Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Želje i pozdravi

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

anonNestrpljiva, a dobro obaviještena osoba iz kruga gradske vlasti i na sisi poreznih obveznika, redoviti gost prominentnih lošinjskih restorana, krijući svoje ime, dakle anonimno, predbacuje na ovom portalu imenovanim osobama što "odluku visokog upravnog suda nedaju u javnost" (doslovni citat iz poruke), "a dobili je pismenim putem" (također citat). Iz konteksta kojeg pružaju prethodni komentari može se iz ove polupismene poruke razaznati da anonimna, dobro obavještena osoba iz kruga vlasti uzvikom "Demokrati dajte nam istinu!!!!" zahtijeva da imenovane osobe, posprdno nazvane demokratima, objave odluku Visokog upravnog suda Republike Hrvatske u vezi s uvalom Čikat 

Analizirajući nestrpljivost, mjesto i okolnosti zahtijeva ovog zahtjeva za objavom odluke može se zaključiti da tu silnu žudnju za "istinom" izaziva sve izraženija javna percepcija politike gradske vlasti kao štetne i servilne, vlasti čiji je komentator pod nickom Golia istina ne samo dio nego i navažniji politički oslonac. A ta politika u svom svojem sluganstvu rezultat je metamorfoze nekoć javno deklariranog stava da "otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala" u aktualni stav da je Jadranka d.d. jednako Lošinj. Da to nije obična fraza pokazuje i kadrovska integracija djelatnika Jadranke d.d. u Gradsko vijeće, pa možda u bližoj budućnosti možemo očekivati i formalne zajedničke sjednice uprave Jadranke d.d. i Gradskog vijeća. 

No vratimo se zahtjevu za istinom. Nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti zna da se radi o pokrenutom postupku ocjene zakonitosti UPU-a Čikat pri Visokom upravnom sudu. Otkud to ona zna možemo samo nagađati. Zašto je Visokom upravnom sudu trebalo više od pola godine da bi odlučio da neće utvrđivati zakonitost plana također možemo samo nagađati. A nagađati se može i na tragu činjenice da je nestrpljiva i dobro obaviještena osoba za odluku saznala prije onoga kome je poslana.

Ono što toliko raduje javno pozicioniranu osobu, lokalnog političara koji se hrabro i anonimno javlja na web stranici nezavisnog portal jest rješenje Visokog upravnog suda kojim odbacuje zahtjev za ocjenu zakonitosti općeg akta UPU-a Čikat. Od silnog ushita tom odlukom anonimna osoba nije uspjela shvatiti sadržaj odluke koja ju je toliko obradovala. Visoki upravni sud nije utvrdio da je UPU Čikat zakonit nego je odbio ocjenjivati zakonitost akta iz razloga što podnositelj zahtjeva nije mogao dokazati pravni interes. A pravni interes se može dokazati tek povredom prava ili pravnog interesa koji mu proizvede pojednični akt izdan temeljem općeg akta. U konkretnom slučaju se pravni interes može dokazati nakon izdavanja na primjer lokacijske dozvole izdane na temelju UPU-a Čikat. Zbog toga sud nije ulazio u meritum stvari. To naravno ne znači da UPU Čikat nije nezakonit. Ili – drugim riječima – odluka Suda da neće odlučivati ne znači da UPU Čikat jeste zakonit. Upravo obrnuto, UPU Čikat jest nezakonit, samo još nema odluke nadležnih tijela o tome.

Razlozi za takvu tvrdnju o nezakonitom planu (UPU-Čikat) se nalaze u samom zahtjevu za ocjenom zakonitosti. Put do formalne potvrde neće biti ni lagan ni jednostavan, a ni brz. Događanja i opću reakciju na dolazak na otok (gotovo bi se moglo reći invaziju) investitora, kakvog se samo poželjeti može, predvidio sam još 2014. godine i napisao u članku Doktirana šoka. "U slučaju Lošinja radi se o šoku izazvanom ulaganjem 200.000.000 eura u "našu" veliku firmu i naš mali arhipelag, vrtoglavog iznosa kojim se barata u javnosti. U današnje vrijeme ulaganje od 200.000.000 eura u Hrvatskoj koja tavori u depresiji bez vidljive perspektive, zaista predstavlja šok kako za premijera tako i za ministre, župana, pa na niže kao i za sve nas obične smrtnike. U takvoj je situaciji sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tokim novcem. U toj situaciji nitko ništa ne pita..." a birokratski gordijski čvor se pred željama investitora sam raspetljava. Logika sustava jest svakako u prvom trenutku zaštiti bilo kakvu odluku, akt, dozvolu koju je sam sustav proizveo. Obraćanju Upravnom sudu prethodio je neuspješan pokušaj prema Minstarstvu graditeljstva. U primjedbi ministarstvu opisan je njihov kolaboracijski doprinos lokalnoj samoupravi u poduhvatu usvajanja UPU-a Čikat u nezakonitoj proceduri. U istom obraćanju je traženo od Ministarstva graditeljstva odgovarajuća reakciju i ispravljanje grešaka radi usklađivanja sa zakonom. Prema očekivanju da su šokirani ministri spremni zažmiriti, prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise, nisu regirali nego nisu uopće odgovorili.

Kad se već nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti ulovila teme UPU-a Čikat, stavimo ju u vremenski i prostorni kontekst. Dakle, UPU Čikat je usvojen na nezakonit način 15.12.2016. godine. Visoki upravni sud nije potvrdio da je taj prostorni plan zakonit, već je samo odbacio zahtjev za ocjenom zakonitosti (nije se uopće upuštao u ocjenu). Ali za događanja na Čikatu to i nije presudna činjenica. Već datum usvajanja, 15.12.2016. Grad Mali Lošinj je dao suglasnost na koncesije TD Jadranka u 10. mjesecu 2014. godine. Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.

Tada, u listopadu 2014. Gradsko vijeće dalo je suglasnost na koncesiju kojom je predviđeno mijenjanje obalne crte, nasipavanje i betoniranje mora, samo za plažu ispred hotela Belelevue. Odbilo je dati suglasnost za koncesije B i C s obrazloženjem da treba čekati donošenje UPU-a Čikat. Odluka je sama po sebi kontrdiktorna jer i plaža hotela Bellevue na Čikatu... Pa ako je trebalo čekati izradu UPU-a za plažu ispred Alhambre onda je trebala čekati i plaža ispred hotela Bellevue. Plaža isped hotela Bellevue je izgrađena do sezone 2015. a plaža ispred hotela Alhambre, za koju grad nikad nije dao suglasnost, završena je u ljetu 2016. UPU Čikat i takav kakav je usvojen, usvojen je 15.12.2016. Dakle more na Čikatu je betonirano prije nego je to plan omogućio. Vrijedi podsjetiti nestrpljivu i dobro obaviještenu osobu u gradskoj vlasti da je do donošenja UPU-a Čikat, prema odredbam PPUGML, čl.42, moguća samo rekonstrukcija i održavanje postojećih plaža (dohranjivanje žala, obnova postojećih betonskih ili kamenih podloga, popločenja i sl.). Već izvedeni radovi na Čikatu prije donošenja UPU-a Čikat 15.12.2016. godine ni slijepcu se ne mogu prodati kao dohranjivanje žala. Nestrpljivu i dobro obavještenu osobu treba podsjetiti da postoje mailovi iz tog vremena koji upozoravaju upravo na činjenicu da ne postoje prostorno planski uvjeti da bi se mogla dati suglasnot na tražene koncesije koje predviđaju obimno mijenjanje obalne crte u uvali Čikat.

U pothvatu kojim investitor pretvara Čikat u vlastito dvorište, značajnu, pa i važniju ulogu od vlasti grada Malog Lošinja ima i Primorsko - goranska županija. Za dodjele koncesija za koje ne postoje uvjeti, davanje dozvola protivno planu, toleriranje kršenja odredbi o koncesijama i ostalim povijanjima i padanjima na koljena pred investitora kakvog se samo poželjeti može - dokaza je napretek.

Primjedbe na UPU Čikat
Odgovor na primjedbe

Tužba Visokom upravnom sudu
Rješenje Visokog upravnog suda
Dopis ministarstvu graditeljstva

Komentari: 

1132 # Demokrati dajte nam istinuLošinjan 2018-02-05 21:26
Svaka čast,ne znam odakle ti sve informacije, ali vrlo, vrlo zanimljivo.Već odavno se pitamo kako je moguće sve te građevinske radove na Čikatu izvoditi,a kad mi obični smrtnici tražimo dozvolu za nekakvu manju dogradnju onda to ne može,pa normalno da ne može jer ja sam Lošinjan nisam iz RUSIJE.E moj narode pa gdje to vodi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # ćudadana 2018-02-05 23:34
Sve je jasno kao i to da se već godinama čudimo svemu, gradskojvlasti, županiji, državi, pravosuđu, raznim uredima itd, mi smo prčija od države u kojoj postoje samo zakoni stranke, kumstva, mita, korupcije, a titula najglupljeg naroda koju nosimo nije niti daleko od istine dok sve to dopuštamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # Čudood čovika 2018-02-09 18:36
Arsen je legenda.Sagradi o je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 0 # čuda 2papa 2018-02-10 11:30
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3118 # Spačka za ArsenaGinko 2018-02-10 13:00
Citat papa:
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Ako je to točno (a izgleda da jeste), to nije njegov projekt nego su mu "institucije" složile lukavu spačku :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # Zašto ... zato.gost 2018-02-23 12:19
Citat od čovika:
Arsen je legenda.
Nakon samo dva komentara o temi članka dežurni trol otvara temu o autoru članka. Zašto? Pa zato što su navodi u članki istiniti, pa bržebolje skreće vodu na drugi mlin. Jadno i prozirno ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
640 # Privatizacija obale ČikataDidiTi 2018-02-15 09:05
Iz člankaCitat:
Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
836 # samo more nosim ja u dušioprah 2018-02-15 14:38
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
343 # Pročelnica na brzom biranjuDidiTi 2018-02-15 16:12
Citat oprah:
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
O njima više ništa ne ovisi. Upravljanje gradom preuzele su pročelnice na čelu s Tanjom Jović. Njen telefon je na brzom biranju kod velikih investitora a ne Anin, Antin ili Elvisov. Manje su važni od fikusa koji krase urede. 1 picture Worth 1000 visits (jedna slika vrijedi kao 1000 posjeta)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
238 # KapetanSatalic 2018-02-21 07:15
Gdje tu lučka kapetanija ovi devastiraju pomorsko dobro za što nemaju dozvolu.
Ajde Nerezinama ili ni ti nesmiješ ništa barba Tarciziju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # KorupcijaMušica 2018-02-21 08:37
Navedeni je korumpirani ljigo, uskoro opširnije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # KluzoIspektor 2018-02-23 11:16
Citat Satalic:
Gdje tu lučka kapetanija ovi devastiraju pomorsko dobro za što nemaju dozvolu.
Ajde Nerezinama ili ni ti nesmiješ ništa barba Tarciziju !!!
Doša bi on Al je od alkohola zaboravia put
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # i dalje šutimod.i. 2018-02-15 23:00
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # apokalipsa na lošinjski načinta ku jin 2018-02-16 14:41
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # mihamargea 2018-02-16 15:15
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?

Teško je pogoditi ? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # zabranjen pristupd 2018-02-16 16:04
Citat margea:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Teško je pogoditi? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Ona koja zna da je inspekciji zabranjen pristup na gradilište :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # BracoMesar 2018-02-21 15:12
Citat d:
Citat margea:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Teško je pogoditi? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Ona koja zna da je inspekciji zabranjen pristup na gradilište :lol:

Da Veldana izađe na teren muž u Cresu odmah dobije otkaz pa brat Vinko je šef poljoprivredne zajednice !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # A tko drugi, nego ...Fićo 2018-02-16 17:34
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # Sve moguJa ja 2018-02-16 17:56
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Umreženigost 2018-02-16 18:56
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Mogu mnogi ali neće jer im se ne isplati. Sve je to umreženo odozgor prema dolje i po horizontali.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
535 # rekonstrukcija obale ČikataU mreži Jadranke 2018-02-17 09:39
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."


i.imgur.com/C5wvvOY.gif

Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambromda je srušena pa kopirana od nule ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # deri do jajaGrunf 2018-02-17 16:59
Citat U mreži Jadranke:
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa!
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."

i.imgur.com/C5wvvOY.gif
Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambrom da je srušena pa kopirana od nule ?
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Nema starih grotaVG 2018-02-17 17:15
Citat Grunf:
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Ali zato je spomenut u teštamentu:
Uvala Čikat - ni njoj se dobro ne piše,
dragi moj, prepoznat je ne moreš više.
Lampioni svijetle sve do Madone,
nema više raja za romantiku i kurtone.
Nema starih grota, ma koja je to blamaža,
s Lošinj-betonom uništena je svaka plaža.
Tko to određuje, kakve su to varke,
s Čikata morali su maknuti barke.
Obećali su na Poljani vez novi,
da li je to istina ili samo snovi?
Stići do tamo autom se mora,
parkirati možeš jedino na vrh bora.
Ni Valdarke nisu od toga daleko,
hoće li i njih izbetonirati netko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Pikamersko bagerske rekonstrukcijePick Hammer 2018-02-21 09:01
Citat Grunf:


i.imgur.com/C5wvvOY.gif
Citat:
Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambrom da je srušena pa kopirana od nule ?
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Stručni nadzor nad pikamerskom "rekonstrukcijo m" grota ispred vila ruskih oligarha, vidimo s table, obavlja Optima Projekt d.o.o.. Isti stručnjaci su radili nadzor i nad pikamersko, bagerskoj "rekonstukciji" Alhambre, ali na svojoj web stranici s referencama na obavljene poslove barem pošteno kažu da je predmet stručnog nadzora bila IZGRADNJA FAKSIMILNE REPLIKE, a ne tobože rekonstrukcija.
optimaprojekt.hr/.../...
A da ne bude zabune glede sadržaja i dometa bajke o rekonstrukciji prikazali su fotografijom što su nadzirali. A to ne sliči rekonstrukciji, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # nihil novi sub solekad krene, krenulo je 2018-02-21 13:46
Rekonstrukcija je voda duboka.

Jasno je da građevinska inspekcija ne želi raditi svoj posao, pogotovo kad odozgora dobije mig "ne talasaj", a kada se zakoni pišu pod stručnim nadzorom građevinskog, odvjetničkog i mafijaškog lobija, onda dobiješ zakon koji kaže ovo:

19. rekonstrukcija građevine je izvedba građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini kojima se utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za tu građevinu ili kojima se mijenja usklađenost te građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je izgrađena (dograđivanje, nadograđivanje, uklanjanje vanjskog dijela građevine, izvođenje radova radi promjene namjene građevine ili tehnološkog procesa i sl.), odnosno izvedba građevinskih i drugih radova na ruševini postojeće građevine u svrhu njezine obnove.

Osim što već sama definicija pokriva jako širok spektar svega i svačega, ovdje je jako bitno ono "i sl.", pa se npr. može tumačiti i tako da izgradnja stanova na Rukaviću, ne mora nužno biti to što je, nego može biti i rekonstrukcija neasfaltiranog parkirališta (ili što je već nekad prije tamo bilo) u stanove.

Poanta svega:
Život je uvijek bila i bit će samo neka rekonstrukcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Spin doktori spašavaju JadrankuIntegral 2018-03-08 12:13
Citat Grunf:
Citat U mreži Jadranke:
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa!
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."

i.imgur.com/C5wvvOY.gif
Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambrom da je srušena pa kopirana od nule ?
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Naizgled ničim izazvana uprava Jadranka hotela izvješćuje na portalu otoci.net da je na gradilištu postavljena tabla na kojoj stoji da je građevinsku dozvolu lošinjska ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goran ske županije izdala 27. rujna prošle godine. Zanimljivo da je za davanje ovakvog, u normalnom svijetu nepotrebnog i suvišnog izviješća (jer postavljanje table i raspolaganje dozvolama se podrazumijeva!) , Jadranka angažirala agenciju za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje (!)Millenium promocija.
otoci.net/index.php/u-razno/7647-radovi-u-cikatu-do-sredine-lipnja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Deja VuSuzie Q 2018-03-08 14:26
Citat Integral:
Naizgled ničim izazvana uprava Jadranka hotela izvješćuje na portalu otoci.net da je na gradilištu postavljena tabla na kojoj stoji da je građevinsku dozvolu lošinjska ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije izdala 27. rujna prošle godine. Zanimljivo da je za davanje ovakvog, u normalnom svijetu nepotrebnog i suvišnog izviješća (jer postavljanje table i raspolaganje dozvolama se podrazumijeva!), Jadranka angažirala agenciju za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje (!)Millenium promocija.
otoci.net/index.php/u-razno/7647-radovi-u-cikatu-do-sredine-lipnja

Ista meta, isto odstojanje. Sve je to već viđeno. Ja toj bandi već davno ništa ne vjerujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # lova i lovasamo naprijed 2018-02-17 11:44
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!

"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # bolje od njuzbara!Drele 2018-02-17 16:32
Citat samo naprijed:
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Hofmanica primila na znanje, znači grote su građevine na uređenoj plaži. [cenzurirano]te , ovo je bolje od njuzbara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # zakon to sam jacezar 2018-02-17 11:48
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa ! Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Lako je tako raditi bez papira kada ti je brat Pinki !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
052 # KapitulacijaČikat 2018-02-20 08:31
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka , došao Curavic i podigao bijelu zastavu , to je bio znak za predaju . Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat . Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu !
Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata . Nema više ni njih popapa maca jezik .
Nije više Čikat naš nego je Ruski i njim upravlja Duma
u kojoj sjede unutarnji i vanjski neprijatelji , od domaćih izdajnika tu su Dario Horvat , Tarcizio Mužić , Marko Mužić,Sanjin Šolić , Anto Nedic a od vanjskih Mihajlo Perenčević , Damir Lojen i braća Filipović !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
052 # horošohorošo 2018-02-20 09:25
Citat Čikat:
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka , došao Curavic i podigao bijelu zastavu , to je bio znak za predaju . Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat . Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu !
Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata . Nema više ni njih popapa maca jezik .
Nije više Čikat naš nego je Ruski i njim upravlja Duma
u kojoj sjede unutarnji i vanjski neprijatelji , od domaćih izdajnika tu su Dario Horvat , Tarcizio Mužić , Marko Mužić,Sanjin Šolić , Anto Nedic a od vanjskih Mihajlo Perenčević , Damir Lojen i braća Filipović !
Korumpirano ministarstvo pomorstva, lucka kapetanija, ministarstvo graditeteljstva građevinska inspekcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2328 # Rekapitulacija predaje ČikateDino 2018-02-20 09:55
Citat Čikat:
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka, došao Curavic i podigao bijelu zastavu, to je bio znak za predaju. Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat. Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu! Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata. Nema više ni njih popapa maca jezik.
Ne znam jesu li se i njih dvoje predali, ali znam da je problem baš u tome što su na prvoj crti obrane Čikata stajali jedini i sami. Osim njih dvoje Čikat nitko nije branio. Nisu ga branili gradonačelnik i dogradonačelnic a ni izabrani vijećnici, niti su ga branili stručnjaci u odjelima gradske uprave i članovi odbora GV. Bez obrane je bio i u županijskom uredu i u inspektoratu. A bez obrane je ostao i nakon zadnjih izbora kad su za gradonačelnicu i dogradonačelnik a te većinu u Gradskom vijeću birači izabrali iste one koji su Čikat predali Rusima na slobodno raspolaganje. Svi su bili hipnotizirani priljevom novca iz Sibira i anestezirani agresivnom propagandom s obećanjima cjelogodišnjeg turizma, zapošljavanja i pretvaranja Lošinja u elitnu destinaciju. A nekima je sve to i dobro napunilo đepove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # prodaja maglelisac 2018-02-20 15:59
Citat Dino:
Svi su bili hipnotizirani priljevom novca iz Sibira i anestezirani agresivnom propagandom s obećanjima cjelogodišnjeg turizma, zapošljavanja i pretvaranja Lošinja u elitnu destinaciju. A nekima je sve to i dobro napunilo đepove.
Problem je što ni u Sibiru više nema love pa dečki pucaju po šavovima. Na kraju će Radnik iz Križevaca postati vlasnik cijele Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1919 # NinotuTuljan 2018-02-23 21:59
Nino, pusti ta Arsenova sranja, anestezija, šok....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3119 # Radi se radi...gost 2018-02-20 10:59
Koliko znam i Arsen i Bojana rade i to ozbiljno. Mislim da će se brzo i oglasiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
254 # PredajaBojana Genov 2018-02-20 17:56
Predali su se oni koji su prošloga svibnja izašli na izbore i dali glas onima koji su prodali Čikat i dozvolili sve devastacije.

Za razliku od prvih građevinskih radova na pomorskom dobru Čikata, za koje je odmah bilo jasno da su protuzakoniti i koji su završeni par mjeseci prije no što su dobili građevinsku dozvolu, ovo je gradilište propisno označeno i istaknut je broj građevinske dozvole. Građevinska je dozvola zatražena temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama i vidjet ćemo, kada je dobijemo, jesu li radovi koji se izvode van onih iz dozvole.

Ono što se dešava na Čikatu je barbarsko ponašanje i shvaćanje turizma onako kakvo je bilo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali moguće je da je zakonito. Ozakonili su to jedini koji su to mogli spriječiti, vijećnici kojima ste dali glasove, takozvana opozicija IDS-HNS-SDP jednako kao i HDZ. Prostorni plan UPU Čikat je usvojen u sramotnoj proceduri, sa sramotnim odnosom prema kulturnoj i prirodnoj baštini i sa sramotnim nepoštovanjem otočne tradicije i otočana. Pritom je postojala logistička podrška institucija i inspekcija i ne samo da je devastacija dozvoljena, nego je prošla nekažnjeno.

Stvari se mogu rješavati pravnim i političkim putem. Kad ne ide pravnim, preostaje politički. Politički, nažalost, pretpostavlja osviještene građane, a ne pripuze.

Mene nemojte prozivati za predaju. Moj glas nikad nisu dobili i nikad neće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2329 # PredajaLošinjan 2018-02-20 19:00
Jedina koja se ne skriva iza linka je BOJANA. Kad god nešto napiše,nažalost kao da se bori protiv vjetrenjača.Kad bi mi svi,pa i ja,ujedinili glasove a ne ovako pojedinačno nastupali, možda bi bilo drugačije ali tko će skupiti hrabrosti? Davno sam ja napisao da ćemo na Čikat u šetnju moći ići ako na rampi platimo ulaz. To vrijeme je sve bliže, nažalost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
154 # Rekapitulacija prodaje ĆIKATLošinjan 2018-02-20 20:38
Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred Karoline(još su stavili čovjeka da čuva molić) Pa ispred Alhambre(zabran jeno kupanje) Sad ispred Mihine vile(bageri rade da bi kasnije zatvorili kupalište) Ostaje zatvaranje ispred Filipovićeve vile(uskoro,sam o da završe MIHINO KUPALIŠTE) Ito je taj visoki turizam,naši gosti će se slobodno moći kupati u kadi u apartmanu. Dragi Tarcizio Mužić jel te nije sram raditi sve to za Ruski visoki turizam? Zar nisi mogao malo te tvoje Ruse odvesti u tvoje rodno selo da tamo malo(devastiraj u) urede okolinu i plažu ispod Orleca! Usput da te pitam, hoćeš li tvojim Rusima prodati sve one prostore koje si okupirao ,ionako zjape prazni i sam ne znaš šta bi s njima. Hvala na odgovoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # MužičTarčižijo 2018-02-20 21:59
Citat Lošinjan:
Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred Karoline(još su stavili čovjeka da čuva molić) Pa ispred Alhambre(zabranjeno kupanje) Sad ispred Mihine vile(bageri rade da bi kasnije zatvorili kupalište) Ostaje zatvaranje ispred Filipovićeve vile(uskoro,samo da završe MIHINO KUPALIŠTE) Ito je taj visoki turizam,naši gosti će se slobodno moći kupati u kadi u apartmanu. Dragi Tarcizio Mužić jel te nije sram raditi sve to za Ruski visoki turizam?Zar nisi mogao malo te tvoje Ruse odvesti u tvoje rodno selo da tamo malo(devastiraju) urede okolinu i plažu ispod Orleca!Usput da te pitam,hoćeš li tvojim Rusima prodati sve one prostore koje si okupirao,ionako zjape prazni i sam ne znaš šta bi s njima.Hvala na odgovoru.
Nemoj ti meni dragi jer nikom nisam drag .
U mom selu se nema šta devastirati jer je i Bog odavno zaboravio na njega.
Nemoj ti brinuti za moje prostore oni su prazni jer neće meni neki Lošinjski golaći ili furešti biti u mom prostoru i davati mi neku siću za mjesečni najam kad ja to zaradim za jedan dan!
A osim toga kako se usuđuješ ti i tebi slični meni postavljati pitanja i spominjati moje ime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # moj Darioliz,liz 2018-02-24 21:19
Citat Tarčižijo:
Citat Lošinjan:
Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred Karoline(još su stavili čovjeka da čuva molić) Pa ispred Alhambre(zabranjeno kupanje) Sad ispred Mihine vile(bageri rade da bi kasnije zatvorili kupalište) Ostaje zatvaranje ispred Filipovićeve vile(uskoro,samo da završe MIHINO KUPALIŠTE) Ito je taj visoki turizam,naši gosti će se slobodno moći kupati u kadi u apartmanu. Dragi Tarcizio Mužić jel te nije sram raditi sve to za Ruski visoki turizam?Zar nisi mogao malo te tvoje Ruse odvesti u tvoje rodno selo da tamo malo(devastiraju) urede okolinu i plažu ispod Orleca!Usput da te pitam,hoćeš li tvojim Rusima prodati sve one prostore koje si okupirao,ionako zjape prazni i sam ne znaš šta bi s njima.Hvala na odgovoru.
Nemoj ti meni dragi jer nikom nisam drag .
U mom selu se nema šta devastirati jer je i Bog odavno zaboravio na njega.
Nemoj ti brinuti za moje prostore oni su prazni jer neće meni neki Lošinjski golaći ili furešti biti u mom prostoru i davati mi neku siću za mjesečni najam kad ja to zaradim za jedan dan!
A osim toga kako se usuđuješ ti i tebi slični meni postavljati pitanja i spominjati moje ime.
Kako se samo usudiš , pa moj vrli pajdaš je Dario a znaš koji Dario onaj Horvat koji vedri i kešira sve moje uspješne rabote za ruse, do jučer je lizao š.pak Mihi a od danas braći Filipani... zna Dario kako se ulizati u životu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
047 # 50 nijansi sivedudek 2018-02-21 16:01
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # Škegro spašava Jadranku?Sivonja 2018-02-21 19:12
Citat dudek:
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Vjerojatno je Jadrankinoj menađeriji (timu managera) potreban kao stručnjak za naviganje u mutnim vodama financijskih kanala. Znamo da je Jadranka d.d. u 98,56% vlasništvu Beta Ulaganja d.o.o, a sada namjerava istisnuti preostali sitniš do 100 % vlasništva.. No društvo s ograničenom odgovornošću Beta Ulaganja Zagreb je samo paravan za svog osnivača i jedinog člana Obshchestvo S Ogranichennoy Otvetstvennosty u Upravlyayuschay a Kompaniya Promsvyaz, ili skraćeno UK Promsvyaz, fonda za upravljanje investicijskim fonodovima, koji je pak kao podružnica u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, čiji vlasnici su ruski oligarsi braća Ananiev, trenutno nešto kao ruski Todorići. Naime, krajem prošle godine prasnula je vijest "Russia’s central bank said on Friday that it would nationalise Promsvyazbank, the country’s ninth largest lender ..."(Ruska središnja banka priopćila je u petak kako će nacionalizirati Promsvyazbanku, devetog najvećeg vjerovnika u zemlji). Nisam primijetio da su hrvatski mediji o tome išta izvijestili, pa vrijedi istaknuti s kakvim se ushitom izvještavalo o bujici kapitala iz hladnog Sibira koja je zapljusnula obale Lošinja. Kako će se i hoće li se nacionalizacija Promsvyazbanke vlasnika ruskog fonda koji je vlasnik tvrtke Beta ulaganja koja je pak vlasnik Jadranke d.d. odraziti na to poduzeće ostaje da se vidi. Kako je objavljeno na stranici Jadranke, Borislav Škegro je, pored ostalog, predsjednik nadzornog odbora društva QUAESTUS PRIVATE EQUITY d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom i direktor u društvu AEQUITAS UPRAVLJANJE d.o.o. Možda su ga u Jadranki angažirali kao mahera za investicijske fondove " rizičnog kapitala s privatnom ponudom" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # From Russia with loveAnalfabeta 2018-02-25 10:15
Citat Sivonja:
Znamo da je Jadranka d.d. u 98,56% vlasništvu Beta Ulaganja d.o.o, a sada namjerava istisnuti preostali sitniš do 100 % vlasništva. No društvo s ograničenom odgovornošću Beta Ulaganja Zagreb je samo paravan za svog osnivača i jedinog člana Obshchestvo S Ogranichennoy Otvetstvennostyu Upravlyayuschaya Kompaniya Promsvyaz, ili skraćeno UK Promsvyaz, fonda za upravljanje investicijskim fonodovima, koji je pak kao podružnica u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, čiji vlasnici su ruski oligarsi braća Ananiev, trenutno nešto kao ruski Todorići.
paravan iza kojeg se skrivaju pravi vlasnici Jadranke d.d. na svojoj web stranici još uvijek ima tekst od prije 4 godine kad su ruska braća Ananiev bili ugledni bankari:

O nama
Beta ulaganja su društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju.
Osnivač i vlasnik Beta ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji. UK Promsvyaz se orijentirao na strateška ulaganja diljem svijeta koja stečenim tvrtkama i lokalnim zajednicama u kojima ti gospodarski subjekti posluju jamče stabilnost i sigurnost. UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka. Sjedište banke je u Moskvi i jedan od suvlasnika je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

betaulaganja.hr/.../o-nama_2
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # TKO ĆE NASLIJEDITI RAMLJAKA? Premijer bi se uskoro trebao napokon oglasiti o situaciji u AgrokoruJT 2018-02-22 07:58
Citat dudek:
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Navodno je u igri i Milutin Džebić, sadašnji direktor Jadranka trgovine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # preslagivanjeGrunf 2018-02-22 08:43
Citat JT:
Citat dudek:
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Navodno je u igri i Milutin Džebić, sadašnji direktor Jadranka trgovine.
Škegro za Džebića?
Možda i nije tako loše kako na prvi pogled izgleda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # sanacija AgrokoraYoda 2018-02-22 09:41
Citat Grunf:
Citat JT:
Citat dudek:
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Navodno je u igri i Milutin Džebić, sadašnji direktor Jadranka trgovine.
Škegro za Džebića?
Možda i nije tako loše kako na prvi pogled izgleda.
gdje Džebić prođe tu trava ne raste, samo pekarnice
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # igre prijestoljaandronik 2018-02-22 11:30
Citat Grunf:
Škegro za Džebića?
Možda i nije tako loše kako na prvi pogled izgleda.
Idealna kombinacija :-* jedan je uništio Agrokor a drugi Jadranka trgovinu !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # njet, njetmihuljko 2018-02-21 23:01
tribunusplebis
21.02.2018 16:41
Ako ste i malo normalni, ne bi spominjali Škegru, u normalnoj državi znalo bi se gdje bi taj i takvi bili. Danas spominjati tog čovjeka u bilo kakvom drugom kontekstu osim kriminalnom, nije normalno.
Poštenom dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # pikameraquilonia 2018-02-23 17:48
Me budite ljuti na Tarčizija.Nikom e nebi želio njegovu sudbinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # fuj!šeki 2018-02-26 08:09
eto zato mi se gadi ovaj otok.
samo kritizirate, blatite ljude.
šta sami niste ništa radili nego sjedili po kafićima.
ljudi vam smetaju samo zato jer su pravoslavci.
dok su vam otokom upravljali masoni onda nikome nije smetaloa sve je bilo oronulo i ružno.
stvarno mi je muka gledati vas svaki dan.
šta se skrivate pod lažnim imenima, imajte bar hrabrosti napisati svoje ime. fuj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # neki shekiPionirka 2018-02-26 09:03
Masoni?
Pravoslavci?
gdje si ti otišao...tvoje gađenje je subjektivno..ob jektivno,plaže su javne..dok ih netko ne založi pod koncesijom,haha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Šekijeva hrabrostgost 2018-02-26 10:07
Citat šeki:
šta se skrivate pod lažnim imenima, imajte bar hrabrosti napisati svoje ime. fuj!
Kao što si ti imao hrabrosti napisati svoje ime, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # dijagnozadr House 2018-02-26 10:31
Citat šeki:
eto zato mi se gadi ovaj otok.
samo kritizirate, blatite ljude.
šta sami niste ništa radili nego sjedili po kafićima.
ljudi vam smetaju samo zato jer su pravoslavci.
dok su vam otokom upravljali masoni onda nikome nije smetaloa sve je bilo oronulo i ružno.
stvarno mi je muka gledati vas svaki dan.
šta se skrivate pod lažnim imenima, imajte bar hrabrosti napisati svoje ime. fuj!

ti si otišao na kvasinu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # sveti se ime tvojejuda 2018-02-26 11:16
Citat šeki:
eto zato mi se gadi ovaj otok.
samo kritizirate, blatite ljude.
šta sami niste ništa radili nego sjedili po kafićima.
ljudi vam smetaju samo zato jer su pravoslavci.
dok su vam otokom upravljali masoni onda nikome nije smetaloa sve je bilo oronulo i ružno.
stvarno mi je muka gledati vas svaki dan.
šta se skrivate pod lažnim imenima, imajte bar hrabrosti napisati svoje ime. fuj!
Šeki ne baljezgaj nego se uhvati posla jer ti firma propada. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
272 # moja firmašeki 2018-02-27 05:37
eto baš o tome pričam.
svi ste vi jalni.
šta ima veze moja firma?
moji stari je izgradio pola otoka i sve je pošteno odradio, a kad smo brat i ja pali sa autom u more odmah pederi, narkomani, budale.
šta nekoga boli [cenzurirano] čovjek je kupio Jadranku i hoće si urediti plažu umjesto šta tamo stoje one orenule barke. sada svi samo serete. šta nitko nije srao prije kad je šolić bio glavni? jel zato šta je on hrvat? a čim su došli rusi, svi ste zaboravili koliko ljudi na ovom otoku živi od Jadranka, jednu pola od ovih koji tu seru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ljudi gušteriPionirka 2018-02-27 06:35
"hoće siurediti plažu"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nepotrebno prozvanJasmin Šekuljica 2018-03-15 21:09
Dobro večer,
Pošto je naslov želje i pozdravi i ja pozdravljam sljedeće osobe:
Vlasnika apartmana u ulici Ambroza Haračića,sa kojeg sam spojen na ilegalnu mrežu,a koji mi je sa starog rutera provalio na facebook tri puta,printo prjetece poruke na radnom mjestu neobračajuci pozornost na boju tinte i boju printanih cjenika i obavijesti na radnom mjestu,poruke i cvjetovi oliandera koji mu raste ispred kuće pušto u sandučić dok sam bio na putu,na zadnjem turniru ukro steznik za koljeno, zglobove i štucne sve one koje su kopali stare zidove i unutra betonirali propalogelektro instalatera ili ti vražjeg lokalng vodiča,koji se spajaju na stare instalacije i ormariće prikrivaju granama,časne vlasnike potkrovlja ,safari čovjeka s mikrofonom u rukavu,vlasnike rutera u ulicama studenac, istarska ,Ambroza Haračića ,Bože Milanovića,Velo selska ,priko,Bernarda caponija,creske .ko što svaki vlakić ima početnu i krajnju stanicu tako svaki signal ima odašiljač i antenu. A kad se vidimo moj osmijeh će vam govoriti više od riječi. E sad dragi moji Lošinjani razmislte di živite
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # wardriving?Kevin 2018-03-16 12:37
Citat Jasmin Šekuljica:
Dobro večer,
Pošto je naslov želje i pozdravi i ja pozdravljam sljedeće osobe:
Vlasnika apartmana u ulici Ambroza Haračića,sa kojeg sam spojen na ilegalnu mrežu,a koji mi je sa starog rutera provalio na facebook tri puta,printo prjetece poruke na radnom mjestu neobračajuci pozornost na boju tinte i boju printanih cjenika i obavijesti na radnom mjestu,poruke i cvjetovi oliandera koji mu raste ispred kuće pušto u sandučić dok sam bio na putu,na zadnjem turniru ukro steznik za koljeno, zglobove i štucne sve one koje su kopali stare zidove i unutra betonirali propalogelektro instalatera ili ti vražjeg lokalng vodiča,koji se spajaju na stare instalacije i ormariće prikrivaju granama,časne vlasnike potkrovlja ,safari čovjeka s mikrofonom u rukavu,vlasnike rutera u ulicama studenac, istarska ,Ambroza Haračića ,Bože Milanovića,Veloselska ,priko,Bernarda caponija,creske.ko što svaki vlakić ima početnu i krajnju stanicu tako svaki signal ima odašiljač i antenu. A kad se vidimo moj osmijeh će vam govoriti više od riječi. E sad dragi moji Lošinjani razmislte di živite
Već godinama nam pune glave da živimo na Otoku vitalnosti, iako je meni jasno da je upravo suprotno.
Nisam istraživao koji je problem sa ruterima po Lošinju, ali slučajno ili namjerno nisi spomenuo ulicu Braće Vidulić, Zagrebačku ulicu, Lošinjskih kapetana, Lošinjskih brodograditelja i cijele Zagazinjine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Rasulo u lošinjskom HDZ-ulogičar 2018-03-21 10:13
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # istanbulska konvencijakain 2018-03-21 11:36
Citat logičar:
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Dok je podilazio bivšem gradonačelniku nitko ga nije kritizirao, a sada drvlje i kamenje po njemu. Jadno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # imaš Alzheimera?dr House 2018-03-21 16:45
Citat kain:
Citat logičar:
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Dok je podilazio bivšem gradonačelniku nitko ga nije kritizirao, a sada drvlje i kamenje po njemu. Jadno.
Nedića su uvijek povremeno kritizirali, a pogotovo nakon što je pogazio svoju čuvenu izjavu: "Otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala".
Ništa čudno, jučer je zanijekao samoga sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Vitez bez mačagost 2018-03-21 17:11
Citat kain:
Citat logičar:
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Dok je podilazio bivšem gradonačelniku nitko ga nije kritizirao, a sada drvlje i kamenje po njemu. Jadno.
To nije istina. Zato što je podilazio gradonačelniku dobio je na ovom portalu titulu Vitez bez mača :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # zašto svi kritiziraju Nedića?Dron 2018-03-22 09:43
Citat kain:
Dok je podilazio bivšem gradonačelniku nitko ga nije kritizirao, a sada drvlje i kamenje po njemu. Jadno.
Zato jer im daje povoda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # crnči bralePapa Joe 2018-03-22 13:07
Citat Dron:
Citat kain:
Dok je podilazio bivšem gradonačelniku nitko ga nije kritizirao, a sada drvlje i kamenje po njemu. Jadno.
Zato jer im daje povoda.
Obzirom da je bivši gradonačelnik sjedio na nekoliko stolica istovremeno, a bio je i dosta hiperaktivan, Ana se mogla ponašati kao stalni fikus i povremena hostesa.
Anto si je zamislio istu takvu ulogu. Osim povremenih aktivnosti u gradskom vijeću, bio je u zapećku na profesorskoj plaći.
O njegovim mogućim drugim aktivnostima i čestim posjetima Velom žalu nećemo sada, možemo drugom prilikom.
I tako si je Anto zamislio da u prelaznom roku pređe u gradsku upravu, na duplo veću plaću, da tamo bude profesionalni fikus, i da se paralelno i dalje bavi svojim privatnim aktivnostima.
E moj brale, ne ide to tako, Ana nije Gari, svi vide da ništa ne radiš, za promjenu konačno u životu moraš početi malo crnčiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # nakon svakih izbora uvijek nas zapadnu trule jabukeVox Populi 2018-03-21 15:36
Citat logičar:
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Drago mi je da gospodin dogradonačelnik osobno prati komentare na ovom forumu, a povremeno čak i napiše koji.
Drago mi je da u Gradu Malom Lošinju postoji interes za komentare građana, pa je čak zadužena i osoba koja uz svoj redovni posao čita i sistematski dislajka sve komentare u kojima se kritizira GML i njeni nadređeni. Iznenada ili ne, ali je očito da se ukazala velika potreba za uhljebljenjem još nekoliko podobnika koji bi još aktivnije pratili ovaj forum i odgovarali na nepodobne komentare, jer trenutni dvojac više nije u stanju izdržati pritisak velikog nezadovoljstva građana.
Kao što je netko već primjetio, postalo je jasno da je svejedno, je li lošinjan ili bosanac, ako je član HDZ-a, uvijek u pitanju samo trulo voće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Uzbuna princezaZorro 2018-03-21 18:20
Citat logičar:
Sinoćnja maratonska sjednica gradskog odbora HDZ-a pokazala je svo rasulo koje vlada u toj stranci. Naime, prijedlog Ante Nedića i Ane Kučić o preustroju gradske uprave gdje bi trebalo uhljebiti još političkih i obiteljskih podobnika na gradskom odboru nije prošao, jer se odbor podijelio i zaratile su interesne frakcije koje su ukazale na to da Nedić guši i onemogućuje demokratsku raspravu članova i podilazi gradonačelnici. I bilo je vrijeme.
Mislim da ti je neko prodao muda pod bubrege, ako ih ne pokušavaš ti prodati nama. Anto Nedić kao dogradonačelnik bio bi u toj priči nebitan da nije istodobno predsjednik ogranka HDZ. Istina je da je Ana Kučić predložila novi ustroj gradske uprave, ali ne s ciljem uhljebljenja još političkih i obiteljskih podobnika nego radi racionalizacije i oduzimanja prevelike moći koju su si prigrabile pročelnice samovoljno odlučujući umjesto nje. Možda joj je prekipjelo što je se smatra hostesom što je bila dok je bila u Kapelijevoj sjeni. Navodno da je smjerala broj odjela uprave i pročelnika svesti na jedan i angažirati osobu nezagađenu postojećim interesnim vezama da je vodi. A to je izazvalo uzbunu među princezama pročelnicama pa su izlobirale članove GO HDZ-a da se odupru toj "zločinačkoj namjeri". Uloga Ante Nedića kao predsjednika GO u toj igri je nejasna, ali on tako igra oduvijek. Samo da ostane na površini. Možda je javno davao podršku Ani, a tajno povlađivao pobunjenicima. Za svaki slučaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sistematizacija radnih mjestaTik Tak 2018-03-23 09:29
Citat Zorro:
Istina je da je Ana Kučić predložila novi ustroj gradske uprave, ali ne s ciljem uhljebljenja još političkih i obiteljskih podobnika nego radi racionalizacije i oduzimanja prevelike moći koju su si prigrabile pročelnice samovoljno odlučujući umjesto nje. Možda joj je prekipjelo što je se smatra hostesom što je bila dok je bila u Kapelijevoj sjeni. Navodno da je smjerala broj odjela uprave i pročelnika svesti na jedan i angažirati osobu nezagađenu postojećim interesnim vezama da je vodi. A to je izazvalo uzbunu među princezama pročelnicama pa su izlobirale članove GO HDZ-a da se odupru toj "zločinačkoj namjeri".
Navodno je glavni lobist kod članova GO HDZ bio suprug jedne od pročelnica, "prstenaš", vjernik i slatkorječivi bivši inspektor. A "Zločinačka namjera" bio je prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta s preraspodjelom poslova bez zapošljavanja novih djelatnika. Za HDZ kao stožernu uhljebničku stranku takvo što je nedopustivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ???Papa Joe 2018-03-23 10:12
Može li se negdje pročitati postojeća sistematizacija radnih mjesta ili to ima isti status tajnosti kao Master plan Jadranke d.d. na temelju kojeg se izrađuju urbanistički planovi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # 1:0 za princezeMaterial girl 2018-03-25 18:26
U materijalima za iduće GV nema novog ustroja grada. Dakle pobuna princeza je uspjela?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # bravo profešurebrale 2018-03-22 14:02
Anto si je zamislio istu takvu ulogu. Osim povremenih aktivnosti u gradskom vijeću, bio je u zapećku na profesorskoj plaći.
O njegovim mogućim drugim aktivnostima i čestim posjetima Velom žalu nećemo sada, možemo drugom prilikom.
I tako si je Anto zamislio da u prelaznom roku pređe u gradsku upravu, na duplo veću plaću, da tamo bude profesionalni fikus, i da se paralelno i dalje bavi svojim privatnim aktivnostima.
E moj brale, ne ide to tako, Ana nije Gari, svi vide da ništa ne radiš, za promjenu konačno u životu moraš početi malo crnčiti.
Sada je na dvije sise kao uhljeb u gradu i na paltnom spisku Klaića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Sukob na desniciCat Fight 2018-03-22 19:51
Budući je HDZ organizairan po principu sekte ili tajnog društva a ne političke stranke, u javnosti dolaze samo pojedinačne i iz vlastite perspektive/sta va ispričane priče prisutnih pojedinaca o događanjima na burnoj sjednici. Pa se može samo nagađati što se stvarno zbilo. Ali koliko se može shvatiti, da se poslužim dobrim terminom Zorroa, radi se ne o uzbuni princeza nego o ratu princeza i kraljice. Princeze su manje više lijene, samodopadne, nesposobne a ponašaju se kao kraljice a kraljica koja je manje više lijena, samodopadna i upitne sposobnosti želi biti jedina i sama. Gradski odbor HDZ-a tu mora presuditi. Toliko strasti i rasprava na gradskom doboru nije blo u zadnjih 12 godina. Sve to zbog tri radna mjesta naših princeza. Kad bi s toliko strasti vodili brigu u interesima građana i grada,kad bi toliku ljubav za svojim radnim mjestom pokazali prema mjestu u kojem žive valjda bi ljubili svaku stranku koja im se pojavi na vratima. Razlike između princeza i kraljice je u nijansama. Prianceze će stranku bahato otpiliti s vrata a kraljica im neće dati ni do vrata.

O strateškim dokumntima, Planovima i odlukama za smeće, koncesijama, prostornim planovima, Istambulskoj konvenciji, javnim površinama HDZ i gradski odbor se ne zamara i ne uzbuđuje. Ali kad se princeze i kraljica dohvate eto uzbune...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
283 # Garijeve pročelnicelongin 2018-03-22 20:33
Kada se ide u neke promjene onda se tavi prijedlozi dobro pripreme, usugalse u strankama i otvori šira rasprava. Gospođa gradonačelnica je sa svojim nekim krugom već donijela odluku o nečemu što nitko nikada nije raspravio, dao prijedloge, analize i procjene. Nezamislivo j d je gospođa gradonačelnica obavljala konzultacije s oporbenim vijećnicima a da njeni vijećnici i odbori njene stranke o tome ništa ne znaju nego to saznaju iz kuolara u gradu. To je ukoliko je točno osnova za isključenje iz stranke bilo kojeg svjetonazora. Nažalost, mnogi gopođu Kučić uspoređuju s Garijem Cappelijem, a to je neusporedivo. Gari iza sebe ima ogromne rezultate (i uz te i takve pročelnice), a gospođa Kučić je već nakon 10 mjeseci u gradu stvorila opći kaos. To sigurno neće pomoći niti gradu niti građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Ogromni rezultati?gost 2018-03-22 20:46
Citat longin:
Nažalost, mnogi gopođu Kučić uspoređuju s Garijem Cappelijem, a to je neusporedivo. Gari iza sebe ima ogromne rezultate (i uz te i takve pročelnice
A bi li ti nama rekao koji su to ogromni Garievi rezultati. Možda Bijela zastava? Predaja Čikata Šoliću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
167 # Gost 2018-03-22 21:43
A šta je ona radila gotovo godinu dana. Nije je bilo nigdje osim na FB, nije se čula ali se slikala, nije nigdje bila ali je svugdje nazočila.
Grad je nefunkcionalnij i nego je bio. Na Čikatu se i dalje radi sta se hoće a grad ispunjava i dalje svak želju investitoru. Grad prepušten samovolji nesposobnim pročelnicima i lak je obrok apetitu krupnog kapitala. Nebi čovjek pomislio ali Gari je klasa iznad ledene kraljice...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # sa konja na magarscaMad Max 2018-03-23 07:18
Citat Gost:
A šta je ona radila gotovo godinu dana. Nije je bilo nigdje osim na FB, nije se čula ali se slikala, nije nigdje bila ali je svugdje nazočila.
Grad je nefunkcionalniji nego je bio. Na Čikatu se i dalje radi sta se hoće a grad ispunjava i dalje svak želju investitoru. Grad prepušten samovolji nesposobnim pročelnicima i lak je obrok apetitu krupnog kapitala. Nebi čovjek pomislio ali Gari je klasa iznad ledene kraljice...
Gari je sjedio na nekoliko stolica, sa jedinim ciljem da postane ministar turizma.
Da li si je za to vrijeme priskrbio kakvu nezakonitu imovinsku korist nemam pojma.
Za vrijeme Garijevog zadnjeg mandata smo dobili nezakonite i vrlo nelogične urbanističke planove kojima se pogoduje investitorima: devastacija Čikata, glupi kamp usred Ćunskog polja, hotel usred ničega pored ceste za Puntu Križa, itd.
Prije smo imali Gariju i hostesu Anu, sada imamo hostesu Anu i napola izgubljenog Antu koji ne zna što bi sam sa sobom, pa se otrgne sa lanca i luta po Lošinju kao izgubljena ovca.
Znam da se uz redoviti uredski posao političari povremeno moraju i slikavati, ali kada na fotografiji vidim zajedno i Anu i Antu, odmah mi je jasno da zamjenik gradonačelnice niti nema drugog posla osim slikavati se i primati plaću. Ako mu to nitko drugo u općini ne zna objasniti i ako mu to nije prevelika tlaka, neka si za početak pročita Statut Grada Malog Lošinja i Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, pa će saznati što mu je posao.
Za sada se ponaša u skladu sa onom Kosoričinom izjavom: Kud Ivo, tud i ja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ledena kraljica vs bezmudi blefergost 2018-03-23 10:40
Citat Gost:
Grad je nefunkcionalniji nego je bio. Na Čikatu se i dalje radi sta se hoće a grad ispunjava i dalje svak želju investitoru. Grad prepušten samovolji nesposobnim pročelnicima i lak je obrok apetitu krupnog kapitala. Nebi čovjek pomislio ali Gari je klasa iznad ledene kraljice...
Da je Gari ostao gradonačelnik ovo se ne bi dogodilo:
volim-losinj.org/.../...Gari se ne bi usprotivio nezakonitoj gradnji marine ispred hotela s pet zvjezdica na Čikatu kao što se nije usprotivio ni bilo čemu drugom. Ledena kraljica je u ovom slučaju pokazala da je klasa iznad iznad tog bezmudog blefera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # Nije to baš takoGhost 2018-03-23 13:19
Malo smo pobrkali lončiće. Lednea kraljica je samo reagirala na nečiji poticaj tako da se samo deklarirala da je protiv marine. Sam nije učinila ništa protiv toga. To je valjda prepustila privatnoj inicijativi. S druge strane Gari je poništio nezakonitu marinu.

Jedna stvar je glumatati da se radi a druga stvar je raditi a ne glumatati da se radi.
Gari je pokazao ukidanjem kategorizacije da radi kako treba.

Može govoriti tko što hoće o Gariju ali on je djelom pokazao (ukidanjem kategorizacije) da radi kako treba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Stvarno smo u qurtzu ...Drupal 2018-03-23 13:51
Citat Ghost:
Gari je pokazao ukidanjem kategorizacije da radi kako treba.
Može govoriti tko što hoće o Gariju ali on je djelom pokazao (ukidanjem kategorizacije) da radi kako treba.
... kad hvalimo da dobro radi nekoga tko je uradio što mora. Reci da li je imao izbora ili ju je morao poništiti, pa da vidimo ima li tu što za pohvaliti :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Treba biti realanGost 2018-03-23 14:13
Stvarno i jesmo u qurtzu i treba pohvaliti nekog tko napravi ono što mora. Problem je upravo u tome što birokracija lokalna, žuapanijska i državna (ministarstva) ne rade ono što moraju pa kad netko to napravi treba ga pohvali. To i jest naš problem.

Gari je napravio ono što je morao, a iako je morao mogao je i ne napraviti ništa. I ništa mu se ne bi desilo zato što nije napravio ono što mora.

Zašto npr.lokalna vlast ne napravi ono što mora-ukine nezakonite koncesije koje je dala istom investitoru kome je Gari oduzeo kategorizaciju. Koliko ja shvaćam nova grdonačelnica koja se protivila nelegalnoj marini istom investitoru je dala na istom području nezakonite koncesije. Morala ih je poništiti a nije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dobro ti jutroMad Max 2018-03-23 14:25
u ime države koncesije daje županija uz pozitivno mišljenje ili suglasnost grada

ne može tu Ana više ništa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Probudi se ti...Grga 2018-03-23 14:37
Mad Max, na žalost ti si prespavao neke odluke i ne razumiješ se puno u problematiku koja je malo složenija. I Grad Mali Lošinj ima pravo davati neke koncesije i daje neke koncesije na pomorksom dobru. Isitna je i da ih je u uavli Čiakt dao Jadranci. Istna je i da ih je dao nezakonito. Dokaze možeš naći u Službenim novinama PGŽ. Ne da oan ne može ništa, ona može sve. A šta radi? Daje nezakonite koncesije Jadranci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???Mad Max 2018-03-23 14:53
molim te daj mi pojasni, na kojim je to dijelovima uvale Čikat grad dao koncesiju Jadranci?
koliko sam upoznat sa pričom, na dijelu nezakonite marine, Jadranka je "naslijedila" koncesiju koju je od županije dobio Diver. ili ima još nešto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dobro jutro MaxoGrga 2018-03-23 15:04
Mogao si i sam tražiti ali dobro.Radi se o potezu od Haračića do lanterne i to o dvije koncesije i radovi su ti sad u tijeku.
1)Odluka o koncesiji za posebnu uporabu pomorskog dobra-rekonstru kcija javne rasvjete na šetnici Čikat objavljena u SN 24/17 od 7.rujna 2017.
2)Odluka o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra - uređenje postojeće šetnice u uvali Čikat, objavljena u SN 38/17 od 21.prosinca 2017.
Čitaj, Grad Mali Lošinj je dao u koncesiju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lijep dan danasMad Max 2018-03-23 15:12
to što si naveo sam našao, kao i koncesiju komunalnom društvu za izgradnju nečega, ali to nema veze sa marinom, o čemu se ovdje trenutno vodi rasprava. sorry.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Težak dan je danasGrga 2018-03-23 15:34
A sorry ti. Promašio si članak. O marini se raspravljao u članku Fatamorgana marina Čikat. U raspravi pod ovim člankom pitao si" molim te daj mi pojasni, na kojim je to dijelovima uvale Čikat grad dao koncesiju Jadranci? Odogovorio sam precizno. Grad (Ana) je dala koncesiju na pomorskom dobru u uvali Čikat. GML je dao navednim odluka koncesiju Jadranci a ne komunalnom društu. Na znam kak ojoš pojasniti jasan odgovor na tvoje jasno pitanje: "na kojim je to dijelovima uvale Čikat grad dao koncesiju Jadranci? a prethodo si tvrdio da GML (Ana) s koncesijam nema ništa, već koncesije "u ime države koncesije daje županija". jako lijep dan danas...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bit će boljeMad Max 2018-03-23 16:09
opet si u pravu, članak je o nečem drugom. ja sam se samo nadovezao na komentar gosta od 2018-03-23 10:40 gdje se u ovom krivom članku razvila diskusija o nezakonitoj marini, a onda sam shvatio da je netko upitao zašto lokalna vlast ne ukine koncesiju za područje nezakonite marine. nije? onda se postavlja drugo pitanje, može li lokalna vlast zbog jedne slučajne ili namjerne greške ministarstva ukinuti investitoru koncesije koje nemaju veze sa tom pravnom stvari. pitanje je za milijun dolara, ali možda ti znaš odgovor, ili gospodin Šeks. hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Teško da će biti bolje ali ajmo vjerovatiGrga 2018-03-23 16:41
Grad ne treba niti može ukidati koncesije koje nije dao. Ali grad treba i mora ukinuti koncesiju koju je dao a nije smio dati. Konkretno to su dvije navedene odluke o koncesijama. Nadovezao sam se na raspravu gosta kome je zasmetala dvoličnost gradonačelnice koja je bila protiv nelegalne marine ali nije ništa poduzela protiv toga već je tim istima dala nakon toga nezakonite koncesije? Na to si rekao prvo da koncesije daje u ime države županija i da Ana nema ništa s tim i tako je krenulo a završilo ne zanm zašti s Šeksom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # budi optimistMad Max 2018-03-23 16:54
ja sam se čitajući komentare koncentrirao na temu marine, a ti si davanje koncesija gledao općenito. u mnogim člancima komentari odlutaju jako daleko od osnovne teme, pa je tako bilo i ovdje. sve ok, pozdrav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pokušavam bit...Grga 2018-03-23 16:59
Sve ok. Pozdrav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čuvarica marine u zimskom perioduGrga 2018-03-23 14:29
U uvali u kojoj investitor protivno deklariranoj volji gradonačelnice ima nezakonitu marinu, ona ništa ne poduzima protiv toga i nagrađuje istog investitora nezakonitim koncesijama u istoj uvali. I ona je ok a Gari koji je ukinuo kategoriazciju koja je izdana dok je ministar bio Lerencin nije ok?
A postupanej gradonaelnice je vjerodostojno kao tvrdnja "Prvi od 1.000".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
155 # čudna neka logikawatafak 2018-03-23 14:04
Citat Ghost:
Malo smo pobrkali lončiće. Lednea kraljica je samo reagirala na nečiji poticaj tako da se samo deklarirala da je protiv marine. Sam nije učinila ništa protiv toga. To je valjda prepustila privatnoj inicijativi. S druge strane Gari je poništio nezakonitu marinu.
Jedna stvar je glumatati da se radi a druga stvar je raditi a ne glumatati da se radi.
Gari je pokazao ukidanjem kategorizacije da radi kako treba.
Može govoriti tko što hoće o Gariju ali on je djelom pokazao (ukidanjem kategorizacije) da radi kako treba.
Ministarstvo turizma najprije nezakonito izda dozvolu za marinu, a onda nakon godinu dana ping-pong prepucavanja sa Arsenom konačno prizna svoju grešku i poništi vlastito rješenje. Hej, i sada po tebi umjesto posran, Gari ispadne heroj. :lol:
Znaš, ima jedna poslovica koja kaže; Priznaj kada ti je sve dokazano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # mali od kuverteugo 2018-03-23 15:10
Citat watafak:
Ministarstvo turizma najprije nezakonito izda dozvolu za marinu, a onda nakon godinu dana ping-pong prepucavanja sa Arsenom konačno prizna svoju grešku i poništi vlastito rješenje. Hej, i sada po tebi umjesto posran, Gari ispadne heroj. :lol:
Znaš, ima jedna poslovica koja kaže; Priznaj kada ti je sve dokazano.
Ministarstvo turizma kontrolira premijer a ministar je samo obični potrčko koji otvara i zatvara manifestacije tipa gastro prvenstvo, udruga iznajmljivača, dani turizma....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # privatizacija vladeMad Max 2018-03-23 15:19
Citat ugo:
Citat watafak:
Ministarstvo turizma najprije nezakonito izda dozvolu za marinu, a onda nakon godinu dana ping-pong prepucavanja sa Arsenom konačno prizna svoju grešku i poništi vlastito rješenje. Hej, i sada po tebi umjesto posran, Gari ispadne heroj. :lol:
Znaš, ima jedna poslovica koja kaže; Priznaj kada ti je sve dokazano.
Ministarstvo turizma kontrolira premijer a ministar je samo obični potrčko koji otvara i zatvara manifestacije tipa gastro prvenstvo, udruga iznajmljivača, dani turizma....
u pravu si, jesi li primjetio da premijer više ne govori Vlada Republike Hrvatske, nego Moja vlada.
ako za nešto ne digneš ruku, odmah dobiješ otkaz.
ponovo jednoumlje, very nice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nogom u guzicu da radi kako trebaAlf 2018-03-23 18:04
Citat Ghost:
Malo smo pobrkali lončiće. Lednea kraljica je samo reagirala na nečiji poticaj tako da se samo deklarirala da je protiv marine.
Ovo bi bila samo laž da nije glupava laž. Ledena kraljica se nije deklarirala protiv marine, nego protiv nezakonitog djelovanja neovisno o njegovoj namjeni, dakle protiv svega što je nezakonito. Pa i protiv marine ako je nezakonita. U pismu udruzi koja je pokrenula stvar napisala je "Nastavno na Vaš mail od dana 10. lipnja 2017. godine, u kojem tražite očitovanje Grada Malog Lošinja povodom postavljanja pontona u uvali Čikat, na samom početku želim istaknuti kako Grad Mali Lošinj i ja osobno kao gradonačelnica ne podržavamo niti jedno nezakonito djelovanje neovisno o njegovoj namjeni."
volim-losinj.org/.../...
Citat:
Sam nije učinila ništa protiv toga. To je valjda prepustila privatnoj inicijativi.
A kako je mogla učiniti išta protiv toga ako nije znala da se pred Belvijem naveliko radi?

Nije to saznala od komunalnih redara niti od pročelnice za komunalni sustav nego od udruge Čovjek po mjeri otoka i odmah poduzela sve što je trebalo bez da je prepustila privatnoj inicijativi. Radovi su obustavljeni.Citat:
S druge strane Gari je poništio nezakonitu marinu.
Poništio ju je zato što je bio primoran da je poništi. Da nije bilo privatne inicijative i Aninog postupka ilegalna marina bi kraj "savjesnog" Garija uredno poslovala još i dan danas. Ne bi je Gari samoinicijativno poništio.Citat:
Gari je pokazao ukidanjem kategorizacije da radi kako treba.
A da li bi pokazao da radi kako treba da nije bilo privatne inicijative? Siguran sam da ne bi. Pokazao je samo da s pogodovanjem ide sve dok ga se ne zaustavi, a u ovom slučaju zaustavili su ga privatna inicijativa i Ana Kučić. Nije Gari pokazao da radi kako treba nego da se čak i njega može natjerati da tako radi.Citat:
Može govoriti tko što hoće o Gariju ali on je djelom pokazao (ukidanjem kategorizacije) da radi kako treba.
Da, isto tako i onaj koga nogom u guzicu potjeraš da radi za što prima plaću djelom pokazuje da radi kako treba :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # SabotažaEnzian 2018-03-23 09:55
Citat longin:
Nažalost, mnogi gopođu Kučić uspoređuju s Garijem Cappelijem, a to je neusporedivo. Gari iza sebe ima ogromne rezultate (i uz te i takve pročelnice), a gospođa Kučić je već nakon 10 mjeseci u gradu stvorila opći kaos. To sigurno neće pomoći niti gradu niti građanima.
To je zaista neusporedivo. Gari iza sebe ima ogromne rezultate vidljive na betoniziranom Čikatu, u rasprodaji gradske imovine, enormnim zaduženjima gradske blagajne i sumnjivim troškovima. Te zavidne rezultate je zaista ostvario uz te i takve pročelnice, ali one su odgovorne i za kaos nakon 10 mjeseci, ako ga ima. Pa se postavlja pitanje tko tu koga sabotira ako kaos zaista vlada? Možda se radi samo o tome da Ana zabada previše zabada nos u papire koji joj se poturaju na potpis. Gari to valjda nije radio jer je više bio na putu nego u Žutoj kući, a priznao je da ne čita planove prostora :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
262 # ministarjasen 2018-03-22 20:40
Tek se sada vidi da je Gari bio gospodin, a da je njegova zamjenica čučala i primala za pojam običnih ljudi ogromnu plaću, bez ikakvog osnova osim političke sile. Gari je teško izlazio s HDZ-eovcima, ali je uspijevao. U tome i jest bit politike, trežio je kompromise, a ovo? Dovoljno je da ljudi iz lošinjskog interesnog lobija malo jače pritisnu i evo novih rješenja, na silu, bez demokratske rasprave. Ono što zabrinjava je navodno uskraćivanje rasprave nekim članovima i prijetnje pojedincima. I to u najvećoj lošinjskoj stranci. "Kraljica je odlučila, nemaš ti što da misliš".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # bacanje prašine u očidavid 2018-03-22 21:44
Citat jasen:
Tek se sada vidi da je Gari bio gospodin, a da je njegova zamjenica čučala i primala za pojam običnih ljudi ogromnu plaću, bez ikakvog osnova osim političke sile. Gari je teško izlazio s HDZ-eovcima, ali je uspijevao. U tome i jest bit politike, trežio je kompromise, a ovo? Dovoljno je da ljudi iz lošinjskog interesnog lobija malo jače pritisnu i evo novih rješenja, na silu, bez demokratske rasprave. Ono što zabrinjava je navodno uskraćivanje rasprave nekim članovima i prijetnje pojedincima. I to u najvećoj lošinjskoj stranci. "Kraljica je odlučila, nemaš ti što da misliš".
Nema nikakvog sukoba u HDZ-u ni u oporbi. Priča je lansirana u javnost da bi se nastavilo sa rasprodajom gradske imovine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kompromis prijetnjamahs 2018-03-23 10:30
Citat jasen:
Tek se sada vidi da je Gari bio gospodin,
Ma nije gospodin svako tko izbjegava napor pa posao prepušta drugima. Neko je jednostavno lijen, neko ima "pametija posla", a neko je nesposoban.Citat:
Gari je teško izlazio s HDZ-eovcima, ali je uspijevao. U tome i jest bit politike, trežio je kompromise, a ovo? Dovoljno je da ljudi iz lošinjskog interesnog lobija malo jače pritisnu i evo novih rješenja, na silu, bez demokratske rasprave.
Je, Gari je tražio kompromise :P . Ako nije bilo po njegovom u svezi pogodovanja i protekcije za njegove prijatelje i prijateljice prijetio je ostavkama. A za sve drugo nije ga bilo briga. Interesni lobi s Dražice broj 1 nije morao ni pritiskati, a sve je dobivao.Citat:
Ono što zabrinjava je navodno uskraćivanje rasprave nekim članovima i prijetnje pojedincima. I to u najvećoj lošinjskoj stranci. "Kraljica je odlučila, nemaš ti što da misliš".
Pa zar se tako ne ponaša i Plenković u najvećoj hrvatskoj stranci? Samo što još nije rekao "Država to sam ja" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # kraljević i prosjacišegrt 2018-03-23 11:22
Citat jasen:
Tek se sada vidi da je Gari bio gospodin, a da je njegova zamjenica čučala i primala za pojam običnih ljudi ogromnu plaću, bez ikakvog osnova osim političke sile. Gari je teško izlazio s HDZ-eovcima, ali je uspijevao. U tome i jest bit politike, trežio je kompromise, a ovo? Dovoljno je da ljudi iz lošinjskog interesnog lobija malo jače pritisnu i evo novih rješenja, na silu, bez demokratske rasprave. Ono što zabrinjava je navodno uskraćivanje rasprave nekim članovima i prijetnje pojedincima. I to u najvećoj lošinjskoj stranci. "Kraljica je odlučila, nemaš ti što da misliš".
Ne vlada Lošinjem ni Gari ni Ana nego KRUPNI KAPITAL. Bit će kako kaže Gazda sa Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # nikad gore gradsko vijećeali baba 2018-03-26 15:55
Citat jasen:
Tek se sada vidi da je Gari bio gospodin, a da je njegova zamjenica čučala i primala za pojam običnih ljudi ogromnu plaću, bez ikakvog osnova osim političke sile. Gari je teško izlazio s HDZ-eovcima, ali je uspijevao. U tome i jest bit politike, trežio je kompromise, a ovo? Dovoljno je da ljudi iz lošinjskog interesnog lobija malo jače pritisnu i evo novih rješenja, na silu, bez demokratske rasprave. Ono što zabrinjava je navodno uskraćivanje rasprave nekim članovima i prijetnje pojedincima. I to u najvećoj lošinjskoj stranci. "Kraljica je odlučila, nemaš ti što da misliš".
Nova sistematizacija nije uvrštena na dnevni red gradskog vijeća što znači da gradonačelnica mora podnijeti ostavku. Pošteno bi bilo da se ide na nove izbore jer su vijećnici toliko podijeljeni da se nijedna odluka više ne može donijeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kuverta 10%prsten 2018-03-23 12:27
"Navodno je glavni lobist kod članova GO HDZ bio suprug jedne od pročelnica, "prstenaš", vjernik i slatkorječivi bivši inspektor. A "Zločinačka namjera" bio je prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta s preraspodjelom poslova bez zapošljavanja novih djelatnika. Za HDZ kao stožernu uhljebničku stranku takvo što je nedopustivo".
Taj "prsetnaš,vjern ik suprug pročelnice"
iliti prozvani inspektor 10% a i možda najbolji obrtnik po prihodima od provizija ( bez prijave poreza),jeli to gospodin ili drug Lozančić ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # promatračprozirna kuverta 2018-03-25 19:33
Prozirna koverto! Jadan je tvoj komentar, trebao si napisati još i Hrvat, bosanac i neznam što još. Tvoj komentar je isključiv i ispod razine. Kada je o tome riječ, nijea problem prokockati imanje, rasturiti sve oko sebe, ali ako slučajno jasnoj kraljici postaviš pitanje, e to je zločin. A jadnoj kraljici, da jadnijoj ne može biti, postavljati će se ne samo pitanja, nego tražiti i precizne odgovor o svim pitanjima. Zbog čega se ne bi baš svakoga propitivalo? Ili treba članovima HDZ zabraniti da propitkuju što im to članovi u vlasi rade i kako provode deklarirane programe? Pa nitko da pita što to jadni lošinjski SDP, PGS, IDS i ostali akteri političke scene rade? Kakvi su im programi, koji su to ljudi, što pripremaju i što čine u vijeću? Pojma nemaju. A oni bi nas kao trebali spasiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # još jedan kriminalaczakon 2018-03-25 19:40
Ti "prstenu" koji znaš da netko uzima 10%, ili si dao tih 10% pa znaš ili dijeliš s spomenutim. Svejedno si kriminalac. Ako pak ne znaš nego samo nagađaš jer si čuo, onda si ti kriminalac na kvadrat. Kada znaš za korupciju zašto istoga nisi prijavio, a bio si to dužan prema zakonu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # transparentnoDI SAM TU JA 2019-07-03 23:10
Gari je sjedio na nekoliko stolica, sa jedinim ciljem da postane ministar turizma.
Da li si je za to vrijeme priskrbio kakvu nezakonitu imovinsku korist nemam pojma.
Za vrijeme Garijevog zadnjeg mandata smo dobili nezakonite i vrlo nelogične urbanističke planove kojima se pogoduje investitorima: devastacija Čikata, glupi kamp usred Ćunskog polja, hotel usred ničega pored ceste za Puntu Križa,
Pa nije lud da ima imovinu koju treba prijaviti, KEŠ JE KEŠ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Transparentno i vjerodostojnoTJ 2019-07-04 10:27
Citat DI SAM TU JA:
Gari je sjedio na nekoliko stolica, sa jedinim ciljem da postane ministar turizma.
Da li si je za to vrijeme priskrbio kakvu nezakonitu imovinsku korist nemam pojma.
Za vrijeme Garijevog zadnjeg mandata smo dobili nezakonite i vrlo nelogične urbanističke planove kojima se pogoduje investitorima: devastacija Čikata, glupi kamp usred Ćunskog polja, hotel usred ničega pored ceste za Puntu Križa,
Pa nije lud da ima imovinu koju treba prijaviti, KEŠ JE KEŠ.
Gari se drži one slavne tvrdnje da novac nije imovina kojom je Smiljko Sokol, pravnik, sveučilišni profesor, političar, bivši ministar, saborski zastupnik, sudac i predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske (!!!!!) pokušao opravdati neprijavljenu ušteđevinu obitelji Tuđman. A Gari ima i sina i brata koji mogu glumiti vlasnike.

hr.wikipedia.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 22:38
  Kapitulacika pred Ilovčane4n
  A nije samo HDZ nego i SDP
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Stays under the table 12.08.2022 20:42
  What happens under the table
  Jadna Ana, sada mora graditi cestu do ničega. Urušavaju se pusta predizborna obećanja ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  FF 12.08.2022 19:33
  ??????
  Više od dvije godine su ona i njene stručne službe razvlačile radove na 250 metara skala ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  gost 12.08.2022 19:13
  Političarka a ne magistra ekonomije
  Za otoci.net gradonačelnica je izjavila "Nedovršena investicija je najgora investicija".
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 12.08.2022 19:07
  ...
  ...pa ti diraj Ilovik..
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 17:31
  Nesposobnost
  Cekamo obraćanje u vezi ovog i gradonačelnice. Ali treba se prije dogovorit sa svom svitom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  .... 12.08.2022 16:51
  ....
  Nesposobnost je njihov zaštitni znak. Iza njih ostaju samo ruine i spaljena zemlja.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 16:32
  Nesposobnost
  Nesposobni ljudi na odgovornim mjesta,jao nama. Svi trebaju dati ostavke za ovu blazu i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 12.08.2022 15:23
  Nesposobnost
  Meni je odpočetka bilo čudno da se ŽLU ML petljao u taj projekt a nije u stanju popraviti gat ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Glupa 12.08.2022 14:56
  Policija
  Pitanje za Lošinjski policiju: Zar vam je trebala ovakva sramota?? Ostati ćete zapamćeni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 12.08.2022 14:51
  ......
  Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 14:48
  Kapitulacija pred Ilovčanima!
  Jedinstve slučaj da žitelji malog otočića na rubu Hrvatske natjeraju HDZ na kapitulaciju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Jug Lošinja su spašeni!!!!! 12.08.2022 14:38
  Ilovik i
  NEMA PRODAJE!(Ali ne po Devčić nego zaslugom Ilovčana)
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Jug Lošinja su spašeni!!!!! 12.08.2022 14:37
  Ilovik i
  EVO I LUČKA UPRAVA JE OBJAVILA DA PROJEKT MRTVAŠKA GOTOV!!!!!!
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 14:04
  Cirkus Mrtvaška 2
  Stanovnici Ilovika izloženi su zastrašivanju. Član mjesnog odbora Ilovika Ladislav Rodoslović ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 12:38
  devasRacija
  Ako pod devasracije misliš na devastacije prostora stanje je nikad gore nego sada kad vladaju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Cirkus Mrtvaška 12.08.2022 12:03
  Samo u našem gradu
  Gledo.Ljeto pri kraju cirkus ponovno kreće u našem gradu.I tužbe su krenule.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gledajte 12.08.2022 11:28
  Danas
  N1 Tv 11.20
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 10:35
  Depopulacija otoka vitalnosti
  Koji k. su su radili zadnjih 20 godina vidimo iz podataka o padu broja stanovnika na "otoku ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Ga Ga 12.08.2022 10:08
  Blamaža po lošinjskom modelu
  Kučićka i vitez Nedić su zaslužni za onu neviđenu blamažu kad je prvi na listi za ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Vito 12.08.2022 09:33
  zaboravljena blamaža HDZ-a
  Prema obećanjima iz Grada, na Rukaviću su se još 2014. i 2015. godine trebali graditi stanovi ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  CC 11.08.2022 20:32
  Gospodo, koji k. ste radili dok ste bili na vlasti?
  Anto Nedić je i na današnjoj sjednici briljirao kao vitez zaštitnik gradonačelnice. Kako ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bila dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...