Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pretvaranje demokratske procedure u sprdačinu

Korisnička ocjena:  / 24
LošeNajbolje 

sprdJavni uvid u prijedlog VI. ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja održan u četvrtak, zadnji dan javne rasprave, promijenio je paradigmu lošinjskih javnih okupljanja, po kojoj izlagači govore svoje, a otočani mahom šute. Tridesetak prisutnih imalo je brojne primjedbe na sadržaj prostornog plana i na procedure prostornog planiranja. Tijekom gotovo tri sata javnog izlaganja pale su riječi mito, korupcija, 10% i pogodovanje, što vjerojatno objašnjava izostanak bilo kakvog medijskog odjeka s ovog za zajednicu važnog skupa, usprkos prisustvu novinara.

Mala dvorana Gradske knjižnice bila je ispunjena negodovanjem, a ključna su razvojna rješenja, izgradnja velikih hotela, betonizacija obale i mijenjanje obalne crtne te značajno povećanje turističkih kapaciteta bili mahom kritizirani. Prisutni su poručili vlasti da su svjesni pogodovanja onima koji mogu platiti i istovremenog ignoriranja mišljenja i potreba građana. 

Javni je uvid bio organiziran u očiglednoj namjeri da se odradi zakonska obaveza. Nitko od nositelja vlasti nije se udostojio stati pred građane i obrazložiti ekonomske, prostorne, ekološke, socijalne ili bilo koje druge razloge na kojima se temelje predložena rješenja ove najvažnije lokalne javne politike. Predstavljanje su vodili Denis Popov, zaposlenik Grada i stručna osoba u Odboru za prostorno planiranje i Filip Šrajer, izvoditelj na poslovima izrade prostornog plana za za Urbing d.o.o. Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio".

Upravo je nevjerojatno da se niti gradonačelnik niti predsjednik Vijeća, koji su nositelji i naručitelji ove javne politike i odgovorni za nju, nisu udostojili stati pred građane i ponuditi im odgovore na njihova pitanja. Više niti mala djeca ne mogu progutati priču po kojoj je prostorno planiranje stručni posao, te da najviši gradski dužnosnici prepuštaju sve struci i jedva da imaju pojma o prostornoplanskim rješenjima. Podsjećam, na travanjskoj tribini inicijative Čovjek po mjeri otoka, na kojoj su se ove dvije politički najodgovornije osobe u gradu upravo natjecale koja će ispasti manje upućena u proces i rezultate brojnih prostornih planova višeg i nižeg reda u fazi donošenja, gradonačelnik je izjavio da ne može imati uvid u tolike dokumente i da je vijeće to koje donosi odluku, dok je predsjednik gradskog vijeća, ujedno i član Odbora za prostorno planiranje, zbog svoje izjave kasnije nazvan vitezom bez mača, izjavio da su vijećnici nemoćni jer u kratkom vremenu između primitka materijala za sjednicu i svojeg podizanja ruku na njoj jedva imaju vremena vidjeti o čemu se uopće radi. Dakle, u okolnostima u kojima gradonačelnik nema pojma, predsjednik vijeća i sudionik u procesu prostornog planiranja još manje, a tehničko osoblje se poziva na inpute koje su dobili od njih, javno izlaganje je po svojoj formi i izvedbi bilo sprdačina i pretvaranje minimalne demokratske procedure u sprdačinu koja nije bila niti informativna niti je omogućila povratne informacije radi kojih se, navodno, i organizira.

Na ovom mjestu ubacujem digresiju, komentar građanke malo razvijenije države s duljim demokratskim stažem, Francuskinje koja je nazočila tribini Otočani bez plaža, koja je izjavila da bi u Francuskoj takvo očitovanje tipa nisam znao, nemam pojma, nemam moć, bilo politički najstrože kažnjeno. Suprotno tome, u Malom Lošinju je moguće da građani ne dobiju nikakva obrazloženja niti argumente prostorne politike, da pred njih stanu ljudi koji si mogu dopustiti da kažu da odluke donosi netko drugi, i to sve neposredno pred izbore, na kojima građani trebaju donijeti odluke kome će dati povjerenje za vođenje javnih poslova.

Očigledno, povjerenje najviših lokalnih dužnosnika u kratku pamet i kratko pamćenje birača je bezgranično. Vidjet ćemo je li i opravdano.

Osim izostanka ključnih i odgovornih osoba koje su trebale građanima dati odgovore, skup je bio vođen s nestrpljenjem i pokroviteljski prema građanima koji su, sluđeni uzastopnim izmjenama planova uređenja i urbanističkih planova, davali primjedbe i na rješenja navedena u prijedlozima urbanističkih planova. Najvažnije, nije bilo predočeno koje su primjedbe prihvaćene nakon prve rasprave, pa je prisutnima bilo teško shvatiti o čemu uopće pričaju. Također, građanima je rečeno da će odgovore na svoje primjedbe dobiti nakon odluke gradskog vijeća, što je ne samo nepropisna procedura, nego suprotno interesima svih aktera ovog procesa, u kojem je važna puna informiranost.

Ukratko, ovo je javno izlaganje bilo dvostruko uvredljivo. Za građane, ne samo načinom na koji je zamišljeno i vođeno nego cijelim procesom - od zanemarivanja interesa, potreba i mišljenja građana pa do šlamperaja prilikom izrade plana, a za lokalnu garnituru na vlasti otvorenim optužbama za pogodovanje i lopovluk.

Da će vlast lako progutati uvredu jer ju smatraju beznačajnom, to već znamo iz javne izjave gradonačelnika, koji je prisutne u ispunjenom kinu na građanskoj tribini odmah preračunao u broj birača koji ne mogu osigurati, a time ni osporiti, niti jedan mandat u predstavničkom tijelu. Kako će građani vrednovati postupak kojim su omalovaženi i zakinuti za javni prostor na otoku na kojem žive, vidjet ćemo na predstojećim izborima.

Komentari: 

036 # AerodromNikica 2016-08-28 21:18
Prvo i osnovno tema je bila promjene u vezi aerodroma.
Da li su ostale promjene koje su predočene mogle biti obuhvaćene ako je trebalo raspravljati "samo o nekim proceduralnim promjenama oko aerodroma"?
Uzgred, osim samog aerodroma sve ostalo na tom području nije riješeno,ostalo je u zraku kako će se rješavati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # mica i macaMarica 2016-08-28 23:35
Vijećnicima je samo prezentirano promjene u vezi aerodroma i zahvat oko oko aerodroma, za koje je predsje4dnik vijeća rekao da je to "potrebno zbog nagiba trase i krivina ", za ostale promjene vijećnici niti su glasovali niti su vidjeli .
RED JE DA VIJEĆNICI TO POTVRDE, AKO NISU I ONI POTKUPLJENI.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # viša uzaludna školamaminjo 2016-08-29 07:46
Citat Marica:
Vijećnicima je samo prezentirano promjene u vezi aerodroma i zahvat oko oko aerodroma, za koje je predsje4dnik vijeća rekao da je to "potrebno zbog nagiba trase i krivina ", za ostale promjene vijećnici niti su glasovali niti su vidjeli .
RED JE DA VIJEĆNICI TO POTVRDE, AKO NISU I ONI POTKUPLJENI.
Ne može se tvrditi da su potkupljeni oni koji redovito idu na misu i žive kao praktični vjernici. Vjerojatno nisu školovani pa ih je lako prevesti žedne preko vode. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
055 # planovi po nalogu krupnog kapitalapogodovanje na kvadrat 2016-08-29 10:28
"u okolnostima u kojima gradonačelnik nema pojma, predsjednik vijeća i sudionik u procesu prostornog planiranja još manje, a tehničko osoblje se poziva na inpute koje su dobili od njih"

sasvim je jasno da lažu i gradonačelnik i predsjednik gradskog vijeća, obojica si pokušavaju oprati ruke, a u dreku su do koljena. stručnjaci na koje se poziva gradska vlast se pretvorila u obične crtače različitih morskih ideja koje dolaze sa Dražice ili se pojedincima koji se kriju iza tvrtki vrlo čudnih naziva izlazi u susret točkastim izmjenama planova na idiotski način da se usred ničega izmisli vrlo pogodno mjesto za autokamp.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
048 # Izmjene katastarskih karti i prostornih planova po nalogu ???Prostorno planiranje 2016-08-29 12:45
Prostorni plan Općine Cres Lošinj objavljen u Službenim novinama 8/91 sa katastarskim kartama i utvrđenim građevinskim područjima Artatore-Kandij a te iste zatražite na uvid kao i Urbanistički plan uređenja Artatore Kandija i izvod PPU Artatore- Kandija objavljen u Službenim novinama 3/ 1985.

Prostornim planom Grada Mali Lošinj 2006-2008 na papiru nestalo je 30 ha površina predviđenih za stambenu izgradnju i PP Općine Cres Lošinj SN 8/91 konstituirano naselje Artatore.

Građevinska područja svih 15 naselja je utvrđeno na katastarskim kartama različitih mjerila.

Od 15 naselja Grada Lošinja utvrđenih PPO Cres Lošinj samo je naselje Artatore Prostornim planom Grada Lošinja izostavljeno, izmijenjen je katastarski plan u većem dijeli Artatora od pomorskog dobra dalje.
Izmjene je izvršio jedan lošinjski geometar na velikom dijelu Artatora što su Državna geodetska uprava i Katastar Rijeka 2011. god. Ispravili i vratili ispravne katastarske granice evidentirane u katastarskim planovima a po nečijem nalogu i izmijenjenim planovima i potrebama precrtavanea a i sam Grad i dalje prezentira nezakonito izmijenjen katastarski plan od 2006. god. sa nezakonitim izmjenama katastarskih granica koje je DGU Katastar Rijeka 201-2012. god. vratio u granice prije nezakonitih radnji.
Samo me zanima da li je tom geometru oduzeta dozvola za rad ili još uvijek vrši svoje nezakonite radnje ?

Zatražite na uvid kartografski prikaz građevinskog područja Artatore- Kandija PPO
Cres Lošinj SN 8/91.
Obratite pozornost na tekstualni dio PPO Cres Lošinj i na str. 194,195, čl. 76 redni broj 18, čl. 77 , str 238,239.

Kako i zašto je uopće natala izdvojena zona T1 unatoč nezainteresiran osti većine za istu, umjesto utvrđene stambene zone koja je u cjelini nestala unatoč potrebama i zahtjevima žitelja ovog otoka, koji se ignoriraju.

VI izmjenama i dopunama dio te nezakonito nestale stambene zone se vraća i pripaja se tzv. T1 zona naselju Artatore što se nikada i nije smjelo izdvojiti.
Nigdje se također ne spominje pripajanje rekreacijskih zona označenih zelenom bojom u PP Grada Lošinja a sada su u ovim korekcijama označene žutom bojom kao stambena zona što nigdje nije bilo navedeno osim pripajanja , vraćanja T1 zone u stambenu građevinsku zonu.što se niti nije smjelo oduzeti stambenoj zoni PPO Cres Lošinj za Artatore-Kandij a a oduzeto je PP Grada Mali Lošinj 2008. godine. Već tada T1 zoni pripojen je zeleni pojas naselja Artatore i u isti koš stavljene zelene površine i građevinsko područje stambene namjene naselja Artatore-Kandij a čije granice su bile utvrđene PPO Cres Lošinj SN 8/91.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # kakav takavprostorni plan 2016-08-29 13:30
pitaj to predsjednika GV, on je na onoj tribini izjavio da prije 2008. uopće nije bilo prostornog plana, pa je nova vlast napravila jedan, bolje kakav takav, nego nikakav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # jer ste vi to tražiliinvestitor 2016-08-29 16:28
Citat prostorni plan:
pitaj to predsjednika GV, on je na onoj tribini izjavio da prije 2008. uopće nije bilo prostornog plana, pa je nova vlast napravila jedan, bolje kakav takav, nego nikakav
Prostorni plan iz 2008. nije odgovarao vladajućoj oligarhiji ali su ga morali prihvatiti zbog pritisaka iz Lošinjske plovidbe i Jadranke. Nakon toga krenuli su u tzv "ciljane izmjene i dopune" i tako šest puta. A biti će tih izmjena i dopuna još jako puno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Dokaz vjerodostojnost iVjerodostojnos 2016-08-29 16:58
Citat Prostorno planiranje:
Prostorni plan Općine Cres Lošinj objavljen u Službenim novinama 8/91 sa katastarskim kartama i utvrđenim građevinskim područjima Artatore-Kandija te iste zatražite na uvid kao i Urbanistički plan uređenja Artatore Kandija i izvod PPU Artatore- Kandija objavljen u Službenim novinama 3/ 1985.
Prostornim planom Grada Mali Lošinj 2006-2008 na papiru nestalo je 30 ha površina predviđenih za stambenu izgradnju i PP Općine Cres Lošinj SN 8/91 konstituirano naselje Artatore.
Građevinska područja svih 15 naselja je utvrđeno na katastarskim kartama različitih mjerila.
Od 15 naselja Grada Lošinja utvrđenih PPO Cres Lošinj samo je naselje Artatore Prostornim planom Grada Lošinja izostavljeno, izmijenjen je katastarski plan u većem dijeli Artatora od pomorskog dobra dalje.
Izmjene je izvršio jedan lošinjski geometar na velikom dijelu Artatora što su Državna geodetska uprava i Katastar Rijeka 2011. god. Ispravili i vratili ispravne katastarske granice evidentirane u katastarskim planovima a po nečijem nalogu i izmijenjenim planovima i potrebama precrtavanea a i sam Grad i dalje prezentira nezakonito izmijenjen katastarski plan od 2006. god. sa nezakonitim izmjenama katastarskih granica koje je DGU Katastar Rijeka 201-2012. god. vratio u granice prije nezakonitih radnji.
Samo me zanima da li je tom geometru oduzeta dozvola za rad ili još uvijek vrši svoje nezakonite radnje ?

Zatražite na uvid kartografski prikaz građevinskog područja Artatore- Kandija PPO
Cres Lošinj SN 8/91.
Obratite pozornost na tekstualni dio PPO Cres Lošinj i na str. 194,195, čl. 76 redni broj 18, čl. 77 , str 238,239.
Kako i zašto je uopće natala izdvojena zona T1 unatoč nezainteresiranosti većine za istu, umjesto utvrđene stambene zone koja je u cjelini nestala unatoč potrebama i zahtjevima žitelja ovog otoka, koji se ignoriraju.
VI izmjenama i dopunama dio te nezakonito nestale stambene zone se vraća i pripaja se tzv. T1 zona naselju Artatore što se nikada i nije smjelo izdvojiti.
Nigdje se također ne spominje pripajanje rekreacijskih zona označenih zelenom bojom u PP Grada Lošinja a sada su u ovim korekcijama označene žutom bojom kao stambena zona što nigdje nije bilo navedeno osim pripajanja , vraćanja T1 zone u stambenu građevinsku zonu.što se niti nije smjelo oduzeti stambenoj zoni PPO Cres Lošinj za Artatore-Kandija a oduzeto je PP Grada Mali Lošinj 2008. godine. Već tada T1 zoni pripojen je zeleni pojas naselja Artatore i u isti koš stavljene zelene površine i građevinsko područje stambene namjene naselja Artatore-Kandija čije granice su bile utvrđene PPO Cres Lošinj SN 8/91.
Evo kako su posteni i vjerodostojni!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # LudZbunjen 2016-08-29 16:41
I što se tu može, vozikaju nas oduvjek a sada idu na mlazni pogon?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kraj vožnjeNormalan 2016-08-29 18:10
Citat Zbunjen:
I što se tu može, vozikaju nas oduvjek a sada idu na mlazni pogon?
Može ih se izbaciti iz aviona i to bez padobrana. Game over!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # asti mišajere 2016-08-29 18:25
Citat Normalan:
Može ih se izbaciti iz aviona i to bez padobrana. Game over!
Tako je, triba ih poslat hidroavionom u Split na team building.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # Strava i uzas ArtatoraMARINA 2016-08-30 13:51
Zbog kamenoloma i marine u srcu Artatora i Sepukinih interesa a ne Jadrankinih stao je razvoj i napredak nekada prekrasnog mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # KamenolomN.N. 2016-08-30 15:31
Citat MARINA:
Zbog kamenoloma i marine u srcu Artatora i Sepukinih interesa a ne Jadrankinih stao je razvoj i napredak nekada prekrasnog mjesta.
Koji kamenolom? Zar tamo ima kamenolom? Koja je to firma i u čijem je vlasništvu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Nocni kamenolom i betonaraBrdo Kusc 2016-08-30 16:32
Si Si
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Si SiBrdo Kusc 2016-08-30 16:33
Vkasnik Sepuka i Jurekovic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Vjerodostojno!Ali Baba 2016-08-30 16:41
"... u Malom Lošinju je moguće da građani ne dobiju nikakva obrazloženja niti argumente prostorne politike, da pred njih stanu ljudi koji si mogu dopustiti da kažu da odluke donosi netko drugi, i to sve neposredno pred izbore, na kojima građani trebaju donijeti odluke kome će dati povjerenje za vođenje javnih poslova."

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ArtatoreRazvoj 2016-08-30 18:22
Nisam niti za kamenolom niti za Marinu u Artatorama ali kažete da je to kočilo razvoj i napredak nekad lijepog naselja.
Artatore je tipičan primjer neplaniranja i stihijske izgradnje kako kome odgovara.
Tamo je bilo par starih kuća međutim krenulo je kao vikend naselja koje se pretvorilo u stambeno - vikend naselje.
Ovo vikend više nije vikend nego se sve kuće iznajmljuju, malo pomalo to su postale sve veće i veće zgrade sa sve više i više apartmana.
Od razvoja ništa jer od samog početka niti cesta nije bila prilagođena za normalan promet a ostala je sve do danas neka pomoćna prilazna cesta a ne dvosmjerna cesta za jedno stambeno - turističko naselje.
Prvim kućama je trebala voda pa se ona sa strane Ćunskog crnim cjevima položila na zemlju pa se naknadno i ukopavala u zemlju tako je nastao put i s te strane.
Nitko nije tada a niti kasnije, vlast Lošinja ili sami stanovnici kojih je bilo sve više, gledao i vidio nesređeno stanje i poduzeo nešto da sve što se tamo radi stavi u neki red.
Artatore je osnovao i Mjesni odbor znači bilo je načina da se stanovnici sami organiziraju i srede stanje u cjelom naselju tu ne mislim na sam MO ali sigurno je bilo sastanaka na kojima je trebalo organizirano nastupiti pred Gradom Mali Lošinj.
Ceste kroz naselje su takve širine da su prilagođene jednosmjernom prometu.
Kada se nastavilo graditi - drugi gornji red, trebao se izraditi plan sa svim potrebnim sadržajima koje treba jedno sada već naselje ali ne svatko je radio za sebe i oko sebe.
Vi koji ste se naselili trebali ste vidjeti gdje živite, sada je kasno za žalopojke jer da ste gledali oko sebe vidjeli bi što sve treba jer mogućnost i prilika ste imali.
Sada nemate niti ceste onako kako bi to trebalo a još vam se i ukidaju neke?
Sve ste to mogli ranije napraviti jer onda se oduzimala ljudima zemlja da bi se napravilo kuće pa kasnije cjelo naselje znači trebalo je samo još malo oduzeti.
Zanima me koji ste to prosperitet htjeli za Artatore, kada u kojem vremenu izgradnje, što ste bili zamislili a nije vam se dozvolilo?
Sada ste postali jedno kaotično naselje još želite graditi i dalje a sve ostalo ostaje nesređeno?

Sada vam smeta kamenolom i marina i meni smeta ali zbog vas koji niste poduzeli ništa sada imamo kamenolom, marinu i tko zna što će donijeti bliska budućnost osim aerodroma.

I dalje svi gledajmo samo sebe u ogledalo i malo oko sebe, neću se ja mještati nigdje.
Živjeli lošinjani, oni autohtoni i oni koji su došli tu živjeti, dešava se sve što ste dozvolili da se desi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # mitomutikaše 2016-08-30 23:11
"u okolnostima u kojima gradonačelnik nema pojma, predsjednik vijeća i sudionik u procesu prostornog planiranja još manje, a tehničko osoblje se poziva na inpute koje su dobili od njih"

sasvim je jasno da lažu i gradonačelnik i predsjednik gradskog vijeća, obojica si pokušavaju oprati ruke, a u dreku su do koljena. stručnjaci na koje se poziva gradska vlast se pretvorila u obične crtače različitih morskih ideja koje dolaze sa Dražice ili se pojedincima koji se kriju iza tvrtki vrlo čudnih naziva izlazi u susret točkastim izmjenama planova na idiotski način da se usred ničega izmisli vrlo pogodno mjesto za autokamp."
lagat će dok su na vlasti odnosno dok se ne pokrene kaznena prijava za pogodovanje i korupcciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # lošinjski eldoradofanfan 2016-08-31 07:21
Citat mutikaše:
lagat će dok su na vlasti odnosno dok se ne pokrene kaznena prijava za pogodovanje i korupciju.
Kako je moguće da se predsjednik vijeća i gradonačelnik bave takvim mutnim poslovima, vjerojatno ih je netko začarao pa nisu svjesni što rade svojim sugrađanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # blinded by money$$$ 2016-08-31 08:38
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # nikad boljeeldorado 2016-08-31 09:09
Citat fanfan:
Citat mutikaše:

lagat će dok su na vlasti odnosno dok se ne pokrene kaznena prijava za pogodovanje i korupcciju.
Kako je moguće da se predsjednik vijeća i gradonačelnik bave takvim mutnim poslovima, vjerojatno ih je netko začarao pa nisu svjesni što rade svojim sugrađanima.
Oni rade za svoju korist i za svoj džep.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Treći od desetMomo 2016-08-31 10:40
Nekoliko činjenica koje navode na razmišljanje i depresivne zaključke o odnosu gradske vlasti, t.j. neposredno biranih gradonačelika i dogradonačelnic e, te izabranih zastupnika građana u gradskom vijeću prema onima koji su ih birali. Javno izlaganje jednih od brojnih izmjena planova prostora organizirali su kao puku formalnost bez prava građana da guraju noseve tamo gdje im nije mjesto.

1. Tvrtka Hilis Tri d.o.o. vlasnik je niza parcela daleko van svega, a blizu ceste Osor - Punta križa


Ova tvrtka je jedna od ukupno deset (brojkom 10) tvrtki u vlasništvu Coöperatie EMAC Illyrian Land Fund X U.A., Nizozemska koje kao direktori zastupaju Henricus Clemens Gertrudis Franciscus Knuvers iz Nizozemske i Mario Gregori iz Slovenije, a sve su registrirane na istoj zagrebačkoj adresi
.


2. Izmjenama prostornog plana planira se turistička zona Preslop (Punta križa) s hotelom do 360 ležaja.
Dakle, Nizozemac s deset firmi kupio parcele prema vlasničkom listu, pa se izmjenama prostornog plana za njega planira turistička zona Preslop (Punta križa) s hotelom do 360 ležaja.
"Javni je uvid bio organiziran u očiglednoj namjeri da se odradi zakonska obaveza. Nitko od nositelja vlasti nije se udostojio stati pred građane i obrazložiti ekonomske, prostorne, ekološke, socijalne ili bilo koje druge razloge na kojima se temelje predložena rješenja ove najvažnije lokalne javne politike. Predstavljanje su vodili Denis Popov, zaposlenik Grada i stručna osoba u Odboru za prostorno planiranje i Filip Šrajer, izvoditelj na poslovima izrade prostornog plana za za Urbing d.o.o. Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # prenamjena poljoprivrednog u građevinsko zemljišteizmišljene turističke zone 2016-08-31 12:41
Ovo je još jedna od afera zloglasnog Emac fonda iz Nizozemske o čemu će se uskoro čitati po novinama. Emac fond iz Nizozemske je već godinama poznat po kupovini poljoprivrednog zemljišta duž hrvatske obale, nakon čega se nekim čudom poljoprivredno zemljište prenamjenjuje u građevinsko.

Do sad su za to koristili firme pod nazivom Ilirija Jedan, Ilirija Dva, sve do broja Jedanaest.

www.index.hr/.../426739.aspx

www.index.hr/.../426987.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # EMAC fondpametnome dosta 2016-08-31 13:10
Citat izmišljene turističke zone:
Ovo je još jedna od afera zloglasnog Emac fonda iz Nizozemske o čemu će se uskoro čitati po novinama. Emac fond iz Nizozemske je već godinama poznat po kupovini poljoprivrednog zemljišta duž hrvatske obale, nakon čega se nekim čudom poljoprivredno zemljište prenamjenjuje u građevinsko.

Do sad su za to koristili firme pod nazivom Ilirija Jedan, Ilirija Dva, sve do broja Jedanaest.

www.index.hr/.../426739.aspx

www.index.hr/.../426987.aspx
zanimljiv članak iz 2011. godine
limun.hr/main.aspx?id=764394&Page=1
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...NM 2016-08-31 14:00
"Razumljivo je da gospodin Prinčič govori u superlativu o Fondu EMAC za koji radi, međutim nemalo pretjeruje kada ga pokušava prikazati gotovo kao nekakvo karitativno poduzeće, transparentno u svojem djelovanju, a što prema intonaciji svoga dopisa pokušava sugerirati čitateljima. Naime, sve činjenice ukazuju da se ovdje radi o nečemu što je upravo suprotno takvoj, od njega, valjda željenoj, javnoj percepciji. Ovdje je zapravo riječ o problematičnom kapitalu koji se želi enormno oploditi (a vrlo vjerojatno i oprati) na špekulativan način i to putem beskrupulozne korupcije koja je u tranzicijskim zemljama poput Hrvatske još uvijek prisutna gotovo u svim porama društva.

Jer kupovati oranice i neurbanizirane zemljišne parcele s namjerom da ih se uz pomoć lokalne administracije u manje-više kraćem vremenskom razdoblju urbanizira te potom kao projekt skupo proda, nije ništa drugo do beskrupulozna pljačka kako vlasnika zemlje, tako i države u cijelosti. Za razliku od vas (Fonda), vlasnici prodaju zemljišta uvjeravani i na kraju uvjereni kako ona ne će biti dugoročno urbanizirana pa tako zbog toga postići minimalnu cijenu za svoju zemlju. Vi nekako ipak uspijevate urbanizirati. Zanimalo bi me doista kojim argumentima vam to uspijeva? Naravno da ne postoji nikakav čarobni štapić, već se radi o korupciji i mitu, kupovanju ne samo lokalnih političara, što se možda vrlo često ne može materijalno dokazati, međutim indicije su neupitne i neumoljive. Naravno da se prodavatelji osjećaju ne samo izigrani, već i prevareni, oštećeni za golemi iznos novca! "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # business as usualSir Oliver 2016-08-31 15:06
Citat NM:
Jer kupovati oranice i neurbanizirane zemljišne parcele s namjerom da ih se uz pomoć lokalne administracije u manje-više kraćem vremenskom razdoblju urbanizira te potom kao projekt skupo proda, nije ništa drugo do beskrupulozna pljačka kako vlasnika zemlje, tako i države u cijelosti.
Eto s kim gradska vlast i "struka" tikve sade. EMAC fond, vlasnik HILIS TRI d.o.o. koje dejstvuje na Lošinju kupio je preko svoje tvrtke Ilirija Tri velike površine poljoprivrednog zemljišta u zaleđu Barbarige (Istra) na kojem namjerava graditi golf igrališta s 18 rupa, golf hotele i vile. Da ne mislite kako su samo Lošinjani sluđeni uzastopnim izmjenama planova, u Vodnjanu su na sjednici u lipnju o.g. donesene odluke o petim izmjenama Prostornog plana Vodnjana, a početkom kolovoza donesena je nova odluka punog naziva "Odluka o Izmjenama i dopunama Odluke o izradi V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodnjana - Dignano". Cirkus kao i na Lošinju. Inače, tvrtka Hilis raznih rednih brojeva posjeduje i druga zemljišta na Vodnjanštini.
glasistre.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # izmišljene turističke zoneVidoviti Milan 2019-07-16 14:32
u članku Kako objasniti vidovitost Emac fonda? www.index.hr/.../426739.aspx
Matjaž Prinčič, član upravnog odbora Emac Capitala kaže:
"MI U PRAVILU kupujemo poljoprivredna zemljišta za koja mislimo, na osnovu obavljenih analiza, da se mogu pretvoriti u građevinska"

Fakat mi nije jasna analiza kojom su utvrdili da bi ničim izazvano, ovo zemljište usred ničega moglo postati građevinsko.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Dobar posao!Abrakadabra 2016-08-31 13:23
Citat Momo:
Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."
Znači gradonačelnik je naložio da se poljoprivrednom zemljište u vlasništvu HILIS 3 doo promijeni prostornoplansk i status, a time i tržišna vrijednost. Dobar posao! Ali gdje je tu struka? Gdje su urbanisti? Da li su Denis Popov, zaposlenik Grada i stručna osoba u Odboru za prostorno planiranje i tvrtka Urbing d.o.o. samo izvršitelji gradonačelnikov ih naloga ili nešto znaju o urbanizmu i planiranju prostora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Po želji investitoraNino 2016-09-01 09:04
Citat Abrakadabra:
Citat Momo:
Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."
Znači gradonačelnik je naložio da se poljoprivrednom zemljište u vlasništvu HILIS 3 doo promijeni prostornoplanski status, a time i tržišna vrijednost. Dobar posao! Ali gdje je tu struka?
Struka smatra da kamp ili hotel može biti smješten usred ničega kad vlasnik zemljišta zatraži intervenciju gradonačelnika. Ono žuto na slici je lokacija budućeg hotela kapaciteta 360:


i.imgur.com/xFQabLk.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # naivciuskok 2016-09-01 10:47
Citat Nino:
Citat Abrakadabra:
Citat Momo:
Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."
Znači gradonačelnik je naložio da se poljoprivrednom zemljište u vlasništvu HILIS 3 doo promijeni prostornoplanski status, a time i tržišna vrijednost. Dobar posao! Ali gdje je tu struka?
Struka smatra da kamp ili hotel može biti smješten usred ničega kad vlasnik zemljišta zatraži intervenciju gradonačelnika. Ono žuto na slici je lokacija budućeg hotela kapaciteta 360:


i.imgur.com/xFQabLk.jpg

Dali grad je dužan investitoru obezbjediti , vodu, kanalizaciju, struju, cestu (kada je struka odredila a gradonačelnik naredio da kamp i hotelč bude usred ničega), zar je dovoljno novca od komunalnog doprinosa koji se ima naplatiti kod izdavanje dozvole.
dakle svi mi žitelji Lošinja moramo platiti struju , vodu itd.itd. investitoru kojega je gradonačelnik odabrao ?
Na prethodnoj javnoj raspravi bila su dva terena, dakle ovaj ucrtani i drugi pored, šta je se dogodilo sa susjednim investitorom ? (jeli bila velika provizija)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ista pašta, drugo pakovanje: HDZHogar 2022-02-19 09:49
V. M. je na fejsu podsjetio kako je gradonačelnica u povodu jednog investitora 25. ožujka 2021. kazala izjavila da je njoj kod investitora samo bitno da je registriran u Hrvatskoj. Nema veze ako je riječ o nekom mračnom fondu bez zaposlenih. A radi se o nizu tvrtki po imenima Hilis 1, Hilis 2 itd.[quote name="Momo"]Nek oliko činjenica koje navode na razmišljanje i depresivne zaključke o odnosu gradske vlasti, t.j. neposredno biranih gradonačelika i dogradonačelnic e, te izabranih zastupnika građana u gradskom vijeću prema onima koji su ih birali. Javno izlaganje jednih od brojnih izmjena planova prostora organizirali su kao puku formalnost bez prava građana da guraju noseve tamo gdje im nije mjesto...."Javni je uvid bio organiziran u očiglednoj namjeri da se odradi zakonska obaveza. Nitko od nositelja vlasti nije se udostojio stati pred građane i obrazložiti ekonomske, prostorne, ekološke, socijalne ili bilo koje druge razloge na kojima se temelje predložena rješenja ove najvažnije lokalne javne politike. Predstavljanje su vodili Denis Popov, zaposlenik Grada i stručna osoba u Odboru za prostorno planiranje i Filip Šrajer, izvoditelj na poslovima izrade prostornog plana za za Urbing d.o.o. Ovako zamišljeno i vođeno javno izlaganje omogućilo je odgovor dat na većinu postavljenih pitanja o razlozima nekih rješenja, a to je "Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."[/quote

Promijenilo se samo to što sada odgovor glasi "gradonačelnica je tako naložila." Javna izlaganja i savjetovanja s javnošću su i za Anu Kučić smetnja i nevažna formalnost kao što su bila i za Kapelija.

Novo pakovanje stare samovolje:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Izbori za VMOPunta Križa 2016-08-31 13:25
Čitam o problemima u Punta Krizi,Artatoram a ,Malom ,Velom Počinju.
Da li je slučajno ili ciljano odabran datum izbora za Vijeća mjesnih odbora Punta Križa ,Artatore,Usrin e,Unije tek 04.09.2016 iako je četverogodišnji mandat tim vijećnicima istekao u aprilu 2016.gGodine?
Što se do sada čekalo?
Kako mogu biti važeće primedbe Mjesnih odbora kojima je istekao mandat,procijen ite i sami i o čemu se tu radi?
Molim vas provjerite da li je uopće u vašim mjestima objavljena obavijest o biranju članova vijeća MO za O4.09.2016. kako čitam na stranici Grada.
Ne bi se začudili da se sve skriva i drži u velikoj tajni što se vidi iz objava revoltiranog i prevarenog građanstva ovoga Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # "Dobar posao"Klub55 2016-08-31 21:12
Treba pozvati novinare Novog lista!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Malo morgenRazvoj 2016-08-31 23:18
Citat Klub55:
Treba pozvati novinare Novog lista!
E sad si baš pogodio!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # zovi samo zovikerubin 2016-09-01 07:54
Citat Klub55:
Treba pozvati novinare Novog lista!
Misliš na A. Tomović, pa pozovi je ko ti brani !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zvijezde investiranjaFrodo 2016-09-01 12:53
Zbog novootkrivene zvijezde investiranja na Lošinjskom nebu zanemaruju su se uspjesi sinjora Balba u suradnji s gradskom vlasti. Evo materijala o uskladbi plana prostora Grada Malog Lošinja s njegovim poduzetničkim planovima :
i.imgur.com/X4akgF8.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # urbanizam po željama špekulanataposkok 2016-09-01 13:52
Ovo nema nikakve veze sa urbanizmom nego predstavlja nabacivanje turističkih zona na pojedinačnim parcelama po željama špekulanata uz širokogrudnu pomoć lokalnih političara. Poduhvat u stilu Ostapa Bendera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # .....uskok 2016-09-01 15:13
Citat poskok:
Ovo nema nikakve veze sa urbanizmom nego predstavlja nabacivanje turističkih zona na pojedinačnim parcelama po željama špekulanata uz širokogrudnu pomoć lokalnih političara. Poduhvat u stilu Ostapa Bendera.
jedini je problem u tome što je ova benderovština vrlo kažnjiva, ali neka o tome oni razmušljaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pitanje održivostiABC 2016-09-01 15:53
Citat poskok:
Ovo nema nikakve veze sa urbanizmom nego predstavlja nabacivanje turističkih zona na pojedinačnim parcelama po željama špekulanata uz širokogrudnu pomoć lokalnih političara. Poduhvat u stilu Ostapa Bendera.
Genov je o tome pisala u članku Planovi su sve manje planovi povodom primjedbi na prijedlog PROSTORNI PLAN UREĐENJA GRADA MALI LOŠINJ - CILJANE VI. IZMJENE I DOPUNE koje su potpisali brojni građani volim-losinj.org/.../...
"Grad Mali Lošinj prostornim planiranjem i nadalje poništava svako značenje riječi planiranje. Umjesto projekcije budućnosti na održiv način ad hoc se podilazi interesima investitora. Dugoročno i održivo upravljanje prostornim i ostalim resursima u interesu zajednice, sukladno strateškim dokumentima Grada Malog Lošinja, jednostavno zaobilazi Odbor za prostorno planiranje, Odbor za zaštitu okoliša kao i vijećnike i gradonačelnika koji svaljuju odgovornost jedan na drugoga."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Po željama špekulanataLuka 2016-09-02 09:14
Citat ABC:
Citat poskok:
Ovo nema nikakve veze sa urbanizmom nego predstavlja nabacivanje turističkih zona na pojedinačnim parcelama po željama špekulanata uz širokogrudnu pomoć lokalnih političara.4
Genov je o tome pisala u članku Planovi su sve manje planovi ... "Grad Mali Lošinj prostornim planiranjem i nadalje poništava svako značenje riječi planiranje. Umjesto projekcije budućnosti na održiv način ad hoc se podilazi interesima investitora."
Prije deset godina kad je započeta izrada prostornog plana o čijoj "šestoj ciljanoj ponovljenoj izmjeni dopunjenih izmjena ..." raspravljamo, Bojana Genov je na ovoj stranici napisala članak u kojem je upozorila da bi nam se moglo dogoditi ovo što se upravo događa, a nema veze s urbanizmom i održivim razvojem nego se ispunjavaju želje špekulanata:

"Pojednostavljeno rečeno, građani će moći sudjelovati u raspravi kako ćemo stići tamo kamo idemo, mada ne i o tome kamo idemo.
Ono u što se svi kunu je održivi razvoj, što bi značilo, kad se jednom odredi koncept u kojem smjeru ide razvoj, iznaći mjeru i način razvoja koji ne uništava resurse i omogućava opstanak i razvoj budućim naraštajima. Da li to ovaj prostorni plan omogućava, predmet je šire diskusije, koja će uslijediti i na ovim stranicama.
Ono što treba reći to je da je jedno od pravila dobrog gospodarenja prostorom da se prvo naprave projekti, u skladu sa imperativom održivosti razvoja, a potom dočekuju investitori. Na Lošinj su došli investitori prije projekata i to je manjkavost cijelog ubrzanog i pod velikim pritiskom procesa prostornog planiranja. Kad se u prostorne planove ucrtavaju želje investitora, vođenih željom za oplođivanjem kapitala, lako se dogodi da se zanemare pravila planiranja koje čuvaju resurse, interese domicilnog stanovništva i okoliš."

volim-losinj.org/.../78-pp8
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Vrag sere na veliku hrpulm 2016-09-02 15:11
Citat Luka:
"Pojednostavljeno rečeno, građani će moći sudjelovati u raspravi kako ćemo stići tamo kamo idemo, mada ne i o tome kamo idemo.
volim-losinj.org/.../78-pp8
Ima dobar komentar uz taj članak: Kamo idemo 2006-10-22 19:07
"Zna se kamo idemo i kamo nas vode. Za neko vrijeme saznat ce se tko su stvarni vlasnici terena koji će ovim planom postati skupa gradilišta, a onda ćemo saznati i zašto su baš tamo ucrtana. To je tako, i tu se ništa ne može. Vrag sere na veliku hrpu, kaže narod. Ali zabrinjava to što plan nema viziju budućnosti na korist običnih Lošinjana i njihove djece nego samo koristi vlasnika terena i graðevinarske mafije koja obrće takav novac da joj ni ubojstva nisu strana."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # BaliBo 2017-01-03 01:13
Citat poskok:
Ovo nema nikakve veze sa urbanizmom nego predstavlja nabacivanje turističkih zona na pojedinačnim parcelama po željama špekulanata uz širokogrudnu pomoć lokalnih političara. Poduhvat u stilu Ostapa Bendera.

Došlo vreme da se ide u ćorku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Urbanizacija plodne zemlje7 od 9 2016-09-01 23:41
Kada pomisliš da gore ne može, gradski oci nas ponovo i ponovo zgroze svojim potezima. Dugogodišnje šuškanje o mogućoj urbanizaciji Liskog i Kurila upravo poprima konkretne obrise. Hrpa nelegalno podignutih kuća legalizirana je, kamperske kućice niču na sve strane, probijeni su novi putovi, krči se na veliko i to ne zbog obnove poljoprivrede, već zbog "zapišavanja terena". Sve to ne bi bilo tako grozno da se ne radi o najplodnijoj zemlji na otoku Lošinju, zemlji na kojoj je ne tako davno raslo žito. Samo luđaci i krajnji primitivci mijenjaju zlatni obiteljski beštek za šljaštreće đinđe. Umjesto revitalizacije i razvoja ekološke poljoprivrede dobit ćemo još "ležajeva", kao da ih već nema dovoljno na ovom malom otoku. Bez vode i plodne zemlje nema života. Sram vas bilo gradonačelniče i gradski vijećnici i vijećnice!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Svi zaboravljaju glavni problem: VODU!Nekadašnji gost Lošinja 2016-09-01 15:51
Ovo je doista strašno što se radi iz ovih prekrasnih otoka, i Lošinja i Cresa (mislim na onaj dio pod upravom Malog Lošinja). Doista ovako nešto je stvarno neviđeno, ne planirati neke sustavne "turističke zone", već nabaviti parcele poljoprivrednog zemljišta, pa ih prenamjeniti.
Nego, ima ovdje izvrsnih komentara, ali ste svi zaboravili ono glavno, a to je pitanje VODE! Naime, ako se sve ovo doista realizira, a čak ako i ne bude golfa, pogledajmo ove brojke: čak kane povećati kapacitet iovako prekapacitirani h Vespere i Aurore, te izgraditi novi veliki hotel u Sunčanoj. Bellevue su već povećali, a kane graditi i novi Helios ili kakve vile umjesto njega. A tek sad još ovi hoteli na Punti Križa i tko zna što im sve još padne na pamet. Dalje, ti hoteli će svi mahom biti za bogate skorojeviće, s 5*, koji eventualno visoke 4*, a takvi hoteli SVAKI DAN, a naravno posve nepotrebno, mijenjaju posteljinu, sve ručnike, sve stoljnjake, itd. Pa računajmo dodatne količine vode koje će biti potrebne za sve ovo!
Vransko jezero je već bilo maksimalno iskorištavano i doseglo je svoje limite. Ako se još samo mrvu poveća crpljenje iz njega, a povećati će se enormno, a ne malo - prijeći ćemo onu kritičnu točku, kada će početi podzemni prodor morske vode u jezero. I onda je to KRAJ! Razmislimo koliko GODINA bi trebalo da se na otok dovuče vodovod s kopna! A i ODAKLE bi s kopna on mogao doći? Istra i sama ima problema s vodoopskrbom, a ni Krk nema baš prevelike količine na raspolaganju. Eventualno da se vodu dovede negdje iz Gorskog Kotara ili Like. A računajte koliko bi novca za to trebalo, te koliko GODINA radova!
A nije puno bolja situacija ni s elektroopskrbom : koliko znam, postojeća infrastruktura je rađena za maksimalno sadašnje potrebe, a svaki dodatni objekt koji zahtjeva dodatne količine struje će jednostavno srušiti sustav. A dovesti struju na otok isto nije baš jednostavno ni jeftino!
Razmislite svi malo i ovim aspektima, na žalost ćete posve uništiti ovaj prekrsni otok, sve ovo vodi u propast!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # značajan napredakkmet 2016-09-01 20:17
Analitika vam se popravlja, što jest - jest. Slijedeći korak bi bio da se pokrene procedura za poništenje takvog plana kao i za opoziv ljudi koji su ga izradili i usvojili. Ovako će ostati iz onog vica kad dođe Tarzan u Sarajevo, povuče crtu na podu i kaže muškima da ne smiju preći crtu i da im ide ševiti žene. Vrati se nakon par sati teškog posla, a muški se hihoću. Pita on što je, pa mu kažu : dok si ti jebava, mi smo ti preko crte skakali :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # kokolokoko 2016-09-01 21:09
VI. ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja
"Grad je tako tražio, gradonačelnik je tako naložio"."
Znači gradonačelnik je naložio da se poljoprivrednom zemljište u vlasništvu HILIS 3 doo promijeni prostornoplansk i status, a time i tržišna vrijednost.
Struka smatra da kamp ili hotel može biti smješten usred ničega kad vlasnik zemljišta zatraži intervenciju gradonačelnika.
Zbog novootkrivene zvijezde investiranja na Lošinjskom nebu zanemaruju su se uspjesi sinjora Balba u suradnji s gradskom vlasti, i smjestio kamp usred ničega.
Slijedeći korak bi bio da se pokrene procedura za poništenje takvog plana kao i za opoziv ljudi koji su ga izradili i usvojili ili prijaviti dorhu kao organizirani kriminal za pogodovanje i korupciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # tko tebe kamenom...ninoslav 2016-09-02 07:42
Citat koko:

Slijedeći korak bi bio da se pokrene procedura za poništenje takvog plana kao i za opoziv ljudi koji su ga izradili i usvojili ili prijaviti dorhu kao organizirani kriminal za pogodovanje i korupciju.
Bojim se da je već kasno jer su sve državne institucije u kolu sa gradskom vlasti. Eto pred dva dana pomirili su se u muzeju Apoksia gradonačelnik i župan."Para vrti gdje burgija ne može."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # (╯_╰)Došlo je vrijeme ćorke 2016-09-02 12:02
Kasno? Za Remetinec nikada nije kasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Ružmarinkagost 2016-09-02 12:04
Zanimljivo je kako je u promjenama PPU iskrsnula zapadna obala uvale Ružmarinka u Artatore kao područje planirano za urbanu preobrazbu! Zanimljivo bi bilo znati tko je bacio oko na ovu obalu da mu se prilagođava PPU!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # OJME!gost 2016-09-02 14:31
Komentar ovog članka na FB grupi OJME! Lošinjski dijalekt ...:

"Dobro rečeno - sprdačina je najbolja riječ! Naime, kada se izlazi s prijedlogom promjena na javnu raspravu, tada moraju biti poznati svi detalji, a većina detalja bila je nepoznata ili barem neizrečena, kako bi ostalo dovoljno prostora za daljnje manipulacije. Najblaže rečeno, radi se o nelegalnom procesu koji valja ponoviti!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Šutnja je zlatoWooDoo 2016-09-04 13:30
Sprdačina je i to da na službenoj gradskoj stranici nema ni slovca o dobro posjećenemom javnom uvidu, a nije bilo ni u Novom listu. Sigurno su Kapelijevi pijarovci naložili silenzio stampa zbog teških riječi o pogodovanju, korupciji i politici razvoja prema željama investitora koje su pale baš uoči izbora za sabor pod geslom VJERODOSTOJNO :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Važna vjest ...NN 2016-09-04 14:24
Ali objavljena je vijest da je ANA KUČIĆ OTVORILA 16.MEĐUNARODNU KONFERENCIJU ECSAC na temu istraživanje primjene sinkrotonskog svjetla SESAME i da je u ime Grada sve prisutne pozdravila izraživši toplu dobrodošlicu, te prisutne pozvala u posjet novootvorenom Muzeju Apoksiomena. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Promjena paradigmeFido 2016-09-04 16:17
Citat WooDoo:
Sigurno su Kapelijevi pijarovci naložili silenzio stampa zbog teških riječi o pogodovanju, korupciji i politici razvoja prema željama investitora koje su pale baš uoči izbora za sabor pod geslom VJERODOSTOJNO :lol:
Uz to se, kako piše autorica članka, promijenila paradigma lošinjskih javnih okupljanja po kojoj izlagači govore svoje, a otočani mahom šute. Pa su na ovom skupu otočani govorili, a izlagači mahom šutjeli ili zbunjeno mucali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # hopa cupaneće moći ove noći 2016-09-04 17:16
Citat Fido:
Uz to se, kako piše autorica članka, promijenila paradigma lošinjskih javnih okupljanja po kojoj izlagači govore svoje, a otočani mahom šute. Pa su na ovom skupu otočani govorili, a izlagači mahom šutjeli ili zbunjeno mucali.
Nakon ovih i ovakvih reakcija građana za očekivati je da gradska vlast, dok još nije kasno, ukine predložene nakaradne izmjene plana kojima se pogoduje špekulantima i ponovi javnu raspravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # jalovo i lijenoRibarić 2016-09-04 17:21
ta naša dogradonačelnic a prima ogromnu plaću u odnosu na ono što ova zajednica od nje dobijaju zauzvrat: sigurno neću pogriješiti kada kažem da ona ne odradi niti pedeset posto svoga radnog vremena: a o našem gradonačelniku da i ne govorim; da je on stalno u kampanjama na račun svih nas; i onda eto ga na osmom mjestu kradeze liste. Tek toliko da se vidi gdje mu je rejting i mjesto. I to mu je previsoko, obzirom da ima završenu samo srednju školu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ma šta da?inTELEktualac 2016-09-04 20:39
Citat Ribarić:
I to mu je previsoko, obzirom da ima završenu samo srednju školu.
Ma šta šjor sindako nije završil ni one dvije godine više pomorske? A smo jadni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ne boji se vukalovac luka 2016-09-04 21:46
Citat Ribarić:
ta naša dogradonačelnica prima ogromnu plaću u odnosu na ono što ova zajednica od nje dobijaju zauzvrat: sigurno neću pogriješiti kada kažem da ona ne odradi niti pedeset posto svoga radnog vremena:
...radi ona itekako da istisne gradonačelnika na slijedećim lokalnim izborima. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # VJERODOSTOJNOST prije svegaMinistar Svemira 2016-09-05 10:21
Citat Ribarić:
ta naša dogradonačelnica prima ogromnu plaću u odnosu na ono što ova zajednica od nje dobijaju zauzvrat: sigurno neću pogriješiti kada kažem da ona ne odradi niti pedeset posto svoga radnog vremena: a o našem gradonačelniku da i ne govorim; da je on stalno u kampanjama na račun svih nas; i onda eto ga na osmom mjestu kradeze liste. Tek toliko da se vidi gdje mu je rejting i mjesto. I to mu je previsoko, obzirom da ima završenu samo srednju školu.
Molim ??? A u javnosti se ponaša kao da je doktorirao turistički menadžment. Htio bi postati ministar turizma, mijenjati zakone, a nema ni odgovarajuće škole. Još jedna VJERODOSTOJNA smicalica dostojna političke stranke koja je opljačkala i uništila hrvatsku ekonomiju, o čemu popovi šute.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Promene, promjene!Mediji 2016-09-05 21:22
U Artatorama se dogodilo ono što mnogi nisu očekivali. SDP kojeg do sada nije bilo na tom području potukao je HDZ do nogu, ali za HDZ je i uspjeh 3. mjesto od tri kandidacijske liste i da nije bilo ovih drugih lista bili bi pobjednici kao u Punta Križi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # EMAC preko puta kvarnersko zaljevaStel 2016-12-09 08:16
Pozdrav svima, evo google me naveo do vašeg foruma, guglajući naše velike dušebrižnike, investitore EMAC fond. Nedavno je da Gradskom vijeću Grada Labina donesena odluka o izmjeni prostornog plana gdje se zaštićeni zelini pojas, unutar ZOP-a urbanizira i omogućuje gradnja hotela. Trenutno se radi o 11HA, no tvrtka Hilis Četiri je u vlasništvu više o 34HA zemljišta, skoro pa pola poluotoka.

GIF link gph.is/2godoeH
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # milihili 2016-12-09 09:26
Izgleda da dosta investiraju u pojedince i vijećnike, naški rečeno podmite, kako bi poljoprivredno prešlo u građevinsko.
To nije samo na Lošinju već i po Istri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ndraghettanino 2016-12-09 11:46
Citat hili:
Izgleda da dosta investiraju u pojedince i vijećnike, naški rečeno podmite, kako bi poljoprivredno prešlo u građevinsko.
To nije samo na Lošinju već i po Istri.
Pa u Istri je sve počelo sa podmićivanjem vijećnika i pretvaranjem poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. Lošinjski vijećnici su samo prekopirali "istarski model".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Za podmazivanje spremniDIS 2016-12-09 13:05
Citat nino:
Citat hili:
Izgleda da dosta investiraju u pojedince i vijećnike, naški rečeno podmite, kako bi poljoprivredno prešlo u građevinsko.
To nije samo na Lošinju već i po Istri.
Pa u Istri je sve počelo sa podmićivanjem vijećnika i pretvaranjem poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. Lošinjski vijećnici su samo prekopirali "istarski model".
Nisu ga kopirali lošinjski vijećnici nego ga na njih primjenjuju investitori. Ma ne direktno na vijećnike, nego prvo na gradonačelnika i njegovu zamjenicu, a tek kad njih obrade ide podmazivanje vijećnika. Jer kako je priznao predsjednik GV na jednoj tribini, vijećnici ne stignu ni prelistati materijale, a gradonačelnikov e prijedloge mogu samo prihvatiti ili odbaciti. A oni uvijek prihvaćaju. Zašto? Kad ne bi prihvatili sve bi moralo ići ispočetka, a to ne odgovara investitorima. Pa su za podmazivanje spremni ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # artatorebabo 2017-01-07 17:44
Citat nino:
Citat hili:
Izgleda da dosta investiraju u pojedince i vijećnike, naški rečeno podmite, kako bi poljoprivredno prešlo u građevinsko.
To nije samo na Lošinju već i po Istri.
Pa u Istri je sve počelo sa podmićivanjem vijećnika i pretvaranjem poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. Lošinjski vijećnici su samo prekopirali "istarski model".
Citat:
Nisu ga kopirali lošinjski vijećnici nego ga na njih primjenjuju investitori. Ma ne direktno na vijećnike, nego prvo na gradonačelnika i njegovu zamjenicu, a tek kad njih obrade ide podmazivanje vijećnika. Jer kako je priznao predsjednik GV na jednoj tribini, vijećnici ne stignu ni prelistati materijale, a gradonačelnikove prijedloge mogu samo prihvatiti ili odbaciti. A oni uvijek prihvaćaju. Zašto? Kad ne bi prihvatili sve bi moralo ići ispočetka, a to ne odgovara investitorima. Pa su za podmazivanje spremni ;-)
Tijekom gotovo tri sata javnog izlaganja pale su riječi mito, korupcija, 10% i pogodovanje, što vjerojatno objašnjava izostanak bilo kakvog medijskog odjeka s ovog za zajednicu važnog skupa, usprkos prisustvu novina.
Što je poduzeto u svezi traženja 10 % za uvrštenje zemljišta u plan ?
Novim izmjenama i to je zemljište uvršteno u građevinsko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mucavi medijski odjecigost 2017-01-08 18:05
Citat babo:
Tijekom gotovo tri sata javnog izlaganja pale su riječi mito, korupcija, 10% i pogodovanje, što vjerojatno objašnjava izostanak bilo kakvog medijskog odjeka s ovog za zajednicu važnog skupa, usprkos prisustvu novinara.
Bilo je izviješće ne radio Jadranka ali bez da su spomenute teške3 riječi iz publike. Samo je Denis Popov mucao nekakva pojašnjewnja :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Sprdačina od proceduregost 2016-12-09 14:32
Prema odgovoru na primjedbe građana na prijedlog ciljanih 6. izmjena PPUG ML od 30.11. og. vidi se da je postupak donošenja planova zaista sprdačina koja bi trebala odglumiti demokratsku proceduru. Baš kako ga je još prije tri mjeseca naslovom ovog članka opisala Bojana Genov. Kao jedan od onih koji su potpisali primjedbe udruge Čovjek po mjeri otoka primio sam odgovor Grada da se od 11 primjedbi devet ne prihvaća, a dvije se djelimično prihvaćaju. Pokušao sam shvatiti obrazloženja odbijenica ali sam brzo odustao. Vidio sam da mi odgovor nije dat da me informira nego da me odvrati od guranja nosa u tuđe poslove i interese.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...