Želje i pozdravi

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

anonNestrpljiva, a dobro obaviještena osoba iz kruga gradske vlasti i na sisi poreznih obveznika, redoviti gost prominentnih lošinjskih restorana, krijući svoje ime, dakle anonimno, predbacuje na ovom portalu imenovanim osobama što "odluku visokog upravnog suda nedaju u javnost" (doslovni citat iz poruke), "a dobili je pismenim putem" (također citat). Iz konteksta kojeg pružaju prethodni komentari može se iz ove polupismene poruke razaznati da anonimna, dobro obavještena osoba iz kruga vlasti uzvikom "Demokrati dajte nam istinu!!!!" zahtijeva da imenovane osobe, posprdno nazvane demokratima, objave odluku Visokog upravnog suda Republike Hrvatske u vezi s uvalom Čikat 

Analizirajući nestrpljivost, mjesto i okolnosti zahtijeva ovog zahtjeva za objavom odluke može se zaključiti da tu silnu žudnju za "istinom" izaziva sve izraženija javna percepcija politike gradske vlasti kao štetne i servilne, vlasti čiji je komentator pod nickom Golia istina ne samo dio nego i navažniji politički oslonac. A ta politika u svom svojem sluganstvu rezultat je metamorfoze nekoć javno deklariranog stava da "otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala" u aktualni stav da je Jadranka d.d. jednako Lošinj. Da to nije obična fraza pokazuje i kadrovska integracija djelatnika Jadranke d.d. u Gradsko vijeće, pa možda u bližoj budućnosti možemo očekivati i formalne zajedničke sjednice uprave Jadranke d.d. i Gradskog vijeća. 

No vratimo se zahtjevu za istinom. Nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti zna da se radi o pokrenutom postupku ocjene zakonitosti UPU-a Čikat pri Visokom upravnom sudu. Otkud to ona zna možemo samo nagađati. Zašto je Visokom upravnom sudu trebalo više od pola godine da bi odlučio da neće utvrđivati zakonitost plana također možemo samo nagađati. A nagađati se može i na tragu činjenice da je nestrpljiva i dobro obaviještena osoba za odluku saznala prije onoga kome je poslana.

Ono što toliko raduje javno pozicioniranu osobu, lokalnog političara koji se hrabro i anonimno javlja na web stranici nezavisnog portal jest rješenje Visokog upravnog suda kojim odbacuje zahtjev za ocjenu zakonitosti općeg akta UPU-a Čikat. Od silnog ushita tom odlukom anonimna osoba nije uspjela shvatiti sadržaj odluke koja ju je toliko obradovala. Visoki upravni sud nije utvrdio da je UPU Čikat zakonit nego je odbio ocjenjivati zakonitost akta iz razloga što podnositelj zahtjeva nije mogao dokazati pravni interes. A pravni interes se može dokazati tek povredom prava ili pravnog interesa koji mu proizvede pojednični akt izdan temeljem općeg akta. U konkretnom slučaju se pravni interes može dokazati nakon izdavanja na primjer lokacijske dozvole izdane na temelju UPU-a Čikat. Zbog toga sud nije ulazio u meritum stvari. To naravno ne znači da UPU Čikat nije nezakonit. Ili – drugim riječima – odluka Suda da neće odlučivati ne znači da UPU Čikat jeste zakonit. Upravo obrnuto, UPU Čikat jest nezakonit, samo još nema odluke nadležnih tijela o tome.

Razlozi za takvu tvrdnju o nezakonitom planu (UPU-Čikat) se nalaze u samom zahtjevu za ocjenom zakonitosti. Put do formalne potvrde neće biti ni lagan ni jednostavan, a ni brz. Događanja i opću reakciju na dolazak na otok (gotovo bi se moglo reći invaziju) investitora, kakvog se samo poželjeti može, predvidio sam još 2014. godine i napisao u članku Doktirana šoka. "U slučaju Lošinja radi se o šoku izazvanom ulaganjem 200.000.000 eura u "našu" veliku firmu i naš mali arhipelag, vrtoglavog iznosa kojim se barata u javnosti. U današnje vrijeme ulaganje od 200.000.000 eura u Hrvatskoj koja tavori u depresiji bez vidljive perspektive, zaista predstavlja šok kako za premijera tako i za ministre, župana, pa na niže kao i za sve nas obične smrtnike. U takvoj je situaciji sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tokim novcem. U toj situaciji nitko ništa ne pita..." a birokratski gordijski čvor se pred željama investitora sam raspetljava. Logika sustava jest svakako u prvom trenutku zaštiti bilo kakvu odluku, akt, dozvolu koju je sam sustav proizveo. Obraćanju Upravnom sudu prethodio je neuspješan pokušaj prema Minstarstvu graditeljstva. U primjedbi ministarstvu opisan je njihov kolaboracijski doprinos lokalnoj samoupravi u poduhvatu usvajanja UPU-a Čikat u nezakonitoj proceduri. U istom obraćanju je traženo od Ministarstva graditeljstva odgovarajuća reakciju i ispravljanje grešaka radi usklađivanja sa zakonom. Prema očekivanju da su šokirani ministri spremni zažmiriti, prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise, nisu regirali nego nisu uopće odgovorili.

Kad se već nestrpljiva i dobro obaviještena osoba u gradskoj vlasti ulovila teme UPU-a Čikat, stavimo ju u vremenski i prostorni kontekst. Dakle, UPU Čikat je usvojen na nezakonit način 15.12.2016. godine. Visoki upravni sud nije potvrdio da je taj prostorni plan zakonit, već je samo odbacio zahtjev za ocjenom zakonitosti (nije se uopće upuštao u ocjenu). Ali za događanja na Čikatu to i nije presudna činjenica. Već datum usvajanja, 15.12.2016. Grad Mali Lošinj je dao suglasnost na koncesije TD Jadranka u 10. mjesecu 2014. godine. Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.

Tada, u listopadu 2014. Gradsko vijeće dalo je suglasnost na koncesiju kojom je predviđeno mijenjanje obalne crte, nasipavanje i betoniranje mora, samo za plažu ispred hotela Belelevue. Odbilo je dati suglasnost za koncesije B i C s obrazloženjem da treba čekati donošenje UPU-a Čikat. Odluka je sama po sebi kontrdiktorna jer i plaža hotela Bellevue na Čikatu... Pa ako je trebalo čekati izradu UPU-a za plažu ispred Alhambre onda je trebala čekati i plaža ispred hotela Bellevue. Plaža isped hotela Bellevue je izgrađena do sezone 2015. a plaža ispred hotela Alhambre, za koju grad nikad nije dao suglasnost, završena je u ljetu 2016. UPU Čikat i takav kakav je usvojen, usvojen je 15.12.2016. Dakle more na Čikatu je betonirano prije nego je to plan omogućio. Vrijedi podsjetiti nestrpljivu i dobro obaviještenu osobu u gradskoj vlasti da je do donošenja UPU-a Čikat, prema odredbam PPUGML, čl.42, moguća samo rekonstrukcija i održavanje postojećih plaža (dohranjivanje žala, obnova postojećih betonskih ili kamenih podloga, popločenja i sl.). Već izvedeni radovi na Čikatu prije donošenja UPU-a Čikat 15.12.2016. godine ni slijepcu se ne mogu prodati kao dohranjivanje žala. Nestrpljivu i dobro obavještenu osobu treba podsjetiti da postoje mailovi iz tog vremena koji upozoravaju upravo na činjenicu da ne postoje prostorno planski uvjeti da bi se mogla dati suglasnot na tražene koncesije koje predviđaju obimno mijenjanje obalne crte u uvali Čikat.

U pothvatu kojim investitor pretvara Čikat u vlastito dvorište, značajnu, pa i važniju ulogu od vlasti grada Malog Lošinja ima i Primorsko - goranska županija. Za dodjele koncesija za koje ne postoje uvjeti, davanje dozvola protivno planu, toleriranje kršenja odredbi o koncesijama i ostalim povijanjima i padanjima na koljena pred investitora kakvog se samo poželjeti može - dokaza je napretek.

Primjedbe na UPU Čikat
Odgovor na primjedbe

Tužba Visokom upravnom sudu
Rješenje Visokog upravnog suda
Dopis ministarstvu graditeljstva

Komentari: 

07 # Demokrati dajte nam istinuLošinjan 2018-02-05 21:26
Svaka čast,ne znam odakle ti sve informacije, ali vrlo, vrlo zanimljivo.Već odavno se pitamo kako je moguće sve te građevinske radove na Čikatu izvoditi,a kad mi obični smrtnici tražimo dozvolu za nekakvu manju dogradnju onda to ne može,pa normalno da ne može jer ja sam Lošinjan nisam iz RUSIJE.E moj narode pa gdje to vodi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ćudadana 2018-02-05 23:34
Sve je jasno kao i to da se već godinama čudimo svemu, gradskojvlasti, županiji, državi, pravosuđu, raznim uredima itd, mi smo prčija od države u kojoj postoje samo zakoni stranke, kumstva, mita, korupcije, a titula najglupljeg naroda koju nosimo nije niti daleko od istine dok sve to dopuštamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čudood čovika 2018-02-09 18:36
Arsen je legenda.Sagradi o je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čuda 2papa 2018-02-10 11:30
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I sada bi bilo dobro da se uhvati posla i da napravi aerodorm.Jedino on može napraviti novi aerodrom na Lošinju ili ono šta se priča godinama.Nakon toga mu treba dati da napravi Golf na Mataldi i nakon toga Marinu ACI na Velopinu i nakon toga hotele na Privlaci.Vi se sada smijete ali on je jedini sposoban da to napravi a vi se samo smijte.
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Spačka za ArsenaGinko 2018-02-10 13:00
Citat papa:
Citat od čovika:
Arsen je legenda.Sagradio je stanove na Svetom Martinu,pa stanove na Crociati,pa Opskrbni centar,pa Lidl,pa Pomorsku školu,pa Rukavić.Nitko u povijesti Lošinja nije tko nešto uspio.Šta je je!!!!I
...i "jedini je uspio" napraviti stanove (Rukavić) u kojima stanari borave besplatno, bez plačanja struje,vode ,odvoza smeča i ostalog što je jedinstveni primjer,na takav način financiranja i gradnje bez troškova pozavidjeti mu mogu i najbolji projektanti pametnih zgrada u svijetu koji bi trebali doči u Lošinj gdje se i sami mogu uvjeriti da je i to moguće.
Ako je to točno (a izgleda da jeste), to nije njegov projekt nego su mu "institucije" složile lukavu spačku :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Privatizacija obale ČikataDidiTi 2018-02-15 09:05
Iz člankaCitat:
Dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj je dana suglasnost na koncesije na Čikatu napisao sam da je investitor »kakvog se može samo poželjeti« naumio javnosti oteti uvalu Čikat i pretvoriti je u vlastito dvorište. Na koji način? Putem koncesije na pomorskom dobru za građenje i gospodarsko korištenje plaža u uvali Čikat.
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # samo more nosim ja u dušioprah 2018-02-15 14:38
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pročelnica na brzom biranjuDidiTi 2018-02-15 16:12
Citat oprah:
Citat DidiTi:
Jedna slika vrijedi koliko tisuću članaka ;-) Označeno crvenom bojom
Ne vjerujem da će predsjednik GV-a i Gradonačelnica to dozvoliti. :eek:
O njima više ništa ne ovisi. Upravljanje gradom preuzele su pročelnice na čelu s Tanjom Jović. Njen telefon je na brzom biranju kod velikih investitora a ne Anin, Antin ili Elvisov. Manje su važni od fikusa koji krase urede. 1 picture Worth 1000 visits (jedna slika vrijedi kao 1000 posjeta)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # KapetanSatalic 2018-02-21 07:15
Gdje tu lučka kapetanija ovi devastiraju pomorsko dobro za što nemaju dozvolu.
Ajde Nerezinama ili ni ti nesmiješ ništa barba Tarciziju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # KorupcijaMušica 2018-02-21 08:37
Navedeni je korumpirani ljigo, uskoro opširnije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # i dalje šutimod.i. 2018-02-15 23:00
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # apokalipsa na lošinjski načinta ku jin 2018-02-16 14:41
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # mihamargea 2018-02-16 15:15
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?

Teško je pogoditi ? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # zabranjen pristupd 2018-02-16 16:04
Citat margea:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Teško je pogoditi? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Ona koja zna da je inspekciji zabranjen pristup na gradilište :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # BracoMesar 2018-02-21 15:12
Citat d:
Citat margea:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Teško je pogoditi? Koja tvrtka može raditi bez dozvole ?
Ona koja zna da je inspekciji zabranjen pristup na gradilište :lol:

Da Veldana izađe na teren muž u Cresu odmah dobije otkaz pa brat Vinko je šef poljoprivredne zajednice !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # A tko drugi, nego ...Fićo 2018-02-16 17:34
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sve moguJa ja 2018-02-16 17:56
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Umreženigost 2018-02-16 18:56
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Mogu mnogi ali neće jer im se ne isplati. Sve je to umreženo odozgor prema dolje i po horizontali.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # rekonstrukcija obale ČikataU mreži Jadranke 2018-02-17 09:39
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."


i.imgur.com/C5wvvOY.gif

Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambromda je srušena pa kopirana od nule ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # deri do jajaGrunf 2018-02-17 16:59
Citat U mreži Jadranke:
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Za ovo (navodno) ima dozvolu, ako je vjerovati investitoru koji županijskoj ispostavi ML (Hofmanica) prijavljuje početak radova "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija ..."


i.imgur.com/C5wvvOY.gif

Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambromda je srušena pa kopirana od nule ?

Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nema starih grotaVG 2018-02-17 17:15
Citat Grunf:
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Ali zato je spomenut u teštamentu:
Uvala Čikat - ni njoj se dobro ne piše,
dragi moj, prepoznat je ne moreš više.
Lampioni svijetle sve do Madone,
nema više raja za romantiku i kurtone.
Nema starih grota, ma koja je to blamaža,
s Lošinj-betonom uništena je svaka plaža.
Tko to određuje, kakve su to varke,
s Čikata morali su maknuti barke.
Obećali su na Poljani vez novi,
da li je to istina ili samo snovi?
Stići do tamo autom se mora,
parkirati možeš jedino na vrh bora.
Ni Valdarke nisu od toga daleko,
hoće li i njih izbetonirati netko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pikamersko bagerske rekonstrukcijePick Hammer 2018-02-21 09:01
Citat Grunf:


i.imgur.com/C5wvvOY.gif
Citat:
Je li to isto rekonstrukcija kao s Alhambrom da je srušena pa kopirana od nule ?
Društvu sa Dražice je bitno da imaju nekakvu dozvolu, da mogu mahati s njom, i da se Šola na tribini može čuditi "glupim" pitanjima, a onda na terenu rade što god hoće, odnosno ono što im naredi Veliki Gazda.
Dobili su dozvolu za rekonstrukciju Belvija, srušili ga, isto tako i Hortenziju i Alhambru, srušili ih do temelja, dobili su dozvolu za uređenje privezišta na Čikatu, oni odmah razglasili da imaju marinu, itd...
A građevinska inspekcija na Čikat ne smije ni primirisati.
Stručni nadzor nad pikamerskom "rekonstrukcijo m" grota ispred vila ruskih oligarha, vidimo s table, obavlja Optima Projekt d.o.o.. Isti stručnjaci su radili nadzor i nad pikamersko, bagerskoj "rekonstukciji" Alhambre, ali na svojoj web stranici s referencama na obavljene poslove barem pošteno kažu da je predmet stručnog nadzora bila IZGRADNJA FAKSIMILNE REPLIKE, a ne tobože rekonstrukcija.
optimaprojekt.hr/.../...
A da ne bude zabune glede sadržaja i dometa bajke o rekonstrukciji prikazali su fotografijom što su nadzirali. A to ne sliči rekonstrukciji, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nihil novi sub solekad krene, krenulo je 2018-02-21 13:46
Rekonstrukcija je voda duboka.

Jasno je da građevinska inspekcija ne želi raditi svoj posao, pogotovo kad odozgora dobije mig "ne talasaj", a kada se zakoni pišu pod stručnim nadzorom građevinskog, odvjetničkog i mafijaškog lobija, onda dobiješ zakon koji kaže ovo:

19. rekonstrukcija građevine je izvedba građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini kojima se utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za tu građevinu ili kojima se mijenja usklađenost te građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je izgrađena (dograđivanje, nadograđivanje, uklanjanje vanjskog dijela građevine, izvođenje radova radi promjene namjene građevine ili tehnološkog procesa i sl.), odnosno izvedba građevinskih i drugih radova na ruševini postojeće građevine u svrhu njezine obnove.

Osim što već sama definicija pokriva jako širok spektar svega i svačega, ovdje je jako bitno ono "i sl.", pa se npr. može tumačiti i tako da izgradnja stanova na Rukaviću, ne mora nužno biti to što je, nego može biti i rekonstrukcija neasfaltiranog parkirališta (ili što je već nekad prije tamo bilo) u stanove.

Poanta svega:
Život je uvijek bila i bit će samo neka rekonstrukcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # lova i lovasamo naprijed 2018-02-17 11:44
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!

"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # bolje od njuzbara!Drele 2018-02-17 16:32
Citat samo naprijed:
Citat Ja ja:
Citat Fićo:
Citat ta ku jin:
Citat d.i.:
Na slici se vidi da se uništava mala plažica nebi li na istu lošinjani dolazili na kupanje i svojim prisustvom zagađivali Čikat.
Može li se saznati koja građevinska tvrtka je izvođač radova ?
Može. Tabla je istaknuta kod Haračićevog spomenika:


Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa !
Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
"rekonstrukcija građevine uređene plaže"
pa zar su grote na plaži građevine za rekonstrukciju, haloo pa tko je tu lud.
možda građani , kapetanija , ministarstvo ili ???
Hofmanica primila na znanje, znači grote su građevine na uređenoj plaži. [censored]te, ovo je bolje od njuzbara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # zakon to sam jacezar 2018-02-17 11:48
Citat Ja ja:
Pa zar tom Mužiću nitko nemože ništa ! Podsjetimo se malo što je sve on radio bez dozvole :
Studencic za Kuvača
Klub Kapetana na Rujnici i obalu marine
Brodogradilište za svog brata
Mirasol
Higeu
Depandansu vile Zagreb
Pomorsko dobro ispred hotela Belevue i Alhambre
Eto i sad pomorsko dobro s druge strane da zaokruži cjelu uvalu Čikat!
Lako je tako raditi bez papira kada ti je brat Pinki !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # KapitulacijaČikat 2018-02-20 08:31
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka , došao Curavic i podigao bijelu zastavu , to je bio znak za predaju . Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat . Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu !
Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata . Nema više ni njih popapa maca jezik .
Nije više Čikat naš nego je Ruski i njim upravlja Duma
u kojoj sjede unutarnji i vanjski neprijatelji , od domaćih izdajnika tu su Dario Horvat , Tarcizio Mužić , Marko Mužić,Sanjin Šolić , Anto Nedic a od vanjskih Mihajlo Perenčević , Damir Lojen i braća Filipović !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # horošohorošo 2018-02-20 09:25
Citat Čikat:
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka , došao Curavic i podigao bijelu zastavu , to je bio znak za predaju . Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat . Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu !
Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata . Nema više ni njih popapa maca jezik .
Nije više Čikat naš nego je Ruski i njim upravlja Duma
u kojoj sjede unutarnji i vanjski neprijatelji , od domaćih izdajnika tu su Dario Horvat , Tarcizio Mužić , Marko Mužić,Sanjin Šolić , Anto Nedic a od vanjskih Mihajlo Perenčević , Damir Lojen i braća Filipović !
Korumpirano ministarstvo pomorstva, lucka kapetanija, ministarstvo graditeteljstva građevinska inspekcija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Rekapitulacija predaje ČikateDino 2018-02-20 09:55
Citat Čikat:
Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka, došao Curavic i podigao bijelu zastavu, to je bio znak za predaju. Predali su se i ostali kao npr vlasnici barki koji generacijama drže svoja plovila u uvali Čikat. Predala se i nova gradonačelnica Ana kojoj su progurali pod uređenje šetnice i rasvijete, radove na pomorskom dobru za kojeg nemaju dozvolu! Predali se bogami Bojana i Arsen koji su jedini stajali na prvoj crti odbrane Čikata. Nema više ni njih popapa maca jezik.
Ne znam jesu li se i njih dvoje predali, ali znam da je problem baš u tome što su na prvoj crti obrane Čikata stajali jedini i sami. Osim njih dvoje Čikat nitko nije branio. Nisu ga branili gradonačelnik i dogradonačelnic a ni izabrani vijećnici, niti su ga branili stručnjaci u odjelima gradske uprave i članovi odbora GV. Bez obrane je bio i u županijskom uredu i u inspektoratu. A bez obrane je ostao i nakon zadnjih izbora kad su za gradonačelnicu i dogradonačelnik a te većinu u Gradskom vijeću birači izabrali iste one koji su Čikat predali Rusima na slobodno raspolaganje. Svi su bili hipnotizirani priljevom novca iz Sibira i anestezirani agresivnom propagandom s obećanjima cjelogodišnjeg turizma, zapošljavanja i pretvaranja Lošinja u elitnu destinaciju. A nekima je sve to i dobro napunilo đepove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # prodaja maglelisac 2018-02-20 15:59
Citat Dino:
Svi su bili hipnotizirani priljevom novca iz Sibira i anestezirani agresivnom propagandom s obećanjima cjelogodišnjeg turizma, zapošljavanja i pretvaranja Lošinja u elitnu destinaciju. A nekima je sve to i dobro napunilo đepove.
Problem je što ni u Sibiru više nema love pa dečki pucaju po šavovima. Na kraju će Radnik iz Križevaca postati vlasnik cijele Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Radi se radi...gost 2018-02-20 10:59
Koliko znam i Arsen i Bojana rade i to ozbiljno. Mislim da će se brzo i oglasiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # PredajaBojana Genov 2018-02-20 17:56
Predali su se oni koji su prošloga svibnja izašli na izbore i dali glas onima koji su prodali Čikat i dozvolili sve devastacije.

Za razliku od prvih građevinskih radova na pomorskom dobru Čikata, za koje je odmah bilo jasno da su protuzakoniti i koji su završeni par mjeseci prije no što su dobili građevinsku dozvolu, ovo je gradilište propisno označeno i istaknut je broj građevinske dozvole. Građevinska je dozvola zatražena temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama i vidjet ćemo, kada je dobijemo, jesu li radovi koji se izvode van onih iz dozvole.

Ono što se dešava na Čikatu je barbarsko ponašanje i shvaćanje turizma onako kakvo je bilo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali moguće je da je zakonito. Ozakonili su to jedini koji su to mogli spriječiti, vijećnici kojima ste dali glasove, takozvana opozicija IDS-HNS-SDP jednako kao i HDZ. Prostorni plan UPU Čikat je usvojen u sramotnoj proceduri, sa sramotnim odnosom prema kulturnoj i prirodnoj baštini i sa sramotnim nepoštovanjem otočne tradicije i otočana. Pritom je postojala logistička podrška institucija i inspekcija i ne samo da je devastacija dozvoljena, nego je prošla nekažnjeno.

Stvari se mogu rješavati pravnim i političkim putem. Kad ne ide pravnim, preostaje politički. Politički, nažalost, pretpostavlja osviještene građane, a ne pripuze.

Mene nemojte prozivati za predaju. Moj glas nikad nisu dobili i nikad neće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # PredajaLošinjan 2018-02-20 19:00
Jedina koja se ne skriva iza linka je BOJANA. Kad god nešto napiše,nažalost kao da se bori protiv vjetrenjača.Kad bi mi svi,pa i ja,ujedinili glasove a ne ovako pojedinačno nastupali, možda bi bilo drugačije ali tko će skupiti hrabrosti? Davno sam ja napisao da ćemo na Čikat u šetnju moći ići ako na rampi platimo ulaz. To vrijeme je sve bliže, nažalost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Rekapitulacija prodaje ĆIKATLošinjan 2018-02-20 20:38
Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred Karoline(još su stavili čovjeka da čuva molić) Pa ispred Alhambre(zabran jeno kupanje) Sad ispred Mihine vile(bageri rade da bi kasnije zatvorili kupalište) Ostaje zatvaranje ispred Filipovićeve vile(uskoro,sam o da završe MIHINO KUPALIŠTE) Ito je taj visoki turizam,naši gosti će se slobodno moći kupati u kadi u apartmanu. Dragi Tarcizio Mužić jel te nije sram raditi sve to za Ruski visoki turizam? Zar nisi mogao malo te tvoje Ruse odvesti u tvoje rodno selo da tamo malo(devastiraj u) urede okolinu i plažu ispod Orleca! Usput da te pitam, hoćeš li tvojim Rusima prodati sve one prostore koje si okupirao ,ionako zjape prazni i sam ne znaš šta bi s njima. Hvala na odgovoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # MužičTarčižijo 2018-02-20 21:59
Citat Lošinjan:
Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred Karoline(još su stavili čovjeka da čuva molić) Pa ispred Alhambre(zabranjeno kupanje) Sad ispred Mihine vile(bageri rade da bi kasnije zatvorili kupalište) Ostaje zatvaranje ispred Filipovićeve vile(uskoro,samo da završe MIHINO KUPALIŠTE) Ito je taj visoki turizam,naši gosti će se slobodno moći kupati u kadi u apartmanu. Dragi Tarcizio Mužić jel te nije sram raditi sve to za Ruski visoki turizam?Zar nisi mogao malo te tvoje Ruse odvesti u tvoje rodno selo da tamo malo(devastiraju) urede okolinu i plažu ispod Orleca!Usput da te pitam,hoćeš li tvojim Rusima prodati sve one prostore koje si okupirao,ionako zjape prazni i sam ne znaš šta bi s njima.Hvala na odgovoru.
Nemoj ti meni dragi jer nikom nisam drag .
U mom selu se nema šta devastirati jer je i Bog odavno zaboravio na njega.
Nemoj ti brinuti za moje prostore oni su prazni jer neće meni neki Lošinjski golaći ili furešti biti u mom prostoru i davati mi neku siću za mjesečni najam kad ja to zaradim za jedan dan!
A osim toga kako se usuđuješ ti i tebi slični meni postavljati pitanja i spominjati moje ime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # 50 nijansi sivedudek 2018-02-21 16:01
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Škegro spašava Jadranku?Sivonja 2018-02-21 19:12
Citat dudek:
Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
Vjerojatno je Jadrankinoj menađeriji (timu managera) potreban kao stručnjak za naviganje u mutnim vodama financijskih kanala. Znamo da je Jadranka d.d. u 98,56% vlasništvu Beta Ulaganja d.o.o, a sada namjerava istisnuti preostali sitniš do 100 % vlasništva.. No društvo s ograničenom odgovornošću Beta Ulaganja Zagreb je samo paravan za svog osnivača i jedinog člana Obshchestvo S Ogranichennoy Otvetstvennosty u Upravlyayuschay a Kompaniya Promsvyaz, ili skraćeno UK Promsvyaz, fonda za upravljanje investicijskim fonodovima, koji je pak kao podružnica u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, čiji vlasnici su ruski oligarsi braća Ananiev, trenutno nešto kao ruski Todorići. Naime, krajem prošle godine prasnula je vijest "Russia’s central bank said on Friday that it would nationalise Promsvyazbank, the country’s ninth largest lender ..."(Ruska središnja banka priopćila je u petak kako će nacionalizirati Promsvyazbanku, devetog najvećeg vjerovnika u zemlji). Nisam primijetio da su hrvatski mediji o tome išta izvijestili, pa vrijedi istaknuti s kakvim se ushitom izvještavalo o bujici kapitala iz hladnog Sibira koja je zapljusnula obale Lošinja. Kako će se i hoće li se nacionalizacija Promsvyazbanke vlasnika ruskog fonda koji je vlasnik tvrtke Beta ulaganja koja je pak vlasnik Jadranke d.d. odraziti na to poduzeće ostaje da se vidi. Kako je objavljeno na stranici Jadranke, Borislav Škegro je, pored ostalog, predsjednik nadzornog odbora društva QUAESTUS PRIVATE EQUITY d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom i direktor u društvu AEQUITAS UPRAVLJANJE d.o.o. Možda su ga u Jadranki angažirali kao mahera za investicijske fondove " rizičnog kapitala s privatnom ponudom" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # njet, njetmihuljko 2018-02-21 23:01
tribunusplebis

21.02.2018 16:41

Ako ste i malo normalni, ne bi spominjali Škegru, u normalnoj državi znalo bi se gdje bi taj i takvi bili. Danas spominjati tog čovjeka u bilo kakvom drugom kontekstu osim kriminalnom, nije normalno.
Poštenom dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • U HSLS-u znaju što znači riječ "diskriminacija"

  Janessa 22.02.2018 00:28
  U HSLS-u znaju što znači riječ "diskriminacija"
  Hеllo to every one, since I ɑm reаlly keen ᧐f reading this weblog's posst tⲟ bе upfated ...
   
 • Želje i pozdravi

  mihuljko 21.02.2018 23:01
  njet, njet
  tribunusplebis 21.02.2018 16:41 Ako ste i malo normalni, ne bi spominjali Škegru, u normalnoj ...
   
 • Želje i pozdravi

  Sivonja 21.02.2018 19:12
  Škegro spašava Jadranku?
  Vjerojatno je Jadrankinoj menađeriji (timu managera) potreban kao stručnjak za naviganje u ...
   
 • Želje i pozdravi

  dudek 21.02.2018 16:01
  50 nijansi sive
  Otkuda sad odjednom Škegro upao u Nadzorni odbor Jadranke ?
   
 • Želje i pozdravi

  Mesar 21.02.2018 15:12
  Braco
  Da Veldana izađe na teren muž u Cresu odmah dobije otkaz pa brat Vinko je šef poljoprivredne ...
   
 • Želje i pozdravi

  kad krene, krenulo je 21.02.2018 13:46
  nihil novi sub sole
  Rekonstrukcija je voda duboka. Jasno je da građevinska inspekcija ne želi raditi svoj posao ...
   
 • Želje i pozdravi

  Pick Hammer 21.02.2018 09:01
  Pikamersko bagerske rekonstrukcije
  Stručni nadzor nad pikamerskom "rekonstrukcijo m" grota ispred vila ruskih oligarha, vidimo ...
   
 • Želje i pozdravi

  Mušica 21.02.2018 08:37
  Korupcija
  Navedeni je korumpirani ljigo, uskoro opširnije!
   
 • Želje i pozdravi

  Satalic 21.02.2018 07:15
  Kapetan
  Gdje tu lučka kapetanija ovi devastiraju pomorsko dobro za što nemaju dozvolu. Ajde Nerezinama ...
   
 • Želje i pozdravi

  Tarčižijo 20.02.2018 21:59
  Mužič
  Nemoj ti meni dragi jer nikom nisam drag . U mom selu se nema šta devastirati jer je i Bog ...
   
 • Želje i pozdravi

  Lošinjan 20.02.2018 20:38
  Rekapitulacija prodaje ĆIKAT
  Idemo redom:prvo su zatvorili plažu ispred Belvija(samo uz predočenje kartice. Onda ispred ...
   
 • Želje i pozdravi

  Lošinjan 20.02.2018 19:00
  Predaja
  Jedina koja se ne skriva iza linka je BOJANA. Kad god nešto napiše,nažalost kao da se bori ...
   
 • Želje i pozdravi

  Bojana Genov 20.02.2018 17:56
  Predaja
  Predali su se oni koji su prošloga svibnja izašli na izbore i dali glas onima koji su prodali ...
   
 • Želje i pozdravi

  lisac 20.02.2018 15:59
  prodaja magle
  Problem je što ni u Sibiru više nema love pa dečki pucaju po šavovima. Na kraju će Radnik iz ...
   
 • »Svaštara«

  SD 20.02.2018 15:52
  Hrvatska je zemlja straha
  Hrvatska je postala mala nadrkana zemlja koju vode banditi, zemlja koja je u svađi s apsolutno ...
   
 • »Svaštara«

  24sata.hr 20.02.2018 15:30
  Kolinda kaže da će 'učiniti sve'. Ali možda bolje da ne čini ništa
  Kolumna: Tomislav Klauški Utorak, 20.02.2018. u 12:20 U poruci povodom treće godine ...
   
 • »Svaštara«

  jutarnji.hr 20.02.2018 15:07
  ŠIPAK' GODINE JE BISKUP VLADO KOŠIĆ
  Širi netrpeljivost i mržnju, napada homoseksualce, migrante, pobačaj i proziva mlade ...
   
 • Želje i pozdravi

  gost 20.02.2018 10:59
  Radi se radi...
  Koliko znam i Arsen i Bojana rade i to ozbiljno. Mislim da će se brzo i oglasiti.
   
 • Želje i pozdravi

  Dino 20.02.2018 09:55
  Rekapitulacija predaje Čikate
  Ne znam jesu li se i njih dvoje predali, ali znam da je problem baš u tome što su na prvoj ...
   
 • Želje i pozdravi

  horošo 20.02.2018 09:25
  horošo
  Korumpirano ministarstvo pomorstva, lucka kapetanija, ministarstvo graditeteljstva građevinska ...
   
 • Prijedlog: Obavezna sterilizacija pasa i mačaka

  mali-losinj.hr 20.02.2018 08:50
  Postupanje s kućnim ljubimcima i napuštenim i izgubljenim životinjama, poziv javnosti za davanje mišljenja i prijedloga
  NACRT PRIJEDLOGA ODLUKE O UVJETIMA I NAČINU DRŽANJA KUĆNIH LJUBIMACA I NAČINU POSTUPANJA S ...
   
 • Želje i pozdravi

  Čikat 20.02.2018 08:31
  Kapitulacija
  Gary Capeli i HDZova svita predali Čikat Mihi bez ispaljenog metka , došao Curavic i podigao ...
   
 • »Svaštara«

  Proud to be Croat 19.02.2018 12:34
  HRVATSKA NA VRHU EUROPE
  Kad nam naši zlatousti političari i dužnosnici kažu da politike zapošljavanja samo slijede ...
   
 • »Svaštara«

  Drago Voljac 19.02.2018 12:04
  Šatoraši, đe ste bili dok je Vučić marširao Hrvatskom?
  Četniku trebaju biti zahvalni svi pristojni građani ove zemlje jer njegov posjet je pokazao ...
   
 • »Svaštara«

  Ugor 19.02.2018 11:44
  Podsmjeh iz Srbije
  S pravom se čedo podsmjehuje i jednima i drugima. Vođama na vlasti zbog njihove nesposobnosti ...
   
 • »Svaštara«

  Dron 19.02.2018 11:24
  apokalipsa
  Predsjednica države u goste poziva osvjedočenog četnika Vučića, koji se nema namjeru ispričati ...
   
 • »Svaštara«

  gost 19.02.2018 09:07
  Legalizacija sukoba interesa
  Radi se, radi ... na zataškavanju. HDZ s partnerima u lopovluku s briselskim ćatom Plenkovićem ...
   
 • »Svaštara«

  Female 19.02.2018 08:36
  Poruka hranitelju tuljana
  Već mjesecima pratim ovaj forum i čitam tvoje filozofije kojima suludim idejama pokušavaš stati ...
   
 • »Svaštara«

  CQ 19.02.2018 08:08
  Mali Vatikan
  Narod je poražen time što je dopustio da Crkva postane četvrti stup vlasti, a država vazal ...
   
 • »Svaštara«

  monitor.hr 18.02.2018 21:03
  isto to, primjenjeno na RH
  "Milijarde kuna ukradene", "I još nema ozbiljnih osuda", "Kako to, Republiko Hrvatska?"