Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinj usluge: Povreda prava građana

Korisnička ocjena:  / 33
LošeNajbolje 

parkingDana 23. lipnja poduzeće Lošinj usluge prisvojilo je javnu površinu u ulici Bože Milanovića na kojoj su se godinama parkirali osobni automobili stanara koji gravitiraju tom dijelu grada, na način da su bojom označili parkirna mjesta i ugradili preklopne uređaje za blokiranje parkirnih mjesta. Prisvojena parkirna mjesta istog su dana prodana nekolicini povlaštenih građana, bez javnog natječaja, bez transparentnih kriterija po kojem su se parkirna mjesta dodijelila i bez isticanja cijene i obrazloženja formiranja cijene. Javni poziv je postavljen na Internet tek nakon što je prošao rok za isti, što može potvrditi nekoliko svjedoka koji su bili zainteresirani za zakup parkirnih mjesta i pratili web stranicu Lošinj usluge kroz cijeli mjesec lipanj. Time je ozbiljno povrijeđeno ustavno pravo svih građana na jednakost i ravnopravnost »

Najmanje dva ili tri parkirna mjesta tako su bez poznatih kriterija dodijeljena građanima koji imaju svoja dvorišta tek nekoliko metara dalje od parkirališta u koje su do sada parkirali svoja vozila i time odavno imali riješen svoj problem parkirnog mjesta, pojedini građani dobili su i do dva parkirna mjesta, a više parkirnih mjesta dodijeljeno je strancima, što se vidi iz fotografija u prilogu. Time je načinjena nepravda stanovnicima grada koji su također bili zainteresirani za parkirno mjesto, no očito su parkirna mjesta dodijeljena prethodnim dogovorom 'ispod žita' zbog čega nije ni objavljen javni natječaj. Također, postavljanjem blokirnih rampi onemogućen je dolazak i parkiranje vatrogasnih i vozila hitne pomoći, te dostava robe, drva za ogrijev, plinskih boca i sl. za građane koji nemaju svoja vozila i ovise o tuđem transportu. Stoga postavljamo pitanje policiji da odgovori dali su postavljeni blokirni uređaji u skladu s propisima o sigurnosti prometa. 

Također postavljamo pitanje pročelnici odjela za komunalni sustav po čijem odobrenju je gradsko poduzeće prisvojilo javnu površinu koja služi kao javno dobro svim stanovnicima, smiju li dolje potpisani stanovnici osnovati poduzeće i prisvojiti neku javnu površinu te ju prodavati za parkiranje, te temeljem kojih kriterija je dodijelila parkirna mjesta bez javnog natječaja, zbog čega komunalni redari kažnjavaju zbog parkiranja vozila lokalnog stanovništva koja ne ometaju promet, a istovremeno toleriraju parkirana vozila na mjestima na kojima evidentno ometaju promet (raskrsnice i okuke) pojedinih uvaženih građana te po kojim kriterijima dodjeljuju parkirna mjesta strancima koji ne stanuju u gradu.

■ Postavljamo pitanje komunalnom redarstvu, temeljem koje odluke je bivši komunalni redar, a sada umirovljenik, prisvojio dva parkirna mjesta pored svoje nekretnine, a posjeduje garažu u koju može ući vozilom sa ceste i zašto to toleriraju.

■ Pitanje gradonačelnici Malog Lošinja, zbog čega tolerira netransparentne i zakonski sumnjive radnje koje provode pročelnica odjela za komunalni sustav, komunalno redarstvo i gradsko poduzeće Lošinj usluge u gore navedenom događaju. Što kani poduzeti u svezi tog problema kako bi ispravila nepravdu nanesenu građanima? Isto pitanje vrijedi i za gradske vijećnike HNSa i IDSa, i na koji način misle zaštititi interese domaćeg stanovništva.

■ Nadalje, tražimo da se ugovori o dodijeljenim parkirnim mjestima smjesta ponište jer su nezakonito sklopljeni kao i uklone blokirne naprave te da se na prvoj sjednici gradskog vijeća raspravi o kriterijima za dodjelu parkirnih mjesta i to po načelu pravednosti i jednakosti za sve lokalne stanovnike i kriterijima za izračun cijene parkirnih mjesta koja bi za domaće stanovništvo za cijeli grad trebala biti simbolična.

■ Budući da je evidentno da predmetno parkiralište od samo 8 parkirnih mjesta nije dovoljno da zadovolji potrebe svih lokalnih stanovnika po kriteriju pravednosti i načelu 'jedno vozilo, jedno parkirno mjesto, jedna adresa nekretnine' zahtijevamo da se predmetno parkiralište ostavi slobodno kako je bilo i do sada, a da se stanovnicima koji tu parkiraju omogući besplatno parkiranje dok se za sva druga vozila uvede naplata parkinga po cijenama koje bi bile destimulirajuće za parkiranje dulje od 15 minuta, a da se vozila nelokalnog stanovništva koja budu parkirana dulje od 24 sata prisilno uklone specijalnim vozilom i naplati kazna.

■ Također tražimo da se za drugo, treće i t.d. vozilo sa iste adrese plaća komercijalna cijena za parkiranje ili rezervirano parkirno mjesto.

Ako ne budemo zadovoljni odgovorom i reakcijom gradske vlasti spremni smo iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva poput prijave državnom odvjetništvu i tužbe ustavnom sudu kako bi smo zaštitili svoja Ustavom zajamčena prava.

Skupina ogorčenih građana

park1

park2

 

park3

Komentari: 

124 # Sve ostaje istoOporba 2017-07-07 16:00
A što ste vi mislili kad ste u koloni izlazili na izbore, da ako zamijenite kralja za kraljicu da će sve biti polje, pijuni koji vode igru ostali isti, sad gledajte od kud vedri a od kud oblači. Moja sućut
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # republika raspašojpomet 2017-07-07 16:52
Citat Oporba:
A što ste vi mislili kad ste u koloni izlazili na izbore, da ako zamijenite kralja za kraljicu da će sve biti polje, pijuni koji vode igru ostali isti, sad gledajte od kud vedri a od kud oblači. Moja sućut
Puno je gore nego kad je bio kralj imao si se barem kome obratiti, a sada svako hoće biti novi kralj dok kraljica ne zna tko joj radi iza leđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Svi sve znajuOprba 2017-07-07 17:11
Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina. Baš me zanima da li će uopće dati odgovor. Posebno no me zanima odgovor Andrina Maglijeza (IDS) Jel ovo što je rekao da će on promijeniti politiku Lošinja. Sad ti je prilika. IDS je doveo na vlast Garija, sada Anu pa bih bilo korektno prema biračima koje je prevario da da objašnjenje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # totalno neustavna kategorijalošinjska perilica 2017-07-07 17:37
U Zagrebu, Rijeci i drugim većim gradovima se parking naplaćuje u centru grada koji je podijeljen na zone, ali se ne naplaćuje u stambenoj periferiji.
U Malom Lošinju se vlast ponaša kao da su im građani krava muzara, pa naplaćuje parkiranje gdje god stigne, Bože Milanovića, Creska, Osorska ulica, naplata parkinga u totalno stambenoj zoni kako bi Lošinj usluge mogle djelovati kao bankomat HDZovoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ParkingVipvipppp 2017-08-10 12:57
Cak je i uvala mrtvaska koncesionirana losinj parkingom,dok u velom losinju domaci čovjek ne moze dobiti parking sa klapnom,a talijan je dobio tri klapna.pa sta je to????kaos,nere d,pljacka....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # vaš direktorkomunalac 2017-07-07 19:54
Glavno je pitanje:
Da se izvrši revizija svih besplatnih kArtica ( jer su one date po partijskoj liniji prsten hdz, a uz njih prošle naplate na crno ostalih kartica.
Parkirna mjesta isto tako na koji način dvostruka cijena.
Nadalje kako pored tolikih novih parkirnih mjesta i dalje malo veći prihod.
Kako gradska firma može prodavati izgrađene nekretnine ?
Pa vidi se iz priloženog kako živi Vaš direktor, na visokoj nozi, kupuje stan (pardonj od kredita), kupuje terene, aute i robu za firmom...A kako je donator prstena a mentor dogradonačelnik možda snim i u dilu nema straha idemo dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # renthranitelj tuljana 2017-07-07 20:43
Ne znam, ovaj opis postupanja sa parkirnim mjestima već godinama vrijedi za postupanje sa vezovima, pa nikom ništa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Popu ŠimiVeselko 2017-07-09 00:34
Seri, seri moj golube bijeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # BosnaPrstenac 2017-07-08 21:47
Za sve je kriv Prsten i njegovi članovi koji su postavili tog direktorcica Kljaica Koji je pun sebe sve zna i u sve se petlja a ima placu kao ministar u vladi RH. Zaposlio je dvadesetak neradnika i normalno da mora uzeti sva parkirna mjesta kako bi mogao podijeliti plaće !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # došla cica na kolicaferkonja 2017-07-09 13:59
Citat Prstenac:
Za sve je kriv Prsten i njegovi članovi koji su postavili tog direktorcica
Kljaica Koji je pun sebe sve zna i u sve se petlja a ima placu kao ministar u vladi RH . Zaposlio je dvadesetak neradnika i normalno da mora uzeti sva parkirna mjesta kako bi mogao podijeliti plaće !
Jel istina da je u tijeku revizija poslovanja u Lošinj uslugama i da se direktoru ne piše dobro ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # lošinj grabež d.o.o.Il buono il brutto il cattivo 2017-07-09 16:02
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # HDZ-ov bankomatšišmiš 2017-07-09 17:19
Citat Il buono il brutto il cattivo:
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Osnovali su je Milan i Gari, da bi ubrzo gubernator preuzeo kontrolu i ubacio svoje kadrove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # $$$crnilo 2017-07-14 06:57
lošinjska FIMI Media
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # quo licet Jovi non licet bovicalimero 2017-07-10 08:01
Citat Il buono il brutto il cattivo:
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Prva direktorica firme je maknuta jer je ostvarila neki mali gubitak u poslovanju, drugi direktor je smijenjen jer je dao pozajmicu privatnoj tvrtki, a ovaj direktor daje besplatne kartice za ulazak u grad svojim pajdašima i nitko ga ne zove na odgovornost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Pozvati na odgovornost!Pajdo 2017-07-10 09:07
Citat calimero:
ovaj direktor daje besplatne kartice za ulazak u grad svojim pajdašima i nitko ga ne zove na odgovornost.
Odgovaraće što nije podjelio više da HDZ na izborima pobjedi uvjerljivije od samo 40 posto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # PljačkaMarko 2017-07-11 11:22
Lošinj usluge je hrpa političkih uhljeba i parazita koji nam naplaćuju našu imovinu.Direkto r je kupio diplomu poznatog prometnog fakulteta i zaposlio hrpu nesposobnih lijenčina .To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # konkvistadorrotar 2017-07-11 15:58
Citat Marko:
Lošinj usluge je hrpa političkih uhljeba i parazita koji nam naplaćuju našu imovinu.Direktor je kupio diplomu poznatog prometnog fakulteta i zaposlio hrpu nesposobnih lijenčina .To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
...itekako je potrebno da potjera domoroce sa otoka i dovede svoje zemljake.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Pohlepa je moja furkaSponzoruša 2017-07-11 21:33
Ovaj je barem kupio diplomu, a ona dotepenka isto uhljeb i parazit bez ikakve diplome još tu na otoku i laže da je završila fakultet, a u svom gradu laže da je tu uspješna poduzetnica koja zarađuje brdo love na glupim, zaostalim, primitivnim, bogatim otočanima kao neće se saznati. Sve biser do bisera, pametnjaković do pametnjakovića, a ni obrazovanja, ni znanja, ni uspjeha, a tuđim k..... svi znamo lupati. Dosta mi je i naših domaćih uhljeba i parazita još nam samo trebaju ovi sa strane koji nisu uspjeli u ničemu u svom gradu, a nisu ni tu, samo su došli iz čistog interesa omastiti brk i adio. Kakvi ljudi bez srama i obraza. Da mene zovu Veprica Veličanstvena Uhl[cenzurirano ]vić bilo bi mi neugodno iz kuće izaći, ali očito nismo svi isti. Nadam se da će ubuduće više doseljenika biti poput gospođe Genov.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # dosta je pljačkearmin 2017-07-12 09:48
Citat Marko:
To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
Treba prepoloviti broj uhljeba i u Lošinj usluge i u Komunalnom i u Vodovodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Pljačka?Nastavak slijedi. 2017-07-12 12:14
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?

Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Neznam koliko je sati proveo u Elektro - vodi.
To smo svi znali i to smo svi platili, spominjalo se više od 1.000.000,00 kuna?

I što smo svi mi napravili? Ništa samo prepričavali kao sada tu.

Rajo, ofce, mona ali dokle? I onda opet glasate za iste?
Štupidi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Oskar za dobru glumugost 2017-07-12 13:22
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # IzboriMarko 2017-07-12 14:08
Citat gost:
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ✨✨✨✨✨Livio 2017-07-12 15:37
Citat Marko:
Citat gost:
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Uz Novi list koji izvješćuje samo o Jadrankinim nagradama i priznanjima i Mihin razglas zvan Radio Jadranka Radio Lošinj (jer Jadranka je Lošinj, a Lošinj je Jadranka, zar ne?) mnogi su ostali u neznanju. Nisu znali da IDS i HNS nisu oporba, nego sluge HDZ-a i da su poslušno glasovala za sve što je zahtijevao investitor kakvog je Cappeli mogao samo poželiti. S HDZ-om tada u vanbračnoj vezi bili su podčinjeni partner, no i sada kad su sklopili službeni brak s HDZ-om ali i s HRAST-om to će u duhu svjetonazora HRAST-a i ostati. HDZ i HRAST će biti prvotni, a Andrino i Elvis će ostati drugotni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # čuvari logoraberija 2017-07-12 16:09
Citat Marko:
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Tako je Marko, svi znaju i svi podržavaju ovakvu vlast i rasprodaju cijelog otoka. U ovoj priči nema nevinih, jesu li kupljeni ili samo obmanuti nije uopće važno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Pljačka?Nastavak slijedi. 2017-07-12 12:24
Zaboravih, jedan primjer.

Trebam novi priključak za vodu, do sada si otišao u Elektro - vodu dogovorio sve, dobio uplatznicu, platio što treba.
Nedugo nakon toga dobio si novi priključak.

Na proljeće odem u Elektro - vodu za novi priključka međutim više nije nadležda ista osoba.
Kontaktiram nekog šefa, pa me on uputi na službenicu.
Dogovor je da se mora ići na lice mjesta da se vidi što treba napraviti, dobro nije problem.
Nakon nekog vremena zovem kada ćemo ići?
Ajoj mi smo već bili ali vaše ćemo naknadno.
Dobro ,čekam, zovem u VI mj kada ćemo obići mjesto gdje trebam novi priključak?

Ajoj, službenica koja je to radila više ne radi, sada to ima druga osoba a ona je nova pa kada se uhoda.
Znate sada je VI mj radovi se ionako ne mogu izvoditi - zabrana pa ćemo to na jesen.
Što mi je drugo preostalo već reći dobro, hvala.
Na jesen slijedi možda i neki nastavak.

Uglavnom prije si kontaktirao osobu i brzo riješio a sada uhljeba ima previše pa se niti nezna tko je za što zadužen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ?gost 2017-07-12 18:04
Zašto si išao u Elektro-vodu, oni se ne bave time već nekih 30 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # elektrovoda 2017-07-12 23:22
Citat gost:
Zašto si išao u Elektro-vodu, oni se ne bave time već nekih 30 godina.
Dvadesetsedam (27) godina da budemo točni!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # električnavoda 2017-07-13 18:48
Kako bi rekao jedan uvaženi gospodin:"Morao si malo posoliti"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # parkingparking 2017-07-14 07:23
Prekjučer su stupići za parkirinje maknuti,da li to znači da je dir. Lošinj Usluge priznao veliku grešku u poslovanje te da li znači da sada možemo očekivati njegovu ostavku??
Da li netko zna tko je dobio dozvolu za postavljanje drvenog šanka u uvali pijeski??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ŠtandOPG 2017-07-14 09:57
Nije šank nego štand za prodaju povrća iz obližnjeg vrta ,to je neki povratnik iz Njemačke koji tamo ima vrtove i maslinike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # parkingpromatrac 2017-08-06 12:23
Komunalni redar, sada umirovljenik, uzurpator parking mjesta likuje. njegovo je ime maknuto .sve se vratilo na staro
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # hdzkradeze 2017-08-11 21:51
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # kud plovi ovaj brodgudan 2017-08-11 22:08
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Najnoviji događaji u Lošinju doveli su svu silu policije na ovaj otok i istražuju se mnogi do sada nedodirljivi likovi. Obračun kod Koralja i podmetanje požara na Čikatu u neposrednoj blizini luksuznih vila otvorili su pandorinu kutiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # Požar na ČikatuHaračić 2017-08-12 16:59
Citat gudan:
Najnoviji događaji u Lošinju doveli su svu silu policije na ovaj otok i istražuju se mnogi do sada nedodirljivi likovi. Obračun kod Koralja i podmetanje požara na Čikatu u neposrednoj blizini luksuznih vila otvorili su pandorinu kutiju.
Svašta nešto ružnoga nam se događa zadnjih tjedana... a kiša nas zaobilazi već mjesecima, čak su i smokve objesile lišće. Požar na Čikatu pokazao nam je koliko smo krhki - da je ona suha nevera došla samo pola sata ranije, izgorio bi čitav Čikat, a možda i dio grada. Šuma je neodržavana, zagušena niskim raslinjem i srušenim borovima, a hidrante nitko ne provjerava godinama, pa tko zna koliko ih je uopće i ispravno. Ako je istina da je požar bio podmetnut, nitko više na ovom otoku ne može mirno spavati. Vrijeme je da se svi trgnemo i počnemo našu stoljetnu borovu šumu shvaćati ozbiljno i s poštovanjem. Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # gori borovinaomer 2017-08-12 17:25
Citat Haračić:
Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # O tempora, o morisHaračić 2017-08-12 23:46
Citat:
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pozdrav sa Kijcadomaći 2017-08-13 07:48
Citat Haračić:
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Citat:
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Nekada davno, prije tridesetak godina su građani u slobodno vrijeme sa voki-tokijima patrolirali Čikatom po utvrđenom rasporedu.
misliš li da građani i danas, kada im je na privatiziranom Čikatu uskraćen pristup na plaže, i na kojemu se u najmanju ruku osjećaju nepoželjno, trebaju sa istim žarom štititi "našu" šumu na Čikatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Muda pod bubregegost 2017-08-13 08:24
Citat Haračić:
Citat:
Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Prodaješ nam muda pod bubrege. Za Čikat i dobra na Čikatu neka se brinu vlasnici i oni koji od Čikata imaju koristi. Ne živimo svi od Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kibidabiHomer 2017-08-13 09:38
Citat Haračić:
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom,
Prodati će nekim drugim Rusima, Turcima ili Arapima. U čemu je razlika?Citat:
a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Vrlo profinjena demagogija. Kada netko na ovakav način pokušava senzibilizirati građane pozivajući se na njihovu djecu, odmah osjetim još jedan pokušaj manipulacije i prevare.
Na našu djecu je trebalo misliti prije prodaje, koncesioniranja i urbanizacije Čikata, na način kako je to napravljeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Briga za ČikatFoca 2017-08-13 10:24
Citat Homer:
Citat:
a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Vrlo profinjena demagogija. Kada netko na ovakav način pokušava senzibilizirati građane pozivajući se na njihovu djecu, odmah osjetim još jedan pokušaj manipulacije i prevare.
Na našu djecu je trebalo misliti prije prodaje, koncesioniranja i urbanizacije Čikata, na način kako je to napravljeno.
Na našu djecu se u gradskoj vlasti nije mislilo kad su se donosili prostorni planovi i pritom ostavilo Čikat bez ikakve zaštite na milost i nemilost investitora. Ali mislilo se na svoju djecu i dobro ih opskrbilo. Pa nek sad Garieva, Badurinina, i Nedićeva djeca brinu o Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # AmbrozijeHaračić 2017-08-13 21:36
Čikat je nekada prije Garija bio zaštićen ,danas su šume devastirane ,povijesne vile srušene i napravljene "starije" a plaža pretvorena u privatnu prćiju Garijevih financijera koje se samo može poželjeti.Nikad a u povijesti ovdje talijani nisu donijeli ništa dobro.Sve što je u Lošinju napravljeno ,napravila je Austrougarska a poslije su lopovi samo uništavali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # TovariDS 2017-08-12 20:15
Citat Haračić:
Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Ionako smo ostali bez Čikata. Zato neka to rade oni kojima Čikat pripada, tj. vlasnici privatnih vila na Čikatu i Jadranke kojima je Gradska vlast omogućila da ga dobiju u koncesiju. Sada bi još samo trebalo da se na naš teret održava i obnavljanja šuma nakon što smo im izgradili kanalizaciju. Zar smo takvi tovari?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # izdajice roda svogaalan ford 2017-08-12 21:58
Citat DS:
Ionako smo ostali bez Čikata. Zato neka to rade oni kojima Čikat pripada, tj. vlasnici privatnih vila na Čikatu i Jadranke kojima je Gradska vlast omogućila da ga dobiju u koncesiju. Sada bi još samo trebalo da se na naš teret održava i obnavljanja šuma nakon što smo im izgradili kanalizaciju. Zar smo takvi tovari?
Nismo mi tovari nego oni koji nas vode, a oni odlučuju. Tako su odlučili da se smanji prolaz za pješake kod Koralja i Galeba da bi ugostitelji dobili veću terasu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # gori na VelopinuOpet 2017-08-13 11:44
neka barka na moru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ispravakugo 2017-08-13 12:03
Citat Opet:
neka barka na moru
nije na Velopinu nego ispred zgrade grada u samom centru, te nije barka nego jahta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Opet 2017-08-13 12:16
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Atraktivno u p.m.gost 2017-08-13 13:10
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # gospodine zašto si nas napustiojosua 2017-08-14 07:26
Citat gost:
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...
www.youtube.com/.../
Trebao bi doći na Lošinj egzorcist da potjera sotonu. Crna kronika puna je Lošinja, prvo ubitstvo poznatog ugostitelja na terasi restorana, pa zapaljena šuma kraj elitnih vila na Čikatu i sada izgorila luksuzna jahta u centru grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kriminal na otoku vitalnostiVito Lussignese 2017-08-14 10:35
Citat josua:
Citat gost:
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...
www.youtube.com/.../
Trebao bi doći na Lošinj egzorcist da potjera sotonu. Crna kronika puna je Lošinja, prvo ubitstvo poznatog ugostitelja na terasi restorana, pa zapaljena šuma kraj elitnih vila na Čikatu i sada izgorila luksuzna jahta u centru grada.
Novi list je jučer podsjetio na jedan stari, nerješeni slučaj dvostrukog ubojstva na seoskom groblju, kao u nekom trileru; Slučaj Lešić
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # jami, jami, jamijami što prije 2017-08-12 10:53
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnik a oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # uspavana ljepoticatrnoružica 2017-08-12 14:19
Citat jami što prije:
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnika oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Za sada ide sve po starom, Boris radi a Gari to pokriva. No, jednog će se dana Ana probuditi iz dubokog sna i otjerati sve dovraga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # mrkvicapionir 2017-08-13 23:09
Citat jami što prije:
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnika oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Zašto baš ti tereni uz more ?
Zašto je tolika razlika u najmu?
Dali se zna za koga je namješten natječaj?
Tko može tu namještaljku zaustaviti ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Parking Šestavina Veli LošinjVedran 2018-07-18 11:01
Evo nastavlja se isto. Natječaj je u tijeku za 38 mjesta na parkingu Šestavina (ispod Čačićevih stanova) Veli Lošinj, koje je u privatn om vlasništvu ??????
Početna cjena za godinu 1500,00 kuna. Normalno javit će se onaj tko ima para i tko je jučer prijevio mjesto boravka, a usput ima i stranu registarsku oznaku.
Tko je ovdje lud ????
Šteta što se ja toga nisam sjetio
38 x 1500 = 57000,00 kn minimum
Ide prijava DORH-u i USKOK-u
l.p.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Parking Šestavina Veli LošinjLosinj 2018-07-18 11:03
Citat Vedran:
Evo nastavlja se isto. Natječaj je u tijeku za 38 mjesta na parkingu Šestavina (ispod Čačićevih stanova) Veli Lošinj, koje je u privatnom vlasništvu ??????
Početna cjena za godinu 1500,00 kuna. Normalno javit će se onaj tko ima para i tko je jučer prijevio mjesto boravka, a usput ima i stranu registarsku oznaku.
Tko je ovdje lud ????
Šteta što se ja toga nisam sjetio
38 x 1500 = 57000,00 kn minimum
Ide prijava DORH-u i USKOK-u
l.p.

Znam za to, dobro napisano parcela 704/9 upisana na Corba Aleksandra
S V A S T A
Mislim da su im lončiči prolupali
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Parking CorbaNeda 2018-07-18 11:47
To ti je maslo Kljajica, a nadrapat ce Ana Kucic
A sta joj ja mogu kad je pod utjecajem nekolicine mocnika :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ČorbaIvan 2018-07-18 12:07
Citat Neda:
To ti je maslo Kljajica, a nadrapat ce Ana Kucic.
A sta joj ja mgu kad je pod utjecajem nekolicine mocnika :-*
oss.uredjenazemlja.hr/public/lrServices.jsp?action=publicLdbExtract
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # CorbaIvan 2018-07-18 12:10
Je li netko zna ovo protumaciti ????
d:/bzp_izvadak_oss.pdf
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # VORBAIvan 2018-07-18 12:48
Citat Ivan:
Je li netko zna ovo protumaciti ????
d:/bzp_izvadak_oss.pdf
Citat Ivan:
Je li netko zna ovo protumaciti ????
d:/bzp_izvadak_oss.pdf
Citat Ivan:
Je li netko zna ovo protumaciti ????
d:/bzp_izvadak_oss.pdf
evo z.k.ul 2233 k.o. Veli losinj
ZK tijelo I - 1. Vlasnički dio: 1/1
CSORBA ALESSANDRO POK. ALESSANDRA, BUDAPEST
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ParkiralistePetar 2018-07-18 17:30
Isto je i kod nas "KORNU" parkiralište za Ilovik, dio parkirališta, na privatnim parcelama

:eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Baš im se fućka za građaneGrađanin 2018-07-18 13:16
Citat Vedran:
Evo nastavlja se isto.
...
Ide prijava DORH-u i USKOK-u
l.p.
Prije više od godinu dana objavljena je ova pritužba građana na Lošinj usluge radi povrede prava građana. Napisano je (citiram):
Pitanje gradonačelnici Malog Lošinja, zbog čega tolerira netransparentne i zakonski sumnjive radnje koje provode pročelnica odjela za komunalni sustav, komunalno redarstvo i gradsko poduzeće Lošinj usluge u gore navedenom događaju. Što kani poduzeti u svezi tog problema kako bi ispravila nepravdu nanesenu građanima? Isto pitanje vrijedi i za gradske vijećnike HNSa i IDSa, i na koji način misle zaštititi interese domaćeg stanovništva.

Nije mi poznato da se išta poduzelo po tom pitanju, znači da se gradonačelnici i vijećnicima HNS-a i IDS-a fućka za građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # kukavičja jajaromeo 2018-07-18 13:45
Citat Građanin:
Nije mi poznato da se išta poduzelo po tom pitanju, znači da se gradonačelnici i vijećnicima HNS-a i IDS-a fućka za građane.
Trebali ste prije o tome misliti, sada im možete staviti soli na rep. Vladaju Lošinjem pod kapom HDZ-a, a nijedno od njih troje nije u toj stranci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # bandaBoris 2018-07-18 19:26
Citat romeo:
Citat Građanin:
Nije mi poznato da se išta poduzelo po tom pitanju, znači da se gradonačelnici i vijećnicima HNS-a i IDS-a fućka za građane.
Trebali ste prije o tome misliti, sada im možete staviti soli na rep. Vladaju Lošinjem pod kapom HDZ-a, a nijedno od njih troje nije u toj stranci.
Citat romeo:
Citat Građanin:
Nije mi poznato da se išta poduzelo po tom pitanju, znači da se gradonačelnici i vijećnicima HNS-a i IDS-a fućka za građane.
Trebali ste prije o tome misliti, sada im možete staviti soli na rep. Vladaju Lošinjem pod kapom HDZ-a, a nijedno od njih troje nije u toj stranci.
NIKAD NIJE KASNO
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ParkingIvan 2018-07-19 08:33
Svugdje slican problem, je.. Domace ljude, over mocne pune Para ne mogu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # jadni pakingAnto 2018-07-19 09:20
Citat Ivan:
Svugdje slican problem, je.. Domace ljude, over mocne pune Para ne mogu
Da kuhat je poceo ovaj iz "CONTE" pansiona, koji je nedavno kupio kucu u blizini parliralista, uz Kljajica, tako su i prosle godine poceli postavljati stupice samo za njega, pa su ih mjestani sprijecili u tome.
Institucija GRADA vjerojatno uz sve sluzbe i pravnike koje imaju, ne zna sto je vlasnistvo, a trebali bi nama smrtnicima biti primjer ??????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # PARKINGVEDRAN 2018-07-19 10:58
Nisam bas siguran, pa ako netko zna neka me ispravi.
Mislim da je jušer bilo 38 parkirnih mjesta, na natješaju, a danas 37 ???? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2018-07-20 08:47
Zanimljivo, a ima 40+ komada ispod ceste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ......... ????Losinj 2018-07-20 09:40
Citat Licemjer:
Zanimljivo, a ima 40+ komada ispod ceste.
Vjerojatno su neka obecana, tako je ovaj i kupio stan
:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ??????????pero 2018-07-20 16:34
Citat Losinj:
Citat Licemjer:
Zanimljivo, a ima 40+ komada ispod ceste.
Vjerojatno su neka obecana, tako je ovaj i kupio stan :lol:
Da i drugi na taj nacin
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Prijava DORH-uLOŠINJ 2018-07-20 19:18
:cry:

OTIŠLA PRIJAVA DORH-u:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # N A P O K O NPetar 2018-07-22 07:03
Citat LOŠINJ:
:cry:
OTIŠLA PRIJAVA DORH-u

:lol:
Napokon se netko sjetio !!!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ...Licemjer 2018-07-21 20:55
Natječaj počinje sljedeći tjedan. Neki su već poslali zahtjeve. Ako se ne želite jebavat po Velom za parking, uzmite si jednu, prije nego što lokalna garnitura s apartmanima uzme po 4-5 komada za vlastite potrebe. Ljudi su govna i uvjek će biti govna, Krenite sad da ne jaučete poslije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ...Licemjer 2018-07-21 20:58
Ili se bolje parkirajte u lječilištu di su šljakeri makli ogradu. Ako može Džebićka tamo imat svoju prčiju, možete i ivi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # veni, vidi, vincicezar 2018-07-21 21:17
Citat Licemjer:
Ili se bolje parkirajte u lječilištu di su šljakeri makli ogradu. Ako može Džebićka tamo imat svoju prčiju, možete i ivi.
B.Dž. je zaštićena preko svog supruga koji drma u jadranci, gradu i još nekim službama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # slikeLosinj 2018-07-22 07:04
Zna li netko kako se postavljaju slike sa diska ???

hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # lički medvjediMatalda 2018-07-22 10:21
Citat cezar:
Citat Licemjer:
Ili se bolje parkirajte u lječilištu di su šljakeri makli ogradu. Ako može Džebićka tamo imat svoju prčiju, možete i ivi.
B.Dž. je zaštićena preko svog supruga koji drma u jadranci, gradu i još nekim službama.
Ima na Lošinju puno zaštićenih, putem političke stranke, krvnim vezama, poznanstvima ili radi pozicije u firmi.
Samo se ne štiti ono što bi trebalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Lošinjski ortaklukOfca 2018-07-24 15:08
Citat Matalda:
Citat cezar:
Citat Licemjer:
Ili se bolje parkirajte u lječilištu di su šljakeri makli ogradu. Ako može Džebićka tamo imat svoju prčiju, možete i ivi.
B.Dž. je zaštićena preko svog supruga koji drma u jadranci, gradu i još nekim službama.
Ima na Lošinju puno zaštićenih, putem političke stranke, krvnim vezama, poznanstvima ili radi pozicije u firmi. Samo se ne štiti ono što bi trebalo.
A tu treba dodati i kumovske veze jer Lošinj je po premreženosti ortačkim, kumovskim, bračnim, rodbinskim i ljubavničkim vezama Hrvatska u malom. Sve se odvija po dogovoru povlaštenih aktera uz isključivanje trećih osoba koje ne spadaju u njihovo umreženo okruženje iz svih dogovora, poslova i transakcija. Poneki "padobranac" ipak bude pripušten ali samo radi toga da se ne pokvari javnu sliku koju se želi prikazati. U takvoj sredini svaka kritika ostaje bezuspješna jer se odbija od debele kože saučesnika koji štite jedni druge znajući da padne li jedan mogu pasti svi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # masonska loža P-2lucio 2018-07-24 16:34
Citat Ofca:
A tu treba dodati i kumovske veze jer Lošinj je po premreženosti ortačkim, kumovskim, bračnim, rodbinskim i ljubavničkim vezama Hrvatska u malom. Sve se odvija po dogovoru povlaštenih aktera uz isključivanje trećih osoba koje ne spadaju u njihovo umreženo okruženje iz svih dogovora, poslova i transakcija. Poneki "padobranac" ipak bude pripušten ali samo radi toga da se ne pokvari javnu sliku koju se želi prikazati. U takvoj sredini svaka kritika ostaje bezuspješna jer se odbija od debele kože saučesnika koji štite jedni druge znajući da padne li jedan mogu pasti svi.
Ofca je pogodila u sridu, lošinjska oligarhija vlada upravo na tim principima i nema načina da se bilo što promijeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # natjecajVedran 2018-07-22 07:08
Citat iz poziva na javni natjecaj
7. Ponuda mora sadržavati: ime, prezime , OIB i adresu ponuditelja, ponudu sa izjavom o prihvaćanju uvjeta iz natječaja, dokaz o prebivalištu za fizičke osobe, dokaz o vlasništvu nad vozilom , dokaz o vlasništvu nekretnine i ponuđeni iznos cijene.
Znaci n odredjenom parkirnom mjestu moze biti samo to registarsko vozilo koje je bilo uz ponudu ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # TURISTAVedran 2018-07-22 07:15
Citat Vedran:
Citat iz poziva na javni natjecaj

7. Ponuda mora sadržavati: ime, prezime , OIB i adresu ponuditelja, ponudu sa izjavom o prihvaćanju uvjeta iz natječaja, dokaz o prebivalištu za fizičke osobe, dokaz o vlasništvu nad vozilom , dokaz o vlasništvu nekretnine i ponuđeni iznos cijene.

Znaci n odredjenom parkirnom mjestu moze biti samo to registarsko vozilo koje je bilo uz ponudu ???
Pa ovi iz Losinj usluga kazu da mozes staviti i svog gosta na to parkirno mesto ?????, a ne smijes svoju registriranu prikolivu od auta ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ...Licemjer 2018-07-22 13:40
Ma moš šta oš na toj klapni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # raspored parkirnih mjestaVedrana 2018-07-22 07:17
8. Uvid u raspored pojedinih parkirališnih mjesta iz ovog poziva vidljiv je na planu parkirališnih mjesta za navedenu ulicu i koji se može vidjeti u prostorijama Lošinj-usluge d.o.o. ( Garibaldijeva 4) od 08,00-11,00 sati ili na web stranicama Lošinj usluga. Postupak oko sastavljanja rang liste podnositelja zahtjeva u suradnji sa organizatorom parkiranja provodi tročlano povjerenstvo u skladu sa Odlukom

Ja ovo nigdje ne mogu naci ??? :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # BLJEŠTAVILOSunčica 2018-07-22 08:42
GRAD MALI LOŠINJ TOLIKO BLJEŠTI DA I ZIMI NOSIM SUNČANE NAOČALE !!!

8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # bljestaviloVolim Veli 2018-07-22 08:44
8. Uvid u raspored pojedinih parkirališnih mjesta iz ovog poziva vidljiv je na planu parkirališnih mjesta za navedenu ulicu i koji se može vidjeti u prostorijama Lošinj-usluge d.o.o. ( Garibaldijeva 4) od 08,00-11,00 sati ili na web stranicama Lošinj usluga. Postupak oko sastavljanja rang liste podnositelja zahtjeva u suradnji sa organizatorom parkiranja provodi tročlano povjerenstvo u skladu sa Odlukom
Ja ovo nigdje ne mogu naci ??? :oops: Citat Sunčica:
GRAD MALI LOŠINJ TOLIKO BLJEŠTI DA I ZIMI NOSIM SUNČANE NAOČALE !!! 8)
Da, vjerojatno tamne, da ne vidis kako ti se stranac legalno zavukao u dvoriste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ParkiralisteLosinj 2018-07-22 09:00
Evo parcele parkinga sa brojem cestice


LOL
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # 704/9Losinj 2018-07-22 09:02 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # VLASNIŠTVOCORBA 2018-07-22 09:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # ?????LUKAVO 2018-07-22 09:16
NAJBOLJE DA IM SE NITKO NE PRIJAVI OD DOMACIH, PA DA VIDE DA CE IM SE PRIJAVITI SAMO ONI KOJI IMAJU VIKENDICE I STRANE REGISTRACIJE, A VI SE DOMACI JE . . . . !!!! . KADA NEMATE EURICA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # oj, joj, jojboze moj 2018-07-23 18:48
Mene nisu ni obavijestili o natjecaju, javio sam se krajem 5. mjeseca, popusio mjesto ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # KljaićBandić 2018-07-26 07:37
Nakon afere Bandić štandovi, na redu je nova afera Kljaić parkirališta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # snalazi se prstenacMali Bandić 2018-07-26 09:25
Citat Bandić:
Nakon afere Bandić štandovi, na redu je nova afera Kljaić parkirališta

Auti, tereni stan i lagodan život sve je to proizvod provizije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # stranacu svom dvoištu 2018-07-26 17:14
:D

Eto na parkiralištu strane registracije, vikendaši ... koji imaju apartmane i parkirno mjesto zarade u dva dana, nakon toga rentaju mjesto kao što se dešava kod samoposluge, na isti upit Lošinj uslugama na isto, odgovor je kako oni na to ne mogu utjecati. Ćemu onda uz dokaz o prebivalištu prometna dozvola ???.

Domaće stanovništvo (kojima su na ovaj način Lošinj usluge po njihovim izjavama htjele izaći u susret) i koje većinom žive od penzija i malih plaća (RI) izgleda nemaju para (1500,00 kn) za zakup parkirnog mjesta.

Hvala što ste nam pomogli

:cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # VolimVELICORBA 2018-07-27 09:11
Postovani,

Grad Mali Losinj, sa svojom uslugom Losinj Parking, daje u javni natjecaj parkirna mjesta na podrucju Grada Mali Losinj, gdje je u nazivu lokacije upisan samo predio/lokacija , te se ne vidi o kojoj cestici zemljista se radi.

prilog

losinj-usluge.hr/?page_id=215

Naime radi se o tome da su neke cestice u privatnom vlasnistvu, konkretno zadnji natjecaj (predjel Sestavine Veli Losinj) nalazi se na zemljistu 704/9 katastarska opcina Veli Losinj, koja je upisana na ime

z.kul 2223

ZK tijelo I - 1. Vlasnički dio: 1/1
CSORBA ALESSANDRO POK. ALESSANDRA, BUDAPEST

te je uz ponudu trebalo dostaviti slijedece :

7. Ponuda mora sadržavati: ime, prezime , OIB i adresu ponuditelja, ponudu sa izjavom o prihvaćanju uvjeta iz natječaja, dokaz o prebivalištu za fizičke osobe, dokaz o vlasništvu nad vozilom , dokaz o vlasništvu nekretnine i ponuđeni iznos cijene.


Danas je na tim parkirnim mjestima onima koji su ucestvovali na natjecaju parkirano vecina vozila koja nisu bila u ponudi za natjecaj, odnosno parkirani su gosti osoba koji su se natjecali, a ne vozila iz ponude, uglavnom strane registarske oznake, a mnoga se i daju dalje u najam onima koji nemaju prebivaliste od strane istih.(Losinj Usluge navodno s tim nemaju nista ???)

Tako da je lokalno stanovnistvo koje je godinma koristilo mogucnost parkiranja, a ostalo bez parkirnih mjesta ??, jer nisu u mogucnosti odvojiti toliki iznos za natjecaj.

Osnovno je pitanje moze li netko zaradjivati ogromne novce na tudjim vlasnistvom ??

prilog

losinj-usluge.hr/.../

u prilogu

J A V N I P O Z I V

za davanje u zakup ukupno 37 uređenih rezerviranih parkirališnih mjesta u V. Lošinju na lokaciji Šestavine


unaprijed hvala,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # USLUGELOŠINJ 2018-07-30 14:05
Tko vodi evidenciju automobila koji su dobili karticu za ulazak u grad i tko provjerava tko zaista ulazi u grad? Kako je moguće da stranac koji je tu na odmoru otvara rampu karticom, boravi besplatno u gradu do mile volje i na isti način izlazi iz grada, dok domaće stanovništvo koje tu obitava i trebalo bi imati pravo na karticu za ulazak u grad jer po adresi spadaju u to područje, nemaju to pravo, nego nek nose auto na drugi kraj grada, a naravno kad mora za svoje potrebe stati u centar za iskrcati nešto za odnijeti do kuće, vrijeme provedeno unutar rampe masno mora platiti, a gospoda stranci koji su ovdje na godišnjem odmoru i došli su potrošiti svoje novce da i domaći nešto zarade, oni imaju besplatan parking, a mogli bi si priuštiti plaćanje neograničenog broja sati unutar grada. Dokle će više se uzimati iz džepa domaćih, a podilaziti strancima??? Navodno postoje kamere za registracije za otvaranje rampe karticom, ali očito je da su u kvaru i nikoga nije briga što neki mogu kako hoće, a neki nezasluženo nagrabuse. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # ZNA SE: HDZ!gost 2018-07-27 09:40
Citat Mali Bandić:
Citat Bandić:
Nakon afere Bandić štandovi, na redu je nova afera Kljaić parkirališta
Auti, tereni stan i lagodan život sve je to proizvod provizije?
Tako smo si izabrali. Na programu smo imali Kuma 1, pa Kuma 2 i Kuma 3, a sada imamo Kumu. Da nema HDZ-a ne bi bilo ni ovakvig afera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # VELIvolim 2018-08-01 11:12
Pa na ovaj način uređenja parkirališta obećano je lokalnom stanovništvu osiguravanje lakšeg parkiranja i obavljanja obveza koristeći svoje automobili.
Konkretno u ovom slučaju (a navodno i u većini drugih uređenih parkirališta) stanje je drastično utjecalo na lokalno stanovništvo pošto su većina vozila na određenim parkirnim mjestima za koje je bilo potrebno uz ostalo dostaviti prometnu dozvolu vozila za dobivanje parkirnog mjesta, sada nalaze gosti, turisti onih koji se bave turističkom djelatnošću, te na taj način isplate parkirno mjest u dva do tri dana.
Ma ljudi moji je li to moguće !!!
Pomoć lokalnom stanovništvu !!!
NEOPISIVO !!!
Žalosno !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # SAMI LOPOVLUKghoust 2018-08-02 11:31
Pa nisu oni od jučer, lopovluk godinama, a naša vlast se pravi da to ne vidi, sve dobro uhranjeni besposličari, para, automobila, stanova ko u bajci, avi ostali krepajte
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # VELOPINDario 2018-08-14 09:54
Isto rade i na Velopiu, naplaćuju, a nije teren u vlasništvu Grada Mali Lošinj.
Zašto se mi nismo tome dosjetili i u kratko vrijeme postali bogatiji za koju stotinu tisuća kuna ??????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # LOŠINJPARKING 2018-08-16 12:59
Ista je situacija sa rampom za grad i parkingom unutar nje, stranci imaju kartice, a domaći plaćaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # parkauto 2018-08-16 13:39
Citat PARKING:
Ista je situacija sa rampom za grad i parkingom unutar nje, stranci imaju kartice, a domaći plaćaju.

Zato direktor lošinj parkinga vozi auto , motor kupuje terene kupio stan itd a ostalo ide njegovom mentoru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # CORBAToni 2018-10-11 10:08
Parking prazan, rampe dignute, lokalno stanovnistvo parkira na gornjem djelu pod borovima, da im se smola bolje lijepi
Na taj su nacin gospoda iz GRADA ucinili uslugu lokalnom stanovnistvu.

Za rubriku ZNANOST GLUPOG
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 19.01.2022 08:09
  HDZc5
  Plenković Hrvatsku zamišlja kao jednu svoju privatnu prćijicu, kazala je Sabina Glasovac ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 18.01.2022 22:53
  Možda ser...,neznam.
  Kad čekaš građevinsku za kuću preko 10 g. Na kraju je napraviš na crno(dobro da se je dalo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 20:14
  .....
  Nisi naveo nikakav brojčani dokaz niti si naveo zašto. Samo postavljaš glupa pitanja. Očito ...
   
 • Vrijedilo je ...

  NN 18.01.2022 20:14
  ....
  Amiš hoće reći da su lošinjanke u zadnjih 10 godina trebale roditi još 551 dijete kako ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 19:28
  Brojčano dokazano i napisao sam zašto a sad vi imate neki argument osim "Ana loša hadeze ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 19:10
  Činjenice nisu blaćenje
  Ako HDZ u Zagrebu pod motom demografije optužuje Tomaševića znači da laje pod krivim drvetom.
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 18.01.2022 18:51
  Trend licemjerja
  Melješ li ga melješ o svemu i svačemu, ali tema nisu Amiši i pravi katolici ni natalitet ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 18:36
  .....
  Čitajući komentar koji ovdje navodite,ima tu puno istine,i to su činjenice.Uvaže ni vijećnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 16:56
  Ne rađa HDZSDP...
  A dobro, koliko djece je prosječna Lošinjanka rodila u zadnjih 10 godina a koliko npr. 1900?
   
 • Vrijedilo je ...

  S.T. 18.01.2022 13:24
  Budimo precizni a ne Volarići
  Na tu glupost Volarić je dobio odgovore: - ali sada pričamo o razlici od popisa 2011 do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 11:57
  Elementrano, Volariću!
  Možemo ali ne moramo to znati. Jer mi govorimo o popisu za zadnjih deset, a ne za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 18.01.2022 11:00
  Razjareni sponzor
  Razjaren Frankovićevim osvrtom na demografsku katastrofu otoka Aninih djedova oglasio se ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Haker 18.01.2022 10:23
  Bolest Balkana traži reset sustava
  U tom pravcu idu i komentari uz ovaj Frankovicev status: ~ Matematicki gledano, brojka ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Lokalni akter 18.01.2022 09:43
  Tko je dobio Hrvatsku?
  Dobili smo Hrvatsku, ali ostasmo bez Hrvata ... ... komentira Zoran Šprajc na RTL-u.
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 17.01.2022 22:05
  ...
  Može biti samo na dva mjesta, na Nerezincu ili u Stopu
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 17.01.2022 19:42
  Ne brinite, u trendu smo
  Prema odgovoru ureda gradonačelnice portalu otoci.net Lošinj je u trendu s ostatkom Hrvatske.
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 17.01.2022 19:18
  .......
  A di mi je Van Bohu?Da brani čast naše drage gradonačelnice? Daj čovječe javi se malo! Ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krampus 17.01.2022 18:45
  Nestali u dva i pol mandata
  Ne znamo gdje su nestali ali znamo kad su nestali. Nestali su dok je Kapeli bio gradonačelnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krmak 17.01.2022 18:13
  Car je gol
  Butković,Komadi na i Ana koji vam je k...?Zašto ne vrate liniju 311 u Mrtvašku?U cijeloj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 18:03
  Laže Plenki ko HDZ-ovac
  Kazao je da pad stanovništva u Hrvatskoj nije novost jer da to taje već 70 godina. Laže ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Zvekan 17.01.2022 16:40
  Problem je u građanima
  Premijer je snužden. Ide okolo i žali se da svi ignoriraju njegov krasan intervju, piše ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Žuja 17.01.2022 12:40
  Segment nautičkog turizma
  A u životopisu uz izborni program joj piše Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 17.01.2022 11:41
  ....
  ... nego za ono što je radila kod ćaće svog, klozetfrau
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 17.01.2022 10:51
  Seksizam naš svagdašnji
  ..nego za što je? Hajde, dovrši...:lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 10:49
  Mjesto ugodno za život
  Tu frazu je Ana Kučić uvela kad je shvatila da od obećanja kako će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gulanfer 17.01.2022 10:11
  Nedostatak vizije odgovornih
  Čeka da se prvo oglasi šef njene partije pa da pisac šalabahtera zna šta da napiše. Ali za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 17.01.2022 09:22
  Najveći otočki grad
  Znate onu vječnu frazu o Malom Lošinju kao najvećem gradu na našim otocima... Jesmo li još ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 17.01.2022 08:52
  Komadina kadar
  Nesposobnost Komadinog kadra: 1.riva na Susku 2.riva na Unijama 3.Mrtvaška 4.solarna elektrana ...