Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gradsko vijeće - žedno preko vode

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

Na dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća našao se i Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Malog Lošinja – č.zgr. 706/1 k.o. Veli Lošinj. O tome je portal Otoci.net izvjestio: 

"...najtješnji rezultat glasanja bio je na dvanaestoj, odluci o raspisivanju natječaja za prodaju ruševine i okolnog zemljišta u atraktivnoj uvali Krivica na jugu otoka.Osam ih je dalo podršku (vijećnici koalicija HDZ-HRAST-HSS i IDS-HNS), a sedam je bilo suzdržano (vijećnici s neovisnih lista Dubravka Devčića i Siniše Dakić-Barichievicha, te koalicije SDP-PGS). Ukupno ruševina i zemljište imaju tristo kvadratnih metara, a graditi se smije jedino u postojećim gabaritima. Mario Kamalić (HSS) istaknuo je cijene: "69 eura za kvadrat poljoprivrednog zemljišta, a 554 eura za kvadrat ruševine - nemam riječi!" Dubravko Devčić postavio je pitanje stava Mjesnog odbora Veli Lošinj kojemu Krivica pripada, našto mu je Marina Žunić Grbčić iz gradske uprave odgovorila da je Mjesni odbor suzdržan, ali i da njihovo mišljenje ionako nije obvezujuće."

Razrađeni koncept "buy - by, by"

Nedugo nakon sjednice, a prije nego li je odluka uopće objavljena, u Službenim novinama na gradskoj stranici osvanuo je oglas za javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Malog Lošinja. Natječajem se pozivaju - očito poznati kupci - za više nekretnina, a ne samo za onu koja je bila predmet odluke Gradskog vijeća. Oglašena je prodaja pet nekretnina, sve su na području uvale Krivica. Prodajom tih pet nekretnina zapravo se prodaje kopneni dio oko uvale.

Gradski vijećnici su na sjednici glasali o prodaji jedne "ruševine" u uvali Krivica, a izglasali su prodaju cijele uvale. Na jednu, od gradskog vijeća odobrenu prodaju nekretnine, gradonačelnica je odlučila prodati još četiri na istom mjestu. Zašto je odluku o prodaji još četiri nekretnine gradonačelnica prešutjela vijećnicima i javnosti? Navodno ni Gradski odbor HDZ-a ni partneri u vladajućoj koaliciji o toj odluci nema pojma. S kim je, osim s kupcima, dogovorena prodaja Krivice?

Zemljište oko zgrada koju Grad očito rasprodaje u vlasništvu je Republike Hrvatske, a u zemljišnim knjigama i katastru vodi se kao vrt. Kupovinom vrta i svih gradskih nekretnina kupac će postati vlasnik cijele Krivice. Uzimajući u obzir da je akvatorij uvale Krivica već koncesioniran kao privezište, može se zaključiti da se ponavlja scenario viđen u uvali Čikat. Dakle, i uvala Krivica će biti isključena iz javne upotrebe prema istoj zamisli kao i uvala Čikat. Taj koncept se može sažeti u krilatici: "Buy - by, by".

prodanoDa se radi o poznatom kupcu za kojega se raspisuje natječaj, govori i čudnovata klauzula iz odluke Gradskog vijeća i objavljenog natječaja za prodaju, prema kojoj Grad Mali Lošinj pridržava pravo poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja, te da ne prihvati prispjele ponude. Takva odluka nema temelja u Odluci o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja nekretninama u vlasništvu Grada Malog Lošinja, a ni u zdravom razumu, već služi isključivo kao osigurač da će unaprijed odabrani kupac, odnosno onaj koji je i inicirao prodaju, kupiti nekretnine na koje je bacio oko. Zašto bi inače Grad Mali Lošinj odustao od prodaje nekretnine koju je odlučio prodati, čak i ako dobije početnu cijenu ili veću od one za koje je prethodno odlučio da će ju prodati? Odgovor se nameće: Samo ako kupac nije podoban. No bez navođenja mjerila podobnosti, ova klauzula dokazuje da je natječaj namješten za poznatog kupca.

Zašto se gradonačelnica upušta u to? Iako se u naravi radi o prodaji uvale Krivica, visokopozicionirana službenica u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada kaže da je Mjesni odbor Velog Lošinja u vezi s tom prodajom suzdržan (kako li to ona može znati?), ali i da njihov stav ionako nije bitan. A očito je da o tome ni stav gradskih vijećnika nije bitan i da nemaju što misliti. Za njih misle i umjesto njih odlučuju gradonačelnica i službenica grada. Čini se da je cijelu gradsku upravu zahvatila epidemija bahatosti i političkog sljepila.

Rasprodaja Krivice na mala vrata
Iako je Vijeće tijesnom većinom odlučilo prodati jednu nekretninu na Krivici, gradonačelnica svojom voljom prodaje njih još četiri u neposrednoj blizini. Jedna od spojena je s onom koja je dobila suglasnost vijećnika - imaju zajednički zid, ali i još nešto zajedničko. Gradsko vijeće je donijelo odluku da prodaje "ruševinu" č.zg.706/1, a gradonačelnica je svojom voljom odlučila prodati i "ruševinu" č.zg. 706/4. Radi se o "ruševinama" koje su spojene, odnosno naslonjene jedna na drugu, gotovo identične veličine. Za jednu je potrebna odluka vijećnika, a za drugu nije, premda je vrijednija ona koju vlastitom voljom prodaje gradonačelnica? Iz procjene nekretnine, odnosno foto dokumentacije u materijalima vijeća, vidljivo je da je druga zgrada istog tlocrta, ali ima dvostruko veću visinu odnosno koeficijent izgrađenosti, a neviđena procjena tvrdi da je ona ipak manje vrijedna! Tu manju procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio.

Dodatni problem za gradonačelnicu i pravne eksperte u Jedinstvenom upravnom odjelu je i to što te dvije "ruševine" nisu dvije nekretnine već samo jedna. Obje nekretnine su upisane u jednom, zemljišnoknjižnom ulošku broj 3568 katastarske općine Veli Lošinj. Osim što dijele jedan zid, dijele i jedan zemljišno knjižni uložak. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl 9. st. navodi: "Pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje; ali kad je više zemljišnih čestica upisano u zemljišnoj knjizi u isti zemljišnoknjižni uložak, one su pravno sjedinjene u jedno tijelo (zemljišnoknjižno tijelo), koje je kao takvo jedna nekretnina." Dakle, u materijalima za 10. sjednicu Gradskog vijeća trebala je biti jedna procjena za obje "ruševine". Unatoč tome što se radi o jednoj nekretnini, na raspravu pred vijećnike dolazi samo pola nekretnine, a drugu polovicu gradonačelnica odlučuje prodati svojom voljom. Za prvu nekretninu smo vidjeli procjenu, za drugu nekretninu procjenu je vidjela samo gradonačelnica.

Kad smo već kod zemljišnoknjižnog uloška 3568, prema objavljenom natječaju u njemu se nalazi i ruševina č.zg. 706/2 koja se kao treća našla u prodaji. Nažalost u tom zemljišnoknjižnom ulošku se ta čestica ne nalazi. Dakle, za tu nekretninu nitko osim gradonačelnice nije vidio procjenu, ne znamo tko je procjenitelj, a upisana je u nepoznatom zemljišnoknjižnom ulošku. Svjedoci smo – dakle - pouzdanosti, preciznosti i temeljitosti Jedinstvenog upravnog odjela koje stvarno ulijevaju povjerenje građana!

FOTO1Poljoprivredno zemljište, prvi red do mora
Kao četvrta nekretnina, a treća voljom gradonačelnice, prodaje se č.zg. 877, ruševina na moru, i to njena jedna četvrtina. Ona je također procijenjena, ali procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio, na 110.000 kn. Nekretnina je opisana kao ruševina od 57,12 m2 i zemljište od 395,88 m2. Prema Geoportalu ruševina ima više od 101 m2, a u zemljišnim knjigama i katastru je evidentirana kao kuća. Kuća tlocrta od 100 m2 u prvom redu do mora u uvali Krivica vrijedi zasigurno puno više nego je procjenjuje nepoznati procjenitelj u neviđenoj procjeni. Neovisno o procjeni koja postoji ili ne postoji, građevinska parcela od 450 m2, a ne poljoprivredno zemljište, sa kućom od 100 m2 tlocrta u bilo kojem stanju zacijelo vrijedi više od pedesetak tisuća eura, bez obzira na to što pojedini vijećnici ostaju bez riječi na procjene koje kažu da kvadrat zemljišta na Krivici vrijedi čak 69 eura po četvornom metru. To što netko građevinsku parcelu za potrebe procjene nekretnina naziva poljoprivrednim zemljištem ne znači da se na njoj može uzgajati pšenica. Upravo zbog ove, za kupca neobično povoljne procjene važan je osigurač u obliku klauzule o pridržavanju prava na odustajanje od prodaje. Za tu cijenu rado bi kupili i mogli si priuštiti kupovinu mnogi.
FOTO 2Kao petu, a četvrtu nekretninu po svojoj volji, gradonačelnica prodaje i ekonomsku zgradu katastarske oznake č.zg. 709, a koja se nalazi u zemljišnoknjižnom ulošku 574 katastarske općine Veli Lošinj. Zanimljivo je da je jedino kod ove nekretnine ispravno navedena službena katastarska evidencija objekta - ekonomska zgrada. Sve prethodne se opisuju kao ruševine, iako su u zemljišnim knjigama i katastru objekti službeno upisani kao kuće za stanovanje. Razloge takve manipulacije mogu dokučiti i naivni. Problem kod ove prodaje je procijenjena vrijednost, po opet neviđenoj procjeni, od 333.795,33 kuna. Bitno je, da opet istaknemo, I ta se nekretnina prodaje odlukom gradonačelnice.

Svatko zna izračunati 10%, ali 0,5% ...
U članku 48. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi se određuje do koje vrijednosti gradonačelnica može sama raspolagati nekretninama:

"..., gradonačelnik može odlučivati o visini pojedinačne vrijednosti do najviše 0,5% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju i otuđivanju pokretnina i nekretnina, odnosno raspolaganju ostalom imovinom."

Gradonačelnica je, dakle, sama odlučila prodati nekretninu koja prema procjeni nepoznatog procjenitelja, a koju je samo ona vidjela, vrijedi 333.795,33 kuna. Je li to odluka na koju gradonačelnica ima pravo? Vrlo teško bez natezanja brojki. Ukupni primici prema usvojenom izvještaju Proračuna Grada Malog Lošina za 2017. su 69.950.684,35 kn. Primici Proračuna u 2017. koje valja odbiti jer su iz županijskog i državnog proračuna su 11.382.674,68 kn. Dakle osnovica za izračun limita za raspolaganje nekretninama gradonačelnice Malog Lošinja je 58.568.009 kuna. Pola posto od tog iznosa je 292.840,04 kuna.

Zašto onda gradonačelnica, a ne Gradsko vijeće odlučuje o takvoj prodaji? Gradonačelnica bi također morala biti svjesna da, bez obzira na to što je na izborima dobila 50% glasova i bez obzira na citiranu odredbu o raspolaganju gradskim nekretninama, njena sloboda odlučivanja nije apsolutna niti za one nekretnine kojima sukladno zakonu može raspolagati. No, s obzirom da i službenici u gradskoj upravi misle da je nebitno mišljene mjesnih odbora, odnosno građana, ne iznenađuje stav gradonačenice da može raditi što god joj se prohtije. Takvo joj je pravo, doduše, javno priznao jedan formalno oporbeni vijećnik s obrazloženjem da je dobila više od 50% glasova na izborima.

Gradsko vijeće bi svakako moralo revidirati važeću Odluku o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja nekretninama u vlasništvu Grada Malog Lošinja (pročišćeni tekst - SN PGŽ 1/2015). Prema toj odluci i dosadašnjoj praksi, gradonačelnica Grada Malog Lošinja će nezakonito prodavati nekretnine grada nakon provedenog natječaja. Gradske vijećnike treba podsjetiti da gradsko vijeće, a ne gradonačelnica odlučuje o prodaji nekrentina preko 0,5% proračuna. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekrentina nije odluka o prodaji. Tako će bez valjane odluke Gradskog vijeća o prodaji gradonačelnica sama, neovlašteno i proizvoljno izabrati kupca i njemu prodati gradsku nekretninu. Moguće - samo na prvom od 1.000 otoka.

Ovom prilikom se nezavisnom vijećniku Martusloviću ispričavam zbog rečenice u članku od 1. listopada 2018, u kojoj sam napisao da nikome od strašljivih vijećnika nije palo na um pitati gradonačelnicu zašto njen izvještaj o radu nije na dnevnom redu, odnosno zašto ne poštuje statut Grada kojem je na čelu. U objavljenom zapisniku s 10. sjednice je vidljivo da je vijećnik Martuslović ipak postavio to pitanje. Nažalost u pisanju članka oslanjao sam se na nepouzdan izvor Otoci.net. A odgovor na pitanje zašto su u izvještaju na Otoci net javnosti zatajili pitanje vijećnika Martuslovića u kojem ukazuje na kršenje zakona i gradskog statuta od strane gradonačelnice valja vjerojatno tražiti u Proračunu Grada Malog Lošinja i u stavkama, odnosno sredstvima namjenjenima za informiranje.

Komentari: 

010 # Anini pajaciLobo 2018-10-15 14:06
Mislim da naslov ne odražava sadržaj članka. Prevesti žednog preko vode znači nadmudriti nekog, namagarčiti ga, "preveslati" a kad se sedam vijećnika suzdržalo od glasovanja, znači da se nisu dali namagarčiti. Istina, nisu imali cojones da glasuju protiv pa će za otuđenje najljepše lošinjske uvale nakon Čikata ipak biti suodgovorni zajedno s Aninim pajacima. A među njima je par njih koji su držali ljestve i Kapeliju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ...Gost 2018-10-15 14:29
Mislim da je naslov ipak dobar. Vijećnici su glasali, i jedva je to prošlo, za prodaju samo jedne nekretnine, a gradončelncia natječajem prodaje 5 nekretnina na Krivici. Zato su vijećnici prevedeni žedni preko vode. Problem je u gradonačelnci koja manipulira, skriva i prešućuju svoje namjere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Program totalne rasprodajeSir Oliver 2018-10-15 15:46
Citat Gost:
Mislim da je naslov ipak dobar. Vijećnici su glasali, i jedva je to prošlo, za prodaju samo jedne nekretnine, a gradončelncia natječajem prodaje 5 nekretnina na Krivici. Zato su vijećnici prevedeni žedni preko vode. Problem je u gradonačelnci koja manipulira, skriva i prešućuju svoje namjere.
Kako koji vijećnici. Vijećnici iz HDZ-a sigurno nisu izmanipulirani, oni provode program totalne rasprodaje gradske imovine. Pogledaj ovo priopćenje kojim HDZ prije 22 godine nastoji spriječiti da Balija i njegovi rasprodaju gradsku imovinu. Plašili se da neće imat šta za prodavati kad dođu na vlast. Priopćenje potpisao Cappeli koji je prodao sve što je stigao, a Kučić sada rasprodaje što je ostalo. Za koalicijske partnere HSS, Hrast i HKDU i SU ne znam da li su izmanipulirani, ali za Andrina i Elvisa vjerujem da su jednostavno poslušni bez razmišljanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Mirko pazi metak, hvala SlavkoVjerodostojni 2018-10-15 16:02
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu. Na tom, sarkastičnom tragu je i izjava na GV, garanta stabilnosti gradske vlasti vijećnika Kamalića da je ostao bez riječi na cijenu od 69 eura/m2 za zemljište, prvi red do mora na Krivici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # CinizamSir Oliver 2018-10-15 16:39
Citat Vjerodostojni:
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu.
To nije sarkazam nego nešto mnogo gore - odvratni cinizam. U ime HDZa Gari se borio protiv preuranjene rasprodaje u strahu da se ne rasproda sve vrijedno pa da onda HDZ nema što prodavati kad dođe na vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Rasprodaja otoka za đinđegost 2018-10-16 10:29
Citat Vjerodostojni:
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu. Na tom, sarkastičnom tragu je i izjava na GV, garanta stabilnosti gradske vlasti vijećnika Kamalića da je ostao bez riječi na cijenu od 69 eura/m2 za zemljište, prvi red do mora na Krivici.
Da, tada dok nisu bili na vlasti jecali su da je prodaja preuranjena, jer ne prodaju hadezejci. A sada kad su na vlasti ni jedna nije preuranjena.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # valjda je to neka greškaMunk 2018-10-15 16:07
P R E S T R A Š N O O O O O O O O O O O O O O O
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Bom bom boomBombaš 2018-10-15 20:17
...sve dok netko ne pukne i ne zaleti su i žutu kuću pa se ljepo raznese i potamanili sve što treba potamanili neće biti napretka. Žalosno je koliko nas lihvare,maltret iraju i podcijenjuju,pr ave budale od nas i sve nam to ljepo upakiraju i skupo naplate,a oni [cenzurirano]a ne rade. Glupi,bezobrazn i, nesposobni i premazani svim maščobama...sam o za svoj džep i usta znaju. I to mi je ljepo otok prvi od 1000.. sramota
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# hoćemo li vjerovati napisanom ili vlastitim očima?Guest 2018-10-15 20:54
Ovaj komentar je obrisao administrator
023 # Oko sokolovo u tuljanaAutor 2018-10-15 22:14
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine. Pravilnik o katastru zemljišta određuje način upotrebe zgrada razvrstavanjem prema vrstama uporabe koje mogu biti jako različite npr. kuća za stanovanje, kuća za povremeno stanovanje, seljački stan, pomoćne zgrade, drvarnice, kapelice, trafostanice a mogu biti i ruševine i ruševni spomenici. Jasna je razlika između zgrade koja je evidentirana kao kuća za stanovanje i zgrade koja je evidentirana kao ruševina. Kuća za stanovanje može biti u ruševnom stanju ali nema pravni status ruševine. Ruševina u katastru i zemljišnim knjigama na Krivici ne može biti kuća za stanovanje. Ista ruševina koja se vodi u zemljišnjim knjigama kao kuća za stanovanje može biti kuća za stanovanje i zato vrijedi puno više nego upisana ruševina.
Dakle službeni dokumenti i službene evidencije navode podatak da se radi o kućama za stanovanje a ne ruševinama. Zbog toga su ruševine u navodnicima.
Alternativnim činjenicama se koristi GML kad raspisuje natječaj u kome prodaje kuće za stanovanje kao ruševine. Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište.
Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Ne treba se oslanjati samo na vlastite oči, treba se ponekad osloniti i na razum. Bez toga možeš biti slijep i pored vlastith očiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # biram stvarnost a ne papirhranitelj tuljana 2018-10-16 07:51
Citat Autor:
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine. Pravilnik o katastru zemljišta određuje način upotrebe zgrada razvrstavanjem prema vrstama uporabe koje mogu biti jako različite npr. kuća za stanovanje, kuća za povremeno stanovanje, seljački stan, pomoćne zgrade, drvarnice, kapelice, trafostanice a mogu biti i ruševine i ruševni spomenici. Jasna je razlika između zgrade koja je evidentirana kao kuća za stanovanje i zgrade koja je evidentirana kao ruševina. Kuća za stanovanje može biti u ruševnom stanju ali nema pravni status ruševine. Ruševina u katastru i zemljišnim knjigama na Krivici ne može biti kuća za stanovanje. Ista ruševina koja se vodi u zemljišnjim knjigama kao kuća za stanovanje može biti kuća za stanovanje i zato vrijedi puno više nego upisana ruševina.
Dakle službeni dokumenti i službene evidencije navode podatak da se radi o kućama za stanovanje a ne ruševinama. Zbog toga su ruševine u navodnicima.
Alternativnim činjenicama se koristi GML kad raspisuje natječaj u kome prodaje kuće za stanovanje kao ruševine. Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište.
Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Ne treba se oslanjati samo na vlastite oči, treba se ponekad osloniti i na razum. Bez toga možeš biti slijep i pored vlastith očiju.
Hvala na iscrpnom odgovoru ali sad se zapravo vrtimo u krug, budući da nam razum govori da ljudi ruševine kao takve ne bi ni imali interesa kupiti ako s njima ne bi dobili pravo izgradnje. Nekad ljudi jesu kupovali ruševine, često ruševine utvrda od vlasti, kako bi ih koristili kao izvor građevinskog materijala. Ove ruševine koje nisu ruševine oduvijek ili barem toliko dugo da bi to katastar prepoznao (stariji će se sjetiti grožđa i sljiva oko njih), i dalje NISU kuće za stanovanje i nitko u Krivici neće kupiti kuću za stanovanje nego PRAVO za izgradnju kuće na mjestu ovih ruševina čije uklanjanje će isto morati platiti...

Diskutabilna je odredba o diskrecijskom pravu odustajanja od prodaje, ali vlasnik bi i morao imati zadnju riječ jer što ako na natječaju pobijedi osoba kriminalne prošlosti za koju postoje opravdane indicije da će kupljene nekretnine koristiti suprotno javnom interesu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # trubagost 2018-10-16 08:38
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # BubnjanjeBubanj 2018-10-16 09:39
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Rulja pokušava sakriti koliki je kreten i glupan,pa onda kao on je fora jer sve trola i skuplja crvene palčeve.. Još jedan primjer čmarova i površno plitkih likova iz prvih redova. Tuljan je mali predator koji svim silama želi biti veliki, predatorčina kao i njegove gazde.

Tuljane hvala ti što postojiš :* nasmijavao me tvoj debilizam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Javni interes a la CarteWD 40 2018-10-16 09:43
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Brani one koji imaju pravo reći što je to javni interes i one koji im šapću na uho da za javni interes proglase svoj osobni, grupni ili korporacijski interes. A to nismo ti, ja i drugi obični građani, nego izabrani predstavnici građana kao što su to u našem Gradu Ana Kučić, Anto Nedić, Elvis, Andrino, Kamalić, Domac, i t.d. koji pažljivo osluškuju želje utjecajnih pojedinaca i krugova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tvoja želja meni zapovijedbojar 2018-10-16 11:48
Citat WD 40:
Brani one koji imaju pravo reći što je to javni interes i one koji im šapću na uho da za javni interes proglase svoj osobni, grupni ili korporacijski interes. A to nismo ti, ja i drugi obični građani, nego izabrani predstavnici građana kao što su to u našem Gradu Ana Kučić, Anto Nedić, Elvis, Andrino, Kamalić, Domac, i t.d. koji pažljivo osluškuju želje utjecajnih pojedinaca i krugova.
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Odavde do vječnostigost 2018-10-16 12:47
Citat bojar:
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Ali rade na tome da im gori do vječnosti. Vidi odluku na zadnjoj sjednici GV. Molitve za potporu "odozgor" za doživotne mandate zajamčene.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # +++++qw 2018-10-16 13:04
znači sa hadezejom zavladao i crni klerikalizam na ovim otocima :sad: kad će progon vještica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zatucani gradski vijećnicigost 2018-10-16 13:27
A šta je tu čudno? Zašto bi Lošinj bio bolji od drugih HDZ-ovih prćija utonulih u zatucanost? Razočaran sam što ni jedan vijećnik nije bio barem suzdržan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ✚✚✚✚✚Toto 2018-10-17 15:40
Citat gost:
Citat bojar:
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Ali rade na tome da im gori do vječnosti. Vidi odluku na zadnjoj sjednici GV. Molitve za potporu "odozgor" za doživotne mandate zajamčene.
Znači nakon onog biskupa opet za počasnog građanina biraju mantijaša. Dobićemo status destinacije s pet križeva :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Sveti gradLuce 2018-10-17 16:11
Časne sestre, popovi, biskup...samo se njih nagrađuje u Malom Lošinju a razlog je što su na lošinju obavljali svoju zadaću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Nagrada za obavljenu zadaćuTovar 2018-10-17 16:57
Citat Luce:
Časne sestre, popovi, biskup...samo se njih nagrađuje u Malom Lošinju a razlog je što su na lošinju obavljali svoju zadaću?
Pa vidiš koliko godina HDZ vlada na Lošinju unatoč svemu! Sve je to zasluga mantijaša, pa im se HDZ mora odužiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Koga i što tuljan branigost 2018-10-16 10:13
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Koga brani - brani Ruse, šta brani - brani prodaju Jadranke Rusima. Kapeli i ondašnji GV su ocijenili da je prodaja Jadranke sa njenim nekretninama na Čikatu javni interes, pa su pripomogli daljim prodajama gradskog zemljišta, dopuštanjem da se izvrdava prostorni plan i radi bez potrebnih dozvola, izradom ciljanih planova po želji Rusa, davanjem koncesija itd. A sada to nastavlja Ana Kučić sa Krivicom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Inteligencija prevaranta pri kartanjuZerdav 2018-10-16 09:34
Citat Autor:
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine... Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište... Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Odgovorivši na svih pet klasičnih trolovovskih pitanja poznatog nametnika na ovom sajtu "Zašto autor ruševine u Krivici uporno naziva "ruševinama"? Fake news? Alternativne činjenice? Spin?" počinio si dvije pogreške. Prvo, greška je što si mu uopće odgovorio, jer poznato je da trolovi ugibaju kad ih se ne hrani. Drugo, odgovorio si mu neprimjereno uljudno s obzirom da te retoričkim pitanjima kojima sugerira da plasiraš lažne vijesti, alternativne činjenice, ili da se služiš spinom paušalno unaprijed vrijeđa da te izazove na nastavak prepiske. Vratimo se na pouku - trolove ne treba hraniti. Nahranio si ga i omogućio mu nastavak trolanja. Nemoj više, ako Boga znaš :sad:
No da odgovorim i gostu koji pored ostalog piše "Neshvatljivo si glup tuljane." Ne, on nije glup. On raspolaže posebnom vrstom inteligencije, konkretno inteligencije za trolanje. Nije to nešto čime se čovjek može ponositi, kao ni s inteligencijom za varanje pri kartanju, ali je unovčivo. Prema ciljevima koje ovaj trol pokušava postići dade se naslutiti čiji bi plaćenik mogao biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Plod sinergijskog incestaautor 2018-10-16 09:47
Naravno da mi je jasno da trolove ne treba hraniti. Nisam odgovorio zbog njega, već zbog drugih čitatelja koje bi mogao zbuniti njegov komentar, a to mu je i bio cilj. A jasno je prema njegom trolanju da je on plod sinergijskog incesta na prvom od 1.000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?Nevio 2018-10-16 12:22
I tko je onda u pravu, tuljan ili Arsen? Prodaju li se u Krivici ruševine ili kuće za stanovanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Glasna šutnja o pogodnom kupcuSir Oliver 2018-10-16 12:29
Citat Nevio:
I tko je onda u pravu, tuljan ili Arsen? Prodaju li se u Krivici ruševine ili kuće za stanovanje?
Nisam stručnjak, ali rekao bih da se prodaje kuća za stanovanje u ruševnom stanju. A nisam ni profesionalni trol da istjerujem mak na konac kako bih odvratio pozornost od očitog pogodovanja svima poznatom kupcu o kojem se vrlo glasno šuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # branim se šutnjomDžoker zovi 2018-10-16 14:10
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Govori slikaKvisko 2018-10-16 14:19
Ovakve slike govori više od tisuću riječi na Prvom od 1000 na kojem nam umjesto informacija podmeću fotošopirane slike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Žedni pored Vranekantautor 2018-10-16 14:20
Prema gradonačelnici ova ruševina (viša, s krovom na dvije vode), koju ona svojom voljom prodaje je jeftinija od ove koju je bila na GV??? To može progutati samo ona spodoba od tuljana.
Da, i zemljište oko kuća/ruševina je poljoprivreno? To pak može progutati samo predsjednik lošinjskog HSS i to dok zine kad čuje cijenu od 69 eura po m2.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Hm, hm...Brail Or Brain 2018-10-16 14:36
Hoće li tuljan vjerovati svojim očima kad vidi fotografije ove veće, vrijednije i jeftinije ruševine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Maheri iz GMLTulio 2018-10-17 16:32
Jučer, 16.10.2018. je GML objavio ispravak javnog natječaja za Krivicu. U točki 3. mijenjaju broj uloška. Iako je to bespotrebno s obzirom da kupac naravno zna u kojem podulošku se skriva kuća za stanovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ipak netko prati VLGost 2018-10-17 16:44
Valjda se slučajno opet "zatekla" na portalu Volim Lošinj, pa je saznala za grešku ili joj je to dojavio kolega od jednog vijećnika koji uredno prati pisanje na VL.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izričaj ...gost 2018-10-17 17:03
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # b(-_-)dBlind Hobo 2018-10-17 17:22
Citat:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta"
Inače surfa po gradskoj stranici i svom fejsu, pa onda slučajno zaluta na VL.

I meni se desi da zalutam, neki dan na porno stranice, fuj, fakat grozno. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # za sav taj izričaj je kriva televizijaPG-13 2018-10-17 17:44
Citat gost:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
A kak ona zna da svi gradski vijećnici baš kao i ona zalutaju na te stranice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Najbrži jezik otokaOlakotnost 2018-10-17 19:53
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
Pitanje je na koga ona misli kad kaže "svi se šokiramo kad zalutamo...". Da li misli na sve vijećnike, ili na sve one koji su njoj dali glas i temeljem čega, kojih anketa i činjenica tako olako to zaključuje. Kad malo razmislim ona sve tako olako radi. I preustroj gradske urpave i rebalans s nepostojećim odjelima, i ugovore o djelu bez djela itd., a evo vidimo da olako procjenjuje i prodaje nekretnine na Krivci.
Hoće li tako olako i otići?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ništa lakše ....gost 2018-10-17 20:08
Citat Olakotnost:
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
A to je tako lako postići. Treba samo prestati raditi ono što ljude izaziva da pišu na šokantan način :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kibidabi 2018-10-18 12:52
Citat gost:
Citat Olakotnost:
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
A to je tako lako postići. Treba samo prestati raditi ono što ljude izaziva da pišu na šokantan način :lol:
onda više ne bi bila vjerodostojna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Lost in SpaceTHC 2018-10-17 21:05
Citat PG-13:
Citat gost:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
A kak ona zna da svi gradski vijećnici baš kao i ona zalutaju na te stranice?
Zato jer su tamo svi zajedno izgubljeni u svemiru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Besplatne instrukcijeProfessor 2018-10-18 12:57
Citat Gost:
Valjda se slučajno opet "zatekla" na portalu Volim Lošinj, pa je saznala za grešku ili joj je to dojavio kolega od jednog vijećnika koji uredno prati pisanje na VL.
Ah, znači ne prepisuju samo od Grada Kastva, nego i sa ovog šokantnog portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Teoretski mogućeTrpimir 2018-10-17 16:46
A valjda će iduće biti poništenje natječaja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čudo na CresuZbunjeni 2018-10-23 17:38
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # građevinska mafijatintilinić 2018-10-23 19:25
Citat Zbunjeni:
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Znači li to da u Cresu nema korupcije ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ......Ofca 2018-10-23 19:45
Citat tintilinić:
Citat Zbunjeni:
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Znači li to da u Cresu nema korupcije ?
Naravno da to ne znači da u Cresu nema korupcije. I Cres je u državi koju si je stvorio HDZ i u kojoj je vladao najduže. I još uvijek vlada. Ali u Cresu se barem dade vidjeti da vijećnici nisu metiljave ovce kao na Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # *Gost 2018-10-23 19:40
Ne znači to da nema korupcije. To znači samo da znaju pročitati zakon i da znaju šta je nadležnost vijeća a što gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kolika je provizijasretnik 2018-11-02 12:26
Rasprodaja Krivice na mala vrata
Iako je Vijeće tijesnom većinom odlučilo prodati jednu nekretninu na Krivici, gradonačelnica svojom voljom prodaje njih još četiri u neposrednoj blizini. Jedna od spojena je s onom koja je dobila suglasnost vijećnika - imaju zajednički zid, ali i još nešto zajedničko. Gradsko vijeće je donijelo odluku da prodaje "ruševinu" č.zg.706/1, a gradonačelnica je svojom voljom odlučila prodati i "ruševinu" č.zg. 706/4. Radi se o "ruševinama" koje su spojene, odnosno naslonjene jedna na drugu, gotovo identične veličine. Za jednu je potrebna odluka vijećnika, a za drugu nije, premda je vrijednija ona koju vlastitom voljom prodaje gradonačelnica? Iz procjene nekretnine, odnosno foto dokumentacije u materijalima vijeća, vidljivo je da je druga zgrada istog tlocrta, ali ima dvostruko veću visinu odnosno koeficijent izgrađenosti, a neviđena procjena tvrdi da je ona ipak manje vrijedna! Tu manju procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio.

Dodatni problem za gradonačelnicu i pravne eksperte u Jedinstvenom upravnom odjelu je i to što te dvije "ruševine" nisu dvije nekretnine već samo jedna. Obje nekretnine su upisane u jednom, zemljišnoknjižn om ulošku broj 3568 katastarske općine Veli Lošinj. Osim što dijele jedan zid, dijele i jedan zemljišno knjižni uložak. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl 9. st. navodi: "Pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje; ali kad je više zemljišnih čestica upisano u zemljišnoj knjizi u isti zemljišnoknjižn i uložak, one su pravno sjedinjene u jedno tijelo (zemljišnoknjiž no tijelo), koje je kao takvo jedna nekretnina." Dakle, u materijalima za 10. sjednicu Gradskog vijeća trebala je biti jedna procjena za obje "ruševine". Unatoč tome što se radi o jednoj nekretnini, na raspravu pred vijećnike dolazi samo pola nekretnine, a drugu polovicu gradonačelnica odlučuje prodati svojom voljom. Za prvu nekretninu smo vidjeli procjenu, za drugu nekretninu procjenu je vidjela samo gradonačelnica.

Kad smo već kod zemljišnoknjižn og uloška 3568, prema objavljenom natječaju u njemu se nalazi i ruševina č.zg. 706/2 koja se kao treća našla u prodaji. Nažalost u tom zemljišnoknjižn om ulošku se ta čestica ne nalazi. Dakle, za tu nekretninu nitko osim gradonačelnice nije vidio procjenu, ne znamo tko je procjenitelj, a upisana je u nepoznatom zemljišnoknjižn om ulošku. Svjedoci smo – dakle - pouzdanosti, preciznosti i temeljitosti Jedinstvenog upravnog odjela koje stvarno ulijevaju povjerenje građana!

FOTO1
Pitanje za miliun kuna, tko je sretnik ?
kome je gradonačelnica prodala krivicu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prodao?Nikola 2018-11-22 14:55
Na kraju tko je osvojio ovu prodaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Javna uprava, tajni posloviPravi kupac 2018-11-22 16:03
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # južni prolazmacko 2018-11-22 16:20
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Nemoguće, pa živimo u demokratskom društvu. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Demokroacijagost 2018-11-22 19:48
Citat macko:
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Nemoguće, pa živimo u demokratskom društvu. :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Kako Ana zamišlja demokracijuFakir na zrnu graška 2018-11-22 20:51
Prodaje se najpovoljnijem ponuđaću, osim ako taj nije po ukusu gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Javna tajnaSB 2018-11-22 17:47
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Pa zar kupac nije Filipović od bivšeg Željezničkog. Priča se da je pokupovao sve što je bilo za kupit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cash & carryNN 2018-11-22 19:54
Citat SB:
Pa zar kupac nije Filipović od bivšeg Željezničkog. Priča se da je pokupovao sve što je bilo za kupit.
Jel to kupuje za sebe ili za Jadranku dd ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # apsurdanNikola 2018-11-22 19:25
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Ovo je javna prodaja, oni nisu privatna imovina gradonačelnika.
Svatko mora znati koliko je ponuda stiglo, što je prihvaćeno i po kojoj je cijeni prodana.
Gdje gradonačelnik može objaviti ovo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Gradsko vijeće - žedno preko vodeGuest 2019-07-18 10:20
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Grad za nju

  ... 19.09.2021 10:30
  ...
  Sa ove sjednice gradskog vijeća naučili smo da je pohlepa jača od korone.
   
 • Grad za nju

  gost 18.09.2021 15:54
  Ajmo reć
  Probaj ti staviti na papir njeno "ajmo reć" i "na neki način" trabunjanje. A zapisničaru ...
   
 • Grad za nju

  Bezjak 18.09.2021 10:29
  Ne crkni magarče dok trava ne naraste
  Zato ne treba čekati kraj mandata nego sva predizborna obećanja A. K. preraditi na realnost ...
   
 • Grad za nju

  gost 18.09.2021 07:57
  Nedić: Sedam je veći broj od sedam
  I sada će taj i takav znalac opet raditi kao profesor. Jadna djeca ...
   
 • Grad za nju

  Wiking 17.09.2021 20:58
  Kleptokracija na djelu
  hr.wikipedia.org/.../... (http://hr.wikipedia.org/wiki/Kleptokracija)
   
 • Grad za nju

  DD 17.09.2021 16:06
  Živopisna trulež
  Morbidna bezosjećajnost plus beskrajni egoizam Ane Kučić su znakovi moralnog truljenja kao ...
   
 • Grad za nju

  Tko poživi pričat će 17.09.2021 13:37
  Umirovljenici nemojte brinuti
  Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će Grad umirovljenicima počet plaćati dopunsko zdravstveno ...
   
 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 12:21
  Crvena Hrvatska
  Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu ...
   
 • Grad za nju

  Voajer 17.09.2021 10:31
  Sluganstvo se isplatilo
  Sramoćenje pred onima koji znaju za sram njemu ne smeta a njegovi hadezejci ne znaju šta ...
   
 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 10:13
  Nedić je džabe krečio
  Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je ...
   
 • Grad za nju

  gost 17.09.2021 09:48
  Muljator, spletkar i sluga pokorni
  Što drugo očekivat od lika koji je godinama bio podoban za predsjednika ogranka Sanaderove ...
   
 • Grad za nju

  Na zapadu ništa novo 16.09.2021 17:49
  bravo Deva, isti si kao Elvis
  Stvarno se na snimci ne vide svi gradski vijećnici, i stoga se ni ne vidi kako je tko ...
   
 • Grad za nju

  Grunf 16.09.2021 16:23
  Leteći cirkus Ane Kučić
  Ova sjednica obećava i ubuduće dobru zabavu. Bolju od Letećeg cirkusa Monti Pajtona. Sve ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 15:45
  Manjkavi zapisnici
  A u zapisnicima sa sjednica na kojima je gradonačelnica mahnitala za govornicom po pola ...
   
 • Grad za nju

  Vito 16.09.2021 15:11
  muljanje i laganje kao modus operandi
  I mene je ova situacija potaknula da pogledam snimak ne samo zadnje sjednice, nego i nekoliko ...
   
 • Grad za nju

  Tariguz 16.09.2021 14:00
  Muljator
  Ovo o bacanju bombi i provociranju pitanjima me navelo da pogledam snimak sjednice. nekako ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 12:28
  dvaput je dvaput
  Taj dio grada ipak sada bolje izgleda nego prije, zar ne? :lol: i.imgur.com/XZJARjX.jpg ...
   
 • Grad za nju

  Boško Buha 16.09.2021 11:24
  12 godina faxa
  Nije tema članka, ali sad me stvarno zanima jel to politika ili pogodovanje ili totalno ...
   
 • Grad za nju

  Nedjeljko 16.09.2021 11:09
  Da
  Poznata je korisnicima kvaliteta njegove gradnje, na daleko se pročula. A ova zgrada, zašto ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 10:13
  Obnova baštine
  Možemo se mi zezati na Mujagićev račun. Ali da se on nije prihvatio posla i dan danas bi u ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 09:36
  JTM
  Lažnjače nepismeni, što misliš, bi li u tom slučaju naglo prestali ovi članci i ...
   
 • Grad za nju

  EKG 16.09.2021 09:20
  Skidanje s gradonačelnice
  Prije nje nije se imalo "na koga tresti" zbog tolikih propusta, pogrešaka i nedemokratskih ...
   
 • Grad za nju

  gost 16.09.2021 08:48
  Izopačena demokracija
  Živimo mi u demokraciji, ali izopačenoj, hadezeovskoj demokraciji. Džabe nam glasovanje kad ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 08:17
  Good morning
  Da sam ja danas gradonačelnik,j a bi izgradnju aerodroma i Matalde dao gospodinu Mujagiću.prije ...
   
 • Grad za nju

  hranitelj tuljana 16.09.2021 06:15
  Probudite se
  Mislim da su odluke neke provincijalne političarke u vrijeme kad je u velikoj većini onoga ...
   
 • Grad za nju

  veliki dužnici 15.09.2021 19:32
  pravi se javili
  Evo udruženja velikih obrtnika direktora i dužnika, jedan je dužan preko milijuna za poslovni ...
   
 • Neodrživi turizam

  Žuja 14.09.2021 18:07
  Izvrsna prilika
  Ali i glavešine nas znaju zabaviti. Naročito gradonačelnica. Na fejsu je razdragano objavila ...
   
 • Neodrživi turizam

  gost 14.09.2021 10:06
  Karnevalska mudrost
  Autori karnevalskog testamenta su bili mudriji od svih ovih glavešina. Pa su izrecitirali ...
   
 • »Nedolična poza instagramuše«

  gost 13.09.2021 10:06
  Fešta za ništa
  Festival LOŠINJSKIM JEDRIMA OKO SVIJETA reklamiraju slikom broda koji niti je lošinjski ...
   
 • Neodrživi turizam

  gizmo 12.09.2021 17:57
  Pušiona
  Mrtvašku je u izbornoj kampanji koristio i Komadina. Samo što je SDP tu pobijedio a HDZ ...