidjeti da većina Lošinjana nema pojma što je to "odvojeno prikupljanje otpada", a ni računi za smeće nisu baš motivirajući (plaća se fiksna litraža, reciklirao ti doma ili ne). I ove godine će staviti baje za zeleni otpad iz vrtova puno prekasno, jer vrtovi i javne površine u ovim našim mediteranskim krajevima se čiste u veljači i ožujku, a ne tek za Dan planeta Zemlje kao na kontinentu. Najbolja edukacija je edukacija primjerom. Nekada su to bile obavezne radne akcije čišćenja Čikata za učenike osnovne i srednje škole. Onaj tko je morao čistiti za drugima nije mu padalo na pamet da sam baca smeće u prirodu i bio je i te kako motiviran vikati na one koji to čine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # OtpadSitnozub 2015-03-17 13:26
Nažalost jasno je i vidljivo da ovo nije odrađeno. Na otocima nema kanti za razvrstavanje otpada. One koje postoje u Malom Lošinju nisu postavljene na način da ih ne raznosi vjetar. Nekima su kantama polomljeni poklopci već mjesecima. Nema tiskanih uputa gdje se sve nalaze. Nema mogućnosti za razvrstavanje aluminija niti tkanina. Čak i oni malobrojni građani koji se trude da razvrstavaju su prilično demoralizirani jer ne znaju kako neke stvari razvrstati. Žalosno je da se Grad hvali sudjelovanjem u Zelenoj čistki, koja je građanska inicijativa i kojoj treba osigurati logistiku, jedan dan u godini.
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # biram, biraš, bira..Guska u magli 2015-03-17 18:03
Citat:
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Kad bi u ovom gradu postojali mediji, onda bi više ljudi a ne samo neki znali da je Dubravko Devčić osoba koja nije u glasačkoj mašini. On pita, komentira, ne diže ruku. ALI JE SAM! A tobožnje novinarke su baš po Gebelsovom naputku, to je propaganda a ne novinarstvo. Slađana Vignjević otvoreno se je deklarirala na tribini, baš kao i Marta Fazlić. Dobro Marta baš i nije prava novinarka, ona je tu da reklamira rasprodaje u jadrankinoj trgovini i reklamira poteze svojih šefova i onih koji ih opslužuju. Ali Novi list je sa tobožnjom novinarkom nisko pao, a s njom i svi mi i naša informiranost. U pravim novinama vijest bi bio onaj tko razmišlja drugačije pa bi ga to netko i pitao,ali uloga takozvanih novinarki je da o različitim mišljenjima nitko ništa ne zna.
Dubravko Devčić jedini je lokalni političar kojemu se može vjerovati i koji nije okrenuo stranu i izdao svoje birače čim su završili izbori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # birambiraj 2015-03-17 22:14
Citat Guska u magli:
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Kad bi u ovom gradu postojali mediji, onda bi više ljudi a ne samo neki znali da je Dubravko Devčić osoba koja nije u glasačkoj mašini. On pita, komentira, ne diže ruku. ALI JE SAM!
Kada su novinari pisali ili komentirali,što zapravo vijećnik gosp.Devčić traži, razmišlja drugačije od dirigiranih vijećnika pita ili zašto je protiv odluka gdje na kraju ostaje SAM?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Silenzio stampanouvinar 2015-03-18 09:35
U ovom gradu postoje mediji, ali je pitanje kako obavljaju svoju funkciju. Radio ne slušam, ali čitam Novi list i ne sjećam se da je ikad objavio neko od njegovih pitanja. Izgleda da za njega kao predstavnika dijela lošinjskih birača vlada "Silenzio stampa" ;-) Tko zna zašto ?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dogovorena pitanjaKlempy 2015-03-18 09:54
Znam ja! Značaj koji se pojedinim temama daje u medijima utječe na njihov značaj u javnosti. Kad medij ne spomene vjećničko pitanje ono nema značaj u javnosti. A Dubravko ima neugodan običaj da postavlja pitanja koja nisu dogovorena u "komitetu" i na koja je već spreman odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # gradski webSeljo 2015-03-17 15:58
Citat:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Dobro kad idem preko linka vidim. Ali me zanima kako to građanin Malog Lošinja može vidjeti na gradskim stranicama. Gdje je to objavljeno? Idem na gradsko vijeće i zadnju sjednicu koju vidim je za 7. sjednicu iz 12/2013. Jel ja to ne znam pronaći jer sam informatički seljo ili grad nije transparentan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZbrkaTK 2015-03-17 16:49
Citat Seljo:
Citat Otpad:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Dobro kad idem preko linka vidim. Ali me zanima kako to građanin Malog Lošinja može vidjeti na gradskim stranicama. Gdje je to objavljeno? Idem na gradsko vijeće i zadnju sjednicu koju vidim je za 7. sjednicu iz 12/2013. Jel ja to ne znam pronaći jer sam informatički seljo il grad nije transparentan?
Nisi seljo, nego si korištenjem interneta stekao neke navike, pa te zbunjuje kad dizajner web stranice i oni koji je održavaju "idu šumom" dok ti "ideš drumom". Ukratko, naviknut na logičan raspored, sadržaj koji te zanima tražiš na mjestu na kojem bi trebao biti, a on se nalazi na mjestu koje "bode oči", ali ne i tamo gdje bi također trebao biti.

Na naslovnici službene gradske stranice www.mali-losinj.hr/ je rubrika NAJNOVIJE VIJESTI, a prva po redu je vijest MATERIJALI ZA 17. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA s uputom "Materijali za Gradsko Vijeće Preuzmite datoteku: MATERIJALI ZA 17. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA NAPOMENA: Točke možete pregledavati na dva načina: 1. Neposredno iz preglednika (kliknite na naziv točke) 2. Sa svojeg kompjutera (desni klik na naziv točke -> odabrati “save as” ili “spremi kao” i odaberete mjesto na kompjuteru gdje želite spremiti točke)" i tekstom PROČITAJ. Naslov i tekst PROČITAJ su linkovi na sadržaj iz upute, ali da su to linkovi možeš znati samo ako preko njih pređeš pokazivačem miša. Očigledno si poput većine korisnika interneta naviknut na boju teksta s linkom (kad nije podvučen crtom) bitno različitom od boje teksta bez linka, što na gradskoj stranici nije slučaj.

Raspored sadržaja je zbrkan i nelogičan, pa se u vodoravnom meniju po stavkom Gradska uprava kao hijerarhijski niža stavka nalazi Gradsko vijeće premda vijeće nije upravno tijelo. Zanimljivo je, a možda i znakovito, da je na vrhu izbornika Gradska uprava Gradonačelnik, da potom slijede Upravni odjeli Grada, a tek nakon njih Gradsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hvala!Seljo 2015-03-17 17:34
Pokušavam biti dobronamjeran prema tim stranicama i pronaći na njima dokumente o kojima se je pisalo. Danas sam pronašao plan ukupnog razvoja, ali ta me je sjednica zbunila. Molim vas za mišljenje, ovo nije provokacija, je li ta stranica dovoljno informativna. Šta god sam upisao u tražilicu na njoj nisam našao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Enigmatska web stranicaTK 2015-03-17 18:01
Citat Seljo:
Molim vas za mišljenje, ovo nije provokacija, je li ta stranica dovoljno informativna. Šta god sam upisao u tražilicu na njoj nisam našao.
Odgovor glasi: Nije dovoljno informativna. Stranica te vrste čije održavanje plaćaju građani mora biti takva da i informatički neuka osoba na njoj može s lakoćom naći sve što je može zanimati. Kad snalaženje na njoj sliči rješavanju enigmatske zagonetke, građani imaju osnove sumnjičiti gradsku vlast za netransparentno st i uskraćivanje informacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Materijali za sjednicegost 2015-03-27 12:48
Zanima mene, ali uzalud klikam jer mi se pojavljuje poruka 404 Error, Apologies, but the page you're looking for can't be found što znači da ga je admin gradske stranice već uklonio. Pitam se zašto. Predlažem adminu ove stranice da materijale za sjednice GV i zapisnike drži dostupnim posjetiteljima, jer na službenu gradsku stranicu ne treba računati :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # još jedan kretenradio l. 2015-03-14 11:01
Eto od stručnjaka za odgoj "šjor domaći" doznali smo i za termin "domaći odgoj". To "domaći" se valjda odnosi na ljude koji su rođeni na otoku, ili mu je jedan od roditelja otočanin, ili moraju biti oba, ili nonić mora biti domaći, ili moraju govorit po domaću, ili talijanskim jezikom, ili ti ljudi moraju imati barku, ovce, mriže, nedjeljom ići na misu itd. Kretenski, ali nije to ništa nova, za takvog po toj analogiji postoji i fureštanski odgoj, i pitaj boga kakav još.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # radio Išjor domaći 2015-03-14 18:51
"Domaći odgoj" potječe od osnovice DOM. Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali itd.itd. Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Veše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ..fuki 2015-03-15 01:45
Citat šjor domaći:
"Domaći odgoj" potječe od osnovice DOM. Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali itd.itd. Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Veše.

A šta je to vaše a nije naše?? Šta je to od prodanci a nije od prišlići??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Velika rasprodajaŠjor prišlić 2015-03-16 16:54
Citat šjor domaći:
Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Citat:
Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Vaše.
Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # na laje pas radi selafido 2015-03-16 19:25
Citat Šjor prišlić:
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Politika je sve rasprodala a ne građani Lošinja, ali ima jedna poslovica uvijek aktualna: "ničija svijeća nije gorjela do zore" :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ..bosanc 2015-03-16 20:48
Citat fido:
Citat Šjor prišlić:
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Politika je sve rasprodala a ne građani Lošinja, ali ima jedna poslovica uvijek aktualna: "ničija svijeća nije gorjela do zore" :sad:
A političari su mahom duomaći a ne prišlići kako to domaći navodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tempi pasatienver 2015-03-16 21:36
Citat bosanc:
A političari su mahom duomaći a ne prišlići kako to domaći navodi.
Netko pokušava ubaciti temu "odnos domaćih i prišlića" da skrene pozornost javnosti sa pravih tema. Metode agitpropa ne prolaze više na Lošinju, sve je to već viđeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # domaćempušmipuli 2015-03-14 11:23
Šjor domaći sa naglaskom na domaći nije primjetio da su se stvari promijenile unazad 50 godina. Možda još uvijek ide na kondot i briše rit sa klipom od kukuruza. Možda mu je još uvije pod u dnevnom boravku zemljan. Ipak.. stvari su se promijenile. Danas postoje mediji, internet, barem 20 puta opširniji i teži školski program u odnosu na prije 50 godina, borba za goli opstanak svih pa tako i potreba da se sa djecom puno više radi a roditelji za to imaju jako malo vremena. None i nonići žive ko zna gdje jer nismo "DOMAĆI". Zato veliko hvala Bojani na njenom trudu sa djecom i u zajednici. Bojana hvala ti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # XyzBobi 2015-03-14 12:34
Bojanu za predsjednicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # svi smo mi norcimirko 2015-03-18 15:41
Citat Bobi:
Bojanu za predsjednicu
..a Garija ponovno za gradonačelnika, politika ćini čuda !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # NajRobi 2015-03-18 17:38
Tak je. Da bi reč rekal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost za razumijevanje pisanog teksta nije na čitatelju nego na autoru. A ni manjak dobrog odgoja te ne čini poželnim sugovornikom.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.