Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Timov tim

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

tinovtimSastav nove Vlade Republike Hrvatske s jednom od kritičkih analiza sastava s obzirom na pojedine članove »

 

 

Orešković predstavio imena ministara: 'Sretan sam i ponosan jer je ovaj tim spreman pokrenuti Hrvatsku i raditi!'

Mandatar Tihomir Orešković danas se u 12 sati obratio javnosti vezano uz sastav nove Vlade.
'Vidim da imate listu, ovo je 'Tim's team' (Timov tim) imamo premijera, dva potpredsjednika i 20 ministarstava. Zadnjih 15 dana imao sam 60, ako ne i više sastanaka, s vrlo kvalitetnim ljudima iz poslovnog, javnog sektora. Na kraju smo izabrali vrlo kvalitetan tim. Imamo ljude za koje možda niste mislili da će biti na listi. Bilo je vrlo bitno da imamo timski duh. Danas smo se našli u 10 ujutro prvi put kao tim i sastanak je bio pozitivan, ovaj tim je spreman raditi. Želim se zahvaliti za podršku i ideje koje ću iskoristiti. Uvjeren sam da su svi koji su uključeni u proces spremni pomoći ispuniti svaki izazov koji je ispred nas. Želim zahvaliti građanima na strpljenju. Sad smo tu gdje jesmo, ovaj tim je moj tim i znam da je spreman raditi i sutra idemo u sabor i tražit ćemo povjerenje, očekujem da će nam ga zastupnici dati i da ćemo što prije krenuti raditi. Pred nama su veliki izazovi, a ja sam spreman preuzeti odgovornost da što prije počemo raditi', rekao je Orešković.
U podne je objavljen službeni sastav nove vlade. Objavio ga je mandatar Tihomir Orešković u jednom zagrebačkom hotelu. Zanimljivo, na popisu nema Ministarstva unutarnjih poslova, ali pretpostavlja se da je riječ o grešci i da bi to ministarstvo trebao preuzeti Vlaho Orepić.
Ovo je popis ministarstava i ljudi koji će ih voditi:


• Premijer- Tihomir Orešković

• Prvi potpredsjednik - Tomislav Karamarko

• Potpredsjednik - Božo Petrov

• MUP – Vlaho Orepić – borio se protiv izgradnje TE u Pločama ( Most)

• Ministarstvo uprave – Dubravka Jurlina Alibegović – ravnateljica Ekonomskog instituta i bivša zamjenica ministra znanosti u Račanovoj vladi (Most)

• Ministarstvo poljoprivrede – Davor Romić, bivši dekan Agronomskog fakulteta (Most)

• Ministarstvo zaštite okoliša i prirode - Slaven Dobrović, prof. Fakulteta strojarstva i brodogradnje (MOST)
• Ministarstvo pravosuđa – Ante Šprlje – sudac općinskog suda u Metkoviću

• Ministarstvo gospodarstva – Tomislav Panenić – načelnik općine Tompojevci.

• Ministarstvo branitelja – Mijo Crnoja

• Ministarstvo financija – Zdravko Marić

• Ministarstvo graditeljstva – Lovro Kuščević, predsjednik HDZ-ovog Odbora za graditeljstvo

• Ministarstvo kulture – Zlatko Hasanbegović – član Bleiburškog voda

• MORH – Josip Buljević – savjetnik PRH, bivši ravnatelj SOA-e

• Ministarstvo poduzetništva i obrta – Darko Horvat – predsjednik međimurskog HDZ-a

• Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Oleg Butković – gradonačelnik Novog Vinodolskog

• Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – Tomislav Tolušić – župan virovitičko-podravski

• Ministarstvo socijalne politike i mladih – Bernardica Juretić – bivša časna sestra

• Ministarstvo turizma – Anton Kliman
• Ministarstvo rada i mirovinskog sustava – Nada Šikić
• Ministarstvo vanjskih poslova – Miro Kovač – bivši veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj
• Ministarstvo zdravlja – Dario Nakić– zadarski nefrolog
• Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Predrag Šustar – dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci
U petak će mandatar Orešković novu vladu i program predstaviti i u Saboru gdje će održati Power Point prezentaciju.

Dnevnik.hr

Jutarnji list: Tim's team

Prezentacija programa Vlade 

 

»U Hrvatskoj je svanula duga, mračna noć«
Galopirajućoj ekspanziji šovinizma, mržnje, netolerancije, filoustaštva, isključivosti s dolaskom nove vlasti ogroman je obol dao i odabir nekoliko ministara problematičnih do te mjere da su u Saboru debelo zasjenili Oreškovićevo predstavljanje svog kabineta i programa koje je bilo na razini prosječnog CEO-a (glavnog izvršnog direktora tvrtke)

U kratkom, ali nepismenom fb-postu, garniranom tipfelerima, nova ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, poznatija kao bivša časna sestra angažirana na pomoći i resocijalizaciji ovisnika, zahvalila je onima koji su joj čestitali na dužnosti koja ju je iznenada strefila.

"Dragi prijatelji, ima vas puno koji ste mi uputili čestitke, makar je tek sutra glasovanje u Saboru. Svima od srca zahvaljujem, a one koji su vjernici molim da se mole za mene i za cijelu vladu neka nas Duh sveti prosvijetli da radimo samo na slavu Božju", poručila je fanovima. I tako u samo dvije rečenice, i prije nego što je stupila na dužnost, nedvosmisleno dala do znanja da je potpuni promašaj za posao koji joj je pao s neba. Pritom se nije preporučila ni kao površna poznavateljica zakona i Ustava države kojoj bi trebala služiti na korist svih građana. Gospođa nas je obavijestila da će raditi "samo na slavu Božju".

Prilično u suprotnosti s ministarskom prisegom koja, prema Zakonu o Vladi RH, glasi: "Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske". I još suprotnije od Ustava koji u članku 41. propisuje da su "sve vjerske zajednice jednake pred zakonom i odvojene od države".

Zašto je gospođa pohitala poslove jedne svjetovne, laičke države preporučiti Duhu svetomu i raditi ga samo na slavu Božju, umjesto u korist građana, i to onih najugroženijih koji potpadaju pod njezin resor, teško je razumljivo. Jedino logično objašnjenje je da je i sama vjerojatno, baš poput Tihomira Oreškovića, dobila svega nekoliko sati da odluči želi li biti ministrica jednog od zahtjevnijih portfelja.

Ako je molitva temelj na kojemu misli rješavati preteške socijalne probleme u državi, bolje za sve nas bilo bi da je ostala časna sestra, prebirala krunicu, mrmljala očenaše, lizala oltare i sve drugo što već švore rade po crkvama i samostanima.

No, gospođa Juretić sasvim je u trendu nastupajuće opasne društvene, demokratske i civilizacijske regresije koja stiže s novom vladom Tomislava Karamarka i Bože Petrova, pa time i podobna za zahtjevnu ministarsku dužnost. Trend je oglasio nesuđeni ministar zdravstva Ante Ćorušić, koji je bez žuđene fotelje ostao u sudačkoj nadoknadi, ozareno po medijima obznanjujući svoje oduševljenje što su na čelu države "sve odreda praktični katolici: predsjednik Vlade i njegovi dopredsjednici - Orešković, Karamarko, Petrov, pa katolkinja predsjednica Grabar-Kitarović, i isti takav Željko Reiner". Da su veze i bliskost s katoličkom crkvom bitne reference za ministarsku dužnost nove, "reformske" vlade, shvatili su mnogi ministarski kandidati, pa su u biografiji rado isticali vjersku pripadnost.

I lako da je to jedini korak unatrag koji nam stiže s novom vlašću, koja za sebe tvrdi da je okrenuta budućnosti. Ultrakonzervativni klerikalac, sazdan od hrastovine, Ladislav Ilčić, pretplatnik na buduće možebitno ministarstvo obitelji, demografske obnove, useljeništva i čega još sve bude trebalo najavljuje da će više od milijardu kuna, koliko procjenjuje potrebnim za spas od izumiranja Hrvata, priskrbiti ukidanjem civilnih udruga koje, po njemu, ionako ničemu ne služe. Bez elementarnog razumijevanja da je demografska obnova multisektorski problem koji se rješava suradnjom resora rada, gospodarstva, socijale, zdravstva, obrazovanja i niza drugih, Ilčić bi problem riješio jednostavno - ušutkavanjem javnosti.

Imamo u vladajućoj većini i istaknutu članicu, mostovku Ines Strenja Linić, koja javno adorira osuđenog ratnog zločinca kao moralnu vertikalu, heroja i časnog čovjeka. Divi mu se, kaže, "s ljudskog aspekta". Čovjeku koji je osobno pucao starici u glavu. I organizirao i nadgledao ubojstva još 50 srpskih civila.

U takvom društvenom ambijentu sasvim je logično da opskurni tv-voditelji pozivaju Zagrepčane, posebno majke s djecom, da se klone Cvjetnog trga ne bi li umakli kami "četničkog vikara" koji bi ih mogao priklati dok prolaze kraj obližnje pravoslavne bogomolje.

Galopirajućoj ekspanziji šovinizma, mržnje, netolerancije, filoustaštva, isključivosti s dolaskom nove vlasti ogroman je obol dao i odabir nekoliko ministara problematičnih do te mjere da su u Saboru debelo zasjenili Oreškovićevo predstavljanje svog kabineta i programa. Istine radi, to je predstavljanje bilo na razini prosječnog CEO-a premda je power-point prezentacija kojom nas je mandatar upoznao sa svojim planovima danima medijski najavljivana kao osmo svjetsko čudo. Vrijednost tog plana svakako umanjuje činjenica da ni do kraja dana predstavljanja nove vlade nije potpisan sporazum u suradnji između partnera koji čine parlamentarnu većinu. Naime, čitavog su dana i dalje trajala natezanja kako između Domoljubne koalicije i Mosta, tako paralelno i s manjincima.

Puno više o onome što će Oreškovićeva vlada raditi rekao je neki dan Erik Nielsen, nakon mandatarova povratka iz Kitzbühela, svodeći, de facto, Hrvatsku na podružnicu Unicredita. Otkrila nam je ponešto i nesuđena ministrica poljoprivrede Ružica Vukovac kojoj je mandatar uručio košaricu zamjerivši joj da je "zapostavila krupni kapital i velike koncerne".

Nemamo zato osobitog razloga Oreškovićevu prezentaciju tretirati ozbiljnije nego famozni Plan 21, kojega je Zoran Milanović ležereno proglasio "figurativnim".

I dok se rastu ekonomije nije skoro nadati, rast nedemokratskih tendencija već je opako zahuktao. Tako smo za ministra kulture dobili povjesničara Zlatka Hasanbegovića kojemu je antifašizam floskula, član je Počasnog blajburškog voda, mrzi nevladine udruge i medije koji nisu na njegovoj liniji. Kao istaknuti homofob i jedan od najbližih suradnika Željke Markić aktivno je sudjelovao u organizaciji natražnjačkog ustavotvornog referenduma koji je zacementirao brak kao isključivu zajednicu žene i muškarca. Pritom su novinarima čiji im se tekstovi i prilozi nisu sviđali zabranili ulazak u svoj izborni stožer u noći čekanja rezultata referenduma. Toliko o čovjeku koji treba zagovarati i štititi slobodu medija. A kada se u njegovu obranu u saborskoj raspravi "suvislo" stavlja notorni Stevo Culej - "Što smo mi dobro polučili s našim oblikom antifašizma unatrag 60 godina? Ništa dobro za hrvatski narod. Naši antifašisti pogrešno su shvatili antifašizam. Zašto se napada Hasanbegović. Zašto? Zato jer je najavio promjene, promjene Frljića i sličnih. Naravno da treba prekinuti financiranje udruga koje propagiraju antihrvatstvo" – to nam sve govori o novom ministru kulture.

I, naravno, strepimo i strahujmo, jer je taj i takav ministar kulture najavio "stvaranje nove nacionalne paradigme kojom će se nova Hrvatska konačno rasteretiti duhova prošlosti i uspostaviti jedan novi nacionalni obrazac koji će integrirati cijelu naciju i prekinuti ideološke sukobe".

Jednako je tragičan izbor i Mije Crnoje za ministra branitelja koji je najprije otišao na poklon šatorašima u Savsku 66 i svečano objavio što nam donosi – registar agresora, registar izdajnika nacionalnih interesa, lustraciju na svim razinama, ali, bogme, i domoljubni dodatak podobnima.

Tužan je izbor i ministra obrane Josipa Buljevića kojega je "proslavila" afera Puljiz, iz vremena kada je bio među glavnim operativcima POA-e, koja je pratila i maltretirala novinarku pokušavši je prisiliti da špijunira kolege i političare, i laži i konstrukcije o njima plasira u medije.

Koliko je situacija groteskna, pokazuje to što je čak i Nenad Stazić, vrhunaravni neprijatelj HDZ-a, proglasio neke hadezeovce "odličnima", zazivajući umjesto predloženih otužnih ministarskih imena – Jasena Mesića, Zvonka Milasa i Damira Krstičevića.

U Hrvatskoj je, dakle, svanula duga, mračna noć. Nedostaje još samo Antun Vrdoljak.

www.forum.tm

Komentari: 

514 # ......Mujo katolik 2016-01-25 13:02
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # IzdajnicaBezbeli 2016-01-25 13:34
Tko se želi prijaviti u registar izdajnika može to učiniti s donjeg linka, pa će dobiti službeni ovjereni dokument Izdajnica:
www.registar-izdajnika.org/... /
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
511 # hokus opusbruno 2016-01-25 15:50
Citat Bezbeli:
Tko se želi prijaviti u registar izdajnika može to učiniti s donjeg linka, pa će dobiti službeni ovjereni dokument Izdajnica:
Nije vrijeme za šalu, tko se nađe na tom spisku neće mirno spavati. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
512 # Asilo politicoVladimir Gortan 2016-01-25 17:13
Citat bruno:
Citat Bezbeli:
Tko se želi prijaviti u registar izdajnika može to učiniti s donjeg linka, pa će dobiti službeni ovjereni dokument Izdajnica:
Nije vrijeme za šalu, tko se nađe na tom spisku neće mirno spavati. :-?
Ja ću zatražit politički azil u Istri. Imam partijsku knjižicu IDSa pa će mi dati državljanstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # krasna zemljaeduardo 2016-01-25 17:44
Citat Vladimir Gortan:
Ja ću zatražit politički azil u Istri. Imam partijsku knjižicu IDSa pa će mi dati državljanstvo.
Treba se prije Istra izboriti za autonomiju da bi mogao dobiti njeno državljanstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
512 # futur IIVladimir Gortan 2016-01-25 23:29
Citat eduardo:
Citat Vladimir Gortan:
Ja ću zatražit politički azil u Istri. Imam partijsku knjižicu IDSa pa će mi dati državljanstvo.
Treba se prije Istra izboriti za autonomiju da bi mogao dobiti njeno državljanstvo.
Očito ti moram crtati...
Dakle ovako: trenutno u RH postoji službeni registar branitelja. Donesen po nekom zakonu, na temelju službenih, vjerodostojnih podataka. Kad jednom RH konačno donese sličan, zakonski utemeljen Registar izdajnika, Istra sigurno više neće biti u sastavu te i takve Republike Hrvatske. I tad ću moći tražiti politički azil u Istri...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ring any bell?hranitelj tuljana 2016-01-25 17:58
Proklet bio izdajica svoje domovine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
419 # Jaonama ali ne i njimagost 2016-01-25 17:30
Naš ministar zdravstva je bio direktor bolnice, prije nego što je smijenjen zbog malverzacija i nepravilnosti u radu... Naša ministrica rada je činovnica koja je u stručnom povjerenstvu za reviziju nalaza o invalidnosti radila u vrijeme kad je zbog mita i korupcije u tom povjerenstvu izbila nacionalna afera. Naš ministar sporta nikad se u životu nije bavio nikakvim sportom. Naš ministar kulture nikad se u životu nije bavio kulturom. Naš ministar financija je menadžer najveće hrvatske trgovačke korporacije. Naš ministar gospodarstva je načelnik male seoske općine od hiljadu i pol stanovnika, a kao poslovođa u Baumaxu krao je stiropor, pa je otpušten. Naš je ministar pravosuđa prije samo dvije godine bio sudski pripravnik. Naš ministar turizma je iznajmljivač apartmana.. Naš ministar graditeljstva je gradonačelnik gradića u kojemu je država morala rušiti bespravno sagrađene dvorce sa betonskim kulama i tornjevima. Sve sami stručnjak do stručnjaka, pa zato ona bivša švora, a sada ministrica socijale poziva na masovnu molitvu Duhu svetome da u nedostatku stručnosti prosvijetli ovu vladu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # autosugestijahranitelj tuljana 2016-01-25 18:00
Zanimljivo je pregledavajući registar razaznati kako su se izdajice (iako u medijima nije bilo specifikacija što bi to bile izdajice) same prepoznale?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
417 # Izdajnička bagraIsljednik 2016-01-25 19:01
Stvarno su se prepoznali. Sram ih bilo! Evo njihovih ispoviesti za griehe:
-Nisam lajkao biskupa Košića na FB.
-Ljevak sam,ribu jedem subotom a ne petkom.,U nedjelju ne idem u crkvu nego u soping..,da, i ljevak sam...
-Protiv sam financiranja klera i druge države našim novcem do s druge strane ljudi kopaju po kontejnerima a bolnice su nam zastrašijuće zapuštene. Imam susjeda koji nije Hrvat i dobri smo si. Nemam benzinsku pumpu Ne odlazim na GO pa ni u šator...
-Nemam krunicu na retrovizoru
-zgriješio sam,kao učenik drugoga razreda naučio sam ćirilicu
-Izdao sam sve građane republike Hrvatske, jer sam se borio za ovu i ovakvu državu kakvu danas imamo; u kojoj radnik nema pravo na rad i plaću, u kojoj su ukinute sve društvene norme i moralne vrijednosti, a zakon je na strani bogatijeg. Ujedno se ispričavam svima, i molim da me prikladno kazne, npr. doživotnim izgonom u Švicarsku, Švedsku ili Kanadu. Što dalje to bolje..... (za mene)
-Vrlo sam loš licemjer i ne idem u crkvu.Tako sam odgojio i svoju djecu.
-Nisam ubacio u škrabicu u crkvi, imo sex prije i poslije braka, nemam isto mišljenje i planiram otić izvan Hrvatske zbog boljeg života. Eto , jbga, zasro sam.
-znam citati cirilicu, pijem heineken, položio pionirsku zakletvu, nikad nisam glasao za HDZ, ne protivim se istospolnim brakovima, nisam utajio porez, ne dijelim ljude po rasi vjeri porijeklu....
-glasao sam PROTIV na povijesnom referendumu o braku
-ja sam izdajnik jer sam dobila dijete umjetnom oplodnjom
-Što god sam radila, radila sam zakonito, nisam krala, lagala, sve sam plaćala. To očito nisu pravila u Hrvatskoj, i ja sam izdajica!
-Nisam ni u HDZ-u a niti u SDP-u znaci nisam ustasa a ni cetnik jedino mi valjda preostaje onda izdajnik... I povrh svega ne mrzim ...
-Izdajnik sam ovakve Hrvatske i time se dičim! Prezirem sve za što se šatoraši zalažu, prezirem licemjerje klerofašizma koji je na vlasti u današnjoj Hrvatskoj, povraća mi se od raznih hrastova, mostova, neoustaša, obiteljaša, foteljaša, lažnih branitelja i pravih branitelja koji pokušavaju debelo naplatiti što su preživjeli.
-a sam toliki izdajnik da mi svi ostali izdajnici nisu ni do koljena. Nikad glasao za mafiju,na svakom koraku komentiram protiv vas Uhljeba...odbio sam kao dijete(10god) gađat JNA konvoj koji je napustao Rijeku,nisam bio na misi za Pavelica,stajem na crveno,pustam pjesake,odbio uhljebnicki posao.....mogao bi ovako do sutra,ali ona usporedba s pocetka bi pala ispod gleznja pa eto za sad toliko.
-Ateist sam, ne mrzim Srbe i podržavam jednaka prava za LGBT
-Rodila sam izdajnika uz pomoć umjetne oplodnje. Ne kontam poeziju Franje Tuđmana.
-Izdajnik sam jer nisam nista ukrao od države, ipak je Hrvatska država lopova! Ja sam totalno podbacio...
-Ne želim popa na sprovodu, zastavu na zidu i krunicu na retrovizoru
-vjerovatno sam izdajnik jer sam po rodjenju krscen prije dolaska u očevu kuću,vjerujem u Boga a ne crkvenom kleru i popovima,ne brojim ljudima krvna zrnca niti nacionalnu pripadnost vjerujem u djela a ne u velike prazne priče i obecanja,i naj vjerovatnije zato što sam čovjek koji može svima gledati u oči i nisam suncokret
-Nakon 35 god. staža postao invalid rada jer se nisam štedio na poslu i sve uredno plaćao i sad trebam živjeti sa 1.570,00 Kn invalid. penzije.
-zena ne moli krunicu, polagao sam na yugicu, prvi auto koji sam kupio bio je Z-101, sluzio sam JNA, imam frenda Srbina, ne slusam cajke ni Thompsona, pio sam Knjaza i Niksicko pivo, po Domovnicu morao u mjesto ocevog rodjenja Breznicki Hum,slusao sam 101 kad je Tudjman po bojama razvrstavao vragove.... Da, i tata je dobio stan 1978. Svi smo izdajnici, oprostite nam!!!
-priznajem još uvijek nisam raskitila bor, a i za vikend nisam pospremala
-Žena, završila faks, znam ćirilicu, braniteljica a protiv šatoraša, krštena a ne idem u crkvu, nikad ništa ukrala, rodila samo jedno dijete, ali imam 8 životinja, udata a podržavam gay brakove. Odmah me streljajte!
-Ne podržavam ovu nekompetentnu vladu koja vjeruje u doktrine kršćanske sekte, podržavam abortus i umjetnu oplodnju, mislim da bi crkvu trebalo oporezivat i da se nesmije financirati iz proračuna nek ih financiaju njihove sljepe ovčice. Živim u 2016 ne u 91. Prezirem kapitalizam i robovlasnički zakon o radu i našu gamad od poslodavca. što prije što dalje od HR
-Jebe mi se za Hrvatsku ka ča se njoj jebe za mene.A možda dobijen i povlaštenu mirovinu kad komunisti dođu na vlast jer san sam sebe prijavija fašistima.
-Podala se nehrvatu (u nekatoličkom i od Boga neblagoslovljen om - dakle, bezvrijednom - braku), i to bez boguugodne namjere proizvodnje malih (i velikih!) Hrvata.
-Uvjerenjem sam antifašist. Govorim hrvatski, srpski i pomalo slovenski. Naravno i bošnjački. Nisam profesionalni Hrvat i još k tome umjesto Rvatska pišem Hrvatska. Ne gutam "i" u govoru. Kad čujem Thompsona prebacujem stranicu, slušam Balaševića i volim Frajle. Ne biram prijatelje po vjeri ili nacionalnosti a u familiji imam Bosanaca, Srba i Crnogoraca. Nisam se išao krstiti devedesete.
-Kada je rat započeo, ostala sam bez plaće nekoliko mjeseci i tako sam morala otići u tuđinu raditi i plaćati si mirovinsko i zdravstveno u Hrvatskoj. Kajem se jer sam jedan mali dio zarađenog novca zadržala za sebe i dijete kako bi imale za jesti. Eto, mogla sam kupiti jednu pušku, a ja mislila samo na svoje dijete, koji egoizam!!!
-1. zato kaj sam `91 bio u vrtiću, 2. zato kaj sam u osnovnoj uvijek imo 4 iz vjeronauka, 3. zato kaj u srednjoj nisam išo na vjeronauk, 4. zato kaj sam završio faks redovno, 5. zato kaj sad radim za minimalac, 6. zato kaj se zavaravam da će bit bolje, 7. zato kaj nisam glaso za nijednu od opcija koje su se konačno domogle vlasti.. evo dragi moji to je mojih 7 grijeha zbog kojih sam izdajnik
- Ne idem na Thompsonove koncerte, naučio sam ćirilicu iz starih stripova, ne osjećam potrebu zviždati na tuđe himne te redovito navijam za Nigeriju na svjetskom prvenstvu u nogometu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # naš ministar je..od tamopionirka 2016-01-25 19:27
"Ovo su činjenice. Imamo ministra okoliša i KLIMATSKIH PROMJENA. Imamo ministra imigracije, građanstva i IZBJEGLICA. Naš premijer je science-fiction ‘geek’. Naš ministar zdravstva je stvarno doktor. Naš ministar obitelji, djece i socijalnog napretka je ekonomist specijaliziran za siromaštvo. Naša ministrica znanosti je stvarno znanstvenica: dobila je i Nobelovu nagradu. Naša ministrica za prava žena je žena!

Naš ministar za veterane je kvadriplegičar jer je stradao u pucnjavi. Naš ministar zapošljavanja, radne snage i radnika je profesionalni geolog. Naš ministar za demokratske institucije je muslimanski izbjeglica. Naš ministar sporta i osoba s poteškoćama je paraolimpijac. Naš ministar obrane je ratni heroj, veteran iz Afganistana i policajac. NAŠ MINISTAR PROMETA JE, KVRAGU, ASTRONAUT!

Polovica naših ministara su žene. Polovica naših ministara su muškarci. Dvojica naših ministara su porijeklom starosjedioci: Kwakwaka’wakw i Inuit. Tri naša ministra su rođena izvan Kanade, u Indiji i Afganistanu. Dva naša ministra su Sikhi. Najmanje jedan ministar je musliman. Najmanje dva ministra su ateisti.

Jedna naša ministrica se bori s rakom dojke. Jedan naš ministar je u invalidskim kolicima. Jedan naš ministar je slijep. Jedan naš ministar je otvoreni homoseksualac. Jedan naš ministar je otvoreno crvenokos.

A Navdeep Bains pri tom ima i savršene brkove.“
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # a mi imamo pijonirke i mladež SS-ahranitelj tuljana 2016-01-25 19:38
Apologeti zločinačkog socijalističkog režima samim upisom u "registar" nesvjesno daju potvrdu slobode izražavanja, pravne države i demokratičnosti Republike Hrvatske jer znaju da im se ništa neće dogoditi.

Znamo kako bi se upisivali da je Hrvatska zaista makar u naznakama policijska ili totalitarna država kao npr. SSSR, nacistička Njemačka, Jugoslavija ili slične...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
812 # Šatoraška olujaRoky 2016-01-25 19:57
Tu slobodu izražavanja imamo po inerciji jer nova vlada još nije počela raditi. No kad jedan permanentni prekršaj zakona postane institucija kojoj pred noge ide predsjednica republike i koja odlučuje tko će biti ministar pred kojom državni dužnosnik kliče "Pozivam sve da budete odlučni. Imat ćemo napade. Idemo u oluju za bolju Hrvatsku. Pripremili smo akciju i plan. Sad je povijesni trenutak, za bolju Hrvatsku. Hrvatskoj će uzor biti Izrael, nitko više neće biti iznad zakona. Bez Božje podrške i katoličke crkve ne bi ovo uspjeli" teško da će od slobode govora išta ostati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # neka se drugi radujuhranitelj tuljana 2016-01-25 20:04
A zato se još nisi upisao :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
512 # ....IO 2016-01-25 21:18
Pemetno. Nije se s fašistima šaliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
191 # crveni i žuti vragovihranitelj tuljana 2016-01-25 21:55
Istina. Vidim da se perjanice "antifašizma" mudro nisu upisale nego samo treći ili četvrti ešalon odnosno radilice i usefull idiots. Jer, neovisno o fašistima, samodeklari ranje izdajnikom ostaje... zauvijek... tim ljudima na imenu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # crni vragoviizdajnik 2016-01-26 14:17
To su ljudi koji nemaju šta izgubiti, a ni od jedne strane nemaju šta za dobiti. Svakim danom biće ih sve više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dulce et decorum ...Domoljub 2016-02-06 08:44
Slatko je i slavno biti izdajnik Domovine kakvu si žele izgraditi karamarko i njegova ultradesničarsk a klerikalna svita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ...doministar 2016-01-25 21:49
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # ~~~gost 2016-01-26 08:54
Čestitam!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # ćo, kede siandro 2016-01-26 11:35
Citat gost:
Čestitam!
Kome čestitaš, Bernardici ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Siva eminencijaChe Guevara 2016-01-26 14:44
Mislim da ne!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # jutro poslije noćisurova istina 2016-01-26 20:22
e moj ministre, nije ti puno trebalo da te raskrinkaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # noćna morabraco 2016-01-27 07:58
Citat surova istina:
e moj ministre, nije ti puno trebalo da te raskrinkaju

tko je slijedeći ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Provjereni kadarSeka 2016-01-27 13:05
Citat braco:
Citat surova istina:
e moj ministre, nije ti puno trebalo da te raskrinkaju
tko je slijedeći ????
Braco, ne razumijem ti pitanje. Ovaj je čavjek zaslužan za sadašnju gradsku vlast u Lošinju. Čemu sad pitaš "tko je slijedeći"...?? ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # građanin opasnih namjeraDream Team 2016-01-27 18:31
Zanimljiv igrač je ovaj potpredsjednik Sabora Tepeš, jučer je predvodio kolonu branitelja koji su izvikivali fašističke ZDS pozdrave, a danas je u Saboru odao počast žrtvama holokausta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Circus croaticumGrađanin sumnjivih namjera 2016-01-27 18:57
Citat Dream Team:
Zanimljiv igrač je ovaj potpredsjednik Sabora Tepeš, jučer je predvodio kolonu branitelja koji su izvikivali fašističke ZDS pozdrave, a danas je u Saboru odao počast žrtvama holokausta.
Više ne znaš jesu li vijesti prave ili to što gledamo i slušamo smišlja satiričarska ekipa iz news-bara i sprdexa


Crnoja: Ja sam krao, ali sam sebi dao!
news-bar.hr/
KRAJ PROSVJEDA Branitelji žurno sklopili šator i poklonili ga ministru Crnoji: Nek’ se jadnik malo ugrije
sprdex.net.hr/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Modus operandi: U se, na se i poda se, na grbači potlačene klase.Drifter 2016-01-27 19:42
Crnoja priznao: Bio sam invalid neposoban za rad, sve do ulaska u Vladu.

Crnoja: Sve sam radio u najboljoj namjeri! Novinarka: Za koga?
Crnoja: Pa za sebe.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # kalvarijajuraj 2016-01-27 20:20
Citat Drifter:
Crnoja priznao: Bio sam invalid neposoban za rad, sve do ulaska u Vladu.

Crnoja: Sve sam radio u najboljoj namjeri! Novinarka: Za koga?
Crnoja: Pa za sebe.
Imamo mi takvih Crnoja koliko hoćeš, dobili teren od Grada za sitnu lovu pa prodali za veliku lovu i nitko da pokrene kazneni postupak. :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Siroti ministarstoka sitnog zuba 2016-01-27 20:47
Crnoja na svoju kuću montirao kotače pa se odvezao na posao
Na adresi na kojoj Crnoja ima prijavljeno prebivalište nalazi se samo jedna malena drvena kućica, malena kao integritet nove vlade.


news-bar.hr/vijesti/politika/crnoja-na-svoju-kuu-montirao-kotache-pa-se-odvezao-na-posao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # URINzombi 2016-01-27 20:23
Kako stvari idu ovaj bi mogao biti postavljen za predstojnika državnog Ureda za registar izdajnika naroda URIN.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ...Dirty Dog 2016-01-27 20:30 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # umobolnozombi 2016-01-27 20:38
Citat Dirty Dog:
IZOPAČENI UM VELIMIRA BUJANECA: Kako mali ustaša vidi silovanje

lupiga.com/hiperlink/izopaceni-um-velimira-bujaneca-kako-mali-ustasa-vidi-silovanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bik koji sjedi na dvije stoliceDomoljub 2016-02-06 09:05
Citat Dream Team:
Zanimljiv igrač je ovaj potpredsjednik Sabora Tepeš, jučer je predvodio kolonu branitelja koji su izvikivali fašističke ZDS pozdrave, a danas je u Saboru odao počast žrtvama holokausta.
Čovjek sjedi na dvije stolice. Jamstvo bolje budućnosti. Kao potpredsjednik Sabora šef HSP-a AS) došao je na unosnu ideju da svoj stan iznajmi stranačkom i saborskom kolegi Peri Ćoriću.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Život u šupku svijetagost 2016-01-27 21:01
Nije mi smješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledat iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla.
Tjeskoba me valja već nekoliko dana. Nije zajebancijA. Čak ni registar izdajnika nije mi zabavan. Sve je realno i sve je gore nego u najcrnjoj mori.
Očajna sam što ću sve do smrti živjet u šupku svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri [cenzurirano]e materine cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde!
Glumica Nina Violić na fejsu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Šupak svijetaGrađevina 2016-01-28 08:46
Citat gost:
Očajna sam što ću sve do smrti živjet u šupku svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri [censored]e materine cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde!
Glumica Nina Violić na fejsu.
Zaista živimo u šupku svijeta gdje je moguće da nam se za ministra u Vladi naturi invalid nesposoban za rad kao sposoban da bude ministar. Što onda misliti o ostalim ministrima? Jedan otpušten s radnog mjesta poslovođe jer je krao stiropor, drugi napravio ogromne gubitke bolnici, treći ne priznaje ustav RH ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Most do foteljagost 2016-01-28 09:07
A premijer koji treba prevoditelja za hrvatski jezik da bi razumio o čemu se raspravlja potroši 11 (slovima jedanaest) sati na rješavanje pitanja ministarske fotelje lika koji je kao radno nesposoban umirovljen sa 40 godina uz ogromnu mirovinu. Sada barem znamo što su stvarni prioriteti klike oko Karamarka i Petrova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Moralni gnojPatton 2016-01-28 09:47
Citat gost:
A premijer koji treba prevoditelja za hrvatski jezik da bi razumio o čemu se raspravlja potroši 11 (slovima jedanaest) sati na rješavanje pitanja ministarske fotelje lika koji je kao radno nesposoban umirovljen sa 40 godina uz ogromnu mirovinu. Sada barem znamo što su stvarni prioriteti klike oko Karamarka i Petrova.
Ovako nešt stvarno nisam očekivao ni od HDZ-a. Da se za jednog prevaranta, izdajnika hrvatske, a koji bi radio registar izdajnika (valjda je namjeravao sebe staviti na prvo mjesto?), troši toliko energije i vremena?
Koja je to grčevita borba da se iskopa ma i jedan argument, možda pravno tumačenje koje bi mu išlo u prilog, a koje je u suprotnosti ne samo sa svim normalnim tumačenjima nego i moralnim vrijednostima, to nije normalno.
Očito da je tom moralnom gnoju utaja poreza, varanje države i naroda, te priskrbljivanje protupravne imovinske koristi normalna stvar pa im nije jasno čemu tolka graja.
A možda boljeg predstavnika rulje iz Savske 66 i nemaju? Možda je on baš taj koji predstavlja njih i njihove zahtjeve? Da je spomenuta rulja iznad zakona, to smo se odavno uvjerili - osim kaj im je dozvoljena okupacija šatorima i zatvaranje cesta bez sankcija, možemo reći da također imaju krivo prijavljeno mjesto boravka.
Čime su oni to zaslužili biti iznad zakona? Jesu se zato borili? Da budu nešto više od nas, "običnih ljudi", koji usput budi rečeno, plaćamo sav taj cirkus?
Za kraj, idealna prilika za citat u zadnje vrijeme više puta spominjanog generala Pattona:
"Ako si prolijevao svoju krv za ovu zemlju da bi to kasnije do smrti naplaćivao, reci koliko ta ljubav košta da je platimo i kupi prnje odavde, idi tamo gdje se domovina može kupiti za novac".
Pozdrav pravim bivšim hrvatskim braniteljima ma gdje bili kao i onima današnjim koji hrvatsku brane i ljubav iskazuju svojim radom, čašću i moralom, koji krvare iz svih pora na ovaj cirkus. (komentar s jednog foruma koji pogađa u sridu)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # sramotakiko 2016-01-28 19:11
Sramota za one koji su dopustili da ovaj sitni kokosar zasjedne i same mogucnost nekrstima da se nasladjuju!

A slava Pattonu, steta sto ga nisu poslusali da rijesi i ostatak Zla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Nagrada za CrnojuGrađevina 2016-01-28 16:41
Citat gost:
A premijer koji treba prevoditelja za hrvatski jezik da bi razumio o čemu se raspravlja potroši 11 (slovima jedanaest) sati na rješavanje pitanja ministarske fotelje lika koji je kao radno nesposoban umirovljen sa 40 godina uz ogromnu mirovinu. Sada barem znamo što su stvarni prioriteti klike oko Karamarka i Petrova.
Fotelje i samo fotelje s velikim primanjima i povlasticama njihov su prioritet:

U svakoj normalnoj zemlji Crnoja bi bio politički mrtav, ali ne u Hrvatskoj. Unatoč svim aferama, Mijo Crnoja, ministar branitelja, prihvaćen je u Koordinaciju za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom, zajedno s Karamarkom, Buljevićem, Orepićem, Šprljom, Jurlinom Alibegović, Marićem, Mirom Kovačem, Panenićem, Burkovićem i Romićem.
flash.hr/aktualno/crnoja-nagraden-od-vlade-bit-ce-u-koordinaciji-za-unutarnju-politiku-i-upravljanje-drzavnom-imovinom/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # konklavaDimnjačar 2016-01-28 19:14
Jel se iz dimnjaka na Banskim dvorima večeras pojavio crni ili bijeli dim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Stay calm and govern onMontiPajton 2016-01-28 20:02
Citat Dimnjačar:
Jel se iz dimnjaka na Banskim dvorima večeras pojavio crni ili bijeli dim?
Iz povjerljivih izvora bliskih vladajućoj koaliciji saznajemo da će se kao kompromisno rješenje osnovati Ministarstvo čudnog hoda koje će preuzeti siroti Crnoja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Ministry of silly walkCrno jaje 2016-01-28 20:41
Citat MontiPajton:
Iz povjerljivih izvora bliskih vladajućoj koaliciji saznajemo da će se kao kompromisno rješenje osnovati Ministarstvo čudnog hoda koje će preuzeti siroti Crnoja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # bilo je bolje kad je bilo goreorhan 2016-01-29 16:53
Citat Dimnjačar:
Jel se iz dimnjaka na Banskim dvorima večeras pojavio crni ili bijeli dim?
Moglo bi se u Banskim dvorima uskoro dobro zadimiti, tragično je kakvi su likovi došli na vlast. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # ...Zločesti vuk 2016-01-27 21:46
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Ministry of silly walkCrno jaje 2016-01-28 20:42
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Drvena MarijaHalo 2016-02-01 20:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ima danaćiril 2016-02-02 07:41
Citat Halo:
Svi smo mi norci !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Milost za lopovegrađevina 85b 2016-02-02 08:46
Kolinda Grabar Kitarović pomilovala Leona Sulića, nekadašnjeg HDZ-ovog donatora. Pravosudne institucije bave se Sulićem već petnaestak godina, a suđenje mu je započelo 2003. Sulića se teretilo za brojne financijske malverzacije u Croatia Busu, kojima je tu svoju tvrtku oštetio za 15,5 milijuna kuna.
novilist.hr/.../...Komentar čitatelja:
Jasno da ce pomilovat svoje lopove. Sljedi pomilovanje Mamica, njenog donatora i prijtatalja s kojim se naveliko telefonski zivka. A zato smjenjuje i sefa SOA, jer nece da prisluskuju kad se ona sa zlocincima zivka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # milosrđe.pionirka 2016-02-02 16:27
Hollande je isto pomilovao..neku ženu što je ubila muža,sa tri metka u leđa..
nakon što ju je 47 godina maltretirao..
doduše ,francuzi su masovno tražili pomilovanje..
pogotovo nakon statistike da je od 230 000 slučajeva kućnog nasilja samo 14% završilo na sudu..
ne znam hrvatsku statistiku,osim da svakih 28 dana bude jedna žena ubijena od strane partnera/muža
ne znam da li je kolinda pomilovala onu ženu od prije par dana,(mislim da je dobila 3 godine)što je ubila muža nakon desetljeća zlostavljanja..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # pravna državahranitelj tuljana 2016-02-02 16:42
Najbolje da onda ukinemo policiju i sudstvo, ako vas netko maltretira 3 puta .38 u leđa i zdravo?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Kolt45 2016-02-02 20:33
Citat hranitelj tuljana:
Najbolje da onda ukinemo policiju i sudstvo, ako vas netko maltretira 3 puta .38 u leđa i zdravo?!
misliš da je to rješenje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# smanjene kongitivne mogućnostiGuest 2016-02-03 10:50
Ovaj komentar je obrisao administrator
09 # bravo..pionirka 2016-02-02 17:04
to sam i ja pomislila kada je karamarko rekao :
"moral je relativna stvar i nema čovjeka koji nije u prekršaju"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # nije ovo 45-tahranitelj tuljana 2016-02-02 18:39
Ubojstvo nije prekršaj. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Teorija relativnosti moralaWTF 2016-02-02 18:45
Ako je moral relativna stvar odnosi se i na zločine, a ne samo na prkršaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # članska iskaznicajesus 2016-02-02 19:45
Citat pionirka:
to sam i ja pomislila kada je karamarko rekao :
"moral je relativna stvar i nema čovjeka koji nije u prekršaju"
Dobro zbori Kara, treba se nakon učinjenog grijeha samo ispovjediti i uplatiti članarinu HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # teorija relativnosti..pionirka 2016-02-02 19:00
da..ako te npr.muž tuče..ti ga prijaviš 10 puta..
i to bude relativni prekršaj...apso lutno nećeš htjeti još jedno dijete..ako ti se zalomi..
i apsolutno ćeš braniti svoj život kada dođe 11 put..

po svim psihološkim istraživanjima, najvažniji faktor kod žene kada se odlučuje za trudnoću je sigurnost uslova u kojima odgaja dijete..
možda je to važniji faktor za nataltetnu politiku od prava na pobačaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Khmer Roguehranitelj tuljana 2016-02-02 20:27
Jel a žene su kao prstaci koje čekaju da ih se tuče 11. put a još se pritom nekako zalomi i dijete??
Mene moja ne bi čekala za 2. put a kamo li da bih dobio priliku za koitus i zalom još kojeg djeteta:)
Jer nejde se u brak s nekim koji "je OK samo voli malo popit i nezgodan je tada a i ošamario me samo jednom dok smo hodali ali je obećao da više neće"
p.s. što je to "uslova"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # nejdeWTF 2016-02-02 20:37
Citat hranitelj tuljana:
Jer nejde se u brak s nekim koji "je OK samo voli malo popit i nezgodan je tada a i ošamario me samo jednom dok smo hodali ali je obećao da više neće"
p.s. što je to "uslova"?
p.s.
A što je to "nejde"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ha,hapionirka 2016-02-02 21:00
stvarno,šta je to nejde?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # i da,važno,tuljan e..pionirka 2016-02-02 21:37
..ubuduće me poštedi viška informacija o tvojoj osobnosti(broj djece,uvjeti-us lovi snošaja sa ženom)..
ja te doživljavam samo kao glasnogovornika Orka..
..i samo zato ti odgovaram na pitanja..
..kako je netko rekao "kad Božidar Alić prestane biti smješan,znajte da smo u [cenzurirano]u" ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Crveni KmerFrancoise 2016-02-02 22:59
Citat hranitelj tuljana:
Jel a žene su kao prstaci koje čekaju da ih se tuče 11. put a još se pritom nekako zalomi i dijete??
Mene moja ne bi čekala za 2. put a kamo li da bih dobio priliku za koitus i zalom još kojeg djeteta:)
Jer nejde se u brak s nekim koji "je OK samo voli malo popit i nezgodan je tada a i ošamario me samo jednom dok smo hodali ali je obećao da više neće"
p.s. što je to "uslova"?
Hranitelju, crveno se na francuskom piše "rouge", a ne "rogue"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # bjavo bjavohranitelj tuljana 2016-02-03 09:32
hahaha da toje jdninno btitno dame ti PROMPTNO ispraviis jer je topaonta rsprave i mog upisa.

svodženje razprave na pravopsne pogrježke je snak nedoztatka sfakog drugok argmenta

i onda kazu daja trolamm 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kako siješ, tako žanješTomata 2016-02-03 09:44
Pa ti si u raspravu uveo pitanje jezične ispravnosti pitanjem "p.s. što je to "uslova"? Kako siješ, tako žanješ. Usput rečeno, uvjerena sam da nikoga ne zanimaju tvoji bračni odnosi i eventualno uskraćivanje coitusa zbog lošeg ponašanja. I još nešto: poanta svakog tvog upisa je preventivno vrijeđanje svakoga tko se ne bi složio s tvojim nadmenim dociranjem. Bjavo, tuljane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # ...hranitelj tuljana 2016-02-03 10:04
Ne nisam prigovorio zbog gramatičke greške jer zaista ne znam što je "uslova". Dok si ti znao što sam htio reći i ispravio moj lapsus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Đes admine!Pan 2016-02-03 10:39
Citat hranitelj tuljana:
svodženje razprave na pravopsne pogrježke je snak nedoztatka sfakog drugok argmenta
i onda kazu daja trolamm 8)
Raspravu si ti naveo na pravopisne pogreške. Ne znam da li je to bio znak nedostatka argumenata ili natjecanje u veličini piše, ali da si trol to je očigledno. Admine, gdje si? "Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # statistika nasilne smrtipionirka 2016-02-02 20:45
12:0,žene:mužev i..godišnji prosjek hrvatske
naravno,lošinj je sigurno bolji po tom pitanju,jer su tekovine austro-ugarske i italije ostavile traga,a i juga je sigurno imala pozitivan učinak na emancipaciju žena,tako da je tvoj umjetnički dojam irelevantan..

stvarno;šta bi mogli biti uslovi??? :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # ...hranitelj tuljana 2016-02-03 09:36
Uzlovi? Kao čvorovi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # nejde ti to..pionirka 2016-02-03 09:54
..ops,nije valjda neki srbizam..fuj :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tuljanov coitusTomata 2016-02-03 10:21
Ne hrani trola. On zna što je "nejde", ali ne zna što znači riječ "uslovi" jer je - kao - nikada nije čuo ili pročitao. Ne zna razliku između pravopisnih i gramatičkih pogrešaka, ali uporno pokušava biti u pravu odvlačenjem pozornosti tehnikom trolanja. Na primjer, trolovskim pitanjem "Uzlovi? Kao čvorovi?".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # uslov?!?Filip Latinović 2016-02-03 17:42
Ama ljudi! Što učiniste? Potjeraste tuljana s foruma zbog uslova. A onaj bedak Francois ga još podučava francuskom.....
Vjerojatno nije ni ručao danas, a sve po Googleu tražeći prijevod za uslov. Samo ne zna, jadan, u koji jezik da postavi upit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # morski lavpetrica 2016-02-03 17:53
Citat Filip Latinović:
Vjerojatno nije ni ručao danas, a sve po Googleu tražeći prijevod za uslov. Samo ne zna, jadan, u koji jezik da postavi upit.
Pustite čovika na miru, vidite da ga život nije mazio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ....morski zec 2016-02-03 18:01
A možda mu žena uskratila koitus pa sad moljaka da se smiluje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Dobar posao!Pan 2016-02-04 08:49
Samo se vi rugajte tuljanu ali on je uspio u svom naumu. Skrenuo je raspravu s redikuloznog Timovog tima i teme o pravu na pobačaj na razglabanje o jezičnim pitanjima, svoj koitus sa suprugom i vrijeđanje sugovornika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ali..pionirka 2016-02-04 11:26
zar nije cijela tema pobačaja cinično trolanje od strane markić&comp.?
usput,zašto jedan od najbogatijih gradova u hrvatskoj nema dovoljno mjesta u vrtiću?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # hranitelj tuljana 2016-02-04 11:40
Je li fetus živ ili nije?
Je li fetus dio tijela majke kao i slezena, jezik ili palac?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Vratimo se na temusj 2016-02-05 15:52
Nova ministrica socijalne politike Bernardica Juretić progovorila je o prvim danima svog mandata nakon preuzimanja ministarske dužnosti od prethodnice Milanke Opačić.
“Što se tiče snalaženja, meni se nije problem snaći. Voljela bih biti više operativna”, komentirala je kako se snalazi na novoj poziciji.

Božja snaga i pomoć
Krajem siječnja, na svom Facebook profilu pozvala je sve vjernike da se mole za nju i za novu Vladu. “Dragi prijatelji, ima vas puno koji ste mi uputili čestitke, makar je tek sutra glasovanje u Saboru. Svima od srca zahvaljujem, a one koji su vjernici molim da se mole za mene i za cijelu vladu neka nas Duh sv. prosvjetli da radimo samo na slavu Bozju”, napisala je Juretić.
Upitana za komentar te objave, Juretić kaže: “Jedino nas Božja snaga i pomoć mogu izvući iz sveg. Naravno, uz naš trud, ali sigurno da sami ne možemo”.

Blagoslov javnih prostora
Upitana je li joj problematično da se blagoslivljaju ministarstva, odgovorila je: “Ne vidim zašto se ne bi ministarstva blagoslivljala. Svi javni prostori se mogu blagoslivljati”.
“Vlada je za sve građane. To nema veze jedno s drugim”, odbacila je slutnje kako će Crkva imati utjecaja na političke odluke Vlade.
Juretić je objasnila gdje će Vlada pronaći 1.000 eura za svako novorođeno dijete, što je bilo jedno od važnijih predizbornih obećanja HDZ-a. “Mi smo upravo na izradi proračuna, nadam se da ćemo uspjeti do sljedećeg tjedna iznaći pozicije iz kojih će se ta mjera moći ostvarivati”, kazala je ministrica socijalne politike i mladih.

Izbjegla odgovor na pitanje o abortusu
Na pitanje što misli o abortusu, medicinski potpomognutoj oplodnji i životnom partnerstvu, Juretić je ostala suzdržana od komentara. “To su svjetonazorska pitanja i to nam nisu prioriteti. Ne bih sada o tome, o tome ćemo poslije”, dodala je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a di je tema..pionirka 2016-02-06 09:16
po meni,ona nije ništa pogrešno rekla ili napravila,i s obzirom na biografiju mi se čini dobrim izborom za ministricu..
u svakom slučaju boljim nego neki drugi ministri..
npr.efendijin fan..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Biskup se ne slažeAgent WD 40 2016-02-06 09:58
Citat pionirka:
po meni,ona nije ništa pogrešno rekla ili napravila,i s obzirom na biografiju mi se čini dobrim izborom za ministricu..
Rekla je da nam samo Bog može pomoći. Ali ... U Božju pomoć, kad je o vođenju države riječ, ne uzdaju se previše čak ni na Kaptolu.
– Nije dovoljno moliti, treba zasukati rukave, poručio je dubrovački biskup msgr. Mato Uzinić, komentirajući na naš upit izjavu ministrice Juretić.
– Slažem se s njom da mi moramo moliti Boga jer bez toga teško možemo išta, ali sam isto tako svjestan toga, kao što ste i vi, da to nije dovoljno nego da mi moramo zasukati rukave. Ako budemo samo molili, a ne budemo ništa radili, nećemo napraviti ništa – ustvrdio je biskup Uzinić, za kojeg je Božja pomoć jednako važna kao i kvalitetan sastav Vlade.
– Kao vjernik mogu reći da se možemo truditi koliko god hoćemo, ali ne dozovemo li Boga upomoć, opet ćemo malo napraviti. Potrebno je i jedno i drugo, zaključio je Uzinić na konferenciji za novinare u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK).(Novi list)Citat:
u svakom slučaju boljim nego neki drugi ministri.. npr.efendijin fan..
I fan SS handžar divizije. Možda ćemo uskoro imati ovo u metropoli svih Hrvata:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ..to s Bogom..pionirka 2016-02-06 10:20
više shvaćam kao placebo efekt..
ako će joj sveta voda pomoći da bolje radi svoj posao,neka škropi..dok to ne postavi kao imperativ u ovoj,još,sekula rnoj državi..
u konačnici,boja mačke crna ili siva..važno da lovi miševe..
a na slici je predmet rada povjesničara u kojem on,inače, žali za srušenim minaretima,ne spominjući da su oni naknadno,silom dodani mestrovićevom paviljonu..u određenom povijesnom trenutku trojedinstva..m uslimana,bošnja ka i hrvata,ma šta god to značilo..
meni bi osobno bilo puno draže da je njegova kvalifikacija za ministra bio povjesničarski rad o npr Dijani Budisavljević,ž eni koja je spasila 10 000 djece,a kojoj čija je uloga namjerno prešućena od strane pobjednika(em Austrijanka,em buržujka)..
mislim šindler je za puno manje dobio mjesto u povjesti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Mišljenje strukeDODO 2016-02-06 18:13
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Sprdačina zvana hrvatska vladakarambol 2016-02-27 14:44
Ako je netko pomislio da kadrovska politika ove Vlade ne može biti šokantnija, neka pogleda slučaj Roberta Pauletića. Zamjenika ministra turizma koji je javno huškao protiv srpskih turista na hrvatskom Jadranu.
Ponekad je sve lakše podnijeti ako zamislite da ste upali u skeč.
Gdje vam se svi oni čudni likovi ne čine stvarnim, a gluposti i paradoksi kojima ste svakodnevno izloženi sliče tek na karikaturu koja vam pomaže da se sa svime lakše nosite.
Kad više naprosto znate kako biste na sve to reagirali.
Kao, primjerice, na imenovanje Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma.
Još da nije riječ o turizmu, možda bi to i bilo podnošljivo.
Ali postaviti na poziciju drugog čovjeka hrvatskog turizma osobu koja se pohvalila da je napustila hotel zato što su u njemu bili Srbi, a Japancima poručio "mrš nazad u Kinu", ne može biti ništa drugo nego obična sprdačina.
Ni čuđenje ni zgražanje tu više ne pomažu.
Glavni kadrovik Judith Reisman
Pa ako već mjesec dana gledamo paradu s traženjem barem jednog ministra branitelja koji nije "u prekršaju", ako nas već uvjeravaju da ministar ne mora imati diplomu ili ako je ima onda može biti plagirana, ako već premijer ne zna dobro hrvatski, ako već po biografijama ministara i njihovih zamjenika zaključujemo da ih je birala Judith Reisman (odnosno Željka Markić), onda je imenovanje Pauletića bila ona točka na kojoj smo shvatili kako je besmisao u ovoj Vladi promoviran u normu.
I da je sve ovo jedan veliki socijalni eksperiment.
Robert Pauletić je 2008. godine u Slobodnoj Dalmaciji objavio tekst "Lepi naši su se vratili", u kojem je bez imalo ustezanja opisao svoju svađu sa srpskim turistima u hotelu kojeg je vodio jedan, kako je posebno naglasio, "purger (!)" i kojeg je zbog tih "škovaca koje provociraju usrid Hrvatske" i "formiraju jedan SAO stol" napustio tri dana ranije.
Godinu dana nakon toga ondašnji ministar turizma Damir Bajs posjetio je turistički sajam u Beogradu i tamo uvjeravao turiste iz Srbije kako mogu bez straha doći na ljetovanje u Hrvatsku. "Srbi dođite, nećemo vas bacati u more", poručivao je Bajs kojem je društvo pravio i tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.
I eto, sada će taj isti Pauletić koji je javno vrijeđao i gadio srpske turiste koji su se usudili doći hrvatsko more, sjediti u Karamarkovoj vladi.
Nažalost, to čak nije sve.
"Japanci, mrš u Kinu!"
Taj isti Pauletić je na svom Facebook profilu nedavno objavio i fotografiju japanskog turista u Splitu s pratećim tekstom: "Banzai! U Splitu sve vrvi od Japanaca!. Ova Japanka koju san snimija ispred Svetog Duje valjda misli da smo svi mi bolesni od gube - stavila je nešto ja plinsku masku. Ajde jebi mater japansku! Kako bi pisalo na onom grafitu: Japanci, mrš nazad u Kinu".
On će sad biti drugi čovjek hrvatskog turizma.
Turizma bez Srba, bez Japanaca, a možda i bez "purgera" koji vode hotele.
Danas se Pauletić pravda kako je 2008. godine opisivao svoj problem s primitivcima, a ne sa Srbima, ali time neće uvjeriti nikoga tko je pročitao njegov sporni članak. Ili makar one najsočnije dijelove. Niti će ikoga uvjeriti da je Srbe i Japance vrijeđao Pauletić "humorist", a ne Pauletić "novinar".
Koliko god bi se to dobro uklopilo u ovaj skeč zvan hrvatska Vlada.
Bog i Srbi
I kao što ministar znanosti još uvijek drži otvorenom opciju Boga kao nadomjestka evoluciji, a zamjenik mu se hvali kako je njegova vizija braka i obitelji "plod vjere u Božju riječ", tako sada imamo zamjenika ministra turizma koji javno huška protiv stranih turista.
Zvuči nevjerojatno. A opet, toliko logično. Teško je, naime, oteti se dojmu da je upravo to bila glavna preporuka za Pauletićevo imenovanje u ovu Vladu.
Vladu u kojoj prednost očito imaju ljudi puno djece, članovi katoličkih udruga, ljudi kojima je biskup krstio barem jedno dijete, ljudi koji se uzdaju u Božju pomoć ili koji sumnjaju u evoluciju ili veličaju ustaše ili pak ljudi koji su imali makar jedan šovinistički ili nacionalistički ispad.
Ili makar jednu lažnu adresu. Ili makar jedan prepisani diplomski... Nastavite niz.
Robert Pauletić, njemu za utjehu, nije iznimka koja upada u oči već pravilo koje se čvrsto poštuje.
A nas može utješiti činjenica da smo dobili jednu stručnu i reformsku Vladu. Gdje se umjesto stručnosti gleda svjetonazor, a pod reforme prodaje kulturna revolucija. Revolucija koja teče.

24sata.hr/.../... - 24sata.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Graziehranitelj tuljana 2016-02-27 16:09
Jako lijepo od vas da se trudite stavljati cijele članke na ovaj portal, s najpopularnijih medija koje su do sada i onako vidjeli svi koji imaju internet-vezu.

Hvala vam od srca!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # smećeprofesor 2016-02-27 19:03
Citat hranitelj tuljana:
Jako lijepo od vas da se trudite stavljati cijele članke na ovaj portal, s najpopularnijih medija koje su do sada i onako vidjeli svi koji imaju internet-vezu.Hvala vam od srca!
ne čitam 24sata, a ovaj članak nisam pročitao ni tu ni tamo, ali ako ti kažeš da je to jedan od najpopularbijih medija, onda je to valjda istina
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Svakim danom sve više napredujemoAferim 2016-04-14 18:24
Hajde ljudi malo se i nasmijte. Zabaviće vas jedna nova mjera domoljubne socijalne politike.
vijesti.rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...
   
 • Vrijedilo je ...

  s.d. 22.01.2022 13:12
  Treba imat želudac
  A tko ne bi zavidio liku koji dokazano ima želudac da se uvuče u guzicu svim režimima.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:01
  Nema prodaje
  Jesu li sve prodali ili ima još toga za prodati?? ------------------------- A šta je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 11:33
  Podjele nisu nestale
  Njezin posilni je još gori. Na njegovom fejsu je još uvijek objava Ane Kučić od 30.svibnja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Perokojitestero 22.01.2022 10:56
  Sukob interesa
  Zanimljivo je kako ste se uhvatili Volarica jer vas očito zulja pa mu sada razvlačite i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 09:57
  Mandati rasprodaje
  Anu Kučić je u politiku uveo Kapeli kad ju je skupa s Petro Mašće i Ivanom Fabijanićem ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 07:41
  .
  Vuk dlaku mijenja ćud nikad.
   
 • Vrijedilo je ...

  . 22.01.2022 06:38
  .
  Onaj kojega Volarić kritizira sigurno se nalazi na pravome putu.
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 21.01.2022 21:35
  Naslov komentara
  Dakle, prema Vašim riečima, Ilovčani za vrijeme tzv. Jugoslavije življahu u "kamenom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  . 21.01.2022 21:04
  .
  Ima li cjepivo protiv ovo dvoje?
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 21.01.2022 15:30
  ......
  Ilovčani neka krenu sa kopanje tunela to im neće nitko zabraniti
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 21.01.2022 15:14
  Tako kaže Ana
  A Ilovčani uplovili u novo kameno doba 2022.
   
 • Vrijedilo je ...

  A 21.01.2022 14:53
  Ranković
  Mi ćemo dobiti prvi podvodni tunel u Osorskom kanalu
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 14:42
  ....
  Dnevno hr. Hrvatska će dobiti prvi podvodni tunel Šolta-Brač.50mi ljona eura. A mi rampu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 21.01.2022 13:18
  ...
  možda i ona radi od kuće? :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 21.01.2022 10:47
  Estradni nastup i gluma
  Poziranje je njen pravi poziv i njena kvalifikacija. Šta misliš koliko treba vježbati za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 10:24
  Lošinj usluge i protuusluge doo
  Kad shvatiš kako je Volarićeva kćerka ubačena u gradsko vijeće shvatićeš i kako je njezin muž ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 21.01.2022 09:04
  Nema vzije
  Umjesto da slijede primjer Ilovika da daju Susku i Unijama po jedan brzi brodić.Koj bi ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 21.01.2022 08:58
  Ukazanje
  Ovih dana se nakratko ukazala na ulazu u gradsku kuću. Priča se da ju je probudio USKOK.
   
 • Vrijedilo je ...

  Zz 21.01.2022 08:03
  Hibernacija
  Izgleda da spava zimski san. Na fejsu koji je uredno održavala već dva tjedna zaziva ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol: