Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pendrekom na članke

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

pendrecenjeSa stranica informativnog biltena gradske vlasti, portala Otoci.net imali smo priliku saznati kako lošinjska vlast zamišlja demokraciju i svoju ulogu u njoj. Vapajem moćnog lokalnog političara, gradskog vijećnika Kamalića u čijoj osobi su objedinjene funkcije predsjednik lošinjskog ogranka HSS-a, standardnog partnera vladajućih koalicija pod vodstvom HDZ-a, nezamjenjivog predsjednika Udruženja obrtnika, predsjednika Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, predsjednika Odbora za gospodarstvo i razvoj te člana Odbora za prostorno planiranje, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zatražena je intervencija Grada i uredovanje policije u uredničku politiku nezavisnog web portala volim-lošinj.org kako bi se stalo kraj pisanju kakvo se na njemu prakticira 

Za vapaj vjernog partnera svoje stranke gradonačelnica je pokazala veliko razumijevanje te je zapovjednim tonom ustvrdila da takva retorika ne smije biti općeprihvaćena. Budući da zaticanje na tim stranicama gradončelnica doživljava poput Alise u zemlji čudesa, netko od pametnijih savjetnika se trebao odvažiti da je izvijesti kako demokracija nije bajkoviti svijet u kojem se vlast smije samo javno hvaliti ili na fejsu "lajkati". 

Zanimljivo je da govoreći o šoku što ga doživljavaju čitajući članke i komentare na portalu Volim Lošinj vijećnik Kamalić i gradonačelnica upotrebljavaju plural iako ih užasava pisanje na samo jednom portalu. Koristeći množinu valjda žele potaknuti empatiju publike prema dobrim, a nemoćnim lokalnim političarima koje napadaju moćni, brojni i opasni internetski portali. O trabunjanju lokalnog političara Kamalića o internetskom kriminalu i govoru mržnje ne treba trošiti riječi. Zanimljiviji je stav gradonačelnice.

Kad se "zatekne" na portalu Volim Lošinj gradonačelnica se u ime svih nas - valjda je to prirodno jer ona je gradončelnica - šokira jer ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira. Ostavimo po strani iluziju da se sposobnost šokiranja u ime sviju stječe izbornom inicijacijom, jer u almanah političkih besmislica ili ispraznica kojima nas često daruje gradončelnica ući će njena izjava I ja i moj prethodnik smo ukazivali na loše posljedice koje mogu proizaći iz takvog načina komuniciranja. Nije nam pojasnila koje to loše posljedice mogu proizaći za zajednicu ako netko kritički, argumentirano i objektivno ukazuje na propuste. Koje su to loše posljedice? Možda je loša posljedica primoravanje cjelokupne strukture gradske vlasti da po nalogu ministarstava ili nadležnih ureda državne uprave ispravlja počinjene greške, kao što je to bio slučaj baš na zadnjoj sjednici, istoj onoj na kojoj se vijećnik Kamalić ostrvio na portal koji je o tim propustima iscrpno izvijestio, a posjetitelji popratili komantarima? Na ovom portalu, barem ne u člancima radi kojih su se uznemirili lokalni moćnici, nikad se nije upotrebljavala riječ kriminal, a za vijećnika na vlasti u Gradu Malom Lošinju kritičko ili analitičko pisanje je odmah internetski kriminal. To možemo pripisati uzrujanosti, a stručnjak za psihologiju bi možda detektirao neke izdajničke signale iz podsvijesti.
Izjava gradonačelnice da se lokalnu vlast na ovom portalu osuđuje da izlazimo iz zakonskih okvira naprosto nije istina. Na ovom portalu se, barem u člancima, tvrdilo i dokazivalo da su potezi, prijedlozi, namjere gradončelnice i usvojene odluke ovog saziva gradskog vijeća, prečesto nezakonite bilo u sadržaju ili u proceduri. Tvrdnja je jedno, a osuda je nešto drugo. Tvrditi može svatko, a osuditi može samo onaj tko je za donošenje presuda nadležan. Volim Lošinj nije sud već jedan od bezbroja internetskih portala. To bi obrazovana gradonačelnica morala razlikovati.

A da gradonačelnica često izlazi iz zakonskih okvira, odnosno da se ne želi držati zakona "kao pijan plota", možemo dokazati na puno primjera. No uzmimo kao primjer njezin najsvježiji postupak da se nakon samo dva dana od stupanja na snagu odluke Gradskog vijeća izmijeni višegodišnja i ustaljena ruta turističkog vlakića, a što je zbog okolnosti da je na to ukazano člankom te komentirano od strane posjetitelja portala postalo neposredni povod za poziv na policijsko uredovanje na internetu. Iz čista mira, bez ikakvog obrazloženja, samo dva dana nakon stupanja na snagu Plana postave kioska, u javnom savjetovanju s određenim rokom koji je kraći od zakonom određenih 30 dana, objavljena je odluka o namjeri promjene rute vlakića. Gradonačelnica isti plan želi promijeniti na način da izbaci turistički vlakić iz grada, a da pritom nema nikakve potrebe za obrazloženjem tko to i zbog čega želi izmjeniti Plan, što će se tom izmjenom postići i kako će se takva odluka reflektirati na grad Mali Lošinj.

Iako je Gradsko vijeće usvojilo Plan postave kioska, gradončelnica raspisuje natječaj za dodjelu javnih površina bez vlakića na način da natječaj ne raspisuje temeljem važećeg Plana kako to predviđa propis, već raspisuje natječaj temeljem Izvatka iz plana. Time gradonačelnica samovoljno odbija izvršiti volju odnosno odluku Gradskog vijeća, a kojom odlukom je previđena stara ruta turističkog vlakića. Umjesto da provede natječaj i za vlakić ona to ne radi. Gotovo istovremeno s objavom javnog natječaja gradončelnica objavljuje nezakonitu odluku o javnom savjetovanju za vlakić, sve to u mjesecu lipnju, usprkos tome što Odluka o porezima na korištenje javnih površina Grada Malog Lošinja zahtjeva da se Plan donese početkom kalendarske godine. Kakav je ležeran odnos gradonačelnice prema zakonima i propisima najbolje ilustrira račenica iz objave javnog savjetovanja za izmenu Plana: "Zbog nadolazeće turističke sezone, potrebno je rok savjetovanja skratiti na 15 dana". Iako je prema vlastitim poropisma, Plan postave kioska trebao biti donešen početkom kalendarske godine, iako je Plan ipak donešen u svibnju mjesecu, isti plan se mijenja u lipnju mjesecu a zbog nadolazeće sezone (koja je uzgred već počela), čime se krše i odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama. Dakle samo u pokušaju izmjene Plana imamao istovremeno kršenje ustavnih odredbi o jednakosti, ravnopravnosti u tržišnoj poziciji, kršenje Zakona o pravu na pristup informacijama i kršenje vlastite Odluke o porezu na korištenje javnih površina. Tri u jedan - respekt. Ali ona se čudi jer "ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira".

Iako je javno savjetovanje skraćeno radi "nadolazeće sezone" (?!?), a rok za javno savjetovanje je istekao, nema izvještaja s javne rasprave, a Odluka o izmeni Plana nije ni bila na zadnjem Gradskom vijeću. Hoće li izmjene biti ili neće, hoće li se odobriti stara ruta turističkog vlakića za koju nije raspisan natječaj? Kako će se gradonačelnica izvući iz ovog pravnog nereda ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, bit će to još jedan primjer kršenja propisa i zakona i stvaranja bespotrebnih pravnih rebusa. Tko će se usuditi postaviti pitanje odgovornost? U Gradskom vijeću zasigurno nitko. Na ovoj stranici hoće. Zato je treba ugasti, zar ne?.
Moraju li građani koji su svjesni i otvorenog kršenja zakona i propisa od strane lokalne vlasti šutjeti o tome da ne bi bili optužen za internetski kriminal kako to tvrde lokalni političari s početka teksta? Ili ipak građani imaju pravo javno izraziti svoje stavove kako to piše u Ustavu RH? U glavi 2. Osobne i političke slobode i prava, u čl.38, na žalost lokalnih političara vođa stoji odredba o jamčenju slobode mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zar je to tako teško shvatiti i prihvatiti?

Uvodno jadikovanje i zazivanje milicijskog uredovanja pendrekom po člancima treba gledati kao na nesvjesno proizveden relikt ne tako davne prošlosti, a u službi zadovoljavanja ili štićenja privatnih interesa koji se žele prikazati kao javni. To je legitiman pokušaj, ali legitimno je to javno  prokazivati.

Komentari: 

120 # U zdrav mozak...Građanin K. 2018-06-11 11:41
Predlažem u nastavku pročitati i članak iz 2009. godine "Neprirodna potreba za noćnim mirom" koji se nalazi gore desno u rubrici POVEZANI ČLANCI. Zanimljivo....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Ko s Kamalom tikve sadi ...Jebajiga 2018-06-11 13:46
To bi prva trebala pročitati gradonačelnica čisto da zna skim tikve sadi. Da ne bude jao i pomagaj kad joj se razbiju o glavu. Radi svog privatnog interesa taj je se obrušio i na svog kućnog prijatelja Kapelija

"Zbirci svojih «bisera» Kamalić je dodao i besmislenu, štoviše glupu akciju i protiv sadašnjeg (tada je bio kapeli) gradonačelnika. Kad je prije par godina zatvoren Priko zbog buke Kamalićeva ekipa je cijeli grad obljepila višejezičnim plakatima kojima je optuživao Kapelija da je protiv zabave, razonode i turizma. Glupost ove akcije sastojala se u tome što je Priko zatvorila županijska inspekcija nad kojom gradonačelnik nema baš nikakve ingerencije.
No, u svom križarskom ratu protiv «staračkog turizma» i neprirodne potrebe ljudi za noćnim mirom i odmorom Kamalić je ostvario jednu važnu pobjedu. Prije tri godine je ušutkao građane koji su na službenoj gradskoj stranici raspravljali o problemu cjelonoćne buke iz dva epicentra na suprotnim stranama rive - iz Prika i Godimenta. Gradonačelnik je tada podlegao pritisku i stranica je uklonjena na duže vrijeme. Nepoznato je da li je za uspješan pritisak bio dovoljan sam Kamalić ili mu je u tome pomogao Fazlić, tadašnji vlasnik Godimenta."

volim-losinj.org/buka/1114-neprirodna-potreba-za-nocnim-mirom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Kamala okom, Ana skokomSuperman 2018-06-11 17:51
Citat Jebajiga:
To bi prva trebala pročitati gradonačelnica čisto da zna skim tikve sadi. Da ne bude jao i pomagaj kad joj se razbiju o glavu. Radi svog privatnog interesa taj je se obrušio i na svog kućnog prijatelja Kapelija
Mislim da se Ana kao obrazovana žena teško osramotila podilazeći Kamaliću u njegovom zazivanju policije da se obračuna s "internetskim kriminalom". A bilo je dovoljno da Kamalić kaže "Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom". On okom, Ana skokom i odmah se složi s njim da takva retorika ne smije biti općeprihvaćena i da su svi šokirani kad se zateknu na tim stranicama. A zašto su svi šokirani? Pa zato što ih se tamo osuđuje da izlaze iz zakonskih okvira. Nažalost, Ana nije zapazila ironiju u tome što je izvalila, jer to je rekla baš na sjednici GV sazvanoj da poništi odluke koje je predložila, a vijeće usvojilo - izlaskom iz zakonskih okvira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # trubegost 2018-06-11 19:07
Tko nam vodi grad? Strašno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # OglasRefko 2018-06-11 21:05
Prodajem drva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # OglasTrimer 2018-06-12 09:23
Kosim travu gdje Komunalno društvo nije dobro pokosilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Govor mržnjeŠpicl 2018-06-12 09:42
Prisluškujem pa prijavljujem govor mržnje predsjedniku Odbora za gospodarstvo i razvoj i Uredu gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Daleko smo došli...priko 2018-06-12 13:12
Predsjednik udruženja obrtnika nam kroji lokalnu politiku, a gradonačelnica ionako u ničemu nije kompetentna. Da bar zatvori usta, ostavila bi dojam da nešto kuži, ovako iz dana u dan pokazuje svoju nekompetentnost , neznanje, netoleranciju i ogromnu količinu taštine.
Što nije ni čuda, u svojoj profesionalnoj karijeri nije vodila niti j.d.o.o. a sada eto vodi sve nas. U propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # HrabrostDr. Niskoristi 2018-06-14 11:40
E moj druze,
tvoja hrabrost anonimusa fascinira.
Kada si tako revan u kritiziranju Gradonacelnice barem se potpisi (ali naravno da za to nemas dovoljno velika KOJONES ), a drugo bih ti savjetovao obzirom na svoju evidentnu hrabrost kao i 99% pisaca na ovom portalu , kada se dogode lokalni izbori , ti 6lijepo stavi svoju guz...u na izbornu listu( posto obraza nemas ) pa da vidimo koliko ces glasova dobit....ha ha ha....bio bi to vic godine.
A sto se tice starog K.e, dragi moj taj te pojede za " dorucak "....naravno bez priloga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # PredbacivanjeLicemjerko 2018-06-14 13:50
A druže moj, ne ti nemaš baš muda potpisati se. Nekako je ugodnije
iz zavjetine anonimnosti djeliti savjete i praviti se pametan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Pod lica prodali nam svoje guzicegost 2018-06-14 14:09
Prijatelju dragi, ima ih koji su svoje obraze stavili na listu, a kad smo ih izabrali pokazali su da su im lica bile maske koje su skrivale guzice. I tako je hdz dobio većinu u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # the worst of the worstPipi 2018-06-14 14:46
Citat gost:
Prijatelju dragi, ima ih koji su svoje obraze stavili na listu, a kad smo ih izabrali pokazali su da su im lica bile maske koje su skrivale guzice. I tako je hdz dobio većinu u GV.
sada je jasno zašto se oko žute kuće skuplja toliko muha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # popravni ispitčuček 2018-06-14 13:13
Jedino rješenje je raspisati prijevremene izbore sa potpuno novim kandidatima u svim strankama, jer su i sadašnji i bivši vijećnici "umočeni" do balčaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # demokracija ili diktatura?Vox Populi 2018-07-06 10:02
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš.
Zanimljivo je da dok traje suđenje HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, o čemu postoje nebrojeni dokazi, a sami HDZovci svjedoče jednih protiv drugih, na lokalnom nivou i to na gradskom vijeću moguće nekome pasti na pamet i još dobiti podršku gradonačelnice da se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Lajanje bez nadzoraWD 40 2018-07-06 13:43
Citat Vox Populi:
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš.
Zato me čudi da gradska inkvizicija nije intervenirala u organizaciju Lošinjskog književnog festivala u Velom Lošinju i zabranila prikazivanje dokumentarnog filma "Nježno srce i sloboda lajanja" o poznatom bespoštednom lajavcu Igoru Mandiću. A pustili ga i da laje pred publikom i to bez nadzora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # moral, jel se to maže na kruh?crna ptica kos 2018-07-06 13:46
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Adresa Remetinacgost 2018-07-06 15:34
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Shvatili su da imaju potrebne kvalifikacije za uspjeh.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
165 # HDZ patološka fiksacijahranitelj tuljana 2018-07-06 17:06
Citat gost:
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
Shvatili su da imaju potrebne kvalifikacije za uspjeh.
Nema koristi... uzalud klonovi pokušavaju pod raznim "člancima" potpaliti novu "raspravu" otrcanim, recikliranim i općenitim frazama i komentarima... počelo je, ljudi rade, privređuju... ne zanima ih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Nesalomivigost 2018-07-06 21:01
Napuhanko se javio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Ostavi ljude na miru da radeKlon 2018-07-07 10:15
Citat NL:
Lijepo te se opomene da ne potpaljuješ novu "raspravu" otrcanim recikliranim frazama, a ti šalješ linkove na ustajalu, bajatu temu beskrajnog suđenja čelniku zločinačke organizacije. A ljudi "rade, privređuju... ne zanima ih...". Ma koga zanima lopovsko izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki nakon afere Agrokor, za vrijeme nogometnog prvenstva, u sezoni kad "ljudi rade, privređuju..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # dajmo im da imajuEmeritus 2018-07-07 11:40
Citat Klon:
Citat NL:
Lijepo te se opomene da ne potpaljuješ novu "raspravu" otrcanim recikliranim frazama, a ti šalješ linkove na ustajalu, bajatu temu beskrajnog suđenja čelniku zločinačke organizacije. A ljudi "rade, privređuju... ne zanima ih...". Ma koga zanima lopovsko izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki nakon afere Agrokor, za vrijeme nogometnog prvenstva, u sezoni kad "ljudi rade, privređuju..."
i to što kažeš, dok jedni rade, drugi kradu, uvijek jedna ista otrcana stara priča koja više nikoga ne zanima.
eto neki dan Ćaća zatražio odgodu radi davanja iskaza, a drugi dan nema što reći.
kad ispita ono troje radi kojega je poništena presuda, samo će još dublje uvaliti u govna i sebe i stranku.
pa će opet zatražiti odgodu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sad će neko reći da ljude to ne zanimaKlon 2018-07-07 15:23
A na fejsu super komentar: Kokoš ide u Rusiju, zdrobit će 40 000 kuna i hvali se kako su se odrekli dnevnice!!! Pa je**m te ludu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kao uspaljena šiparicaBL 2018-07-09 16:11
Citat Klon:
A na fejsu super komentar: Kokoš ide u Rusiju, zdrobit će 40 000 kuna i hvali se kako su se odrekli dnevnice!!! Pa je**m te ludu!
Trebalo joj je zabraniti da ide. Kad hrvatski nogometaši uvrijede domaćine može im se to otpisati na glupost i neodgojenost. Ali kad se predsjednica države u VIP loži na stadionu ponaša kao uspaljena šiparica i u kockastom harlekinskom dresu hrvatske reprezentacije pred premijerom Ruske Federacije, zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva i predstavnicima Fife, skače na noge, maše rukama, njiše bokovima, kliberi se i pleše “ples radosti” sramoti cijelu Hrvatsku i sve njene građane, pa i one koji je radi takvog idiotskom ponašanja hvale da "gine za Hrvatsku".

Dobro je netko napisao Sva sreća da u Rusiji nema Zdravka Mamića. Bilo bi to Svjetsko prvenstvo za pamćenje. Ne samo po rezultatima hrvatske nogometne vrste…
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nije fiksacija nego izraslinagost 2018-07-07 16:39
HDZ nije nečija patološka fiksacija nego je stvarna patološka izraslina na tkivu Republike Hrvatske i društva. Navođenje dokaze za ovu dijagnozu zaista bi bilo recikliranje otrcanih, općenitih fraza o korupciji, besprimjernoj pljački, nepotizmu, beznađu građana i odumiranju. Ljude to zaista ne zanima, jer su nemoćni. Zato ih sve više ide raditi i privređivati u strane zemlje pa i one koje su nekad bile iza nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Plava trava zaboravaPinokio 2018-07-06 17:23
Citat Vox Populi:
Citat crna ptica kos:
Citat Vox Populi:
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala.
ima ih koji su se učlanili u HDZ i nakon što je HDZ-u počelo suđenje kao zločinačkoj organizaciji
se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Možda se zato HDZ stidi svoje povijesti pa na službenoj stranici ima samo povijest od osnivanja do 10. prosinca 1999. kada je preminuo dr. Tuđman. Već par godina piše "Kompletan kronološki prikaz povijesti HDZ-a je u izradi i biti će uskoro dostupan." Možda čekaju da se sve zaboravi :roll:
www.hdz.hr/mi-smo/povijest
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tužibabagost 2018-07-24 09:37
Citat Vox Populi:
Ušutkaj građane, pa možeš raditi što hoćeš. Zanimljivo je da dok traje suđenje HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, o čemu postoje nebrojeni dokazi, a sami HDZovci svjedoče jednih protiv drugih, na lokalnom nivou i to na gradskom vijeću moguće nekome pasti na pamet i još dobiti podršku gradonačelnice da se zatvori portal na kojemu građani iznose svoja mišljenja i komentiraju lokalnu vlast čije je ponašanje u duhu ponašanja dragog vođe.
Svaki pošteni intelektualac koji ima morala i drži do sebe bi se momentalno trebao izčlaniti iz takve stranke,
a ne prijetiti ušutkivanjem građana zatvaranjem portala. Vrhunac drkosti i bezobrazluka, ali to smo od takvih već naučeni vidjeti. A onima koji su u koaliciji sa njima, samo poruka, s kim si, takav si.
Zatvaranje portala radi ušutkavanja građana palo je na pamet vijećniku HSS-a, na Lošinju vjernom koalicijskom partneru HDZ-a. No za razliku od lokalnog predsjednika ogranka HSS-a predsjednik njegove stranke nije tražio intervenciju policije, a primio je otvorenu prijetnju putem interneta.
Krešo Beljak je citirao glasovitu misao njemačkog antinacističkog svećenika “Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunist. Zatim su došli po Židove, sindikaliste, homoseksualce, pravoslavce, katolike..., a ja se nisam bunio jer nisam bio to. Na kraju će doći i po vas, ali tada neće više biti nikoga tko bi se bunio. Zato se bunite i borite protiv zla dok još nije kasno!”. To je bio komentar na divljanje u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića koji je fizički nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića s liste Zagreb je naš!

Na to je primio prijeteću poruku nekog Matka “Doći ćemo i po tebe, strpi se još malo”. Umjesto da tužaka kao Kamalić, predsjednik njegove stranke je posprdno odgovorio "Samo da te povećam da te vide ljudi koja si sila".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # SUMRAK DEMOKRACIJEgrađanin 2019-03-06 16:53 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ::::::građanin 2019-03-06 16:59
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # SRAMOTNO ZASTRAŠIVANJE:De Bill 2019-03-06 17:05
Citat građanin:
Policija po nalogu HDZ-ovog župana upala u redakciju Net.hr-a kako bi utvrdili identitet novinarke! Samo tri dana nakon novinarskog prosvjeda kojem je cilj bio ukazati na političke pritiske i cenzuru, vladajući HDZ otišao je korak dalje s novim udarom na novinare. U dosad nezabilježenoj epizodi političkog pritiska na medije, dva uniformirana policajca danas su došla u redakciju Net.hr-a kako bi prema nalogu sisačko-moslava čkog župana, HDZ-ovog Ive Žinića utvrdili identitet i privatnu adresu naše novinarke i komentatorice Đurđice Klancir. Žinić, koliko nam je poznato, protiv Klancir sprema tužbu, a zbog čega točno u ovom trenutku se ne zna.
Sigurno je zbog izričaja, što je naljutilo i našu gradonačelnicu :lol:
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # globalno i lokalnoRDx 2019-03-06 17:23
Citat De Bill:

Sigurno je zbog izričaja, što je naljutilo i našu gradonačelnicu :lol:

čini mi se da je mentalni sklop pojedinaca u izvršnoj i predstavničkoj vlasti takav da im je draža policijska država od demokracije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kontrola javnostiDron 2019-03-06 20:34
Citat RDx:
Citat De Bill:
Sigurno je zbog izričaja, što je naljutilo i našu gradonačelnicu :lol:
čini mi se da je mentalni sklop pojedinaca u izvršnoj i predstavničkoj vlasti takav da im je draža policijska država od demokracije
Demokracija im treba da se popnu na vlast, a potom je žele betonirati policijom i drugim sredstvima. A lošinjska vlast je na crti HDZ-ove politike kontrole javnosti policijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # nisu pojedincihranitelj tuljana 2019-03-07 06:09
Citat RDx:
čini mi se da je mentalni sklop pojedinaca u izvršnoj i predstavničkoj vlasti takav da im je draža policijska država od demokracije
Kad pogledamo kakve su bile maškare (a dovoljno je i barem površno pratiti komentare na ovoj stranici) vidimo da je i običnim građanima draže jednoumlje totalitarne države.
Takvi građani biraju takvu vlast, nema iznenađenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Građani biraju zastupnike, a zastupnici vlastDron 2019-03-07 09:04
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
čini mi se da je mentalni sklop pojedinaca u izvršnoj i predstavničkoj vlasti takav da im je draža policijska država od demokracije
Kad pogledamo kakve su bile maškare (a dovoljno je i barem površno pratiti komentare na ovoj stranici) vidimo da je i običnim građanima draže jednoumlje totalitarne države.
Karnevalska sprdnja s propalom kupnjom antiknih vojnih zrakoplova, spaljivanje Obećanka kao simbola lažljivih vlasti kako na državnoj i županijskoj, tako i na lokalnoj razini te zlokobno podsjećanje na giljotinu zbog "mudrih" savjeta da jedemo kolače, ako nemamo kruha pokazuju da je maškarama pun kufer jednoumlja HDZ-ovske totalitarne vlasti skrpane od klimave većine koju na okupu drže samo privatni interesi. Da je maškarama svega dosta govore i riječi testamenta:
Citat:
Kažu, gradit će se novi nogometni teren, ako misliš da će biti išta od toga onda si vero kreten.
Bitno da se naša dama hvali, da je na Zagazinama otvoren jedan Gardaland mali, a koliko još nama bitnih stvari fali.
Vaša dama je pravi medijski hit, ona ima Fejsbuk i Instagram-profil. Puno toga ona ima va svoje memorije, pazite se da ne izađete i vi na njene Instagram-štorije.
Moramo priznati ona je najveći hit, po ricavoj kosi, znaš koje je vrijeme prkosi.
Bilo jugo ili bura, njoj je uvijek postojana taft-frizura.
U ured ne možeš tek tako lako doć, tajnica ti kaže - čekaj u redu i na kraju te primi gospodin Nedo, koji ti kaže - ništa se ne sekirajte, sve je u najboljem redu.
Za EU-projekte troše vaše novce, šta oni misle da ste vi baš takove ovce. Jedna mi je ptica šapnula, da će izgraditi novu sportsku dvoranu, čapilo!
Ovaj grad postao je kazalište lut'ka, dami oči vire iz svakog kutka. Rekla je: Dragi moj nema više podjela, sad imate jednog šefa jedinstvenog odjela.

Među općinskim zidovima nastao je veliki kažin, čuo sam: nema više klikanja na Volim Lošinj.
Citat:
Takvi građani biraju takvu vlast, nema iznenađenja.
Samo što građani nisu izabrali takvu vlast. Dvije trećine birača glasovalo je protiv HDZ-ove koalicije (HDZ, Hrast, HSS, i još neke stranke bez članstva), ali vijećnici izabrani s liste HNS-IDS su se "radi dobrobiti Lošinjana" pridružili HDZ-ovoj kamarili da joj osigraju većinu u GV, a sebi mjesta predsjednika i dopredsjednika GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...hranitelj tuljana 2019-03-07 09:30
Citat Dron:
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
čini mi se da je mentalni sklop pojedinaca u izvršnoj i predstavničkoj vlasti takav da im je draža policijska država od demokracije
Kad pogledamo kakve su bile maškare (a dovoljno je i barem površno pratiti komentare na ovoj stranici) vidimo da je i običnim građanima draže jednoumlje totalitarne države.
Karnevalska sprdnja s propalom kupnjom antiknih vojnih zrakoplova, spaljivanje Obećanka kao simbola lažljivih vlasti kako na državnoj i županijskoj, tako i na lokalnoj razini te zlokobno podsjećanje na giljotinu zbog "mudrih" savjeta da jedemo kolače, ako nemamo kruha pokazuju da je maškarama pun kufer jednoumlja HDZ-ovske totalitarne vlasti skrpane od klimave većine koju na okupu drže samo privatni interesi. Da je maškarama svega dosta govore i riječi testamenta:
Citat:
Kažu, gradit će se novi nogometni teren, ako misliš da će biti išta od toga onda si vero kreten.
Bitno da se naša dama hvali, da je na Zagazinama otvoren jedan Gardaland mali, a koliko još nama bitnih stvari fali.
Vaša dama je pravi medijski hit, ona ima Fejsbuk i Instagram-profil. Puno toga ona ima va svoje memorije, pazite se da ne izađete i vi na njene Instagram-štorije.
Moramo priznati ona je najveći hit, po ricavoj kosi, znaš koje je vrijeme prkosi.
Bilo jugo ili bura, njoj je uvijek postojana taft-frizura.
U ured ne možeš tek tako lako doć, tajnica ti kaže - čekaj u redu i na kraju te primi gospodin Nedo, koji ti kaže - ništa se ne sekirajte, sve je u najboljem redu.
Za EU-projekte troše vaše novce, šta oni misle da ste vi baš takove ovce. Jedna mi je ptica šapnula, da će izgraditi novu sportsku dvoranu, čapilo!
Ovaj grad postao je kazalište lut'ka, dami oči vire iz svakog kutka. Rekla je: Dragi moj nema više podjela, sad imate jednog šefa jedinstvenog odjela.

Među općinskim zidovima nastao je veliki kažin, čuo sam: nema više klikanja na Volim Lošinj.
Citat:
Takvi građani biraju takvu vlast, nema iznenađenja.
Samo što građani nisu izabrali takvu vlast. Dvije trećine birača glasovalo je protiv HDZ-ove koalicije (HDZ, Hrast, HSS, i još neke stranke bez članstva), ali vijećnici izabrani s liste HNS-IDS su se "radi dobrobiti Lošinjana" pridružili HDZ-ovoj kamarili da joj osigraju većinu u GV, a sebi mjesta predsjednika i dopredsjednika GV.
Baš mi je će-će kako se Dron pravi glup, da "ne razumije" kako sam mislio na izbor maski - diktatora sa njegovom ženom i prisilnu organizaciju - pionire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pametnome dostaDron 2019-03-07 09:59
Citat hranitelj tuljana:
Baš mi je će-će kako se Dron pravi glup, da "ne razumije" kako sam mislio na izbor maski - diktatora sa njegovom ženom i prisilnu organizaciju - pionire.
A meni je će-će kad vidim da punoljetna i (relativno) pismena osoba očekuje da svatko zna na što je mislila u vezi s izborom maski, a da nije to napisala. Pametna osoba računa s činjenicom da je to "nedovoljno dokazana pojava izravnog izvanosjetilnog prenošenja psihičkih procesa od jednog pojedinca drugome; saznavanje tuđih predodžbi, misli i osjećaja bez posredovanja osjetilnih funkcija (sluha, vida, dodira).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pa tko je tu jednouman???gost 2019-03-07 09:19
Da su maškare jednoumne, a da je i ovaj portal jednouman ne bi na čitanju teštamenta rekli: "Naše vijećnike vavek neke gluposti smetaju, pa ih u njihovom dubokoumnom radu ometaju. Jednog brine što drugi o njemu pišu, zato zove policiju da s portala to obrišu."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # A tko je tu malouman?Joker 2019-03-08 10:17
Citat gost:
Da su maškare jednoumne, a da je i ovaj portal jednouman ne bi na čitanju teštamenta rekli: "Naše vijećnike vavek neke gluposti smetaju, pa ih u njihovom dubokoumnom radu ometaju. Jednog brine što drugi o njemu pišu, zato zove policiju da s portala to obrišu."
Ali po svemu sudeći lošinjska policija nije maloumna pa se se nije odazvala. Ili možda gradonačelnica ipak nije "u ime Grada" obavila obećani razgovor :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # majko slušaj moju pjesmujuanito 2019-03-08 11:30
Citat Joker:
Ali po svemu sudeći lošinjska policija nije maloumna pa se se nije odazvala. Ili možda gradonačelnica ipak nije "u ime Grada" obavila obećani razgovor :
Gradonačelnica je v riti ako joj je kamala glavni savjetnik. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # Pendrekom na istinuŠljivančanin 2019-03-06 21:28
Ova web stranica je vrlo dobar primjer jednobojne propagande jer se brišu svi komentari i slike koji nisu isključivo crvene boje.Počeli ste dobro ali kao i uvijek brzo se razotkrili da je na ovoj stranici dozvoljena samo jedna u cijelom svijetu osuđena zločinačka ideologija a sve drugo se u stilu nekih davnih vremena briše
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Boje komentaraAdministrator 2019-03-07 09:46
Citat Šljivančanin:
Ova web stranica je vrlo dobar primjer jednobojne propagande jer se brišu svi komentari i slike koji nisu isključivo crvene boje. Počeli ste dobro ali kao i uvijek brzo se razotkrili da je na ovoj stranici dozvoljena samo jedna u cijelom svijetu osuđena zločinačka ideologija a sve drugo se u stilu nekih davnih vremena briše
To nije istina. Već i površna pretraga komentara na portalu pokazuje da se komentari koji udovoljavaju pravilima ne brišu bez obzira na njihovu "boju". Ukucavši u tražilicu "NDH" dobio sam niz linkova na komentare, a izabrao sam ovaj od prije tri godine kao primjer da je opstao unatoč vrlo "crnoj" boji:


volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # ...hranitelj tuljana 2019-03-07 11:25
Evo i ja bih potvrdio da nije istina da se uklone svi komentari sa suprotnim stavovima. Ali ako na vaš drugačiji komentar netko odgovori uvredama i slamnatim čovjekom, te se krenete braniti i pojašnjavati, velika je vjerojatnost da će vaši komentari nestati a onaj sa uvredama će ostati (zadnji).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Banalnost neznanja

  robert 07.08.2022 21:31
  Nova Ana
  A kaj ćete naći bolju Anu od ove? :lol: :lol: :lol:
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Bože, Bože zašto si nas ostavi 07.08.2022 14:12
  Ratnici
  Bio je na istom kao i ovaj koji stoji na groblju pored Nedića, čovjek koji je prijetio ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  ... 07.08.2022 13:32
  GC, i sam branitelj
  Nekoliko puta se pohvalio da je kao branitelj sudjelovao u domovinskom ratu. Nikada nije ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 07.08.2022 09:39
  Ratnici s kauča
  Ona nije ni mogla biti. To i nije problem,problem su ovi koji se prave da su bili u ratu, a ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 17:24
  Pinokio Kapeli
  Bez imalo stida gospodin saborski zastupnik se pred Saborom i pred TV kamerama znači za ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Miro 06.08.2022 15:39
  ...
  Bila je na ratištu isto koliko je bio i gospodin saborski zastupnik pored nje.
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Njega 06.08.2022 14:39
  Bespravni graditelj
  Taj isti koji je prijetio vatrenim oružjem nije ni dana bio na ratištu, isposlovao sve ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 06.08.2022 12:56
  A tko si ti ?
  Ovo je još jedan primjer kako se omalovažava domovinski rat. Odjednom su prevladane ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Zez 06.08.2022 12:06
  Šminka?
  Šta Volarićka bila na ratištu ili joj je to samo šminka?
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 11:02
  Zajedništvo vlasti s braniteljima
  A sada portal javlja Branitelji i gradska vlast zajedno na Dan pobjede i "Potvrđeno je ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Sve što sja 05.08.2022 13:18
  Nije zlato
  Bit će da je kod nje trauma od Oluje sa malim zakašnjenjem počela djelovati na fakultetu ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 05.08.2022 13:13
  Ratnik od formata
  Ovaj je za Anu nezaobilazan. Za vrijeme Domovinskog rata i Oluje imao je ratnu zadaću da ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  CroCodil 05.08.2022 10:35
  Di je bila za vrijeme Oluje?
  Mislim da i Ana može kao Banožić danas kazati da je i nju rat donekle traumatizirao. Vršnjaci ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  NN 05.08.2022 09:56
  Postrojavanje branitelja
  Koje dezertere će ove godine Ana Kučić pozvati da na Dan pobjede s njom postrojavaju ...
   
 • Banalnost neznanja

  NN 04.08.2022 10:30
  HDZ zna!
  Nije on glup. On misli da su svi građani glupi jer HDZ je unatoč aferama, pljački i siromašenju ...
   
 • Banalnost neznanja

  JK 04.08.2022 10:19
  ...
  To ti je zato jer si glup pa ne kužiš ni kujca.
   
 • Banalnost neznanja

  Zoomba 04.08.2022 10:13
  Ana ne laže
  Ovo gore je slika iz jednog od predizbornih video Đireva s Jurkotićem koji smo svi platili ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 04.08.2022 09:48
  Palčevi dolje za GOST-a
  A koliko pozitivnih lajkova (palac gore) dobivaju tvoji hvalospjevi Ani Kučić, Nediću i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:55
  ###
  Teško onoj koju ti hvališ i braniš od kritika.
   
 • Banalnost neznanja

  možda ono 04.08.2022 08:42
  možda ovo
  Vučićeva retorika, mitomanija, najbolje odi sam na Jadranski.hr pa provjeri
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:37
  Od pohvale boli glava
  Ovakva pohvala joj više škodi nego najgora pljuvačina :lol:
   
 • Banalnost neznanja

  GOST 04.08.2022 08:23
  ...
  Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 20:45
  Prilog promociji gradonačelnice
  Ne znam, ali ako služi ovo je moj prilog njezinoj promociji. Besplatan. Ona tako voli.
   
 • Banalnost neznanja

  WoW 03.08.2022 20:43
  !!!
  Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Lovac 03.08.2022 20:42
  Vila Saborka
  Kada rusi misle izvršiti primopredaju okupiranih čestica (pomorskoga dobra) i svega što su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 19:56
  Freudian slip?
  Slažete se da ovaj portal služi promociji gradonačelnice?
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 19:35
  Uhljebi troše naše kune za svoju promidžbu
  Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  vito 03.08.2022 18:59
  ;;;;;;
  Svakom tko zna što znače pojmovi "istina" i "činjenica" jasno je da u tvojim komentarima ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 18:13
  Every breath you take
  Nisam ja taj koji skuplja njene foto-video materijale iz raznih izvora i pod hinjenim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ..... 03.08.2022 18:07
  GOST
  Pomažu mi ovi glupi komentari koji se nadovezuju na moje činjenice,kao tvoj,pa dobijem ...