Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Marina Čikat

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

SPOJENE POSUDE 

Izborno vrijeme je za nama i preostalo je još samo utvrditi tko ima većinu u vijeću, što je lako predvidljiv ishod. Većinu će imati HDZ-ova koalicija na čiju će stranu stati dosadašnji „opozicijski partneri" , lojalni partneri dosadašnje gradske vlasti vijećnici Maglievaz i Živković. Kadgod se na dnevnom redu Vijeća nađe točke od interesa za investitora kakvog bi svatko poželjeo (davanje suglasnosti za koncesije, usvajanje planova a la cart po hitnom postupku, koncesijska odobrenja i ostali prohtijevi investitora) ta će većina biti pojačana i službeno opozicijskim vijećnikom Domcem. Takva situacija omogućava kontinuitet politike opsluživanja nesmetanog i ničim obuzdanog neobudano provođenje tajnog plana investitora kojem je dosadašnja vlast prepustila destinacijski managemet ovog otočja. Pod istim uvjetima investitor će se isto ponašati, a poslušno prateći izvršnu i predstavničku vlast uspostavljenu kupnjom većine stručne službe će – kako se to lijepo naziva – stvarati poticajnu klimu za za ispunjavanje svih hirova investitora. Kad investitor poželi koncesiju na Čikatu za betoniranje mora, iako za to ne postoje uvjeti gradsko vijeće daje suglasnost. Kad investitor gradi šta hoće, gdje hoće i kako hoće grad daje suglasnosti iako ih ne bi smio dati iz jednostavnog razloga što su ti zahvati u suprotnosti s gradskim planovima. Ali Bože moj, u ljubavi je sve dopušteno. Takva ljubavna strast podatne vlasti i potentnog investitora podarit će nam mnoge nove plodova, a za početak - „Marinu Čikat".

I BI MARINA
DSC05460thNa specijaliziranim stranicama za nautičare spominje se „Marina Čikat". Na stranici Yachts Croatia nalazi se sljedeći tekst: „Nedaleko od lošinjskog hotela Bellevue, u prirodno zaštićenoj uvali, smještena je iznimno opremljena Marina Čikat koja pruža siguran vez i sidrište za sve vrste plovila. Uz brojne projekte, u tijeku je rekonstrukcija marine s povećanjem broja vezova i popratnih sadržaja, što će donijeti potpuno novu perspektivu lošinjskom turizmu. Prosječnih 2.600 sunčanih sati godišnje, kristalno bistro more i čisti miomirisni zrak temeljne su prirodne odlike Lošinja, a zaštita istoga neizostavni je dio vizije tvrtke. Tome u prilog govore dodijeljeni certifikati za upravljanje sustavom kvalitete, okoliša i energije."
Iznimno opremljena Marina Čikat?! Neobaviješteni šetač Čikatom ni uz najbolju volju ne može primjetiti iznimno opremljenu Marinu Čikat. No da nije riječ o pogrešci već o dobro informiranoj stranici svjedoče prospekti i cjenici Marine Čikat koji je izdala tvrtka Jadranka d.d. U prospektima se nude sve usluge koja svaka ozbiljna marina ima ili mora imati. Uz dosadašnji obrazac ponašanja pri swingerskim ljubavnim zagrljajima gradske vlasti, stručnih službi i Investitora ovog ljeta treba očakivati marinu Čikat premda za to ne postoje zakonski uvjeti. Prema prospektu marina će se prostirati između konobe Cigale i rekonstruiranog gata, imat će tri pontona sa sedamdesetak vezova s priključcima za struju i vodu. Prema cjeniku Marina Čikat će primati plovila od 6 do 56,99 m dužine.
Iako će Marina Čikat ovo ljeto profunkcionirati idemo vidjeti zašto ona teoretski nije moguća. Prostorni plan Grada Malog Lošinja i UPU Čikat kojeg su usvojili gradski vijećnici jednostavno na tom području ne predviđa marinu. To područje je u planovima predviđeno kao privezište.
Šta nam kaže prostrni plan odnosno UPU Čikat? U čl. 21. St.1. se utvrđuje:
„Na površinama privezišta (PR) može se graditi privezište – turistička lučica u sklopu zone ugostiteljsko-turističke namjene, koje obuhvaća kopneni i morski dio, namijenjen privezima sportskih i rekreacijskih brodica korisnika ugostiteljskoturističke zone Čikat, te turističkog linijskog broda/brodice, a nije dozvoljen privez plovila u kojima gosti borave." Dakle privezište a ne marina.
Naravno da u prostonim planovima u uvali Čikat nema ni primisli o marini. Marina kao ozbiljan i po okoliš vrlo rizičan zahvat planira se na području koje može podnijeti takvu vrstu zahvata a to zatvorena, osjetljiva i vrijedna uvala koja je cijela u naravi plaža za kupanje nikako nije. Čak i u planu koji je skrojen, naručen i plaćen od strane zainteresirnog investitora nije mogla biti planirana marina. Tako zahtjevan i ekološki invazivan zahvat pretpostavlja i složenu proceduru ishođenja dozvola za gradnju a kojoj prethode ozbiljne studije, a jedna od njih je i studija utjecaja na okoliš. Prvi preduvjet da bi se marina mogla negdje i dogoditi jest da je to predviđeno prostornim planovima.

SINERGIJA

Iako prostornim planovima na Čikatu koji su složeni po zahtjevu investitora nije previđena marina već samo privezište, ona će se dogoditi. Da bi se pontoni mogli postaviti potrebno je za to ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu. Budući da je investitoru kakvog se samo poželjeti može ishođenje papira za tako beznačajan zahvat kao što je marina na Čikatu bespotreban gublitak vremena imat ćemo marinu Čikat u kratkom roku bez ikavih dozvola i suprotno prostornim planovima. Koliko je takvo ponašanje (gradnja bez dozvole na pomorskom dobru) bahato pokazala bi rekacija pomorske policije i lučke kapetanije u slučaju da bilo kojeg građanina zatekne prilkom popravka kojeg postojećeg mola ili ne daj bože postavljanja kakovog manjeg pontona ili improviziranog privezišta. Uslijedilo bi privođenje i kaznena prijava. Zbog toga običnim smrtnicima ne pada na pamet išta pokušati raditi na pomorskom dobru. Zato i jesmo obični smrtnici.
Pored nedostatka interesa za ishođenje potebnih dozvola za marinu Čikat vehementni investitor nema potrebu ishoditi ni koncesiju za područje na kojem planira napraviti marinu. Kako je to moguće i kako se usudi? Vrlo jednostavno - s takvim modusom operandi ima vrlo ugodna iskustva. Prvo će napraviti marinu pa ako baš bude trebalo dobit će koncesiju uz suglasnot većine u gradskom vijeću, a onda onda će, ako baš bude morao, ishoditi i dozvole. Deja vu (već viđeno) na plaži hotela Belevue i Alhambra... Mimo plana, bez koncesije i bez dozvole. Kad je posao završen, nađe li se neki dosadni aktivist ili građanin da zanovijeta oko planova, propisa, zakona koncesije i građevinske dozvole bit će pribavljene. Suprotnost zahvata s planom rješava se blagonaklonim suglasnostima grada u postupcima ihođenja građevisnkih dozvola. Kako je to moguće? U sinergiji zaljubljenih nositelja gradske vlasti, ulizičke birokracije i potentnog investitora moguće je sve. Do kad? Dok god u gradskom vijeću budemo imali većinu kakvu smo imali, a sudeći prema svemu i kakvu ćemo imati. Kako je rekao jedan uspaljeni pobornik očekivane većine to će biti i slijedećih 20 godina.
No kad bi se forimiral neka druga većina u Vijeću, šanse da se protuzakonita pojava marine Čikat ne dogodi. No za stvaranje neke druge većine bilo bi nužno da vijećnici koji nisu izabrani s liste svjetonazorske koalicije HDZ-HRAST-HKDU-SU daju prednost političkom poštenju i demokrataskim načelima ispred svojih privatnih interesa. Nažalost, na ulazu u zgradu lošinjske gradske uprave ne piše »Obliti privatorum, publica curate« (»Zaboravite osobne stvari, brinite se za javne«), kako je pisalo na ulazu u središte vlasti Dubrovačke republike, nego zahvala netom izabrane gradonačelnice biračima što su joj približili mogućnost da nastavi tamo gdje je bivši gradonačelnik stao. No za to joj treba još samo uspjeh u snubljenju najmanje dvoje moralno labilnijih izabranih vijećnika.

DSC05460

DSC05464

Komentari: 

016 # Marina Čikat se ne smije dogoditiAmbroz 2017-05-31 16:02
Sjećate se "rekonstrukcije " Mula 12 apostola, srušenog u bombardiranjima krajem 2. svjetskog rata? Više se nitko nije sjećao koliko velik je originalno bio, pa su ga napravili znatno većeg, da stane što više jahti. I odmah su na njega nakeljili struju-vodu, a u šumici sklepali zahode i tuševe. Privezište? Malo morgen. Bio je to neslužbeni početak Marine Čikat, samo se o tome nije javno govorilo. A radi se o biološki vrlo osjetljivom dijelu uvale Čikat u kojem, među posidonijom i na muljevitom dnu odrastaju mnoge vrste riba, među njima i ugori. Već je i privezište iz UPU-Čikat preveliko za ovako mali prostor, a gradnja marine iz reklame bila bi ravna ekocidu. Osim toga, u neposrednoj blizini su plaže na kojima se kupaju i gosti te iste Jadranke, pa mi nije jasno kako mogu reklamirati ekskluzivu preko puta nužno prljave marine. Ili plaže ispod Hostenzije i Belvija služe samo za ukras, a gosti neka se kupaju u bazenima? A raja na Pješčanoj plaži neka guta smrad, naftu i otpatke iz marine? Marina Čikat se jednostavno ne smije dogoditi.

P.S. A kamo misle maknuti jedriličare, vaterpoliste i domaće barke?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # obliti privatorumpublica curate 2017-05-31 16:14
Citat Ambroz:
Osim toga, u neposrednoj blizini su plaže na kojima se kupaju i gosti te iste Jadranke, pa mi nije jasno kako mogu reklamirati ekskluzivu preko puta nužno prljave marine. Ili plaže ispod Hostenzije i Belvija služe samo za ukras, a gosti neka se kupaju u bazenima? A raja na Pješčanoj plaži neka guta smrad, naftu i otpatke iz marine? Marina Čikat se jednostavno ne smije dogoditi.

P.S. A kamo misle maknuti jedriličare, vaterpoliste i domaće barke?
Sve je već dogovoreno s gradskom vlašću, domaće barke sele na Poljanu, a jedriličari i vaterpolisti u Zlatnu uvalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Stvaranje rezervataDomesticus Vulgaris 2017-05-31 17:03
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # domaće izdajicebrut 2017-05-31 17:15
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Sve je to skuhano u HDZ-ovom loncu, a začine će dodavati Elvis i Andrino.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dvojac bez kormilaragost 2017-06-01 08:54
Citat brut:
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Sve je to skuhano u HDZ-ovom loncu, a začine će dodavati Elvis i Andrino.
Ovaj dvojac kojem sada nude mjesto u čamcu s kormilarima iz HDZ-a i Hrasta na tiskovnoj konferenciji uoči izbora rekao je ovo:
"Tom prigodom, Maglievaz je kazao kako je „iznimno zadovoljan što je upravo Elvis Živković njegov budući zamjenik, kolega i poslovni partner s kojim će svakodnevno u iduće četiri godine raditi na dobrobit svih građana Malog Lošinja, otvoreno, transparentno i prije svega predano, kako bi njihov rad u suradnji s građanima bio dugoročno prepoznat“.
"Svi traže prava, a odgovornost i obveze izbjegavaju. Upravo je to bio razlog moje kandidature, jer naš kandidat za gradonačelnika Andrino Maglievaz kroz život je uvijek radio pošteno, skromno i ispravno, i zbog toga je izniman primjer meni kao kandidatu za njegovog zamjenika, ali vjerujem i mnogim drugim gradonačelnicim a diljem Hrvatske, kazao je Živković dodavši da „vjeruje da će u njihovom svakodnevnom radu prevladavati entuzijazam i volja za promjenama, uz neizostavan timski duh i zajedništvo, a realnih ideja i provedivih projekata koje će u narednim tjednima predstaviti građanima im ne manjka“.

Baš me zanima da li će dobivanje mandata da zastupaju svoje birače protumačiti kao obvezu da u njihovo ime zastupaju interese investitora koji upravo ispražnjava Čikat od domorodačkih plovila i podrže sve njegove apetite. I hoće li njihovi birači takvo opravdanje "popušiti"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Andrino & Elvismarlboro 2017-06-01 10:52
Citat gost:

Baš me zanima da li će dobivanje mandata da zastupaju svoje birače protumačiti kao obvezu da u njihovo ime zastupaju interese investitora koji upravo ispražnjava Čikat od domorodačkih plovila i podrže sve njegove apetite. I hoće li njihovi birači takvo opravdanje "popušiti"
Birači uvijek popuše obećanja od ovog dvojca bez kormilara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Birali Andrina i Elvisa a dobili Anu i AntuNOsmoking 2017-06-01 14:17
Citat marlboro:
Citat gost:
Baš me zanima da li će dobivanje mandata da zastupaju svoje birače protumačiti kao obvezu da u njihovo ime zastupaju interese investitora koji upravo ispražnjava Čikat od domorodačkih plovila i podrže sve njegove apetite. I hoće li njihovi birači takvo opravdanje "popušiti"
Birači uvijek popuše obećanja od ovog dvojca bez kormilara.
Mislim da je problem s tom dvojicom što nemaju kormila, pa trebaju nekoga da s njima upravlja. Tako je bilo do sada a biće i odsad. Samo je pitanje do kad će njihovi birači birati njih a dobivati HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # duo peglaministrant 2017-06-02 13:41
Citat NOsmoking:
Mislim da je problem s tom dvojicom što nemaju kormila, pa trebaju nekoga da s njima upravlja. Tako je bilo do sada a biće i odsad.
Birači imaju pamćenje čovječje ribice, za 4 godine će ih opet preveslati sa sloganom "Zaplovimo zajedno".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Brze, bolje ..Zoro 2017-05-31 18:08
I jos Ana i Anto obecali u programu bolje, brze, ucinkovitije usluzivanje investitora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # riba se čisti od glaveorigi 2017-05-31 18:51
Citat Zoro:
I jos Ana i Anto obecali u programu bolje, brze, ucinkovitije usluzivanje investitora.
Bit će toga puno manje, poslije lokalnih izbora počinje čistka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ponizno podastiranjesve za investitora 2017-05-31 21:36
Citat Zoro:
I jos Ana i Anto obecali u programu bolje, brze, ucinkovitije usluzivanje investitora.
Još je Kapeli rekao da ne samo hoteli nego i Grad mora biti na 5*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # 2014-02-16 09:39zona 2017-05-31 22:20
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Golf: Građevinsko nekretninska industrija
volim-losinj.org/.../...


s1.bild.me/bilder/260513/9906176Losinj_zona_A_edit.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Elitna zona za elituDokupljeni 2017-06-01 14:45
Citat zona:
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Golf: Građevinsko nekretninska industrija
volim-losinj.org/.../...
Prije tri godine netko je proročanski napisao Lošinj će se podijeliti na elitnu zonu A i zonu B namijenjenu sirotinji. Za ulazak u zonu A morat ćeš imati ili rusku putovnicu ili American Express Centurion karticu. Sada je na Ani zvanoj Lošinj prvi u svemu i Anti zvanim Otočani ne mogu biti objekt kapitala da to realiziraju dok Gari za ruse lobira u Vladi. Zato je ovom dvojcu na daljinski s Čikata sređeno da budu izabrani a većina u GV koju se dokupljuje će izglasavati sve planove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Boljšoj teatarHanzaplast 2017-06-02 09:16
Otišla Dalićka u Rusiju žicati lovu za Agrokor. Možda bi joj ministar turizma obzirom na svoja ruska poznanstva i veze mogao pomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Hrabri vizionar i branitelj OtočanaUrođenik 2017-06-01 08:32
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
A posebice čast vizionaru i branitelju otoka Lošinja i njegovih žitelja od nasrtaja kapitala koji je kao predsjednik gradskog vijeća i član odbora za prostorno planiranje, pa još i predsjednik ogranka HDZa prije tri godine putem medija hrabro uskliknuo da otočani ne mogu biti objekti apetita kapitala koji polazi od premise da mu je sve dozvoljeno.
volim-losinj.org/prostorni-plan/2283-otocani-ne-mogu-biti-objekt-apetita-kapitalaNaravno, kapital je znao da je to samo fora za birače pa su bezbrižno nastavili udovoljavati svojim apetitima. Birači su tu foru popušili pa se vizionar uvalio u udobnu fotelju dogradonačelnik a, a kapital, evo, gradi na Čikatu marinu jer zna da mu je sve dopušteno. Zna da će tako i ostati čim se ponovno uspostavi HDZ-ova vlast što je pitanje dana dok se ne utanači kupoprodaja mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Apetiti kapitalaMarin 2017-06-06 09:43
Citat Urođenik:
A posebice čast vizionaru i branitelju otoka Lošinja i njegovih žitelja od nasrtaja kapitala koji je kao predsjednik gradskog vijeća i član odbora za prostorno planiranje, pa još i predsjednik ogranka HDZa prije tri godine putem medija hrabro uskliknuo da otočani ne mogu biti objekti apetita kapitala koji polazi od premise da mu je sve dozvoljeno.
volim-losinj.org/prostorni-plan/2283-otocani-ne-mogu-biti-objekt-apetita-kapitalaNaravno, kapital je znao da je to samo fora za birače pa su bezbrižno nastavili udovoljavati svojim apetitima. Birači su tu foru popušili pa se vizionar uvalio u udobnu fotelju dogradonačelnika, a kapital, evo, gradi na Čikatu marinu jer zna da mu je sve dopušteno. Zna da će tako i ostati čim se ponovno uspostavi HDZ-ova vlast što je pitanje dana dok se ne utanači kupoprodaja mandata.
Nedić širi priču da je kupovina mandata utanačena prije izbora. Sad se čeka da Plenki navuče većinu u saboru da budu objavljena imena HDZ većine u lošinjskom GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # veži barku gdje ti gazda kažemario 2017-06-01 10:47
Citat Domesticus Vulgaris:
Super dogovor. Vlast i Investitor isparaznili Čikat od domorodaca i ostalih nižih bića čija blizina unosi strah i nesigurnost među elitu i bogate goste. Svaka čast vizionarima...
Upravo je na sjednici Vlade donesena Odluka da se proširi luka Mali Lošinj do Poljane i postavi tri pontona za privez barki koje će se maknuti sa Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Lopovluk, prevare i lažiPoligraf 2017-05-31 17:35
Što je zajedničko Srbima, Ciganima i članovima uprave Jadranke d.d.?
Samo lopovluk, prevare i laži, i to u neograničenim količinama.
Moje isprike poštenim Srbima i Ciganima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # KretenAsaf 2017-05-31 18:45
Miki, ti si kretenčina na treću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # obojciopanci 2017-06-01 20:27
Citat Poligraf:
Što je zajedničko Srbima, Ciganima i članovima uprave Jadranke d.d.?
Samo lopovluk, prevare i laži, i to u neograničenim količinama.
Moje isprike poštenim Srbima i Ciganima.
Ovo Admin nije mogao brisati "iz samilosti" kao neke druge postove?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # GrafBože 2017-05-31 18:49
Zar je moguće da "poligraf" piše možda i moj susjed? Nemogu vjerovati da moji sugrađani pišu na ovom portalu ovakve bljuvotine. Zapravo to je i smisao postojanja ovog portala. Zar je uistinu moguće da se u ovom mom gradu nije a ma baš ništa pozitivno dogodilo od popostojanja ovog portala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ???Aleluja 2017-05-31 19:10
Citat Bože:
Zar je moguće da "poligraf" piše možda i moj susjed? Nemogu vjerovati da moji sugrađani pišu na ovom portalu ovakve bljuvotine. Zapravo to je i smisao postojanja ovog portala. Zar je uistinu moguće da se u ovom mom gradu nije a ma baš ništa pozitivno dogodilo od popostojanja ovog portala?
zar je moguće da Jadranka gradi marinu na pomorkom dobru bez dozvole i to suprotno prostornom planu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # rusko pomorsko dobroroko 2017-05-31 22:28
Citat Aleluja:
zar je moguće da Jadranka gradi marinu na pomorkom dobru bez dozvole i to suprotno prostornom planu?
Naravno da to nije moguće, župan Komadina i dožupanica Medarić ne bi nikad to dopustili. A tek vijećnici na čelu sa Nedićem štrajkali bi glađu do smrti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # zatvor za gradnju na pomorskom dobruGimme Five 2017-05-31 21:50 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Mandat za nastavak devastacijeDuje 2017-06-01 07:54
Rušitelji sa Čikata i zidari kopija austrijskih vila i oni koji su im to omogućili odglumljenom zaštitom kulturnog nasljeđa trebali bi ih dobiti 50 a ne ministarsku fotelju i mandat za nastavak te rabote.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Kad ne znaju...Baltasar 2017-05-31 22:33
A kad Split nema sposobnog gradonačelnika a ni prave većine u gradskom vijeću a niti su investitori kakvi se mogu poželjeti već neki birtijaši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # viša uzaludnaproljev 2017-06-01 07:19
Citat Baltasar:
A kad Split nema sposobnog gradonačelnika a ni prave većine u gradskom vijeću a niti su investitori nisu kakvi se mogu poželjeti već neki birtijaši.
Bolje da su birtijaši nego naftaši. Barem znaju posložiti pjate i pirune kako triba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # 67 tComent 2017-06-01 12:21
Hoće li ikada biti rasčišćen nestanak 67t cementa koji je nestao iz Lošinjskog Agrokora?Svi se bave manje važnim stvarima a šuti se o kriminalu u našim javnim firmama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # bermudski trokutgaleb 2017-06-01 13:12
Citat Coment:
Hoće li ikada biti rasčišćen nestanak 67t cementa koji je nestao iz Lošinjskog Agrokora?Svi se bave manje važnim stvarima a šuti se o kriminalu u našim javnim firmama
Imaš pravo, šuti se i o nestanku 21 broda Lošinjske plovidbe. :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Mi ćo tiČo 2017-06-01 13:37
To su brodovi privatne firme ali JKP nije privatna firma.Tu firmu plaćamo mi i netko će odgovarati za taj cement
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ki ča mirico 2017-06-01 15:56
Citat Čo:
To su brodovi privatne firme ali JKP nije privatna firma.Tu firmu plaćamo mi i netko će odgovarati za taj cement
Dok imamo Garia u Vladi na Lošinju su lopovi zaštićeni ko medvjedi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # $$$ €€€ £££Čovjek koji je previše znao 2017-06-01 17:43
Citat rico:
Citat Čo:
To su brodovi privatne firme ali JKP nije privatna firma.Tu firmu plaćamo mi i netko će odgovarati za taj cement
Dok imamo Garia u Vladi na Lošinju su lopovi zaštićeni ko medvjedi.
Mi ga nemamo. Zna se za čiju ekipu taj igra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
174 # Ekološki škverPosten 2017-06-01 22:38
Interesantno kako se ekipa Volim Lošinj stalno buni protiv Jadranke, a 100 metara od njih skver zagađuje uvalu i zrak.
Bojana sta ne vidis sa prozora pjeskarenje, farbaje brodova na doku bez ikakve zastite, svi mi udisemo te pare od boja i kemikalija.
Zaboravio sam da je vasa partnerica Dunja Jankovic kcer Jankovica teh.direktora skvera koja koriste skladista Losinjske za svoje umjetnike.
Mislim da se to radi o reketu ekipe Bojane Genov, sto Vam je dao Vinko!?, prostor skvera za ekipa kvazi umjetnima.
Srecom ili nesrecom ekipa iz Jadranke ne placa reket. To je istina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # skretanje s temeFokus 2017-06-02 06:19
napiši članak o tome pa pošalji adminu na objavu, ili još bolje, objavi plaćeni članak u Novom listu
ah, ne... od dana kada je bivša novinarka Novog lista objavila članak Jadranka obustavila radove, stiže građevinska inspekcija volim-losinj.org/.../..., Novi list nadalje objavljuje samo Jadrankine plaćene hvalospjeve o sebi samoj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Hvalospjevi samima sebiDo re mi 2017-06-03 16:13
Citat Fokus:
od dana kada je bivša novinarka Novog lista objavila članak Jadranka obustavila radove, stiže građevinska inspekcija volim-losinj.org/.../..., Novi list nadalje objavljuje samo Jadrankine plaćene hvalospjeve o sebi samoj
Također i hvalospjeve lošinjskih vlastodršaca samima sebi i svojim spektakularnim uspjesima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ma nemoj...Eco 2017-06-02 06:51
A sto je s njenom akcijom sa zenskom grupom protiv Skvera od prije jedno 15 godina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # EcoMarko 2017-06-02 07:37
Citat Eco:
A sto je s njenom akcijom sa zenskom grupom protiv Skvera od prije jedno 15 godina?
Dobila je sto je tražila, novac.
Zašto je sve stalo?
U gradu nam je ekoloska katastrofa, svi se trujemo, Borana sto ne vidite sa svoga prozora, miris boje, ispusnih plinova brodova koji rade na teski mazut!, a Vama smeta malo batona na obali
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Pošteni, di si ti bio prije 20 godina?Dron 2017-06-02 10:27
Citat Marko:
Citat Eco:
A sto je s njenom akcijom sa zenskom grupom protiv Skvera od prije jedno 15 godina?
Dobila je sto je tražila, novac.
Zašto je sve stalo?
U gradu nam je ekoloska katastrofa, svi se trujemo, Borana sto ne vidite sa svoga prozora, miris boje, ispusnih plinova brodova koji rade na teski mazut!, a Vama smeta malo batona na obali
Da, sigurno je od Balije, Pinkijevog čovjeka na čelu Grada prije dvadeset godina dobila novac za ovo:
POGLEDAJTE UVEĆANI SKEN PRIOPĆENJA ong>
i.imgur.com/YBVFkwa.jpg
A sve je stalo za vrijeme Balije i stalo je iz istog razloga zbog kojeg je stalo za vrijeme Kapelija, a nastavit će se i pod novom metlom koja svako rano jutro glanca rivu do visokog sjaja dok se Gortanovom ne može proć, kanalizacija smrdi, Rusi prave marinu ispred plaža hotela s pet zvjezdica, ali mi smo prvi od 1000 otoka. Svi oni laprdaju o čuvanju okoliša, ali kad ga treba očuvati nema ih nigdje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Trump s našeg otokaPicajzla 2017-06-02 10:50
Stalno se spominje slogan "Prvi od 1000 otoka". Sigurno ih nemamo 1000 već bitno manje, ako ne računamo otočiće i hridi. Ali od tih puno manje nego 1000 otoka je samo 48 nastanjenih.
Dakle slogan nije istinit. Ali s obzirom na vrijeme afirmacije alternativnih činjenica i praznih glava očito prolazi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Trump na otoku vitalnostiČarli 2017-06-03 16:50
Citat Picajzla:
Stalno se spominje slogan "Prvi od 1000 otoka". Sigurno ih nemamo 1000 već bitno manje, ako ne računamo otočiće i hridi. Ali od tih puno manje nego 1000 otoka je samo 48 nastanjenih.
Dakle slogan nije istinit. Ali s obzirom na vrijeme afirmacije alternativnih činjenica i praznih glava očito prolazi.
Dakako da slogan nije istinit. Tvrdnja da je Lošinj prvi od 1000 je neistinita, lažna reklama kojom se birače željelo dovesti u zabludu. Kad bi za političare postojao sud časti kao za gospodarstvenik e to bi bila povreda morala neistinitom reklamom. Trebaš samo pogledati video na Aninoj službenoj FB stranici gdje bez da trepne od stida samodopadno recitira "Ono što mnogi gradovi nisu uspjeli realizirati u 50 godina mi smo ostvarili u ovom mandatu u proteklih deset." A onda izvaljuje besmislicu "Naravno, obećali smo mnogo, ali realizirali smo još više" da zataška činjenicu da je većina obećanja ostala neostvarena, dok je ostvareno mnogo toga što nije obećano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Čista istinaZumba 2017-06-03 19:57
Citat Čarli:
A onda izvaljuje besmislicu "Naravno, obećali smo mnogo, ali realizirali smo još više" da zataška činjenicu da je većina obećanja ostala neostvarena, dok je ostvareno mnogo toga što nije obećano.
Ova tvrdnja je potpuno istinita. Neoprezno se je omakla istina, koja pokazuje da oni koji su davali obećanja i radili strateške, ukupne i ostale planove nisu znali što sve Miha namjerava poduzeti, jer je i on malo hirovit, impulsivan i bez plana, a i zato što nema razloga da dijeli svoje zamisli s najnižim kadrom koji ga opslužuje. Otud obećanih ostvarenja malo, ali neobećanih, onih nastalih u pravom centru moći, poprilično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Nepoznati planovigost 2017-06-03 20:16
Citat Zumba:
Citat Čarli:
A onda izvaljuje besmislicu "Naravno, obećali smo mnogo, ali realizirali smo još više" da zataška činjenicu da je većina obećanja ostala neostvarena, dok je ostvareno mnogo toga što nije obećano.
Ova tvrdnja je potpuno istinita. Neoprezno se je omakla istina, koja pokazuje da oni koji su davali obećanja i radili strateške, ukupne i ostale planove nisu znali što sve Miha namjerava poduzeti, jer je i on malo hirovit, impulsivan i bez plana, a i zato što nema razloga da dijeli svoje zamisli s najnižim kadrom koji ga opslužuje. Otud obećanih ostvarenja malo, ali neobećanih, onih nastalih u pravom centru moći, poprilično.
Možda je i razlog da ni Ana ni njen fikus nisu došli na tribinu jer ne znaju Mihine planove pa ne bi mogli odgovoriti na neka pitanja :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Master planBaba Yaga 2017-06-03 20:31
Citat Zumba:
Ova tvrdnja je potpuno istinita. Neoprezno se je omakla istina, koja pokazuje da oni koji su davali obećanja i radili strateške, ukupne i ostale planove nisu znali što sve Miha namjerava poduzeti, jer je i on malo hirovit, impulsivan i bez plana, a i zato što nema razloga da dijeli svoje zamisli s najnižim kadrom koji ga opslužuje. Otud obećanih ostvarenja malo, ali neobećanih, onih nastalih u pravom centru moći, poprilično.
Zato je Master plan tajni dokument, nalazi se u Mihinoj glavi, a mijenja se ovisno o tome što mu trenutno padne na pamet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sumljiva rabotagost 2017-06-12 08:53
Citat Zumba:
Citat Čarli:
A onda izvaljuje besmislicu "Naravno, obećali smo mnogo, ali realizirali smo još više" da zataška činjenicu da je većina obećanja ostala neostvarena, dok je ostvareno mnogo toga što nije obećano.
Ova tvrdnja je potpuno istinita. Neoprezno se je omakla istina, koja pokazuje da oni koji su davali obećanja i radili strateške, ukupne i ostale planove nisu znali što sve Miha namjerava poduzeti, jer je i on malo hirovit, impulsivan i bez plana, a i zato što nema razloga da dijeli svoje zamisli s najnižim kadrom koji ga opslužuje. Otud obećanih ostvarenja malo, ali neobećanih, onih nastalih u pravom centru moći, poprilično.
Zato u nastupima na radiju, FB profilu "gradonačelnica " ni u tiskanim predizbornim reklamama i plakatima nema konkretnih obećanja nego sve u stilu "bili smo dobri, a bićemo još bolji" i "Prvi smo i osta ćemo prvi". Opet će si pripisivat zasluge za sve što naprave Rusi ali pojma nemaju što će to biti (osim plana za zračnu luku). A ako su znali za plan gradnje marine Čikat i dopustili da je se radi i reklamira kao da je gotova ne mogu se pravdati da su stavljeni pred svršen čin nego su partneri u jednoj vrlo sumljivoj raboti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ekomona 2017-06-02 11:37
Citat Marko:
Citat Eco:
A sto je s njenom akcijom sa zenskom grupom protiv Skvera od prije jedno 15 godina?
Dobila je sto je tražila, novac.
Zašto je sve stalo?
U gradu nam je ekoloska katastrofa, svi se trujemo, Borana sto ne vidite sa svoga prozora, miris boje, ispusnih plinova brodova koji rade na teski mazut!, a Vama smeta malo batona na obali
Još jedan po Bojani!
Ako to vi vidite napravite nešto zašto bi samo Bojana trebala "nešto" napraviti?
Nazovite Bojanu da vam pomogne u organiziranju nekih akcija koje bi pomogle oko onoga što vam smeta.
Sakupite sve koji isto misle kao i vi i tako da vas bude što više pa će vas i neki drugi podržati koji ne žive na tom području.
Sigurno nije u redu ali to je već puno godina tako a što ste vi napravili da to poboljšate?
Organizirajte se i za druga sranja koja se ne događaju u vašm kvartu jer danas vama smeta ali pokušajte podržati i one kojima smetaju problemi njihovoga kvarta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Uvijekpo drugima? 2017-06-02 11:30
Citat Posten:
Interesantno kako se ekipa Volim Lošinj stalno buni protiv Jadranke, a 100 metara od njih skver zagađuje uvalu i zrak.
Bojana sta ne vidis sa prozora pjeskarenje, farbaje brodova na doku bez ikakve zastite, svi mi udisemo te pare od boja i kemikalija.
Zaboravio sam da je vasa partnerica Dunja Jankovic kcer Jankovica teh.direktora skvera koja koriste skladista Losinjske za svoje umjetnike.
Mislim da se to radi o reketu ekipe Bojane Genov, sto Vam je dao Vinko!?, prostor skvera za ekipa kvazi umjetnima.
Srecom ili nesrecom ekipa iz Jadranke ne placa reket. To je istina.
Tebe boli škver i imaš pravo ali zašto to pitaš Bojanu?
Znaš da i Nevenka ima jajca javno govoriti pa odmah i po njoj?
Zašto sam ne budeš "Bojana" pa ukazuješ na sve što ne valja na ovim otocima osim na škveru?
Što ti imaš od Jadranke koliko ti dobiješ kada misliš da je tamo sve u redu i da ne treba govoriti protiv?
Ne govori se "protiv" već se vidi kuda to sve vodi a nije za dobrobit ovih žitelja koji su tu stalno naseljeni i žele to ostati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Pošteni, lažeš kao PRVI OD 1000Dron 2017-06-02 11:47
Citat po drugima?:
Tebe boli škver i imaš pravo ali zašto to pitaš Bojanu?
Bojanu pita zato jer joj kao i mnogi drugi ne može oprostiti da ima ono što oni nemaju. Pa laže. Sken stranice i.imgur.com/YBVFkwa.jpg iz novina pokazuje da je još prije 20 godina digla frku oko škvera, i to u vrijeme kad je Pinki kao nedodirljivi gospodar drmao Gradom preko svog djelatnika Balije na privremenom radu u gradskoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # Kikiću, KikićuBre 2017-06-02 12:27
Opet ti hvalospjeve o Bojani. Daj malo ošini poHrastu i nedrku,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Frustracijagost 2017-06-02 13:09
Citat Bre:
Opet ti hvalospjeve o Bojani. Daj malo ošini poHrastu i nedrku,
Ti vidiš hvalospjev, a ja vidim priopćenje u kojem se Bojanu uopće ne spominje. Eh, šta frustracija radi ljudima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nije uvijekKikić 2017-06-02 15:23
Citat Bre:
Opet ti hvalospjeve o Bojani. Daj malo ošini poHrastu i nedrku,
Sad i po Kikiću i "bre" zar mislite da u Lošinju svi misle kao vi?
Ima još Kikića i Bojane ali od vas i od onih koji nemaju petlje ne vide se!
Koji su to hvalospjevi Bojani?
Vidim samo činjenice onakve kakve su i vidim da je Bojana imala uvijek petlje reći što misli i što će se desiti kada debili ne reagiraju.
Sada i onda nemate sami jajca pa vam je kriv onaj koji to ima?
Vama 20 godina servira se isto, dešava se nekada nazemislivo, stjerani ste u kut a uskoro i u provaliju i vama je na pameti pljuvanje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Hadezejska poslaTorent 2017-06-02 17:17
Citat Kikić:
Citat Bre:
Opet ti hvalospjeve o Bojani. Daj malo ošini poHrastu i nedrku,
Sad i po Kikiću i "bre" zar mislite da u Lošinju svi misle kao vi?
Nitko ne voli svjedoke da su se iz kukavičluka i radi koristi uvlačili u prevažne šupke. A kad ih nema s čime diskreditirati hadezejac nabaci ono "bre" da ga uprlja kao govnom. Ali mu neće smetati "brekanje" ako će se prodati da ga podrži u preuzimanju vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bizantinacjo 2017-06-06 09:50
Citat Torent:
Citat Kikić:
Citat Bre:
Opet ti hvalospjeve o Bojani. Daj malo ošini poHrastu i nedrku,
Sad i po Kikiću i "bre" zar mislite da u Lošinju svi misle kao vi?
Nitko ne voli svjedoke da su se iz kukavičluka i radi koristi uvlačili u prevažne šupke. A kad ih nema s čime diskreditirati hadezejac nabaci ono "bre" da ga uprlja kao govnom. Ali mu neće smetati "brekanje" ako će se prodati da ga podrži u preuzimanju vlasti.
Nedić ima taj bizantinski talent da ti se u lice umiljato smiješka a iza leđa krevelji jer te je prešao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # do posljednjeg dahakokolo 2017-06-06 11:46
Citat jo:
Nedić ima taj bizantinski talent da ti se u lice umiljato smiješka a iza leđa krevelji jer te je prešao.
Nedić se bori ko lav da dobije mjesto profesionalnog zamjenika gradonačelnika, ali se Gari i Ana s time ne slažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Sluga i gospodarTovar 2017-06-06 14:32
Citat kokolo:
Nedić se bori ko lav da dobije mjesto profesionalnog zamjenika gradonačelnika, ali se Gari i Ana s time ne slažu.
Vrlo važno ako se Gari i Ana ne slažu. Važno je da li je Nedić ovoga uvjerio da će mu biti koristan.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Muda MarjanovaKmet 2017-06-06 14:51
Citat Tovar:
Citat kokolo:
Nedić se bori ko lav da dobije mjesto profesionalnog zamjenika gradonačelnika, ali se Gari i Ana s time ne slažu.
Vrlo važno ako se Gari i Ana ne slažu. Važno je da li je Nedić ovoga uvjerio da će mu biti koristan.
Mislim da si u krivu. Kamera je ulovila povijesni trenutak kad predstavnik gradske vlasti odriješito priopćava Investitoru kako "otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mangupska poslaManga 2017-06-06 16:29
A ovaj mangup s rukama u džepovima misli u sebi: poslije trećeg slijeda u Velom Žalu radim što hoću...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # makaracgopspodar i sluga 2017-06-06 14:53
Citat Tovar:
Citat kokolo:
Nedić se bori ko lav da dobije mjesto profesionalnog zamjenika gradonačelnika, ali se Gari i Ana s time ne slažu.
Vrlo važno ako se Gari i Ana ne slažu. Važno je da li je Nedić ovoga uvjerio da će mu biti koristan.


Ako ga dovoljno plati. Do sada ga dohranjivao, a sada lovu na sunce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # pazi šeki snima sešekularac 2017-06-06 15:59
Citat Tovar:
Vrlo važno ako se Gari i Ana ne slažu. Važno je da li je Nedić ovoga uvjerio da će mu biti koristan.

Pa na ovoj slici ima više mafijaša nego u sceni vjenčanja Corleoneove kćerke u filmu Kum.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # MaliPrstenac 2017-06-07 17:07
Citat šekularac:
Citat Tovar:
Vrlo važno ako se Gari i Ana ne slažu. Važno je da li je Nedić ovoga uvjerio da će mu biti koristan.
Pa na ovoj slici ima više mafijaša nego u sceni vjenčanja Corleoneove kćerke u filmu Kum.
Ovaj s kapicom svojim gardom i rukama u đepu pokazuje Koliko mu je stalo do svog sugovornika u ovom slučaju dogradonačelnik a kojeg ima u onom najmanjem đepiću !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pod repom smrdi al je toploPokondirene tikve 2017-06-07 17:53
Dobro je Prstenac to primjetio. Držanje ruku u džepovima i ne gledanje osobe koja mu se obraća odraz je nekulture ali i nepoštivanja sugovornika. Na žalost taj sugovornik je lošinjska "vlast". Mihajlo Perenčević na takav način nesvjesno govori koliko prezire sugovornika ali na žalost i građavne ovoga grada.
Kad vitez bez mača bude obićni građanin (dakle kad ne bude više vlast)njegovor preziranje će biti njegov problem i neće me smetati. Sada me smeta. Hoće li vitez ikad shvatiti svoju poziciju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # glavni bajaprsten 2017-06-07 18:45
Citat Pokondirene tikve:
Dobro je Prstenac to primjetio. Držanje ruku u džepovima i ne gledanje osobe koja mu se obraća odraz je nekulture ali i nepoštivanja sugovornika. Na žalost taj sugovornik je lošinjska "vlast". Mihajlo Perenčević na takav način nesvjesno govori koliko prezire sugovornika ali na žalost i građavne ovoga grada.
Kad vitez bez mača bude obićni građanin (dakle kad ne bude više vlast)njegovor preziranje će biti njegov problem i neće me smetati. Sada me smeta. Hoće li vitez ikad shvatiti svoju poziciju?
Dok jede i pije na račun sugovornika, takav mu je status ko te hebe dok te ja hranim biti će po mome ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ndraghetatoto 2017-06-07 19:38
Citat Pokondirene tikve:
Dobro je Prstenac to primjetio. Držanje ruku u džepovima i ne gledanje osobe koja mu se obraća odraz je nekulture ali i nepoštivanja sugovornika. Na žalost taj sugovornik je lošinjska "vlast". Mihajlo Perenčević na takav način nesvjesno govori koliko prezire sugovornika ali na žalost i građavne ovoga grada.
Zašto pas liže svoja muda? Zato jer može !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # JanjetinaNeostik 2017-06-02 07:20
Jučer se Majalino Analino prežderao janjetine u osoru u zanimljivoj družini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # jaganjče božjiedip 2017-06-02 07:52
Citat Neostik:
Jučer se Majalino Analino prežderao janjetine u osoru u zanimljivoj družini.
Nije valjda blagovao sa HDZ-ovcima, pa Boris Miletić bi ga momentalno izbacio iz IDS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # lovaKeš 2017-06-02 09:17
Citat Neostik:
Jučer se Majalino Analino prežderao janjetine u osoru u zanimljivoj družini.
Bolje je prošao od Dakića
njega u Velpm Lošinju u svom domu u pohode dolazi dogradonačelnik Nedić po noći.
Jako interesantna družba, mora da je ljubav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # veli i malitonić 2017-06-02 10:00
Citat Keš:
Bolje je prošao od Dakića ? njega u Velpm Lošinju u svom domu u pohode dolazi dogradonačelnik Nedić po noći. Jako interesantna družba, mora da je ljubav.
Ljubav prema novcu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # hm. hmPažljivi čitatelj 2017-06-02 10:28
Koliko ja shvaćam ovo su novi izbori unutar izbora. Dakle neki od izabranih vijećnika, snube, traže, kupuju,noću obilaze, danju časte janjetinom, mole druge vijećnike da glasaju za njih odnosno da prevare svoje stranke ili svoje birače. I sve to u ime kontinuiteta i razvoja a u biti zadržavanja statusa quo.
Ako sam dobro shvatio članak ako HDZ uspije u noćnim obilascima i janjetinom doiti većinu bit će Marina Čikat a ako ne uspije onda marine biti neće?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ne treba se držati zakonafaraon 2017-06-02 11:41
Citat Pažljivi čitatelj:
Ako sam dobro shvatio članak ako HDZ uspije u noćnim obilascima i janjetinom doiti većinu bit će Marina Čikat a ako ne uspije onda marine biti neće?
Marina na Čikatu je gotova stvar, to je riješio Gari uz ministra Butkovića i državnog tajnika Petrinića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Marinai ostalo 2017-06-02 11:45
Citat Pažljivi čitatelj:
Koliko ja shvaćam ovo su novi izbori unutar izbora. Dakle neki od izabranih vijećnika, snube, traže, kupuju,noću obilaze, danju časte janjetinom, mole druge vijećnike da glasaju za njih odnosno da prevare svoje stranke ili svoje birače. I sve to u ime kontinuiteta i razvoja a u biti zadržavanja statusa quo.
Ako sam dobro shvatio članak ako HDZ uspije u noćnim obilascima i janjetinom doiti većinu bit će Marina Čikat a ako ne uspije onda marine biti neće?
Marina je samo pola brda a sve ostalo?
Uz ono što su nam planovi prezentirali pokazano je 50% njihovih budućih namjera.
Ostalo će se raditi bez papira - dozvola i nikom ništa.
Zar kod nas nema ništa od parole "pravna država" to je parola samo na izborima.
Osobno sam zatražio građevinsku dozvolu za postojeće uz neznatno proširenje.
Osim brdo papira stalno moram još nešto priložiti.
Još interesantnije da mi nitko neće raditi jer nemam doozvoli a postojeći je objekt.
Kako neki uspije raditi bez dozole i još lakše nađu izvođača?
Umalo zaboravih pa ja sam "običan" čovjek, da to je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # "#$%&/eldorado 2017-06-02 18:21
Citat i ostalo:
Marina je samo pola brda a sve ostalo?
Uz ono što su nam planovi prezentirali pokazano je 50% njihovih budućih namjera.
Ostalo će se raditi bez papira - dozvola i nikom ništa.
Zar kod nas nema ništa od parole "pravna država" to je parola samo na izborima.
Pravna država je nestala dolaskom na vlast Garia i njegove klike. Investitor kojeg nitko ne pozna radi što mu se prohtje i izvlači lovu iz Jadranke kao Todorić iz Agrokora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # okupacija Lošinjawatafak 2017-06-02 18:48
Citat eldorado:
Citat i ostalo:
Marina je samo pola brda a sve ostalo?
Uz ono što su nam planovi prezentirali pokazano je 50% njihovih budućih namjera.
Ostalo će se raditi bez papira - dozvola i nikom ništa.
Zar kod nas nema ništa od parole "pravna država" to je parola samo na izborima.
Pravna država je nestala dolaskom na vlast Garia i njegove klike. Investitor kojeg nitko ne pozna radi što mu se prohtje i izvlači lovu iz Jadranke kao Todorić iz Agrokora.
a što možeš očekivati od okupatora nego da maksimalno i do krajnjih granica iscijedi potencijal okupiranog područja ignorirajući pri tom zakone matične države

sva sreća pa imaju domaće izdajnike i špijune i lošinjski HDZ koji na pladnju sve njihove želje ispunjava promptno i bespogovorno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kradja vlastiIvo 2017-06-02 20:03
Kupovina vijecnika nije dolazak na vlast nego kradja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # mata haribb 2017-06-02 20:04
Citat watafak:
a što možeš očekivati od okupatora nego da maksimalno i do krajnjih granica iscijedi potencijal okupiranog područja ignorirajući pri tom zakone matične države

sva sreća pa imaju domaće izdajnike i špijune i lošinjski HDZ koji na pladnju sve njihove želje ispunjava promptno i bespogovorno
..kakva je to sreća da okupator ima na svojoj strani domaće izdajnike i lošinjski HDZ ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # sreća u nesrećiwatafak 2017-06-02 20:32
Citat bb:
Citat watafak:
a što možeš očekivati od okupatora nego da maksimalno i do krajnjih granica iscijedi potencijal okupiranog područja ignorirajući pri tom zakone matične države
sva sreća pa imaju domaće izdajnike i špijune i lošinjski HDZ koji na pladnju sve njihove želje ispunjava promptno i bespogovorno
..kakva je to sreća da okupator ima na svojoj strani domaće izdajnike i lošinjski HDZ ?
hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # +Leopold čuruvija 2017-06-04 17:33
To je loša sreća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pravi ljudi na pravim mjestimaDurex 2017-06-02 12:28
Citat Pažljivi čitatelj:
Ako sam dobro shvatio članak ako HDZ uspije u noćnim obilascima i janjetinom dobiti većinu bit će Marina Čikat a ako ne uspije onda marine biti neće?
Mislim da nisi pažljivo pročitao zadnji odlomak jer u njemu autor spominje političko poštenje i demokratska načela te suludu ideju da vijećnik treba zaboraviti osobne stvari i brinuti za interese svojih birača. Ne znam da li je autor članka naivni romantičar pa zaista misli to što piše ili se cinički zafrkava jer kao i svatko drugi zma da tamo gdje ima kupaca sve možeš prodati. Pa i političko poštenje i demokratska načela. A kupci se se u noćnim pohodima rastrčali da si kupe većinu za staru politiku. Ali čak i ako si nekim čudom HDZ i HRAST u nadostatku najmanje dvoje moralno labilnijih izabranih vijećnika ne uspiju dokupiti većinu, marina na Čikatu će ipak biti realizirana. Obveza da će sve ići glatko je preuzeta i plaćena, marina se isto kao i preklani još nesagrađena Alhambra već reklamira i prodaje se smještaj, a cijela stvar je ionako u nadležnosti županije i Vlade, a tamo Rusi imaju svoje ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # drugovi stigli su plugoviomladinska radna akcija 2017-06-03 09:30
Citat Durex:
Citat Pažljivi čitatelj:
Ako sam dobro shvatio članak ako HDZ uspije u noćnim obilascima i janjetinom dobiti većinu bit će Marina Čikat a ako ne uspije onda marine biti neće?
Mislim da nisi pažljivo pročitao zadnji odlomak jer u njemu autor spominje političko poštenje i demokratska načela te suludu ideju da vijećnik treba zaboraviti osobne stvari i brinuti za interese svojih birača. Ne znam da li je autor članka naivni romantičar pa zaista misli to što piše ili se cinički zafrkava jer kao i svatko drugi zma da tamo gdje ima kupaca sve možeš prodati. Pa i političko poštenje i demokratska načela. A kupci se se u noćnim pohodima rastrčali da si kupe većinu za staru politiku. Ali čak i ako si nekim čudom HDZ i HRAST u nadostatku najmanje dvoje moralno labilnijih izabranih vijećnika ne uspiju dokupiti većinu, marina na Čikatu će ipak biti realizirana. Obveza da će sve ići glatko je preuzeta i plaćena, marina se isto kao i preklani još nesagrađena Alhambra već reklamira i prodaje se smještaj, a cijela stvar je ionako u nadležnosti županije i Vlade, a tamo Rusi imaju svoje ljude.
Točno, imaju Pejnovića i Komadinu "stari partijski kadar".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # novo za staromeštar 2017-06-04 08:16
Citat omladinska radna akcija:
Točno, imaju Pejnovića i Komadinu "stari partijski kadar".
Glavni im je Đebić komandant omladinske brigade na ORA Sava 1973. godine. Jučer je svečano otvorio dvije nove Jadrankine trgovine Gourmet u gradu i Dulcinea na Zagazinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Disaster Girlsinergija 2017-06-04 11:47
Citat meštar:
Citat omladinska radna akcija:
Točno, imaju Pejnovića i Komadinu "stari partijski kadar".
Glavni im je Đebić komandant omladinske brigade na ORA Sava 1973. godine. Jučer je svečano otvorio dvije nove Jadrankine trgovine Gourmet u gradu i Dulcinea na Zagazinama.
Našli su se junaci.
Gospon Šeki nije ni svjestan u kakvom se to viteškom društvu zatekao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # cervantesvitez 2017-06-04 12:20
Citat sinergija:
Povijesna slika koja će krasiti kancelariju direktora Đebića. Svaka čast !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Loše nam sepiše 2017-06-04 13:24
Citat vitez:
Povijesna slika koja će krasiti kancelariju direktora Đebića. Svaka čast !!!
ako gradonačelnica bude morala rezati vrpce na svakoj prčv^H^H^Hekarn ici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # malo mi za sriću tribagnjurac 2017-06-04 13:39
Citat piše:
ako gradonačelnica bude morala rezati vrpce na svakoj prčv^H^H^Hekarnici
Drugi grade hotele, marine i kampove a Jadranka se zadovoljava farbanjem starih butiga i od toga rade spektakl.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # piši kućipropalo je 2017-06-04 14:30
Citat gnjurac:
Citat piše:
ako gradonačelnica bude morala rezati vrpce na svakoj prčv^H^H^Hekarnici
Drugi grade hotele, marine i kampove a Jadranka se zadovoljava farbanjem starih butiga i od toga rade spektakl.
Vrijeme će pokazati da će ove dvije butige biti poslovni promašaji godine. Ni u sezoni neće biti rentabilne, jedna zbog visokih cijena, a druga jer je konkurencija vlastitom marketu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # pinkafulir 2017-06-04 15:48
Citat propalo je:
Vrijeme će pokazati da će ove dvije butige biti poslovni promašaji godine. Ni u sezoni neće biti rentabilne, jedna zbog visokih cijena, a druga jer je konkurencija vlastitom marketu
Nije važno da li će biti rentabilne ili ne, važno je samo da se za uređenje potrošilo za svaku po 100.000.- EUR-a i da se netko dobro omrsio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # dva vitezabravo šeki 2017-06-04 20:03
Citat vitez:
Citat sinergija:
Povijesna slika koja će krasiti kancelariju direktora Đebića. Svaka čast !!!
Šeki zdravije izgleda od ova dva Laknerova
pacijenta .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # šećer na krajugriša 2017-06-05 07:22
Citat bravo šeki:
Šeki zdravije izgleda od ova dva Laknerova pacijenta.
Zar je moguće da je Lošinj pao tako nisko da ovo dvoje zgubidana vode Grad i Jadranku ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # avanti popolosindaco 2017-06-05 11:01
Citat bravo šeki:
Šeki zdravije izgleda od ova dva Laknerova pacijenta.
Falilo je samo da im netko odsvira njihovu pjesmu Bandiera rossa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # DAROVI DAROVIsatovi u modi 2017-06-05 12:10
Citat vitez:
Citat sinergija:
Povijesna slika koja će krasiti kancelariju direktora Đebića. Svaka čast !!!
A vidi sat kod Nedića OD 20 TISUĆA EURA zaradio na transakcijama sa jadrankom?
A BADURINA DOBIO DŽIP OD HORVATA ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # poklonSM 2017-06-05 13:18
taj sat, to mu je još poklon od Sanadera
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nova butigaMaskota 2017-06-06 21:25
Citat bravo šeki:
Citat vitez:
Citat sinergija:
Povijesna slika koja će krasiti kancelariju direktora Đebića. Svaka čast !!!
Šeki zdravije izgleda od ova dva Laknerova pacijenta.
Mišljenja sam da ta slika neče krasiti kancalarije nego muzej.Jedan od njih dvojce neodoljivo me podsječa na macaklina a vijerujem da je i sa sadrzajem glave na istom nivou. Bio sam uvijeren da je doveden na lošinj kao onaj bosanac u svemir da hrani svinje i da ništa ne dira .A on se ponaša kao PROSVJETITELJ. Na mijestu nedića pitat se treba ,jel on zna s kim je u društvu i da to HDZ ne voli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # glavno da se feštamurinjo 2018-01-05 09:25
preveliko slavlje za nešto što je trajalo samo jedno ljetosve mi se čini da ni komandant neće više dugo komandirati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dulcinea Zagazinjinedanas inventura 2017-10-22 11:10
obavijest kupcima o današnjoj inventuri vidljiva je sa unutarnje strane dućanaOdgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Novo lice ista politikaKokolo 2017-06-06 11:58
Citat Durex:
... tamo gdje ima kupaca sve možeš prodati. Pa i političko poštenje i demokratska načela. A kupci se se u noćnim pohodima rastrčali da si kupe većinu za staru politiku. Ali čak i ako si nekim čudom HDZ i HRAST u nadostatku najmanje dvoje moralno labilnijih izabranih vijećnika ne uspiju dokupiti većinu, marina na Čikatu će ipak biti realizirana. Obveza da će sve ići glatko je preuzeta i plaćena, marina se isto kao i preklani još nesagrađena Alhambra već reklamira i prodaje se smještaj, a cijela stvar je ionako u nadležnosti županije i Vlade, a tamo Rusi imaju svoje ljude.
Pri svemu tome Ana dobro zna tko ju je stvorio i smjestio u gradonačelničku fotelju i što joj je radna zadaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nedićeve serenadeRambo 2017-06-02 13:02
Citat Pažljivi čitatelj:
Koliko ja shvaćam ovo su novi izbori unutar izbora. Dakle neki od izabranih vijećnika, snube, traže, kupuju,noću obilaze, danju časte janjetinom, mole druge vijećnike da glasaju za njih odnosno da prevare svoje stranke ili svoje birače. I sve to u ime kontinuiteta i razvoja a u biti zadržavanja statusa quo.
Točno, ali to nisu izbori unutar izbora, nego izbori nakon izbora radi korekcije pogrešnog glasovanja dijela birača. No vijećnici kojima Nedićevi izaslanici sada pjevaju serenade pod prozorima i mašu ponudama morat će dobro promisliti kako će objasniti biračima da ih je Nedić uvjerio da je program HDZ-HRAST-HKDU- SU bolji od programa za koji su im birači dali mandat. Ako se odazovu Nedićevom sirenskom zovu trebali prije davanja izjava o prelasku u tabor HDZ-a pročitati ovo:

Zašto stranke centra i dalje ne vole koalirati s HDZ-om? Prvo, zato što svaki HDZ »guta« svoje partnere i oni praktički nestaju s političke scene. To se nije dogodilo jedino Mostu, ali su posljedice poznate.

Ma čak ako sad u lipnju netko slučajno i pristane na koaliciju, ograđivat će se i ispričavati do neba. Ne vole koalirati s HDZ-om jer se od Tuđmanovog vremena HDZ jako, jako malo promijenio. Uostalom, i Plenković javno danas kaže da želi HDZ pozicionirati na onom dijelu političkog spektra, gdje je Tuđman postavio čvrste temelje.

Ti su temelji, naravno, samo nominalno demokratski, ali su odmah iz temelja počeli bujati nepotizam i korupcija, privatizacijska pljačka, šikaniranje manjinskih i građanskih prava i koncept Hrvatske 200 obitelji, koji osiromašuje ostale hrvatske građane. Prekid tog tuđmanovskog kontinuiteta bio je pokušan za vrijeme Sanadera i Jadranke Kosor i dobrim je dijelom bio iznuđen ispunjavanjem uvjeta za ulazak u EU.

Da bi HDZ stvarno krenuo prema demokratskom (desnom) centru i udaljio se od autoritarnog, koruptivnog i pretjeranog nacionalističko g nasljeđa, trebao bi mijenjati političku paradigmu i tako s vremenom postati privlačan za neku ravnopravnu suradnju. Koliko vidimo, to vrijeme nije još tu.

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # trojanciSM 2017-06-02 15:48
Vjerovatno ćemo se složiti da lokalni izbori na Lošinju nemaju ništa sa Tuđmanovom ili nekom drugom politikom, nego se radi o jadnicima koji za sebe i svoje pokušavaju ostvariti manju ili veću korist. Pri tome riskiraju jedino totalni prijezir sugrađana i ponekad možda izbušene gume.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nisutrojanci vengo ....... 2017-06-02 17:00
Citat SM:
Vjerovatno ćemo se složiti da lokalni izbori na Lošinju nemaju ništa sa Tuđmanovom ili nekom drugom politikom, nego se radi o jadnicima koji za sebe i svoje pokušavaju ostvariti manju ili veću korist. Pri tome riskiraju jedino totalni prijezir sugrađana i ponekad možda izbušene gume.
Tuđmanova greška je to što je to dozvolio.
Viziju koju je imao bila je djelomično samo njegova, života koji je živio i koju je pod svaku cjenu želio postići.
U tom izgaranju nije se osvrtao oko sebe već samo cilju.
Naravno velika većina je to debelo iskoristila a kako ih je bilo puno povezali su se u ombretu koja i danas vlada.
Neznam kako toliko ljudi usput može izgubiti onaj ideal koji su imali?
Sve one s idealom su poslali na front?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Koalicija debelokožacaOdisej 2017-06-03 08:40
Citat SM:
Vjerovatno ćemo se složiti da lokalni izbori na Lošinju nemaju ništa sa Tuđmanovom ili nekom drugom politikom, nego se radi o jadnicima koji za sebe i svoje pokušavaju ostvariti manju ili veću korist. Pri tome riskiraju jedino totalni prijezir sugrađana i ponekad možda izbušene gume.
Složit ću se s tobom da se na lokalnim izborima dobrim dijelom radi o jadnicima koji za sebe i svoje pokušavaju ostvariti manju ili veću korist. Ali ne bih se složio da nemaju ništa sa Tuđmanovom ili nekom drugom politikom. Bilo nam to drago ili ne, ali ZNA SE je brend koji će samim pozivanjem na Tuđmana na lokalnim izborima uvijek dobiti glasove oko 30 posto birača pa makar da kandidira sve same magarce. Dodatne glasove dobija simboličkim koaliranjem, a većinu u gradskom vijeću - nazivimo to pravim imenom - korumpiranjem vijećnika za koje su glasali birači koji nisu birali HDZ. Tako se HDZ dokopao vlasti prvi put, a zatim gradeći klijentističku mrežu drugi, pa treći put, a sada radi na tome da od birača koji su glasovali za druge stranke i nezavisne liste napravi budale i četvrti put kupujući one kojima su povjerili mandate. Istina je da je lošinjski HDZ dosadašnjim postupcima ostavljao dojam umjerene, uglađene verzije HDZ-a, pa je moglo izgledati da lokalni izbori nemaju veze s Tuđmanom ili nekom drugom politikom, ali zadnji - još nedovršeni izbori - pokazali su da je glumljenju umjerenosti došao kraj. Koalicijom s ultraklerikalnom strankom HRAST koja se HDZ-ovoj kompoziciji priključila da bi unijela svoj svjetonazor u djelovanje gradske vlasti HDZ prijeti da će lokalnu vlast obnašati s desničarskih, ultrakonzervativnih i klerikalnih ideoloških pozicija. Naravno, to ovisi o dovršetku izbora opredjeljenjem najmanje dvoje vijećnika kojima birači nisu dali mandat da u njihovo ime sade tikve s HDZ-om i HRAST-om.Citat:
Pri tome riskiraju jedino totalni prijezir sugrađana i ponekad možda izbušene gume
Očekivana dobit vrijedi tog rizika. Da im je prijezir sugrađana važan, a kao debelokošci za njega ne mare, mnogi se na proteklim izborima ne bi ni kandidirali. Neosjetljivi na prijezir okoline računali su s kratkim pamćenjem birača, pa su neki ponovno izabrani i sada sudjeluju u Nedićevoj licitaciji za formiranje većine u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Status kvo, kvo, kvoVD 2017-06-05 12:58
Citat Rambo:
Citat Pažljivi čitatelj:
Koliko ja shvaćam ovo su novi izbori unutar izbora. Dakle neki od izabranih vijećnika, snube, traže, kupuju, noću obilaze, danju časte janjetinom, mole druge vijećnike da glasaju za njih odnosno da prevare svoje stranke ili svoje birače. I sve to u ime kontinuiteta i razvoja a u biti zadržavanja statusa quo.
Točno, ali to nisu izbori unutar izbora, nego izbori nakon izbora radi korekcije pogrešnog glasovanja dijela birača. No vijećnici kojima Nedićevi izaslanici sada pjevaju serenade pod prozorima i mašu ponudama morat će dobro promisliti kako će objasniti biračima da ih je Nedić uvjerio da je program HDZ-HRAST-HKDU-SU bolji od programa za koji su im birači dali mandat.
Ako je vjerovati Nediću, a treba mu vjerovati jer je iz VJERODOSTOJNE stranke, on je posložio koalicije za većinu u GV još prije izbora. U povjerenju priča svima koji ga hoće slušati da se sada prikazuje prestava za javnost da se dobije na vremenu za smišljanje dobrih izgovora za prihvaćanje programa status kvo za "oporbene" vijećnike i kvo, kvo, kvo za glupe birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # nevjerniToma 2017-06-05 15:38
zar postoji osoba na Lošinju koja Nediću vjeruje ma i jednu jedinu riječ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # u dobru i zlurom 2017-06-05 16:07
Citat Toma:
zar postoji osoba na Lošinju koja Nediću vjeruje ma i jednu jedinu riječ?
Vjeruje mu njegov mentor Sandro Volarić !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ArkanđeoGabrijel 2017-06-05 18:37
Citat rom:
Citat Toma:
zar postoji osoba na Lošinju koja Nediću vjeruje ma i jednu jedinu riječ?
Vjeruje mu njegov mentor Sandro Volarić !!!

Ne vjeruj plastičnim anđelima ni kada ti darove nose.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # BraunKikić na otoku vitalnosti 2017-06-03 18:42
Gosp. Kikiću kada ćeš prihvatiti rezultata izbora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Koalicija za status quoSvarog 2017-06-04 10:27
Citat Kikić na otoku vitalnosti:
Gosp. Kikiću kada ćeš prihvatiti rezultata izbora?
Trenutno se nema što prihvatiti jer izbori su samo djelimično okončani. Gradonačelnica i dogradonačelnik su izabrani s neuvjerljivo tanjušnom većinom u granici statističke pogreške objašnjivom i kreativnim prebrojavanjem glasova. Izabrani su i zastupnici birača u Gradskom vijeću, ali koalicija čiji kandidati su dobili simboličnu većinu glasova za obnašanje izvršne vlasti nije dobila ni toliko ubogo povjerenje većine birača za najavljenu politiku kontinuiteta utemeljenu na sumnjivoj i vjerodostojno osporenoj tvrdnji "Lošinj je, i mora ostati PRVI OD 1000 OTOKA!". Šezdeset posto birača glasovalo je za kandidate koji nisu obećavali status quo i koji si nisu pripisivali zasluge za fiktivne spektakularne rezultate.
Dakle, unatoč kontroli glavnih medija u korist koalicije protiv promjena "onoga što je dobro", za status quo, birači su izabrali obećanja i slutnju o promjenama.
Sada je u tijeku druga (ako već nije završena), odlučujuća faza izbora. Nakon što smo izabrali osobe koje nas trebaju zastupati u gradskom vijeću, odvija se među vijećnicima silovita kampanja da za partnera u stvaranju većine za nastavak dosadašnje politike izaberu partnera koji najviše nudi. A koji je to partner i što nudi - ZNA SE. Kako bilo da bilo, pitanje o prihvaćanju ili neprihvaćanju rezultata izbora je u najmanju ruku besmisleno. Sviđali se nekome ili ne sviđali rezultati ovih "naknadnih" izbora to mu ne oduzima pravo na kritiku zastupnika kojem je kao birač ukazao poverenje, niti mu uskraćuje pravo da kritizira metode snubljenja zastupnika za sudjelovanje u političkom kupleraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # +++Zombi 2017-06-05 13:09
Citat Svarog:
Citat Kikić na otoku vitalnosti:
Gosp. Kikiću kada ćeš prihvatiti rezultata izbora?
Trenutno se nema što prihvatiti jer izbori su samo djelimično okončani. Gradonačelnica i dogradonačelnik su izabrani s neuvjerljivo tanjušnom većinom u granici statističke pogreške objašnjivom i kreativnim prebrojavanjem glasova.
Priča se da su i mrtvi glasovali 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Još malo o njihovom ČikatuŠetač 2017-06-03 20:36
Ove fotke su snimljene na javnoj šetnici ispod auto kampa Čikat. Netko, vjerojatno investitor koji smije sve, nasipao je pijeskom. Pitanje je tko to radi, s kojim dozvolama, što smjera i kao krunsko pitanje, zašto Grad Mali Lošinj nije obavijestio građane i turiste da je šetnica van upotrebe? Tragovi bicikla jasno pokazuju da ljudi dolaze i ostaju u čudu, kao uostalom i kod svih drugih radova koje investitori i lokalna samouprave rade kao da su bogomdani i bez ikakve komunikacije s javnošću. I na koncu, znaju li uopće ovi što se hvale da su prvi u svemu da se na Čikatu nešto radi?


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Čikatviše nije naš? 2017-06-03 22:17
Ma koji grad ma koja vlast nemate pravo pitati ništa nije više vaše.
Rodbina, prijatelji, moji turisti koji dolaze neznam što uopće govoriti a pogotovo što će biti slijedeće godine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Nema besplatnog ručkaSve će to netko platiti 2017-06-03 22:30
Citat Šetač:
I na koncu, znaju li uopće ovi što se hvale da su prvi u svemu da se na Čikatu nešto radi?
Ti koji se hvale da su prvi, prvi su samo kod jela, i to u investitorovim restoranima u Sunčanoj i na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # mter palnprsten 2017-06-03 22:53
Citat Sve će to netko platiti:
Citat Šetač:
I na koncu, znaju li uopće ovi što se hvale da su prvi u svemu da se na Čikatu nešto radi?
Ti koji se hvale da su prvi, prvi su samo kod jela, i to u investitorovim restoranima u Sunčanoj i na Čikatu.
Imao je pravo vijećnik G.din Devčić pa je bio protiv rasprodaje čikata.
Iako sada g.din Nedić nije vijećnik maltretira nove vijećnike svakodnevno da pređu u ekipu pobjednika HDZ a kako bi on i njegov prsten sa kamarilom u Hdz u nastavili devastaciju i rasprodaju ostatka čikata.
Investitoru obećali marinu na čikatu, zato su dobili novce, a ovi novi vijećnici moraju glasati za marinu na čikatu, e bravo prstenaši i prodane domeće duše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # festanjolimarino 2017-06-03 22:54
Citat Sve će to netko platiti:
Ti koji se hvale da su prvi, prvi su samo kod jela, i to u investitorovim restoranima u Sunčanoj i na Čikatu.
Ako se nešto ne pokrene i makne ove manjamukte, propasti će Lošinj kao nikad u povijesti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # OglasRašo doo 2017-06-03 23:49
Dražim daktilografkinj u, uvjeti odlični, dobra plaća beneficirani radni staž. Nestignem pisati po ovom portalu koliko bih trebao. Kikić i muški isključeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ekipasa Dražice 2017-06-04 06:08
Citat Rašo doo:
Dražim daktilografkinju, uvjeti odlični, dobra plaća beneficirani radni staž. Nestignem pisati po ovom portalu koliko bih trebao. Kikić i muški isključeni.
Samo je ti nastavi dražiti po pravim mjestima, najbolje probaj po Dražici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Bit ce toga jošMihajlo I Lošinjski 2017-06-04 11:07
Čikat kao vlastito dvorište investitora (kakav se samo poželjeti može). Ništa iznenađujuće...volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # PjeskarenjeBojana Genov 2017-06-03 23:54
Poštovana gospodo, ako vam smeta pjeskarenje, pobrinite se sami da se zaustavi umjesto da mene pitate zašto se pjeskari. Uvjerena sam da znate koje institucije su za to nadležne, a imate fantastično dobar start da prekinete nezakonitu i štetnu djelatnost pjeskarenja, ako se ona obavlja,jer sam ja s kolegicama aktivistkinjama prije točno 20 godina ishodila nalog županijske inspekcije za zaštitu okoliša da se pjeskariti smije samo unutar zatvorenih hala. Ako imate saznanja da se to ne poštuje, neobično je da za to prozivate mene, a ne poslovodstvo tvrtke koja pjeskari. Ako vidite u gradu ekološku katastrofu, kako ste se izrazili, obratite se nadležnim institucijama kao što to i ja radim. Kao član stranke HDZ još ćete i lakše postići rezultate nego ja kao obična građanka.

A kad pišete o reketu i stjecanju imovine i privilegija, pišete o sebi, a ne o meni. Podsjećam samo na to da je diskurs koji koristite utuživ i da bih, u cilju unaprjeđenja javne diskusije na ovom forumu te postizanja civiliziranijeg diskursa, mogla tužbi i pribjeći.

Molim da primite na znanje da do daljnjega ne primam pritužbe građana na štetne i nezakonite intervencije u prostoru, jer nisam na otoku. Upućujem na komunalne redare, građevinsku inspekciju, inspekciju zaštite okoliša, hidrograđevinsk u inspekciju pri Lučkoj kapetaniji, koji će na našem otoku, prvom od 1000 i u području zaštite zakonitosti i osiguranju vladavine prava, hitrije od mene reagirati kako bi bili na usluzi zabrinutim i savjesnim građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # ĐuroRazumijem 2017-06-04 00:21
Poštovana gospođa Genov, razumijem vaš izostanak sa otoka. Soroš je ipak Soroš. Sijećam se i macaklini sa kojim se obišli svijet do Japana, dok je bilo love u tom projektu, zadnjih pet godina ga ni ne spominjete. Gotovo sa macaglinima,lov a je isisana. Netreba im više nikakva zaštita pa ni od vas. Vjeruj te mi otok će i dalje živjeti u miru i bez vas. Vi falite samo Kikiću. Pozdrav!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # MacaklinBojana Genov 2017-06-04 07:51
Citat Razumijem:
Sijećam se i macaklini sa kojim se obišli svijet do Japana, dok je bilo love u tom projektu, zadnjih pet godina ga ni ne spominjete. Gotovo sa macaglinima,lova je isisana. Netreba im više nikakva zaštita pa ni od vas.
Zaštita macaklina je bio autonomni projekt 11-godišnjeg dječaka, a ne moj. Ja sam u tom projektu bila samo mama. Zaštita macaklinima u Lošinju doista više nije potrebna, jer je to najuspješnija kampanja koju sam ja ikad vidjela, s potpunom promjenom stava ljudi. Macaklin je u logotipu osnovne škole, tako se zove lokalni bend, postoji trrgovina Geko, svako dijete zna da je macaklin zaštićena i neopasna vrsta. Osobno bih voljela da tako uspješna može biti kampanja protiv nasilja nad ženama. Vaša frustracija zbog obilaska svijeta s tim projektom ne utječe na činjenicu da je to bio odličan projekt s iznimnim rezultatima. Pokušajte obići svijet s projektom marine u resortu Čikat. Sretno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Prvi u brizi za OtočaneDanko 2017-06-04 07:29
Vezano uz marinu na Čikatu odlukom Županije, točka 15, određuje se povećanje lučkih područja na Poljani. Ova odluka služi tome da se sve barke sa Čikata izmjeste sa do sada službenog privezišta, kako bi se Jadranci omogućilo gradnju i otvaranje ilegalne marine.

Zaista, "prvi u brizi za Otočane" u zadnjih deset godina napravili su više sranja nego drugi za pedeset.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ..Pušmipuli 2017-06-04 13:16
Citat Danko:
Ova odluka služi tome da se sve barke sa Čikata izmjeste sa do sada službenog privezišta, kako bi se Jadranci omogućilo gradnju i otvaranje ilegalne marine.
Nakarada od Čikata.. Koje je obilježje malog primorskog mjesta ako ne male drvene barčice i mulići starih ribara.. O kakvoj će tradiciji pisati po reklamnim letcima?? Uništili su neuništivo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Geografski identitet? WTF?LOL 2017-06-04 13:59
Citat Pušmipuli:
Citat Danko:
Ova odluka služi tome da se sve barke sa Čikata izmjeste sa do sada službenog privezišta, kako bi se Jadranci omogućilo gradnju i otvaranje ilegalne marine.
Nakarada od Čikata.. Koje je obilježje malog primorskog mjesta ako ne male drvene barčice i mulići starih ribara.. O kakvoj će tradiciji pisati po reklamnim letcima?? Uništili su neuništivo...
Isto kao što se hvale dupinima, a ukinuli njihovu zaštitu i kao što navode godinu gradnje Alhambre, a srušena je do temelja i kopirana preklani. A da stvar bude žalosnija u propagandnom letku potpisana kao "Vaša gradonačelnica" Ana Kučić slatkorječivo poručuje biračima: U narednom mandatu kojim ćemo osigurati još bolju budućnost Lošinju ["još bolju" ... ona je već tu, ali s njome i Vitezom bez mača na kormilu bit će još bolja] ... itd.. itd ...nastojali smo sve to objediniti u našem programu koji prije svega njeguje daljnji održivi razvoj [znači, sve što se radilo na Čikatu bio je održivi razvoj], očuvanje kulturnog i geografskog otočnog identiteta [valjda misli na barbarsko rušenje austrijskih originala te gradnju njihovih kič replika s nakaznim aneksima]. Ne znam što joj znači očuvanje geografskog otočnog identiteta jer budući da je obalna crta na Čikatu već promijenjena, geografski otočni identitet treba čuvati samo od onih koji bi gradili most do kopna :lol: NO od megalomana koji su željeli graditi neboder ispred Velog može se svašta očekivati ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Program "Mačak u vreći"SC 2017-06-04 15:47
Citat LOL:
"Vaša gradonačelnica" Ana Kučić slatkorječivo poručuje biračima: U narednom mandatu kojim ćemo osigurati još bolju budućnost Lošinju ... nastojali smo sve to objediniti u našem programu koji prije svega njeguje daljnji održivi razvoj ...
Da li sam dobro shvatio da postoji neki program koji "sve to" objedinjuje, a koji mi birači nismo vidjeli? Ako je tome tako glasači za Anu su kupovali mačka u vreći. A kupiće ga i vijećnici kojima se Nedić udvara svojim legendarnim šarmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # UvrijeđeniLošinjan 2017-06-04 08:09
Netko stalno pokušava dokazati da samo tri ili 4 osobe nisu zadovoljni Lošinjskom idilom. E to vrijeđa mene . A vjerujem da je uvredljivo i za ostale ljude koji znaju da se radi o goloj pljački. Novca, prostora i glasova birača. Prebrojte glasove pa ćete vidjeti da je protiv vas nekoliko tisuća ljudi. I ja sam. Možete vi pisati bre. Možete pisati o reketu ljudi koji se bune a koji nemaju ništa. Možete pokazivati oporbu s ribicom u ruci i prozivati ih za krivolov. Možete lagati. Možete voditi vjećnike na janjetinu i kupovati ih. Možete napraviti ilegalne hotele i marinu. Možete se bogatiti, kupovati nekretnine, bjesne aute i jahte, školovat djecu u inozemstvu. Ali nema načina da sa sebe sperete činjenicu da ste pokvarena kriminalna govna.Prva od 1000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # KrmakNazadino 2017-06-04 08:33
Bravo Lošinjan to je to amen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # vlast je slastcezar 2017-06-04 11:28
Citat Lošinjan:
Netko stalno pokušava dokazati da samo tri ili 4 osobe nisu zadovoljni Lošinjskom idilom. E to vrijeđa mene . A vjerujem da je uvredljivo i za ostale ljude koji znaju da se radi o goloj pljački. Novca, prostora i glasova birača. Prebrojte glasove pa ćete vidjeti da je protiv vas nekoliko tisuća ljudi.
Ništa od velikog truda Nedića i njegove sjene da sastavi većinu u GV, raspada se čak i lista HDZ-a i Hrasta. Borba za sinekure ih je sve međusobno posvađala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # adio demokracijoćelavi 2017-06-04 18:27
Citat cezar:
Ništa od velikog truda Nedića i njegove sjene da sastavi većinu u GV, raspada se čak i lista HDZ-a i Hrasta. Borba za sinekure ih je sve međusobno posvađala.
Neki će se morati dobrovoljno povući sa liste HDZ-a da bi niže rangirana osoba iz moćne obitelji dobila vijećničko mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .....Don 2017-06-04 18:45
Volariceva kcer?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Tko lopovu drži ljestve loš je kao i lopovAlibaba 2017-06-04 14:17
Citat Lošinjan:
Netko stalno pokušava dokazati da samo tri ili 4 osobe nisu zadovoljni Lošinjskom idilom. E to vrijeđa mene . A vjerujem da je uvredljivo i za ostale ljude koji znaju da se radi o goloj pljački. Novca, prostora i glasova birača. Prebrojte glasove pa ćete vidjeti da je protiv vas nekoliko tisuća ljudi. I ja sam. Možete vi pisati bre. Možete pisati o reketu ljudi koji se bune a koji nemaju ništa. Možete pokazivati oporbu s ribicom u ruci i prozivati ih za krivolov. Možete lagati. Možete voditi vjećnike na janjetinu i kupovati ih. Možete napraviti ilegalne hotele i marinu. Možete se bogatiti, kupovati nekretnine, bjesne aute i jahte, školovat djecu u inozemstvu. Ali nema načina da sa sebe sperete činjenicu da ste pokvarena kriminalna govna. Prva od 1000.
Nadam se da će vijećnici koje smo izabrali u želji da onemogućimo udruženi lopovski pothvat u dobijanju još jednog mandata dobro razmisliti hoće li mu držati ljestve da nastavi pljačku. Jer onaj tko lopovu drži ljestve loš je kao i lopov i nema opravdanja koji bi ga iskupio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mitoloziruska lova 2017-06-05 15:52
Citat Lošinjan:
Netko stalno pokušava dokazati da samo tri ili 4 osobe nisu zadovoljni Lošinjskom idilom. E to vrijeđa mene . A vjerujem da je uvredljivo i za ostale ljude koji znaju da se radi o goloj pljački. Novca, prostora i glasova birača. Prebrojte glasove pa ćete vidjeti da je protiv vas nekoliko tisuća ljudi. I ja sam. Možete vi pisati bre. Možete pisati o reketu ljudi koji se bune a koji nemaju ništa. Možete pokazivati oporbu s ribicom u ruci i prozivati ih za krivolov. Možete lagati. Možete voditi vjećnike na janjetinu i kupovati ih. Možete napraviti ilegalne hotele i marinu. Možete se bogatiti, kupovati nekretnine, bjesne aute i jahte, školovat djecu u inozemstvu. Ali nema načina da sa sebe sperete činjenicu da ste pokvarena kriminalna govna.Prva od 1000.
Bravo Lošinjan, ovo je dosta za vijećnike koje namjerava kupiti HDZ da im u vijeću sve prođe ali bez 4 glasa...
Dakle vijećnike koje će kupiti HDZ i koji će glasati za sve moguće rasprodaje i krojenja planova neka razmisle da za njihove birače su isti kao i HDz ovi korumpirani i podmićivani.
Pretpostavljam da za dosadašnju prodaju i krojenje planova ovi bivši će odgovarati pred zakonom u pravnoj državi a mogu se pridružiti i ovi novi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # KaligulaSamo vlast 2017-06-04 11:37
Bravo cezare, sve znaš. Molim te da svoja buduća saznanja podjeliš sa nama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Povučena zabrana?Vazelin 2017-06-04 14:02
Šta je Nediću, dozvolila ti šefica da se opet javljaš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # gagataMAMA MIA 2017-06-05 09:16
Na Šta je grad spao ???
NA OTVARANJU TRGOVINA JADRANKE ŠALJE U GRADU GRADONAČELNICU SA SVITOM A NA ZAGAZINJINAMA DOGRADPNAČELNIK A SA PAJDAŠIMA, E PA BRAVO ZA INVESTITORA KOJI JE VIŠE POTROŠIO NA DOMNJENAK I OTVARANJE NEGO NA MIZERNO UREĐENIM TRGOVINAMA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Hm hmLjubopitljivi 2017-06-05 09:50
Da li je za pompozno otvorene objekte ishodio građevinske dozvole i MTU?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # persona grataja sam ja Jeremija 2017-06-05 11:12
Citat Ljubopitljivi:
Da li je za pompozno otvorene objekte ishodio građevinske dozvole i MTU?
A što će im građevinska i uporabna dozvola kad imaju Đebića koji se dnevno desetak puta čuje na mobitel sa ministrom turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # LuciferAnđeo 2017-06-05 19:50
A ne vjeruj ni ministru koji stalno švrlja po Lošinju iz dva razloga: već poznatog svima i drugi razlog brljanje poslije izbora oko koalicija uz svesrdnu pomoć prijatelja kačinarija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko anđeo?Za lucifera znam? 2017-06-05 20:24
Ministar švrlja zato što mora ostat sve kako je bilo i kako je obećao i otišao u Zagreb za daljnje pozicije.
Što se tiče prijatelja Kačinarija, zar su opet priatelji?
Tko je anđeo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # na muci se poznaju junaciprstenjak 2017-06-05 22:31
Citat Za lucifera znam?:
Ministar švrlja zato što mora ostat sve kako je bilo i kako je obećao i otišao u Zagreb za daljnje pozicije.
Što se tiče prijatelja Kačinarija, zar su opet priatelji?
Tko je anđeo?
Ministar se vrti po Lošinju jer sastav gradskog vijeća nije po njegovom ukusu pa ga pokušava sa dvoje bivših prijatelja malo redizajnirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # nismo mi anđelivjernik 2017-06-06 09:28
Citat Za lucifera znam?:
Ministar švrlja zato što mora ostat sve kako je bilo i kako je obećao i otišao u Zagreb za daljnje pozicije.
Što se tiče prijatelja Kačinarija, zar su opet priatelji?
Tko je anđeo?
Na Lošinju u zadnje vrijeme nisu viđani anđeli. Dapače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pitanje?Glupan 2017-06-06 17:49
Glupo pitanje, anđeo je Kačinari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Evo meneglupana 2017-06-06 18:42
Znači u Lošinju imamo jednog plastičnog anđela i jednog od krvi i mesa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # MokoloDrugo lice naopaka politika 2017-06-06 13:15
Zna ona da je to Damir Magazin
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # šarlatanikerum 2017-06-06 17:44
Citat Manga:
A ovaj mangup s rukama u džepovima misli u sebi: poslije trećeg slijeda u Velom Žalu radim što hoću...
Najstrašnije od svega je da se naši vijećnici, pročelnici i gradonačelnik prodaju za malo janjetine ili oborite ribe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # barke van, jahte unutraD. Tucović 2017-06-09 20:38
Danas započeli radovi na marini Čikat...kako će završiti vidjet ćemo.
Prvi ispit za novu lokalnu vlast.
Cjeli poduhvat se provodi pod parolom:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # nikad ne reci nikadgustav 2017-06-09 22:19
Citat D. Tucović:
Danas započeli radovi na marini Čikat...kako će završiti vidjet ćemo.
Prvi ispit za novu lokalnu vlast.
Cjeli poduhvat se provodi pod parolom:
Lokalna vlast je još gora od prethodne, jer HNS i IDS su direktno povezani sa HDZ-om a nisu samo obični dizači ruku. Pred biračima će uvijek imati opravdanje da su sve odluke donijeli predstavnici naroda. Predsjednik vijeća će biti Elvis iz HNS-a a dogradonačelnik Nedić će voditi politiku grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pravila i propisisamo za neke? 2017-06-09 23:53
Citat D. Tucović:
Danas započeli radovi na marini Čikat...kako će završiti vidjet ćemo.
Prvi ispit za novu lokalnu vlast.
Cjeli poduhvat se provodi pod parolom:
U lipnju radovi?
Zar se s radovima ne prestaje 15.06.?
To ne vrijedi za sve?
Hoteli su na Čikatu prazni pa s radovi mogu obavljati a ovi naši turisti koji ih j ......?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Parola: NASTAVLJAMO GDJE SMO STALIWrana 2017-06-10 07:57
Citat D. Tucović:
Danas započeli radovi na marini Čikat...kako će završiti vidjet ćemo.
Prvi ispit za novu lokalnu vlast.
Cjeli poduhvat se provodi pod parolom:
Nisi naveo parolu, ali iz Aninog i Antinog frazeraja /zbirke bljutavih fraza/ može se zaključiti da parola glasi NASTAVLJAMO GDJE SMO STALI uz obećanje da će biti još brži i još učinkovitiji. A uz potporu branitelja interesa kapitala IDS-ovca Andrina Maglievca, koji se u Gradskom vijeću već iskazao energičnim protivljenjem povišenju komunalne naknade ruskom kapitalu i tražio da troškove rasvjete Skirine na Čikatu plaćaju građani Lošinja to će im i uspijevati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Marina u uvali ČikatČovjek po mjeri otoka 2017-06-10 17:51
Inicijativa Čovjek po mjeri otoka uputila je gradonačelnici Grada Malog Lošinja upozorenje da se u uvali Čikat izvode radovi na postavljanju marine koja nije u prostornom planu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Privatizacija pomorskog dobraAlibaba 2017-06-12 09:12
Mislim da to nju ni malo ne brine. Vjerojatno je prije nas običnih i nevažnih građana od ministra turizma saznala za sluge kapitala radosnu vijest da je 25. svibnja tada još manjinska Vlada Republike Hrvatske uputila u Sabor konačni prijedlog zakona o koncesijama kojim se uređuje način davanja koncesija ‘za gospodarsko korištenje općeg ili drugog dobra’. Prijedlog je upućen u hitnu proceduru. Kako javlja jedan politički nepodoban medij, Vlada je hitnost postupka opravdala potrebom usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s tri akta Europske unije iz 2014. i 2015. godine, a zbog hitnosti postupka javnost je ostala uskraćena za širu raspravu o ovom prijedlogu, a samim time i bez mogućnosti organiziranog otpora zakonu kojim se na mala vrata uvodi mogućnost de facto privatizacije pomorskog dobra.

"Novi zakon o koncesijama omogućit će još veću razinu privatizacije i devastacije Jadranske obale. I dosadašnje upravljanje pomorskim dobrom pokazalo se kao ciljano kaotično kako bi raznorazni eksploatatori mogli loviti u mutnom, uz nanošenje nepovratne štete okolišu i lokalnim zajednicama"
goo.gl/5OYXQ6
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nsdpektorkapetan 2017-06-10 18:50
Citat:
Inicijativa Čovjek po mjeri otoka uputila je gradonačelnici Grada Malog Lošinja upozorenje da se u uvali Čikat izvode radovi na postavljanju marine koja nije u prostornom planu.
Prijavu poslati i upoznati ministarstvo pomorstva, lučku kapetaniju, gtrađevinsku inspekciju...
A kako je sve u banani, mislim da je to gotovo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 11:33
  Podjele nisu nestale
  Njezin posilni je još gori. Na njegovom fejsu je još uvijek objava Ane Kučić od 30.svibnja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Perokojitestero 22.01.2022 10:56
  Sukob interesa
  Zanimljivo je kako ste se uhvatili Volarica jer vas očito zulja pa mu sada razvlačite i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 09:57
  Mandati rasprodaje
  Anu Kučić je u politiku uveo Kapeli kad ju je skupa s Petro Mašće i Ivanom Fabijanićem ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 07:41
  .
  Vuk dlaku mijenja ćud nikad.
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 06:38
  .
  Onaj kojega Volarić kritizira sigurno se nalazi na pravome putu.
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:35
  Naslov komentara
  Dakle, prema Vašim riečima, Ilovčani za vrijeme tzv. Jugoslavije življahu u "kamenom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 21.01.2022 21:04
  .
  Ima li cjepivo protiv ovo dvoje?
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 21.01.2022 15:30
  ......
  Ilovčani neka krenu sa kopanje tunela to im neće nitko zabraniti
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 21.01.2022 15:14
  Tako kaže Ana
  A Ilovčani uplovili u novo kameno doba 2022.
   
 • Vrijedilo je ...

  A 21.01.2022 14:53
  Ranković
  Mi ćemo dobiti prvi podvodni tunel u Osorskom kanalu
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 14:42
  ....
  Dnevno hr. Hrvatska će dobiti prvi podvodni tunel Šolta-Brač.50mi ljona eura. A mi rampu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 21.01.2022 13:18
  ...
  možda i ona radi od kuće? :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 21.01.2022 10:47
  Estradni nastup i gluma
  Poziranje je njen pravi poziv i njena kvalifikacija. Šta misliš koliko treba vježbati za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 10:24
  Lošinj usluge i protuusluge doo
  Kad shvatiš kako je Volarićeva kćerka ubačena u gradsko vijeće shvatićeš i kako je njezin muž ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 09:04
  Nema vzije
  Umjesto da slijede primjer Ilovika da daju Susku i Unijama po jedan brzi brodić.Koj bi ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 08:58
  Ukazanje
  Ovih dana se nakratko ukazala na ulazu u gradsku kuću. Priča se da ju je probudio USKOK.
   
 • Vrijedilo je ...

  Zz 21.01.2022 08:03
  Hibernacija
  Izgleda da spava zimski san. Na fejsu koji je uredno održavala već dva tjedna zaziva ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...