Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kompleks Rujnica

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

rujnicaPosjetitelj koji želi ostati anoniman zatražio je objavu elemenata odluke Vlade RH iz 1998. godine o davanju koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra kompleksa Rujnica u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke graničnog prijelaza (lučka kapetanija, policija i carina), benzinske postaje, rekonstrukcije interne ceste s priključkom na cestu D-100, te rekonstrukcije i proširenja privezišta sa pratećim sadržajima.

Posjetitelj navodi da je prema toj odluci koncesija data poduzeću Morus Alba d.o.o. Mali Lošinj s obvezom da na pomorskom dobru koje dobiva na korištenje: 

• izgradi objekte luke graničnog prijelaza u ukupnoj površini od 600 metara kvadratnih te ih preda na korištenje tijelima državne uprave - Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija i Ministarstva pomorstva, prometa i veza, pod uvjetima koji će se urediti ugovorom o koncesiji;

• izgradi benzinsku postaju u ukupnoj površini od 1716 m²;

• izgradi, proširi i rekonstruira privezište sa pratećim sadržajem u ukupnoj površini od 5 720 m²;

• rekonstruira priključak interne ceste na cestu D-100. 

Također ističe da se tvrtka obvezala kako će cjelokupni kompleks izgraditi prema Provedbenom urbanističkom planu Škverić, Privlaka, Rujnica Mali Lošinj, dostavljenoj Stručnoj podlozi za ishođenje lokacijske dozvole, lokacijskoj i građevinskoj dozvoli, te da će svi radovi izgradnje, a naročito priroda, oblik, kvaliteta i opseg radova biti u skladu s lokacijskom dozvolom i građevinskom dozvolom. Također se obvezala da će izvoditi sve radove i gospodarski koristiti dodijeljeno pomorsko dobro u skladu sa hrvatskim zakonima i podzakonskim aktima iz područja zaštite okoliša, te lokacijskom, građevinskom i uporabnom dozvolom i to na način koji će osigurati zaštitu okoliša.

Koncesiju na korištenje pomorskog dobra Vlada je dala na 30 godina, računajući od dana sklapanja Ugovora o koncesiji pomorskog dobra

Za korištenje pomorskog dobra tvrtka Morus Alba d.o.o. Mali Lošinj se obvezala da će uredno plaćati davatelju koncesije godišnju naknadu u stalnom dijelu u iznosu od 0,70 kuna po m² zauzete površine godišnje i promjenjivom dijelu u iznosu od 2% od ukupnog godišnjeg prihoda koncesionara umanjenog za nabavnu vrijednost naftnih derivata.

Ključnjim pitanjima realizacije ove odluke posjetitelj smatra odnos preuzetih obveza i njihova ispunjenja s obzirom na odredbu koja kazuje: »Ako Ovlaštenik u roku od godine dana od dana donošenja ove Odluke ne ishodi lokacijsku dozvolu i potpiše Ugovor o koncesiji pomorskog dobra, te započne s izvođenjem radova, gubi sva prava određena ovom Odlukom«, te stvarna novčana davanja davatelju koncesije.

Tekst Odluke 

 

 

Komentari: 

0 0 # rujnica-morus alba d.o.o.giordano 2007-12-05 00:18
Znaci, bio je obavezan izgraditi, a nije izgradio za ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo financija, ministarstvo pomorstva,prome ta i veza pa tko mu onda dao koncesiju... Benzinsku je izgradio i vjerojatno prodao kome??? izgradio mulić a ne priveziste, a prateci sadrzaji ne vide se. Cestu je rekonstruirala i izvela prikljucak na internu cestu, sa novcima drzave koje je izglasano u Saboru, netko je imao snimku (za falsificiranje odluke). Koncesiju dala Vlada na 30 god. i to privatnoj osobi pod firmom d.o.o. koja samo od izgraðenog mulića kojega iznajmljuje moze drzavi platiti koncesiju na do sada ugovoreni iznos od 0,70 lipa po m2 zauzete povrsine( a jeli tko zna koliko je povrsine zauzeto, malo).
Najbitnije je da privatna osoba d..o.o.Morus Alba nije zapoceo sa radovima, na izgradnji prema graðevinskoj dozvoli, pa prema ugovoru Vlade, ugovor se raskida.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ugovorMorus 2007-12-05 09:24
A jeli ugovor raskinut ili još važi iako nije ispunjen pitanje je sad :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pinkibuga 2007-12-05 10:08
Ugovor nije raskinut, po ugovoru objekti nisu izgraðeni, uplata u drzavnum blagajnu mrsava. Objekat pomorske policije, financija i lucke kapetanije nitko nece izgraditi, jer se kompleks Rujnica prodaje kao i do sada : francuzima, englezima, turcima, rusima.... uz obilato uzivanje u janjetini i ribi.A ugovor i kompleks koji ima graðevinsku dozvolu stoji vec vise od par godina i ceka tko da više ali u privatni džep vlasniku Morus alba d.o.o. kao i njegovim kompanjonima. Da netko krivo ne svati to nisu tajkuni oni su uspjesni menaðeri Lošinjske plovidbe. Ali ne razumijem institucije ove drzave, da joj novac ne treba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uspješni menaðerizlatna kuna 2007-12-05 10:28
Pa to ti je poklon države uspješnim menaðerima. Tzv zlatna kuna za sposobnost da smuljaš državu 8) Ko umije njemu dvije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kosti sa malo mesaGlodavac 2007-12-05 10:50
Imam osjecaj da je netko zaduzen na ovom netu zaduzen za bacanje kosti psima da se oko nje tuku jer uvjek iformacija je nepotpuna, ili nedorečena.
Ako sam dobro shvatio destruktivnog autora ove teme onda je runjica bespravna i radi protupravno pa ako je to istina pitam se kako su dobili uporabnu i kako su registrirali posao u uredu za gospodarstvo, iz svega proizlazi da je Brandićka i Markovička da su dale protupravno papire ili su primile mito u nekom obliku :-? :-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kronicarasparagus 2007-12-05 10:51
Zlatna kuna je za menaðere, a za lošinjske tajkune zlatni euro, jer ih je troje kojise zna, a mozda i više.
Lošinjska holding od toga nema nista, a trojka d.o.o. Morus alba, Buga, Asparagus i .....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ekipa iz holdingaMarinko 2007-12-05 20:53
Netko(privatna osoba d.o.o.) je odlukom Vlade dobio koncesiju da nesto izgradi, na osnovu cega mu je i ista data, a ne da sa njom trguje, da je vise godina nudi na prodaju raznoraznim "ulagacima", odnosno do sada nista nije izgradio, izuzev pumpne stanice, a preuzeo je obvezu da kompleks rujnice bude u funkciji prema graðevinskoj dozvoli, a nije. Placa koncesiju koliko placa??? Prikljucnu cestu platila ista Vlada (komentar giordana). Odgovor glodavcu ovo je vjerojatno bacena kost ne psima nego institucijama koje bi trebale ispostovati, barem Vladine ugovore, razvoj otoka, mjesta , grada, zaposljavanje itd.itd. a ne omoguciti istim d.o.o. da mesetare i preprodaju ono sto su pretvorbom dobili na poklon, i privilegijama "ti meni, ja tebi" drustvo: "morus alba", "asparagus", "buga" i ostali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rotary club 2007-12-05 21:01
Ma ljudi što ste naivni,pa normalno je da trebaju to prodati po što većim novcima da strpaju lovu u ðep. Kupili su to za sitne novce i to treba prodati nekome za dobru lovu.Ko je u igri dobro znate svi stoga ne treba trošiti tekst na to. Nego mene zanima da im sadašnja vlast ide na ruku skupa sa gradonačelnikom kome je narod dao glas da sa takvima prekine svaku suradnju, no to je ne izvodivo jer su mu montirali odmah njihovog igrača koj je zamislite (ne) profesionalni dogradonačelnik na plači od grada plus dodatak u koj prima u vodovodu kao stručno lice, zato vam treba poskupiti komunalije da se to sve namiri i janci budu zadovoljni. Zatim je trebalo odraditi poso kroz prostorni plan za to je zaposlena nova pročelnica koja je nakon obavljena super posla ( zna se za koga) nestala iz uprave grada, nekima je i deseti naraštaj obezbjeðen sa ovim prostornim planom, za to im svaka čast stoga ni Rujnica nije daleko od svega toga.U ovom gradu nemožete ni taknuti u pomorsko dobro jer gospoda upravljaju Lučkom Upravom,vijeće je mrak kad vidite ko sijedi tamo, dok gradonačelnik može samo pogledati kroz prozor ko i kako sjedi unutra. Kapetanija je pod upravom vrlog kapitana od porta koj uredno kontrolira, da li je netko postavio bovu za barku ili sagradio kakav molić pa da piše prijavu ljudima i puni državni proračun, dok ostale stvari prolaze tako kako prolaze to ne vide. Prvi frontman Rijčkog HNS i bivši visoki dijelatnik LP u penziji ali još politički jak i blizak našem županu Komadini i drugoj crvenoj gospodi, je zamislite bio u komisiji za prostorni plan i on bi trebao odraditi poso da se legalizira uzurpacija pomorskog dobra već znate gdje i od koga, to vam piše Eko Kvarner stalno. Eto sve vam je to u biti normalno,jer ako ste mislili da odlaskom Balije bivšeg gradonačelnika završava jedna epoha vladavine Lošinjskih drmatora malo ste se prevarili, sada su još jaći i rade što ih je volja,a vi narode glasajte i glasajte pa razmišljajte kome treba dati glas da ovaj grad postane ne za podobne i poslušne nego za red ,rad i ne poslove ispod stola. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???lozica 2007-12-05 21:09
Nesto mi nije jasno. Sto prodati? Koncesiju se ne moze prodati ni ustupiti....I kakve veze ima sadasnji Gradonacelnik kad je koncesija data jos 1998. za vrjeme Balije .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Još,Još i JošRotary club 2007-12-05 21:39
Pa ima veze jer ti što imaju Rujnicu gladni su i na bivše vojne objekte na Velopinu tako da zaokruže cijelinu u luci Mali Lošinj. Krenite od luke specijalne namijene vojne luke koja je smiještena u Kovčanju pa prema gradu. Onda dolazite na zanimljive prostore naravno sve pod urednim koncesijama??? , AC Poljana , zatim jedan mali dio koj je još u zraku uz cestu na Poljani a kako su stvari krenule nebi bilo čudno da i taj dio završi u cijelini kod ortaka, pa onda sportska lučica ( dio kamo su sada vezane barke graðana( imate veliku tabelu( Grad Mali Lošinj) staviti čemo to pod navodnike jer ni za to nisu momentalno uredni papiri što se može provjeriti kod ureda za Pomorstvo županije Primorko Goranske, pa onda dolazimo na Rujnicu pa dalje na YC Marinu, Brodogradilište ,pa u produžetku Luku Losinj koja je Lučka uprava ( VELIKO VIJEĆE) dalo u Koncesiju poznatom koncesionaru na duži niz godina, pa valjda bi dalje to trebalo nastaviti i na drugoj atraktivnoj obali koja još momentalno nije riješena kome će pripasti. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding LProtarijanac 2007-12-05 22:42
Kronicaru, rjesena ti je nepoznanica. Objelodanio ti je Rotary club, pa cetvrti ortak i glavna spona je frontmen Hns-a i bivsi direktor "holdinga lošinjska plovidba" i član je komisije za prostorni plan, i to u penziji. Sada zbroji i poslozi tajkune, pa to su ti svi direktori Lošinjske plovidbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HDZ ejaccrveni 2007-12-05 22:52
Ne razumijem i tu Vladu koja je dala koncesiju, privatnoj tvrtci morus alba d.o.o. koja u trenutku potpisivanja koncesije nije imala niti jednog zaposlenog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # botaničar 2007-12-05 23:15
Možda je koncesiju dala zbog romantičnog imena tvrtke. Morus alba= bijeli dud :-) Drugi razlog ne vidim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PD 2007-12-06 17:53
Dakle ovo bi bila štorija o jednom zatvorenom krugu ljudi koji vode dugoročnu strategiju zauzimanja prostora preko pomorskog dobra. A na drugoj strani otoka imamo jedan drugi krug koji to radi na kopnu. A demokratski izabrane vlasti ih opslužuju ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pomorsko dobroRotary club 2007-12-06 22:58
Eto baš tako kako je naveo PD, potpuno istinito.Izabra na vlast koja je prije izbora nudila ozbiljne programe i pomake na pomorskom dobru i riješavanja gorućih problema u tom segmentu jednostavno nisu smogli hrabrosti da se suprostave ortacima i kažu gospodo to što ste privatizirali na Hrvatski način je vaše i u to vam nećemo zabadati nos radite što hoćete, ali za budučnost ovoga grada vi ste ništa i nemate više pravo glasa i gotovo . To je bilo govoreno od strane sadašnje vlasti, a oni se spojili sa njima i rade gotovo što hoće ortaci.Ortaci kadroviraju još uvijek sa položajima ljudi na ključnim pozicijama bojeći se da im ne uleti nešto nepredvidivo što ne bi mogli kontrolirati a onda je panika.Eto to im sadašnja vlast tolerira skupa sa prvom personom grada koj nesmije ništa napraviti, iz kojih razloga ajde pogodite? Važno je kako bi narod reko NE TALASAJ jer bi mogo odlepršati brzo. Stoga je bolje imati debeli obraz i uspijeh je zagarantiran idemo dalje u ZG. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......Giordano 2007-12-07 19:33
Komentator znakovitog imena Rotary Club sve je lijepo povezao i objasnio. No svi mi koji smo mislili da je će odlaskom bivših doči bolji gadno smo se prevarili. Prošli gradonačelnik za razliku od ovoga nije bio u član zloglasnog Rotary kluba. Jer ako su im je prošli držao svijeću ovi im svijetle reflektorom. Mi glasači zapravo smo omogučili odreðenim outsiderima da se pridruže klubu muljatora, tako da možemo očekivati da će sva ova priča oko Rijnice i prostornog plana smrditi još i više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bezvezevelo 2007-12-07 19:46
Ali iz ove priče ne vidi se kakva je uloga sadašnjeg gradonačelnika. Ako se misli da je u igri Velopin koliko znamo još je vlasništvo HV i kako bi on mogao nekome ga dati? Ovo s Rotari Clubom mi je bezveze sa svim ovim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ništa nije bez vezeRotary club 2007-12-07 23:01
Moj, Velo, Velo dok ti i velika većina ljudi u ovom gradu shvate šta se radi ispod stola i s kime, ode i Velopin i prostorni plan i još masu drugin stvari ortacima,a komentator Giordano je pametan pa sve kuži tako da nekima treba crtati ko u prvom razredu da povežu neke stvari. Stvar je u tome da velika većina ljudi koja je imala povjerenja u ovu vlast na čelu sa sadašnjim gradonačelnikom je izigrana jer mu je ostala u općini peta kolona koja mu radi o glavi a usput morao je koalirati sa petom kolonom koju je dovuko u općinu i koja je formirana od ortaka i tu jednostavno mora biti ono NE TALASAJ jer ti je sjekira svaki dan nad glavom i nikad neznaš ko će ti odsijeći glavu.Eto zato nema nikakvih pomaka ni u pomorskom prometu ni na pomorskom dobru . :-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rujnicagiordano 2007-12-10 22:49
Morus-u i Bugi, ugovor je nistavan, kao sto je i receno na latinici. "Ono sto nije ispostovano u ugovoru smatra se ponistenim ugovorom", a obzirom da je to ugovor sa ministarstvom, realizaciju preuzima Državno Odvjetništvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding LPholding tajkuna 2007-12-11 21:56
Znaci da je USKOK blizu: Rujnice, autocampa poljana, holdinga LP, kada je upisano javno dobro na privatne firmice, koje sada prodaju po visokim cijenama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # par podatakalega 2007-12-13 15:10
MORUS ALBA D. O. O.

TEMELJNI PODACI
Matični broj: 040072345
Registarski sud: Trgovački sud u Rijeci
Tvrtka: MORUS ALBA d. o. o. za turizam i trgovinu
Skraćena tvrtka:MORUS ALBA d. o. o.
Sjedište: Mali Lošinj, Privlaka bb
Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću

PREDMET POSLOVANJA
Nkd Djelatnost
22.11 Izdavanje knjiga
* Hoteli i restorani
63.30 Djelatnost putničkih agencija i turoperatora
70 Poslovanje nekretninama
72 Računalne i srodne aktivnosti
74.13 Istraživanje tržišta i ispit. javnog mnijenja
74.14 Savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravlj.
74.40 Promidžba (reklama i propaganda)
74.83 Tajničke i prevoditeljske djelatnosti
74.84 Ostale poslovne djelatnosti, d. n.
92.62.1 Djelatnost marina
* Turistička djelatnost
* Računovodstven i i knjigovodstveni poslovi, porezno savjetovanje
* Kupnja i prodaja robe
* Posredovanje
* Prodaja strane robe s konsignacijskog skladišta
* Posredovanje u ugovaranju osiguranja
* Zastupanje u osiguranju
* Mjenjački poslovi

PROKURISTI
Miran Sokolić
Funkcija prokurist
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI
Julijano Sokolić
Funkcija direktor
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

TEMELJNI KAPITAL
90.000,00 HRK (kuna)

PRAVNI ODNOSI
Osnivački akt:
Izjava o osnivanju sastavljena je dana 03. travnja 1997. godine.
Odlukom članova društva od 05. svibnja 1998. godine izmjenjene su odredbe Izjave o osnivanju, čiji oblik je promjenjen u Društveni ugovor.
Promjene temeljnog kapitala:
Odlukom članova društva od 05. svibnja 1998. godine temeljni kapital društva povećan je sa iznosa od 19.000,00 kuna, za iznos od 71.000,00 kuna, na iznos od 90.000,00 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # još,još,jošholding 2007-12-13 17:50
Bravo lega, daj još podataka za poduzeca tajkuna :Asparagus d.o.o. Buga d.o.o.
Kako je vjesto prikriveno direktor je Julijano Sokolic a vlasnik ??? Giordano Benvin, a u gore navedenim firmama bit ce interesantni direktori i vlasnici, vjesto isprepleteni i ortacki povezani. A Lošinjska Plovidba Holding mecena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lošinjski pleterasparagus 2007-12-13 18:14
Matični broj
040065555
Registarski sud
Trgovački sud u Rijeci
Tvrtka
ASPARAGUS d. o. o. za trgovinu i turizam
Skraćena tvrtka
ASPARAGUS, d. o. o.
Sjedište
Mali Lošinj, Privlaka bb
Pravni oblik
društvo s ograničenom odgovornošću

Djelatnost
Trgovina na veliko i posredovanje u trgovini
Trg. na malo u nespec. prod. živežnim nam.
Ugostiteljstvo
Djelatnost putničkih agencija i turoperatora
Iznajmljivanje automobila
Ostale sportske djelatnosti
* turistička djelatnost
* prodaja robe s konsignacijskog skladišta
* održavanje i poporavak plovila
* prodaja robe u slobodnim carinskim prodavaonicama
* zastupanje stranih pravnih osoba
* mjenjački poslovi
* agencijske usluge u meðunarodnom prometu
* ostale poslovne djelatnosti, d. n.

Vanja Kabalin
Funkcija prokurist
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

Julijano Sokolić
Funkcija prokurist
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

Marinko Dumanić
Funkcija prokurist
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

Davor Delija
Funkcija predsjednik nadzornog odbora

Igor Maša
Funkcija zamjenik predsjednika nadzornog odbora

Vinko Mužić
Funkcija član nadzornog odbora

ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI
Giordano Benvin
Funkcija direktor
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

TEMELJNI KAPITAL
4.998.700,00 HRK (kuna)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pleterbuga 2007-12-13 18:21
Matični broj
040033130
Registarski sud
Trgovački sud u Rijeci
Tvrtka
BUGA, društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Skraćena tvrtka
BUGA d. o. o.
Sjedište
Mali Lošinj, Privlaka bb
Pravni oblik
društvo s ograničenom odgovornošću
Djelatnost
Prijevoz morem i priobaljem
Usluge u pomorskom prometu
Djelatnost putničkih agencija i turoperatora
Djelatnost ostalih agencija u prometu
Poslovanje nekretninama
* meðunarodno otpremništvo
* kupnja i prodaja robe
* trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu
* računovodstveni i knjigovodstveni poslovi
NADZORNI ODBOR

Vinko Mužić
Funkcija predsjednik nadzornog odbora

Marinko Dumanić
Funkcija zamjenik predsjednika nadzornog odbora

Giordano Benvin
Funkcija član nadzornog odbora

Julijano Sokolić
Funkcija član nadzornog odbora

Vanja Kabalin
Funkcija član nadzornog odbora

ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI

Zoran Koljevina
Funkcija direktor
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

TEMELJNI KAPITAL
3.030.600,00 HRK (kuna)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holdingholding 2007-12-13 18:30
Lošinjska plovidba brodarstvo
NADZORNI ODBOR
Giordano Benvin
Funkcija predsjednik nadzornog odbora
Vinko Mužić
Funkcija zamjenik predsjednika nadzornog odbora
Ivan Ivić
Funkcija član
Loš. plovidba brodogradnja
ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI
Vinko Mužić
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

LOŠINJSKA PLOVIDBA - HOLDING d. d.
ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI

Giordano Benvin
Funkcija predsjednik uprave
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno

Marinko Dumanić
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa zajedno s jednim članom Uprave

Vinko Mužić
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa zajedno s jednim članom Uprave

Julijano Sokolić
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa zajedno s jednim članom Uprave

Vanja Kabalin
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa zajedno s jednim članom uprave

LOŠINJSKA PLOVIDBA - TURIZAM
ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI

Julijano Sokolić
Funkcija član uprave
Ovlaštenje zastupa samostalno i pojedinačno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjski tajkuniLP holding 2007-12-13 22:43
Svaka cast, ovo je sve isprepleteno, pravi pleter na kojemu bi zavidio i Kutle i Gucić. Zar je moguce da za te tri firmice i cijeli holding mogu raditi i kontrolirati tijek novca. Pa oni su za nagradu i javnu pohvalu. A gospodin zamjenika predsjednika nadzornog odbora, pa nije li to kooperant iz Kraljevice koji je kupio cijelu LP pa onda im ustupio , zadrzavsi samo udjel 10%. a to je prenaporno i za uskok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HOBOTNICAdupin 2007-12-14 08:35
A ja tu vidim jedno zanimljivo ime: Marinko Dumanić. Obavio je zadaću glede prostornog plana a sada radi na ometanju uspostave rezervata za dupine. Zato županijska ustanova "Priroda" još nije poduzela izradu pravilnika. Ovo je lovište za "hobotnicu" i tu se lijepo vide njeni krakovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sve je povezanoholding 2007-12-14 09:36
sve povezuje Holding LP a ostale tvrtke /morus alba, buga i asparagus/ su povezane osobama u nadzornim odborima i upravama:

-LOŠINJSKA PLOVIDBA - HOLDING d. d.
TEMELJNI KAPITAL
245.093.920,00 HRK (kuna)

-LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODARSTVO d. o. o.
Odlukom Glavne skupštine od dana 22. studenog 2005. godine o preoblikovanju d. d. u d. o. o. zamjenjuju se dionice izdane na iznos od 124.468.000,00 kn u jedini temeljni ulog u ukupnom iznosu od 124.468.000,00 kn. Temeljni ulog razmjeran je visini
upisanih dionica jedinog člana društva.
temeljni kapital sa 124.468.000,00 kn za 105.587.200,00 kn na iznos od 18.880.800,00 kn.
Istom odlukom povećan je temeljni kapital sa 18.880.800,00 kn za 18.880.800,00 kn na 37.761.600,00 kn u novcu.

-LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o.
ČLANOVI DRUŠTVA - OSNIVAČI
LOŠINJSKA PLOVIDBA - HOLDING d. d., jedini osnivač d. o. o.

-LOŠINJSKA PLOVIDBA - TURIZAM d. o. o.
LOŠINJSKA PLOVIDBA - HOLDING d. d., jedini osnivač d. o. o.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LPI ja bi da mogu 2007-12-14 23:55
Pa di su se toliko nakrali dionica???
A tako su jadni bili, samo su znali jesti ,piti i imati dobru placicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko je jamio jamioLero 2007-12-15 10:58
Ne znam o kraði dionica ali ako je bilo to je sve sada legalno. Koliko znam 25% dionica LP posjeduju mali dioničari a isto toliko Dalmont dd Kraljevica i oko 20% Buga doo. Ostalo drže neke banke i fond za privatizaciju oko 2 %.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dalmontholding 2007-12-15 11:23
Dalmont nije dd nego doo s tem. kapitalom 20.000,00 kn
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holdingero 2007-12-15 15:48
Od kuda sada Dalmont u nasoj LOSINJSKOJ PLOVIDBI, pa nisu valjda, Muzici,Benvin i Sokolic iz Dalmacije ( ili su isli u tajkunsku skolu) dalmatinskih hercegovaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding LPUmirovljenik 2007-12-21 19:17
Umirovljenici LP, Vasi tajkuni, sjetit ce se kao i proteklih godina cestitati Vam Božic i Novu Godinu?
Možda i spreme koji lipicu na dar, jer im je ova godina bila veoma plodna. Povecali su svoj tesko steceni kapital u njihovim tvrtkama koje su kupljene Vasom prevarom i kraðom. A kako se boje kletve oteto prokleto, trebali bi se nadati , jer Vam samo to i ostaje.
Prostornim planom njihova vrijednost nekretnina je utrostrucena, nesto su uspjeli od dividende a nesto ispod žita. A kako vise ne mogu puno pojesti "zbog zdravlja" nemaju kamo trositi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Top10 LPLHBlues 2007-12-22 20:56
Evo vam Top10 dioničara LPLH

LOŠINJSKA PLOVIDBA-HOLDIN G D.D./REDOVNA DIONICA LPLH-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DALMONT D.O.O. 161.983 24,45 Osnovni račun
2. FIMISI FOUNDATION 161. 090 24,32 Osnov ni račun
3. BUGA D.O.O. 112.147 16,93 Osnovni račun
4. APPLE MARINE INC. 30.921 4,6 7 Osnovni račun
5. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 2 1.631 3,27 Osno vni račun
6. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 12.571 1 ,90 Skrb. račun
7. RAIFFEISEN BANKA D.D. 4.067 0,61 Osnovni račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3.420 0, 52 Skrb. račun
9. PODRAVSKA BANKA D.D. 3.011 0,45 Skrb. račun
10. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA BALANCED 2.400 0,36 Skrb. račun
Ukupno: 77,48
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..fikus 2007-12-22 21:08
Zanimljiv je FIMISI FOUNDATION, Aeulestrasse 74, Vaduz, Liechtenstein koji drži oko četvrtine LP. Siguran sam da je to beka F&F tvrtka, tj. ima samo faks i fikus :-). Lihtenstein je pun takvih tvrtki za mutne poslove i skrivanje od poreznika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komunjare-hdzSDP 2007-12-22 22:59
Pa bogme ima se i od cega naplatiti ova Država, ako krene pošteno... I sto sta staviti u red i nazvati pravim imenom, a ne za sve je kriv ondasnji zakon kojega su donjeli HDZ ovci a iskoristili stare komunjare direktori...Pre obukli kosulje i razbacali po strankama, po zadatku. A sada za njih ne vrijedi zakon, na snazi je zastara... zastara... zastara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Operacija KajmanLPH 2007-12-23 09:43
A zanimljiva je i APPLE MARINE INC. KINGSTOWN, SAINT VINCENT, GRENADA s oko 5 % udjela. Znaci da Dalmont, Fimisi, Buga i Apple marine drze vecinski paket. Ovo je za operaciju Kajman ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding LPkajman 2007-12-23 11:40
Svi vlasnici tih kompanija, svaki dan su na dijetalnom rucku u restoranu. Jedan bez drugoga ne mogu, a svake sedmice idu na sluzbeni rucak sa ostalim vlasnicima kompanija. vecina njih i neznaju gdje su drzave gdje su im registrurane firme...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dioniceroko 2007-12-23 12:34
U svakom slucaju dionice ne ispustaju iz ruku. Prekjucer je promet bio samo 82 dinice za 49.676,41 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding LPpenzioneri 2007-12-23 12:46
Bio bi red da Nas, sutra za Badnjak pozovete na jedan blagdanski rucak. Ako vlasnici tih famoznih kompanija ne mozete, onda pozovite kao clanovi Rotary cluba. Ionako ni oni nista nisu plemenito ucinili za sto se deklariraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Božićni DomijenakRotary club 2007-12-24 20:20
Eto graðani svi koji ste dali sadašnjoj vlasti HDZ-u i sadašnjem gradonačelniku da ovaj grad povede naprijed i kako je on govorio prije izbora završi sa ortacima, vidite da nije jadan imao snage i hrabrosti da im stane na rep i pošalje ih u viječna lovišta,već je morao spustiit glavu i prihvatiti da mu nezavisni partneri kroje sudbinu na čelu zna se sa kim. Dobro su to odigrali ortaci,pa stoga glasači HDZ izdali vas oni kojima ste dali glas.Zato bi bilo u redu da vas Rotary club pozove na Božićni domijenak kad ortaci ne mogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LP u sjeni ostalih brodaraholding 2008-01-04 12:07
Cijena dionice Lošinjske plovidbe je pala za više od 3 posto uz promet od preko milijun kuna. Toliki promet ova dionica nije zabilježila već duže vrijeme. I dok ostale dionice brodara nastavljaju rasti, a dionica Atlantske plovidbe je već drugi tjedan najlikvidnija, lošinjski brodar predstavlja izuzetak meðu brodarima. To i pomalo iznenaðuje, s obzirom da je ta tvrtka sanirala loše poslovanje te u prvih devet mjeseci ostvarila četiri puta veću dobit u odnosu na isto razdoblje 2006. Ta je tvrtka u listopadu smanjila svoj temeljni kapital nakon čega je danima padala cijena njene dionice. Pored smanjenja kapitala taj je brodar i smanjio broj članova NO s pet na tri. (iz Poslovnog dnevnika)

Baš jaka stvar za poboljšanje stanja: smanjili broj članova Nadzornog odbora :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LPskverpinki 2008-01-04 15:14
Smanjila temeljni kapital??? Ali je zato povecala vrijednost urusenih nekretnina, na kalvariji apartmani od Muzica, bivsi radnicki dom u gradu kraj sveucilista, rusevnu zgradu prije ulaza u skver itd.itd. Tko to i za ciji džep to financira ili gradi??? Sve se gradi a nitko ne koristi, vjerojatno kada se to proda ona ce djelovati na cijene dionica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LPDalmatinac 2008-01-04 21:51
Ostali brodari u sjeni bivsih voditelja LP, po znanju i imanju. Pod parolom "tko je jamio jamio". Sve nekretnine su njihove, vecina brodova pod raznoraznim zastavama njihova, a drugo kako se tko snasao i zadovoljio u firmi. za generalnog direktora, nisu mogli pronaci u Primorsko Goranskoj Županiji, vec su ga nasli u Dalmatinskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rotray ClubRotary club 2008-01-05 09:58
Zamisite onda apsurda ,grad je organizirao prošle godine tzv.Dane Lošinjskih Kapetana da bi na tom skupu bio smo jedan kap.dug.plovidb e i jedan pomorski stručnjak vrlo cijenjen sa svjim pomorskim stavovima kao sadašnji dijelatnik Lučke Kapetanije, te grobari Lošinjskog pomorstva i brodova LP, a to se zna ko su i za čij ðep to rade.Eto to vam je ekipa koja gradonačelniku Cappelliju i organizatoru Turističkoj zajednici odgovara i smatra da su oni promovatori Lošinjskog pomostva u svijetu i da im mi moramo bit zahvalni za se učinjeno. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LP holdingkapetan od porta 2008-01-05 11:43
Na dane Lošinjskih kapetana, viðeni su glavni kapetani(tajkun i): Vinko Mužić, julijano sokolić, Giordano Benvin, oni su bitni kao promovatori Lošinjkog kopnenog pomorstva u krugovima mesetara nekretnina. A za ljeve prave kapetane, gdje su bili kad je grmilo,
ili gdje su bili kada se jamilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Preneseno sa Bussines.hrsve znam 2008-01-12 15:27
Analiza: Lošinjska plovidba samozatajno "skriva" dobre fundamente

Igor Prstec, analitičar

01.01.2008 12:58
Pročitaj komentare(6)

Samozatajni brodar skriven u sjeni velikog trojca - Atlantske plovidbe, Uljanik plovidbe i Jadroplova - Lošinjska plovidba, je upravo ove godine velikim zaokretom u poslovanju kojem je i više no pridonio rekordan rast BDI indeksa brodskih vozarina, uspio lagano skrenuti pozornost ulagačke javnosti i na sebe.
Nakon što je prijašnjih godina sanirano poslovanje lošinjskog brodara, a tvrtka konsolidirana, devetomjesečni report je zaista iznenadio ulagače - dobit je u odnosu na usporedivo lanjsko razdoblje gotovo učetverostručen a čime je dosegla respektabilnih 24,6 milijuna kuna. Iako je to nominalno mnogostruko manje od velike braće, pozitivan trend i snažan pozitivan predznak ispred relativnog porasta stavke neto dobiti je dovoljan poticaj za barem buðenje interesa za ovu tvrtku i bacanje pogleda na njene fundamente.

A upravo se tu krije i najjača karika ove tvrtke. Naime, pogled na nekoliko ključnih ulagačkih multipli bi vrlo lako mogao izmamiti ocjenu potcijenjenosti ove dionice - barem što se tiče brodarskog sektora. Jer, omjer cijene i njene knjigovodstvene vrijednosti (prema posljednjim devetomjesečnim podacima) oko 1,2, omjer cijene i zarade po dionici tek nešto iznad 8, kao i omjer cijene i prihoda od poslovanja po dionici oko 1,5 nesumnjivo ovu dionicu pozicionira u sam vrh poželjnosti u sektoru.

No, moramo se malo pozabaviti i stvarnim stanjem tvrtke prije nego donesemo neku ozbiljniju ocjenu o pravoj vrijednosti spomenutih multipli.

U listopadu je Lošinjska plovidba odlučila umjesto saniranja ranijih gubitaka (u iznosu nešto višem od 12 milijuna kuna) prebacivanjem dijela ostvarene dobiti, gubitke iz bilance izbaciti smanjivanjem iznosa temeljnog kapitala za isti iznos čime je umanjena knjigovodstvena vrijednost dionice. Vrlo neuobičajen potez u vrijeme kada tvrtka zbog sjajnog tržišnog momentuma izvrsno posluje odmah je izazvao negativnu reakciju na burzi - pa je u nešto više od mjesec dana (naravno uz pomoć šireg negativnog burzovnog trenda) dionica sa najviše zaključne vrijednosti od 795 kuna pala na 556 kuna što je razina koja koincidira sa početkom vala rasta ove dionice koji se dogodio samo mjesec dana ranije.

Ipak, nakon tih previranja, cijena je ponovno počela rasti i možemo podvući da je ova dionica u godinu dana rastom cijene od 114 kuna ipak ispratila trend sektora. Lošinjska plovidba je tako rastom nadmašila Uljanik plovidbu koju je dokapitalizacij a po nominalnoj vrijednosti koštala godišnjeg rasta od "samo" 52 posto. No, neuhvatljivi su ostali Atlantska plovidba koja je gotovo utrostručila vrijednost te Jadroplov koji je u godinu dana porastao 161 posto.

Ono što ne ide na ruku Lošinjskoj plovidbi, i zbog čega je uostalom i nepopularna, je najmanja profitabilnost u sektoru. Tako neto profitna marža tek nešto iznad 16 posto i operativna profitna marža manja od 14 posto, dok se u svijetu u sektoru ostvaruju operativne profitne marže duboko iznad 70 posto, kao i EBIT marža ispod 15 posto, pokazuju da se u ovoj tvrtki još mora poraditi na mnogo stvari.
Ipak, povratom na kapital od 15,5 posto i povratom na imovinu od 6,87 posto je Lošinjska nadmašila primjerice Jadroplov.

Dva nova broda koja se u narednim kvartalima počinju knjižiti u poslovnim izvještajima, kao i nastavak dobrog sektorskog trenda bez sumnje govore o dobroj perspektivi i ovog domaćeg brodara. No, nejasna podjela financijskog rezultata na Brodarstvo, Brodogradnju i Turizam, što su sve tvrtke uključene u konsolidirani izvještaj, kao i činjenica nužnog smanjenja državnih subvencija daju dašak rizičnosti na ovo ulaganje.

*autor ne posjeduje dionice Lošinjske plovidbe. Analiza nije poziv na kupnju ili prodaju dionica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dioniceholdING 2008-01-12 18:35
U ovoj analizi kažu "No, nejasna podjela financijskog rezultata na Brodarstvo, Brodogradnju i Turizam, što su sve tvrtke uključene u konsolidirani izvještaj, kao i činjenica nužnog smanjenja državnih subvencija daju dašak rizičnosti na ovo ulaganje."

Slična je situacija i s Atlantskom plovidbom (imaju hotele, zračni prevoz, turizam), ali dionice puno bolje stoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uskoke spasavajnista ne znam 2008-01-12 21:13
Sasvim je jasna podjela financiskog rezultata, je logican slijed podjele suvlasnistva, pa nitko od tih tajkuna, nesmije biti ni jaci ni bogatiji. Ipak su zajedno jaci i bogatiji. Toliko su jaki da su jaci i od uskoka. :cry: :cry: :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # " Donacija"Zbunjola 2008-01-13 15:43
Netko mi reče da je čuo na Radio Lošinju kako je pročitano u svei gradskog proračuna da je Lošinjska plovidba "donirala" novac za projekt "Rujnica"?! Pa ni talibani im nisu ravni!!!!!!!!
Administratore daj to malo izanaliziraj. [cenzurirano]te , ovo je strašno. Što nisu donirali starčki dom ili dom za odgoj djece.itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mali pero 2008-01-13 19:10
Drugovi iz Losinjske plovidbe, kako ste velikodusni i donirate nova cza projekat "Rujnice" pa to je privatno vlasnistvo "Morus alba" a vlasnik je Vas drug Giordano Benvin i ostala kompanija. A o visini novca vjerojatno ce administrator, provjeriti i obznaniti. Pa ukoliko ste dovoljno donirali za cijeli projekat, onda i donirajte i za potrebitu infrastrukturu, a da ne bude zabune i to: novu kanalizaciju, novi vodovod, novu trafostanicu, nuv cestu, novi... novi... a ne kao prije par godina kada Vam je "drzava" pomogla za dva milijuna izgradnjom pristupnog puta, da se mozete prikljuciti na javnu cestu, sramota. "morus alba" od najma vezova je zaradila vise nego sto vi donirate, i sto je placena koncesija od 0,70m lipa po izgraðenom kvadratu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rujnicarotary club 2008-01-15 21:39
Čekaj malo što nije drug prije spominjani GB član HDZ ,gotovo ga se stalno može vidjeti na skupovima HDZ i to je čak VIP persona.Cappell i jednostavno ne može postignuti ništa jer su mu stisnuli mu.a negdije ga imaju u šaci.Stoga je Cappelliju najbolje ispala ova kombinacija da kidne u Sabor a grad ostavi u kompletnom rasturu izmeðu dva dogradonačelnik aZato su mu planski intalirali u vlast velikog mag.Milana Mužića koj je na dvije plaće koje plačaju porezni obveznici ovog grada, a on povuko preko svoje liste nepismene ljude da obnašaju vlast.Jao nam graðani Lošinja, zato im nedajte glas na slijedećim izborima jwer grad ne zazlužuje ovakvu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rujnicapero 2008-01-16 08:58
Tocno je Rotary, drug G.B. je bio clan HDZ-a, veliki vojskovoða za vrijeme rata, prvi u redovima u crkvi (jadne starice) a sada je svuda kao VIP persona, gdje se treba jesti i mastiti brk. A njegovi ortaci (suvlasnici )iz LP instalirali su satelite na raznoraznim , razinama i infiltrirali su gdje im ne moze faliti dlaka sa glave, a ujedno i nesto unovciti tako reda radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jadni smo ti mi otočanirotary club 2008-01-16 09:27
Evo kad počnem malo vrtiti film u nazad.Ako se ne varam bili su lokalni izbori 97 i tako se HDZ borio da skine sa vlasti gradonačelnika Baliju kojeg je instalirao Vinko Mužić direktor brodogradilišta i jedan od ortaka u privatizaciji LP.I tako čekalo se da se dobiju rezultati sa biračkih mijesta po otoku u restoranu kod Prkačina, tamo je bio stožer. Meðutim i sa punom kasarnom specijalaca Balija je uspio nasanjkati HDZ i ostao na vlasti. Meðutim što je tu bitno. Te večeri za stolom HDZ sijedio je i gop. Benvin i čekao rezultate izbora isto kao i gosp.Hoffman Mario koj je kasnije digo ruku za Baliju.E pa sada kad čovijek počne povezivati stvari dolazi do zaključka da u Malom Lošinju koja god politička opcija došla na vlast ortaci ih drže za mu.a.Jer ako je HDZ htio rušiti Baliju koj je Mužićev kadar a u HDZ sijedi Benvin koj je ortak Mužića onda tu nešto ne štima i za što onda glasati kad su ko krtice uvukli se u sve pore da bi drmali gradom.Mislim da im graðani nisu dali glas za takvo obnašanje vlasti.Pa vidite kad su sijeli u zgradu općine da nikoga nisu smijenili niti dali otkaz već su po duplali pročelnike i povečali troškove grada.Graðani su dali glas HDZ da jednostavno izbaci i smijeni neke ljude u općini i da ih se više ne gleda tamo meðutim nije se desilo ništa. :sigh: :sigh: :sigh: :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # USKOKnemo 2008-01-16 11:32
Ovo je mrkli mrak. Obuzela me depresija, strah i nevjerica. Ono puhalo od Mužića i ostali tipovi da su takvog ranga kriminalci. Užas. Ponekad otvorim ovu stranicu ali danas me obuzeo užas. Ali valda za tu pitomu stoku od naroda je to jedino i može biti vlast. Uzdravlje!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....Sup 2008-01-16 23:33
Spomenuti drug G.B. kodnog imena Bumbar clan je stranke u koju je otisla velika vecina "bivsih" komunista i oportunista. Ta stranka u gradu obnasa vlast, a svijecu im drzi isto bivsi drug mr.sci. Milan sa svojom "nezavisnom" listom. Cinjenica je da su ovi koji su zamijenili Baliju samo nastavili tamo gdje je Balija stao i ktomu jos povecali vlastite apetite. Tko je i da li je netko instalirao Baliju ili Cappellia neznam, ali javna je tajna da drugovi, pardon gospoda iz LP financiraju grad jer je Cappelli potrosio svu lovu na samopromociju i place armije podobnih novozaposlenih. Pa kako onda grad nece biti servis LP?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # financiranje Gradagost 2008-01-17 09:29
Neki baš bubnu i ostanu živi. Čisto sumnjam da LP financira grad. Ako je istina neka nam Sup ponudi dokaza a ne samo običnu patku i izmišljotinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Financiranje grada?rotary club 2008-01-17 11:27
Neznam je li to točno da ortaci financiraju grad, ali me zanima da li su ortaci u AC Poljana platili za sve novo instalirane montažne kuće komunalnu naknadu gradu kao što to plaćaju uredno ostali graðani našega grada.I drugo što je isto bitno gradsko poduzeće vodovod i ćistoća je u teškoj banani pa me zanima kako tako sposobni savjetnik predsjednik gradskog vijeća dobiva i dalje plaču u tom poduzeću a poduzeće posluje sa katastrofalnim rezulatatom ,graðanima se dižu usluge odvoza smeća i vode da bi ekipa dobivala plaću, pa me zanima ko je tu lud. :eek: :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LPkomunalac 2008-01-20 21:49
Grad ne bih trebao finacirati Holding LP, Ac poljana, Morus alba itd... vec posteno kao i svi graðani Lošinja, plate komunalnu naknadu, prema kvadraturi objekata, plate komunalije za "montazne kuce", a komunalnom poduzecu plate smece, i ostalo.Grad i komunalno poduzece imalo bi novaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Manjinski interesiholding 2008-01-21 09:08
Na izvanrednoj glavnoj skupštini dioničara, najavljenoj za 8. veljače, Uprava Lošinjske plovidbe - holdinga predložit će smanjenje temeljnog kapitala za 13,25 milijuna kuna i stvaranje kapitalnih rezervi.

"Predlažemo smanjenje temeljnog kapitala radi stvaranja kapitalne dobiti (rezervi) u visini pet posto", kazao je predsjednik Uprave Lošinjske plovidbe - holdinga Giordano Benvin.

Kako se navodi u pozivu za skupštinu dioničara objavljenu u Narodnim novinama, temeljni kapital tog društva za pomorski prijevoz, brodogradnju i turizam planira se smanjiti sa sadašnjih 245,09 milijuna kuna za 13,25 milijuna, i to snižavanjem nominalnog iznosa dionice sa 370 na 350 kuna.

"U ovoj godini očekujemo prihode i rashode na razini prošle, te nešto nižu neto dobit", kazao je Benvin. Napomenuo je da u ovoj godini nisu planirane veće investicije niti novo zapošljavanje.

"Ovu poslovnu godinu obilježit će konsolidacija našeg postojećeg poslovanja. Radit ćemo i na pripremi dokumentacije u skladu s novim prostornim planom Grada Lošinja radi novog ciklusa razvoja u turizmu", istaknuo je Benvin.

U prvih devet mjeseci Lošinjska plovidba ostvarila je ukupni prihod od 296,44 milijuna kuna odnosno nekih 11 posto više nego u istom razdoblju 2006. Neto dobit je dosegnula 24,65 milijuna kuna, a manjinski interesi 23,6 milijuna kuna. To je bilo znatno više od 6,21 milijun kuna ostvarenih u istom razdoblju godinu ranije.

Tako piše portal business.hr a iz svega tog se vidi da će u razmaku od tri mjeseca LP dva puta smanjiti vrijednost dionice, a time i temeljnog kaptala, prvo sa 390 na 370 kuna, a sada sa 370 na 350. Razliku će spremiti u rezerve koju će vjerojatno pojesti tzv. manjinski interesi. Nešto mi govori da će to otići u menaðerske nagrade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # marsovac 2008-01-21 18:20
"Ovu poslovnu godinu obilježit će konsolidacija našeg postojećeg poslovanja. Radit ćemo i na pripremi dokumentacije u skladu s novim prostornim planom Grada Lošinja radi novog ciklusa razvoja u turizmu", reče Benvin.
Taj novi ciklus razvoja turizma, prema verziji PP koji je bio na javnoj raspravi, predstavlja apartmanizaciju u uvali Poljana, a Gradu neće donijeti nikakve koristi, već samo troškove i opterećenje na komunalnu infrastrukturu, ali će sposobno vodstvo i vlasnici u liku istih osoba, ostvariti veliku osobnu korist. Takoðer se, iz citirane izjave, da zaključiti kako oni (sveto lošinjsko trojstvo-Benvin ,Mužić,Sokolić) ne znaju zaraðivati u turizmu ali će oni to već nadoknaditi izgradnjom apartmana. Što je najbolje ovaj Grad će im to i dopustiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holding, Benvin,Mužić sokolićsvemirac 2008-01-21 19:07
Sveto trojstvo:Benvin ,Mužić i Sokolic vjerojatno ce u ovoj godini pripremiti dokumentaiju i platiti gradu: najam terena za iznajmljivanje satora i kamp kucica, komunalni doprinos za spajanje kucica na infrastrukturu, komunalnu naknadu i naknadu kao sto placaju svi gradani vodovodu i cistoci ,predloziti i financirati planove ne samo za autocamp poljana vec sire od brodogradilista do artatora, platiti izgradnju nove infrasrukture, a ne spojiti na opterecenu staru. To vrijedi za skver kao i Rujnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Holding tone, toneHolding 2008-01-30 19:03
Zbog pada cijene obustavljeno je i ubrzo nakon toga nastavljeno trgovanje dionicama Lošinjske plovidbe. Uprava Lošinjske plovidbe Zagrebačkoj burzi nije se očitovala o postojanju novih materijalnih činjenica piše bussines.hr.

Donica potonula na 520 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sveto trojstvoholding LP 2008-01-31 08:39
Holding sto prije potone, financijski bolje za sveto trojstvo, nekretnine su nekretnine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sveto trojstvoholding 2008-04-15 21:12
Sveto trojstvo, odresilo kesu, i pocelo sa gradnjom. Nesto rade u moru i po cesti. Nista se ne hvale tko radi tko financira za koga to rade , kada jos nisu rujnicu prodali. Ipak mislim da nisu cista posla: ako se ne hvale da su pronasli investitora, da ulazu svoje novcce da imaju izvoðaca koji ima tri radnika u moru i dva na kopnu itd. itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rujnicasva tri 2008-04-16 23:35
Sigurno su dobili od nekog ministarstva neku lovu, za unapreðenje zivota na OTOKU. Veza im ne fali, potporu od HDZ-a imaju, idemo dalje .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sveto trojstvotajkun 2008-05-20 17:52
Kapetane Tomiću?
Pa zar ne vidis da ti ekipa svetog trojstva krade obalu, kod rujnice. Ukrali su cestu, sada nasipavaju obalu a ti i inspekcija to ne vidite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holdinggiordano 2008-05-20 18:19
Kapetan Tomič je za sitne male lopove ili domace kradljivce obale za mulić ili za vez, a ovo je velika stvar i nije u njegovoj domeni, jer odmah (ostane bez posla), kada se proda Rujnica mora biti i vise kvadrata u moru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjska plovidba holdingomladinac 2008-05-21 00:13
Pitanje dali imaju dozvolu za radove u moru i nasipavanje obale sve do pontona. A pontoni su postavljeni u moru, dokle su pontoni do tu je vlasnistvo "Morus Albe", ako je prisvojio drzavnu cestu onda ce i pomorsko dobro, svaka cast "drugovi" i zivjeli Vi nama jos dvije generacije. Mozda Vas jedna jednog dana prozove i zatvori za lopovluk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zemlja zrakrcizio 2008-05-21 09:37
Ako radi firma brata svetog trojstva "domacih tajkuna" onda sigurno ima dozvolu. Jer to je jedina firma koja moze raditi bez dozvole i bez ugovora, bez obzira gdje radi na kopnu ili moru zato se i zove "MARGEA", zna stari bivsi direktor stambenog kiako i sa kime moze tako raditi, koga je dobro zaduzio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holdinguskok 2008-05-23 21:52
Daj prestani sa tom rujnicom, ukrali, pokrali, idu dalje i to je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # holdingHolding 2008-05-26 13:03
Bogme se ne šale, sveto trojstvo sa graditeljem brata trojstva, grade zgradu na nasipanom dijelu mora, i dalje nasipavaju do pontana. Nije im dosta kvadrata koja su dobili privajanjem drzavne ceste, a sada prisvajanjem nasipavanjem mora. Bravo za Kapetaniju i bravo za grað inspekciju, a grad ko grad zatvara oci pred bezpravnim radnjama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # morus albaKapetanija 2008-05-29 09:55
U ugovoru o koncesiji stoji pored ostalog... da mora zastititi okoliš ??? ali nikako nasipavanje materijala u moru u sirini 10 m. jer na mjestu naipavanja zemlje dubina je i do15 m. Vremenom nasip bez zastite zatvorit ce prolaz kanala privlake.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # eco eco ???zeleni 2008-06-27 17:55
Ovdje se poziva Inspekcija: lucke kapetanije, gradevinske inspekcije, ministarstvo graditeljstva, uskok, poskok prozvana je i eco udruga, a rezultata neme i nema idalje se nasipa radi busi razbija sade cijevi rastu objekti itd. Dali za to sve ima dozvola, a mozda i blagoslov mita i korupcije, obzirom da nitko nije potvrdio tko i za koga gradi i po kakvin papirima i dozvolama, i dali se moze na takav bahati devastirati more i pomorsko dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pitam se, pitamTihomir 2008-06-28 11:25
Pa sada ljudi moji, tko im je dao vise, oni bivsi ili ovi sadasnji kojima smo slijepo vijerovali da ce takvima stati na rep??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mito i korupcijaglasni 2008-07-01 15:57
Pitaj se i dalje tko im je dao vise ili bolje pitanje tko im je vise uzeo(mito i korupcija).Prem a ugovoru i koncesiji, i izdanom graðevinskom dozvolom... objekti koji se sada grade (nije im izdata dozvola), nasip koji se vrsi nije u skladu, ocuvanja prirode i mora, (a eco udruge su na godisnjem odmoru). Objekti ugvoreni za Lucku kapetaniju i Pomorsku policiju nije niti zatrazena graðevinska dozvola, a za objekat koji se radi na dva metra od mora na nasipu i pomorskom dobru, to se radi gostiona i "javna kuca" ali bez dozvole, inspekcija i kapetanija imaju vaznijih poslova. Zabrana radova u tijeku turisticke sezone ne vazi za drugove iz holdinga njih turisti ne zanimajau, njih zanima kako ce unovciti "izgraðene nekretnine".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pohvala ekolozimapesimista 2008-07-02 12:27
Ako je istina sve što navodi Glasni, imamo zaista još jedan primjer samovolje moćnika, nerada državnih tijela, tj. inspekcije i kapetanije te nemara gradske vlasti. Pa ako je to moguće Glasni je u pravu što sumnjiči za mito i korupciju. Ali ne vidim zašto se služi ironijom pa kaže "eco udruge su na godišnjem odmoru".

Svi znamo da eko udruge nisu vlast i da jedino mogu ono što može svaki graðanin, tj. podnesti pismenu prijavu nadležnoj inspekciji, a onda čekati na službenu reakciju. To može učiniti i Glasni, samo mora potpisati, ali ne anonimno kao "Glasni" nego ime i prezime i adresu. A vidjeli smo na ovom forumu kako se napada udruge i pojedine osobe. Da upropaštavaju ljude, da su protiv otočana, da su strani plaćenici, Srbi, protiv Hrvatske i naroda i da "idu odakle su došli". Vidjeli smo da im neki anonimno prjete, da lažu i klevetaju. I vidjeli smo da na upozorenja o devastaciji i kršenju zakona neki kažu "pustite ljude da rade" pa makar se uništava priroda i krši zakon. Ja mislim da Lošinj nije kulturno dorastao za učinkovitu brigu o prirodnim vrjednostima kojima ga je Bog obdario. Primjer je Osorščica, a drugi primjer je rezervat za dupine. Oni koji imaju privatni interes da se na Osorščici gradi i probija cesta te da se ne zaštiti more kod Nerezina proglase da je to interes svih, a one koji žele zaštitu nazivaju neprijateljima i pljuju po njima.

Isto bi bilo i za radove na Rujnici. Kad bi netko napisao prijavu sve bi bilo kao za Osorščicu, kamenolom, rezervat i t.d. "Pustite ljude da rade", "Vi ste protiv otočana" i da upropaštavaju ljude. I zato pohvala ekolozima: Pustite nek sve ide svojim tijekom, jer što je Bog dao ljudi će uništiti. Ali znaćemo da će to napravili oni koji sami sebe zovu "otočani" a uništavaju u ime svih otočana, pa i onih koji poštuju taj Božji dar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Holding rujnicaja 2008-07-05 11:27
Pesimisti, eco udruga moze podnijeti prijavu, za devastaciju nasipavanje mora, a moze i za gradnju bez dozvole, jer su udruge registrirane i prihvacene od graðana da u ime njih sacuvaju okolis ako je ugrozen devastacijom, pa to bili jaki i mocni i pravi "otocani". Prijavu eco udruga moze napisati, ako nije na godisnjem odmoru. A svaka pohvala ekolozima, (dok nije u pitanje holding LP).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Drugi pesimist 2008-07-05 14:37
I ja mislim da udruge mogu podnijeti prijavu za devastaciju, ali pitam se zašto bi to napravile. Naime, to da su udruge "prihvaćene od graðana" treba malo pojasniti. Istina je da su prihvaćene od nekih graðana, ali ne od svih. Neki ih smatraju svojim neprijateljima. Prihvaćaju ih i njihov rad cijene graðani kojima je stalo do zaštite okoliša, a ne trpe ih mrze ih i napadaju oni koji imaju neki privatni interes koji ne mogu ostvariti bez da devastiraju okoliš i rade bez dozvola. A takvi se uvijek predstavljaju kao da su cijela zajednica pa da rade za zajednicu i da će zajednica imati štetu ako oni ne devastiraju i ne rade bez dozvola. I onda bi trebale udruge ulaziti u sukob s moćnicima, a nitko od graðana neće reći "niste samo Vi zajednica". Šta misliš koliko potpisa bi bilo na peticiji za prestanak radova LP? Ni jedan. Lako je potpisati protiv bezazlenih dupina, ali hajde ti potpiši protiv buða!!! I zato i ja mislim da je dobro da se udruge ne upuštaju u to. Još samo trebaju javno reći svima j.... se, jer bolje nismo zaslužili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # svemoguci trio na rujnicizakon 2008-07-08 14:10
Pa zar i na Rujnici gradi firma Tarcizija Mužića,,,,,,,,, ,,naravno bez dozvole, na pomorskom dobru, za poznatog tajkuna, neznam jeli i odvjetnik ima prste u toj bespravnoj gradnji . Kako se nikom nista ne dogodi, idemo dalje....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # inspekcija na odmorukomadi 2008-07-25 20:49
Ajde ŽUŽA, na stolu te ceka prijava za graðevinske radove i nasipavanje mora i devastacija okoline, drug Tomić iz kapetanije se ocitovao ... da to nije njegova stvar, drugovi imaju dozvole za nasipavanje mora... sad je inspektorica na redu... A ni ona nesmije nista rjesiti , zato je isla na odmor, mislila je da ce netko iz županije rjesiti. Kako niti županijska niti glavna inspekcija nece nista rjesiti , jer su to malo "veci komadi" . Jadni narode "ruljo" za Vas trebaju svi papiri i placanje svih daca, a za njih samo janjetina i koverta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # spectator 2008-07-26 19:55
Gða Žuža se ionako ponaša poput call-gerle jer prema vlastitoj izjavi izlazi na teren samo na poziv...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # inspekcijazu-za 2008-07-27 11:07
samo na poziv.......... pod terne se podrazumijevaju restorani gdje se sluzi janjetina mlada i dijele plave kuverte.......z a pozivatelje dolaze u obzir samo bespravni graditelji.
sa stovanjem, inspektorica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DUŽNICIKONOBAR 2008-08-24 15:48
MEÐU OVIM SILNIM VLASNICIMA I DIREKTORIMA IMA I ONIH KOJI NISU U STANJU IZMIRITI SVOJE RAČUNE KONOBARIMA. :cry: Napiju se pa plaču nad svojom sudbinom. Bolj bi im bilo da obiðu LOŠINJSKE konobare i da izmire račune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko zna znakuk 2008-09-27 17:15
Ljudi sta se je to dogodilo, tko je natjerao Mužića da radi kako treba na Rujnici odnosno obalnom pojasu ? Prvo radi zid pa onda ce iza zida nasipati materijal, a ne kao dosada nasipa materijal pa mozda ozida, svaka cast inspekciji (ako je uopce bila) on ce Benvinu naplatiti kvadrate koje mu je prisvojio, na nacin da mu je prosirio cestu, tko zna , zna. :-? :-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cresaninJanje 2008-09-28 12:21
Inspekcija je posjetila farmu janjetine u Orlecu, na znanje :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # inspekcijekorupcija 2008-09-28 13:28
Iz Eko udruge su obecali da ce dostaviti ocitovanje inspekcija za radove na Rujnici... a tu ced biti vidljivo odnosno biti ce jasno dali vrijedi dozvola ako je uopce imaju. Mozda su na janjetinu pozvani i iz eko udruge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koko 2008-09-28 13:33
A nije ti palo na pamet budalo da nisu dobili ocitovanje. Ocito je da druge mjeriš svojim aršinom jer bi ti za komad janjetine da da te jebaju pa mislis da su i drugi takvi :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dozvolamali marinko 2008-12-05 22:02
Sta se to dogaða sa nastavkom radova na Rujnici :-? Da li ih je posjetila inspekcija, izgleda da nije , jer nasipavaju zemlju na gradskom terenu, umjesto da je odvezu. Poslije ovog juga, sav materijal koji je bio nasipan, otisao umore :cry: Ali zato je stala zgrada, na stupovima koja se gradi, na nepostojecoj parceli (nasipano more), ali nesto ne stima sa papirima, odnosno sa dozvolom, pa je upitan nastavak radova :-x . Ali vlasnici znaju, kako treba legalizirati, i od koga imaju potporu za radove bez dozvola ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lokalni šerifiSup 2008-12-06 09:00
Sve će to lokalni šerifi iposlovati da im se dozvoli sve i svašta. Cappelli mora šutiti jer bi mu mogli doći glave ako bi zucnu samo jednu o tome. Nego mene zabrinjava što na predstojećim izborima opet ta bagra postavlja svoje pijune koj će morati odraðivati prljave poslove. Pa zar mi u Lošinju nemamo ljude koji su totalno neovisini o lokalnim šerifima i ove dvije lokalne firme, to je ono što je naj žalosnije. A da Cappelli treba spakirati kofere iz grada treba jer šiptari su malo previše digli krila. :sad: :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ko to tamo gradimup 2008-12-06 09:08
Što, Šiptari grade na Rujnici???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RujnicaSup 2008-12-06 14:18
Odgovor za Mup, što se tiče spomenute gradnje nije isklučeno i kakvo javno privatno partnerstvo , zašto ne. Pa nije isključeno da se ispod stola sklapaju poslovi dalje od oči javnosti. Pa vam za koju godinu Volim Lošinj objavi da Šipac ima elitnu slastičarnu na Rujnici koju je ugovorio recimo G.C. sa Orlečkim kadrovima i još par ortaka iz grupacije. Nije tu ništa loše samo da ne pretjera sa terasom pa oduzme par vezova za bogataše koji će posjećivati Lošinj i trošiti novce. Ko zna koja će se Povijest pisatiza koju godinu i što će sve isplivati van pred izbore i nakon izbora. Ma uglavnom ko je Jamio, Jamio je ali badava sve vrata na Sv. Martinu su uska iako se pnekad otvaraju i dvije strane.Neka im je viječna slava. :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sljasticar ðoleorao 2008-12-06 22:48
Giordano trazi prenamjenu izgraðene kosturnice , sumnijive graðevinske dozvole, za veliku sljasticarnu sa terasom direkt na jahtu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mup 2008-12-07 17:30
Orle kakaš naveliko. A isto tako i sup.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RujnicaSup 2008-12-07 18:12
Mup. Daj bavi se izlovom lignji i berbom masline ako ih imaš a ne stvarima koje ne poznaješ. Za tvoju informaciju Mup dosta ljudi u ovom bajnom gradu drže jedan drugog za jaja , e sada je bitno da si sa pravima dobar pa da ti doðu informacije iz prve ruke. Zato ne troši vrijeme nego se bavi stvarima koje ti po mentalnom sklopu odgovaraju. :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sljasticar ðoleorao 2008-12-08 08:29
Mupovac je informiraniji, Sljasticar Ðole ne trazi prenamjenu kosturnice, znaci da i dozvola nije sumnjiva?
I to da objekat nije na nepostojecoj parceli? Da inspekcija nikada nije obisla gradiliste? Daj Mup ovac, ne laj pa istina izaðe na vidjelo do 5 mjeseca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # okolišAndreja Gregorina 2009-02-11 18:11
Inspektorica zaštite okoliša iz Rijeke poslala je odgovor na upit Eko Kvarneru ogranak Cres-Lošinj o postojanju potrebne dokumentacije vezane uz zaštitu okoliša u kojem navodi da za radove na Rujnici nije potrebna izrade Studije utjecaja na okoliš jer se planirani zahvat ne nalazi na popisu zahvata za koje je obavezna njena izrada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dum dum dum anićLošplov 2009-02-11 18:36
Dok je Dumanić predsjednik uprave Lošinjske plovidbe i član Županijske skupštine Lošinjska će moći šta god hoće. Vidi i pod POLJANA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bugaasparagus 2009-02-11 19:15
Bravo za inspekciju??? Zar za nasipavanje mora ne treba nikakva dozvola, nikakva studija, nikakva izrada zahvata u prostoru? Kada radi Firma Morus Alba d.o.o. a radi što hoce onda se tu naðe za pokrice i drug Dumanić iz holdinga Lošinjkse plovidbe, koji nema veze :D sa firmom od druga Giordana. Neka samo inspekcija pogljeda kod pokretnog mosta koliko je nasipano u more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dumbo 2009-02-11 19:24
Ako Dumanić kaže ne trebaju dozvole. Konačno, on je krojio Županijski prostorni plan za Lošinj, a onda i Lošinjski. Sada radi na sreðivanju papira za gradnju 400 apartmana na Poljani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # terzolp 2009-02-11 21:13
Nije ga on krojio, on je samo drzao škare a krojili Pinki i Ðole, ali kako je pukla ljubav sa gradom, Dumanić je sada blagi pregovarac, :cry: :cry: :cry: nisu samo apartmani, u pitanju vec i hoteli, u kampu i van kampa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # to bolidumbo 2009-02-11 21:43
Dumanić blagi pregovarac??? Ne mogu vjerovat. Mora da ga to strašno boli da mora pregovarati mjesto da nareðuje :-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???lija 2009-02-11 22:21
Trebao bi Ivković biti u igri za pregovaranje , naprašio bi Dumanića, kao i Ðoleta, jedino mu je Pinki malo miliji...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # studijaAndreja Gregorina 2009-02-13 19:55
Prema Uredbi o procjeni utjecaja na okoliš iz 1997. nije potrebna izrada Studije utjecaja na okoliš za zahvat poduzet na Rujnici. Investitor Morus Alba d.o.o. ishodio je mišljenje Državne uprave za zaštitu okoliša 1997., te napravio studijsku dokumentaciju (integriranu studiju osnovnog prostornog rješenja Malološinjskog zaljeva 1997. i koncepciju rješenja sanitarno-potro šnih voda za grada Mali Lošinj 1995.).

Tako, npr., da je netko odlučio graditi žičaru na Osoršćicu ne bi morao napraviti Studiju utjecaja na okoliš jer prema Pravilniku o procjeni utjecaja na okoliš investitor je bio dužan izraditi studiju samo ukoliko je gradio žičaru SA skijalištem...

Inače, u novoj Uredbi (2008.) obalni radovi (nasipi, lukobrani, molovi i druge konstrukcije na moru) i svi zahvati koji obuhvaćaju nasipavanje morske obale, produbljivanje i isušivanje morskog dna nalaze se na popisu zahvata za koje se provodi ocjena o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš, a za koje je nadležno ministarstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ðoleuskok 2009-02-13 21:19
Morus alba d.o.o nema graðevinsku dozvolu od 1997 god. kada to sve nije trebalo, dakle ako ima dozvolu, sigurno nije imao dozvolu za graditi zgradu "kosturnicu" na nepostojecoj lokaciji (more) to je novijeg datuma kada je to sve trebalo. Zahvat koji sad vrši dakle nasipavanje mora iskope itd.itd. dozvola je novija to jest, onu staru, ako je imao morao ju je obnoviti... Pitanje je tko mu je i kada izdao dozvolu ako je 2008 god. bilo potrebna dozvola po novoj uredbi, dali je ona bila i onda kada je izdana važeca? A kako je investitor vješt u ishoðenju dozvola, jer je to privatni projekat, eto i posla za USKOK. Dakle zatražio izmjenu projekta za "kosturnicu" dakle upitna je cjelokupna dozvola i nacin na koji je ishodovana ista. Uskok na tebe je red.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uskokmali pero 2009-06-01 11:07
Lokacijska dozvola za ishoovanje graðevinske dozvole, a ne i za pocetak radova na Rujnici je izdana 22.05.2009 god.
dakle za Gregorinu i Eco kvarner dozvola nije izdana, radi se bez dozvole na cijeloj Rujnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...ja 2009-06-01 11:18
napokon gradu moraju platiti, kmunalni doprinos :D :D :D ali sa kamatama :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dozvola to sam jaTerzo 2009-06-01 20:36
Dakle sigurno nemaju potvrdu projekta, jer lokacijska nije pravomoćna, a to znači da su sve ono što je napravljeno kroz zadnju godinu dana je bespravno. Hoče li biti sankcija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # korupcijaÐole i Mužić 2009-06-02 00:37
Ako nemaju dozvolu, a radi se vec cijelu godinu, znaci da nijedna inspekcija nije bila u kontroli a koja je obavezna za svako otvoreno gradilište. Pa koja je to inspekcija u kojoj drzavi zivimo i tko je tu da stitti zakon, ili su iz Holdinga lošinjske plovidbe ili Morus albe zakon za sebe odnosno inspekcija korumpirana, kao i za sve radove istih do sada. Kako da nisu niti jedna inspekcija u kontroli izvoðacu radova ako su cijeli otok obišli inspektori iz Rijeke a "zaobišli" kontrolu domaci inspektori, izvoðacu koji mora prijaviti radove .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tajkunitercizio 2009-06-02 14:57
Prijavu su trebali ministarstvu dostaviti za rad bez dozvole, Lucka kapetanija, grad Mali Lošinj, gospodarska inspekcija, nadlezno ministarstvo mora... uskok, poskok itd. Ali ne oni i dalje rade bez graðevne dozvole, bez straha i bez sankcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # relevantne informacijeAndreja Gregorina 2009-06-02 20:51
Prijave nadleznima su upucene, odgovori su objavljeni na ovoj stranici (lucka, hidrogradjevins ki inspektor, inpekcija zastite okolisa), ukoliko netko raspolaze relevantnim informacijama/d okazima (urudzbeni br ili klasa) koje nisu u skladu s citiranim odgovorima inspektora neka mi ih predoci i ponoviti cu upit u ime Eko Kvarnera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin 2009-06-03 10:21
Slušaj ti Andreja a zašto nisi prijavila ove na bočacu oni nisu imali dozvolu za rušenje i ni dan danas ju nemaju ili ne grizeš ruku koja te hrani.?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jadni... 2009-06-03 12:16
za eco kvarner, ur.br.2170/1-07 105/1-08-11, klasa 35805/09103/22 lokacijska dozvola od 22 svibnja 2009 godine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dozvolaAndreja Gregorina 2009-06-03 16:03
Molim osobu koja nije potpisala komentar, a citirala je ur br, da me kontaktira (neka se obrati administratoru za br).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # piovra??? 2009-06-03 22:18
Ako je zbilja lokacijska dozvola izdana sa datumom 22.05.2009 god. i gore navedeni urudženi broj i klasa onda stvarno neznam kuda ova birokracija, ministartsvo, inspekcije i tko još više ceka i dali uopce radi, ili je to sve korumpirano... Ako se objekat i cijela obala radi godinu dana bez potrebnih dozvola, kontrola itd... Ipak to radi privatna tvrtka, skojim novcem i otkuda novac...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tercoðole 2009-10-19 23:42
Radovi na sljasticarni su gotovi, objekat je bogato ureðen i opremljen. Kako je dozvola izdana 22.05.2009 god. sljasticarna bi trebala ovih dana biti u funkciji odnosno ceka se da ??? je netko kupi ili da netko platiii. A gosti, kada se otvori ovih dana, iako je prosla sezona, doletit ce iz cijelog svijeta, na otvorenje zdanja koje je trebalo biti otvoreno za uskrs.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # drugarica Andrejamare 2009-10-20 11:24
Tko je ta drugarica Andreja Gregorina? O toj ženi se piše a i ona piše kao da je pokupila svu pamet Lošinja i kao da ona predstavlja savjest ovog otoka. Nezaposlena dokoličarka, "ugledna" ekologinja i zaštitarka okoliša, je poprilično čangrizava i neproduktivna "javna djelatnica" za opće dobro, od čije djelatnosti i teroriziranja na ovim stranicama je lošinjanima odavno slabo. Osoba koja je u medijima dobila više prostora nego ijedan kulturni radnik ovih otoka je očigledno nametljiv i samodostatan lik pun samog sebe, svoje veličine, a zapravo sve liči na jednu grotesku. Ali danas svako želi biti prosvjetitelj lošinjana i branitelj njigovih interesa. Bože očuvaj nas od kuge, glada, rata i Andreje Gregorine, nazovi zaštitnice naše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gira 2009-10-20 12:08
Ja ne poznajem Andreju pa neznam jeli čangrizava itd i kakva je osoba. Ali smeta me da neko kaže da ona terorizira i da je lošinjanima slabo od njene djelatnosti. Na koga misliš mare kad kažeš lošinjani i koga terorizira? Jeli misliš na one koji rade bespravne djelatnosti i ne brinu za zakone pa njih terorizira i jesu svi lošinjani takvi tj da ih terorizira kad brineš za prirodu i okoliš? I zato Bože očuvaj nas od kuge, glada, rata i od mare zaštitnika bezzakonja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ko zna znaðole 2009-12-18 15:14
Koncesionar Morus Alba nije ispoštovao ugovor o koncesiji prema državi, te stime može i izgubiti koncesiju, kada bi država ispoštovala ugovore i prihode koji se trebaju sliti u državnoj kasi.
- Prema ugovoru o koncesiji nije izgraðena zgrada od 600 m2 za ministarstvo financija, ministarstvo unutarnjih poslova i za Ministarstvo pomorstva prometa i veza.
-Nije omogucio pristup i ukljucenje na cesti D 100 vec dvije godine ,
Izgradio i dao u podkoncesiju benzinsku pumpu, sada ce i slasticarnu dati u podkoncesiju.
Vezove od pumpne stanice prema mulicu naplacuje Jadranka Yahting.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ribictata 2009-12-18 15:29
Oto i njegovi ribici, ako ce pecati ribu sa pontona, od mosta do sljasticarne moraju platiti Benvinu i Tarciziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za dobrobit domećeg čovikaČovik 2009-12-18 17:39
Eto ne treba tajkunima Plavi svijet da si dobiju rezervat. Oni ga proglase i boli ih k.... As ve za dobrobit domaćeg čovika :-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # burni tajkun... 2009-12-18 23:15
Bravo Oto ? I dalje hodi loviti ribu na Rujnici, tajkunima to nije caca pustio, oteli su - oteto prokleto. To su ti tajkuni sa bure,
Orleca i Ustrina...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rampašsileðija 2010-06-09 22:13
Oto kamo ceš sada hoditi, cestom preko Rujnice? Benvin ti je stavio rampu na ulazu i izlazu na lektriku. Pitaj mozda ti da karticu da možeš dignuti rampuuuu. Prije ti Mužić stavio balvane na cesti, a ovaj je finiji stavio rampu i tom na javnom putu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tajkun ðole... 2010-06-10 00:49
za dobrobit domaćeg čovika Benvin je spustio rampu, ne daj bože da se nekom nešto dogodi prolazom kroz javni put a sada njegovo carstvo :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-02-02 18:57
Dobro čija je zapravo cesta koja je oduvijek postojala na Rujnici prema mostu ,još uvijek je zatvorena rampa . Sve su izgradili nasuli bez dozvola koje su pravili kad je već sve bilo gotovo ali da su barem ostavili cestu , još malo će zatvoriti i glavnu cestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RujnicaBajić 2011-02-03 17:49
Cesta je od bratije svetog trojstva LP skupa na čelu sa Dumanićem logističarom iz sijene. Kao i kamp Poljana, Lopar , Marina i škver. Sve su dobili privatizacijom na Hrvatski način. Svaki od njih je imao na banci po pola miljuna maraka ondašnjih i svi su uložili u firmu i sada su zakoniti većinski vlasnici. :D :D :P :zzz :zzz :sigh: :sigh: :sigh: :-? Jedino su Kučića makli na vrijeme i Marine skupa sa Maljevcem i dali mu za uzvrat da radi biznis dalje u gradu sa svojom Marinom. To mu je omogućeno još za vrijeme Balije. A kamo sada Balija radi da li netko zna. Možda kad Cappelli spuši u saboru i Lošinju postane ortak Jadranke Hoteli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-02-03 20:32
Jači su od Keruma , njegova Fani je htjela graditi na pomorskom dobru pa je Državno odvjetništvo zaustavilo , a ovi grade , nasipaju pomorsko dobro , zatvore cestu koja je stotinama godina bila glavna cesta do Malog Lošinja ,sve bez dozvola , koje su ishodili tek naknadno i nikom ništa. Imamo dobru Lučku kapetaniju koja je to dopustila ,ali će vas oderati ako vam ne radi svjetlo na barki .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # siromahkapo 2011-02-03 23:05
E moj Bajiću ?
Da su oni imali po pola milijuna maraka, ne bi oni lizali prve klupe u crikvi.
Njima je koperant iz kraljevice po imenu Ivić kupio pa prepustio firmu...
Bajiću, preispitaj rad koperanata, koji su najbogatiji po prihodima ostvarenim na otoku, odnosno škver.
Pa češ onda znati, koliko direktori inkasiraju nacrno. Mlaðahni direktor, kupio firmu i sagradio vilu kako :-? :-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RujnicaBajić 2011-02-04 14:43
Valjda su imali lovu, radeći sve godine u LP mogli su skupiti tu lovu :D :D :zzz :sigh: da postanu vlasnici firme. Za vilu neznam trebalo bi pitati Baliju bivšeg gradonačelnika možda on zna što o tome. :D :D :D :D

Što se Kapetanji i Lučke uprave tče oni su priča za sebe. Pa što mislite što se vrli kapetan Tomić neda u penziju. Biće valjda jer je dobra plaća od Ministarstva Pomorstva. :D :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 22:38
  Kapitulacika pred Ilovčane4n
  A nije samo HDZ nego i SDP
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Stays under the table 12.08.2022 20:42
  What happens under the table
  Jadna Ana, sada mora graditi cestu do ničega. Urušavaju se pusta predizborna obećanja ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  FF 12.08.2022 19:33
  ??????
  Više od dvije godine su ona i njene stručne službe razvlačile radove na 250 metara skala ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  gost 12.08.2022 19:13
  Političarka a ne magistra ekonomije
  Za otoci.net gradonačelnica je izjavila "Nedovršena investicija je najgora investicija".
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 12.08.2022 19:07
  ...
  ...pa ti diraj Ilovik..
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 17:31
  Nesposobnost
  Cekamo obraćanje u vezi ovog i gradonačelnice. Ali treba se prije dogovorit sa svom svitom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  .... 12.08.2022 16:51
  ....
  Nesposobnost je njihov zaštitni znak. Iza njih ostaju samo ruine i spaljena zemlja.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 16:32
  Nesposobnost
  Nesposobni ljudi na odgovornim mjesta,jao nama. Svi trebaju dati ostavke za ovu blazu i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 12.08.2022 15:23
  Nesposobnost
  Meni je odpočetka bilo čudno da se ŽLU ML petljao u taj projekt a nije u stanju popraviti gat ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Glupa 12.08.2022 14:56
  Policija
  Pitanje za Lošinjski policiju: Zar vam je trebala ovakva sramota?? Ostati ćete zapamćeni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 12.08.2022 14:51
  ......
  Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 14:48
  Kapitulacija pred Ilovčanima!
  Jedinstve slučaj da žitelji malog otočića na rubu Hrvatske natjeraju HDZ na kapitulaciju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Jug Lošinja su spašeni!!!!! 12.08.2022 14:38
  Ilovik i
  NEMA PRODAJE!(Ali ne po Devčić nego zaslugom Ilovčana)
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Jug Lošinja su spašeni!!!!! 12.08.2022 14:37
  Ilovik i
  EVO I LUČKA UPRAVA JE OBJAVILA DA PROJEKT MRTVAŠKA GOTOV!!!!!!
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 14:04
  Cirkus Mrtvaška 2
  Stanovnici Ilovika izloženi su zastrašivanju. Član mjesnog odbora Ilovika Ladislav Rodoslović ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 12:38
  devasRacija
  Ako pod devasracije misliš na devastacije prostora stanje je nikad gore nego sada kad vladaju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Cirkus Mrtvaška 12.08.2022 12:03
  Samo u našem gradu
  Gledo.Ljeto pri kraju cirkus ponovno kreće u našem gradu.I tužbe su krenule.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gledajte 12.08.2022 11:28
  Danas
  N1 Tv 11.20
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 10:35
  Depopulacija otoka vitalnosti
  Koji k. su su radili zadnjih 20 godina vidimo iz podataka o padu broja stanovnika na "otoku ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Ga Ga 12.08.2022 10:08
  Blamaža po lošinjskom modelu
  Kučićka i vitez Nedić su zaslužni za onu neviđenu blamažu kad je prvi na listi za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Vito 12.08.2022 09:33
  zaboravljena blamaža HDZ-a
  Prema obećanjima iz Grada, na Rukaviću su se još 2014. i 2015. godine trebali graditi stanovi ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  CC 11.08.2022 20:32
  Gospodo, koji k. ste radili dok ste bili na vlasti?
  Anto Nedić je i na današnjoj sjednici briljirao kao vitez zaštitnik gradonačelnice. Kako ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bila dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...