Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Duel između jednog instant lidera i jednog nikad lidera

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

duelPred Hrvatskom je dosad možda najneizvjesnija, pa stoga i dramatično zaoštrena izborna odluka. Kampanje su uvijek napumpane kao da je riječ o pitanju života ili smrti. Ali ovoga puta zaista nismo daleko od toga. U 25 godina višestranačja malo je bilo važnijih izbora. Predstojeći mogu imati karakter povijesne prekretnice. Na stolu su pitanja mnogo bitnija od onih hoće li zemljom vladati ljevica ili desnica. O čemu će to Hrvatska na skorim izborima zapravo odlučivati, pita Jelena Lovrić u Jutarnjem listu »

Na prvoj razini riječ je o izboru između Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka. Parlamentarni su izbori postali jako, neprirodno personalizirani. Kao da je riječ o izboru između dvije političke ličnosti, a ne dvije političke opcije. Sužavanje fokusa lako je objasniti. Njih su dvojica jedini izgledni kandidati za premijera. Usto, obojica su svoje stranke pretvorili u vlastite slijepe sljedbe. HDZ je danas isto što i Tomislav Karamarko. Kao što je i SDP jednako Zoran Milanović. Oni diktiraju političku agendu, kao i ukupnu kadrovsku vertikalu. Izborne su liste nakrcali svojim prijateljima i poslušnicima. Činjenica da je Hrvatska prisiljena birati između njih dvojice govori prije svega o bijedi hrvatske političke elite. Jer, u ovom slučaju sasvim sigurno nije riječ o sudaru političkih titana.

Sraz dva politička antiheroja
Premda su cijelu političku scenu zagušili svojim borbenim pokličima, kristalno je jasno da se ovdje nije namjerio junak na junaka. S mnogo se više razloga može govoriti o srazu dva politička antiheroja: jednog autista koji je potkraj mandata postao žestoki populist i jednog konspirativca koji politikom pokušava upravljati iz sjene i mraka, bježeći s javne scene.

S jedne strane, nesumnjivo inteligentan, dobro obrazovan i diplomatskom karijerom glaziran zagrebački fakin, koji se više voli tući nego raditi i gardom ekstremnog narcisa skriva vlastite komplekse. S druge strane, prema poslu jednako komotan, ali uvelike provincijalan lik, vrijednosno i karijerno formiran u bigotnim crkvenjačkim krugovima i rigidnim obavještajnim službama, koji politiku prakticira kao permanentni rat protiv uglavnom izmišljenih neprijatelja.

Kako raste strah od Karamarkova desnilom zadojenog prijekog suda, tako se Milanović sve češće doživljava kao jedini branitelj ne samo ljevice, nego i dostignutih civilizacijskih standarda, nekakve građanske i pristojne Hrvatske. Premda nikada nije bio ljevičar i nikada nije znao funkcionirati kao faktor kohezije. Ali šef mu je HDZ-a omogućio taj status. Snažno je pomogao njegovu uzgonu. Milanović, istina, ne okuplja, ali Karamarko antagonizira. Istraživanja koja smo prethodnih dana objavljivali pokazuju da je prihvaćenost aktualnog premijera veća od kapaciteta njegove stranke, pa i koalicije. Dok šef HDZ-a istodobno nikako ne uspijeva postati vođa desnice. Desnica je danas bez lidera, ne zato što Karamarko ne bi baratao desničarskom retorikom, dapače, u tome je postao pravi šampion, nego zato što nije sposoban stati na čelo kolone, karizma mu je nikakva. Izborna se kampanja, dakle, pretvorila u žestoki duel između jednog instant lidera i jednog nikad lidera.

Liste lijepih želja
Na drugoj razini izborna se utakmica pokušava predstaviti kao veliki sraz političkih, prije svega gospodarskih programa. Što bi Hrvatskoj, s obzirom na dramatične ekonomske okolnosti, moralo biti prioritetno. Ali tu se zapravo nema što birati. I SDP-ova i HDZ-ova koalicija javnosti prodaju mačka u vreći. Ekonomski su im programi slični. Sličan je i napor da se što više sakrije od javnosti. Iz objavljenog, naime, o stvarnim se namjerama ništa ne može saznati. Milanović se svog izbornog Plana 21 ni dosad nije držao. HDZ-ov naveliko najavljivani gospodarski program nitko nije vidio. Javnosti je predstavljena samo lista lijepih želja. Između ljutih konkurenata nema u tom pogledu nekih velikih razlika. Pogotovo ih nema u odnosu prema reformama. Na obje strane o tome šute kao zaliveni. Javnosti će obećati brda i doline, ali ni spomena odakle pare, kako će se ta njihova Potemkinova sela financirati.

Vladimir Gligorov, uvijek brutalno iskreni analitičar Bečkog ekonomskog instituta, tvrdi da SDP laže kad govori da su rezovi i reforme već odrađeni, dok će za HDZ-ov program reći da je prazan, nerealan i populistički. Ključne političke stranke i koalicije puštaju maglu i složno skrivaju što bi se na ekonomskom planu nakon izbora zaista moglo događati. Zato objavljene programe, zbirke bajki za izborno drogiranje javnosti, ne treba uzimati ozbiljno. Ali, izostanu li reforme, kako se iz njihovih deklaracija može razumjeti, Hrvatska će nakon izbora vrlo vjerojatno biti izložena diktatu konglomerata vanjskih faktora: EU-a, međunarodnih političkih i financijskih struktura. Primjer Grčke pokazuje da neće moći birati. U pola godine slomili su Alexisa Tsiprasa, pa će i novog hrvatskog premijera, ma tko on bio. Bivši ministar Borislav Škegro ironično konstatira da nema straha od loših stranačkih programa, jer nijedan od njih neće dobiti šansu da se realizira. "Lugar iz Bruxellesa donijet će svoj program. Njega će provoditi hrvatska vlada, koja god bila." U suprotnom, zavrnut će se financijske slavine, neće biti servisiranja postojećih dugova, presušit će bankomati ...

Izbor između slobode i neslobode
Kako stvari sada stoje, kao osnovna dilema predstojećih izbora nameće se odluka koja se tiče primordijalnih, pretpolitičkih vrijednosti. Nije riječ o izboru između ideoloških blokova, pa ni svjetonazora, nego će Hrvatska na predstojećim izborima odlučivati o svojim civilizacijskim sidrima. Birat će između slobode i neslobode. Potvrdit će ili osporiti demokratski karakter države. To je izbor koji je pred naciju postavio Tomislav Karamarko, koji upravo na tom planu najavljuje promjene. U prvom redu radikalan otklon od dostignutih standarda sloboda te građanskih i ljudskih prava. Jedno vrijeme on je to nazivao lustracijom, ali s vremenom iz njegovih se izjava moglo razumjeti da šef HDZ-a ne zagovara obračun s najzloćudnijim ostacima obavještajnog aparata bivše države, nego zapravo najavljuje pravu "kulturnu revoluciju". Teror jedne partije nad cijelim društvom.

U više navrata HDZ je javno deklarirao svoju namjeru da s osvajanjem vlasti preuzme ne samo upravljanje državom, nego i kompletnim društvom. Kao da je to najnormalnije, Karamarko se na sva usta hvali da će kao premijer diktirati društvene procese. Najavljuje lobotomiju i inženjering ljudskih duša. Dominacija je politike u Hrvatskoj i dosad bila prevelika. Šef je HDZ-a dodatno kani pojačati. Politički će podjarmiti i okupirati sve društvene strukture. Nakon što je zaprijetio Državnom odvjetništvu pa slobodi medija, preko riječkog kazališta najavljuje suspendiranje umjetničkih sloboda. Lustraciju, odnosno progon iz javnosti navijestio je uglednim intelektualcima koje je po vlastitom ukusu proglasio nepodobnima. Hrvatskoj će, kaže, određivati što ima misliti. Želi vladati glavama građana zato što je takvim policijskim umovima sumnjivo sve što ne kontroliraju, sve što slobodno raste i cvate. Zato neprestance prebrojavaju i provjeravaju ljude, tragaju za nedomoljubnim elementima, nedovoljno dobrim Hrvatima, državnim neprijateljima. Na žalost, takav je diskurs odlika zatvorenih, a ne demokratski otvorenih društava. Prevlada li, Hrvatska će reducirati indeks već osvojenih sloboda, političkih, društvenih, možda i individualnih. Bio toga svjestan ili ne, ali Karamarko zagovara povratak u ozračje totalitarnog sustava.

Samokastrirajuće hrvatstvo
Čudna je stvar s tim velikim Hrvatima i samozvanim čuvarima domoljublja. Dok s jedne strane rone krokodilske suze nad slabim demografskim pokazateljima i svaki su porod spremni honorirati s tisuću eura, istodobno će velike dijelove nacionalnog korpusa bez milosti škartirati.

Šef HDZ-a tvrdi da bi s njegovim dolaskom na vlast broj Hrvata narastao na pet milijuna, ali on bi istodobno dobru polovicu nacije prekrižio i amputirao. Njegovo hrvatstvo nije inkluzivno, nego je isključujuće. Samokastrirajuće.

Dok se otvarajući kampanju, na prvom HDZ-ovom predizbornom skupu u Osijeku, Tomislav Karamarko prigodno izjašnjava, kako je rekao, protiv ideologije podjela, kor njegovih rasova zborno grmi: satrat ćemo, zgazit ćemo, razvalit ćemo, demolirat ćemo... Koga? Pa naravno, one koji nisu s njima.

Možda se sve to na koncu pokaže predizbornom varkom, pumpanjem adrenalina radi dizanja vlastitih birača, možda nakon izbora okrenu ploču, ali to je tek jedna od mogućnosti.

Zoran Milanović s pravom govori da HDZ nikada nije bio gori. Njegova je tragedija da bi ga i takav, nikad gori, HDZ na koncu mogao pobijediti. Nije sramota izgubiti od boljega. Ali od gorega...?

Jutarnji list: Hrvatska će na izborima odlučivati o svojim civilizacijskim sidrima. Birat će između slobode i neslobode

Komentari: 

132 # "civilizacijska sidra"Lazanski 2015-10-27 08:59
Dakle, sadašnju zvezdu „Jutarnjeg lista” Jelenu Lovrić poslednji put sam video u maju 1991. u prostorijama lista „Danas” u Zagrebu. Svratio sam tamo, jer sve do marta 1991. bio sam član te redakcije. Sretnem kolege, Jelenu Lovrić i Gojka Marinkovića, razgovor uobičajen, Jelena me gleda onim svojim divnim, sanjivim očima, Gojko gleda kroz mene, pitanja klasična, kako je u Beogradu, šta ima u „Politici”. Šta da im kažem, pa oni su iz Zagreba u Beograd u poslednjih 15 godina dolazili barem jednom nedeljno, u CK Srbije i u CK SK Jugoslavije, pratili su Partiju, znaju sve bolje od mene. Od Stambolića, Čkrebića, Krunića, do Miloševića i drugih.

Popismo, dakle, tada u maju 1991. verovatno našu poslednju zajedničku kafu i na rastanku Jelena me ozbiljno zaskoči: „Kada će već jednom ta tvoja JNA da izvrši taj puč, ode ovo sve do đavola, pa i mi”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
711 # Trač meštarLažanski 2015-10-27 13:00
Proziran trik. Nemaš čime opovrgnuti napisano pa pokušavaš opanjkati pisca. I to jednim tračem Miroslava Lažanskog da se ne raspravlja o izborima nego o Jeleni Lovrić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # SDPveć viđeno 2015-10-27 19:48
Klasična politička propaganda stara škola KOS-a i UDB-e koja nema nikakve veze sa novinarstvom ,sama postavlja pitanja,odgovar a na njih i donosi zaključke kao što njezini nalogodavci zatraže.Uz ovakve oglase bi se moralo uvijek istaknuti da je riječ o plaćenom oglasu a ne ozbiljnom novinarskom uratku za što se ovaj oglas pokušava prodati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # Nauči brojatiLažanski 2015-10-27 21:21
Citat već viđeno:
sama postavlja pitanja,odgovara na njih i donosi zaključke kao što njezini nalogodavci zatraže.
Mora biti da nismo čitali isti članak. Koliko ja vidim postavila je samo jedno pitanje i na njega odgovorila. Pitala je koga će Karamarkovi ljudi satrat, zgazit, razvalit i demolirat i izvela logičan zaključak: one koji nisu s njima. Pa neće valjda gazit one koji su s njima :lol: A ti nam objasni tko su joj nalogodavci. Milanović sigurno nije jer tko bi svoga šefa nazvao narcisom koji skriva svoje komplekse.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
89 # BrojanjeMate Matika 2015-10-28 09:31
Neki imaju problema s brojanjem. Jedan od njih na TV nije znao nabrojati pet sektora koje bi razvijao kao premijer, a onda je rekao "Četiri godine ove Vlade možemo ocijeniti samo jednom ocjenom ili jednom riječju: potpuni debakl". Što su dvije riječi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # Viša matematikaJuki 2015-10-28 13:26
Citat Mate Matika:
Neki imaju problema s brojanjem. Jedan od njih na TV nije znao nabrojati pet sektora koje bi razvijao kao premijer, a onda je rekao "Četiri godine ove Vlade možemo ocijeniti samo jednom ocjenom ili jednom riječju: potpuni debakl". Što su dvije riječi :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # SDPveć viđeno 2015-10-28 16:32
" A ti nam objasni tko su joj nalogodavci. Milanović sigurno nije jer tko bi svoga šefa nazvao narcisom koji skriva svoje komplekse."
Ako si pročitao cijeli tekst morao si vidjeti da se u 90% teksta kritizira HDZ a tek da bi se pokušao steći neki dojam vjerodostojnost i usput se kratko i blagim kritikama uz pohvale spominje SDP.
Na osnovu ovog teksta bi se moglo zaključiti kako u zadnjih par godina vladavine SDP-a živimo u blagostanju bez kriminala,korup cije i opće pljačke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
710 # Nauči i brojati i čitatiLažanski 2015-10-28 17:01
Citat već viđeno:
Ako si pročitao cijeli tekst morao si vidjeti da se u 90% teksta kritizira HDZ a tek da bi se pokušao steći neki dojam vjerodostojnosti usput se kratko i blagim kritikama uz pohvale spominje SDP.
Već se pokazalo da ti brojanje baš ne ide, ali to ti ne smeta da sada iznosiš "precizan" podatak o 90 % teksta s kritikom HDZ-a. To naprosto nije istina. Lovrićka podjednako "šamara" i lijevo i s desno:
Pa tako piše:
HDZ je danas isto što i Tomislav Karamarko. Kao što je i SDP jednako Zoran Milanović. Oni diktiraju političku agendu, kao i ukupnu kadrovsku vertikalu. Izborne su liste nakrcali svojim prijateljima i poslušnicima. Činjenica da je Hrvatska prisiljena birati između njih dvojice govori prije svega o bijedi hrvatske političke elite. Nije li to istina?
Zatim piše:
I SDP-ova i HDZ-ova koalicija javnosti prodaju mačka u vreći. Ekonomski su im programi slični. Sličan je i napor da se što više sakrije od javnosti. Iz objavljenog, naime, o stvarnim se namjerama ništa ne može saznati. Milanović se svog izbornog Plana 21 ni dosad nije držao. HDZ-ov naveliko najavljivani gospodarski program nitko nije vidio. Javnosti je predstavljena samo lista lijepih želja. Između ljutih konkurenata nema u tom pogledu nekih velikih razlika. Pogotovo ih nema u odnosu prema reformama. Na obje strane o tome šute kao zaliveni. Javnosti će obećati brda i doline, ali ni spomena odakle pare, kako će se ta njihova Potemkinova sela financirati.
Kao jedino pozitivno o Milanoviću Lovrićka je navela nešto što on nije najavio, a Karamarko na sav glas obećava:
U više navrata HDZ je javno deklarirao svoju namjeru da s osvajanjem vlasti preuzme ne samo upravljanje državom, nego i kompletnim društvom. Kao da je to najnormalnije, Karamarko se na sva usta hvali da će kao premijer diktirati društvene procese. Najavljuje lobotomiju i inženjering ljudskih duša. Dominacija je politike u Hrvatskoj i dosad bila prevelika. Šef je HDZ-a dodatno kani pojačati. Politički će podjarmiti i okupirati sve društvene strukture. Nakon što je zaprijetio Državnom odvjetništvu pa slobodi medija, preko riječkog kazališta najavljuje suspendiranje umjetničkih sloboda. Lustraciju, odnosno progon iz javnosti navijestio je uglednim intelektualcima koje je po vlastitom ukusu proglasio nepodobnima. Hrvatskoj će, kaže, određivati što ima misliti. Želi vladati glavama građana zato što je takvim policijskim umovima sumnjivo sve što ne kontroliraju, sve što slobodno raste i cvate. Zato neprestance prebrojavaju i provjeravaju ljude, tragaju za nedomoljubnim elementima, nedovoljno dobrim Hrvatima, državnim neprijateljima.
Citat:
Na osnovu ovog teksta bi se moglo zaključiti kako u zadnjih par godina vladavine SDP-a živimo u blagostanju bez kriminala, korupcije i opće pljačke.
Na osnovu ovog teksta mogao je to zaključiti samo onaj tko osim s brojanjem ima problema i s razumijevanjem pročitanog. Pa daj, brate, citiraj neku rečenicu iz koje se dade zaključiti da Lovrićka hvali vladavinu SDP-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # šišmiši i vranehranitelj tuljana 2015-10-28 19:06
Nije na odmet u današnje doba, kad se pojedincu može učiniti da su "svi oni isti" staviti ovakav članak kao podsjetnik.

Ipak biramo između onih koji su Hrvatsku opljačkali i onih koji ju nisu ni željeli.

Zaposleni čovjek često nema ni vremena ni volje za razaznati sitne nijanse i zato je dobro vidjeti protiv koga su mrzitelji Hrvatske i Hrvatskog naroda, deca jugooficira i funkcioneri JNA, UDBE i KOS-a, deca komesara, sekretara, članovi KPJ, socijalističke omladine i slična ekipa.

Stoga pozdravljam ovaj članak, i molim navedite protiv koga su razne Vesne, Zorani, Vukovi, Nadžedže, Dragani... kako bi Hrvati znali za koga glasati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # ekspertizahranitelj tuljana 2015-10-28 19:12
Ja zapravo kad nisam siguran koji stav zauzeti (ili nemam vremena za analizu) odem na neki od ljevičarskih državnih portala kao npr. Halter, Novosti i slični i onda prema tome donesem konačni zaključak.

Recimo ozbiljnost situacije i opasnost po Hrvatsku s ilegalnim imigrantima shvatio sam tek po posjeti Halteru i kad sam se uvjerio kako im se oni neobuzdano vesele i pozivaju ih da OSTANU u što većem broju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
710 # ......Pipi duge gaće 2015-10-28 19:31
Citat hranitelj tuljana:
Ipak biramo između onih koji su Hrvatsku opljačkali i onih koji ju nisu ni željeli.
Biraj onda one koji su je željeli da bi je opljačkali. Neka ti u odluci pomogne bivša žena privatizacijsko g tajkuna i milijardera Luke Rajića koja kaže "Nijedan Hrvat, domoljub i vjernik ne može glasati za Zorana Milanovića i SDP osim ako se nije zabunio." Ona za to ima milijune razloga. Imaš li ih i ti?
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # ko je dirao pipihranitelj tuljana 2015-10-28 19:40
Što je točno loše ta žena učinila da bismo odbacili njeno mišljenje (i ona ima pravo na mišljenje)?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # .....UčoPipi duge gaće 2015-10-28 19:51
Citat hranitelj tuljana:
Što je točno loše ta žena učinila da bismo odbacili njeno mišljenje (i ona ima pravo na mišljenje)?
Nisam rekao da je nešto loše učinila. Samo sam pripomenuo da ima milijune razloga za takvo mišljenje. Mora biti da ih imaš i ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
57 # Izborni imperativDino 2015-10-31 08:18
Citat hranitelj tuljana:
Što je točno loše ta žena učinila da bismo odbacili njeno mišljenje (i ona ima pravo na mišljenje)?
Naravno da ima pravo na svoje mišljenje, ali kad svoje mišljenje plasira u javnost kao izborni imperativ za svakog Hrvata, domoljuba i vjernika izlaže se javnoj kritici. Evo što o njenom izbornom imperativu kažu čitatelji:
du-tat: Prava se javila. Niti je domoljub jer da je ne bi se obogatila pokradenim novcem u doba vladavine HDZ-a, da je prava vjernica ne bi radila sve te gluposti koje je radila, a da je prava Hrvatica ne bi otišla s pokradenim novcem živjeti izvan Hrvatske. A takvi kao ona i jedino mogu biti uz HDZ.
Big Fish: Ako ima boga a ima tebe i tvog bivseg muza stic ce Hrvatsko pravosude .
kormilar: Ja sam mislio da joj program SDP-a ne odgovara, kad ono! Dakle, još jedna korumpirana, koja glasa za HDZ iz "zahvalnosti". Naime, da nije bilo HDZ-a za nju nitko nebi znao!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
710 # PravopisUčo 2015-10-28 19:40
Citat hranitelj tuljana:
... mrzitelji Hrvatske i Hrvatskog naroda,
Mi Hrvati pridjeve pišemo malim početnim slovom. Barem mi pismeni Hrvati. Znači, ne "Hrvatski narod" nego "hrvatski narod". Pučkoškolsko gradivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # brumhranitelj tuljana 2015-10-28 19:43
Znao sam da će se netko na to (veliko slovo u ovom slučaju je izraz poštovanja) uhvatiti ko škrpun na ješku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
79 # PravopisanjeUčo 2015-10-28 19:47
Pravopis precizno određuje u kojim slučajevima se pridjev piše velikim početnim slovom. Sintagma "hrvatski narod" nije među njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # Bueno nottehranitelj tuljana 2015-10-28 19:52
Skretanje ras prave na "pravopisnu grješku" je priznanje nedostatka Drugih konkretnih argumenata.

Lakunoč.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
79 # ....Učo 2015-10-28 20:21
Kakve "Druge" argumente se može imati na otrcanu ekstremističku frazu o mrziteljima Hrvatske i Hrvatskog naroda, deca jugooficira i funkcioneri JNA, UDBE i KOS-a, deca komesara, sekretara, članovi KPJ, socijalističke omladine? Zar bi te trebalo podsjetiti tko sve su bili jugooficiri, "deca" jugooficira, sekretari i članovi KPJ, socijalističke omladine i t.d., a čine političku elitu na obje strane političkog fronta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
612 # ElitaSnupi 2015-10-28 20:44
Citat Učo:
Zar bi te trebalo podsjetiti tko sve su bili jugooficiri, "deca" jugooficira, sekretari i članovi KPJ, socijalističke omladine i t.d., a čine političku elitu na obje strane političkog fronta?
Ali većina je u hadezeju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Šovinstička farsaLobel 2015-11-03 09:05
Citat hranitelj tuljana:
Znao sam da će se netko na to (veliko slovo u ovom slučaju je izraz poštovanja) uhvatiti ko škrpun na ješku.
A bi li ti velikim slovom napisao i "Njemački narod", "Turski narod# ili "Srpski narod" u znak poštovanja ili takvo nepravopisno odavanje počasti rezerviraš samo za "Hrvatski narod"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # zašto trolašhranitelj tuljana 2015-11-03 19:49
Da je moj i da ga volim i poštujem vjerojatno bih.

Zašto trolaš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # SDPveć viđeno 2015-10-28 22:04
Citat Lažanski:
Citat već viđeno:
Ako si pročitao cijeli tekst morao si vidjeti da se u 90% teksta kritizira HDZ a tek da bi se pokušao steći neki dojam vjerodostojnost i usput se kratko i blagim kritikama uz pohvale spominje SDP.
Već se pokazalo da ti brojanje baš ne ide, ali to ti ne smeta da sada iznosiš "precizan" podatak o 90 % teksta s kritikom HDZ-a. To naprosto nije istina. Lovrićka podjednako "šamara" i lijevo i s desno:
Pa tako piše:
HDZ je danas isto što i Tomislav Karamarko. Kao što je i SDP jednako Zoran Milanović. Oni diktiraju političku agendu, kao i ukupnu kadrovsku vertikalu. Izborne su liste nakrcali svojim prijateljima i poslušnicima. Činjenica da je Hrvatska prisiljena birati između njih dvojice govori prije svega o bijedi hrvatske političke elite. Nije li to istina?
Zatim piše:
I SDP-ova i HDZ-ova koalicija javnosti prodaju mačka u vreći. Ekonomski su im programi slični. Sličan je i napor da se što više sakrije od javnosti. Iz objavljenog, naime, o stvarnim se namjerama ništa ne može saznati. Milanović se svog izbornog Plana 21 ni dosad nije držao. HDZ-ov naveliko najavljivani gospodarski program nitko nije vidio. Javnosti je predstavljena samo lista lijepih želja. Između ljutih konkurenata nema u tom pogledu nekih velikih razlika. Pogotovo ih nema u odnosu prema reformama. Na obje strane o tome šute kao zaliveni. Javnosti će obećati brda i doline, ali ni spomena odakle pare, kako će se ta njihova Potemkinova sela financirati.
Kao jedino pozitivno o Milanoviću Lovrićka je navela nešto što on nije najavio, a Karamarko na sav glas obećava:
U više navrata HDZ je javno deklarirao svoju namjeru da s osvajanjem vlasti preuzme ne samo upravljanje državom, nego i kompletnim društvom. Kao da je to najnormalnije, Karamarko se na sva usta hvali da će kao premijer diktirati društvene procese. Najavljuje lobotomiju i inženjering ljudskih duša. Dominacija je politike u Hrvatskoj i dosad bila prevelika. Šef je HDZ-a dodatno kani pojačati. Politički će podjarmiti i okupirati sve društvene strukture. Nakon što je zaprijetio Državnom odvjetništvu pa slobodi medija, preko riječkog kazališta najavljuje suspendiranje umjetničkih sloboda. Lustraciju, odnosno progon iz javnosti navijestio je uglednim intelektualcima koje je po vlastitom ukusu proglasio nepodobnima. Hrvatskoj će, kaže, određivati što ima misliti. Želi vladati glavama građana zato što je takvim policijskim umovima sumnjivo sve što ne kontroliraju, sve što slobodno raste i cvate. Zato neprestance prebrojavaju i provjeravaju ljude, tragaju za nedomoljubnim elementima, nedovoljno dobrim Hrvatima, državnim neprijateljima.
Citat:
Na osnovu ovog teksta bi se moglo zaključiti kako u zadnjih par godina vladavine SDP-a živimo u blagostanju bez kriminala, korupcije i opće pljačke.
Na osnovu ovog teksta mogao je to zaključiti samo onaj tko osim s brojanjem ima problema i s razumijevanjem pročitanog. Pa daj, brate, citiraj neku rečenicu iz koje se dade zaključiti da Lovrićka hvali vladavinu SDP-a.
U prva dva podcrtana opće poznata dijela se zbog vjerodostojnost i u trećem dijelu pokušava povući neka paralela.
U trećem dijelu koji je u ovom citatu namjerno skraćen a čini polovicu teksta se lažnim interpretiranje m izjava i nametanjem osobnih stavova glasnogovornice SDP-a pokušava manipulirati i utjecati javnim mišljenjem.
Tjerate me da branim HDZ iako ne volim ni HDZ ni SDP a na lokalnoj razini HDZ smatram i štetnijim od SDP-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # Kulturna revolucijaLažanski 2015-10-29 09:00
Citat već viđeno:
Citat Lažanski:
Kao jedino pozitivno o Milanoviću Lovrićka je navela nešto što on nije najavio, a Karamarko na sav glas obećava:
U više navrata HDZ je javno deklarirao svoju namjeru da s osvajanjem vlasti preuzme ne samo upravljanje državom, nego i kompletnim društvom. Kao da je to najnormalnije, Karamarko se na sva usta hvali da će kao premijer diktirati društvene procese. Najavljuje lobotomiju i inženjering ljudskih duša. Dominacija je politike u Hrvatskoj i dosad bila prevelika. Šef je HDZ-a dodatno kani pojačati. Politički će podjarmiti i okupirati sve društvene strukture. Nakon što je zaprijetio Državnom odvjetništvu pa slobodi medija, preko riječkog kazališta najavljuje suspendiranje umjetničkih sloboda. Lustraciju, odnosno progon iz javnosti navijestio je uglednim intelektualcima koje je po vlastitom ukusu proglasio nepodobnima. Hrvatskoj će, kaže, određivati što ima misliti. Želi vladati glavama građana zato što je takvim policijskim umovima sumnjivo sve što ne kontroliraju, sve što slobodno raste i cvate. Zato neprestance prebrojavaju i provjeravaju ljude, tragaju za nedomoljubnim elementima, nedovoljno dobrim Hrvatima, državnim neprijateljima.
U trećem dijelu koji je u ovom citatu namjerno skraćen a čini polovicu teksta se lažnim interpretiranjem izjava i nametanjem osobnih stavova glasnogovornice SDP-a pokušava manipulirati i utjecati javnim mišljenjem.
O kakvom lažnom interpretiranju izjava pričaš? Zar nije najavljena lustracija, uskraćivanje potpore nedomoljubnim, antihrvatskim elementima (kazalište i uopće kultura, udruge), objavljen novi (unutrašnji) Domovinski rat i još štošta? Kako drugačije interpretrati te prijetnje demokraciji do usporedbom s Mao Ce Tungovom Kulturnom revolucijom? Usput, otkud ti ideja da je novinarka koja šefa SDP-a opisuje kao nezrelog adolescenta i narcisoidnog kompleksaša glasnogovornica SDP-a? Nadalje, čije bi stavove o izloženim činjenicama komentatorica trebala iznijeti, ako ne svoje osobne? Možda tvoje stavove?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko je štetniji?Vid 2015-11-05 08:16
Citat već viđeno:
Tjerate me da branim HDZ iako ne volim ni HDZ ni SDP a na lokalnoj razini HDZ smatram i štetnijim od SDP-a.
Na lokalnoj razini SDP poslušno diže ručice u gradskom vijeću za sve prijedloge hadezeja u korist udruženog pothvata Mihe i njegovih dečki na preobrazbi Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
104 # SDPveć viđeno 2015-10-28 22:17
Citat Lažanski:
[quote name="već viđeno"]. Pa daj, brate, citiraj neku rečenicu iz koje se dade zaključiti da Lovrićka hvali vladavinu SDP-a.

Zoran Milanović s pravom govori da HDZ nikada nije bio gori. Njegova je tragedija da bi ga i takav, nikad gori, HDZ na koncu mogao pobijediti. Nije sramota izgubiti od boljega. Ali od gorega...?"
Izbor između slobode i neslobode
Kako stvari sada stoje, kao osnovna dilema predstojećih izbora nameće se odluka koja se tiče primordijalnih, pretpolitičkih vrijednosti. Nije riječ o izboru između ideoloških blokova, pa ni svjetonazora, nego će Hrvatska na predstojećim izborima odlučivati o svojim civilizacijskim sidrima. Birat će između slobode i neslobode.Potvr dit će ili osporiti demokratski karakter države. To je izbor koji je pred naciju postavio Tomislav Karamarko"
-------
Nametanje osobnih stavova i preferiranje jedne stranke ne može biti jasnije a to je osnovno pravilo koje ni jedan novinar ne smije prekršiti ako nije riječ o plaćenoj reklami.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # Ozračje totalitarnog sustava.Lažanski 2015-10-29 09:28
Citat već viđeno:
Citat Lažanski:
Pa daj, brate, citiraj neku rečenicu iz koje se dade zaključiti da Lovrićka hvali vladavinu SDP-a.
Zoran Milanović s pravom govori da HDZ nikada nije bio gori. Njegova je tragedija da bi ga i takav, nikad gori, HDZ na koncu mogao pobijediti. Nije sramota izgubiti od boljega. Ali od gorega...?"
Izbor između slobode i neslobode
Kako stvari sada stoje, kao osnovna dilema predstojećih izbora nameće se odluka koja se tiče primordijalnih, pretpolitičkih vrijednosti. Nije riječ o izboru između ideoloških blokova, pa ni svjetonazora, nego će Hrvatska na predstojećim izborima odlučivati o svojim civilizacijskim sidrima. Birat će između slobode i neslobode.Potvrdit će ili osporiti demokratski karakter države. To je izbor koji je pred naciju postavio Tomislav Karamarko"
-------
Nametanje osobnih stavova i preferiranje jedne stranke ne može biti jasnije a to je osnovno pravilo koje ni jedan novinar ne smije prekršiti ako nije riječ o plaćenoj reklami.
Dragi prijatelju, novinar nije stroj koji skup političkih i gospodarskih činjenica može obraditi neovisno o svojim stavovima. Lovrićka je navela nepobitnu činjenicu da da nema straha od loših stranačkih programa, jer nijedan od njih neće dobiti šansu da se realizira. "Lugar iz Bruxellesa donijet će svoj program. Njega će provoditi hrvatska vlada, koja god bila." U suprotnom, zavrnut će se financijske slavine, neće biti servisiranja postojećih dugova, presušit će bankomati ...". Dakle, izlazak na izbore i glasovanje za ovu ili onu opciju nema nikakvo značenje za gospodarsku politiku koja će uslijediti. Sve će biti kako odluče vanjski faktori. Znači, u pogledu gospodarstva Lovrićka ne preferira ni jednu stranku. Gotovo da kaže: "Ljudi, nije važno za koga ćete glasovati. Isto vam se piše". No uzimajući u obzir sve što Karamarko najavljuje, a Milanović ne najavljuje pravilno zaključuje da će se na ovim izborima birati između ovo malo slobode koju imamo i neslobode koju najavljuju HDZ i njegovi koalicijski partneri. Bit će to izbor između kakve-takve demokracije i sustava koji "prebrojava i provjerava ljude, traga za nedomoljubnim elementima, nedovoljno dobrim Hrvatima, državnim neprijateljima. " Svatko kome odgovara ozračje totalitarnog sustava glasovat će za opciju koja to obećava. Lovrićka to ne može spriječiti komentarom u novinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
710 # osim velikog "domoljublja" što nude?micica 2015-10-29 09:22
U NL svakodnevno izlaze razne teme ( jučer su to bila pitanja vezana za umirovljenike ) te stavovi pojedinih stranaka vezano za ta pitanja . Kada pročitate odgovore vidite da većina stranaka ima odgovore na sva pitanja dok se kod HDZ-a pojavljuju uglavnom sami ??, jučer je od 5 pitanja bilo 4?, a slično tako i prethodnih dana.
Stvarno program skrivaju kao zmija noge, vjerojatno da ga netko ne prepiše kako je dobar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # nezaposlenoststatistika 2015-11-01 10:43
Na otoci.net je izviješće s predizbornog skupa HDZ i partnera gdje piše "Nakon pozdravne riječi predsjednika lošinjske organizacije HDZ-a Ante Nedića, govorio je i Gari Cappelli, lošinjski gradonačelnik i dopredsjednik županijskog HDZ-a. "Ova vlada spavala je tri i pol godine, mladi odlaze i nestalo je 300 tisuća radnih mjesta." Koliko je poznato 300 tisuća radnih mjesta nestalo je davno prije ove vlade a kad je vladao HDZ. Pa ne znam da li su se Kapeliju pobrkale brojke ili je Purić krivo prepričao.

Grafikon nezaposlenosti do 2001.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # Glas za golfRaspućin 2015-11-03 09:38
UZ laž da je ova vlada skrivila nestajanje 300 000 radnih mjesta Kapeli ju okrivljuje da stopira Lošinj zaustavljanjem Šolićevog i Mihinog projekta proširenja aerodroma. Sad će Lošinjani navaliti na birališta da biraju Karamarkovu koaliciju jer Šolić kaže da bez aerodroma nema golfa, a bez golfa da nema ozbiljnog turizma. Glas za HDZ je glas za Šolića, Mihu i njegove dečke !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # zlo je zloBuntovnik 2015-11-04 22:45
ovo što je na lokalnoj razini KAPELI napravio nijedna krim organizacija nebi napravila.Kolik o ja znam on je HDZ.Nisam ni JUGONOSTALGIČAR NI DIJETE KAKO IH nazivate SRBOFIL JA SAM HRVAT NAJ ČISTIJI KATOLIK .PRESTAO sam biti vjernik zbog ovih KRIMINALACA .PRIJE glas CRNOM CIGANU nego kriminalcima HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # glave na kupenver 2015-11-05 07:35
Citat Buntovnik:
ovo što je na lokalnoj razini KAPELI napravio nijedna krim organizacija nebi napravila.Koliko ja znam on je HDZ.Nisam ni JUGONOSTALGIČAR NI DIJETE KAKO IH nazivate SRBOFIL JA SAM HRVAT NAJ ČISTIJI KATOLIK .PRESTAO sam biti vjernik zbog ovih KRIMINALACA .PRIJE glas CRNOM CIGANU nego kriminalcima HDZ.
Ovaj kriminal koji vlada Lošinjem nije samo HDZ-ov nego isto toliko i SDP-ov, IDS-ov, PGS-ov i HNS-ov !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # SDPveć viđeno 2015-11-03 22:47
Možda je ipak najveći rekord ove vlade na vlastitoj koži najbolje osjetio Sigmar Gabriel,minista r gospodarstva i energetike u vladi Angele Merkel koji je tražio prijam kod ministrice vanjskih poslova od ranog proljeća 2014. da bi mu Vesna Pusić odgovorila da nema slobodnog termina do listopada.
Imamo izbor između dvije stranke koje se većini ljudi ne sviđaju.Ja ću glasati za HDZ iako mi se lokalno ta stranka gadi i napravili su jako puno zla samo zbog toga što je na razini države SDP napravio još više zla.Imamo izbor izabrati između dva zla .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # mostogradnjajure 2015-11-04 07:51
Citat već viđeno:
Ja ću glasati za HDZ iako mi se lokalno ta stranka gadi i napravili su jako puno zla samo zbog toga što je na razini države SDP napravio još više zla.Imamo izbor izabrati između dva zla .
Most će biti najveće iznenađenje ovih izbora zato ne troši glasove na propale stranke SDP i HDZ !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Zlo je zloVice 2015-11-04 08:44
Citat već viđeno:
Možda je ipak najveći rekord ove vlade na vlastitoj koži najbolje osjetio Sigmar Gabriel,ministar gospodarstva i energetike u vladi Angele Merkel koji je tražio prijam kod ministrice vanjskih poslova od ranog proljeća 2014. da bi mu Vesna Pusić odgovorila da nema slobodnog termina do listopada.
Zbog toga je sigurno pao u očaj i jedva ga je Merkelica odgovorila od samoubojstva. To što je on osjetio na svojoj koži gore je nego sve što osjete hrvatski radnici koji ne primaju plaće, nezaposleni, blokirani, dužnici za švicarce i ini ...Citat:
Imamo izbor između dvije stranke koje se većini ljudi ne sviđaju.Ja ću glasati za HDZ iako mi se lokalno ta stranka gadi i napravili su jako puno zla samo zbog toga što je na razini države SDP napravio još više zla.Imamo izbor izabrati između dva zla.
Ipak ćeš izabrati zlo. A kad se izbroje skakavci iz hadezeja koji su izili Hrvatsku i usporede sa skakavcima iz esdepeja jasno je ko ju je više poharao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Najekstremnije domoljublje na svijetuKarambaša 2015-11-04 09:52
Citat već viđeno:
Ja ću glasati za HDZ iako mi se lokalno ta stranka gadi i napravili su jako puno zla samo zbog toga što je na razini države SDP napravio još više zla. Imamo izbor izabrati između dva zla.
Možda će te ovo još više učvrstiti u odluci. U Splitu je Karamarko rekao "Ono ekstremno domoljublje, najekstremnije na svijetu, kad preuzmemo Vladu bit će borba za kvalitetu života svakog našeg čovjeka u Hrvatskoj. 330 tisuća blokiranih, četvrtina Hrvatske je paralizirana. Kako žive ti ljudi? 280 tisuća nezaposlenih. To je Hrvatska koju nam ostavljaju." A da bi pokazao to domoljublje stavio nam je na izbor za Sabor ženu osuđenu zbog prevare pa je zato odlukom suda blokirana. ZNA SE koga će ta zastupati ako bude izabrana ;-)
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Blokiralo Capelijaoo^oo 2015-11-05 15:17
Citat Karambaša:
Citat već viđeno:
Ja ću glasati za HDZ iako mi se lokalno ta stranka gadi i napravili su jako puno zla samo zbog toga što je na razini države SDP napravio još više zla. Imamo izbor izabrati između dva zla.
Možda će te ovo još više učvrstiti u odluci. U Splitu je Karamarko rekao "Ono ekstremno domoljublje, najekstremnije na svijetu, kad preuzmemo Vladu bit će borba za kvalitetu života svakog našeg čovjeka u Hrvatskoj. 330 tisuća blokiranih, četvrtina Hrvatske je paralizirana. Kako žive ti ljudi? 280 tisuća nezaposlenih. To je Hrvatska koju nam ostavljaju." A da bi pokazao to domoljublje stavio nam je na izbor za Sabor ženu osuđenu zbog prevare pa je zato odlukom suda blokirana. ZNA SE koga će ta zastupati ako bude izabrana ;-)
telegram.hr/.../...
Na tom mjestu na listi trebao je biti Capelli, ali ocjenjeno je da će blokirana prevarantica
donjeti više glasova nego Šolićev mali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ....Gajo 2015-11-05 16:02
Citat oo^oo:
Na tom mjestu na listi trebao je biti Capelli, ali ocjenjeno je da će blokirana prevarantica donjeti više glasova nego Šolićev mali.
Ćaća u pržunu pa nije imao ko da ga stavi navrh liste ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Lošinjski politički kažinTovar 2015-11-05 09:29
Dok lošinjski SDP blisko surađuje s HDZ-om dajuči mu čvrstu potporu u provedbi Šolićevog projekta preobrazbe Lošinja (Čikat, zračna luka, golf, Velopin, Kovčanje), na državnoj razini te dvije stranke su smrtni neprijatelji. Nositelj liste Domoljubne koalicije Butković na Rabu prijeti "Demontirat ćemo SDP-ovce na svim razinama", no ne bi valjda dirao lošinjske SDP-ovce kad tako dobro surađuju s lokalnim HDZ-om. S druge strane, član gradskog vijeća iz HSLS-a, žestoki protivnik lošinjskog HDZ-a u svemu osim u potpori Jadranki d.d. sada je zajedno sa svojom strankom u Domoljubnoj koaliciji, znači suborac Kapelija i lošinjskog HDZ-aza državnu vlast. Pa nek netko kaže da politika nije kurva :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ruka ruku mijezlajo 2015-11-05 13:33
Citat Tovar:
Dok lošinjski SDP blisko surađuje s HDZ-om dajuči mu čvrstu potporu u provedbi Šolićevog projekta preobrazbe Lošinja (Čikat, zračna luka, golf, Velopin, Kovčanje), na državnoj razini te dvije stranke su smrtni neprijatelji. :lol:
Isti je slučaj sa županijskom SDP-ovskom vlašću koja odlično surađuje sa HDZ-ovom lošinjskom vlašću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ruka ruku mijeBuntovnik 2015-11-05 20:24
KOMADINA je odavna prodao dušu i obraz lopovskom HDZ PA STOGA NI NIJE NA LISTI.Samo naše lječilište u VELOM LOŠINJU a sve ostalo što nam je KOMADINA UPAKIRAO.Stoga mogu reći svima ŽUPANIJSKI SDP NIJE kao KOMADINA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # ..popizdopi 2015-11-06 21:42
Citat Tovar:
Dok lošinjski SDP blisko surađuje s HDZ-om dajuči mu čvrstu potporu u provedbi Šolićevog projekta preobrazbe Lošinja (Čikat, zračna luka, golf, Velopin, Kovčanje), na državnoj razini te dvije stranke su smrtni neprijatelji. Nositelj liste Domoljubne koalicije Butković na Rabu prijeti "Demontirat ćemo SDP-ovce na svim razinama", no ne bi valjda dirao lošinjske SDP-ovce kad tako dobro surađuju s lokalnim HDZ-om. S druge strane, član gradskog vijeća iz HSLS-a, žestoki protivnik lošinjskog HDZ-a u svemu osim u potpori Jadranki d.d. sada je zajedno sa svojom strankom u Domoljubnoj koaliciji, znači suborac Kapelija i lošinjskog HDZ-aza državnu vlast. Pa nek netko kaže da politika nije kurva :lol:
Ne bih se baš složio. Gdje je ta potpora HSLS-a o kojoj pričaš? Lokalno nisam baš primjetio. Ipak je Rudi ostao dosljedan a tako i treba jer ni njemu ni njegovim članovima nije bilo nimalo lako prije za vrijeme i nakon lokalnih izbora. Vjerujem da mu ova situacija između dvije vatre nije nimalo laka. Drži se Rudi..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Rudi šete bandiereveć viđeno 2015-11-06 22:00
Citat po[cenzurirano]opi:
Citat Tovar:
Dok lošinjski SDP blisko surađuje s HDZ-om dajuči mu čvrstu potporu u provedbi Šolićevog projekta preobrazbe Lošinja (Čikat, zračna luka, golf, Velopin, Kovčanje), na državnoj razini te dvije stranke su smrtni neprijatelji. Nositelj liste Domoljubne koalicije Butković na Rabu prijeti "Demontirat ćemo SDP-ovce na svim razinama", no ne bi valjda dirao lošinjske SDP-ovce kad tako dobro surađuju s lokalnim HDZ-om. S druge strane, član gradskog vijeća iz HSLS-a, žestoki protivnik lošinjskog HDZ-a u svemu osim u potpori Jadranki d.d. sada je zajedno sa svojom strankom u Domoljubnoj koaliciji, znači suborac Kapelija i lošinjskog HDZ-aza državnu vlast. Pa nek netko kaže da politika nije kurva :lol:
Ne bih se baš složio. Gdje je ta potpora HSLS-a o kojoj pričaš? Lokalno nisam baš primjetio. Ipak je Rudi ostao dosljedan a tako i treba jer ni njemu ni njegovim članovima nije bilo nimalo lako prije za vrijeme i nakon lokalnih izbora. Vjerujem da mu ova situacija između dvije vatre nije nimalo laka. Drži se Rudi..
Rudi je svoj kredibilitet izgubio kada je podržao rasprodaju Čikata ,prije sam glasao za njega,ali sada za mene politički mrtvac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Preobražaj vijećnika IvkovićaGrinja 2015-11-07 08:20
Citat po[cenzurirano]opi:
Citat Tovar:
Dok lošinjski SDP blisko surađuje s HDZ-om dajuči mu čvrstu potporu u provedbi Šolićevog projekta preobrazbe Lošinja (Čikat, zračna luka, golf, Velopin, Kovčanje), na državnoj razini te dvije stranke su smrtni neprijatelji. Nositelj liste Domoljubne koalicije Butković na Rabu prijeti "Demontirat ćemo SDP-ovce na svim razinama", no ne bi valjda dirao lošinjske SDP-ovce kad tako dobro surađuju s lokalnim HDZ-om. S druge strane, član gradskog vijeća iz HSLS-a, žestoki protivnik lošinjskog HDZ-a u svemu osim u potpori Jadranki d.d. sada je zajedno sa svojom strankom u Domoljubnoj koaliciji, znači suborac Kapelija i lošinjskog HDZ-aza državnu vlast. Pa nek netko kaže da politika nije kurva :lol:
Ne bih se baš složio. Gdje je ta potpora HSLS-a o kojoj pričaš? Lokalno nisam baš primjetio. Ipak je Rudi ostao dosljedan a tako i treba jer ni njemu ni njegovim članovima nije bilo nimalo lako prije za vrijeme i nakon lokalnih izbora. Vjerujem da mu ova situacija između dvije vatre nije nimalo laka. Drži se Rudi..
Pročitaj ovo pa ćeš vidjeti:
Ivković: Nikad protiv projekta od opće koristi
volim-losinj.org/.../...
Preobražaj vijećnika Ivkovića
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ..popizdopi 2015-11-07 14:12
U tim tekstovima se vidi da je način pisanja tipa "plaćeni oglas" tako da nebi previše komentirao. Jedini je prokazivao kriminal i jedini o tome pričao i prijavljivao. Tako da normalnom građaninu ne treba puno da shvati. Izašao je sam sa svojom listom i dobio zavidan broj glasova za razliku od dva velika bloka lijevih i desnih koji pojedinačno nebi ostvarili taj uspjeh. I nakraju trgovanje vijećniko iz "nezavisne" stranke je odlučilo. To što nije protiv Jadranke svi razumiju. Protiv toga se jednostavno ne može uz toliku potporu svih ostalih vijećnika pa i nekih ministara. Prevelika je to lova u igri. Šta bi trebao? Lajati na mjesec? Ajde ti izađi iz anonimnosti pa pričaj protiv Jadranke. Lako je iz naslonjača anonimnosti prokazivati za nečinjenje. A nečinjenje je logično i razumnjivo jer promijeniti ne može ništa. Pretpostavljam da si iz redova HDZ-a pa i ovo vrijeme nisi u stanju sakriti netrpeljivost prema jedinom pravom protivniku svoje stranke (lokalno). Ipak razmisli do koje mjere ćeš seruckati po Rudiju jer bez njegovih glasova tvoja koalicija će na Lošinju doživjeti totalni debakl. Žalosne li činjenice da ste lokalno jadni bez HSLS-a..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Lajanje na mjesecGrinja 2015-11-07 15:54
Od tog njegovog prokazivanja kriminala nije bilo nikakve koristi ako ne i štete jer na anonimne prijave nadležni organi vlasti baš ne trzaju. A to što nije protiv Jadranke zaista svi razumiju, jer prevelika lova je u igri, pa razumiju Rudija: kud svi Turci vijećnici i gradonačelnik tu i mali Mujo Rudi da i njemu nešto kapne.
Pitaš što bi trebao. Možda isto što i vijećnik Devčić koji je ostao dosljedan i nakon što mu se kolega s nezavisne liste prodao hadezeju. No za njega i njegove aktivnosti se ne zna jer za njega vlada "silenzio stampa".
Ako sam dobro razumio, odobravaš Rudiju nečinjenje kao "logično i razumljivo jer se promijeniti ne može ništa." No da si pročitao članak Ivković: Nikad protiv projekta od opće koristi s gornjeg linka vidio bi da u svezi Jadranke kod rudija nije nečinjenje, nego pravo pravcato činjenje. Jer za njega je Šolićev projekt preobrazbe Čikata i Lošinja od opće koristi i on ga podržava. Znači, jedina oporba HDZ-u i njegovim partnerima u gradskom vijeću nije Rudi nego Devčić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # SDP=HDZ=HSLS=HN S itd.već viđeno 2015-11-05 20:32
Dok se prima mito svi se oni vrlo brzo udruže a naša lokalna politička scena je najbolji primjer kako se lopovi lako organiziraju i podijele u nekoliko stranaka pa javno glume ljute protivnike a u biti imamo jednu složnu kriminalnu organizaciju koja sve odluke o rasprodaji vlasništva svih građana donosi skoro jednoglasno uz jednog ili dva glumca koji su kao protiv da izgleda vjerodostojnije .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # prodane dušelucifer 2015-11-05 22:52
Citat već viđeno:
Dok se prima mito svi se oni vrlo brzo udruže a naša lokalna politička scena je najbolji primjer kako se lopovi lako organiziraju i podijele u nekoliko stranaka pa javno glume ljute protivnike a u biti imamo jednu složnu kriminalnu organizaciju koja sve odluke o rasprodaji vlasništva svih građana donosi skoro jednoglasno uz jednog ili dva glumca koji su kao protiv da izgleda vjerodostojnije.
"Slučaj Balbo" izbacio je Garia sa liste HDZ-a, a još bi neki mogli osjetiti političke posljedice te sramotne rabote.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # jao si ga meni??? 2015-11-05 23:51
a u biti imamo jednu složnu kriminalnu organizaciju koja sve odluke o rasprodaji vlasništva svih građana donosi skoro jednoglasno."Sl učaj Balbo" izbacio je Garia sa liste HDZ-a, a još bi neki mogli osjetiti političke posljedice te sramotne rabote.
Samo da nije moj profešur Nedić a nedaj bože mešetar i menađer Badurina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # gospodine smiluj semartin 2015-11-06 07:52
Citat ???:

Samo da nije moj profešur Nedić a nedaj bože mešetar i menađer Badurina.
Nema šanse, to su časni vijećnici i veliki vjernici. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # amensveci 2015-11-06 15:45
Citat martin:
Citat ???:

Samo da nije moj profešur Nedić a nedaj bože mešetar i menađer Badurina.
Nema šanse, to su časni vijećnici i veliki vjernici. :-)
Ma su im džepovi duboki i nikako se napuniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # jao si ga menipromatrač 2015-11-06 21:15
Tvoj profešur NEDIĆ je glavni meštar sa CAPELIJEM u kriminalu kao i kupovanju glasova za kradeze.IDI u nedjelju u dom za starije osobe u VELI LOŠINJ promatraj kako se nemoćne starce nagovara za glas lopovima hdz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # gongaj me meni 2015-11-09 17:48
Citat promatrač:
Tvoj profešur NEDIĆ je glavni meštar sa CAPELIJEM u kriminalu kao i kupovanju glasova za kradeze.IDI u nedjelju u dom za starije osobe u VELI LOŠINJ promatraj kako se nemoćne starce nagovara za glas lopovima hdz
Nešto ih je sprječilo ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # sve se vraća sve se plaćakarlo 2015-11-09 20:07
Citat aj me meni:
Citat promatrač:
Tvoj profešur NEDIĆ je glavni meštar sa CAPELIJEM u kriminalu kao i kupovanju glasova za kradeze.IDI u nedjelju u dom za starije osobe u VELI LOŠINJ promatraj kako se nemoćne starce nagovara za glas lopovima hdz
Nešto ih je sprječilo ?
Spriječila ih je bahatost jer znaju da na lokalnim izborima sve stranke rade za njih. No, Vaso im neće oprostiti ovako loš rezultat :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # zbunjenlud 2015-11-10 00:03
1053 HDZ 1620 SDP? Može li nekakvo logično objašnjenje?? Kako to da je hadeze pobijedio na lokalnim izborima??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # homo si tećbožo 2015-11-10 07:43
Citat lud:
1053 HDZ 1620 SDP? Može li nekakvo logično objašnjenje?? Kako to da je hadeze pobijedio na lokalnim izborima??
zato jer sve stranke podržavaju Garia za gradonačelnika, ako se on ne kandidira ode HDZ u ropotarnicu :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......Pimp 2015-11-10 08:13
Citat božo:
Citat lud:
1053 HDZ 1620 SDP? Može li nekakvo logično objašnjenje?? Kako to da je hadeze pobijedio na lokalnim izborima??
zato jer sve stranke podržavaju Garia za gradonačelnika, ako se on ne kandidira ode HDZ u ropotarnicu :eek:
Garija je stvorio HDZ, a bez HDZ Gari bi u ropotarnicu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # i ludzbunjen 2015-11-10 09:44
Citat lud:
1053 HDZ 1620 SDP? Može li nekakvo logično objašnjenje?? Kako to da je hadeze pobijedio na lokalnim izborima??
Pusti me da vladam a uzmite sve što treba, samo me pustite da sam glavni.
(Zar nisam do sada bio vjeran i dobar)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ki šon midodo 2015-11-10 10:40
Citat zbunjen:
Pusti me da vladam a uzmite sve što treba, samo me pustite da sam glavni.
(Zar nisam do sada bio vjeran i dobar)
Nisi bio ni vjeran ni dobar, radio si samo za sebe !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # diomi e mi 2015-11-10 10:54
Citat dodo:
Citat zbunjen:
Pusti me da vladam a uzmite sve što treba, samo me pustite da sam glavni.
(Zar nisam do sada bio vjeran i dobar)
Nisi bio ni vjeran ni dobar, radio si samo za sebe !!!!
Sono il dio di citta. io faccio quello che voglio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # cari amicibulin 2015-11-10 15:07
Citat dodo:
Citat zbunjen:
Pusti me da vladam a uzmite sve što treba, samo me pustite da sam glavni. (Zar nisam do sada bio vjeran i dobar)
Nisi bio ni vjeran ni dobar, radio si samo za sebe !!!!
Istina radio je za sebe ali nije zaboravio prijetelje. I prijateljice. Otvarao je za njih dobro plaćena radna mjesta i gradksa poduzeća, postavljao na funkcije i davao gradske stanove ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # perestrojkaalan 2015-11-10 17:24
Citat bulin:
Istina radio je za sebe ali nije zaboravio prijetelje. I prijateljice. Otvarao je za njih dobro plaćena radna mjesta i gradksa poduzeća, postavljao na funkcije i davao gradske stanove ...
Treba i nama neki Most da postavi stvari u red jer ove postojeće stranke su totalno zakazale. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # golden gatefran 2015-11-11 11:34
Citat alan:
Treba i nama neki Most da postavi stvari u red jer ove postojeće stranke su totalno zakazale. :oops:
Imamo dva mosta i to u Osoru i na Privlaci !!! 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Razvoj vještine vođenja debate

  ZornigluMn 20.01.2022 23:43
  PR50B-MLT35
  PR50B-MLT23: parkerrussia.ru/.../... (https://www.parkerrussia.ru/pens/duofold/PR20B-BLU6C/) ...
   
 • Pismo članovima županijske Skupštine

  Adamcdz 20.01.2022 23:14
  Свежие новости
  Где Вы ищите свежие новости? Лично я читаю и доверяю газете www.ukr.net/ (https://www.ukr.net/).
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 19.01.2022 20:55
  Kurile
  Na Kuurilama je došlo do potpunog devastiranja uvale i bespravne gradnje ali tu prste i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Statističar 19.01.2022 20:49
  Iq
  Statistika je točan zbroj netočnih podataka.
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 19:34
  Mučiš podatke
  Popis je bio za razdoblje od 2011. do 2021. godine, a ne za razdoblje od 2001. do 2021.
   
 • Vrijedilo je ...

  Ilovik 19.01.2022 19:28
  Ružno pače
  Prijatelju! Ovo što se događa s Ilovikom i Mrtvaškom je ispravno? Okretanje leđa i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Dolitl 19.01.2022 18:35
  Doktor
  Profesore,sjedi 1. Točno ti je rečeno: Grad Mali Lošinj 2001-7542 stanovnika 2021-7565 ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 18:15
  Mučenje podataka
  Ako dovoljno dugo mučiš podatke priznat će sve što zahtijevaš. Priznat će i da manjak od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Muscidae anus 19.01.2022 17:56
  :::
  Temeljem samo jedne rečenice mudar komentator je u liku Aleksandra Volarića prepoznao ...
   
 • Vrijedilo je ...

  VABOHU 19.01.2022 17:29
  TOHU
  Proces iseljavanja Hrvata tijekom povijesti nigdje nije, osim možda na otoku Braču, obuhvatio ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 19.01.2022 14:38
  ...
  Most se je nekad spominjao,nije loša ideja.Navodno da će na Krku raditi još jednu rampu za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 19.01.2022 13:48
  Tako kaže Ana
  4 čovjeka odlučilo za 120 ljudi.Stvarno neznam kako se to zove?
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 13:40
  Drastična razlika
  Na otoci.net piše "Nakon što je su u petak objavljeni rezultati jesenas obavljenoga popisa ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 19.01.2022 13:31
  ....
  Pokreni lustraciju?Uvij ek komunizam i nakon 30 godina kriv.Izgleda da komunizam ide u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Čeper 19.01.2022 09:40
  Dezinfekcija od istine
  Sponzor samozatajne, šutljive članice GV udate Magazin se nije oglasio na Frankovićevom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...