Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

mrezaČudo se ipak dogodilo. Unatoč maksimalno mobiliziranoj državno-partijskoj mašineriji, ogromnim financijskim sredstvima, vojsci klijenata zainteresiranih za svoj vlastiti opstanak, fantazmagoričnoj armiji od 515.000 ratnih veterana, klerikalnoj mobilizaciji vjernika i ostalih nacionalističkih fanatika, dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije uspjela biti reizabrana. Iako su svi pokazatelji govorili o prevlasti desnog bloka, bez obzira na to koliko međusobnog podijeljenog i suprotstavljenog, pobijedio je ovom prilikom kandidat koji nasuprot establišmentu predstavlja nadu jedne bolje, građanske Hrvatske koja se želi otarasiti repova prošlosti, koruptivne privatizacije, kriminalno-klijentelističke sprege države i vladajuće partije i, prije svega, jednog nesposobnog simbola takve zaostale, konzervativne Hrvatske koji je uspio politiku svesti na trash – na smeće koje osvaja tabloide, prve stranice sportskih i zabavnih medija, na demagogiju i ekstremni populizam, koji je konačno dozlogrdio svakom pristojnom građaninu ove izmučene zemlje. 

Kolinda Grabar-Kitarović je već davno dostigla, prema metodologiji Peterovog načela, razinu svoje nekompetentnosti, a otkada je stalana čelo države njena je nekompetentnost zablistala u svom punom sjaju. Prema Laurenceu Peteru, osoba koja je kompetentna u svom poslu napredovat će sve do razine svoje nekompetentnosti. To se dogodilo i Kolindi Grabar-Kitarović. Dok je bila ministrica za europske integracije, ona se prilježno posvetila poslu i relativno malo istupala u javnosti, prikrivajući šupljine svojeg obrazovanja i, prije svega, svoje relativno niske socijalne inteligencije. Da je ostala na području za koje se isprva opredijelila, za studij engleskog i španjolskog, ona bi vjerojatno solidno napredovala u svom poslu do nivoa srednjoškolske profesorice ili čak i sveučilišne nastavnice. Ali nju je politika bacila u vrtloge u kojemu je, na početku, relativno dobro plivala jer se nije mnogo eksponirala i ostavljala je svojim zaštitnicima i promotorima prostor za političke eksternacije. A poznato je da su njeni pokrovitelji bili bivši premijer Ivo Sanader, koji ju je sa skromnog mjesta tajnice promaknuo u hrvatsku diplomatsku službu i pokojni Hrvoje Šarinić, koji ju je protežirao po lokalno-patriotskoj liniji, jer su oboje potjecali s Grobnika, malog mjesta pokraj Rijekeodakle potječe i prilično velik broj riječkih kadrova, kao što su to bili gradonačelnici Rijeke Dragutin Haramija, Željko Lužavec i Slavko Linić. I dok se KGK držala niskog profila i uzusa diplomatske profesije da ne istupa previše u javnosti, kada je postala predsjednica pokazale su se sve praznine u njenom obrazovanju i u njenim sposobnostima.

Od svojih uzora koje spominje nije, izgleda, naučila elementarne vještine politike, već se upustila u političku arenu izigravajući influencera i služeći se demagogijom, potičući emotivne izljeve strasti koji su je pretvorile u karikaturu, i to je već dozlogrdilo svakom normalnom građaninu Hrvatske. Stoga nije ni čudno što se većina glasača opredijelila za onog kandidata koji je obećao vratiti normalnost u javni život.

Neizbor KGK nije, dakle, samo poraz desnog bloka već i osobna tragedija jedne preuzetne osobe koja se bacala svakom sportašu u naručaj ”u interesu Hrvatske”, poticala emotivne izljeve koje je sa stadiona prenijela u javni život, i svoj konzervativni i pijetistički svjetonazor pokušala nametnuti kao kanon javnog ponašanja. Ljudima je, jednostavno, prekipjelo i sva ta prenemaganja su im ogadila takvu politiku koja se s njom identificirala. S druge strane, i stranka na vlasti mora shvatiti da je njezin poziv na ”fundamentalne vrijednosti” vlastite stranke samo jedan oblik fundamentalizma, a kao svaki fundamentalizam osuđen je na marginalizaciju onoga trenutka kada prevagnu racionalni valeri javnog ponašanja.Odnosno, kada se stvori toliki revolt, da se ljudi opredijele protivtakvog stila politike pa se odluče okrenuti od ovakve estradizirane, trash-politike i zatražiti povratak normalnosti, bar minimuna racionalnosti u javni život. Pobjeda Zorana Milanovića je zato, doista, prvi korak u povratku normalnosti i racionalnosti u hrvatski javni život. Milanović je uspio ostvariti jedan novi kredibilitet razumnom argumentacijom i pristupom osnovnim problemima hrvatskog društva. I sam se uspio osloboditi svojih slabosti koje su ga u jednom dijelu javnosti prikazivale kao arogantnog vlastodršca i najavio novi stil politike kao kolektivne akcije iznalaženja općeg dobra bez antagoniziranja i konflikata. Sada će se vidjeti da je njegova prividna konfliktualnost bila inducirana u znatnoj mjeri i od onoga što se naziva ”deep state”, države u državi, okultne političke moći koja leži u kulisama i u podzemlju društva, u sprezi policijsko-obavještajnog i sigurnosnog aparata s medijima, koji su Milanoviću tijekom premijerskog mandata uspješno bacali klipove pod noge.

Milanović se vraća u politiku po šabloni koju je Thomas Carlyle nazvao ”povratak heroja”, što će reći povratak političkih protagonista na scenu nakon što su s nje sišli ili bili istjerani, ali ovoga puta osviješteni svojih mana i slabosti i spremni da ih se riješe i da izgrade nove kriterije svojeg javnog djelovanja. To se vidjelo i u prvom nastupu Zorana Milanovića koji je odlučno odbio iživljavanje nad pobjeđenom protivnicomi pomirljivim izjavama o kohabitaciji, koja je pak naišla na nervoznu reakciju premijera Plenkovića kojemu je ovaj poraz zadao, možda, odlučni udarac u njegovom političkom vodstvu. Vodstvu jedne partije koja je amalgam više raznorodnih političkih struja i orijentacijašto će se sada potući u borbi za vlast u stranci

autograf.hr: Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske, Damir Grubiša

Komentari: 

181 # zbljuvhranitelj tuljana 2020-01-12 12:08
Nevjerojatna nakupina gluposti. Nije krastavi pobijedio nego je istambulska nevjesta izgubila. Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice. Nego je velika većina domoljubne Hrvatske ostala doma, ostavivši samo kradezeove poslušnike da zaokruže kandidatkinju stranke koja je izglasala istambulsku i marakešku, koja je u ovih par godina radila sve što bi radila i ljevica prije 10 godina... Mandžurijsku kandidatkinju lažno domoljubno lažno katoličke stranke. Protiv stranke koju na vlasti održavaju Saucha, Bandić, Pupovac, Opačić. Protiv stranke koja na silu provodi tzv "Jokićevu reformu". Protiv stranke koja je izdala sve principe. Protiv stranke koja je kriminalizirala pozdrave iz Domovinskog rata. Koja je skidala ploče poginulim braniteljima... i tako dalje.

Toliko gađenje osjeća većinska Hrvatska da je radije ravnodušno prepustila pobjedu najgorem premijeru kojeg je Hrvatska imala, pod čijom Vladom je provedeno ono što mediji nazivaju "pljačka stoljeća"...

...tako da uzalud radovanje.

Nego...

www.jutarnji.hr/.../9835735
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Krastavi pobjednikSnob 2020-01-12 13:47
Citat hranitelj tuljana:
Nevjerojatna nakupina gluposti. Nije krastavi pobijedio nego je istambulska nevjesta izgubila.
Ovo mi sliči na izreke iz stripa o Alanu Ford. “Tko spava nije budan”. Krastavi je naprosto dobio više glasova od istanbulske nevjeste.Citat:
Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice.
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažimaCitat:
Nego je velika većina domoljubne Hrvatske ostala doma .... Toliko gađenje osjeća većinska Hrvatska da je radije ravnodušno prepustila pobjedu najgorem premijeru kojeg je Hrvatska imala,
Većinska Hrvatska nije ostala kod kuće nego je izašla na izbore. 55,00% je veći dio od ostatka biračke populacije, a taj nije sav od sorte koju nazivaš domoljubnom jer se protivi zaštiti žena od nasilja, imigraciji i nije dovoljno klerikalna.

Predlažem ti da pročitaš napis pod naslovom Hoće li desničari sad napokon shvatiti da oni nisu većina u Hrvatskoj? i malo se zamiskiš nad napisanim:
U nekim krugovima često možemo čuti kako ovdje "manjina terorizira većinu" tražeći tamo "nekakva prava". Em srpska manjina, em LGBT manjina, em "komunisti"...S ve tamo nekakve manjine ugnjetavaju običnog i normalnog hrvatskog čovjeka, koji je konzervativan, nacionalistički nastrojen i nije baš u dobrim odnosima s navedenim manjinama.
To je, naravno, mit, a sada je pobijen već po ne znam koji put. Niti manjine ovdje teroriziraju ikoga niti su desničari u Hrvatskoj u većini. Kad kažem "desničari", mislim na konzervativce i nacionaliste jer oni se u Hrvatskoj nazivaju i smatraju desnicom. U većem dijelu zapadnog svijeta politička os lijevo-desno promatra se ponajviše po ekonomskim pitanjima pa se liberali, recimo, u Skandinaviji, Nizozemskoj i Njemačkoj smatraju desnim centrom. Kod nas bi te iste liberalne stranke sa Zapada, kad bi tu došle s istim programima, bile proglašene komunistima iako nemaju nikakve veze s komunizmom.
Dakle, ta hrvatska konzervativna i nacionalistička desnica nije većinski kolektiv u ovoj zemlji - niti približno. Ujedinili su se na proteklim predsjedničkim izborima oko zajedničkog kandidata i usprkos tome što su oni najzahvalnije biračko tijelo (što znači da obavezno izlaze na izbore), uspjeli su prikupiti tek oko 25 posto glasova. To je njihova realnost, oni čine 12,5 posto hrvatskog stanovništva. Bilo bi dobro kad bi to shvatili pa prestali sebe smatrati glasom nekakve većine jer to nisu.
shorturl.at/fouN6
PS
Jedva sam odolio iskušenju da nekim omalovažavajući m opisom KGK udarim kontru na atribut koji si pripisao pobjedniku izbora. Odupro sam se iz razloga što ona nije kriva za tvoju bjesomučnu frustraciju svojstvenu tzv krezubim ognjištarskim krkanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # obogaćivanjehranitelj tuljana 2020-01-12 16:55
Citat Snob:
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažima.
"palamuditi" - glagol.
Pametovati, dosadno pričati naširoko i nadugačko, ubijati pričom, daviti. Ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu. Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu. Za kvalitetno palamuđenje potreban je poseban karakter sastavljen od mekuštva, neinventivnosti i samoljubljivosti.Citat Snob:
...jer se protivi zaštiti žena od nasilja, imigraciji...
Osoba može biti za zaštitu žena.
Može biti za imigraciju.
ALI NE MOŽE BITI OBOJE.
Jasno, ako je osoba sposobna vidjeti u praksi koju jedino imigraciju Europa ima na raspolaganju i do čega je već dovela uzapadnim zemljama.
Može još nešto. Osoba može GLUMITI da je za oboje, može ustrajati unatoč tome što je svjesna laži. To je cinizam; prosvijećena laž, laž koja zna svoju neistinu. pa ipak na njoj inzistira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # PalamuđenjeSnob 2020-01-12 18:10
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Kategorički tvrdiš nešto za što nemaš nikakav dokaz. Nitko, svi, svatko su zamjenice koje se bez brojčanih pokazatelja mogu smatrati sirovom političkom propagandom koja u nedostatku dokaza poseže za lažima.
"palamuditi" - glagol.
Pametovati, dosadno pričati naširoko i nadugačko, ubijati pričom, daviti. Ničim izazvano intelektualno izlaganje, koje dolazi niotkuda i ne vodi ničemu. Demonstracija akumuliranog znanja koje nema svrhu. Za kvalitetno palamuđenje potreban je poseban karakter sastavljen od mekuštva, neinventivnosti i samoljubljivosti.
Lijepo od tebe što si tako samokritički svoj vlastiti stil raspravljanja opisao kao palamuđenje. Jer da se iz eventualnih pojedinačnih pojava ne može izvoditi opće zaključke mogao si znati već iz narodne poslovice da jedna lastavica ne čini proljeće, ako već nemaš dubljeg znanja o logici. Tvoju tvrdnju da "Nitko nije glasao za Milanovića tko nije i od prije glasać ljevice" lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Nitko ne zna?hranitelj tuljana 2020-01-12 20:40
Citat Snob:
lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Hm ispao si malo glupast... nitko tko nema oduzetu poslovnu sposobnost ne bi pomislio da "nitko" nije apsolutna tvrdnja, ili si ti izuzetak?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dosadno ...Snob 2020-01-12 21:50
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
lako je oboriti već i zakonom velikih brojeva. Od 1.034.170 glasača za Milanovića barem jedan nije prije glasao za ljevicu. Nevjerojatno je da od milijun birača nitko tko prije nije glasao za ljevicu nije shvatio da je za predsjednika bolje izabrati do sada najlošijeg premijera nego ponovno izabrati do sada najgoru osobu na funkciji predsjednika države.
Hm ispao si malo glupast... nitko tko nema oduzetu poslovnu sposobnost ne bi pomislio da "nitko" nije apsolutna tvrdnja, ili si ti izuzetak?!
Nitko zam. odrična imenička, za osobe u zn. nijedna osoba, nijedan od ljudi.
hr.wiktionary.org/wiki/nitko
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
163 # ...hranitelj tuljana 2020-01-12 12:22
Dok HDZ postoji ne možemo dobiti na vlast domoljubnu stranku kakvu imaju npr. Poljaci ili Mađari.

A vas ostalih ima uvijek jednako ili manje. Mi drugi nismo nestali. Samo nismo dali glas kradezeu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Domoljublje ili demokracija?EM 2020-01-12 16:03
Citat hranitelj tuljana:
Dok HDZ postoji ne možemo dobiti na vlast domoljubnu stranku kakvu imaju npr. Poljaci ili Mađari.
Kad bi to bilo istina, morali bismo zahvaljivati Bogu što imamo HDZ. Jer hvala lijepo, ali hvale ne na domoljublju kakvo imaju Poljaci:

"Europska komisija predložila je u srijedu Europskom vijeću aktivaciju članka 7. Lisabonskog ugovora zbog kršenja vladavine prava u Poljskoj, što predstavlja prvo potezanje te „nuklearne opcije“ prema nekoj europskoj članici, a čiji bi krajnji rezultat mogao biti uskraćivanje prava glasa Poljskoj.
Zaključak kako u Poljskoj postoji „jasan rizik od ozbiljne povrede vladavine prava“ rezultat je gotovo dvogodišnjeg pokušavanja Bruxellesa da tu europsku članicu kroz dijalog vrati na put vladavine prava."

Hvala i na mađarskoj domoljubnoj neliberalnoj, ali također hvala ne.

Otkad je u svibnju 2010. Viktor Orbán postao premijer Mađarske, on i njegova stranka Fidesz – Mađarski građanski savez (Fidesz-MPSZ) počinju trajno mijenjati politički sustav ove zemlje.
Sudjelovanje u demokratskim procesima uvelike je ograničeno. Orban i njegovi suradnici za cilj imaju boriti se protiv (liberalnog) pojedinca, a za (etnički) kolektiv. Za njih ne postoji individualno ljudsko biću kao subjekt, nego ljudsko biće kao dio vrlo specifične kulturne zajednice. “Žurnal za demokraciju” još 2012. govorio je o “mađarskom neliberalnom zaokretu”, koristeći vlastiti propagandni izraz mađarskih vlasti – “neliberalna demokracija”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # HDZ na rubu propastiHugo 2020-01-12 14:41
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.
Još u prvom krugu se pokazalo da je Slavonija digla ruke od HDZa, obzirom da su većinom glasali za Škoru.

Pitanje je da li se Slavonija okrenula Škori iz svjetonazorskih razloga ili zato što je HDZ svojom gospodarskom politikom opustošio slavonska sela.
S druge strane, da je u Slavoniji bilo više glasača, Kolinda možda ne bi ni prošla u drugi krug.
A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # prvi krugHugo 2020-01-12 14:51
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Šutnja je zlatoasd 2020-01-12 15:33
Citat Hugo:
A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .....Tin 2020-01-12 16:24
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Špijuni oko nasGerilac 2020-01-12 18:21
Citat Tin:
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Počela je borba i za startne pozicije na izborima za gradsku vlast. Za sada se samo izviđa teren i raspored snaga uz promidžbeni rat, špijunažu i demonstraciju snage. Rat još nije počeo, a kad će ne zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Okidač za promjene?Tica rugalica 2020-01-17 09:30
Citat Gerilac:
Citat Tin:
Započela je borba za startne pozicije na sljedećim parlamentarnim izborima.
HDZovi unutarstranački izbori lako mogu rezultirati čak i djelomičnim odljevom članstva, a onda će najesen biti zanimljivo.
Počela je borba i za startne pozicije na izborima za gradsku vlast. Za sada se samo izviđa teren i raspored snaga uz promidžbeni rat, špijunažu i demonstraciju snage. Rat još nije počeo, a kad će ne zna se.
Da li će i na vodstvo lošinjskog HDZ-a utjecati katastrofa na izborima? Plenković je na žestokom udaru HDZ-ovaca sa svih strana
www.index.hr/.../2148469.aspx
Kolindin poraz je okidač za masovnu kritiku Plenkovića iz redova HDZ-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sve za popularnostŽuja 2020-01-17 10:30
Citat Tica rugalica:
Kolindin poraz je okidač za masovnu kritiku Plenkovića iz redova HDZ-a
A u Malom Lošinju je pred mesnicom stajao ovakav pano na dane izbora. Trg je bio zauzet Hofmaničinim adventskim šatorom, a gradonačelnici je bila važnija osobna promidžba radi popularnosti kod birača pa im je darovala klizalište, kućice s ponudom ića o pića i koncert.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # jumboplakat 2020-01-17 20:16
navodno je već u pripremi plakat za sljedeće lokalne izbore

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # jel me netko tražiošanpjer 2020-01-12 17:35
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Muda labudovaKerempuh 2020-01-14 18:04
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Nesvrstani Garigost 2020-01-20 19:53
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim. Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i veza Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će na unutarstranački m izborima u HDZ-u podržati sadašnjeg predsjednika te stranke Andreja Plenkovića.

"Unutarstranački izbori još nisu počeli, pričekajmo da ih se raspiše, ali vidim da od ovih kandidata koji su sada gospodin Plenković ima najbolje reference. Vodio je Vladu, vodio je stranku i ima moju podršku", izjavio je Butković medijima nakon sastanka u Vladi.
Smatra da je Plenkovič najbolji izbor, ali i nema ništa protiv Mire Kovača i Davora Ive Stiera. "Nemojte, svi su to dečki u uredu, nemam ja protiv ikoga ništa. Ja sam donio odluku i to sam vam sada rekao".
"Svaki ministar ima svoje rezultat i ono što je radio, to su njegove reference za dalje. Osobno, u srijedu će biti četiri godine da vodim Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jer sam bio i u vladi gospodina Oreškovića. Dosta sam se naradio tako da i sam dobro važem da li bih više prihvatio da budem ministar", odgovorio na pitanje je li potporom Plenkoviću osigurao ostanak na ministarskoj poziciji ako Vladu nakon parlamentarnih izbora i dalje bude vodio Plenković.
Inače, Butković je u četvrtak, prije sjednice Vlade, novinarima rekao da će unutarstranački m izborima odabrati onu stranu za koju procijeni da će HDZ voditi prema pobjedi na parlamentarnim izborima i da se usidri u desnom centru.
hr.n1info.com/Vijesti/a476865/Butkovic-Plenkovic-ima-moju-podrsku-za-predsjednika-HDZ-a.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ziheraš GariPP 2020-01-20 20:38
Citat gost:
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim.
Da ga neki novinar iznenada pita da li je za Plenkovića, Stira, Kovača, Brkića ili Penavu Gari bi odgovorio "jesam" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # DupelizacRiki 2020-01-21 17:33
Citat gost:
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Ministar turizma mudro šuti dok ne vidi koji vjetar će zapuhati. Njegov kolega sa Kvarnera se hrabro izjasnio pa će se možda šlepati za njim. Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i veza Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati sadašnjeg predsjednika te stranke Andreja Plenkovića.
Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je »živa žalost«. To može reći samo čovjek koji nije dupelizac jednom bahatom i umišljenom premijeru, a Butković to nije. On sigurno ne bi pao tako nisko da za Plenkovića kaže kao Gari prije 13 godina za Sanadera "Došao nam je u posjet najdraži čovjek, najbolji vjesnik proljeća".
volim-losinj.org/mrak-projekt/2773-svastara-02#comment-65592

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # !!!!!Trpimir 2020-01-21 18:01
Nu ga, ministar specijalac otišo u Spanjolsku, tamošnju ministricu industrije, trgovine i turizma učiti kako se radi turizam. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Izjava vjernostiTovar 2020-01-21 18:20
Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val iskazivanja javne lojalnosti šefu stranke i vlade. Očekuje se čitanje pisama podrške radnih ljudi, građana i ustanova na državnim krugovalnim frekvencijama pa će i Gari izjaviti vjernost Plenkoviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # A je to koalicijagost 2020-01-22 16:53
Citat Riki:
Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je »živa žalost«.
A šta bi tek rekao na to što Anu i lošinjski HDZ na vlasti drži A je to koalicija HNS-IDS :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # UcjenaCrni labud 2020-01-23 10:46
Citat Kerempuh:
Citat šanpjer:
Citat asd:
U tužnom domaćem ogranku mudro šute i čekaju da vide koja struja će pobijediti pa da brzo pretrče pobjedniku.
U lošinjskom ogranku HDZ-a ima cijelo jato crnih labudova.
Crni labud Ane Kučić i lošinjskog ogranka HDZ-a vreba iz ministarstva turizma :roll:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnost i. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka. Nesigurna u ishod navodno se prijeti da će izići kao kandidat vlastite nezavisne list i skupljati potpise birača ako Gradski Odbor HDZ ne bude izabran po njenoj volji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Queen AnaErazmo 2020-01-23 11:40
Citat Crni labud:
Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i Ana Kučić je prema Peterovom načelu dosegla razinu svoje nekompetentnosti. Da je toga i sama svjesna pokazuje uklanjanjem svoje predizborne parole o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. U čaršijskim čakulama se očekuje da će ju unatoč tome HDZ ipak ponovno kandidirati ali to ovisi o ishodu izbora za vodstvo ogranka. Nesigurna u ishod navodno se prijeti da će izići kao kandidat vlastite nezavisne list i skupljati potpise birača ako Gradski Odbor HDZ ne bude izabran po njenoj volji.
Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Licemjer 2020-01-23 12:45
Citat Erazmo:
[Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana. Da može nešto kontrolirati, pobijedila bi na sljedećim izborima, a neće. Zna se zašto. Ona je tek jedna korisna marioneta kojoj vrijeme polagano ističe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # "Bez Jadranke nema Lošinja"Crni labud 2020-01-23 14:07
Citat Licemjer:
Citat Erazmo:
[Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana.
Bez kolebanja na svoj otresit način kojim prikriva nesigurnost Ana je javno ustvrdila da bez Jadranke ne bi bilo Lošinja. Ali to nije jedino po čemu znamo tko ju kontrolira.Citat:
Da može nešto kontrolirati, pobijedila bi na sljedećim izborima, a neće. Zna se zašto. Ona je tek jedna korisna marioneta kojoj vrijeme polagano ističe.
Ipak sve ovisi o izborima za Gradski Odbor HDZ-a. To zna i ministar pa već uzgaja crnog labuda :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 2020. godina eutanazije HDZadr House 2020-01-23 17:16
Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo na rub propasti.
Baš slušam izjavu ministra zdravstva gdje kaže da ne bi dao ostavku nego bi umro od srama. Iskustvo nas uči da ministri iz ove vlade ne daju ostavke dok im voda ne dođe do grla, a od srama do sad niti jedan HDZovac nije umro, uključujući i one kojima se presudilo radi obiteljskog nasilja. Pola HDZa je na optuženičkoj klupi, radi korupcije, kriminala, obiteljskog nasilja, vrijeme je za eutanaziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # SamoubojstvoCrni labud 2020-01-23 18:08
Citat dr House:
Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo na rub propasti.
A ja mislim da je Plenković HDZ spasio od propasti kamo ju je vodio Karamarko s premijerom "građevinom" i onim pajacima iz Mosta. Ali samo mu je produžio život za još jedan mandat i sada se na vlasti drži uz pomoć Bandićevih korumpiranih "žetončića", lopova Sauche i HNS-ovaca. Ali HDZ je toliko zagađen lopovlukom, korupcijom i ustašlukom da je sve to stiglo na naplatu. Sadašnja Vlada je sastavljena od ministara koji su zamijenili one koji su zbog opačina morali odstupiti i od onih čije svinjarije za sada još nisu otkrivene. Na tapetu je Kujundžić, a našao se u vladi idiot u ministarskoj fotelji koji je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema ministru, zove se Radman, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, nego hrvatsko predsjedanje EU. Takvi kadrovi su Plenkoviću stajali i stoje na raspolaganju. HDZ-u ne treba eutanazije. HDZ se samoubija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # HDZ hororVZ 2020-01-24 10:28
Citat Crni labud:
Vlada je sastavljena od ministara koji su zamijenili one koji su zbog opačina morali odstupiti i od onih čije svinjarije za sada još nisu otkrivene. Na tapetu je Kujundžić, a našao se u vladi idiot u ministarskoj fotelji koji je novinarima držao lekcije o tome što bi trebali pratiti, a što ne. Prema ministru, zove se Radman, novinari ne bi trebali pratiti slučaj imovinske kartice ministra Kujundžića, nego hrvatsko predsjedanje EU.
A bezobrazna novinarka ipak išla povrijediti privatnost gospodina ministra. Sigurno mrzi "sve hrvatsko". Ali ministrova rodbina joj je pokazala gdje joj je mjesto. Evo što piše:

- Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se! - urlao je, nasrtao i unosio mi se u lice.

- Kakvoga ministra, ova je cesta javno dobro, uknjižen je na nju Grad Imotski! - odgovorila sam samouvjereno jer sam baš jutros prije polaska provjeravala i katastar i zemljišnik da vidim na koga glase parcele oko ministrove kuće. Nije mi vjerovao. Otvorila sam aplikaciju na mobitelu, našla parcelu ceste i pokazala mu podatke da vidi da sam u pravu. Rekao je da je to laž i da je sve Milanovo, a da je Milan gazda kuće i da Milan ne želi oko nje novinare. Rekao je to mašući rukama.

Otvorila sam vrata automobila. Tad su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu. Svi uz dernjavu da se maknem jer da je cesta od njihova Milana. Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo. Svaku rupu oko mene su zagradili. Sjela sam onda u auto i zalupila vrata. U panici nisam mogla naći gdje se zaključavaju sve brave iznutra, iskreno, to mi dugme nikad nije trebalo.

Ministrovi rođaci koji su se sami tako predstavljali, opkolili su moje auto sa svih strana.

Odvratno kreveljenje
Jedan je sjeo na gepek, onaj prvi, kojeg se sjećam iz reportaže, i pamtim da se prezivao Kujundžić, stao je ispred haube. Treći je navukao kapuljaču i snimao me mobitelom, on je držao suvozačka vrata da ne mogu ni ondje izaći. Četvrti je stao do mojih vrata i skidao protezu da mi je pokaže kroz staklo. Vikali su, derali se, urlali, ljuljali automobil naslanjajući se na njega. Htjela sam pobjeći, otići. Vikala sam im da se maknu, spustila sam prozor i derala se da me puste na miru da odem. Nisu htjeli. Upalila sam auto i pritisla gas. Stali su pred haubu, svim osim onog koji je čuvao gepek da ne bi slučajno pomislila otići u rikverc.
...
Naslonili su ruke ne dajući mi da krenem, priječeći mi put svojim tijelima. Stisnem li gas, ja sam najebala. Nikoga neće brige zašto sam tu bila i tko su oni, i što su oni radili, ostat će samo činjenica da sam pregazila troje ljudi. Tresla sam se, paničarila. U sebi vrištala. Na mobitelu natipkala broj svojih urednika. Oni su pozvali policiju.

Dalje čitajte sami ako volite horor. I razmišljajte.

www.jutarnji.hr/.../9889192
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bit će ono pojeo vuk magare.gost 2020-01-24 14:02
Citat VZ:
Tresla sam se, paničarila. U sebi vrištala. Na mobitelu natipkala broj svojih urednika. Oni su pozvali policiju.
Dalje čitajte sami ako volite horor. I razmišljajte.
www.jutarnji.hr/.../9889192
Nad ministrovim rodijacima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu "zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari", objavila je PU Splitsko dalmatinska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko će koga?Figa 2020-01-24 16:38
Citat Crni labud:
Ipak sve ovisi o izborima za Gradski Odbor HDZ-a. To zna i ministar pa već uzgaja crnog labuda :P
Ministar zna da i šugavi tovar na listi HDZ-a dobija oko 30 posto glasova jer tako je i sam glatko prolazio na izborima. A to una i Ana. Zato im je važan sastav Gradskog odbora jer određuje kandidate za gradonačelnika i članove GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Onda dođoše domoljubi i narod odePržena girica 2020-01-14 13:43
Citat Hugo:
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.

A ova Plenkovićava jadikovka je toliko apsurdna i patetična da mu želim što skoriju propast stranke uključujući i ovaj tužni domaći ogranak.
telegram.hr/.../...
”HDZ pobjeđuje u dijelovima Hrvatske koji su u demografski u znatno lošijem stanju od onih u kojima pobjeđuje SDP”, rekao je Plenković i ostao živ. Kao, vražji narod, kidne i ostavi te na cjedilu kad ga najviše trebaš.

Tko god je čuo tu politički samoubilačku izjavu vjerojatno je pomislio da je predsjednika HDZ-a napala visoka temperatura ili da mu se upalilo slijepo crijevo pa trpi strašne bolove. Jer koliko dekoncentriran moraš biti da takav nož u prsa zabiješ stranci čiji si predsjednik, pa i samome sebi, i to baš u momentu friškog političkog poraza. No, kako kratka pamet i poltronstvo obično idu ruku pod ruku, tako je Plenkovićevom grbavom stazicom već danas vjerno krenula i njegova ministrica demografije Vesna… kako ono? Bedeković.

”Rezultat predsjedničkih izbora posljedica je nepovoljnih demografskih trendova, posebice u Slavoniji”, odverglala je gospođa Bedeković uzdajući se u to da je uvijek najsigurnije zakleti se na šefovu riječ. Nije joj moglo pasti na pamet da bi je on sada najradije progutao. Jer konstatirao je kako HDZ ne zna upravljati tamo gdje upravlja, a drugi, eto, znaju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # +++dr Luigi 2020-01-21 19:25
Citat Hugo:
Najjadniji u cijeloj toj priči je predsjednik HDZa koji je prije izbora najavljivao sigurnu pobjedu njihove kandidatkinje, a poslije izbora je za poraz optužio građane koji su od 2016. do danas masovno iz Slavonije iselili iz zemlje.
Najsmrtonosniji virus koji je poharao slavonska sela: H1DZ

Preporuča se obavezno cijepljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
66 # ?Lošinjan 2020-01-12 20:41
Odavno nisam u jednom članku pročitao više gluposti, demagogije, floskula.Ne vidim po čemu bi HDZ bio "desni blok" kada je velikom većin om osnovan od članova komunističke partije i UDBE ,pronađite jednog ratnog profitera i tajkuna koji nije potekao iz tih redova.Od 515 000 ratnih veterana osim onih lažnih najveći dio nije u niti jednoj stranci,nisu nikakvi zagriženi nacionalisti kakvim ih autor članka pokušava prikazati nego su obični ljudi svih vjera i nacionalnosti koji i danas rade i jedva krpaju kraj sa krajem a za politiku i nemaju vremena.Imamo na vlasti dvije frakcije komunističke partije između kojih nema bitne razlike.Nikada nećemo stići druge istočne zemlje koje su provele lustraciju i riješile se te nakaradne zločinačke skupine koja je kod nas ostala i dalje na vlasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...osim onih laznih...borac 2020-01-12 21:44
Citat Lošinjan:
...Od 515 000 ratnih veterana osim onih lažnih najveći dio nije u niti jednoj stranci,nisu nikakvi zagriženi nacionalisti kakvim ih autor članka pokušava prikazati nego su obični ljudi svih vjera i nacionalnosti koji i danas rade i jedva krpaju kraj sa krajem a za politiku i nemaju vremena....
.. to je upravo i odgovor: osim onih laznih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # 515 000Mig 21 2020-01-12 22:38
cijela SFRJ nije imala toliku vojsku uključujući i rezervni sastav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Čikat kao vlastito dvorište investitora

  Franko 25.01.2020 08:36
  Naši vs. Tuđi
  Chauvinism?
   
 • Ministar Butković na tragu slavnog cara

  Stenice 25.01.2020 08:30
  Slučajnost
  otoci.net/.../... (http://otoci.net/index.php/u-razno/10559-uskoro-popravak-dijela-rive) ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Pust 25.01.2020 07:32
  Zadržite i kraljicu!
  Bolje kraljica karnevala, nego gradonačelnica koja se ponaša kao kraljica.
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  gost 24.01.2020 18:18
  Zadržite ključeve!
  Danas nam je Ana odfejsbučila radosnu vijest Preuzimanjem ključeva Grada, započelo je peto ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Figa 24.01.2020 16:38
  Tko će koga?
  Ministar zna da i šugavi tovar na listi HDZ-a dobija oko 30 posto glasova jer tako je i sam ...
   
 • Čikat kao vlastito dvorište investitora

  petar pan 24.01.2020 16:32
  ptice umiru pjevajući
  Menadžment se pomlađuje sa Švicarcima, Kinezima, Bugarima. Domaći nisu više poželjni za ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  gost 24.01.2020 14:02
  Bit će ono pojeo vuk magare.
  Nad ministrovim rodijacima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Demonkrat 24.01.2020 13:23
  Gradonačelničino trolanje
  Ako se demokracija ikad iskrca na ove otoke konačno ćemo imat predsjednika GV koji će u ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  orca pipa 24.01.2020 11:41
  tko se nije skrio magarac je bio
  Ima još likova koji su učestvovali u tom zločinačkom pothvatu, ali se dobro skrivaju.
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  VZ 24.01.2020 10:28
  HDZ horor
  A bezobrazna novinarka ipak išla povrijediti privatnost gospodina ministra. Sigurno mrzi ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Vrabac 24.01.2020 08:53
  Valentinovska demagogija
  Karnevalski kič je već postavljen, a biće nečeg i za Valentinovo. Takvu priliku uoči izbora ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 18:08
  Samoubojstvo
  A ja mislim da je Plenković HDZ spasio od propasti kamo ju je vodio Karamarko s premijerom ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  dr House 23.01.2020 17:16
  2020. godina eutanazije HDZa
  Prateći dešavanja na domaćoj političkoj sceni, postalo je jasno da je šef HDZa stranku doveo ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 14:07
  "Bez Jadranke nema Lošinja"
  Bez kolebanja na svoj otresit način kojim prikriva nesigurnost Ana je javno ustvrdila da ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Licemjer 23.01.2020 12:45
  ...
  Ana ne kontrolira ništa. Ona je i sama kontrolirana. Da može nešto kontrolirati, pobijedila ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Erazmo 23.01.2020 11:40
  Queen Ana
  Sve je već dogovoreno, Ana kontrolira sve stranke na Lošinju a ne samo HDZ !!!
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Crni labud 23.01.2020 10:46
  Ucjena
  Tijekam mandata kao sluškinja gradonačelnika Kapelija a potom na funkciji gradonačelnice i ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  KZ 23.01.2020 09:47
  Važnija je zabava nego sigurnost
  Adventski cirkus je koncesionar dobro odradio, a semafori na Zagazinjinama su sporedna ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  gost 23.01.2020 09:04
  Rusi više ne dolaze. Rusi su stigli.
  RUSKI OBRUČ OKO HRVATSKE: Kontroliraju plin, žele naftu, a upravo su dobili brojna polja i ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  gost 22.01.2020 16:53
  A je to koalicija
  A šta bi tek rekao na to što Anu i lošinjski HDZ na vlasti drži A je to koalicija HNS-IDS :lol ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  kr 22.01.2020 10:34
  Vreća bez dna
  Nema tu što da se krpa. To je vreća bez dna, a curi i na sve strane. Treba maknuti sve koji ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  Perestroy 22.01.2020 09:26
  Lošinjski stroj za pranje rub(a)lja
  Umjetnički, likovni prikaz objektivne stvarnosti. Nazovimo to Lošinjska perestrojka, u ...
   
 • Ruska kolonija na Lošinju?

  Laundromat 21.01.2020 20:15
  $$$
  Dobro došli u lošinjsku praonicu, gdje sve vaše prljave stvari postaju čiste...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  dr Luigi 21.01.2020 19:25
  +++
  Najsmrtonosniji virus koji je poharao slavonska sela: H1DZ Preporuča se obavezno ...
   
 • Čikat kao vlastito dvorište investitora

  Licemjer 21.01.2020 18:26
  ...
  Ajme ne, Rusi peru novac na Lošinju pod okriljem investicija u ugostiteljstvo? Ma tko je ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Tovar 21.01.2020 18:20
  Izjava vjernosti
  Pametan je on. Dok se vrati dogodit će se demokracija na HDZ način. Već je krenuo val ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Trpimir 21.01.2020 18:01
  !!!!!
  Nu ga, ministar specijalac otišo u Spanjolsku, tamošnju ministricu industrije, trgovine ...
   
 • Raspad klijentelističko-koruptivne Hrvatske

  Riki 21.01.2020 17:33
  Dupelizac
  Gari nema muda kao Butković koji je bez da trepne o koaliciji HDZ-a s HNS-om rekao da je ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Kata Strofa 21.01.2020 16:12
  To sve treba zakrpati
  Mislim da na stranicu zakrpaj.to za prijavu komunalnih problema treba prijaviti gradonačelnicu ...
   
 • »Kontrolirati, revidirati, tjerati«

  Ptica trkačica 21.01.2020 14:44
  nije dugo trajalo
  Od sinoć jedna lampa na pješačkom semaforu opet ne radi. Nije trajalo ni mjesec dana.