Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Cenzuriranje prijenosa sjednice?

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

cenzura1Zbrka oko čudnih odgovora na više puta postavljeno pitanje pitanje oporbenih gradskih vijećnika plaća li gradska uprava ugovorenu naknadu gradonačelničinom savjetniku Emilu Priskiću, obrtniku, navela je neke građane na pretragu aplikacijom iTransparentnost. Usprkos tvrdnji gradonačelnice da se isplate obrtnicima ne prikazuju mogli su vidjeti dugi niz isplata obrtnicima kao primateljima. Među njima je i obrt HEBERLING GORAN "ADRIATIK KONCERT", OBRT ZA ORG. KONCERT koji je u ovoj godini samo za snimanje sjednica Gradskog vijeća do 31. kolovoza naplatio 7.150,52 eura. No prijenos sjednice Vijeća održane 3. studenog 2023. naveo je nezavisnog vjećnika Marija Frankovića na reakciju putem Facebook stranice, kako slijedi

Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u petak 3. studenog 2023. godine pitanja koja sam postavio na aktualnom satu bila su cenzurirana putem prijenosa uživo. Smatram to nedopustivim i krajnje prozirnim činom kojim se želi onemogućiti lošinjsku javnost da bude upoznata sa stajalištima oporbe u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja. Gradska vlast je za takve i slične usluge samo u ovoj godini platila nevjerojatnih 14.000,00 eura našeg novca obrtu HEBERLING GORAN "ADRIATIK KONCERT" OBRT ZA ORG. KONCERATA, 51000 Rijeka, OIB: 19627558751, što je moguće provjeriti i putem aplikacije iTransparentnost. Postavlja se pitanje svrhovitosti trošenja proračunskog novca, osim ako upravo ova tvrtka i nije angažirana kako bi cenzurirala pitanja na koja vlast nema odgovora.

Iako smo kolege i ja na samoj sjednici upozoravali predsjednika Gradskog vijeća Dubravka Devčića da prijenos ne funkcionira, on se na to oglušio i opet dokazao da je jedina njegova uloga štititi HDZ-ovu vlast kojoj se prodao.

Stoga ću ovim putem ponoviti postavljena pitanja s pripadajućim obrazloženjima:

1. U kojoj je fazi lošinjski model stanogradnje? Koliko stanova će biti izgrađeno u 2024. godini? Koliko do kraja mandata aktualne gradonačelnice?
Morate shvatiti jednu ključnu stvar, a to je da zbog nedostatka stanova mi ostajemo bez ljudi na otoku. Evo unazad dvije godine upoznat sam s barem deset slučajeva gdje su pretežito mlade obitelji napustile naš otok jer nisu mogli osigurati smještaj. Gospođo gradonačelnice, predsjedniče gradskog vijeća, kolegice i kolege vijećnici, pa jeste li vi uopće svjesni vaše odgovornosti naspram svake osobe koja je napustila naš otok jer nije bila u mogućnosti riješiti stambeno pitanje. Ne samo da niste osigurali niti jedan stan, već niste donijeli niti odluku o redu prvenstva. Već sada je jasno da do kraja mandata nećete ništa izgraditi. To mi je struka i vrlo dobro znam da i objavite natječaj sutra za izgradnju neke zgrade, teško će biti useljiva do kraja vašeg mandata. Ali vi nemate niti građevinske dozvole, tako da i ta objava natječaja za izgradnju je daleka budućnost. Međutim, postoje i drugi modeli osim novogradnje, primjerice davanje građevinskog zemljišta u najam, sufinanciranje najma, sufinanciranje uređenja stambenog prostora itd. Imate i puno stanova u vlasništvu Grada koje je potrebno adaptirati. Dakle rješenja postoje, pitanje je samo postoji li istinska želja kod vas da to i učinite.

2. pitanje je vezano uz pomoć najugroženijem stanovništvu na području Grada Malog Lošinja pogođenog velikom inflacijom i povećanjem troškova života
Na prošloj sjednici postavio sam to pitanje, a prošli tjedan sam predložio konkretne mjere, te sam tražio da već danas kroz rebalans proračuna osigurate sredstva za najugroženije skupine naših građana. Međutim ništa. Svjestan sam da ćete pronaći za bilo kakav konstruktivan prijedlog koji dolazi iz redova oporbe jako puno razloga zašto to nije moguće napraviti. Krajnje je vrijeme da se našim sugrađanima u potrebi i pomogne. Ne mislim tu na populističke mjere, već da se zaista pomogne najugroženijima. Moje pitanje je sljedeće - hoćete li već ove godine donijeti mjere za pomoć najugroženijem stanovništvu?

Odgovori su, kao i najčešće do sada bili nejasni, neprecizni, netočni i predstavljaju odnos vlasti prema potrebama svojih građana.

Komentari: 

018 # 34.356,93 €gost 2023-11-06 19:05
Suma filtriranih stavki: 34.356,93 za dotični obrt Heberling.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Vuku li nas i dalje za noseve?MG 2023-11-10 10:45
Citat gost:
Suma filtriranih stavki: 34.356,93 za dotični obrt Heberling.
Još prije deset dana trebala su prema najavi biti objavljena plaćanja savjetniku za EU fondove. Još uvujek ih nema ni prema jednom kriteriju pretrage na iTransparentnos t. Samo se za pojam "savjetnik" pojavio iznos od 5.252,34 eura, ali za primatelja POREZNI SAVJETNIK DAMIR BRAJKOVIĆ D.O.O. Mislim da nas vuku za nos.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # doći će i ovoj farsi kraj.... 2023-11-10 12:16
po preporuci tuljana sve je skrinšotano i na putu je prema institucijama sa posebnim ovlastima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Lažovi u orkestriranoj akcijiNetransparentno 2023-11-06 22:48
Kaže Ivka da programeri nadograđuju iTransparentno samo radi Priskića, jer svi drugi obrtnici su tamo već davno vidljivi.
A Devčić kaže da u 21. stoljeću ne radi internet kada puše jugo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Javni i tajni izdaci iz gradske blagajnegost 2023-11-07 12:08
Citat Netransparentno:
Kaže Ivka da programeri nadograđuju iTransparentno samo radi Priskića, jer svi drugi obrtnici su tamo već davno vidljivi.
A Devčić kaže da u 21. stoljeću ne radi internet kada puše jugo.
Baš me zanima što li će izmisliti da objasne zašto se plaćanja "priznatom stručnjaku", obrtniku koji savjetuje gradonačelnicu skrivaju, a osobni podaci korisnika socijalne pomoći prikazuju (ime i prezime korisnika, OIB).
Inače "priznati stručnjak" bez problema reklamira svoje usluge na internetu
poslovna.hr/.../...
EXPERT POSLOVNIH ODLUKA, vl. EMIL PRISKIĆ
EPO, obrt za usluge, vl. EMIL PRISKIĆ, OPATIJA, ULICA IVE KIRIGINA 2
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ŠevaDeva 2023-11-09 21:41
Citat Netransparentno:
A Devčić kaže da u 21. stoljeću ne radi internet kada puše jugo.
Hahahahahahahah aha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Nula eura.asd 2023-11-07 07:25
Rekla AK da će u listopadu isplate "priznatom stručnjaku" biti vidljive. Listopad prošao a na ime Priskić i EPO nula podataka :P
Suma filtriranih stavki: 0,00
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1410 # ...hranitelj tuljana 2023-11-07 07:35
Ah, da...taj legendarni lošinski model stanogradnje.
Nacional piše, a ja samo prenosim:
"Primjerice, Borojević je nedavno u intrigantnom društvu pokušao teme povezane s Fortenova grupom preko pojedinih PR stručnjaka proširiti prema nekim političarima kako bi ih ovi javno problematiziral i. Na tim se sastancima Borojević pojavio u društvu Arsena Mujagića.
Arsen Mujagić već je desetljećima građevinski poduzetnik na Malom Lošinju koji je o ruskom kapitalu i Krešimiru Filipoviću pisao na svom portalu Volim Lošinj, davao izjave medijima, a početkom rata u Ukrajini pisao je i radnoj skupini zaduženoj za provođenje sankcija EU-a pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova upozoravajući na činjenicu da su Filipović i Mihajlo Perenčević oligarsi iz najužeg Putinova kruga te da prikrivaju ruski kapital koji bi trebao biti pod sankcijama.
Jedan veliki projekt iz 2014. Mujagića je prvo spojio, a potom i posvađao s Krešimirom Filipovićem. Naime, te godine sudjelovao je u izgradnji 8 stambenih zgrada s ukupno 60 stanova u Rukaviću na području Grada Malog Lošinja. Uz Mujagića i druge, u projektu zajedno s Gradom Malim Lošinjem sudjelovala i tvrtka Fil-Adria Turist Zagreb. Fil-Adria je tvrtka u vlasništvu oca Krešimira Filipovića, a direktor tvrtke je Miodrag Borojević. Uz projekt su se od početka vezale kontroverze, a spominjalo se da se i tadašnji gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli na njemu okoristio.
Oko njih dvojice višestruko su pojavljivale sumnje u pogodovanja i namještanje natječaja, iako to nikada do kraja nije ispitano. Građani Malog Lošinja prijavljivali su USKOK-u svoje sumnje, ali rezultati su nepoznati.
Mujagić je u mandatu Garija Cappellija na čelu grada Malog Lošinja dobio više građevinskih projekata, uglavnom po modelu „javno-privatno g partnerstva“ Mujagića i Grada Malog Lošinja. Projekt izgradnje 8 stambenih zgrada vrijedan 50 milijuna kuna u Rukaviću najavljen još 2012. također je kontroverzan. Iako je u najavi projekta na Rukaviću Capelli tada tvrdio da izvođač još nije odabran, gradska oporba već u najavi projekta tvrdila je da je cijeli posao namješten za Mujagićevu tvrtku. Štoviše, oporba je tvrdila da se osobe zainteresirane za kupnju stanova, i prije njihove izgradnje, iz gradskih ureda upućuje kod Mujagića da se upišu na listu zainteresiranih kako bi im Mujagić mogao pomoći u rješavanju stambenog kredita kod banaka s kojima surađuje. U Malom Lošinju se otvoreno iznosilo kako Mujagić duguje državi poreze, ali da Capelli uredno s njim surađuje i namješta mu milijunske gradske projekte. Mujagića i Cappellija veže i projekt izgradnje malološinjskog Lidla, koji je također izgrađen po modelu javno-privatnog partnerstva.
Međutim, tijekom gradnje projekta u Rukaviću pukli su odnosi između Mujagića i Filipovića. Filipović je posumnjao da je Mujagić napuhao cijenu gradnje da bi za sebe izvukao novac, pa je 2018. Borojević kao direktor Filipovićeve tvrtke Fil-Adria blokirao stanove koji su pripadali Mujagiću u vrijednosti od oko 6,5 milijuna eura.
Lako je moguće da je većina kasnijih Mujagićevih aktivnosti protiv Filipovića bila rezultat ovog sukoba i milijunske blokade nad Mujagićevim stanovima. Mujagić je nakon toga počeo graditi imidž borca protiv bespravne gradnje i prokazivao je ruske interese na Malom Lošinju koji su se realizirali preko Filipovića i Perenčevića. Filipovića je prozivao zbog pranja novca, organizirao je prosvjede protiv projekata koje su planirali provesti, a nakon rata u Ukrajini pisao je Ministarstvu vanjskih i europskih poslova da se Jadranka d.d. stavi pod sankcije zbog stvarnih ruskih vlasnika. Međutim, krajem prošle godine Mujagić iznenada počinje mijenjati priču i počinje pristupati nekim političarima pokušavajući otvoriti temu Fortenova grupe u drugom kontekstu, posredno ih pokušavajući navesti na zaštitu interesa Krešimira Filipovića i Miodraga Borojevića. Nedavni Borojevićevi kontakti s Mujagićem utoliko su prilično intrigantni. Naročito jer se Mujagić u samo nekoliko mjeseci od osobe koja je pisala o prljavom ruskom kapitalu u Hrvatskoj i zazivala sankcije nad vlasnicima Jadranke pretvorila u osobu koja s Borojevićem pokušava motivirati neke političare da se bave temom Fortenova grupe.
Izvor koji je Nacional upozorio na njihovo iznenadno zbližavanje sumnja da je Mujagić, financijski iscrpljen dugogodišnjom blokadom i dugovanjima, pristao za Borojevića kontaktirati političare da ih zainteresira za teme koje mu Borojević pripremi. Isti izvor navodi kako je Borojeviću cilj da uzdrma Fortenovu i ugrozi joj poslovanje. Uz to, Mujagić i Borojević polako provlače i tezu da su sankcije ruskom SBK-u, u kojem Sberbank drži Fortenovine dionice, neopravdane i da je šeik Alketbi, odnosno Filipović i Borojević, trebao ući u vlasništvo Fortenove."

www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Trol s misijomg.ost 2023-11-07 10:22
Citat hranitelj tuljana:
Ah, da...taj legendarni lošinski model stanogradnje.
Franković je pitao U kojoj je fazi lošinjski model stanogradnje? Koliko stanova će biti izgrađeno u 2024. godini? Koliko do kraja mandata aktualne gradonačelnice? a ti citiraš članak o projektu stanogradnje od prije devet godina :lol: A onda histeriziraš kad te se nazove trolom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # ...hranitelj tuljana 2023-11-07 10:35
Citat g.ost:
Citat hranitelj tuljana:
Ah, da...taj legendarni lošinski model stanogradnje.
Franković je pitao U kojoj je fazi lošinjski model stanogradnje? Koliko stanova će biti izgrađeno u 2024. godini? Koliko do kraja mandata aktualne gradonačelnice? a ti citiraš članak o projektu stanogradnje od prije devet godina :lol: A onda histeriziraš kad te se nazove trolom.
"Ja planiram šibicom provjeriti pušta li plin iz instalacije, zašto mi sad spominješ prošli slučaj koji je završio požarom, jesi li trol, kakve veze ima to ima, to je bilo prije 10 godina" - ista logika.
On je pitao o "lošinjskom modelu" i ja sam citirao o "lošinjskom modelu". Kakve sad veze ima protok vremena. Ali razumijem kome bi citirano moglo smetati, pa se sad javio. Jer ne laje pas radi sela...
...inače, na lošinskoj javnoj sceni zaista postoji trol s misijom, ali to nisam ja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # "Jedinstveni model "stanogradnjeg.ost 2023-11-07 10:50
Citat hranitelj tuljana:
On je pitao o "lošinjskom modelu" i ja sam citirao o "lošinjskom modelu".
Franković je pitao o lošinjskom modelu, a to o čemu citiraš članak zvalo se „javno-privatno partnerstvo“. "Lošinjski model stanogradnje" je priča Ane Kučić. Naziva ga jedinstvenim i o njemu je čak snimila reklamni video spot.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Prpošni nastup AK..... 2023-11-07 11:31
Citat hranitelj tuljana:
On je pitao o "lošinjskom modelu" i ja sam citirao o "lošinjskom modelu".
On jeste pitao o "lošinjskom modelu", ali da si pošten umjesto ovog iz Nacionala prikazao bi ovu reklamu plaćenu našim novcem:

Naravno da Franković ne pita o davnašnjem "javno privatnom partnerstvu" nego o prpošno predstavljenom "jedinstvenom Programu stambenog zbrinjavanja građana."
Ispod snimke Aninog glumačkog nastupa je vrlo dugi tekst, iz kojeg pristojnosti radi citiram samo ovo:
Gradonačelnica Ana Kučić predstavila je jedinstveni Program stambenog zbrinjavanja građana kojim će Grad Mali Lošinj u naredne četiri godine izgraditi više od 100 stanova po nekoliko inovativnih i kvalitetnih modela za mlade obitelji, za stručne službe kojih na otoku nedostaju te za stanovnike koji su u stanju socijalne potrebe.
Kako gradonačelnica Ana Kučić ističe, kako bi se nosili sa izazovima iseljavanja stanovnika, posljednjih godinu dana vrijedno i intenzivno su radili na izradi Programa stanogradnje što podrazumijeva dugotrajne analize zemljišta, njihovu procjenu i ispitivanje mogućnosti izgradnje, konzultacije s projektantima, poreznim savjetnicima, Agencijom za promet nekretnina i s bankama što ih je dovelo do konkretnih podataka, pa danas sa sigurnošću mogu reći kako će stanove graditi na 30-ak lokacija u više modela.


Budući da je do kraja mandata ove vladajuće klike ostalo manje od dvije godine Frankovićevo pitanje je umjesno i pravovremeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # GameOver 2023-11-07 07:50
Ovo gradsko vijeće je najbolje pokazalo na što se svode zadnje dvije i pol godine mandata HDZ-ove vlasti na čelu sa AK.
Samo laži i obmane. Laž je njihov modus operandi.
I još se kao fol naljute kad im kažeš da lažu. Pa svima je već jasno tko ste i kakvi ste.
Ne gradonačelnice, to što mjesecima i godinama lažete vijećnike i građane, to najbolje govori o vama samima.
A vaši jedini rezultati su mnogobrojne afere koje plaćaju građani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Morate vjerovati!Žuja 2023-11-07 10:39
Citat Over:
Ovo gradsko vijeće je najbolje pokazalo na što se svode zadnje dvije i pol godine mandata HDZ-ove vlasti na čelu sa AK.
Građani su komotni. Kako je? Dobro je! A može biti još i bolje. Trebate bi zadovoljni sa situacijom. Morate vjerovati u sebe, vjerovati u ono što radite, a prije svega što radi Hrvatska država za vas. A gledano s prvog od tisuću otoka, morate vjerovati što gradska vlast radi za vas.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # pamti pa vratiZainteresirani građanin 2023-11-07 09:01
Na primjedbe oporbenih vijećnika o učestalim prekidima prijenosa sjednice, u jednom trenutku predsjednik gradskog vijeća Devčić je rekao da prijenos sjednice uopće nije neophodan, nego samo audio zapis, valjda samo za njihove interne potrebe.
Pa stoga, u slučaju da gradska vlast i dalje ima namjeru nastaviti sa očitim i namjernim ometanjima prijenosa sjednice u trenutku kad oporbeni vijećnik postavlja pitanje, molim da se osigura dvorana sa minimalno 50 sjedećih mjesta za zainteresirane građane koji će gradskoj vlasti na samoj sjednici u lice moći reći što ih spada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Deva i Anasiniša 2023-11-07 14:08
Što očekivati od demokrata kakve su Devčić i Kućić. Ubiše se od razvoja demokratskih procesa na otoku. Demokratični, tolerantni, susretljivi i uvijek dobre volje za svoje sugrađane. To je Grad za tebe, grad za sve nas. Ne može biti bolje. A kako vidimo u medijima i gospođu Vican zatvorište zbog zlouporabe službene dužnosti ovlastii položaja, što će tek biti kada se bude utvrđivalo na koji je način zaposlen "anoreksični D.M." poznatiji kao " lošinjski uhljeb godine" u Lošinj usluge navodno nalogom iz grada. Je li bilo javnog natječaja? Tko je naložio da se isti primi u gradsku tvrtku mimo zakona? A da godinama ništa ne radi i zlorabi člansku iskaznicu? Zna se i tko će prvi propjevati da spasi svoju g-zicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Grad za njihZoomBull 2023-11-07 14:34
Citat siniša:
Što očekivati od demokrata kakve su Devčić i Kućić. Ubiše se od razvoja demokratskih procesa na otoku. Demokratični, tolerantni, susretljivi i uvijek dobre volje za svoje sugrađane. To je Grad za tebe, grad za sve nas. Ne može biti bolje. A kako vidimo u medijima i gospođu Vican zatvorište zbog zlouporabe službene dužnosti ovlastii položaja, što će tek biti kada se bude utvrđivalo na koji je način zaposlen "anoreksični D.M." poznatiji kao " lošinjski uhljeb godine" u Lošinj usluge navodno nalogom iz grada. Je li bilo javnog natječaja? Tko je naložio da se isti primi u gradsku tvrtku mimo zakona? A da godinama ništa ne radi i zlorabi člansku iskaznicu? Zna se i tko će prvi propjevati da spasi svoju g-zicu.
Iz Grada za tebe i bježe kao što je zbrisao Franjo Toić, mag.oec. Bio je na radnom mjestu Viši stručni suradnik za EU projekte. Ali takav kadar Ani Kučić ne treba jer za EU fondove ima "priznatog stručnjaka" Priskića za ličnog savjetnika.
O redu u njenoj upravi vidimo po tome što je Franjo Toić još uvijek upisan u adresaru na gradskoj stranici :) A možda tamo ni ne znaju da je dao otkaz.
www.mali-losinj.hr/imenik/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # nema nikogpsst 2023-11-07 20:35
O redu u njenoj upravi vidimo po tome kako pročelnica već mjesecima nema radno vrijeme na vratima. Jer grad za tebe nema volje ni vremena za tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Luda kućasamo na prvom od 1000 2023-11-07 22:44
U žutoj kući je totalni raspašoj, i to već dugo, zato nam i je ovako. Rezultati kojih nema to vjerno pokazuju. A onda se na Gradskom vijeću snebivdju kad im netko kaže da samo obećavaju, ništa ne rade, da se izmotavaju i lažu. Ne može ovo još dugo ovako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dakeka obalaGrad za Tebe 2023-11-08 18:49
Citat psst:
O redu u njenoj upravi vidimo po tome kako pročelnica već mjesecima nema radno vrijeme na vratima. Jer grad za tebe nema volje ni vremena za tebe.
Nema vremena, a nema ni love u Gradu za nas.
Šta će nam stanovi kad imamo stari, ruzinavi brod koji glumi da je umjetn[cenzurir ano]o djelo koje simbolizira lošinjsko pomorstvo.
Čudim se da vijećnik koji postavlja pitanje o stanogradnji ne cijeni taj silni trud gradonačelnice da podigne umjetnički dojam otoka.
Evo imamo ovu skulpturu, imat ćemo križni put kao kulturno dobro,tko zna kakvi će tamo sve umjetnici s Ali expressa pokazivati zaostalim otočanima što je prava umjetnost.
Neka idu otočani na križni put malo više pa će možda izmoliti stanove.
Do tada, neka uživaju u Aleji kapetana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Grad za nikogagost 2023-11-09 03:11
Citat Grad za Tebe:
Citat psst:
O redu u njenoj upravi vidimo po tome kako pročelnica već mjesecima nema radno vrijeme na vratima. Jer grad za tebe nema volje ni vremena za tebe.
Nema vremena, a nema ni love u Gradu za nas.
Šta će nam stanovi kad imamo stari, ruzinavi brod koji glumi da je umjetn[cenzurirano]o djelo koje simbolizira lošinjsko pomorstvo.
Čudim se da vijećnik koji postavlja pitanje o stanogradnji ne cijeni taj silni trud gradonačelnice da podigne umjetnički dojam otoka.
Evo imamo ovu skulpturu, imat ćemo križni put kao kulturno dobro,tko zna kakvi će tamo sve umjetnici s Ali expressa pokazivati zaostalim otočanima što je prava umjetnost.
Neka idu otočani na križni put malo više pa će možda izmoliti stanove.
Do tada, neka uživaju u Aleji kapetana.
Porazno za gradsku vlast. Građane ne zanima prijedlog proračuna. Od AK, HDZ a i Deve ništa ne očekuju.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mnogo smo obećali. I opet ćemo!gost 2023-11-12 10:42
Citat gost:
Porazno za gradsku vlast. Građane ne zanima prijedlog proračuna. Od AK, HDZ a i Deve ništa ne očekuju.
otoci.net/.../...
AK i njenu škvadru to ne zabrinjava. Uskoro će kraj mandata kada će oštro krenuti u obećavanje. Da može opet preko videa kazati "mnogo smo obećali, ali još više izvršili" jer tako ju ne možeš pitati šta su izvršili.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Savjetnikov kažingost 2023-11-08 12:41
Citat ZoomBull:
Citat siniša:
Što očekivati od demokrata kakve su Devčić i Kućić. Ubiše se od razvoja demokratskih procesa na otoku. Demokratični, tolerantni, susretljivi i uvijek dobre volje za svoje sugrađane. To je Grad za tebe, grad za sve nas. Ne može biti bolje. A kako vidimo u medijima i gospođu Vican zatvorište zbog zlouporabe službene dužnosti ovlastii položaja, što će tek biti kada se bude utvrđivalo na koji je način zaposlen "anoreksični D.M." poznatiji kao " lošinjski uhljeb godine" u Lošinj usluge navodno nalogom iz grada. Je li bilo javnog natječaja? Tko je naložio da se isti primi u gradsku tvrtku mimo zakona? A da godinama ništa ne radi i zlorabi člansku iskaznicu? Zna se i tko će prvi propjevati da spasi svoju g-zicu.
Iz Grada za tebe i bježe kao što je zbrisao Franjo Toić, mag.oec. Bio je na radnom mjestu Viši stručni suradnik za EU projekte. Ali takav kadar Ani Kučić ne treba jer za EU fondove ima "priznatog stručnjaka" Priskića za ličnog savjetnika.
O redu u njenoj upravi vidimo po tome što je Franjo Toić još uvijek upisan u adresaru na gradskoj stranici :) A možda tamo ni ne znaju da je dao otkaz.
www.mali-losinj.hr/imenik/
Trebalo bi iz vica tražiti Višeg stručnog suradnik za EU projekte Franju Toić, mag.oec. na telefon 051 231 056 (int 207) ili mob. 0912104016 i poslati mail na adresu kako piše na gradsom webu. A Toić se maknuo iz kažina kojim vlada savjetnik pa svoje grješke svaljuje na djelatnike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Savjetnikov kazinMoto 2023-11-09 09:13
Ha,ha,,,ima jos djelatnika na stranicama Grada koji vise nisu djelatnici..Opc i haos,nerad,,,a kad to ispravit kad ih nikad nema...uhljebi. ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Brigo moja pređi na EmilaExpert 2023-11-09 09:44
Gradske poslove AK je kako se to kaže autsorsala, hrvatski isposlila ili izdvojila te povjerila obrtu EXPERT POSLOVNIH ODLUKA Emila Priskića. Sebi je zadržala samo javna nastupanja, nazočenja, primanja priznanja, čestitanja itsl.
Za one koji ne znaju to je "Outsourcing", a birali su je na izborima pojašnjenje: To je engleska riječ koja se na hrvatskom najčešće prevodi kao "izdvajanje". To je model ugovaranja u kojem tvrtke ili javne ustanove radi poboljšanja produktivnosti ustupaju određene, uglavnom sporedne poslove (non core), vanjskim poduzećima koja se njima bave.
Izgleda da AK malo pretjeruje u ustupanju svojih poslova kao gradonačelnice bivšem zamjeniku gradonačelnika Opatije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lekcija iz vjeronauka za AKgost 2023-11-09 15:18
Citat Expert:
Gradske poslove AK je kako se to kaže autsorsala, hrvatski isposlila ili izdvojila te povjerila obrtu EXPERT POSLOVNIH ODLUKA Emila Priskića. Sebi je zadržala samo javna nastupanja, nazočenja, primanja priznanja, čestitanja itsl.
A tu su i razna obilježavanja. Pa je sa svojom svitom obilježila blagdan Svih svetih. Piše na fejsu Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na centralnom križu groblja Sv. Martin, obilježili smo nadolazeći blagdan Svih svetih i Dušni dan i prilaže 11 fotki. Ali kao vjernica iz interesa dobila je lekciju iz poznvanja materije:
Ovo je još neviđeno da se na dan 31.10. obilježava Blagdan Svih Svetih i Dušni dan.U Zagrebu i u djelovima Hrvatske gdje ne znaju kada se slavi dan Svih Svetih i Dušni dan pa oni brkaju i slave Dušni dan na Blagdan Svih Svetih gdje niti kardinal i biskupi ne razumiju razliku,Vi gradonačlnice morate znati da je ovo otok na kojemu se zna koji je blagdan kada i da se ne može obilježavati jedan veliki Kršćanski blagdan Svih svetih dan prije da bismo samo zadovoljili formu.Na centralnom križu na groblju bilo bi korektno položiti vijence na Dan mrtvih,ali niti osobe koje su bile sa Vama ne razumiju poštovanje koje se iskazuju pa neka vam je oprošteno.
I podrugljiv komentar Haha, Svi sveti.., servirano za one koji nemaju poima radi simpatija tj.glssova i želje svima udovoljiti pa makar bio kažin. Kažu da joj župnik može bolje objasniti ako je zaboravila. Dobro je obijasnio Ivica Kičmanović ko god bio. Sad će se javiti Ivica ili Marica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...samo na prvom od 1000 2023-11-09 17:28
Ne vodim evidenciju, ali koliko me sjećanje služi na Lošinju se gotovo svi praznici, blagdani i neradni dani svečano obilježavaju dan uoči samog dana.
Rekao bih da je taj "običaj" nastao iz vrlo praktičnih razloga, naime to je jedan od načina kako uludo potrošiti jedan službeno radni dan, a nakon toga na sam praznik možeš zapaliti za Rijeku, Zagreb ili Trst.
Na taj način i samom sebi i građanima uskraćuješ pravo i obavezu da na poslu napraviš nešto korisno za zajednicu.
Inače, nota bene, građani vas gledaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Predizborna kozmetikaGizmo 2023-11-11 12:46
Citat gost:
Ovo je još neviđeno da se na dan 31.10. obilježava Blagdan Svih Svetih i Dušni dan.U Zagrebu i u djelovima Hrvatske gdje ne znaju kada se slavi dan Svih Svetih i Dušni dan pa oni brkaju i slave Dušni dan na Blagdan Svih Svetih gdje niti kardinal i biskupi ne razumiju razliku,Vi gradonačlnice morate znati da je ovo otok na kojemu se zna koji je blagdan kada i da se ne može obilježavati jedan veliki Kršćanski blagdan Svih svetih dan prije da bismo samo zadovoljili formu.Na centralnom križu na groblju bilo bi korektno položiti vijence na Dan mrtvih,ali niti osobe koje su bile sa Vama ne razumiju poštovanje koje se iskazuju pa neka vam je oprošteno.
I podrugljiv komentar Haha, Svi sveti.., servirano za one koji nemaju poima radi simpatija tj.glssova i želje svima udovoljiti pa makar bio kažin. Kažu da joj župnik može bolje objasniti ako je zaboravila. Dobro je obijasnio Ivica Kičmanović ko god bio. Sad će se javiti Ivica ili Marica
Ana Kučić je vjernica iz računa. To joj je kao naučena recitacija ili uvježbana poza. Ili kozmetika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Demokratura AK, HDZ & DDRR 2023-11-14 09:32
Citat siniša:
Što očekivati od demokrata kakve su Devčić i Kućić. Ubiše se od razvoja demokratskih procesa na otoku. Demokratični, tolerantni, susretljivi i uvijek dobre volje za svoje sugrađane. To je Grad za tebe, grad za sve nas. Ne može biti bolje. A kako vidimo u medijima i gospođu Vican zatvorište zbog zlouporabe službene dužnosti ovlastii položaja, što će tek biti kada se bude utvrđivalo na koji je način zaposlen "anoreksični D.M." poznatiji kao " lošinjski uhljeb godine" u Lošinj usluge navodno nalogom iz grada. Je li bilo javnog natječaja? Tko je naložio da se isti primi u gradsku tvrtku mimo zakona? A da godinama ništa ne radi i zlorabi člansku iskaznicu? Zna se i tko će prvi propjevati da spasi svoju g-zicu.
Demokracija na otoku Aninih djedova je ukinuta. Odmah nakon nakon izbora Kučićka je proglasila ukidanje demokratskog pluralizma rekavši da su njenom pobjedom i relativnom pobjedom HDZ-a podjele na Lošinju prestale.
Vidi komentar volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Dopunskohranitelj tuljana 2023-11-08 18:11
Slabo. Nema interesa baš... drugu temu neku, da se glođemo, molim...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # NetemaGrad za Tebe 2023-11-08 18:51
Citat hranitelj tuljana:
Slabo. Nema interesa baš... drugu temu neku, da se glođemo, molim...
Možda je vama ovo netema, ali ne biste vjerovali ima stanovnika kojima je jako važna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ........ 2023-11-08 20:02
Citat hranitelj tuljana:
Slabo. Nema interesa baš... drugu temu neku, da se glođemo, molim...
Skužili ljudi s kime imaju posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...Barbika 2023-11-08 23:46
Jasno se vidi nepovjerenje građana u trenutnu gradsku vlast. Više građana je zainteresirano za formiranje gradskih odbora nego za gradski proračun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Moj prijedloghranitelj tuljana 2023-11-09 08:30
S obzirom da svaka javna "borba" ima deklarirane i stvarne ciljeve koji se često razlikuju (npr. mogu se deklarirati kao "borci za okoliš" a zapravo traže novac ili vrše pritisak protiv točno određenih ljudi, a za korist drugih), tako i stanogradnja može imati znatno prizemnije ciljeve. Cilj može biti da s HDZ-om bliski poduzetnici dobiju velik posao a i da se povoljno dobiju stanovi koji će se baciti u turizam.

Ako polazimo od deklariranih ciljeva, a to su ostanak mladih, stvaranje obitelji i rođenje što više djece (jer ako nemamo djecu sve ostalo nije bitno), uvjet za ulazak u program trebali bi biti:

- minimalno 10 godina boravka na otoku u trenu podnošenja zahtjeva (ako nam je cilj stvarno OSTANAK, ne bi smjelo biti problema);

- uvid u imovinsko stanje ne samo pojedinca koji traži nego i užeg kruga rodbine, napraviti neki cenzus oko toga jer mnogi nemaju "ništa na sebi" ali im obitelj ima nekoliko kuća, gradilišta, apartmana. Tim ljudima nije potreban stan da bi ostali na otoku.

I sad ono najbitnije. Zašto su nam (barem se tvrdi) bitne mlade obitelji? Pa, zbog djece. E, ako je tako, onda ovo neće biti problem:

Dakle, model u kojem se ne bi nužno radili stanovi (želimo obitelji s 3+ djece, dakle morale bi u obzir dolaziti i kuće) nego bi zainteresirani kupovali nekretninu na tržištu, putem kredita i onda, na temelju sklopljenog ugovora s Gradom, za svako dijete koje dobiju nakon toga skidalo bi im se 20% vrijednosti nekretnine.

Na taj način znatbo bi se onemogućile marverzacije i cijeli program ne bih nbio jedno veliko bogačenje s HDZ povezanih građevinaca. Uz to kupnjom postojećih kuća stvaraju se veći uvjeti za brojniju obitelj nego kod stana od 60 kvadrata + ne bi se dodatno izgrađivalo već preizgrađen otok.


To je ovako ugrubo, ja ne vidim mane osim ako ste mislili s tim stanom mešetariti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Model gluplji i od Aninog modela stanogradnjeYanks 2023-11-10 14:22
Citat hranitelj tuljana:
I sad ono najbitnije. Zašto su nam (barem se tvrdi) bitne mlade obitelji? Pa, zbog djece. E, ako je tako, onda ovo neće biti problem:
Dakle, model u kojem se ne bi nužno radili stanovi (želimo obitelji s 3+ djece, dakle morale bi u obzir dolaziti i kuće) nego bi zainteresirani kupovali nekretninu na tržištu, putem kredita i onda, na temelju sklopljenog ugovora s Gradom, za svako dijete koje dobiju nakon toga skidalo bi im se 20% vrijednosti nekretnine.
Na taj način znatbo bi se onemogućile marverzacije i cijeli program ne bih nbio jedno veliko bogačenje s HDZ povezanih građevinaca. Uz to kupnjom postojećih kuća stvaraju se veći uvjeti za brojniju obitelj nego kod stana od 60 kvadrata + ne bi se dodatno izgrađivalo već preizgrađen otok.

To je ovako ugrubo, ja ne vidim mane osim ako ste mislili s tim stanom mešetariti.
Znam da ću ovim nahraniti trola. To je isto što ugaziti u drek, ali ovo je glupost na koju treba reagirati. Dakle, na tržištu kupiti kuću na Lošinju znači podići kredit na 500.000 do milijun eura. Običnim građanima to je nemoguce. A kad bi kojim čudom to nekom i uspjelo tada bi Grad za svako djete platio 100.000 ili 200.000 €. S troje djece time bi uništio Grad.
Ova trolova maštarija gluplja je čak i od "Lošinjskog modela stanogradnje" kojim se hvali AK. Kao ni većina drugih njenih obećanja ni to neće zaživjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zlokobni trend: Na vrbi sviralaN.N. 2023-11-13 10:44
Citat Yanks:
Današnji članak. Ne piše za Lošinj, ali trend je očit:
Prošle godine u Hrvatskoj je izgrađeno gotovo 30 % stanova više nego godinu prije, no potražnja za njima i dalje ne jenjava unatoč visokim cijenama. Mlade obitelji sve teže mogu do stana, a ako i uspiju, o većem prostoru uglavnom mogu samo sanjati.
Velike su razlike i među gradovima: Koliko se s prosječnom plaćom može kupiti stambenog prostora? Vukovar 21,8 m2, Zagreb 6,7 m2, Split 3,8 m2, Dubrovnik 3,2 m2. Primjerice, u Vukovaru se za prosječnu hrvatsku godišnju plaću mogu kupiti 22 četvorna metra stana, u Zagrebu ni 7, u Splitu manje od 4, a u Dubrovniku samo malo više od tri.

Očito je da je Anin jedinstveni "Lošinjski model stanogradnje" predizborna na vrbi svirala.

www.morski.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Magistra ekonomije koja obećavaDomino 2023-11-13 14:39
Citat Yanks:
Ova trolova maštarija gluplja je čak i od "Lošinjskog modela stanogradnje" kojim se hvali AK. Kao ni većina drugih njenih obećanja ni to neće zaživjeti.
Na stranu ostale nebuloze, ali ova je najžešća;
- uvid u imovinsko stanje ne samo pojedinca koji traži nego i užeg kruga rodbine, napraviti neki cenzus oko toga jer mnogi nemaju "ništa na sebi" ali im obitelj ima nekoliko kuća, gradilišta, apartmana. Tim ljudima nije potreban stan da bi ostali na otoku.
Možda nekima nije potreban stan da bi ostali na otoku jer žive kod roditelja, ali to nije opcija za one koji žele ući u brak i rađati male otočane. Obitelj koja ima apartmane nije dužna odreći se prihoda da bi sin/kći mogli imati djecu. A ideja da se nekoga diskvalificira zato što njegova obitelj ima nekoliko kuća, gradilišta, apartmana je naprosto imbecilna. Imovina pripadnika moje obitelji nije moja imovina. Zahtjev za uvidom u imovinsko stanje ne samo pojedinca koji traži nego i užeg kruga rodbine bio bi ne samo imbecilan nego i nezakonit.

A za "Lošinjski model stanogradnje" možemo kazati da ga predstavlja ...magistra ekonomije koja obećava. Pa sjetite se što je sve obećavala. Ishod obećanja da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka vam je poznat, a ni parola "Grad za tebe" ne drži vodu za većinu građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...FF 2023-11-13 16:17
Vezano za imovinu koja pripada obitelji, trol je vjerojatno htio reći da mladi sačekaju sa ženidbom i pravljenjem djece dok im roditelji ne umru, pa kada naslijede kuću, tamo negdje sa 50 godina, neka onda prave djecu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Evo ihhranitelj tuljana 2023-11-13 16:25
Citat Domino:
Imovina pripadnika moje obitelji nije moja imovina. Zahtjev za uvidom u imovinsko stanje ne samo pojedinca koji traži nego i užeg kruga rodbine bio bi ne samo imbecilan nego i nezakonit.
Znao sam da će se javiti i oni čiji roditelji imaju par gradilišta, dvije kuće, 6 apartmana i koji očekuju da im blagajnice iz Lidla plate stan. Jer ni Grad ni "Ana" nemaju svoje novce, kojima bi platili stanogradnju. Imaju samo one novce koje prisilno oduzmu ljudima koji primaju plaću i koji nemaju načina prikriti primanja. A to su obični prijavljeni radnici.
Samo ne znam, zašto je bila tolika hajka prošli put kad se radila lista, na prvoga na listi, ni imovina njegovih roditelja - nije bila njegova....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ........Domino 2023-11-13 16:51
Citat hranitelj tuljana:
Citat Domino:
Imovina pripadnika moje obitelji nije moja imovina. Zahtjev za uvidom u imovinsko stanje ne samo pojedinca koji traži nego i užeg kruga rodbine bio bi ne samo imbecilan nego i nezakonit.
Znao sam da će se javiti i oni čiji roditelji imaju par gradilišta, dvije kuće, 6 apartmana i koji očekuju da im blagajnice iz Lidla plate stan.
A kako ti mamlaze možeš znati da uopće imam roditelje. I da oni imaju par gradilišta, dvije kuće, 6 apartmana i koji očekuju da im blagajnice iz Lidla plate stan! Ovo nije pitanje. Znak ! znači čuđenje što netko može napisati ovakvu bljezgariju. Nemoj dalje trolati jer već s ovim si mi se zgadio do povraćanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # He hehranitelj tuljana 2023-11-13 16:30
Citat Domino:
Obitelj koja ima apartmane nije dužna odreći se prihoda da bi sin/kći mogli imati djecu.
Ova izjava mi je vrh. Pa ako ta obitelj ne želi da njihovo dijete nastavi lozu nego da besmisleno izumre a apartmane zauzmu neki potpuno.. drugi ljudi, zašto bi se onda mi drugi morali odricati dijela svog prihoda da bi im financirali stanovanje?
Koji spin, mislio sam da je cilj stanogradnje pomoći mladim obiteljima koje stvarno nemaju druge mogućnosti, kad tamo izgleda da je cilj nabaviti dodatnu imovinu i onako imućnim obiteljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Populacijsk politika nije privatni pothvatDomino 2023-11-13 17:35
Citat hranitelj tuljana:
Citat Domino:
Obitelj koja ima apartmane nije dužna odreći se prihoda da bi sin/kći mogli imati djecu.
Ova izjava mi je vrh. Pa ako ta obitelj ne želi da njihovo dijete nastavi lozu nego da besmisleno izumre a apartmane zauzmu neki potpuno.. drugi ljudi, zašto bi se onda mi drugi morali odricati dijela svog prihoda da bi im financirali stanovanje?
Glupo pitanje. Takvi su zakoni. Ne može se nekome uskratiti pravo da se natječe u nekom modelu stanogradnje zato što mu obitelj ima neku imovinu. To nije njegova imovina sve dok mu je vlasnik ne prenese ili dok ne umre, pa mu ostane u nasljedstvo. A svima nama se oduzima dio prihoda za financiranje koječega što sami ne koristimo. To je cijena života u društvu. Koji spin, mislio sam da je cilj stanogradnje pomoći mladim obiteljima koje stvarno nemaju druge mogućnosti, kad tamo izgleda da je cilj nabaviti dodatnu imovinu i onako imućnim obiteljima.Popu lacijska politika i njeno financiranje je stvar onih koji čine vlast te zacrtavaju i provode politiku. Privatne osobe, pojedinci ili obitelj mogu ali ne moraju željeti produženje loze, a ako im je stalo mogu ga sami dobrovoljno financirati. Vlast ih ne smije i ne može prisiliti da žele, ali može ih i mora oporezovati u općedruštvenom, ali i političkom interesu vlastodržaca. Isto kao što oporezuje i pacifiste da bi kupovala oružje, ateiste da plaća vjeroučitelje i financira gradnju bogomolja, i t.d. Na eventualni odgovor neću ti odgovoriti. Tvoj odgovor ne može biti drugo do uvredljivo trolovsko silovanje teme kao izraz lošeg karaktera i nedostatnog obrazovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Cijena življenja u zajednicigost 2023-11-13 18:06
Citat hranitelj tuljana:
Citat Domino:
Obitelj koja ima apartmane nije dužna odreći se prihoda da bi sin/kći mogli imati djecu.
Ova izjava mi je vrh. Pa ako ta obitelj ne želi da njihovo dijete nastavi lozu nego da besmisleno izumre a apartmane zauzmu neki potpuno.. drugi ljudi, zašto bi se onda mi drugi morali odricati dijela svog prihoda da bi im financirali stanovanje?
Odgovor na to pitanje zna svatko tko je upućen u osnove uređenja bilo koje društvene zajednice. Svaka politika kao sredstvo ostvarivanja društvenih interesa zajednice - pa tako i populacijska politika - ima svoju cijenu. Plaćaju je svi kojima je ta zajednica okoliš u kojem stječu sredstva za život. Zato se svi koji koriste tu zajednicu moraju odricati dijela svojih prihoda. Jedini način da to izbjegnu je kažnjiva utaja poreza.
Ne trebaš mi zahvaljivati, a ja ću bit zahvalan tebi ako se suzdržiš od bespotrebne rasprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Licemjerjegost 2023-11-10 07:26
Ana i Deva na svečanoj sjednici licemjerno pozvali na zajedništvo bez obzira na političku pripadnost. A njih dvoje sustavno onemogućuju zajedništvo. Svako pitanje oporbe dočekuju na nož, a prihvaćanje prijedloga oporbe im nije ni u peti. Za Anu i Devu zajedništvo je šifra za poslušnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # Zajednički nazivnikhranitelj tuljana 2023-11-10 07:37
Citat gost:
Ana i Deva na svečanoj sjednici licemjerno pozvali na zajedništvo bez obzira na političku pripadnost. A njih dvoje sustavno onemogućuju zajedništvo. Svako pitanje oporbe dočekuju na nož, a prihvaćanje prijedloga oporbe im nije ni u peti. Za Anu i Devu zajedništvo je šifra za poslušnost.
Dok se ljudi ne sjete tko im je predlagao Garija "jer je drugačiji" i Devu "jer je jedina prava oporba" i ne povežu točkice da sve to ide iz iste kuhinje, nema straha za lošinjski HDZ. Ne zaboravimo ni Mlade...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # zajedništvoNN 2023-11-10 09:18
Citat gost:
Ana i Deva na svečanoj sjednici licemjerno pozvali na zajedništvo bez obzira na političku pripadnost. A njih dvoje sustavno onemogućuju zajedništvo. Svako pitanje oporbe dočekuju na nož, a prihvaćanje prijedloga oporbe im nije ni u peti. Za Anu i Devu zajedništvo je šifra za poslušnost.
Jel pucala internet veza jučer na svečanoj sjednici, ili puca samo kad oporba postavlja nezgodna pitanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Puzavo oporbenjaštvogost 2023-11-10 10:26
Citat gost:
Ana i Deva na svečanoj sjednici licemjerno pozvali na zajedništvo bez obzira na političku pripadnost. A njih dvoje sustavno onemogućuju zajedništvo. Svako pitanje oporbe dočekuju na nož, a prihvaćanje prijedloga oporbe im nije ni u peti. Za Anu i Devu zajedništvo je šifra za poslušnost.
Na zajedništvo s ogrankom stranke osuđene za kriminal i njenom predsjednicom Anom Kučić kao gradonačelnicom poziva bivši vođa oporbe Devčić koji je za vrijeme njezinog prvog mandata, a on u oporbi, izjavio "Komentar gradonačelnice je ispod svake razine i govori sam za sebe. Ona je osoba koja misli da protiv nje na Lošinju postoji teorija urote", kazao je Dubravko Devčić nakon završetka internetske sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je izglasano skidanje svih točaka koje je predložio. A sada kao predsjednik Gradskog vijeća izabran po njenoj milosti sadašnjoj oporbi radi isto što su radili njemu kad je bio u oporbi.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ZajebništvoYo 2023-11-13 13:24
Citat gost:
Ana i Deva na svečanoj sjednici licemjerno pozvali na zajedništvo bez obzira na političku pripadnost. A njih dvoje sustavno onemogućuju zajedništvo. Svako pitanje oporbe dočekuju na nož, a prihvaćanje prijedloga oporbe im nije ni u peti. Za Anu i Devu zajedništvo je šifra za poslušnost.
Deva s Anom i HDZ-ovcima sad radi oporbi sve isto što je njemu radila Ana sa HDZ-ovcima uz pomoć Elvisa i Andrina žetončićima iz HNS-IDS.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Ma nemoj ..hranitelj tuljana 2023-11-10 15:52
Citat Yanks:
Dakle, na tržištu kupiti kuću na Lošinju znači podići kredit na 500.000 do milijun eura.
A opet, ima ih dosta koji smatraju da umirovljenicima , koji mahom u većini imaju u vlasništvu kuće, "kuće vrijedne od 500.000 do milijun eura" mi drugi moramo platiti njihovo dopunsko, samo zato što je neka političarka to glupavo obećala...
Inače, samo kratak pogled na Njuškalo otkriva te ili kao lašca ili kao neupućenu osobu (s tim da su realizirane cijene u pravilu manje od oglašenih).
Kad smo kod cijena...koliko su koštali dosadašnji modeli i koliko djece je zbog toga rođeno? Moj model ima jasno izražen pokazatelj cijene po djetetu. Ako neće biti djece, neće biti NIKAKVOG troška, a onaj s troje ili više djece - novac je i zaslužio.
Čak i da je cijena nekretnine 500.000 eur, desetoro djece koštalo bi grad milijun eura...koliko je koštala Viječnica ukupno u koliko je djece rođeno zbog nje? Koliko je djece rođeno zbog Rukavića a koliko je koštao Grad?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trolov model razmnožavanjaYanks 2023-11-10 16:55
Citat hranitelj tuljana:
Citat Yanks:
Dakle, na tržištu kupiti kuću na Lošinju znači podići kredit na 500.000 do milijun eura.
A opet, ima ih dosta koji smatraju da umirovljenicima, koji mahom u većini imaju u vlasništvu kuće, "kuće vrijedne od 500.000 do milijun eura" mi drugi moramo platiti njihovo dopunsko, samo zato što je neka političarka to glupavo obećala...
Da, pa? Obećanje je obećanje. Ima nas dosta koji smatramo da su obećanja obveze. A vlasništvo nad nekretninama nema veze s pravima vlasnika iz mirovinskog osiguranja i obećanjem političarke da bi kupila birače.
Citat:
Kad smo kod cijena...koliko su koštali dosadašnji modeli i koliko djece je zbog toga rođeno? Moj model ima jasno izražen pokazatelj cijene po djetetu. Ako neće biti djece, neće biti NIKAKVOG troška, a onaj s troje ili više djece - novac je i zaslužio.
Ako moraš pitati koliko su koštali dosadašnji modeli znači da nemaš temelj za tvrdnju da je to što zoveš tvojim modelom bolje.Čak i da je cijena nekretnine 500.000 eur, desetoro djece koštalo bi grad milijun eura... koliko je koštala Viječnica ukupno u koliko je djece rođeno zbog nje? Koliko je djece rođeno zbog Rukavića a koliko je koštao Grad?!A otkud bi Grad smogao te silne milijune eura za plaćanje rađanja djece? Prisilnim oduzimanjem od građana? No pitanjima "koliko je koštala Viječnica ukupno u koliko je djece rođeno zbog nje? Koliko je djece djece rođeno zbog Rukavića a koliko je koštao Grad?" pokazuješ simptome nekog ozbiljnog mentalnog poremećaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bolesna opsesivnostGost 2023-11-10 18:08
Citat Yanks:
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="Yanks"]Dakle, na tržištu kupiti kuću na Lošinju znači podići kredit na 500.000 do milijun eura.
A opet, ima ih dosta koji smatraju da umirovljenicima , koji mahom u većini imaju u vlasništvu kuće, "kuće vrijedne od 500.000 do milijun eura" mi drugi moramo platiti njihovo dopunsko, samo zato što je neka političarka to glupavo obećala...
Opsjednut tim obećanjem h.t. očajava što "mi drugi moramo platiti njihovo dopunsko" a ni nakon više od pol Aninog mandata nije isplaćena ni kuna. Za samo obećanje kaže da je glupavo, ali ne zamjera obećavalici nego onima - citiram - "koji smatraju da umirovljenicima , koji mahom u većini imaju u vlasništvu kuće, "kuće vrijedne od 500.000 do milijun eura" mi drugi moramo platiti njihovo dopunsko". Nisam školovan za davanje dijagnozu ali njegovi komentari odaju bolesnu opsesivnost u vezi s nekoliko skupina pitanja. Vjerujem da ste ih zapazili jer svakim komentarom pokušava skrenuti raspravu na njih :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# JaduGuest 2023-11-10 18:52
Ovaj komentar je obrisao administrator
# U laži su kratke nogeGuest 2023-11-10 19:00
Ovaj komentar je obrisao administrator
010 # blaženi tuljanML 2023-11-10 16:59
Ma gdje ti živiš?
Pričaš gluposti, izbroji koliko na Lošinju uopće ima privatnih kuća, pa usporedi sa brojem umirovljenika. Gdje ti je ta većina?
Ja kao većinu vidim umirovljenike koji žive u dotrajalim stanovima koje su kupili po Zakonu o prodaji stanova na kojima postoji stanarski pravo. I ne, ne bave se turizmom, jer nemaju što iznajmiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# "razmnožavanje" ?!?Guest 2023-11-10 17:20
Ovaj komentar je obrisao administrator
# CenzuraGuest 2023-11-10 17:33
Ovaj komentar je obrisao administrator
# ...Guest 2023-11-10 18:17
Ovaj komentar je obrisao administrator
02 # Uzmi siromašnima, daj bogatimahranitelj tuljana 2023-11-13 17:25
Stanogradnja i davananje stanova u najam po postojećim kriterijima je i tako na granici kriminala. Može se očekivati da stanove tako neće dobiti nitko kome su zaista potrebni nego ljudi koji imaju vlastite kuće, stanove, apartmane na ime drugih članova obitelji a gradski stanovi im samo trebaju da bi mogli iznajmiti još jednu svoju nekretninu.Sa do sada postavljenim kriterijima je bolje da se uopće i ne grade gradski stanovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Nagradom po glavi

  hranitelj tuljana 04.12.2023 13:53
  ...ja sam samo...
  To si samo napisao uvod i prisnažio tuđim mrjlom s kojim se, valjda, ne slažeš, zato si ...
   
 • Nagradom po glavi

  Mutivoda 04.12.2023 13:48
  trol trola samo da bi trolao
  Ja sam samo citirao tuđi mejl, a s ničim nisam natuknuo o poslušnosti udruga. Stvarno samo ...
   
 • Nagradom po glavi

  hranitelj tuljana 04.12.2023 13:20
  ...
  Jesi li siguran da Plavi svijet nije morao u d.o.o. zbog obavljanja komercijalne djelatnosti ...
   
 • Nagradom po glavi

  Mutivoda 04.12.2023 12:23
  Kozmetika lica lokalne politike i zarobljavanje institucija
  Prije tri godine sam o Aninom predizbornom šopingu jedne od nagrada koje krčmi portal ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 11:39
  Nema opravdanja
  Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 11:14
  ...
  Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 10:37
  'Besposlen pop jariće krsti' ili ...
  Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 10:15
  ...
  Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  br 04.12.2023 08:10
  Pametovanje
  Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...
   
 • Raznorazno

  aRa 03.12.2023 17:28
  Lobiranje kod Boga
  Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove "Muževni budite", i ove subote ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 15:26
  Plenki ipak prelomio
  Plenković smijenio Franu Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a zbog bespravne gradnje ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  az 03.12.2023 09:49
  Preseravanje
  Opravdana sumnja postoji samo u tvoju inteligenciju ako misliš da ovo preseravanje nije ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 09:12
  "Zašto baš sada"
  Kad se ovako iznenada na otoku preplavljenom bespravnom gradnjom, pojavi "članak" koji ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 03:08
  ,,,,
  I za radove na djedovini trebaju papiri. A zašto ti nisi digao glas kad je Talijan sagradio ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  dežurni 02.12.2023 22:16
  samo naprijed
  Da kojim slucajem radi Slovenac ili Zagrebcanin, onda bi to bilo uredu (sljedeca uvala ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Yo 02.12.2023 13:22
  More do koljena na Aleji kapetana
  Do spomenika propaloj brodogradnji danas more još malo pa do koljena na aleji kapetana :sad ...
   
 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka