Stanari naselja Zagazinjine: »Imamo pravo znati«

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

kijac2Stanari naselja Zagazinjine podnijeli su Gradu Malom Lošinju i nizu drugih institucija i poduzeća predstavku sa zahtjevom za uvid u dokumentaciju u vezi s radovima koji se izvode na objektu UPOV Mali Lošinj na predjelu Kijac u neposrednoj blizini naselja »

 

 

 

GRAD MALI LOŠINJ, Riva lošinjskih kapetana 7, Mali Lošinj
VODOOPSKRBA I ODVODNJA CRES LOŠINJ d.o.o., Turion 20/a, Cres
HRVATSKE VODE JADRANSKI PROJEKT d.o.o., Ulica Grada Vukovara 220, Zagreb
HEP OPERATER DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA d.o.o. ELEKTROPRIMORJE RIJEKA, Viktora Cara Emina 2, Rijeka
GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA , PJ u Rijeci, Odjel PGŽ, Blaža Polića 2/I, Rijeka
MINISTARSTVO GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA, Ulica Republike Austrije 20, Zagreb
MINISTARSTVO TURIZMA, Prisavlje 14, Zagreb

PREDMET: UPOV Mali Lošinj - predstavka i uvid u dokumentaciju sukladno pravu na pristup informacijama, traži se

Poštovani,
Ovim putem obraćamo se naznačenim organizacijama/institucijama u naslovu, iz svoje nadležnosti, a u povodu radova koji se izvode na objektu UPOV Mali Lošinj na predjelu Kijac, u neposrednoj blizini stambenog naselja Zagazinjine u Malom Lošinju.

Na današnji dan, 17. lipnja 2015. godine, nažalost kao i prethodnih dana, radovi se izvode intenzitetom gotovo kao i na početku izvođenja radova na navedenoj lokaciji. Od ranog jutra čuje se buka strojeva, buka od bušenja, prolaze ogromni kamioni, na trasi ceste prema UPOV-u strojevi buše, polažu neke kablove; na predjelu gdje su sagrađene građevine UPOV-a, iza glavne upravne zgrade, već neko vrijeme postavljen je zidić koji opasuje veliko područje iza zgrade, a gdje, prema navodima nekih djelatnika na gradilištu, treba doći prostor za smještaj vozila gradske čistoće te servisna radionica istih vozila. Investitor navedenih radova je Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o..

Nadalje, prije dva mijeseca započeti su i radovi investitora HEP Operatera distribucijskog sustava doo, Elektroprimorje Rijeka na izgradnji 10(20)kv kabelskog priključka za TS 10(20)0,4 kv UPOV-Mali Lošinj, a da do današnjeg dana nisu završeni; stoje otkopani dijelovi kanala, nabacano je kamenje i pijesak, stoje ostavljeni strojevi i sve to neposredno iznad plaže Zagazinjine te u neposrednoj blizini naselja Zagazinjine (naselje ima preko devedeset obiteljskih kuća od kojih se gotovo svaka, već 30-tak godina, bavi i iznajmljivanjem turističkih kapaciteta).

Navedeni radovi polaganja energetskog kabela su, nakon peticije građana naselja od 25.3.2015.god., preusmjereni drugom lokacijom (kroz šumu, a ne preko naših nogostupa kako je investitor namjeravao), a da za iste, vjerujemo, nije ishođena potvrda glavnog projekta, a koja nije bila izdata ni za prvotno namjeravanu trasu. O svemu posjedujemo fotodokumentaciju.

Mi stanari naselja Zagazinjine, koji gotovo graničimo sa UPOV-om Mali Lošinj i povezani smo istom prometnicom kroz naselje, nemamo službenih informacija lokalne zajednice ni investitora o tome što je predviđeno graditi građevinskom dozvolom za UPOV Mali Lošinj, kako će kompleks - objekt u konačnici izgledati, kako će se rješiti vanjski izgled područja i njegovo "maskiranje" odgovarajućim hortikulturnim uređenjem, kakva će biti radna organizacija postrojenja, koje službe će u postrojenju djelovati i sl. Ovo je iznimno važno za relativno novo naselje Zagazinjine i njegove stanovnike te turiste i goste koji već godinama ljetuju u našim obiteljskim kućama.

Mi stanovnici ovog dijela Malog Lošinja imamo pravo znati hoće li (i koliko će) izgradnja UPOV-a Mali Lošinj utjecati na našu kvalitetu života i našu egzistenciju! Stoga zahtjevamo od nadležnih službi da nam se, sukladno pravu na pristup informacijama, hitno dostave podaci što je građevinskom dozvolom predviđeno izgraditi na navedenoj lokaciji UPOV-a, je li sve izgrađeno u skladu s istom te što se eventualno još predviđa investirati. Tražimo od nadležnih institucija da na terenu utvrde činjenično stanje, da nam se građevinska dozvola dostavi na uvid odnosno da se pozovu predstavnici stanovnika kako bi se isti upoznali sa projektom te usaglasili optimalan načini korištenja objekta koji nikako ne bi smio ugrožavati našu dosadašnju kvalitetu i standard življenja.

Obzirom na činjenicu da se ulažu velika sredstva iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj, koji u konačnici svi mi otplaćujemo i otpalaćivati ćemo još godinama, pa i stanovnici ovog naselja, imamo pravo znati izvode li se radovi u skladu sa natječajnom dokumentacijom i dozvolama.

Moramo napomenuti da je u Pozivu za nadmetanje Projektiranje, izrada, dobava, izgradnja, montaža, testiranje i primopredaja UPOV grada Malog Lošinja, Klasa: 325-04/10-03/133, Urbroj: 374-1-15-14-211 od 19. II. 2014. (103) bilo predviđeno sljedeće, citiramo: "da izvođač započne s radovima na građevinama početkom lipnja 2014., a završi najkasnije za 11 mjeseci. Vrijeme puštanja u rad uređaja je 4 mjeseca, tako da je ukupno vrijeme za završetak svih aktivnosti 15 mjeseci (vrijeme za usluge projektiranja, izrade, dobave, izgradnje, montaže, testiranja i primopredaje). U ukupno vrijeme uključena je i zabrana izvođenja radova u turističkoj sezoni (15. 6. – 15. 9). Puštanje u rad i testiranjeuređaja planirano je od početka svibnja do kraja kolovoza 2015.".

Navedeno se ne poštuje, radovi kasne te se izvode u periodu ovogodišnje turističke sezone; nije izvjesno postojanje potvrde glavnih projekata za sve što se izvodi, gradilište je otvoreno na dvije "fronte", izgleda očajno, nepropisno i nagrđuje izgled cijelog predjela, a to nije dobra slika za grad Mali Lošinj i njegov turizam (kojeg smo čekali gotovo devet mjeseci, a trajat će, nažalost, dva - tri mjeseca, ako turisti ne odu prije zbog buke radova i naruženog izgleda)!

Molimo za hitno djelovanje,

s poštovanjem
GRAĐANI GRADA MALOG LOŠINJA
u potpisu 75 građana

Komentari: 

014 # KpAps 2015-06-22 22:23
Treba pod hitno podnijeti kaznenu prijavu protiv Kruljca jer je on najveći ljigavac u JKP a i lażov kakvog na svijetu nema.A kad bude u apsu çe da peva brate mili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # di sam tuteka jaupov 2015-06-24 11:24
Treba ispitati opravdanost investicije na izgradjene objekte, koji su izvedeni mimo izdane dozvole, kao i kvaliteta izgradnje umjesto zgrada za servis (montazna hala vrijednosti 400 eura po m2) izgradjene su kao
obiteljske kuce vrijednosti 1500 eura ?
A okolis to je posebna prica, nasip, potporni zidovi ograda itd.itd. to moze rjesiti samo revizija investicije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rupa bez dnaenver 2015-06-24 11:35
Citat upov:
Treba ispitati opravdanost investicije na izgradjene objekte, koji su izvedeni mimo izdane dozvole, kao i kvaliteta izgradnje umjesto zgrada za servis (montazna hala vrijednosti 400 eura po m2) izgradjene su kao
obiteljske kuce vrijednosti 1500 eura ?
A okolis to je posebna prica, nasip, potporni zidovi ograda itd.itd. to moze rjesiti samo revizija investicije.
Svjetska banka koja financira taj projekt već je najavila reviziju investicije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # sve mi plaćamohranitelj tuljana 2015-06-25 14:11
UPOV ne financira Svjetska banka nego porezni obveznici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # -^^-Biba 2015-06-25 16:46
Citat hranitelj tuljana:
UPOV ne financira Svjetska banka nego porezni obveznici.

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # how yes nohranitelj tuljana 2015-06-25 17:48
Pa jeste li pročitali s razumijevanjem to što piše u vašem linku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # WBPero 2015-06-28 11:55
Citat hranitelj tuljana:
Pa jeste li pročitali s razumijevanjem to što piše u vašem linku?
Svjetska Banka daje kredit, a s kamatama ga vraćaju hrvatski porezni obveznici!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Znanje je blagohranitelj tuljana 2015-06-28 13:45
Pa da, Pero, tako je!
Ne znam zašto se nije išlo na opciju financiranja iz EU fondova, mislim da oni pokrivaju 80% troška.
To je po meni veći propust nego što će radovi kasniti par mjeseci, ali što ja znam...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # sitni zubihranitelj tuljana 2015-06-28 15:56
Neka jazavac koji mi je stisnuo minus umjesto toga obrazloži što sam krivo napisao?

Velika većina UPOV uređaja u Hrvatskoj financira se nepovratnim EU sredstvima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # svome sve najgoreNoj 2015-06-24 13:19
upravo je sramotno što se sve radi na Kijcu i oko njega, tutnje kamioni Beton Lošinja i nešto sitno ostalih kooperanata, otkopavaju, ruše, buše, dižu se kompleksi niza zgradurina nejasne namjene, a kao nižu se bjelosvjetske nagrade za otočni suživot sa domaćim stanovništvom. Koliko ja vidim na više lokacija u gradu (Rukavić, Privlaka, Zagazinjine..)u pravo se, u jeku turističke sezone, ugrožava život i egzistencija većine domaćih stanovnika, ali se uredno krase područja gdje ima najmanje stalnih žitelja. Na sramotu lokalne političke vrhuške!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # nemo profeta in patriatukac 2015-06-24 14:02
Citat Noj:
Koliko ja vidim na više lokacija u gradu (Rukavić, Privlaka, Zagazinjine..)upravo se, u jeku turističke sezone, ugrožava život i egzistencija većine domaćih stanovnika, ali se uredno krase područja gdje ima najmanje stalnih žitelja. Na sramotu lokalne političke vrhuške!
Tako je, zato trebamo novu vlast koja će imati sluha za stanovništvo Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # kzaa6kzaa6 2015-06-24 22:19
Citat Noj:
upravo je sramotno što se sve radi na Kijcu i oko njega, tutnje kamioni Beton Lošinja i nešto sitno ostalih kooperanata, otkopavaju, ruše, buše, dižu se kompleksi niza zgradurina nejasne namjene, a kao nižu se bjelosvjetske nagrade za otočni suživot sa domaćim stanovništvom. Koliko ja vidim na više lokacija u gradu (Rukavić, Privlaka, Zagazinjine..)upravo se, u jeku turističke sezone, ugrožava život i egzistencija većine domaćih stanovnika, ali se uredno krase područja gdje ima najmanje stalnih žitelja. Na sramotu lokalne političke vrhuške!
lupetaš gluposti, nisi ni bio na kijcu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # artatoreivozg 2015-06-26 21:32
Danas u naselju artatore su lokalni serifi unistili nase vrtove i zivice u srcu sezone i smece ostavili nama po vrtovima ...u srcu sezone!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # artatoremihujlo 2015-06-26 22:02
To je napravljeno po nalogu komunalnog redara. Više puta su vlasnici kuća pozivani da dovedu u red svoje raslinje koje često ometa promet (druga stvar je što još nije uveden jednosmjerni promet koji se obećava godinama). Morate biti sretni što nisu naplaćene kazne i rezanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sreća u nesrećiPero 2015-06-28 11:56
Citat mihujlo:
To je napravljeno po nalogu komunalnog redara. Više puta su vlasnici kuća pozivani da dovedu u red svoje raslinje koje često ometa promet (druga stvar je što još nije uveden jednosmjerni promet koji se obećava godinama). Morate biti sretni što nisu naplaćene kazne i rezanje
Itekako su sretni, već plaču od sreće!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # zaboravnostKročata 2015-07-01 07:36
Dragi stanari Zagazinjina. Ponosam sam što je naselje Zagazinjine izgrađeno i rješena su mnoga stambena pitanja. Smeta me nešto u Vašem proglasu. Pamtim da su zadnje kuće, znači rubovi grada bile one u kojima danas žive Oto Kersulić i Trilijano Frančišković, sve dalje do Bojčiča i Svetpg Martina su bili pašnjaci, vrtovi i maslinici. Lošinjska plovidba je počela sa izgradnjom naselja za rješavanje stambenih pitanja svojih radnika, pa je čak zaslugom g. Ive Jurekovića u Mali Lošinj otvorena ekspozitura Jugobanke, za lakše kreditiranje građana, što smo svi podržali. Sada kada se grade valjda dvije zgrade na Bojčiču diže se velika buka oko devastacije prostora, a to nije niti 1 posto površine koja je devastirana izgradnjom Vaših kuća. Meni je žao što nisam i ja onda sagradio obiteljsku kuću sa tri, četiri do šest apartmana za ljetno rentanje.Vaši upiti oko postavljenih rokova gradnje i sa izdavanjem građevinske dozvole je na mjestu, ali mislim da trebate biti malo i fleksibilni, kao što ste i Vi sami bili fleksibilni prilikom izgradnje Vaših kuća.Koliko me sjećanje ne vara, niste kojih dvadesetak godina mogli upisati vaše nekretnine kao vlasništvo, jer ste gradili preko stambene zadruge (čini mi se da se zvala "Dražice"). A zašto ? Da se izbjegavaju razni porezi, i tu je Pervan kao zaposlenik zadruge puno pomogao da se "prođe jeftinije" i da se zaobiđu davanja državi.Znam da imate turiste, ali nekada su možda i drugi bili zakinuti bukom, prašinom itd dok ste Vi gradili. Ovo je dobronamjerno, ali što se Vama toleriralo, malo se i Vi strpite za boljitak našega grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # licemjerjehranitelj tuljana 2015-07-03 17:04
Cijelo vrijeme i ja upozoravam na konstantno licemjerje djela stanovnika, koji bi sada, nakon što su preizgradili/na dogradili/izbet onirati sve što su mogli, na svojoj ali i na tuđoj imovini (najčešće bespravno) sada drugima zabranili da rade to isto... sada su puna usta "zakona" i "prava".

Prepun otok divlje gradnje, betonskih mini plaža ispod njihovih ilegalno sagrađenih objekata na pašnjacima sa natpisom "privat".

Podsjećaju nas na jednu našu manjinu, koja se istaknula paležom, granatiranjem i protjerivanjem, a sad su najglasniji oko "ljudskih prava"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prijavi ako imaš saznanjadildo 2015-07-03 17:19
Citat hranitelj tuljana:
Cijelo vrijeme i ja upozoravam na konstantno licemjerje djela stanovnika, koji bi sada, nakon što su preizgradili/nadogradili/izbetonirati sve što su mogli, na svojoj ali i na tuđoj imovini (najčešće bespravno) sada drugima zabranili da rade to isto... sada su puna usta "zakona" i "prava".
A zašto to ne prijaviš nego tu seruckaš. Koliko se sjećam u svezi druge teme o nezakonitostima bahato si savjetovao "prijavi ako imaš sazananja"Citat:
Podsjećaju nas na jednu našu manjinu, koja se istaknula paležom, granatiranjem i protjerivanjem, a sad su najglasniji oko "ljudskih prava"...
Podsjećaju tebe, majmune. Ne trpaj nas ostale u svoju mrziteljsku šovinističku bagru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # dildo nije oštra spravahranitelj tuljana 2015-07-03 19:27
1. Nema smisla danas prijaviti nešto što je napravljeno 80-ih i 90-ih i što je, uostalom, država legalizirala...
2. primijetiti općepoznatu činjenicu da je od svih manjina baš jedna žarila i palila je "mržnja"?
3. "mrziteljsku šovinističku bagru" - zlato mamino, glavno da ti ne mrziš, a ne kao "oni prokleti lopovski fašistoustaški hercegovanski nacionalističko šovinistički kamenjarski homofobni kockastoglavi katotalibani".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # dajmo im da imajuwhat? 2015-07-04 14:40
Stambeno naselje Zagazinjine ja zamišljeno kao skup obiteljskih kuća sa maksimalno tri stana. Većina stanovnika je od obiteljskih kuća napravila mini hotele sa 5-7 pa i više apartmana. Garaže u prizemlju su prenamjenjene u apartmane, izdograđivalo se i nadograđivalo na sve strane, neuvjetni tavani su preuređivani u apartmanske jedinice. Dovoljno je pogledati broj automobilia parkiran duž bilo koje ulice u Zagazinjinama, ne mogu proći ni vatrogasci ni hitna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # soc realizamGizmo 2015-07-03 17:23
Citat Kročata:
Sada kada se grade valjda dvije zgrade na Bojčiču diže se velika buka oko devastacije prostora, a to nije niti 1 posto površine koja je devastirana izgradnjom Vaših kuća.
Znači, devastaciju treba nastaviti zato što se devastiralo za vrijeme socijalizma i Ive Jurekovića i nema da se danas netko buni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ne izvrtatihranitelj tuljana 2015-07-03 19:28
Govorim o današnjim radovima koji imaju dozvole i koji se odvijaju na privatnom terenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Otišo tuljan na kvasinufiga 2015-07-03 19:46
Mislim da više niko ne zna o čemu ti govoriš, a možda ni ti sam ne znaš :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # oteto prokletojure 2015-07-04 07:16
Citat Gizmo:
Znači, devastaciju treba nastaviti zato što se devastiralo za vrijeme socijalizma i Ive Jurekovića i nema da se danas netko buni.
Pitaj ljude u Ćunskom kako je dotični Ivo Jureković otimao poljoprivredno zemljšte privatnim osobama kada se gradio aerodrom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ZaboravnostEro s onog svijeta 2015-07-02 19:31
Kaže komentator da treba biti fleksibilan i tolerirati ono što se toleriralo graditeljima privatnih kuća. Danas su Zagazinjine obiteljsko naselje u kojemu se većina stanovnika bavi turizmom. Njima je uspjeh sezone uvjet opstanka, jer je godina duga, a sezona kratka. Zašto bi netko trebao biti tolerantan prema buci, prašini i povećanom prometu usred sezone? Otočani stalno slušaju tu mantru. Ne bunite se zbog buke u gradu kakve nema ni u europskim metropolama, jer je buka korisna za turizam. Ne bunite se što je luka pretvorena u marinu, jer je to dobro za turizam. Ne bunite se zbog građevinskih radova usred sezone jer su ti radovi važni. Pa što? Građani se pozivaju na pravila, postavljene rokove u dozvolama i štite svoj legitimni interes da zarade u prekratkoj sezoni. Druga je floskula boljitak našeg grada. Tko uopće zna koja je namjena tih zgrada? Tko je išta rekao građanima? Ove su zgrade debelo predimenzionira ne za održavanje postrojenja koje može održavati troje ljudi. Čemu će služiti? Je li u interesu našega grada smještanje tih zgrada na jednom od najatraktivniji h turističkih područja? Je li u interesu našeg grada povećan promet i buka kamiona koji će se tamo odvijati? I nije li interes našega grada upravo interes njegovih građana da ostvare prihode u nekretninama koje su izgradili i da žive u okolišu koji to omogućuje? Tko može reći da ovi ljudi traže previše kad traže informaciju, poštovanje zakona i mirnu sezonu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # neka živi radCK4 2015-07-02 21:24
zanimljivo, a kako opstaju ljudi koji nemaju apartmane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # u divljaka luk i strijelaalfi 2015-07-02 22:00
Citat CK4:
zanimljivo, a kako opstaju ljudi koji nemaju apartmane?
Nikako, čekaju bolja vremena a ona nikako da dođu. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Metla i škovaceraŠkovacin 2015-07-02 23:47
Citat CK4:
zanimljivo, a kako opstaju ljudi koji nemaju apartmane?
Tako da čiste te iste apartmane za xy kn po satu, peru im u praonicama lancune po xy kn po komadu, prodaju namještaj, opremu, posuđe, pločice, lavandine, tuš-baterije i dr. za još xy kn, vrše velike i male popravke, renoviraju, grade, uređuju po xy kuna po metru, satu ili dogovoru, prodaju njihovim gostima sladoled, kavu, alkohol razni, ćevape, ribu s blitvom, suvenire... ili im popravljaju auta, bicikle, motore, sve za novih xy kn. O turističkim agencijama i njihovim masnim provizijama da i ne govorimo. Mogu nabrajati do sutra.
A oni koji "nemaju apartmane" i ne žive od love koju zarade od onih koji "imaju apartmane" su ili zaposleni u javnim i državnim službama ili su penzići s bar dvije penzije (jer s jednom ne možeš na Lošinju preživjeti) ili se bave ilegalnim poslovima.
Jesmo li koga zaboravili? Da, one "koji čekaju bolja vremena" bez puno muke. Preporučam im da se počnu baviti politikom, ako već nisu. I da se skupo prodaju i za te novce si sagrade - apartman. I eto ti "boljih vremena"!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # 1. godina ekonomijehranitelj tuljana 2015-07-03 17:06
Rentna ekonomija je zlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Začarani krug mržnjeNemrzitelj 2015-07-04 00:09
Citat hranitelj tuljana:
2. primijetiti općepoznatu činjenicu da je od svih manjina baš jedna žarila i palila je "mržnja"?
Općepoznata činjenica je da stalno podsjećanje na činove učinjene iz mržnje stvara nove generacije mrzitelja i to - s obje strane. A mržnja razara se dobro u čovjeku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # molim pojašnjenjehranitelj tuljana 2015-07-04 09:18
Dakle želite reći da ne trebamo podsjećati na "činove učinjene iz mržnje" i podučavati o njima; primjerice slučajeve Jasenovca, Dachau, A Zec, Jadovna?

Prepustiti zaboravu, kako ne bismo odgajali nove nemrzitelje? Molim "Nemrzitelja" da odgovori a ostalima se ispričavam na malom skretanju s teme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Imbecilna usporedbaV.F. 2015-07-04 14:27
Citat hranitelj tuljana:
Dakle želite reći da ne trebamo podsjećati na "činove učinjene iz mržnje" i podučavati o njima; primjerice slučajeve Jasenovca, Dachau, A Zec, Jadovna?
Ne ulazim u to treba li ili ne treba podsjećati na navedeno, ali mislim da samo imbecil može reći da ga ljudi koji postavljaju legitimne zahtjeve podsjećaju "na jednu našu manjinu, koja se istaknula paležom, granatiranjem i protjerivanjem, a sad su najglasniji oko "ljudskih prava" ...".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Prosvijetli nasŠkovacin 2015-07-04 00:13
Citat hranitelj tuljana:
Rentna ekonomija je zlo.
Zašto? I kakve veze to ima s iznajmljivanjem apartmana turistima? Prosvijetli nas neuke koji nismo studirali ekonomiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # edukacija nije baukhranitelj tuljana 2015-07-04 08:57
Vi zaista želite da vam pojasnim kakve veze ima rentanje sa iznajmljivanjem?

Zaista?

Ne da mi se. Uostalom i da napišem da dupini spadaju u sisavce, dobio bih standardna dva minusa:)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Uvrijeđena frajlaZlica 2015-07-04 09:14
Pitanjem odgovaraš na pitanje, a samim pitanjem iskrivljuješ smisao sasvim jasnog pitanja; kakve veze ima tvoj maltene religijski sud da je rentna ekonomija zlo s iznajmljivanjem apartmana. A onda umjesto odgovora kao uvrijeđena frajla napišeš da ti se ne da odgovoriti jer tvoji komentari ne izazivaju ushićenje posjetitelja sajta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # O licemjerjuMakjavelist 2015-07-04 00:22
Citat hranitelj tuljana:
Cijelo vrijeme i ja upozoravam na konstantno licemjerje djela stanovnika, koji bi sada, nakon što su preizgradili/nadogradili/izbetonirati sve što su mogli, na svojoj ali i na tuđoj imovini (najčešće bespravno) sada drugima zabranili da rade to isto... sada su puna usta "zakona" i "prava".
Ključno u cijeloj priči je ono "(koji bi) sada drugima zabranili da rade to isto". Protuzakonito i nemoralno ponašanje prvih nikako ne može biti opravdanje za isto takvo ponašanje drugih. Hranitelj tuljana je previše doslovno shvatio lik i djelo Nicoloa Machiavellija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # e daKročata 2015-07-04 08:19
Pa kada se busamo u zakonitosti ili netakonitosti oko Bojčića. Još uvijek ima kuća na Zagazinjinama koje niti poslije 30 godina nisu pravno, odnosno zakonito regulirane. One pravno, papirnato glase na stambenu zadrugu "Dražice". Jedan gospodin Pe.van je uzimao 1.000,oo maraka za sređivanje papira, pa netko ga je bio i prijavio te je jadan odležao oko mjesec dana, a nekima je bio vratio te marke samo da ne dobije prijave. I sada tražite (ne svi) sve moguće nezakonitosti oko izgradnje objekata na Bojčiću koji se financiraju sredstvima Europske unije, a služiti će dobrobiti svih stanovnika Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Karcinom nezakonitostiGost 2015-07-04 08:39
Citat Kročata:
I sada tražite (ne svi) sve moguće nezakonitosti oko izgradnje objekata na Bojčiću koji se financiraju sredstvima Europske unije, a služiti će dobrobiti svih stanovnika Malog Lošinja.
Svaka nezakonitost je sama po sebi na štetu, a ne na korist svih stanovnika Malog Lošinja. Jer je nezakonitost. Nezakonitost je poput karcinoma. Širi se metastazama i na zdrave dijelove organizma. Zato ih treba uništavati i suzbijati dok su još malene, prije nego što se razmašu. Zato pozdravljam svako propitivanje zakonitosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zagazinjacdule 2015-07-04 14:50
Citat Kročata:
One pravno, papirnato glase na stambenu zadrugu "Dražice". Jedan gospodin Pe.van je uzimao 1.000,oo maraka za sređivanje papira, pa netko ga je bio i prijavio te je jadan odležao oko mjesec dana, a nekima je bio vratio te marke samo da ne dobije prijave.
..i ja sam dao tom gospodinu 500 DM da mi sredi papire i dobijem uporabnu dozvolu. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # lud zbunjenogZbunjoza 2015-07-04 15:13
Citat Kročata:
Pa kada se busamo u zakonitosti ili netakonitosti oko Bojčića. Još uvijek ima kuća na Zagazinjinama koje niti poslije 30 godina nisu pravno, odnosno zakonito regulirane.
....
I sada tražite (ne svi) sve moguće nezakonitosti oko izgradnje objekata na Bojčiću koji se financiraju sredstvima Europske unije, a služiti će dobrobiti svih stanovnika Malog Lošinja.
Kakve veze ima što neke kuće na Zagazinjinama nisu pravno regulirane s mogućim nezakonitostima oko izgradnje objekata na Bojčiću? Ne možeš jedne nezakonitosti opravdati drugim nezakonitostima . Da li ja mogu započeti gradnju kuće bez potrebnih dozvola zato što Jadranka nije imala dozvole za radove sve do otvaranja Belvija kad je sve bilo gotovo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Tko o čemu...hranitelj tuljana 2015-07-04 15:50
Nije sporno da zakone o gradnji treba poštivati ali prema komentarima vidimo da je ljudima sporno što o "mogućim" nezakonitostima najviše trube ljudi ogrezli u "stvarne" nezakonitosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Lanjski snijegZbunjoza 2015-07-04 16:25
Citat hranitelj tuljana:
Nije sporno da zakone o gradnji treba poštivati ali prema komentarima vidimo da je ljudima sporno što o "mogućim" nezakonitostima najviše trube ljudi ogrezli u "stvarne" nezakonitosti.
Vrlo važno što je tu ljudima sporno. Gdje su bili kad su se te navodne nezakonitosti odvijale. Sada je to lanjski snijeg, a rasprava o njima trolanje da se zamagle moguće sadašnje nezakonitosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # koliko platiš toliko dobiješnema pritiska 2015-07-04 17:22
trebao bi Vodovod vlasnicima mini hotela zatvoriti vodu za svaki apartman izgrađen na crno
zato stanovnici Malog Lošinja u višim dijelovima naselja ljeti nemaju vodu, jer se oni dole u crnim apartmanima na Zagazinama tuširaju naveliko
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ko bi doli sad je goričentrun 2015-07-04 20:32
Citat nema pritiska:
trebao bi Vodovod vlasnicima mini hotela zatvoriti vodu za svaki apartman izgrađen na crno
kasno je za zatvaranje vodomjera, sada ti isti koji su radili mimo urbanistčkih planova vladaju Lošinjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # nikad nije kasnoVoltaren 2015-07-04 21:42
Citat čentrun:
Citat nema pritiska:
trebao bi Vodovod vlasnicima mini hotela zatvoriti vodu za svaki apartman izgrađen na crno
kasno je za zatvaranje vodomjera, sada ti isti koji su radili mimo urbanistčkih planova vladaju Lošinjem.
Naselje Zagazinjine umjesto 400 ima barem 800 stambenih jedinica, što se naročito evidentira kod potrošnje vode tokom ljetne sezone. Ukoliko neki dijelovi Malog Lošinja ostaju bez odgovarajućeg pritiska radi nečijih bespravno izgrađenih apartmana, onda neka gospoda bespravni graditelji iz Zagazinjina financiraju izgradnju novih vodosprema, pumpi i druge infrastrukture kako bi se izreguliralo stanje kojemu su doprinijeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # U ime jednakosti pred zakonomPuntar 2015-07-05 08:11
Citat Voltaren:
Naselje Zagazinjine umjesto 400 ima barem 800 stambenih jedinica, što se naročito evidentira kod potrošnje vode tokom ljetne sezone. Ukoliko neki dijelovi Malog Lošinja ostaju bez odgovarajućeg pritiska radi nečijih bespravno izgrađenih apartmana, onda neka gospoda bespravni graditelji iz Zagazinjina financiraju izgradnju novih vodosprema, pumpi i druge infrastrukture kako bi se izreguliralo stanje kojemu su doprinijeli.
Kad bi to načelo bilo primijenjeno generalno, bez obzira na počinitelja, loše bi se provela i tvrtka Jadranka d.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # matematičar00 2015-07-05 10:17
Citat Puntar:
Citat Voltaren:
Naselje Zagazinjine umjesto 400 ima barem 800 stambenih jedinica, što se naročito evidentira kod potrošnje vode tokom ljetne sezone. Ukoliko neki dijelovi Malog Lošinja ostaju bez odgovarajućeg pritiska radi nečijih bespravno izgrađenih apartmana, onda neka gospoda bespravni graditelji iz Zagazinjina financiraju izgradnju novih vodosprema, pumpi i druge infrastrukture kako bi se izreguliralo stanje kojemu su doprinijeli.
Kad bi to načelo bilo primijenjeno generalno, bez obzira na počinitelja, loše bi se provela i tvrtka Jadranka d.d.
Unatoč mnogim sranjima po Čikatu dotična firma nije povećavala smještajne kapacitete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Urbanizam po naruđbiDelija 2015-07-04 22:11
Citat čentrun:
Citat nema pritiska:
trebao bi Vodovod vlasnicima mini hotela zatvoriti vodu za svaki apartman izgrađen na crno
kasno je za zatvaranje vodomjera, sada ti isti koji su radili mimo urbanistčkih planova vladaju Lošinjem.
Više ne vladaju. Sada Lošinjom vladaju oni za koje se rade urbanistički planovi po naruđbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zagazine = onkologijaCH4 2015-07-05 08:58
Citat Zbunjoza:
Citat hranitelj tuljana:
Nije sporno da zakone o gradnji treba poštivati ali prema komentarima vidimo da je ljudima sporno što o "mogućim" nezakonitostima najviše trube ljudi ogrezli u "stvarne" nezakonitosti.
Vrlo važno što je tu ljudima sporno. Gdje su bili kad su se te navodne nezakonitosti odvijale. Sada je to lanjski snijeg, a rasprava o njima trolanje da se zamagle moguće sadašnje nezakonitosti.
Nisu se odvijale, nego se već duže vrijeme pa i u današnje vrijeme trajno odvijaju, rastu na sve strane, malo po malo kao metastazirani tumor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lustracijamarko 2015-07-05 14:22
Citat CH4:
Nisu se odvijale, nego se već duže vrijeme pa i u današnje vrijeme trajno odvijaju, rastu na sve strane, malo po malo kao metastazirani tumor.
Imaš praf, novi vlasnici Jadranke su bivši skojevci koji su se dobro uletili u privatizaciju i obogatili se na račun hrvatskog naroda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # sjaši kurtačentrun 2015-07-05 07:32
Citat Delija:
Više ne vladaju. Sada Lošinjom vladaju oni za koje se rade urbanistički planovi po naruđbi.
Da li će ikada Lošinj postati dio pravne države :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # BankrotCipras 2015-07-05 14:08
Laprdate u prazno, Juga i Tito za vrijeme mraka vam je dala da napravite kuće , pa tako su konobari, kuhari, tokari i svi drugi napravili kuće sa apartmanima iznamljivali i zarađivali za život i vraćali kredite koji su otišli u kutiju cigareta , i sve to nije bilo dobro, imali ste poso da ste mogli živjeti od 1 do 31 u mjesecu, imali ste doktora i operaciju bez obzira dali ste bili direktor ili radnik, onda ste rekli da je dosta mraka i da želite svijetli i svjetliti ćete ko lampion jar robovlasnički sistem i kapitalizam koj ste izabrali natjerati će vas da vrlo brzo sve te kuće prodajete jer kapitalizam želi da radiš , ali da ne stvaraš nego da preživljavaš to je projekt u koj na guraju sve vlade , da rintate od jutra do mraka za preživit i ništa više, to je projekt koj će se brzo ostvariti u Hrvatskoj , prdviđam sličan scenarij iz Grčke u Hrvatskoj vrlo brzo jer to je projekt EU skupa sa MMF uništiti države i vladati njima kako vlastodršci kažu pa kad vam kažu da vam je dosta 50 eurqa na tijedan da živite onda ćete se svi osvijestiti i vidjeti di vas vodi kapitalizam i hoštaplerska bagra koja je na plaći od 30000 eura mjesećno, živi bili pa vidjeli no crno nam se piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Korak naprijed - korak natragTiramola 2015-07-05 15:05
Citat 00:
Unatoč mnogim sranjima po Čikatu dotična firma nije povećavala smještajne kapacitete.
Istina, nije povećala kapacitete, ali je na štetu svih nas zapasala najvrjedniji prostor Čikata, koji ćemo idućih xy godina gledati "iza žice" i uz masnu naplatu. Toliko o veličini učinjene štete, a sve u ime Napretka i Modernizacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Kalimero 2015-07-05 15:26
Citat Tiramola:
Citat 00:
Unatoč mnogim sranjima po Čikatu dotična firma nije povećavala smještajne kapacitete.
Istina, nije povećala kapacitete, ali je na štetu svih nas zapasala najvrjedniji prostor Čikata, koji ćemo idućih xy godina gledati "iza žice" i uz masnu naplatu. Toliko o veličini učinjene štete, a sve u ime Napretka i Modernizacije.
i za sve to se opet možeš samo žaliti Vodovodu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # poslije je.anja nema kajanjaManhattan 2015-07-05 16:14
Citat Tiramola:
Istina, nije povećala kapacitete, ali je na štetu svih nas zapasala najvrjedniji prostor Čikata, koji ćemo idućih xy godina gledati "iza žice" i uz masnu naplatu. Toliko o veličini učinjene štete, a sve u ime Napretka i Modernizacije.
Napredak i Modernizacija su posljedica Pretvorbe i Privatizacije. Ukoliko zadnjih 25 godina nisi proveo izoliran negdje na južnom polu, onda si valjda čuo za ta dva pojma i popratne efekte istih. Je.ote, prodali ste firmu, zadovoljno strpali u džep 100, 200, 300 tisuća kuna, a sad se žalite što novi gazda upravlja firmom na svoj način.
Pije 500 godina nizozemski doseljenici su od lokalnog indijanskog plemena kupili Manhattan za robu u vrijednosti 24 dolara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Priča o prodaji je malo drugačijaTrik majstor 2015-07-05 17:11
Citat Manhattan:
Je.ote, prodali ste firmu, zadovoljno strpali u džep 100, 200, 300 tisuća kuna,
Okolnosti prodaje firme ruskom kapitalu nisu baš tako jednostavne. Prvo su par vlasnika paketa dionica za puno više nego samo 100, 200, 300 tisuća kuna prodali preko 50 % Jadranke. A onda je većinski vlasnik objavio da neće biti dividende, da želi preuzeti sve dionice, i da se Jadranka povlači sa Burze. Ljudi su se pitali što će im onda dionice i uplašili se da ih zbog povlačenja s burze neće moći prodati (namjerno si širila ta glasina). A bilo je i drugih načina uvjeravanja da ih prodaju. I onda je nastao stampedo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # transparentna prodajadante 2015-07-05 18:54
Citat Trik majstor:
Okolnosti prodaje firme ruskom kapitalu nisu baš tako jednostavne. Prvo su par vlasnika paketa dionica za puno više nego samo 100, 200, 300 tisuća kuna prodali preko 50 % Jadranke. A onda je većinski vlasnik objavio da neće biti dividende, da želi preuzeti sve dionice, i da se Jadranka povlači sa Burze. Ljudi su se pitali što će im onda dionice i uplašili se da ih zbog povlačenja s burze neće moći prodati (namjerno si širila ta glasina). A bilo je i drugih načina uvjeravanja da ih prodaju. I onda je nastao stampedo.
Sve je to odigrano po PS-u, a glavni igrači bili su članovi uprave Jadranke koji su ujedno bili i najveći dioničari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # u ritmu muzike za plesJura 2015-07-05 19:29


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  LUSSIGNANO 20.04.2018 23:27
  .....
  kada bi gradonačelnica i podnjela ostavku, pa se ponovno kandidirala, narod bi glasao upravo ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Ravnatelj plaže 20.04.2018 23:24
  Nitko ne halucinira od vode iz Vranskog jezera
  Naravno da se dogodilo, nije bilo zaštitara pa su prisutni građani morali obuzdavati ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Tuta 20.04.2018 22:44
  Bugarin
  Ajd barem da neko zna, pametnjakoviić
   
 • Parapsihologija kao politika

  Rio Mare 20.04.2018 22:22
  lubrikant
  Džebo se trudi svima na vlasti uvući u šupak, i za sada mu dobro ide.
   
 • Mali Lošinj konačno dobio kino 21. stoljeća

  Brianna 20.04.2018 22:21
  Mali Lošinj konačno dobio kino 21. stoljeća
  What'ѕ Happening i am new to this, I stumbled upon tһis I've found Ӏt aƄsolutely uѕeful and ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  rip kirby 20.04.2018 22:16
  mali od fešte
  Bome ovaj Milutin rasturio Jadranka trgovinu ko beba zvečku. :cry:
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Monty biker 20.04.2018 21:44
  Raspravi je kraj
  Citiram iz kobase od teksta: Dokazao sam što sam htio, i za mene je time rasprava ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  odvjetnik 20.04.2018 21:39
  market
  Nisu napisali da će i protiv organizatora podnijeti prijavu radi loše organizacije i ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  hranitelj tuljana 20.04.2018 21:15
  šuvarica
  Gle, ne da mi se... pa i u onoj kobasi od teksta koju si zalijepio piše tko je organizator...p ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Robinzon 20.04.2018 21:10
  Koncesija sebi
  Možda se vama svima čini da je koncesija data sebi glupost, ali to je samo privid. kad ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Monty biker 20.04.2018 21:00
  Ponos minusima
  To i jeste isto. Ne možeš reći da suorganizator nije organizator, jer organizator je zajedno ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  hranitelj tuljana 20.04.2018 20:51
  trauma misli
  Organizator, suorganizator.. . vidim da je nekima to isto i stoga malo zbunjujuće... trebao ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  gost 20.04.2018 20:21
  Nije za sve
  Kako je bivši gradonačelnik rekao ~ mjesto ugodno za život. Nije precizirao za koga.
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Indiana Jones 20.04.2018 20:12
  morbidno
  Ja tu ne bih legao ni da me lancima okivaju.
   
 • Parapsihologija kao politika

  veloselac 20.04.2018 20:06
  market
  nedostaje samo Butković, Kapeli se sa Milutinom ispred marketa uslikao dan ranije
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Gost 20.04.2018 19:54
  HT-mentol
  Hranitelj tuljana je mentol...objekt ivno je zaostao u mentalnom razvoju a subjektivno ima ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  Homo balcanikus 20.04.2018 19:33
  Pjesma, piće, batine, prava fešta
  Ovo je moguće samo u Malom Lošinju. Otvara se mala trgovina koja je radila 50 godina, pravi ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Monty biker 20.04.2018 19:16
  Uloga Jadranke u organizaciji Downhila
  Ja mislim da si ti trebaš naći život umjesto što pišeš gluposti na ovom portalu i skupljaš ...
   
 • Gradonačelnica ili Super(wo)man

  Gost 20.04.2018 18:48
  Šta ono lud radi zbunjenom ?
  A bi li ti nama konačno dojavio tko to još osim gradonačelnice Gradskom vijeću predlaže ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  gost 20.04.2018 18:25
  Grobnica za morsku sirenu
  Dobio je i ovaj prekrasni antički sarkofag i.imgur.com/QF1zIQq.jpg ...
   
 • Parapsihologija kao politika

  baksuz 20.04.2018 15:40
  imam lud da sam papir
  Šofer završio u reštu pa drugi put neće dirati Velikog direktora !
   
 • Parapsihologija kao politika

  Snob 20.04.2018 10:23
  Sponzorirane vijesti
  Nisi pogodio :lol: Otvorenje marketa u Velom je u sponzoriranim medijima prešućeno. Vjerojatno ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Frodo 20.04.2018 09:41
  Neki kažu ...
  Ja na primjer mislim da si to što kobajagi "neki kažu" podmetnuo uz ovaj članak da odvučeš ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Kurvar 20.04.2018 09:37
  Mala je pala...
  Na simboličkoj razini bi možda bilo prikladnije kazati da se ne radi o vjenčanju već o ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  mrtvaška 19.04.2018 18:39
  ima li kraja nesposobnosti
  Eto, to je naša nepogrešiva gradonačelnica. Nesposobna i bahata. Ona i njen zamjenik da ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Fiat lux 19.04.2018 18:26
  Ciljani šlamperaj gradske vlasti
  O razbarušenom koncesioniranju , a u svezi koncesije za javnu rasvjetu na Čikatu pisala je ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  La Bicicletta 19.04.2018 18:23
  Foresta
  Hranitelju tuljana, Kažu da je nekad bolje šutjeti nego otvoriti usta. Šuma je odavno ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  hranitelj tuljana 19.04.2018 17:24
  Idem i ja na Downhill
  Neki kažu da je sreća što Downhill ne organizira Jadranka jer bismo u protivnom imali desetke ...
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Bumblebee 19.04.2018 13:35
  najljepša plaža je prirodna plaža
  volim-losinj.org/.../... (http://www.volim-losinj.org/razno/2709-svastara#comment-52515)
   
 • Kad ne znaš što bi, traži koncesiju

  Zumba 19.04.2018 13:10
  Ravnanje reljefa
  Ali dobio je i ravno dno umjetničkim uklanjanjem prirodnih stijena u obalnom podmorju uvale ...