Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nepismenost

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

nepismenostNe spadam među povlaštene koji imaju čast biti pozvani na svečano otvorenje Osorskih glazbenih večeri, no imao sam priliku vidjeti pozovnicu za ovogodišnju priredbu. Više bih volio da je nisam vidio

Jedina kulturna manifestacija svjetskog značenja i visokih kulturnih dometa i pretenzija koja se održava na ovom području predstavljena je onima koji svojim prisustvom trebaju uveličati "značaj svečanog otvorenja" luksuzno izvedenom pozivnicom na tamno smeđem papiru sa zlatnim tiskom teksta, zbog kojega bi svaki srednjoškolac zaslužio negativnu ocjenu iz poznavanja pravopisa hrvatskoga jezika.

Naime, Crkva (pisano velikim početnim slovom) je zajednica vjernika, obično kršćana, a crkva (pisano malim početnim slovom) je posvećena zgrada u kojoj kršćani slave službu Božju, mole se i obavljaju vjerske obrede. Dakle, otvorenje 36. Osorskih glazbenih večeri bit će u crkvi (zgradi), a ne u Crkvi (zajednici vjernika), kako je to zlatnim slovima neispravno otisnuto na pozivnici. 

 Pozvane se moli da svoj dolazak potvrde najkasnije u ponedjeljak 19. srpnja, no takav dan ove godine ne postoji. Danas je ponedjeljak, ali 18. srpnja, a 19. srpnja je utorak, no to nije pravopisna, već neka druga pogreška, ali u nastavku teksta piše "... kako bi smo Vam na vrijeme rezervirali mjesto." Za prolaznu ocjenu svaki srednjoškolac mora znati da se prvo lice množine kondicionala pomoćnog glagola "biti" piše (mi) bismo.

Gari Cappelli je na pozivnici krivo predstavljen kao gradonačelnik grada Malog Lošinja. Naime, on je gradonačelnik Grada Malog Lošinja.

ogv_poz1

S druge strane pozivnice naveden je program otvorenja na kojem će biti izvedeno djelo Wolfganga Aamadeusa Mozarta, kompozitorakoji pod tim imenom ne postoji. Postoji Wolfgang Amadeus Mozart.

Najavljuje se da će to djelo izvest Sinfonijski orkestar i zbor Hrt-a, no u rječnicima hrvatskoga jezika ne postoji riječ "sinfonijski" već "simfonijski" za ono što se željelo najaviti. A skraćenica naziva Hrvatske radiotelevizije nije Hrt, nego HRT. Hrt je pasmina pasa. Riječ "rezervinaro" umjesto "rezervirano" vjerojatno nije stvar nepoznavanja pravopisa, već možda površnosti, nepažnje ili nemara.

ogv_poz2

Mislim da Osorske glazbene večeri ne zaslužuju ovako površnu i nekvalitetnu prezentaciju, a građani Malog Lošinja obvezu da je plaćaju.

 

 

 

 

Komentari: 

11 # HDZ znaAnar Hist 2011-07-18 19:57
Pa tko si ti da ispravljaš Martinu Turkalj? Pa ona je profesorica hrvatskog jezika. Valjda ona zna bolje od tebe. Ne znam tko si, ali možda uopće nisi ni u HDZ-u. Dakle, nemaš pravo glasa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # CvilidretiZabrinuti pješak 2011-07-19 00:11
Cvilidreta, sad valjda znaš zašto nisi pozvana. Ovi pozvani se ne zamaraju s time.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # jGurkn 2011-07-19 05:03
Vajl Geri ruls, bulšit voks. Ðizs Palomino!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-19 10:27
OMG, za ovako nešto napisat i stavit u tisak treba biti posebno nadaren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # svaštaja 2011-07-19 11:11
ako neki vozač pauka nezna da se sporazumije s turistima na njemačkom, pripisuju mu se epiteti da je drzak, bezobrazan, neobrazovan i što ja znam sve, a profesori neznaju ni hrvatski. Je su li zbilja baš svi nepismeni koji su sudjelovali u izradi ove pozivnice? nemožeš jednostavno vjerovati da se ovo dogaða!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Baš svašta!DeBill 2011-07-19 11:54
A i ono mi je dobro "čast nam je pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate značaj svečanog otvorenja", a onda "Ulaz se naplaćuje". Znači, plati da uveličaš značaj svečanog otvorenja :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ovo je hrtpasmater 2011-07-19 12:45
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # cici 2011-07-19 13:23
AAA, šteta zlata i papira Zanimljivo je da se uzvanici imaju javiti na mail koji se zove gradonačelnik@. .., nije valjda da se sam gradonačelnik bavi poslom rezerviranja mjesta, umjesto da se jave direktorici turkalj, ili da nedajboze, OGV imaju svoju vlastitu mail adresu. Zanimljivo je ovo sto pise da se ulaz naplacuje, cini mi se da se nikad dosad povlaštenim njuškama s pozivnicom nije ulaz naplacivao. A poznavajući ih. ako se ulaz naplaćuje, losinjska elita se nece ni pojaviti tamo :D :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...plavuša 2011-07-19 14:25
Ja ken biliv! Od ove godine su OGV podignute na razinu nacionalnog festivala i ovakve pravopisne greške nemogu se opravdati. Sramota za organizatore!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Guest 2011-07-19 16:05
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-19 16:22
Možda gradonacelnik i direktorica Turkalj koriste isti mail?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sajam taštineglazbenik 2011-07-19 20:29
Užas. Večeras će sa ovim prekrasnim ulaznicama ( koje će platiti, možeš misliti) kvazi ljubitelji umjetnosti uživati u OGV. Uživat će u svojoj taštini, ne glazbi. Poslikat će se, slika će izaći u novinama i to je to. Zaboravit će i što su slušali zato i nije bitno kako se piše Amadeus.
Sve je to jedan veliki sajam taštine.
A cjenjena profesorica hrvatskog jezika koja nema pojima o glazbenoj umjetnosti ali je direktorica što uopće nije ništa neobično u lijepoj našoj je stručna kvalifikacija je nebitna, bitna je politička.
Ma ne mogu više ni pisati koliko mi se sve to gadi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ISPRIKAuslužni obrt gra-tis 2011-07-19 20:38
OVIM PUTEM ŽELIM SE ISPRIČATI GRADU MALOM LOŠINJU, GRADONAČELNIKU GARIJU CAPPELLIJU I PROZVANOJ MARTINI TURKALJ ZBOG NASTALIH GREŠAKA U TISKANJU POZIVNICA ZA OSORSKE GLEZBENE VEČERI. KAO I ISTAKNUTIH GRAMATIČKIH GREŠAKA U NAZIVU SIMFONIJSKOG ORKESTRA HTR-A TE NAZIVA GRADA KAO USTANOVE, KOJE SU NASTALE
OMAŠKOM ZBOG KRATKOĆE VREMENA I VELIKE NARUDŽBE.
UJEDNO IZRAŽAVAM ŽALJENJE ŠTO NISMO RANIJE UPOZORENI NA GREŠKE , KOJE SMO MOGLI OTKLONITI NA VRIJEME OD
STRANE PROZIVATELJA.
MIŠLJENJA SAM DA JE SVIM OTOČANIMA PRIORITET RADITI NA DOBROBITI SREDINE U KOJOJ ŽIVIMO I KOJE SMO DIO, A ŠTO NAS PREZENTIRA U SVIJETU, PA TAKO I U SEGMENTU UMJETNOSTI, FESTIVALU KOJI NAM TREBA SLUŽITI NA PONOS SVIJU NAS.
SVJETLANA ILEŠ, GRA-TIS
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GRA-TIS Svjetlana Ilešnene 2018-07-24 12:27
Citat uslužni obrt gra-tis:
...OMAŠKOM ZBOG KRATKOĆE VREMENA I VELIKE NARUDŽBE.
UJEDNO IZRAŽAVAM ŽALJENJE ŠTO NISMO RANIJE UPOZORENI NA GREŠKE , KOJE SMO MOGLI OTKLONITI NA VRIJEME OD
STRANE PROZIVATELJA.
SVJETLANA ILEŠ, GRA-TIS
Isprika...Gdje je Cvilidreta (prozivatelj) mogla vidjeti pozivnicu tek odštampanu da bi mogla ukazati na greške? Možda ste joj poslali na uvid i korekciju?
Kada bi se radilo o materijalu koji sadrži više listova, tada nebi bilo smiješno izgovarati se zbog kratkoće vremena. Velika narudžba, hm... da... ćim je veča narudžba to su i štamparske greške u većem broju, pa nije isto staviti na štampanje 10, 100 ili više primjeraka.
Još samo ovo, kada pišete velikim slovima to znači da vičete ili galamite na nas. (Internetski bonton "proguglate" li naći ćete još svašta korisnog).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Greška njena, sramota našaF.J. 2018-07-24 14:26
Ova tobožnja isprika je jedan od vrhunaca neznanja, nesposobnosti i neodgovornosti gradskih službenika koje u konačnici plažamo mi građani. I još nam se onda netko od odgovornih usuđuju držati prodiku MIŠLJENJA SAM DA JE SVIM OTOČANIMA PRIORITET RADITI NA DOBROBITI SREDINE U KOJOJ ŽIVIMO I KOJE SMO DIO, A ŠTO NAS PREZENTIRA U SVIJETU, PA TAKO I U SEGMENTU UMJETNOSTI, FESTIVALU KOJI NAM TREBA SLUŽITI NA PONOS SVIJU NAS. Ova pozivnica za svečano otvorenje OGV sasvim sigurno ne služi na ponos nego na sramotu sviju nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # asdtino 2011-07-19 20:47
Pa valjda vam netko pošalje što trebate štampati? Ili ste možda vi sastavljali tekst? Ako su greške vaše pa kakav ste vi tiskarski servis?
Obično se odštampa jedna pozivnica pa se provjeri da li je sve ok i onda se štampaju ostale.
A ako toliko grešaka radite pri štampanju onda nemojte ni raditi taj posao, nego se bavite nečim drugim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-19 20:52
najobičniji diletanti, i jedni i drugi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-19 21:05
Festival bi nam trebao služiti na ponos sviju nas, ali ovakvom pozivnicom ste ga u naše ime osramotili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tino 2011-07-19 21:08
i u isprici ne mogu sve točno napisati, npr HTR, zar još niste skužili da je Hrvatska radio televizija (HRT). Kažete da treba raditi na
NA DOBROBITI SREDINE U KOJOJ ŽIVIMO I KOJE SMO DIO, A ŠTO NAS PREZENTIRA U SVIJETU, PA TAKO I U SEGMENTU UMJETNOSTI, FESTIVALU KOJI NAM TREBA SLUŽITI NA PONOS SVIJU NAS.
tu se apsolutno slažem s vama, ali s ovako naštampanim pozivnicama prezentiramo se kao nepismena nacija!
bolje da se ne prezentiramo ako ne znamo kako, jer nije uvijek svaka reklama dobra reklama.
sada će se više govoriti o nepismenim pozivnicama nego o Osorskim glazbenim večerima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vratite lovu!pimp 2011-07-19 21:16
Ma stvar je jasna: Ilešica treba vratit lovu koju je dobila za tiskanje, a Turkaljica plaću što je dala nepismen tekst ili nije provjerila kad je otiskano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-19 21:27
jedino primjereno bila bi dostojanstvena ostavka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # gost 2011-07-19 23:49
Ajme nepismenjaka!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sramotaotočanka 2011-07-20 00:21
ne prihvaćam ispriku u ime dobrobiti sredine u kojoj živimo skrnavljenjem našeg jezika! Vremena imamo dosta za planiranje i tiskanje i to se ne radi 5 do 12.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # profesor 2011-07-20 10:24
Apsolutno mi nije jasno kako ovakva pozivnica uopće može izaći u javnost.
Ovo je katastrofa, potpuni sumrak struke.
Sada se otvara cijela lepeza pitanja, i to iz domene djelovanja cijele institucije.
Navodno su i na drugim vodećim pozicijama zaposlene više podobne, nego kompetentne osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # managerica kulturei Ja sam samozvani ekspert 2011-07-20 10:54
managerica kulture, pa nepismena?
najmanje što očekujem je javna isprika pred TV kamerama

Managerica, link (she.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Školaučitelj 2011-07-20 11:13
Ovo se može gledati i iz druge perspektive. Ekipa iz Grada je mlada i neiskusna i sigurno im je ovo dobra škola. Naručioci će naučiti s kojim tiskarima se radi, koliko puta se mora pregledati ono što ide u tisak... Ljudi važno je da iz ovog iskustva nauče. Gledajmo to s didaktičke strane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ne iz moga džepa!Perspektiva 2011-07-20 11:56
Učitelju, ja to gledam iz samo jedne perspektive: Nisam dužan skupo plaćati nečiju školu nakon što je navodno već završio školu u kojoj je trebao naučiti pravopis. Mladost i neiskustvo nije nikakva isprika za neznanje stvari koje se nauče u pučkoj školi. Pa ako su se nekao provukli kroz škole bez znanja, neka si sami plaćaju doškolovanje iz svoga, a ne iz moga džepa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-20 12:19
ma ko je to mlad i neiskusan?
nit su mladi, nit su neiskusni, deru već drugi mandat
a kada si trebaju isplatiti plaću, onda su vrlo vrlo iskusni
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Žali bože novcakpz 2011-07-20 12:55
Managerica kulture i direktorica Osorskih glazbenih večeri prima plaću cijelu godinu, a onda ne stigne pošteno pripremiti običnu pozivnicu za priredbu koja traje dva ljetna mjeseca, pa zbog "hitnoće" ispadne sramotno nepismeno. I to mi plaćamo :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # i ja sam samozvani manager 2011-07-20 13:40
Učitelju, vidjet ćemo hoće li tvoja mlada, nezrela i neiskusna managerica kulture u meðuvremenu nešto naučiti i večeras se javno ispričati. Gledajmo to s didaktičke strane.

Kažeš, naučit će s kojim tiskarama se radi... pa nije tiskara sastavljala pozivnicu.
Posao tiskare je da tiska ono što joj dostaviš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # prof.hrvatskog jezikapučkoškolac 2011-07-20 13:41
Moram reći da mi je drago što nepismena prof. hrvatskog jezika ne radi više u školi jer bi to bila takva šteta za buduće naraštaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tino 2011-07-20 14:02
nadam se da nisu tu pozivnicu poslali predjsdniku Josipoviću koji večeras dolazi otvoriti osorske večeri, a profesorica neka uzme instrukcije iz pravopisa i gramatike
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lud, zbunjen..Plavuša 2011-07-20 14:19
Komentar (ili isprika) gðe. Svjetlane govori o neozbiljnosti organizacije OGV-a.
1. preko Volim Lošinj ispričava se gradonačelniku, ravnateljici...
2. kao razlog grešaka navodi kratkoću vremena i veliku narudžbu (na radiju je ravnateljica rekla da se godinu dana radi na organizaciji!)
3. i za kraj izražava žaljenje što nije ranije upozorena na greške (tko??)
Mislim da je svaki komentar suvišan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nadnica za sramotuRico 2011-07-20 14:45
Eto, čak i plavuša je shvatila besmislenost isprike gðe. Ileš :-)
Draga gospoðo, jedini glavni i odgovorni u ovom sramotnom primjeru nepismenosti i nemara je naručitelj te pozivnice i onaj tko će odobriti da Vam bude isplaćena isporuka. Tko god taj bio. Žalosno je što ste Vi podmetnuli leða i primili krivnju na sebe, ali nadam se da ćete to dobro naplatiti. Bit će to Vaša nadnica za preuzimanje tuðe sramote.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Popljujmo tuði trudMrgud 2011-07-20 17:38
Bravo....bravo...bravoooo!
Bravo za sve koji su popljuvali rad jedne osobe, a da se pri tome nisu zapitali koliko je truda u sve to uloženo....energije...entuzijazma.
Popljuvati mogu samo ljudi koji se nikad nisu bavili organizacijom takvih ili sličnih dogaðanja. Koliko samo detalja treba imati u vidu (pa i pisanje pozivnica). Ukoliko je organizacija svedena na nekoloko ljidi inda su i pogreške moguće. Onaj koji je detaljno analizirao i razčlanio pravopis i gramatiku pozivnice je izuzetno maliciozna osoba koja je htjela izvrći ruglu tuði trud. Ne znam kako drugačije to objasniti.
Zaista takve greške na pozivnici ne umanjuju značaj OGV-a.
I sam sam dobio pozivnicu i da nisam na portalu vidio onakvo seciranje pozivnice ne bih ni primjetio greške. Hvala "dobronamjernom " koji je to obznanio urbi et orbi. Jadno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # mrgudene 2018-07-24 13:08
Tu nema truda, energije i entuzijazma kako navodite.Reakci je su takve jer je tu, a to je očito, nemar, šlamperaj i neznanje (najkraće i najblaže rečeno).Nemojte nastojati posao organizacije takvih događaja prikazati kao toliko složen i zahtjevan posao koji uz trud, entuzijazam i znanje i predanost nebi mogao biti odrađen bez ovakvih grešaka. Zapravo takve greške bi trebale biti nedopustive (osim kod njih, ma to je jadno, kako ne vidite). Mislim da nitko ne umanjuje značaj OGV-a osim njih samih koji su napravili te greške! Sami su se izvrgli ruglu, a ne osoba koja im je dobre namjere ukazala no to. Jadno je to, ako to ne možete shvatiti.
Iako sam ovdje upotrebila dosta riječi iz Vašeg teksta ne mogu Vam nikako reči bravo! pa niti u ironiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # iva 2011-07-20 17:48
ma mrgud molim te. Greške su i te kako uočljive i grešaka je previše.Baš zbog turuda, energije, rada i entuzijazma, zbog značaj takvog jednog dogaðaja takve greške se NE SMIJU dogaðati.
To nisu pozivnice za dječji roðendan, to su pozivnice za skup kojem prisustvuje i predsjednik republike i to govori u prilog koliko je taj dogaðaj značajan,a kada smo kod pozivnica, moja kćer koja ima 7 godina kada šalje dječju pozivnicu svojim prijateljicama nekoliko puta pročita i pobriše prije nego pošalje pa je takoi direktorica OGV mogla to učiniti a i sto tako i gða u Gratisu, koja je poznata po tome da je sklona štampati gramatički neispravne riječi čak i kada joj date predložak i napišete, meni je nekoliko puta ponovo izraðivala jer je stalno nešto griješila s obzirom da se radi copy paste tako adresa nije bila moja itd.Osobno mislim da joj je u uredu preveliki nered da se uopće može snaći, u biti sramota je kako taj ured izgleda.tko god je bio u Gratisu ne može da ne primjeti nered koji je tamo prisutan, sve razbacano, živi kaos. Uistinu pouzdan partner
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # cici 2011-07-20 17:59
Mrgude, kazes da ukoliko je organizacija svedena na nekoliko ljudi, onda su i pogreske moguće. Jasno ti je da sad OGV organizira veci broj ljudi, pod ravnanjem direktorice Turkalj, nego sto je to bilo ranije? Pa naravno da je osoba koja je istaknula greske htjela, izmeðu ostaloga, izvrći ruglu organizatore koji dopustaju tako sto. Kad kazes tuði trud, onda se stiče dojam da se organizatori trude volonterski, pa im ne bismo trebali nista zamjerati. Ali zaboravljas da mi svi njih za to plaćamo, tako da ih imamo svako pravo, kritizirati, izvrći ruglu i traziti ostavku. a to sto ti ne bi primjetio greske govori vise o tebi nego o onima koje napadas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-07-20 18:11
Mrgude, nepismen si.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Cicibela 2Cicibela 2 2011-07-20 18:28
:D :D :D Koji ste vi forumaši jadnici. Netko je pogriješio, netko je ukazao na pogrešku, netko se ispričao za pogrešku. Ali nekima niti to nije dovoljno, pa umjesto da ponude svoju pomoć, znanje i iskustvo, oni jadni, ljigavi, samodopadno čuče u polutami nad svojom tastaturom pljujući po svemu i svakome oko sebe. Mišljenja sam da se čak radi o partijskim istomišljenicim a. Ma FUJ. Kratica za FUJ. Ukoliko slučajno čitaju osobe iz dijaspore BiH, za lakše razumijevanje FUJ u Malom Lošinju znači FUJ. :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # PljuvačiMrgud 2011-07-20 18:48
Ne!
Dame i gospodo niste u pravu! Greške su moguće! I dogaðaju se! I ne mora se radi toga pribiti na križ osoba (osobe) koje smatrate odgovornim!
Malicia!
Iva i Cici (nickovi) ne želim se baviti Vama kao osobama već onime što tvrdite.
Zamislite...Predsjednik dolazi.....! Ajme...., ako vidi greške...koje li strahote! Biti će toliko uvrijeðen da će nam zabraniti trajekt i prelazak preko mosta, ukinuti subvencije i za počinioce pravopisnih (i inih grešaka) otvoriti Goli otok! Ufa....naje.... li smo!
Ipak...mislim da je Predsjedni ipak čovijek šireg pogleda od Vas pa će se samo nasmiješiti i dodati "Tko radi-taj i griješi" reče jež i siðe sa četke.
Živjele OGV.
Siguran sam da vas dvoje ne pratite ta zbivanja pa po Vas i nema štete. nećete se morati crvenjeti. To ću rado učiniti umjesto Vas. Večeras!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ???ene 2018-07-24 13:17
Tko živi u Mrgudovoj glavi?
Vidim razum mu ne smeta i nema veze s razumom.
Šteta ičega trošiti na to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # AAMADEUS 2011-07-20 19:02
Mrgude, greške se dogaðaju i moguće su, ali kad netko prima plaću cijelu godinu da organizira priredbu koja traje samo dva mjeseca, a onda izradi pozivnicu s toliko pravopisnih pogrešaka i još s krivim datumom, greške su neoprostive. Rad oko Osorskih glazbenih večeri nije volonterski, besplatan da bismo na pogreške mogli gledati blagonaklono. To je dobro plaćen, a loše odraðen posao.

A ako predsjednik Josipović vidi pozivnicu i na njoj najavu da se izvodi djelo Wolfganga Aamadeusa Mozarta, samo će prevrnuti očima i promrmljati "Mili Bože, u kakvu sam to vukojebinu ja zabasao?!". Dalje neće ni čitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # znanje nulaZero 2011-07-20 19:23
Citat:
Bravo za sve koji su popljuvali rad jedne osobe, a da se pri tome nisu zapitali koliko je truda u sve to uloženo....energije...entuzijazma.
Ne znam koliko je truda, energije i entuzijazma uloženo, ali to čak nije ni važno. Važno je koliko je uloženo znanja i sposobnosti. A iz priloženog se vidi da ih je uloženo ukupno NULA. Još samo kad bismo znali koliko smo za to platili. Ali to je zasigurno službena tajna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Klavirist 2011-07-20 19:37
Mrgud se ufatio klavijature te iz bogate riznice svoje mudrosti sročio duboku misao: "I sam sam dobio pozivnicu i da nisam na portalu vidio onakvo seciranje pozivnice ne bih ni primjetio greške." Dakako da ne bi primijetio, jer si nepismen kao i njeni kreatori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Hrvatska zemlja znanjakritika 2011-07-20 19:45
Mrgud kritika nije pljuvanje! Graðani ne žele financirati nepismenost i bahatost! Ako Ti to doživljavaš kao pljuvanje, imaš ozbiljnih problema. Tako puno gramatičkih grešaka ne radi ni učenik nižih razreda osnovne škole. Da je pozivnica pisana za neku humanitarnu akciju od strane slabo nadarenih, svaki bi se čovjek nasmješio i pomislio - "Tko radi taj i griješi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # cici 2011-07-20 20:09
Kad smo vec kod isprike, ona nije upucena od osobe koja je odgovorna za greske. Nije dovoljno da se NETKo isprica za pogresku, nego da se oni koji dobivaju placu za organizaciju ispricaju za pogresku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HDZIvo 2011-07-20 20:40
Znate onu pjesmicu HDZ zna,zna,zna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Medvjeða uslugaMedvjed Brundo 2011-07-20 21:45
Mislim da je vlasnica trvrtke GRA-TIS managerici lošinjske kulture napravila medvjeðu uslugu svojom glupavom i nadasve nepismenom "isprikom" jer je njome još više potencirala neznanje, nestručnost, aljkavost i neodgovornost s kojima je obavljen tako jednostavan posao kao što je izrada pozivnice od samo pedesetak riječi.

Pojašnjenje da je do grešaka došlo OMAŠKOM, a zbog KRATKOĆE VREMENA I VELIKE NARUDŽBE smatram čistim bezobrazlukom.

Nepoznavanje elementarnih pravopisnih pravila i navoðenje krivih datuma ne može se nazvati omaškom, već samo onim što oni jesu - neznanje i aljkavost.

Prosječno pismenoj osobi za sastavljanje pravopisno i faktografski ispravnog teksta od pedesetak riječi ne treba više od tridesetak minuta, a za izradu predloška za dvobojni tisak današnjim softverom ne treba više od desetak minuta. Dakle, za posao koji se radi jednom godišnje dovoljno je manje od jednog sata, a veličina narudžbe nikako ne utječe na potrebno vrijeme. Posve je svejedno sastavlja li se tekst za tiskanje jednog, milijun ili deset milijuna primjeraka.

Izražavanjem žaljenja što - kako kaže - NISMO RANIJE UPOZORENI NA GREŠKE, KOJE SMO MOGLI OTKLONITI NA VRIJEME gospoða Ileš direktno okrivljuje naručitelja posla tiskanja pozivnice za nastanak ovog sramotnog uratka. Jer tko je uopće mogao znati da je tiskanje naručeno, što treba biti otisnuto i od koga je naručeno? Sve to je mogao znati samo naručitelj, no on očigledno nije upozorio na greške kako bi mogle biti uklonjene na vrijeme. A kad su pozivnice otisnute i isporučene, naručitelj je trebao vidjeti što je dobio, no tada je bilo kasno za bilo kakvo upozoravanje na greške i njihovo uklanjanje. Takve kakve su, pozivnice su podijeljenje, a gospoða Ileš sada prigovara što primatelji nisu učinili ono što nije učinio ni naručitelj. Koji je jedini znao tko ih je uopće tiskao.

Svim ovim gospoða je naručitelju pozivnice učinila medvjeðu uslugu, jer mu je svojom "isprikom" samo nanijela štetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tino 2011-07-21 11:22
Još jedan organizacijski propust menagerice OGV.Dakle to je dogaðaj koji se planira godinu dana i onda nemaju gdje smjestiti članove Simfonijskog orkestra jer su nam kapaciteti puni. Pa valjda se ta jedna noć mogla rezervirati unaprijed a ne da na prijenosu OGV kažu da na otoku Lošinju nemamo smještajnih kapaciteta.

Imamo i te kako, ali su puni, i nisu na vrijeme rezervirani!!!! !!!!!!!1
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PredivnoMrgud 2011-07-21 11:26
Bijah!
Predivno i prekrasno!
Otvaranje i sam koncert bijahu predivni uprkos pljuvačima, maliociznim ljudima i gramatičkim pogreškama na pozivnici!
Zaista sam uživao!
A maliciozni neka crknu od gutanja vlastite žuči!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lud, zbunjen..Plavuša 2011-07-21 11:43
Dragi Mrgud, i mi jadnici bez one glupe pozivnice koju si ti dobio bez da si uopće uočio greške :D imali smo prilike uživati gledajući i slušajući koncert na HRT-u. A ti lijepo uokviri pozivnicu i uživaj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pogreške su pogreške su pogreškeMedvjed Brundo 2011-07-21 12:25
Mrgude, na pozivnici nema ni jedne GRAMATIČKE pogreške. Pogreške su PRAVOPISNE, a ima ih i druge vrste, ali ne gramatičkih. U svakom slučaju, to što si ti uživao zasigurno nije učinilo da su pogreške nestale, i da su oni koji su ih počinili zbog tvog uživanja postali pismeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # cici 2011-07-21 13:14
Mrgud tako strastveno brani organizatore OGV-a do mi doðe za pomisliti da se pod nadimkom krije sama direktorica turkalj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # GreškeMrgud 2011-07-21 13:40
U pravu ste!
Greške (bile one gramatičke, pravopisne i ine) nisu nestale!
Ali nisu ni umanjile svečanost, ni početak...ni izvedbu....ni uspjeh OGV-a.
Baš mi je žao da vaša crna žuč nije mogla teći preko ekrana pa ste u svojim čemernim sobičcima ipak mogli gledati tko je sve došao na otvarenje....
Koncert sigurno niste slušali jer tamo niste mogli uočiti pravopisne i ine greške.
Uživajte u svojoj žuči i izjedite se od zlobe.
Sapienti sat!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lud,zbunjen..no rmalanPlavuša 2011-07-21 14:45
Mrgude, zašto iz tebe toliko crne žući teče? Na ovom forumu je većina napisala (s pravom) o nedopustivim i neopravdanim greškama.
Mi koji smo slušali Amadeusa iz čemernih sobičaka uživali smo u (gle čuda) bez grešaka koncertu. Žalosno je kad usporeðuješ nekoga tko nije bio na otvorenju s životom u čemernim sobičcima
:cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # cici 2011-07-21 15:01
Ahahahahahahaha !! Čemerni sobičci!! Došlo je do toga da se pismene ljude veže uz siromaštvo (ako to čemerni sobičci podrazumijevaju ), dok je podrazumijeva da je nam "elita" polupismena i neobrazovana. Ako je koncert bio bez greske to je zahvaljujući profesionalnost i glazbenika, a ne organizatora. Iako, daleko od toga da bi Mrgud znao prepoznati greške. Preporučam ti Mrgude da odeš na još koji koncert osim ovog za pokazivanje pa da nam malo i o tome pričaš - jer nitko od elite s pozivnicama se ne pojavljuje na koncertima koji nisu gratis i gdje se ne dolazi bit vidjen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Plavuša 2011-07-21 15:25
Non omnia possumus omnes! :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nema kraja...Ponavljač 2011-07-21 15:46
Čim otvoriš stranicu OGV-a ovako piše:

Nagraðeni na 36. OGV 2011.
Novost koju Osorskeglazbene večeri, osim festivala imaju jest u tome da kao festival pokušamodoprini jeti zaštiti kulturne baštine, ali i podržati te promovirati najbolje mlade glazbenike Hrvatske, koji suprimili najviše glazbene nagrade, omogućivši im predstavljanje svojimsamostaln im koncertom u arheološkom lokalitetu u Osoru, u bazilici Sv. Petra iz11. stoljeća ili u katedrali Uznesenja Marijina,središ tu svih konceratafestiv ala.


:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zaistanemakraja !turbo 2011-07-21 16:35
Pa ovo je nevjerojatno, ali istina je! Tko ne vjeruje neka provjeri na
Link Text (www.osorskeveceri.org/.../)

A ima još primjera: Muzičkeakademij e, pijanističkomna tjecanju, Odlukomstručnog , nastupdodijelje na ...

BašmezanimadaliiovoradigospoðaIleš :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Očistimo smeće jer se samo očistiti nećeVeseljko 2011-07-21 17:17
Prijatelju Mrgude, to što ti nazivaš uživanjem u svojoj žuči i izjedanjem od zlobe zapravo je legitimna i opravdana reakcija dijela javnosti na kvalitet rada onih koje plaćamo. Kao što ti imaš pravo vratititi trgovcu robu koju si platio, a ona ne odgovara deklaraciji kvalitete, tako i mi imamo pravo reći da za novac koji dajemo, imamo pravo na kvalitetan proizvod i da ne želimo da nam se servira smeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DiplomaPlavojka 2011-07-21 18:39
Izgleda da je direktorica Osorskih svoj diplomski prepisala od Ðapića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # miki 2011-07-21 21:54
Pogledao sam link,ne mogu vjerovati,sramo ta.Pa jel netko to recenzirao? ili se objavljuje bez da se pročita i prekontrolira?
Užas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dražica bb 2011-07-21 23:58
Sponzor OGV-a je i nepostojeća firma Jadranka d.o.o., a logo tvrtke i link vode na konkurentsku firmu Lošinjska plovidba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ima toga jošmicica 2011-07-22 11:04
Kada smo već kod sponzorstva - ima toga još - firma Lošinj hoteli ne postoji - to bi trebala biti Jadranka hoteli d.o.o. , u nazivu Turističke zajednice Grada Mali Lošinj kao u nazivu Ureda za kulturu Grada Zagreba , grad je napisan malim umjesto velikim početnim slovom, a točan naziv naše županije je Primorsko-goran ska županija! Ako ovako nastavimo OGV će dobiti besplatno lektoriranje, pa kada su oni svi jadni volonteri , da im i mi malo pomognemo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ljudi, zar je to moguće?Čudom se čudim 2011-07-22 13:19
Da nisam sam vidio ne bih vjerovao. Mislio bih da je to laž i zloba kako tvrdi Mrgud. Ali evo slike:Logo Lošinjske plovidbe, naziv nepostojeće Jadranke d.o.o, e-mail adresa Lošinjske plovidbe! Ljudi, zar je to moguće????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sponzorikokoloko 2011-07-22 13:43
Ovo oko sponzora je ozbiljan gaf i sponzori bi se imali pravo ljutiti i prosvjedovati. Na kraju krajeva dali su novac za održavanje OGV.
Slažem se i s Mrgudom da je napad na onu pozivnicu čisti jal mediokriteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Izgubljeno u prevodu-pretvor biJakša Barbić 2011-07-22 13:57
A di je Lošinjanka d.o.o.?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dražica 1 2011-07-22 16:28
Ti se zezaš?
Lošinjanka d.o.o. ne postoji već 6 godina.
Obavila je svoju funkciju pa je ugašena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Lili 2011-07-22 16:29
Kokoloko, kad komentiraš dogaðaje pokušaj uključiti mozak, a isključiti simpatije ili ljubav prema odgovornim osobama. Ako se sponzori imaju pravo ljutiti zbog ovog gafa zato što daju novac za održavanje OGV, isto to pravo imaju graðani Lošinja i cijele Hrvatske, jer za održavanje OGV oni daju mnogo više novca nego Jadranka i Lošinjska zajedno. Napad na pozivnicu bila je opravdana reakcija na mediokritete koji su je sastavili, a novac graðana bacili u vjetar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Mediokritetidag 2011-07-22 17:21
Mediokriteti su Kokoloko i Mrgud kad ne vide koja je sramota napravljena tom pozivnicom kakvu ne bi napravilo ni dijete u osnovnoj školi. I to mi plaćamo :cry: Bili bismo mediokriteti da nam je svejedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ime 2011-07-22 21:28
Koga "bi ste" htjeli za vladajuću garnituru ubuduće? Is it Gary? kmppppfffffffff fffffhhhhhaaaha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pipo zloba 2011-07-23 03:53
Dag, kada se tako razbacujem mudrim frazama daj mi definiciju pojma MEDIOKRITET, da i ja nešto naučim od mudrih glava ..... Hvala !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za pipo zlobaDag 2011-07-23 07:47
Zašto za definiciju pojma MEDIOKRITET ne upitaš Kokoloko, jer on ju je prvi upotrebio :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Mediokritet 2011-07-23 11:44
Evo, ja ću navesti definiciju mediokriteta: to je osoba osrednjih ili ograničenih umnih sposobnosti i vrijednosti. Dakle, mediokritetiti su osobe smanjenih sposobnosti donošenja vlastitih sudova pa se povode za tuðim i nastoje "plutati niz struju". U ovom slučaju mediokriteti su oni koji ne vide ništa lošeg u pozivnici na jednu kulturnu priredbu nacionalnog značenja, poznatu i u svijetu koja vrvi pogreškama, a primjedbe na nedopustivu nepismenost autora teksta i nemar za konačni proizvod nazivaju zlobom i prosipanjem žuči. Zbog ograničenih umnih sposobnosti mediokritet ne može shvatiti da je takvom prezentacijom nanesena šteta ne samo manifestaciji, nego i svima onima koji su korektno odradili svoj posao. Sjenka tog aljkavo obavljenog posla pala je i na umjetničkog direktora festivala, svakog ponaosob izvoðača, pa i na samog pokojnog Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji se nije zvao Aamadeus, kako piše na pozivnici, nego Amadeus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sramotamacmalić 2011-07-23 17:25
Sramota, jad i bijeda. Stvarno nemam riječi kojima bi se ovo moglo okarakterizirat i. Da će se to desiti u Malom Lošinju - jednostavno nisam mogao zamisliti. Pa tko je ta osoba koja je pisala pozivnicu? Ah da, tipičan primjer novog hrvatskog poduzetnika.... .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # miki 2011-07-23 20:26
Gða Ileš je čak i ispriku pisala velikim slovima tako da bude sigurna da se ne potkrade još pokoja GREŠKA . Mislim da se i mnogi sjećaju sjajnih uradaka kojih je Ilešica tj. Blažekovićka pisala dok je radila kao tipkačica davnih godina na sudu a mnogi se i toga sjećaju . To je bilo prestrašno čitati te dopise. Za ovakve katastrofalne greške u svijetu se oduzimaju dozvole za rad. I još nešto, molim ako se zna a koliku svotu je gða. Ileš dobila za ovaj uradak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...........Ćunskot 2011-07-24 15:53
Veži magarca di ti gazda kaže taman krepao poslovica je zbog koje se gospoða Ileš nije trebala ispričavati. Pa tko smije ispravljati jednogodišnji trud Turkaljice i organizatora?? Samo se nadam da će elita koja vlada proračuom neće dobiti priliku za popravni ispit na sljedećim izborima. Kako ih više nije sramota??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Guest 2011-07-24 16:50
Ma tko uostalom smije ispravljati uradak jedne profesorice hrvatskog jezika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # i ja sam samozvani manager 2011-07-24 18:41
ali bar znam da nije Aamadeus, ni sinfonija, i koji je dan u kalendaru
znam da je Grad veliko, možda bih se za[cenzurirano] kod crkve, a možda i ne bih
časna ostavka je jedino rješenje
ali u HR nema časti, pa nema ni ostavki
da sam joj ja šef, dao bih joj maturalni test iz hrvatskog, pa ako ne položi bar sa 4, zna se...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jojjoj 2011-07-24 23:47
ma nije za ovo kriva martina turkalj. nije ona napisala ovakvu pozivnicu. njena je jedina greška što nije provjerila što piše na pozivnicama, obzirom da se zna kako radi gospoða ileš. i ja sam joj predala rukom pisan (vrlo čitljivo, mala i velika slova, razmaci...) tekst od 40 riječi, i tu su nastale čak četiri pogreške, a na pregled mi je dala tekst nakon što je napravila cijelu narudžbu. meni je štampala sve ponovno. kad daješ nekom profesionalcu u ruke da nešto obavi, onda očekuješ da to ispadne kako treba, vjerojatno tako misli i turkaljica. to što su takva očekivanja za gðu ileš prevelika, pa joj očito treba stalni nadzor kada radi, jer sve radi bez volje i polovično, to je žalosno. to prolazi u našem malom mjestu. možda joj je vrijeme za penziju ili prekvalifikacij u?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Teško Nama 2011-07-24 23:55
rukom pisan tekst?
nemoj me nasmijavati, pa tko još danas u tiskaru predaje rukom pisan tekst
znaš, imaju u općini kompjuktore, i to nekoliko njih
i programe na njima, kojima se piše tekst
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vrijeme za penziju ili prekvalifikacij uPorezni obveznik 2011-07-25 11:23
I mene je nasmijalo ovo o rukom pisanom tekstu za tiskanje pozivnice. Svaki dan vidimo Turkaljicu kako gradom paradira s laptopom u ruci, pa valjda joj to nije samo za ukras i imið poslovne žene nego ga zna i uključiti i napisati neki tekst. Da je Ilešica čudo od nesposobnosti (a nepismenost je pokazala svojom "isprikom" na ovom sajtu) to stoji, ali ona nije nikako odgovorna za ovu strahotu od pozivnice. Odgovoran je samo onaj tko ju je naručio i prihvatio kao ispravnu te je podijelio uzvanicima bez da je provjerio što to plaćaju graðani Lošinja. Jer ta pozivnica nije plaćena iz privatnog ðepa naručitelja, nego iz gradskog proračuna kojeg mi punimo. Zato se slažem s onim "to je žalosno. to prolazi u našem malom mjestu. možda joj je vrijeme za penziju ili prekvalifikacij u?". Ali ne za Ilešicu, jer ona je privatnik, pa će je tržište poslati u penziju, nego za one koji primaju velike plaće od novcaporeznih obveznika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Joso 2011-07-25 11:30
pretjerujete, nije Martina tako losa, ovo se moglo svakome desiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # XLS 2011-07-25 11:41
Ja ne znam je li Martina dobra ili loša, ali pozivnica za OGV i [cenzurirano]ar ije na sajtu OGV pokazuju da Osorske glazbene večeri imaju lošu izvršnu direktoricu. Ovakva se pozivnica ne može dogoditi svakome, nego samo nepismenim, nemarnim i neodgovornim osobama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # dr.mr.froffkljupnj 2011-07-25 18:59
Gradu pod hitno treba još dva-tri "školovana" savjetnika da pišu pozivnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ????Profesor 2011-07-25 19:05
Molim te Joso ne budalesaj. Kako se to može svakome desit. Pa nisu ONI "svako". Prevelike plaće imaju da rade takve greške. U školi bi dijete palo ispit da napiše takvo šta a kod nas prolazi jer nismo navikli na bolje. Ovakav diletantizam se plaća radnim mjestom svugdje u svijetu. Još pozvati Josipovića sa tim papirom. Bilo bi presramotno da nije presmiješno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # manager 2011-07-25 23:45
Znaš li ti profesore kako je stresan posao managera?
Manageri svaki dan prolaze kroz najrazličitije stresne situacije, i to 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.
Vrlo često moraju donositi strateške odluke u situacijama kada pucaju živci.
U takvim uvjetima rada, ovakve greške su potpuno razumljive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # menagerplavojka 2011-07-25 23:57
znamo kakav je posao managera. Ako manager nije sposoban donijeti pravilnu odluku i ako mu pucaju živci u stresnim situacijama znači da nije osposobljen za taj posao i da treba dati ostavku ili otići u kliniku na rehab.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strateške odlukeWolfgang 2011-07-26 11:14
Manageru, ti se ili šališ ili su budala. Trećega nema.

Je** managera koji ima 10 mjeseci vremena da pripremi dvomjesečnu manifestaciju, a od strašnog stresa ne stigne sačiniti jednu običnu pozivnicu bez pravopisnih i drugih pogrešaka.

A možeš misliti koja je to strateška odluka od koje pucaju živci hoće li napisati Aamadeus ili Amadeus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # budaletine zlobnelocococo 2011-07-26 11:23
Koliko zlobe i badalaštine prosipaju ovdje.
Guše se u vlastitom jadu.....svi bi oni htjeli zauzeti njeno mjesto...i kad bi tamo došli tek bi se onda usrali.
Nesposobni i nekompetentni i kako netko reče, mediokritetski pljuvači. Zavucite se u rupice i virite van...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Čudom se čudim 2011-07-26 12:02
Lococooco ti si imbecil. Tko je tu nesposoban i nekompetentan jasno pokazuju slike te pozivnice, a ja sam je imao i u rukama. U stvarnosti izgleda još gore nego na slikama (nečitljivi kič). A ovi koje ti nazivaš mediokritetskim pljuvačima i zlobnicima su graðani koji su to smeće skupo platili visokim plaćama raznih managera i troškovima tiskanja. A da su bili u pravu pokazuje to što je nakon objave na ovoj stranici ispravljena ona svinjarija s popisom donatora. Da nije bilo tih "mediokriteta" i "pljuvača" još uvijek bi na stranici OGV-a bio ovaj primjer nekompetentnost i i nemara:Zahvaljujući "pljuvačima" ispravljeno je, pa je sada:A tko je dobio plaću za to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zabrinutostplavojka 2011-07-26 12:12
locococo ja ne želim zauzeti njeno mjesto nego sam zabrinuta kuda nas vode ovakvi manageri a mi ih podržavamo financirajući ih a kako znamo da je gospoða profesorica hrvatskog i ne umije napisati pozivnicu bez pravopisnih pogrješki, jasno je zašto nam djeca izlaze iz školskog sustava nepismena ili polupismena. Nije problem u zauzimanju nečijeg mjesta nego obmani i prevari graðana koji svojim teško zaraðenim novcem to financiraju. Nisu nam potrebni takvi manageri a kritika graðana pokazuje da ipak ima nade i da nismo svi baš nepismeni i to je lijepo čuti i pročitati. Nesposobni i nekompetentni? U čemu? Trebam li otići u školu i profesorici reći da je nesposobna i nekompetentna kada mi djetetu da jedinicu iz pravopisnih pogrješaka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludo 2011-07-26 13:37
Iskreno, ide mi na živce kada pojedini komentatori na ovom sajtu umjesto teme napisa komentiraju pravopisne pogreške drugih komentatora, ne bi li ih na taj način diskreditirali, a time i njihove stavove iznesene u komentarima.
U ovom slučaju kritika pozivnica za Osorske glazbene večeri je potpuno umjesna iz više razloga:
Nacionalna kulturna manifestacija jednostavno mora zadovoljavati standard pismenosti, tim više što pozivnica predstavlja ne samo direktoricu i tajnicu (i ni u kom slučaju tiskarski pogon), nego i umjetničkog ravnatelja, Grad, sve organizatore.
Isprika da se radilo o brzini je jednostavno nedopustiva u slučaju manifestacije koja se održava jednom godišnje i za čiju pripremu je bilo obilje vremena ova isprika je bezobrazna. Ovakva isprika je indikator loše organizacije, ad hoc obavljanja poslova i premalih kompetencija za dodijeljene zadatke.
Sliku dodatno pogoršava stručna sprema direktorice manifestacije, profesorice hrvatskog jezika i književnosti, koja upućuje na to da je bila površna ne samo na poslu direktorice OGV, nego još više studirajući.
Ne postoji način da se ove umjesne kritike proglase jalom, ljubomorom i osobnim motivima za kritiku direktorice OGV. Jednostavno, po zapovjednoj odgovornosti ona je kriva, sve i da je netko drugi pisao ovu pozivnicu i da je obrt gospoðe Ileš stvarno uspio unijeti sve te pogreške u ispravno napisani tekst. Budući da danas i djeca u nižim razredima osnovne škole dobro znaju kako se koriste copy i paste funkcije u tekst editorima, pretpostavka je da to zna i gospoža Ileš, profesionalka na tome području, te je njena isprika besmislena i smiješan pokušaj da dade alibi onima koji joj daju poslove.
Stoga jedino što bi bilo pristojno jest da se direktorica ispriča javnosti i da se okonča ova rasprava u kojoj druga strana nema niti jednog argumenta za obranu nepismenosti i aljkavosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PotpisTiskovina 2011-07-26 21:14
Svugdje u svijetu kada se radi o bilo kojem tisku prospekta,poziv nice,letka,onaj tko će tiskati,MORA imati potpis naručioca da je tekst ogledni primjerak u redu.Pošto se danas za te poslove u Gradu a i u Turističkoj zajednici brinu osobe koje za to nisu kvalificirane dogaða nam se to što se dogaða.Isto je tako sa propagandnim materijalom kojeg rade osobe koje za to nisu kvalificirane a misle da su najpametnije,pa same odreðuju što će biti na prospektima i plakat i tako imamo najjadniju propagani materijal u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # n3n0 83L4n 2011-07-27 11:16
baš bih vas volio viditi, da ste i vi manageri, kao što je naša managerica kulture, ne bi joj bili ni do koljena
i glas, i stas, i pamet
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pravopisanijeprolaznik 2011-07-27 12:04
Nisu baš ni u Turističkoj zajednici pretjerano pismeni. Na plakatu s najavom noćnog derneka s glazbom na glavnom trgu u povodu milijuntnog noćenja piše "Proslavite s nama 1.000.000 noćenje". A to se čita "Proslavite s nama milijun noćenje" što nema nikakvog smisla. Da je iza brojke točka, čitalo bi se kao "milijunto noćenje". Očito da im nitko nije rekao da se se iza rednog broja (bez obzira na to piše li se arapskom ili rimskom znamenkom) obvezatno piše točka.Nisam baš znalac engleskog jezika, ali i ono "Mali Lošinj to Celebrate One Millionth Overnight" mi je sumnjivo. Jer "overnight" znači "preko noći", "sinoćnji" i "prekonoć", a noćenje se engleski kaže "overnight stay".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nik 2011-07-27 13:08
Slažem se sa prolaznikom. Nije mi jasno zasto na jednoj verziji koriste brojku a u drugoj riječ, takoðer, gornja rečenica ima uskličnik donja nema nikakav interpukcijski znak. Takoðer nisam stručnjak za engleski pa nek me netko ispravi ako sam u krivu, ali ova sintagma 'to celebrate' mi ne zvuči najbolje, ne znam zasto nisu stavili doslovni prijevod hrvatskog teksta: celebrate with us ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # propisanjeCopy-paste 2011-07-27 13:15
Ovi što iz petnih žila brane pamet,glas i stas vrlih nam drmrprofova zasigurno su ostaci ostataka propalog nam bivšeg režima gdje je sama pomisao na kritiku vladajućih bila kažnjavana pa sada iz mulja i žabokrečine vire malim neradničkim rukicama i prijeteći mrdaju kažiprstom. Govaru jedan izviri još malo pa pogledaj gdje nam se država nalazi a takvi i slični nesposobni menadžeri su nas doveli tu gdje jesmo. Sram te može biti(n3n0 83L4n) braniti takav rad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZNA SEmak 2011-07-27 14:27
Dosadni ste, tko vas više može slijediti. Meni je čudno da ste iznenaðeni nepismenošću ZNA SE društva. Ljudi oko mene zdušno podržavaju ZNA SE priče uz podršku "plastičnih anðela" i vjerske klike. To je nivo koji je danas sveprisutan u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Malom Lošinju. Pa i vi kroz ovu stranicu kozmetički dotjerujete to bolesno i zlo lice društvene stvarnosti. Zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kapci do koljena 2011-07-27 17:11
da li se u noćenja računaju i neprospavane noći radi birtijaških derneka?
:-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bed 2011-07-27 17:43
Citat:
da li se u noćenja računaju i neprospavane noći radi birtijaških derneka?
To se računa u noćobdijenje. To je ono kad platiš za noćenje, ali ti zbog slavlja za milijunto noćenje ne daju spavati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Plastični anðeo 2011-07-29 11:37
Netko je ovdje spomenuo plastičnog anðela, pa evo najsvježije priče o još jednom liku koji zna kapitalizirati svoje tobožnje bogoljublje:

VIDEO (www.youtube.com/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zarðala felga 2011-07-30 22:41
Lijepo ste obradili ovu temu, ali ako ima neko da mi pojasni zašto je za rezervacije stavljena e mejl adresa gradonačelnika. Pa jel gradonačelnik nema pametnijeg posla nego da radi na rezervacijama za OGV. Jeli možda i kida karte :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ..Miško 2011-08-12 03:22
Palac gore za Mrguda!

Tko radi taj i griješi. Vjerovatno ste svi vi "pljuvači" vrlo ljubomorni na dotičnu damu što prima plaći tokom cijele godine, što je snalažljivija od vas a vjerovatno i pametnija.

Kad ste imali muda toliko ocrniti nečiji rad i trud, zašto nemate muda predstaviti se?

Ili se nesmijete predstaviti zato jer radite njoj u blizini, ili zato jer joj se uvlačite u guzicu?

Loše ljudi..ovako ne možemo dalje.

Duboko se izvinjavam picajzlama na pravopisnim greškama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nepismeniserðo 2011-08-12 11:42
Većina komentatora misli da o izborima odlučuju pismeni, naročito oni koji su politički pismeni. Nažalost, ipak o svakoj većini u svimi društavima na ovoj kugli odlučuju nepismeni, polupismeni, neinformirani i izmalipulirani, kupljeni, zastrašeni i nezainteresiran i i oni koji uopće ne izlaze na izbore. Oni odlučuju a ne pismeni i pametni. Prema tome, desničari i hdz će opet pobijediti i u državi i kod nas na otoku. Tako je to, a mi umjesto da seremo bez veze i pametujemo na ovoj stranici kako smo mi pametni i sve znamo izvolimo se politički aktivirati i promijeniti stanje na ovom otoku. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i pametovanje u korist sadašnjih i budućih vlastodržaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # deni 2011-08-12 15:42
Dragi Miško, izreka "Tko radi, taj i griješi" je prastaro i već ofucano opravdanje za nesposobnost, nemar, nestručnost i površnost u kojeg više nitko pametan ne vjeruje. Dokle god postoje ljudi i žene koji rade, a ne griješe, te oni koji griješe, a ne rade, ta tvoja izreka je smeće koje nadaleko smrdi, jer jasno kazuje što pokušavaš postići istovarivši ga na ovoj stranici.

Što se mene tiče, na dotičnu damu nisam ljubomoran premda je očito da je snalažljiva kad se uspjela dokopati tog dobro plaćenog položaja bez da zna osnove pravopisa. A mora da je i pametna kad ga je zadržala unatoč ovom nevjerovatnom primjeru nepismenosti, nemara i neodgovornosti. Pitanje za tebe: zašto ti nemaš muda predstaviti se?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Draga DeniMiško 2011-08-13 12:42
Draga deni. Neka tebe..živi svoj život i pusti druge da žive..činjenica je da je Turkalj pametnija, a vjerujem i zgodnija od tebe (nadam se da ti nije sada palo samopouzdanje)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # deni 2011-08-13 16:46
dragi Miško, "živi svoj život i pusti druge da žive" bio bi jako dobar savjet kad ova osoba ne bi živjela na moj račun. Što se mene osobno tiče, ne plaćamo je za pamet, a pogotovu ne za ljepotu nego da radi stručno i savjesno. Pamet se pokazuje radom, a za ovakvu pozivnicu ne bi dobila prolaznu ocjenu iz gramatike i pravopisa, pa da je i Merilin Monro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samo za Miška !!!kokot 2011-08-13 17:12
Tko radi, taj i griješi! - kaže pijetao i siðe s patke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Još za Miška: 2011-08-13 17:45
Tko radi, taj i griješi reče mi zubar nakon što mi je izvadio zdrav zub.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ljubavAmor 2011-08-13 20:32
Miško se napalio :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Draga DeniMiško 2011-08-15 15:53
Draga Deni...cijeli vrh "Lijepe Naše" živi na račun nas običnih smrtnika...jeda n više-manje

Amor: Napaljen sam do jaja i nazad :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...užas 2011-08-19 16:07
Presmješno..ali ,drugo nemožemo ni očekivati...Gða . Ileš je suviše nesposobna u to sam se i sama uvjerila nekoliko puta...
..a Gðu.Turkalj uopće nije potrebno komentirati...b ljuv
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pohvalapepeljuga 2011-09-03 19:48
Svaka čast Coppy Paste samo tako nastavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # savjetÐuro 2011-09-07 12:17
Miško,kupi joj Hrvatski pravopis
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # užaskreten 2011-09-27 19:02
ne mogu vjerovati da jedna takva osoba još egzistira u Gradskoj upravi jadno.......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pomozivu 2011-09-27 21:10
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :zzz :zzz :zzz :zzz :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: mama mia
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # analfabeta 2011-09-28 21:04
Nepismenost nije smetnja za napredovanje. Naprotiv. Gospoja je dobila vlastiti ured na prvom katu s pogledom na luku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # neoliberalizamgrozota 2011-10-04 16:26
živimo u doba neoliberalizma, na žalost a to što je dobila ured može samo zahvaliti našem gradonačelniku, nema veze što je nepismena i što prima dobru plaću samo nek uživa dok može srama nema,a što bi ga i bilo dok postoje budale
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-04 18:47
A zašto ona ima ured u gradskoj kući, a zaposlena je u Pučkom učilištu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-04 19:21
Da bi bila bliže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-04 19:33
zato što ne smije biti vijećnica i raditi u gradskoj upravi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-10-04 19:48
Ali zaposlena je u Pučkom, a ured joj je u gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gradllija 2011-10-04 22:51
To je zato što je planira zaposliti u gradskoj upravi na radno mjesto savjetnice.Neće nam biti lako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bordelkiki 2011-10-04 23:11
pa nije gradska uprava valjda bordel ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # unbelivit 2011-10-06 13:21
Pa nije vas valjda sve sram ovakvog komentiranja? Razmislite malo o obiteljima ljudi koje blatite, o malom djetetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # povreðenižalac 2011-10-06 15:34
o tome je trebalo prije misliti, a ne sada kada su graðani revoltirani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dres kod 2011-10-06 15:59
Ilija ne brini što će je zaposliti u gradskoj upravi na radno mjesto savjetnice. Čujem da će biti savjetnica za dress code, tj. za pravilno odijevanje, frizure, parfeme i tsl. ali samo za službenike u gradskoj upravi. Mi obična raja moćemo se oblačiti kao i do sada, jedino kad idemo u upravu na vratima će nas pregledati posebni modni zaštitar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bravožiži 2011-10-06 16:53
ma super,barem ćemo se radovati nečemu pa neka pucaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dres codviva 2011-10-19 19:37
drugi put neka stavi na pozivnicu svoju sliku,možda će bit veći odaziv samo neka joj tekst napiše neko drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...
   
 • Vrijedilo je ...

  s.d. 22.01.2022 13:12
  Treba imat želudac
  A tko ne bi zavidio liku koji dokazano ima želudac da se uvuče u guzicu svim režimima.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:01
  Nema prodaje
  Jesu li sve prodali ili ima još toga za prodati?? ------------------------- A šta je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 11:33
  Podjele nisu nestale
  Njezin posilni je još gori. Na njegovom fejsu je još uvijek objava Ane Kučić od 30.svibnja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Perokojitestero 22.01.2022 10:56
  Sukob interesa
  Zanimljivo je kako ste se uhvatili Volarica jer vas očito zulja pa mu sada razvlačite i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 09:57
  Mandati rasprodaje
  Anu Kučić je u politiku uveo Kapeli kad ju je skupa s Petro Mašće i Ivanom Fabijanićem ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 07:41
  .
  Vuk dlaku mijenja ćud nikad.
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 06:38
  .
  Onaj kojega Volarić kritizira sigurno se nalazi na pravome putu.
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:35
  Naslov komentara
  Dakle, prema Vašim riečima, Ilovčani za vrijeme tzv. Jugoslavije življahu u "kamenom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 21.01.2022 21:04
  .
  Ima li cjepivo protiv ovo dvoje?
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 21.01.2022 15:30
  ......
  Ilovčani neka krenu sa kopanje tunela to im neće nitko zabraniti
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 21.01.2022 15:14
  Tako kaže Ana
  A Ilovčani uplovili u novo kameno doba 2022.
   
 • Vrijedilo je ...

  A 21.01.2022 14:53
  Ranković
  Mi ćemo dobiti prvi podvodni tunel u Osorskom kanalu
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 14:42
  ....
  Dnevno hr. Hrvatska će dobiti prvi podvodni tunel Šolta-Brač.50mi ljona eura. A mi rampu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 21.01.2022 13:18
  ...
  možda i ona radi od kuće? :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 21.01.2022 10:47
  Estradni nastup i gluma
  Poziranje je njen pravi poziv i njena kvalifikacija. Šta misliš koliko treba vježbati za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 10:24
  Lošinj usluge i protuusluge doo
  Kad shvatiš kako je Volarićeva kćerka ubačena u gradsko vijeće shvatićeš i kako je njezin muž ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 09:04
  Nema vzije
  Umjesto da slijede primjer Ilovika da daju Susku i Unijama po jedan brzi brodić.Koj bi ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 08:58
  Ukazanje
  Ovih dana se nakratko ukazala na ulazu u gradsku kuću. Priča se da ju je probudio USKOK.
   
 • Vrijedilo je ...

  Zz 21.01.2022 08:03
  Hibernacija
  Izgleda da spava zimski san. Na fejsu koji je uredno održavala već dva tjedna zaziva ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol: