Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

majicapKad je netko predugo na vlasti učinit će sve da na njoj i ostane. Vlast mu se toliko osladi da stvori nezajažljivu pohlepu za moći, ali potakne i strah od pada i dolaska na vlast drugih koji bi mogli otkriti neugodne tajne njihove vladavine. U Gradu Malom Lošinju predugo su većinu u predstavničkom tijelu Gradskom vijeću činile koalicije okupljene oko HDZ-a da vlast ne bi bila inficirana nizom negativnosti, a na čelnom mjestu izvršne vlasti trenutno je osoba koja je u vrhu te vlasti već 12 godina. Ponovnu kandidaturu za gradonačelnicu po isteku sadašnjeg mandata najavila je prije više od pola godine čavrljajući s jednim komičarom u TV emisiji „Đir", a sada vodi kampanju za osvajanje čelnog mjesta u gradskoj organizaciji HDZ-a kako bi si osigurala kandidaturu za reizbor na položaj gradonačelnice. Dogodilo se da – za sada – ima čak dvije konkurentice za tu funkciju, što je više pokazatelj nezadovoljstva u stranci nego ambicija kandidatkinja 

Urednik portala Otoci.net je kandidatkinje za predsjednicu Gradskog odbora HDZ Mali Lošinj uspio navesti da odgovore na niz istih pitanja. Njihove odgovore koji pružaju uvid u stanje i odnose u članstvom najbrojnijoj lošinjskoj stranci objavio je pod naslovom Što stranačkim kolegama najavljuju tri kandidatkinje?.

Odgovorima na pitanje što ih je motiviralo za kandidaturu za predsjednicu lošinjskog HDZ-a Ružica Baumgarten i Silvija Kocijan pokazuju da su okrenute rješavanju pitanja unaprjeđenja djelovanja stranke. Baumgarten zbog zabrinutosti sadašnjim stanjem u stranci, a Kocijan zbog prilike da demokratizacija stranke prema načelu jedan član – jedan glas omogući nužne promjene u njenom vođenju. No Ana Kučić je stanjem u stranci (pre)zadovoljna. Pitanje o motivima da se kandidira iskoristila je za dug promotivni govor o dvanaest godina obnašanja javne dužnosti, prvo kao član poglavarstva, nakon toga kao dogradonačelnica, a zadnjih godina kao gradonačelnica Grada Malog Lošinja te da je za vrijeme svoga mandata sa svojim suradnicima započela brojne projekte kojima je cilj „poboljšanje kvalitete života svih naših sugrađana". Ustvrdila je da su neke projekte – ne navodeći ni jedan – uspješno priveli kraju, da su mnogi još u tijeku, te da „puno ideja još čeka svoju realizaciju." Na ono o čemu je upitana, a to je motiv za kandidiranje, odgovorila je samo da želi biti predsjednica lošinjskog HDZ-a jer u stranci ima podršku brojnih članova i da joj to daje snagu da u djelo provodi projekte koji će donijeti boljitak svim građanima.

Na pitanje što misle da ih izdvaja u odnosu na ostale dvije kandidatkinje Baumgarten diplomatski odgovara da tu nema velikih razlika jer sve tri žele najbolje za stranku, otok i Grad, ali da je stvar u nijansama pri čemu ona insistira na timskoj sintezi, punoj transparentnosti i vidljivosti lokalnih politika u koje se kroz cijeli mandat moraju uključivati građani. Smatra da fokus mora biti na EU-fondovima iz kojih ništa nije majicapostvareno što znači da nedostaju projekti i struka. Kocijan je naglasila da u ove izbore ide sama, a ne kao vođa nekog tima jer ne kandidiraju se timovi. Izbori su za pojedine stranačke funkcije pa se ona kandidira za funkciju predsjednika uz napomenu da smatra kako cijeli ogranak odnosno svi članovi HDZ-a trebaju biti dio tima. I ovo pitanje Kučić je iskoristila za samopromociju odgovorivši da je njen program je javan već četiri godine, da iza nje stoje djela, ne obećanja i da je puno kvalitetnih projekata već realizirala uz podršku svojih suradnika. Pa je navela da su uredili „naše ulice i plaže", gradili gradske stanove i rješavali stambena pitanja, gradili osnovnu infrastrukturu poput voodoopskrbe i kanalizacije naših malih otoka i naselja, sanirali i gradili rive, obalne zidove i trgove, ulagali u odgoj, obrazovanje i zdravstvo te brinuli o najosjetljivijima. Naglasila je da njen posao nije završen i da je čeka „dovršetak dugotrajnog procesa do konačnog povezivanja Malog i Velog Lošinja novom cestom, dugoočekivana pomorska linija Lošinja s Dalmacijom iz buduće luke Mrtvaška do koje će nas voditi nova prometnica, solarna elektrana na Ustrinama, čitav niz šetnica i biciklističkih staza koje će pratiti naš veliki infrastrukturni projekt aglomeracija, nastavak stanogradnje te novi projekt vatrogasnog centra i doma zdravlja...", premda su to mahom tuđi, a ne njezini projekti. Ukratko, na postavljeno pitanje što misli da je izdvaja u odnosu na ostale dvije kandidatkinje nije odgovorila, no na kraju je hvalisavo ustvrdila da može još mnogo toga ponuditi Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Gradu Malom Lošinju, uz dodatak da sve to „prepoznaju članovi stranke, ali i svi naši sugrađani". Očito je da je baš ta spremnost na samohvalu ono što ju izdvaja u odnosu na ostale dvije kandidatkinje.

Na pitanje od kojih članova Gradskog vijeća očekuje podršku Baumgarten je resko odgovorila da ne očekuje potporu od članova Gradskog vijeća, nego većinsku potporu članica i članova Hrvatske demokratske zajednice i da joj je jedino ona važna. Očekuje demokratsko natjecanje te poslije izbora dogovor s vijećnicima o uspješnijom privođenju kraju ovog mandata i zajedničku pripremu lokalnih izbora u svibnju 2021. Kocijan podršku očekuje od članova HDZ-a koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem stranke i koji će na biračkom mjestu odlučivati slobodnom voljom, a ne pod utjecajem moralnih ucjena ili praznih obećanja. Očekuje glasove onih članova koji žele sudjelovati u radu i doprinositi stranci. A Kučić pak očekuje podršku svih HDZ-ovih vijećnika zato što su zajedno izabrani 2017. godine. „Stajali smo jedni uz druge tada, stojimo i danas", odgovara Kučić i dodaje kako podršku očekuje i od svih ostalih gradskih vijećnika. Nije objasnila kako se podrška vijećnika IDS-a, HNS-a, SDP-a, PGS-a i nezavisnih vijećnika može preliti u glasove za izbor predsjednika GO HDZ-a. Odgovor na ovo pitanje zaključuje teatralnom izjavom čiji sadržaj nema puno veze s pitanjem: „Moj rad je usmjeren prema dobrobiti naše zajednice i svih građana Maloga Lošinja, što je, vjerujem, zajednički cilj svih članova Gradskoga vijeća

Vođenje HDZ-a u proteklih 20 godina predsjednikovanja Ante Nedića Baumgarten ocjenjuje pozitivno, ali smatra da je njegovo odustajanje od kandidature za predsjednika logično jer je dao maksimum. Kocijan smatra da je uljuljkan dugogodišnjom pozicijom na vlasti u gradu zanemario i zapustio stranački rad, a Kučić ga pak neumjereno hvali kao zaslužnog što HDZ u Malom Lošinju dovršava svoj četvrti mandat.

Na pitanje dobije li ove izbore, hoće li biti kandidatkinja za gradonačelnicu na izborima dogodine Baumgarten podsjeća da je u HDZ-u usvojen princip da je poštovanje procedura i zajedništvo temelj funkcioniranja stranke i da toga danas na Lošinju nedostaje. Kao predsjednica Odbora gradske organizacije inzistirati će da tijela stranke provedu široku raspravu unutar stranke o kadrovskim rješenjima iz koje će se iznjedriti najbolji kandidati i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće, a Kocijan kratko odgovara „O tome će odlučiti članovi stranke." Kučić pak odgovara kako je za očekivati da kada bude izabrana za predsjednicu lošinjskog HDZ-a da se kandidira i za još jedan gradonačelnički mandat. Očito je da svoj izbor smatra neminovnim već i stoga što nije rekla što će ako ne bude izabrana za predsjednicu. „Naši članovi od mene to očekuju", kaže Kučić i dodaje „Kako sam rekla, smatram moj posao nije završen."

Na pitanje koje stranke i/ili neovisne liste vidi kao koalicijske partnere na lokalnim izborima odgovara da je o tome još rano govoriti, jer se prvo mora pospremiti stvari u svom dvorištu, konstituirati Odbor gradske organizacije, stručna povjerenstva za izradu Izbornog programa, imenovati Izborni stožer, koji će u konačnici zajedno s Odborom gradske organizacije odlučivati i o mogućim koalicijskim partnerima. Kaže da će u svakom slučaju HDZ biti otvoren za sve opcije kojima je dobrobit građana Malog Lošinja na prvom mjestu. Kocijan partnere vidi u ideološki srodnim i bliskim te programski podudarnim strankama, dakle strankama desno od centra kao i s nezavisnim listama koje će imati podudarne programe i ideje. Za razliku od njih Kučić odgovara da HDZ nikada nije bio isključiva stranka i da su svi „koji žele dobro Gradu i rade u interesu građana Maloga Lošinja" više nego dobrodošli. Dodala je da se do sada najviše surađivalo sa strankama sličnih svjetonazora. Time je dezavuirala tvrdnju višegodišnjeg predsjednika Ante Nedića da lokalno ne surađuju toliko političke stranke, koliko ljudi, te da je lošinjski HSS unatoč ideološkoj nepodudarnosti s lošinjskim HDZ-om već dugo godina u koaliciji. No i Kučić očito računa na koaliciju ljudi, a ne stranaka, jer kaže „no što nas se više okupi, lakše ćemo ostvariti naše ciljeve i programe".

Najkraći sažetak ovog „preslušavanja" kandidatkinja za predsjednicu GO HDZ Mali Lošinj bio bi da su Ružica Baumgarten i Silvija Kocijan nezadovoljne sadašnjim radom i odnosima u gradskoj organizaciji, dok je Ana Kučić vrlo zadovoljna. No dok Ani Kučić predsjedanje treba radi vlastite karijere, Ružici Baumgarten i Silviji Kocijan treba radi uspješnosti same organizacije.

U nedjelju 22. studenog članovi i članice lošinjskog HDZ moći će i sami „preslušati" ove tri kandidatkinje. Njihov izbor vodstva pokazat će kako je na njihove stavove utjecao nedavni autogol cjelokupne gradske vlasti s kandidatkinjom za predsjednicu Anom Kučić na čelu objavom pa poništenjem liste za dodjelu gradskih stanova u najam, ali i davnašnja predizborna objava Ane Kučić pod etiketama stranaka koje su je podržale da Lošinj je, i mora ostati prvi od 1000 otoka. Osvrnu li se oko sebe primijetit će da Lošinj nije bio pa nije ni ostao, a pod sadašnjom vlasti nije ni postao prvi u urbanističkim rješenjima, poljoprivredi i ribarstvu, znanju i brizi za djecu, brizi za starije, u turizmu i ostalom navedenom u predizbornoj brošuri. Zapazit će da je protekle tri i pol godine kandidatkinja na funkciji gradonačelnice potrošila na promotivne medijske istupe i podmetanje sponzoriranih reklamnih tekstova u formi novinarskih napisa, a komunikaciju s građanima i članstvom HDZ-a svela na korištenje Facebooka kao oruđa masovnog zaglupljivanja prikupljanjem mahom ulizičkim lajkovima.

Komentari: 

120 # Telegram.hrVM 2020-11-20 09:48
Gradonačelnica Malog Lošinja osvanula na naslovnici Telegrama, rame uz rame sa novoizabranim predsjednikom SAD, Joe Bidenom.
Hoće li joj to biti vjetar u leđa za pobjedu na skorim lokalnim stranačkim izborima?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ZAŠTO BAŠ SADA :lol:Behar 2020-11-20 10:14
Citat VM:
Gradonačelnica Malog Lošinja osvanula na naslovnici Telegrama, rame uz rame sa novoizabranim predsjednikom SAD, Joe Bidenom.
Hoće li joj to biti vjetar u leđa za pobjedu na skorim lokalnim stranačkim izborima?
Vjerojatno će se zgražati i pitati "ZAŠTO BAŠ SADA" kao za raspravu o zagađenju luke. :lol:

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Zastara???ježinac 2020-11-20 11:29
"Dio dugovanja, kako nam je i sama gradonačelnica potvrdila, datira još iz 2016., a do danas ga njezina uprava nije pokušala prisilno naplatiti, niti je s tvrtkom svoje obitelji Y/C Marina raskinula ugovor o najmu gradskih prostora na elitnoj lokaciji na malološinjskoj rivi."
Ovo je opasna stvar, jer je grad jako oštećen. Ispada da je poslije odlaska Cappellija nastao potpuni kaos.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Reorganizacija uprave po savjetu psihologagost 2020-11-20 13:27
Citat ježinac:
"Dio dugovanja, kako nam je i sama gradonačelnica potvrdila, datira još iz 2016., a do danas ga njezina uprava nije pokušala prisilno naplatiti, niti je s tvrtkom svoje obitelji Y/C Marina raskinula ugovor o najmu gradskih prostora na elitnoj lokaciji na malološinjskoj rivi."
Ovo je opasna stvar, jer je grad jako oštećen. Ispada da je poslije odlaska Cappellija nastao potpuni kaos.
Kučićka se usudila napraviti što Kapeli nije. Reorganizirala je gradsku upravu na način da je ukinula odjele, a s tim se riješila i tri pročelnica te zaposlila jednog pročelnika tzv. Jedinstvenog upravnog odjela. Reorganizaciju je provela uz potporu vijećnika vladajuće koalicije i lojalnog dijela "oporbe" ali nitko nije pitao koliko je novaca iz gradkse kase spržila na plaćanje stručnjaka koji su joj dali alibi za ovaj eksperiment. Purić je tada pisao na otoci.net da je Kučićka rekla kako je ovo bilo najavljeno u predizbornom programu i da potrebu za time osnažuje i to što su ostale stranke, koje su sudjelovale u lokalnim izborima, navele da žele unaprijediti učinkovitost javne uprave. Otrcanu predizbornu frazu o učinkovitosti javne uprave koriste sve stranke kao mantru, a kad dođu na vlast uhljebljuju svoje klijente. No Ana Kučić se poslužila gradskom kasom da dobije stručnu potvrdu da je uklanjanje pročelnica od interesa za Grad. Zato je kako je rekla angažirala stručnjake - pravnike i psihologe koji su otkrili da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom " O tome što je Gradu i građanima donijela ta drastična reorganizacija vidi se iz mnoštva primjera navedenih i opisanih na ovoj stranici, a sada i na portalu Telegram.hr.
Telegram doznaje: Tvrtka obitelji gradonačelnice duguje Malom Lošinju stotine tisuća kuna. Godinama ih ne ovršuju
HDZ-ova gradonačelnica Telegramu je pokušala objasniti da to nije problem. Jer, kaže, ima tvrtki koje duguju i puno više

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kako je slomljena kičma stranciToxic 2020-11-20 13:43
Istine radi treba spomenuti da pristanak za psihoterapiju micanjem tri pročelnice nije baš lako dobila od HDZ-a i koalicijskih partnera. Glasovi su bili podijeljeni, a onda je krenula akcija mrkva i batina od člana do člana, pa je na kraju ipak dobila pristanak. Insajderi u lošinjskom HDZ kažu da je tada započela s lomljenjem kičme stranci koja ju je prvo uvela u Poglavarstvo, a zatim dva puta u fotelju dogradonačelnic e i konačno gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Rezervni put Ane KučićRebus 2020-11-20 14:27
Citat gost:
Ana Kučić se poslužila gradskom kasom da dobije stručnu potvrdu da je uklanjanje pročelnica od interesa za Grad.
Uklanjanje dvije pročelnice iz političkih i svojih psiholoških razloga (jedna joj nije smetala, ali ju je ipak maknula) i zapošljavanje politički bezlične osobe za pročelnika ostavilo je u stranci dojam da gradonačelnica zapošljavala osobe koje su bliske njoj, a ne i HDZ-u. To se tumačilo da si gradi svoj put neovisno o HDZ-u. Takvo njezino ponašanje je opravdavao i u krugovima HDZ-a promicao upravo njen zamjenik i predsjednik GO HDZ, znajući da je i on u samoj stranci mnogo članova svojim praznim obećanjima ostavio na cjedilu. A da li si je gradila rezervni put neovisno od HDZ-a vidjet će se ako ne bude izabrana za predsjednicu GO :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
83 # HraniteljTuljana 2020-11-20 15:13
Zločin je što je pročelnica propustila uknjižiti Gradsku vijećnicu u bivšoj pomirskoj školi i tu su oštećeni poreznu obveznici a ona, kao nisam ja kriva
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pucanj u preznoČmarčić 2020-11-20 16:18
Šta nije za organizaciju gradske uprave glavna i odgovorna naša lijepa gradonačelnica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # GukniGolube 2020-11-20 16:52
Citat Tuljana:
Zločin je što je pročelnica propustila uknjižiti Gradsku vijećnicu u bivšoj pomirskoj školi i tu su oštećeni poreznu obveznici
Taj novac za koji su "oštećeni porezni obveznici" nije ispario, nestao, izgorio. On je sjeo na neki račun. Čiji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Dugovi hraniteljaJedač hranitelja tuljana 2020-11-20 17:38
Hranitelju tuljana, da li našu gradonačelnicu brane isti oni koji ne plaćaju Gradu stanarinu i dječji vrtić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Dokad, rode...hranitelj tuljana 2020-11-20 21:44
Citat Jedač hranitelja tuljana:
Hranitelju tuljana, da li našu gradonačelnicu brane isti oni koji ne plaćaju Gradu stanarinu i dječji vrtić?
Ostavite me na miru. Ja nisam član Hadezea. Meni je potpuno svejedno tko će pobijediti. Ne uvlačite me u svoje međusobne obračune frakcija. JA O SVIMA VAMA MISLIM ISTO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # lošinjska hobotnica ispod peke?Greta 2020-11-20 11:50
POPIS NAJVEĆIH DUŽNIKA MALOG LOŠINJA
A onda je uslijedio novi neočekivani dio odgovora. Ne navodeći o kojim se točno dužnicima radi gradonačelnica je, valjda pokušavši opravdati dugove tvrtke svoje obitelji, navela da i prema drugim firmama grad ima potraživanja.

Tako nam je napisala nekoliko najvećih iznosa dugovanja koje precizno prenosimo: 4.557.109,05 kuna, 1.160.667,65 kuna, 971.300,14 kune, 941.352,42 kune, 738.431,43 kune, 697.149,88 kuna, 689.720,54 kune… Samo to, kada se zbroji, prelazi 9,7 milijuna kuna. S iznosom koji duguje tvrtka Y/C Marina dolazi se do 10 milijuna kuna dugova gradskom budžetu.


Pozivajući se na druge puno veće nenaplaćene dugove, pokušava opravdati sebe i svoju obitelj? Stoga bi bilo zanimljivo saznati koji su to veliki dužnici u milosti gradonačelnice, koliko dugo i radi čega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # IzdržiNovinarstvo 2020-11-20 14:46
Jedini portal na otoku iza kojeg ne stoje interesne skupine izvijestio je o ovom slučaju i o još dosta toga. Napadan zbog svoje nepokolebive nepristranosti od svih koji se vode partikularnim i terenima, često maskiranim interesom za opće dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # whateverID 2020-11-20 15:21
Citat Novinarstvo:
Jedini portal na otoku iza kojeg ne stoje interesne skupine izvijestio je o ovom slučaju i o još dosta toga. Napadan zbog svoje nepokolebive nepristranosti od svih koji se vode partikularnim i terenima, često maskiranim interesom za opće dobro.
Izvjestio ili samo prenio/prepisao sa Telegram.hr?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kao da su blizanciČeper 2020-11-20 17:43
Citat ID:
Citat Novinarstvo:
Jedini portal na otoku iza kojeg ne stoje interesne skupine izvijestio je o ovom slučaju i o još dosta toga. Napadan zbog svoje nepokolebive nepristranosti od svih koji se vode partikularnim i terenima, često maskiranim interesom za opće dobro.
Izvjestio ili samo prenio/prepisao sa Telegram.hr?
Glas otoka i gradonačelnica si po jednoj osobini sliče ko jaje jajetu. Imaju nezatomljiv nagon za samoreklamu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # VidulićevićIvan 2020-11-20 15:27
Ovo je žuta štampa koja iznosi neprovjere podatke i laprdanja svakog tko se sjeti. Jedini pravi koji ima muda je Arsen i Bojana koji se potpisuju a ostali lupetaju i puni govora mržnje iznose neistine. Međutim u ovom gradu sve se zna i znade se tko druka za koga, a to su jadnici bez kičme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sindikalizam gradonačelniceJuki 2020-11-20 14:35
Priča se po čaršiji da sve tri kandidatkinje kupuju glasove. Nisam hadezejac pa mi niko nije dao ponudu, ali znam da je gradonačelnica to već radila u svezi sindikata. Nije joj se sviđalo sklapanje kolektivnog ugovora djelatnika Grada pa je svoje pouzdanike lansirala na upis u sindikat da preglasaju one koji su bili za ugovor. Ne znam kakav je bio ishod tog Aninog sindikalizma :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # Dug postoji, da je bilo propusta, utvrdila bi ih državna revizijaHD 2020-11-20 16:30 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ana bezgrešnaČeper 2020-11-20 17:32
Dama, da oprostite na izrazu, sere. Državna revizija nije nezavisno tijelo kao ni pravosuđe, zdravstvo, Policija i t.d. nego pod kontrolom HDZ-a. I kao što dama kontrolira lošinjski HDZ, tako ima ko kontrolira državnu reviziju i dopušta ili ne dopušta da se dira u HDZ-ove gradonačelnike, ministre i druge dužnosnike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bez računa se ne računaCjepidlaka 2020-11-20 18:04
Citat Čeper:
Dama, da oprostite na izrazu, sere. Državna revizija nije nezavisno tijelo kao ni pravosuđe, zdravstvo, Policija i t.d. nego pod kontrolom HDZ-a. I kao što dama kontrolira lošinjski HDZ, tako ima ko kontrolira državnu reviziju i dopušta ili ne dopušta da se dira u HDZ-ove gradonačelnike, ministre i druge dužnosnike.
Volio bi da državna revizija zatraži račun za ovu majicu i provjeri tko ga je platio.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # humor & kriminalgost 2020-11-20 18:16
Citat Čeper:
Dama, da oprostite na izrazu, sere. Državna revizija nije nezavisno tijelo kao ni pravosuđe, zdravstvo, Policija i t.d. nego pod kontrolom HDZ-a. I kao što dama kontrolira lošinjski HDZ, tako ima ko kontrolira državnu reviziju i dopušta ili ne dopušta da se dira u HDZ-ove gradonačelnike, ministre i druge dužnosnike.
Ova priča sve više sliči na sprdnju iz Njus Bara. U članku napr. piše "Iz ureda gradonačelnice naglasili su kako je tvrtka za koju smo pitali zapravo samo u suvlasništvu jednog njezinog roditelja. To smo provjerili u Sudskom registru. Tamo je navedeno da je vlasnik tvrtke otac gradonačelnice, dok je direktor njezin brat. Niti jednog drugog imena među suvlasnicima nema." A dalje piše "Zanimalo nas je tko je točno potpisao upravni ugovor za dugove obiteljske tvrtke. Iz Grada nam službeno kažu da je to napravio zamjenik gradonačelnice, gospodin Anto Nedić."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # još jedna stativaupravni ugovor 2020-11-21 11:32
Citat gost:
Citat Čeper:
Dama, da oprostite na izrazu, sere. Državna revizija nije nezavisno tijelo kao ni pravosuđe, zdravstvo, Policija i t.d. nego pod kontrolom HDZ-a. I kao što dama kontrolira lošinjski HDZ, tako ima ko kontrolira državnu reviziju i dopušta ili ne dopušta da se dira u HDZ-ove gradonačelnike, ministre i druge dužnosnike.
Ova priča sve više sliči na sprdnju iz Njus Bara. U članku napr. piše "Iz ureda gradonačelnice naglasili su kako je tvrtka za koju smo pitali zapravo samo u suvlasništvu jednog njezinog roditelja. To smo provjerili u Sudskom registru. Tamo je navedeno da je vlasnik tvrtke otac gradonačelnice, dok je direktor njezin brat. Niti jednog drugog imena među suvlasnicima nema." A dalje piše "Zanimalo nas je tko je točno potpisao upravni ugovor za dugove obiteljske tvrtke. Iz Grada nam službeno kažu da je to napravio zamjenik gradonačelnice, gospodin Anto Nedić."
Iz izjave gradonačelnice, a kako je navedeno u novinskom članku, proizlazi da Grad sva dugovanja pokušava naplatiti putem institucije tzv. upravnih ugovora.
Važno je znati da se upravni ugovori sastavljaju samo za dugovanja koja su nastala na temelju izdanog rješenja nadležnog tijela, npr. porezno rješenje.
Za dugovanja koja su nastala na temelju već sklopljenih osnovnih ugovora, npr. ugovor o najmu poslovnog prostora, ugovor o javnoj nabavi i slično, ne sastavlja se upravni ugovor nego se sporovi rješavaju u parničnom postupku pred sudovima opće nadležnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Igra pokušaja i pogreškiFiga 2020-11-21 12:06
A kako bi bilo da zaposli još kojeg pravnika uz ove koje ima? Možda slučajno nabode nekog koji zna ove cake što si napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # autogolSimon 2020-11-21 12:38
Citat Figa:
A kako bi bilo da zaposli još kojeg pravnika uz ove koje ima? Možda slučajno nabode nekog koji zna ove cake što si napisao.
Možda da zaposli još jednog referenta za poreze, koji zna raditi svoj posao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ....@@@ 2020-11-20 18:10
Ma što blažena, prava svetica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # HDZ- +SSaric 2020-11-20 17:38
Nema razlike između Ane,Ružice i Silvije.
Silviju ne smeta sto su uposlili Antonia Badurinu u odgojnom domu kao profesora njemačkog naravno bez natječaja, i sto g.Badurina uredno izostaje sa poslije radi upisane HDZ akademije u Zagrebu!.
Mislim ako moraju birati u HDZ, bolje da je to Ana.
Ružica i Kocijan spadaju pod onaj desni HDZ, gdje samo prilike dobivaju njihovi HDZ ovci, to je ekipa Karamarka i takvih.
Nažalost nas Gari uredno festa u društvu ekipe koja ilegalno eksploatira dalje kamen u artatorama, i gradi kuće bez dozvola.
Mislim da je Ana manja šteta nego ove dvije gospođe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ana za svegost 2020-11-20 17:57
Citat SSaric:
Mislim ako moraju birati u HDZ, bolje da je to Ana.
Ružica i Kocijan spadaju pod onaj desni HDZ, gdje samo prilike dobivaju njihovi HDZ ovci, to je ekipa Karamarka i takvih.
Mislim da je Ana manja šteta nego ove dvije gospođe
Kad bi bilo istina da Ružica i Kocijan spadaju pod onaj desni HDZ, gdje samo prilike dobivaju njihovi HDZ ovci (a nisi dokazao da je to istina) barem bi znali na čemu smo. Sa Anom to ne znamo jer premazana svom mastima potporu traži i ljevo i desno, od crvenih i crnih, a već u prvom mandatu je nanjela nepopravljivu štetu Gradu i građanima. Sjeti se samo zapošljavanja "male Ane", što je sitnica, ali i sramotne liste za najam gradskih stanova što je krupna stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # PutarSSaric 2020-11-20 18:31
Slažem sa Vama za malu Anu.
Ne mislim da Ana nema putra na glavi, opet je ona nasljedila politiku i ekipu od Garija.
Mislim da je još uvijek bolja opcija za glasače HDZ od Silvije i Ružice
Tu su interesni lobiji, Jadranka ,Lošinjska i neki drugi privatnici.
Mislim da nije dobro da HDZ skreće desno.
Iznenadili bi se svi VI moji dragi lošinjani tko sa sve sa kime susrece po Zagrebu, neki direktori, šefovi su stekli pozamasni broj nekretnina,tere na pokretnina.
Znam da im je Ana trn u peti, ne može ona sve kontrolirati, zato se sada izvlači prljavo rublje da je se makne iz HDZ i sa vlasti, da ekipa nastavi drmati gradom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # pošto generalka?NN 2020-11-20 18:47
Citat SSaric:
Znam da im je Ana trn u peti, ne može ona sve kontrolirati, zato se sada izvlači prljavo rublje da je se makne iz HDZ i sa vlasti, da ekipa nastavi drmati gradom
A prljavog rublja u kriminalnoj organizaciji ne manjka, na svakom koraku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # krajSSaric 2020-11-20 19:27
Slažem se sa Vama, mislim da se svi moramo potruditi da na idućim izborima HDZ ne o na vlasti.
Inače nema budućnosti na otoku za nas koji nismo članovi HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # crkvenjačeprljavi veš 2020-11-20 21:36
Citat NN:
Citat SSaric:
Znam da im je Ana trn u peti, ne može ona sve kontrolirati, zato se sada izvlači prljavo rublje da je se makne iz HDZ i sa vlasti, da ekipa nastavi drmati gradom
A prljavog rublja u kriminalnoj organizaciji ne manjka, na svakom koraku.
Podatke o dugovanju, upis kupljene nekretnine u pomorskoj školi, tko je trebao provesti pa naravno pročelnice Ružica i Mirta (ali se pitao Gari) a one su glumile pročelnice. a što da se prljavo rublje o poslovanju muževa Ružice i Mirte objavi kako bi to odjeknulo u maloj sredini javno iako svi znaju što rade...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Tko može biti gori od Ane?gost 2020-11-20 19:18
Ana baš ništa nije napravila da ista ekipa prestane drmati Gradom. A ako ne može sve kontrolirati treba se maknuti i posao prepustiti drugima koji će više raditi a manje pozirati.
I da napomenem, nisi naveo po čemu lošinjski HDZ skreće desno ni zašto bi Ana bila "još uvijek bolja opcija za glasače HDZ od Silvije i Ružice". Ja mislim da nitko ne može biti gori od Ane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # lova je lovaREZIME 2020-11-20 20:36
Ne mislim da Ana nema putra na glavi, opet je ona nasljedila politiku i ekipu od Garija.

PUTRA KOJI JOJ JE OSTAVIO GARI ,

Mislim da je još uvijek bolja opcija za glasače HDZ od Silvije i Ružice

BAR JE DOSAD DONEKLE DOKAZALA DA IMA M.UDA

Tu su interesni lobiji, Jadranka ,Lošinjska i neki drugi privatnici.

SA RUŽICOM STUPA NA TRON I ARHITEKTA BADURINA I NJEGOVA KLIKA, PLAĆENA OD VLASNIKA JADRANKE SA POTPOROM ODVJETNICE ERDEC (ONA JE TU DA SE NAĐE ZBOG NEKRETNINA)

Iznenadili bi se svi VI moji dragi lošinjani tko sa sve sa kime susrece po Zagrebu, neki direktori, šefovi su stekli pozamasni broj nekretnina,tere na pokretnina.
Znam da im je Ana trn u peti, ne može ona sve kontrolirati, zato se sada izvlači prljavo rublje da je se makne iz HDZ i sa vlasti, da ekipa nastavi drmati gradom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Badi to mi radiAnto Anusić 2020-11-20 21:12
Kučićka je javno na jednom skupu izjavila "da nema "Jadranke" ne bi bilo ni Grada Malog Lošinja". Pametnom dosta!!!
Rezime svega je da nema "Jadranke" ona ne bi bila gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # otrcana mantraPopaj 2020-11-20 22:07
Citat Anto Anusić:
Kučićka je javno na jednom skupu izjavila "da nema "Jadranke" ne bi bilo ni Grada Malog Lošinja". Pametnom dosta!!!
Rezime svega je da nema "Jadranke" ona ne bi bila gradonačelnica.
Naravno da bez Jadranke i dopuštenja njene uprave ne bi bila gradonačelnica. A ne treba zaboraviti da je uoči izbora Jadranka platila objavu luksuznog izdanja knjige o 130 godina turizma na Lošinju i 70 godina Jadranke. Pored ostalog u njoj je fotošopirana fotka Ane Kučić s mikrofonom u ruci dok recitira već izlizanu propagandnu mantru Mali Lošinj je mjesto ugodno za življenje i poželjno za odmor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Osmjesi su kamuflaža za samovolju i nehumanostFrost 2020-11-21 09:22
Citat Popaj:
Citat Anto Anusić:
Kučićka je javno na jednom skupu izjavila "da nema "Jadranke" ne bi bilo ni Grada Malog Lošinja". Pametnom dosta!!!
Rezime svega je da nema "Jadranke" ona ne bi bila gradonačelnica.
Naravno da bez Jadranke i dopuštenja njene uprave ne bi bila gradonačelnica. A ne treba zaboraviti da je uoči izbora Jadranka platila objavu luksuznog izdanja knjige o 130 godina turizma na Lošinju i 70 godina Jadranke. Pored ostalog u njoj je fotošopirana fotka Ane Kučić s mikrofonom u ruci dok recitira već izlizanu propagandnu mantru Mali Lošinj je mjesto ugodno za življenje i poželjno za odmor.
Gradonačelnica svako malo kaže da je Lošinj mjesto ugodno za življenje, a raspored terasa je samovoljno, bez Policije proglasila sigurnosnim pitanjem da bi jednoj obitelji zabranila korištenje javne površine ispred lokala u njihovom vlasništvu. Rođacima u susjednom lokalu je dopustila rad što je izazvalo komentare o pogodovanju zbog njezinih privatnih veza s tom obitelji. U povodu tog sramotnog primjera diskriminacije sam napisao komentar "Što skriva gradonačelnica?":
Postupkom prema ovoj nesretnoj obitelji gradonačelnica pokazuje da su njeni ljubazni osmijesi čijim snimcima preplavljuje društvene mreže samo kamuflaža za njenu samovolju i nehumanost. Umjesto za procjene sigurnosnih rizika nadležne Policije gradonačelnica samovoljno procjenjuje da bi dopuštenje obitelji ubojice da koristi gradsku javnu površinu bio sigurnosni rizik. Nije jasno kakav bi to rizik bio kad je ubojica osuđen na višegodišnju kaznu, muški članovi obitelji napustili Lošinj da bi ostale samo žene s djecom. Bez suvislog obrazloženja ovaj čin zbog svoje nehumanosti i čigledne samovolje ostavlja mnogo prostora za razmišljanje o skrivenim motivima gradonačelnice.
volim-losinj.org/prostorni-plan/2911-prostorno-planiranje-kao-privatna-prcija#comment-70852
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # $$$$$ZiP 2020-11-21 10:04
Gradonačelnica im već drugu godinu ne dozvoljava da koriste javnu površinu. Ali ne temeljem policijske procjene sigurnosnog rizika nego se izvlači na navodno mišljenja neke udruge. Nije čudo da se zato priča o micanju konkurencije i da još smeta samo restoran Noštromo


i.imgur.com/K9BfTq3.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Proširenje terasa bez naplategost 2020-11-21 10:32
A na gradskoj stranici još stoji da je gradonačelnica Ana Kučić donijela Odluku po kojoj se korisnicima javnih površina za postavljanje ugostiteljske terase omogućava proširenje ugostiteljskih terasa bez dodatne naplate sukladno prostornim i tehničkim uvjetima koji će se utvrditi na licu mjesta.
„Mogućnost besplatnog proširenja terasa još je jedna od mjera koje donosimo kako bi što više pomogli našim ugostiteljima u prilagođavanju propisanim epidemiološkim mjerama i uvjetima.“ pojašnjava gradonačelnica Ana Kučić.
mali-losinj.hr/.../...
Svi ugostitelji su iskoristili tu pogodnost, a restoran Koralj je onako prazne terase u sezoni bio atrakcija. TZ ga je trebala reklamirati zajedno sa vožnjom sa sirenama.


i.imgur.com/GwXJOtv.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Atrakcijagost 2020-11-21 18:30
Citat gost:
A na gradskoj stranici još stoji da je gradonačelnica Ana Kučić donijela Odluku po kojoj se korisnicima javnih površina za postavljanje ugostiteljske terase omogućava proširenje ugostiteljskih terasa bez dodatne naplate sukladno prostornim i tehničkim uvjetima koji će se utvrditi na licu mjesta.
„Mogućnost besplatnog proširenja terasa još je jedna od mjera koje donosimo kako bi što više pomogli našim ugostiteljima u prilagođavanju propisanim epidemiološkim mjerama i uvjetima.“ pojašnjava gradonačelnica Ana Kučić.
mali-losinj.hr/.../...
Svi ugostitelji su iskoristili tu pogodnost, a restoran Koralj je onako prazne terase u sezoni bio atrakcija. TZ ga je trebala reklamirati zajedno sa vožnjom sa sirenama.


i.imgur.com/GwXJOtv.jpg
Važno je da je kafić članice njenog tima besplatno proširio terasu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Kontrola hadezejacaXXX 2020-11-20 21:18
Citat REZIME:
Mislim da je još uvijek bolja opcija za glasače HDZ od Silvije i Ružice
Ne znam zašto misliš da je bolja opcija jer nisi pojasnio. Ali ako glasači HDZ žele da stranka potpuno izgubi identitet, a oni kao članovi postanu nevažni pijuni izabrat će Anu za predsjednicu. Mislim da ona zapravo iz dna duše mrzi HDZ jer već sada ga je preko Nedića pretvorila u predmet sprdnje među Lošinjanima. Elvis i Andrino uživaju njeno povjerenje kao nijedan hadezejac pa ni Nedić koji joj je koristan jer joj služi radi svojih privatnih interesa. U hadezejce povjerenje nema i zato im se želi nametnuti kao predsjednica da ih kontroliraju Volarić i Magazin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Gradonačelnik iz sjeneRio Grande 2020-11-22 08:53
Citat XXX:
Citat REZIME:
Mislim da je još uvijek bolja opcija za glasače HDZ od Silvije i Ružice
Ne znam zašto misliš da je bolja opcija jer nisi pojasnio. Ali ako glasači HDZ žele da stranka potpuno izgubi identitet, a oni kao članovi postanu nevažni pijuni izabrat će Anu za predsjednicu. Mislim da ona zapravo iz dna duše mrzi HDZ jer već sada ga je preko Nedića pretvorila u predmet sprdnje među Lošinjanima. Elvis i Andrino uživaju njeno povjerenje kao nijedan hadezejac pa ni Nedić koji joj je koristan jer joj služi radi svojih privatnih interesa. U hadezejce povjerenje nema i zato im se želi nametnuti kao predsjednica da ih kontroliraju Volarić i Magazin.
Volarić ima veće ambicije. Preko Nedića je izbacivanjem izabranog Dlake kćer ugurao u gradsko vijeće i isposlovao da ju Ana Kučić uzme u tim za vladanje gradskim HDZ-om. Krajnja ambicija mu je da bude gradonačelnik iz sjene kad Kučićka bude reizabrana za gradonačelnicu. Uz Foto Rio, Auto Rio, Autopraonica Rio i Air Rio imaćemo i GML Rio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # gadljivoLino 2020-11-22 09:53
ono, kad vlastitu djecu šalješ da umjesto tebe obave prljavi posao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # GrandeRio 2020-11-22 10:06
Citat Lino:
ono, kad vlastitu djecu šalješ da umjesto tebe obave prljavi posao
Cijeli će otok biti RIO BRAVO
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # omgRR 2020-11-20 22:35
Citat SSaric:
Ne mislim da Ana nema putra na glavi, opet je ona nasljedila politiku i ekipu od Garija.
Naslijedila je ekipu, a onda je sve rasturila i reorganizirala, ustrojila jedinstveni upravni odjel po svom ćefu.
A kako su to pojedini djelatnici gradske uprave doživjeli vidimo po broju objavljenih afera i količini komentara koje upravo čitamo.
I po iznosu nenaplaćenih dugovanja.
Umjesto da utjera višegodišnje dugove ona sklapa dodatne ugovore sa dužnicima, omg.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Milosrdna pomoć dužnicimaMyAss 2020-11-21 08:07
Citat RR:
Citat SSaric:
Ne mislim da Ana nema putra na glavi, opet je ona nasljedila politiku i ekipu od Garija.
Naslijedila je ekipu, a onda je sve rasturila i reorganizirala, ustrojila jedinstveni upravni odjel po svom ćefu.
A kako su to pojedini djelatnici gradske uprave doživjeli vidimo po broju objavljenih afera i količini komentara koje upravo čitamo.
I po iznosu nenaplaćenih dugovanja.
Umjesto da utjera višegodišnje dugove ona sklapa dodatne ugovore sa dužnicima, omg.
Priopćila je da tim ugovorima milosrdno pomaže, citiram izjavu, "brojnim tvrtkama i obrtima koje imaju sjedište na našem području i koje zbog različitih okolnosti otežano posluju, s ciljem da lakše podmire dugovanja i nastave poslovati." A histerizirala je s govornice u trajanju jedne prosječne sjednice GV kad se grupa vjećnika usudila predložiti sjednicu s njihovim prijedlozima za pomoć u vrijeme kad na Lošinju još nije bilo zaraze koronom. I prisilila svoju većinu u GV da prijedlog nezakonito odbiju. Pa će ju odlukom ministarstva ipak morati održati. Za sada se sve nešto izmotavaju samo da izbjegnu sramotu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # dajmo im da imajuGrađanin 2020-11-21 09:37
Citat MyAss:
Priopćila je da tim ugovorima milosrdno pomaže, citiram izjavu, "brojnim tvrtkama i obrtima koje imaju sjedište na našem području i koje zbog različitih okolnosti otežano posluju, s ciljem da lakše podmire dugovanja i nastave poslovati."
A da mi građani skupimo svaki po 30 kn i podmirimo troškove duga obiteljske firme roditelja gradonačelnice?
Ili da ona sama jednostavno napravi crowdfunding kampanju i u roku od mjesec dana skupi novac za sve privatne poduzetnike koji godinama gradu ne plaćaju najam poslovnog prostora i ostalo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ###Karlo 2020-11-21 10:51
Citat Građanin:

Ili da ona sama jednostavno napravi crowdfunding kampanju i u roku od mjesec dana skupi novac za sve privatne poduzetnike koji godinama gradu ne plaćaju najam poslovnog prostora i ostalo?
Jel to vrijedi i za dugove investitora kojeg je bolje izgubiti nego naći?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # KAD OTOČNI JAGANJCI UTIHNUoOo 2020-11-21 17:16
Citat MyAss:
histerizirala je s govornice u trajanju jedne prosječne sjednice GV kad se grupa vjećnika usudila predložiti sjednicu s njihovim prijedlozima za pomoć u vrijeme kad na Lošinju još nije bilo zaraze koronom. I prisilila svoju većinu u GV da prijedlog nezakonito odbiju.
Ušutkavanje vijećnika je obiteljsko naslijeđe Ane Kučić kao boja kose i očiju i druge nasljedne osobine. Kao što je Ana u ovoj državi ušutkala gradske vijećnik, njezin stric je na sjednici skupštine tadašnje općine Cres Lošinj u bivšoj državi autoritetom sekretara općinskog SUP-a, znači glavnog općinskog milicionera, grubo ušutkao jednog delegata koji se usudio pitati o uvezenoj alohtonoj divljači i usudio se spomenuti nezadovoljstvo ljudi zbog uništavanja usjeva. Pa kad lošinjski jaganjci zauvijek utihnu znat ćete da je to posljedica politike održivog razvoja i njene obitelji. Pri vrhu članka na donjem linku je snimka rasprave na sjednici GV iz koje s vidi s kolikom (ne)ozbiljnosti Ana Kučić pristupa problemu koji prijeti da ovce nestanu s ovih otoka.
KAD OTOČNI JAGANJCI UTIHNU
volim-losinj.org/gospodarstvo/1319-kad-otocni-jaganjci-utihnu#comment-68510
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ima se, može seBubimir 2020-11-20 21:42
Citat gost:
Kad bi bilo istina da Ružica i Kocijan spadaju pod onaj desni HDZ, gdje samo prilike dobivaju njihovi HDZ ovci (a nisi dokazao da je to istina) barem bi znali na čemu smo. Sa Anom to ne znamo jer premazana svom mastima potporu traži i ljevo i desno, od crvenih i crnih
Za potporu crnih se već pobrinula. Purić piše da je knjiga bivšeg Župnika Bozanića na dvjesto stranica izašla u nakladi Grada Malog Lošinja i da ih je djelio na svečanoj sjednici GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ko će komeSvoj svome 2020-11-20 18:06
Citat SSaric:
Nema razlike između Ane,Ružice i Silvije.
Silviju ne smeta sto su uposlili Antonia Badurinu u odgojnom domu kao profesora njemačkog naravno bez natječaja, i sto g.Badurina uredno izostaje sa poslije radi upisane HDZ akademije u Zagrebu!.
Mislim ako moraju birati u HDZ, bolje da je to Ana.
Ružica i Kocijan spadaju pod onaj desni HDZ, gdje samo prilike dobivaju njihovi HDZ ovci, to je ekipa Karamarka i takvih.
Nažalost nas Gari uredno festa u društvu ekipe koja ilegalno eksploatira dalje kamen u artatorama, i gradi kuće bez dozvola.
Mislim da je Ana manja šteta nego ove dvije gospođe
Nije bez natječaja,nego bez stručne spreme.Ali,kao da je to bitno, sad će on to časkom završiti u pauzi doktorata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ......đ, đ, đorđ 2020-11-20 18:27
Citat Svoj svome:
Nije bez natječaja, nego bez stručne spreme.
A koju stručnu spremu ima Mala Ana Kersulic zaposlena na radnom mjestu porezna službenica Grada ML?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # ...Uvijek isti pojedinci 2020-11-20 19:56
Citat đ, đ, đorđ:
Citat Svoj svome:
Nije bez natječaja, nego bez stručne spreme.
A koju stručnu spremu ima Mala Ana Kersulic zaposlena na radnom mjestu porezna službenica Grada ML?
Završila je studij poslovne ekonomije, studij koji sadrži bar jedan obavezan kolegij iz javnih finacija (porezi i slični nameti).
Sad, koliko je naučila kod Rollera na FMTUu ćemo vidit. Valjda bar zna obračuanti plaću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # itdRene 2020-11-20 20:47

Ne znam koliko stručna sprema odgovara uvjetima natječaja, možda može proći.
Iz CVa je jasno da nema godinu dana iskustva na poslovima obračuna poreza.
Obavezni probni rad na poslovima obračuna poreza nije odrađen, obzirom da je raspoređena u ured glasnogovornice odakle se uglavnom fejsala po gradskom i vlastitom profilu.
Nema položen državni stručni ispit i ne znam kako ga misli položiti obzirom na dosadašnje aktivnosti na radnom mjestu, koje nemaju veze sa opisom radnog mjesta na koje je primljena.

Da se razumijemo, za sve ovo nije odgovorna mala Ana, nego velika Ana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Kod Ane sve je estrada i paradazzz 2020-11-20 21:25
Citat Rene:
Da se razumijemo, za sve ovo nije odgovorna mala Ana, nego velika Ana.
Velika Ana ju radnim mjestom bez da mora raditi nagrađuje za oduševljeno predstavljanje na priredbama :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # karma is a bitchZig Zag 2020-11-21 09:59
Citat Svoj svome:
Nije bez natječaja,nego bez stručne spreme.Ali,kao da je to bitno, sad će on to časkom završiti u pauzi doktorata.
Uvijek me fascinirala nevjerovatna slučajnost kako se to uvijek u jednoj istoj stranci okupi zapanjujuće velik broj kriminalaca.
A onda jučer pročitam da stranka navodno ima i svoju akademiju koju pohađa mladež te stranke, pripravnici za prave lopove.
Ne znam što ih tamo sve uče...
Možda prenemaganje i izmotavanje kao početni tečaj?
Predmeti osnovnog tečaja mogli bi biti, kako prenamjeniti poljoprivredno zemljište u građevinsko i pritom dobro zaraditi. Ili kako sakriti/neupisa ti nekretninu u zemljišnu knjigu.
Za napredne članove vjerojatno postoje predmeti, torbarenje po ilegalnim klubovima i kako sakriti novac/mito kod rođaka i prijatelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prirodni talent za prenemaganjedim&magla 2020-11-21 10:17
Citat Zig Zag:
Uvijek me fascinirala nevjerovatna slučajnost kako se to uvijek u jednoj istoj stranci okupi zapanjujuće velik broj kriminalaca.
A onda jučer pročitam da stranka navodno ima i svoju akademiju koju pohađa mladež te stranke, pripravnici za prave lopove.
Ne znam što ih tamo sve uče...
Možda prenemaganje i izmotavanje kao početni tečaj?
Ako nije išla na taj tečaj Ana Kučić je prirodni talent za prenemaganje i izmotavanje. A možda je to od kućnog odgoja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # !!!!Drifter 2020-11-21 12:33
Citat Zig Zag:
Uvijek me fascinirala nevjerovatna slučajnost kako se to uvijek u jednoj istoj stranci okupi zapanjujuće velik broj kriminalaca.
A onda jučer pročitam da stranka navodno ima i svoju akademiju koju pohađa mladež te stranke, pripravnici za prave lopove.
Zanimljiv članak jučer na Otoci.net

A još je zanimljiviji jedan od komentara ispod članka... :lol:


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # pet minuta slaveSar Elamito 2020-11-21 13:22
Ne zalazim inače ovdje, jer se zgražavam ovdašnjim izričajem. /sarkazam
Nije u redu reći da su sve te nsukusne radnje naučili od stranke niti akademije.
Mogu sa stopostotnom sigurnošću uperiti prst u jednu od osoba na slici čiji su roditelji davali mito učiteljima još u osnovnoj školi kak obita osoba mogla upisati željeni smjer u srednjoj. Dakle, možda su ipak nešto naučili i od roditelja. :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # s kim si takav si2 i 15 2020-11-21 14:15
Citat Sar Elamito:
Ne zalazim inače ovdje, jer se zgražavam ovdašnjim izričajem. /sarkazam
Nije u redu reći da su sve te nsukusne radnje naučili od stranke niti akademije.
Mogu sa stopostotnom sigurnošću uperiti prst u jednu od osoba na slici čiji su roditelji davali mito učiteljima još u osnovnoj školi kak obita osoba mogla upisati željeni smjer u srednjoj. Dakle, možda su ipak nešto naučili i od roditelja. :)
Imaš pravo, nije sve do akademije, nešto je i u genima. Ako se nađem u lošem društvu, ja jednostavno izađem iz njega, ne pokušavam postati njihov vođa ili predsjednik. A svi ovi što se natječu za te neke pozicije, i njihovi sljedbenici, ljigavi su mi i ispod mog civilizacijskog nivoa. Sva sreća pa ne ovisim o njihovoj milosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Odgoj ili geni?NN 2020-11-21 14:23
Vijest o roditeljskoj firmi u kojoj je Ana Kučić stekla prva radna iskustva Portal Telegram je objavio u rubrici prikladno nazvanoj Politika & kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ¯\_(ツ)_/¯ST 2020-11-21 14:43
Citat NN:
Vijest o roditeljskoj firmi u kojoj je Ana Kučić stekla prva radna iskustva Portal Telegram je objavio u rubrici prikladno nazvanoj Politika & kriminal.
Mnogi članci objavljeni u toj rubrici naknadno završe na Uskoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # BadBoy 2020-11-21 18:32
A šta drugo očekivati od potencijalnog zastupnika u Saboru koji je već kupio svečano odjelo i kravatu,jer je mislio da će biti na listi za Sabor.Posao kojeg je obavljao u Jadranci najbolje govori kakva je mladež HDZ kada je on predsjednik.Mla deži HDZ promijenite predsjednika,je r imate osobu koja odlično obavlja svoj posao,odnosno obavljao u Jadranci.Ružica je ugledna gospođa koja bi se trebala ograditi od ove podrške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # BoyGood 2020-11-21 18:50
Citat Boy:
Posao kojeg je obavljao u Jadranci najbolje govori kakva je mladež HDZ kada je on predsjednik.
Pa onda će i o cijelom članstvu HDZ-a najbolje govoriti posao kojeg je Ana Kučić obavljala u poduzeću svoga oca, zar ne? Naplaćivala je privez i dodavala ručnike jahtašima :lol: A Badurina je kao animator bio bolji od male Ane jer nije imao govornu manu ali velika Ana ju je ipak zaposlila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # .....gost 2020-11-21 19:10
Pa daj nam kaži kakve to ugledne poslove rade Ivo Fabijanić i Aleksandra Volarić da ih je Ana izabrala za svoj tim u vodstvu stranke? Da li njihovi poslovi govore kakvi su svi članovi HDZ-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # PicinichJohn 2020-11-20 18:31
Ana je sigurno najkvalitetnija osoba za funkcije koje su pred nama.
Silvija je korektna i fina gospođa,i mislim da se ne može puno angažirati u politici jer nije fighter.
Ružica-No coment.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Bi li ti to obrazložio?gost 2020-11-20 18:40
Citat John:
Ana je sigurno najkvalitetnija osoba za funkcije koje su pred nama.
A bi li ti to da je Ana sigurno najkvalitetnija osoba za funkcije koje su pred nama (valjda pred njom, ali nije važno) malo obrazložio? Ili očekuješ da se obeznanimo od sreće što nam to poručuje nepoznati Picinich John?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Smatra da njen posao nije završen a nije ga ni započelazzz 2020-11-20 21:30
Puriću je odgovorila „Kako sam rekla, smatram moj posao nije završen." A ja mislim da ga nikad nije ni započela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # Manje zlohranitelj tuljana 2020-11-21 12:44
Nevjerojatno. Bizarno. Paradoks. Ali, iako ne bih mogao naći pozitivnu riječ o radu gradonačelnice, kad vidim kakvi ljudi je najžešće napadaju, kojima najviše nije po mjeri... dođe mi da pomislim nije sve tako crno, to joj dajem u (slabašni) plus. O kandidatu za nešto puno se može reći već po tome tko je za njega odnosno tko nije. Znam da sad pišem o takozvanom "biranju manjeg zla" ali ako netko smeta onima koji ne dijele vrijednosti velike većine našeg puka, tu onda ima nešto... isto tako ako ti nekog političara hvali i preporuča osoba s kojom ne dijeliš apsolutno ništa, pitanje je zašto bi ga poslušao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Licemjer 2020-11-21 12:52
Ako mišljenje drugih utječe na tvoje mišljenje, onda nemaš vlastito mišljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # kuća slavnihLOL 2020-11-21 13:12
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
147 # Ista paštaGost 2020-11-21 13:49
Kandidatkinje Ana i Ružica nadaleko smrde na korupciju i nepotizam.Ana po sumnjivom razvlačenju naplate dugovanja a Ružica po neobičnom propustu u vezi kupovine gradske vijećnice i zapošljavanju svoje sestre na mjesto čistačice u gradskoj knjižnici a vrlo brzo i na mjesto dobro plaćene knjižničarke bez ikakvih prethodnih kvalifikacija za to radno mjesto .U isto vrijeme je molba za posao mlade žene sa završenim fakultetom smjer Hrvatskog jezika i književnosti ignorirana.
Sve u svemu sama Ružica je to najbolje objasnila. "Na pitanje što misle da ih izdvaja u odnosu na ostale dvije kandidatkinje Baumgarten diplomatski odgovara da tu nema velikih razlika"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Politika iz šupljeg u praznoJoker 2020-11-21 14:03
Tko se s njom može mjeriti. Ana Kučić u predizbornoj kampanji ništa nije obećala i to obećanje je ostvarila :P Ono o prvom od 1000 otoka bila je malo zakašnjela prvoaprilska šala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # StaraProfa 2020-11-21 15:15
Citat Gost:
Kandidatkinje Ana i Ružica nadaleko smrde na korupciju i nepotizam.Ana po sumnjivom razvlačenju naplate dugovanja a Ružica po neobičnom propustu u vezi kupovine gradske vijećnice i zapošljavanju svoje sestre na mjesto čistačice u gradskoj knjižnici a vrlo brzo i na mjesto dobro plaćene knjižničarke bez ikakvih prethodnih kvalifikacija za to radno mjesto .U isto vrijeme je molba za posao mlade žene sa završenim fakultetom smjer Hrvatskog jezika i književnosti ignorirana.
Sve u svemu sama Ružica je to najbolje objasnila. "Na pitanje što misle da ih izdvaja u odnosu na ostale dvije kandidatkinje Baumgarten diplomatski odgovara da tu nema velikih razlika"
Bilo je i starih žena sa završenim istim fakultetom koje su bile zainteresirane za taj posao...nemamo li ista prava pred zakonom bez obzira na dob ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # HraniteljTuljana 2020-11-21 18:36
Svi imamo ista prava ali uhljebništvo obiteljko ne spada u pravo nego u sukob interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
174 # Ista paštaGost 2020-11-21 18:52
Zanimljivo je da je Lošinjska mladež HDZ-a dala potporu kandidatkinji koja blago rečeno ima vrlo sumnjive preference.Blag o nama sa takvom mladeži koja bi trebala predstavljati bolju budućnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Operacija izborna olujaZvekan 2020-11-21 19:06
Citat Gost:
Zanimljivo je da je Lošinjska mladež HDZ-a dala potporu kandidatkinji koja blago rečeno ima vrlo sumnjive preference.Blago nama sa takvom mladeži koja bi trebala predstavljati bolju budućnost.
Po sumnjivim referencama sve tri kandidatkinje su sasma izjednačene. Ali pobjediti bi trebala ona u čiji izbor je uloženo najviše truda, novca i propagande, a to je naravno bivša simpatizerka HDZ-a Ana Kučić. Anto Nedić i još dva tri njegova jurišnika cijeli dan jurcaju po gradu s adresarom članova i nude prevoz na biralište i razgovor s Anom u bilo koje doba dana ili noći do sutra ujutro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Da izbori ne budu kao loš filmgost 2020-11-22 09:53
Citat Zvekan:
pobjediti bi trebala ona u čiji izbor je uloženo najviše truda, novca i propagande, a to je naravno bivša simpatizerka HDZ-a Ana Kučić. Anto Nedić i još dva tri njegova jurišnika cijeli dan jurcaju po gradu s adresarom članova i nude prevoz na biralište i razgovor s Anom u bilo koje doba dana ili noći do sutra ujutro.
Sumnjivo je i navođenje i krive adresa birališta. Doduše, takvu pretpostavku kndidatkinja Kocijan odbacuje u ispravku na fejsu: Sigurna sam da nije hotimično navođenje na stranputicu poziv Gradske organizacije HDZ članstvu na izbore, navodeći pogrešno adresu biračkog mjesta u ulici Vladimira Gortana.
Izbori se održavaju na adresi Del Conte Giovanni 13, u stranačkim prostorijama uz kino dvoranu. Učinimo sve da rezultat tog glasovanja ne bude kao loš film.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Tko je kupio Anu?$$$$$ 2020-11-22 10:13
Ana od prvog dana mandata kupuje ljude. Sada je pitanje tko je kupio nju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Operacija uspjela, pacijent odapeoZvekan 2020-11-22 18:42
Izlaznost hadezejaca bi mogla biti rekordna. Jurišnici su na biralište doveli sve što može hodati. Uloženo je toliko truda i novca da će simpatizerka HDZ-a zasigurno postati predsjednica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Većina protiv šminkericeLajk 2020-11-23 09:14
Citat Zvekan:
Izlaznost hadezejaca bi mogla biti rekordna. Jurišnici su na biralište doveli sve što može hodati. Uloženo je toliko truda i novca da će simpatizerka HDZ-a zasigurno postati predsjednica.
Većina adezejaca je ipak glasovala protiv izvještačene, neiskrene šminkerice. Znači većina ovi što su izišli na izbore su spasili obraz članstvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ****Zagi 2020-11-23 12:18
Citat Lajk:
Većina adezejaca je ipak glasovala protiv izvještačene, neiskrene šminkerice. Znači većina ovi što su izišli na izbore su spasili obraz članstvu.
Šta na sve to kaže gospodin Siva Eminencija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Džabe je krečilagost 2020-11-23 13:52
A izlaznost 82.8 posto, zamalo kao u Sj. Koreji :lol: Džabe si, Ana krečila po fejsu i instagramu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # gost 2020-11-23 17:48
Citat Lajk:
Većina adezejaca je ipak glasovala protiv izvještačene, neiskrene šminkerice.
Šminkerica ne da brojevima da je ometaju u samohvali. Većina je glasala protiv nje, ali ona na fejsu piše Vaša mi je snažna podrška potvrdila da je moja kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a pravi put kako za stranku tako i za naš grad. A kako ona vidi "pravi put kako za stranku tako i za naš grad" pokazuje fotka koju je objavila uz zahvalu. Snimljena je u svojoj glavnoj političkoj aktivnosti. Ovdje pozira dok nešto kupljeno iz gradskog proračuna milostivo dijeli građanima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # .....gost 2020-11-23 20:16
Snažnu podršku je dobila i Baumgarten. A to znači da je i njena kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a pravi put za stranku i za naš grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Kocijan: Klanovska motiviranost za preuzimanje strankegost 2020-11-24 08:50
Dok šminkerica na fejsu zahvaljuje na snažnoj podršci (tako snažnoj da joj nije bila dovoljna za prolaz u prvom krugu) jer je ta podrška potvrdila da je njena kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a "pravi put kako za stranku tako i za naš grad", a kao simbol pravog puta kako ga ona zamišlja je poziranje pri dijeljenju darova kupljenih iz gradskog proračuna Silvija Kocijan čestita kandidatkinjama koje su ušle u drugi krug i izabranim potpredsjednici ma i članovima GO HDZ-a Mali Lošinj. Ona pak zahvaljuje biračima koji su svoj glas dali njoj jer su odluku donijeli temeljem ponuđenog programa i to programa koji je za cilj imao revitaliziranje stranke. A to Ana Kučić nije ponudila. Zapravo nije ponudila nikakav program, nego samu sebe kao pojavu i pozu :lol:
Kocijan ističa da u stranci ima energije i potencijala što pokazuje izuzetna izlaznost lošinjskih HDZ-ovaca jer prosječna izlaznost na ovim unutarstranački m izborima je 31,14%. Zaključuje da postoji potencijal i interes za stranku, ali u tako velikoj izlaznosti u lošinjskom ogranku HDZ-a smatra lošim jer je uvjetovana klanovskom motivacijom za preuzimanjem stranke, a ne željom da se istinski unaprijedi stranka koja bi na idućim lokalnim izborima mogla građanima ponuditi uvjerljive odgovore na zahtjevne situacije u vremenima koja dolaze.
Zbog toga vjerujem da će oni koji su meni dali glas temeljem ponuđenog izbornog programa u drugom krugu 6.12.2020. donijeti odluku temeljem ponuđenih programa, koje očekujem da će kandidatkinje za predsjednicu stranke konačno javno objaviti, a ne temeljem puke lojalnosti, populističkih parola ili neodređenih obećanja. piše S. Kocijan na svojoj FB stranici
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Program stranke? što je to?Čeper 2020-11-24 10:18
Ovaj komentar na službenoj stranici gradonačelnice pokazuje klanovski karakter podrške koju dobiva i važnost koju podržavatelji pridaju njezinom estradnom potencijalu. Ni od nje ni od fanova niti riječi o programu stranke kojoj želi biti na čelu :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # AlIPačina 2020-11-24 11:42
Citat Čeper:
Ovaj komentar na službenoj stranici gradonačelnice pokazuje klanovski karakter podrške koju dobiva i važnost koju podržavatelji pridaju njezinom estradnom potencijalu. Ni od nje ni od fanova niti riječi o programu stranke kojoj želi biti na čelu :cry:

Pa nije kuma dugme !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Stvar odgojagost 2020-11-24 16:17
Ana Kučić je čestitala samo novoizabranim potpredsjednici ma te svim članicama i članovima stranke izabranima u Gradski odbor a Silvija Kocijan još i kandidatkinjama koje su ušle u drugi krug.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Kad kuma kumi naumi ...gost 2020-11-25 08:47
Citat gost:
Ana Kučić je čestitala samo novoizabranim potpredsjednicima te svim članicama i članovima stranke izabranima u Gradski odbor a Silvija Kocijan još i kandidatkinjama koje su ušle u drugi krug.
Ana baš nije pokazala dobar odgoj, ali zato se najbolje slika. Kuma je istaknula kuminu glavnu gradonačelničku i stranačku kompetenciju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Program izvlačenja stranke iz mrtvilaKrampus 2020-11-25 09:43
Citat gost:
Dok šminkerica na fejsu zahvaljuje na snažnoj podršci (tako snažnoj da joj nije bila dovoljna za prolaz u prvom krugu) jer je ta podrška potvrdila da je njena kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a "pravi put kako za stranku tako i za naš grad", a kao simbol pravog puta kako ga ona zamišlja je poziranje pri dijeljenju darova kupljenih iz gradskog proračuna Silvija Kocijan čestita kandidatkinjama koje su ušle u drugi krug i izabranim potpredsjednicima i članovima GO HDZ-a Mali Lošinj. Ona pak zahvaljuje biračima koji su svoj glas dali njoj jer su odluku donijeli temeljem ponuđenog programa i to programa koji je za cilj imao revitaliziranje stranke. A to Ana Kučić nije ponudila. Zapravo nije ponudila nikakav program, nego samu sebe kao pojavu i pozu :lol:
Kocijan ističa da u stranci ima energije i potencijala što pokazuje izuzetna izlaznost lošinjskih HDZ-ovaca jer prosječna izlaznost na ovim unutarstranačkim izborima je 31,14%. Zaključuje da postoji potencijal i interes za stranku, ali u tako velikoj izlaznosti u lošinjskom ogranku HDZ-a smatra lošim jer je uvjetovana klanovskom motivacijom za preuzimanjem stranke, a ne željom da se istinski unaprijedi stranka koja bi na idućim lokalnim izborima mogla građanima ponuditi uvjerljive odgovore na zahtjevne situacije u vremenima koja dolaze.
Zbog toga vjerujem da će oni koji su meni dali glas temeljem ponuđenog izbornog programa u drugom krugu 6.12.2020. donijeti odluku temeljem ponuđenih programa, koje očekujem da će kandidatkinje za predsjednicu stranke konačno javno objaviti, a ne temeljem puke lojalnosti, populističkih parola ili neodređenih obećanja. piše S. Kocijan na svojoj FB stranici
www.facebook.com/.../
Najveći Kocijankin doprinos stranačkim izborima bit će to što će šminkericu i "simpatizerku HDZ-a" prisiliti da nađe nekoga tko će joj napisati program za izvlačenje članstva iz mrtvila koje mu je nametnula preko svog zamjenika Nedića. Visoka izlaznost članstva uz činjenicu da je dobila manju podršku od suparnica Kučićki bi trebalo biti uozorenje da to što se "dobro slika" nije dovoljno da je nezadovoljni, klanski neumreženi dio članstva izabere za predsjednicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ime kao programGost 2020-11-25 11:32
Kazat će onako s visoka
MOJE IME JE MOJ PROGRAM
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ana u gabuliCrni labud 2020-11-25 13:23
Citat Gost:
Kazat će onako s visoka
MOJE IME JE MOJ PROGRAM
A što drugo joj preostaje ako ocijeni da uz ovakvu polarizaciju glasova ne može tvrditi kako članstvo ne želi promjene ili da nisu potrebne? Jer sve što bi joj netko mogao napisati kao program za drugi krug već su u prvom krugu izložile njene suparnice. Ime je dovoljno. Najljepša i najpametnija, a i najbolje se slika

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # transparentno i nezakonitolucky number 2020-11-25 16:15
Programa nema ili joj je šupalji i prazan isto kao i obrazloženje uz točku o dodjeli stanova na zadnjem Gradskom vijeću.

Podsjetimo, na zadnjem Gradskom vijeću uz točku o dodjeli stanova "iz rukava", u materijalima koji su servirani gradskim vijećnicima nisu navedeni nikakvi uvjeti, kriteriji, niti obrazloženje zašto umjesto onih sa poništene liste, upravo ovih 10 sretnih dobitnika treba dobiti stanove u najam.---
Modus opreandi je vjerojatno sličan obećanjima što su ih dobili članovi HDZa koje je još neki dan nagovarala da glasuju za nju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tabula rasaGuido 2020-11-26 09:35
Citat lucky number:
Ovo je doslovno i figurativno tabula Rasa. I ovaj materijal koji to nije, i oni koji su ga pripremali. Zar u općini ne postoji neki dovoljno stručan pravnik koji se razumije u svoj posao?
Nije mi jasno kako ovako nepripremljen materijal uopće može izaći pred gradsko vijeće. I nikome ništa nije čudno? Čak ni onom gospodinu koji svaki put na početku sjednice kaže da nema primjedbi. Možda bi trebao ići čuvati ovce. I neka povede još nekoga sa sobom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Primjerna transparentnostKrampus 2020-11-25 18:31
Citat Krampus:
Najveći Kocijankin doprinos stranačkim izborima bit će to što će šminkericu i "simpatizerku HDZ-a" prisiliti da nađe nekoga tko će joj napisati program za izvlačenje članstva iz mrtvila koje mu je nametnula preko svog zamjenika Nedića. Visoka izlaznost članstva uz činjenicu da je dobila manju podršku od suparnica Kučićki bi trebalo biti uozorenje da to što se "dobro slika" nije dovoljno da je nezadovoljni, klanski neumreženi dio članstva izabere za predsjednicu.
Iako nije izabrana ni na jednu stranačku funkciju, uz to što bi svojim primjerom mogla prisiliti na predstavljanja programa kandidata u drugom krugu, doprinos Kocijanke bi mogao biti i u vlastitom primjeru poželjne transparentnost i u radu. Na svom FB profilu je pored ostalog objavila i sljedeće: Iako nema nikakvih statutarnih obveza javno iznosim izvješće o svojoj izbornoj kampanji. Troškovi kampanje, tiskanje letaka, izrada web stranice, zakup domene za web stranicu, promocija facebook objava, koštala me je 5.936,00 kn.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Upotreba službenog autaasd 2020-11-23 18:24
Citat Zvekan:
Izlaznost hadezejaca bi mogla biti rekordna. Jurišnici su na biralište doveli sve što može hodati. Uloženo je toliko truda i novca da će simpatizerka HDZ-a zasigurno postati predsjednica.
Pa dobila je više od drugoplasirane. Dali su sve od sebe ali nije bilo dovoljno. Članove koji nisu mogli ili nisu htjeli hodati dovozilo se na biralište gradskim službenim autom i obećavalo brda i doline ako glasaju za nju. Tko zna čime će uvjeravati glasače u drugom krugu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Transparentnost po Ani Kučićgost 2020-11-25 19:02
Citat asd:
Citat Zvekan:
Izlaznost hadezejaca bi mogla biti rekordna. Jurišnici su na biralište doveli sve što može hodati. Uloženo je toliko truda i novca da će simpatizerka HDZ-a zasigurno postati predsjednica.
Pa dobila je više od drugoplasirane. Dali su sve od sebe ali nije bilo dovoljno. Članove koji nisu mogli ili nisu htjeli hodati dovozilo se na biralište gradskim službenim autom i obećavalo brda i doline ako glasaju za nju.
Prevozili su ih i brodom, a ne samo službenim autom. Glas otoka javlja da je 11 članova sa Suska prevezao Ivo Fabijanić svojim brodom. Ističe zanimljivu podudarnost da je Kučić dobila baš 11 glasova više od drugoplasirane Baumgarten. Ivo Fabijanić je član tima Ane Kučić i jedini izabran za podpredsjednika . Troškovi prijevoza Kučićkinih birača će lako biti pokriveni ugovorima koje Fabijanić inače sklapa s gradom za usluge korištenja broda.
Cijeli članak IZBORI U HDZ-u Dok je Kučićka ‘iznenađena’ odazivom, javnost se pita tko je Suščanima platio dolazak brodom
glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pritisak na članove hdz-agost 2020-11-26 08:18
Citat gost:
Cijeli članak IZBORI U HDZ-u Dok je Kučićka ‘iznenađena’ odazivom, javnost se pita tko je Suščanima platio dolazak brodom
glasotoka.hr/.../...
Na to pitanje odgovara stanovnik Suska na istoj stranici: Ništa čudno, znamo da je gospodin Fabijanić na raspolaganju grada tokom cijele godine, a tko to plaća pa zar se treba biti toliko pametan da san zaključiš, pa ja bi pitao tko je platio neki dan žderačinu i piće na otoku Susku, u zadnjih dvadesetak dana delegacija grada je čak nekoliko puta posjetilo otok, što znamo da to nije slučajno. Znamo koliki je pritisak napravljen na članove Hdz -a Susak jer se nije moglo naći 5 kandidata za mjesni odbor, tako da se na kraju kandidirali i oni koji su prije godinu dana dali ostavku u MO Susak , a znamo da je tada bila samo njihova lista, sve je tu čudno za neupućene, a nama koji živimo na otoku nije tu ništa čudno. Možete zamisliti da je kojim slučajem Hdz na Susku izgubio izbore, a izbori su u stranci, dajte budimo pametni, sve se radilo da bi se dobila lijepa slika, a ulog nije mali, znamo kako bi bilo da je drugčije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # gadljivo i gledati, a kamo li sudjelovati u tomeVox Populi 2020-11-21 20:09
Na osnovu mnogobrojnih afera koje potiču još iz doba Sanadera, pa sve do današnjih dana, javnost - građani ove države HDZ percipira kao zločinačku organizaciju. Također, i pravosuđe je dva puta donijelo takve presude, 2014. i 2020. godine. Nije bitno što je presuda još uvijek nepravomoćna, jer građanima je apsolutno sve jasno.
I sada se na Lošinju ove tri nazovimo ih ugledne gospođe zajedno sa svojim timovima bore koja od njih će postati lokalna šefica te zločinačke organizacije AKA mafije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # komentargost 2020-11-21 21:09
Citat Vox Populi:
I sada se na Lošinju ove tri nazovimo ih ugledne gospođe zajedno sa svojim timovima bore koja od njih će postati lokalna šefica te zločinačke organizacije AKA mafije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ugled i kako ga izgubitiCrna guja 2020-11-22 08:34
Citat Vox Populi:
I sada se na Lošinju ove tri nazovimo ih ugledne gospođe zajedno sa svojim timovima bore koja od njih će postati lokalna šefica te zločinačke organizacije AKA mafije?
Ugled je pretpostavka koju održava nedostatak dokaza, a da si ugled Ana Kučić održava samopromocijom, poziranjem, sponzoriranjem medija i splekarenjem je dokazano. Osobno bi mi bilo drago da je članovi HDZ-a izaberu za predsjednicu. To bi bio onaj dokaz koji ruši već ionako klimavu pretpostavku o ugledu lošinjskog HDZ-a.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Mazohizam u HDZ-u?gost 2020-11-22 10:36
Mislim da je ugled lošinjskog HDZ-a nepovratno srušio Anto Nedić kao predsjednik jer se zbog svog privatnog interesa dao povući u interesne orbite obitelji Volarić i Kučić i time kompromitirao cijeli ogranak. Ako nema neki konkretan interes njegova podrška Ani Kučić za predsjednicu HDZ-a je s obzirom kako ga je tretirala kao formalnog zamjenika čisti mazohizam. Mislim da članstvo HDZ-a nije dužno s njim dijeliti taj psihološki poremećaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # sve ostaje istoBoris 2020-11-22 11:55
Citat gost:
Mislim da je ugled lošinjskog HDZ-a nepovratno srušio Anto Nedić kao predsjednik jer se zbog svog privatnog interesa dao povući u interesne orbite obitelji Volarić i Kučić i time kompromitirao cijeli ogranak. Ako nema neki konkretan interes njegova podrška Ani Kučić za predsjednicu HDZ-a je s obzirom kako ga je tretirala kao formalnog zamjenika čisti mazohizam. Mislim da članstvo HDZ-a nije dužno s njim dijeliti taj psihološki poremećaj.
Članstvo nema nikakav utjecaj na politiku HDZ-a, a Anto je to dobro shvatio. Anto će i dalje voditi politiku u Lošinju bez obzira koja od kandidatkinja pobijedi na ovim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # borba za vlast?Goodbye Joe 2020-11-22 12:53
Jedina politika zločinačke organizacije je priskrbi sebi i bližnjima, prijateljima, namjesti nekome posao, građevinsku zonu ili plan, uzmi proviziju.
Sve aktivnosti zrele za rubriku Politika & Kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Kriminalni izborigost 2020-11-22 18:47
Citat Goodbye Joe:
Jedina politika zločinačke organizacije je priskrbi sebi i bližnjima, prijateljima, namjesti nekome posao, građevinsku zonu ili plan, uzmi proviziju.
Sve aktivnosti zrele za rubriku Politika & Kriminal.
Mislim da će i ovi unutarstranački izbori obogatiti tu rubriku. S naglaskom na Kriminal :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # HDZ kao prćija Ane Kučićgost 2020-11-26 08:49
Citat Vox Populi:
Na osnovu mnogobrojnih afera koje potiču još iz doba Sanadera, pa sve do današnjih dana, javnost - građani ove države HDZ percipira kao zločinačku organizaciju. Također, i pravosuđe je dva puta donijelo takve presude, 2014. i 2020. godine. Nije bitno što je presuda još uvijek nepravomoćna, jer građanima je apsolutno sve jasno.
I sada se na Lošinju ove tri nazovimo ih ugledne gospođe zajedno sa svojim timovima bore koja od njih će postati lokalna šefica te zločinačke organizacije AKA mafije?
Sadašnja šefica lošinjske podružnice zločinačke organizacije je uvjerena da će to i ostati bez da išta mijenja u stranci, kako su to najavile ostale kandidatkinje. Pa ako je članstvo zaista izabere moći će "simpatitezerka HDZ-a" s ponosom reći "lošinjski HDZ je i ostat će prćija Ane Kučić". Kao što je govorila da Lošinj je i da će ostat prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Prepoznavanje pravog puta?Popaj 2020-11-26 09:41
Citat gost:
Sadašnja šefica lošinjske podružnice zločinačke organizacije je uvjerena da će to i ostati bez da išta mijenja u stranci, kako su to najavile ostale kandidatkinje. Pa ako je članstvo zaista izabere moći će "simpatitezerka HDZ-a" s ponosom reći "lošinjski HDZ je i ostat će prćija Ane Kučić". Kao što je govorila da Lošinj je i da će ostat prvi od 1000 otoka.
Formalno Ana Kučić nije šefica lošinjskog HDZ-a, ali stvarno jeste kao šefica zamjeniku, poslušnom Antu Nediću. Ali točno je da je uvjerena da će postati šefica. Vidi se iz izjave na otoci.net:
KUČIĆ: Zadovoljna sam rezultatima. Iznenađenja nije bilo, članstvo je prepoznalo da je smjer kojim ću voditi stranku pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad. A ja bi volio znati po čemu je članstvo prepoznalo da je smjer kojim će voditi stranku pravi put kad o tome nije kazala ni riječ. Da li će ga članstvo prepoznati po tome kako ju je vodio Nedić po njenim zapovijedima?
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pola za promjenu, pola da sve ostane istogost 2020-11-26 09:58
Mislim da je članstvo po Aninim greškama u koracima itekako prepoznalo smjer kojim bi vodila stranku ako je izaberu pa je masovno izišlo na glasovanje. Pokazalo se da pola članova želi promjenu, t.j. da se ide drugim putem, a da je pola podleglo obećanjima, prijetnjama ili da su umreženi u njenu kliku pa im je dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Prepoznavanje krivog putagost 2020-11-26 14:25
Citat Popaj:
KUČIĆ: Zadovoljna sam rezultatima. Iznenađenja nije bilo, članstvo je prepoznalo da je smjer kojim ću voditi stranku pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad.
Samo polovica članstva je prepoznala da je na primjer objava liste za stanove pravi put. Druga polovica je u tome prepoznala krivi put i glasovala protiv nje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Politika & kriminallurker 2020-11-26 14:34
Citat gost:
Citat Popaj:
KUČIĆ: Zadovoljna sam rezultatima. Iznenađenja nije bilo, članstvo je prepoznalo da je smjer kojim ću voditi stranku pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad.
Samo polovica članstva je prepoznala da je na primjer objava liste za stanove pravi put. Druga polovica je u tome prepoznala krivi put i glasovala protiv nje.
Ni ova vijest nije mogla pomoći da prepoznaju pravi put pod njenim vodstvom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ispravak navodaCrni labud 2020-11-26 10:18
Citat gost:
Pa ako je članstvo zaista izabere moći će "simpatitezerka HDZ-a" s ponosom reći "lošinjski HDZ je i ostat će prćija Ane Kučić". Kao što je govorila da Lošinj je i da će ostat prvi od 1000 otoka.
S tim da je lošinjski HDZ stvarno bio i još uvjek je prćija Ane Kučić, ali prvi od 1000 otoka niti je bio niti će ostati. A to neće ni postati s njom kao gradonačelnicom .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Ruža crvenaPopaj 2020-11-26 12:30
A Ružica poštena žena da poštenija ne može! zaposlila sestru bez osnovne škole na mjesto knjižničarke u knjižnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # ?!gost 2020-11-26 13:17
Citat Popaj:
A Ružica poštena žena da poštenija ne može! zaposlila sestru bez osnovne škole na mjesto knjižničarke u knjižnici.
Nisam znao da je direktorica knjižnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # što si gori, to si boljiAD 2020-11-26 13:26
evo čitam, obje kandidatkinje su zločeste, korumpirane, pokvarene i sve odreda najgore, a bore se za
šeficu čega, pa zločinačke organizacije

u čemu je onda problem?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
164 # Korisni ....tihranitelj tuljana 2020-11-22 10:41
Zabavno je čitati kako se hadezeovske frakcije nabacuju balegom jedna na drugu, na radost vlasnice portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # &&&&xy 2020-11-22 10:55
Citat hranitelj tuljana:
Zabavno je čitati kako se hadezeovske frakcije nabacuju balegom jedna na drugu, na radost vlasnice portala.
Da li bi ti bilo zabavnije da se kandidatkinje nabacuju balegom na gradskom trgu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # Kako to Kako toNonsens 2020-11-22 11:08
Citat hranitelj tuljana:
Zabavno je čitati kako se hadezeovske frakcije nabacuju balegom jedna na drugu, na radost vlasnice portala.
Neobjašnjivo mi je da se odrasle osobe odluče dragovoljno učlaniti u istu stranku ,a onda zastupaju potpuno suprotne svjetonazore,id eje i stavove.
Nemaju li nekakav etički kodeks unutar stranke,ako ga već nemaju unutar sebe ?
Kako graďani koji nisu dio niti jedne stranke više mogu razlikovati pojedine kandidate ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # Drvena pećhranitelj tuljana 2020-11-22 13:21
Citat Nonsens:
Nemaju li nekakav etički kodeks unutar stranke?
Etički? HDZ? I onda kažu da ja trolam... uglavnom, sad sam izvježbao trbušne mišiće, hvala vam za ovaj smijeh.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Svjetonazorski koktelVentrilokvist 2020-11-23 09:46
Citat Nonsens:
Citat hranitelj tuljana:
Zabavno je čitati kako se hadezeovske frakcije nabacuju balegom jedna na drugu, na radost vlasnice portala.
Neobjašnjivo mi je da se odrasle osobe odluče dragovoljno učlaniti u istu stranku, a onda zastupaju potpuno suprotne svjetonazore,ideje i stavove.
U odgovorima na Purićeva pitanja nisam primjetio da ove tri osobe zastupaju suprotne svjetonazore. Štoviše, daju naslutiti da suradnju s osobama i strankama drugačijeg svjetonazora ne smatraju zastranjenjem, valjda u duhu politike dosadašnjeg predsjednika lošinjskog HDZ-a da se lokalno ne surađuje toliko s političkim strankama, koliko s ljudima. Uostalom, i aktualna gradonačelnica i kandidatkinja za predsjednicu stranke je korisnica takve politike s obzirom na svjetonazorski koktel stranaka kojima pripada većina u Gradskom vijeću kojom raspolaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Licemjer 2020-11-23 12:39
Kad je drugi krug?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # 6. Prosinacgost 2020-11-23 13:02
Citat Licemjer:
Kad je drugi krug?
Mislim da je 6. prosinca. Za Volariće je loša vijest što mu Kćer nije izabrana za podpredsjednicu , a za Kučić to što će od tri podpredsjednika samo jedan biti iz njenog tima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # pravica1+1 2020-11-23 13:20
Citat gost:
Citat Licemjer:
Kad je drugi krug?
Mislim da je 6. prosinca. Za Volariće je loša vijest što mu Kćer nije izabrana za podpredsjednicu, a za Kučić to što će od tri podpredsjednika samo jedan biti iz njenog tima.

Sada se mogu svađati u stranci a ne na poslu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kad sirene glasujuŽuja 2020-11-23 14:16
Jedan ali vrijedan. Za njega su glasale i sirene jer da će ih štititi kao dupine. :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Prava osoba za ekologijugost 2020-11-23 18:29
Citat Žuja:
Jedan ali vrijedan. Za njega su glasale i sirene jer da će ih štititi kao dupine. :sad:
Ivo Fabijanić? Pa taj je i na izbore izišao s programom protiv rezervata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # timPopaj 2020-11-26 12:32
jebe se volariću za potpredsjednicu , a Ana ionako ima većinu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sjedi 1Oliva 2020-11-26 16:16
Popi, ajde nam molim te objasni kako si došao do zaključka da "kuma" ima većinu kad svi jako dobro znamo da je više od polovice članova glasalo za Ružicu i Silviju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Priča o zecu i ražnjuEzop 2020-11-26 17:32
Citat Oliva:
Popi, ajde nam molim te objasni kako si došao do zaključka da "kuma" ima većinu kad svi jako dobro znamo da je više od polovice članova glasalo za Ružicu i Silviju.
Za donošenje zaključaka treba misliti, a on ne misli nego samo prepričava što je kuma rekla. A rekla je "članstvo je prepoznalo da je smjer kojim ću voditi stranku pravi put, kako za samu stranku, tako i za naš grad." Ono "smjer kojim ću voditi" je futur, buduće vrijeme. Ana hoće reći da su izbori u HDZ-u i za gradonačelničku fotelju kao sigurna budućnost već sada rješena stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1613 # HraniteljTuljana 2020-11-23 17:36
Prvo poluvrijeme je završilo pobjedom ekipe oko Ane Kučić.
Krenimo redom.
Silvija je prošla najslabije,ali ono što začuđuje da osoba kojoj je pomogla oko zaposlenja u Domu,ta osoba joj je okrenula leđa i podržala je Ružicu.To sve govori o osobi kojoj je Silvija pomogla,jer toj osobi je i gospodin Nedić pomogao oko upisa i financiranja njegovog postdiplomskog studija.
Druga je Ružica koja je dobila broj glasova da ide u drugi krug.To je veliki uspjeh i može biti ponosna jer postoji mogućnost da pobjedi i da postane predsjednik Gradskog odbora.
Ana je pobjedila jer je dobila najveći broj glasova.Ana je ujedno i u najboljoj poziciji jer oan nema što izgubiti.Najveć i pobjednik je grupa koja je podržala gradonačelnicu jer Gradski odbor za sada ima 3/4 većinu kojojom odlučuje Ana.Gradski odbor ima za sada 16 članova od kojih su 11 "Anini" a ostali su Kocijan-Baumgra ten.Zamislite vi sada biti predsjednik stranke sa 5 glasova podrške i 11 koji su protiv tebe.To je situacija koja je nepoznata u politici i baš je interesantno ako pobjedi Ružica,kao će stranka funkcionirati.Z amislite vi sjednicu Gradskog odbora gdje predsjednica Ružica otvara sjednicu,predla že dnevni red,dnevni red se usvaja i prijedlozi "oporbe"(glasov i protiv Ružice) prolaze 3/4 većinom.Niti jedan prijedlog predsjednice Ružice ne prolazi,što je nebitno,jer Gradska vlast će i dalje funkcionirati,n eovisno o predsjedniku stranke koji bi bio fikus,i sve odluke u Gradkom odboru prolaze.Malo dubljom analizom,svaki pametan glasač 06.prosinca ,glas koji bude dao Ružici je bačeni glas,odnosno glasanjem za Ružicu samo ćemo otežati njen položaj eventualnog položaja predsjednika stranke.Svaki glas za Ružicu je bačeni glas jer u krajnjem slučaju,Gradski odbor može funkcionirati i bez predsjednika.To je jedna velika nepravda koja je učinjena u HDZ a i ne promišljena,jer onaj koji je donio takvu odluku nije računao da će u Lošinju biti interesne skupine zbog kojih će izaći na izbore preko 80 % glasača,ali da se može dogoditi da će predsjednik stranke zajedno sa svoja dva dopredsjednika biti fikus.Ako Ana pobjedi stvar će ostati neprimjećena,al i ako Ružica pobjedi,tada će doći do nemoguće situacije i vidjet će se koliko je stalo središnjici da ovakav odbor funkcionira.Poz navajući povijest,nikoga neće biti briga za provinciju Lošinja, i ostat će status quo-normalno ako Ružica pobijedi,odnosn o svaki glas doniran Ružici je bačeni glas,bez vrijednosti.Kak o čujem ,zbog ovakvog rezultata u stožeru kod Ane se sinoć jelo i pilo laganini,jer je u stvari Ana pobjednik zahvaljujući nekorektnoj odluci središnjice o ovakvom načinu izbora.Ispravno bi bilo da Gradski odbor nakon izbora bira predsjednika,ve ćinom glasova Gradskog odbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # DoturIspod časti 2020-11-23 18:50
Navedeni predsjednik mladeži vjerojatno je samo privremeno na poslu u Domu...neće valjda doktor znanosti raditi s delikventima ?!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Ista paštaGost 2020-11-23 20:30
Odgojnim domovima i nije mjesto u turističkom gradu.I sa velikim lopovima smo pretrpani a na sve to još imamo i delikventni podmladak u domovima koji često vrši provale i sitne krađe.Ali sve dok se tu može nekoga uhljebiti dobro je
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Licemjer 2020-11-24 11:44
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # MojBalkane,Balkane 2020-11-24 12:08
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana,a ne samo ovog malog ostrva
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Elita malog ostrvaE 2020-11-24 12:25
Citat Balkane,Balkane:
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana, a ne samo ovog malog ostrva
Ne bih rekao. Elita ovog malog ostrva nastaje oko bivše simpatizerke HDZa koja hoće da mu bude presjednica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # MojBalkane,Balkane 2020-11-24 12:48
Citat Balkane,Balkane:
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana,a ne samo ovog malog ostrva
Ja sam mislio na kumu i društvance da su elita celog Balkana,a ono ispade da mislim na delikvente.
Oni su jadni samo odskočna daska za druge ciljeve.
Nisu oni u tom društvancu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Politička delinkvencijaasd 2020-11-24 15:46
Citat Balkane,Balkane:
Citat Balkane,Balkane:
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana,a ne samo ovog malog ostrva
Ja sam mislio na kumu i društvance da su elita celog Balkana, a ono ispade da mislim na delikvente.
Kuma i njeno društvance su po metodama prikupljanja podrške za prvi krug izbora bili jako blizu delinkvencije, političke delinkvencije. Mislim da će u narednih desetak dana do drugog kruga duboko zaglibiti i da će obećanja u prvom krugu zamjeniti otvorene prijetnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # državni inspektorhranitelj tuljana 2020-11-26 11:11
pričamo o Moreni? Zakačoli ste se na pevaljku ..a nitko nije primjetio državnog inspektora kako zove ljude da glasaju za Ružicu i Mirtu
nisam baš siguran da to nijeprotuzakonito.
a da ne pričamo o Sariću koji obećava radna mjesta i sl.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # SamoOpažanje 2020-11-26 12:24
Citat hranitelj tuljana:
pričamo o Moreni? Zakačoli ste se na pevaljku ..a nitko nije primjetio državnog inspektora kako zove ljude da glasaju za Ružicu i Mirtu nisam baš siguran da to nijeprotuzakonito. a da ne pričamo o Sariću koji obećava radna mjesta i sl.
Mnogi su primijetili, samo se ne usude komentirati jer je nadaleko poznat modus operandi Sherlocka Holmsa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...Licemjer 2020-11-26 12:41
Nije li Gari odriješio Sarića jedno zavuijek? Koliko znam, Sarić je maknut sa svog mjesta u ministarstvu čegaveć po Gariejvom nalogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ;-)lumix 2020-11-26 12:53
Citat Licemjer:
Nije li Gari odriješio Sarića jedno zavuijek? Koliko znam, Sarić je maknut sa svog mjesta u ministarstvu čegaveć po Gariejvom nalogu.
koliko ja znam, Gari je maknut sa mjesta ministra čegaveć po Sarićevom nalogu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Zona surakaX 2020-11-26 13:22
Citat hranitelj tuljana:
a da ne pričamo o Sariću koji obećava radna mjesta i sl.
Da li je lično tebi obećao radno mjesto ili si samo čuo da obećava? Ako si samo čuo znam iz kojeg izbornog stožera je došlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Kvarnerkmet 2020-11-24 15:16
Citat Balkane,Balkane:
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana,a ne samo ovog malog ostrva
Što je to "celog" i što je to "ostrva"? štogod to bilo, Lošinj nije na Balkanu pa nigdje veze...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # OksimoronBalkane,Balkane 2020-11-24 15:31
Citat kmet:
Citat Balkane,Balkane:
Citat Licemjer:
Pa to je sve budući kadar, svita i elita ovoga mjesta!
To je elita celog Balkana,a ne samo ovog malog ostrva
Što je to "celog" i što je to "ostrva"? štogod to bilo, Lošinj nije na Balkanu pa nigdje veze...
Hahaha...Lošinj nije na Balkanu... Zato i drmaju cajke sa svih strana.
Poštovani gospodine kmete, izađite malo među elitu, čut ćete balkanski melos, a možda i dobiti covid19.
Tako je to na prvom od 1000

Otoku ili ostrvu.
Svejedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # Veleumni zaključakgost 2020-11-23 20:25
Shvatili smo; Svaki glas doniran Ružici je bačeni glas, bez vrijednosti. Glasajmo za Anu da dobije još jedan mandat za paradiranje. A šta si ti dobio za taj veleumni zaključak?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # JohnOd Hoboken 2020-11-23 20:37
Gospodin gost, Hranitelj Tuljana je dobio gušt da si ga ti pročitao i shvatio bit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ......Amigo 2020-11-24 07:13
Nebitno, nije ovo Sabor gdje svatko isključivo glasa samo za svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Oči imaju a ne videTycoon 2020-11-25 11:26
Pobjednik ovih unutastranačkih izbora je "investitor kakvog se može samo poželjeti", tako da će i dalje moći otpuštati domaće djelatnike i dovoditi menagere iz Švicarske, Australije, Kine, SAD-a i Italije. Bujrum !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Sv. VodicaFil adria 2020-11-25 17:09
Citat Tycoon:
Pobjednik ovih unutastranačkih izbora je "investitor kakvog se može samo poželjeti", tako da će i dalje moći otpuštati domaće djelatnike i dovoditi menagere iz Švicarske, Australije, Kine, SAD-a i Italije. Bujrum !!!
Evo dok se koristi kamp u Lubenicama za skretanje pažnje sa poslova sto se spremaju i već započinju.
Odite na Sv. Ivan da vidite kako se kopa i postavlja cjevovod za Krivicu za mega projekt resora u uvali Krivica i Balvanida.
Naravno nema nigdje teble sto se radi!
U vodovodu nitko ne zna ništa, radnici koji rade šute za koga rade.
Lubenice služi za skretanje pažnje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Kabukihranitelj tuljana 2020-11-26 09:12
Citat Fil adria:
Evo dok se koristi kamp u Lubenicama za skretanje pažnje sa poslova sto se spremaju i već započinju.
Odite na Sv. Ivan da vidite kako se kopa i postavlja cjevovod za Krivicu za mega projekt resora u uvali Krivica i Balvanida.
Naravno nema nigdje teble sto se radi!
U vodovodu nitko ne zna ništa, radnici koji rade šute za koga rade.
Lubenice služi za skretanje pažnje
Ali to je na Lošinju a ne na Cresu, "nije bitno"! Ali priznajem, svi dionici igrokaza skretanja pažnje rade izvrsno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Dresiranje gradskih dužnosnikaHulk 2020-11-26 13:27
Citat Tycoon:
Pobjednik ovih unutastranačkih izbora je "investitor kakvog se može samo poželjeti", tako da će i dalje moći otpuštati domaće djelatnike i dovoditi menagere iz Švicarske, Australije, Kine, SAD-a i Italije. Bujrum !!!
Naravno. Nakon Garija izdresirao je Anu za aportiranje (donošenje) planova i drugih potrebnih dokumenata. Priča se da će uskoro krenuti rušenje Aurore, Vespere i športske dvorane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # TritonAleks 2020-11-25 18:02
Citat Fil adria:
Citat Tycoon:
Pobjednik ovih unutastranačkih izbora je "investitor kakvog se može samo poželjeti", tako da će i dalje moći otpuštati domaće djelatnike i dovoditi menagere iz Švicarske, Australije, Kine, SAD-a i Italije. Bujrum !!!
Evo dok se koristi kamp u Lubenicama za skretanje pažnje sa poslova sto se spremaju i već započinju.
Odite na Sv. Ivan da vidite kako se kopa i postavlja cjevovod za Krivicu za mega projekt resora u uvali Krivica i Balvanida.
Naravno nema nigdje teble sto se radi!
U vodovodu nitko ne zna ništa, radnici koji rade šute za koga rade.
Lubenice služi za skretanje pažnje
Sada kada sam procitala ovo gore napisano, sjetila sam se prošle godine kada sam bila sa kolegicama u Tritonu ,4ypsh da je vidno pijan Damir Kaštelan glasno pričao o tom projektu sta gradi Jadranka na krivici, slusale smo tu njegovu priču, mislila sam sta prica gluposti o nekakvim kucama i hotelu.
Spomenuo je da ce i on imati koristi od toga, da nece morati vise nista raditi,da je to laka lova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # kandidatiGZ 2020-11-25 22:21
šta je ona mutava Kocijanka stvarno mislila da će biti izabrana za predsjednicu. Sa dobivenih 27 glasova može se mirno vratit u svoju mišju rupu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # JohnOd Hoboken 2020-11-26 15:53
Tko je platio prijevoz od Zagreba do Lošinja jednom glasaču, kojeg je vozio visokopozicioni rani dužnosnik?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Calen bitegost 2020-11-26 19:02
Citat Od Hoboken:
Tko je platio prijevoz od Zagreba do Lošinja jednom glasaču, kojeg je vozio visokopozicionirani dužnosnik?

Tko je platio hosting za portal po kojem pišeš bedastoče?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # MI8 2020-11-26 16:44
Ja sam platio sam troškove od Zagreba do Lošinja,ali na Beleju nam se ukrcala još jedna osoba,pa neznam dali je ona platila svoje troškove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Satirička analiza

ishoda izbora 2020.


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 19:02
  Calen bite
  Tko je platio hosting za portal po kojem pišeš bedastoče?
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Ezop 26.11.2020 17:32
  Priča o zecu i ražnju
  Za donošenje zaključaka treba misliti, a on ne misli nego samo prepričava što je kuma rekla.
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  8 26.11.2020 16:44
  MI
  Ja sam platio sam troškove od Zagreba do Lošinja,ali na Beleju nam se ukrcala još jedna ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Oliva 26.11.2020 16:16
  Sjedi 1
  Popi, ajde nam molim te objasni kako si došao do zaključka da "kuma" ima većinu kad svi ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Od Hoboken 26.11.2020 15:53
  John
  Tko je platio prijevoz od Zagreba do Lošinja jednom glasaču, kojeg je vozio visokopozicioni ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  lurker 26.11.2020 14:34
  Politika & kriminal
  Ni ova vijest nije mogla pomoći da prepoznaju pravi put pod njenim vodstvom. i.imgur.com/eWf9AqK.jpg ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 14:25
  Prepoznavanje krivog puta
  Samo polovica članstva je prepoznala da je na primjer objava liste za stanove pravi put.
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Hulk 26.11.2020 13:27
  Dresiranje gradskih dužnosnika
  Naravno. Nakon Garija izdresirao je Anu za aportiranje (donošenje) planova i drugih potrebnih ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  AD 26.11.2020 13:26
  što si gori, to si bolji
  evo čitam, obje kandidatkinje su zločeste, korumpirane, pokvarene i sve odreda najgore ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  X 26.11.2020 13:22
  Zona suraka
  Da li je lično tebi obećao radno mjesto ili si samo čuo da obećava? Ako si samo čuo znam ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 13:17
  ?!
  Nisam znao da je direktorica knjižnice.
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  lumix 26.11.2020 12:53
  ;-)
  koliko ja znam, Gari je maknut sa mjesta ministra čegaveć po Sarićevom nalogu
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Licemjer 26.11.2020 12:41
  ...
  Nije li Gari odriješio Sarića jedno zavuijek? Koliko znam, Sarić je maknut sa svog mjesta u ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Popaj 26.11.2020 12:32
  tim
  jebe se volariću za potpredsjednicu , a Ana ionako ima većinu
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Popaj 26.11.2020 12:30
  Ruža crvena
  A Ružica poštena žena da poštenija ne može! zaposlila sestru bez osnovne škole na mjesto ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Opažanje 26.11.2020 12:24
  Samo
  Mnogi su primijetili, samo se ne usude komentirati jer je nadaleko poznat modus operandi ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  hranitelj tuljana 26.11.2020 11:11
  državni inspektor
  pričamo o Moreni? Zakačoli ste se na pevaljku ..a nitko nije primjetio državnog inspektora ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Crni labud 26.11.2020 10:18
  Ispravak navoda
  S tim da je lošinjski HDZ stvarno bio i još uvjek je prćija Ane Kučić, ali prvi od 1000 ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 09:58
  Pola za promjenu, pola da sve ostane isto
  Mislim da je članstvo po Aninim greškama u koracima itekako prepoznalo smjer kojim bi vodila ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Popaj 26.11.2020 09:41
  Prepoznavanje pravog puta?
  Formalno Ana Kučić nije šefica lošinjskog HDZ-a, ali stvarno jeste kao šefica zamjeniku ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Guido 26.11.2020 09:35
  Tabula rasa
  Ovo je doslovno i figurativno tabula Rasa. I ovaj materijal koji to nije, i oni koji su ga ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  hranitelj tuljana 26.11.2020 09:12
  Kabuki
  Ali to je na Lošinju a ne na Cresu, "nije bitno"! Ali priznajem, svi dionici igrokaza ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 08:49
  HDZ kao prćija Ane Kučić
  Sadašnja šefica lošinjske podružnice zločinačke organizacije je uvjerena da će to i ostati ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 26.11.2020 08:18
  Pritisak na članove hdz-a
  Na to pitanje odgovara stanovnik Suska na istoj stranici: Ništa čudno, znamo da je gospodin ...
   
 • Već viđeno u Malom Lošinju

  cresanin 25.11.2020 22:44
  investitor
  neka se kani Loznati i Krcine, a sa ostalim selendarama neka radi sta hoce, i tako nema ni ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  GZ 25.11.2020 22:21
  kandidati
  šta je ona mutava Kocijanka stvarno mislila da će biti izabrana za predsjednicu. Sa dobivenih ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  gost 25.11.2020 19:02
  Transparentnost po Ani Kučić
  Prevozili su ih i brodom, a ne samo službenim autom. Glas otoka javlja da je 11 članova sa ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Krampus 25.11.2020 18:31
  Primjerna transparentnost
  Iako nije izabrana ni na jednu stranačku funkciju, uz to što bi svojim primjerom mogla ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Aleks 25.11.2020 18:02
  Triton
  Sada kada sam procitala ovo gore napisano, sjetila sam se prošle godine kada sam bila sa ...
   
 • Preslušavanje kandidata za vodstvo HDZ-a

  Fil adria 25.11.2020 17:09
  Sv. Vodica
  Evo dok se koristi kamp u Lubenicama za skretanje pažnje sa poslova sto se spremaju i ...