Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Praznik demokracije«

Korisnička ocjena:  / 13
LošeNajbolje 

uioStrašću nabijena predreferendumska atmosfera podsjeća na ratno stanje. Prvo, podjela je gotovo opipljiva, a neprijateljstvo rastuće. A potom, kao u ratu, vrijedi ona poznata: prva žrtva rata je istina. Ne, neću nabrajati koje neistine, podmetanja, nelogičnosti i kvaziargumenti svakodnevno preplavljuju javni prostor. Više me zanima zašto mnogi pristaju na tezu da je predstojeći referendum, već pomalo u sjeni onog sljedećeg za koji se užurbano i strastveno prikupljaju potpisi, praznik demokracije.

Izlazimo na referendum da potvrdimo već postojeću u Obiteljskom zakonu važeću odredbu o braku kao zajednici muškarca i žene. Gotovo pedeset milijuna kuna već privatizacijom, pljačkom, previsokim porezima i nedostatkom gospodarske strategije ogoljenim narodnim masama izbit će se za ovaj praznik demokracije. Budimo pesimistični pa povjerujmo isto što i voditelji i promotori ove inicijative, da su građani ove države potpuno zapušteni, netolerantni i željni tuđe krvi, pa da će referendumski odgovor biti potvrdan. Ustavnom odredbom, dakle, markirat će se riječ brak kao ekskluzivna privilegija heteroseksualnih parova. Istovremeno se radi na donošenju Zakona o životnom partnerstvu, kojim će se ispuniti zahtjev Rezolucije o homofobiji u EU, P6_TA-PROV(2006)0018 i Rezoluciji Europskog Parlamenta od 24. svibnja 2012. o borbi protiv homofobije u Europi (2012/2657(RSP), koje zahtjevaju od zemalja članica da usvoje zakonodavstvo kojim se prekida diskriminacija koju trpe istospolni partneri u području nasljeđivanja, imovinskih odnosa, najma, mirovinskog osiguranja, poreznog sustava, socijalne sigurnosti i dr.

Ispuni li referendum očekivanja inicijatora, heteroseksualcima, dakle, ostaje ekskluzivno brak, a onima drugima ne figa, nego samo nešto drugačije nazvano, ali sa jasno definiranim pravima koja zahtijeva od zemalja članica EU Rezolucija o homofobiji. Skupa šala bome, markiranje jedne riječi.

Vigilare, jedna od perjanica pokreta za ustavnu promjenu, koja na svojim web stranicama kao misiju svoje udruge ističe uključivanje tihe većine u demokratske procese građanskoga sudjelovanja u oblikovanju civilnoga i političkoga društva u Hrvatskoj, u skladu s hrvatskim tradicionalnim vrijednostima, ističe: "Želimo i tražimo da se u ovom vremenu koje predstoji do referenduma, koriste razumni i utemeljeni argumenti o temi referenduma – a ta tema je brak".

Pitam se zašto nitko, a najmanje inicijatori referenduma, toj temi ne pridaju nikakvu važnost. Pitam se za što je zapravo potpisalo 750000 građana u svom zahtjevu da se održi referendum – za očuvanje institucije braka ili za sužavanje prava jednoj ionako do krajnosti marginaliziranoj manjini. Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da brak baš i nema takvu konsenzualnu potporu hrvatskih građana. U 2011. godini razvedeno je 280 od 1000 brakova. 54% mladih ispod 27 godina iskazuje nezainteresiranost za brak. Brak je u krizi, jasno je svima. Zaista, to bi opravdalo iskaz udruge Vigilare o važnosti teme braka. Ali kakve to ima veze sa ugradnjom ekskluzivnosti institucije heteroseksualnog braka u Ustav? Nisu li, ako je tema referenduma brak, promašili referendumsko pitanje? Nisu li trebali pitati treba li zabraniti brakorazvod? Kazneno progoniti preljub? Što bi odgovorili hrvatski građani da ih se pita je li im institucija braka (heteroseksualnog, kako je već definiran u pravnom poretku RH) toliko draga da bi zabranili brakorazvod? I Crkva, koja ima toliku moć nad građanima da im određuje za koga će i kako će glasovati, kako to da im ne zabrani i ne uskrati razvod, već se sve učestalije povodi za društvenim trendovima i svako malo vidimo u medijima kako je sretno razvrgnut crkveni brak različitih celebritija? Zašto je dobitno pitanje za 50 milijuna kuna već postojeća definicija braka jednog muškarca i jedne žene, a ne zaštita tog braka?

Dobro ... Intencija je jasna i uostalom izgovorena: treba pederima zabraniti brak. Zato da ne bi ugrozili instituciju braka. Koja je, izrazimo to brojkama, ugrožena toliko da 28% brakova propadne, a 54% mladih ni ne pada na pamet da se u to uvaljuju. Zvuči logično?

Uvjerena sam da su inicijatori referenduma potpuno neiskreni. Jebe im se za brak. Pa i za pedere, koji su samo nebitna kolateralna žrtva njihovog poduhvata da nas upropaste. Financijski, učestalim referendumima. Da nam otupe oštricu kritičnosti idiotskom argumentacijom. Da nam oduzmu humanost potenciranjem mržnje prema manjinama. Da nas ocrne u svijetu i bace u izolaciju. Da umanje društveni kapital zajednice podjelama i ostrašćenim kampanjama. Da nam proizvedu lažne neprijatelje kako ne bismo prepoznali prave, one koji s jednom rukom na srcu drugom grabe iz naših sve praznijih džepova. Da slaveći lažne praznike demokracije otpišemo pristojnu budućnost.

Bojana Genov

Komentari: 

153 # Koprofilijom do prava na brakGojana Benov 2013-11-24 16:10
Pravo na LGTB brak u korist prirodne istospolne obitelji, radi povećanja nataliteta i unapređenja prava pedera i građanina. P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # Demokracijom do fašizmaGost 2013-11-24 19:19
Citat Gojana Benov:
Pravo na LGTB brak u korist prirodne istospolne obitelji, radi povećanja nataliteta i unapređenja prava pedera i građanina.
Ne, draga Gojana. Pravo na brak svim osobama zato što je to ljudsko pravo. Svi ljudi prema ustavu imaju ista prava, a sada se nekima glasovanjem hoće uskratiti jedno od njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
177 # .Gošća 2013-11-24 22:33
Pravo na brak imaju samo muškarac i žena.Sve ostalo je provokacija manjine na većini.Ne postoje istospolni brakovi nego su to pokušaj da istospolne veze koje su u manjini ppkušaju skrenuti pažnju na sebe nebi li opravdali tu bolest.Takve ljude nemamo pravo vrijeđati ili maltretirati ali pošto su u manjini nemaju pravo da nas provociraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
812 # ProvociranjeGost 2013-11-25 08:36
Citat Gošća:
Pravo na brak imaju samo muškarac i žena.
Ma nemoj! Znači, treba ignorirati ustav RH koji kaže
"Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki." Po tebi pravo na brak imaju samo muškarac i žena, a ne muškarac s muškarcem i žena s ženom, iako ustav jasno kaže da svi imaju jednaka prava bez obzira na spol i druge osobine, među kojima je i seksualna orijentacija. Nadalje, ustav RH kaže "Obitelj je pod osobitom zaštitom države.
Brak i pravni odnosi u braku, izvanbračnoj zajednici i obitelji uređuju se zakonom." Dakle, ni riječi o tome da je brak ili izvanbračna zajednica zajednica muškarca i žene. Budući da je OBITELJ prema ustavu pod osobitom zaštitom države, pod takvom zaštitom je i homoseksuana obitelj.
Sve ostalo je provokacija manjine na većini.[/]
A reci ti meni kako te i čime provocira, t.j. izaziva ta manjina pa da treba u ovoj krizi i neimaštini spiskati 50 mil. kuna da te više ne izaziva. Mora biti da je to za tebe nepodnošljiva provokacija.
Citat:
Ne postoje istospolni brakovi nego su to pokušaj da istospolne veze koje su u manjini pokušaju skrenuti pažnju na sebe nebi li opravdali tu bolest.
Tko si ti da možeš tvrditi da je to bolest? Kao sto muškarci mogu preferirati mršave ili debele žene (i obrnuto), plavuše ili brinete, i t.d. tako netko može preferirati istospolne partnere. U tome nema ničeg bolesnog. Čak ni Biblija to ne naziva bolešću, nego gasvećenstvo na temelju Biblije tumači kao grijeh. A grijeh nije isto što i bolest.
Citat:
Takve ljude nemamo pravo vrijeđati ili maltretirati ali pošto su u manjini nemaju pravo da nas provociraju.
Vratimo se na prvo pitanje: Čime te oni provociraju? Što god tebe s njihove strane provociralo, otkud pravo većini da im oduzme jedno osnovno ljudsko pravo? Zar samo otud što je većina? Što misliš o referendumu kojim bi većina oduzela pravo glasa manjini koja nije na spisku katoličkih vjernika po hrvatskim župama? Mene ti nevjernici i krivovjerci strašno iritiraju i provociraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
175 # bla blamario 2013-11-25 08:08
..ne "Gostu" ..pravo na brak nije ljudsko pravo. Homoseksualci imaju pravo na brak ..slobodno se mogu zeniti kao i svi ostali heteroseksualni gradjani. Ono u cemu je problem nije pravo LGBT osoba vec krsenje prava diteta na oca i majku. Dite se ne pita, niti ga se do punoljetnosti moze pitati, prema tome, dite mora biti u zajdnoci koja mu moze podariti zivot.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # istinaMarko 2013-11-25 08:51
bolest treba izolirati odmah, nema braka za bolesne ljude
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
512 # Boleštine svuda oko nasLjekarnik 2013-11-25 08:59
Citat Marko:
bolest treba izolirati odmah, nema braka za bolesne ljude

Važi li to i za epileptičare, dijabetičare, one koji imaju hepatitis? Sve su to bolesni ljudi. A ima još tih boleština.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
714 # Sveto ime brakPoanta 2013-11-25 09:05
Zanimljivo je kako nitko ne raspravlja o poanti članka: spiskat će se 50 milja kuna za referendum da se brak nazove zajednicom muškarca i žene, a obitelj istospolnih parova će imati sva prava koja imaju i bračne zajednice. Znači, cijeli taj cirkus samo da se ime brak zaštiti od homoseksualaca. A na to što se brakovi na veliko raspadaju, što KC odobravarazvode i što mnogi ne žele u brak nitko ne obraća pozornost. Važno je samo zaštititi "sveto ime" brak :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
612 # Spašavanje brakaNN 2013-11-25 09:32
KARDINAL Josip Bozanić u zagrebačkoj katedrali držao je misu prigodom završetka Godine vjere. Iskoristio je priliku kako bi još jednom vjernike pozvao da u nedjelju 1. prosinca izađu na referendum i glasaju "za".
Referendum o braku Bozanić je nazvao "ozbiljnim pitanjem za našu domovinu". Kazao je da se ovdje radi o dobru braka kojeg se želi zaštititi u njegovom izvornom obliku. "Ne ide se protiv nikoga, nego se samo želi sačuvati ono što smo primili, ne ulazeći u drugačije izbore i prava pojedinaca, što se ne smije poistovjeti s brakom", rekao je Bozanić.

Evo kako se spašava brak

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # rješenjepušmipuli 2013-11-25 13:45
Dakle rješenje problema kao što su nasilje u obitelji , nasilje nad djecom, razvodi i svi ostali bit će kvalitetno riješeni istospolnim brakom. Kako se toga ranije nismo sjetili?? Bilo bi najbolje da se svi prebacino u pederluk... Jedini problem je što bi izumrli u ovom stoljeću ali nema veze svi bi bili sretni i guzili se do mile volje. Bravoooo!!!!!!! !! Jupiiiiiiii Huraaaaaaaa!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
511 # Genijalna idejaNN 2013-11-25 14:14
Citat pušmipuli:
Dakle rješenje problema kao što su nasilje u obitelji , nasilje nad djecom, razvodi i svi ostali bit će kvalitetno riješeni istospolnim brakom.
Kako si samo nadošao na tu genijalnu ideju? U ovom vicu mužu ne pada na pamet spašavati brak s ženom tako što će je prestati mlatiti, nego ga hoće spasiti zabranom brakova homićima. Gdje si tu našao tvrdnju da su gay brakovi bolji?
Citat:
pederluk... Jedini problem je što bi izumrli u ovom stoljeću ali nema veze svi bi bili sretni i guzili se do mile volje. Bravoooo!!!!!!!!! Jupiiiiiiii Huraaaaaaaa!!!!
Hrvatima se u ovom stoljeću zaista piše crno, ali ne zbog pederluka i gay brakova nego zato što iseljava tko god može, zato što su nezaposleni bez nade da će se ikada zaposliti i žive od malenih mirovina svojih roditelja i što žive u opljačkanoj i devastiranoj državi u kojoj će se za jedan nepotrebni, nepravedni i štetni referendum potroši ti koliko za stotinjak stanova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
510 # Hebe se njima za 100 stanovaTriska 2013-11-25 14:41
Citat NN:
Hrvatima se u ovom stoljeću zaista piše crno, ali ne zbog pederluka i gay brakova nego zato što iseljava tko god može, zato što su nezaposleni bez nade da će se ikada zaposliti i žive od malenih mirovina svojih roditelja i što žive u opljačkanoj i devastiranoj državi u kojoj će se za jedan nepotrebni, nepravedni i štetni referendum potroši ti koliko za stotinjak stanova.
J e b e se inicijatorima i organizatorima referendumske revolucije za stotinjak stanova. Šefica parade Željka Markić Željke Markić ima vilu vrijednu više milijuna kuna koja se prostire na nekoliko tisuća kvadrata. To je luksuzno imanje s malonogometnim igralištem i bazenom okruženim maslinama, a tek da se zna sagrađeno na zemlji otkupljenoj od Crkve.
Link na članak s prekrasnim fotografijama:
www.index.hr/.../713218.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
164 # MaliIvica 2013-11-25 10:58
Mali Ivica išao s tatom u javni wc , pogleda u tatu i kaže joj tata kako ti imaš velikog. Tata kaže ma nije to ništa sine tek da vidiš kakvog mama ima !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
513 # Katolička duhovitostPavao 2013-11-25 12:43
Citat Ivica:
Mali Ivica išao s tatom u javni wc , pogleda u tatu i kaže joj tata kako ti imaš velikog. Tata kaže ma nije to ništa sine tek da vidiš kakvog mama ima !
Uvijek mi se sviđala profinjena katolička duhovitost kao odraz kršćanske kulture, tradicije i običaja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # transvestit 2013-11-25 12:16
nažalost to će biti naša budućnost ako glasamo protiv !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
611 # Strašna budućnostasd 2013-11-25 12:47
Citat vestit:
nažalost to će biti naša budućnost ako glasamo protiv !!!
Znači, ako glasaš protiv promjene ustava pa brak ne bude definiran kao zajednica žene i muškarca, morat ćeš se razvesti od supruge i oženit svog automehaničara, vodoinstalatera ili kompića iz birtije. Strašno, strašno :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # da rezimirampušmipuli 2013-11-25 13:53
Zar je istospolna veza lišena nasilja? Nije.. U svoj natranosti priroda homiće nije lišila osjećaj ljubomore pa tako ni agresije a ovi što zastupaju tezu kako bi djeca zdravije rasla u istospolnom "braku" lupetaju gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
711 # da i ja rezimiramrezime 2013-11-25 14:32
Citat pušmipuli:
Zar je istospolna veza lišena nasilja? Nije.. U svoj natranosti priroda homiće nije lišila osjećaj ljubomore pa tako ni agresije a ovi što zastupaju tezu kako bi djeca zdravije rasla u istospolnom "braku" lupetaju gluposti.

Dakle, između raznospolne i istospolne veze nema nikakve razlike. Dobar razlog za glasovanje PROTIV razlikovanja, kad razlike nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # hit za referendum dum dum.....btanko 2013-11-25 18:08
Veliki hit lokalne rock grupe KOMA AMOSFERA ponovno je aktualan:PROTIV referendum dum dum dum ....... !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
99 # LJUBAV ZA SVELeZbor 2013-11-25 18:47
Evo još jednog spota PROTIV diskriminacije, a za jednakost u pravima prema ustavu RH.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # Laži "U ime obitelji"VVV 2013-11-26 13:30
Tijekom sinoćnje emisije Fokus voditelja Danka Družijanića, gospođa Željka Markić, istureno lice inicijative U ime obitelji, izrekla je nekoliko izričitih pravnih neistina kojima je dovela gledateljice i gledatelje hrvatske javne televizije u posvemašnju pravnu zabludu, stoji u reagiranju profesorice riječkog Pravnog fakulteta Sanje Barić koje je poslala HRT-u

S obzirom da se radi o lako provjerljivim pravnim činjenicama i da je notorno to da su svi tekstovi zakona u RH javno dostupni u izdanju Narodnih novina, očito se radi o namjerno izgovorenim neistinama koje imaju izravan učinak manipulacije javnim mnijenjem, istaknula je profesorica Barić uz inzistiranje da javna televizija objavi ispravak u odgovarajućem formatu i terminu kako bi gledateljicama i gledateljima HRT-a pružila istinitu informaciju.

U RH je od 30. srpnja 2003. godine na snazi Zakon o istospolnim zajednicama (NN, br. 116/2003). Taj zakon istospolnim partnerima, nakon tri godine trajanja veze, priznaje samo dva prava: 1) pravo na međusobno uzdržavanje i 2) pravo na utvrđivanje vlastite imovine i zajedničke stečevine, dakle pravo na diobu imovine nakon raspada zajednice. Partneri ugovorom mogu i drugačije urediti svoje imovinske odnose.

Dakle, upozorava Barić, potpuna je neistina ono što je gđa Markić izrijekom izrekla, tj. 'da taj zakon pruža sva građanska prava partnerima', a neistina je i to da 'istospolni partneri imaju pravo nasljeđivanja i da se mogu posjećivati u bolnicama'. Mogućnost posjeta u bolnicama ovisi isključivo o dobroj volji bolničkog osoblja, a nasljeđivanje ne postoji kao zakonsko pravo istospolnih partnera. Osim toga, istospolni partneri ne mogu koristiti pogodnosti iz zdravstvenog ili mirovinskog osiguranja, porezne olakšice ili bilo koje drugo pravo osim navedena dva prava. Potpuna je neistina to da su u RH istospolne zajednice pravno izjednačene s izvanbračnim zajednicama. Nadalje, neistina je da jedina razlika između izvanbračnih i istospolnih ili bračnih i istospolnih zajednica u pravu na posvajanje djece. Partneri u izvanbračnim zajednicama u RH nemaju pravo posvajanja, baš kao ni istospolni partneri u istospolnim zajednicama.

Zaključno, partneri u istospolnim zajednicama trenutno u RH nemaju nijedno praktično pravo tijekom svog zajedničkog života jer oba navedena prava – pravo na uzdržavanje i pravo na diobu imovine – realno postaju aktualna tek poslije raspada bilo koje, pa tako i ove zajednice. Stoga nije istina da su već danas u RH građanska prava istospolnih partnera zaštićena na zadovoljavajućo j civilizacijskoj razini, upozorila je profesorica Barić.

Inače, emisija 'Fokus' o predstojećem bračnom referendumu pod vodstvom Danka Družijanića ocijenjena je skandaloznom, jer je voditelj pokazao apsolutno nepoznavanje teme koju je na objektivan način i uz prezentaciju istinitih informacija trebalo približiti gledateljima. Umjesto toga, emisija je poslužila kao propagandni poligon jedne zainteresirane strane: one koja forsira bespotrebni, isključivi i diskriminatorni referendum.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Laži, laži, laži me ...Tino 2013-11-27 08:28
Citat VVV:
Tijekom sinoćnje emisije Fokus voditelja Danka Družijanića, gospođa Željka Markić, istureno lice inicijative U ime obitelji, izrekla je nekoliko izričitih pravnih neistina kojima je dovela gledateljice i gledatelje hrvatske javne televizije u posvemašnju pravnu zabludu
Pravne neistine je uljudan način za nabrajanje čistih laži koje je Markićka izgovorila.

A posebna priča je muljanje s pojmovima "brak" i "obitelj" da ne znaš za što je zapravo taj referendum:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ..neodlučan 2013-11-26 22:44
Ako netko još uvijek dvoumi neka ide na internet i neka pogleda pornić gdje dva muška vode ljuubav pa ćeu odmah biti jasno da na referendu moramo gasati ZA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # ZA zabranu nogometaNavijač 2013-11-27 08:16
Citat neodlučan:
Ako netko još uvijek dvoumi neka ide na internet i neka pogleda pornić gdje dva muška vode ljuubav pa će odmah biti jasno da na referendu moramo gasati ZA.
Hoće li glasanjem ZA nestati homoseksualci i pornići na kojima dva muška vode ljubav? S druge strane, kad vidimo snimke divljanja navijača na stadionima trebamo li pokrenuti referendum za zabranu nogometa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Sagradite radije vrtić u VukovaruVukovarac 2013-11-27 10:16
Citat neodlučan:
Ako netko još uvijek dvoumi neka ide na internet i neka pogleda pornić gdje dva muška vode ljubav pa ćeu odmah biti jasno da na referendu moramo gasati ZA.
A što mene briga tko s kim i kako vodi ljubav da bih to gledao na internetu? Za 48. mil kuna radije izgradite vrtiće u Vukovaru!
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # 351.000p.s. 2013-11-27 16:17
Neka vode ljubav oni,one,pa i na internetu,neka se žene,neka im prava,ja na internetu ne gledam dvoje muškaraca jer me ne zanima,znam da se za ovaj referendum država zadužila i sve je ovo samo stavljanje pravih problema u drugi plan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # ostavkaero 2013-11-27 18:36
Citat p.s.:
Neka vode ljubav oni,one,pa i na internetu,neka se žene,neka im prava,ja na internetu ne gledam dvoje muškaraca jer me ne zanima,znam da se za ovaj referendum država zadužila i sve je ovo samo stavljanje pravih problema u drugi plan.

točno, premijer Latvije je podnio ostavku zbog urušavanja krova trgovačkog centra u Rigi i 54 poginulih, a Zoki nas je doveo na rub gladi i ne pomišlja na svoju odgovornost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ..neodlučan 2013-11-27 22:32
Pročaš gluposti .Tvoji HDZ ovci su opljačkaali državu i pun ih je zatvor.USKOK više ne hapsi jer su zatvori puni HDZ-ovaca a u skladištima muzeja nema više mjesta za pokradene umjetnine
Samo vi HDZ-ovci možete lupetati takve svinjarije i podržavati lopove koji su vam još uvijek lideri.Kada izađu iz zatvora vi ćete im ponovo aplaudirati i skandirati-Pobj ednički tim Dr.Ive Sanadera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # alanford 2013-11-28 07:32
Citat neodlučan:
Pročaš gluposti .Tvoji HDZ ovci su opljačkaali državu i pun ih je zatvor.USKOK više ne hapsi jer su zatvori puni HDZ-ovaca a u skladištima muzeja nema više mjesta za pokradene umjetnine
Samo vi HDZ-ovci možete lupetati takve svinjarije i podržavati lopove koji su vam još uvijek lideri.Kada izađu iz zatvora vi ćete im ponovo aplaudirati i skandirati-Pobjednički tim Dr.Ive Sanadera.

neodlučni, daj mi samo jedno ime ove ekipe koja je pokrala i uništila Lošinjsku plovidbu i prodala Jadranku rusima, a da je u HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Nabrijavanje sirotinjeFiore 2013-11-27 18:57
A oni koji plivaju u novcu nabrijavaju sirotinju jedne protiv drugih oko velevažnog pitanja definicije braka da zaboravi glad i da ne vidi njihovo tko zna kako stečeno bogatstvo. Ovaj referendumski cirkus zamislili su, organizirali, financiraju ga i provode bogataši da, citiram iz članka, "da nas upropaste. Financijski, učestalim referendumima. Da nam otupe oštricu kritičnosti idiotskom argumentacijom. Da nam oduzmu humanost potenciranjem mržnje prema manjinama. Da nas ocrne u svijetu i bace u izolaciju. Da umanje društveni kapital zajednice podjelama i ostrašćenim kampanjama. Da nam proizvedu lažne neprijatelje kako ne bismo prepoznali prave, one koji s jednom rukom na srcu drugom grabe iz naših sve praznijih džepova. Da slaveći lažne praznike demokracije otpišemo pristojnu budućnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # učiteljiS.D. 2013-11-28 00:26
Jeste li postavili pitanje kakvi vam učitelji rade u osnovnoj školi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Pitanja gđi MarkićBaba Jaga 2013-11-28 08:46
Volio bi da mi gđa Markić odgovori na par pitanja:
1. Tko je financira? Zašto krije odgovor kao zmija noge?
2. Jeli ukrala plakat one djevojčice?
3. Jeli ukrala plakat s onim dječaka prije godinu dana za kampanju protiv zdravstvenog odgoja?
4. Gdje su nezavisni promatrači za njen fašističi referendum?
5. Je li ukrali židovski logo za svoju fašistoidnu udrugu?
6. I na kraju tko joj daje pravo dijeliti lekcije o božjim zakonima kad i sama sa svojom udrugom krši jedan od njih - NE KRADI ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # Gđa MrkićOdgovor 2013-11-28 10:04
Babi Jagi
1.Šta te briga,nisu tvoji novci
2.Nisam
3.Nisam
4.Promatrači za tvoj fašistički referendum nisu potrebni a za ovaj demokratski bit će na svojim mjestima.
5.Nismo
6.Ne djelimo lekcije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # ....Baba Jaga 2013-11-28 10:39
Citat Odgovor:
Babi Jagi
1.Šta te briga, nisu tvoji novci
Tko nema što kriti, taj ne krije otkud mu novci.
Citat:
2.Nisam
Jesi. A nije spomenuta krađa glazbe zbog koje će pasti tužba za autorska prava.
Citat:
3.Nisam
Jesi. Krađa je očigledna.
Citat:
4.Promatrači za tvoj fašistički referendum nisu potrebni a za ovaj demokratski bit će na svojim mjestima.
Ovo je prvi i za dada jedini fasisticki referendum u samostalnoj Hrvatskoj. A biće ih još.
Citat:
5.Nismo
Jeste. Ukucaj u gugl "jewish family" pa ćeš vidjeti dokaz krađe.
Citat:
6.Ne djelimo lekcije
Dijelite ih stalno i svakome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Gugl sve doznaNerd 2013-11-28 13:02
Citat Baba Jaga:
Citat Odgovor:
Babi Jagi
5.Nismo

Jeste. Ukucaj u gugl "jewish family" pa ćeš vidjeti dokaz krađe.
Moram dodati da treba u gugl upisati "jewish family logo".

A tu je članak Inicijativa 'U ime obitelji' nakon što je ukrala logo, prisvojila je i tuđe fotografije'
www.jutarnji.hr/.../1139996
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # ..pušmipuli 2013-11-28 15:20
U tolerantnoj Europi, u Kanadi, SAD-u, Novom Zelandu, Australiji, ako budete morali izraziti svoju seksualnu orijentaciju (na primjer u bračnoj agenciji) predložit će vam da postavite kvačicu u polje: "strejter", "homo", lezbijka", "biseksualac", "transvestit" ili "transgender". Danas bismo mi trebali staviti kvačicu u polje "strejter". I ja i vi. Mi prekrasno shvaćamo da mi nismo nikakvi "strejteri", mi smo muškarci i žene. Ali nas i vas tamo nema. Nas su očistili. Lingvistički. Uništili. Satrli. Otpisali..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # škola?markić marko 2013-11-28 16:41
Što učitelji rade? ja znam da mole bar neki za uspjeh referenduma zloupotrebljava jući moć, položaj i djecu. Oli možda znate čemu to služi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # roditelji javite seT.M. 2013-11-28 16:44
Ja sam roditelj djeteta koji ide u 5. razred. Da, djeca se mole za uspjeh referenduma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Referndumska molitvajaonama 2013-11-28 17:38
Citat T.M.:
Ja sam roditelj djeteta koji ide u 5. razred. Da, djeca se mole za uspjeh referenduma.
Točno. Čuo sam to s više strana. To treba prijaviti inspekciji jer ministar je dao naputak da se djecu ne uvlači u rasprave ZA i PROTIV. Ali molitva nije rasprava, zar ne? Baš bih volio znati tekst molitve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # RaosKaos 2013-11-28 19:46
Citat jaonama:
Citat T.M.:
Ja sam roditelj djeteta koji ide u 5. razred. Da, djeca se mole za uspjeh referenduma.
Točno. Čuo sam to s više strana. To treba prijaviti inspekciji jer ministar je dao naputak da se djecu ne uvlači u rasprave ZA i PROTIV. Ali molitva nije rasprava, zar ne? Baš bih volio znati tekst molitve.
Neki raspravljaju malo žešće. Književnik Predrag Raos izazvao je u četvrtak incident u kojem je upotrijebio i sprej sa suzavcem u prostorijama Hrvatskog P.E.N. centra gdje je ta književna udruga na konferenciji za novinare namjeravala pozvati da se glasa protiv na nedjeljnom referendumu o braku.
Raos je došao u prostoriju gdje se trebala održati konferencija za novinare i ušao u verbalni sukob s predstavnicima pisaca koji su na presici namjeravali dati podršku glasanju protiv na referendumu o braku.
Protiveći se takvoj namjeri Raos je svojim nastupom onemogućio održavanje konferencije. Nakon što su ga organizatori bezuspješno probali nagovoriti da napusti prostoriju, odlučeno je da se pisci povuku i u predvorju obrate novinarima.
Prilikom davanja izjava ponovno se pojavio Raos i sprejom sa suzavcem pošpricao jednu službenicu P.E.N. centra. Žena je počela vrištati i jaukati, netko je povikao da Raos ima suzavac, nastao je metež, nakon čega su svi izašli na ulicu ispred zgrade. Ženi je liječnička pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica.
Ovi iz udruge U ime obitelji imaju stvarno jake argumente ZA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Za vjeroučitelja ne vrijede zakoniDoom 2013-11-29 19:34
Citat jaonama:
Citat T.M.:
Ja sam roditelj djeteta koji ide u 5. razred. Da, djeca se mole za uspjeh referenduma.
Točno. Čuo sam to s više strana. To treba prijaviti inspekciji jer ministar je dao naputak da se djecu ne uvlači u rasprave ZA i PROTIV.
Šta mislite da li će ovi koji tjeraju lošinjsku djecu da mole za referendum proći ovako:

Vjeroučitelj u omiškoj Srednjoj školi 'Jure Kaštelan' don Ivan Babić oglušio se o naputak ministra Željka Jovanovića o zabrani iznošenja osobnih stajališta o referendumu u školama, pa je jedva punoljetnim učenicima dijelio letke kojim ih poziva da u nedjelju zaokruže 'za'
Don Babić u javnosti je poznat jer je nedavno prozvao mještane obližnjeg naselja Pisak zbog prisustvovanja na promociji knjige o Miljenku Smoji, pa im zamjerio 'jer su pljeskali pljuvačima po hrvatskoj državi'. U školi se angažirao oko referenduma, pa zaradio opomenu pred otkaz.

Ravnateljica škole Ada Kuvačić izrekla mu je sankciju jer je prekršio ne samo ministrov naputak, nego i odluku koju je ona osobno istaknula na oglasnoj ploči u zbornici. Don Babića su prijavile dvije nastavnice, a on se potom branio 'svojim osobnim uvjerenjima'.

'Poduzete su mjere u skladu s dopisom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon toga nemam saznanja o bilo kakvom novom kršenju odluke', kazala nam je Kuvačić.

Živopisni don Ivan Babić za tportal.hr je kazao da se ne želi eksponirati u javnosti, ne želi da ga se rasteže po medijima 'niti ima namjeru zarađivati osobne poene', ali ipak je objasnio razloge agitiranja među učenicima.

'Meni je Bog na prvome mjestu, na drugome je moj biskup, a na trećem Željko Jovanović. Jesam, dobio sam opomenu', kazao je don Babić.
Na pitanje je li primjereno o referendumu raspravljati s djecom iako je Ministarstvo to izričito zabranilo, odgovara da je upravo Jovanović prvi prekršio propis:

'On je dao zabranu da se razgovara po školama, a prvi se iz svog kabineta oglasio protiv referenduma. Portali i mediji su puni njegovih izjava! Ne može se izdavati zakone i onda ih osobno kršiti, u tom slučaju smatram da oni ne vrijede ni za mene', objasnio je don Babić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # talijanS.D. 2013-11-28 18:43
Od jučer nema štanda za prikupljanje potpisa o pravima manjina. Uklonjen je po nalogu gradonačelnika talijana,jer su talijanski investitori prijetili odlaskom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # tolerancijaR.R. 2013-11-28 19:07
Citat S.D.:
Od jučer nema štanda za prikupljanje potpisa o pravima manjina. Uklonjen je po nalogu gradonačelnika talijana,jer su talijanski investitori prijetili odlaskom.
Baš bih volio znati koji su to talijanski investitori zbog kojih je (ako je to uopće istina) to učinio. Zapravo je trebao postupiti kao i gradonačelnici nekih istarskih gradova koji su odbili dati dozvolu inicijatorima prikupljanja potpisa za referendum protiv ćirilice. Vidi članak
www.jutarnji.hr/.../1142319
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # prikupljanje potpisa o pravima manjinaćirilica 2013-11-29 19:35
Uklonjen je po nalogu gradonačelnika ali ne zbog talijana već rusa
ćirilica stiže
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # EURUS 2013-11-29 22:20
GARI=JANUKOVIČ
Gari je istoi Janukovič jer je između EU I RUSIJE izabrao Rusiju.Lošinjan i bi morali prosvjedovati protiv takvih odluka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za što se uopće glasovalo?ZAbluda 2013-12-03 09:09
Prije deset dana Genovica je u ovom članku napisala:

Vigilare, jedna od perjanica pokreta za ustavnu promjenu, koja na svojim web stranicama kao misiju svoje udruge ističe uključivanje tihe većine u demokratske procese građanskoga sudjelovanja u oblikovanju civilnoga i političkoga društva u Hrvatskoj, u skladu s hrvatskim tradicionalnim vrijednostima, ističe: "Želimo i tražimo da se u ovom vremenu koje predstoji do referenduma, koriste razumni i utemeljeni argumenti o temi referenduma – a ta tema je brak".
Pitam se zašto nitko, a najmanje inicijatori referenduma, toj temi ne pridaju nikakvu važnost. Pitam se za što je zapravo potpisalo 750000 građana u svom zahtjevu da se održi referendum – za očuvanje institucije braka ili za sužavanje prava jednoj ionako do krajnosti marginalizirano j manjini. Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da brak baš i nema takvu konsenzualnu potporu hrvatskih građana. U 2011. godini razvedeno je 280 od 1000 brakova. 54% mladih ispod 27 godina iskazuje nezainteresiran ost za brak. Brak je u krizi, jasno je svima. Zaista, to bi opravdalo iskaz udruge Vigilare o važnosti teme braka. Ali kakve to ima veze sa ugradnjom ekskluzivnosti institucije heteroseksualno g braka u Ustav?

Dobro ... Intencija je jasna i uostalom izgovorena: treba pederima zabraniti brak. Zato da ne bi ugrozili instituciju braka. Koja je, izrazimo to brojkama, ugrožena toliko da 28% brakova propadne, a 54% mladih ni ne pada na pamet da se u to uvaljuju. Zvuči logično?

A današnji Jutarnji list piše:

Međutim, ta se obitelj neminovno i iznenađujuće brzo mijenja. Već sada se svako šesto dijete rađa izvan braka, otprilike isti udio živi samo s jednim roditeljem, rastu stope razvoda i djece naučene da roditelja možeš imati i ako ne živite u istom stanu. Obitelj je društvena zajednica koja se najbrže mijenja. A njezina sreća i uspješnost ovisi o tome koliko brzo društvo to uviđa i koliko joj se brzo prilagođava.

Kroz posljednja desetljeća u Hrvatskoj dramatično pada broj rođene djece, koji je danas bitno manji od broja umrlih osoba. Prije 40-ak godina broj stanovnika Hrvatske bio je vrlo sličan današnjem, a rađalo se više od 66.000 djece. Lani ih se rodila 41.000. Istovremeno, broj umrlih praktički stagnira, umire oko 50.000 ljudi godišnje. Uvjeti u kojima obitelj danas živi više nisu dovoljno dobri da bi se sam po sebi osigurao prirodni prirast.

Istovremeno dramatično pada broj novosklopljenih brakova, raste broj izvanbračnih zajednica i samaca - čime automatski raste broj djece rođene izvan braka (čiji se udio lani utrostručio u odnosu na 1972. godinu) - te se povećava broj razvoda i djece koja žive samo s jednim roditeljem. Ono što statistika ne bilježi jest pojava i sasvim novih obitelji u tradicionalnom hrvatskom društvu. To su obitelji istospolnih roditelja kojih, prema neslužbenim procjenama, u Hrvatskoj ima nekoliko desetaka.

Probijena tri rekorda
Prema prvim nepotpunim podacima, ove, 2013. godine, koja će biti upamćena i po ulasku definicije heteroseksualno g braka u Ustav, mogla bi biti probijena tri rekorda koja najzornije pokazuju koliko je umjetna borba za očuvanje braka kao zajednice muškarca i žene otužna i u raskoraku sa stvarnošću. Prvi bi put broj sklopljenih brakova mogao pasti ispod 20.000, broj razvoda narasti na više od 6000, a broj rođene djece biti manji od 40.000.

Te su tri brojke psihološka barijera. Iako je evidentno da prirodnim putem izumire i Hrvatska i hrvatska tradicionalna obitelj, vjeruje se da - dok ove tri brojke nisu probijene - postoji nada da će se trendovi preokrenuti. Međutim, statistika je neumoljiva. Od 2010. godine broj brakova jedva je prelazio brojku od 20.000. U prvom se momentu taj drastični pad pripisivao krizi, no analitičari su na kraju zaključili: broj brakova nije mogao pasti toliko samo zbog krize jer taj je pad veći i od onoga tijekom ratne 1991. godine. Kriza je tome pogodavala, ali u društvu se događa mnogo složenija promjena.

Lani su, dakle, sklopljena 20.323 braka, od čega njih 15.283 u prvih devet mjeseci. Do rujna ove godine sklopljeno je čak 1000 brakova manje od toga. Istovremeno, u prva tri kvartala lanjske godine zabilježena su 3787 razvoda, a ove godine čak 17 posto više! U cijeloj 2012. godini razvelo se 5659 parova. Bude li ta brojka ukupno narasla kao i ona iz prvih devet mjeseci, broj razvoda debelo će preskočiti 6000.

Silovito opada udio
Broj novorođene djece u jednoj godini u hrvatskoj povijesti pao je ispod 40.000 samo jednom, 2003. godine, kao izravna posljedica bitnog prethodnog smanjenja porodiljnih naknada. Naknade su povećane, natalitet se vratio, preko te psihološke barijere. Lani se rodilo 41.771 dijete, od čega njih 31.273 u prvih devet mjeseci. U istom periodu ove godine rođeno je 1200 djece manje.

Lani je više od 15 posto djece rodila majka koja nije u braku. Deset posto maloljetne djece živi samo s majkom, a još oko dva posto samo s ocem. Četiri posto živi s nevjenčanim roditeljima i evidentno je da ta brojka - čak i službena, zabilježena u Popisu stanovništva, u kojem i nevjenčani mirno mogu reći da su u braku - raste. Neformalne dvoroditeljske obitelji iz godine u godinu sve su popularnije, što je jasno vidljivo analizira li se dob djece koja žive u takvim obiteljima. U razdoblju između 1995. i 2000. godine u izvanbračnim zajednicama rođeno je 3300 djece. U razdoblju između 2006. i 2011. rođeno ih je četiri puta više - 13.800.

Dakle, tradicionalna, južnoeuropska, katolička obitelj u Hrvatskoj je bez dvojbe dominantna, ali silovitom brzinom njezin udio opada. Obitelj se mijenja - ona se ne rastače niti gubi na vrijednosti. Tek se mijenja njezina forma i brojnost.

A mi spiskali 50 milijuna kuna da homićima ustavom zabranimo brak, kao da će to smanjiti broj vanbračnih veza, rađanje vanbračne djece, razvode i homoseksualce prisiliti da postanu heteroseksualci .

jutarnji.hr/.../...

Citat:
Podržavatelji kampanje U ime obitelji pobijedili su na nedjeljnom referendumu - ali ne u ime obitelji, već u ime nastojanja da diskriminacijom pokušaju održati neodrživo i spriječiti neminovno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Deva 26.01.2022 15:33
  Riva
  Vidim danas nova tema na našem otočju. Sada i Cresani kao Ilovčani nezadovoljni rivom, jar ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 26.01.2022 15:27
  Demokracija
  Demokracija je ozbiljna stvar koju treba godinama graditi i poštivati pravila ponašanja.
   
 • Vrijedilo je ...

  Bambi 26.01.2022 10:18
  Pitanja po partijskom zadatku
  Nedićeva pitanja nisu poslužila samo za predstavu gradonačelnice nego i da se oporbi oduzme ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Bjesomar 25.01.2022 17:54
  Policija trenira strogoću
  “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 14:16
  Predstava za naivne
  Nakon njenih izlaganja Nedić skače za govornicu da prisnaži njene riječi, daje obrazloženja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ZC 25.01.2022 13:44
  Politika&kriminal
  Telegram ju je opisao kao živopisnu :lol: Pod naslovom Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 11:44
  Isti, isti...
  Opisao bih je jednako kao i sve druge koji se zalažu za ukidanje ljudskih sloboda i prava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 25.01.2022 10:55
  Zajamčena karijera
  Kćerka je već drugi mandat u GV. Na pretprošlim izborima bila je na listi ali nije izabrana.
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 10:18
  Suspenzija osnovnih ljudskih prava
  A kako bi ti opisao osobu koja je zbog pandemije samovoljno zabranila slobodno kretanje ...
   
 • Vrijedilo je ...

  !!! 25.01.2022 09:11
  !!!
  Misliš li da se premijer uvrijedio jer mu ovaj nije pripremio fritaju?
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 08:08
  Čudo, čudo...
  A kako bi ste vi opisali osobu koja nakon dvije godine najgrubljih kršenja osnovnih ljudskih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 19:27
  ha ha ha demokrati
  Da razumije što je demokraciji ne bi te ničim izazvan vrijeđao pretpostavkom da si se upravo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 19:12
  Što je demokracija? Koliko % glasača mora glasati da bih ja nešto morao na silu uštrcati u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 18:43
  ....
  Nemoj mi o takvoj demokraciji,o kojoj ti pričaš.Ti si prespavao ovaj period corone i ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 16:45
  Dobro jutro!
  ...da... ne znam jesi li se upravo probudio iz dulje kome da bi ostavio taj komentar ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 14:18
  ...
  ukoliko se ovakve stvari dešavaju, jasno je da ne živimo u demokraciji
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 13:10
  kritika kao narušavanje javnog reda i mira
  Na zLošinju barem još ne uhićuju. Ali ovo treba uzeti kao upozorenje: Priveden zbog komentara ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Grunf 24.01.2022 10:24
  Vulgarni šminkeraj
  Dupelizac je na svom fejsu objavio i ovu fotku na kojoj "jake snage cresko-lošinjsk og ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 24.01.2022 08:05
  Dubinska zgađenost
  Neprestane afere, krupni politički promašaji, bahato poistovjećivanj e države sa strankom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 24.01.2022 07:32
  Frka u HDZ-u
  Bahatost i bezobrazluk bez granica. [youtube]vZ-ko1 oS-Zc[/youtube]
   
 • Vrijedilo je ...

  Zemo 23.01.2022 20:45
  Priko i Adamićeva
  Deva dobro zboriš!!!! U tijeku su pripreme. Koliko čujem Ilovčani već pripremaju neke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 19:23
  Ništa?
  Ništa, što bi bilo? To su njihova djeca, RODITELJI imaju razumljivo i prirodno pravo boriti ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 23.01.2022 15:07
  Prijetvorna briga za djecu
  A što je s porukama kojih se djeca ne bi nikad sjetila, a roditelji ih stavljaju u dječje ruke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 23.01.2022 12:09
  ..
  ne zna ona ni gdje se nalaze ključevi grada, da li na Beleju ili na Mrtvaški, a inače na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 11:31
  Ča mogu maškare
  Drago Pilsel izjavio je jednom: "Karneval je za teške budale". Ali i prilika za prijetvorne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krnjo 23.01.2022 09:54
  Ključevi Grada
  Jučer objavila Lošinjski karneval preuzeo je ključeve Grada! Kako joj je krenulo bolje da ih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...