Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

Korisnička ocjena:  / 27
LošeNajbolje 

vlstOcjenjivački sud Gradskog vijeća razmatrao je dva prijedloga za imenovanje doc. dr. sci. Antona Bozanića počasnim građaninom Grada Malog Lošinja povodom ovogodišnjeg Dana Grada. Prema odluci Gradskog vijeća o javnim priznanjima prijedloge za dodjelu mogu pored ostalih davati i ovlaštena tijela pravnih osoba i udruga građana, a ova dva prijedloga potpisali su Eleonora Olić, direktorica agencije Cappelli i Anto Nedić, predsjednik GO HDZ Mali Lošinj 

Dok prijedlog predsjednika GO HDZ-a Mali Lošinj odlikuje sažetost s napomenom da se detaljno obrazloženje nalazi u privitku, prijedlog direktorice agencije Cappelli sadrži opširnije, ali prilično smušeno obrazloženje s priloženim životopisom kandidata prepisanim od riječi do riječi s Wikipedije

Već prve dvije rečenice prijedloga u ime Cappelli Tourist Agency d. o. o. izazivaju nedoumicu ne samo u vezi s identitetom predlagača, nego i o sadržaju prijedloga. Te rečenice glase:

„Agencija Cappelli podržava prijedlog gospodina Garija Cappellija za imenovanje dr. Antona Bozanića za jednu od Nagrada (sic!) Grada Malog Lošinja. G. Cappelli je dugogodišnji gradonačelnik Malog Lošinja (sic!) te sada aktualni ministar turizma, koji je i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada te time i svjestan činjenice što Javno priznanje znači, ali i koju težinu odgovornosti sam prijedlog nosi."

Dakle, pravna osoba, agencija nazvana prezimenom gospodina Cappellija podržava prijedlog gospodina Cappellija, fizičke osobe koju to što je bila gradonačelnik te što je sada kao ministar „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" ne čine ovlaštenim predlagačem. Izlaz iz ove nezgodne situacije potpisnica prijedloga nudi u skoku iz trećeg lica jednine u prvo lice množine riječima

„Stoga predlažemo (mi, agencija Cappelli i gospodin Cappelli) dr. Antona Bozanića našeg dugogodišnjeg župnika za počasnog građanina Grada Malog Lošinja u svojstvu priznanja Povelje o imenovanju počasnim građaninom Grada Malog Lošinja."

Nakon napomene da se spomenuti životopis „dragog nam Antona" prepisan iz Wikipedije nalazi u privitku, agencija Cappelli se Ocjenjivačkom sudu opet obraća u prvom licu jednine dirljivim riječima

„Upravo se navršava deset godina od njegova odlaska pa stoga mišljenja sam da je ovo prigodno vrijeme da mu zahvalimo za sva djela koja su ostavila traga u našim životima."

Nakon još nekoliko nespretno sklepanih sladunjavih fraza direktorica agencije Cappelli se riječima „U nadi prihvaćanja prijedloga gospodina Cappellija srdačno vas pozdravljamo" zapravo osobno distancirala od prijedloga kojeg je potpisala, a Ocjenjivačkom sudu se predstavila kao puki dostavljač prijedloga jedne fizičke osobe neovlaštene za predlaganje.

No unatoč nesuvislosti ovog prijedloga i njegova obrazloženja, usprkos jezičnom, gramatičkom i pravopisnom galimatijasu kojim je predstavljen, pa i sumnjivoj legitimaciji predlagača s obzirom na Odluku, Ocjenjivački sud je pod predsjedanjem prof. Martine Lipovac prijedlog prihvatio i Gradskom vijeću proslijedio na usvajanje.

A proslijedio je i prijedlog Gradskog odbora HDZ Mali Lošinj obrazložen nešto opširnijom biografijom kandidata također prepisanom iz dostupnog javnog izvora, ali s domišljatim dodatkom kandidatova osobnog osvrta na dane provedene na Lošinju. Ovu radikalnu inovaciju postupka predlaganja bez temelja u važećoj Odluci kojom kandidat sȃm obrazlaže zašto je zaslužio povelju počasnog građanina, dr. Anton Bozanić je iskoristio da s ponosom istakne svoju ulogu u promjeni nadnevka, predmeta i smisla proslave Dana Grada Malog Lošinja. Kako je sȃm napisao,

„Zasigurno je jedan od važnijih zahvata koji sam inicirao i u bliskoj suradnji s gradonačelnikom ostvario se plan da povijesno značajni dan za Mali Lošinj Blagdan sv. Martina postane i danom Grada Malog Lošinja."

Izvjestiteljica o prijedlozima proslijeđenim na usvajanje Gradskom vijeću, koje imenuje Ocjenjivački sud i njegova predsjednika, a koji mora biti iz redova vijećnika, bila je predsjednica Ocjenjivačkog suda prof. Martina Lipovac – koja nije član Gradskog vijeća. Niti je to itko od preostalih osam članova i članica Suda ...

Prema važećoj Odluci Gradskog vijeća o javnim priznanjima „Počasnim građaninom može se proglasiti građanin Republike Hrvatske i druge države koji je osobito zaslužan za napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica", a Ocjenjivački sud u roku određenom od strane Poglavarstva (gradske službe još nisu objavile pročišćeni tekst Odluke) izrađuje pisani izvještaj o svom radu i mišljenje s obrazloženjem o pojedinačnim prijedlozima".

Međutim, među materijalima za sjednicu Vijeća takvog dokumenta nema, pa su samo prisutni na sjednici Vijeća mogli saznati je li predsjednica Ocjenjivačkog suda možda usmeno izvijestila iz kojih razloga je dr. Anton Bozanić ocijenjen osobito zaslužnim za „napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica". No, dobili ili ne dobili kakvo obrazloženje, sudeći prema izviješćima u medijima vijećnici su oba prijedloga usvojili jednoglasno i bez rasprave. A budući da je vlastitim prilogom dokazivanju svoje podobnosti za počasno građanstvo kandidat istaknuo da jednim od važnijih zahvata koje je inicirao i u bliskoj suradnji s gradonačelnikom Cappellijem ostvario smatra „plan da povijesno značajni dan za Mali Lošinj Blagdan sv. Martina postane i danom Grada Malog Lošinja" možemo zaključiti da je ukidanje svečanog obilježavanje 24. kolovoza, dana kada je 1806. godine konačno ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti od Osorske općine i zamjenu tog građanskog praznika crkvenim blagdanom Ocjenjivački sud ocijenio, a Gradskog vijeće nagradilo kao osobitu zaslugu „za napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica"

Dakle, uspješno provedenu inicijativu kojom je svim građanima Grada Malog Lošinja kao jedinice lokalne samouprave nametnut blagdan zaštitnika naselja Mali Lošinj svetog Martina kao Dan cijele lokalne samouprave Ocjenjivački sud i Gradsko vijeće smatraju zaslugom vrijednom naslova počasnog građanina. Premda nisu svi građani Grada Malog Lošinja kršćani, niti su svi vjernici, a pojedina naselja slave neke druge kršćanske svece kao svoje zaštitnike. 

No s obzirom na vjetrove restauracije klerikalizma i retradicionalizacije koji pušu Europom, ova odluka Gradskog vijeća ne treba biti iznenađenje. Ona svjedoči o oportunizmu, konformizmu i političkom pragmatizmu naših zastupnika u Vijeću i objašnjava ovo učvršćivanje distance prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikove suradnje na njenom ostvarenju.

vl

Komentari: 

132 # Car je golH.C. 2018-11-07 16:16
a gradski vijećnici samo izigravaju smokvine listove za prikrivanje zna se koga ili čega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
228 # Ocjenjivački sud GVgost 2018-11-07 19:00
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # Imao je Milas pravo - kilo mozga ne vrijedi niti dvije markeOMG 2018-11-07 20:12
Ocjenjivački sud kojemu mora predsjedavati gradski vijećnik, a tu ga nema, dakle u potpuno neregularnom sastavu raspravlja o apsurdnim kandidaturama i zaključke koji to nisu prosljeđuje gradskom vijeću koje ne zna drugo doli bez ikakvih pitanja izglasavati sve što mu se predloži.

I nitko ne vidi da tu nešto ne štima? :cry:

OMG, ovi su nadmašili i leteći cirkus Montyja Pythona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # a jesu li ovo prepisali od Bandića?vječni sezonac u Jadranci 2018-11-08 09:33
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # šišam ovcestručnjak iz Beleja 2018-11-08 09:55
Citat vječni sezonac u Jadranci:
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Površnost? Neznanje? Namjera?ReadMe 2018-11-13 09:41
Citat vječni sezonac u Jadranci:
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Dobro uočeno. U Odluci Gradskog vijeća piše da Ocjenjivački sud čine predsjednik iz redova vijećnika i osam članova priznatih stručnjaka iz područja navedenih u članku 8. stavak 2. ove odluke. Kako je autor napisa istaknuo, predsjednica Ocjenjivačkog suda (Martina Lipovac nije iz redova vijećnika. Iz toga proizlazi da odluka o prihvaćanju prijedloga nelegitimnog Ocjenjivačkog suda svjedoči o neodgovornosti kompletnog sastava GV s predsjednikom na čelu te samu odluku čini nezakonitom. Međutim, s obzirom na odredbu da Ocjenjivački sud čine i osam članova priznatih stručnjaka iz područja navedenih u članku 8. stavak 2. upitna je ne samo ovogodišnja dodjela priznanja, nego i sve ostale iz prethodnih godina. Naime, u Odluci nisu navedena mjerila prema kojim bi GV moglo prosuditi tko ispunjava uvjet da je priznati stručnjak za određeno područje kako bi ga moglo imenovati u Ocjenjivački sud. Radi li se o površnosti, neznanju ili namjeri da se ovom manjkavošću odluke omogući proizvoljan izbor članova Ocjenjivačkog suda, a time i kandidata za primatelje priznanja ne mogu znati. No ovogodišnji izbor počasnog građanina pokazuje da su Gari Cappelli i GO HDZ Mali Lošinj te manjkavosti znali iskoristiti te da je tu njihovu manipulaciju Gradsko vijeće jednoglasno odobrilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Liberalni demokrati protiv liberalne demokracijeDandolo 2018-11-08 09:48
Citat gost:
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Podsjetimo se tko je glasovao za "učvršćivanje distance prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikov e suradnje na njenom ostvarenju":
Elvis Živković, predsjednik
Dubravko Devčić
Branko Domac
Marijana Dragoslavić
Luka Kačinari
Mario Kamalić
Andrino Maglievaz
Ivica Martuslović
Dejan Nekić
Luigi Satalić
Đurđica Šimičić
Marlen Vlašić
Biljana Vojniković
Aleksandra Volarić Magazin
Siniša Dakić Barichievich
U ovom letećem cirkusu Garija Capellija i Ante Nedića distanciranja od simbola samostalnosti lokalne zajednice osim pripadnika konzervativno demokršćanskih stranaka cirkusirali su i jedan liberalni demokrat (HNS) i jedan pripadnik socijalno-liber alne regionalne stranke koja se zalaže za autonomiju Istre (IDS). Oni su koaliciji oko demokršćanskog, konzervativnog HDZ-a priskrbili većinu u Gradskom vijeću i postali joj vjerni partneri u vlasti. Zajedno s njima od simbola samostalnosti distancirali su se i predstavnici oporbe iz regionalnog PGS-a koji se programski zalaže za decentralizacij u države te zastupnik socijaldemokrat skog SDP-a, koji se također zalaže za razvoj samouprave. Od simbola samostalnosti distancirao se i zastupnik iz HSS-a, ionako tradicionalni prirepak HDZ-a, a zastupnik Veloselaca možda ni ne zna da je naselje koje ga je kao nezavisnog kandidata izabralo u GV nekoć bilo samostalna općina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Svi u jedan glasLuce 2018-11-08 09:59
Osobe pod rednim brojem 2,4,7,8 i 9 možda jesu priznati stručanjaci u nekim područjima ali meni su potpuo nepoznate osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # LEVEL 10lokalni guru 2018-11-08 10:08
Citat Luce:
Osobe pod rednim brojem 2,4,7,8 i 9 možda jesu priznati stručanjaci u nekim područjima ali meni su potpuo nepoznate osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Čitaj između redakagost 2018-11-08 10:16
Nemoj biti naivan. Piše "stručnost" i "stručnjaci" ali čitaj "poslušnost" i "naš čoek".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # NHFUnimatrix Zero 2018-11-08 10:33
Citat gost:
Nemoj biti naivan. Piše "stručnost" i "stručnjaci" ali čitaj "poslušnost" i "naš čoek".
Bez uvrede, ali završeni fax je jedno, a status priznatog stručnjaka je bar dva nivoa iznad. Pitanje je postoji li na Lošinju ijedan priznati stručnjak.
U stvari, možda... znamo da je Anto stručnjak za nagibe i krivine, ali mi nije poznato da li je međunarodno priznat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Kukavičlukgost 2018-11-08 10:30
Neko je u naslovu komentara dobro napisao da je to sinergija ulizničke malograđanštine . Kad liberalni demokrat, autonomaš, regionalac i nezavisni kukavički glasuju tako da se ne zamjere Kapeliju, HDZu i klerikalcima dođe mi da povraćam od njihovog preseravanja o gradskim problemima. Njih zanimaju samo njihovi problemi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Izborna računicaRačunđija 2018-11-08 15:01
Citat Dandolo:
Od simbola samostalnosti distancirao se i zastupnik iz HSS-a, ionako tradicionalni prirepak HDZ-a, a zastupnik Veloselaca možda ni ne zna da je naselje koje ga je kao nezavisnog kandidata izabralo u GV nekoć bilo samostalna općina.
Do simbola samostalnosti nije stalo ni nezavisnima s Veterinarove liste. I oni računaju da je bolje biti ponizan i progutati g**** nego izgubiti glasače i riskirati pljuvačinu s propovijedaonic e.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Lista oportunistagost 2018-11-09 09:15
Citat gost:
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Palac gore sam dao za objavu ovog spiska poltrona od povjerenja HDZ-a i gradske vlasti, a ne zato što mislim da je to objektivan sud :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # O majko mojaRazočarana 2018-11-07 19:55
Ovo je šlag na torti idiotizma u ovom gradu, sve same stručne osobe koje nisu ni za je.. ni za kući voditi. Kako postajemo jedna sramotna, tužna i depresivna priča, ali prva od 1000..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # sinergija ulizničke malograđanštinelud zbunjenog 2018-11-07 22:57
Da nije tužno bilo bi smiješno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 0 # prota gorahranitelj tuljana 2018-11-08 06:45
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Branitelj talibanagost 2018-11-08 07:30
Citat hranitelj tuljana:
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Očekivano. H.t. brani talibane. AMDG.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kad dokon pop jariće krstiSpectator 2018-11-18 08:45
Citat hranitelj tuljana:
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Ako proglašenje počasnog građanstva zaslužuje naziv krštenje jarića prema poslovici "dokon pop i jariće krsti" za opis ljudi koji imaju previše slobodnog vremena, pa iz dosade rade nepotrebne stvari, Gradsko vijeće bi ga trebalo ukinuti. Ukidanjem bi na komotan način riješilo problem obrazlaganja dodjele koje ne bi izazivalo podsmijeh. Jer od dodjele uz besmisleno obrazloženje gora je samo dodjela bez ikakvog obrazloženja kao u ovom slučaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Involvirani GariDr. No 2018-11-08 08:52
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # sve se vidiadrian 2018-11-08 11:22
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Natječaj za novi grb Malog LošinjaDizajner 2018-11-09 09:50
Citat adrian:
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali
o tome tek trebamo saznati :cry:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.
Vrijeme je da Grad raspiše natječaj za dizajn novog grba Grada malog Lošinja koji bi objektivnije simbolizirao društvenu, političku i gospodarsku stvarnost ovih otoka. Prilažem idejni projekt s pozivom na suradnju na izradi konačnog prijedloga.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Boje vlastiOctopussy 2018-11-10 10:38
Citat Dizajner:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.Vrijeme je da Grad raspiše natječaj za dizajn novog grba Grada malog Lošinja koji bi objektivnije simbolizirao društvenu, političku i gospodarsku stvarnost ovih otoka. Prilažem idejni projekt s pozivom na suradnju na izradi konačnog prijedloga.

Boje su dobro izabrane. Crna boja simbolizira svećenstvo, a ona kardinalska boja lavande ili ciklame je omiljena boja gradonačelnice pa simbolizira njenu svekoliku vlast nad Gradom, strankama i Gradskim vijećem. Brod Grada Mali Lošinj uhvaćen kracima hobotnice izvjesio je bijele zastave u znak predaje ali i da iskoristi bijele zastave koje su Grad i Jadranka kupili od bankrotiranog Kike Curavića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ono kad je čovjek toliko involviran u društveni život rodnog grada, pa ne zna što se dešava u državiDotur Luigi 2018-11-12 14:00
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ...Lobotomizator 2018-11-12 23:08
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Još Hrvatska ni propalaMakroVizionar 2018-11-13 06:51
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ispred smo Njemačke - u broju svećenika po glavi stanovnika24sata.hr 2018-11-13 08:33
Citat MakroVizionar:
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Na listi Doing Business Svjetske banke pali smo na 58. mjesto, sedam mjesta niže nego lani.
Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke. Prema broju svećenika na 100.000 stanovnika, na sedmom smo mjestu.

24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Što je tu kokoš a što jajeYoda 2018-11-13 15:56
Citat 24sata.hr:
Citat MakroVizionar:
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Na listi Doing Business Svjetske banke pali smo na 58. mjesto, sedam mjesta niže nego lani.
Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke. Prema broju svećenika na 100.000 stanovnika, na sedmom smo mjestu.
24sata.hr/.../...
Posloži ove dvije činjenice jednu kraj druge:
- A) Na dnu smo liste prema sposobnosti kritičkog mišljenja
- B) Većinu stanovništva čine vjernici, a među vjernicima većina su katolici
Pa probaj odgovoriti što je tu uzrok, a što posljedica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Područje stručnosti, područje zaslugaBojana Genov 2018-11-08 12:23
Slijedom javne rasprave o stručnosti članova i članica Ocjenjivačkog suda koji su donijeli odluku o imenovanju počasnog građanina, suosjećam s onima koji su morali imenovati to tijelo.
Naime, prema tekstu Odluke o javnim priznanima, nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje u određenoj oblasti društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Mali Lošinj iz sljedećih područja: kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, sporta i tjelesne kulture te prostornog uređenja i zaštite okoliša.
Budući da ni iz teksta predlagatelja niti obrazloženja ocjenjivačkog tijela nije baš jasno iz kojeg je od nabrojanih područja ovogodišnji laureat dao izuzetan i osobiti vrijedan doprinos razvoju Grada, nije bilo niti lako imenovati stručnjake. Rasprava, dakle, tko jest, a tko nije stručan za ocjenu doprinosa u ovom slučaju je bespredmetna.
Sad, nakon što je već sve gotovo i možemo se samo osvrtati na ishitrene i površne poteze lokalne vlasti, ja ću dodati jedan isto tako zakašnjeli prijedlog. Njegova preuzvišenost bi, po mome mišljenju, trebala dobiti nagradu iz područja prostornog planiranja i zaštite okoliša, jer je poznata njegova neprocjenjiva uloga i snažna zauzetost za izgradnju golf terena na području Matalde, inače dijela ekološke mreže Natura 2000, vjerojatno mnogi pamte njegov dojmljiv govor o razlozima zašto blagosloviti taj projekt. U tom bi slučaju, da su Gari Cappelli i njegova turistička agencija jasno artikulirali zasluge kandidata za počasnog građanina Grada Malog Lošinja, nitko ne bi raspravljao o stručnosti ocjenjivačkog tijela, koje bi bilo lako sastaviti od Borisa Badurine, Ante Nedića, Tanje Jović i ostalih članova ekspertnih timova koji su prekrojili izgled, namjenu i vrijednost prostora u kojem živimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Suosjećanjefukara 2018-11-09 13:07
Citat Bojana Genov:
Slijedom javne rasprave o stručnosti članova i članica Ocjenjivačkog suda koji su donijeli odluku o imenovanju počasnog građanina, suosjećam s onima koji su morali imenovati to tijelo.
A ja suosjećam s onima koji su morali glasovati za ovaj prijedlog a znali su da će time od sebe napraviti budale i pokazati da su ulizice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # ...Licemjer 2018-11-09 13:53
Treba znati kada treba reći ne
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Građanski odgojT. Kikić 2018-11-08 13:55
Čini mi se da je došlo do nesporazuma u vezi s kriterijima za imenovanje članova ocjenjivačkog suda prema Odluci o javnim priznanjima Grada Mali Lošinj. Nisam ovlašten niti stručan za davanje tumačenja Odluke, ali odgovornost za ovaj nesporazum snosi nepoznati autor teksta Odluke i oni koji su je takvu prihvatili.
Naime u članku 8. Odluke navodi se Nagrada za životno djelo kao javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje u određenoj oblasti društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Mali Lošinj iz slijedećih područja:
- kulture
- gospodarstva
- znanosti
- odgoja i prosvjete
- zdravstva i socijalne skrbi
- tehničke kulture
- sporta i tjelesne kulture
- prostornog uređenja i zaštite okoliša
Ako prebrojite navedena područja vidjet ćete da ih ima osam. Nigdje u ostatku teksta Odluke ne navode se mjerila za imenovanje članova Ocjenjivačkog suda do članka 24. u kojem piše
Citat:
Gradsko vijeće imenuje Ocjenjivačkki sud za dodjelu javnih priznanja Grada Mali Lošinj.
Ocjenjivački sud čine:
- predsjednik iz redova vijećnika,
- osam članova priznatih stručnjaka iz područja navednih u članku 8. stavak 2. ove Odluke.
(Citirani tekst je doslovno prenesen zajedno s pogreškama u originalnom tekstu objavljenom na službenoj stranici Grada )
Zbunjujuće je to što se samo za nagradu za životno djelo navode područja za koju se ta nagrada dodjeljuje, te da ocjenjivači moraju biti stručni za ta područja, a imenuje ih se u ocjenjivački sud pred kojim se može naći i prijedlog koji ne spada u navedenih osam područja. Takav je, na primjer, prijedlog da se bivšeg župnika koji je zaslužan za promjenu građanskog, sekularnog povoda obilježavanju Dana Grada Malog Lošinja u religijski, hagiografski proglasi počasnim građaninom. No ocjena tog postupka nije stvar struke i stručnosti nego građanskog odgoja. Pa ipak i ovaj slučaj bi se moglo - doduše na silu, kao u Prokrustovu postelju ugurati u područje kulture, ali specifično, u područje političke kulture. Bilo bi zanimljivo saznati tko od sadašnjih članova Ocjenjivačkog suda je ekspert za to područje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # Nezdravi konsenzusArsen M. 2018-11-08 14:27
O kvaliteti, načinu i smislu rada ovog saziva Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja govori i ova odluka o proglašenju počasnog građanina Grad Malog Lošinja povodom Dana Grada Malog Lošinja za 2018.god. Ocjenjivački sud je imenovan na 2. sjednici (rujan 2017.) novog saziva GV, odnosno na prvoj radnoj sjednici. Kako je izabrano? Po običaju jednoglasno i suprotno vlastitm propisima. Imenovanje predsjednice i članova Ocjenjivačkog suda Grada Malog Lošinja, naravno nije u skladu s Odlukom o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Navedena Odluka, netko je to već naveo, u čl.24, uvjetuje da predsjednik Ocjenjivačkog suda mora biti gradski vijećnik. Predsjednica OS nije gradski vijećnik. Također članovi OS trebaju bit priznati stručnjaci iz područja navednih u članku 8. stavak 2. Odluke. Taj stavak navodi logično osam područja: kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, sporta i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Niti za jednog od osam članova OS nije navedeno obrazloženje o stručnosti za pojedino područje. Bez obrazloženja i bez rasprave imenovan je OS, koji bez rasprave jednoglasno usvaja prijedlog, a koj prijedlog bez rasprave opet jednoglasno usvaja GV. Promatrajući takvu praksu postavlja se pitanje, tko u stvari odlučuje o dodjeli priznanja? Prema ovom obrascu o javnim priznanjima odlučuje onaj koji predlaže. Povodom odluke o počasnom građaninu za 2018. godinu, i ako prihvatimo da su članovi OS stručnjaci za svih osam područja, postavlja se pitanje tko je od njih stručnjak za pastoralna pitanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Pretpostavka je majka svih zayebagrađanin 2018-11-08 15:22
Još jednom se pokazalo da je modus operandi rada GV i njegovih odbora čista farsa. Nitko ne da ne čita sa razumijevanjem, nego uopće ne čita pravilnike i materijale.
Svi valjda pretpostavljaju da je netko prije njih pročešljao stvar, a oni samo moraju dignuti ruku i amenovati predloženo. Na taj način stvarno ispada da predlagatelj donosi odluku bez obzira koliko prijedlog bio besmislen, apsurdan ili pun rupa. Nakon podnesenog prijedloga nitko ništa ne provjerava jer pretpostavljaju da ni predlagatelj, ma tko to bio, ne bi iznosio prijedlog koji nije u redu.
Građani imaju pravo očekivati ozbiljnost u radu članova GV i njegovih odbora, inače smo tamo mogli poslati čopor majmuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Monkey BusinessDonkey 2018-11-08 20:37
Citat građanin:
Građani imaju pravo očekivati ozbiljnost u radu članova GV i njegovih odbora, inače smo tamo mogli poslati čopor majmuna.
Kissme on my ego

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Vuk sit - ovce na brojut.k. 2018-11-08 18:24
Citat Arsen M.:
postavlja se pitanje, tko u stvari odlučuje o dodjeli priznanja? Prema ovom obrascu o javnim priznanjima odlučuje onaj koji predlaže.
Poanta nije u proceduri (premda je procedura temelj demokracije) nego u Kapelijevom zalaganju za odavanje počasti svome ortaku u udruženom pothvatu ukidanja Dana lošinjske municipalne samostalnosti, svjetovnog praznika svih Lošinjana i pothvatu uspostavljanja crkvenog katoličkog blagdana za Dan Grada. Čak i da je procedura bila potpuno ispravna, rezultat bi zbog spleta interesa svih uključenih bio isti. Kapeli bi privukao svjetla pozornice i pažnju publike, te zadržao naklonost klera. HDZ Mali Lošinj bi pokazao da s pravom nosi drugi dio etikete demo-kršćanstva . Vijećnici ionako odlučuju uglavnom jednoglasno, pa bila procedura ispravna ili ne. A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Što se danas nosit.k. 2018-11-09 09:32
Citat t.k:
A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Nije da ih svjetonazorska pitanja ne zanimaju, nego znaju da za njih nisu stručni pa čekaju da im struka kaže koji svjetonazor je u modi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lijek za globalnu pošastLiberalni gmizavac 2018-11-11 08:37
Citat t.k.:
Citat t.k:
A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Nije da ih svjetonazorska pitanja ne zanimaju, nego znaju da za njih nisu stručni pa čekaju da im struka kaže koji svjetonazor je u modi.
Već se zna koji svjetonazor je u modi. To nam je stručno pojasnio umirovljeni general Glasnović prije dvije godine povodom izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD na svome FB profilu:
Pobjeda Donalda Trumpa je pravi lijek za globalnu pošast političke korektnost i istinski melem za anacionalne, ateističke, parazitske lijevo liberalne gmizavce koji sprječavaju i usporavaju izgradnju nacionalnih država utemeljenih na deset božji zapovijedi.
Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Provođenje volje jednog čovjekaBibax 2018-11-11 10:16
Citat t.k:
Čak i da je procedura bila potpuno ispravna, rezultat bi zbog spleta interesa svih uključenih bio isti.
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države - bio bi sam po sebi dokaz da procedura nije bila ispravna. Cijeli je postupak bio klasičan primjer voluntarizma. Svi sudionici procesa odlučivanja podvrgnuli su se volji jednog čovjeka i bez obzira na zakone, važeće odluke i obaveze prema građanima odlučili da samostalna lokalna samouprava više ne obilježava
datum kad je to po prvi put u povijesti postala nego da umjesto toga građani obilježavaju datum pogreba zaštitnika Francuske, vinara, vinogradara, vojnika, konjanika, izliječenih alkoholičara, uzgajivača konja i gusaka i Švicarske papinske garde. Oko tog datuma Policija pojačava kontrolu alkohola u krvi vozača motornih vozila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # istinahranitelj tuljana 2018-11-11 11:51
Citat Bibax:
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države
Zamislite užas u "katotalibansko j lijepoj njihovoj, užasu desnila koji teškim batom udara na svakog tko imalo odudara" - jadni pripadnici drugih religija (budisti, ateisti, pravoslavci, muslimani itd...) SPRIJEČENI su raditi svakog Tijelova, Božića, Uskrsnog ponedjeljka, na Sv. 3 kralja...trebal o bi im barem omogućiti da ti dani za njih obavezno budu radni, te da ih se ne prisiljava primiti BOŽIĆNICU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Branitelju talibana with loveBibax 2018-11-11 13:18
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bibax:
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države
Zamislite užas u "katotalibanskoj lijepoj njihovoj, užasu desnila koji teškim batom udara na svakog tko imalo odudara" - jadni pripadnici drugih religija (budisti, ateisti, pravoslavci, muslimani itd...) SPRIJEČENI su raditi svakog Tijelova, Božića, Uskrsnog ponedjeljka, na Sv. 3 kralja...trebalo bi im barem omogućiti da ti dani za njih obavezno budu radni, te da ih se ne prisiljava primiti BOŽIĆNICU.
Jadni branitelj katolibana kad u pokušaju da bude sarkastičan previdi da Dan grada Malog Lošinja nije neradni kao pobrojani kršćanski blagdani koje su državotvorni talibani proglasili državnim. Ove godine Dan Grada je pao u nedjelju, ali svečana sjednica je održana u petak, i to u radno vrijeme. Usput da kažem, ovaj komentar se može smatrati tipičnim primjerom trolanja. Ne doprinosi raspravi o naslovnom članku jer se ničim ne osporavaju činjenice, tvrdnje i sudovi izneseni u njemu, nego pokušava raspravu odmamiti s merituma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # obezvređivanje počasne titulenevenka 2018-11-08 18:58
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnic ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Sjedni drvo na drvowatafak 2018-11-08 19:07
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.
Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # PepelkoCinis 2018-11-08 19:22
Citat watafak:
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.

Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
POSIPATI ĆE SE PEPELOM NA PEPELNICU 2019 G., A RASPUSTITI SVOJOM VOLJOM NA SV. NIGDARJA..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Monkey TroubleDr Dolittle 2018-11-09 04:23
Citat watafak:
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.
Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
443 # PedroBojanče 2018-11-08 19:18
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubitelj ice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Eksplozija testosterona u praznoFeles 2018-11-08 19:33
Citat Bojanče:
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubiteljice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Macane što si se ti meni toliko naljutio, što je tebe uvrijedilo? Tko je dirao Mače moje?? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
232 # Ad hominemZX 2018-11-08 20:29
Ne sviđa ti se što je napisano, ali ne komentiraš to što je napisano nego olajavaš pisca. Time priznaješ slabost i nemoć da argumentima opovrgneš što je pisac napisao. Klasika :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # MašalaVTx 2018-11-09 04:59
Citat Bojanče:
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubiteljice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Čoban vazda ostaje čoban.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # ProtuustavnostMarkov Trg 2018-11-09 10:17
Sve dodijele priznanja koje je Gradsko vijeće dodijelilo do današnjeg dana su protuustavne,je r Odluka dozvoljava predlaganje
osoba za nagrade samo pravnim osobama.To je protuustavno,je r ako po Ustavu svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske ima pravo i dužnost da bira i da bude biran,i taj građanin bira Gradsko vijeće i Gradonačelnika svojim glasom,onda kako to Gradsko vijeće i Gradonačelnik mogu zabraniti fizičkim osobama da nemaju pravo predlaganja osoba koje bi trebale biti nagrađene.To se može dogoditi samo u Malom Lošinju,i u razgovoru sa jednim Ustavnim sucem,dobio sam informaciju da ako netko pokrene Ustavnu tužbu da bi sve nagrade do sada mogle biti poništene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # samovoljna i diskriminirajuć a OdlukaNjuškalo 2018-11-09 11:51
Citat Markov Trg:
Sve dodijele priznanja koje je Gradsko vijeće dodijelilo do današnjeg dana su protuustavne,jer Odluka dozvoljava predlaganje osoba za nagrade samo pravnim osobama. To je protuustavno,jer ako po Ustavu svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske ima pravo i dužnost da bira i da bude biran,i taj građanin bira Gradsko vijeće i Gradonačelnika svojim glasom,onda kako to Gradsko vijeće i Gradonačelnik mogu zabraniti fizičkim osobama da nemaju pravo predlaganja osoba koje bi trebale biti nagrađene.To se može dogoditi samo u Malom Lošinju,i u razgovoru sa jednim Ustavnim sucem,dobio sam informaciju da ako netko pokrene Ustavnu tužbu da bi sve nagrade do sada mogle biti poništene.
Ustav RH se u temeljnim odredbama poziva na ravnopravnost, a u Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statutu Grada Malog Lošinja niti iz jednog članka ne proizlazi ovo ograničenje. Prema tome Odluka je protuustavna i protuzakonita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Kuc kuc, tko je na vratima?.gost 2018-11-09 13:23
Ljudi smanjite doživljaj da si ne navučete inkviziciju za vrat :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Opasni izričaji pod istragomCSI 2018-11-09 14:22
Citat gost:
Ljudi smanjite doživljaj da si ne navučete inkviziciju za vrat :-)
Dobar savjet jer portal je već pod istragom zbog izričaja. jer svi se šokiramo kad se dogodi nasilje usred grada, a logični je niz negativnih posljedica na ovakav način komunikacije, između tog trenutka (pisanja na www.volim-losinj.org) i trenutka kad se usred grada dogodi tučnjava ne moramo puno čekati.
Vidi na poveznici
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Petljanje u tuđe posloveD.M. 2018-11-09 10:34
„Agencija Cappelli podržava prijedlog gospodina Garija Cappellija za imenovanje dr. Antona Bozanića za jednu od Nagrada Grada Malog Lošinja. G. Cappelli je dugogodišnji gradonačelnik Malog Lošinja te sada aktualni ministar turizma, koji je i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada te time i svjestan činjenice što Javno priznanje znači, ali i koju težinu odgovornosti sam prijedlog nosi."
Involviran :P Fini način da se kaže da se petlja, miješa u tuđe poslove i nametljivo gura nos gdje mu nije mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 0 # otok po mjeri čovjekahranitelj tuljana 2018-11-09 17:38
Kad vodimo kolika intelektualna sila se angažirala kako u tekstu tako i u komentarima možemo zaključiti da su odluke o počasnim građanima očito od najveće važnosti i utjecaja na život stanovništva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Tuljanov izborDendi 2018-11-09 17:43
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 0 # istinahranitelj tuljana 2018-11-09 21:22
Citat Dendi:
Danas je rijetkost sresti osobu koja ima hrabrosti javno biti ovako samokritična. Pohvalno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Know your rightsTin 2018-11-10 13:02
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # HraniteljMorskih pasa 2018-11-09 18:00
Gledam danas na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća,razne osobe koje su ugledne djelatnice u Gradskoj upravi kako su obučene.Ne komentirajući izgled osobe,jer nisu u mogućnosti izmijeniti ga,barem bi se trebale znati blačiti.Neukusn o,vulgarno,irit antno.Bože dragi,dajte drage dame odslušajte neko predavanje o ukusnom oblačenju kada ste malo popunjeni.To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik.Neka vam tečaj održi Martina Lipovac,prekras no odijevena i ukusno,kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Krpice kao osnova kultureManeken 2018-11-09 18:11
Citat Morskih pasa:
To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik.Neka vam tečaj održi Martina Lipovac,prekrasno odijevena i ukusno,kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Gari, jesi li to ti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Tečaj opismenjavanja javnih djelatnikaModni mačak 2018-11-09 19:24
Citat Morskih pasa:
Bože dragi, dajte drage dame odslušajte neko predavanje o ukusnom oblačenju kada ste malo popunjeni. To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik. Neka vam tečaj održi Martina Lipovac, prekrasno odijevena i ukusno, kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Ukusno oblačenje nije osnova kulture. Osnova kulture je jezik. A tečaj o jeziku i pravopisu Martina Lipovac ne može držati nikome jer i sama ima problema s njima. Iako je prof. hrvatskog jezika :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # ZavistOvaj put 2018-11-10 21:06
Martina Lipovac je sjajna žena i uvijek je lijepo dotjerana. I ono što je najzanimljivije - sigurno nije ovako nešto komentirala. Nego da ponovim ono što je administrator obrisao - ovdje se ne radi o tome tko je kako obucen, nego o tome da se pojedine gradske djelatnice, koje iako savrseno obucene, ne mogu pomiriti s tim da nije bitno kako izgledas, nego kako radis. Zavidne su na mladosti, sposobnosti, necijem samopouzdanju.. i umjesto da ih kucni odgoj bar ne minut zaustavi u ogorcenom vrijedjanju, ne mogu se pomiriti s tim da su sjasile s trona...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Gdje su uvrede?gost 2018-11-11 08:58
Možeš li ti navesti barem jednu uvredu nanesenu Martini Lipovac kao osobi, ženi, službenici gradske Uprave i predsjednici Ocjenjivačkog suda Grada Malog Lošinja u vezi s ovom temom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # ZavistOvaj put 2018-11-11 10:19
Nisam mislio na Lipovac.. nego na uvrede iznesene u komentaru iznad. A zlonamjernik je u svoj komentar za usporedbu naveo Lipovac samo kako bi fokus maknuo sa sebe. Dakle, niti komentira niti se na racun izgleda uzdize ona, nego se izdizu one koje su ranijih godina bile nesto vise od onoga sto su danas. Ali kad u svoj komentar ubace nju, svi se ulove Capelija, hdz, pravopisa.. a one likuju.. u pozadini, jalne, ogorcene, iskvarene..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZavistOvaj put 2018-11-11 10:22
Sa spinovima nije se igrati, ali čovjek je homo ludens pa se igra. Spin u političkom značenju preuzet je iz sporta (kriketa i stolnog tenisa na primjer), a riječ je o posebnoj tehnici kojom se loptici nastoji promijeniti smjer, kako bi se zavarao protivnik. U političkom smislu spin je tehnika kojom se koriste stručnjaci političkog marketinga, “spin doktori“, u političkim strankama i tijelima vlasti, s ciljem da u javnosti prilagode ili iskrive informaciju u svoju korist. Spin ima pejorativno značenje, a očituje se plasiranjem u javnost određenih informacija, a zatim opovrgavanjem da bi se dobilo na vremenu, konstruiranjem informacija da bi se naškodilo ugledu političkog protivnika.

Spinovima se selektiraju informacije u vlastitu korist, spin je i vješta dvosmislenost u javnim nastupima i slično. Spinovi su posebno česti u vrijeme predizborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Zavist ili frustracija?gost 2018-11-11 10:56
Nisi mislio na Lipovac, a kuješ ju u zvijezde. Ona je "sjajna žena i uvijek lijepo dotjerana" pa joj zavide "na mladosti, sposobnosti i samopouzdanju". A komentar iznad koji glasi "Ukusno oblačenje nije osnova kulture. Osnova kulture je jezik. A tečaj o jeziku i pravopisu Martina Lipovac ne može držati nikome jer i sama ima problema s njima. Iako je prof. hrvatskog jezika" je odgovor na apsurdnu tvrdnju da je kulturno oblačenje osnova kulture. Sve ostalo je hrpa gluposti koju bi admin trebao maknuti, jer služi samo tome da odvrati pozornost od analize ove sramotne odluku koju je Gradskom vijeću poturila upravo ta "sjajna žena i uvijek lijepo dotjerana" da bi zadovoljila Cappelija. A ako netko i osjeća jal i ogorčenost to je možda zato što nema moć da preko svojih drugarica diktira Gradskom vijeću odluke o priznanjima ili ga frustrira tolika iskvarenost gradske vlasti i njenih privilegiranih uhljeba. Sve što si nadrobio zapravo nije drugo do spin, baš kako si ga sam opisao: "riječ je o posebnoj tehnici kojom se loptici nastoji promijeniti smjer, kako bi se zavarao protivnik". Pa bi mi sada trebali raspravljati o nekim zavidnim osobama da ne bismo raspravljali o Capelijevoj involviranosti u vladanje Gradom i poltronizmu gradskih vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # SvetiMartin 2018-11-11 16:42
Ovih dana se vidjelo kako je promašaj dodjeljivati priznanja počasnih građana Malog Lošinja. U petak je održana Svečana sjednica Gradskog Vijeća na kojoj je dodijeljena povelja počasnog građanina Malog Lošinj Dr. Antonu Bozaniću. Na toj sjednici nije bilo NITI JEDNOG počasnog građanina kojemu je dodijeljena ta počast u zadnjim godinama. Nije bilo Počasnog građanina Maloga Lošinja Miro Gavran, nije bio počasni građanin Ante Gotovina, nije bio Počasni građanin Don Walter Župan biskup u miru, nije bio Počasni građanin Raimondo Prag. Da ne nabrajamo one prije. To govori koliko je ta nagrada bezvrijedna i omalovažena. U zdnjih 5 godina je dodijeljena i Počasni građani se ne sjete da je dan Grada onoga kojeg su oni počasni. Pa građani ovoga Grada su putem Gradskog Vijeće njima dodijelili titulu počasnog građanina, a oni se niti ne sjete da se pismeno obrate i ispričaju da ne mogu prisustvovati svečanosti. Sada se možemo upitati, ma čime su oni zaslužili da budu počasni građani, kada mogu tako omalovažavati sve ove ljude koji su odlučili da im se dodjeli ta počasna titula. Zamilsite Vi da iz Gospića dolazi biskup u miru Dr. Mile Bogović, na svečanosti Dana Grada i služi svečanu misu, a naš biskup u miru Don Walter Župan se niti ne sjeti da bi čestitao vjernicima odakle je odrastao i postao biskupom, i nakon toga počasni građanin. NJega se to ne tiče da njegovi Lošinjani slave Svetog Martina i da je u njgovoj Župi došao drugi biskup a njega nema.
Kolika je bahatost i koliko ti ljudi ignoriraju to što su im Lošinjani dodijelili kao prijateljima i uvaženim ličnostima tu počast, a oni se ne sjete da sa par riječi pozdrave te ljude ili da prisustvuju Svečanoj sjednici i Svečanoj misi. Sramota. Gospodo Vijećnici, Gradonačelnice, preispitajte tu Odluku i ubuduće nemojte dodjeljivati takve počasti kao što se djele plakete za sudjelovanje u takmičenju za Arbunadu ili Peškafondo. Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Čestitka pred velikom publikomgost 2018-11-11 19:49
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Nije otac nego sinMaskerada 2018-11-12 11:33
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Siromah sam, nije me sramotaZX 2018-11-13 08:53
Citat Maskerada:
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Cappelli je najsiromašniji dužnosnik najdomoljubnije hrvatske stranke iako mu je mentor i zaštitnik bio predsjednik stranke i premijer koji je zaglavio u pržunu zbog korupcije. Ništa nije njegovo, sve je od bivše žene, sina i bratovo. Isti je kao Vaso Brkić: Nije moje, bratovo je: Brkiću je brat Jozo pokriće za bogatstvo Pročitajte više na: 24sata.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nema zime za lopove na vlastDRP 2018-11-16 10:52
Citat ZX:
Citat Maskerada:
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Cappelli je najsiromašniji dužnosnik najdomoljubnije hrvatske stranke iako mu je mentor i zaštitnik bio predsjednik stranke i premijer koji je zaglavio u pržunu zbog korupcije. Ništa nije njegovo, sve je od bivše žene, sina i bratovo. Isti je kao Vaso Brkić: Nije moje, bratovo je: Brkiću je brat Jozo pokriće za bogatstvo Pročitajte više na: 24sata.hr/.../...
Gari nema šta da brine. HDZ predlaže zakon prema kojem će dužnosnici moći mirno uživati u "krvavo" stečenom bogatstvu bez da im neko puše za vratom i da im prijeti prijavama. Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tvrdi da prema predloženom zakonu o sprečavanju sukoba interesa dužnosnici mogu lagati u svakom trenutku podnošenja imovinske kartice.

„Ovakav prijedlog zakona definitivno je veliki korak unazad, ima nekih sitnih poboljšanja, ali se nijedno ne tiče sukusa sukoba interesa, nego su više procesne naravi. Definitivno, ako šaljete poruku da se može podnijeti bilo kakva imovinska kartica, da vas Povjerenstvo zbog toga ne može kazniti i da vi možete automatski prijeći iz javnog u privatni sektor, iz pozicije ministra na čelno mjesto uprave društva, to je apsolutno velik korak unazad“, istaknula je.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ko zna zna!gost 2018-11-13 19:02
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
A na ovoj slici su brat počasnog građanina po Capelijevom prijedlogu i Capelijev šef. Potpora u daljoj karijeri osigurana!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Onnik 2018-11-11 19:00
Biskup u miru don Valter Župan je možda zaboravio na mjesto gdje je odrastao,bio svečenik,počasn i građanin,ali zasigurno nije zaboravio Mataldu 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Dobar potezkadin 2018-11-12 18:45
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # jednadžba s jednom nepoznanicomdinko 2018-11-13 07:17
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Ana će u Sabor, a Anto se još nije odlučio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # posto occupatoTarantula 2018-11-13 08:51
Citat dinko:
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Ana će u Sabor, a Anto se još nije odlučio.
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # što se babi htilodida 2018-11-13 16:51
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ma nema tu HDZ-a, Nedić je bitan a ongost 2018-11-13 17:10
Molim...HDZ? Misliš Nedić poslušni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # I predsjednik je fikusgost 2018-11-16 10:44
Citat gost:
Molim...HDZ? Misliš Nedić poslušni...
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pitao ne pitaoTopolino 2018-11-13 17:14
Citat dida:
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:

sve ti dođe na isti qratz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # odlukaDe Bill 2018-11-15 15:55
Citat Topolino:
Citat dida:
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:
gsve ti dođe na isti qratz.
Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # pila naopakoorka 2018-11-17 19:42
Citat De Bill:
Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
U tom slučaju će gradonačelnik biti Elvis. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mudrost s FaceBookaGhost Writer 2018-11-15 12:32
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zar ovo nije za plakat?gost 2018-11-15 18:15
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Imajte strpljenja za ovo pročitati. Vrijedi truda da vidite kako Ministarstvo obrane RH odgovara na jedno jednostavno pitanje da bi izbjeglo odgovoriti na ono što ga se pita :

Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.
Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalisti čkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.
Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.
Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.
Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".
Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.


A pitanje je glasilo kako je završila istraga o seksu između instruktora i ročnice u autobusu na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici. I kao što vidite, odgovor na pitanje o fukanju nadređenog i podređene glasi: Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku i neće dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda". Zar nije za plakanje. Od smijeha :lol:
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...TN 2018-11-15 19:21
Sve je dobro kad se dobro svrši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Bauštelac 2018-11-15 19:26
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.

U nedostatku zidova, trebalo bi na trgu postaviti stup srama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # VjerodostojnoFB 2018-11-16 13:19
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Uvjere narod da su 30 godina stari avioni bolji nego novi, a kupuju nove aute jer kažu da par godina stari auti više nisu dobri!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Babuška Kolinda i druge teme, video

prime

 


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Satirički prilozi

  Lilo 19.11.2018 18:33
  Pubertetlijski blef
  Hajde da sada trolamo. Sa teme o nasmijanim klerikalcima koji pecaju birače slikanjem na ...
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 18:17
  antifa
  Hrabra tvrdnja o obiteljima ubijenih, nestalih i silovanih...
   
 • Satirički prilozi

  Lilo 19.11.2018 18:02
  Rezoluciju o porastu neofašističkog nasilja u Europi
  A koga to pitaš trole? Jer zna se da su tamo išli samo manekeni radi birača, a one to nisu.
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 17:12
  pohvalno
  Odlična ideja za video satiru... Moj prilog: www.youtube.com/.../ ...
   
 • Satirički prilozi

  hranitelj tuljana 19.11.2018 17:10
  nije valjda da nisu bile
  A gdje su hrabre lošinjske antifašistkinje sa svojim natpisima?
   
 • Satirički prilozi

  gost 19.11.2018 15:15
  Sablasti u Vukovaru
  Nasmijani klerikalci pecaju birače slikanjem na Dan sjećanja u Vukovaru. i.imgur.com/EqwwnHV.jpg ...
   
 • Osvrt na dvanaest godina postojanja

  hulk 19.11.2018 14:13
  transneft
  Badava da mi znamo kad ne znaju oni koji su zaduženi za našu sigurnost !!!
   
 • Osvrt na dvanaest godina postojanja

  KD 19.11.2018 12:53
  Kriminalni izričaj
  Ma ne zbog Rusa, nego zato što se "svi šokiramo kad zalutamo na te stranice pa vidimo ...
   
 • Satirički prilozi

  NB 19.11.2018 11:59
  Babuška Kolinda
  No takve žene, da bi odmah očaran da se svi pale ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Spectator 18.11.2018 08:45
  Kad dokon pop jariće krsti
  Ako proglašenje počasnog građanstva zaslužuje naziv krštenje jarića prema poslovici "dokon ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  orka 17.11.2018 19:42
  pila naopako
  U tom slučaju će gradonačelnik biti Elvis. :-?
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Ga-Ga 17.11.2018 16:19
  Ćemo se nježno maziti po kiši
  Bez Kolinde odmor učiniti ne možemo, mi Vas jako jako volimo čeka Ćemo se nježno maziti po ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  gost 17.11.2018 10:18
  Ples cirkusanata
  Svaka reklama je dobra reklama. Ako se nastavi truditi i Ana bi mogla dobiti pjesmu kao ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Vis major 17.11.2018 10:04
  Potpora odozgora
  Ovo je sasvim točno. Nju je HDZ dva puta podmetnuo biračima kao mamac za birače kojima HDZ ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  FB 16.11.2018 13:19
  Vjerodostojno
  Uvjere narod da su 30 godina stari avioni bolji nego novi, a kupuju nove aute jer kažu ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  DRP 16.11.2018 10:52
  Nema zime za lopove na vlast
  Gari nema šta da brine. HDZ predlaže zakon prema kojem će dužnosnici moći mirno uživati ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  gost 16.11.2018 10:44
  I predsjednik je fikus
  Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da ...
   
 • »Svaštara« 2

  tportal.hr 15.11.2018 19:30
  Cappelli na udaru hotelijera: To što on predlaže daje još veći utjecaj političarima!
  Ministar turizma Gari Cappelli ističe depolitizaciju kao jedan od glavnih ciljeva prijedloga ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Bauštelac 15.11.2018 19:26
  ...
  U nedostatku zidova, trebalo bi na trgu postaviti stup srama.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  TN 15.11.2018 19:21
  ...
  Sve je dobro kad se dobro svrši.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  gost 15.11.2018 18:15
  Zar ovo nije za plakat?
  Imajte strpljenja za ovo pročitati. Vrijedi truda da vidite kako Ministarstvo obrane RH ...
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  De Bill 15.11.2018 15:55
  odluka
  Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
   
 • Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

  Ghost Writer 15.11.2018 12:32
  Mudrost s FaceBooka
  Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Man 15.11.2018 10:43
  XX
  Svaka čast Arsen 50. Članaka u 11 mjeseci na ovom portalu svakako je vrijedno pohvale !!
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Liepa plavka 15.11.2018 10:23
  I plavuša ima viziju
  Evo viziju ima i Kolinda. PREDSJEDNICA U BERLINU PREDSTAVILA VIZIJU RAZVOJA HRVATSKE: ‘Moja ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Profi 15.11.2018 08:52
  Definicija trolanja za početnike
  Jako licemjeran komentar osobe čiji prilozi raspravama na ovom portalu mogu poslužiti ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  ciceron 14.11.2018 11:09
  homo ludens
  Odličan prijedlog. :P
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Dendi 14.11.2018 10:03
  Studija slučaja 'Hranitelj tuljana'
  Naravno da komentator "hranitelj tuljana" nije tema ni ovog niti drugih članaka, ali ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  Ghost 14.11.2018 08:53
  Čudom se čudim
  Naravno da nisi Ukrajinac i da si odavde. Pravo je pitanje zašto si tu čudiš radi "toliko vike ...
   
 • Lošinjska Ivana Orleanska

  hranitelj tuljana 14.11.2018 08:34
  micek....
  Jako odvažna poruka od osobe koja nije kadra razaznati da komentator "hranitelj tuljana" nije ...