Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Važno je da se zagađenje ne vidi

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

toxGradonačelnici Malog Lošinja se treba priznati da je u nečemu ipak dosljedna; dosljedna je u nedosljednosti. Godinama je zanemarivala problem zagađenja okoliša, a na spominjanje te teme histerizirala je i one koji bi se usudili o tome je pitati diskvalificirala bi već legendarnim protivpitanjem „a zašto baš sad?" ne dajući nikakav suvisli odgovor. No pritisnuta što zahtjevima građana što zakonskim obvezama reda radi je dala izraditi jedno prilično površno ispitivanje čije rezultate je tajila

Ni pod koju cijenu ga nije željela javno objaviti, pa ni na izričito traženje gradskih vijećnika. Ali kad je tu temu osvijetlio nacionalno relevantni portal Telegram, a stanje u malološinjskoj luci postalo nacionalna tema gradonačelnica je brže-bolje dala objaviti „Izvješće o rezultatima jednokratnog ispitivanja stanja sedimenta u području uvale Mali Lošinj". Ono što je godinama gurala pod tepih i što ni pod koju cijenu nije htjela objaviti sad je konačno objavila.

Kao i obično – obmanjuje javnost
Nakon više napisa i javne rasprave o mogućem zagađenju luke pritisnuta interesom javnosti gradonačelnica se u svom živopisnom stilu suočila s neugodnim činjenicama i uznemirenom javnosti. Kao što se onomad smiješila i pljeskala nezadovoljnim Ilovčanima koji su joj prosvjedovali pod prozorom ureda dok su joj vikali da laže, tako se veselo i s ushićenjem obratila javnosti na svojim društvenim profilima i na gradskoj web stranici povodom „priča" o zagađenju luke Augusta. Nakon što se o zagađenju lošinjske luke danima raspravljalo ona iznenada s lakonskom pompoznošću objavljuje da je naše more izvrsne kvalitete. Urbi et orbi, svim zlonamjernicima koji su se usudili baviti tom temom, objavila je da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području te da se more na lošinjskim plažama redovito uzorkuje i da je dodatno zatraženo testiranje novih lokacija na plažama Kovčanje, Poljana i Privlaka u uvali Augusta, gdje je more ocijenjeno izvrsnim. U nastavku je dodala i besmislenu rečenicu – veliku laž i ozbiljnu podvalu – „O kvaliteti mora u uvali Augusta smo izradili studiju koju možete u cijelosti u nastavku i preuzeti, a možete i pročitati naš dopis županu Komadini gdje smo dodatno pojasnili kakve sve korake Grad kontinuirano poduzima kako bi zaštitio svoje građane, goste i prirodu."

Tekst objave ove vijesti na njenoj službenoj FB stranici je kratak i besmislen. O kvaliteti mora može se nešto zaključivati temeljem nekog ispitivanja ili temeljem neke studije, ali o kvaliteti mora se ne izrađuje studija. O kvaliteti mora može se govoriti tek nakon izrade studije, a studija se izrađuje da bi se mogla utvrditi kvaliteta mora. Citirana rečenica je stoga besmislena, no poslužila je za prikrivanje dubljeg problema; podmetanju laži pod studiju.

Laž je da je izrađena bilo kakva studija na temelju koje gradonačelnica tvrdi da je naše more iznimne kvalitete. Da bi bolje upakirala laž o studiji i tvrdnji o izvrsnosti kvalitete našeg mora gradonačelnica je uvela pojmovnu zbrku ili pak sama ne shvaća pojmove kojima barata u javnosti. Sasvim su različite stvari stanje tla, odnosno sedimenta na dnu mora od stanja morske vode, odnosno vodenog stupca. Naravno da su različita i njihova ispitivanja. Da bi pobjegla od stvarnog problema ili mogućeg problema zagađenja teškim metalima i policikličkim aromatskim ugljikovodicima u sedimentu gradonačelnica trubi o izvrsnoj kvaliteti vode, odnosno mora. Dakle trubi o nečem drugom.

Iako se slavodobitno poziva na studiju nije izrađena niti postoji ikakva studija „o kvaliteti mora". To je naprosto bezočna laž. Grad je tek dao izraditi dva različita jednokratna ispitivanja. Jedno je ispitivanje tri uzorka morske vode koje uzorkovanje je obavljeno 9. 8. 2023., a drugo je jednokratno ispitivanje pet uzoraka sedimenta od toga četiri u luci i jedno kontrolno izvan luke. Dakle, studija na koju se poziva i na temelju koje tvrdi da je izvrsna kvaliteta našeg mora - NE POSTOJI! Studija je stručni ili znanstveni rad većeg opsega kao rezultat istraživanja, proučavanja nekog užeg stručnog problema ili problematike. Studija o stanju okoliša u lošinjskoj luci vjerojatno nije nikad bila ni u primisli gradonačelnice poznate po svojoj površnosti, a kamoli da je naručena ili izrađena.

Na tvrdnje o zagađenju morskog dna, sedimenta u luci, gradonačelnica odgovara da je more izvrsne kvalitete temeljem mikrobiološke analize. Mikrobiološkom analizom se utvrđuje prisutnost patogenih mikroorganizama – bakterija. Analizom sedimenta se utvrđuju taložine na dnu odnosno prisutnost teških metala i policiklički aromatskih ugljikovodika u njima. Gradonačelnica ili ne zna razliku živog i neživog, između metala i bakterija ili svjesno obmanjuje javnost da je naše more iznimne kvalitete samo zato što u tri uzroka, u litri i pol morske vode, nije utvrđena prisutnost Crijevnog enterokoka i Ecsherihie coli izvan dopuštenih standarda prisutnosti. Prisutnost teških metala i PA ugljikovodika u moru se ne dokazuje mikrobiološkom analizom morske vode kako nas to želi uvjeriti razdragana gradonačelnica.

Sustavna je tek njena improvizacija
Manipulacija je i tvrdnja da Grad, tj. ona, vodi sustavnu brigu o kvaliteti mora, a povodom javno iznesenih sumnji o zagađenju sedimenta u malološinjskoj luci. Sustavno znači – na sustavan način, sa sustavom; sistematično, znači postojanje okvira, elemenata i procedura. Jednokratno i pritiskom javnosti iznuđeno uzorkovanje zasigurno nije nešto što je sustavno ili sistematično. Kao što ne postoji nikakva studija tako ne postoji nikakva sustavna briga Grada za stanje okoliša. Da postoji sustavna briga tada bi Grad redovito provodio ispitivanja sedimenta, mora i zraka na temelju uspostavljenog sustava zaštite okoliša i to bi transparentno objavljivao. Grad Mali Lošinj nema sustava brige za okoliš odnosno nema Program zaštite okoliša prema kojem sustavno postupa.

Objavom pisma županu i nalaza mora kao i izvješća o stanju sedimenta u luci gradonačelnica je samu sebe ulovila u laži. Iako tvrdi da je izradila studiju za koju kaže da se može u cijelosti preuzeti – studije nema. Mogu se preuzeti tek dva dokumenta i to analiza tri uzorka mora i Izvješeće o analizi pet uzoraka sedimenta. Ta dva dokumenta nisu studija niti imaju bilo kakve veze s bilo kakvom studijom. Za studiju je preduvjet izrada ozbiljnog istraživanja ili ispitivanja. Grad nema ni to.

Štoviše gradonačelnica u pismu županu navodi da joj je ozbiljno istraživanje koje je dogovarala s Institutom Ruđer Bošković bilo preskupo pa je potražila jeftinije ispitivanje. To dovoljno govori o sustavnog brizi Grada za zaštitu okoliša i posljedično za zdravlje građana. Problem joj je platiti ozbiljno ispitivanje okoliša ali joj nije problem plaćati osobnog savjetnika, neozbiljne lažno televizijske emisije, prikrivene propagandne novinske oglase i članke te sponzorirati raznorazne konferencije na kojima ju se najavljuje, a da se i ne pojavljuje. Ako nije spremna platiti ozbiljno ispitivanje jasno je da joj izrada studije vjerojatno nije bila ni u primisli.

Da se ne radi ni o ozbiljnom ispitivanju sedimenta, a kamoli o studiji kako nam laže gradonačelnica vidljivo je iz sadržaja samog Izvješća. Ukratko radi se o jednokratnom uzimanju pet uzoraka sedimenta u malološinjskoj luci i to s površinskog sloja dubine do dva cm. Uzorci su uzeti „pecanjem" s broda malim grabilom. Ukupna količina svih uzoraka, suhe tvari, teška je tek nekoliko dekagrama. Pojednostavljeno rečeno, s dna na kojem je moguće ponegdje nataloženo kroz desetljeća stotine ili tisuće tona u više metara nanosa anorganskog materijala uzet je uzorak sa samog vrha sedimenta. Ono što se nalazi 2 centimetra ispod vrha sedimenta ostalo je nepoznato i neistraženo. Da se zagrebalo malo dublje ispod površine sedimenta jasno je da bi rezultati bili puno lošiji odnosno da bi koncentracije teških metala i PA ugljikovodika bile puno više.

Stanje je loše u 2 cm na vrhu, što li je tek ispod ...
No najtragičnije je što je i tako površna analiza s površnim uzorkovanjem pokazala da postoji ozbiljno potencijalno i neutvrđeno zagađenje sedimenta u malološinjskoj luci i s tim povezana opasnost po zdravlje ljudi. Razlozi zašto gradonačelnica da sada nije htjela javnosti dati na uvid Izvješće vjerojatno se kriju u Zaključku. Citiram dijelove teksta iz Zaključka:

„...izmjerene vrijednosti sadržaja bakra u sedimentu postaja ML-P1 i ML-P2 predstavljaju opasnost za morske organizme te čak i kod kratkotrajne izloženosti može doći do toksičnih učinaka... Stoga, u odnosu na živu, stanje sedimenta na postaji ML-P2 ocjenjujemo kao loše, a stanje sedimenta na postaji ML-P3 kao umjereno onečišćeno... Na ovoj postaji utvrđeno je umjereno onečišćeno stanje s obzirom na benzo(b)fluoranten i loše stanje sedimenta s obzirom na benzo(a)antracen, pa se može zaključiti da na ovoj postaji postoji povećan rizik za zdravlje morskih organizama... Usporedbom s literaturnim podacima može se zaključiti da izmjereni maseni udjeli na postaji ML-P3 odgovaraju vrijednostima zabilježenim u umjereno onečišćenim i vrlo onečišćenim područjima, kao što su pojedina urbanizirana područja duž istočne obale Jadranskog mora te Šibenski zaljev...ukupni maseni udio svih PAH-ova na tim lokacijama odgovarao je vrlo lošem stanju sedimenta, zbog čega je potrebno oprezno interpretirati prikazane rezultate, budući da se analizom četiriju PAH spojeva ne može pouzdano utvrditi potencijalni rizik za zdravlje ekosustava.. Istraživanjem nisu obuhvaćeni niži homolozi PAH-ova (PAH-ovi male molekulske mase), kao ni alkil-supstituirani PAH-ovi čije su vrijednosti tipično povišene u lukama i marinama, pa bi za detaljniju studiju trebalo uključiti i ostale karakteristične spojeve. Analizom svih 16 PAH spojeva s popisa prioritetnih onečišćivala Agencije za zaštitu okoliša SAD-a (US EPA) dobio bi se točniji uvid u stanje sedimenta te točnije procijenio rizik za zdravlje morskih organizama. Primjenom kriterija za određivanje porijekla onečišćenja određeno je pretežno pirogeno porijeklo PAH-ova na postajama ML-P3 i ML-P4, ali bi za točniju procjenu porijekla onečišćenja trebalo primijeniti i druge dijagnostičke kriterije te statističke metode i modele razvijene za određivanje najvažnijih izvora PAH-ova na nekom području, što također iziskuje detaljnu analizu koja uključuje veći broj spojeva."

I pored toga što se zaključkom izvještaja sedimenta u malološinjskoj luci upućuju na moguća ozbiljna zagađenja okoliša gradonačelnica veselo i slavodobitno izjavljuje da je naše more iznimne kvalitete. Nedokazanom i vjerojatno lažnom tvrdnjom o iznimnoj kvaliteti našeg mora gradonačelnica panično želi prekinuti propitivanje stanja okoliša u malološinjskoj luci i ušutkati zlonamjernike koji usred turističke sezone „o kojoj svi ovisimo" nameću tu temu.

Dakle, na temelju analize 1,5 litre od otprilike 26 milijuna m3 morske vode u uvali Augusta i analize manje od kilograma sedimenta od vjerojatno više tisuća tona gradonačelnica neodgovorno zaključuje da je naše more iznimne kvalitete. To je zaključila iako su već na samom vrhu sedimenta pronađeni teški metali i policiklički aromatski ugljikovodici i zato što u vodi nije utvrđeno više bakterija nego li je to prihvatljivo. More možda i je pogodno za kupanje ali to ne znači da ne postoji onečišćenje okoliša i opasnost za zdravlje ljudi. Za lošinjsku gradonačelnicu briga za okoliš i zdravlje ljudi je tek uznemiravanje javnosti i ugrožavanje sezone od strane zlonamjernika. Da u tome razmišljanju nije usamljena pokazuju i komentari i lajkovi na fejsbuku na njenu objavu o iznimnoj kvaliteti mora.
More je iznimne kvalitete jer govna ne plivaju po plažama pa se ne vidi zagađenje –ukratko nam poručuje gradonačelnica u alanfordovskom stilu.

Komentari: 

018 # važno je da se zagađenje ne vidititanic 2023-08-15 21:49
Članak u cjelosti opisuje modus operandi gradske vlasti, pa to što gradonačelnica govori o nekakvim dopisima županu Komadini je tragično, pa normalno je ako spominje tog političara opće prakse da kaže da je uvala u k..cu, da traži momentalnu sanaciju uvale,odgovorno st svih koji su doveli do ovoga,momentaln u i neodložnu obvezu slanja ronioca ispod i ispred doka, prezentiranje svega javnosti.Znamo svi što će se brzo dogoditi i što je cilj svega, cilj svega je da sanacija uvale brzo padne na trošak svih stanovnika ovog grada kada za to dođe vrijeme, a doći će brzo.
Ovim ona direktno omogućava da stvarni vlasnici pokupe vrhnje, što su do sada i radili, a sva sranja će ostaviti nama, to je svrha svega.
Ni po koju cijenu se ne smije priznati zagađenje, niti se ne smije postavljati bilo kakvo pitanje u svezi zagađenja, ne smije se nikako uznemiravati prave vlasnike škvera konji se nalaze van Lošinja i smiju se našim mukama, ovo je doslovce hebanje u zdrav mozak,bože dragi, panećemo valjda napadati one koji nas financiraju u kampanji, koji debili se usuđuju postavljati pitanja koja nama ne odgovaraju.Župa n Komadina jako dobro znqa o kakvim se sranjima ovdje radi i ne pada mu na pamet,kao i našoj vlasti, poduzeti bilo što u zaštiti zdravlja ljudi i okoliša,stari prdonja samo čeka kraj mandata i da ode u miru bez suvišnih talasanja.
Trujete nas godinama, što ako se pokaže ,kako to tvrde profesori s Instiuta R. Bošković,da ovaj škver svojim radom dovodi do malignih oboljenja, pa zar itko razuman više sumnja u to da ti otrovi lete zrakom i da se to diše, nečinjenje protiv toga je u konačnici kazneno djelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Govna na površinigost 2023-08-18 16:38
Citat titanic:
Ni po koju cijenu se ne smije priznati zagađenje, niti se ne smije postavljati bilo kakvo pitanje u svezi zagađenja, ne smije se nikako uznemiravati prave vlasnike škvera koji se nalaze van Lošinja i smiju se našim mukama, ovo je doslovce hebanje u zdrav mozak, bože dragi, panećemo valjda napadati one koji nas financiraju u kampanji, koji debili se usuđuju postavljati pitanja koja nama ne odgovaraju.
hebanje u zdrav mozak građana Lošinja je dobar opis cilja trijumfalne objave na službenom fejsu gradonačelnice [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] jer more je bakteriološki ocijenjeno izvrsnim. No prvi komentar uz objavu (citiram) "Super, a kad se već provelo ispitivanje se zna jel provedeno praćenje fizikalnih i fizikalno-kemij skih i kemijskih pokazatelja. Izgleda da je bila riječ o živi, nekim metalima, pa gdje su pokazatelji o tome?" Na to pitanje nema odgovora, ali ima reakcija Kučićkinih ulizica koji nastoje neutralizirati pitanje. Pa je tu ljutit odgovor na pitanje o kemiji (citiram) "Ovo sve rade ljudi iz zlonamjere i ljubomore, nista drugo. Taj ko objavljuje neke tekstove a bez rexultata analiza i bilo cega je nista drugo nego obican idiot. Oni pricajuno farbanju brodova i nekim losim substancama u bojama a pojma nemaju da danas brod ima antifouling certificate koj je priznat od svik klasifikacijski s zavoda i Port StatevControla samo pisu pizadrije a nemaju pojma o nicemu." Ista osoba u nastavku zahvaljuje gradonačelnici (citiram) "Hvala na objavi, a sad bi trebalo ovima koji objavljuju i deziformiraju javnost i nanose stetu nasim prihodima u Turizmu biti jasno sta pisu i kako pisu i o skveru u kojem ljudi rade i zive za svoje familije. Zahvaljivanju se istog trena pridružuje osoba istog prezimen u ime naselja Poljana (citiram) "Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju." Čini se da je ovima iz naselja Poljana sve dobro dok govna ne plivaju po površini ispred njihovih kuća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ......nn 2023-08-19 06:08
Citat gost:
(citiram) "Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju." Čini se da je ovima iz naselja Poljana sve dobro dok govna ne plivaju po površini ispred njihovih kuća.
Je li se samo meni čini da Anu K. javno podržavaju uglavnom ulizice i polupismene osobe. Ova zahvala je primjer koji pokriva oba tipa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # poltronski pravopisAF 2023-08-19 07:23
Zahvalu Gradonačelnici (veliko G iz protivpravopisn og, ali poltronskog poštovanja) "promtno" je napisala jedna profesorica :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Profit ispred zdravlja ljudiZico 2023-08-19 09:06
Sve su to uglavnom vlasnici bespravno izgrađenih apartmana na Poljani, nešto od toga je legalizirano, a nešto još jednom naknadno bespravno nadograđeno.
Materijal za gradonačelničin o pridruživanje inicijativi protiv bespravne gradnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ....... 2023-08-19 11:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zakon o jezikugost 2023-08-19 14:58
Citat:
"Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju".
Možda zbog ovakvih profesora Vlada donosi zakon o zaštiti hrvatskog jezika :lol: A to će pogoditi i gradonačelnicu i one koji pišu umjesto nje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # O klo(v)novima rodehranitelj tuljana 2023-08-19 20:22
Citat gost:
Citat:
"Hvala Gradonačelnice da ste promtno reagirali I testirali more u našoj uvali Augusta I tako razbili nedoumice zlonamjernik. Naselje Poljana vam zahvaljuje jer je more ispred kuca u kojem se kupaju oduvjek jedino šta imaju".
Možda zbog ovakvih profesora Vlada donosi zakon o zaštiti hrvatskog jezika :lol: A to će pogoditi i gradonačelnicu i one koji pišu umjesto nje.
Zanimljivo je to (hajde da se za promjenu malo ja bavim komentatorim).. . na Lošinju žive stvarno različiti ljudi, svih uvjerenja i interesa. S druge strane (ako izuzmemo mene i povremene očite padobrance) ova stranica ima toliko uniformne komentatore kao ni jedna druga koju znam. Pa čak i na stranici ljubitelja sijamskih mački ima više različitih mišljenja, rasprave... Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju, cvilili za "besplatnim" zdravstvenim. Svi ostali komentatori imaju, kako se čini, jedinstveni stav o najširem broju tema. Imaju isti stav o gradonačelnici, Domovinskom ratu, domoljublju, Katoličkoj crkvi, braniteljima, Oluji, pobačaju, covid potvrdama, "cijepljenju" vezano uz covid, jako im je bitan jezik i pravopis, jako se razumiju u latinski, što god bilo napisano u člancima, neovisno o temi, o svemu se jednoglasno slažu. Svi vole glasilo HDZovog koalicijskog partnera i smatraju ga "opozicijom" HDZu...svi oni žale za rezervatom za dupine iako se pokazalo da je bio nepotreban...je dnako "pogrešno razumiju" sve što ja napišem i svi me nazivaju trolom... Koriste slične jezične konstrukcije i iste logičke pogreške (kad im odgovara). Rado koriste skračenicu EOD. Ma, da skratim, kao klonirani su. Ne znam koja je slučajnost da se ro dogodi, osim ako su komentatori pod nekim oblikom koordinacije, ili su komentati djelo iste osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ??gost 2023-08-19 21:12
Ne vidim vezu sa testiranjem mora .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko te ne zna...hranitelj tuljana 2023-08-19 21:19
Citat gost:
Ne vidim vezu sa testiranjem mora.
Šteta očito si prvi put ovdje...ima puno upisa koji nemaju nikakve veze s člankom,čak nema veze ni ovaj iznad mene nikakve, šteta što njega nisi vidio, valjda slučajno :)?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ....gost 2023-08-19 21:27
Kako nema veze. Odnosi se na testiranje mora. Ali nemoj dalje šiljit. Ne zanima me
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Cvilež frustriranog trolagost 2023-08-20 10:14
Citat hranitelj tuljana:
Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju,
Ovo je jedan od mnoštva povoda za sličnost sadržaja komentara. Ovo pristaje FB stranici neke djetinjaste influencerice, a ne službenoj stranici jedne gradonačelnice koja se hvali da nije klasična političarka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Moj prijatelj Anu ljubihranitelj tuljana 2023-08-20 10:32
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komenttaori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju,
Ovo je jedan od mnoštva povoda za sličnost sadržaja komentara. Ovo pristaje FB stranici neke djetinjaste influencerice, a ne službenoj stranici jedne gradonačelnice koja se hvali da nije klasična političarka.
Kakve veze ima vaš upis i priložena fotografija, s temom zagađenja mora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Vezano za # O klo(v)novima rodegost 2023-08-20 10:58
Citat hranitelj tuljana:
Kakve veze ima vaš upis i priložena fotografija, s temom zagađenja mora?
To je odgovor s prigodnom ilustracijom na tvoj komentar pod naslovom # O klo(v)novima rode uz ovaj članak o temi zagađenja mora u kojem - nevezano za temu članka - osuđuješ stavove o gradonačelnici, Domovinskom ratu, domoljublju, Katoličkoj crkvi, braniteljima, Oluji, pobačaju, covid potvrdama, "cijepljenju" vezano uz covid, pridavanju važnosti jezik i pravopisu, razumjevanju u latinski itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nestao arsen iz vale?hranitelj tuljana 2024-03-13 10:06
Citat hranitelj tuljana:
Kad bih ja sutra prestao pisati, svi komentatori bi pisali o Ani, kovrčama, hostesi, dugom studiranju, cvilili za "besplatnim" zdravstvenim. Svi ostali komentatori imaju, kako se čini, jedinstveni stav o najširem broju tema...
Kao što jednoh zapisah (jasno, bijaše izbrisano), nema nikakve potrebe da ja "skrećem raspravu", za što me redovno optužuje stari dežurni HDZov u bezbroj nadimaka klonirani trol, projicirajući na mene svoje ponašanje ("dršte lopova"), budući da svaku "članak" ima jednokratnu svrhu, nakon čega uzavreli komentatori "svi kao jedan" (hi hi hi) prelaze na novu temu jednakim žarom a staru - zaborave.
Stoga nema ni potrebe za skretanjem rasprave jer dovoljno je - ne reagirati.
Zar se uopće itko osim mene sjeća i spominje Ustrine (za koje sam između ostalog, poslao prijave)? Sjeća li se itko "strašnog" zagađenja Auguste? Što je bilo na kraju s time? Nestao arsen?
Oni sa bezbroj klonova optužuju me za skretanje teme dok oni ispod svakog članka gnoje o Turudiću, Plenkoviću, motorinu, dopunskom...
...kakakv sam to ja "Anin trol"? Podsjećam na zaboravljene afere. Za razliku od meni suprotstavljeno g, nemam hrpu klonova.
Zaista? Zašto, ako je moj cilj trolati, zašto se držim istog nadimka (pa me se, za razliku od mog protivnika, može pozivati za prije napisano)? Zašto nisam, a mogao sam, stvorio još klonova koji će se sa mnom slagati i napadati neistomišljenik e? Zašto si ne dajem zelene palce? Čudno ponašanje za trola, zar ne? I stvarno što je bilo s arsenom, jel nestao ili više nikog nije briga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # važno je da se zagađenje ne viditeuta 2023-08-20 22:00
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču. Majka sam djeteta koje je sada odrasla osoba i ima svoju djecu.Te godine kada se dijete rodilo preko ljeta smo živjeli kao pećinski ljudi. Cijele dane smo morali živjeti u zatvorenoij kući jer se od pjeskarenja iz škvera nije moglo živjeti.Iso se nastavilo i slijedećih godina, po danu pjeskarenje, noću motori brodova.Živjeli smo svi ovdje u blizini kao stoka.Ljudi su se žalili, sačekivali ujutro direktora,molil i,kumili,prijet ili da se to trovanje zaustavi,ništa se nije dešavalo.Dijete mi je obolilo na pluća, ali smo to nekako kasnije izliječili redovitim posjetima bolnice u Zagrebu.Prije cca 8-9 godina brodogradilište je skroz podivljalo,poče li su dovlačiti brodurine od vatrogasaca prema gradu, doslovce ljudima 20 metara od kuća,skidati bokaporte i pjeskriti ih ljudima pod prozorom.Radi toga što ne žele spajati brodove na struju koja im je skupa,motori brodova rade po čitave noći.Tada su počele žalbe svim institucijama.P rije 4 godine je konačno gradonačelnica na brzinu ugovorila sastanak škvera s stanarima. Ja sam bila jedna od predstavnica 50 obitelji iz okolice škvera .Na sastanku je bio predstavnik Džavnog inspektorata iz Rijeke, a u ime Grada Elvis Živković,tada predsjednik Gradskog vijeća.istresli smo sve na stol, i škver je obećao poboljšanje .Ništa se od toga nije ostarili, čak je poslije 6 mjeseci postalo i gore.Nemojte se čuditi što je sve završilo u medijima,trebal o je to i ranije napraviti.
Zamislite situaciju vi na Poljani da se na mjestu gdje se sada kupate nalaze brodurine ,a kojim se pjeskari i sto metara dalje dok.Zamislite da mmotori brodova rade čitave noći, kako bi vi živjeli,podnosi li to sranje.Tvrdim da bi vrištali, vrištali do neba.Onom gospodinu s Poljane kojem su boje neškodljive odgovaram da nema boje na svijetu koju možete udisati, to su [cenzurirano]ar ije. Osim boja tu su i hrđe,i sva druga teška sranja s tih željeznih i hrđim obraslih brodurina.Prepo ručam gospodinu da s anti vegetativnim bojama začini juhu , a s hrđom i teškim metalima neka pognoiji salatu u vrtu, imati će fantastičan urod, vjerovatno i mutant salate.Neka zaroni pokraj doka ,izvadi malo otrova s dna i to namaže na kruh, dobar tek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zahvala u ime TurizmaBambi 2023-08-21 14:08
Citat teuta:
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču.
Gospoda s Poljane imaju svoju priču. Ispričala su je uz slavodobitnu objavu gradonačelnice [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] s laži da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području. Osim njihove zahvale u ime Turizma (veliko T) Gradonačelnici (veliko G) ista je dobila i 87 lajkova u proteklih sedam dana. A ovo je njihova objava.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Grammar naziGuest 2023-08-21 19:18
Ovaj komentar je obrisao administrator
02 # Čorba kemikalija u "našem moru"Gost 2023-08-26 09:45
Citat teuta:
Htjela bi gospodi s poljane ispričati jednu priču. Majka sam djeteta koje je sada odrasla osoba i ima svoju djecu.Te godine kada se dijete rodilo preko ljeta smo živjeli kao pećinski ljudi. Cijele dane smo morali živjeti u zatvorenoij kući jer se od pjeskarenja iz škvera nije moglo živjeti. Iso se nastavilo i slijedećih godina, po danu pjeskarenje, noću motori brodova... Živjeli smo svi ovdje u blizini kao stoka. Preporučam gospodinu da s anti vegetativnim bojama začini juhu , a s hrđom i teškim metalima neka pognoiji salatu u vrtu, imati će fantastičan urod, vjerovatno i mutant salate.Neka zaroni pokraj doka ,izvadi malo otrova s dna i to namaže na kruh, dobar tek.
Objavom [NAŠE MORE IZVRSNE JE KVALITETE] s laži da Grad sustavno vodi brigu o kvaliteti mora na svom području gradonačelnica je pričom o bakteriološkom stanju mora pokušala odvratiti pozornost od kemijskog zagađenja od strane škvera. S tim u vezi ukazujem na članak Novo ispitivanje kvalitete mora u Kostreni otkrilo teško razgradive spojeve na još jednoj plaži
novilist.hr/.../...
I tamo je more bakteriološki u redu, "U odnosu na mikrobiološke pokazatelje na sve četiri lokacije, a to su Pod Kvarovo, Klančić, Perilo i Svežanj, utvrđena je izvrsna kakvoća mora sukladno kriterijima iz Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), vezano za mikrobiološke pokazatelje", ali "Drugim ispitivanjem morskog sedimenta na navedenim lokacijama utvrđena je opterećenost površinskog sloja morskog sedimenta teško razgradivim spojevima (PAH-ovima), osobito uz plažu Perilo."
Pa draga gospođo, izvolite nas izvijestiti i o čorbi kemikalija u "našem moru" oko i zbog škvera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...TT 2023-08-26 12:08
i u članku još kaže:
"U odnosu na fizikalno-kemij ske i kemijske pokazatelje, kao izvanredni oblik monitoringa čiji je naručitelj Općina Kostrena i nadalje se ne preporuča kupanje na plažama Pod Kvarovo i Klančić, ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goran ske županije, koje provodi ispitivanja kvalitete mora."

A ova naša razmišlja jednodimenziona lno, ako nema bakterija njoj je super, ne zanimaju je teški i otrovni metali u moru, a sutra možda i pesticidi koji će sa golf terena završiti u jezeru. Čudo od gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Šteta našim prihodima u Turizmuasd 2023-08-26 13:14
Citat Gost:
Pa draga gospođo, izvolite nas izvijestiti i o čorbi kemikalija u "našem moru" oko i zbog škvera.
Šta ti nisi pročitao zahvalu apartmana Glavan sa Poljane Gradonačelnici "Hvala na objavi, a sad bi trebalo ovima koji objavljuju i deziformiraju javnost i nanose stetu nasim prihodima u Turizmu biti jasno sta pisu i kako pisu i o skveru u kojem ljudi rade i zive za svoje familije."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...