Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Udruga prijevoznika morem: Zabrinutost budućim izgledom Rive

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

krskoUdruga prijevoznika morem - Lošinj uputila je ministru turizma, gradonačelnici Grada Malog Lošinja, direktoru Turističke zajednice Mali Lošinj i Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj pismo s izrazima zabrinutosti za daljnje korištenje gradske luke sa zahtjevom za sudjelovanje u raspravama o toj temi u svim gradskim tijelima 

 

Prijedlog: Zaštita i očuvanje tradicionalnih zanimanja na rivi Lošinjskih kapetana u Malom Lošinju
- Potpora, traži se

Ovim dopisom usmjerenim Ministru turizma Gosp. Gariju Cappelliju, gđi. Ani Kučić gradonačelnici Grada Malog Lošinja i njegovim predstavnicima, TZ Mali Lošinj te ŽLU Mali Lošinj želimo obratiti pozornost za pokušaj narušavanja izgleda same rive u korijenu Luke Malog Lošinja te tražimo pismenu potporu u nadi da imamo zajedničku viziju za očuvanje vizualnog identiteta i kulturnih vrijednosti Grada Malog Lošinja.

Vaša pismena potpora služila bi kao nit vodilja za eventualna buduća ulaganja i zajedničko sudjelovanje na mogućim projektima EU za stjecanje sredstava kako bi se zadržao tradicionalni izgled mediteranskog ugođaja samog centra grada i luke u Malom Lošinju te bi se očuvala radna mjesta i tradicionalni poslovi koja su ,,duša" ovog primorskog grada. Svjesni činjenice da pomorska kulturna baština čini identitet naše sredine, vjerujemo da i Vi shvaćate da nas upravo taj identitet razlikuje od nekog drugog sličnog mjesta. U okviru otoka pomorska baština može se koristiti kao mamac i osnovni prodajni alat u kreiranju doživljaja, nezaboravnog iskustva ili ugodno provedenog vremena u našem gradu. Ronjenje i podvodna arheologija kao selektivni oblici turizma pridonose prepoznatljivosti same destinacije.

Zbog sve veće zabrinutosti za budući izgled Rive Lošinjskih kapetana i podvrgnuti sve većim pritiscima od strane ŽLU Mali Lošinj i nove Uprave pokušavajući novim propisima i rasporedom izgurati tradicionalna zanimanja kao što su prijevoz gostiju izletničkim brodovima, ronioca na ronilačkim izletima te sličnim ponudama sastavili smo ovaj dopis kako bi konkretnim mjerama pridonijeli vizualnom očuvanju destinacije te predlažemo sljedeće:

1. Smatramo da se otok Lošinj svakako može pohvaliti bogatom poviješću Lošinjskih moreplovaca i njegovih kapetana te mišljenja smo da je brodicama i brodovima tradicionalnih drvenih gradnji definitivno mjesto na rivi te da imaju prednost nad drugim gospodarskim djelatnostima netradicionalne gospodarske vrijednosti. Primjera radi MB Kovren zaštićen je kao kulturno dobro, jedan od najstarijih primjera trabakula, dok je MB Krško primjer nerezinske drvene brodogradnje.

2. Vraćanje tzv. ribarskih večeri na Rivu Iošinjskih kapetana - dat će mogućnost brodovima da ponude tradicionalno pripremanje srdela i ostalih riba nekoliko puta na sezonu. Ribarska večer održana u rujnu 2017. u sklopu programa ,,Lošinjskim jedrima oko svijeta" izazvala je veliki uspjeh i zadovoljstvo brojnih stranih gostiju.

3. Grad Mali Lošinj prepoznat je i kao sportsko-rekreativna destinacija (podvodni ribolov: Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu, Svjetsko i euro-afričko prvenstvo, jedriličarske regate). Posljednjih godina postaje prepoznatljiv i po ronilačkom turizmu (ronjenu na dah te ronjenju s bocama). Ronilački centar i škola ronjenja Subseason smještena u korijenu Iuke pripada međunarodnoj školi ronjenja SSI i kao takva je prepoznata kao centar izvrsnosti. Jedina u Europi nudi specijalizirani tečaj podvodne arheologije po SSI standardima s licenciranim znanstvenim roniocima. Ovom ponudom tečaja TZ GML dobiva mogućnost novog turističkog proizvoda i novog vida promocije kao destinacije. Potpora ovom centru uvelike bi olakšala osiguranje budućih ulaganja u poslovanje. Očuvati navedeni i slični oblik rekreativno-kulturnog turizma smatramo nužnim.

4. Zbog demografske slike na otocima i očuvanja obiteljskih tradicionalnih zanimanja smatramo da bi obitelji sa prebivalištem na otoku trebale imati prednost nad drugim fizičkim i pravnim osobama u ostvarivanju potrebnih prava.

5. Smatramo da mjesta u korijenu Iuke na kojima su privezani MB Kovren, MB Krško i 591 ML ne mogu se staviti u funkciju privezišta za motorne brodove i jedrilice kao što je namjera ŽLU jer bi se potpuno narušio izgled mjesta, konture grada, direktno bi se ugrozilo desetak obitelji koji žive od tih usluga, a Grad Mali Lošinj bi indirektno izgubio doživljaj primorskog mjesta. Smatramo također da profit ne može biti jedini razlog takvih odluka od strane ŽLU Mali Lošinj jer dugoročno gledano zbog nekoliko priveznih mjesta ugrozilo bi se nepovratno puno više toga.

6. Naglašavamo da ne mislimo odstupiti ni milimetra od trenutnog stanja te želimo da Riva lošinjskih kapetana kao što i sam naziv govori bude mjesto glavnog zbivanja u gradu, a ne da bude RIVA PLASTIčNIH MOTORNIH PLOVILA jer se destinacija ne gradi dodatnim privezištima već destinaciju čine prvenstveno Ijudi, mali obrtnici koji svojim radom i trudom obogaćuju ponudu, stvaraju doživljaj, čine razliku i razlog su povratka gostiju. Projektom ,,Tajni gost" u organizaciji TZ GML dokazano je da su brodari (MB Krško - kapetan Šiljo) nekoliko godina uzastopno dobili priznanja kao najbolje ocijenjeni u projektu (100 % zadovoljstvo pruženom uslugom).

7. Smatramo kako bi svojim iskustvom i eventalnim prijedlozima mogli pridonijeti razvoju lokalne zajednice oko rasporeda Luke i namjera nam je aktivno se uključiti u takve odluke jer je to jedan od ciljeva naše Udruge prijevoznika morem Lošinj. Želimo sudjelovati u raspravama, trenutnim i budućim, i podnošenjem peticija, prijedloga ili dopisa utjecati na zakonodavstvo. Zahtijevamo da jedan član naše Udruge sudjeluje u raspravama takvog tipa na sjednicama Grada i ŽLU Mali Lošinj.

8. Od strane ŽLU Mali Lošinj tražimo da ne podiže cijene najma dijela rive jer se radi o tradicionalnim deficitarnim zanimanjima koja nisu visoko profitabilna, a puno pridonose Gradu i još jednom tražimo da se ŽLU Mali Lošinj ne ponaša po načelima korporacijskog poslovanja gdje je cilj isključivo profit već da bude u službi lokalne zajednica kao suradnik i partner da zajedno gradimo bolji i uspješniji Grad Mali Lošinj u interes svih Lošinjana.

Tražimo konstruktivan sastanak s navedenim naslovima p predloženim točkama jer je nadolazeće sezona pred vratima.

U nadi skorog odgovora srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem, Predsjednik Upm — Lošinj Marko Mužić

brodari

Komentari: 

018 # Zabrinutost za izgled brdaKlov 2018-02-28 15:33 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Zabrinutost za izgled ovog dijela Velog LosinjaKlov 2018-02-28 15:35
Tko je odredio kako ce i sto ce se rusiti na trasi Downhill staze?

vimeo.com/257729695
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # krampom, lopatom i bagerimaRaška 2018-03-02 14:08
Citat Klov:
vimeo.com/257729695
Tko je odredio kako ce i sto ce se rusiti na trasi Downhill staze?
"we just did a few small adjustments", i to naravno rade bagerima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Pikamerima i bagerima po ČikatuZozo 2018-03-05 09:17
Citat Raška:
Citat Klov:
vimeo.com/257729695
Tko je odredio kako ce i sto ce se rusiti na trasi Downhill staze?
"we just did a few small adjustments", i to naravno rade bagerima
I na Čikatu se radi "par malih prilagodbi" obalne crte željama koncesionara.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bagerske prilagodbegost 2018-03-13 12:00
Citat Zozo:
Citat Raška:
Citat Klov:
vimeo.com/257729695
Tko je odredio kako ce i sto ce se rusiti na trasi Downhill staze?
"we just did a few small adjustments", i to naravno rade bagerima
I na Čikatu se radi "par malih prilagodbi" obalne crte željama koncesionara.
Male bagerske prilagodbe obale Čikata prohtjevima vlasnika vila.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # JeftinoćaDuje 2018-03-13 13:02
Citat gost:
Male bagerske prilagodbe obale Čikata prohtjevima vlasnika vila.

Ove radove na tabli grad je platio 499.000 kuna. Radila je firma Margea po pozivnom natječaju od „željezničkog“ do Anuncijate u dužini 900 metara vodovodau ali se tu našlo i cijevi za kanalizaciju, šahte, električnih i telefonskih vodova, potpornih zidova, kameni nasip ceste, i.td. Glavno je pitanje ko i na koji način je platio ostalo. Jer previše radova je obavljeno za tako malu cijenu. A za iste radove od spomenika Haračiću do „željezničkog“ plaćeno je 2.500.000 kuna za dužinu od 600 metara.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # hajadukhajduk 2018-03-13 14:01
Citat Duje:
Citat gost:
Male bagerske prilagodbe obale Čikata prohtjevima vlasnika vila.

www.youtube.com/.../
Ove radove na tabli grad je platio 499.000 kuna. Radila je firma Margea po pozivnom natječaju od „željezničkog“ do Anuncijate u dužini 900 metara vodovodau ali se tu našlo i cijevi za kanalizaciju, šahte, električnih i telefonskih vodova, potpornih zidova, kameni nasip ceste, i.td. Glavno je pitanje ko i na koji način je platio ostalo. Jer previše radova je obavljeno za tako malu cijenu. A za iste radove od spomenika Haračiću do „željezničkog“ plaćeno je 2.500.000 kuna za dužinu od 600 metara.Duje gospe ti ? Margea može raditi i mukte ako se plaća u kešuuu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Hajduklošinjan 2018-03-15 18:09
Točno da Margea može raditi sve,pa ipak su oni Mužići,ali interesantno ako ste primijetili tko je u nadzoru?Pa normalno:ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Mario Hofman Pitam se kako je ishodovana dozvola(ups),pa on je muž od Jadranke Hofman.Da li je tu sukob interesa ili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Vjerodostojno u pmgost 2018-03-15 19:00
Citat lošinjan:
Točno da Margea može raditi sve,pa ipak su oni Mužići,ali interesantno ako ste primijetili tko je u nadzoru?Pa normalno:ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Mario Hofman Pitam se kako je ishodovana dozvola(ups),pa on je muž od Jadranke Hofman.Da li je tu sukob interesa ili?
Odgovor glasi ILI. Sjeti se da se HDZ riješio Dalije Orešković iz Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa jer je previše dobro radila svoj posao. A sada će na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa raditi Josipa Rimac, koja je bila kažnjena zbog sukoba interesa. To je HDZ, vjerodostojan u pm :cry: Gospođa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, trenutno državna tajnica u ministarstvu uprave poznata je po aferi oko kupnje stana na račun države, kažnjena je jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu, a protiv nje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Možeš si mislit kakav će biti taj zakon.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U HRVATSKOJ JE SVE MOGUĆESD 2018-03-15 19:12
Citat gost:
Citat lošinjan:
Točno da Margea može raditi sve,pa ipak su oni Mužići,ali interesantno ako ste primijetili tko je u nadzoru?Pa normalno:ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Mario Hofman Pitam se kako je ishodovana dozvola(ups),pa on je muž od Jadranke Hofman.Da li je tu sukob interesa ili?
Odgovor glasi ILI. Sjeti se da se HDZ riješio Dalije Orešković iz Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa jer je previše dobro radila svoj posao. A sada će na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa raditi Josipa Rimac, koja je bila kažnjena zbog sukoba interesa.
Ispravak: Josipa Rimac šefica je radne skupine za Zakon protiv sukoba interesa. Da, ona koja je imala problema baš s time
100posto.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
352 # ...Licemjer 2018-02-28 16:05
Sve je to divnolijepokras no, ali mora se napraviti mjesta i za moderne oblike pomorskog prijevoza jer je i to nešto što turisti očekuju i trebaju.
Zašto bi se išlo na ruku jednima što bi bilo na štetu drugima? Shvaćam da se tradicionalni brodari osjećaju ugroženo i da se boje za svoju egzistenciju, ali može se doći i do nekog kompromisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Kompromisgost 2018-03-03 10:30
Citat Licemjer:
Sve je to divnolijepokrasno, ali mora se napraviti mjesta i za moderne oblike pomorskog prijevoza jer je i to nešto što turisti očekuju i trebaju.
Zašto bi se išlo na ruku jednima što bi bilo na štetu drugima? Shvaćam da se tradicionalni brodari osjećaju ugroženo i da se boje za svoju egzistenciju, ali može se doći i do nekog kompromisa.
Svakako, ali kad se radi o lošinjskoj vlasti može doći samo do kompromisa kao onog između gradske vlasti s ruskim kapitalom kojim mu je predan cijeli Čikat na slobodno korištenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ...Licemjer 2018-03-03 14:22
E jebiga, sami ste si birali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
520 # Mužić vs Mužićtriton 2018-02-28 17:08
Pismo je trebalo poslati Pinkiju koji je progurao taj projekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Gdje ste bili kad se Plan donosio?Zd 2018-03-03 13:17
"Brodari apeliraju na to da unifciranjem i pretvaranjem u još jednu od bezličnih marina za plastična plovila malološinjska luka ne izgubi svoju autentičnost, tradicionalni izgled i trag pomorske baštine, kao i izvor preživljavanja lošinjskih brodara.
Još jedno rješenje prostornog plana pokazuje se kao loše za otočane i nepromišljeno."
Objava na fejsu Čovjek po mjeri otoka od 26.2.
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Maloselci i građaniDuje 2018-03-03 18:58
Lako vlasti s maloselcima. Na Cresu ne ide tako lako jer tamo ima građana :lol:


Za veliku sliku duplerice Novog lista
i.imgur.com/FMKpoUK.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # selo moje maloteklić 2018-03-03 22:01
Citat Duje:
Lako vlasti s maloselcima. Na Cresu ne ide tako lako jer tamo ima građana
..a što lošinjani nisu građani ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Građani i kmetoviDuje 2018-03-04 10:02
Citat teklić:
Citat Duje:
Lako vlasti s maloselcima. Na Cresu ne ide tako lako jer tamo ima građana
..a što lošinjani nisu građani ?
Formalno su građani, ali većini nedostaje ono što građanina razlikuje od podanika. Veloselci su se iskazali kao veći građani od Maloselaca. Imali su muda javno isprditi Mihu i njegovog dvorskog arhitekta na tribini s prezentacijom megalomanske ideje o gradnji penisolikog 90-metarskog hotela-nebodera pred Velim.
Veli Lošinj ipak neće sličiti na Dubai
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ministrov udar na iznajmljivačeL.T. 2018-03-14 08:47
Citat Duje:
Citat teklić:
Citat Duje:
Lako vlasti s maloselcima. Na Cresu ne ide tako lako jer tamo ima građana
..a što lošinjani nisu građani ?
Formalno su građani, ali većini nedostaje ono što građanina razlikuje od podanika.
Vidjet ćemo kako će lošinjski iznajmljivači reagirati na vijest IZNAJMLJIVAČI ĆE MORATI RUŠITI APARTMANE I GRADITI NOVE?
Prema planu o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti postići će se veća kvadratura apartmana, no smanjit će se broj kreveta. Zakon bi trebao stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine.
Slobodna Dalmacija piše da će izmjene tog zakona za iznajmljivače značiti velik trošak, ali ministar turizma Gari Capelli velikodušno obećava da će HBOR davati povoljne kredite za takvu vrstu smještaja. Predsjednik Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja Makarska Anđelko Kujundžić rekao je da bi se prema izmjenama tog zakona sadašnja kvadratura sobe u apartmanu (15 kvadrata) povećala na 20. Iznajmljivači bi tako umjesto 12 kvadrata sobe za dvije osobe plus kupaonica od tri kvadrata, morali imati sobu od 16 kvadrata uz kupaonicu od 4 metra kvadratna.
Uz to će se mijenjati i Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategoriji ugostiteljskih objekata za smještaj. Slobodna Dalmacija piše da bi to zapravo moglo značiti da će iznajmljivači morati rušiti svoje apartmane, a zauzvrat će dobiti povoljne kredite. U Makarskoj bi to, primjerice značilo da će privatni smještaj imati čak 3.000 kreveta manje, a u cijeloj bi se zemlji broj kreveta smanjio za 200.000, od sadašnjih 600.000 taj bi broj pao na 400.000. Kujundžić dodaje da je ministru turizma predložio da se te promjene odnose samo na nove apartmane, a da oni sagrađeni ranije, pa sve do lani, budu pošteđeni tih promjena. Posljedica takvih promjena mogla bi biti i širenje crnog tržišta.

‘To bi bili strašni troškovi, trebali bi se rušiti pregradni zidovi u sobama i nauštrb druge sobe ili prostorije graditi novo kupatilo od 4 kvadrata i mislim da mnogi iznajmljivači ne bi ni pristupili rušenju čime bi se povećao broj apartmana na ”crnom” tržištu. Bilo bi onda bolje sagraditi novu kuću s propisanom kvadraturom apartmana, nego rušiti postojeću’, objasnio je Kujundžić i dodao da povoljni krediti iznajmljivačima ne znače puno.

Namjera ovakih izmjena zakona je dovesti privatni smještaj na razinu hotelskog, kaže direktor TZ Tučepi, Ivo Mravičić. Pojašnjava da bi se rušenjem postojećih soba od sadašnje tri dobije dvije ili jedna.

Sve mi se čini da se iza ovog ministrovog pothvata krije namjera da ukloni i oteža konkurenciju prekapacitirano m hotelskom smještaju.

Iz Ministarstva su pak o ovoj temi poručili da nacrt izmjena Zakona još nije izrađen, a kažu i da je riječ o nacionalnom programu razvoja malih obiteljskih hotela kako bi se obogatila ukupna smještajna ponuda, potaknulo samozapošljavan je u turizmu i poduzetnička aktivnost.

Znači, treba uništiti male iznajmljivače i prisiliti da otvaraju male obiteljske hotela pod izlikom obogaćivanja smještajne ponude, samozapošljavan ja u turizmu i poduzetničke aktivnosti.

Možda je ovo prilika da se u lošinjskim iznajmljivačima probude pozaspali građani i dignu svoj glas protiv ovog pogodovanja hotelijerskom kapitalu.
net.hr/danas/hrvatska/priprema-se-zakon-za-velike-promjene-u-turizmu-iznajmljivaci-ce-morati-rusiti-svoje-apartmane-i-sve-graditi-ispocetka/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Neka si sruše Banske dvore i Sabor jer više ne zadovoljavaju izmišljene standardeglup i gluplji 2018-03-14 12:29
Citat L.T.:
Vidjet ćemo kako će lošinjski iznajmljivači reagirati na vijest IZNAJMLJIVAČI ĆE MORATI RUŠITI APARTMANE I GRADITI NOVE?

Ne bih rekao da će se ovo primjenjivati na već kategorizirane apartmane, ali je nevjerovatno što sve HDZ-u padne na pamet da bi praznu državnu kasu pokušao napuniti novim porezima i PDV-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # KompradoriJa 2018-03-14 13:31
Više se radi o pogodovanju krupnom kapitalu.Nakon što se privodi kraju okrupnjavanje i prelazak u ruke stranih fondova i banaka,treba maknuti konkurenciju.Ko ja drži 50% ležaja.Zahvalju jući glupom socijalističkom naslijeđu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mrs stoko. Pustite ljude da zive.Toni 2018-03-14 13:48
Citat Ja:
Više se radi o pogodovanju krupnom kapitalu.Nakon što se privodi kraju okrupnjavanje i prelazak u ruke stranih fondova i banaka,treba maknuti konkurenciju. Koja drži 50% ležaja.Zahvaljujući glupom socijalističkom naslijeđu.
Ja bih se složio s komentarom uz članak da ovo zastupa osobno ministar Capelli kao zastupnik hotelskog lobija i bivsi i buduci direktor losinjskih hotela. Zeli smanjiit broj malih iznajmljivaca u odnosu na hotelske lezajeve i to zastupa od pocetka svog mandata. G Capelli nadam se da cete sto prije otici s ministarke pozicije jer su vase namjere vise nego ocite.

A jedan komentar nije baš uljudan, ali pogađa usridu:

Omogucite kredite svojoj materi. Malo vam je robova u Hrvatskoj. Sad bi trebali biti robovi i oni koji ne moraju biti. Mrs stoko. Pustite ljude da zive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # pa vlasništvo obvezuje, zar ne?hranitelj tuljana 2018-03-14 18:20
Čekajte, ja sam sad malo zbunjen... gdje su nestali svi oni brojni posjetitelji ovog portala koji su zahtijevali što jaču i reguliraniju državiu i od takve vlasti da ograniči i usmjeri ono što pojedinci smiju raditi na svojoj privatnoj imovini (npr. na Mataldi)??!!

I, eto, država je to i učinila, ovaj put za privatnu imovinu vlasnika apartmana.
U cilju održivog razvoja, suzbijanja apartmanizacije i očuvanja lokalnih resursa.

Podsjećam:

"Ustav Republike Hrvatske u čl. 48. jamči pravo vlasništva, uz važan dodatak: "Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.". Slično propisuje i Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, i opet uz važan dodatak gdje se objašnjava da postoji također: "pravo države da primijeni zakone koje smatra potrebnima da bi uredila upotrebu vlasništva u skladu s općim interesom ili za osiguranje plaćanja poreza ili drugih doprinosa ili kazni"


Ili ste mislili "Neka država određuje, brani i ograničava, ALI NE MENI"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # trolčino, ne diraj kompjuter, nije to za tebegrađanin 2018-03-15 07:48
Citat hranitelj tuljana:
Čekajte, ja sam sad malo zbunjen... gdje su nestali svi oni brojni posjetitelji ovog portala koji su zahtijevali što jaču i reguliraniju državiu i od takve vlasti da ograniči i usmjeri ono što pojedinci smiju raditi na svojoj privatnoj imovini (npr. na Mataldi)??!!
I, eto, država je to i učinila, ovaj put za privatnu imovinu vlasnika apartmana.
U cilju održivog razvoja, suzbijanja apartmanizacije i očuvanja lokalnih resursa.
Podsjećam:
"Ustav Republike Hrvatske u čl. 48. jamči pravo vlasništva, uz važan dodatak: "Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.". Slično propisuje i Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, i opet uz važan dodatak gdje se objašnjava da postoji također: "pravo države da primijeni zakone koje smatra potrebnima da bi uredila upotrebu vlasništva u skladu s općim interesom ili za osiguranje plaćanja poreza ili drugih doprinosa ili kazni"
Ili ste mislili "Neka država određuje, brani i ograničava, ALI NE MENI"?
sad nam je svima jasno zašto sa svojom logikom u životu nisi uspio dogurati dalje od hranitelja tuljana

ovdje ti je već više puta rečeno, nahrani tuljane i ništa ne diraj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zna on tko ga je uhljebioasd 2018-03-15 08:49
Citat Ja:
Više se radi o pogodovanju krupnom kapitalu. Nakon što se privodi kraju okrupnjavanje i prelazak u ruke stranih fondova i banaka, treba maknuti konkurenciju. Koja drži 50% ležaja.
S tim u svezi podsjetimo kako je kao predsjednik GV sadašnji dogradonačelnik borbeno uskliknuo »Otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala«, a sada od njega glasa čuti nije iako su iznajmljivači brojniji kao glasači nego hotelijeri.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ...gost 2018-03-15 09:15
On je borbeno ustuknuo...Izna jmljivači, građani, birači su mu bitni samo jedan dan u 4 godine. U međuvremenu uživa u ispunavanju želja velikom investitoru i benefitima od toga...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Istina je svuda oko nas,samo ljudi najteže vide onu koja je najuočljivijaMulder 2018-03-15 11:06
Citat gost:
On je borbeno ustuknuo...Iznajmljivači, građani, birači su mu bitni samo jedan dan u 4 godine. U međuvremenu uživa u ispunavanju želja velikom investitoru i benefitima od toga...
Htio ili ne htio, gospodin će se uskoro vratiti na prijašnje radno mjesto, ali o tom potom, čitati će se o tome na ovom portalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Još nisam vidio bogataša čiste savjestiPrdekana 2018-03-15 12:38
Citat Mulder:
Htio ili ne htio, gospodin će se uskoro vratiti na prijašnje radno mjesto, ali o tom potom, čitati će se o tome na ovom portalu.
Imovinska kartica na 7 stranica mu je duža od imovinske kartice Plenkovića, Kapelija i mnogih drugih visoko rangiranih političara.
sukobinteresa.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # doglavnodržacprofesor 2018-03-15 12:43
Citat Prdekana:
Citat Mulder:
Htio ili ne htio, gospodin će se uskoro vratiti na prijašnje radno mjesto, ali o tom potom, čitati će se o tome na ovom portalu.
Imovinska kartica na 7 stranica mu je duža od imovinske kartice Plenkovića, Kapelija i mnogih drugih visoko rangiranih političara.
sukobinteresa.hr/.../...

To se radi o gospodinu Nediću, ajoj što kaže crkva na to bogatsvo, treba još više moliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Srazmjer u nesrazmjeruPROFesionalac 2018-03-16 15:31
Imovinska kartica bivšeg predsjednika GV a današnjeg zamjenika gradonačelnice je respektabilna. Prilično sam siguran da takvu imovinu, a zasigurno i takve sposobnosti nema niti jedan samostalni poduzetnik. Dok prosječni poduzetnik grca u kreditima i preživljava lokalni političar, na profesorskoj plaći si je priskrbio nekretnina i nekretnina...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Cijena? Prava sitnicaSir Oliver 2018-03-16 15:54
Citat PROFesionalac:
Imovinska kartica bivšeg predsjednika GV a današnjeg zamjenika gradonačelnice je respektabilna. Prilično sam siguran da takvu imovinu, a zasigurno i takve sposobnosti nema niti jedan samostalni poduzetnik. Dok prosječni poduzetnik grca u kreditima i preživljava lokalni političar, na profesorskoj plaći si je priskrbio nekretnina i nekretnina...
ima profa nekretnina skoro kao Trump
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nje negogost 2018-03-17 08:16
Nema on nego bračni drug. Jako sposoban i šparan bračni drug.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # jedan tebi, dva meniBroj Jedan 2018-03-17 15:39
Citat gost:
Nema on nego bračni drug. Jako sposoban i šparan bračni drug.

Zato je u imovinsku karticu potrebno navesti i imovinu bračnog druga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Top SecretŽuja 2018-03-19 08:56
Citat PROFesionalac:
Imovinska kartica bivšeg predsjednika GV a današnjeg zamjenika gradonačelnice je respektabilna. Prilično sam siguran da takvu imovinu, a zasigurno i takve sposobnosti nema niti jedan samostalni poduzetnik. Dok prosječni poduzetnik grca u kreditima i preživljava lokalni političar, na profesorskoj plaći si je priskrbio nekretnina i nekretnina...
A možda je Nedić samo nespretniji u skrivanju imovine. Tko zna hoće li i sadašnji ministar turizma krenuti u poduzetničke vode ako zbog "rodne ideologije" padne Vlada. Njegov prethodnik gradi hotel za 12 mil. € a nitko ne zna odakle mu lova.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pohlepa: nekada grijeh, danas vrlinaLovac u žitu 2018-03-19 18:44
Citat Žuja:
A možda je Nedić samo nespretniji u skrivanju imovine. Tko zna hoće li i sadašnji ministar turizma krenuti u poduzetničke vode ako zbog "rodne ideologije" padne Vlada.
Kao što je sadašnji ministar turizma dokazani stručnjak za kontra-ugibališ ta i dvostruke skretnice, tako je i današnji dogradonačelnik priznati stručnjak za nagibe i krivine.
Zanimljivo je kako želja za vlašću i opsesivna pohlepa, povlači sa sobom potrebu za ispunjavanjem imovinske kartice, koju porezna uprava i druge institucije mogu iskoristiti za pokretanje postupka utvrđivanja porijekla imovine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # skromnost je vrlinaDron 2018-03-04 10:49
Citat Duje:
Lako vlasti s maloselcima. Na Cresu ne ide tako lako jer tamo ima građana :lol:
Lošinjani su vrlo skromni, dok ima kave u kafićima, lošinjanima je dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Brodari se bune, ali ... prekasnoGeko 2018-03-06 08:31
Citat Zd:
"Brodari apeliraju na to da unifciranjem i pretvaranjem u još jednu od bezličnih marina za plastična plovila malološinjska luka ne izgubi svoju autentičnost, tradicionalni izgled i trag pomorske baštine, kao i izvor preživljavanja lošinjskih brodara.
Još jedno rješenje prostornog plana pokazuje se kao loše za otočane i nepromišljeno."
Objava na fejsu Čovjek po mjeri otoka od 26.2.
Otočane istjeruju s obale, sve u korist turizma, onako kako tu korist vide oni koji su usmjereni na brzu zaradu i mase turista.
Malološinjska riva postat će unificirana i plastificirana marina.
Brodari se bune, ali prostorni planovi prošli su gotovo u posvemašnjoj tišini.
facebook.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Puhati na hladn, a ne kad je već izgorjelogost 2018-03-07 12:51
Citat Geko:
Citat Zd:
"Brodari apeliraju na to da unifciranjem i pretvaranjem u još jednu od bezličnih marina za plastična plovila malološinjska luka ne izgubi svoju autentičnost, tradicionalni izgled i trag pomorske baštine, kao i izvor preživljavanja lošinjskih brodara.
Još jedno rješenje prostornog plana pokazuje se kao loše za otočane i nepromišljeno."
Objava na fejsu Čovjek po mjeri otoka od 26.2.
Otočane istjeruju s obale, sve u korist turizma, onako kako tu korist vide oni koji su usmjereni na brzu zaradu i mase turista.
Malološinjska riva postat će unificirana i plastificirana marina.
Brodari se bune, ali prostorni planovi prošli su gotovo u posvemašnjoj tišini.
facebook.com/.../...
Cresani nisu naivni kao Lošinjani. Pušu i na hladno. Možda su iz primjera inertnih Lošinjana naučili da reagiraju prije, a ne nakon što se nešto dogodilo. U današnjem Novom listu na duplerici izviješće o užarenoj gradskoj FB stranici zbog radova blizu gradske plaže, a Gradonačelnik odmah primio građane da se razjasne zbivanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # tko ima para kupa se u moruštef 2018-03-07 15:14
Citat gost:
Cresani nisu naivni kao Lošinjani. Pušu i na hladno. Možda su iz primjera inertnih Lošinjana naučili da reagiraju prije, a ne nakon što se nešto dogodilo. U današnjem Novom listu na duplerici izviješće o užarenoj gradskoj FB stranici zbog radova blizu gradske plaže, a Gradonačelnik odmah primio građane da se razjasne zbivanja.
Kaj se treba tu čuditi ko pura dreku, kaj smo si zibrali to imamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # LošinjskiAhrokor 2018-03-04 09:18
Ljudi probudite se i pogledajte dokumente koje imaju neki vijećnici. Imamo Lošinjski Agrokor gdje je prosječna neto plaća 10 000 kuna!!!! 290 zaposlenih -mjesečno oko 3 milijuna kuna. Suprug supruga i sin rade na rukovodećim mjestima,imaju plaću oko 36.000 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Don ĆiroDon Spiro 2018-03-04 22:22
Gledam jučer u Velom kako se neki vidokopozicioni rani političari uvlače biskupu u d..e
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Licemjer 2018-03-04 23:58
Ne smiju se Maloselci dići protiv svojih robovlasnika jer bi nakon par mjeseci bili zamjenjeni stranom radnom snagom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # AGROKORLošinjski 2018-03-06 00:20
Na koga se točno misli?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Povjetenik...... 2018-03-06 07:12
JKP CRES -LOŠINJ jedino oni imaju 290 zaposlenih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # vodovod i kanalizacijapero 2018-03-06 07:22
Citat ......:
JKP CRES -LOŠINJ jedino oni imaju 290 zaposlenih
Kada će GV raspravljati o stanju u toj tvrtki, što čekaju da propadne kao Agrokor ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # podobannik 2018-03-07 23:08
Citat ......:
JKP CRES -LOŠINJ jedino oni imaju 290 zaposlenih
Zaposleni???,on i su uhljebljeni,zap osleni sigurno nisu jer ne rade ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # UvaženiČlan 2018-03-07 15:20
Mislim da će ovaj puta puknut i da ovaj put nema nazad
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # O pomorskoj tradiciji samo prigodno...Lošinjan 2018-03-13 22:15
O pomorskoj tradiciji Lošinjskog otočja, samo prigodno i prema potrebi za marketinške potrebe ili kada ribari žele prodavati sardele na rivi.
O sramotnoj sudbini zgrade pomorske škole više su pisali Lošinjani u Italiji nego oni kojima je ta zgrada pred nosom. O pomorskoj baštini opet više brinu Lošinjani u Itaiji koji su i pokrenuli inicijativu povezivanja Lošinja uz lik Tina Straulina i Rodea, dok su Fafangel i Bašič (o kojima valja moraju, ali to nisu u staju brinuti Hrvati) pali u zaborav.
Centar grada odavno izgleda kao balkanska prdekana prepuna suvenira iz turske i slastičarna-piz zeria iz kojih zaudara na bakljave, a gradom ne možeš proći da te ne povlaće za rukav da sjedneš na terasu.
Našli su "brodari" Crkvu gdje će Boga molit......ipak je Gari Cappelli tvorac ovakve slike centra Lošinja koji je od srednjoeuropsko g pomorskog mjesta postao bizantinska mahala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # Lošinjanske tradicijeŽuja 2018-03-19 09:26
Citat Lošinjan:
O pomorskoj tradiciji Lošinjskog otočja, samo prigodno i prema potrebi za marketinške potrebe ili kada ribari žele prodavati sardele na rivi.
O sramotnoj sudbini zgrade pomorske škole više su pisali Lošinjani u Italiji nego oni kojima je ta zgrada pred nosom.
A da tragikomedija o sramotnoj sudbini zgrade pomorske škole bude kompletnija, obnovio ju je poduzetnik kojem tzv "pravi Lošinjani" nikad neće priznati da je Lošinjan i kojem su nadležne službe neprekidno podmetale klipove pod noge. Takovog sitničarenja nije bilo kad je lova iz Sibira krenula u totalno rušenje vila i hotela na Čikatu i gradnju njihovih kopija.

Ponos i dika "pravih Lošinjana"


"Rekonstrukcija " Alhambre


Radovi "na građevini uređenje plaže C1-1-OSTRUGOVA 1, rekonstrukcija" na Čikatu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kad smo bili veliki maliPionirka 2018-03-14 07:19
..negdje između buge i Jack sparowa se pogubila tradicija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tavalon 28.11.2021 22:53
  pauk
  Iz Varaždina pauka donesti u prijevodu povedi frendića da radi nezakonite radnje. Pauk ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Tako kaže Ana 28.11.2021 18:55
  Vandali
  TEK U PREGOVORE KADA VRATE BROD NA MRTVAŠKU!! IZDRŽATI ĆEMO DO OLAFA!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  oOo 28.11.2021 18:23
  Moze ih svih skupa biti sram!
  Komentar na fejsu uz ovu objavu: Ma neka se svi navedeni pametnjakovici ukrcaju na brodic i ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 18:17
  Džon obraz
  Računaju na umor pogođenih građana. Pored toga vlast podebljava obraze da su tvrdi kao džon ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:58
  ........
  Poslali su još kapetaniju iz Rijeke na nas!!Jučer!! 11.08.2021.Blokada Ilovika od strane ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:51
  ........
  Već 7 dana čuvamo mol da nam ga nesrušite!! IZDAJNICI!!KAKO VAS NIJE SRAM???? ILOVIK NIJE NA ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ........ 28.11.2021 17:47
  ........
  Misliš da su Ilovčani veslo sisali. Izdali ste nas VA BOHU. NEMA PREDAJE!! Ništa se ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  VA BOHU 28.11.2021 17:02
  TOHU
  Vidjeh danas da Ilovčani normalno dolaze u Mrtvašku, pristaju barkama i prevoze se sa Ilovika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Oličenje inteligencije 28.11.2021 15:14
  Vijećnik
  Izgleda da neće moći na Pag, ni kad rivu naprave!!!
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gizmo 28.11.2021 15:03
  "Vandali" tri dan odsječeni od svijeta
  Ilovik je već treći dan odsječen od svijeta, jer zbog jakog jugozapadnog vjetra brod ne ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gost 28.11.2021 14:49
  Stručna ekspertiza A. Nedića
  Sigurno su za stručno mišljenje pitali Antu Nedića koji je na neformalnom sastanku vijećnika ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Samostalni za?ebant 28.11.2021 13:54
  Da nahranim trola...
  Sumnjiva mi je borba protiv prisile, podjele i diskriminacije udruženih skinsa i časnih ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  ....... 28.11.2021 13:12
  Ilovači biser
  Pusti sada potvrde.Mi se borimo protiv Ruskog lobija,vidiš šta je gost napisao gost.Jer ako ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  hranitelj tuljana 28.11.2021 12:40
  Baš ..
  Da...jedna strana je za prisilu diskriminaciju i podjelu a druga je protiv prisile ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 28.11.2021 10:44
  Podrška Ilovčanima
  APEL STANOVNIKA ILOVIKA: Mi, Ilovčani, borimo se već tjedan dana za opstanak, za život.
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  DiDiTi 28.11.2021 10:35
  Mrtvaška Lošinjanima, ne Ilovčanima
  Ovako izgleda iskrcaj u Mrtvaški kad je more mirno. Ako je oseka, iz barke je teško izaći i ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Gost 28.11.2021 08:40
  Nakazno savezništvo
  Od struke su gori skinsi i časne sestre koji mašu Gospinim slikama u borbi protiv Covid ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 18:17
  Vandali
  Struka je pokazala znanje na Susku i Unijama.A lučka uprava(ljudi od mora),ko da nikad nisu ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  hranitelj tuljana 27.11.2021 17:50
  Da...
  Tako je...za više informacija vidjeti "Stožer" i epidemiološku "struku" koja naočigled ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Liječeni HDZ-ovac 27.11.2021 14:06
  Odglumljena oporba
  Pitanje je toliko zakučasto da je svaki odgovor na njega i točan i pogrešan. Nije slučajno ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 14:01
  Vandali
  Zašto se nije oglasio projektant RIJEKA PROJEKT?? Ajde va BOHU traži očitovanje od ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  Tako kaže Ana 27.11.2021 13:52
  Vandali
  A koju foru će OLAFU prodati??
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  fd 27.11.2021 13:46
  Vrhunac podlosti
  Mislio sam da je prijava podnesena pravobranitelji ci za djecu kako su Ilovčani zloupotrebili ...
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  gost 27.11.2021 13:37
  pravila struke
  Čim mi netko spomene pravila struke stajem leđima uza zid. Jer znam da me hoće naguziti.
   
 • Austro-ugarski mulić u kavezu

  ....... 27.11.2021 12:52
  ......
  Ma na kojoj televiziji???Do bro nek ti bude od 2 metra. Di će Ilovčani pristajati??? Na ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  gost 27.11.2021 12:31
  Učenje liderstva
  Kod oca je bila zadužena i za sanitarije a tamo je sigurno dizala teže stvari od čaše. U ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  ...... 27.11.2021 12:14
  ......
  Ani i Devčiću Djedovi vam se u grobu okreću radi rasprodaje!!!!
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Kalkulus 27.11.2021 12:02
  Donacije javne, troškovi promidžbe tajni
  Trećina priznatih donacija Kučićki je kapnula od tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca. Koja je ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  hranitelj tuljana 27.11.2021 09:55
  Mudrome
  Već dugo neuspješno pokušavam saznati, a vidim da si rjećit, mudar i elokventiran (imam ...
   
 • Agresivna rasprodaja gradske imovine se nastavlja

  Gulanfer 27.11.2021 09:37
  Djedovina Ane Kučić
  Rasprodaju otoka Ana Kučić je proglasila svojim nasljednim pravom. Istaknula ga je na samom ...