Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Planovi su sve manje planovi ...

Korisnička ocjena:  / 20
LošeNajbolje 

adhocGrad Mali Lošinj prostornim planiranjem i nadalje poništava svako značenje riječi planiranje. Umjesto projekcije budućnosti na održiv način ad hoc se podilazi interesima investitora.
Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga.

Najbolji prikaz takvog "planiranja" može se vidjeti na jednom primjeru malog prostora. 

Uvala Valdarke ima u prethodnim izmjenama određenu poslovno stambenu zonu te jedan mali dio zelenila i zaštitnog zelenila. Pored toga u uvali je zaštićeno stanište neke vrste, te stoga stoji odredba da se uvala ne smije betonizirati. Ova bi odredba trebala biti logična i istaknuta za sve uvale, jer je betonizacija pojava koja šteti, a ne unaprjeđuje turizam, nije održiva i turističke se velesile itekako muče da je smanje i dokinu ono što su ustanovili kao pogrešan smjer razvoja.

Ne i u Malom Lošinju. Zemljište označeno u prostornom planu kao zelenilo i zaštitno zelenilo, u vlasništvu odgojnog doma, kupuje tvrtka SERM, sigurno ne radi posjedovanja zelenih površina, za koje smo već iz službi Grada čuli da su bezvrijedne. Ova kupoprodaja može biti temeljena samo na jednome, a to je posjedovanje privilegiranih informacija, a to je da će se zelenilo potezom miša obrisati iz plana. Zelenilo se briše, turističko poslovna zona raste, ugrožena vrsta smeta.

Naredni potez je promjena prostornog plana, plana višeg reda. Potezom računalnog miša briše se i zaštita nad staništem u Valdarkama. Ionako neodređene odredbe o sprječavanju nasipavanja i betonizacije te određivanje kapaciteta područja (što bi trebao biti temeljni zadatak planiranja tursitičkih područja) potezom miša nestaju u prostornom planu.

Ali sad plan nižeg reda, urbanistički plan, više nije dobar! Nije još ni prošao cijelu proceduru, nemoćni vijećnici koji ne stižu pročitati nametnute im materijale u nametnutim rokovima nisu još ni podigli ruke, a plan je već besmislen. Treba novi, radi usklađivanja s planom višeg reda, da bi se i tu izbrisala betonizacija i određivanje kapaciteta. Platit će ga opet građani Malog Lošinja.

I tako u prostornim planovima građevinske i turističke zone rastu, sve se može, planovi su sve manje planovi, a sve više neodređeni, za arbitrarno tumačenje, rastezljivi i individualizirani planovi poslovnih dogovora.

Nemojte misliti da u tome možete i vi sudjelovati. Prostorno planiranje je samo za neke, neke koji moraju imati iste preduvjete za to kao ishoditi kredit u banci. Moraju imati kreditni rejting.

•••

Pozivamo građane koji su voljni predati donje primjedbe da ih preuzmu s ovog linka, potpišu i predaju u pisarnicu gradske uprave ili na poštu najkasnije sutra, 19.svibnja.

 

Primjedbe na prijedlog PROSTORNI PLAN UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ
- CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE

1. Primjedba je proceduralne naravi i odnosi se na neusklađenost prijedloga s člankom 202. Zakona o prostornom uređenju:

• Odluka o izradi PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE objavljena je u "Službenim novinama" Primorsko-goranske županije, br37/13.

• Izmjena te odluke usvojena je 15.12.2015. i objavljena u SN PGŽ br 37/15.

• Objava o prijedlogu PROSTORNOGI PLANA UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE objavljena je na mrežnim stranicama Grada Malog Lošinja 20.4.2016.. na sam dan početka javne rasprave, a u samom prijedlogu PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE u uvodnom dijelu stoji neistinit podatak da je javna rasprava objavljena na stranicama Grada Malog Lošinja 22.12.2015. Pored toga što javna rasprava nije objavljena sukladno zakonskoj proceduri, link na stranicama Grada na cjelovit prijedlog plana nije radio te je javnosti bilo nemoguće sagledati sve ciljane izmjene i dopune plana.

• Na naslovnoj stranici prijedloga PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE stoji da je dokument sačinjen u travnju 2016. što i jest realan rok za izradu plana od donošenja odluke o izmjenama u prosincu.

Kronologija koraka u procesu donošenja PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE pokazuje da nije poštovana procedura Zakona o prostornom uređenju i gradnji: Članak 84. koji određuje da prijedlog prostornog plana koji se utvrđuje za javnu raspravu sadrži tekstualni i grafički dio plana i sažetak za javnost; Članak 86. koji određuje oglašavanje javne rasprave najmanje 8 dana prije početka javne rasprave.

Slijedom navedenog valja primijeniti članak 202. Zakona o prostornom uređenju te prekinuti postupak donošenja UPU-9.

2. Čl. 22. određuje izdvojena područja turističko-ugostiteljske namjene. Područja Preslop Punta Križa i Matalda Punta Križa nalaze se na području Mreže Natura 2000 te je stoga izgradnja turističkih kapaciteta suprotna ciljevima zaštite divljih svojti i njihovih staništa koje se nalaze na tom području. Predlažemo da se kapaciteti te dozvoljeni stupanj izgrađenosti smanje. Slatina Ćunski , koje je omiljeno odredište mještana nije područje koje treba urbanizirati, odnosno na njemu dozvoliti gradnju, te stoga predlažemo da se ovo područje u cijelosti briše.

3. čl. 24 Predlažemo da se briše povećanje vezova u uvali Baldarin iz istih razloga, zaštite divljih svojti i staništa u okviru mreže Natura 2000.

4. čl. 40 određuje plaže Kadin i Zagazinjine, međutim čl. 41 prema uvjetima za uređenje plaža omogućuje zahvate na plažama suprotne uvodnim napomenama Sažetka za javnost. Stoga tražimo da plaže Zagazinjine i Kadin budu u PPUG definirane kao eko plaže, odnosno da se odredbe članka 41. ne odnose na te plaže.

5. Tražimo da se neposredna primjena plana ne može odnositi na područje planiranog kampa Slatina/Ćunski, budući da niti jedan drugi auto kamp nema takav tretman, nego je za sve potreban UPU. Za ovo područje, budući da je izrazito krajobrazno vrijedno i još u potpunosti neizgrađeno, tražimo da se izbriše neposredna primjena plana i odredi izrada UPU.

6. Tražimo da se brišu oznake R2 te u nastavku R1 na potezu od Haračićevog spomenika prema Rtu Madona. Smatramo da je područje Čikata već previše urbanizirano i devastirano te da dalja izgradnja i betonizacija ugrožavaju ne samo zaštićenu park šumu Čikat nego nije u interesu lokalnog stanovništva. Tražimo da na ovom području ostane postojeća šetnica s ekološkom rasvjetom te za javnost otvoreno i dostupno područje.

7. Protivimo se povećanju T1 zone na području Sunčane uvale te povećanju građevinskog područja na području iznad Sunčane uvale jer to smanjuje obuhvat i ugrožava eko sustav zaštićene park šume Čikat. Tražimo da područje uvale Borik i FKK ostanu označene kao zona R, obalno more namijenjeno kupanju i rekreaciji. Smatramo nedopustivim na području zaštićene park šume proširivati građevinska i turistička područka.

8. Tražimo da se u cijelosti revidiraju članak 237.a i 237. b i 238. pa do članka 246 koji minoriziraju, smanjuju i de facto ukidaju mjere zaštite na područjima mreže Natura 2000. Samo nabrajanjem područja i nepostojanjem konkretnih i brojčanih pokazatelja zaštite ova područja se izlažu devastaciji i interesima investitota bez obaziranja na interes lokalnog stanovništva da živi u očuvanom okolišu. Razvoj na uštrb okoliša i usmjeren na kratkoročnu korist investitora suprotan je također temeljnim strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja.

9. Na području Artatore tražimo da se onemogući neposredna primjena plana do donošenja Upu, budući da na ovom području već vlada stihija prilikom izgradnje i regulacije prometa. Također se protivimo trasi ucrtane ceste koja ne slijedi postojeći logičan put koji vodi do Artatora. Planirana nova trasa ceste bez problema je ucrtana na vlasništvu mještana, a zaobilazi parcelu tvrtke SERM, što je pogodovanje jednih i diskriminacija drugih te u konačnici dovodi do toga da otežanog pristupa Artatorama svih mještana.

10. Ova je primjedba načelne naravi i odnosi se na ishitrenost i ad hoc prostorno planiranje, u kojemu je vodeća ideja pogodovanje investitorima, a ne dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice. Smatramo nedopustivim da se donosi urbanistički plan Grada s odredbama koje već u procesu planiranja postaju nevažne jer ih pobija prostorni plan višeg reda, što zahtijeva ponovnu izradu urbanističkih planova. Ove su promjene stihijske i mogu jasno pratiti vlasničke promjene pojedinih zemljišta, koje korespondiraju s povlaštenim informacijama vezanim uz prostorno planiranje.

11. Smatramo da trošak izrade ovog prostornog plana trebaju snositi tvrtke Jadranka i SERM, a ne građani Malog Lošinja, jer plan nije u interesu stanovnika već potpuno podređen stjecanju profita tih tvrtki.

 

Ovako se planira; jednostavan potez preko svake zaštite, svakog ograničenja, svake brige o drugim vrstama i interesima sadašnjih i budućih mještana. Jedini kriterij prostornog planiranja je profit odabranih.

crveno2

crveno3

crveno5

 

Komentari: 

09 # HelpIma li nade za nas 2016-05-18 15:10
Nemojte se zavaravati da ste sa primjedbama koje ste predali riješili ili bar pokušali riješiti iste probleme koji se ponovno pojavljuju u VI. izmjenama i dopunama PPUG-A Grada Mali Lošinj a koje je javno izlaganje bilo 27.04.2016.g

Navedene su vam primjedbe koje treba predati sa sutrašnjim datumom 19.05.2016.g
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Crveno je crvenoPinokio 2016-05-18 15:28
Ala se crveni :sad: Tako bi trebao crveniti Kapeli kad laže o održivom razvoju ali taj ima debelu kožu na obrazima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Sramota ove gradske vlasti!FB 2016-05-18 16:23
Prijedlog VI. ciljanih izmjena Prostornog plana Malog Lošinja je potpuna sramota ove gradske vlasti! Pogodovanje investitorima, pretjerana urbanizacija, svjesni prezir i nebriga prema zaštićenim područjima prirode. Vrhunac je što ove odredbe poništavaju odredbe urbanističkih planova koje upravo donose, pa će biti potrebne nove i nove izmjene. Koje plaćaju građani Malog Lošinja, nije jasno zašto ne Jadranka ili SERM doo, kojima se prostor podastire kao da je njihova čaćevina ili čaćevina gradskih planera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ERRORKibic 2016-05-18 16:37
Genov je napisala "Pored toga što javna rasprava nije objavljena sukladno zakonskoj proceduri, link na stranicama Grada na cjelovit prijedlog plana nije radio te je javnosti bilo nemoguće sagledati sve ciljane izmjene i dopune plana." Provjerio sam i evo šta sam dobio

Da ne bi bilo kao s objavljivanjem članova odbora za prostorno planiranje na sam dan tribine :P Ali možda će link proraditi nakon isteka roka za podnošenje primjedbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Tko to plaća?Kibic 2016-05-18 16:59
Točno, Platit će ga opet građani Malog Lošinja. Knezićev URBING radi, Lošinjani plaćaju, a Nedić potpisuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # tutankamonuliks 2016-05-19 07:43
Citat Kibic:
Točno, Platit će ga opet građani Malog Lošinja. Knezićev URBING radi, Lošinjani plaćaju, a Nedić potpisuje.
...a Gari puni svoje džepove kao i vijećnici koji su se razbahatili i potpuno se odvojili od svojih birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # HelpIma li nade za nas 2016-05-18 18:33
Baš radi svega što ste naveli treba predati te ili neke druge primjedbe - prijedloge.

Radi svih nas i radi opstanka, hoćemo li morati otići da bude više mjesta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # kolonizacijažižula 2016-05-18 20:01
Citat Ima li nade za nas:
Baš radi svega što ste naveli treba predati te ili neke druge primjedbe - prijedloge.

Radi svih nas i radi opstanka, hoćemo li morati otići da bude više mjesta?
Mladi već odlaze a dolaze "zdrave snage" koje će služiti novim vlasnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # gradit ćemo koliko god stanePipi 2016-05-19 11:34
U primjedbama piše "Razvoj na uštrb okoliša i usmjeren na kratkoročnu korist investitora suprotan je također temeljnim strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja." Kojim strateškim dokumentima??? Jeli onim gdje piše gradit ćemo koliko god stane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Slika govori više od 1000 riječiKibidabi 2016-05-19 11:57
Slika uz članak jako dobro ilustrira kako se rade planovi. Odbori GV, vijećnici GV, gradonačelnik i gradonačelnica, pročelnice itd. samo amenuju dogovore u zatvorenom krugu korisnika planiranja čija lica ne vidimo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Plan postojiLicemjer 2016-05-19 13:03
Naravno da postoji plan.
Plan je isti na razini cijele države, a to je da se proda sve što se prodati može zainteresiranim gospodarskim subjektima uz garanciju što manje odgovornosti prema okolišu i lokalnom stanovništvu.
Koga je zapravo briga za lokalno stanovništvo, osim njih samih? Ono je samo kolateralna žrtva koja se katkada pobuni, onako nominalno i ceremonijalno da se dobije dojam nekog lokalpatriotizma.
Mislim fakat ne kužim kako ste uopće tog 14.04. dali Cappelliju ili Jovićki riječ na sastanku u kinu?
Šta su nam oni mogli reći šta već nismo znali a da nije bilo premazivanje očiju?
Samo pričate, ponavljate iste stvari nadajući se boljem ishodu. To je zapravo definicija ludosti.
Gdje je građanski neposluh? To je najsvetije oruđe demokracije? Pa zapalite i zgradu općine ako treba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Žrtva dameLaufer 2016-05-19 17:08
Citat Licemjer:
Mislim fakat ne kužim kako ste uopće tog 14.04. dali Cappelliju ili Jovićki riječ na sastanku u kinu?
A ja mislim da je to bio najbolji potez. Jovićka je napravila budalu od sebe pristajući da bude žrtva dame u Kapelijevoj šahovskoj igri s građanima u kojoj nije dao ni šah ni mat. Izgleda da je upao u ono što se u šahu naziva Zugzwang kada bi igraču bilo najbolje ne povući niti jedan potez, jer što god učini naći će se u lošijoj poziciji od prethodne. Ali priroda igre je takva da mora povući potez. Kapeli ga je povukao, obećao je da će dati ostavku ako vijeće dodijeli koncesiju za ostatak Čikata :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # nema predajevilibor 2016-05-19 18:37
Citat Laufer:
Ali priroda igre je takva da mora povući potez. Kapeli ga je povukao, obećao je da će dati ostavku ako vijeće dodijeli koncesiju za ostatak Čikata :P
Taj nebu odstupio ni kada izgubi izbore, morati će ga deložirati iz kabineta gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # maslinska goratošo 2016-05-20 07:27
Citat Laufer:
A ja mislim da je to bio najbolji potez. Jovićka je napravila budalu od sebe pristajući da bude žrtva dame u Kapelijevoj šahovskoj igri s građanima u kojoj nije dao ni šah ni mat. :P
Laufer je skužio igru jedina koja će odgovarati je gđa Jović, a ekipa koja je sve skuhala oprati će ruke kao Poncije Pilat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Lošinjani imaju samo jedan otokLaufer 2016-05-20 12:29
Citat tošo:
Citat Laufer:
A ja mislim da je to bio najbolji potez. Jovićka je napravila budalu od sebe pristajući da bude žrtva dame u Kapelijevoj šahovskoj igri s građanima u kojoj nije dao ni šah ni mat. :P
Laufer je skužio igru jedina koja će odgovarati je gđa Jović, a ekipa koja je sve skuhala oprati će ruke kao Poncije Pilat.
Dunja i Bojana su na tribini jasno rekle što je tema tribine iako je tema bila vidljiva i iz poziva građanima koji su interes za nju izrazili napunivši kino. Tema je bila „Otočani bez plaža?“.

Bojana je govorila o tome kako je planskim dokumentima proizvoljno dozvoljena promjena obalne crte, miniranje, nasipavanje mora i druge promjene u prostoru što nije dobro zbog narušavanja krajobraza, čuvanja biološke raznolikosti u moru i na kopnu, a posebno zbog kvalitete života građana. Kazala je da je Lošinj mjesto na kojem ljudi žive 365 dana u godini i da ne mogu sav svoj život podrediti ljudima koji tu borave 10-15 dana godišnje. Na uvijen način to govori i gradonačelnik svojom već ofucanom mantrom o razvitku destinacije uz suživot zadovoljnih građana, no Bojana je otvoreno, neuvijeno rekla da će i usluga turistima biti kvalitetnija ako domaći ljudi ne budu turiste doživljavali kao uljeze koji im otimaju prostor. Istaknula je važnost komunalnih plaža i zbog više od tisuću djece i mladih kojima trebaju plaže sa slobodnim pristupom bez plaćanja plažne opreme, a koje će nestati usvajanjem predloženih planova za Čikat i Sunčanu uvalu.

Potom je rekla da želi govoriti o dvije stvari: proceduri donošenja planova i sadržaju tih planova. Nakon što je osporila formalno pravnu ispravnost procedure donošenja planova, njihov sadržaj je ocijenila kroz prizmu društvene pravednosti prema žiteljima otoka koji na njemu žive, rade, rađaju djecu, plaćaju poreze i biraju vlast, a dijelovi otoka im zbog planova koje ta vlast donosi i zbog prepuštanja koncesionarima postaju nedostupni. Spomenula je i pitanje tzv. nosivosti otoka koje se u planskim dokumentima uopće ne spominje, a dopušta se masovna urbanizacija i apartmanizacija , betonizacija, rušenje zaštićene šume i t.d. Postavila je pitanje što će zajednica time dobiti, a što izgubiti navodeći primjere zemalja koje su se „opekle“ vodeći takvu politiku. Ukratko, Genov je osudila način formuliranja politike planiranja koja se donosi u ime Otočana, a da se ne zna ni sastav nekih odbora, pododbora, savjeta i t.d., a kamo li što uopće rade i što u ime građana savjetuju da treba napraviti u ovom Gradu. Navela je primjer da je UP Čikat sastavljen na temelju Master plana Čikat koji nitko nije vidio, te da je to navodno plan samog investitora.

A onda je mikrofon preuzela pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanja Jović da bi omalovažavajući rekla kako je „ovdje danas svašta rečeno“, te neukim okupljenim Lošinjanima održala predavanje o tome koliko kilometara obale ima Republika Hrvatska, da ima ogroman broj otoka i najrazvedeniju obalu (22:54) da bi odmah potom rekla da se ne bi složila s nečim što u uvodnom izlaganju uopće nije bilo rečeno: Ona se – citiram - ne bi složila s konstatacijom da turizam nije naša važna grana i misli da je turizam naša najvažnija grana (23:33). Ne znam je li slabo čuje, ima li problema s razumijevanjem izrečenog, ili se radi o jeftinom spinu, ali Bojanina tvrdnja da Lošinj nije primarno turistička destinacija, nego mjesto gdje mi otočani živimo (1:45) nije konstatacija o važnosti turizma kao grane. Kako god bilo, odmah potom kategorički je ustvrdila kako je ovdje iznesen niz neistina (23:49), koje opovrgava činjenicom da je ona zadužena za donošenje prostornih planova i da ne dozvoljava nikakve nepravilnosti. Nakon toga upustila se u pojašnjavanje procedure da bi građanima koji je plaćaju bahato poručila da ne dozvoljava da se „na ovaj način iznose neistinite činjenice“ (25:53). Govoreći o pitanju plaža poslužila se birokratskim trikom nabrajanja zakonom predviđenih tematskih plaža da bi ideju postojanja komunalnih plaža prikazala neostvarivom. Građani koji znaju da pridjev „komunalni“ ne opisuje temu plaže, nego način njenog korištenja (zajedničko, općinsko, svima dostupno) shvatili su što je cilj njenog izlaganja.

Cilj njenog izlaganja bio je očigledan. Razglabanjem o proceduri donošenja planova odvratila je pozornost od sadržaja tih planova i politike njihova donošenja te time od izlaganja sudu okupljenih građana zaštitila sve one koji kreiraju politiku čiji je ona obični izvršitelj. Na tribini nisu govorili pozvani predstavnici Odbora za prostorno planiranje i urbanizam, Odbora za zaštiti okoliša, upravnog pododsjeka za turizam i gospodarstvo ni predstavnik civilnog sektora u tajanstvenom Partnerskom odboru za razvoj Grada Malog Lošinja. Naizgled je obavila dobar posao.

No Genov je očigledno prozrela taj spin, pa je ukazala na osnovno pitanje: Je li sve to što zakon dozvoljava – od izgradnje ogromnih turističkih konglomerata do mijenjanja obalne crte - prikladno za otok Lošinj (33:59). Priznala je da je hrvatska obala jedna od najrazvedenijih i da ima tisuće otoka, ali je podsjetila na činjenicu da Lošinjani imaju samo jedan otok – ovaj na kojem žive. I postavila pitanje otkud su u gradskim planovima odjednom iskrsli turistički konglomerati kad ih u strateškim planovima nema. Iz internog master plana Jadranke?
Uvjerite se sami iz ovog video snimka:


www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # „Nećete me više rešetati pitanjima"Galeb 2016-05-20 15:28
Citat Laufer:
A onda je mikrofon preuzela pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanja Jović da bi omalovažavajući rekla kako je „ovdje danas svašta rečeno“,... Nakon toga upustila se u pojašnjavanje procedure da bi građanima koji je plaćaju bahato poručila da ne dozvoljava da se „na ovaj način iznose neistinite činjenice“ (25:53).
Bahatost je njezin stil ophođenja u ime gradske vlasti. Na sastanku usred sezone prošlog ljeta građane je izvijestila da se još ne zna hoće li sve otpadne vode biti usmjerene na Kijac, a na pitanje o ograđivanja terena na Bojčiću, završila je sastanak drskim riječima: „Nećete me više rešetati pitanjima."

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Jovićkin obračun s komunizmomKomunalac 2016-08-17 09:56
Citat Laufer:
A onda je mikrofon preuzela pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Tanja Jović ... Govoreći o pitanju plaža poslužila se birokratskim trikom nabrajanja zakonom predviđenih tematskih plaža da bi ideju postojanja komunalnih plaža prikazala neostvarivom. Građani koji znaju da pridjev „komunalni“ ne opisuje temu plaže, nego način njenog korištenja (zajedničko, općinsko, svima dostupno) shvatili su što je cilj njenog izlaganja.
www.youtube.com/.../
Ja mislim da je ideju komunalnih plaža Jovićka odbacila iz ideoloških razloga jer smo raskrstili s komunizmom a zajedno s njim i s komunalnim plažama. Samo me zanima zašto ne digne glas i protiv komunalnih naknada :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # odgLicemjer 2016-05-20 11:46
Citat Laufer:
Kapeli ga je povukao, obećao je da će dati ostavku ako vijeće dodijeli koncesiju za ostatak Čikata :P
Gle lako za ostatak Čikata kad će sve ostalo podijeliti investitorima, što već i radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ???nik 2016-05-20 09:14
Što se može napraviti u državi u kojoj je korumpirano ili ne funkcionira:vla da,pravosuđe,us kok,policija,žu panije,gradovi, ....,zna se šta!,samo treba paziti da vas ne optuže za govor mržnje,a kamoli nešto više,jer mrziti lopov nije normalno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Za pobjedu spreman!Konzultant 2016-05-20 18:53
Dok mu stranku trese konzultantska boljka, predsjednik lošinjskog ogranka Nedić je za pobjedu na lokalnim izborima spreman pisalo je jučer u Novom listu. Koliko vidim, najmanje četvero članova gradskog odbora su na plaći kod Mihe, a jedan je i član Gradskog vijeća.
web.facebook.com/mladezhdzamalilosinj/photos/a.1076248422398127.1073741828.1075780629111573/1132302010126101/?type=3&theater
Budući da oporbe nema put do pobjede je otvoren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # mali od kužineluftakis 2016-05-20 19:59
Citat Konzultant:
Dok mu stranku trese konzultantska boljka, predsjednik lošinjskog ogranka Nedić je za pobjedu na lokalnim izborima spreman pisalo je jučer u Novom listu.
Budući da oporbe nema put do pobjede je otvoren.
Što su posijali sad će i požnjeti, neće moći više ništa bez suglasnosti Jadranke i njenih vlasnika. :P :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 0 # na placi kod Mihe??promatrac 2016-05-20 22:33
Koliko vidim, najmanje četvero članova gradskog odbora su na plaći kod Mihe,

Ja vjerujem da kada bi Vi i slicni Vama manje prozivali osobe za koje ne možete biti sigurni da su dio toga sto tvrdite, Vaše bi mišljenje tada vjerovatno bilo prepoznato kao mišljenje nekoga tko ne govori napamet, vaše bi rijeci tada imale drugaciju težinu. Ovako; mislim da to sto pišete ponajviše govori o Vama i vašoj želji da se cim više stvori krivo odnosno negativno mišljenje prema nekome koga vjerovatno ni ne poznajete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # SlabovidniDioptrija 2016-05-22 22:05
Koga vidiš na Mihinom platnom spisku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CarevinaMiha car 2016-08-17 19:52
Citat Dioptrija:
Koga vidiš na Mihinom platnom spisku.

kAPELI
bADURINA
nEDIĆ
đURĐICA a ostali vijećnici su samo za sda na marendi i domjenku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Ima li nade za nasHelp 2016-05-21 15:19
Ima li nade za nas?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Probijena medijska blokadaZagor 2016-05-22 15:58
Dunja je morala poći u Zagreb nalemati Markićkine zaštitare da probije medijsku blokadu inicijative Čovjek po mjeri otoka :lol: Jutarnji list piše:
Dunja o kojoj govori je Dunja Janković, 36-godišnja likovna umjetnica rodom iz Malog Lošinja, renomirana crtačica stripova i iskusna aktivistica uključena u rad lokalne inicijative “Čovjek po mjeri otoka” koja se zalaže za održivi razvoj Malog Lošinja te za kulturnu i gospodarsku raznolikost otoka.
www.jutarnji.hr/.../4067403
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
632 # žena po mjeri otokaojme 2016-05-22 16:58
Citat Zagor:
Dunja je morala poći u Zagreb nalemati Markićkine zaštitare da probije medijsku blokadu inicijative Čovjek po mjeri otoka
Nakon ovakvog nastupa u Zagrebu Dunja se može kandidirati za gradonačelnicu Lošinja i premoćno pobijediti ove mlitave lošinjske političare. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ima li nade za nasHelp 2016-05-24 15:56
Zabrana bilo čega tjera u ilegalu, nije nikada donijela ništa dobro niti pozitivno.
Svatko tko inzistira na zabrani a nije poduzeo ništa da spriječi ono što brani postiže suprotni efekat.
Ili ga vodi neki drugi motiv?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # epur si muovegorski 2016-05-24 17:06
Teško će na lokalnim izborima netko nadmašiti Dunju, Garijevo vrijeme je davno isteklo čak ga ni njegova stranka ne želi kandidirati. Lošinj će prvi puta u svojoj povijesti dobiti gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nemasan 2016-05-24 22:54
Ako bi pogledali razvijenije zemlje,politiko m,vođenjem država ,gradova itd,sigurno se ne bave ljudi bez uspjeh na bilom kojem polju,sa kupljenim diplomama,mužev i konzultantica,p ropali obrtnici,ljudi kojima je osnovno zanimanje biti član nekakve udruge,valja i napomenuti da gradonačelnik grada veličine Malog Lošinja večinom volontira i ne "zapošljava" svoje uhljebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
918 # PrikoDaniel Gari 2016-06-08 09:57
Koliko su u džep stavili Daniel i Gari za ovu uzurpaciju javnog prostora.Sasvim slučajno su dva mjesta za invalide ispred slastičarnice a da ne bi slučajno nekom invalidu palo na pamet da se tu stvarno parkira ,mjesta su zaključali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lošinjska posla ...Faktor 2016-06-08 13:13
Već nekoliko godina na rivi se priređuju izložbe fotografija, ali panoi nikad nisu ispred terase slastičarne Lido. Prvo su ih Dašmirovi ljudi samovoljno micali da ne zakriljuju pogled na terasu, a sada komunalci brinu da se ni ne postavljaju na zaštićenom prostoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # PogodovanjeFuki 2016-06-08 14:03
Prvi građevinski zahvat Kapelijeve vlasti bilo je širenje prostora za terasu slastičarne Lido. Riva je tek bila završena, a onda je nova vlast naredila izvođaču da sve sruši i nanovo sagradi da Lido dobije veliku terasu. Pravdalo se da će grad imati veći prihod od naknade, ali uređenje istog prostora građani su platili dva puta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # gari mlkeko 2016-06-08 16:13
Citat Fuki:
Prvi građevinski zahvat Kapelijeve vlasti bilo je širenje prostora za terasu slastičarne Lido. Riva je tek bila završena, a onda je nova vlast naredila izvođaču da sve sruši i nanovo sagradi da Lido dobije veliku terasu. Pravdalo se da će grad imati veći prihod od naknade, ali uređenje istog prostora građani su platili dva puta.
Time je Gari odmah pokazao kako će vladati i pogodovati kapitalu, ali bez obzira na to još su lošinjani dva puta glasovali za istu ekipu. Za nadati se da će konačno narod progledati i maknuti lopove kako na državnoj tako i na lokalnoj razini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Terasa za svihTerasa 2016-06-11 22:53
Citat Fuki:
Prvi građevinski zahvat Kapelijeve vlasti bilo je širenje prostora za terasu slastičarne Lido. Riva je tek bila završena, a onda je nova vlast naredila izvođaču da sve sruši i nanovo sagradi da Lido dobije veliku terasu. Pravdalo se da će grad imati veći prihod od naknade, ali uređenje istog prostora građani su platili dva puta.
Da stvar bude bolja ugostitelj ne plaća najam terase, pa grad oprosti odnosno nagodbom naplati simboličan iznos, uz blagoslov gradskog poglavarstva naravno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # mukte je slađeoliver 2016-06-12 11:29
Citat Terasa:
Da stvar bude bolja ugostitelj ne plaća najam terase, pa grad oprosti odnosno nagodbom naplati simboličan iznos, uz blagoslov gradskog poglavarstva naravno.
Gradski vijećnici i gradonačelnik imaju beslatno iće i piće na toj terasi. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # PrejadnoIme 2016-06-08 21:55
Sve ima svoje granice.ovo se ne radi za ništa.zaključat i parkirna mjesta za osobe s invaliditetom,d a ti se želudac okrene...prejad no!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # JadnijeRadmila 2016-06-08 22:23
Jadno je da na mjestima za invalide parkiraju parkira tko stigne. Ovo problematizira gospon Herkul, pardon čitam Goleš. Navedena parkirna mjesta sa klapicama imaju svuje vlasnike invalidne osobe koje žive u tom dijelu grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # ispravak krivog navodabibi 2016-06-10 00:06
Nigdje u europi ne postoje privatna invalidska parkirna mjesta, pa ni kod nas. Ako netko želi svoje privatno parkirno mjesto, bio on invalid ili ne, može jedino zakupiti parkirno mjesto pod komercijalnim uvjetima i postaviti stupiće i lokot. Druga stvar je što se u Lošinju invalidska parkirna mjesta uzurpiraju, a ne reagira niti murja niti redari. Uostalom, u Lošinju vlada totalni kaos glede u svezi parkiranja (joj, samo da nešto obavim....)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # kontrolirani kaosalfons 2016-06-10 07:18
Citat bibi:
Druga stvar je što se u Lošinju invalidska parkirna mjesta uzurpiraju, a ne reagira niti murja niti redari. Uostalom, u Lošinju vlada totalni kaos glede u svezi parkiranja (joj, samo da nešto obavim....)
Gari je preko Lošinj parkinga stavio pod kontrolu i naplatu cijeli grad. Tako se radilo u Americi tridesetih godina prošlog stoljeća, ali znamo gdje su završili majstori reketarenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # točnoIme 2016-06-10 08:15
Točno,može se samo dobiti znak pristupačnosti, tj pravo da se parkira na mjesto za osobe s invaliditetom.t o vrijedi jedino ako vozilom upravlja osoba s invaliditetom ili se ta osoba nalazi u vozilu.ovo je protuzakonito i kažnjivo.ni na jedan način nije dozvoljena privatizacija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # RadoJado 2016-06-10 19:10
"Navedena parkirna mjesta za invalide " nemaju vlasnika jer to po zakonu nikako ne mogu imati.Možda po zakonu gradonačelnik može biti vlasništvo i marioneta nekoliko sljastičara koji ne plaćaju porez i vode se kao socijalni slučajevi ali to nisam pronašao u ni jednom zakonu pa vas molim da mi malo pojasnite te zakone jer sam ja neuk u tome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # dinastijapiero 2016-06-10 19:18
Citat Jado:
"Navedena parkirna mjesta za invalide " nemaju vlasnika jer to po zakonu nikako ne mogu imati.Možda po zakonu gradonačelnik može biti vlasništvo i marioneta nekoliko sljastičara koji ne plaćaju porez i vode se kao socijalni slučajevi ali to nisam pronašao u ni jednom zakonu pa vas molim da mi malo pojasnite te zakone jer sam ja neuk u tome.
Gari je izuzetno korektan prema onima koji su ga doveli na vlast već treći put. Ako ga podrže i četvrti put dobit će na korištenje cijeli trg Republike Hrvatske i to bez naknade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ulagači i ulagivačimaki 2016-06-13 10:01
Citat piero:
Gari je izuzetno korektan prema onima koji su ga doveli na vlast već treći put.
To baš i nije točno. One koji su ga izmislili i triput doveli na vlast je marginalizirao jer mu ne kade. A okružio se onima koji mu se ulaguju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # tutankamonkičami 2016-06-13 17:51
Citat maki:
To baš i nije točno. One koji su ga izmislili i triput doveli na vlast je marginalizirao jer mu ne kade. A okružio se onima koji mu se ulaguju.
Zašto ga onda i dalje podržavaju ? Dovoljno je na gradskom vijeću odbiti njegove prijedloge i pasti će kao prezrela kruška !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # .....maki 2016-06-13 19:22
Citat kičami:
Citat maki:
To baš i nije točno. One koji su ga izmislili i triput doveli na vlast je marginalizirao jer mu ne kade. A okružio se onima koji mu se ulaguju.
Zašto ga onda i dalje podržavaju ? Dovoljno je na gradskom vijeću odbiti njegove prijedloge i pasti će kao prezrela kruška !!!
Za to treba biti u gradskom vijeću, a ta dvojica nisu i nikad nisu bili u njemu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
715 # vaš direktorha,ha 2016-06-08 10:20
Može, daš u džep 500 eura i to je to, a koliko je takvih mjesta za koja nisu uzurpirana rampama a imaju samo kartice za koje nisu registrirane (za njih treba manje eura u džep) , bravo Daniel našao si recept za eure (neznamo tko ti je mentor)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # kleptokracijafuj 2016-06-08 10:30
Citat ha,ha:
Može, daš u džep 500 eura i to je to, a koliko je takvih mjesta za koja nisu uzurpirana rampama a imaju samo kartice za koje nisu registrirane (za njih treba manje eura u džep) , bravo Daniel našao si recept za eure (neznamo tko ti je mentor)
Nema mentora za ovakve radnje to se uči u petom razredu osnovne škole. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # TuteParkiraj 2017-03-27 10:55
Citat ha,ha:
Može, daš u džep 500 eura i to je to, a koliko je takvih mjesta za koja nisu uzurpirana rampama a imaju samo kartice za koje nisu registrirane (za njih treba manje eura u džep) , bravo Daniel našao si recept za eure (neznamo tko ti je mentor)
Šef Losinj Parkinga je visoko na listi HDZa za ove izbore. Ima sve uvjete : 1. Prsten ili ti ga Bosanac 2. Naučio kako se uzima 3. Vrlo ljigav. Jednom riječju pravi kandidat za gradskog vijećnika !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
75 # ližnjanposilović 2016-06-08 18:53
Koji budalaši i koje budalaštine pišu. Nikako da se odmaknu od 500 Eura. I drve po tome, pa dajte si malo mašte, ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # konjukruh 2016-06-10 23:13
U osorskoj godinama nitko nemože dobiti parkirno mjesto jer su sva zauzeta,a matošević iz lošinj krađa dobije stan i parking mjesto koje je napravljeno dijelom na trotoaru,a dok smo mi stanari tamo parkirali uhljeb komunalni Toni bi redovito ljepio kazne,a sad ovaj pijanac dobije i stan i auto i parking mjesto samo zato jer jedini u lošinj krađama zna spojiti dvije žice.Dno dna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # politikaškamp 2016-06-11 10:27
Potpredsjednik vijeća Kamalić, određuje ili bolje naređuje gradu ili komunalnim redarima gdje i kako postaviti tendu za objekat na trgu kod spomenika ribaru .
Stupovi su bili postavljeni sa odmakom od zgrade pomoske škole i prolaza ali njegovom naredom su uklonjeni i pomjereni 3 metra od njegovog lokala, a njegovu baraku od vanjskog šanka nitko nesmije niti komentirati kamo li maknuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Novo popločenje i druge ludostiMr. Kurčubić 2016-06-13 00:47
Citat škamp:
Potpredsjednik vijeća Kamalić, određuje ili bolje naređuje gradu ili komunalnim redarima gdje i kako postaviti tendu za objekat na trgu kod spomenika ribaru .
Fala bogu da su konačno uredili i onu močvaru oko stare Pomorske. Kako će stvar funkcionirati vidjet će se kod prve veće kiše. Bar prostor oko zgrade sada izgleda prilično pristojne. Bilo bi lijepo da se na ovom preskupom kamenu više ne uparkiravaju auti osim "u prolazu" kada je to zaista potrebno i ne šire terase i pačofarija u nedogled kao do sada. Ljudi bi htjeli imati mjesta za prolaz, da prostite. Nego, gdje je nestao Mr. [cenzurirano]ub ić, pardon "spomenik ribaru"? I kada će konačno šjor Škampić maknuti ono čudo od barake s trgića ispred Pomorske? Sada kada je sve uređeno, djeluje još jeftinije no prije. O razglasu ne bih, jad jadova. Neš ti ugostiteljske lošinjske elite. Dajte, uložite neku kintu, živimo u 21. stoljeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ...promatrac 2016-06-12 16:34
reko bi meni barba Mario; ne mozes biti i pošten i jeben. Barba Mario je kao prvo veliki radnik, pametan covjek od kojeg se moze puno ubrat, takav besposlicar poput tebe ga nebi trebao prozivati... najbolje da mu se ispred kokošinjca gdje se dugogodisnje bori desšava sto god' se nekome prohtje. Kao potpredsjednik vijeca naravno da je njegova rijec ima težinu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nema reda sve po potrebiParking 2016-06-12 16:37
S parkingom nema reda sve po "potrebi" kao i sve u ovom gradu reda nema u ničemu.

Nisam siguran kolko je tu lokal imao udjela jer je ključeve dobio onaj čiji je auto?
uglavnom danas nema više "rampe"?

Tko se to pobunio, koga se sluša, netko je rekao "stavi" a netko je rekao "vadi" znači ima više nalogodavaca?
Tko je glavni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PGŠvuk 2016-06-12 18:34
Citat Parking:


Tko se to pobunio, koga se sluša, netko je rekao "stavi" a netko je rekao "vadi" znači ima više nalogodavaca?
Tko je glavni?
Ovim gradom vlada velika trojka Pinki-Gari-Šole , znači da je netko od njih naredio da se maknu klanfe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ParkingIstina 2016-06-13 11:38
E ovaj puta nije nitko nikome "naredio" da se skinu postavljene "rampe" u ulici Priko za rezervirano parking mjesto s ključem već su tri automobila udarila u te prepreke a treći je istu skinuo do kraja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # idemo do krajarobespjer 2016-06-13 11:57
Citat Istina:
E ovaj puta nije nitko nikome "naredio" da se skinu postavljene "rampe" u ulici Priko za rezervirano parking mjesto s ključem već su tri automobila udarila u te prepreke a treći je istu skinuo do kraja.
E ovo je dobra fora, macu u ruke i idemo rušiti klanfe i rampe !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # slabo su planiraligost 2016-07-21 21:21
gosti bježe iz Zagazinjina, ne može se kupati u moru od smrada koji dopire sa Kijca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # beži jankecpero 2016-07-21 21:31
Citat gost:
gosti bježe iz Zagazinjina, ne može se kupati u moru od smrada koji dopire sa Kijca
Bježe gosti i sa Čikata zbog radova na Rukaviću !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dernek do zoreLošinj kao Mallorca 2016-07-22 00:20
Citat pero:
Citat gost:
gosti bježe iz Zagazinjina, ne može se kupati u moru od smrada koji dopire sa Kijca
Bježe gosti i sa Čikata zbog radova na Rukaviću !
Gosti nisu ni došli na Lošinj, već su produžili dalje, jer ovdje je totalni kaos. Građevinski radovi na Rukaviću traju već drugo ljeto, plaže na Čikatu ili su "preluksuzne" i zatvorene za običnu raju ili su totalno zapuštene, smrad kanalizacije posvuda, centar grada preplavile su terase nagurane jedna na drugu i svaka sa svojom treštećom "live" muzikom, a vrhunac su derneci do zore u The Endu. Evo, upravo Grdović urla neke poskočice i tako će do kasno u noć. Kada se sve ovo zbroji, ne bih ni ja trošila svoj dragocjeni godišnji na ovo ruglo od turizma. Altroke Mallorca!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kafići kao diskači na otvorenomBuka svuda oko nas 2016-07-22 00:36
Ok, ljeto je, ljudi su na godišnjem i žele se zabaviti. Ali ova buka i deračina po cijelom gradu i okolici teško da se može nazvati zabavnom, pogotovo jer se zbog akustičnosti uvale međusobno miješaju u totalno neslušljivu kakofoniju. Tko im je dao dozvolu i za koliko decibela?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # svinjske polovicešime 2016-07-22 07:35
Citat Lošinj kao Mallorca:
Gosti nisu ni došli na Lošinj, već su produžili dalje, jer ovdje je totalni kaos. Građevinski radovi na Rukaviću traju već drugo ljeto, plaže na Čikatu ili su "preluksuzne" i zatvorene za običnu raju ili su totalno zapuštene, smrad kanalizacije posvuda, centar grada preplavile su terase nagurane jedna na drugu i svaka sa svojom treštećom "live" muzikom, a vrhunac su derneci do zore u The Endu. Evo, upravo Grdović urla neke poskočice i tako će do kasno u noć.
Ovo je definitivno najgora sezona poslije rata. Gosti su ili bogati koji ne izlaze iz hotela ili siromašni koji kupuju hranu i piće u trgovačkim centrima. Restorani su prazni, a besplatna parkirališta puna automobila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sezona na Rabu: Puno ih je, ma malo trošeNL 2016-07-22 09:03
dojmovi sa Raba
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Luksuzna govnaPAŠTETAR 2016-07-22 12:31
Citat gost:
gosti bježe iz Zagazinjina, ne može se kupati u moru od smrada koji dopire sa Kijca
Razmaženi paštetari. Treba da budu zahvalni na besplatnoj prezentaciji miomirisa sa luksuznog Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
610 # diktaturaorhan 2016-07-23 07:39
Citat PAŠTETAR:
Razmaženi paštetari. Treba da budu zahvalni na besplatnoj prezentaciji miomirisa sa luksuznog Čikata.
Kome je pala na pamet ideja da se na Kijcu izgradi upravna zgrada komunalnog društva ? O tome javnot nije nikad upoznata niti je provedena javna rasprava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # Politika "U zdrav mozak"Lero 2016-07-23 08:07
Citat orhan:
Citat PAŠTETAR:
Razmaženi paštetari. Treba da budu zahvalni na besplatnoj prezentaciji miomirisa sa luksuznog Čikata.
Kome je pala na pamet ideja da se na Kijcu izgradi upravna zgrada komunalnog društva ? O tome javnot nije nikad upoznata niti je provedena javna rasprava.
Sve ti piše u naslovnom članku "Planovi su sve manje planovi":

Grad Mali Lošinj prostornim planiranjem i nadalje poništava svako značenje riječi planiranje. Umjesto projekcije budućnosti na održiv način ad hoc se podilazi interesima investitora.
Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga.

A po potrebi, da opravda nekakvu posebnu želju investitora Kapeli & Co. se pozivaju na sumnjive anktete sumnjivih agencija za ispitivanje javnog mnijenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # sve za 99 centiorli 2016-07-23 09:48
Citat Lero:

Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga.
Biti će zanimljivo pratiti što će se dalje dešavati u prostornom planiranju kad "nepoznati investitor" krene u prodaju hotela, kampova i trgovina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # sve po 10 kunainvesticijski ciklus 2016-07-23 10:23
Citat orli:
Citat Lero:

Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga.
Biti će zanimljivo pratiti što će se dalje dešavati u prostornom planiranju kad "nepoznati investitor" krene u prodaju hotela, kampova i trgovina.

uskoro počinje jesenska rasprodaja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # opojni mirisi kanalizacijemiomirisni otok vitalnosti 2016-07-23 10:30
slobodno nek si udišu smrad vlastite kanalizacije
a oni silni sportski i rekreaciski tereni, bazeni, kafići i restorani, planirani u UPU sigurno će raja navaliti na miomirisnu destinaciju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # "Ma tko to može platit!"Zagi 2016-07-23 08:43
Citat gost:
gosti bježe iz Zagazinjina, ne može se kupati u moru od smrada koji dopire sa Kijca
Tko i ih tjera na Zagazinjine kad imaju Čikat? More je tamo čisto jer se fekalije izljevaju na Zagazinjine. A zanimljivo je kako je Irena Dlaka koja je bila protiv ruske okupacije Čikata okrenula ploču i sad plasita propagandu o otvorenosti Čikata za svih:

"Ma tko to može platit!", rekli bi ljudi. Unatoč novouređenim plažama zatvorenog tipa, na kojima se besplatno mogu kupati samo gosti obližnjih hotela (ostali moraju platiti pozamašnu ulaznicu), na Čikatu se i dalje ima gdje kupati - i to besplatno i bez ograda, kao npr. ispod vile Mirasol (ex uprava Jadranke), na Velom mulu i prema Malom mulu, na početku plaže ispod Bellevuea, od kabina (kojih više nema, jer ih je odnio lebić) preko Pješčane plaže pa na dalje, kao i na čitavoj lijevoj (gledajući od spomenika Haračiću) strani uvale. Ma tko to može platit! piše na FB Ojme.

Baš me zanima da li taj preokret u stavovima ima veze s tim što je od Grada dobila atraktivan prostor na atraktivnoj lokaciji za umjetničku galeriju premda nije umjetnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # Ironija postala "propaganda"Spin majstori 2016-07-23 15:17
Zagi očito nije pročitao što piše uz fotografije iz šeranog albuma. Najveća ironija u cijeloj priči je da puno Lošinjana nije ni bilo na Čikatu od kada su napravljene nove plaže, pa lupetaju napamet. Ne znam kakve veze ima činjenica da se na Čikatu čovjek još uvijek može besplatno okupati s nekakvom proruskom propagandom. Ne znam da li je žena umjetnica ili ne, ali lokacija galerije baš i nije nešto atraktivna. Oni kontejneri iza smrde do neba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jeftine foreProzirni 2016-07-25 18:30
Pa ne bi se baš reklo da su neki majstori, inteligentni doktori spina.Dijete bi bolje to odradilo.Proval i ih se na prvu.Možda se radi o jednoj, dvije osobe.Po naslaganim komentarima, vremenu i stilu, te još nečemu se vidi da je netko bio išao dizati ovu temu, da bi potisnuo drugu, da bi se pažnja i zanimacija ljudi preusmjerila tu.Ili se želi da se tu nešto pročita ili da se tamo ne pročita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # LokacijaSM 2016-07-25 19:44
Citat Spin majstori:
Ne znam da li je žena umjetnica ili ne, ali lokacija galerije baš i nije nešto atraktivna. Oni kontejneri iza smrde do neba.
Lokacija u centru grada je atraktivna ma koliko smrdjeli kontejneri. Smrde po cijelom gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # bojkotiranjejakov 2016-07-25 20:22
Citat SM:
Lokacija u centru grada je atraktivna ma koliko smrdjeli kontejneri. Smrde po cijelom gradu.
Otkada je uprava komunalnog društva preselila na Kijac kontejneri se uopće ne peru a smeće se odvozi jednom tjedno. To je njihov doprinos Garijevoj kandidaturi za ministra turizma. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # danke Jakobturist 2016-07-26 08:02
Citat jakov:
Otkada je uprava komunalnog društva preselila na Kijac kontejneri se uopće ne peru a smeće se odvozi jednom tjedno. To je njihov doprinos Garijevoj kandidaturi za ministra turizma. :lol:
Hvala Jakove na ovoj napomeni o prljavim kontejnerima, jutros u 7 sati već su čistaci praznili i poslije toga prali kontejnere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # kontejnerranoranioc 2016-07-26 08:39
Svako jutro u 5,30 vrijedni djelatnici čiste i prazne kontejnere dok ti Jakove spavaš. Problem je u neodgovornima ljudima koji bacaju svašta u kontejnere i oko njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Rano buđenjeZz 2016-07-26 12:38
Citat ranoranioc:
Svako jutro u 5,30 vrijedni djelatnici čiste i prazne kontejnere dok ti Jakove spavaš.
Pa ga onda probude nakon što je zbog noćne buke odspavao samo sat-dva a i to ako je imao sreće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # miomirisni kontejneripiton 2016-07-27 08:27
Citat ranoranioc:
Problem je u neodgovornima ljudima koji bacaju svašta u kontejnere i oko njih.
Ranoranioče dobro si napisao o neodgovornim ljudima koji sve moguće vrste smeća bacaju u kontejnere. Ne možeš bilivit !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # predjedniku vijećaVijećnik 2016-08-13 20:27
Dana 04.08.2016. u gradskoj vijećnici održana je 5. Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Na dnevnom redu bio je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi ciljanih VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja.
Grad Mali lošinj objavljuje da dana 18. kolovoza 2016. godine godine započinje,

a dana 25. kolovoza 2016. godine završava

PONOVLJENA JAVNA RASPRAVA

O PRIJEDLOGU CILJANIH VI. IZMJENA I DOPUNA PPUG-a GRADA MALI LOŠINJ

VI ciljane izmjene za VI ciljane izmjene, pravo muljanje uz pomoc vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Plansko pogodovanjeDiogen 2016-08-14 09:33
Citat Vijećnik:
Dana 04.08.2016. u gradskoj vijećnici održana je 5. Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Na dnevnom redu bio je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izradi ciljanih VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja. VI. ciljane izmjene za VI. ciljane izmjene, pravo muljanje uz pomoc vijećnika.
Baš kako je Genov napisala u ovom članku - "sve se može, planovi su sve manje planovi, a sve više neodređeni, za arbitrarno tumačenje, rastezljivi i individualizira ni planovi poslovnih dogovora." A sve to ide po hitnom postupku. Pa kad Devčić prigovori na tome, gradonačelnik mu bezobrazno i glupo odbrusi da se i "Vlada sastaje u roku od 24 sata, da bi se nešto pokrenulo u gospodarstvu." Jer ako to radi Vlada može i Kapeli, zar ne? Samo što to onda znači da su i planovi Vlade sve manje planovi, a sve više neodređeni, za arbitrarno tumačenje, rastezljivi i individualizira ni planovi poslovnih dogovora, te da je ovo što se naziva planiranjem u stvarnosti pogodovanje određenim investitorima.
A kad Kapeli kaže "Slažem se da nije dobro donositi točke po hitnom postupku, ali ovo je toliko važno da nije moglo čekati", on priznaje da svjesno radi nešto loše da bi pogodovao investitoru koji ne može čekati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ciljano ponavljanje javne raspraveBezbeli 2016-08-14 15:52
Citat Diogen:
A kad Kapeli kaže "Slažem se da nije dobro donositi točke po hitnom postupku, ali ovo je toliko važno da nije moglo čekati", on priznaje da svjesno radi nešto loše da bi pogodovao investitoru koji ne može čekati.
Ovo je toliko važno da se Gradsko Vijeće sastaje u sred sezone na vanrednoj sjednici sazvanoj dan ranije da po hitnom postupku donese Odluku o izmjenama i dopunama odluke o izradi ciljanih VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja kako bi forme radi od 18. do 25. kolovoza 2016. bila održana PONOVLJENA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU CILJANIH VI. IZMJENA I DOPUNA PPUG-a GRADA MALI LOŠINJ. Naravno, da se sve to radi baš u sred sezone kada nitko od građana nema vremena baviti se materijalom (kojeg niti nema na gradskoj stranici) a ni volje da piše primjedbe je čista slučajnost. A kako kaže Devčić, ta slučajnost se događa u 90 % slučajeva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # money, money...mariofil 2016-08-14 16:20
Citat Bezbeli:
Naravno, da se sve to radi baš u sred sezone kada nitko od građana nema vremena baviti se materijalom (kojeg niti nema na gradskoj stranici) a ni volje da piše primjedbe je čista slučajnost. A kako kaže Devčić, ta slučajnost se događa u 90 % slučajeva.
LIZ (lošinjska interesna zajednica) je nova stranka koja će pomesti sve političke protivnike na slijedećim lokalnim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ljetni hitni planoviIma li nade za nas? 2016-08-14 22:31
Da li je nekome poznato što je to sada izmjenjeno?
Zašto nisu te izmjene na stranicama Grada?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # bezakonjemalo vitra 2016-08-14 23:06
Citat Ima li nade za nas?:
Da li je nekome poznato što je to sada izmjenjeno? Zašto nisu te izmjene na stranicama Grada?
zato jer su na vlasti kriminalci kojima su zakoni elementarna nepogoda, pa vole raditi u tajnosti da ne bi završili u zatvoru kao bivši im premujer i još neki iz te bande
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # horošodenjgi - denjgi 2016-08-14 23:41
Citat Ima li nade za nas?:
Da li je nekome poznato što je to sada izmjenjeno? Zašto nisu te izmjene na stranicama Grada?
Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravlja, oni imaju toliko posla da možda nisu ni pogledali šta se tu mjenja ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Gari plete priču svojuNahvao 2016-08-15 09:13
Citat denjgi - denjgi:
Citat Ima li nade za nas?:
Da li je nekome poznato što je to sada izmjenjeno? Zašto nisu te izmjene na stranicama Grada?
Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravlja, oni imaju toliko posla da možda nisu ni pogledali šta se tu mjenja ?
Nedić kaže da je "riječ o par parcela bitnih zbog nagiba piste", a gradonačelnik plete priču da je aerodrom bitniji i od pet novih hotela, "jer konkurencija postaje sve snažnija, a investicije u hotele i privatni smještaj nisu u razmjeru s ovakvim aerodromom." Napominje da 53 posto gostiju koji dolaze avionima odlaze u privatni smještaj, a tek potom slijede hoteli i da je ovo s aerodromom bitno i zbog slijetanje hitne helikopterske pomoći, "jer oni sada izbjegavaju noćna slijetanja".
otoci.net/index.php/u-politici/5303-zbog-korekcije-podrucja-aerodroma-hitna-odluka-vijeca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # patuljci pojma nemajuurban 2016-08-15 17:00
Citat denjgi - denjgi:
Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravlja, oni imaju toliko posla da možda nisu ni pogledali šta se tu mjenja ?
Ne zna gradonačelnik ni nitko u vijeću, ali zato pinki zna !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # pokemonipokemoni 2016-08-15 21:07
"Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravljal".
Nedić (zna) kaže da je "riječ o par parcela bitnih zbog nagiba piste" Gari kaže "Vlada sastaje u roku od 24 sata, da bi se nešto pokrenulo u gospodarstvu." Pitanje tko to naredi Gariju i Nediću normalno jer su isplaćeni da žurno postupe oko svih planova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸ .·´¯`·.¸>Hobit 2016-08-15 21:18
Citat pokemoni:
"Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravljal".
Nedić (zna) kaže da je "riječ o par parcela bitnih zbog nagiba piste" Gari kaže "Vlada sastaje u roku od 24 sata, da bi se nešto pokrenulo u gospodarstvu." Pitanje tko to naredi Gariju i Nediću normalno jer su isplaćeni da žurno postupe oko svih planova.

zna se, Gospodar prstenova
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Na listama šestero stanovnika LošinjaVIII. izborna jedinica 2016-08-15 21:24
Na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na osmom je mjestu lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, kojega na lanjskoj listi nije bilo.

otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kompletne listeizbori 2016-08-16 15:27 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ćaća se ne vraćadeni boy 2016-08-16 16:37
Citat VIII. izborna jedinica:
Na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na osmom je mjestu lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, kojega na lanjskoj listi nije bilo.
otoci.net/.../...
Nema ćaće da ga pogura na vrh liste kao za prošli mandat :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # UzaludnostSmib 2016-08-17 09:38
Citat VIII. izborna jedinica:
Na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na osmom je mjestu lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, kojega na lanjskoj listi nije bilo. otoci.net/.../...
Koga briga? Glas za HDZ je glas protiv pristojnosti, kulture i poštenja :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # VjerodostojnostBaltazar 2016-08-17 14:12
Citat Smib:
Citat VIII. izborna jedinica:
Na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na osmom je mjestu lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, kojega na lanjskoj listi nije bilo. otoci.net/.../...
Koga briga? Glas za HDZ je glas protiv pristojnosti, kulture i poštenja :cry:
HDZ kampanju vodi pod sloganom "Vjerodostojno" . Koliko je HDZ dostojan povjerenja nas građana pokazao je time što je prvo za premijera postavio lika koji ne zna hrvatski, a onda ga rušio u Saboru. HDZ je vjerodostojan koliko su dostojni povjerenja bili i dva zadnja predsjednika. Jedan zaglavio u Remetincu, a drugi nestao sa scene kao da ga nikad nije bilo. Zašto vjerovati HDZ-u koji je izabrao nasljednika ovakve dvojice predsjednika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Kradezesamo ne za lopove 2016-08-17 14:50
Ako je netko pokrao ovaj narod onda je to HDZ.
Ako i dalje žele biti vjerodostojni u tome onda to treba u korijenu spriječiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # djeco moja ne kraditestarješina 2016-08-17 15:39
Citat samo ne za lopove:
Ako je netko pokrao ovaj narod onda je to HDZ.
Ako i dalje žele biti vjerodostojni u tome onda to treba u korijenu spriječiti.
U Lošinju kradu zajedno sve stranke i onda to nazivaju "sve glave na kup" !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Obećanja ludom radovanjaasd 2016-08-17 16:23
Citat Baltazar:
Citat Smib:
Citat VIII. izborna jedinica:
Na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na osmom je mjestu lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, kojega na lanjskoj listi nije bilo. otoci.net/.../...
Koga briga? Glas za HDZ je glas protiv pristojnosti, kulture i poštenja :cry:
HDZ kampanju vodi pod sloganom "Vjerodostojno". Koliko je HDZ dostojan povjerenja nas građana pokazao je time što je prvo za premijera postavio lika koji ne zna hrvatski, a onda ga rušio u Saboru. HDZ je vjerodostojan koliko su dostojni povjerenja bili i dva zadnja predsjednika. Jedan zaglavio u Remetincu, a drugi nestao sa scene kao da ga nikad nije bilo. Zašto vjerovati HDZ-u koji je izabrao nasljednika ovakve dvojice predsjednika?
Pozivajući se na izborni slogan »Vjerodostojno« Sanaderov te Karamarkov nasljednik poručio je kako »ono što u programu jamče danas, ispunit će sutra«. A to je gospodarski rast, 180.000 novih radnih mjesta, do 2020. povećati stopu zaposlenosti na 68 posto i Hrvatsku u iduće četiri godine učiniti prosperitetnom i uređenom državom. Ostala vjerodostojna obećanja na
novilist.hr/.../...»Odmah ide otpis dugova blokiranima«, 7500 kuna za svako novorođenče itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Prnjavorski programIzzy 2016-08-17 18:25
Piše u članku "Program je, na temelju studije Ifo instituta, izradio HDZ-ov tim gospodarskih stručnjaka i stručnjaka za EU fondove, na čelu s potpredsjednico m HDZ-a Ivanom Maletić." Je li to onaj Ifo institut koji je radio program i za Karamarka za prošle izbore. Neki su ga zvali Prnjavorski program.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Hrvatska Dernek Zajednicagost 2016-08-17 18:54
Prisjetimo se HDZ derneka na prošlim izborima
www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # I onda je svizac zamotao čokoladuBajka ili basna, izaberi! 2016-08-18 02:20
HDZ ima novog Sanadera na čelu - dobroizgledajuć eg, pristojnog i blagoglagoljivo g, a iza zavjese reže iste zvjerčice, pardon, kandidati za Sabor, time i za premijera, ministre, zamjenike, kabinete, nadzorna vijeća, ravnatelje, direktore... just name it. Hobotnica je dobila ovo lice, ali krakovi su ostali isti. Most i dalje trubi o nekakvoj "različitosti" iako je i djetetu jasno da su amateri bez pokrića. S druge strane, SDP ili Milanović je jednako lijen, bahat i samouvjeren, samo sada još manje "lijevi" no ikada (HNS-u, koji je klasična klijentelističk a stranka, pridružili su HSS, obične konzervativce koji svejedno uporno plaču za državnim poticajima). Račan se okreće u grobu, no tko ga još pamti. Tužno, ali stvarno - za koga glasati? Ostati doma? Nikako, jer tada, po ovom našem glupom glasačkom sistemu, u stvari glasaš upravo za najveće. Ajmo za promjenu glasati za - najmanje. A ima ih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # gori ušibaracuda 2016-08-18 07:07
Citat Bajka ili basna, izaberi!:
HDZ ima novog Sanadera na čelu - dobroizgledajućeg, pristojnog i blagoglagoljivog, a iza zavjese reže iste zvjerčice...
Plenki je puno opasniji od doktora Ive, zato oprezno sa listama i dobro otvoriti oči i uši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # oficir i džentlmenroko 2016-08-16 13:31
Citat pokemoni:
"Možda zna Nedić kao predsjednik vijeća ili možda zna Gari kao gradonačelnik ili oba nemaju pojma o cemu se piše ili raspravljal".
Pitanje tko to naredi Gariju i Nediću normalno jer su isplaćeni da žurno postupe oko svih planova.
Nitko im ne naređuje nego rade u interesu građana Lošinja, ali to nitko ne cijeni nego ih se još kritizira. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ćaćino zlatoćaćino 2016-08-16 19:32
"Nema ćaće da ga pogura na vrh liste kao za prošli mandat" mislio si da ga ćaća pozove u remetinac :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Palac gore, palac doljeRevizor 2016-08-18 08:27
Citat Lero:
Citat orhan:
Citat PAŠTETAR:
Razmaženi paštetari. Treba da budu zahvalni na besplatnoj prezentaciji miomirisa sa luksuznog Čikata.
Kome je pala na pamet ideja da se na Kijcu izgradi upravna zgrada komunalnog društva ? O tome javnot nije nikad upoznata niti je provedena javna rasprava.
Sve ti piše u naslovnom članku "Planovi su sve manje planovi":

Grad Mali Lošinj prostornim planiranjem i nadalje poništava svako značenje riječi planiranje. Umjesto projekcije budućnosti na održiv način ad hoc se podilazi interesima investitora.
Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga.

A po potrebi, da opravda nekakvu posebnu želju investitora Kapeli & Co. se pozivaju na sumnjive anktete sumnjivih agencija za ispitivanje javnog mnijenja.
Vidim tri ocjene "palac dolje" za ovaj komentar. Pa me zanima što u tom komentaru nije točno.
1. - Da li su planovi zaista projekcija budućnosti na održiv način ili podilaženje interesima investitora?

2. - Što nije istina u tvrdnji da se zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša? Da li je ikad objavljeno bilo što o radu tih odbora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # PametnicaPriko 2016-08-18 12:54
Ne radi se o tome što piše nego što se misli o tome tko je,zašto i na koji način napisao te komentare.Očito ima onih koji misle kao i ja iako ne dijelim plus-minus nikome da su to napisale osobe koje se proziva i trača na temi o golfu.O njima ništa novo.Da bi tu temu makli da se ne vidi ujutro su izgleda šokirani što svi nemaju divno i krasno mišljenje o njima napravili greške u koracima pa ih se skužilo.Razumlj ivo da su se pogubili jer bi sudar sa stvarnosti za njih mogao biti bolan.Mišljenje koje imaju o sebi se baš ne poklapa s mišljenjem ljudi o njima.Orhan,ogl asi nautika,Zagi iz Zg,Orly iz restorana,vrije me,stil....ima više propusta.To je samo moje mišljenje.
Zašto netko izvlači stari,nebitni komentar i tko bi postavio tako glupo pitanje o palcu gore-dole,koga to zanima,kome je to važno ?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bitni komentariRevizor 2016-08-18 13:32
Citat Priko:
Zašto netko izvlači stari, nebitni komentar
Pitanje da li su planovi zaista projekcija budućnosti na održiv način ili su podilaženje interesima investitora i konstatacija da nije poznata uloga i rad Odbora za prostorno planiranje i Odbora za zaštitu okoliša u planiranju bit će uvijek bitni komentari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HitnoIma li nade za nas? 2016-08-18 08:52
Ponovljenu raspravu planova za cjeli otok Grad Mali Lošinj objavio na svojim stranicama.
Treba to pogledati i vidjeti koje su to promjene zbog kojih se sve vraća na početka.
Što je ubačeno da prođe?
DA li one primjedbe koje smo tada dali vrijede i dalje ili moramo pisati nove ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ima još za jamitizna se 2016-08-18 10:06
Ponovljenu raspravu planova za cjeli otok Grad Mali Lošinj objavio na svojim stranicama.
Treba to pogledati i vidjeti koje su to promjene zbog kojih se sve vraća na početka.
To na stranicama grada nćeš vidjeti(nisuni vidjeli ni vijećnici)
Što je ubačeno da prođe?
Ubačeno ono šo je trebalo i kome je trebalo, halo.
DA li one primjedbe koje smo tada dali vrijede i dalje ili moramo pisati nove
trebale bi vrijediti, ako kapelli ne kaže drugačije ?
Blago nama sa ovakvim gradonačelnikom i pijunima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Planovi za duhovno korumpiraneGkasnogovornik 2016-08-18 11:43
Planovi se rade za bezobzirne i korumpirane
Briga ih za turizam i za stoku sitnog
zuba
U Cunskom gosti ne mogu da spavaju od nocnih aktivnosti mljevenja kamena u kamenolomu. Ujutro gosti nam odu na kupanje u Artatore a ne mogu da odmaraju od nesnosne buke dizalice od suhe marine 5 m od plaze. I gosti odu Ne placaju da bi slusali buku
I tko ce da nam plati odstetu za to
Ovi za koje se prave planovi
gomilaju svoje bogatsvo a stoku sitnog zuba tko hebe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Radno vrijeme inspekcijakOKOLO 2016-08-18 13:25
Citat Gkasnogovornik:
U Cunskom gosti ne mogu da spavaju od nocnih aktivnosti mljevenja kamena u kamenolomu. Ujutro gosti nam odu na kupanje u Artatore a ne mogu da odmaraju od nesnosne buke dizalice od suhe marine 5 m od plaze. I gosti odu Ne placaju da bi slusali buku
A šta bi ti da se ilegalni radovi mljevenja kamena vrše po danu u radno vrijeme inspekcija :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # mala noćna muzikamozart 2016-08-18 13:48
Citat kOKOLO:
A šta bi ti da se ilegalni radovi mljevenja kamena vrše po danu u radno vrijeme inspekcija :P
Sve ilegalne radnje se u pravilu obavljaju noću, prema tome nemojte se čuditi mljevenju kamena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kamenolom u stečajuMortadela 2016-08-18 16:13
Citat mozart:
Citat kOKOLO:
A šta bi ti da se ilegalni radovi mljevenja kamena vrše po danu u radno vrijeme inspekcija :P
Sve ilegalne radnje se u pravilu obavljaju noću, prema tome nemojte se čuditi mljevenju kamena.
Da li se zna tko izvodi te radnje? Kamenolom Brdo Kušč je u stečaju prema podacima sudskog registra. Vidi:
sudreg.pravosudje.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...