Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Skuplja pita od tepsije«

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

bankomatDio građana Malog Lošinja, ostavši imun na predizborni video serijal Ane Kučić režiran tehnikom proizvodnje pristanka uz korištenje sirove demagogije, kao i na ostale propagandne trikove njenih spin doktora, predloženi Proračun za narednu godinu doživljava kao bauljanje, pokazatelj nesposobnosti te nedostatka strategije i vizije neformalnog stožera gradske vlasti s Anom Kučić kao gradonačelnicom na čelu. Iznosima novca prijedlog pokazuje gradonačelničin prezir prema građanima i ruganje kakvo je pokazala i očajnim Ilovčanima aplaudirajući im za vrijeme njihovog prosvjeda 

Kao temeljni financijski i pravni akt Proračun odražava smisao i ciljeve politike onoga tko ga predlaže, ali i prihvaćanje predložene politike od strane onih koji su za to ovlašteni. Iznosima priljeva novca u gradsku blagajnu i odljeva za predviđene namjene proračun izražava ciljeve politike u godini za koju se donosi. No kad se politika svodi na skakanje pred mikrofone, poziranje za kamere i bliceve foto-aparata, demagoško prenemaganje, prazna obećanja, organiziranje manifestacija, medijsko širenje frizirane slike o uspjesima te isprazno fejsbučenje kakvu već pet godina prakticira Ana Kučić kao gradonačelnica, jasno je da od predloženog proračuna za sljedeću godinu građani ne trebaju očekivati ništa dobroga.

No kakav bio da bio, predloženi proračun će njena krotka većina gradskih vijećnika – možda nakon ponekog dogovorenog pitanja - glatko prihvatiti. Jer prijedlog stavljen na javni uvid nije bio drugo do skup praznih obećanja, nejasnih ciljeva i improvizacija prikazanih kao strategija. Bez jasnih politika, planova, operativnih programa s rokovima izvršenja, a u nedostatku strategija, predloženi proračun bi je samo hrpa brojki koja gradonačelnici treba omogućiti da radi što god joj padne na pamet. Ovakvim prijedlogom gradonačelnica se zapravo rugala onom dijelu građana koji proračun smatraju temeljnim financijskim izrazom politike i koji ga uzimaju za ozbiljno.

Ruganje proračunom
Taj dio građana Malog Lošinja, ostavši imun na predizborni video serijal Ane Kučić režiran tehnikom proizvodnje pristanka uz korištenje sirove demagogije, kao i na ostale propagandne trikove njenih spin doktora, predloženi proračun doživljava kao bauljanje, pokazatelj nesposobnosti te nedostatka strategije i vizije neformalnog stožera gradske vlasti s njom kao gradonačelnicom na čelu. Iznosima novca prijedlog pokazuje gradonačelničin prezir prema građanima i ruganje kakvo je pokazala i očajnim Ilovčanima aplaudirajući im za vrijeme njihovog prosvjeda.

No iz predloženog proračuna mogu se dokučiti osobni prioriteti gradonačelnice, ali i njeno pouzdavanje u potporu svojih devet privatiziranih vijećnika. Za javnu rasvjetu (rekonstrukciju, održavanje i dekoraciju), bez troška potrošnje električne energije, gradonačelnica namjerava potrošiti čak 12.370.000 kuna. Dakle, oko 10% godišnjeg proračuna želi spiskati u javnu rasvjetu, a za stanogradnju, odnosno rješavanje problema stanovanja svojih sugrađana, planira potrošiti tek 6 milijuna kuna. Gradonačelnici je dvostruko važnija javna rasvjeta nego stanogradnju. Iako je predizbornu kampanju temeljila na rješavanju stambenih problema, a ne na „elektrifikaciji" otoka, prijedlogom proračunom pokazuje što joj je stvarni prioritet. Možda je poželjela da otoku svojih djedova uz sumnjivu titulu otoka vitalnosti priskrbi i titulu otoka svjetlosti.

No problem stanogradnje nije samo tih predloženih 6 milijuna kuna predviđenih za stanogradnju, nego što je i to na vrbi svirala. Zbog nedostatka Plana razvojnih programa i nepostojanja provedbenog programa te zato što nema obrazloženja prijedloga proračuna nejasno je na što se misli, i da li uopće misli stvarno potrošiti tih 6 milijuna na stanogradnju. Sumnju pojačava i činjenica da je i ove godine prijavila početak radova na dva gradilišta u Ćunskom, imenovala nadzor i izvoditelja radova, za te radove predvidjela u proračunu za ovu godinu više od 4 milijuna kuna, ali to je sve. Osim što su gradilišta ograđena i označena tablama ništa se ne događa. Postupak javne nabave za izvođača radova nije ni započela, pa se postavlja pitanje gdje će završiti ta 4 milijuna planirana za radove na izgradnji stanova u Ćunskom. Na takav način. onih u protekloj predizbornoj kampanji obećanih 100 stanova ova gradonačelnica neće izgraditi nikad. Teško je odoljeti iskušenju da se to predizborno obećanje radi kojeg je sigurno dobila brojne glasove nazove drugačije do „obećanje ludom radovanje".

Računanje na demenciju građana
Valjda računajući da su umirovljenici dementni u prijedlogu proračuna za narednu, postizbornu 2022. godinu ne ispunjava ni nametljivo oglašavano predizborno obećanje o besplatnom dopunskom osiguranju za umirovljenike. U predizbornom dodvoravanju umirovljenicma, bitnom dijelu glasačkog tijela, obećala im je da će za svoje glasove dobiti besplatno dopunsko osiguranje. No kao što nema besplatnog ručka tako nema ni besplatnog dopunskog osiguranja za lošinjske umirovljenike. Jer netko ga mora platiti. Budući da Ani Kučić sigurno nije   ni na kraj pameti platiti ga iz vlastitog džepa ili donacija, jasno je da je tim obećanjem razotkrila spremnost da vlastitu izbornu kampanju financira novcem građana. Jer platiti dopunsko osiguranje mogu jedino građani, odnosno Proračun Grada Malog Lošinja. Ali prema prijedlogu proračuna jasno je da Ana Kučić to obećanje umirovljenicima neće ispuniti. Predloženim proračunom priznaje da ih je prevarila, jer u prijedlogu plana je tek nešto malo sufinanciranja dopunskog osiguranja. Umjesto da u prijedlogu proračuna za postizbornu 2022. godinu predvidi nešto više od 1,5 milijuna kuna da bi ga umirovljenici dobili besplatno, dobit će samo 250. 000 kuna za sufinanciranje, što će im besplatnim učiniti samo oko dva mjeseca u narednoj godini.

Zašto se mučiti kad mogu prodati
Još jedna od predizbornih ješki-varalica za birače bila je njena samouvjerena najava »Okrećemo se EU-u kao izvoru novca« u narednom mandatu u Novom listu popraćena tipskom reklamnom fotografijom s nadmenim osmijehom na licu. No predizborna ambicioznost najave prebacivanja troškova svojih predizbornih obećanja na EU splasnula je u prvom polugodištu drugog mandata i svela se na plan proračuna prema kojem će se Grad Mali Lošinj »okrenuti« za mizernih samo 1.942.256,90 kuna od institucija EU. Tako »okrenuti« EU kao izvoru novca oni - tko god ti "oni" bili - planiraju samo 1,5 % Proračuna GML osiguranti iz tog izvora.

No s druge strane gradonačelnica nastavlja nemilice rasprodavati gradsku imovinu kao da joj je čaćina – svojom voljom bez plana i programa. Tako je odlučila 2022. prodati gradsku imovinu u vrijednosti od 10,5 milijuna kuna. Dakle, pet puta više planira osigurati rasprodajom gradske imovine nego »okretanjem« kao izvoru novca.

Ali i tih jadnih 1,5 % proračuna ima svoju tamnu stranu u troškovima osiguranja tih planiranih 1,95 milijuna kuna EU sredstava skrivenih u rashodovnom dijelu Proračuna. Dobar dio tog novca će po svemu sudeći završiti u džepu novog savjetnika gradonačelnice. Naime, pored službenika zaposlenih kao viši stručni suradnici za EU projekte u Odsjeku za proračun, financije, javnu nabavu i EU projekte kao dijelu jednako pompozno nazvanog Jedinstvenog upravnog odjela gradonačelnica planira potrošiti 500.000 kuna za pripremu projektne dokumentacije. Kad na vidjelo izađe da su to planirani troškovi za plaćanje usluga njenog savjetnika i konzultanta za EU sredstva, bivšeg dogradonačelnika Opatije, navodnog eksperta poslovnih odluka, a uzimajući u obzir planirane prihode iz EU fondova s jedne te troškove s druge strane uključivši i zaposlenike zadužene za EU projekte, priča o okretanju EU kao izvoru novca imat će epilog prema narodnoj izreci „skuplja pita od tepsije". A da će gradonačelničin savjetnik savjetovati gradonačelnici da Emil Priskić bude konzultant za sve gradske projekte pokazuje prijavljeni projekt gradskog vrtića Žižula. Konzultant je – naravno – Emil Priskić.

Zanimljivo unutar proračunske pozicije EU PROJEKTI, pored navednog troška za pripremu projektne dokumentacije se nalazi i 200.000 kn za tekući projekt Loger. Kakve veze ima Loger sa EU projektima teško je dokučiti, ali iznos pokazuje da troškovi obnove tako zvanog posljednjeg primjerka lošinjskog logera, u stvari kutera građenog u nepoznatom brodogradilištu, a rekonstruiranog u Kraljevici, nikad neće prestati opterećivati gradski proračun.

Umjesto obećanog okretanja EU sredstvima imat ćemo daljnju rasprodaju gradske imovine, a gradska politika će se pod vodstvom Ane Kučić voditi prema parafrazi alanfordovske politike pod devizom zašto se mučiti sa složenim i kontroliranim EU procedurama kad lako mogu prodati gradsku imovinu. Dakle, kad je u kampanji govorila da se okreće EU sredstvima Ana Kučić je lagala biračima. A sada, prijedlogom Proračuna građanima se ruga prema onoj „poslije glasovanja nema kajanja".

Igra skrivača sa sredstvima za izgradnju školske dvorane
Bauljanje u ovom prijedlogu proračunu vidi se i po odnosu prema obvezi izgradnje školske sportske dvorane. Iako se, navodno, provode i istražne radnje zbog nenamjenskog trošenja sredstava od prodaje stare zgrade osnovne škole u iznosu od 6,5 milijuna kuna, a još iz 2019. godine, a od kojih nije niti jednu kuna nije potrošena na dvoranu, u proračunu za narednu godinu za izgradnju dvorane nije predviđena opet niti jedna jedina kuna. Iako je u I. Izmjeni Plana razvojnih programa i I. Izmjenama Proračuna za 2021.g. koji su tek nedavno usvojeni, 28.10.2021. , predviđeno u ovoj godini 100.000 kn, a u 2022. godini 3.000.000 kuna, u predloženom proračunu za 2022. stvarno nije predviđena ni jedna kuna za izgradnju dvorane. A sjetimo da je u II. Izmjenama Plana razvojnih programa za 2020. u projekcijama za 2022. bilo predviđeno čak 7 milijuna kuna za izgradnju školske sportske dvorane. Umjesto sedam ili tri milijuna kuna kako je ranije bilo predviđeno u 2022. neće biti potrošena niti jedna kuna za izgradnju sportske dvorane.

Uzimajući pored svega ovoga u obzir i činjenicu da su u Proračunu planirana znatna sredstva za potpore i poticaje gospodarstvu i za poljoprivredu, a da za isplatu ne postoji zakonita i važeća odluka Gradskog vijeća, jasno je kako ovaj Proračun nije drugo do samo nepovezana i nesuvisla hrpa brojki koja odražava pravu sliku smušene i površne gradonačelnice sumnjive sposobnosti za racionalno upravljanje Gradom. Usvajanjem ovakvog Proračuna dio vijećnika izabranih od strane birača koji nisu glasovali za HDZ flagrantno će prekršiti njihovu volju i pokazati da su se u potpunosti podvrgli volji nositeljice izvršne vlasti.

Komentari: 

259 # on na Volim Lošinjumjesto u zatvor 2021-12-15 20:57
Ima li u proračunu i kupovina vijećnice od prevaranta Mujagića i bivšeg gradonačelnika i gradskih pravnika ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Podsjetimo seLuna 2021-12-16 03:36
Ponekad i gradonačelnike hapse, jer su muljali sa novcima poreznih obveznika i kupovali gradske vijećnike, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Vjećnici nisu da vjećajuv.d. građanin 2021-12-16 10:23
Citat umjesto u zatvor:
Ima li u proračunu i kupovina vijećnice od
prevaranta Mujagića i bivšeg gradonačelnika i gradskih pravnika ?
U Aninom "Gradu za tebe" vijećnica nije potrebna. Većina vijećnika nisu tu da nešto vijećaju nego da bez suvišnih pitanja i obrazloženja glasuju za njene prijedloge. Tu i tamo na bezobrazna pitanja ili primjedbe oporbe zapljuvano odgovara i obrazlaže Nedić ali za to ne treba ulagati u vijećnicu. Bolje je kupiti još neki brod pa ga urediti kao da je zadnji primjerak lošinjske tradicije u brodogradnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Pošto vijećnica?Fak In 2021-12-16 13:27
Citat umjesto u zatvor:
Ima li u proračunu i kupovina vijećnice od
prevaranta Mujagića i bivšeg gradonačelnika i gradskih pravnika ?
Mene više zanima iz koje stavke proračuna će Ana platiti kupovinu vijećnica i vijećnika potrebnu za većinu u GV :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Trgovanje utjecajemDiDiTi 2021-12-16 18:42
Citat Fak In:
Citat umjesto u zatvor:
Ima li u proračunu i kupovina vijećnice od prevaranta Mujagića i bivšeg gradonačelnika i gradskih pravnika ?
Mene više zanima iz koje stavke proračuna će Ana platiti kupovinu vijećnica i vijećnika potrebnu za većinu u GV :lol:
HDZ je na Lošinju kupovinom nezavisnog vijećnika došao na vlast, a zahvaljujući nezavisnim vijećnicima opstaje na vlasti. U Kutini je bilo hapšenja zbog sumnje u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # PutinoviDonatori 2021-12-15 21:23
Po peti jubilarni put se proračun pumpa sa 10.000.000 kuna fiktivnih donacija Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # .....Gost 2021-12-16 21:45
Novac od prodaje škole otišao za lošinjski "Galeb" ,posadu i održavanje.Mogl i su sa tim brodom barem povezati Lošinj i Ilovik ali u tom slučaju bi uhljebi trebali nešto i raditi.Taj beskorisni brod nas je do sada koštao nekoliko milijuna i koštat će svake godine još barem pola milijuna i više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Nema tona, loša slika ...Zumba 2021-12-17 10:21
Za ponedjeljak je zakazana sjednica GV s puno točaka dnevnog reda. Pored ostalih tu su Prijedlog Proračuna Grada Malog Lošinja za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu i Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Malog Lošinja za 2022. godinu, a kao zadnja točka je (znakovito?) prijedlog o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnine u Nerezinama. Nisam bio na javnom predstavljanju prijedloga proračuna ali sam pokušao pregledati snimak na FB GML i brzo odustao. Ton je vrlo loš, nerazumljiv, a nije bolja ni slika. Ono što me je zanimalo nisam mogao pročitati. Imam dojam da je to bila predstava radi ispunjavanja zakonske obveze bez želje da se građane informira šta gradska vlast namjerava činiti da ispuni dana predizborna obećanja. A tu ne mislim samo na Anu Kučić s njenim "Grad za tebe" i njezin HDZ nego i na njihove kompanjone u vlasti. Jer i oni su davali obećanja da bismo ih izabrali.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Lažljiva gradonačelnicagost 2021-12-17 11:42
Citat Zumba:
Imam dojam da je to bila predstava radi ispunjavanja zakonske obveze bez želje da se građane informira šta gradska vlast namjerava činiti da ispuni dana predizborna obećanja. A tu ne mislim samo na Anu Kučić s njenim "Grad za tebe" i njezin HDZ nego i na njihove kompanjone u vlasti. Jer i oni su davali obećanja da bismo ih izabrali.
Neće ona ispuniti ni svoja, a kamoli da će brinuti o Devčićevim obećanjima. Pa već se izmotavala da pred sobom ima četiri godine mandata, a na prošloj sjednici GV je u odgovoru na pitanje vijećnika o besplatnom osiguranju za umirovljenike kazala "Nastavno na to idemo prema onim starijima, najave za besplatno dopunsko osiguranje s kojima ćemo krenuti u proračunu sljedeće godine". A u prijedlogu proračuna nije besplatno nego je sufinanciranje sitnim iznosom. Tko ne vjeruje da je gradonačelnica obična lažljivica neka pogleda zapisnik sa prošle sjednice, na dnu treće stranice zapisnika:
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # NEMA PREDAJE, NEMA PRODAJEDe Bill 2021-12-17 12:05
Citat gost:
Citat Zumba:
Imam dojam da je to bila predstava radi ispunjavanja zakonske obveze bez želje da se građane informira šta gradska vlast namjerava činiti da ispuni dana predizborna obećanja. A tu ne mislim samo na Anu Kučić s njenim "Grad za tebe" i njezin HDZ nego i na njihove kompanjone u vlasti. Jer i oni su davali obećanja da bismo ih izabrali.
Neće ona ispuniti ni svoja, a kamoli da će brinuti o Devčićevim obećanjima.
O Devinim obećanima ne brine ni sam Deva :lol: Birače je ješkao revolucionarnim plakatom NEMA PREDAJE, NEMA PRODAJE a na dnevni red sjednice GV stavlja prodaju gradske nekretnine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Stara uzrećicaKrme 2021-12-17 19:10
NASE,USE I PODASE.
I tako još 4 godine.
Gospodin Prevara!!
I mene si prevario!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Cirkus ide daljeMasturbanipal 2021-12-17 20:52
Citat Krme:
Gospodin Prevara!! I mene si prevario!!
Ako nastaviš slušati pojedince i pojedinke koji su ti ga sugerirali biti ćeš još mnogo puta prevaren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # VandaliTako kaže Ana 2021-12-17 21:14
Kaže:Da podržava Ilovčane!Ali nesmije javno reći!A kakve koristi,bolje e da je šutio!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sve istoKrme 2021-12-18 10:54
Vidim da sam dobio prst dole.A šta je Devčić uveo novo u skupštini Malog Lošinja??Njegov posao je dizati 4 godine ruku gore i šutiti ko riba.Nisu građani glasali za to!!Šuti o Mrtvaška.Šuti o prodaji zemljišta(neka obrazloži makar zašto prodaju).Najlak še je prodati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Cenzura zapisnika sjednice GVLiječeni HDZ-ovac 2021-12-18 11:05
Citat gost:
Citat Zumba:
Imam dojam da je to bila predstava radi ispunjavanja zakonske obveze bez želje da se građane informira šta gradska vlast namjerava činiti da ispuni dana predizborna obećanja. A tu ne mislim samo na Anu Kučić s njenim "Grad za tebe" i njezin HDZ nego i na njihove kompanjone u vlasti. Jer i oni su davali obećanja da bismo ih izabrali.
Neće ona ispuniti ni svoja, a kamoli da će brinuti o Devčićevim obećanjima.
Kad su prihvatili nemoralnu ponudu da joj drže ljestve u vlasti svi kompanjoni su odustali od svojih izbornih programa. Sad znamo da su to bile ješke za glasove. Ti glasovi pretvoreni u vijećničke mandate sada osiguravaju većinu gradskog vijeća lokalnom ogranku stranke osuđene za korupciju. I predsjednici gradskog Odbora iste.
Citat:
u odgovoru na pitanje vijećnika o besplatnom osiguranju za umirovljenike kazala "Nastavno na to idemo prema onim starijima, najave za besplatno dopunsko osiguranje s kojima ćemo krenuti u proračunu sljedeće godine". A u prijedlogu proračuna nije besplatno nego je sufinanciranje sitnim iznosom. Tko ne vjeruje da je gradonačelnica obična lažljivica neka pogleda zapisnik sa prošle sjednice, na dnu treće stranice zapisnika:
mali-losinj.hr/.../...
Iz zapisnika se ne vidi tko je postavio to pitanje. Ali cenzura je u zapisniku ostavila bilješku o Nedićevoj poltronskoj upadici u slavu Ane Kučić. Koju ću u cijelosti citirati, ali ne samo zbog ovog primjera Nedićevog ulagivanja i laskanja nego i zbog Devčićevog nepoštivanja poslovnika o radu GV. Kao vođa oporbe u prošlom mandatu skakao je za govornicu zbog svakog prekršaja poslovnika, a sada kao predsjednik Vijeća milošću Ane Kučić dopušta da bez opomene Nedić recitira hvalospjev kako je navedeno u zapisniku:
Vijećnik Anto Nedić – zahvaljuje se Gradonačelnice na iscrpnom odgovoru. Kao što sam rekao da se u posljednje vrijeme puno ulaže u naš Vrtić. Tu su dodatna zapošljavanja novih stručnjaka. Vodi se računa o pedagoškim standardima gdje je iznimno smanjen broj djece. U nekim gradovima u skupinama se nalazi preko 20-ero djece, što kod nas nije slučaj, ali ako treba, ja bi predložio i nadam se da bi svi to prihvatila, povećati preko tog cenzusa pedagoškog standarda da sva djeca budu upisana. Ja ću biti za i nadam se i vi svi ostali.
Kao višegodišnji predsjednik Gradskog vijeća Nedić zna da aktualni sat služi za postavljanje vijećničkih pitanja i davanje odgovora, te da pravo na raspravu o odgovoru ima samo vijećnik koji je postavio pitanje. No Nedić si je uz pokornog predsjednik GV mogao dopustiti bezobrazluk kršenja poslovnika kako bi ulagivački "prisnažio" gradonačelničin odgovor i pozvao vijećnike da budu "za" kao i on. Ako nekoga čudi kako je ovakvo drsko kršenje reda moguće, samo neka se sjeti da je kao zamjenik gradonačelnice tumačio da je sedam vijećnika vladajuće koalicije većina od ukupno 14 vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # VandaliTako kaže Ana 2021-12-18 12:00
Djeca!!
Briga njih za djecu a, drugo je što moraju nešto dati djeci!
Briga njih za djecu vidi se po sporskoj dvorani i Ilovačkoj djeci(osudili dvadesetak djece na strogu izolaciju)!Pa neka mi neko kaže da nije to tako??Prevara je mogao sve to prekinuti!Prija va pravobranitelji ci djece,bez komentara!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Grad prijatelj djece?B.D. 2021-12-18 13:35
Citat Tako kaže Ana:
Djeca!! Briga njih za djecu a, drugo je što moraju nešto dati djeci! Briga njih za djecu vidi se po sporskoj dvorani i Ilovačkoj djeci (osudili dvadesetak djece na strogu izolaciju)! Pa neka mi neko kaže da nije to tako?? Prevara je mogao sve to prekinuti! Prijava pravobranitelji ci djece, bez komentara!!
Balijina prijava pravobranitelji ci inspirirana Kučićkinim bešćutnim istupom pred prosvjednicima zaslužuje više od komentara. Zaslužuje prijavu pravobranitelji ci, ali ne samo Balije nego i gradonačelnice kao začetnice ove bolesne zamisli te svih ostalih zlostavljača djece samom podrškom projektu Mrtvaška.

No Ana Kučić niti ne može suosjećati s roditeljima, pa ni s roditeljima s Ilovika čijoj djeci se zbog europskih milijuna upropaštava djetinjstvo. Ali to joj ne smeta da uvijek rado pozira za fotografije s djecom radi reklamiranja Grada koji se službeno diči da je prijatelj djece. Ali djeca i njihovi roditelje osjećaju da je stvarnost drugačija.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ............ 2021-12-18 16:25
Naravno, osjećaju da je od Malog Lošinja napravila Grad za sebe, baš kao u onoj pjesmi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ručni radGost Deluxe 2021-12-17 14:03
Citat Zumba:
Za ponedjeljak je zakazana sjednica GV s puno točaka dnevnog reda.... Nisam bio na javnom predstavljanju prijedloga proračuna ali sam pokušao pregledati snimak na FB GML i brzo odustao. Ton je vrlo loš, nerazumljiv, a nije bolja ni slika.
Ali zato ima mnogo mahanja rukama. U nedostatku blesimetra da čita pripremljeni tekst pomaže se rukama radi uvjerljivosti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Izabrani kandidati SDP

  Adampxu 19.01.2022 01:28
  Свежие новости
  Где Вы ищите свежие новости? Лично я читаю и доверяю газете www.ukr.net/ (https://www.ukr.net/).
   
 • Svaštara br. 2

  Marinauim 18.01.2022 23:29
  заправки картриджа cf217a
  Привет друзья! Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 18.01.2022 22:53
  Možda ser...,neznam.
  Kad čekaš građevinsku za kuću preko 10 g. Na kraju je napraviš na crno(dobro da se je dalo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 20:14
  .....
  Nisi naveo nikakav brojčani dokaz niti si naveo zašto. Samo postavljaš glupa pitanja. Očito ...
   
 • Vrijedilo je ...

  NN 18.01.2022 20:14
  ....
  Amiš hoće reći da su lošinjanke u zadnjih 10 godina trebale roditi još 551 dijete kako ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 19:28
  Brojčano dokazano i napisao sam zašto a sad vi imate neki argument osim "Ana loša hadeze ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 19:10
  Činjenice nisu blaćenje
  Ako HDZ u Zagrebu pod motom demografije optužuje Tomaševića znači da laje pod krivim drvetom.
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 18.01.2022 18:51
  Trend licemjerja
  Melješ li ga melješ o svemu i svačemu, ali tema nisu Amiši i pravi katolici ni natalitet ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 18:36
  .....
  Čitajući komentar koji ovdje navodite,ima tu puno istine,i to su činjenice.Uvaže ni vijećnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 16:56
  Ne rađa HDZSDP...
  A dobro, koliko djece je prosječna Lošinjanka rodila u zadnjih 10 godina a koliko npr. 1900?
   
 • Vrijedilo je ...

  S.T. 18.01.2022 13:24
  Budimo precizni a ne Volarići
  Na tu glupost Volarić je dobio odgovore: - ali sada pričamo o razlici od popisa 2011 do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 11:57
  Elementrano, Volariću!
  Možemo ali ne moramo to znati. Jer mi govorimo o popisu za zadnjih deset, a ne za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 18.01.2022 11:00
  Razjareni sponzor
  Razjaren Frankovićevim osvrtom na demografsku katastrofu otoka Aninih djedova oglasio se ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Haker 18.01.2022 10:23
  Bolest Balkana traži reset sustava
  U tom pravcu idu i komentari uz ovaj Frankovicev status: ~ Matematicki gledano, brojka ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Lokalni akter 18.01.2022 09:43
  Tko je dobio Hrvatsku?
  Dobili smo Hrvatsku, ali ostasmo bez Hrvata ... ... komentira Zoran Šprajc na RTL-u.
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 17.01.2022 22:05
  ...
  Može biti samo na dva mjesta, na Nerezincu ili u Stopu
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 17.01.2022 19:42
  Ne brinite, u trendu smo
  Prema odgovoru ureda gradonačelnice portalu otoci.net Lošinj je u trendu s ostatkom Hrvatske.
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 17.01.2022 19:18
  .......
  A di mi je Van Bohu?Da brani čast naše drage gradonačelnice? Daj čovječe javi se malo! Ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krampus 17.01.2022 18:45
  Nestali u dva i pol mandata
  Ne znamo gdje su nestali ali znamo kad su nestali. Nestali su dok je Kapeli bio gradonačelnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krmak 17.01.2022 18:13
  Car je gol
  Butković,Komadi na i Ana koji vam je k...?Zašto ne vrate liniju 311 u Mrtvašku?U cijeloj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 18:03
  Laže Plenki ko HDZ-ovac
  Kazao je da pad stanovništva u Hrvatskoj nije novost jer da to taje već 70 godina. Laže ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Zvekan 17.01.2022 16:40
  Problem je u građanima
  Premijer je snužden. Ide okolo i žali se da svi ignoriraju njegov krasan intervju, piše ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Žuja 17.01.2022 12:40
  Segment nautičkog turizma
  A u životopisu uz izborni program joj piše Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 17.01.2022 11:41
  ....
  ... nego za ono što je radila kod ćaće svog, klozetfrau
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 17.01.2022 10:51
  Seksizam naš svagdašnji
  ..nego za što je? Hajde, dovrši...:lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 10:49
  Mjesto ugodno za život
  Tu frazu je Ana Kučić uvela kad je shvatila da od obećanja kako će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gulanfer 17.01.2022 10:11
  Nedostatak vizije odgovornih
  Čeka da se prvo oglasi šef njene partije pa da pisac šalabahtera zna šta da napiše. Ali za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 17.01.2022 09:22
  Najveći otočki grad
  Znate onu vječnu frazu o Malom Lošinju kao najvećem gradu na našim otocima... Jesmo li još ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 17.01.2022 08:52
  Komadina kadar
  Nesposobnost Komadinog kadra: 1.riva na Susku 2.riva na Unijama 3.Mrtvaška 4.solarna elektrana ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 08:21
  Demografija
  TKO JE OGOVORAN ZA DEMOGRAFSKU KATASTROFU? ZNA SE! A GRADONAČELNICA ŠUTI. i.imgur.com/hG6hHuA.jpg ...