Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

U tri godine na Lošinju 200 novih stanova

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

gradsko-vijeceGradsko vijeće jednoglasno je usvojilo prve izmjene Prostornog plana, koje su učinjene ciljano, i to radi povećanja građevinskih područja za stambenu izgradnju te mogućnosti proširenja i produljenja poletno sletne-staze na lošinjskom aerodromu, izvijestio je Novi list

Izmjene osiguravaju stambenu izgradnju manjih i nešto većih stambenih zgrada na više lokacija, u Malom Lošinju – Privlaka, Zagazinjine, Vršikovo, Tvrđava, Ruković, potom na tri lokacije u Nerezinama, dvije u Ćunskom i dvije u Svetom Jakovu, sveukupno dvjestotinjak stanova.

Gradonačelnik Gari Cappelli najavio je da će osim POS-a, realizacija stanogradnje ići i po drugim modelima koji će uskoro biti prezentirani vijećnicima.

Stopiran dobar projekt

On vjeruje da će u roku tri godine biti realizirana stanogradnja na svim sada predviđenim lokacijama, a do kraja godine očekuje da će se početi s gradnjom 70-ak stanova, koji bi mogli biti završeni u idućoj godini.

Izmjene su pohvalili vijećnici Kemal Berberović (nezavisni), koji kaže kako su odrađene maksimalno kvalitetno, a najviše će obradovati brojne obitelji koje trebaju stan, te da treba što prije razraditi modele realizacije.

Elvis Živković (HNS) posebno je pohvalio što se stambena izgradnja predvidjela i u manjim mjestima, a predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ) rekao je kako će se ovim promijeniti stanje i smanjiti nezadovoljstvo koje postoji dosadašnjom dinamikom stanogradnje.

Od 2006. godine, kada je Grad Mali Lošinj među prvima u Hrvatskoj izradio Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, provedeno je šest javnih natječaja, sklopljena su 52 ugovora o zakupu s 37 zakupaca, a time je u poljoprivrednu funkciju stavljeno 386.000 metara četvornih površine, kazao je Cappelli u sklopu izvješća o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, te je iskazao razočarenje budući je s dolaskom nove vlasti na državnoj razini naloženo svim jedinicama lokalne samouprave da zaustave sve radnje vezano za raspolaganje zemljištem.

Zahtjev za izuzećem

– Nadležnom ministarstvu uputili smo zahtjev da nas izuzmu i da nam odobre da završimo barem s onim što je u proceduri, budući je šesti natječaj u tijeku, rekao je Cappelli, a u tome su ga podržali svi vijećnici, jer je upravo program zakupa poljoprivrednog zemljišta jako dobro primljen među otočanima i pokazuje se kao značajna prilika za revitalizaciju poljoprivrede.

Anto Nedić kaže kako je program na državnoj razini zaustavljen zbog malverzacija kojih je bilo u Slavoniji, ali da je Grad Mali Lošinj primjer kako se ovaj program može kvalitetno provoditi te da vjeruje da će na državnoj razini napraviti iznimke za one sredine koje ga uspješno provode. Inače, o detaljima programa i složenosti procedure vijećnike je izvijestila stručna savjetnica za poljoprivredu u Gradskoj upravi, agronominja Višnja Morić, koja je za svoj rad dobila veliku podršku i pohvale vijećnika.

Ne uvaži li HZZO argumente, slijedi peticija

U sklopu aktualnog sata, Živko Zuber (nezavisni), pozvao je vijećnike da daju potporu zahtjevima da HZZO ne mijenja način obračuna povrata troškove putovanja za zdravstvene preglede u Rijeci, to jest da se pacijentima, kao dosad, osigurava povrat troškova u visini cijene autobusne karte, a ne katamarana.

Zuber je rekao kako ga građani zaustavljaju i zamjeraju da im se vijećnici obraćaju samo kad trebaju njihov glas na izborima, umjesto da se angažiraju na konkretnim problemima.

Anto Nedić (HDZ) istaknuo je da će uputiti dopis sa svim argumentima te vjeruje da će biti uvaženi, ako ne, ići će se na potpisivanje peticije. Petar Goleš (SDP) predložio je da se napravi analiza o otočnom zdravstvu, troškovima i potrebama i da se uputi ministarstvu i HZZO-u. 

Ira Cupać Marković

 

Komentari: 

0 0 # .....Komentira 2012-04-15 19:15
Ovo je cirkus,a ne Vijeće.Toga nema ni u Sjevernoj Koreji,jer u Sjevernoj Koreji su barem toliko pametni da na svakoj sjednici vijeća odrede neke članove da glasaju protiv i to po zadatku.Tako Dragi voða odredi da 10 % vijećnika mora biti protiv kako bi dokazao da je sve demokratski.Ovd je u Lošinju nisu toliko pametni da se gradonačelnik sjetio pa da je "oporbenim"vjeć nicima rekao glasajte protiv tako da barem izgledamo kao demokratska Sjeverna Koreja.Tako je prošao i Gradski proračun,koji je izglasan bez glasa protiv,a Andrino(ISD) je rekao da je morao glasati ZA jer da mu se inače ostali smiju.Isto tako je glasao i Franko(HNS),jer je rekao da ako glasa protiv da će ga izbaciti iz posla.Ostali koji su barem po zadatku morali glasati protiv,oni ni neznaju da je na dnevnom redu bi Gradski proračun,i zato kod izglasavanja Gradskog proračuna nije nitko bio protiv.I to vam je živa istina,majke mi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mlvječnik 2012-04-15 19:55
Šta nije ono u prvom redu tapetar?
Šta on odlučuje o prostornom planu? :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-04-15 20:00
Zašto Petar Goleš uvijek kaže nešto mlako i kilavo umotano u 50 plastičnih vrećica? Koji mlakonja, taj nema stav o tome jeli se je jutros posrao ili nije. Kakve analize treba poslati o obračunu po katamaranu, što je trenutno gorući problem? Neka ode malo na seminar kod jovanovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....Zastupnik 2012-04-15 20:54
Tapetar,šuster, kišobranar,to je vijeće radničkog samoupravljanja .Pa to su ljudi koji odlučuju o prostornom planu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # stan mojkvadrat 2012-04-15 21:57
Stanogradnja,st anogradnja,stan ogradnja,stanog radnja,stanogra dnja.. Puna usta stanogradnje. Di ste do sada bili. O jednom modelu stanogradnje sam osobno još prije izbora razgovarao sa ovim likovima koji sad otkrivaju toplu vodu. Tada su stanovi trebali koštati ispod 500 € po metru kvadratnom s time da Grad nebi trebao ništa zaraditi pa se eto taj model nekome nije svidio a izgraðeni stanovi dati u korištenje "deficitarnom kadru" ili prodali po puno skupljoj cijeni. Ajmo sad malo obećavati godinu pred izbore!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # stanarpod 2012-04-15 22:16
Valjda je bilo previše transparentno pa se voði tih likova nije svidjelo,a ti likovi samo stoje tamo da bi popunili mjesto.Trebalo bi otvoriti opklade tko če biti investitor i izvoðač tih radova :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-04-15 22:52
Puna usta stanogradnje ,a stanove na naš račun dobiju rodjaci i netjaci.Oni kojima su stanovi zaista potrebni žive po pet šest osoba u vlažnih 30 kvadrata.Socija lno ugrožene obitelji ne dobiju ništa ali će neki podobni graðevinar dobiti izgradnju a kao deficitarni kadar će besplatne stanove dobiti rodjaci. Bezvrijedni krš pokraj zračne luke će biti zamijenjen za višestruko vrijednije atraktivne graðevinske terene.A gdje se uopće može vidjeti gradski proračun za tekuću godinu. Bio je objavljen na gradskoj stranici a kada su je počeli preraðivati nestao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Potemkinova selaS.D. 2012-04-16 12:06
Imat ćete Potemkinova sela. :cry: :cry: :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......LUN 2012-04-16 19:06
Na slijedećim izborima ću se kandidirati za gradonačelnicu Luna na Pagu,pa kad pobjedim prodavat ću djelove Paga Rusima.To je največi biznis,jer je Lun još neistraženi i neotkriveni biser ovog djela Kvarnera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lanterna 2012-04-17 01:14
...i postavi sadašnje lošinjske vječnike za svoje da ti jednoglasno izglasaju prostorni plan,a radnik-križevci neka ti izvode radove,normalno ,za neku proviziju....i da,ne zaboravi povesti sa sobom badurinu, i arsena.napredak zagarantiran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bez naslovaURBING 2012-04-17 11:16
Vidim da gospodin koji se često javlja pod raznim nickovima ima iskustvo
o načinu života i rada u Sj. Koreji, koji sve bagatelizira i vrijeða sve po rede.
Ovo moj gospodine nije cirkus , to je gradsko vijeće Grada ML ma koliko ti omalovažavao sve izabrane u njega. Vijeće predstavlja sve graðane , birani su na odreðen način i unjemu ne moraju biti samo doktori i profesori, da i skoro da zaboravih i naši vrli obrtnici. Takoðer uočavam tvoje nepoznavanje izrade i donošanja prostornih planova. Nakon natječaja i izbora poduzeća koje se tim poslom bavi, ono po zakoni izraðuje prostorni plan bilo višeg ili nižeg reda, konzultira se s lokalnom samoupravom, odborima koji su za to zaduženi, traže suglasnost od velikog broja ministarstava, županije i drugih institucija. nakon dobivenih suglasnosti slijedi javna rasprava gdje graðani i poduzeća daju svoje prijedloge i primjedbe, pa nakon toga ponovo na suglasnosti i u konačnici predstavničko tijelo u ovom slučaju gradsko vijeće sukladno zakonu donosi prostorni plan. Meðutim , najlakše je vrijaðati ljude ali svojom destrukcijom nećeš postići ama baš ništa jer nemaš muda kandidirati se za godinu dana na lokalnim izborima pa da Lošinjani mogu konačno birati takvu pamet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kim Il Sung 2012-04-17 11:27
Gospodin koji zna sve o S. Koreji je vjerojatno jedan od onih koji sada kad je javna rasprava odavno završena i plan donesen skupljaju potpise za peticiju protiv toga plana. A gdje je bio kad je bila javna rasprava? U S. Koreji na školovanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....komentira 2012-04-17 12:12
Ma sad će neki URBING držati predavanja o moralu,i o nekoj šali koju ovdje iznosi bez potpisa,i vrijeða vjećnike.Ma šta jedan tapetar,ili ovisni direktor ili još neki članovi vijeća odlučuju o tome koje djelove Čikata prodati rusima,ili o izgradnji Marine na Čikatu.Sve je rasprodano ono najvrijednije,a najmanje se razumiju vijećnici HDZ-a koji su samo zato jer nemaju pojma o ničemu,tamo sjede i slušaju što im se nareðuje.Zar nismo svjedoci cirkusa kojeg gledamo svaku večer na televiziji o suðenju HDZ-ovcama,a ovdje na Lošinju nije drugačije.Sve se prodaje pod motom napretka i boljitka Lošinjskog naroda,a uvjk isti ljudi za stolom kada se pregovara i trguje.To su ljudi 10%,za koje i vrapci na grani znaju tko su.I sad će netko pričati na ovom portalu o načinu donošenje odluka,a potjerali su one koje su imalo znali i htjeli štititi imovinu otoka da se ne rasproda Rusima,i raznim talibanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prostorni plan 2012-04-17 12:32
Gdje piše da svi moramo isto misliti.I dobro je da se povremeno netko javi i da kritizira rad vijeća,koji sve odluke donosi jednoglasno.To nije vijeće nego je cirkus,i gospodin koji kritizira ima pravo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IPMunjoz 2012-04-17 18:58
Pa i izmjena prostornog plana, je dirigirana iz Zagreba,ali nije zato kriv J.S.nego vrli HDZ vijećnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # StranpulinoPino 2012-04-17 19:34
E gundo ce sig Gjari da podjeli chiavi di nuovi stanovi koji je on napravilo u svoja mandata. Da moze doci i mi Taljani na red ,jer smo culi da je napravilo do sada 20.000
Apartamenti za ljudi iz Lussino
Ma me je paura da ne uzmeju sve rusi ,kao sto su uzelo Chigale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PercentualPino Silvestre Vidal 2012-04-17 20:37
Voi Talijani ne moze doci po stanovi od Gari,perche niste platila participacia od 10 percento.Partic ipacia od dieci percento je trebalo platiti al signor Arsen,quano faceva la lista prioriteta.E adeso porco sciavo,il ti krivo il ti pravo.Voi morate pitati signor Andrino Maglievac presidente delle manjine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: Pozdrav voljenom voðiAdministrator Remetincu 2012-04-18 15:27
Posjetitelj je pod raznim nadimcima poslao nekoliko komentara sadržaja sličnom ovome:

Citat:
Molim suvislo pojašnjenje administratora zašto uporno štiti XXX iz XXX i briše pozdrave od XXX XXX i XXX našem dragom voði XXX!!!? Možda je zaljubljen u XXX ili općinjen njime!!
Uklanjanjem pojedinih komentara administrator štiti samoga sebe od mogućnosti da osobe imenovane u komentaru podnesu protiv njega tužbu za klevetu i/ili uvredu. Time štiti i dotičnog komentatora od mogućnosti da se na temelju tužbe pokrene postupak koji administratora obvezuje na davanje IP broja odreðene poruke, pomoću kojeg je moguće saznati fizičku lokaciju računala s kojeg je poruka odaslana.

Administrator nema pretenziju odgajati posjetitelje, no podsjeća na opće usvojeno nepisano pravilo s odreðenom moralnom pozadinom, da nije kulturno pisati o ljudima navodeći njihova imena, a skrivati vlastiti identitet.

Nadalje, citirani komentar, kao ni prethodni komentari vjerojetno istog posjetitelja, nemaju sadržajno nikakve veze s temom članka uz koji su upisani. Već i to je dovoljan razlog za uklanjanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Remetinac 2012-04-18 16:49
Proziran i zaštitnički odgovor administratora. Postoji jako puno osoba sa inicijalima J.S. Navedeni su inicijali,a nije imenovana osoba. Nigdje nije spomenuto puno ime i prezime osobe tako da otkrivanje moje IP adrese bi za administratora značilo možebitno podizanje tužbe spram administratora. Ne znam o čemu administrator priča osim da mu je zadatak štititi bilo koju osobu spornih inicijala. Mnogi su stavljali inicijale BB i sl. pa ih admin nije uklanjao. Mnogi su u prethodnim komentarima spominjani imenom i prezimenom ali administratoru to nije bio problem? Stanovi su jako bitni za opstanak i neraseljavanje mladih sa otoka. Stop raseljavanju!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-04-18 17:14
Citat:
Proziran i zaštitnički odgovor administratora. Postoji jako puno osoba sa inicijalima J.S. Navedeni su inicijali,a nije imenovana osoba. Nigdje nije spomenuto puno ime i prezime osobe
Uz inicijale osobe bili su navedeni još neki podaci o njoj koji su nedvojbeno ukazivali na to koju osobu anonimni komentator moguće kleveta i/ili vrijeða, a kao autor komentara navedena je punim imenom jedna poznata osoba iz političkog života u Hrvatskoj, koja vrlo vjerojatno nije autor.

Citat:
Stanovi su jako bitni za opstanak i neraseljavanje mladih sa otoka.
Stanovi jesu bitni, ali administrator smatra da osobnom verbalnom obračunu anonimnog posjetitelja s nekom drugom osobom zbog tko zna kakvih motiva nije mjesto uz članak o temi stanogradnje. Za to postoje mnogo prikladnija mjesta i načini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # VijećeMudrac 2012-05-15 12:21
Kada analiziramo ovaj tekst i pogledamo datum na zadnjem komentaru sve nam je jasno.To je plaćeni oglas koji strogo kontrolira administrator i propušta samo komentare koji odgovaraju vladajućima i strogo se zahtjeva da ukoliko se netko usudi bilo što komentirati protiv "Dragog voðe"ima da se odmah pod prijetnjom izvršenja ,ukloniti.Sviða mi se takav način rada i poslušnosti jer to je jedini način da uspije ova demokratska revolucija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # M 2012-05-15 14:07
Kakav plaćeni oglas, Mudrice? Pa tekst je prenesen iz Novog Lista, a potpisana je ICM :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Deset lista - politika ista?

  gost 13.06.2021 13:35
  Iskustvo je najbolja škola
  A možda je održavanje toaleta naučila kod oca u firmi. To je bilo njeno prvo i jedino ...
   
 • Deset lista - politika ista?

  Brombolo 13.06.2021 11:45
  Dobili ste što ste tražili
  Ja nisam "protiv nje" nego protiv njenih postupaka u prošlom mandatu i u predizbornoj ...
   
 • Deset lista - politika ista?

  Antun 13.06.2021 10:49
  U revijalnom tonu
  Okej, najgore je prošlo Ana je spašena, priznajem bilo je za dlaku idemo sad dalje signalizirati ...
   
 • Deset lista - politika ista?

  gost 13.06.2021 09:36
  HDZove pobjede
  VELIKA RELATIVNA POBJEDA je isto što i kolosalna pobjeda?
   
 • Deset lista - politika ista?

  Gost 13.06.2021 08:28
  Apsolutni bahatluk
  Na fb je obznanila i VELIKU RELATIVNU POBJEDU svoje liste za GV. A sada se mora ponižavati ...
   
 • »Di su pare«

  Đir TV 12.06.2021 08:20
  Cjenik propagande
  Zna li netko cijene za reklamiranje na Đir TV? Onih 60,000 kn donacija sigurno nije dovoljno ...
   
 • Prodavači magle

  Mladunčad 11.06.2021 10:09
  Hdz
  A mene zanima kako to da mladunčad hdz- a nije čestitala izabranoj gradonačelnici ? Što ...
   
 • »Di su pare«

  Ay 11.06.2021 08:47
  Dobro izvedeno...
  ... i skupo plaćeno.
   
 • »Di su pare«

  Brombolo 10.06.2021 19:19
  Dobro izvedeno!
  Primjer tipičnog propagandnog uratka koji apelira na emocije umjesto na intelekt ciljane ...
   
 • Prodavači magle

  gost 10.06.2021 18:32
  ?#%/&>
  A mene zanima da li si barem ti razumio svoje vlastito pitanje :o
   
 • Prodavači magle

  hranitelj tuljana 10.06.2021 15:28
  Ako je tako...
  Ne znam jeste li u pravu ali ako jeste zanima me...što mislite je li u tom slučaju osoba ...
   
 • Prodavači magle

  Gost 10.06.2021 14:39
  *****
  Ako do sad nisi shvatio nećeš nikad.
   
 • »Di su pare«

  gost 10.06.2021 12:24
  Djedovina Ane Kučić
  A di si ti bio dok je trajala Anina operacija "Brumanje ovaca" za pridobivanje birača. Jasno ...
   
 • Prodavači magle

  Licemjer 10.06.2021 11:28
  ...
  Objasni kako.
   
 • »Di su pare«

  Pino 10.06.2021 10:48
  ...
  Naše djedovine, sebi u korist.
   
 • »Di su pare«

  ds 10.06.2021 10:05
  Upravo sad je bitno ...
  Većini birača koji su izišli na izbore ništa od ovog nije bilo bitno, pa se ničeg nisu ...
   
 • Prodavači magle

  gost 10.06.2021 09:04
  Lažljivost i licemjerje
  Svojim laprdanjem doprinosiš ostanku HDZ-a na vlasti vjerojatno više nego ja svojim, ma ...
   
 • Prodavači magle

  Licemjer 09.06.2021 22:34
  ...
  Daj mi samo objasni kako ja to doprinosim ostanku HDZa na vlasti? Kako konkretno? Koji ...
   
 • Prodavači magle

  Gost 09.06.2021 20:39
  +-
  kako nekim ljudima nikako nije jasno da izbore iz sjene režiraju neki sasvim drugi ljudi ...
   
 • Prodavači magle

  hranitelj tuljana 09.06.2021 20:25
  Još u listopadu napisao sam
  Još u listopadu napisao sam:
   
 • Prodavači magle

  love 09.06.2021 19:44
  perač
  Nisam političar i osobno me se ovo ne tiče, samo mali osvrt . ne volim igrače koji igraju polako ...
   
 • Prodavači magle

  Tumtum 09.06.2021 19:35
  Djedovina
  Isto tako se može reći Živković=HDZ, a da je opet izabran onaj IDS-ovac moglo bi se reći i ...
   
 • Prodavači magle

  HDZ uvijek pobjeđuje 09.06.2021 17:55
  A tko je kriv nesposobnima
  Tko je kriv nesposobnom SDP-u i Frankoviću što nisu i oni pripremali spavača, pa da im sada ...
   
 • Prodavači magle

  Deva i HDZ 09.06.2021 17:44
  Zajedno, nego kako
  Ne znam čemu se čudite. To je sve već dogovoreno. Ana je obavila konzultacije s Mujagićem ...
   
 • Prodavači magle

  gost 09.06.2021 16:05
  HDZ na vlasti - manje zlo od promjene?
  Govorio si što će biti, ali ne samo to. Govorio si i što je u tome dobro.Glasovi jesu ...
   
 • Prodavači magle

  Licemjer 09.06.2021 15:38
  ...
  Dobro, odnosno bolje, je relativan pojam. To što je AK bolji izbor od MF, ne znači da je AK ...
   
 • Prodavači magle

  Figa 09.06.2021 15:23
  Nek se nađe ...
  Za slučaj da ovaj izdajnički status nestane s fejsa kako bi mogla tvrditi da nije ...
   
 • »Di su pare«

  Fikus 09.06.2021 14:07
  Milostinja
  Sadašnja šerifica je prije 14 godine imenovana u gradsko poglavarstvo baš za razradu programa ...
   
 • Prodavači magle

  hranitelj tuljana 09.06.2021 13:30
  Rent free in your head
  Zanimljivo. Recite nam...taj "hranitelj tuljana", kojeg svagdje vidite...je li i sada s ...
   
 • Prodavači magle

  gost 09.06.2021 12:36
  Začepi nos i daj podršku A.K.
  Govorio si što će biti, ali ne samo to. Govorio si i što je u tome dobro. Citiram "Naravno ...