Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Ako ikako može mi bi bile za fašizam«

Korisnička ocjena:  / 29
LošeNajbolje 

kontraportal"Tko ima pravo na transparente s nazivom Lošinja?" vijest je s lokalnog portala Otoci.net koja na prvu ne odaje da se tu radi o nečem spektakularnom, dapače pomislio bi netko kako su nestašna dječica pošarala kakav zid iza škole ili su malobrojni navijači lokalnog nogometnog kluba malo više popili pa napisali na maminu plahtu nešto uvredljivo. Ipak, stvar je nešto ozbiljnija nego što bi neupućen čitatelj pomislio na prvu, piše Kontra portal »

Dakle, grupa nezadovoljnih građanki predvođena gospođom Marijom Bebić ljutito se uputila u Gradsku vjećnicu da bi zatražile sastanak sa vijećnicima kojima bi im iznijele svoje stavove i ukazale na gorući problem koji mori tu malu i veselu otočku društvenu zajednicu.

Sedam nezadovoljnih građanki, sedam odlučnih žena hrabro je istupilo pred vijećnike i predočilo im ekscesnu situaciju u koju su dovedeni stanovnici ovog malog i pitoresknog otočkog gradića i to od strane jedne druge grupe žena predvođene gospođom Bojanom Genov, koje su otišle na obilježavanje "Dana ustanka naroda Hrvatske" u Srbu i istaknule transparent na kojem piše "Mali Lošinj protiv fašizma".

pfasizma

Možda ste od šoka previdjeli problem stoga probajmo čitavu situaciju jednostavnije prezentirati.

Sedam nezadovoljnih građanki ulazi u Gradsku vjećnicu, sjeda pred Gradsko vijeće i buni se što su neke druge žene javno istakle transparent "Mali Lošinj protiv fašizma".

Priznat ćete da je to prilično jasna poruka sa transparenta u kojoj nema mjesta za manipulaciju riječima i samim smislom poruke, ali...

Ako ste tek površan poznavatelj naših zakona i Ustava RH, nemate nikakvo formalno pravno obrazovanje već ste prohujali s vihorom devedesetih - pa na dalje - kroz vrtić, osnovnu i srednju školu, jasno vam je da je Republika Hrvatska po svim svojim ustavno pravnim parametrima protiv fašizma.

Ustvari, sve što piše u školskim udžbenicima upućuje na to da možete biti ponosni na činjenicu da je Hrvatska zahvaljujući antifašističkom pokretu uspjela na kraju drugog svjetskog rata izabrati pravi put i napraviti odmak od suludog nacizma, fašizma i ustaštva, a slijedom takvih saznanja vi kao prosječan stanovnik ove zemlje panjeva ne bi trebali imati nikakve dvojbe da li ste za fašizam ili ste protiv fašizma... bar je to bilo do sada svima prilično jasno.

-Ako ikako može mi bi bile za fašizam...

Zamislimo si tu scenu u Gradskoj vijećnici...

– Ovo je nedopustivo, ovo je skandalozno, zamislite vi kako su nas osramotile te žene sa tim transparentom. Da čuj  - "Mali Lošinj protiv fašizma", pa jesu one normalne?... ljutito su izlagale nezadovoljne građanke svoj problem vijećnicima grada Malog Lošinja.

– Ok, ako smo vas dobro razumjeli vi bi da se točno zna tko ima pravo na isticanje transparenata sa nazivom Lošinj?... upitali su vijećnici.

– Da, mi smo skupina žena angažirane u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama i smatramo da je nedopustivo da nas se tako sramoti i dovodi u neugodnu situaciju. Pobogu, još će netko pomisliti da su svi stanovnici Malog Lošinja protiv fašizma, a da ne govorimo o ustanku u Srbu gdje je počinjen zločin protiv hrvatskog stanovništva... ljutito su replicirale nezadovoljne građanke.

Zatečeni predsjednik Gradskog vijeća Anto Nedić uz dvojicu dopredsjednika Marija Kamalića i Elvisa Živkovića, te vijećnike Sinišu Dakića-Barichievicha, Branka Domca i Marijane Dragoslavić ostali su poprilično iznenađeni ovim neobičnim zahtjevom.

Kad kažem da su spomenuti vijećnici ostali zatečeni ovim zahtjevom - što je i razumljivo obzirom na suludost samog prigovora,  onda prije svega mislim na činjenicu da je teško povjerovati da se netko u 21. stoljeću otvoreno pobuni protiv antifašizma i zastupa ideju fašizma.

Obzirom da postoji opravdana bojazan da bi se nezadovoljne građanke mogle skutriti iza formalnog zahtjeva u kojem se osvrću na korištenje naziva Lošinj na transparentu i tako bi možebitno probale izbjeći javnu osudu da zastupaju fašizam, onda je nužno - poradi kuraže i pomoći nezadovoljnim građankama - pokazati dobru volju i dati im priliku da van lokanih okvira javno obrazlože svoje zahtjeve i stavove.

Novinari, ali prije svega policija i pravosuđe trebaju ih jednostavno priupitati da li su one za fašizam ili ne, jer unatoč odgovoru predsjednika Gradskog vijeća u kojem kaže "Naglasio sam da smo mi u Vijeću predstavnici svih građana i da svatko ima pravo na stav, te ih pozvali da preko svojih organizacija iznesu svoje mišljenje i stavove, a ako misle da tu ima nekih kaznenih elemenata, neka sudski zatraže zadovoljštinu", nezadovoljne građanke očito ne razumiju osnovne postulate ove države i poigravaju se sa prilično ozbiljnim optužbama kojih očito nisu svjesne.

Sakrivati se iza nekakvog smušenog upita i prigovora da li netko od stanovnika Lošinja ima pravo ili nema pravo istaknuti svoj stav javno i pri tome istaknuti naziv mjesta iz kojeg dolazi, suviše je infantilno za nekoga tko se proziva građankama angažiranima u zdravstvu, predškolskom odgoju i udrugama.

Ukoliko nezadovoljne građanke smatraju da je transparent "Mali Lošinj protiv fašizma" uvredljiv i nepoželjan element u javnom diskursu i to samo zato što je istaknut u Srbu - ma da se stiče dojam da im sadržaj smeta općenito - onda je stvar ozbiljnija nego što se na prvu misli, jer spomenute nezadovoljnice imaju mogući ozbiljan problem sa zakonom.

Možda da preformuliramo zadnji zaključak da bude svima jasniji, pa i nezadovoljnim građankama.

Ako spomenute građanke i dalje čvrsto stoje iza svoga zahtjeva i drže da je krajnje neprimjereno da se ističe kako je "Mali Lošinj protiv fašizma", možda bi nezadovoljne građanke trebale ozbiljno razmisliti da li im je mjesto u državnim službama i institucijama obzirom na njihove javne stavove iz kojih se jasno da iščitati da su one "Za fašizam"... odnosno one su protiv toga da se Lošinj određuje protiv fašizma.

Inače za one koji ne znaju, Mali Lošinj (tal. Lussinpiccolo) je grad u Hrvatskoj smješten na južnoj strani otoka Lošinja, sedmog otoka po veličini na Jadranu. To je administrativno, kulturno i financijsko središte zapadnog dijela Kvarnera.
Poslije II. svjetskog rata Mali Lošinj broji samo 2200 stanovnka. Do 1918. je u sastavu Austro-Ugarske, a potom ga je okupirala Italija, kojoj je nakon Rapallskog ugovora i pripojen. Uslijedila je fašistička vlast u Italiji. Mnogi su tada prisilno talijanizirali prezimena, neki su iselili u Italiju, neki prije rata, drugi poslije 1945. godine. Oslobođen 1943. godine, kada je donesena odluka o pripajanju matici Hrvatskoj. Njemačka okupacija od 1943. do 20. travnja 1945. godine. Od 1945. do 1990. u sastavu Hrvatske unutar SFRJ, a od 1990. u sastavu samostalne Republike Hrvatske.

(Branko Rafajac)

Komentari: 

424 # van pametizločkice 2016-10-31 20:30
Gospođa Bebić i ostale zabrinute građanke Malog Lošinja, koje se bave predškolstvom, zdravstvom i udrugama (!!) očito su se, u svojoj gluposti i zločestoći, uplele u mrežu koja ih može skupo stajati. Uopće doći na ideju cenzuriranja upotrebe imena grada tj.Malog Lošinja je primjer dekretskih stavova iz nekih bivših vremena ili orwellovskog totalitarnog društva. Zatim inzistirati protiv samog natpisa koji eksplicite govori da je ML protiv fašizma! One zaista nisu normalne, a čudi me i tolika delegacija viječnika s predsjednikom vijeća na tom bizarnom sastanku na kojem se dva sata raspravlja smije li netko koristiti natpis "Mali Lošinj protiv fašizma"! Očito se ovdje radi i o netrpeljivosti gnjevnih građanki spram aktivnosti naših aktivistkinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
422 # selo gori a baba se češljatulipan 2016-10-31 21:18
Citat zločkice:
Gospođa Bebić i ostale zabrinute građanke Malog Lošinja, koje se bave predškolstvom, zdravstvom i udrugama (!!) očito su se, u svojoj gluposti i zločestoći, uplele u mrežu koja ih može skupo stajati. Uopće doći na ideju cenzuriranja upotrebe imena grada tj.Malog Lošinja je primjer dekretskih stavova iz nekih bivših vremena ili orwellovskog totalitarnog društva. Zatim inzistirati protiv samog natpisa koji eksplicite govori da je ML protiv fašizma!
Siroti vijećnici koji nisu imali drugog posla nego slušati lamentiranje dokonih gospođa. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
726 # ???Neo 2016-10-31 21:23
Da čujemo, kome to smeta antifašizam?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
829 # ...Lussigniano 2016-10-31 22:24
Antifašizam je civilizacijski doseg kojeg hrvati još nisu shvatili. Možda evolucija učini svoje pa i Hrvati skuze da je bolje svrstati se među pobjednike nego među krvnike i gubitnike.
Simpatično je da akciju protiv antifašizma predvodi osoba koja Lošinja ne bi vidjela da nije bilo antifašističkog pokreta i NOB-a, a njene žalopojke su slušali isti takvi kao i ona sama, "Lošinjani" Nedić, Dakić, Domac itd. Koji bi bez antifašizma Lošinj gledali sa Velebita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2212 # ...BleiburgAntikomufašista 2016-11-01 18:18
Antifašizam je civilizacijski doseg u zemljama koje nisu prošle još veće komunističke zločine i diktaturu.Potpu no je krivo poistovjećivati antifašističke pokrete u drugim zemljama sa partizanskim i svježe preobučenim četnicima koji su nakon kraja rata poubijali više stotina tisuća hrvatskih građana ,civila,žena i djece da bi njihovu imovinu i kuće podijelili partizansko-čet ničkim krvnicima.
Ako nisi znao Lošinjan se ne piše Lussigniano kao za vrijeme vladavine Musolinija ,sada smiješ napisati i Lošinjan ako se smatraš lošinjanom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
617 # .....Finito 2016-11-01 20:03
Pobjednici nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu ne negiraju sovjetski, jugoslavenski, poljski, grčki i francuski antifašizam iako su tamošnje pokrete otpora vodili i komunisti. Antifašizam je antifašizam ma koje god boje bio i samim time je vrijedan civilizacijski doseg. A o zbivanjima nakon rata treba suditi u kontekstu onoga vremena imajući u vidu da su izbjegle Hrvate i Srbe u Austriji Britanci tretirali kao pripadnike kvislinških snaga, suradnika fašističke Italije i nacističke Njemačke u borbi s kojima su krvarili punih šest godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
918 # ...Lussigniano 2016-11-01 22:31
Citat Finito:
Pobjednici nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu ne negiraju sovjetski, jugoslavenski, poljski, grčki i francuski antifašizam iako su tamošnje pokrete otpora vodili i komunisti. Antifašizam je antifašizam ma koje god boje bio i samim time je vrijedan civilizacijski doseg. A o zbivanjima nakon rata treba suditi u kontekstu onoga vremena imajući u vidu da su izbjegle Hrvate i Srbe u Austriji Britanci tretirali kao pripadnike kvislinških snaga, suradnika fašističke Italije i nacističke Njemačke u borbi s kojima su krvarili punih šest godina.
Na bleiburgu se dogodila osveta za postupanja poražene politike. Ekipa sa bleiburga provodila je rasne zakone po kojima si bio osuđen na smrt u logoru samo zato jer si rođenjem bio židov, srbin, rom.
Ekipa sa bleiburga imala je izbor fašizam ili antifašizam... odabrali su prvo i sudilo im se njihovom mjerom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1512 # ...Antikomufašista 2016-11-02 09:36
Na Bleiburgu se nije dogodila osveta nego jedan od najvećih zločina u drugom svjetskom ratu.Da bi bila riječ o osveti treba postojati i krivnja a polovica ubijenih su bili civili,žene i djeca .najmlađa žrtva zločinaca antifašista iz Hude jame je bila stara samo tri mjeseca.

U naletu prve puške koja je puknula 27. srpnja 1941., nakon toga se ovo ovdje dogodilo, pobijena je cijela hrvatska obitelj Ivezić.
Unatoč zločinačkom zavjetu šutnje istina se nije mogla sakriti. U “danima ustanka” krajem srpnja 1941. godine ubijena je cijela obitelj Ivezić, čak 32 člana. U Dabinoj jami otkriveni su posmrtni ostaci 19 osoba. Vjerojatno su ostaci ostalih nestalih osoba na nekoj drugoj lokaciji.
Ostaci koje smo pronašli pripadaju osobama od dječje dobi do staraca, rekao je prof. dr. Milorad Kubas iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Inače, u ovom kraju istočne Like Hrvati su praktički nestali, iščezli. Nedvojbeno i zaslugom “ustanika” iz srpnja 1941. godine. Primjerice, župa Boričevac prije 75 godina brojila je 2.000 hrvatskih mještana, no nakon ljeta 1941. hrvatski živalj je doslovce nestao. Selo je posve uništeno i spaljeno, zauvijek je nestalo s topografije tog područja.

I ovom ekshumacijom na vidjelo izlazi istina o ustaničkom, zapravo četničkom teroru iz 1941. godine kada se s tih područja hrvatsko stanovništvo nakon brojnih pokolja moralo iseliti. Tko nije izbjegao teško bi izvukao živu glavu. U tim krajevima popis zločina nad Hrvatima je užasan…
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
817 # Promašena temaGost 2016-11-02 10:04
Za ime Božje, kakve veze ima "nalet prve puške koja je puknula 27. srpnja 1941", neka obitelj Ivezić, pa Huda jama, dr. Milorad Kubas, župa Boričevac i sva ostala tvoja patetika s temom jednog apsolutno nelegitimnog pokušaja zabrane korištenja imena Lošinj potaknutog svjetonazorskom isključivošću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1614 # ...Antikomufašista 2016-11-02 11:03
Kako misliš kakve veze ima,pa ove dvije spodobe koje na slici drže natpis Lošinj tamo su otišle u ime lošinjana slaviti pokolj hrvata civila,žena i djece od strane četnika i partizana koji se dogodio 27. srpnja 1941.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1016 # Akcija izaziva reakcijuGost 2016-11-02 12:28
Citat Antikomufašista:
Kako misliš kakve veze ima, pa ove dvije spodobe koje na slici drže natpis Lošinj tamo su otišle u ime lošinjana slaviti pokolj hrvata civila,žena i djece od strane četnika i partizana koji se dogodio 27. srpnja 1941.
Koliko je meni poznato na taj se datum obilježava ustanak protiv fašizma u Hrvatskoj. Reći da su na taj dan "dvije spodobe" išle slaviti pokolj "hrvata, civila, žena i djece ..." je već uobičajena podlost kojom se pokušava prikriti činjenica da je to bio početak pobune protiv ustaških zvjerstava. Pobuna je bila tek reakcija na akcije koje su joj prethodile. A teror nad stanovništvom koji je prethodio tom datumu zgrozio je čak i njemačkog izaslanika u NDH Gleisea von Horstenaua. Znajući da Trećem Reichu treba mir na Jugoistoku, osuđivao je ponašanje “divljih ustaša”, koji su prema njegovom izvješću Berlinu “posljednjih tjedana besmisleno divljali po gradovima i selima i pridonijeli da se ionako, po raspoloženju ljudi, ne posebno široka platforma vlade znatno smanji”. Inače, teror je počeo odmah po uspostavi NDH. Samo je u logoru Jadovno u Lici za 132 dana, koliko je postojao, ubijeno 40.123 osobe, od čega 38.012 Srba i 1998 Židova. Von Horstenau je 27. srpnja 1941. Berlin izvijestio kako su na prostoru od Banja Luke do Obrovca izbili nemiri, posebno oko Donjeg Lapca i Gračaca ... Bila je to dobra vijest za London ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # AntikomufašizamAgent WD-41 2016-11-03 08:51
Citat Gost:
Citat Antikomufašista:
Kako misliš kakve veze ima, pa ove dvije spodobe koje na slici drže natpis Lošinj tamo su otišle u ime lošinjana slaviti pokolj hrvata civila, žena i djece od strane četnika i partizana koji se dogodio 27. srpnja 1941.
Koliko je meni poznato na taj se datum obilježava ustanak protiv fašizma u Hrvatskoj. Reći da su na taj dan "dvije spodobe" išle slaviti pokolj "hrvata, civila, žena i djece ..." je već uobičajena podlost kojom se pokušava prikriti činjenica da je to bio početak pobune protiv ustaških zvjerstava. Pobuna je bila tek reakcija na akcije koje su joj prethodile. A teror nad stanovništvom koji je prethodio tom datumu zgrozio je čak i njemačkog izaslanika u NDH Gleisea von Horstenaua ... Von Horstenau je 27. srpnja 1941. Berlin izvijestio kako su na prostoru od Banja Luke do Obrovca izbili nemiri, posebno oko Donjeg Lapca i Gračaca ... Bila je to dobra vijest za London ...
Znači, 27. srpnja je proglašen danom ustanka u Hrvatskoj zbog datuma izviješća Berlinu da je u Hrvatskoj buknuo ustanak protiv njemačkih sluga u ustaškim odorama. No kojekakve "antikomufašist e" nema smisla uvjeravati da se tog dana ne slavi "pokolj hrvata civila, žena i djece od strane četnika i partizana koji se dogodio 27. srpnja 1941" nego datum vjerodostojnog izviješća nacističkog generala da je u Hrvatskoj /te u BiH/ započeta antifašistička borba. "Antikomufašist i" vjeruju u uljepšanu povijest kakvu pišu poraženi, a činjenice sustavno ignoriraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Spodoba spodobi i spodobamaSpodoba 2016-11-04 09:03
Citat Antikomufašista:
Kako misliš kakve veze ima, pa ove dvije spodobe koje na slici drže natpis Lošinj tamo su otišle u ime lošinjana slaviti pokolj hrvata civila,žena i djece od strane četnika i partizana koji se dogodio 27. srpnja 1941.
Glupost. Tog se dana slavi početak ustanka naroda Hrvatske i Bih protiv fašizma, a buknuo je zbo pokolja Srba, Roma i Židova civila, žena djece i staraca nakon proglašenja tzv. NDH. Pa kako bi bilo da zaključimo ovaj slučaj i okrenemo se svakodnevnim problemima? Natpis glasi "Mali Lošinj protiv fašizma", pa se postavlja pitanje je li natpis istinit ili nije: Je li Lošinj zaista protiv fašizma kako tvrdi natpis ovih dviju spodoba ili je Lošinj za ušutkavanje i osudu svih koji su javno protiv fašizma, što u ime žena Lošinja od GV zahtijeva onih osam spodoba.
Usput rečeno, korištenje izraza "spodoba" za ljudska bića spada u govor mržnje. Naime, "spodoba" znači lik koji tek sliči ljudskom biću, poružnjena ljudska prilika; podoba, utvara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # Živi štitIMB 2016-11-05 14:53
Citat Antikomufašista:
Na Bleiburgu se nije dogodila osveta nego jedan od najvećih zločina u drugom svjetskom ratu.Da bi bila riječ o osveti treba postojati i krivnja a polovica ubijenih su bili civili,žene i djeca .najmlađa žrtva zločinaca antifašista iz Hude jame je bila stara samo tri mjeseca.
A polovica nisu bili civili, žene i djeca nego odrasli ljudi u odorama i pod znakovljem poraženih kvislinških vojski. Bježeći od partizana drugu polovicu su koristili kao živi štit. To danas rade i ISIL-ovci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ...Antikomufašista 2016-11-18 18:29
Citat IMB:
Citat Antikomufašista:
Na Bleiburgu se nije dogodila osveta nego jedan od najvećih zločina u drugom svjetskom ratu.Da bi bila riječ o osveti treba postojati i krivnja a polovica ubijenih su bili civili,žene i djeca .najmlađa žrtva zločinaca antifašista iz Hude jame je bila stara samo tri mjeseca.
A polovica nisu bili civili, žene i djeca nego odrasli ljudi u odorama i pod znakovljem poraženih kvislinških vojski. Bježeći od partizana drugu polovicu su koristili kao živi štit. To danas rade i ISIL-ovci.
Opet laži i laži. Polovica je bila u uniformama domobrana ili ustaša i veliki dio tih vojnika je također bio nevin ili misliš da je po tvojem stajalištu HV nakon oluje trebao poubijati sve pripadnike SAO Krajine i njihove obitelji jer bi to po tebi bilo opravdano.Za razliku od tvojeg opravdavanja zločinaca hrvatska danas ima vrlo veliki broj policajaca koji su direktno sa kokarde prešli na šahovnicu a neki sjede i u saboru.
Cijela kolona izbjeglica koja je bježala od koljača i ubojica je na Bleiburgu predala oružje ,nitko od kasnije masakriranih civila i vojnika nije imao nikakvo oružje pa je tvoja tvrdnja o nakakvom živom štitu samo još jedna velika laž.Sve žrtve partizana po jamama su pronađene polugole i sa rukama vezanim žicom .Ubojstva imućnijih hrvata su trajala još godinama da bi se opljačkala njihova imovina i Jugoslavija je jedina zemlja koja je nakon 2.sv. rata imala skoro jednak broj poginulih kao za vrijeme samog rata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Povjerenstvo za transparenteIMB 2016-11-19 09:14
Citat Antikomufašista:
Citat IMB:
Citat Antikomufašista:
Na Bleiburgu se nije dogodila osveta nego jedan od najvećih zločina u drugom svjetskom ratu.Da bi bila riječ o osveti treba postojati i krivnja a polovica ubijenih su bili civili, žene i djeca .najmlađa žrtva zločinaca antifašista iz Hude jame je bila stara samo tri mjeseca.
A polovica nisu bili civili, žene i djeca nego odrasli ljudi u odorama i pod znakovljem poraženih kvislinških vojski. Bježeći od partizana drugu polovicu su koristili kao živi štit. To danas rade i ISIL-ovci.
Opet laži i laži. Polovica je bila u uniformama domobrana ili ustaša i veliki dio tih vojnika je također bio nevin
Pričaš gluposti. Nitko tko je tada nosio uniformu neprijateljske vojske nije bio nevin, a nevini nisu bili ni civili neprijateljskih države. O tome mogu posvjedočiti civili svih zaraćenih strana od stanovnika Londona na jednoj do stanovnika Dresdena, Berlina i Hirošime na drugoj strani.Citat:
Cijela kolona izbjeglica koja je bježala od koljača i ubojica je na Bleiburgu predala oružje ... ...
Reci ti nama dokad misliš gnjaviti svojim amaterskim teorijama o Bleiburga o kojima ni ozbiljni povjesničari nisu rekli zadnju riječ? No zanimljivo je kako se pjeniš samo protiv partizana, a ne i protiv onih koji su jugoslavenske kvislinge (ustaše, domobrane i četnike) predali svojim saveznicima. Baš kao što su i Kozake koji su ratovali na Hitlerovoj strani glatko predali Staljinu. Za Britance to su bili banditi koji su pomagali neprijatelju s kojim su se šest godina borili na život i na smrt.

Sklon sam vjerovati da neargumentirani m tupljenjem po tim temama nastojiš samo skrenuti pozornost sa imbecilnog pokušaja zabrane isticanja transparenata s natpisom "Lošinj" bez dozvole Marice Bebić i njenog samoproglašenog povjerenstva za ideološku čistoću transparenata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # imamo monstruma na otoku!gost 2016-11-19 10:15
[quote name="IMB"]Prič aš gluposti. Nitko tko je tada nosio uniformu neprijateljske vojske nije bio nevin, a nevini nisu bili ni civili neprijateljskih države.

Hoćeš li ovu logiku dosljedno primjeniti i na civile i vojnike "republike srpske krajine"? Želiš li zaista reći da je HV pogriješila što nakon Oluje nije napunila ličke jame sa desecima tisuća zarobljenih neprijateljskih vojnika i civila??? Monstruozan si. I ako dalje sljedimo tvoju iskvarenu logiku, što je po tebi točno krivo napravila NDH u postupanju sa "neprijateljski m civilima i vojnicima" a da je to različito od postupanja partizana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Zaista imamo monstruma na otokuIMB 2016-11-19 13:59
Citat gost:
Citat IMB:
Pričaš gluposti. Nitko tko je tada nosio uniformu neprijateljske vojske nije bio nevin, a nevini nisu bili ni civili neprijateljskih države.
Hoćeš li ovu logiku dosljedno primjeniti i na civile i vojnike "republike srpske krajine"?
A zašto bih ja primijenjivao bilo koju logiku na bilo koga? I ko sam ja da to činim? To je bila logika onog vremana i gospodara rata tog doba.Citat:
Želiš li zaista reći da je HV pogriješila što nakon Oluje nije napunila ličke jame sa desecima tisuća zarobljenih neprijateljskih vojnika i civila??? Monstruozan si.
Tipična udbaška smicalica. Zaista imamo monstruma na otoku koji u udbaškom stilu stavlja u usta drugome nešto što nije rekao da ga može okriviti i osuditi. Navedi gdje sam to ja rekao da je HV pogriješila što nakon Oluje nije napunila ličke jame sa desecima tisuća zarobljenih neprijateljskih vojnika i civila da bi mi ti mogao reći "Monstruozan si".Citat:
I ako dalje sljedimo tvoju iskvarenu logiku, što je po tebi točno krivo napravila NDH u postupanju sa "neprijateljski m civilima i vojnicima" a da je to različito od postupanja partizana?
Nema tu nikakve moje logike, tikvane. To je bila logika svih tada zaraćenih strana. A kad već pitaš što je po meni točno krivo napravila NDH u postupanju sa "neprijateljski m civilima i vojnicima" a da je to različito od postupanja partizana, o tome mogu znati samo svjedoci tog vremena, što ja nisam. Evo što na tvoje pitanje odgovara jedan pouzdan i dobro informiran svjedok:

Hitlerov časnik: "Pavelić je čudovište, a mi smo ga 'izmislili'"

Primjerice ...
U prvom izvještaju Wehrmachtu, Horstenau je nakon posjeta ruralnim dijelovima NDH napisao da su ustaše "u ludom bijesu", te je opisao krajnje potresne detalje o tome kako se ustaše ponašaju prema neprijateljima i zatvorenicima. U jednom od dijelova izvještaja, opisao je kako je ustaški pukovnik osobno strijeljao oko 500 Srba starosti između 15 i 20 godina. Osim o ubojstvima stotina civila, Horstenau je obavijestio nacističko zapovjedništvo da ustaški vođe siluju gotovo svaku ženu, muče i ubijaju decu, i to najčešće pred majkama. Tokom leta 1942. godine Glaise von Horstenau je zatrpavao njemačkog veleposlanika u Zagrebu Siegfrieda Kaschea izvještajima o ustaškim zločinima nad Srbima. U jednom od njih izvještava: "Kod Slavonske Požege nalazi se jedan koncentracijski logor, koji nosi ime 'ustaški iseljenički logor'. Upravnik ovog k. l. je bivši katolički svećenik, a sada istaknuti ustaša Klajić... Tijekom jednog uobičajenog mučenja, jedan zarobljenik svom je mučitelju pokušao oteti pušku. Kad su to dojavili zapovjedniku logora Klajiću, on je naredio da se svi logoraši pobiju paljbom iz mitraljeza s dum-dum mecima. Čitav sat je trajala paljba sa ulaza u barake. Izgled baraka posle ovoga ne može se opisati. Zidovi su bili pošpricani krvlju, s njih su visili komadi mesa i prosutih mozgova, dok su podovi bili prekriveni unakaženim leševima. Barake su ostale u ovom stanju puna dva dana, sve dok nije pristigao novi transport zarobljenika, koji su ih onda očistili."
+++
Ono što je prelomilo da se Horstenau okrene protiv ustaša i nacista, bila je scena koju je zatekao u prostoriji u kojoj je na slamnatom podu sjedilo oko pedesetoro djece. Sva su bila gola, a polovica je već poumirala. Ovaj prizor Horstenau je opisao sljedećim riječima: "To je vrhunac grozote u Hrvatskoj, od strane poglavnika kojega smo sami postavili'". Njegovo nezadovoljstvo stiglo je i do njemačkog vrhovnog zapovjedništva, ali savjete nisu poslušali. Po mišljenju Glaisea von Horstenaua, Njemačka je propustila priliku smiriti ovaj prostor, jer Hitler nije prihvatio njegov plan, nego je Paveliću ostavio slobodne ruke u daljnjim pokoljima pravoslavnog stanovništva.

A danas se neki išćuđavaju kao pura dreku što se u Lici diglo na ustanak

Glaise von Horstenau je bio posebno frustriran time što su, po njegovom mišljenju, talijanske snage bile uspješnije u pacificiranju svoje zone, tako što su kao zaštitnici srpskog stanovništva "sponzorirali" četnike. Glaise von Horstenau je, prema navodima u svojim memoarima, ozbiljno razmišljao o tome da njemačke vlasti sličan model predlože partizanima. Njegove napore u tom smjeru žestoko je kočio njemački veleposlanik Siegfried Kasche, koji se zalagao za punu podršku Reicha ustaškom pokretu. Do 1944. njegovo neprijateljstvo i gađenje prema Paveliću naraslo je dotle da je bio umiješan u urotu Lorković-Vokić kojom je dio ustaških službenika namjeravao svrgnuti Pavelića i prijeći s NDH na stranu Saveznika. Horstenau je nakon sloma urote, na Pavelićev zahtjev i uz Kascheov blagoslov, 25. rujna smijenjen sa svog položaja.

Ako se usudiš, pročitaj više na: express.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # daj se iformirajbudalo 2016-11-02 09:01
Pametnjaković,
Prije no što iznosiš krvna zrnca i tko je odakle, daj se malo informiraj tko je gdje rođen, mjesto rođenja roditelja i njega samoga... neki od navedenih Velebit bi gledali s Lošinja, a ti vjerujem s Velebite...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...kretenuInfirmirani 2016-11-17 18:55
Citat budalo:
Pametnjaković,
Prije no što iznosiš krvna zrnca i tko je odakle, daj se malo informiraj tko je gdje rođen, mjesto rođenja roditelja i njega samoga... neki od navedenih Velebit bi gledali s Lošinja, a ti vjerujem s Velebite...
Neznam tko je sudjelovao u ovoj hajci između imena da raspravimo :-!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
318 # Postrojavanje vijećnikaZoZo 2016-11-01 10:20
Ovo rezolutno postrojavanje gradskih vijećnika pred skupinom razjarenih žena "angažiranih u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" da se izjasne o pravu na javnu upotrebu imena Lošinj imalo je svoju uvertiru. Na oglasnoj ploči pored ljekarne pojavio se plakatić sa smušenim, nesuvislim tekstom o nepoštivanju i narušavanju prava žena Lošinja na izjašnjavanje nošenjem transparenata s natpisom Lošinj (!) I još je pisalo da žene Lošinja to pravo nisu dale, niti ih se pitalo za mišljenje. Plakat je potpisan sa ŽENE LOŠINJA. Nisam znao da su žene Lošinja vlasnice imena Lošinj, a niti da su baš žene "angažirane u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" pod vodstvom umirovljenice Marije Bebić predstavnice SVIH žena Lošinja :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # rekla pa poreklabarbara 2016-11-01 12:00
Citat ZoZo:
Nisam znao da su žene Lošinja vlasnice imena Lošinj, a niti da su baš žene "angažirane u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" pod vodstvom umirovljenice Marije Bebić predstavnice SVIH žena Lošinja :lol:
Ista ta gospođa je za vrijeme bivšeg sistema držala predavanje za Dan žena u dvorani Doma JNA o maltretiranju djece sa Kozare od strane časnih sestara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # pretvorbagost 2016-11-01 14:14
Citat barbara:
Citat ZoZo:
Nisam znao da su žene Lošinja vlasnice imena Lošinj, a niti da su baš žene "angažirane u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" pod vodstvom umirovljenice Marije Bebić predstavnice SVIH žena Lošinja :lol:
Ista ta gospođa je za vrijeme bivšeg sistema držala predavanje za Dan žena u dvorani Doma JNA o maltretiranju djece sa Kozare od strane časnih sestara.
70-tih su bile "ustaške kurve" da bi 90-tih te iste postale "anđeli koje je sam bog poslao" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # Beposlen pop jariće krstiMiki 2016-11-01 15:20
Ovaj nebulozni plakat je i meni zapeo za oko pa sam ga snimio u ambijentu ostalih oglasa. Nisam mogao ni pomisliti da će se time baviti gradsko vijeće. Kao da nema pametnijeg posla.
i.imgur.com/fqkeMbE.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
427 # !!!s.s. 2016-11-01 10:27
Što reći nego vrhunac ljudske gluposti i primitivizma, ako si za antifašizam, onda si komunista, ako nisi za ustaše, nisi za Hrvatsku i Hrvate, ako si porijeklom Srbin, onda si četnik, isti ti primitivci nemaju pojma o ničemu, osim sebe smatrati "velikim" borcima protiv komunizma, o vječnicima ne treba raspravljati, oni su bili i ostali nula.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
618 # neofašizam na mom otokuMM 2016-11-01 13:15
ima li gospodin predsjednik gradskog vijeća namjeru objaviti imena žena koje podržavaju fašizam na Lošinju, kako bih ispisala djecu iz predškolske ustanove u kojoj dotične rade?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # ...Antikomufašista 2016-11-02 21:14
Autor teksta i naslova je u maniri najboljih udbaških i komunističkih metoda žene koje su uložile prosvjednu notu protiv veličanja i slavljenja partizansko - četničkog pokolja hrvatskog stanovništva u lici odmah nazvao fašistima. Prema tome svi koji su protiv ubijanja nevinih civila,žena i djece od strane partizana samo zbog toga što su hrvati su automatski fašisti. Nevjerojatno je da se takvi zločini slave i veličaju a 40 000 partizanskih mirovina i dalje isplaćuju iako ih je puno dobijeno na osnovu ratnih zločina protiv civilnog stanovništva RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Biti ***en i ostati pošten ...Agent WD-41 2016-11-03 09:14
Citat Antikomufašista:
Autor teksta i naslova je u maniri najboljih udbaških i komunističkih metoda žene koje su uložile prosvjednu notu protiv veličanja i slavljenja partizansko - četničkog pokolja hrvatskog stanovništva u lici odmah nazvao fašistima.
Dragi gospodine, ne brabonjaj nego navedi gdje su te žene, kako tvrdiš, "uložile prosvjednu notu protiv veličanja i slavljenja partizansko - četničkog pokolja hrvatskog stanovništva u lici". Te žene su se kukavički izmotavale, pa ako je vjerovati Puriću na otoci.net, Marija Bebić mu je rekla samo "Primio nas je predsjednik vijeća Anto Nedić i vijećnici, te smo dva sata raspravljali o temama koje nas se tiču", a Anto Nedić da ih je zasmetalo "to što je ljetos na skupu u Srbu skupina žena nastupila s transparentom na kojemu stoji 'Lošinj'". Dakle, nigdje se ne spominje ni fašizam ni antifašizam, a ni pokolj hrvatskog, ili nekog drugog stanovništva u Lici od strane bilo koga. Neki su uvijek spremni na promjenu zastave pa ne žele popu reći pop a bobu bob.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
727 # strašnoiva 2016-11-01 17:18
Upravo tako, objavite imena žena koje su za fašizam, osobito ako rade u predškolskoj ustanovi i odgajaju djecu, sramota. Ne mogu vjerovati. A o gospođi Bebić bi se moglo puno toga pričati!!! samo su pokazale koliko su neobrazovane, primitivne, ograničene. Smatram se ženom Lošinja i ponosna sam što je Bojana Genov i ostale žene otišle na obilježavanja "Dana ustanka naroda Hrvatske "i istaknule da su žene Lošinja protiv fašizma (osim ovih7)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1813 # LošinjAntikomufašista 2016-11-01 17:56
U Srbu se tradicionalno obilježava četnički pokolj u nekoliko okolnih hrvatskih sela u kojem su poubijani hrvatski civili,žene i djeca. Naslov ovog članka je iz već poznate Yugočetničke kuhinje u kojoj su svi hrvati ustaše i fašisti. Ovakav naslov i ostatak teksta je čisti govor i poticanje mržnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # LošinjSamo moj 2016-11-01 18:52
Oko čega se mi bavimo a sve ostalo ne vidimo?

Tko je to njih "napumpao"?
U nečije ime su to napravile tako da ispadnu glupe a dotle se korlja sve ostalo na ovom našem Lošinju.

Ups, ne mogu spominjati Lošinj to je rezervirano samo za neke.

Dorbro je gore napisano da mnogi ne bi niti bili na Lošinju da se povjest drugačije "okrenula" a naročito one koje se busaju velikim lošinjankama a mi ostali smo turci ili što već?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
424 # guske u magliarmin 2016-11-01 21:35
Citat Samo moj:
Dorbro je gore napisano da mnogi ne bi niti bili na Lošinju da se povjest drugačije "okrenula" a naročito one koje se busaju velikim lošinjankama a mi ostali smo turci ili što već?
Počela je bitka za mjesto gradonačelnika pa je i Marica zapasala kuburu i krenula. Nejasno je samo za koga se to ona bori, nije valjda HDZ bez Garia spao na tako niske grane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # hilary..ius..pionirka 2016-11-01 20:12
..ja mislim da je bebićka započela vlastitu kampanju za gradonačelnicu..
a što ne bi..iskusna je,uvijek je osjećala duh vremena,a i treba više žena u politici..
a napast genov i antifa je baš ono -lak poen; pa di će ta sa tim čudnim prezimenom nosat ploču sa lošinjom i još sprječavat strane investitore za golf i slikavat se po medijima..
ako može ona,može i bebićka reaktivirat svoje AFŽ skils.. i tako,što se babi snilo ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # pitanjehranitelj tuljana 2016-11-01 20:53
Jesu li Rooswelt, Eisenhower, Patton, Churchill... bili antifašisti? Jesu li SAD, VB i Francuska bile antifašističke zemlje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
76 # ...Antikomufašista 2016-11-02 21:25
Zaboravio si još jednog Titovog kolegu antifašistu Staljina on je bio odgovoran za smrt oko 20 milijuna ljudi. Napravio je mnoge čistke u Crvenoj armiji i time joj smanjio borbenu moć. Kao ključni partner Nacionalsocijal ističke Njemačke kroz Pakt Hitler-Staljin. Tijekom njegove vladavine, ubijeno je deset milijuna ljudi u gulazima i tijekom političkih progona diktatorske vlasti te od posljedica i zabluda ekonomske politike. Glavni je krivac za Holodomor, u kojem je isplaniranim genocidom, ubio od tri do pet milijuna Ukrajinaca. „Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna- statistika”
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # .. ju!Iju ... 2016-11-03 09:20
kakve veze to ima s Bebićkom i njenom bojnom za lustraciju nepodobnih parola?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # PraveLošinjke 2016-11-01 21:28
Nitko još nije naveo ta slavna lošinjska imena osoba koje jedine smiju spominjati ime "Lošinj".
Dajte nam te podatke barem kako se kaže "neslužbeno".
Na "vjeću" je bilo previše osoba i nije moguće da to nije "izašlo" pa u Lošinju se sve zna čak i prije nego čovjek promisli što će napraviti.

Alo šu napišite !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ivica i maricavještica 2016-11-02 07:29
Citat Lošinjke:
Na "vjeću" je bilo previše osoba i nije moguće da to nije "izašlo" pa u Lošinju se sve zna čak i prije nego čovjek promisli što će napraviti.
Alo šu napišite !
Očito je predsjednik vijeća zabranio da se objave imena "lošinjskih amazonki", Marica ga doslovno razbucala. :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
714 # Rvacki teoremLussigniano 2016-11-01 22:19
E moji Bleiburg, ne muljaj i ne mazi oči. 1) Lussignano=Loši njan (Lošinjan nije nužno hrvat ni talijan) , ti očito nisi sa otoka pa ti kao pravom 'rvatu i katol'ku leži brojanje krvnih zrnaca. Lussignano se koristilo davno prije Mussolinija i davno prije nego su slavenski kozojebi preuzeli upravu. O kojoj "okupaciji" govoriš kada Cres-Lošinj nikada prije 1945 nisu bili pod kontrolom Hrvata, ali jesu pod kontrolom Talijana? To im pravo nisu poricali ni Pavelić i ekipa iz NDH koji su okrunili Talijana za kralja i dali mu ime Tomislav.
2) najveći hrvatski sin i predvodnik NOB-a i antifašističkog pokreta bio je komunista J.B. Tito. Prema tome, komunisti su pokrenuli antifašizam i predvodili NOB, a dio tog komunističkog pokreta bili su i Tuđman, Hebrang, Nazor itd.
Ako tebi smeta naziv Lussignano, čemu koristiš naziv austrijskog mjesta Bleiburg, poznatog kao utočište ratnih zločinaca ustaškog pokreta. Citat Antikomufašista:
Antifašizam je civilizacijski doseg u zemljama koje nisu prošle još veće komunističke zločine i diktaturu.Potpuno je krivo poistovjećivati antifašističke pokrete u drugim zemljama sa partizanskim i svježe preobučenim četnicima koji su nakon kraja rata poubijali više stotina tisuća hrvatskih građana ,civila,žena i djece da bi njihovu imovinu i kuće podijelili partizansko-četničkim krvnicima.
Ako nisi znao Lošinjan se ne piše Lussigniano kao za vrijeme vladavine Musolinija ,sada smiješ napisati i Lošinjan ako se smatraš lošinjanom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # hrvatski Cres i Lošinjkarta 2016-11-01 22:41 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # kartografijadomagoj 2016-11-02 13:56
Citat karta:
karta je dokaz da je su Lošinj i Cres oduvijek bili hrvatski na veliku žalost nekih lošinjana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # Čiji je LošinjZ. N. 2016-11-02 14:04
Citat domagoj:
Citat karta:
karta je dokaz da je su Lošinj i Cres oduvijek bili hrvatski na veliku žalost nekih lošinjana
karta ništa ne dokazuje. Ne vidi se koliki dio Lošinja je ruski, koliki talijanski, albanski i t.d. a koliki je pod dugoročnim koncesijama. To je pravo stanje stvari, a ne ono što je na zemljovidu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # volim Lošinjmarko 2016-11-02 16:51
Citat Z. N.:
karta ništa ne dokazuje. Ne vidi se koliki dio Lošinja je ruski, koliki talijanski, albanski i t.d. a koliki je pod dugoročnim koncesijama. To je pravo stanje stvari, a ne ono što je na zemljovidu.
Zemljovidi i zastave se mijenjaju kako vjetar puše, a Lošinj će uvijek biti Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Od 1990 je cijela vijecnostLussigniano 2016-11-02 22:10
Mudro zboriš Domagoj, zato se nakon 1945 počelo uklanjati venecijanske lavove, brisati talijanska imena i nazive. Eh da i ta Hrvatska i njena državnost je od uvjek ako je 1990 od uvjek.
Hrvati su jednako mitomani kao i Srbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ...Antikomufašista 2016-11-08 12:26
Citat Lussigniano:
Mudro zboriš Domagoj, zato se nakon 1945 počelo uklanjati venecijanske lavove, brisati talijanska imena i nazive. Eh da i ta Hrvatska i njena državnost je od uvjek ako je 1990 od uvjek.
Hrvati su jednako mitomani kao i Srbi.
Poznato je da je Rapalskim ugovorima od 1920 i 1924 godine Italia dobila Istru, Zadar, otoke Cres, Lošinj i Lastovo te grad Rijeku do Sušaka.
Dolaskom na vlast u ovim krajevima provodi prisilnu talijanizaciju svih naziva gradova, sela imena i prezimena stanivmika. Čak su morali posmrtno talijanizirati po grobljima imena i prezimena mrtvih! Otjerani su svi Hrvatski učitelji i iz Italije dovedeni njihovi. Svaka domaća riječ izgovorena u školi i na javnom mjestu strogo se kažnjavala! Uvodi se velika represija prema domaćem stanovništvu, zatire se svaki trag njegova postojanja, mada je činilo 58% stanovništva.
Zbog progona i svakodnevnih maltretiranja veliki broj stanovnika njih oko 60 tisuća iselilo se u Ameriku i Jugoslaviju. Takvo stanje potrajalo je za svo vrijeme Talijanske vladavine sve do kapitulacije 8.rujna 1943 godine.Zbog općega nezadovoljstva u Kraljevini SHS, ugovor nikada nije bio razmatran u Narodnoj skupštini, već je 26. lipnja 1921. ozakonjen bez parlamentarne rasprave te je, točno nakon godinu dana, bio potvrđen kraljevom odlukom. Ugovor je velikim dijelom bio rezultat velikosrpske politike usmjerene na nagodbu s Italijom u cilju slabljenja hrvatskog položaja u Kraljevini SHS. Područja koja je Hrvatska izgubila tim ugovorom vraćena su joj nakon II. svjetskog rata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # AntifašizamMilan 2016-11-08 13:47
Citat:
... Ugovor je velikim dijelom bio rezultat velikosrpske politike usmjerene na nagodbu s Italijom u cilju slabljenja hrvatskog položaja u Kraljevini SHS. Područja koja je Hrvatska izgubila tim ugovorom vraćena su joj nakon II. svjetskog rata
Naravno da su joj vraćena. Bilo je to priznanje za antifašizam i antifašističku borbu. Požderi se Bebićka :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # državamali Ivica 2016-11-10 18:45
Citat domagoj:
Citat karta:
karta je dokaz da je su Lošinj i Cres oduvijek bili hrvatski na veliku žalost nekih lošinjana
Suverena i samostalna država je ona koja ima svoju vojsku i koja štampa svoj novac. Molim, prosvjetlite me, kad se to prvi puta desilo u Zagrebu, a kada u Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Prošlostkoja to nije 2016-11-02 10:59
Većina vas koji komentirate i navodite neke primjere iz te prošlosti koju bi trebalo pokopati a koji su primjeri iz vaših krajeva od kuda ste došli.
Nitko od vas ne pita niti se bavi onim što se tu događalo.
Opet su ponoviti što je već rečeno da većina vas ne bi niti bila tu da se kotač nije ovako okrenuo.

Neznam zašto se izjednačava parizane i uvijek su to četnici?
Ustaše što su?

Za Bleiburg i sve ostalo treba zahvaliti međunarodnim zajednicama koje su mogle a nisu napravili ništa a sve se znalo.

Što se dešavalo od 1990.g? Ista stvar.

Mi smo tu imali svoju povjest koja nije u potpunosti ista s onim što se drugdje dešavalo ali sranja je bilo svugdje.

U tim sukobima susjed izdaje susjeda, brat brata i samo se čudiš u što se sve ljudi mogu pretvoriti ili su uvijek bili takvi pa se čeka momenat da to izađe - kulminira.

Mogu slušati sve što se negdje priča i čuditi se što se sve dešavalo jer svaki dio Hrvatske je imao svoje ustaše, četnike i parizane.
Nigdje nije isto.

Što se vraćate 70 godina unazad dosta je ići 25 g pa razmisliti što se i gdje sve događalo.

Nemojte zaboraviti da se scenarij piše u političkim krugovima i uvijek sto zamorci nekim idejama stvorenih u nečijim glavama.
Te glave uglavnom budu jako daleko od događanja.

Ljudi odavde su odlazili i ranije od 1900.g radi ekonomskih razloga a u periodu nakon toga odlazili su i radi političkih razloga.

Neki u periodu od 1930.g pa do rata a neki nakon II svj. rata.

Narod nije umro ali je raseljen i to uglavnom radi politike koja se vodila.

Znači cjele obitelji nisu bile na okupu već razasuti po cjelom svjetu.

Moja nona nije živjela sa nonom jer je on bio u Americi djeca su otišla za njim - muški, nakon toga za kratkih posjeta noneva rodilo se još djece a obitelj nije bila kao takva nikada naokupu.

Zapitajte se što nam političari i danas rade sa svoj planovima bez razmišljanja što će se događati sa narodom.

Zatim nastupa pranje mozga od kojih se izrode kukolji koji u ime tog istog naroda iživljavaju se na ovaj ili onaj način na tom "svom" narodu.

Da li vodite računa kako ćemo živjeti i zakopati te duhove prošlosti?
Ne treba zaboraviti daleko od toga ali bavimo se sadašnjošću i budućnošću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
511 # fafafašista nemoj bititihranitelj tuljana 2016-11-02 17:45
Citat Lussigniano:
ti očito nisi sa otoka pa ti kao pravom 'rvatu i katol'ku leži brojanje krvnih zrnaca. Lussignano se koristilo davno prije Mussolinija i davno prije nego su slavenski kozojebi preuzeli upravu.
Lijep/školski primjer antifašista si, nazivaš cijele grupe naroda "kozojebima" a nije prvi put... dobro je rekao gospodin Ennio Flaiano: "I fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # ipakhranitelj tuljana 2016-11-02 17:55
Šalu nastranu, fašista zaista ima među nama, pogledajte oko sebe koliko ljudi priželjkuje/žal i za jakom militarizanom državom koja strogo kažnjava sve političke i ideološke neistomišljenik e, koja na čelu ima diktatora koji se kiti militarističkom titulom (duce, vođa, pukovnik, maršal) i pojavljuje se u svečanoj uniformi prepunoj ordena, u kojoj su ozbiljno ograničene osobne slobode i pravo vlasništva, koja od malena djecu indoktrinira obaveznom militarizacijom u "mladež", "pionire"... koja stalno potiče strah od susjeda ("neprijatelj nikad ne spava"), koja ima izuzetno razvijene tajne službe koje su uperene većinom na kontrolu vlastitog naroda, koja ima mrežu agenata koji po svijetu likvidiraju disidente, koja je napunila masovne grobnice svih koji su mislili drugačije i njihovim obiteljima, koja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Čizma u zubeŠišmiš 2016-11-02 18:49
Citat hranitelj tuljana:
Šalu nastranu, fašista zaista ima među nama, pogledajte oko sebe ...
"Nama ne treba demokracija. Nama treba vojna uprava i čizma u zube". Tako govoraše jedan saborski zastupnik, po obrazovanju zatvorski čuvar, a po činu general HV za kojeg su studenti "Banda anarhista i boljševičkih sotonista" koju treba rastjerati suzavcem i pendrekom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # -izamk00ki 2016-11-02 20:23
Citat hranitelj tuljana:
Šalu nastranu, fašista zaista ima među nama, pogledajte oko sebe koliko ljudi priželjkuje/žali za jakom militarizanom državom koja strogo kažnjava sve političke i ideološke neistomišljenike, koja na čelu ima diktatora koji se kiti militarističkom titulom (duce, vođa, pukovnik, maršal) i pojavljuje se u svečanoj uniformi prepunoj ordena, u kojoj su ozbiljno ograničene osobne slobode i pravo vlasništva, koja od malena djecu indoktrinira obaveznom militarizacijom u "mladež", "pionire"...
Brojiš li tu krizmu i pričest?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # at least you tried...hranitelj tuljana 2016-11-02 20:55
Ne jer ne znam režim koji provodi militarizaciju djece kroz obaveznu krizmu i pričest. Obaveznu za sve uz neizostavnu zakletvu režimu i hvalospjeve velikom voljenom vođi. Ali ti valjda znaš pa nas nauči.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Vjernost i pokornostPerohito 2016-11-03 09:33
Citat hranitelj tuljana:
Ne jer ne znam režim koji provodi militarizaciju djece kroz obaveznu krizmu i pričest. Obaveznu za sve uz neizostavnu zakletvu režimu i hvalospjeve velikom voljenom vođi. Ali ti valjda znaš pa nas nauči.
Krizma je potvrda odluke koju su o djetetu donijeli roditelji krštenjem. Krizmom postaješ punopravni pripadnik stada, a vjeronaukom i nazočenjem obredima učiš koje su ti dužnosti. A najviša ti je dužnost vjernost vatikanskom monarhu i pokornost kleru. Svi kršćanski blagdani, obredi i molitve su u krajnjoj crti hvalospjevi velikom i voljenom vođi, njegovoj majci i ostaloj sviti koje na ovom svijetu zastupa svećenstvo po ovlaštenju čelnika hijerarhijski uređenog režima vatikanske monarhije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Dresura stadaAbsolom 2016-11-04 14:13
A popima nisu dovoljne crkve koje grade na svakom koraku i školski vjeronauk nego će dresirati stado i po kućama:
Hrvatski biskupi najavili radikalne promjene: Nećemo više čekati da vjernici dođu u crkve, tražimo obitelji koje će nam za propovijedi ustupiti svoje domove
Biskupi žele probuditi vjerski život u župama, a jedna od najvećih novina bit će redoviti dolazak svećenika u obitelji vjernika.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
411 # ....Lussigniano 2016-11-02 22:18
Netko poput tebe tko negira tuđu kulturu i utjecaj, a uzdiže svoju (ne)kulturu nije drugo nego kozojeb. Netko tko negira doprinos drugih etničkih skupina i slavnu povijest ovog kraja zbog odsustva slavenske komponente, nije drugo nego kozojeb.
Netko tko iz razloga što nema svoju kulturu prisvaja tuđu kulturu, pa 2000 godina staru statuu grčkog sportaša koja je igrom slučaja završila na dnu i pronađena od nekog belgijanac krsti prefiksom "hrvatski" nije drugo nego kozojeb.
Netko tko ruši austrougarske vile i gradi starije i hrvatskoj je isto .....
Možda sam grub, niste kozojebi nego necivilizirani divljaci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # KozojebstvoFerengi 2016-11-03 10:08
Citat Lussigniano:
Netko tko ruši austrougarske vile i gradi starije i hrvatskoj je isto ...
Možda sam grub, niste kozojebi nego necivilizirani divljaci.
A što su oni kojima su Lošinjani dali povjerenje izabravši ih da vode Grad da bi svu vlast prepustili kozojebima s lovom iz Sibira?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Lussigniano 2016-11-03 23:20
Citat Ferengi:
Citat Lussigniano:
Netko tko ruši austrougarske vile i gradi starije i hrvatskoj je isto ...
Možda sam grub, niste kozojebi nego necivilizirani divljaci.
A što su oni kojima su Lošinjani dali povjerenje izabravši ih da vode Grad da bi svu vlast prepustili kozojebima s lovom iz Sibira?
Dobro pitanje, to su oni koji ovise od milosti kozojeba, a rade u Lošinj parkingu, preko noći su od lošeg radio spikera postali manageri, ekipa koja glumi oporbu u gradskom vijeću .......
Ti izraz Lošinjan, dhvacas vrlo elastično :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Domac: "Ča je sigurno je sigurno"Ministrant 2016-11-13 10:02
Citat Lussigniano:
Dobro pitanje, to su oni koji ovise od milosti kozojeba, a rade u Lošinj parkingu, preko noći su od lošeg radio spikera postali manageri, ekipa koja glumi oporbu u gradskom vijeću ...
I dok stranka čijem lošinjskom ogranku predsjedava bivši spiker, a sada manager, sipa drvlje i kamenje protiv klerikalizacije obrazovanja i klerikalne kampanje Željke Markić za ukidanje prava žena na izbor, bivši spiker časnoj sestri dodjeljuje nagradu za životno djelo sviranja na misama i održavanja vjeronauka. Spikerova stranka si tepa da je drukčija od drugih, ali pod sloganom "Ča je sigurno je sigurno" pa baš i nije drukčija: Načela su da se krše kad je to korisno za naredne izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # SpikerLussigniano 2016-11-17 19:03
Citat Ministrant:
Citat Lussigniano:
Dobro pitanje, to su oni koji ovise od milosti kozojeba, a rade u Lošinj parkingu, preko noći su od lošeg radio spikera postali manageri, ekipa koja glumi oporbu u gradskom vijeću ...
I dok stranka čijem lošinjskom ogranku predsjedava bivši spiker, a sada manager, sipa drvlje i kamenje protiv klerikalizacije obrazovanja i klerikalne kampanje Željke Markić za ukidanje prava žena na izbor, bivši spiker časnoj sestri dodjeljuje nagradu za životno djelo sviranja na misama i održavanja vjeronauka. Spikerova stranka si tepa da je drukčija od drugih, ali pod sloganom "Ča je sigurno je sigurno" pa baš i nije drukčija: Načela su da se krše kad je to korisno za naredne izbore.
Debelom spikeru treba dati Oscara za glumu. On sa PGS-om ima koliko ja sa SDS-om.
Valjda jedini predsjednik regionalne stranke sa nagčašenim osječkim naglaskom.
Ali strančarenje u svrhu probitka, da je ostao socijalizam spiker bi bio sekretar u komitetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # @lussignianopionirka 2016-11-03 10:16
..potpisujem sve što si napisao..
s tim da je "kozojeb"stanje duha..ne nužno hrvatsko,slavensko..
..iako ta kroatocentrično st u svom dubokom licemjerju može baš iznervirati..
..baš se pitam ,ponekad,čime bi ljudska povjest i civilizacija,op ćenito, bila zakinuta da netko iz nje izbriše hrvate i sve ostale južne slavene..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # ,...Lussigniano 2016-11-03 23:24
Citat pionirka:
..potpisujem sve što si napisao..
s tim da je "kozojeb"stanje duha..ne nužno hrvatsko,slavensko..
..iako ta kroatocentričnost u svom dubokom licemjerju može baš iznervirati..
..baš se pitam ,ponekad,čime bi ljudska povjest i civilizacija,općenito, bila zakinuta da netko iz nje izbriše hrvate i sve ostale južne slavene..
Naravno, ovo sa slavenstvom povezujemo sa većinskim etničkim sastavom stanovništva koje voli brojati krvna zrnca npr. Cappelliju zbog nj prezimena. Kada okrenes njihovo oružje na njih i pitaš: "tko je to Lošinjan" ti isti te prozivaju za brojanje krvnih zrnaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # LussignianoFormer losinjan 2016-12-09 12:41
Ugodno Je citati Vase komentare, jer pokazu da ima jos uvijek duha u pojedinim gradjanima losinja kao sto Ste vi, za razliku od ostalih prizemnih nacionalisticki h komentara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # šišmiši i vranehranitelj tuljana 2016-11-02 20:09
Hajde šišmišu kad si tako pametan, je li veći fašizam nazvati Slavene "kozojebima" ili nekakvu šaćicu studenata boljševicima? Bez izmotavanja kao knez na udici, molim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Cocktail "Fascism on the Beach"Šišmiš 2016-11-03 09:44
Citat hranitelj tuljana:
Hajde šišmišu kad si tako pametan, je li veći fašizam nazvati Slavene "kozojebima" ili nekakvu šaćicu studenata boljševicima? Bez izmotavanja kao knez na udici, molim.
Izjava da Hrvatskoj demokracija nije potrebna i da umjesto toga treba uvesti vojnu upravu i davati čizmu u zube je sama po sebi programatska, pa je besmisleno mjeriti je li jedna rasistička izjava izjava veći fašizam od jedne klasne. Fašizam je programski koktel rasizma, nacionalizma, antikomunizma, antiliberalizma i t.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # povratak na temulošinjanka 2016-11-02 22:04
Alo narode, tema je zašto Marici i šest neimenovanih žena, koje k tome rade u državnim službama tj.predškolskom odgoju i zdravstvu, smeta transparent Mali Lošinj protiv fašizma i što se tu ima divaniti dva sata u klubu jednog broja vijećnika!
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # ima li pilota u avionu ???enver 2016-11-02 22:45
Citat lošinjanka:
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Očito je predsjednik gradskog vijeća zloupotrebio odlazak gradonačelnika na ministarski položaj te nesnalaženje mlade i neiskusne gradonačelnice i počeo provoditi neku čudnu politiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Sve je to istoPR 2016-11-03 09:49
Citat enver:
Citat lošinjanka:
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Očito je predsjednik gradskog vijeća zloupotrebio odlazak gradonačelnika na ministarski položaj te nesnalaženje mlade i neiskusne gradonačelnice i počeo provoditi neku čudnu politiku.
Pravo govoreći, čudan je i prijedlog da se Gotovini dade status počasnog građanina. Još čudnije će biti ako ga svi vijećnici prihvate. No čisto sumnjam da bi bilo drugačije da Capeli nije otišao za ministra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # krvna zrncaatos 2016-11-03 11:45
Citat PR:
Pravo govoreći, čudan je i prijedlog da se Gotovini dade status počasnog građanina. Još čudnije će biti ako ga svi vijećnici prihvate. No čisto sumnjam da bi bilo drugačije da Capeli nije otišao za ministra.
Cappelli je predložio generala Gotovinu za počasnog građanina Lošinja da bi kompenzirao svoje talijanske korijene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Lussigniano 2016-11-05 18:26
Ovo je udaranje ispod pojasa i dozvoljeno je kad većina to radi manjini.
No Cappelli drži do svojih korjena onoliko koliko i do tvojih.......A to znači da ga zamoli đoko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...hranitelj tuljana 2016-11-05 18:58
Citat atos:
Citat PR:
Pravo govoreći, čudan je i prijedlog da se Gotovini dade status počasnog građanina. Još čudnije će biti ako ga svi vijećnici prihvate. No čisto sumnjam da bi bilo drugačije da Capeli nije otišao za ministra.
Cappelli je predložio generala Gotovinu za počasnog građanina Lošinja da bi kompenzirao svoje talijanske korijene.
Ima još toga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
59 # Počasni građaninB.R, 2016-11-04 10:10
Citat PR:
Citat enver:
Citat lošinjanka:
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Očito je predsjednik gradskog vijeća zloupotrebio odlazak gradonačelnika na ministarski položaj te nesnalaženje mlade i neiskusne gradonačelnice i počeo provoditi neku čudnu politiku.
Pravo govoreći, čudan je i prijedlog da se Gotovini dade status počasnog građanina. Još čudnije će biti ako ga svi vijećnici prihvate. No čisto sumnjam da bi bilo drugačije da Capeli nije otišao za ministra.
Može li mi neko objasnit što je to za Lošinj i Lošinjane učinio Gotovina da mu Nedić i družba žele odati tu počast. Samo bez demagogije o njegovoj borbi za neovisnu suverenu demokratsku Hrvatsku molim ... Jer to me uvjek sjeti na ono "Imamo Hrvatsku" :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Počasni građaninNN 2016-11-04 14:01
Citat B.R,:
Citat PR:
Citat enver:
Citat lošinjanka:
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Očito je predsjednik gradskog vijeća zloupotrebio odlazak gradonačelnika na ministarski položaj te nesnalaženje mlade i neiskusne gradonačelnice i počeo provoditi neku čudnu politiku.
Pravo govoreći, čudan je i prijedlog da se Gotovini dade status počasnog građanina. Još čudnije će biti ako ga svi vijećnici prihvate. No čisto sumnjam da bi bilo drugačije da Capeli nije otišao za ministra.
Može li mi neko objasnit što je to za Lošinj i Lošinjane učinio Gotovina da mu Nedić i družba žele odati tu počast. Samo bez demagogije o njegovoj borbi za neovisnu suverenu demokratsku Hrvatsku molim ... Jer to me uvjek sjeti na ono "Imamo Hrvatsku" :cry:
Bez primjedbi prošao je i prijedlog ovogodišnjih gradskih priznanja - počasni građanin Malog Lošinja postat će Ante Gotovina - piše Purić na otoci.net. Ne čudi me što su pajaci u GV prihvatili taj prijedlog, ali me zanima kojem moronu je palo na um da to predloži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # Počasni građanin s potjerniceTedi 2016-11-05 09:19
GV je prihvatio prijedlog da počasni građanin Malog Lošinj postane negdašnji bjegunac od Haškog suda, "lociran, uhićen i transferiran", te oslobođen krivnje, ali samo zbog nedostatka dokaza. A dan ili dva prije donošenje ove jednoglasne odluke o davanju počasti spomenut je u medijima u svezi slučaja Orašje da bi se mogao naći na udaru Republike Srpske preko Tužilaštva BiH sa brojnim drugim hrvatskim časnicima ...
U medijima još lani objavljene tajne istrage u BiH: Na udaru Gotovina, Krstičević i 35 časnika HV-a
hrvatska-danas.com/2016/11/03/u-medijima-jos-lani-objavljene-tajne-istrage-u-bih-na-udaru-gotovina-krsticevic-i-35-casnika-hv-a/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # žal za izgubljenim vremenomĐani 2016-11-05 19:34
Tedi, žao ti je što je oslobođen?

Sigurno mu ne možeš oprostiti istaknutu ulogu u gašenju miroljubive pobune antifašističke nenaoružane nejači koja nije željela živjeti u Tuđmanovom fašizmu i plačati fašističkim kunama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Nedićeva brigaTedi 2016-11-05 20:16
Citat Đani:
Tedi, žao ti je što je oslobođen?
Meni ni u đep ni iz đepa. To je Nedićeva briga: MAXPORTAL OBJAVLJUJE KOMPLETAN POPIS OSOBA PROTIV KOJIH JE U BOSNI I HERCEGOVINI PODNESENA KAZNENA PRIJAVA ZBOG SUMNJE DA SU POČINILE RATNI ZLOČIN.

Na popisu se nalazi 3097 osoba. Ima tu i političara i generala, Hrvata, Srba i Bošnjaka. Ima i pokojnika. Popis je nastao u vrijeme od 1992. do 1995. godine.

Na popisu su Ante Gotovina, Damir Krstičević i Željko Glasnović.

portal.braniteljski-forum.com/vijesti/ovo-je-3097-osoba-koje-su-u-bih-prijavljene-za-ratni-zlocin
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # CashTT 2016-11-05 14:40
Citat NN:
Bez primjedbi prošao je i prijedlog ovogodišnjih gradskih priznanja - počasni građanin Malog Lošinja postat će Ante Gotovina - piše Purić na otoci.net. Ne čudi me što su pajaci u GV prihvatili taj prijedlog, ali me zanima kojem moronu je palo na um da to predloži.
Mene to ne čudi. Naši gracki oci vole gotovinu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
422 # onesin 2016-11-02 23:06
Citat lošinjanka:
Alo narode, tema je zašto Marici i šest neimenovanih žena, koje k tome rade u državnim službama tj.predškolskom odgoju i zdravstvu, smeta transparent Mali Lošinj protiv fašizma i što se tu ima divaniti dva sata u klubu jednog broja vijećnika!
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Da ne rade u državnim službama ne bi imale vremena za takva sra..!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
208 # ...Antikomufašista 2016-11-03 09:08
Ne smeta plakat Mali Lošinj protiv fašizma nego smeta mjesto na kojem je prikazan.To je mjesto na kojem se veličaju zločini komunizma i njihovih tadašnjih suboraca četnika.Ne vidim razliku između fašističkih ili komunističkih zločina ,e možeš jedne zločince osuđivati a druge veličati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # A zašto na ovako ??gost 2016-11-03 12:10
Citat Antikomufašista:
Ne smeta plakat Mali Lošinj protiv fašizma nego smeta mjesto na kojem je prikazan.
Ako si pripadnica Bebićkine družbe pojasni nam zašto onda to nije i rečeno. Na primjer ovako: "I mi žene angažirane u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama smo protiv fašizma, ali ne želimo da se Lošinj u Srbu promovira kao antifašistički. "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
716 # ....Gost 2016-11-03 12:52
Citat Antikomufašista:
Ne smeta plakat Mali Lošinj protiv fašizma nego smeta mjesto na kojem je prikazan. To je mjesto na kojem se veličaju zločini komunizma i njihovih tadašnjih suboraca četnika.
To je mjesto na kojem se obilježava dan kad su izbile pobune naroda u Hrvatskoj i BiH zbog zvjerskih zločina fašizma počinjenih u razdoblju od uspostave NDH po odobrenju Mussolinija i Hitlera, dakle od 10. travnja do 27. srpnja 1941.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Nedićeva diplomacijaFigaro 2016-11-05 15:18
Citat lošinjanka:
Alo narode, tema je zašto Marici i šest neimenovanih žena, koje k tome rade u državnim službama tj.predškolskom odgoju i zdravstvu, smeta transparent Mali Lošinj protiv fašizma i što se tu ima divaniti dva sata u klubu jednog broja vijećnika!
Neka predsjednik gradskog vijeća navede koje su to žene jer ovakav sastanak u režiji nekolicine narogušenih žena za Mali Lošinj je blago rečeno jedan nemili događaj.
Nema šanse da se predsjednik vijeća izjasni o ovom nesvakidašnjem dogođaju. Izaslanstvo ljutitih žena sa lošinjskom Ž. Markić na čelu usko je povezano sa Župnim dvorom pa Nedić kao praktični vjernik pokušava diplomatski biti i jeben i ostati pošten :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # karijerist od formatađirlo 2016-11-05 17:00
Citat Figaro:
Nema šanse da se predsjednik vijeća izjasni o ovom nesvakidašnjem dogođaju. Izaslanstvo ljutitih žena sa lošinjskom Ž. Markić na čelu usko je povezano sa Župnim dvorom pa Nedić kao praktični vjernik pokušava diplomatski biti i jeben i ostati pošten
Šteta što nije dobio ministarsku fotelju za moral i ćudoređe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # diplomata od formataA4 2016-11-05 22:25
možda će se izjasniti pred TV kamerama kada novinari saznaju kako podržava fašističku ideologiju koja se širi po lošinjskim predškolskim ustanovama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Lude lošinjske babeS.D. 2016-11-03 13:57
Što dvije lude babe imaju protiv fašizama a nemaju ništa protiv komunizma. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
510 # Tko?Lude 2016-11-03 15:52
Vaš način svrstavanja nekoga u lude govori puno o vama a ne o ludima.
U Lošinju nema samo dvije lude babe, istomišljenika ima puno više.
Slažem se da svi ludi nisu smješteni u prigodne ustanove pa neznam da li ste i vi nalazite menju njima?

Zašto bi fašizam i komunizam bio jedno te isto?
Obrazložite.

Tamo gdje se fašizam manifestirao nije nužno bilo i komunizma.

Znači pobornik ste fašizma a protiv komunizma?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
612 # Lude babe3esaq 2016-11-03 16:28
Citat S.D.:
Što dvije lude babe imaju protiv fašizama a nemaju ništa protiv komunizma. :lol: :lol: :lol:
otkud ti znaš da nemaju ništa protiv komunizma, vole glupi? A lude lošinjske babe su one što su s bivšom skojevkom marom krenule u lov na vještice da im oduzmu slobodu govora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # Kakodo imena 2016-11-03 17:44
Dajte već jednom ta imena i naziva kako je napisano, udruga - veličansvenih 8.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
511 # POVIJESTV.V.G. 2016-11-03 20:51
Mirovnim ugovorom potpisanim između Republike Italije i FNRJugoslavije u Parizu dana 10.veljače 1947. godine Istra,Cres,Loši nj, te ostali otoci i Zadar ulaze u sastav FNRJugoslavije.
U bivšoj državi Jugoslaviji nije nikada postojao komunistički društveni sustav , socijalistički društveni sustav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # POVIJESTV.V.G. 2016-11-03 20:56
Citat V.V.G.:
Mirovnim ugovorom potpisanim između Republike Italije i FNRJugoslavije u Parizu dana 10.veljače 1947. godine Istra,Cres,Lošinj, te ostali otoci i Zadar ulaze u sastav FNRJugoslavije.
U bivšoj državi Jugoslaviji nije nikada postojao komunistički društveni sustav , socijalistički društveni sustav.
dakle postojao je samo socijalistički društveni sustav , kao prijelazni sustav za neki budući komunistički sustav, koji nikada nije ostvaren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
57 # ...Antikomufašista 2016-11-04 10:00
Svu vlast u Socijalističkoj FRJ je imala komunistička a ne socijalistička partija tako da je riječ socijalistička bila samo na papiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Demokracija na papiruAgent WD 40 2016-11-04 12:29
Citat Antikomufašista:
Svu vlast u Socijalističkoj FRJ je imala komunistička a ne socijalistička partija tako da je riječ socijalistička bila samo na papiru.
U programu komunističke partije, kasnije saveza komunista jasno je stajalo da joj je cilj izgradnja socijalizma kao prijelazne faze do komunizma. Nikad i nigdje članovi te partije/saveza nisu tvrdili da je dosegnut komunizam. Uostalom, i HDZ u imenu ima demokraciju, a predsjednika bira bez protivkandidata . Demokracija na papiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # ...Lussigniano 2016-11-03 23:14
Citat V.V.G.:
Mirovnim ugovorom potpisanim između Republike Italije i FNRJugoslavije u Parizu dana 10.veljače 1947. godine Istra,Cres,Lošinj, te ostali otoci i Zadar ulaze u sastav FNRJugoslavije.
Znači da "ulaze u sastav", a ne "vraćaju se matici zemlji nakon fašističke okupacije" kako danas neki vole tumačiti uz neizostavno patetično cviljenje o stoljeću sedmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
76 # Leteći odred ženaRubina 2016-11-04 08:55 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ...Antikomufašista 2016-11-04 10:17
Ovoliko laži bi se posramio i Simo Dubajić ,ali dovoljno je vidjeti da je tekst bez potpisa autora pa to dovoljno govori.Takvim lažima su zločinci 50 godina opravdavali svoje laži i ispirali mozak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
59 # Malo logikeSokrat 2016-11-04 11:03
Takvim lažima...jeli to argument, što je laž?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # Gdje su laži?Duje 2016-11-04 12:22
Citat Antikomufašista:
Ovoliko laži bi se posramio i Simo Dubajić ,ali dovoljno je vidjeti da je tekst bez potpisa autora pa to dovoljno govori.
Članak je nazvan " Izjava RF-a o Hudoj jami". Izjave ne moraju imati potpis autora. Za sadržaj je odgovoran onaj tko daje izjavu, u ovom slučaju to je Radnička frontaCitat:
Takvim lažima su zločinci 50 godina opravdavali svoje laži i ispirali mozak.
Kojim i kakvim lažima? Nisi naveo ni jednu laž napisanu u priopćenju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
517 # ČinjeniceSokrat 2016-11-04 12:31
Bezbroj knjiga, svjedočenja i dokumenata potvrđuje da su kvislinzi, koljači i ne baš nevini borci vojnih ustaških postrojbi bježali, koristeći i svoje obitelji kao zaštitu. Da su bili sluge fašistima, valjda priznajete. Da su sramota i teret za ovaj narod valjda priznajete. Da su bili opaki i to valjda priznajete. I mislim da najviše griješite koristeći tu nacionalnu priču, pa tamo je bilo bagre svih vrsta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Rasturanjevinetu 2016-11-04 12:47
Citat Antikomufašista:
Ovoliko laži bi se posramio i Simo Dubajić ,ali dovoljno je vidjeti da je tekst bez potpisa autora pa to dovoljno govori.
I ovaj tekst je bez potpisa autora. To govori da ga se zbog laži posramio i sam autor:
volim-losinj.org/politika/2610-ushit-novom-duznoscu-gradonacelnika-cappellija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Gdje je Ivica?Sokrat 2016-11-04 12:54
Ovaj tekst za koji si stavi link je malo žešća glupost, mene ga je sram čitati kao i Maričine ispade...kako je s tako ustaškim pedigreom gradila karijeru među "zločincima", tko će mi to objasniti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Promjena pričegost 2016-11-09 15:26
Citat Sokrat:
kako je s tako ustaškim pedigreom gradila karijeru među "zločincima", tko će mi to objasniti
Za vrijeme "zločinačkog" režima Marica nije mahala ustaškim pedigreom, nego pedigreom žrtve fašizma. I dobro joj je išlo. Tadašnji radnici Jadranke dobro se sjećaju kao povlaštenog kadra. A onda su se dogodile tzv. demokratske promjene kad žrtve fašizma više nisu bile na cijeni, a Tuđmanova "politika pomirbe" dovela do bujanja nostalgije za NDH i ustaštvom pa se i na Lošinju prestalo pjevati o Titu na školskim priredbama i zapjevalo Lili Marlen. Tada je i Marica promijenila priču o svojoj kalvariji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # stara pričaborko 2016-11-13 13:58
Citat gost:
Citat Sokrat:
kako je s tako ustaškim pedigreom gradila karijeru među "zločincima", tko će mi to objasniti
Za vrijeme "zločinačkog" režima Marica nije mahala ustaškim pedigreom, nego pedigreom žrtve fašizma. I dobro joj je išlo. Tadašnji radnici Jadranke dobro se sjećaju kao povlaštenog kadra. A onda su se dogodile tzv. demokratske promjene kad žrtve fašizma više nisu bile na cijeni, a Tuđmanova "politika pomirbe" dovela do bujanja nostalgije za NDH i ustaštvom pa se i na Lošinju prestalo pjevati o Titu na školskim priredbama i zapjevalo Lili Marlen. Tada je i Marica promijenila priču o svojoj kalvariji.
Nažalost nije samo Marica okrenula ćurak naopako dolaskom demokracije, mnogi žestoki partijci su se obogatili busajući se u hrvatska prsa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # PoukaAnna Maria 2016-11-04 08:59
www.znaci.net/00003/458.pdf

Da ne bi Marica nastavila bulažnjenje, pročitajte da ne bi se možda zaboravilo što je dovelo do Srba
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # I ja sam tuBudinić 2016-11-04 09:28
Čitam i ja ovo o D. Lapcu da ne bi ponovila glupost od podrške fašistima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
49 # Uh, uhLjubica Nikolić 2016-11-04 09:29
I ja čitam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Pjesma mrtvih proleteraAntifašiti 2016-11-04 10:49
Doći će nova mladost,donijet i nove dane
i nastaviće naše pjesme nedopjevane,
u živoj vatri iskovane.
O, od te smo pjesme počeli mi,kroz njih zborimo iz daljina,
poznaće u njima sestra brata,djevojka dragog,
a tužna mati sina.
I dan će slave doći,pobjeda bit će naša,
nestaće divljih zvijeri,
s četama Slobode marširaće tada
i mrtvi proleteri.
B. Ćopić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Pendrečenje antifašizmaTrombocit 2016-11-04 15:51
Citat Antifašiti:
Doći će nova mladost, donijeti nove dane
i nastaviće naše pjesme nedopjevane, u živoj vatri iskovane.
O, od te smo pjesme počeli mi,kroz njih zborimo iz daljina, poznaće u njima sestra brata,djevojka dragog, a tužna mati sina.
I dan će slave doći,pobjeda bit će naša,
nestaće divljih zvijeri, s četama Slobode marširaće tada i mrtvi proleteri.
B. Ćopić
Nova mladost dolazi s vjeronauka i donosi stare dane da nastavi pjesme nedopjevane zbog poraza fašizma. A glede Branka Ćopića, u najnovijim Novostima članak "Pendrečenje antifašizma" kako su Prosvjetna inspekcija i Državno odvjetništvo pokrenuli opsežnu operaciju suzbijanja stihova Vladimira Nazora i Branka Ćopića i poslali kriminalističku policiju na roditelje djece koja su recitirala partizanske pjesme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # mi smo antifeudalistikmet 2016-11-04 16:28
Je, kaj je- tak je. Nigdar na ovim prostorima nitko nije bio za, samo protiv. Protiv Srba, Židova, Hrvata (na otoku između dva rata), pa ponovo protiv Srba..... Nigdar ni bilo, da protiv nekog nisme bili....

I nemojte se zbog toga uzbuđivati. Da bi bili za nešto morate imati nešto soli u glavi i graditi svoju egzistenciju ne na gaženju manjine i neistomišljenik a, već na svom radu i znanju. A takvih je svuda malo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # lost in the spacedonald 2016-11-04 22:20
Citat kmet:
Je, kaj je- tak je. Nigdar na ovim prostorima nitko nije bio za, samo protiv. Protiv Srba, Židova, Hrvata (na otoku između dva rata), pa ponovo protiv Srba..... Nigdar ni bilo, da protiv nekog nisme bili....
Ovaj je fulao i šefa i stanicu, vjerojatno je mislio da je došao u Otočac. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # otočac ili otočić?kmet 2016-11-05 14:05
u mentalitetu je teško naći signifikantnu razliku. Prometno, Otočac ima i šefa i stanicu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # ....Lussigniano 2016-11-06 12:51
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....ot ok je uvijek bio tolerantna sredina, možda zato jer su oni koji su se osjećali slavenima ipak bili u manjini.
Pobrkao je otok i Otočac, definitivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Tolerancija nije u modiHajka 2016-11-06 14:09
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....otok je uvijek bio tolerantna sredina,
Ako je bio tolerantna sredina, više nije. O tome svjedoči Bebićkina hajka protiv žena koje su se usudile javno predstaviti da su s Lošinja i ulizivačko petljanje i okolišanje predsjednika gradskog vijeća da joj se ne zamjeri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ...Lussigniano 2016-11-09 06:30
Citat Hajka:
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....otok je uvijek bio tolerantna sredina,
Ako je bio tolerantna sredina, više nije. O tome svjedoči Bebićkina hajka protiv žena koje su se usudile javno predstaviti da su s Lošinja i ulizivačko petljanje i okolišanje predsjednika gradskog vijeća da joj se ne zamjeri.
Bio je dok se na otoku nije nakupilo sve i svasta. Gospođa koja je digla hajku protiv ove dvije gospođe na otok je došla možda 20 godina prije gospode koja se "usudila" uzeti transparent i pravo da predstavljati Lošinj.
Važno da se gura teoroja da oni stariji Lošinjani ne trpe pridošlice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # o tolerancijikmet 2016-11-10 22:21
dosta sam čitao o otočkoj toleranciji, ponajviše me frapirala ljubav i sklad između hrvatske i talijanske zajednice, kako za austrije tako i za italije. To što se netko želi prikazati kao izvorno tolerantan, a eto dotepenci su sve zeznuli, ne znači da je to točno. Dakle, pročitajte nešto što nije jučerašnji broj 24sata pa da onda pričamo o temi. Hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Kmetska poslaLussigniano 2016-11-11 10:23
Citat kmet:
dosta sam čitao o otočkoj toleranciji, ponajviše me frapirala ljubav i sklad između hrvatske i talijanske zajednice, kako za austrije tako i za italije. To što se netko želi prikazati kao izvorno tolerantan, a eto dotepenci su sve zeznuli, ne znači da je to točno. Dakle, pročitajte nešto što nije jučerašnji broj 24sata pa da onda pričamo o temi. Hvala.
A od kuda tebi kompetencija govoriti o odnosima hrvatsko-talija nsko-austrijske zajednice na otoku???? Što si ti to pročitao, uđbenik koji su pisali u Zagrebu ili Beogradu???
Mislim da je jedan od dokaza tolerancije bio bilingvizam koji je smetao i smeta uglavnom onima koje ti nazivaš "dotepenci". otočani slavenskog ,hrvatskog ili tal porijekla sklapali su brakove kroz povijest i zivjeli u skladu.
Ovdje u komentarima zna se pronaći komentar na tal porijeklo nekog otočana, to od otočana nećeš čuti. Sama riječ "dotepenec" koju ti koristiš sklepana je na kontinentu (znači da otočani nemaju svoj izraz za koji bi koristili za segregaciju. Dotepenec se koristi u očito "multikulturaln om i tolerantnom" Zagrebu koji na otok donose tolerantne osobe sa kontinenta kao ti .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # krađa zaključkakmet 2016-11-11 13:56
ukrao si mi zaključak (kmetska posla) - to najbolje opisuje tvoju drkicu, dokazivanja i propitivanja tuđih kompetencija. Ne čini mi se izgledno da imaš 100 godina, dakle ništa o čemu pišeš ne znaš direktno već iz priča ili zapisa, pa ti je propitivanje tuđih kompetencija promašaj - tvoje naime nisu ništa bolje. Usput, ne znaš niti šta drugi čitaju niti s kim su razgovarali.
Da ispravimo terminologiju, ako ti se to više sviđa, umjesto dotepenec rabi furešt, ispada isto, što je posprdnije zaključi sam..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...Lussigniano 2016-11-11 22:29
Nemam 100 godina, rođen sam i odrastao u Lošinju....čita o sam dosta razne izvore, a ne gledao tv kalendar obrada kosovca. Po tvojim stavovima zaključujemo da nisi iz Lošinja rođenjem ni porijeklom, zaključio bi da si "dobro obaviješten" iz razgovora sa starijim vikendasima, bivšim djelatnicima UDBE i KOS-a koji su imali sreće uzurpirati otočke nekretnine nakon rata. To ti valjda daje pravo na taj stav, da misliš da si uzvišen.
Koristi se i dalje svojom terminologijom kojom vi u ZG posprdno obiljezavate pridošlice.
Sa kime god da pričaš, što god da čitaš u krivu si jer Lošinjani ne koriste riječ Furest, barem ne oni koje ja poznam. Furešt je možda dovedeno iz dalmacije...
Možda si taj izraz čuo od osoba poput aktora gornjeg članka, osoba koje nisu rođene na otoku, doselile su u razmaku od 20 godina pa jeda osoba oduzima pravo onoj drugoj da predstavlja otok......no ti izraz otočan, Lošinjan smatraš elastično, ipak su za tebe u tvojoj mentalnoj drkačini svi ne rođeni u ZG za tebe samo kmetovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # UDBA I KOSkmet 2016-11-12 09:35
Nisam znao da si tako analitički sposoban, ali temu si otvorio u dobrom smjeru. Znaš da se stariji vikendaši bili djelatnici UDBE i KOS-a, super, to znaju svi koji su na otoku duže od 5 minuta.
Evo ti pitanje za 100 kuna: tko su od domaćih ljudi bili "drukeri" ili "cinkaroši" ili potkazivači tih istih službi? Ajde, ako si s otoka znaš, a bilo ih je dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Lussigniano 2016-11-12 15:00
Citat kmet:
Evo ti pitanje za 100 kuna: tko su od domaćih ljudi bili "drukeri" ili "cinkaroši" ili potkazivači tih istih službi? Ajde, ako si s otoka znaš, a bilo ih je dosta.
Zadrži tih 100 kn, ja ne znam tko se time bavio , a sumnjam da znaš i ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # UDBA I KOS i oni koji neznajukmet 2016-11-12 15:27
o-ho, brzo smo reterirali, ajde majstore, udbaša nije bilo više od tridesetak, a drukali su mnogi.
U maloj sredini se zna kad netko glasnije prdne, pa onda i kad netko nekog potkaže, pa drugi naj... a prvi napreduje.

Kako ti je to promaklo, uočio si udbaše i kosovce, ali gle čuda, samo na ovom otoku oni nisu imali informatore i potkazivače. Ako si tu rođen kao što tvrdiš, nešto bi morao znati....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Lussigniano 2016-11-12 19:14
Pa sada, ti očito govoriš o stvarima o kojima neznas puno, kao npr poslijeratnu situaciju na Lošinju.
Prije svega nakon rata velika većina domicilnog stanovništva je napustila otok (60-70%). Njihova mjesta popunili su mnogi koje bi ti danas nazvao "domaći" i naravno da su postojali informator.
Ja tada nisam bio rođen pa neznam tko je to mogao biti. Ali ti ako se već hvalis da znaš.....reci. sumnjam da znaš ujedno ime...cilj ti je samo prikazati otočane u lošem svijetlu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # poznam nekekmet 2016-11-12 19:43
a šta ako sam unuk jednog od tih udbaša, pa se sjećam tko je od domaćih kod dede dolazio "na kavu" ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # ...Lussigniano 2016-11-12 21:03
Citat kmet:
a šta ako sam unuk jednog od tih udbaša, pa se sjećam tko je od domaćih kod dede dolazio "na kavu" ?
Pa rekao bi ovako, da si unuk nekog UDBA-sa (kao što sam kažeš) vjerojatno...da znaš tko je bio "informator", možda, a da možeš razlučiti tko je "domaći" , a tko nije (ti bi rekao "dotepenec") malo vjerojatno.
Kao sto sam rekao, neznas ništa o otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # da zaključimokmet 2016-11-12 21:29
dakle, udbaši su naseljeni, informatori nisu s otoka, divljač i borovi su također alohtoni... jednom riječju, na otoku žive manje više moralne vertikale, loših ljudi nema, svo zlo dolazi s kontinenta, i osim starosjedioca nitko ne razumije otok.
Ako zbilja u to vjeruješ, nema neke pretjerane koristi s tobom raspravljati, jer se uvijek pozivaš na neku od tih "općih i neoborivih istina".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ImputirasLussigniano 2016-11-13 09:03
Ne to nisam rekao , ali ponavljam, govoriš o stvarima o kojima neznas ništa. Doći u ove krajeve nakon 1945 nije isto kao doći u Zagreb, Varaždin itd....
Prije svega, u Lošinju nije postajala ta "jugoslavenska komponenta", nije de puno ljudi borilo u partizanskim redovima. Najveći jugoslaveni i komunisti su dovedeni sa creskih sela. Masa njih je nakon propasti komunizma i ukidanja biračkih penzija otrcalo po Talijanske penzije :-))))
Od 30-40 % onih koji su ostali (uglavnom starci) možda su neki bili i informator, ali zdrava logika ti kaže da netko tko je rođen u Austriji, odrastao u Italiji teško da bi postao DOBROVOLJNI suradnik UDBE.
Ti doista o ovim krajevima neznas puno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .......Antikomufašista 2016-11-08 11:31
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....otok je uvijek bio tolerantna sredina, možda zato jer su oni koji su se osjećali slavenima ipak bili u manjini.
Pobrkao je otok i Otočac, definitivno.

Poznato je da je Rapalskim ugovorima od 1920 i 1924 godine Italia dobila Istru, Zadar, otoke Cres, Lošinj i Lastovo te grad Rijeku do Sušaka.

Dolaskom na vlast u ovim krajevima provodi prisilnu talijanizaciju svih naziva gradova, sela imena i prezimena stanivmika. Čak su morali posmrtno talijanizirati po grobljima imena i prezimena mrtvih! Otjerani su svi Hrvatski učitelji i iz Italije dovedeni njihovi. Svaka domaća riječ izgovorena u školi i na javnom mjestu strogo se kažnjavala! Uvodi se velika represija prema domaćem stanovništvu, zatire se svaki trag njegova postojanja, mada je činilo 58% stanovništva.

Zbog progona i svakodnevnih maltretiranja veliki broj stanovnika njih oko 60 tisuća iselilo se u Ameriku i Jugoslaviju. Takvo stanje potrajalo je za svo vrijeme Talijanske vladavine sve do kapitulacije 8.rujna 1943 godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # @antikomufasist aLussigniano 2016-11-08 23:07
Citat Hajka:
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....otok je uvijek bio tolerantna sredina,
Ako je bio tolerantna sredina, više nije. O tome svjedoči Bebićkina hajka protiv žena koje su se usudile javno predstaviti da su s Lošinja i ulizivačko petljanje i okolišanje predsjednika gradskog vijeća da joj se ne zamjeri.
Citat Antikomufašista:
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije..... otok je uvijek bio tolerantna sredina, možda zato jer su oni koji su se osjećali slavenima ipak bili u manjini. Pobrkao je otok i Otočac, definitivno.
Poznato je da je Rapalskim ugovorima od 1920 i 1924 godine Italia dobila Istru, Zadar, otoke Cres, Lošinj i Lastovo te grad Rijeku do Sušaka.
Dolaskom na vlast u ovim krajevima provodi prisilnu talijanizaciju svih naziva gradova, sela imena i prezimena stanivmika. Čak su morali posmrtno talijanizirati po grobljima imena i prezimena mrtvih! Otjerani su svi Hrvatski učitelji i iz Italije dovedeni njihovi. Svaka domaća riječ izgovorena u školi i na javnom mjestu strogo se kažnjavala! Uvodi se velika represija prema domaćem stanovništvu, zatire se svaki trag njegova postojanja, mada je činilo 58% stanovništva.
Zbog progona i svakodnevnih maltretiranja veliki broj stanovnika njih oko 60 tisuća iselilo se u Ameriku i Jugoslaviju. Takvo stanje potrajalo je za svo vrijeme Talijanske vladavine sve do kapitulacije 8.rujna 1943 godine.
Dolaskom Jugoslavije u Istru, Rijeku i otoke dolazi do egzodusa stanovništva preko 300k ljudi)......tad a Lošinj biva ispraznjen. Čak 70 posto stanovništva odlazi jer ne želi živjeti u jugi kojoj ne pripadaju. (Tada na otok dolaze ovi sa Velebita kojima danas smeta NOB i antifašizam). Ti ljudi nose i slavenska prezimena, danas se npr okupljaju u udrugama esula. Kroz što su prolazili govore činjenice (Foibe, likvidacije itd). Pročitajte knjige Egzodus koju je na engl preveo Lošinjan Eisenbichler ili knjigu N. Zorovich Mia odissea col mare, (primjećujes da nemaju talijanska prezimena??) Eto vidiš kako se pila može okrenuti naopako.
Poanta je da se granice neće mijenjati, da je nepravda učinjena i jednima i drugima. Ali brate dosta je više te kroatocentricno sti , slavljenja NDH i uzdizanja hrvatstva nad svima ostalima. Oni koji su jučer plesali žikino kolo u domu JNA postali su najveći domoljubi i hrvatine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Avangarda konzervativne revolucijeTopolino 2016-11-09 10:10
Citat Lussigniano:
Citat Hajka:
Citat Lussigniano:
Kmet se totalno pogubio i pokazuje nerazumijevanje materije.....otok je uvijek bio tolerantna sredina,
Ako je bio tolerantna sredina, više nije. O tome svjedoči Bebićkina hajka protiv žena koje su se usudile javno predstaviti da su s Lošinja i ulizivačko petljanje i okolišanje predsjednika gradskog vijeća da joj se ne zamjeri.
Ali brate dosta je više te kroatocentricnosti, slavljenja NDH i uzdizanja hrvatstva nad svima ostalima. Oni koji su jučer plesali žikino kolo u domu JNA postali su najveći domoljubi i hrvatine.
I prijavljivali su partijskom komitetu sve koji idu u crkvu te držali predavanja o vlastitom iskustvu sa zločinima fašista. Sada se guraju u prve redove konzervativne revolucije i reafirmacije fašizma da im ne izmaknu prvoboračke privilegije. A predsjednik gradskog vijeća i par vijećnika koji inače ceremonijalno polažu vijence povodom godišnjica oslobođenja Lošinja od nacističko - fašističkih okupatora pristaju da im Bebićka na čelu skupine žena "angažiranih u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" čita bukvicu što su neke druge žene javno istakle transparent "Mali Lošinj protiv fašizma". Umjesto da ih uljudno otpravi podsjećanjem da je antifašizam ugrađen u temelje ustavnog poretka RH te da se zamjerka što je Mali Lošinj spomenut u kontekstu protivljenja fašizmu može shvatiti kao osporavanje ustava RH, Nedić je muljao nešto o pravu na stav i sudskom traženju zadovoljštine. Očito je da su Nedić i nazočni vjećnici kalkulirali s predstojećim lokalnim izborima pa su pred ofenzivom žena "angažiranih u zdravstvu, predškolskom odgoju, te udrugama" pod vodstvom jedne umirovljenice izabrali taktiku nezamjeranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # LussiAntikomufašista 2016-11-09 10:19
A što si se ti toliko uhvatio Ustaša i NDH ,koliko god ti spominjao ustaše i NDH to ne može opravdati masovne zločine partizana i komunista koji su se na ovim prostorima ponašali isto kao i fašisti a ponekad i gore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Bez Ustaša ne bi bilo Partizana.Kismet 2016-11-09 12:52
Citat Antikomufašista:
A što si se ti toliko uhvatio Ustaša i NDH ,koliko god ti spominjao ustaše i NDH to ne može opravdati masovne zločine partizana i komunista koji su se na ovim prostorima ponašali isto kao i fašisti a ponekad i gore.
Spominjanjem Ustaša i NDH ne opravdavaju se zločini, ali se objašnjavaju. Čak i prema zakonima fizike svaka akcija izaziva reakciju. Ustanak je bio reakcija na ustaški teror. Bez Ustaša ne bi bilo Partizana. Sve drugo je prozirni pokušaj da se potezanjem Partizana izjednači krivnja onih koji su bili teroriziral s krivnjom onih koji su se branili od terora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ...Lussigniano 2016-11-09 16:05
Citat Antikomufašista:
A što si se ti toliko uhvatio Ustaša i NDH ,koliko god ti spominjao ustaše i NDH to ne može opravdati masovne zločine partizana i komunista koji su se na ovim prostorima ponašali isto kao i fašisti a ponekad i gore.
Navedi komunističke ili fašističke zločine u ovom kraju. Da ih je bilo već odavno bi ih ti tsksativno nabrojao. Ti ne shvaćam da NDH i ustaški pokret sa Lošinjem ima veze koliko i Lošinj i aboriđani.
O NDH svoji sud je dala povijest, svjedoci smo suda o NDH kroz postupak beatifikacije Stepinca koji zbog svoje veze sa NDH neće biti beatificirsn tako skoro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ...Antikomufašista 2016-11-09 21:20
Citat Lussigniano:
Citat Antikomufašista:
A što si se ti toliko uhvatio Ustaša i NDH ,koliko god ti spominjao ustaše i NDH to ne može opravdati masovne zločine partizana i komunista koji su se na ovim prostorima ponašali isto kao i fašisti a ponekad i gore.
Navedi komunističke ili fašističke zločine u ovom kraju. Da ih je bilo već odavno bi ih ti tsksativno nabrojao. Ti ne shvaćam da NDH i ustaški pokret sa Lošinjem ima veze koliko i Lošinj i aboriđani.
O NDH svoji sud je dala povijest, svjedoci smo suda o NDH kroz postupak beatifikacije Stepinca koji zbog svoje veze sa NDH neće biti beatificirsn tako skoro.
Opet ti o ustašama i NDH koji kako sada i sam tvrdiš nemaju nikakve veze sa ovim krajem jer su u ovom kraju ubijali talijani i partizani ,ali zaboravljaš da je tema članka proslava pokolja i protjerivanja hrvata iz Like koja se obilježava u Srbu ,previše mi bježiš iz konteksta članka.Djelomič no izlaženje iz konteksta članka ima smisla ako je povezano sa člankom ali ovako ja u kope ti u špade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
59 # ...Lussigniano 2016-11-09 22:36
Gospođe iz Lošinja su za antifašizam kao civilizacijsku stečevinu. Proslava u Srbu je upravo to, obilježavanje ustanka.
Te priče tko je koga ranije, da li ustaše ili četnici sa Lošinjem nemaju nikakve veze. A ovi koji su svojedobno u domu JNA bili kao doma, a sada peru savjest i glume dezurne ustaše neka ne opterećuju ovaj napaceni narod glupostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Tisuću puta ponovljena laž ...Gost 2016-11-10 09:26
Citat Antikomufašista:
zaboravljaš da je tema članka proslava pokolja i protjerivanja hrvata iz Like koja se obilježava u Srbu ,
Tisuću puta ponovljena laž postaje istina, rečenica je koja se pripisuje Gebelsu. No to je prastara metoda manipulacije ljudima, a koristiš je i ti: Uporno ponavljaš laž da se u Srbu slavi pokolj i protjerivanje Hrvata iz Like. To naprosto nije istina. U Srbu se slavi ustanak naroda Like i dijela Bosne protiv ustaškog terora koji je zabrinuo čak i njemačkog predstavnika u NDH zabrinutog za interese njemačke okupacijske vojske. Stalno ponavljanje laži kako se slavi pokolj i protjerivanje Hrvata služi tome da tu prijesnu laž ljudi prihvate kao istinu i prestanu propitivati što je prethodilo ustanku. Zanimljivo je da Lussignianu zamjeraš bježanje iz konteksta, ali sam kao Vrag od tamjana bježiš od konteksta tih događaja. Ti događaji nisu samo pobuna, nego i uzrok te pobune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Profašistička akcija osam ženaJoJo 2016-11-13 08:55
Citat Antikomufašista:
Citat Lussigniano:
O NDH svoji sud je dala povijest, svjedoci smo suda o NDH kroz postupak beatifikacije Stepinca koji zbog svoje veze sa NDH neće biti beatificirsn tako skoro.
Opet ti o ustašama i NDH koji kako sada i sam tvrdiš nemaju nikakve veze sa ovim krajem jer su u ovom kraju ubijali talijani i partizani, ali zaboravljaš da je tema članka proslava pokolja i protjerivanja hrvata iz Like koja se obilježava u Srbu ,previše mi bježiš iz konteksta članka. Djelomično izlaženje iz konteksta članka ima smisla ako je povezano sa člankom ali ovako ja u kope ti u špade.
Tema članka nije proslava pokolja i protjerivanja Hrvata iz Like, nego akcija skupine od osam profašistički nastrojenih žena da se zabrani korištenje svetog imena Lošinj pri obilježavanju i proslavi dana kad je narodu Like "puknuo film" zbog divljačkog ustaškog terora pa se radi opstanka dignuo na ustanak.
A što se tiče ovog kraja, u vrijeme ustanka u Lici nije ima veze s NDH i ustašama jer je bio talijanski teritorij pod fašističkom vlasti. A o tome tko je sve ubijao na ovim otocima imaš podsjetnik što se dogodilo baš na današnji dan na www.otoci.net:
13/11/1943
Nijemci u M. Lošinju strijeljali 30-ak partizana, aktivista i rodoljuba, među kojima su bili Mate Vidulić i Giovanni Del Conte
13/11/1943
U Cresu, njemački okupatori priveli vođe narodne vlasti, većina ih je potom ubijena ili odvedena u koncentracijske logore
13/11/1943
Ubijen Mario Martinolić (rođ. 1905. u M. Lošinju), antifašist, po njemu nazvana Osnovna škola
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # večernji.hrAntikomufašista 2016-11-14 10:00
Grad Vrbnik nazivaju krčkom kolijevkom svećenika. Samo u novijoj povijesti više od dvadeset ih se odlučilo za duhovna zvanja, a među njima su kardinal Josip Bozanić i karizmatik vlč. Zlatko Sudac. Vrbniku se uistinu može dati hrvatski predznak. Odakle onda šezdesetak godina stara priča o 19 četnika koje su partizani zarobili nakon borbi u Malom Lošinju gdje su, prema podacima povjesničara koji su od Drugoga svjetskog rata naovamo pisali povijest, zarobljeni te bez suda strijeljani i bačeni u jamu u brdima iznad Crikvenice.

Točno tako: povijest pišu pobjednici, a bez argumenata protivničke strane. Potomci 19 Vrbenčana koji su čudnom igrom sudbine proglašeni četnicima pedeset su godina živjeli s tim strašnim pečatom. Svima je poznato kako se komunistička vlast u Jugoslaviji odnosila prema takvim ljudima: bili smo bez ikakavih prava, ali i to je prošlo. Međutim, nakon patnji u bivšoj državi, ni u slobodnoj Hrvatskoj nismo dočekali istinu i rehabilitaciju naših predaka. Umjesto toga, Ivan Kovačić u knjizi "Otok Krk u Drugom svjetskom ratu 1941-1943" opet piše o 19 četnika iz Vrbnika i kaže da su poginuli u borbama u Malom Lošinju. Urednik knjige je naš Krčanin, akademik Petar Strčić, koji je uz dr. Mihaela Sobolevskog i recenzent.

I ovaj put sve što je napisano dokumentirano je jednostrano, isključivo dokumentima komunista te iskazima komunista i bivših partizana. Ni u jednom od tri poglavlja posvećena četništvu na otoku Krku nema izjava protivničke strane, premda živih potomaka ima i u Vrbniku i u Rijeci kazala nam je Radosna Mihajić, koja je mnogo truda uložila kako bi prikupila podatke o pravoj istini i konačno rehabilitirala nepravedno prokazane Vrbenčane.

Reagirala je na spomenutu knjigu, ali ono što je napisano ostaje i dalje kao jedina istina o tim ljudima.
Istina je potpuno drukčija i da su se autori potrudili, mogli su je doznati kao i ja. Bili su to civili, obrtnici i poljoprivrednic i od kojih su neki bili u udruzi "Sokol", a drugi su jednostavno priznavali Kraljevinu Jugoslaviju kao svoju državu. Mnogima se zbog toga prijetilo i smrću. Kad je kapitulirala Italija, u Vrbniku se pročulo da u Mali Lošinj dolaze kralj i Englezi, ali i da nadiru partizani, pa je njih 19 uskočilo u kamion i krenulo ususret kralju. U Malom Lošinju bilo je četničko uporište i kad su ga partizani razbili, sa zarobljenim četnicima zarobljeno je i 19 Vrbenčana. Svi zajedno su bez suda strijeljani ponad Crikvenice i bačeni u jamu, o čemu sam našla podatke u ispovijesti i svjedočanstvu partizana Pavla Romića kaže R. Mihajić.

Premda zna sva imena, zasad ih ne želi objaviti, ali želi da se njima pozabave pošteni povjesničari, da se u jami u kojoj se nalaze DNK metodom utvrde njihovi posmrtni ostaci i da se napokon ta lažna priča okonča.
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Uvreda antifašizmomKic 2016-11-14 14:34
Citat Antikomufašista:
Grad Vrbnik nazivaju krčkom kolijevkom svećenika ...
A da ti nama pojasniš kakve veze ima ova mutna štorija s intervencijom Hrasta, Pokreta za život i Bedema ljubavi protiv uvrede Lošinja antifašizmom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Mufa pod bubregeLussigniano 2016-11-14 15:44
Citat Antikomufašista:
Grad Vrbnik nazivaju krčkom kolijevkom svećenika. Samo u novijoj povijesti više od dvadeset ih se odlučilo za duhovna zvanja, a među njima su kardinal Josip Bozanić i karizmatik vlč. Zlatko Sudac. Vrbniku se uistinu može dati hrvatski predznak. Odakle onda šezdesetak godina stara priča o 19 četnika koje su partizani zarobili nakon borbi u Malom Lošinju gdje su, prema podacima povjesničara koji su od Drugoga svjetskog rata naovamo pisali povijest, zarobljeni te bez suda strijeljani i bačeni u jamu u brdima iznad Crikvenice.

Točno tako: povijest pišu pobjednici, a bez argumenata protivničke strane. Potomci 19 Vrbenčana koji su čudnom igrom sudbine proglašeni četnicima pedeset su godina živjeli s tim strašnim pečatom. Svima je poznato kako se komunistička vlast u Jugoslaviji odnosila prema takvim ljudima: bili smo bez ikakavih prava, ali i to je prošlo. Međutim, nakon patnji u bivšoj državi, ni u slobodnoj Hrvatskoj nismo dočekali istinu i rehabilitaciju naših predaka. Umjesto toga, Ivan Kovačić u knjizi "Otok Krk u Drugom svjetskom ratu 1941-1943" opet piše o 19 četnika iz Vrbnika i kaže da su poginuli u borbama u Malom Lošinju. Urednik knjige je naš Krčanin, akademik Petar Strčić, koji je uz dr. Mihaela Sobolevskog i recenzent.

I ovaj put sve što je napisano dokumentirano je jednostrano, isključivo dokumentima komunista te iskazima komunista i bivših partizana. Ni u jednom od tri poglavlja posvećena četništvu na otoku Krku nema izjava protivničke strane, premda živih potomaka ima i u Vrbniku i u Rijeci kazala nam je Radosna Mihajić, koja je mnogo truda uložila kako bi prikupila podatke o pravoj istini i konačno rehabilitirala nepravedno prokazane Vrbenčane.

Reagirala je na spomenutu knjigu, ali ono što je napisano ostaje i dalje kao jedina istina o tim ljudima.
Istina je potpuno drukčija i da su se autori potrudili, mogli su je doznati kao i ja. Bili su to civili, obrtnici i poljoprivrednici od kojih su neki bili u udruzi "Sokol", a drugi su jednostavno priznavali Kraljevinu Jugoslaviju kao svoju državu. Mnogima se zbog toga prijetilo i smrću. Kad je kapitulirala Italija, u Vrbniku se pročulo da u Mali Lošinj dolaze kralj i Englezi, ali i da nadiru partizani, pa je njih 19 uskočilo u kamion i krenulo ususret kralju. U Malom Lošinju bilo je četničko uporište i kad su ga partizani razbili, sa zarobljenim četnicima zarobljeno je i 19 Vrbenčana. Svi zajedno su bez suda strijeljani ponad Crikvenice i bačeni u jamu, o čemu sam našla podatke u ispovijesti i svjedočanstvu partizana Pavla Romića kaže R. Mihajić.

Premda zna sva imena, zasad ih ne želi objaviti, ali želi da se njima pozabave pošteni povjesničari, da se u jami u kojoj se nalaze DNK metodom utvrde njihovi posmrtni ostaci i da se napokon ta lažna priča okonča.
vecernji.hr/.../...
Ti mora da si zaluđen klero-fašizmom kad pišeš ovako duge i besmislene tekstove.
To što na Krku šalju sinove u popove nema veze sa hrvatstvom već sa siromaštvom.

Kako onda objasnjavas činjenicu da su Lošinjski svećenici otišli sa Talijanima i nastavili djelovati u italiji???

Ne postoji hrvatska katolička crkva!!!!

Btw ono što očito neznas ili znaš a želiš nama prodati antifašiste isključivo kao zločince:
Krčani su bili Jugoslovenćine vijerni Karađorđevičima i jedini otok na Jadranu koji je imao četničke dobrovoljce.
Tako da se i grad danas poznat kao Punat, tada zvao Aleksandrovo, u čast tvojem (pretpostavljam da su ti preci živjeli u krajevima koji su bili dio kraljevstva SHS) KRALJU Aleksandru Karađorđevići.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # καθολικόςNono 2016-11-14 16:26
Citat Lussigniano:
Ne postoji hrvatska katolička crkva!!!!
Točno! Naziv "katolička" dolazi od grčke riječi καθολικός sa značenjem sveopći, univerzalni. Dakle, postoji katolička Crkva u Hrvatskoj, ali ne postoji hrvatska katolička Crkva. Ako je katolička, ona je rimokatolička s vatikanskim monarhom, papom na čelu. A sve ono okapanje oko Stepinca bilo je zbog njegovog odbijanja da osnuje hrvatsku katoličku Crkvu. Ostao je vjeran rimskom papi kao svom vladaru do kraja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...Lussigniano 2016-11-14 19:59
Citat Nono:
Citat Lussigniano:
Ne postoji hrvatska katolička crkva!!!!
Točno! Naziv "katolička" dolazi od grčke riječi καθολικός sa značenjem sveopći, univerzalni. Dakle, postoji katolička Crkva u Hrvatskoj, ali ne postoji hrvatska katolička Crkva. Ako je katolička, ona je rimokatolička s vatikanskim monarhom, papom na čelu. A sve ono okapanje oko Stepinca bilo je zbog njegovog odbijanja da osnuje hrvatsku katoličku Crkvu. Ostao je vjeran rimskom papi kao svom vladaru do kraja.
Problem sa Stepincem bilo je suradnja sa Pavelićem, pokrštavanje pravoslavnih i židva, zatvaranje očiju pred Jasenovcem.... A onda možda ovo što si naveo.
Tvoji argumenti su na tragu modernog hrvata (npr. Danko Ljončar, Nikica Valentić) koji odleži u zatvoru zbog kriminala, kaže da je odležao jer je bio domoljub.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Antikomufašista 2016-11-14 20:12
Naravno da ne postoji hrvatska katolička crkva ali bi mi bilo drago znati gdje si to uopće pročitao? Ili ne razumiješ hrvatski jezik ili namjerno izmišljaš i izokrećeš tekst .Nisam napisao ovaj tekst nego kopirao iz Večernjeg lista i naveo izvor i link.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ...Lussigniano 2016-11-15 00:12
Time što kažeš da Vrbnik jer je dao toliko popova ima izrazito hrvatski predznak. Time se da zaključiti gorljivi katolici= veliki hrvati. Ako netko ne ide u crkvu očito nije dovoljno velik hrvat.
Objasni ti meni onu tezu o Kršćanima razinama katol'cima i postojanju četničkih postrojba i grada Aleksandrova na Krku (otoku sa izrazito rvackim predznakom)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hrvatski predznakOfca 2016-11-15 09:16
Podatak da je samo u novijoj povijesti više od dvadeset Vrbničana odabralo popovsku profesiju kao temelj vlastite egzistencije - a među njima J. Bozanić i Z. Sudac - o Vrbničanima govori štošta, ali tvrdnja da mu se zbog toga "uistinu može dati hrvatski predznak" je bezobrazna, uvredljiva i diskriminirajuć a. Iz takve tvrdnje proizlazi da hrvatski krajevi koji ne "proizvode" katoličke pope kao Vrbnik nemaju hrvatski predznak, a slijedom takve zlokobne i zloslutne logike - tko nije katolik taj nema uistinu hrvatski predznak + pa stoga nije Hrvat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Svezmješano 2016-11-15 17:17
Što se neki uzmu za pravo da postavljaju pravila, sada su odjednom svi katolici hrvati oni ostali nikako?
Koje su nacionalnosti?
Znači i katolici u Italiji su rvati a ostali koji nisu katolici što su "samo" talijani?
Koliko teorija i "pravila" samo na ovoj stranici, gdje je preostala Hrvatska, što bi sve još izašlo?
Kako učiti mladost u školi, meni je bilo lako nije bilo lijevo niti desno ali sam imala svoju mladost.
Kako vi to svi danas zvali nije me briga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .....gost 2016-11-29 14:37
Citat:
Opet ti o ustašama i NDH koji kako sada i sam tvrdiš nemaju nikakve veze sa ovim krajem jer su u ovom kraju ubijali talijani i partizani, ali zaboravljaš da je tema članka proslava pokolja i protjerivanja hrvata iz Like koja se obilježava u Srbu
Ne, dragoviću. Tema članka nije proslava pokolja i protjerivanja hrvata iz Like. Tema članka je obilježavanje dana ustanka naroda Like zbog zločina ustaškog režima. Reći da se u Srbu slavi pokolj i protjerivanje Hrvata laž je po uzoru na tvrdnju da se u Kninu slavi protjerivanje Srba iz Hrvatske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # taksativnoAntikomufašista 2016-11-09 21:42
Jame (fojbe, tal. foiba: krška jama), mjesta stradavanja civilnih i vojnih žrtava u 2 svj. ratu. Problem istarsko-kraški h jama i uz njega vezan pojam fojba (koji u političkom govoru označuje jamu kao mjesto stradanja) pojavio se u talijanskom tisku u kolovozu 1945.
Tada počinje objavljivanje svjedočanstava o sudbini civilnih žrtava u dijelu dotadašnje Julijske Venecije, koji je u tom trenutku bio pod nadzorom Jugoslavenske armije. Jame su u smaknućima rabljene u rujnu 1943 (u razdoblju od talijanske kapitulacije 8. travnja do njemačke okupacije poč. listopada) i većim dijelom u svibnju 1945 (tijekom i neposredno nakon završnih ratnih operacija), dok su samo malobrojni takvi slučajevi zabilježeni u ostalom ratnom razdoblju. Žrtve iz 1945. posljedica su jugosl. vojnog preuzimanja nadzora nad teritorijem. Postoje različite procjene u broju žrtava. Više tal. autora govori o 4500–6000 ljudi (u Istri, Trstu i cjelokupnom području zapadno od jugoslavensko-t al. granične crte iz 1920. i 1924., na kojem je djelovala JA)-
“U Italiji još prevladava mišljenje o Mussolinijevu fašizmu kao dobroćudnoj diktaturi u kojoj su zločini bili rijetki. Malo ljudi zna da su postojali logori u kojima je bilo zatočeno 100.000 Hrvata i Slovenaca, i da je cjelokupni režim bio zločinački”, kaže Carlo Capogreco, jedan od vodećih talijanskih povjesničara i autor knjige “Mussolinijevi logori“, čiji je hrvatski prijevod upravo objavljen u Zagrebu. To je najvažnije publicističko djelo posvećeno fašističkim konclogorima, u kojem se opisuju i život zatočenici na Rabu i Molatu.Bocchini je 1926. organizirao “kolonije za konfinaciju“ koje su iskusili pripadnici hrvatske i slovenske manjine u tadašnjoj Italiji. Neke od tih “kolonija“ 1940. su pretvorene u koncentracijske logore.
Međutim, smrtnost je ovisila i o okolnostima života u logorima. Tako je u logoru na Rabu, zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta, najveća smrtnost bila u jesen i zimu 1942. U tom razdoblju internirci su živjeli u bijednim šatorima na goloj zemlji, tako da su mnogi od njih umrli zbog teških uvjeta života.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
169 # ...Antikomufašista 2016-11-09 10:26
Drago mi je da si spomenuo Foibe i likvidacije, od koga je pobjeglo tih 300 000 ljudi ,e sada mi odgovori tko je počinio te zločine nego antifašisti koje neki sa natpisom lošinja slave u Srbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Daklem,Pionirka 2016-11-09 11:18
Bojana G. je kriva za fojbe..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Oko za oko ...MoMo 2016-11-09 12:56
Citat Antikomufašista:
Drago mi je da si spomenuo Foibe i likvidacije, od koga je pobjeglo tih 300 000 ljudi
Pobjegli su od onih koji bi se mogli osvetiti za sve što su radili drugima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # ...Lussigniano 2016-11-09 15:13
Citat MoMo:
Citat Antikomufašista:
Drago mi je da si spomenuo Foibe i likvidacije, od koga je pobjeglo tih 300 000 ljudi
Pobjegli su od onih koji bi se mogli osvetiti za sve što su radili drugima.
Eto iz tebe progovara mentalitet slavenskog krvoloka. Optuži nevine ljude za fašizam da lakše useliš u njihovu nekretninu. Nema Lošinjana kojem netko od familije nije optirao ili pobjegao nakon dolaska Yugoslovena. Po tvojoj teoriji 60-70 pošto populacije Lošinja koja je otišla nakon bježalo je jer su okrvavili ruke???
Neki od tih ljudi podupiru stari kraj pa kada npr odeš na RTG uređaj, sjeti se da su ga financirali oni koji su morali bježati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # ....Romul 2016-11-09 15:49
Mentalitet slavenskih krvoloka došao je do izražaja tek nakon što su šporki bruti schiavi na svojoj koži iskusili fašističko privođenje talijanskoj kulturi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # ....Lussigniano 2016-11-09 18:12
Citat Romul:
Mentalitet slavenskih krvoloka došao je do izražaja tek nakon što su šporki bruti schiavi na svojoj koži iskusili fašističko privođenje talijanskoj kulturi.
Tebe očzo treba privesti kulturi
Btw ptdjem svaki dan pored Ville Perla gdje djeluje vrtić Tal. Nac manjine. Vrvi djecom čija imena ne zvuče baš talijanski, a o vidim tko su im roditelji. Ne tako davno se dizala hajka jer je vrtić bio namijenjen samo pripadnicima manjine.

To je znači bilo dobrovoljna fasistizacija??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Blagodati fašističke kultureRicinus 2016-11-13 12:01
Citat Romul:
Mentalitet slavenskih krvoloka došao je do izražaja tek nakon što su šporki bruti schiavi na svojoj koži iskusili fašističko privođenje talijanskoj kulturi.
Nepobitna je činjenica da su Hrvati i Slovenci bili (nakon Talijana) prvi narodi koji su osjetili blagodati fašističke kulture. A onda su na red došli ostali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
78 # Dan ustankaGost 2016-11-09 15:37
Citat Antikomufašista:
Drago mi je da si spomenuo Foibe i likvidacije, od koga je pobjeglo tih 300 000 ljudi ,e sada mi odgovori tko je počinio te zločine nego antifašisti koje neki sa natpisom lošinja slave u Srbu.
U Srbu se slavi dan kad je buknuo ustanak protiv ustaškog terora nad civilnim stanovništvom zbog kojeg je njemački izaslanik izvijestio Berlin da to divljanje ugrožava njemačke interese jer podbunjuje narod protiv okupacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # AntikomufasistaLussigniano 2016-11-09 06:45
Citat Antikomufašista:
Citat Lussigniano:
Poznato je da je Rapalskim ugovorima od 1920 i 1924 godine Italia dobila Istru, Zadar, otoke Cres, Lošinj i Lastovo te grad Rijeku do Sušaka.
Dolaskom na vlast u ovim krajevima provodi prisilnu talijanizaciju svih naziva gradova, sela imena i prezimena stanivmika. Čak su morali posmrtno talijanizirati po grobljima imena i prezimena mrtvih! Otjerani su svi Hrvatski učitelji i iz Italije dovedeni njihovi. Svaka domaća riječ izgovorena u školi i na javnom mjestu strogo se kažnjavala! Uvodi se velika represija prema domaćem stanovništvu, zatire se svaki trag njegova postojanja, mada je činilo 58% stanovništva.
Zbog progona i svakodnevnih maltretiranja veliki broj stanovnika njih oko 60 tisuća iselilo se u Ameriku i Jugoslaviju. Takvo stanje potrajalo je za svo vrijeme Talijanske vladavine sve do kapitulacije 8.rujna 1943 godine.
Interesantno je kako nas o velikim patnjama stanovništva pod talijanskim terorom poučavaju oni koji su na otok došli nakon 1945 i uselili u napuštene domove onih koji su otišli sa talijanima (cca 60-70 %).
Unatoč tome što je mrski fašistički neprijatelj otišao davne 1945 na otoku postoje obitelji slavenskih prezimena koje se okupljaju u zajednici talijana, a nemali broj članova rodjen je nakon 1945, znači da nisu mogli osjetiti fašistički teror....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ?dora 2016-11-09 07:00
I Saganić koja je prijavljena Talijanskoj uniji za neodgovorno i sramotno javno djelovanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # povratak otpisanihbenito 2016-11-14 11:34
Citat dora:
I Saganić koja je prijavljena Talijanskoj uniji za neodgovorno i sramotno javno djelovanje?
Zar i talijanska unija podržava fašizam ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1610 # Bratstvo i jedinstvoAntikomufašista 2016-11-04 21:46
Početkom kolovoza je pravobranitelji ci za prava djece podnesena prijava iz zadarske udruge Žene iz Domovinskog rata. U prijavi stoji da su organizatori doveli djecu iz Bobote da u Srbu recitiraju ovaj tekst: "Ako te netko pita za partiju i Tita, ti mu reci da smo mi budući Titovi borci, moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju, moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi". Udruga je tražila od pravobranitelji ce Ivane Milas Karić da zaštiti djecu od širenja mržnje i poticanja na nasilje, da organizatore kazni, a djeci osigura pravo na "informacije o Titovom komunističkom zločinačkom režimu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
615 # Delikt antifašizmaAntiša 2016-11-05 08:48
Citat Antikomufašista:
Početkom kolovoza je pravobraniteljici za prava djece podnesena prijava iz zadarske udruge Žene iz Domovinskog rata. U prijavi stoji da su organizatori doveli djecu iz Bobote da u Srbu recitiraju ovaj tekst: "Ako te netko pita za partiju i Tita, ti mu reci da smo mi budući Titovi borci, moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju, moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi".
Ma bravo! Znači i Zadar ima komitet žena za kontrolu pravovjernosti javnih istupa. Zanima me imaju li Zadranke čime dokumentirati prijavu o tati s boljim topom i sikiricom kao što lošinjski tim raspolaže fotkom delinkventica s inkriminirajući m transparentom ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # dora dorijanudora 2016-11-05 09:56
Što avjetuješ, impliciraš...da ti treba prijaviti babu i njene sljedbenice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Glupost nije kažnjivaOdvjetnik 2016-11-05 10:14
Citat dora:
Što avjetuješ, impliciraš...da ti treba prijaviti babu i njene sljedbenice?
A za što ih prijaviti? Glupost nije kažnjiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
416 # tko tu koga štitii zašto? 2016-11-05 12:22
Citat Odvjetnik:
Citat dora:
Što avjetuješ, impliciraš...da ti treba prijaviti babu i njene sljedbenice?
A za što ih prijaviti? Glupost nije kažnjiva.
Građani imaju pravo znati o kome se radi, pogotovo ako su dotične zaposlene u predškolskoj ustanovi. Još jednom pozivamo predsjednika gradskog vijeća da obznani njihova imena, inače bi netko mogao zaključiti kako gradsko vijeće Malog Lošinja prikriva istinu i štiti članove zajednice koje će moguće odgajati našu djecu u duhu fašističke ideologije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1014 # odgovornostmama 2016-11-05 09:33
Evo o čemu se radi. Ova jadna hrpa jada je svjesna ili još ne da im je podvaljena priča od strane hrvatskih nacionalista, popova, bebićki i drugih... osramotio vas je ndh i živite s tom sramotom, a onda slijedi još gora jer je ona već zaboravljena, pa je stigla ova s nesposobnošu, sa proglašenjem zločinaca herojima, sa pokradenom i rasprodanom državo... ponalja se sramota ustaških djela. Zemlja koje gotovo da više i nema je bolna činjenica, ali nije vam kriv za to Srb, več ne možete adresirati svoj jad i prevarenost... djeco, odrasti nije jednostavno a pogotovo preuzeti odgovornost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # mama don't preachhranitelj tuljana 2016-11-06 15:50
mama kakaš po drugima bolje gledaj što učiš djecu.
Citat Lussigniano:
Lussignano se koristilo davno prije Mussolinija i davno prije nego su slavenski kozojebi preuzeli upravu
Citat pionirka:
...baš se pitam, čime bi ljudska povjest i civilizacija, bila zakinuta da netko iz nje izbriše hrvate i sve ostale južne slavene..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
59 # .......gost 2016-11-09 12:24
Citat hranitelj tuljana:
mama kakaš po drugima bolje gledaj što učiš djecu.
Sudeći prema komentaru pod naslovom "odgovornost" i čestitki uz današnji Međunarodni dan borbe protiv fašizma mama će djecu učiti i odgajati bolje nego škole pod ministrom znanosti i obrazovanja plagijatorom oko kojeg se pletu afere i zatucani vjeroučitelji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
510 # čeastitkamama 2016-11-09 06:24
Danas je Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Važan je dan i datum koji nas poziva ne samo da ga obilježimo kao datum koji podsjeća i opominje na prošlost već sadašnjost.Mi živimo u danima kada Gotovina postaje počasni građanin Lošinja, kada grupa žena javno istupa kao fašistička, kada se cijela vlast okuplja oko jama revidirajući prošlost...Svi imamo odgovornost brinuti se za sve oko nas i ostati ljudi koji ne dehumaniziraju druge kako bi našli izlike da ih ponište kao Židove,Srbe,izb jeglice,nevjern ike
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # Populistička farsaLero 2016-11-09 17:09
Citat mama:
Danas je Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Važan je dan i datum koji nas poziva ne samo da ga obilježimo kao datum koji podsjeća i opominje na prošlost već sadašnjost. Mi živimo u danima kada Gotovina postaje počasni građanin Lošinja, kada grupa žena javno istupa kao fašistička, kada se cijela vlast okuplja oko jama revidirajući prošlost...
Mislim da će Gotovina postati počasni građanin Lošinja zato što su Kapeli, Nedić i ostali vijećnici shvatili da njihovo ponizno, bezpogovorno i jednoglasno opsluživanje poznatih i nepoznatih investitora nije garancija za uspjeh na narednim lokalnim izborima, pa su se odlučili za ovaj populistički potez. Za Lošinj i Lošinjane Gotovina objektivno nije učinio ništa čime bi zaslužio čast počasnog građanina, ali Kapeli kao predlagač te vijećnici kao njegova glasačka mašina računaju na sentimentalnost dijela birača.

Isto tako nije lako objasniti zašto je za nagradu Grada predložena časna sestra koja je nakon radnog vijeka u kojem je dobivala plaću pošla u mirovinu bez da se u obzir uzme populističko poticanja pozitivnih emocija kod vjernika i njihovih pastira prema predlagaču. A predlagač dodjele nagrade Grada časnoj sestri "zbog njene dugogodišnje aktivnosti u župnom zboru, kao orguljašice te kao učiteljice školskog i župskog vjeronauka" (!) dao je Branko Domac u ime lošinjske organizacije stranke PGS. Koja se na svojoj web stranici hvali da je drukčija od ostalih jer se protivi klerikalizaciji obrazovanja, smanjivanju građanskih sloboda, zalaže za pravo žena na kontrolu nad reproduktivnim i seksualnim pravima te pristup abortusu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # cashDJ Tramp 2016-11-09 17:18
predlažem precjednika Trumpa za počasnog građanina Lošinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # HrvatDario 2016-11-09 18:54
Citat DJ Tramp:
predlažem precjednika Trumpa za počasnog građanina Lošinja
A kako to da nitko nije predložio Mihu za počasnog građanina. Ipak je on za Losinj napravio jako puno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Čikat, Čikatкамердинер Гриша 2016-11-09 19:19
Citat Dario:
Citat DJ Tramp:
predlažem precjednika Trumpa za počasnog građanina Lošinja
A kako to da nitko nije predložio Mihu za počasnog građanina.
Ipak je on za Losinj napravio jako puno.
Miha će organizirati povijesni sastanak Putina i Trumpa na Čikatu u fakin' hotelu Alhambra, gdje će se ova dvojica dogovoriti o budućoj podijeli svijeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # klaunmihujlo 2016-11-09 20:32
A Crni će im pjevai"Ciao bella ciao"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
146 # i takve osobe rade s našom djecomhranitelj tuljana 2016-11-10 07:32
Obrazac koji se uvijek pa i na ovoj temi ponavlja je sljedeći i pomalo plaši:
Dok osobe sa desnijeg spektra jedino u slučaju ekstremističkog krkanluka odobravaju nevine žrtve, velika većina žali što je dobra ideja hrvatske samostalnosti u WW2 kontaminirana pristupanjem krivoj strani, rasnim zakonima koje je Hrvatska morala preuzeti i zločinima koji su uslijedili.
S druge strane "anti"fašisti će u pravilu do zadnjega braniti i opravdavati svakog zaklanog civila ili zarobljenog vojnika, svaku napunjenu jamu, tenkovski rov, fojbu... pobijene učenice, pobijene pružne radnike, pobijenu djecu iz časničke škole, poklana hrvatska sela u Lici, na Baniji i Kordunu... za nikim (a to vidimo i ovdje) neće žaliti i za svaki pojedinačni slučaj imaju opravdanje zašto je tako trebalo napraviti...
Ne daju ni slovo protiv svog bravarskog maršala koji je postigao da na području pod njegovom kontrolom broj žrtava NAKON rata bude sličan broju svih žrtava za vrijeme rata.
U antifašističkim zemljama smrt je dočekalo otprilike 40% zarobljenika dok je u zapadnim, slobodnim zemljama Zapadne europe smrtno stradalo do 5% zarobljenika.
Jezivo.
Isto se u komentar-sekcij ama naših tisovina često može pročitati komentar "anti"fašista da Tito citiram: očito nije pobio dovoljno ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Žal zbog porazaDarky 2016-11-10 09:51
Citat hranitelj tuljana:
Dok osobe sa desnijeg spektra jedino u slučaju ekstremističkog krkanluka odobravaju nevine žrtve, velika većina žali što je dobra ideja hrvatske samostalnosti u WW2 kontaminirana pristupanjem krivoj strani, rasnim zakonima koje je Hrvatska morala preuzeti i zločinima koji su uslijedili.
Koliko sam ja primijetio, velika većina spomenutih žali samo zbog toga što je sponzor "dobre ideje hrvatske samostalnosti" (po imenu, ali ne i po stvarnom statusu) izgubio rat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Bravarski maršalCiao Bella 2016-11-10 12:22
Citat hranitelj tuljana:
Ne daju ni slovo protiv svog bravarskog maršala
Ni prvi predsjednik Republike Hrvatske nije dao ni slovo protiv svog bravarskog maršala. Da bi sada turbo Hrvati iz adezeja brisali spomen na njega s imena trgova i ulica. Pa i u Rijeci, koja je Hrvatskoj pripojena zahvaljujući omrznutom bravaru i antifašističkoj borbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Vrijeme zabranaGost 2016-11-11 12:27
Citat Ciao Bella:
Citat hranitelj tuljana:
Ne daju ni slovo protiv svog bravarskog maršala
Ni prvi predsjednik Republike Hrvatske nije dao ni slovo protiv svog bravarskog maršala. Da bi sada turbo Hrvati iz adezeja brisali spomen na njega s imena trgova i ulica. Pa i u Rijeci, koja je Hrvatskoj pripojena zahvaljujući omrznutom bravaru i antifašističkoj borbi.
To je tek početak razdoblja zabrana. Inicijatori “Kruga za trg” to već otvoreno najavljuju. Nakon Titova imena slijede druga što će biti zabranjena, kako bi na udar zabrane došlo cijelo jedno razdoblje povijesti koje se ne bi smjelo ni zanemariti, ni zaboraviti, a pogotovo ne zabraniti. Nakon pojmova i imena doći će, sva je prilika, na red i ljudi, kažu u članku VRIJEME ZABRANA A Bebićka i njenih sedam veličanstvenih su vjesnici tog razdoblja zabrana na Lošinju.
radiogornjigrad.wordpress.com/ .../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
812 # @hranitelj tuljanaLussigniano 2016-11-10 14:32
Iz tvojih postova iščitavam da nisi Lošinjan, odnosno možda jedan od onih čiji su roditelji došli na Lošinj naseliti područja koja je jugoslaviji pripojio i etnički očistio upravo JB Tito.
Vjerojatno ste trčali štafetu, plesali kolo u domu JNA, otkucavali tko ide na misu nedjeljom, držali Titov portret u dnevnom boravku, pa sada u maniri pravog Rvata katolika mjenjas postav i peres savjest pljujući po onome kome dugujes zahvalnost. Jer ukratko da nije bilo marsala Tita, nebi ti Lošinja vidio i živio bi u zabačenoj selendri Jugoslavije....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
87 # Čizma u zubeAdolf 2016-11-10 16:35
Citat Lussigniano:
Iz tvojih postova iščitavam da nisi Lošinjan, odnosno možda jedan od onih čiji su roditelji došli na Lošinj naseliti područja koja je jugoslaviji pripojio i etnički očistio upravo JB Tito.
Vjerojatno ste trčali štafetu, plesali kolo u domu JNA, otkucavali tko ide na misu nedjeljom, držali Titov portret u dnevnom boravku, pa sada u maniri pravog Rvata katolika mjenjas postav i peres savjest pljujući po onome kome dugujes zahvalnost. Jer ukratko da nije bilo marsala Tita, nebi ti Lošinja vidio i živio bi u zabačenoj selendri Jugoslavije....
Ja mislim da su hranitelj tuljana i antikomufašista ista osoba koja revidira povijest kako bi je uskladila s trendom fašizacije, klerikalizacije i primitivnog populizma koji je vrhunac dosegnuo izborom Trumpa za predsjednika SAD. Na oduševljenje hrvatskih zdravih snaga kakvo je euforično izrazio legionar, general i zastupnik u saboru koji bi umjesto demokracije uveo vojnu upravu i čizmu u zube. Evo kako je na FB izrazio oduševljenje ishodom izbora:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
710 # Jennie Lebel (google)hranitelj tuljana 2016-11-10 17:23
Provalio si me, jedan od nas je ista a jedan različita osoba.
Ja, hranitelj tuljana, smatram da nije u redu ubijati i u jame bacati civile, djecu i zarobljenike neovisno o njihovoj nacionalnosti i političkim uvjerenjima.
Fašisti i antifašisti se ne slažu, "ubijati naše je zločin, ubijati tuđe je opravdano".
Još od svih ovih komenatora nisam naišao na osudu masovnih zločina koji su se nesumnjivo dogodili pod zapovijednom odgovornošću pobjednika u ratu.

„Nitko nema moralno pravo biti antifašist ako nije istodobno i antikomunist“ ( Hannah Arendt, njemačka filozofkinja mučena od Gestapo-a).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # sviraj svirče nemoj statiMile 2016-11-10 11:08
Citat mihujlo:
A Crni će im pjevai"Ciao bella ciao"
Pjevat će Džebić i to staru proletersku pjesmu "Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska" !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nesreća nikad ne dolazi samavuk 2016-11-10 07:28
Citat камердинер Гриша:
Miha će organizirati povijesni sastanak Putina i Trumpa na Čikatu u fakin' hotelu Alhambra, gdje će se ova dvojica dogovoriti o budućoj podijeli svijeta.
Mogli bi vam u Lošinju osvanuti Gari i Oleg za Dan grada pa budete vidjeli čija nana crnu vunu prede.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # beatifikacijajerolim 2016-11-10 15:57
Citat Dario:
A kako to da nitko nije predložio Mihu za počasnog građanina. Ipak je on za Losinj napravio jako puno.
Tek je počeo raditi za lošinjane, a krčka biskupija ozbiljno razmišlja da ide sa prijedlogom prema Vatikanu da se proglasi blaženim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # bez izmotavanja molimhranitelj tuljana 2016-11-10 07:42
mama, hajde nam reci kako je u antifašizmima prolazila osoba koja bi javno istupala protiv istaknutih antigašističkih generala, antifašističkog fuhre... ovaj, maršala, koja bi za vrijeme rata javno pozivala na prekid borbi i prekid otpora agresoru, koja bi javno istupala protiv političkog uređenja, valute, himne, pozdrava ili zastave antifašističkog pokreta?
Što misliš kako bi u antifašističkoj Jugoslaviji prošla osoba koja bi napravila nešto od toga 1948-me?
(sada će se opet javiti trol-zaštitnik i poprilično jasno pitanje proglasiti apsurdnim ili slično zatrolati kao i uvijek ali odgovriti konkretno neće)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
515 # odgovormama 2016-11-10 18:15
Kao Bebićka, uživali bi sve privilegije i na kraju izmišljali svoju prošlost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
75 # ...Antikomufašista 2016-11-15 21:48
Mama moja povijest se ne može revidirati. Povijest se može ubojstvima i strahovladom prikrivati ali opet ispliva na površinu.Nijedn a grupa u Lošinju nije istupila kao fašistička kao što to lažno pokušavaš prikazati ali si ti istupila likujući nad masovnim grobnicama civila,žena i djece koje su manjim dijelom za vrijeme a najvećim dijelom poslije rata poklali i poubijali zločinci partizani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # Laž do laži i patetikaCobra 2016-11-16 08:36
Citat Antikomufašista:
Mama moja povijest se ne može revidirati. Povijest se može ubojstvima i strahovladom prikrivati ali opet ispliva na površinu.Nijedna grupa u Lošinju nije istupila kao fašistička kao što to lažno pokušavaš prikazati ali si ti istupila likujući nad masovnim grobnicama civila,žena i djece koje su manjim dijelom za vrijeme a najvećim dijelom poslije rata poklali i poubijali zločinci partizani.
Prijatelju, ti si naprosto podlac. Tvrdiš da netko likuje nad masovnim grobnicama civila,žena i djece koje su manjim dijelom za vrijeme a najvećim dijelom poslije rata poklali i poubijali zločinci partizani, što se ne može iščitati ni iz jednog komentara. A takva je i tvoja povijest: laž do laži, prešućivanje, izmišljotine i patetika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
86 # ..Antikomufašista 2016-11-15 22:02
Povijest se ne može revidirati,može se samo ubojstvima i terorom jedno vrijeme prikrivati.Koja to grupa žena istupa kao fašistička? U Lošinju vidim samo grupu žena koja se sprda sa desetinama tisuća nevinih hrvatskih žrtava djece,civila,že na koji su poubijani i bačeni u jame zbog toga što su bili Hrvati.Smeta vam general Gotovina i sve što ima predznak Hrvatsko a živite kao paraziti od Hrvatske države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # PatetikaLussigniano 2016-11-15 23:28
Citat Antikomufašista:
Povijest se ne može revidirati,može se samo ubojstvima i terorom jedno vrijeme prikrivati.Koja to grupa žena istupa kao fašistička? U Lošinju vidim samo grupu žena koja se sprda sa desetinama tisuća nevinih hrvatskih žrtava djece,civila,žena koji su poubijani i bačeni u jame zbog toga što su bili Hrvati.Smeta vam general Gotovina i sve što ima predznak Hrvatsko a živite kao paraziti od Hrvatske države.
Čovječe, ne želim biti grub, ali tebi treba liječenje. Kao papagaj ponavljaš "zločinci partizani" i poslijeratni zločinci. Partizanski poktet imao je za cilj riješiti se nacista, fašista itd (isto kao u Italiji). Nažalost dio hrvata koji nije bio za antifasizam bil je za nacizam i NDH. Što se dešavalo nakon rata nema veze sa partizanima već sa sistemom koji je stupio na vlast. Da se Pavelić nije radio ono što je radio možda nebi došlo do osvete. Ako ti ili tvoji nisu bili u ovim krajevima prije 1945 možeš zahvaliti Titu i partizanima da je Lošinj dio RH.

U postovima pokušavam ti dokazati da nitko nije čist, pa tako ni talijani ni hrvati. svaka se povijest može čitati sa različite točke gledanja, međutim NDH je zbog rasnih zakona najveća ljaga u hrvatskoj povjesti i toga bi se svako normalan trebao sramiti. Talijani se srame Mussolinija, Njemci se srame Hitlera, a tocito da se u RH ponose Pavelićem.
Svaka čast Gotovini zbog ratnog puta, a još više mu se divim što je preživio nož u ledja koji su mu zabili Tuđmanovci. Ovo tvoje busanje u prsa rvatstvom je patetično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # Virus desnilaDoktor Haus 2016-11-16 09:51
Citat Lussigniano:
Citat Antikomufašista:
... Smeta vam general Gotovina i sve što ima predznak Hrvatsko a živite kao paraziti od Hrvatske države.
Čovječe, ne želim biti grub, ali tebi treba liječenje. Kao papagaj ponavljaš ...
Hrvatskom hara epidemija zaraznog desnila, a podlegao joj je i komentator koji si je u desničarskoj groznici uzeo nick sa značenjem antikomunističk i fašista. Simptomi desnila su totalna neosjetljivost na povijesne činjenice, iskrivljena percepcija stvarnosti i halucinacije. Stoga narečeni pacijent nije u stanju spoznati da bez ustaških zločina ne bi bilo pobune u Lici, bez Jasenovca Hude jame, bez Pavelića Tita, a da bez kvislinške NDH ne bi bilo ni Bleiburga. Halucinira da se obilježavanjem ustanka naroda u Lici izazvanog ustaškim terorom "sprda sa desetinama tisuća nevinih hrvatskih žrtava djece, civila, žena koji su poubijani i bačeni u jame zbog toga što su bili Hrvati", jer ga virus desnila čini nesposobnim za uočavanje kauzaliteta među pojavama; od posljedica on ne vidi ili ne želi vidjeti uzroke. U napadaju desnila "Antikomufašist a" nas pokušava uvjeriti da prosvjed zbog transparenta "Lošinj protiv fašizma" nije kriptofašističk i služeći se pri tom uobičajenom desničarskom patetikom potežući čak i Gotovinu i parazitiranje "od Hrvatske države". Zanimljivo je da virus desnila uništava i moždane centre za pravopis, te pacijent zaboravlja naučeno u pučkoj školi. Zato "Antikomufašist a" piše "predznak Hrvatsko" umjesto ispravno "predznak hrvatsko" i "Hrvatske države" umjesto pravilno "hrvatske države", kako mi zdravi Hrvati pišemo pridjeve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # ...Antikomufašista 2016-11-16 13:12
Doktore promijeni dioptriju.Hrvat skom hara virus ljevice a ne desnice. Ja sam protiv komunista i fašista i ne vidim nikakvu razliku između njih jer su i jedni i drugi zločinci ,razlika između mene i tebe je u dioptriji pa ti vidiš samo jedne zločince a druge veličaš.Ne potežem ja Gotovinu nego on smeta komentatoru "Mama".Veliko slovo H sam ubacio čisto radi provokacije jer sam pretpostavio da će nekome i to zasmetati i evo ga zagrizao si ješku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # KauzalitetDoktor Haus 2016-11-16 15:03
Citat Antikomufašista:
Hrvatskom hara virus ljevice a ne desnice.
Il si glup il si pokvareni lažov. Na vlasti u državi je desnica, poštovatelj SS Handžar divizije je idol rvackih katoličkih masa, biskupi otvoreno zagovaraju fašizam, a u saboru sjedi lik koji kaže da nam ne treba demokracija nego vojna uprava i čizma u zube. Obiteljaši i Opus dei pripremaju seriju referenduma za ukidanje prava i sloboda, krenule akcije za zatiranje i zadnjih tragova antifašizma itd. A gdje je ljevica? Tobožnje lijeve stranke se zavukle u mišje rupe i oportunistički surađuju s desnicom (vidi slučaj golfa na Mataldi), a onih par nezavisnih medija i udruga koje se opiru fašizaciji uskoro će ostati bez ikakvih financija nasuprot Markićkinim udrugama koje ne znaju kud će s lovom. A k tome im je HRT kojeg svi plaćamo postao kao privatna prćija. Pogledaj samo program HRT-a. A i na primjeru Lošinja vidimo kako se ljevica prostituira podajući se vladajućem desnilu. Predsjednik ogranka ljevičarskog PGS-a nagradu za životno djelo dodijelio umirovljenoj časnoj sestri za - kako kaže Anto Nedić - iznimna postignuća u vjerskom i društvenom životu Grada. Očito je i bivši novinar, a sada PR manager ruske Jadranke iznenada podesnio pa zaboravio da predsjedava ogrankom stranke koja se predstavlja kao sekularistička.

A priču o provociranju namjernim pravopisnim pogreškama tobože radi bacanja ješke pričaj glupljima od sebe. Možda ti povjeruju. Za mene si samo neznalica uhvaćena "spuštenih gaća" koja se koprca uhvaćena na vlastitu ješku.

PS
Tvoja tvrdnja da vidim samo jedne zločince a druge da veličam je naprosto imbecilna. Napisavši da bez Pavelića ne bi bilo Tita nisam ni veličao, a ni kudio ni jednog od njih.Jedan je bio uzrok drugome, a tebi ostavljam slobodu da odrediš je li to zasluga ili krivnja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1417 # ...Antikomufašista 2016-11-10 09:21
Za one koji su zaboravili bližu povijest antifašista evo par slika antifašista sa petokrakama.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
715 # Antikomufašista na aparatimaCiao Bella 2016-11-10 11:59
Bili su to antifašisti točno toliko koliko su njihovi protivnici bili fašisti. A ako si ti zaboravio bližu povijest, podsjetit ću te da su ih porazili generali školovani u JNA pod vodstvom bivšeg partizana kao vrhovnog komandanta. Možda ćeš ga prepoznati na slici iz mladosti:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # ???Bota 2016-11-10 10:12
Zašto ju to pitaš? I što te uopće navelo da sva ova pitanja postaviš samo zbog podsjećanja na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma? Zar ne znaš da su vrlo loše prolazili svi koji bi javno istupali protiv istaknutih generala svojih država, javno pozivali na prekid borbi i prekid otpora agresoru, istupali protiv političkog uređenja, himne, zastave itd. i u demokratskom zemljama. Prouči povijest VB, SAD, Francuske ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # ???hranitelj tuljana 2016-11-10 17:16
Citat Bota:
Zašto ju to pitaš? I što te uopće navelo da sva ova pitanja postaviš samo zbog podsjećanja na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma? Zar ne znaš da su vrlo loše prolazili svi koji bi javno istupali protiv istaknutih generala svojih država, javno pozivali na prekid borbi i prekid otpora agresoru, istupali protiv političkog uređenja, himne, zastave itd. i u demokratskom zemljama. Prouči povijest VB, SAD, Francuske ...

A što je tebe navelo da odgovaraš na pitanja koja nisu upućena tebi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # ....Bota 2016-11-10 19:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bota:
Zašto ju to pitaš? I što te uopće navelo da sva ova pitanja postaviš samo zbog podsjećanja na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma? Zar ne znaš da su vrlo loše prolazili svi koji bi javno istupali protiv istaknutih generala svojih država, javno pozivali na prekid borbi i prekid otpora agresoru, istupali protiv političkog uređenja, himne, zastave itd. i u demokratskom zemljama. Prouči povijest VB, SAD, Francuske ...

A što je tebe navelo da odgovaraš na pitanja koja nisu upućena tebi?
A na koje tvoje pitanje sam odgovorio, moliću lijepo ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # istinahranitelj tuljana 2016-11-13 20:33
Predlažem da se svim zločestim i neukim ljudima, koji tvrde da nema antifašizma u hrvatskom Ustavu, začepe usta tako što će se na ovoj stranici trajno citirati članak o antifašizmu kao temeljnoj hrvatskoj vrijednosti, na način kako je to učinjeno za zaštitu okoliša. Nemojmo ne stavljanjem tog citata dati za pravo neukima i zlobnima koji se usuđuju tvrditi da toga članka nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # parapara 2016-11-15 16:55
Ha ha ha zar zaista nitko nije skužio provokaciju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Antifašizam u ustavugost 2016-11-16 15:28
Ustav RH - Izvorišne osnove
Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
- u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
...
...
- u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašistič kog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.) >... itd
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # imate još dva pokušajahranitelj tuljana 2016-11-16 17:57
Citat gost:
Ustav RH - Izvorišne osnove
Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
- u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
...
...
- u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.)... itd
Nemojte se rugati, navedite gdje se spominje antifašizam a ne naziv političkog tijela.
"Zemaljsko antifašističko vijeće" nije sinonim za antifašizam, kao što ni "Hrvatska demokratska zajednica" nije sinonim za demokraciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # O jeziku, rode ...gost 2016-11-16 18:50
Citat hranitelj tuljana:
"Zemaljsko antifašističko vijeće" nije sinonim za antifašizam,
Naravno da nije sinonim. Jer sinonim je riječ koja se glasovnim sastavom razlikuje od druge s kojom ima isto značenje (npr. tisuća/hiljada, kiša/dažd), pa se zove pravi sinonim; istoznačnica ili ima blisko značenje (npr. kuća/dom, obitelj/porodic a), pa se zove nepravi sinonim; bliskoznačnica, sličnoznačnica. Antifašizam je imenica koja opisuje ukupnost djelovanja i borbe protiv fašizma, a antifašistički je pridjev, odnosno prilog izveden iz te imenice sa značenjem koji se odnosi na antifašiste i antifašizam, odnosno kao antifašist, na način antifašista. Ne trebaš mi zahvaljivati ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # legolas krampus, ad...hranitelj tuljana 2016-11-16 20:20
Citat:
Naravno da nije sinonim. Jer sinonim je riječ koja se glasovnim sastavom razlikuje od druge s kojom ima isto značenje (npr. tisuća/hiljada, kiša/dažd), pa se zove pravi sinonim; istoznačnica ili ima blisko značenje (npr. kuća/dom, obitelj/porodica), pa se zove nepravi sinonim; bliskoznačnica, sličnoznačnica. Antifašizam je imenica koja opisuje ukupnost djelovanja i borbe protiv fašizma, a antifašistički je pridjev, odnosno prilog izveden iz te imenice sa značenjem koji se odnosi na antifašiste i antifašizam, odnosno kao antifašist, na način antifašista. Ne trebaš mi zahvaljivati ...
Dojma sam da bi ti ipak manje slova trebalo da citiraš članak Ustava koji spominje antifašizam a ne nekakav pokret.

U protivnom bi se dalo razaznati da je za tebe Demokratska Narodna Republika Koreja - demokratska država, jer demokraciju ima u nazivu a Kraljevina Danska nije demokratska jer je - kraljevina.

Možda ti je promaklo, ali ovdje raspravljamo o antifašizmu u Ustavu a ne o gramatici ili pravopisu. Drskiji bi se usudili ustvrditi da - trolaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Čitanje ustavagost 2016-11-17 09:38
Citat hranitelj tuljana:
Možda ti je promaklo, ali ovdje raspravljamo o antifašizmu u Ustavu a ne o gramatici ili pravopisu.
Tvrdnju da se u ustavu ne spominje antifašizam moguće je raspraviti - potvrditi ili opovrgnuti - samo jezičnom, t.j. gramatičkom i semantičkom analizom teksta ustava. A u ustavu se izričito navodi antifašističko vijeće kao donositelj odluka koje predstavljaju jedan od temelja državnosti RH priznat od strane Ujedinjenih naroda po završetku rata protiv fašizma/nacizma . Riječ "antifašizam" zaista nije spomenuta u Ustavu, ali pridjev "antifašističko " uz imenicu "vijeće" precizno i nedvosmisleno opisuje karakter toga vijeća. To vijeće je uspostavilo temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, pazi sad ovo, nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske. A jedna od ideološki najneutralnijih definicija antifašizma kaže: Anti-fascism is opposition to fascist ideologies, groups and individuals. To je u ustavu RH naglašeno kvalifikacijom odluka toga vijeća NASUPROT (dakle u opoziciji) ideologiji koja je omogućila i stvorila NDH.

I na kraju, pitanje jezika jedno je od osnovnih problema ustavotvorstva. Naime, jezik ustava ne uključuje samo njegov izričit govor, nego i implicirani smisao. Postoji i nevidljivi podtekst ustavnih odredbi koji ih povezuje u cjelinu.

Tvrdnja da antifašizam nije inkorporiran u ustavno uređenje RH zato što u njemu ne piše baš riječ "antifašizam" nego piše da joj se državnost temelji i na odlukama antifašističkog vijeća donesenim usred borbe protiv fašizma, a nasuprot osnivanju fašističke NDH uz odobrenje fašističko-naci stičkih okupacijskih sila, besmislena je. Zaslužuje i malo težu kvalifikaciju od trolanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Zašto desničari mrze gramatiku?Kermit 2016-11-25 09:38
Citat hranitelj tuljana:
Možda ti je promaklo, ali ovdje raspravljamo o antifašizmu u Ustavu a ne o gramatici ili pravopisu.
Tvoja primjedba je jezične prirode, pa takve prirode mora biti i odgovor. Tvrdnjom da pojam "Zemaljsko antifašističko vijeće" nije sinonim za antifašizam razotkrio si sramotno jezično neznanje. A ako i dalje misliš i tvrdiš da antifašizma nema u ustavu RH zato što u njemu nema riječi antifašizam nego je upisano antifašističko vijeće ti si idiot. Antifašističko vijeće je dobilo ime antifašističko zato što su članovi bile osobe koje su djelovale na osnovi antifašizm, kao što je nešto libertijansko (libertijanska stranka) ako se temelji na libertijanizmu, komunističko ako izvire iz komunizma kao ideologije, i t.d. Jesi li toliki idiot da misliš kako se u Komunističkom manifestu ne radi o komunizmu zato što u naslovu manifesta nema riječi komunizam?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # ne pi sme nosthranitelj tuljana 2016-11-25 17:34
Citat Kermit:
bla bla truć kenj
Da si uopće pročitao Ustav znao bi da se radi o preambuli koja spominje kronografiju tj. prošlost a uz Antifašističko vijeće tu se još spominje i Kraljevstvo Hrvata, Hrvatsko Ugarska personalna unija, Kraljevina Dalmacija i Trojedina kraljevina. Spominje se i Banovina Hrvatska.
Čak i idiot zna da Kraljevina ima kralja a Banovina bana. Ima li Hrvatska danas kralja ili bana? Je li danas relevantna personalna unija ili pragmatična sankcija? I one "se spominju" u Ustavu?

Međutim u Ustavu se spominju mnoge druge stvari:

Recimo spominju se sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša (zato je vlasnica taj članak stavila na portal a onaj nepostojeći o antifašizmu nije i neće), vladavina prava i demokratski višestranački sustav kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.

To je članak 3. Tu a ni nigdje drugdje ne spominje se "antifašizam", a da bi on bio ono što tvrdite morao bi biti naveden u ovom članku.

Spominje se i npr. dom: "dom je nepovrediv" - članak 34.

Spominje se i meni osobito draga "sloboda mišljenja i izražavanja misli" to članak 38.

Čak i brak se spominje: "Brak je životna zajednica muškarca i žene", članak 62.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # antifahranitelj tuljana 2016-11-25 18:12
Problem je upravo u tome što se "antifašizam" kao pojam veže isključivo uz ljevičarske pokrete i režime i tako se Berlinski zid u Varšavskom paktu nazivao "Veliki antifašistički zid" iako je s druge strane bio - slobodan zapadni demokratski svijet.

Ja kao protivnik svake vrste fašizma u svim pojavnim oblicima, radije se svrstavam uz velikane kao što su bili Churchill, Patton, Rooswelt, istaknute borce protiv nacističkog zla. Njih nitko nikad nije nazvao "antifašistima" niti su se sami tako zvali, iako su imali nemjerljivu ulogu u brisanju tog zla s pozornice povijesti.

Uostalom sami antifašisti kažu "nema antifašizma bez antikapitalizma".

Slobodan svijet je kapitalistički.

Sapienti sat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Zašto desničari mrze logiku?Kermit 2016-11-25 18:17
Vrijeme ću radije iskoristiti na nešto plodonosnije od rasprave s nedojebenim ali intelektualno ambicioznim poluinteligento m (na primjer, za kopanje nosa) pa ću samo citirati ponešto o preambuli ustava RH i preambuli općenito:
Struktura Ustava Republike Hrvatske
Izvorišne osnove
Ustav Republike Hrvatske započinje Izvorišnim osnovama koje ujedno imaju i značenje preambule. Naime, Izvorišne osnove u Ustavu više su od uobičajenog ustavnog proslova, te iako imaju deklaratorni značaj, ustavnopravna teorija daje im jednaku važnost kao i svim drugim dijelovima Ustava. Rasprava o vrijednosti preambule kao konstitutivnog djela Ustava razriješena je stajalištem prof. Sokola: "Preambula je dio ustava, ona je u cjelini zajedno s normativnim djelom ustava - ustav. Ako se promatra sadržajni odnos preambule i normativnog djela, odnosno Ustava redigiranog po članovima onda je preambula temelj Ustava". U prilog sažetijoj verziji Izvorišnih osnova u odnosu na usvojenu izjasnili su se npr. Savka Dabčević-Kučar (smatrala je da je tako predložena verzija "predidaktička, prepovijesna, neadekvatna jednoj preambuli Ustava"), Veljko Mratović (smatrajući da je sažetija verzija Izvorišnih osnova "u skladu sa uobičajenim načinom formuliranja preambule") kao i mnogi drugi (Željko Olujić, Zvonimir Šeparović, Eugen Pusić...). Izvorišne osnove Ustava nastale su u trenutku kada je Hrvatska još uvijek bila dio jugoslavenske federacije te je njezin sadržaj u bitnom određen željom da se jasno deklarira pravo hrvatskog naroda na samoodređenje temeljeći ga na neprekinutoj povijesti hrvatske državnosti. Takav stav objasnio je u postupku izrade prijedloga Ustava Republike Hrvatske Franjo Tuđman: "ima razloga, ne samo povijesnih i edukativnih, nego li i međunarodno - pravnih, što inače spada u povijesne udžbenike da se možda u preambuli dalje nađe... ta povijesna činjenica, ta stvarnost Hrvatske državotvornosti i državne samobitnosti". Izvorišne osnove doživjele su dvije naknadne promjene - 1997. uvrštavanjem dijela o Domovinskom ratu, te 2010. godine kada su uvrštene sve 22 nacionalne manjine, kao i formulacija o pobjedi hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. U raspravama o promjeni Ustava 2010. posebno je istaknuto od nekih ustavnopravnih stručnjaka kako Izvorišne osnove više ne treba mijenjati, štoviše da su zbog njihovog povijesnog značenja one za hrvatsku ustavnost usporedive sa Deklaracijom nezavisnosti (SAD) ili pak Deklaracijom o pravima čovjeka i građanina (Francuska).

Preambula (srednjovj. lat. praeambulum, prema kasnolat. praeambulus: koji prethodi), obično svečani uvodni tekst pojedinih pravnih akata (ustava, međunarodnih ugovora i dr.) nakon kojega slijedi njihov normativni dio. U ustavnoj preambuli naznačuje se tko i po čijoj volji donosi ustav, a često se navode i povijesni temelji državnosti. Preambulu Ustava Republike Hrvatske iz 1990. tvore Izvorišne osnove (glava I).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # trućhranitelj tuljana 2016-11-25 18:30
Citat Kermit:
Ctrl+C; Ctrl+V
Da nešto i čitaš sa razumijevanjem, a ne samo da pejstaš teške tekstove koje očito ne razumiješ, zapazio bi da se precizno spominje samo jedna sjednica ZAVNOH-a a bilo ih je više. To je zasjedanje na kojem se spominje pripajanje Istre, Kvarnera i Dalmacije Hrvatskoj, nasuprot NDH. Zato je taj stavak spomenut a ne zbog nekakvog "antifašizma", pojma koji je uveo Staljin da bi prema van komunizam ljepše zvučao. Svi vođe koji su se deklarirali antifašistima u pravilu su bili - diktatori.
Uostalom u samom Ustavu se spominje sloboda, jednakost, pravo vlasništva i sloboda izražavanja, što je u koliziji s "antifašizmom" tj, komunizmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Nedojebenku s ljubavljuKermit 2016-11-25 19:41
Kao što već rekoh, radije ću iz dosade kopati nos nego raspravljati s nedojebenim ali intelektualno ambicioznim poluinteligento m.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # dobar tekhranitelj tuljana 2016-11-25 20:18
Vidite, ja vjerujem da možemo raspravljati i bez vrijeđanja. Moj otac je govorio ako nemaš nešto lijepo reći ljudima, radije ne reci ništa. A opet iako nikad ne vrijeđam sugovornike moje upise često nađem uklonjene dok one onih koji me vrijeđaju ostanu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # »Bla, bla, truć, kenj... «Kermit 2016-11-26 08:38
Citat hranitelj tuljana:
Vidite, ja vjerujem da možemo raspravljati i bez vrijeđanja.
Kao ni mnogi drugi vjernici, ni ti svoju vjeru ne potvrđuješ praksom. Pa si odgovor na moj uljudni komentar započeo uvredljivim onomatopejama "bla bla truć kenj" lažno ih prikazujući kao citat moga komentara. Djetinjasti pokušaj da uvredom diskvalificiraš moj komentar pojačao si običnim nitkovlukom stavljajući mi "u usta" riječi koje nisam napisao.Citat:
Moj otac je govorio ako nemaš nešto lijepo reći ljudima, radije ne reci ništa.
A sin ga ne sluša.Citat:
A opet iako nikad ne vrijeđam sugovornike moje upise često nađem uklonjene dok one onih koji me vrijeđaju ostanu...
Bla, bla, truć, kenj... Upravo sam ti dokazao da vrijeđaš sugovornike. Istina, vrijeđaš na djetinjast način poput frustriranog klinca uhvaćenog posranih gaća ili majmuna u zoo vrtu koji posjetitelje gađa izmetom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # niste u pravuhranitelj tuljana 2016-11-26 09:55
Griješite jer očito niste sposobni ili ignorirate primjetiti da ja "vrijeđam" upise i ideje koje to zaslužuju dok osobu ne vrijeđam. S druge strane "kretenčino" "idiote" "nedojebanko" predstavlja vrijeđanje mene kao osobe, ad-hominem u nedostatku argumenata.

Vjerujem da su svi ljudi zapravo spsobni za dobro i za ljubav i da nitko svjesno ne odabire podupirati Zlo.

Pri susretu s ljudima koji podupiru Zlo (fašizam, nacional socijalizam, komunizam...) uvijek krećem od pretpostavke da su neinformirani ili da jednostavno intelektualno nisu u stanju pojmiti svijet oko sebe u toj mjeri da bi shvatili da su ti režimi koji su imali čuvare i ograde oko sebe, ali ne zato da spriječe uljeze nego da sprijeće nesretnike koji su masovno željeli pobjeći u slobodu kapitalizma, čisto Zlo.

Zato nikad ne krećem od osude nego nastojim informirati. Predpostavljam da vi jednostavno niste upoznati o znanstveno utvrđenim brojevima usmrčenih ljudi u 20-om stoljeću i od strane kojih režima je to učinjeno, ili navedene podatke niste u stanju pojmiti.

Pretpostavka da ste svjesni svega i svejedno podupirete jedno od ovih tri najiskvarenijih ...izama prestrašna je za mene da bih je se usudio donijeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Propovjedniku s ljubavljuKermit 2016-11-26 10:00
Citat hranitelj tuljana:
Griješite jer očito niste sposobni ili ignorirate primjetiti da ja "vrijeđam" upise i ideje koje to zaslužuju dok osobu ne vrijeđam. S druge strane "kretenčino" "idiote" "nedojebanko" predstavlja vrijeđanje mene kao osobe, ad-hominem u nedostatku argumenata.
Vjerujem da su svi ljudi zapravo spsobni za dobro i za ljubav i da nitko svjesno ne odabire podupirati Zlo.
Pri susretu s ljudima koji podupiru Zlo (fašizam, nacional socijalizam, komunizam...) uvijek krećem od pretpostavke da su neinformirani ili da jednostavno intelektualno nisu u stanju pojmiti svijet oko sebe u toj mjeri da bi shvatili da su ti režimi koji su imali čuvare i ograde oko sebe, ali ne zato da spriječe uljeze nego da sprijeće nesretnike koji su masovno željeli pobjeći u slobodu kapitalizma, čisto Zlo.
Zato nikad ne krećem od osude nego nastojim informirati. Predpostavljam da vi jednostavno niste upoznati o znanstveno utvrđenim brojevima usmrčenih ljudi u 20-om stoljeću i od strane kojih režima je to učinjeno, ili navedene podatke niste u stanju pojmiti.
Pretpostavka da ste svjesni svega i svejedno podupirete jedno od ovih tri najiskvarenijih ...izama prestrašna je za mene da bih je se usudio donijeti.
Bla, bla, truć, kenj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Kretenčini s ljubavljuKermit 2016-11-26 12:50
Citat hranitelj tuljana:
Griješite jer očito niste sposobni ili ignorirate primjetiti da ja "vrijeđam" upise i ideje koje to zaslužuju
A tko si pa ti da te treba priznati arbitrom ocjenjivanja koje ideje i upisi zaslužuju da ih se vrijeđa? I kako nazvati osobu koja si prisvaja to pravo nego kretenčino? Argument da je se tako nazove nalazi se u samoj ideji da se smatra ovlaštenom za vrijednosnu trijažu ideja na neoskrvnjive, sakrosanktne i one koje je dopušteno vrijeđati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Senzacija !!!Kermit 2017-03-17 12:39
Citat hranitelj tuljana:
Citat Kermit:
Ctrl+C; Ctrl+V
Da nešto i čitaš sa razumijevanjem, a ne samo da pejstaš teške tekstove koje očito ne razumiješ, zapazio bi da se precizno spominje samo jedna sjednica ZAVNOH-a a bilo ih je više.
Senzacionalno otkriće da je ZAVNOH u državnim temeljima! Suočeno s tužbom hrvatskih Srba, Roma i Židova koji od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za zločine počinjene u NDH, Ministarstvo vanjskih poslova senzacionalno je pronašlo ZAVNOH u državnim temeljima. Ko je mogo pomisliti lani, da su Stieru dragi partizani. Eto, ministar vanjskih poslova uspio pročitati ustav RH s razumijevanjem.

Teško da će narednih stotinjak godina ljudski um domisliti znanstveno otkriće koje se senzacionalnošć u može mjeriti s nedavnim uspjehom skupine državnih službenika pod vodstvom Davora Ive Stiera, ministra vanjskih poslova. Oni su, naime, došli do jednog od prevratničkih saznanja koja stubokom mijenjaju uvriježene istine, zbog kojih se tiskaju novi udžbenici i programiraju novi vjeroučitelji. Da vas ne držimo u nedoumici, ako niste pročitali, Ministarstvo vanjskih poslova pronašlo je ZAVNOH u temeljima Hrvatske (za mlađe čitatelje, ZAVNOH je Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske), što je javnosti priopćeno u Večernjem listu, čak na naslovnoj stranici. ZAVNOH su, inače, stvorili partizani, a njih je Ivan Stier nazvao gorima od ljudoždera. Ivan Stier bio je djed Davora Ive koji dosad, koliko je poznato, nije iskazivao naklonost prema ljudožderima. Ni partizanima.
Otkriće ZAVNOH-a u državnim temeljima u hrvatskoj bi znanosti moglo imati revolucionaran karakter. Nastavi li se ovim tragom, već za nekoliko desetljeća najveći hrvatski umovi priznat će da nisu baš sve strane u Drugom svjetskom ratu bile iste i da je Jasenovac bio ustaški logor smrti. Eto, toliko je značajan podvig Stierove ekipe nakon što je ZAVNOH-u i AVNOJ-u u Hrvatskoj oduzet svaki pa i simbolički značaj, nakon što je preimenovano sve nazvano po njima, premda im ova država duguje kakav-takav obraz i državne granice. Hrvatska je (još malo informacija za mlađu čitalačku publiku) međunarodno priznata u AVNOJ-skim granicama. AVNOJ je Antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Jugoslavije, a Jugoslavija je država u kojoj nije bilo udruge U ime obitelji.
Dobro, upitat će se neupućen čitatelj, kakve veze imaju Stierovi stručnjaci i ZAVNOH sa sedmicom koja izmiče? Zašto su suradnici jednog čestitog hrvatskog unuka hvalili one koje je djed smatrao strašnijima od kanibala? Pa zato jer je Hrvatskoj, kako u istoj vijesti piše Večernji list, ‘ovih dana uručena skupna tužba za naknadu štete koju su hrvatski Srbi, Romi i Židovi pretrpjeli tijekom Drugog svjetskog rata’. ‘Riječ je’, pojašnjava Večernji list, ‘o postupku koji je nekoliko osoba prošle godine pokrenulo pred okružnim sudom u Chicagu tražeći za žrtve, njihove nasljednike i rodbinu odštetu u visini od 3,5 milijardi dolara.’ Pronicljivijem čitatelju sada je jasnije: suočeni s opasnošću od basnoslovne odštete, u Ministarstvu vanjskih poslova pozvali su se na Izvorišne osnove hrvatskog Ustava, gdje piše da ‘Hrvatska počiva na temeljima suverenosti izraženima u odlukama ZAVNOH-a’, a ne na NDH. Ko je mogo pomisliti lani, da su Stieru dragi partizani.
Ako pak predstavnici Srba, Roma i Židova ustraju na tužbi, tvrdnjama Stierova ministarstva u dokaznom postupku mogu suprotstaviti navode portala Željke Markić gdje se, uz ostalo, piše o upitnom legitimitetu i legalitetu ZAVNOH-a. I pozivati se na kolumne Milana Ivkošića, Nina Raspudića, Zvonimira Despota te ostalih Večernjakovih uzdanica.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zaštone možemo znati? 2016-11-14 15:28
Nikako da se zna tko i u ime koje udruge je bio s vjećnicima i ima exkluzivno pravo govoriti "Lošinj, Lošinj"?
Tu je navedeno jedno ime a ostalih 7
Kome da postavimo to pitanje kada tu gdje smo anonimusi nitko ne želi izustiti ta imena?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # zaklela se zemlja raju...prco 2016-11-14 17:52
Citat ne možemo znati?:
Nikako da se zna tko i u ime koje udruge je bio s vjećnicima i ima exkluzivno pravo govoriti "Lošinj, Lošinj"?
Tu je navedeno jedno ime a ostalih 7
Kome da postavimo to pitanje kada tu gdje smo anonimusi nitko ne želi izustiti ta imena?
Pa njihova imena nisu nikakva tajna, svaki vijećnik ih zna i tražite da se javno objave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
814 # UputaOtočan 2016-11-14 17:53
Anna Maria Saganić (predsjednica Zajednice talijana), Ljubica Nikolić, Anamarija Margan, Madina Budinić, Marica Bebić, Rubina Schicker i Karmela Kavedoni...nako n svega ova družina se javno deklarirala kao protivnice antifašizma
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
620 # opus deihubert 2016-11-14 19:51
Citat Otočan:
Anna Maria Saganić (predsjednica Zajednice talijana), Ljubica Nikolić, Anamarija Margan, Madina Budinić, Marica Bebić, Rubina Schicker i Karmela Kavedoni...nakon svega ova družina se javno deklarirala kao protivnice antifašizma
Otočane hvala na popisu uglednih gospođa koje su dobro živjele, školovale se i radile za vrijeme antifašizma a sada im je mrska sama ta riječ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
189 # laži,laži,lažiAntikomufašista 2016-11-14 19:56
Opet iskrivljivanje povjesti i izjava koje smo trpili 50 godina u totalitarnoj zločinačkoj diktaturi.Gdje su se te žene deklarirale kao protivnice antifašizma?Dek larirale su se kao protivnice partizansko četničkih pokolja i zločina nad hrvatskim civilima u Lici.Ali u lošinju ima puno potomaka tih zločinaca koji bi rado i danas nastavili zločine tamo gdje su im djedovi stali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
813 # ....Gost 2016-11-14 20:25
Citat Antikomufašista:
Opet iskrivljivanje povjesti i izjava koje smo trpili 50 godina u totalitarnoj zločinačkoj diktaturi. Gdje su se te žene deklarirale kao protivnice antifašizma? Deklarirale su se kao protivnice partizansko četničkih pokolja i zločina nad hrvatskim civilima u Lici.
A gdje su se te žene deklarirale kao protivnice partizansko četničkih pokolja i zločina nad hrvatskim civilima u Lici?Citat:
Ali u lošinju ima puno potomaka tih zločinaca koji bi rado i danas nastavili zločine tamo gdje su im djedovi stali.
Sudeći po ovom što si napisao, izgleda da na Lošinju ima i potomaka zločinaca koji su svojim zvjerstvima potaknuli pobunu u Lici koji bi rado i danas nastavili zločine tamo gdje su im djedovi stali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
514 # Djetinjarije odraslih ženaBella Ciao 2016-11-15 10:04
Citat Antikomufašista:
Gdje su se te žene deklarirale kao protivnice antifašizma? Deklarirale su se kao protivnice partizansko četničkih pokolja i zločina nad hrvatskim civilima u Lici.
Lažeš. Pod krinkom tobožnjeg prosvjeda zbog "narušavanja prava žena Lošinja na izjašnjavanje" nošenjem "po republici Hrvatskoj transparenata sa natpisom Lošinj" jer žene im "nisu dale to pravo" (vidi plakat!) Marica Bebić je prikupljala potpise protiv inkriminiranih žena, a zatim sazvala Gradsko vijeće. A nigdje nije spomenut partizansko četnički pokolj, no ne spominje se ni ono što je zapravo na transparentu pisalo uz natpis Lošinj. A pisalo je PROTIV FAŠIZMA. Zašto na prosvjednom plakatu to nije navedeno? Naravno, prešućeno je zato što je Marici Bebić i njenoj legiji zasmetalo povezivanje Malog Lošinja s protivljenjem fašizmu, ali je ocijenila da proces klerofašizacije Hrvatske još nije sazrio za otvoreno negiranje ustavnih temelja ove države koje je postavio prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman. Pa se cijela akcija svela na djetinjasto i tragikomično izmotavanje o pravu na transparent s natpisom Lošinj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # ivica & maricaberjoska 2016-11-15 17:52
Citat Bella Ciao:
Naravno, prešućeno je zato što je Marici Bebić i njenoj legiji zasmetalo povezivanje Malog Lošinja s protivljenjem fašizmu, ali je ocijenila da proces klerofašizacije Hrvatske još nije sazrio za otvoreno negiranje ustavnih temelja ove države koje je postavio prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman. Pa se cijela akcija svela na djetinjasto i tragikomično izmotavanje o pravu na transparent s natpisom Lošinj.
Marica je samo instrument u rukama opasnih osoba koje žele zlo građanima Lošinja. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
916 # Etosada znamo. 2016-11-14 19:24
Hvala otočan
Majko moja, mislila sam da su navedene gospođe pametne, imala sam o njima dobro mišljenje.
Društvo koje se pred 30 godina ne bi niti na kavi našlo.
Eto to su vam "šete bandjere" a ove lošinjke su što mislile?
Zar baš moraju slušati zna se koga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # uvik kontrakitolovac 2016-11-16 07:35
Citat sada znamo.:
Eto to su vam "šete bandjere" a ove lošinjke su što mislile?
Zar baš moraju slušati zna se koga?
Ne slušaju ove lošinjanke nikoga, ali će se njih itekako slušati poslije lokalnih izbora !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
712 # lažidora 2016-11-16 06:49
Jedan od komentara,onaj o zagovarnju hrvatstva i kritici antifašizma i stalne priče o parazitiranju na hrvatskoj državi valjda zaboravlja tko su paraziti - brojne Rubine, kler, lažni branitelji, Bernardice... e velike li brige za Hrvatsku, upropastili ste je brže i od svih osvajač
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
103 # ...Antikomufašista 2016-11-16 21:35
Citat dora:
Jedan od komentara,onaj o zagovarnju hrvatstva i kritici antifašizma i stalne priče o parazitiranju na hrvatskoj državi valjda zaboravlja tko su paraziti - brojne Rubine, kler, lažni branitelji, Bernardice... e velike li brige za Hrvatsku, upropastili ste je brže i od svih osvajač

Podaci, također, tvrde, da ako su svi današnji živi sudionici NOB-a u rat 1941. otišli s minimalnih 18 godina (izuzmemo li dječaka Boška Buhu), danas bi u prosjeku mogli biti 87-godišnjaci.

Statistika kaže da u ovom trenutku Hrvatska ima 39.611 živih sudionika NOB-a čija mirovina u prosjeku iznosi 2.721 kuna.

Podaci, također, tvrde, da ako su svi današnji živi sudionici NOB-a u rat 1941. otišli s minimalnih 18 godina (izuzmemo li dječaka Boška Buhu), danas bi u prosjeku mogli biti 87-godišnjaci.

Izuzetno zbunjujuće, naročito ako bacimo oko na popis stanovništva, po kojem je u Hrvatskoj svega 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina?!

Hrvatska za partizanske mirovine izdvaja 1,4 milijarde kuna i ne bi nitko postavljao nikakva pitanja kada bi bilo malo jasnije, kamo ide taj novac?

Usporedbe radi, Drugi svjetski rat završio je prije 69 godina, za razliku od Domovinskog rata koji je okončan prije 19 godina. Ipak, mirovina koje primaju branitelji Domovinskog rata više je za samo 22.226 od onih koji primaju borci NOB-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # zločinci dugo žive..pionirka 2016-11-17 08:03
Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, krajem prošle godine 17973 osobe primale su mirovinu kao sudionici Narodnooslobodi lačkog rata te im je prosječna mirovina iznosila 2.654 kune.

Mirovinu je primao i 8131 pripadnik "Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945.", a njihova prosječna mirovina bila je 2.272 kune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # poroci javni vrline tajnenarkić 2016-11-17 07:30
Citat dora:
Jedan od komentara,onaj o zagovarnju hrvatstva i kritici antifašizma i stalne priče o parazitiranju na hrvatskoj državi valjda zaboravlja tko su paraziti - brojne Rubine, kler, lažni branitelji, Bernardice... e velike li brige za Hrvatsku, upropastili ste je brže i od svih osvajač
Zašto se nitko nije sjetio da predloži Bernardicu za počasnu građanku Lošinja, gospođa se dokazala u borbi protiv drogeraša a bogme i izgleda super !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Pokradena, rasprodana i izdana zemljaDorime 2016-11-22 14:57
Citat dora:
Jedan od komentara,onaj o zagovarnju hrvatstva i kritici antifašizma i stalne priče o parazitiranju na hrvatskoj državi valjda zaboravlja tko su paraziti - brojne Rubine, kler, lažni branitelji, Bernardice... e velike li brige za Hrvatsku, upropastili ste je brže i od svih osvajač
: "... Kakva je danas ta Lijepa naša, odnosno njihova, zapitao se Mons. dr. sc. Leonardo Beg, starokatolički biskup. "Lijepa naša nije naša nego njihova, od onih koji su je u ime domoljublja pokrali i rasprodali, dok su u isto vrijeme pribivali svetim misama. Paradoksalno, ali istinito! Hrvatska je do te mjere uništena da od suvereniteta ima još samo zastavu. To je nastavak kontinuiteta domaćeg izdajništva očitovanog bilo kroz crkvu bilo kroz politiku. Mnogi „navjeći“ domoljubi krivi su što je Hrvatska ovdje gdje danas jeste: pokradena, rasprodana i izdana zemlja. Stari termin „domaći izdajnici“ i kolaboracionist i“ nije nimalo izgubio na svojem značenju jer se bez takvih „sinova Lijepe naše“ (odnosno njihove) zemlju ne bi moglo uništiti do razine do koje je danas uništena: ekonomski, na koljenima, ljudi kopaju po kontejnerima.
Za vremena prošle države govorilo se da su „vremena mraka“, govorilo se o domaćim izdajnicima poduprtima bjelosvjetskom politikom, a u današnja „vremena svjetla“ pokazuje se da je to bilo opravdano i proročki rečeno, jer Hrvatska se nije mogla ovako pokrasti bez domaćih izdajnika i bjelosvjetskih tajnih ugovora. Neka me niko krivo ne shvati da ja podržavam neki prošli sistem ili vlast, ne, ja samo želim reći da je taj prošli sistem i vlast u nekim stvarima imalo pravo.
Današnji veliki „domoljubi“ nastavljaju kontinuitet prodaje i uništenja Hrvatske po uzoru na svojeg lidera Pavelića, koji je također Rimskim ugovorima 18. V. 1941. razdao Lijepu našu talijanskim fašističkim okupatorima: Dalmaciju s otocima i dio Kvarnerskog primorja, a Međimurje i Prekomorje kao i područje do Banata Mađarskoj. Toliko o Pavelićevu, domoljublju i onih koji takvo domoljublje podržavaju. To je taj nastavak razdavanja naše zemlje strancima koji je nastavljen i danas po preživjelim izdajničkim protuhrvatskim elementima, kojima je hrvatski grb istetoviran svuda gdje je to moguće. U Pavelićevoj delegaciji koja je na čelu s Pavelićem predavala „hrvatsku krunu“ savojskom princu, bio je i pomoćni zagrebački biskup Salis Seevis, kao znak da Crkva u Hrvata pomaže taj korak, koji je Mussolini nametnuo okupiranoj zemlji i kvislingu u njoj.
Katolički list zagrebačke nadbiskupije pisao je da je tom posjetom Rimu udarena brana prodiranju pravoslavlja, umjesto da je pisao o jasnoj veleizdaji zemlje od strane crkve i politike. A našu Lijepu domovinu imamo danas upravo – što veliki domoljubi nikako ne žele ni čuti – po Narodnooslobodi lačkoj borbi.
Naime, temelj hrvatske države postavljen je u Topuskom na Trećem zasjedanju ZAVNOH-a od 8. do 9. 5. 1944, kada se donijela odluka, na osnovu prava na samoopredjeljen je, da se Federalna demokratska Hrvatska, sa svim bitnim atributima državnosti, a polazeći od rezultata zajedničke antifašističke borbe, uključi u ondašnju avnojsku Jugoslaviju. To je temelj današnje Republike Hrvatske.
Da nije bilo NOB-a, vratila bi se srpsko-četnička vojska Kraljevine Jugoslavije sa srpskim kraljem Petrom II. Karađorđevićem, čija bi diktatura bila neuporedivo gora od prve. To bi bilo upravo strahovito pogubno za hrvatski narod koji ne bi nikako mogao sprati sa sebe ustašku hipoteku. Hrvatsku bi jednostavno „pojeli“, nestala bi s lica zemlje, a hrvatsvo bi bilo asimilirano. Tako da NOB i odluke ZAVNOH-a imaju nemjerljivu zaslugu za današnju Hrvatsku, bez koje ne bi bila zamisliva današnja Republika Hrvatska kao samostalna država i međunarodni državni subjekt.
Tako su četnici, izgubivši u borbi protiv NOB-a, izgubili državu Kraljevinu Jugoslaviju, a koju su htjeli opet vratiti početkom raspada SFRJ, ali nisu uspjeli zbog Domovinskog rata 1991–1995. ... "
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# ...Guest 2016-12-06 19:45
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Philip J. Cohen-Paolo FruscaGuest 2016-12-06 21:03
Ovaj komentar je obrisao administrator
41 # ...hranitelj tuljana 2016-12-08 06:55
Citat Dorime:
NOB i odluke ZAVNOH-a imaju nemjerljivu zaslugu za današnju Hrvatsku, bez koje ne bi bila zamisliva današnja Republika Hrvatska kao samostalna država i međunarodni državni subjekt. "
Puno slova. Možemo li iz njega zaključiti da su se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Puno slovaZumba 2016-12-08 12:24
Citat hranitelj tuljana:
Citat Dorime:
NOB i odluke ZAVNOH-a imaju nemjerljivu zaslugu za današnju Hrvatsku, bez koje ne bi bila zamisliva današnja Republika Hrvatska kao samostalna država i međunarodni državni subjekt. "
Puno slova...
Pravom trolu i dva slova su puno slova kad mu treba za trolanje :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ?hranitelj tuljana 2016-12-08 17:55
Citat Zumba:
Pravom trolu i dva slova su puno slova kad mu treba za trolanje :P
Ako niste u stanju odgovoriti ili na drugi način pridonijeti raspravi suzdržite se od tipkanja, nećemo ništa izgubiti vašom apstinencijom.
Pitanje je zaista jednostavno za razumjeti i nije nimalo hipotetski. Jesu li se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku? Jesu li nosili hrvatsko znakovlje? Valjda netko zna a trolovi neka hrane ciple od porta ako im je toliko dosadno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Slovo na slovoZumba 2016-12-08 18:36
Citat hranitelj tuljana:
Citat Zumba:
Pravom trolu i dva slova su puno slova kad mu treba za trolanje :P
Ako niste u stanju odgovoriti ili na drugi način pridonijeti raspravi suzdržite se od tipkanja, nećemo ništa izgubiti vašom apstinencijom.Nitko normalan se ne upušta u raspravu s trolom. Rasprava s trolom poput tebe je kao šamaranje govna; neizbježno je da ti prsne u lice.Pitanje je zaista jednostavno za razumjeti i nije nimalo hipotetski. Jesu li se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku? Jesu li nosili hrvatsko znakovlje? Valjda netko zna a trolovi neka hrane ciple od porta ako im je toliko dosadno.
Pitaj gugleta ako te stvarno zanimaju odgovori. Ali kladio bi se da samo izazivaš da bi dobio povod za trolanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # čudni ljudihranitelj tuljana 2016-12-08 19:05
Citat Zumba:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Zumba:
Pravom trolu i dva slova su puno slova kad mu treba za trolanje :P
Ako niste u stanju odgovoriti ili na drugi način pridonijeti raspravi suzdržite se od tipkanja, nećemo ništa izgubiti vašom apstinencijom.Nitko normalan se ne upušta u raspravu s trolom. Rasprava s trolom poput tebe je kao šamaranje govna; neizbježno je da ti prsne u lice.Pitanje je zaista jednostavno za razumjeti i nije nimalo hipotetski. Jesu li se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku? Jesu li nosili hrvatsko znakovlje? Valjda netko zna a trolovi neka hrane ciple od porta ako im je toliko dosadno.
Pitaj gugleta ako te stvarno zanimaju odgovori. Ali kladio bi se da samo izazivaš da bi dobio povod za trolanje.
Očito ne znate odgovor, ostaje nejasno zašto smetate i besmislenim nizom slova tjerate one koji bi mi znsli odgovoriti. E vidite to što radite je definicija trolanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...a ja sam kao trolhranitelj tuljana 2016-12-08 19:32
Obrisano
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Hranitelj gladnog trolaZumba 2016-12-09 09:46
Citat hranitelj tuljana:
Citat Zumba:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Zumba:
Pravom trolu i dva slova su puno slova kad mu treba za trolanje :P
Ako niste u stanju odgovoriti ili na drugi način pridonijeti raspravi suzdržite se od tipkanja, nećemo ništa izgubiti vašom apstinencijom.Nitko normalan se ne upušta u raspravu s trolom. Rasprava s trolom poput tebe je kao šamaranje govna; neizbježno je da ti prsne u lice.Pitanje je zaista jednostavno za razumjeti i nije nimalo hipotetski. Jesu li se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku? Jesu li nosili hrvatsko znakovlje? Valjda netko zna a trolovi neka hrane ciple od porta ako im je toliko dosadno.
Pitaj gugleta ako te stvarno zanimaju odgovori. Ali kladio bi se da samo izazivaš da bi dobio povod za trolanje.
Očito ne znate odgovor, ostaje nejasno zašto smetate i besmislenim nizom slova tjerate one koji bi mi znsli odgovoriti. E vidite to što radite je definicija trolanja.
Znam da ću se pokajati, ali odgovorit ću na ova tvoja pitanja. Jer ti ne postavljaš pitanja da bi nešto saznao, nego ih postavljaš kao provokaciju. Svaki odgovor ti daje priliku da nadmeno prospeš neku od svojih ideoloških mantri sa slabo prikrivenom uvredom svakome tko ne pripada tvojoj vjeroispovijesti. A to je prava definicija trolanja. Dakle, da nahranim gladnog trola:
Pitanje:
Citat:
Jesu li se partizani borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku?
Odgovor:
Boreći se protiv NDH koja nije bila ni nezavisna ni hrvatska, nego kvislinška tvorevina okupacijskih sila borili su se za ono što NDH nije bila.
Pitanje:
Citat:
Jesu li nosili hrvatsko znakovlje?
Simbol je, kažu stručnjaci, kompleksna pojava - "nije ni racionalne ni iracionalne prirode, ima jednu stranu koja se odaziva razumu ali i jednu koja je razumu nepristupačna iz razloga što se simbol sastavlja iz svih psihičkih funkcija, onih racionalnih ali i onih iracionalnih činjenica čisto unutarnjeg i vanjskog opažanja". Dakle, ono što su nosili partizani hrvatske nacionalnosti da bi ih se razlikovalo od ustaša, domobrana, njemačkih i talijanskih vojnika bilo je hrvatsko znakovlje. I pod tim znakovljem su pobijedili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # o simbolima.pionirka 2016-12-09 10:48
..da li je čokolada čokolada?
ne,ako "naša" presjednica daje "našoj" djeci "njihovu"čokoladU"..

ako čokolada mora biti "njihova",šta se tek sa zvijezdom treba napraviti..;ugl ,zvijezda je trenutno rat simbola izgubila i dobrodošla je samo na pivu..
i nikada nije bila "naša",jel da ?mariceee
osobno,mislim da treba raditi distinkciju crvene zvijezde kao simbola '45 i/ili '80-'91
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Oplakahhranitelj tuljana 2016-12-09 18:30
Citat:
Boreći se protiv NDH koja nije bila ni nezavisna ni hrvatska, nego kvislinška tvorevina okupacijskih sila borili su se za ono što NDH nije bila.
Ono što su nosili partizani hrvatske nacionalnosti da bi ih se razlikovalo od ustaša, domobrana, njemačkih i talijanskih vojnika bilo je hrvatsko znakovlje. I pod tim znakovljem su pobijedili.
Hvala vam dobri čovjeće na ovome, zaista od srca. Ni zamisliti ne možete kako ste me razveselili a nije mi dan bio baš nešto...

Genijalni odgovor, podsjetio me na legendarnu scenu iz filma Shrek 3 kada je princ ispitivao Pinokia gdje je Shrek:Princ:
"- Ti, ti ne smiješ lagati.
Lutak, reci mi gdje je Shrek?"

Pinokio:
"- Pa... znam gdje nije..."

Princ:
"- Ne znaš gdje je Shrek?"

Pinokio:
"- Ne bi bilo netočno pretpostaviti.. .
...da ja ne mogu točno ne reći
da to je ili nije djelomično netočno."

Princ:
"- Znači znaš gdje je?"

Pinokio:
"- Naprotiv, ja vjerojatno, manje više,
ne odbacujem ideju da u nikojem slučaju...
sa nekim stupnjem nesigurnosti...
...ja ne znam gdje on ne bi trebao biti.

Ako to stvarno nije gdje on nije.

Čak i ako nije ne tamo gdje sam
znao da je, to može značiti..."


Svako dobro i ugodan vikend želim!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zadnja crta obraneZumba 2016-12-10 15:20
Citat hranitelj tuljana:
Citat:
Boreći se protiv NDH koja nije bila ni nezavisna ni hrvatska, nego kvislinška tvorevina okupacijskih sila borili su se za ono što NDH nije bila.
Ono što su nosili partizani hrvatske nacionalnosti da bi ih se razlikovalo od ustaša, domobrana, njemačkih i talijanskih vojnika bilo je hrvatsko znakovlje. I pod tim znakovljem su pobijedili.
Hvala vam dobri čovjeće na ovome, zaista od srca. Ni zamisliti ne možete kako ste me razveselili a nije mi dan bio baš nešto...
Ironija i sarkazam su zadnja crta obrane poraženih.Citat:
Genijalni odgovor, podsjetio me na legendarnu scenu iz filma Shrek 3 kada je princ ispitivao Pinokia gdje je Shrek: ...
Ne vidim zašto bi bilo koga na svijetu moglo zanimati što i zašto je nešto iz nekakvog filma kojeg ti proglašavaš legendarnim tebe podsjetilo na moj odgovor. Kako bilo da bilo, pokajao sam se što sam nahranio trola. Na nastavak trolanja neću reagirati, ma što trol napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
67 # R.I.P.Pionirka 2016-11-26 11:52
Počivaj u miru,Ida Szabo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # el comandantedonald 2016-11-29 14:49
Citat Pionirka:
Počivaj u miru,Ida Szabo
Rest In Peace Fidel !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # Naša stvarnostSokrat 2016-12-06 13:23
h-alter.org/.../...

Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # Pojavnosti i trendoviBono F. 2016-12-06 15:21
Citat Sokrat:
h-alter.org/.../...
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Bebićka je uočila trend refašizacije i uključila se u njega. A ušećereni premijer koji je smijenio "građevinu" ljupko trepćući iza naočala guguće 'Prije svega želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva. To nije slučaj. Riječ je o određenim pojavnostima koje nisu trend." Netko bi mu trebao reći da je ponavljanje određenih pojavnosti zapravo definicija trenda. Na kraju krajeva, i akcija Marice Bebić i njenih uzdanica angažiranih u zdravstvu predškolskom odgoju i udrugama protiv antifašizma je pojavnost koja uz ostale pojavnosti reafirmacije fašizma predstavlja dio tog trenda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Osjećaj za trendoveMobutu 2016-12-06 17:58
Citat Bono F.:
Citat Sokrat:
h-alter.org/.../...
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Bebićka je uočila trend refašizacije i uključila se u njega.
Gospođa Bebić ima nepogrešiv osjećaj za političke trendove. Uvijek se nađa s prave strane povijesti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Vjetrokazgost 2016-12-07 15:12
Citat Mobutu:
Citat Bono F.:
Citat Sokrat:
h-alter.org/.../...
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Bebićka je uočila trend refašizacije i uključila se u njega.
Gospođa Bebić ima nepogrešiv osjećaj za političke trendove. Uvijek se nađa s prave strane povijesti.
Da je staviš na krov služila bi kao vjetrokaz ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Određene pojavnostigosst 2016-12-07 16:25
Citat Mobutu:
Citat Bono F.:
Citat Sokrat:
h-alter.org/.../...
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Bebićka je uočila trend refašizacije i uključila se u njega.
Gospođa Bebić ima nepogrešiv osjećaj za političke trendove. Uvijek se nađa s prave strane povijesti.
Kad je vidite da hoda u burki znaćete "koliko je sati" :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Državni prezervativLaptopnik 2016-12-10 17:22
Citat Bono F.:
Citat Sokrat:
h-alter.org/.../...
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Bebićka je uočila trend refašizacije i uključila se u njega. A ušećereni premijer koji je smijenio "građevinu" ljupko trepćući iza naočala guguće 'Prije svega želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva. To nije slučaj. Riječ je o određenim pojavnostima koje nisu trend." Netko bi mu trebao reći da je ponavljanje određenih pojavnosti zapravo definicija trenda. Na kraju krajeva, i akcija Marice Bebić i njenih uzdanica angažiranih u zdravstvu predškolskom odgoju i udrugama protiv antifašizma je pojavnost koja uz ostale pojavnosti reafirmacije fašizma predstavlja dio tog trenda.
Na temu premijerovog izmotavanja da refašizacija nije trend jedan nepodobni novinar piše:
Kakva je doista funkcija Andreja Plenkovića u okviru nabujaloga političkog korpusa hrvatske desnice, a napose Hrvatske demokratske zajednice?

Odgovor mi se čini očiglednim, gotovo opipljivim: Andrej Plenković je HDZ-u formalno predsjednik, a faktički prezervativ. Njegova se uloga svodi na pokušaje da koliko-toliko ograniči ejakuliranje onih političkih strasti što izviru iz same biti partije kojoj se zatekao na čelu. Neobičnom, doduše, djeluje navada da se rupe na prezervativu krpaju rupama u zakonu.

Zadivljujuće inteligentno, premijer je fašističku provokaciju u Jasenovcu nastojao prikazati kao posljedicu administrativno g propusta, zasad nerješivu, a onda je i taj propust hitro pripisao SDP-ovoj vlasti. Srećom su ga sami veterani HOS-a demantirali, objasnivši kako su svoju udrugu i pripadajući grb registrirali još 1998., dok je Tuđman žario i palio, te mu, makar i nehotično, vratili u njušku olako isporučenu laž, jer se izrečena optužba – da je, naime, Račanova vlada glavni krivac za neometanu ekspanziju ustaškoga simboličkog blaga – barem u stilskoj izvedbi podudarila s naporima skupine pseudohistoriča ra da dokažu kako je Jasenovac postao logor smrti pod partizanskom vlašću. Esdepeovci, istinabog, nemaju ništa zajedničko s partizanima, ali to nije razlog da njihov kukavičluk izjednačimo s hadezeovskim zločinima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # smrt fašizmuplaton 2016-12-06 15:24
Citat Sokrat:
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Nemoj griješiti dušu, fašizam davno ne stanuje u Lošinju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Još je mali ali narašće ...Adolf 2016-12-06 17:02
Citat platon:
Citat Sokrat:
Bebićka je samo mali dio sveprisutng fašizma tj. ustašije. Pa pitajte Rubinu smeta li je Za dom spremni ili one gospođe ljubiteljice oltara.
Nemoj griješiti dušu, fašizam davno ne stanuje u Lošinju !!!
A kako bi ti nazvao one kojima smeta parola na slici?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # imperija uzvraća udaracmaks 2016-12-06 18:09
Citat Adolf:
A kako bi ti nazvao one kojima smeta parola na slici?
Rekao bi ti ali bojim se njihove osvete. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Za naše fasistkinjeMama 2016-12-07 10:55
www.index.hr/.../936105.aspx

...kako vam drage babe i žene, bebićke ovo ne smeta i niste nastavile svoju junačku borbu. Poseban pozdrav za Rubinu...ljubit eljicu naših dečaka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # ...Antikomufašista 2016-12-07 13:56
Citat Mama:
www.index.hr/.../936105.aspx
...kako vam drage babe i žene, bebićke ovo ne smeta i niste nastavile svoju junačku borbu. Poseban pozdrav za Rubinu...ljubiteljicu naših dečaka
Malo mi je nejasno kakve veze ovaj strašni zločin za koji svi znamo ima veze sa zločinima fašista ili antifašista prije i poslije 2.sv rata. Ali kada se tema već proširila da upotpunim tragične podatke u srpskoj-crnogor skoj agresiji na hrvatsku je u hrvatskoj ubijeno 345 djece ali im nitko ne zna imena kao u ovom slučaju ,kao da njihovi životi manje vrijede.Poginul o je i 14 154 branitelja i civila na hrvatskoj strani a 6203 na srpskoj strani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Prozirna fintaasd 2016-12-07 15:03
Citat Antikomufašista:
Citat Mama:
www.index.hr/.../936105.aspx
...kako vam drage babe i žene, bebićke ovo ne smeta i niste nastavile svoju junačku borbu. Poseban pozdrav za Rubinu...ljubiteljicu naših dečaka
Malo mi je nejasno kakve veze ovaj strašni zločin za koji svi znamo ima veze sa zločinima fašista ili antifašista prije i poslije 2.sv rata.
Mamlaze, tema uopće nisu zločini "fašista ili antifašista prije i poslije 2.sv rata" nego intervencija Marice Bebić i njenih bojovnica kod Gradskog vijeća glede korištenja imena lošinj.Citat:
Ali kada se tema već proširila da upotpunim tragične podatke ...
Tema se nije sama od sebe proširila nego je pokušavaš proširiti ti da skreneš pažnju s teme Bebićkine intervencije kod GV. Ta ti je finta bila prozirna od početka rasprave :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # transparency internationalhop 2016-12-07 15:39
Citat asd:
Tema se nije sama od sebe proširila nego je pokušavaš proširiti ti da skreneš pažnju s teme Bebićkine intervencije kod GV. Ta ti je finta bila prozirna od početka rasprave :lol:
Bolje bi mu bilo da je šutio, ovako samo daje materijala za otvaranje novih tema o Marici i sedam patuljčica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # internet je krivkmet 2016-12-08 07:27
U naša, kmetska, vremena, anonimne su mogle biti samo denucijacije, što je takvim tipovima znatno smanjivalo područje djelovanja.
Iduća razlika je bila u dosegu. Zli, glupi i zločesti tipovi, nisu imali toliki doseg. Mogli su držati ekspoze svojim istomišljenicim a u birtiji.
Internet je to nažalost promjenio, pa talog društva ima mogućnost biti glasniji od normalne većine. Eto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Bravissimo!hranitelj tuljana 2016-12-08 17:51
Sadržaj obrisan zbog uvredljivog komentara koji nema veze s člankom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Kritika a ne samokritikaZumba 2016-12-08 18:43
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="kmet"]
Obrisano ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # neljudihranitelj tuljana 2016-12-08 19:24
Obrisano zbog vrijeđanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nesebičnapomoć 2016-12-17 15:14
Možda bi trebalo zamoliti istu grupu da ode na isto mjesto protestirati u vezi svega što se dešava s našim otočjem.

Gdje su sada kada se sve uništava a do nadležnih ne dopire ništa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # New DatingRogerCet 2018-11-29 15:41
Hello, go to xzvswwcvrc.com
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 19.04.2024 07:48
  Tko zna?
  Doslovno sam napisao što sam mislio. HDZ ne brani nego financira "strašila" protiv kojih onda glumi da brani narod, pa narod začepi nos i glasa za HDZ, da ne bi ovu drugi došli na vlast. Već sam to pokušao objasniti ali admin briše (i ovo će). Zašto ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 19.04.2024 07:08
  Kako sastaviti Vladu i ostati pošten
  Novosti donose upute za sastavljanje Vlade: Razlika između političkog rada i prostitucije nije vrijedna spomenika. Skok iz predizborne u postizbornu fazu političkog rada je prelazak s riječi na nedjela. Ako se zbog sklapanja političkog savezništva ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 20:51
  .....
  On se ne šali. Ovo mu je lukav način potpore HDZu, kao HDZ nas brani od bubnjara koji ometaju klečavce i od feministica.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 20:16
  ....
  Daj još malo. Ovo je bolje od Prajm tajma ????

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 19:59
  ....
  Budalaština.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:55
  Školski primjer
  I na mnogim lokalnim razinama HDZ prikriveno i diskretno financira i drži na proračunskoj sisi razne redikule, mutež i ljude loše osobnosti i uvjerenja koje zajednica generalno ne trpi baš, pa oni "napadaju" HDZ ali su toliko odbojni građanima da ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:36
  Rinse/repeat
  HDZ su majstori u tome, mora se priznati. HDZ kružna ekonomija. Npr. HDZ financira Trnjanske kresove i Novosti preko SNV, i onda ovi "napadaju i ruše HDZ", uz Možemo i SKH, i onda HDZ "evo komunjara!" i potuče ih na izborima i onda opet HDZ isto ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ........ 18.04.2024 17:23
  HDZ zna
  Već će se oni snaći i oformiti vladu. Pa i AK se u prošlom mandatu svađala s Devom a on joj sada vjerno drži skale u Gradskom vijeću.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 13:07
  O babuškama, rode..
  A naš stručljak za sve i svašta dobio 3 (tri) glasa. Kako ide ona ruska poslovica?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 18.04.2024 12:29
  Prostitucija
  Koje su sada Plenkovićeve opcije? Obzirom da mu Pupovac treba u Vladi, prva je da izazove raskol u DP-u: Plenkovićeva kvaka 22: HDZ ne može sastaviti vladu bez DP-a. A DP ne može u Vladu sa Srbima. Kad bi HDZ uzeo u vladu Domovinski pokret, a izbacio ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 12:16
  Koalicija HDZ-a sa zlikovcima
  Plenković nagovara imbecile i zlikovce da vladaju zajedno. izjave i uvrede Andreja Plenkovića koje je sipao na račun Domovinskog pokreta i njihovog predsjednika Ivana Penave: “Taj Penava postoji, moja baba pokojna bi mogla biti gradonačelnica Vukovara… ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  asd 18.04.2024 11:39
  Planiranje
  Sada rade na vodovodu a kad završe za sezonu krenut će radovi na proširenju ceste. Pa će raskopati sve što su prekrili.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  nn 18.04.2024 10:29
  Obračun plaće
  Manekenka naše demokracije je poziranja u izbornom šou zaključila glasovanjem na otoku svojih djedova. Na njenom fejsu vidim da je bila u Zagrebu na nekom HDZ skupu pa me zanima tko plaća te njene putne troškove. Da li će za te dane kada je šetala po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ....... 17.04.2024 17:23
  Podjele nisu nestale
  Pametuje nam o demokraciji ali pokazala je da pojma nema šta je to. Da zna šta je domokracija ne bi na prošlim izborima bubnula "Kampanja je završila, s njom su završile i podjele". Bilo je to rečeno vrlo komunistički ali stvarnost ju kroz ove tri ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 16:49
  Naša demokracija
  Na fejsu nam gradonačelnica pametuje da je danas važan dan "za našu demokraciju" i poziva nas da izađemo na izbore. Piše da je ona svoju građansku dužnost ispunila- Glasala je za svoju listu i za sebe i taj trenutak dala ovjekovječiti. Koketno je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 17.04.2024 13:35
  Pomoć biračima
  Nesebično su pružali pomoć neukim biračima kako popuniti glasački listić.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 10:43
  .....
  Nije ona klasična političarka. Ona želi biti sluškinja ovih političkih giganata. i.imgur.com/tglbHoP.jpg (http://i.imgur.com/tglbHoP.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 17.04.2024 10:19
  ...
  Zastupati će ona građane Lošinja u Saboru isto kao što je zastupala Ilovčane u slučaju Mrtvaška.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bo 17.04.2024 10:07
  Svoji na svom hadezejci će biti
  Jel misliš na stranku koja je kandidirala Anu K. da te zastupa u Saboru? O politici njene stranke, stranke kojoj je cilj da svoji na svome u RH budu HDZ-ovci, a zbog koje je Hrvata sve manje bivši feralovac piše: Da, gospodo, Pelješki most. Most kojemu ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 09:39
  laganini
  A u radne dane na posao došeta tek nakon marende :o

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  zero sum 17.04.2024 08:59
  Lokalni hebivjetri
  Kandidatkinja se sa svojim posilnim već rano izjutra ukazala biračima na trgu :P

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  BB 16.04.2024 22:27
  ...
  No, kad se oslobodimo od srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali i potkradali i kad nas budu prodavali svjetskim jebivjetrima i ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:55
  Od stoljeća sedmog
  Od 1991. samo jedna stranka u Hrvatskoj ove zabrinjavajuće riječi poznate pjesme shvatila je kao uputu i u potpunosti ih provela: Raselit' nas triba da nas manje ima Nisu tu ni bili, tad će reći svima Nek' tuđinu grizu, roda znati neće Bez jezika narod ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:43
  Pa zaposlili su...
  Kao što svatko može vidjeti diljem Hrvatske tako i na Lošinju, HDZ je uspješno omogućio zapošljavanje preko 150.000 ljudi. Samo (mali detalj), ne Hrvata...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ...... 16.04.2024 17:53
  Naknade za zapošljavanje?
  U priopćenju je potegao i prevaru umirovljenika za obećano besplatno dopunsko osiguranje, a to se spominje i na svakoj sjednici GV. Ali jedno obećanje Ane Kučić kojim je dobila ovaj mandat se ne spominje. barem ja nisam čuo. Što je s tim? Obećanje ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji da ga zaštiti. I da je u zagrebu takav vjetar da bi mogao donjeti šator i plinske boce u Savsku :lol:

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će znati jel to suprug ili stranački drug.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto radila. Ovo je kolaž od slučajno sačuvanih priloga objavljenih u plaćenom otočnom dodatku Novog lista kao oglas i u samom Novom listu kao novinarski članak.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 19.04.2024 07:48
  Tko zna?
  Doslovno sam napisao što sam mislio. HDZ ne brani nego financira "strašila" protiv kojih onda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 19.04.2024 07:08
  Kako sastaviti Vladu i ostati pošten
  Novosti donose upute za sastavljanje Vlade: Razlika između političkog rada i prostitucije nije ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 20:51
  .....
  On se ne šali. Ovo mu je lukav način potpore HDZu, kao HDZ nas brani od bubnjara koji ometaju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 20:16
  ....
  Daj još malo. Ovo je bolje od Prajm tajma ????
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 19:59
  ....
  Budalaština.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:55
  Školski primjer
  I na mnogim lokalnim razinama HDZ prikriveno i diskretno financira i drži na proračunskoj sisi ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:36
  Rinse/repeat
  HDZ su majstori u tome, mora se priznati. HDZ kružna ekonomija. Npr. HDZ financira Trnjanske ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ........ 18.04.2024 17:23
  HDZ zna
  Već će se oni snaći i oformiti vladu. Pa i AK se u prošlom mandatu svađala s Devom a on joj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 13:07
  O babuškama, rode..
  A naš stručljak za sve i svašta dobio 3 (tri) glasa. Kako ide ona ruska poslovica?
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 18.04.2024 12:29
  Prostitucija
  Koje su sada Plenkovićeve opcije? Obzirom da mu Pupovac treba u Vladi, prva je da izazove raskol ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 12:16
  Koalicija HDZ-a sa zlikovcima
  Plenković nagovara imbecile i zlikovce da vladaju zajedno. izjave i uvrede Andreja Plenkovića ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  asd 18.04.2024 11:39
  Planiranje
  Sada rade na vodovodu a kad završe za sezonu krenut će radovi na proširenju ceste. Pa će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  nn 18.04.2024 10:29
  Obračun plaće
  Manekenka naše demokracije je poziranja u izbornom šou zaključila glasovanjem na otoku ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ....... 17.04.2024 17:23
  Podjele nisu nestale
  Pametuje nam o demokraciji ali pokazala je da pojma nema šta je to. Da zna šta je domokracija ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 16:49
  Naša demokracija
  Na fejsu nam gradonačelnica pametuje da je danas važan dan "za našu demokraciju" i poziva nas ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 17.04.2024 13:35
  Pomoć biračima
  Nesebično su pružali pomoć neukim biračima kako popuniti glasački listić.
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 10:43
  .....
  Nije ona klasična političarka. Ona želi biti sluškinja ovih političkih giganata.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 17.04.2024 10:19
  ...
  Zastupati će ona građane Lošinja u Saboru isto kao što je zastupala Ilovčane u slučaju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bo 17.04.2024 10:07
  Svoji na svom hadezejci će biti
  Jel misliš na stranku koja je kandidirala Anu K. da te zastupa u Saboru? O politici ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 09:39
  laganini
  A u radne dane na posao došeta tek nakon marende :o
   
 • Sinergija žurnih službi

  zero sum 17.04.2024 08:59
  Lokalni hebivjetri
  Kandidatkinja se sa svojim posilnim već rano izjutra ukazala biračima na trgu :P
   
 • Sinergija žurnih službi

  BB 16.04.2024 22:27
  ...
  No, kad se oslobodimo od srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:55
  Od stoljeća sedmog
  Od 1991. samo jedna stranka u Hrvatskoj ove zabrinjavajuće riječi poznate pjesme shvatila je ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:43
  Pa zaposlili su...
  Kao što svatko može vidjeti diljem Hrvatske tako i na Lošinju, HDZ je uspješno omogućio ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ...... 16.04.2024 17:53
  Naknade za zapošljavanje?
  U priopćenju je potegao i prevaru umirovljenika za obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto ...