Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gradsko vijeće - žedno preko vode

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

Na dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća našao se i Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Malog Lošinja – č.zgr. 706/1 k.o. Veli Lošinj. O tome je portal Otoci.net izvjestio: 

"...najtješnji rezultat glasanja bio je na dvanaestoj, odluci o raspisivanju natječaja za prodaju ruševine i okolnog zemljišta u atraktivnoj uvali Krivica na jugu otoka.Osam ih je dalo podršku (vijećnici koalicija HDZ-HRAST-HSS i IDS-HNS), a sedam je bilo suzdržano (vijećnici s neovisnih lista Dubravka Devčića i Siniše Dakić-Barichievicha, te koalicije SDP-PGS). Ukupno ruševina i zemljište imaju tristo kvadratnih metara, a graditi se smije jedino u postojećim gabaritima. Mario Kamalić (HSS) istaknuo je cijene: "69 eura za kvadrat poljoprivrednog zemljišta, a 554 eura za kvadrat ruševine - nemam riječi!" Dubravko Devčić postavio je pitanje stava Mjesnog odbora Veli Lošinj kojemu Krivica pripada, našto mu je Marina Žunić Grbčić iz gradske uprave odgovorila da je Mjesni odbor suzdržan, ali i da njihovo mišljenje ionako nije obvezujuće."

Razrađeni koncept "buy - by, by"

Nedugo nakon sjednice, a prije nego li je odluka uopće objavljena, u Službenim novinama na gradskoj stranici osvanuo je oglas za javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Malog Lošinja. Natječajem se pozivaju - očito poznati kupci - za više nekretnina, a ne samo za onu koja je bila predmet odluke Gradskog vijeća. Oglašena je prodaja pet nekretnina, sve su na području uvale Krivica. Prodajom tih pet nekretnina zapravo se prodaje kopneni dio oko uvale.

Gradski vijećnici su na sjednici glasali o prodaji jedne "ruševine" u uvali Krivica, a izglasali su prodaju cijele uvale. Na jednu, od gradskog vijeća odobrenu prodaju nekretnine, gradonačelnica je odlučila prodati još četiri na istom mjestu. Zašto je odluku o prodaji još četiri nekretnine gradonačelnica prešutjela vijećnicima i javnosti? Navodno ni Gradski odbor HDZ-a ni partneri u vladajućoj koaliciji o toj odluci nema pojma. S kim je, osim s kupcima, dogovorena prodaja Krivice?

Zemljište oko zgrada koju Grad očito rasprodaje u vlasništvu je Republike Hrvatske, a u zemljišnim knjigama i katastru vodi se kao vrt. Kupovinom vrta i svih gradskih nekretnina kupac će postati vlasnik cijele Krivice. Uzimajući u obzir da je akvatorij uvale Krivica već koncesioniran kao privezište, može se zaključiti da se ponavlja scenario viđen u uvali Čikat. Dakle, i uvala Krivica će biti isključena iz javne upotrebe prema istoj zamisli kao i uvala Čikat. Taj koncept se može sažeti u krilatici: "Buy - by, by".

prodanoDa se radi o poznatom kupcu za kojega se raspisuje natječaj, govori i čudnovata klauzula iz odluke Gradskog vijeća i objavljenog natječaja za prodaju, prema kojoj Grad Mali Lošinj pridržava pravo poništenja cijelog ili dijela javnog natječaja, te da ne prihvati prispjele ponude. Takva odluka nema temelja u Odluci o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja nekretninama u vlasništvu Grada Malog Lošinja, a ni u zdravom razumu, već služi isključivo kao osigurač da će unaprijed odabrani kupac, odnosno onaj koji je i inicirao prodaju, kupiti nekretnine na koje je bacio oko. Zašto bi inače Grad Mali Lošinj odustao od prodaje nekretnine koju je odlučio prodati, čak i ako dobije početnu cijenu ili veću od one za koje je prethodno odlučio da će ju prodati? Odgovor se nameće: Samo ako kupac nije podoban. No bez navođenja mjerila podobnosti, ova klauzula dokazuje da je natječaj namješten za poznatog kupca.

Zašto se gradonačelnica upušta u to? Iako se u naravi radi o prodaji uvale Krivica, visokopozicionirana službenica u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada kaže da je Mjesni odbor Velog Lošinja u vezi s tom prodajom suzdržan (kako li to ona može znati?), ali i da njihov stav ionako nije bitan. A očito je da o tome ni stav gradskih vijećnika nije bitan i da nemaju što misliti. Za njih misle i umjesto njih odlučuju gradonačelnica i službenica grada. Čini se da je cijelu gradsku upravu zahvatila epidemija bahatosti i političkog sljepila.

Rasprodaja Krivice na mala vrata
Iako je Vijeće tijesnom većinom odlučilo prodati jednu nekretninu na Krivici, gradonačelnica svojom voljom prodaje njih još četiri u neposrednoj blizini. Jedna od spojena je s onom koja je dobila suglasnost vijećnika - imaju zajednički zid, ali i još nešto zajedničko. Gradsko vijeće je donijelo odluku da prodaje "ruševinu" č.zg.706/1, a gradonačelnica je svojom voljom odlučila prodati i "ruševinu" č.zg. 706/4. Radi se o "ruševinama" koje su spojene, odnosno naslonjene jedna na drugu, gotovo identične veličine. Za jednu je potrebna odluka vijećnika, a za drugu nije, premda je vrijednija ona koju vlastitom voljom prodaje gradonačelnica? Iz procjene nekretnine, odnosno foto dokumentacije u materijalima vijeća, vidljivo je da je druga zgrada istog tlocrta, ali ima dvostruko veću visinu odnosno koeficijent izgrađenosti, a neviđena procjena tvrdi da je ona ipak manje vrijedna! Tu manju procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio.

Dodatni problem za gradonačelnicu i pravne eksperte u Jedinstvenom upravnom odjelu je i to što te dvije "ruševine" nisu dvije nekretnine već samo jedna. Obje nekretnine su upisane u jednom, zemljišnoknjižnom ulošku broj 3568 katastarske općine Veli Lošinj. Osim što dijele jedan zid, dijele i jedan zemljišno knjižni uložak. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl 9. st. navodi: "Pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje; ali kad je više zemljišnih čestica upisano u zemljišnoj knjizi u isti zemljišnoknjižni uložak, one su pravno sjedinjene u jedno tijelo (zemljišnoknjižno tijelo), koje je kao takvo jedna nekretnina." Dakle, u materijalima za 10. sjednicu Gradskog vijeća trebala je biti jedna procjena za obje "ruševine". Unatoč tome što se radi o jednoj nekretnini, na raspravu pred vijećnike dolazi samo pola nekretnine, a drugu polovicu gradonačelnica odlučuje prodati svojom voljom. Za prvu nekretninu smo vidjeli procjenu, za drugu nekretninu procjenu je vidjela samo gradonačelnica.

Kad smo već kod zemljišnoknjižnog uloška 3568, prema objavljenom natječaju u njemu se nalazi i ruševina č.zg. 706/2 koja se kao treća našla u prodaji. Nažalost u tom zemljišnoknjižnom ulošku se ta čestica ne nalazi. Dakle, za tu nekretninu nitko osim gradonačelnice nije vidio procjenu, ne znamo tko je procjenitelj, a upisana je u nepoznatom zemljišnoknjižnom ulošku. Svjedoci smo – dakle - pouzdanosti, preciznosti i temeljitosti Jedinstvenog upravnog odjela koje stvarno ulijevaju povjerenje građana!

FOTO1Poljoprivredno zemljište, prvi red do mora
Kao četvrta nekretnina, a treća voljom gradonačelnice, prodaje se č.zg. 877, ruševina na moru, i to njena jedna četvrtina. Ona je također procijenjena, ali procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio, na 110.000 kn. Nekretnina je opisana kao ruševina od 57,12 m2 i zemljište od 395,88 m2. Prema Geoportalu ruševina ima više od 101 m2, a u zemljišnim knjigama i katastru je evidentirana kao kuća. Kuća tlocrta od 100 m2 u prvom redu do mora u uvali Krivica vrijedi zasigurno puno više nego je procjenjuje nepoznati procjenitelj u neviđenoj procjeni. Neovisno o procjeni koja postoji ili ne postoji, građevinska parcela od 450 m2, a ne poljoprivredno zemljište, sa kućom od 100 m2 tlocrta u bilo kojem stanju zacijelo vrijedi više od pedesetak tisuća eura, bez obzira na to što pojedini vijećnici ostaju bez riječi na procjene koje kažu da kvadrat zemljišta na Krivici vrijedi čak 69 eura po četvornom metru. To što netko građevinsku parcelu za potrebe procjene nekretnina naziva poljoprivrednim zemljištem ne znači da se na njoj može uzgajati pšenica. Upravo zbog ove, za kupca neobično povoljne procjene važan je osigurač u obliku klauzule o pridržavanju prava na odustajanje od prodaje. Za tu cijenu rado bi kupili i mogli si priuštiti kupovinu mnogi.
FOTO 2Kao petu, a četvrtu nekretninu po svojoj volji, gradonačelnica prodaje i ekonomsku zgradu katastarske oznake č.zg. 709, a koja se nalazi u zemljišnoknjižnom ulošku 574 katastarske općine Veli Lošinj. Zanimljivo je da je jedino kod ove nekretnine ispravno navedena službena katastarska evidencija objekta - ekonomska zgrada. Sve prethodne se opisuju kao ruševine, iako su u zemljišnim knjigama i katastru objekti službeno upisani kao kuće za stanovanje. Razloge takve manipulacije mogu dokučiti i naivni. Problem kod ove prodaje je procijenjena vrijednost, po opet neviđenoj procjeni, od 333.795,33 kuna. Bitno je, da opet istaknemo, I ta se nekretnina prodaje odlukom gradonačelnice.

Svatko zna izračunati 10%, ali 0,5% ...
U članku 48. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi se određuje do koje vrijednosti gradonačelnica može sama raspolagati nekretninama:

"..., gradonačelnik može odlučivati o visini pojedinačne vrijednosti do najviše 0,5% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju i otuđivanju pokretnina i nekretnina, odnosno raspolaganju ostalom imovinom."

Gradonačelnica je, dakle, sama odlučila prodati nekretninu koja prema procjeni nepoznatog procjenitelja, a koju je samo ona vidjela, vrijedi 333.795,33 kuna. Je li to odluka na koju gradonačelnica ima pravo? Vrlo teško bez natezanja brojki. Ukupni primici prema usvojenom izvještaju Proračuna Grada Malog Lošina za 2017. su 69.950.684,35 kn. Primici Proračuna u 2017. koje valja odbiti jer su iz županijskog i državnog proračuna su 11.382.674,68 kn. Dakle osnovica za izračun limita za raspolaganje nekretninama gradonačelnice Malog Lošinja je 58.568.009 kuna. Pola posto od tog iznosa je 292.840,04 kuna.

Zašto onda gradonačelnica, a ne Gradsko vijeće odlučuje o takvoj prodaji? Gradonačelnica bi također morala biti svjesna da, bez obzira na to što je na izborima dobila 50% glasova i bez obzira na citiranu odredbu o raspolaganju gradskim nekretninama, njena sloboda odlučivanja nije apsolutna niti za one nekretnine kojima sukladno zakonu može raspolagati. No, s obzirom da i službenici u gradskoj upravi misle da je nebitno mišljene mjesnih odbora, odnosno građana, ne iznenađuje stav gradonačenice da može raditi što god joj se prohtije. Takvo joj je pravo, doduše, javno priznao jedan formalno oporbeni vijećnik s obrazloženjem da je dobila više od 50% glasova na izborima.

Gradsko vijeće bi svakako moralo revidirati važeću Odluku o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja nekretninama u vlasništvu Grada Malog Lošinja (pročišćeni tekst - SN PGŽ 1/2015). Prema toj odluci i dosadašnjoj praksi, gradonačelnica Grada Malog Lošinja će nezakonito prodavati nekretnine grada nakon provedenog natječaja. Gradske vijećnike treba podsjetiti da gradsko vijeće, a ne gradonačelnica odlučuje o prodaji nekrentina preko 0,5% proračuna. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekrentina nije odluka o prodaji. Tako će bez valjane odluke Gradskog vijeća o prodaji gradonačelnica sama, neovlašteno i proizvoljno izabrati kupca i njemu prodati gradsku nekretninu. Moguće - samo na prvom od 1.000 otoka.

Ovom prilikom se nezavisnom vijećniku Martusloviću ispričavam zbog rečenice u članku od 1. listopada 2018, u kojoj sam napisao da nikome od strašljivih vijećnika nije palo na um pitati gradonačelnicu zašto njen izvještaj o radu nije na dnevnom redu, odnosno zašto ne poštuje statut Grada kojem je na čelu. U objavljenom zapisniku s 10. sjednice je vidljivo da je vijećnik Martuslović ipak postavio to pitanje. Nažalost u pisanju članka oslanjao sam se na nepouzdan izvor Otoci.net. A odgovor na pitanje zašto su u izvještaju na Otoci net javnosti zatajili pitanje vijećnika Martuslovića u kojem ukazuje na kršenje zakona i gradskog statuta od strane gradonačelnice valja vjerojatno tražiti u Proračunu Grada Malog Lošinja i u stavkama, odnosno sredstvima namjenjenima za informiranje.

Komentari: 

010 # Anini pajaciLobo 2018-10-15 14:06
Mislim da naslov ne odražava sadržaj članka. Prevesti žednog preko vode znači nadmudriti nekog, namagarčiti ga, "preveslati" a kad se sedam vijećnika suzdržalo od glasovanja, znači da se nisu dali namagarčiti. Istina, nisu imali cojones da glasuju protiv pa će za otuđenje najljepše lošinjske uvale nakon Čikata ipak biti suodgovorni zajedno s Aninim pajacima. A među njima je par njih koji su držali ljestve i Kapeliju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ...Gost 2018-10-15 14:29
Mislim da je naslov ipak dobar. Vijećnici su glasali, i jedva je to prošlo, za prodaju samo jedne nekretnine, a gradončelncia natječajem prodaje 5 nekretnina na Krivici. Zato su vijećnici prevedeni žedni preko vode. Problem je u gradonačelnci koja manipulira, skriva i prešućuju svoje namjere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Program totalne rasprodajeSir Oliver 2018-10-15 15:46
Citat Gost:
Mislim da je naslov ipak dobar. Vijećnici su glasali, i jedva je to prošlo, za prodaju samo jedne nekretnine, a gradončelncia natječajem prodaje 5 nekretnina na Krivici. Zato su vijećnici prevedeni žedni preko vode. Problem je u gradonačelnci koja manipulira, skriva i prešućuju svoje namjere.
Kako koji vijećnici. Vijećnici iz HDZ-a sigurno nisu izmanipulirani, oni provode program totalne rasprodaje gradske imovine. Pogledaj ovo priopćenje kojim HDZ prije 22 godine nastoji spriječiti da Balija i njegovi rasprodaju gradsku imovinu. Plašili se da neće imat šta za prodavati kad dođu na vlast. Priopćenje potpisao Cappeli koji je prodao sve što je stigao, a Kučić sada rasprodaje što je ostalo. Za koalicijske partnere HSS, Hrast i HKDU i SU ne znam da li su izmanipulirani, ali za Andrina i Elvisa vjerujem da su jednostavno poslušni bez razmišljanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Mirko pazi metak, hvala SlavkoVjerodostojni 2018-10-15 16:02
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu. Na tom, sarkastičnom tragu je i izjava na GV, garanta stabilnosti gradske vlasti vijećnika Kamalića da je ostao bez riječi na cijenu od 69 eura/m2 za zemljište, prvi red do mora na Krivici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # CinizamSir Oliver 2018-10-15 16:39
Citat Vjerodostojni:
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu.
To nije sarkazam nego nešto mnogo gore - odvratni cinizam. U ime HDZa Gari se borio protiv preuranjene rasprodaje u strahu da se ne rasproda sve vrijedno pa da onda HDZ nema što prodavati kad dođe na vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Rasprodaja otoka za đinđegost 2018-10-16 10:29
Citat Vjerodostojni:
Podsjetnik je genijalan. Surovi sarkazam HDZ-a na djelu. Na tom, sarkastičnom tragu je i izjava na GV, garanta stabilnosti gradske vlasti vijećnika Kamalića da je ostao bez riječi na cijenu od 69 eura/m2 za zemljište, prvi red do mora na Krivici.
Da, tada dok nisu bili na vlasti jecali su da je prodaja preuranjena, jer ne prodaju hadezejci. A sada kad su na vlasti ni jedna nije preuranjena.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # valjda je to neka greškaMunk 2018-10-15 16:07
P R E S T R A Š N O O O O O O O O O O O O O O O
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Bom bom boomBombaš 2018-10-15 20:17
...sve dok netko ne pukne i ne zaleti su i žutu kuću pa se ljepo raznese i potamanili sve što treba potamanili neće biti napretka. Žalosno je koliko nas lihvare,maltret iraju i podcijenjuju,pr ave budale od nas i sve nam to ljepo upakiraju i skupo naplate,a oni [cenzurirano]a ne rade. Glupi,bezobrazn i, nesposobni i premazani svim maščobama...sam o za svoj džep i usta znaju. I to mi je ljepo otok prvi od 1000.. sramota
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# hoćemo li vjerovati napisanom ili vlastitim očima?Guest 2018-10-15 20:54
Ovaj komentar je obrisao administrator
023 # Oko sokolovo u tuljanaAutor 2018-10-15 22:14
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine. Pravilnik o katastru zemljišta određuje način upotrebe zgrada razvrstavanjem prema vrstama uporabe koje mogu biti jako različite npr. kuća za stanovanje, kuća za povremeno stanovanje, seljački stan, pomoćne zgrade, drvarnice, kapelice, trafostanice a mogu biti i ruševine i ruševni spomenici. Jasna je razlika između zgrade koja je evidentirana kao kuća za stanovanje i zgrade koja je evidentirana kao ruševina. Kuća za stanovanje može biti u ruševnom stanju ali nema pravni status ruševine. Ruševina u katastru i zemljišnim knjigama na Krivici ne može biti kuća za stanovanje. Ista ruševina koja se vodi u zemljišnjim knjigama kao kuća za stanovanje može biti kuća za stanovanje i zato vrijedi puno više nego upisana ruševina.
Dakle službeni dokumenti i službene evidencije navode podatak da se radi o kućama za stanovanje a ne ruševinama. Zbog toga su ruševine u navodnicima.
Alternativnim činjenicama se koristi GML kad raspisuje natječaj u kome prodaje kuće za stanovanje kao ruševine. Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište.
Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Ne treba se oslanjati samo na vlastite oči, treba se ponekad osloniti i na razum. Bez toga možeš biti slijep i pored vlastith očiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # biram stvarnost a ne papirhranitelj tuljana 2018-10-16 07:51
Citat Autor:
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine. Pravilnik o katastru zemljišta određuje način upotrebe zgrada razvrstavanjem prema vrstama uporabe koje mogu biti jako različite npr. kuća za stanovanje, kuća za povremeno stanovanje, seljački stan, pomoćne zgrade, drvarnice, kapelice, trafostanice a mogu biti i ruševine i ruševni spomenici. Jasna je razlika između zgrade koja je evidentirana kao kuća za stanovanje i zgrade koja je evidentirana kao ruševina. Kuća za stanovanje može biti u ruševnom stanju ali nema pravni status ruševine. Ruševina u katastru i zemljišnim knjigama na Krivici ne može biti kuća za stanovanje. Ista ruševina koja se vodi u zemljišnjim knjigama kao kuća za stanovanje može biti kuća za stanovanje i zato vrijedi puno više nego upisana ruševina.
Dakle službeni dokumenti i službene evidencije navode podatak da se radi o kućama za stanovanje a ne ruševinama. Zbog toga su ruševine u navodnicima.
Alternativnim činjenicama se koristi GML kad raspisuje natječaj u kome prodaje kuće za stanovanje kao ruševine. Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište.
Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Ne treba se oslanjati samo na vlastite oči, treba se ponekad osloniti i na razum. Bez toga možeš biti slijep i pored vlastith očiju.
Hvala na iscrpnom odgovoru ali sad se zapravo vrtimo u krug, budući da nam razum govori da ljudi ruševine kao takve ne bi ni imali interesa kupiti ako s njima ne bi dobili pravo izgradnje. Nekad ljudi jesu kupovali ruševine, često ruševine utvrda od vlasti, kako bi ih koristili kao izvor građevinskog materijala. Ove ruševine koje nisu ruševine oduvijek ili barem toliko dugo da bi to katastar prepoznao (stariji će se sjetiti grožđa i sljiva oko njih), i dalje NISU kuće za stanovanje i nitko u Krivici neće kupiti kuću za stanovanje nego PRAVO za izgradnju kuće na mjestu ovih ruševina čije uklanjanje će isto morati platiti...

Diskutabilna je odredba o diskrecijskom pravu odustajanja od prodaje, ali vlasnik bi i morao imati zadnju riječ jer što ako na natječaju pobijedi osoba kriminalne prošlosti za koju postoje opravdane indicije da će kupljene nekretnine koristiti suprotno javnom interesu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # trubagost 2018-10-16 08:38
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # BubnjanjeBubanj 2018-10-16 09:39
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Rulja pokušava sakriti koliki je kreten i glupan,pa onda kao on je fora jer sve trola i skuplja crvene palčeve.. Još jedan primjer čmarova i površno plitkih likova iz prvih redova. Tuljan je mali predator koji svim silama želi biti veliki, predatorčina kao i njegove gazde.

Tuljane hvala ti što postojiš :* nasmijavao me tvoj debilizam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Javni interes a la CarteWD 40 2018-10-16 09:43
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane. Svaka rečenica ti je idiotska a vrhunac je ona o korištenju nekretnine suprotno javnom interesu.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Brani one koji imaju pravo reći što je to javni interes i one koji im šapću na uho da za javni interes proglase svoj osobni, grupni ili korporacijski interes. A to nismo ti, ja i drugi obični građani, nego izabrani predstavnici građana kao što su to u našem Gradu Ana Kučić, Anto Nedić, Elvis, Andrino, Kamalić, Domac, i t.d. koji pažljivo osluškuju želje utjecajnih pojedinaca i krugova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tvoja želja meni zapovijedbojar 2018-10-16 11:48
Citat WD 40:
Brani one koji imaju pravo reći što je to javni interes i one koji im šapću na uho da za javni interes proglase svoj osobni, grupni ili korporacijski interes. A to nismo ti, ja i drugi obični građani, nego izabrani predstavnici građana kao što su to u našem Gradu Ana Kučić, Anto Nedić, Elvis, Andrino, Kamalić, Domac, i t.d. koji pažljivo osluškuju želje utjecajnih pojedinaca i krugova.
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Odavde do vječnostigost 2018-10-16 12:47
Citat bojar:
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Ali rade na tome da im gori do vječnosti. Vidi odluku na zadnjoj sjednici GV. Molitve za potporu "odozgor" za doživotne mandate zajamčene.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # +++++qw 2018-10-16 13:04
znači sa hadezejom zavladao i crni klerikalizam na ovim otocima :sad: kad će progon vještica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zatucani gradski vijećnicigost 2018-10-16 13:27
A šta je tu čudno? Zašto bi Lošinj bio bolji od drugih HDZ-ovih prćija utonulih u zatucanost? Razočaran sam što ni jedan vijećnik nije bio barem suzdržan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ✚✚✚✚✚Toto 2018-10-17 15:40
Citat gost:
Citat bojar:
Ničija svijeća nije gorjela do zore pa neće ni njihova.
Ali rade na tome da im gori do vječnosti. Vidi odluku na zadnjoj sjednici GV. Molitve za potporu "odozgor" za doživotne mandate zajamčene.
Znači nakon onog biskupa opet za počasnog građanina biraju mantijaša. Dobićemo status destinacije s pet križeva :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Sveti gradLuce 2018-10-17 16:11
Časne sestre, popovi, biskup...samo se njih nagrađuje u Malom Lošinju a razlog je što su na lošinju obavljali svoju zadaću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Nagrada za obavljenu zadaćuTovar 2018-10-17 16:57
Citat Luce:
Časne sestre, popovi, biskup...samo se njih nagrađuje u Malom Lošinju a razlog je što su na lošinju obavljali svoju zadaću?
Pa vidiš koliko godina HDZ vlada na Lošinju unatoč svemu! Sve je to zasluga mantijaša, pa im se HDZ mora odužiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Koga i što tuljan branigost 2018-10-16 10:13
Citat gost:
Neshvatljivo si glup tuljane.
Koga i šta pokušavaš braniti?
Koga brani - brani Ruse, šta brani - brani prodaju Jadranke Rusima. Kapeli i ondašnji GV su ocijenili da je prodaja Jadranke sa njenim nekretninama na Čikatu javni interes, pa su pripomogli daljim prodajama gradskog zemljišta, dopuštanjem da se izvrdava prostorni plan i radi bez potrebnih dozvola, izradom ciljanih planova po želji Rusa, davanjem koncesija itd. A sada to nastavlja Ana Kučić sa Krivicom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Inteligencija prevaranta pri kartanjuZerdav 2018-10-16 09:34
Citat Autor:
Ruševine su u navodnicima, zbog toga što su te zgrade u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane kao kuće za stanovanje a ne ruševine... Alternativna činjenica je da okućnica i dvor oko kuće prikazuju kao poljoprivredno zemljište... Dakle fejka i spina ima samo u natječaju GML.
Odgovorivši na svih pet klasičnih trolovovskih pitanja poznatog nametnika na ovom sajtu "Zašto autor ruševine u Krivici uporno naziva "ruševinama"? Fake news? Alternativne činjenice? Spin?" počinio si dvije pogreške. Prvo, greška je što si mu uopće odgovorio, jer poznato je da trolovi ugibaju kad ih se ne hrani. Drugo, odgovorio si mu neprimjereno uljudno s obzirom da te retoričkim pitanjima kojima sugerira da plasiraš lažne vijesti, alternativne činjenice, ili da se služiš spinom paušalno unaprijed vrijeđa da te izazove na nastavak prepiske. Vratimo se na pouku - trolove ne treba hraniti. Nahranio si ga i omogućio mu nastavak trolanja. Nemoj više, ako Boga znaš :sad:
No da odgovorim i gostu koji pored ostalog piše "Neshvatljivo si glup tuljane." Ne, on nije glup. On raspolaže posebnom vrstom inteligencije, konkretno inteligencije za trolanje. Nije to nešto čime se čovjek može ponositi, kao ni s inteligencijom za varanje pri kartanju, ali je unovčivo. Prema ciljevima koje ovaj trol pokušava postići dade se naslutiti čiji bi plaćenik mogao biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Plod sinergijskog incestaautor 2018-10-16 09:47
Naravno da mi je jasno da trolove ne treba hraniti. Nisam odgovorio zbog njega, već zbog drugih čitatelja koje bi mogao zbuniti njegov komentar, a to mu je i bio cilj. A jasno je prema njegom trolanju da je on plod sinergijskog incesta na prvom od 1.000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?Nevio 2018-10-16 12:22
I tko je onda u pravu, tuljan ili Arsen? Prodaju li se u Krivici ruševine ili kuće za stanovanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Glasna šutnja o pogodnom kupcuSir Oliver 2018-10-16 12:29
Citat Nevio:
I tko je onda u pravu, tuljan ili Arsen? Prodaju li se u Krivici ruševine ili kuće za stanovanje?
Nisam stručnjak, ali rekao bih da se prodaje kuća za stanovanje u ruševnom stanju. A nisam ni profesionalni trol da istjerujem mak na konac kako bih odvratio pozornost od očitog pogodovanja svima poznatom kupcu o kojem se vrlo glasno šuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # branim se šutnjomDžoker zovi 2018-10-16 14:10
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Govori slikaKvisko 2018-10-16 14:19
Ovakve slike govori više od tisuću riječi na Prvom od 1000 na kojem nam umjesto informacija podmeću fotošopirane slike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Žedni pored Vranekantautor 2018-10-16 14:20
Prema gradonačelnici ova ruševina (viša, s krovom na dvije vode), koju ona svojom voljom prodaje je jeftinija od ove koju je bila na GV??? To može progutati samo ona spodoba od tuljana.
Da, i zemljište oko kuća/ruševina je poljoprivreno? To pak može progutati samo predsjednik lošinjskog HSS i to dok zine kad čuje cijenu od 69 eura po m2.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Hm, hm...Brail Or Brain 2018-10-16 14:36
Hoće li tuljan vjerovati svojim očima kad vidi fotografije ove veće, vrijednije i jeftinije ruševine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Maheri iz GMLTulio 2018-10-17 16:32
Jučer, 16.10.2018. je GML objavio ispravak javnog natječaja za Krivicu. U točki 3. mijenjaju broj uloška. Iako je to bespotrebno s obzirom da kupac naravno zna u kojem podulošku se skriva kuća za stanovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ipak netko prati VLGost 2018-10-17 16:44
Valjda se slučajno opet "zatekla" na portalu Volim Lošinj, pa je saznala za grešku ili joj je to dojavio kolega od jednog vijećnika koji uredno prati pisanje na VL.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izričaj ...gost 2018-10-17 17:03
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # b(-_-)dBlind Hobo 2018-10-17 17:22
Citat:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta"
Inače surfa po gradskoj stranici i svom fejsu, pa onda slučajno zaluta na VL.

I meni se desi da zalutam, neki dan na porno stranice, fuj, fakat grozno. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # za sav taj izričaj je kriva televizijaPG-13 2018-10-17 17:44
Citat gost:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
A kak ona zna da svi gradski vijećnici baš kao i ona zalutaju na te stranice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Najbrži jezik otokaOlakotnost 2018-10-17 19:53
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
Pitanje je na koga ona misli kad kaže "svi se šokiramo kad zalutamo...". Da li misli na sve vijećnike, ili na sve one koji su njoj dali glas i temeljem čega, kojih anketa i činjenica tako olako to zaključuje. Kad malo razmislim ona sve tako olako radi. I preustroj gradske urpave i rebalans s nepostojećim odjelima, i ugovore o djelu bez djela itd., a evo vidimo da olako procjenjuje i prodaje nekretnine na Krivci.
Hoće li tako olako i otići?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ništa lakše ....gost 2018-10-17 20:08
Citat Olakotnost:
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
A to je tako lako postići. Treba samo prestati raditi ono što ljude izaziva da pišu na šokantan način :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kibidabi 2018-10-18 12:52
Citat gost:
Citat Olakotnost:
Koliko vidim nije još stala na kraj takvom šokantnom načinu pisanja na stranici na koju oni ponekad zalutaju!
A to je tako lako postići. Treba samo prestati raditi ono što ljude izaziva da pišu na šokantan način :lol:
onda više ne bi bila vjerodostojna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Lost in SpaceTHC 2018-10-17 21:05
Citat PG-13:
Citat gost:
Ona se ne "zatekne" na ovom portalu. Ona samo ponekad "zaluta" :lol: Kaže "Mislim da se svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo taj izričaj" i "Treba stati na kraj takvom načinu pisanja."
A kak ona zna da svi gradski vijećnici baš kao i ona zalutaju na te stranice?
Zato jer su tamo svi zajedno izgubljeni u svemiru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Besplatne instrukcijeProfessor 2018-10-18 12:57
Citat Gost:
Valjda se slučajno opet "zatekla" na portalu Volim Lošinj, pa je saznala za grešku ili joj je to dojavio kolega od jednog vijećnika koji uredno prati pisanje na VL.
Ah, znači ne prepisuju samo od Grada Kastva, nego i sa ovog šokantnog portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Teoretski mogućeTrpimir 2018-10-17 16:46
A valjda će iduće biti poništenje natječaja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čudo na CresuZbunjeni 2018-10-23 17:38
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # građevinska mafijatintilinić 2018-10-23 19:25
Citat Zbunjeni:
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Znači li to da u Cresu nema korupcije ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ......Ofca 2018-10-23 19:45
Citat tintilinić:
Citat Zbunjeni:
Na Otoci.net izjveštaj sa gradskog vijeća Cresa. Gradsko vijeć donosi odluku kome će se prodati neketnine a ne gradonačelnik. To je zato što su daleko ispod nas, nisu ni blizu prvog od 1.000 ili...?
Znači li to da u Cresu nema korupcije ?
Naravno da to ne znači da u Cresu nema korupcije. I Cres je u državi koju si je stvorio HDZ i u kojoj je vladao najduže. I još uvijek vlada. Ali u Cresu se barem dade vidjeti da vijećnici nisu metiljave ovce kao na Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # *Gost 2018-10-23 19:40
Ne znači to da nema korupcije. To znači samo da znaju pročitati zakon i da znaju šta je nadležnost vijeća a što gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kolika je provizijasretnik 2018-11-02 12:26
Rasprodaja Krivice na mala vrata
Iako je Vijeće tijesnom većinom odlučilo prodati jednu nekretninu na Krivici, gradonačelnica svojom voljom prodaje njih još četiri u neposrednoj blizini. Jedna od spojena je s onom koja je dobila suglasnost vijećnika - imaju zajednički zid, ali i još nešto zajedničko. Gradsko vijeće je donijelo odluku da prodaje "ruševinu" č.zg.706/1, a gradonačelnica je svojom voljom odlučila prodati i "ruševinu" č.zg. 706/4. Radi se o "ruševinama" koje su spojene, odnosno naslonjene jedna na drugu, gotovo identične veličine. Za jednu je potrebna odluka vijećnika, a za drugu nije, premda je vrijednija ona koju vlastitom voljom prodaje gradonačelnica? Iz procjene nekretnine, odnosno foto dokumentacije u materijalima vijeća, vidljivo je da je druga zgrada istog tlocrta, ali ima dvostruko veću visinu odnosno koeficijent izgrađenosti, a neviđena procjena tvrdi da je ona ipak manje vrijedna! Tu manju procjenu nitko osim gradonačelnice nije vidio.

Dodatni problem za gradonačelnicu i pravne eksperte u Jedinstvenom upravnom odjelu je i to što te dvije "ruševine" nisu dvije nekretnine već samo jedna. Obje nekretnine su upisane u jednom, zemljišnoknjižn om ulošku broj 3568 katastarske općine Veli Lošinj. Osim što dijele jedan zid, dijele i jedan zemljišno knjižni uložak. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl 9. st. navodi: "Pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje; ali kad je više zemljišnih čestica upisano u zemljišnoj knjizi u isti zemljišnoknjižn i uložak, one su pravno sjedinjene u jedno tijelo (zemljišnoknjiž no tijelo), koje je kao takvo jedna nekretnina." Dakle, u materijalima za 10. sjednicu Gradskog vijeća trebala je biti jedna procjena za obje "ruševine". Unatoč tome što se radi o jednoj nekretnini, na raspravu pred vijećnike dolazi samo pola nekretnine, a drugu polovicu gradonačelnica odlučuje prodati svojom voljom. Za prvu nekretninu smo vidjeli procjenu, za drugu nekretninu procjenu je vidjela samo gradonačelnica.

Kad smo već kod zemljišnoknjižn og uloška 3568, prema objavljenom natječaju u njemu se nalazi i ruševina č.zg. 706/2 koja se kao treća našla u prodaji. Nažalost u tom zemljišnoknjižn om ulošku se ta čestica ne nalazi. Dakle, za tu nekretninu nitko osim gradonačelnice nije vidio procjenu, ne znamo tko je procjenitelj, a upisana je u nepoznatom zemljišnoknjižn om ulošku. Svjedoci smo – dakle - pouzdanosti, preciznosti i temeljitosti Jedinstvenog upravnog odjela koje stvarno ulijevaju povjerenje građana!

FOTO1
Pitanje za miliun kuna, tko je sretnik ?
kome je gradonačelnica prodala krivicu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prodao?Nikola 2018-11-22 14:55
Na kraju tko je osvojio ovu prodaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Javna uprava, tajni posloviPravi kupac 2018-11-22 16:03
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # južni prolazmacko 2018-11-22 16:20
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Nemoguće, pa živimo u demokratskom društvu. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Demokroacijagost 2018-11-22 19:48
Citat macko:
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Nemoguće, pa živimo u demokratskom društvu. :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Kako Ana zamišlja demokracijuFakir na zrnu graška 2018-11-22 20:51
Prodaje se najpovoljnijem ponuđaću, osim ako taj nije po ukusu gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Javna tajnaSB 2018-11-22 17:47
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Pa zar kupac nije Filipović od bivšeg Željezničkog. Priča se da je pokupovao sve što je bilo za kupit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cash & carryNN 2018-11-22 19:54
Citat SB:
Pa zar kupac nije Filipović od bivšeg Željezničkog. Priča se da je pokupovao sve što je bilo za kupit.
Jel to kupuje za sebe ili za Jadranku dd ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # apsurdanNikola 2018-11-22 19:25
Citat Pravi kupac:
To je tajni podatak i o tome brine samo gradonačelnica.
Ovo je javna prodaja, oni nisu privatna imovina gradonačelnika.
Svatko mora znati koliko je ponuda stiglo, što je prihvaćeno i po kojoj je cijeni prodana.
Gdje gradonačelnik može objaviti ovo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Gradsko vijeće - žedno preko vodeGuest 2019-07-18 10:20
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost za razumijevanje pisanog teksta nije na čitatelju nego na autoru. A ni manjak dobrog odgoja te ne čini poželnim sugovornikom.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.