Lošinj usluge: Povreda prava građana

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

parkingDana 23. lipnja poduzeće Lošinj usluge prisvojilo je javnu površinu u ulici Bože Milanovića na kojoj su se godinama parkirali osobni automobili stanara koji gravitiraju tom dijelu grada, na način da su bojom označili parkirna mjesta i ugradili preklopne uređaje za blokiranje parkirnih mjesta. Prisvojena parkirna mjesta istog su dana prodana nekolicini povlaštenih građana, bez javnog natječaja, bez transparentnih kriterija po kojem su se parkirna mjesta dodijelila i bez isticanja cijene i obrazloženja formiranja cijene. Javni poziv je postavljen na Internet tek nakon što je prošao rok za isti, što može potvrditi nekoliko svjedoka koji su bili zainteresirani za zakup parkirnih mjesta i pratili web stranicu Lošinj usluge kroz cijeli mjesec lipanj. Time je ozbiljno povrijeđeno ustavno pravo svih građana na jednakost i ravnopravnost »

Najmanje dva ili tri parkirna mjesta tako su bez poznatih kriterija dodijeljena građanima koji imaju svoja dvorišta tek nekoliko metara dalje od parkirališta u koje su do sada parkirali svoja vozila i time odavno imali riješen svoj problem parkirnog mjesta, pojedini građani dobili su i do dva parkirna mjesta, a više parkirnih mjesta dodijeljeno je strancima, što se vidi iz fotografija u prilogu. Time je načinjena nepravda stanovnicima grada koji su također bili zainteresirani za parkirno mjesto, no očito su parkirna mjesta dodijeljena prethodnim dogovorom 'ispod žita' zbog čega nije ni objavljen javni natječaj. Također, postavljanjem blokirnih rampi onemogućen je dolazak i parkiranje vatrogasnih i vozila hitne pomoći, te dostava robe, drva za ogrijev, plinskih boca i sl. za građane koji nemaju svoja vozila i ovise o tuđem transportu. Stoga postavljamo pitanje policiji da odgovori dali su postavljeni blokirni uređaji u skladu s propisima o sigurnosti prometa. 

Također postavljamo pitanje pročelnici odjela za komunalni sustav po čijem odobrenju je gradsko poduzeće prisvojilo javnu površinu koja služi kao javno dobro svim stanovnicima, smiju li dolje potpisani stanovnici osnovati poduzeće i prisvojiti neku javnu površinu te ju prodavati za parkiranje, te temeljem kojih kriterija je dodijelila parkirna mjesta bez javnog natječaja, zbog čega komunalni redari kažnjavaju zbog parkiranja vozila lokalnog stanovništva koja ne ometaju promet, a istovremeno toleriraju parkirana vozila na mjestima na kojima evidentno ometaju promet (raskrsnice i okuke) pojedinih uvaženih građana te po kojim kriterijima dodjeljuju parkirna mjesta strancima koji ne stanuju u gradu.

■ Postavljamo pitanje komunalnom redarstvu, temeljem koje odluke je bivši komunalni redar, a sada umirovljenik, prisvojio dva parkirna mjesta pored svoje nekretnine, a posjeduje garažu u koju može ući vozilom sa ceste i zašto to toleriraju.

■ Pitanje gradonačelnici Malog Lošinja, zbog čega tolerira netransparentne i zakonski sumnjive radnje koje provode pročelnica odjela za komunalni sustav, komunalno redarstvo i gradsko poduzeće Lošinj usluge u gore navedenom događaju. Što kani poduzeti u svezi tog problema kako bi ispravila nepravdu nanesenu građanima? Isto pitanje vrijedi i za gradske vijećnike HNSa i IDSa, i na koji način misle zaštititi interese domaćeg stanovništva.

■ Nadalje, tražimo da se ugovori o dodijeljenim parkirnim mjestima smjesta ponište jer su nezakonito sklopljeni kao i uklone blokirne naprave te da se na prvoj sjednici gradskog vijeća raspravi o kriterijima za dodjelu parkirnih mjesta i to po načelu pravednosti i jednakosti za sve lokalne stanovnike i kriterijima za izračun cijene parkirnih mjesta koja bi za domaće stanovništvo za cijeli grad trebala biti simbolična.

■ Budući da je evidentno da predmetno parkiralište od samo 8 parkirnih mjesta nije dovoljno da zadovolji potrebe svih lokalnih stanovnika po kriteriju pravednosti i načelu 'jedno vozilo, jedno parkirno mjesto, jedna adresa nekretnine' zahtijevamo da se predmetno parkiralište ostavi slobodno kako je bilo i do sada, a da se stanovnicima koji tu parkiraju omogući besplatno parkiranje dok se za sva druga vozila uvede naplata parkinga po cijenama koje bi bile destimulirajuće za parkiranje dulje od 15 minuta, a da se vozila nelokalnog stanovništva koja budu parkirana dulje od 24 sata prisilno uklone specijalnim vozilom i naplati kazna.

■ Također tražimo da se za drugo, treće i t.d. vozilo sa iste adrese plaća komercijalna cijena za parkiranje ili rezervirano parkirno mjesto.

Ako ne budemo zadovoljni odgovorom i reakcijom gradske vlasti spremni smo iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva poput prijave državnom odvjetništvu i tužbe ustavnom sudu kako bi smo zaštitili svoja Ustavom zajamčena prava.

Skupina ogorčenih građana

park1

park2

 

park3

Komentari: 

020 # Sve ostaje istoOporba 2017-07-07 16:00
A što ste vi mislili kad ste u koloni izlazili na izbore, da ako zamijenite kralja za kraljicu da će sve biti polje, pijuni koji vode igru ostali isti, sad gledajte od kud vedri a od kud oblači. Moja sućut
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # republika raspašojpomet 2017-07-07 16:52
Citat Oporba:
A što ste vi mislili kad ste u koloni izlazili na izbore, da ako zamijenite kralja za kraljicu da će sve biti polje, pijuni koji vode igru ostali isti, sad gledajte od kud vedri a od kud oblači. Moja sućut
Puno je gore nego kad je bio kralj imao si se barem kome obratiti, a sada svako hoće biti novi kralj dok kraljica ne zna tko joj radi iza leđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Svi sve znajuOprba 2017-07-07 17:11
Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina. Baš me zanima da li će uopće dati odgovor. Posebno no me zanima odgovor Andrina Maglijeza (IDS) Jel ovo što je rekao da će on promijeniti politiku Lošinja. Sad ti je prilika. IDS je doveo na vlast Garija, sada Anu pa bih bilo korektno prema biračima koje je prevario da da objašnjenje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # totalno neustavna kategorijalošinjska perilica 2017-07-07 17:37
U Zagrebu, Rijeci i drugim većim gradovima se parking naplaćuje u centru grada koji je podijeljen na zone, ali se ne naplaćuje u stambenoj periferiji.
U Malom Lošinju se vlast ponaša kao da su im građani krava muzara, pa naplaćuje parkiranje gdje god stigne, Bože Milanovića, Creska, Osorska ulica, naplata parkinga u totalno stambenoj zoni kako bi Lošinj usluge mogle djelovati kao bankomat HDZovoj vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ParkingVipvipppp 2017-08-10 12:57
Cak je i uvala mrtvaska koncesionirana losinj parkingom,dok u velom losinju domaci čovjek ne moze dobiti parking sa klapnom,a talijan je dobio tri klapna.pa sta je to????kaos,nere d,pljacka....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # vaš direktorkomunalac 2017-07-07 19:54
Glavno je pitanje:
Da se izvrši revizija svih besplatnih kArtica ( jer su one date po partijskoj liniji prsten hdz, a uz njih prošle naplate na crno ostalih kartica.
Parkirna mjesta isto tako na koji način dvostruka cijena.
Nadalje kako pored tolikih novih parkirnih mjesta i dalje malo veći prihod.
Kako gradska firma može prodavati izgrađene nekretnine ?
Pa vidi se iz priloženog kako živi Vaš direktor, na visokoj nozi, kupuje stan (pardonj od kredita), kupuje terene, aute i robu za firmom...A kako je donator prstena a mentor dogradonačelnik možda snim i u dilu nema straha idemo dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # renthranitelj tuljana 2017-07-07 20:43
Ne znam, ovaj opis postupanja sa parkirnim mjestima već godinama vrijedi za postupanje sa vezovima, pa nikom ništa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Popu ŠimiVeselko 2017-07-09 00:34
Seri, seri moj golube bijeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # BosnaPrstenac 2017-07-08 21:47
Za sve je kriv Prsten i njegovi članovi koji su postavili tog direktorcica Kljaica Koji je pun sebe sve zna i u sve se petlja a ima placu kao ministar u vladi RH. Zaposlio je dvadesetak neradnika i normalno da mora uzeti sva parkirna mjesta kako bi mogao podijeliti plaće !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # došla cica na kolicaferkonja 2017-07-09 13:59
Citat Prstenac:
Za sve je kriv Prsten i njegovi članovi koji su postavili tog direktorcica
Kljaica Koji je pun sebe sve zna i u sve se petlja a ima placu kao ministar u vladi RH . Zaposlio je dvadesetak neradnika i normalno da mora uzeti sva parkirna mjesta kako bi mogao podijeliti plaće !
Jel istina da je u tijeku revizija poslovanja u Lošinj uslugama i da se direktoru ne piše dobro ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # lošinj grabež d.o.o.Il buono il brutto il cattivo 2017-07-09 16:02
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # HDZ-ov bankomatšišmiš 2017-07-09 17:19
Citat Il buono il brutto il cattivo:
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Osnovali su je Milan i Gari, da bi ubrzo gubernator preuzeo kontrolu i ubacio svoje kadrove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # $$$crnilo 2017-07-14 06:57
lošinjska FIMI Media
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # quo licet Jovi non licet bovicalimero 2017-07-10 08:01
Citat Il buono il brutto il cattivo:
nema nikakvih usluga, tu je samo grabež ta firma je sa tim ciljem i osnovana
Prva direktorica firme je maknuta jer je ostvarila neki mali gubitak u poslovanju, drugi direktor je smijenjen jer je dao pozajmicu privatnoj tvrtki, a ovaj direktor daje besplatne kartice za ulazak u grad svojim pajdašima i nitko ga ne zove na odgovornost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Pozvati na odgovornost!Pajdo 2017-07-10 09:07
Citat calimero:
ovaj direktor daje besplatne kartice za ulazak u grad svojim pajdašima i nitko ga ne zove na odgovornost.
Odgovaraće što nije podjelio više da HDZ na izborima pobjedi uvjerljivije od samo 40 posto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # PljačkaMarko 2017-07-11 11:22
Lošinj usluge je hrpa političkih uhljeba i parazita koji nam naplaćuju našu imovinu.Direkto r je kupio diplomu poznatog prometnog fakulteta i zaposlio hrpu nesposobnih lijenčina .To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # konkvistadorrotar 2017-07-11 15:58
Citat Marko:
Lošinj usluge je hrpa političkih uhljeba i parazita koji nam naplaćuju našu imovinu.Direktor je kupio diplomu poznatog prometnog fakulteta i zaposlio hrpu nesposobnih lijenčina .To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
...itekako je potrebno da potjera domoroce sa otoka i dovede svoje zemljake.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Pohlepa je moja furkaSponzoruša 2017-07-11 21:33
Ovaj je barem kupio diplomu, a ona dotepenka isto uhljeb i parazit bez ikakve diplome još tu na otoku i laže da je završila fakultet, a u svom gradu laže da je tu uspješna poduzetnica koja zarađuje brdo love na glupim, zaostalim, primitivnim, bogatim otočanima kao neće se saznati. Sve biser do bisera, pametnjaković do pametnjakovića, a ni obrazovanja, ni znanja, ni uspjeha, a tuđim k..... svi znamo lupati. Dosta mi je i naših domaćih uhljeba i parazita još nam samo trebaju ovi sa strane koji nisu uspjeli u ničemu u svom gradu, a nisu ni tu, samo su došli iz čistog interesa omastiti brk i adio. Kakvi ljudi bez srama i obraza. Da mene zovu Veprica Veličanstvena Uhl[censored]vi ć bilo bi mi neugodno iz kuće izaći, ali očito nismo svi isti. Nadam se da će ubuduće više doseljenika biti poput gospođe Genov.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # dosta je pljačkearmin 2017-07-12 09:48
Citat Marko:
To je poduzeće koje je potpuno nepotrebno a jedina mu je svrha opteretiti građane dodatnim nametima i uzurpirati imovinu svih građana.
Treba prepoloviti broj uhljeba i u Lošinj usluge i u Komunalnom i u Vodovodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pljačka?Nastavak slijedi. 2017-07-12 12:14
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?

Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Neznam koliko je sati proveo u Elektro - vodi.
To smo svi znali i to smo svi platili, spominjalo se više od 1.000.000,00 kuna?

I što smo svi mi napravili? Ništa samo prepričavali kao sada tu.

Rajo, ofce, mona ali dokle? I onda opet glasate za iste?
Štupidi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Oskar za dobru glumugost 2017-07-12 13:22
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # IzboriMarko 2017-07-12 14:08
Citat gost:
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ✨✨✨✨✨Livio 2017-07-12 15:37
Citat Marko:
Citat gost:
Citat Nastavak slijedi.:
Sada ste se sjetili svih uhljeba u Malom Lošinju i na cjelom otoku Lošinju?
Godinama se to događa i umjesto što tu lamentiramo trebalo je već odavna nešto konkretno napraviti.
Pada mi na pamet Mužić koji je primao plaću u Elektro - vodi zato što je prešao - prodao se HDZ-u.
Da su znali da su Andrino i Elvis za prodaju spremni, birači ih ne bi izabrali. Ali sada mogu zajedno s režiserom uživat u nagradi za dobru glumu.
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Uz Novi list koji izvješćuje samo o Jadrankinim nagradama i priznanjima i Mihin razglas zvan Radio Jadranka Radio Lošinj (jer Jadranka je Lošinj, a Lošinj je Jadranka, zar ne?) mnogi su ostali u neznanju. Nisu znali da IDS i HNS nisu oporba, nego sluge HDZ-a i da su poslušno glasovala za sve što je zahtijevao investitor kakvog je Cappeli mogao samo poželiti. S HDZ-om tada u vanbračnoj vezi bili su podčinjeni partner, no i sada kad su sklopili službeni brak s HDZ-om ali i s HRAST-om to će u duhu svjetonazora HRAST-a i ostati. HDZ i HRAST će biti prvotni, a Andrino i Elvis će ostati drugotni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # čuvari logoraberija 2017-07-12 16:09
Citat Marko:
Ne bih se nikako složio sa ovim. Andrino i Elvis su i do sada kao jedna ruka vrlo dobro surađivali sa Garijem u kriminalnoj rasprodaji našeg vlasništva i nitko ne može reći da to nije znao .
Tako je Marko, svi znaju i svi podržavaju ovakvu vlast i rasprodaju cijelog otoka. U ovoj priči nema nevinih, jesu li kupljeni ili samo obmanuti nije uopće važno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Pljačka?Nastavak slijedi. 2017-07-12 12:24
Zaboravih, jedan primjer.

Trebam novi priključak za vodu, do sada si otišao u Elektro - vodu dogovorio sve, dobio uplatznicu, platio što treba.
Nedugo nakon toga dobio si novi priključak.

Na proljeće odem u Elektro - vodu za novi priključka međutim više nije nadležda ista osoba.
Kontaktiram nekog šefa, pa me on uputi na službenicu.
Dogovor je da se mora ići na lice mjesta da se vidi što treba napraviti, dobro nije problem.
Nakon nekog vremena zovem kada ćemo ići?
Ajoj mi smo već bili ali vaše ćemo naknadno.
Dobro ,čekam, zovem u VI mj kada ćemo obići mjesto gdje trebam novi priključak?

Ajoj, službenica koja je to radila više ne radi, sada to ima druga osoba a ona je nova pa kada se uhoda.
Znate sada je VI mj radovi se ionako ne mogu izvoditi - zabrana pa ćemo to na jesen.
Što mi je drugo preostalo već reći dobro, hvala.
Na jesen slijedi možda i neki nastavak.

Uglavnom prije si kontaktirao osobu i brzo riješio a sada uhljeba ima previše pa se niti nezna tko je za što zadužen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ?gost 2017-07-12 18:04
Zašto si išao u Elektro-vodu, oni se ne bave time već nekih 30 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # elektrovoda 2017-07-12 23:22
Citat gost:
Zašto si išao u Elektro-vodu, oni se ne bave time već nekih 30 godina.
Dvadesetsedam (27) godina da budemo točni!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # električnavoda 2017-07-13 18:48
Kako bi rekao jedan uvaženi gospodin:"Morao si malo posoliti"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # parkingparking 2017-07-14 07:23
Prekjučer su stupići za parkirinje maknuti,da li to znači da je dir. Lošinj Usluge priznao veliku grešku u poslovanje te da li znači da sada možemo očekivati njegovu ostavku??
Da li netko zna tko je dobio dozvolu za postavljanje drvenog šanka u uvali pijeski??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ŠtandOPG 2017-07-14 09:57
Nije šank nego štand za prodaju povrća iz obližnjeg vrta ,to je neki povratnik iz Njemačke koji tamo ima vrtove i maslinike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # parkingpromatrac 2017-08-06 12:23
Komunalni redar, sada umirovljenik, uzurpator parking mjesta likuje. njegovo je ime maknuto .sve se vratilo na staro
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # hdzkradeze 2017-08-11 21:51
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kud plovi ovaj brodgudan 2017-08-11 22:08
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Najnoviji događaji u Lošinju doveli su svu silu policije na ovaj otok i istražuju se mnogi do sada nedodirljivi likovi. Obračun kod Koralja i podmetanje požara na Čikatu u neposrednoj blizini luksuznih vila otvorili su pandorinu kutiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # Požar na ČikatuHaračić 2017-08-12 16:59
Citat gudan:
Najnoviji događaji u Lošinju doveli su svu silu policije na ovaj otok i istražuju se mnogi do sada nedodirljivi likovi. Obračun kod Koralja i podmetanje požara na Čikatu u neposrednoj blizini luksuznih vila otvorili su pandorinu kutiju.
Svašta nešto ružnoga nam se događa zadnjih tjedana... a kiša nas zaobilazi već mjesecima, čak su i smokve objesile lišće. Požar na Čikatu pokazao nam je koliko smo krhki - da je ona suha nevera došla samo pola sata ranije, izgorio bi čitav Čikat, a možda i dio grada. Šuma je neodržavana, zagušena niskim raslinjem i srušenim borovima, a hidrante nitko ne provjerava godinama, pa tko zna koliko ih je uopće i ispravno. Ako je istina da je požar bio podmetnut, nitko više na ovom otoku ne može mirno spavati. Vrijeme je da se svi trgnemo i počnemo našu stoljetnu borovu šumu shvaćati ozbiljno i s poštovanjem. Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # gori borovinaomer 2017-08-12 17:25
Citat Haračić:
Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # O tempora, o morisHaračić 2017-08-12 23:46
Citat:
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # pozdrav sa Kijcadomaći 2017-08-13 07:48
Citat Haračić:
Znači mi ćemo održavati borovu šumu na Čikatu a rusi će zgrtati veliku lovu.
Citat:
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Nekada davno, prije tridesetak godina su građani u slobodno vrijeme sa voki-tokijima patrolirali Čikatom po utvrđenom rasporedu.
misliš li da građani i danas, kada im je na privatiziranom Čikatu uskraćen pristup na plaže, i na kojemu se u najmanju ruku osjećaju nepoželjno, trebaju sa istim žarom štititi "našu" šumu na Čikatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Muda pod bubregegost 2017-08-13 08:24
Citat Haračić:
Citat:
Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom, a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Prodaješ nam muda pod bubrege. Za Čikat i dobra na Čikatu neka se brinu vlasnici i oni koji od Čikata imaju koristi. Ne živimo svi od Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # kibidabiHomer 2017-08-13 09:38
Citat Haračić:
Čikat je zaštićena park-šuma i kao takvu je svi - od vlasnika parcela, preko Javne ustanove Priroda i Hrvatskih šuma do Jadranke i gradskih komunalnih službi trebaju održavati i čuvati od požara. Jer ako šuma na Čikatu propadne ili izgori, nestat će i turizma na Lošinju. A onda se svi možemo lijepo spakirati i otići, jer nećemo imati od čega živjeti. Rusi su prolazna stvar, sutra će svoje vile i hotele prodati nekom drugom,
Prodati će nekim drugim Rusima, Turcima ili Arapima. U čemu je razlika?Citat:
a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Vrlo profinjena demagogija. Kada netko na ovakav način pokušava senzibilizirati građane pozivajući se na njihovu djecu, odmah osjetim još jedan pokušaj manipulacije i prevare.
Na našu djecu je trebalo misliti prije prodaje, koncesioniranja i urbanizacije Čikata, na način kako je to napravljeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Briga za ČikatFoca 2017-08-13 10:24
Citat Homer:
Citat:
a Čikat je postojao prije njih i treba postojati i poslije njih, zbog nas i naše djece.
Vrlo profinjena demagogija. Kada netko na ovakav način pokušava senzibilizirati građane pozivajući se na njihovu djecu, odmah osjetim još jedan pokušaj manipulacije i prevare.
Na našu djecu je trebalo misliti prije prodaje, koncesioniranja i urbanizacije Čikata, na način kako je to napravljeno.
Na našu djecu se u gradskoj vlasti nije mislilo kad su se donosili prostorni planovi i pritom ostavilo Čikat bez ikakve zaštite na milost i nemilost investitora. Ali mislilo se na svoju djecu i dobro ih opskrbilo. Pa nek sad Garieva, Badurinina, i Nedićeva djeca brinu o Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # HDZova zlatna mladežRed carpet 2017-08-13 12:00
može pozivnica na crveni tepih, u Wimbledon ili slično, ali kada treba zasukati rukave ovi u HDZu odjednom dobivaju napade anemije

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # AmbrozijeHaračić 2017-08-13 21:36
Čikat je nekada prije Garija bio zaštićen ,danas su šume devastirane ,povijesne vile srušene i napravljene "starije" a plaža pretvorena u privatnu prćiju Garijevih financijera koje se samo može poželjeti.Nikad a u povijesti ovdje talijani nisu donijeli ništa dobro.Sve što je u Lošinju napravljeno ,napravila je Austrougarska a poslije su lopovi samo uništavali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # TovariDS 2017-08-12 20:15
Citat Haračić:
Čikat se ne podrazumijeva, star je i zapušten, a bez njega smo nitko i ništa. Zato bi već danas nadležni trebali pregledati sve hidrante i pod hitno očistiti sav gustiš i suhu travu uokolo šetnica i cesta, a gradonačelnica početi raditi na sustavnom planu održavanja i obnove šume. Odmah.
Ionako smo ostali bez Čikata. Zato neka to rade oni kojima Čikat pripada, tj. vlasnici privatnih vila na Čikatu i Jadranke kojima je Gradska vlast omogućila da ga dobiju u koncesiju. Sada bi još samo trebalo da se na naš teret održava i obnavljanja šuma nakon što smo im izgradili kanalizaciju. Zar smo takvi tovari?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # izdajice roda svogaalan ford 2017-08-12 21:58
Citat DS:
Ionako smo ostali bez Čikata. Zato neka to rade oni kojima Čikat pripada, tj. vlasnici privatnih vila na Čikatu i Jadranke kojima je Gradska vlast omogućila da ga dobiju u koncesiju. Sada bi još samo trebalo da se na naš teret održava i obnavljanja šuma nakon što smo im izgradili kanalizaciju. Zar smo takvi tovari?
Nismo mi tovari nego oni koji nas vode, a oni odlučuju. Tako su odlučili da se smanji prolaz za pješake kod Koralja i Galeba da bi ugostitelji dobili veću terasu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # gori na VelopinuOpet 2017-08-13 11:44
neka barka na moru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ispravakugo 2017-08-13 12:03
Citat Opet:
neka barka na moru
nije na Velopinu nego ispred zgrade grada u samom centru, te nije barka nego jahta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Opet 2017-08-13 12:16
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Atraktivno u p.m.gost 2017-08-13 13:10
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # gospodine zašto si nas napustiojosua 2017-08-14 07:26
Citat gost:
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...
www.youtube.com/.../
Trebao bi doći na Lošinj egzorcist da potjera sotonu. Crna kronika puna je Lošinja, prvo ubitstvo poznatog ugostitelja na terasi restorana, pa zapaljena šuma kraj elitnih vila na Čikatu i sada izgorila luksuzna jahta u centru grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kriminal na otoku vitalnostiVito Lussignese 2017-08-14 10:35
Citat josua:
Citat gost:
Plenković bi mogao sada reći "Atraktivno i na Lošinju" ...
www.youtube.com/.../
Trebao bi doći na Lošinj egzorcist da potjera sotonu. Crna kronika puna je Lošinja, prvo ubitstvo poznatog ugostitelja na terasi restorana, pa zapaljena šuma kraj elitnih vila na Čikatu i sada izgorila luksuzna jahta u centru grada.
Novi list je jučer podsjetio na jedan stari, nerješeni slučaj dvostrukog ubojstva na seoskom groblju, kao u nekom trileru; Slučaj Lešić
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # jami, jami, jamijami što prije 2017-08-12 10:53
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnik a oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # uspavana ljepoticatrnoružica 2017-08-12 14:19
Citat jami što prije:
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnika oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Za sada ide sve po starom, Boris radi a Gari to pokriva. No, jednog će se dana Ana probuditi iz dubokog sna i otjerati sve dovraga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # mrkvicapionir 2017-08-13 23:09
Citat jami što prije:
Citat kradeze:
"Nitko njoj ne radi iza leđa, sve kraljica zna,zar ste mislili da će Ana mijenjati politiku u kojoj i sama sudjeluje osam godina".
Jer ona zna , da je grad raspisao natječaj za dodjelu zemljišta u najam po cije nim od 0,30 i 0,70 lipa za hdzovce i 3,o kune za ostale malo manje hdzovce.
Naime na malim valdarkama gdje je do sada zemljište u najam pripalo Nediću, Badurini ili prikrivenim , sada se istima štima za male novce.
Na zagazinjinama se na mjestu gdje su iznajmljena 10 parkirna mjesta i ubire se godišnje 14.000,00 kuna iznajmnljuje se za 1.300,00 kuna godišnje, da nije možda za sljastičara bdiju ?
Ovakav kriminal se još nije iskorenio.
Zar Badurina još ordinira sa pročelnicama preko dogradonačelnika oko terena i nekretnina, dakle bez njih ne može, a tko sada to pokriva???
Zašto baš ti tereni uz more ?
Zašto je tolika razlika u najmu?
Dali se zna za koga je namješten natječaj?
Tko može tu namještaljku zaustaviti ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Podržite Hod za slobodu!

  hranitelj tuljana 27.05.2018 12:54
  kad klonovi napadaju
  Od jučer ujutro pokazna vježba iz ad-hominem trolanja, udarili svi klonovi (srećom nema ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Ninja 27.05.2018 10:20
  žene nemaju što govoriti
  Punoljetne žene u njegovoj obitelji postupile su u skladu s odredbom Svetog pisma da ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Čak Noris 26.05.2018 19:59
  IQ
  Ovo je 11 načina na koje volonterke i volonteri žicaju potpise 1. Bit će curice Dječake će ...
   
 • Malo obećali, još manje izvršili

  net.hr 26.05.2018 19:05
  link na intervju
  net.hr/.../...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Gost 26.05.2018 17:44
  Deset budalaština o IK
  Sada dosta toga znamo ne samo o tebi nego i o ženama u tvojoj obitelji. Potpisali ste za ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Gost 26.05.2018 17:26
  Referendum
  Dvotrećinska većina glasova protiv zakona prema kojem je pobačaj kazneno djelo. U Irskoj. Unatoč ...
   
 • Malo obećali, još manje izvršili

  WD 40 26.05.2018 16:36
  Koji otok je zaista prvi od 1000?
  NAČELNICA OMIŠLJA OTKRILA: ‘Ministar mi je nudio mito da šutim, a predsjednica samo pokušava ...
   
 • »Svaštara«

  mali-losinj.hr 26.05.2018 16:35
  OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKOVA JAVNOG NATJEČAJA
  Objavljeno 26.05.2018. www.mali-losinj.hr/.../ ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Gost 26.05.2018 14:56
  Definicija opsesivnosti
  Visokofrekventn o ludilo. Osam komentara u deset minuta, svakih 75 sekundi komentar!
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Bubimir 26.05.2018 13:37
  Žena, vol i magarac
  Ali kršćanski vjernici nisu normalni ljudi, nego ljudi posebnog kova. Oni vjeruju u navodno ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Kermit 26.05.2018 13:10
  Nemoj mi o ženama ...
  Pa žene su potpisivale i za onu šašavu inicijativu Zaštitimo svećenike od progona za ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  gost 26.05.2018 10:32
  Terapija
  Predlažem ovo za terapiju. "Zašto, zašto, zašto su većina onih koji su protiv pobačaja ljudi ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  dr House 26.05.2018 10:31
  stanje mu se jako pogoršalo
  i.imgur.com/98ulohM.jpg (http://i.imgur.com/98ulohM.jpg)
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Baltazar 26.05.2018 10:07
  Ne hranim trola
  Lako bih ti na to pitanje odgovorio, ali ne želim a) hraniti trola, b)pogoršavati simptome ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  dr House 26.05.2018 10:00
  Opet si ispuzao iz svoje rupe
  ... i nisi uzeo terapiju. Zapamti, ujutro ide žuta tabletica, a navečer plava. Ne obrnuto.
   
 • »Svaštara«

  Che 26.05.2018 09:53
  sve je jasno
  Političari su kupljeni, Lošinj je prodan, postao je ruska kolonija.
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Dr. No 26.05.2018 09:49
  Logoreja
  Ne bih ovaj njegov komentar olako nazvao preseravanjem, jer bi mogao predstavljati simptomatiku ...
   
 • »Svaštara«

  teklić 26.05.2018 09:20
  sve se vraća sve se plaća
  Doći će vrijeme da će Dario konobariti, Džebić prodavati kruh i mlijeko a Sanjin i Darin ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  R 26.05.2018 09:12
  Ko ima veći penis
  Ma daj odyebi sa svojim preseravanjem. Nije me briga što neki anonimni trol mora raditi da ...
   
 • Konzervativni pokret buja na temeljima loše politike

  hranitelj tuljana 26.05.2018 08:53
  grbača radnog naroda
  Dakle "jedni" već jesu na sisi?
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  hranitelj tuljana 26.05.2018 08:50
  miš maus dr haus
  "Zavrnuli uši, brutalno ostramotili, zabili u podrum, zašamarali, zakucali, opalili šamarčinu ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  hranitelj tuljana 26.05.2018 08:44
  tko laže taj i...
  Je li nepoštenije reći da su kontraprosvjedn ici bili glasni, ili je nepoštenije reći (da ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  hranitelj tuljana 26.05.2018 08:44
  A ako, kao svi normalni ljudi, ženu ne smatramo imovinom, što onda? Vrijedi li onda majka više ...
   
 • »Svaštara«

  Zorro 26.05.2018 08:44
  Je li ovo Lex Ana Kučić???
  Vrlo zanimljiva odredba: 10. Gradonačelnica zadržava pravo ne odabira ponuditelja po ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  hranitelj tuljana 26.05.2018 08:43
  stablo se po plodovima poznaje
  Kao i za ostale dugotrajne procese, vrijeme će pokazati. IK je dio procesa koji je (kako ...
   
 • »Svaštara«

  99 % podržavam 26.05.2018 08:34
  Odgovoran za padanje kiše
  Pričao mi jedan mladić o uvjetima rada u Jadranci. Radio je na vanjskim poslovima uređenja ...
   
 • »Svaštara«

  srakanjež 26.05.2018 07:17
  vrag došao po svoje
  Sezona je praktički već počela a u Jadranci radnici masovno odlaze. Konobari, kuhari ...
   
 • Malo obećali, još manje izvršili

  PRdac 25.05.2018 20:30
  *
  Koliko nas košta taj đir?
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  gost 25.05.2018 14:49
  Vjera lošinjske elite
  Ja mislim da lošinjska elita iskreno vjeruje da je Istanbulska konvencija štetna za Hrvate ...
   
 • Podržite Hod za slobodu!

  Bubax 25.05.2018 12:54
  Osveta Plenkoviću
  Ti ljigavci se ne usude progovoriti ni o onom drugom referendumu kojim se ekstremisti žele ...