Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nema trajnih prijatelja, nema trajnih neprijatelja

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

bojana-genovOdgovarajući na brojne komentare svojih "pro i kontra" dvaju kandidata za gradonačelnika objavljenih na ovoj stranici Bojana Genov podstiče posjetitelje da i sami ponude svoje.

Vrlo je laskavo uvidjeti količinu interesa za vlastito djelovanje, obiteljsku situaciju, razinu obrazovanja i rodoslovno stablo, mada poprilično skreće s teme izbornih kandidata, budući da ja nisam kandidatkinja niti za jednu političku ulogu.

Tekst koji sam napisala procjenjujući dvoje kandidata za gradonačlnika / cu očekujući da će biti nadopunjen još brojnim argumentima za i protiv oboje kandidata rezultirao je uglavnom komentarima mene kao osobe. Pretpostavljam da je potpuno jasno da da su svi komentatori pišući o meni napisali mnogo o sebi, upravo na isti način na koji sam ja to učinila komentirajući moguće razloge za i protiv davanja glasa pojedinim kandidatima za izbore za gradonačelnika. 

Kritičari moga teksta kritiziraju ga sa dva stanovišta: prvo je da je tekst pristran i neobjektivan. Točno, i nikako drugačije niti ne može biti, pa je općenito poznato čak u fundamentalnim znanostima da osoba eksperimentatora uvijek utječe na rezultat eksperimenta, dakle da je potpuna objektivnost samo ideal koji ne postoji. U slučaju predizborne analize, bilo da je čine poznati politolozi i eksperti ili da je čine neuke građanske aktivistkinje, uvijek se radi o diskursu koji uključuje vlastite vrijednosti, svjetonazor i politička uvjerenja. U slučaju moga teksta nije se niti radilo o pokušaja postizanja nemogućega, te toliko opjevane objektivnosti, nego upravo o promociji vrijednosti, načela i koncepata koji ja, stojeći iza svoga teksta imenom i prezimenom, kao građanska aktivistkinja zastupam i u javnosti promoviram. Te vrijednosti koje sam postavila kao (vlastiti) kriterij za odluku o osobi gradonačelnika, mogu biti prihvaćene ili neprihvaćene, i svatko može u svojih top 10 ugraditi svoje vlastite vrijednosti i načela. Moji su bili neodgodiva zaštita okoliša, socijalna osjetljivost, nenacionalizam i manjinska prava,  poštivanje pravne države, angažman u lokalnoj zajednici, fair play prema protivnicima, sekularizam. Pisci komentara imaju legitimno pravo uzeti posve druge kriterije, ali kriterij je sastavni dio svake debate i kao takav subjektivan i dakako podložan prosudbi baš kao i argumenti koji iz kriterija prizlaze.

Drugi pak kritičari u kritici napisanoga polaze od analize moje osobe (subjektivne dakako baš kao što je i moja analiza javnog doprinosa Cappellija i Snješane Kučić Krstaš), što je naširoko poznata i klasična logička falacija poznata pod imenom argumentum ad hominem. Tako doznajemo da sam neobrazovana - o čemu svjedoče moji tekstovi, da sam po svome zvanju medicinska sestra, što je točno, da su moji roditelji Srpkinja i Bugarin, što je djelimično točno patrijarhalnom logikom upisivanjem nacionalnosti muških predaka u službene dokumente i što bi nezasluženo izbacilo iz moje povijesti baku Hrvaticu i prabaku Slovenku, a posve netočno  utoliko što moji roditelji svoje identitete nisu gradili niti isticali na nacionalnom opredjeljenju nego na univerzalnijim ljudskim vrijednostima koje sam ponosno baštinila od njih. Stoga spominjanje nacionalnosti mojih predaka sa nakanom da me uvrijedi ili diskreditira govori dakako o piscu tog "argumenta" kao o skučenoj osobi koja je prigrlila ideologiju tla i krvi, a potpuno promašuje cilj pokušavajući izazvati moju skrušenost što nisam dovoljno nacionalno ispravna da bih glasno rekla bilo što što mislim da trebam, smijem i hoću.

Nije mi nimalo žao što sam sve ostrašćene navijače lokalnih političara i političarki razočarala. Potpuno mi je svejedno što neki misle da je uz kritiku stranke čiji je vojnik trebalo još poništiti Cappellija kao osobu. Još mi je više svejedno što neki, poznajući bolje Snježanu Kučić Krstaš osobno ili profesionalno, smatraju da sam te njene meni nepoznate osobine morala također uzeti u obzir kao kriterij, a ne samo javnosti poznati njezin dosadašnji politički angažman ili neangažman.

Podsjećam da je osnovno načelo djelovanja civilnog društva nema trajnih prijatelja, nema trajnih neprijatelja, ne u smislu mijenjanja političkih etiketa kako je to uobičajeno na hrvatskoj nacionalnoj i lokalnoj razini, nego u smislu da se određujemo prema pojavama, a ne osobama, tako da se može dogoditi i događa se da je neka osoba u vezi sa nekom pojavom hvaljena, a u vezi sa drugom pojavom kritizirana. Ovakva vrsta dosljednosti - mada naravno da je i ona neobjektivna, odnosno vođena osobnim ili grupnim kriterijima i vrijednostima - vrlo je malo prakticirana u javnom diskursu na ovim prostorima, gdje se svi više vole obrušiti ili uzdizati u nebesa jednom izabrane prijatelje ili neprijatelje.

Još dodajem, suprotno kontradiktornoj i nelogičnoj tvrdnji svog stalnog pratitelja/ice Ponovno jaše "rasprava se vodi oko gramatike i kulture dijaloga, što je bitno ali u ovom trenu i za ovu raspravu suvišno", da ono što je bitno ne može biti suvišno te da su kultura dijaloga i pismenost pisca bolji argumenti od nabrajanja školskih predmeta koje je netko položio tijekom svoga formalnog obrazovanja.

Prema kraju ovoga teksta, mea culpa, mea maxima culpa, opravdana je kritika što se nisam laćala pisanja o trećem kandidatu za gradonačelnika, Dragomir Fatuti.  Kao opravdanje mogu napisati samo to da doista ne znam što bih napisala o tome gospodinu kojeg na najosobnijom razini poštujem, ali koji je kao opozicija posve nevidljiv, čiji lokalni program je najbolje čuvana tajna, čija stranka lokalno djeluje kao partizani u šumi u nadubljoj ilegali tek prije izbora dajući pokoji glas od sebe, ekipa koja nas je posve lišila opozicije u ovome gradu što je poznato loše za demokratski proces koji je zamišljen kao stalni nadzor opozicije nad pozicijom. Kao simpatizerka ljevice za stranku gospodina Fatute, takozvani lijevi centar, mogu dati samo jedan komentar: nedostaje mi Šuvar.

P. S.

I na kraju dodajem još jedan argument protiv kandidatkinje Snježane Kučić Krstaš, koji proizlazi iz sljedećeg komentara (citiram): "Njen je sin dolazio na radionice upravo Snježane i grupe u crkvi koju je vodila i u kojoj je učestvovao njezin muž te su osobno od njenog sina čuli kako stoje stvari doma a sad naravno nećemo dalje iznositi jer bi to bilo pregnjusno i ne možemo se ipak spuštati tako nisko kako je spremna ići ona."

Osoba koja se bavi pomagačkim radom i koristi povjerljive podatke protiv onih kojima pomaže ili članova obitelji posve je nemoralna i ne treba joj dati povjerenje da zastupa građane. Ako se je kompetentna pravnica sa vrtoglavo visoko kotirajućim referencama kod Europske banke za obnovu i razvoj bavila pomagačkim radom sa narkomanima (mojim sinom) te se u prepisci na javnoj listi pojavljuju tvrdnje nje i(li) njezinog supruga o njegovoj (mojoj) gnjusnoj obiteljskoj situaciji, onda je posve bjelodano sljedeće:

 • bavila se je radom koji ne poznaje i ne razumije, jer je rad sa narkomanima najzahtjevniji oblik pomagačkog rada i ne laćaju ga se niti psiholozi i psihijatri koji nisu prošli specifične edukacije za ovo područje;
 • ako je čula podatke koji označavaju njezinoga štićenika / korisnika usluga / konkretno moga sina kao žrtvu, trebala je obavijestiti institucije sustava (Centar za socijalnu skrb ili policiju);
 • krši prava bolesnika iznoseći tvrdnje o njima u javnom mediju ili u širem krugu javnosti.

 

Komentari: 

0 0 # =/|-||0|-| 2009-05-02 01:09
clanci kao ovaj i kao "Pro et contra" se uopce nebi trebali objavljvati i pojavljivati na ovakvim stranicama...
komantari su bili odvratni i jadni.... ali koliko su ti komentari bezobrazni i neutemeljeni toliko su i ova oba clanka besmislena i neutemeljena!
zamo mi je sto se sve to morali citati, ali se nadam da ce drugi puta admini stranice malo bolje promisliti sto bi trebali objavljivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2009-05-02 01:30
Mi stojimo na ramenima milijardi genetičkih životnih vijekova koji su nam dali ovo genetički savršeno tijelo, ovaj genetički savršen mozak, kojemu su bile potrebne tisuće godina da se razvije do te mjere da uopće možemo voditi ovaj razgovor. Ako smo ovdje da bi smo se utjelovili najbolji evolucijski stroj koji je ikad postojao, u naše tijelo i naš ljudski mozak, to znači da smo već zaslužili svoje pravo na pitanja "što ako".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2009-05-02 02:45
Koji vam se komentari nisu dopali? Ima sjajnih komentara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Članak je tu da se komentira...Zabrinuti pješak 2009-05-02 10:52
1. Srpkinja, Bugarka, Hrvatica, Slovenka.... ovo je u principu nebitno, iako covjek na prvu loptu moze ugrubo saznati neke obicaje stanovite crte ophodjenja iako to u danasnje vrijeme globalizacije moze biti vrlo zavaravajuce. Rekoh na prvu loptu, jer vec nakon nekoliko razgovora sa osobom nacionalna pripadnost postaje nebitna pa tako osudjujem svakoga na ovoj stranicitko nekoga nacionalno etiketira u negativnom kontextu.

2. Nikako mi nije jasno kako se može za nekoga koga ne poznaješ reći da se ne zalaže za neodgodivu zaštitu okoliša, socijalnu osjetljivost, nenacionalizam i manjinska prava, poštivanje pravne države, fair play prema protivnicima i sekularizam. Dobro nije napisano da se ne zalaze ali je ostavljeno prazno.... bilo bi barem fer da se stavi N.A.

3. OK tretji kandidat nije spomenut OK, ali diskreditirati ga povezivanjem sa Stipom Šuvarom koji se u narodu poistovijecuje sa crnim djavolom (po mom misljenju bez razloga) je poprilicno nekorektno

4. Ioped 100 komentara je zavidan broj, narocito ako ih je vecina nepljuvalackih. .. zato skidam kapu za pokretanje dialoga. I zato podrzavam poziva da svaki od komentatora da svoje vidjenje ili bar nadopuni Bojanino u pogledu kandidata SKK i DF.

5.Na kraju moram i ja iskomentirati navod "Njen je sin dolazio na radionice upravo Snježane i grupe u crkvi koju je vodila i u kojoj je učestvovao njezin muž te su osobno od njenog sina čuli kako stoje stvari doma a sad naravno nećemo dalje iznositi jer bi to bilo pregnjusno i ne možemo se ipak spuštati tako nisko kako je spremna ići ona." iz čega ja isčitavam da joj je sin bio na nekakvoj radionici, što uz njenog sina i SKK uključuje još neke ljude... Otkud onda konstatacija da isključivo SKK "krši prava bolesnika iznoseći tvrdnje o njima u javnom mediju ili u širem krugu javnosti" . Ovdje naravno gramatički ispada da su to čuli SKK i njen muž, no iz kontexta je razvidno da je bilo još prisutnih. A explicitno nignje nije rečeno da je autor komentara "o stvarima doma kod Bojane" čuo od SKK ili NM.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Šuvar 2009-05-02 11:19
Nisam shvatio da bi Fatutu trebalo diskreditirati povezivanje sa Šuvarom nego baš suprotno to što po mišljenju Genovice nije dovoljno ljevičar kao Šuvar naprimjer. Istina je da ljevica nedostaje Hrvatskoj politici jer pogledajte jučer one bijedne radnike posve bez prava i bez budućnosti tko njih zastupa? Genovica ima pravo reći da joj se sviða Šuvar pa makar neko mislio da je crni vrag.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SavjetSavjetnik 2009-05-02 11:28
Iako nije poticajno za daljnju raspravu, ali gore potpisani Zabrinuti pješak je notorna neznalica (mada je bolje reći budala). Pozivam psihijatra i filozofa da mu približi ili opiše što mu je problem s logikom te sposobnošću procjene. Nekako mi "vuče" na ribarsku logiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zabrinutom pješakuHakuna Matata 2009-05-02 11:30
Zaista mi je drago da se u raspravu uključio Zabrinuti pješak, jer ton i sadržaj njegovog komentara odudaraju od primitivne ostrašćenosti većine komentara o temi predstojećih izbora. No osvrnut ću se na neke od njegovih konstatacija jer imam ponešto drugačije mišljenje. Pripominjem da svoje mišljenje ne držim "svetim pismom", kao što to ne čini ni Zabrinuti pješak. Barem imam takav dojam.

Citat: "2. Nikako mi nije jasno kako se može za nekoga koga ne poznaješ reći da se ne zalaže za neodgodivu zaštitu okoliša, socijalnu osjetljivost, nenacionalizam i manjinska prava, poštivanje pravne države, fair play prema protivnicima i sekularizam. Dobro nije napisano da se ne zalaze ali je ostavljeno prazno.... bilo bi barem fer da se stavi N.A. "

Smatram da kandidati za tako važnu funkciju kao što je gradonačelnik ne smiju ostaviti prazno polje u rubrici opredjeljenja oko tako važnih pitanja. Ostavljaju dojam da se u vezi s tim pitanjima ne žele obvezati prema biračima, tako da birač koji ne bira na temelju osobnog odnosa, rodbinske veze, boje kravate ili kakvog konkretnog dobivenog obećanja ostaje u nedoumici. Kandidat koji NIJE rekao da će se zalagati za očuvanje okoliša možda si time priprema teren za potporu devastatorima prirode. Bude li izabran, nitko mu ne može prigovoriti da je pogazio izborno obećanje jer nije ga ni dao. Rubrika je bila prazna.

Citat: "3. OK tretji kandidat nije spomenut OK, ali diskreditirati ga povezivanjem sa Stipom Šuvarom koji se u narodu poistovijecuje sa crnim djavolom (po mom misljenju bez razloga) je poprilicno nekorektno"

Smatram da "tretji kandidat", tj. Fatuta NIJE diskreditiran povezivanjem sa Stiipom Šuvarom, jer Genovica žali što SDP nema nekog Šuvara. Dakle, ona SDP-u prigovara što ga nema, pa ako se Šuvara "u narodu poistovijecuje sa crnim djavolom", ona pomaže Fatuti da dobije na pozitivnoj slici pred dijelom naroda za koji je Šuvar crni ðavo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tempiranje 2009-05-02 11:44
Infantilno je, i puno preuranjeno ovakve članke objavljvati 20ak dana prije izbora (mislim na Pro et contra članak).
Još uvijek neznamo niti programe niti prave potaknkosti kandidata. Sve je u sferi nagaðanja. Pričekajmo još 10ak dana pa ćemo onda moći dati svoj sud! Ovo se temelji na paradoksnoj "mani" SKK, a to da nije poznata gospoði Genov, dok gospodina Cappellija očito dobro poznaje. Previše je spekulantski i senzacionalisti čki ovakve komentare davati toliko prije izbora, jer očito je da se ide na ruku onome poznatijem.

Srdačan pozdrav!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Poznanik 2009-05-02 12:08
Pa da, Tempiranje ponavlja to što je Genovica i napisala. SKK nije poznata, a Cappelli je. A ako se 20ak dana prije izbora nečiji program ne zna, može se slobodno reći da ga niti nema. Prvo se kandidiraš, onda pišeš program! HAHA!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Timing 2009-05-02 12:12
Političke analize se objavljuju još od prosinca, samo se lošinjske stranke i kandidate treba poštedjeti do deset dana prije izbora da stignu napisati svoje programe i uvježbati ih napamet.
Mada taj im trud nije ni potreban, jer prema svemu pokazanome na ovoj stranici, u Lošinju odlučuju ne razum i procjena, nego strasti i navijački impulsi. Kakvi birači, takav grad!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....birač 2009-05-02 12:20
Planiram ove godine izaći na biralište, ali totalno ste me zbunili s ovim, da gospoða Genov ne poznaje SKK . Teško je u ovom velegradu upoznati svaku osobu, čak i ako sjedi u vrhu otočkog diva jadranke. Pošto je SKK nepoznata a kako znamo da se na greškama uči, biraću poznatog Garija. Griješiti je ljudski, praštati dostojno poštovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # perorez 2009-05-02 12:51
Bojana svakako ima pravo na svoj stav i mišljenje o svemu i svakome pa tako i o kandidatitima za gradonačelnika . Pozivam sve nezadovoljnike njenim stavom da učine što i ona i vjerojatno će im administrator to i dozvoliti. Skretanje sa teme ovdje već viðena stvar, pa ono odakle si došao, koje se nacije , što ti je mama ili tata, kojeg si zanimanja. Ali to je samo važno kada si protiv moga interesa ,moga kandidata, moga.....Ispada da su ova ljevičarska gospoda mnogo više isključiviji od Garija i njegove ekipe i ako HDZ smatraju nacionalističko m, nedomekratskom ,ne....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jedinstvo bez bratstvaRedBull 2009-05-02 13:56
perorez; "Ispada da su ova ljevičarska gospoda mnogo više isključiviji od Garija i njegove ekipe i ako HDZ smatraju nacionalističko m, nedomekratskom ,ne.... "

Mislim da za barbarske primjere isključivosti na ovom sajtu nisu odgovorni ljevičari nego oni što imaju plan da dobiju glasove "i s lijeva i s desna" nudeći nadstranačje i "jedinstvo" (bez bratstva, naravno :-)). A iz povijesti znamo da takvi baš nevole slobodu medija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Duh babe StaneHakuna Matata 2009-05-02 14:51
U jednom gradiću življaše onomad piljarica mještanima znana kao baba Stana. Odavno je nema, ali postala je mjesnom legendom zbog mudrosti koje je šezdesetih godina prošlog stoljeća izricala prodajući povrće. Tako je jednom prigodom elegantnoj dami koja je prigovorila da su krumpiri sitni žestoko odvratila: "Pogledaj sebe, jado jadna, napirlitala si se kao kurva, a moji su ti krumpiri sitni. A mati ti se kurvala sa Švabama dok ti je ćaća služio u Domobranima". Ovom modelu repliciranja na kritiku mještani su nadjenuli naziv argument babe Stane, i koliko mi je poznato, rabi se i dandanas.

Argument babe Stane može se svrstati u logičke falacije (pogreške) koje je spomenula Bojana Genov kao poznate pod imenom argumentum ad hominem, no zbog slojevitosti i ukorijenjenosti u specifičnom društvenom, političkom i kulturnom ambijentu argument babe Stane prelazi granice definicije argumenta ad hominem sadržeći elementa niza tzv. logičkih smicalica poznatih od davnine, tako da i one imaju latinske nazive.

Čitajući komentare na ovom sajtu stekao sam dojam da su logički utemeljeni komentari rijetki kao djevice na maturalnoj zabavi, te da prevladava argumentacija ad hominem. No kad se komentiraju rijetki napisi potpisani imenom autora, logika je još rijeða, a duh babe Stane sablasno se ceri iz bujice anonimnih komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Spondiloza 2009-05-02 15:04
Na žalost, Bojanino pisanje na ovoj stranici najbolje opisuje latinska poslovica, Margaritas ante porkos.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .birač 2009-05-02 15:07
Ma hebeš babu Stanu nji i njene argumente odavno je vrijeme pregazilo. Nego mene zanima više pojedinosti o ova dva kandidata, jer želim iskoristiti svoje biračko pravo, a još se lomim izmeðu ova dva SKK i Garija. Gari mi se čini bolji političar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lektire 2009-05-02 15:23
Mene zanima što te uopće navodi da pomišljaš na izbor SKK. Ovo nije nagovaranje za Kapelija, jer tu je još i Fatuta. Odi na njenu web stranicu pa vidi šta se nudi. Ja sam vidio samo otrcanih fraza o stručnosti, mladima, poštenju, budućnosti, nestrančarenju, proljeću, razumijevanju, dijalogu i marljivosti. Ali to sam samo ja kome osnovno školski sastavci odavno nisu zanimljive lektire ;-) Pa ako naðeš nešta javi nam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Griješnik 2009-05-02 15:51
Prava je šteta što dvije žene poput Bojane Genov i Snježane Kučić-Krstaš nisu jedna drugu našle na istome valu. Tada bi to bio pravi pobjednički duo. Ambiciozne, hrabre, pametne, socijalno osjetljive (kako to često volimo reći), stale bi na kraj svakoj gluposti. No, valjda je tako morali biti. Možda bude neke druge prilike.

U ovome trenutku, osjećam potrebu da kao čovjek od krvi i mesa, kažem slijedeće;
Bojana Genov ima dvoje izuzetno drage, nadarene i posebne djece. Niti jedno od to dvoje djece nije zaslužilo vašu 'reklamu' na ovoj stranici. Kako se osjeća jedna majka kada prozivaju njeno dijete, osjećaj je koji je vjerujem stran svakom onom tko se usudio pisati i manipulirati time. Toliko se toga reklo, toliko se toga napisalo.

Eto, dragi graðani i graðanke; sada nam je svima jasno kakav je naš mali svijet što nas okružuje svaki dan. Na šta smo sve u životu spremni, koje su neukusne granice ljudske želje da pod svaku cijenu zavlada masom. Gazi se čovjek, njegova bit, njegovi korijeni, njegove slobodne egzistencijalne misli; sve ono što ga čini čovjekom. Tom čovjeku nije dozvoljeno da se ujutro probudi i da pomisli kako bi bilo dobro promijeniti nešto, učiniti svijet boljim.

Pozivam sve one koji misle bacati kamenje na bližnje, neka progovore imenom i prezimenom ili neka zauvijek šute, a one koji su bez grijeha, neka prvi bace kamen. Bojani Genov, svim našim dragim aktivistima, feministima, eko-udrugama, prijateljima životinja, udruzi "Idem", poručujem; ‘Čuvajte nam ovaj grad
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # točka na i 2009-05-02 15:57
Lektire,
hvala Bogu pa je Cappelli ponudio jasan program, uopće se nekoristi otrcanim frazama i uopće od sebe ne stvara poluboga, i cijeli svoj tim gura ispred sebe!

Živio Gari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Skeptik 2009-05-02 16:11
Zanimljivo je da je i pored toga što je bila u poglavarstvu Grada M.Lošinja, široj javnosti kandidatkinja SKK nepoznata. Ne poznajem ju osobno ali mi je čudno da iako je na "važnoj i odgovornoj funkciji" u Jadranci, bez problema odlazi iz Jadranke.
Meni je to nelogično. Takoðer mi je nelogično da se o njenoj poslovnog karijeri ništa nije znalo do njene kandidature, kad je iz samo jednosg interesnog izvora krenula priča o njenoj strašno uspješnoj karijeri. Stvar je još upitnija kad se zna koji su kriteriji napredovanja u Jadranci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Povijest na darpovijesnik 2009-05-02 18:00
Zanimljivo je i pitanje povijesti političkog djelovanja SKK. Genovica je napisala da je nema, a onda ju je napao neki lik da laže jer da je bila član Poglavarstva pa da je to njena povijest. E sad kako je nastala ta njena politička povijest? Tu stvar postaje smiješna; Stvorio ju je Gari Kapeli :-) On ju je predložio za člana da potkupi Snješkinog šefa Šolića u gradskom vijeću a ona je odraðivala posao za šefa. A kad ga je obavila dala je ostavku jer da je, kao, frustrirana što nije učinjeno koliko se moglo. Nikad nismo doznali ni što ni zašto nije učinjeno premda je bila dio tog tima. I sad to je povijest njenog političkog djelovanja. Ma neš ti povijesti kad ti je neko stvorio a sam nisi ništa napravio za nju. To se zove povijest na dar :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hakuna MatatiZabrinuti pješak 2009-05-02 19:38
"Smatram da kandidati za tako važnu funkciju kao što je gradonačelnik ne smiju ostaviti prazno polje u rubrici opredjeljenja oko tako važnih pitanja" --- tu mora da sam nesto propustio ? di mogu naci te rubrike ?

"Smatram da "tretji kandidat", tj. Fatuta NIJE diskreditiran povezivanjem sa Stiipom Šuvarom, jer Genovica žali što SDP nema nekog Šuvara. Dakle, ona SDP-u prigovara što ga nema, pa ako se Šuvara "u narodu poistovijecuje sa crnim djavolom", ona pomaže Fatuti da dobije na pozitivnoj slici pred dijelom naroda za koji je Šuvar crni ðavo" ... ajde dobro, moze se to i tako shvatiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SavjetnikuZabrinuti pjesak 2009-05-02 19:40
Ribar nikad bio ja.
A i jednostavnije je lijeciti mene jednoga nego vecinu, Sto jest jest.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jerko 2009-05-02 20:07
Nisam Hakuna, ali možda da bi mogao odgovoriti Zabrinutom :-) Ono "rubrika" je vjerojatno mislio na preneseno značenje za neka opća mjesta politike. Svakog ko hoće da ga ljudi biraju smatra se dužnim izjasniti se o stavu prema nekim općim pitanjima kao razvoj, ekologija, školstvo, zdravstvo, gospodarstvo itd. Pa ako se o nečem ne izjasni svakom je slobodno zaključiti da ga to ne zanima, da nema mišljenje ili da izbjegava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NE za Snježanu Kučić-KrstašGuest 2009-05-02 20:49
Nakon svih ovih rasprava, NEĆU dati svoj glas SKK. I zahvaljujem svima koji su omogućili ovu internet stranicu, kako bi neke stvari izašle na vidjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strah od prepisivanja ... ili?Zabrinuti pješak 2009-05-02 20:57
Hvala Jerko .. Ma je da ... na SKK stranici nema bas niceg osim kako je vec navedeno "osnovno školskih sastavaka" (kometar lektire), ali i najave da cemo program vidit u prvim danima Svibnja, pa živi bili pa vidili
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jerko 2009-05-02 21:08
Svi se uvijek izvlače na strah da će neko prepisati njihove programe i ukrasti "genijalne ideje". Ja mislim da čekaju zadnje dane pred izbore da skrate vrijeme rasprave i kritike. Pa vidio si kako im smeta rasprava već sada pa rade na zatvaranju stranice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...birač 2009-05-02 21:13
Ne treba prerano suditi! Kako to kod nas biva sve u posljednjem trenutku ima još tosta vremena, pa molim gðu Kučić mKrstaš da se izjasni o stavu prema nekim općim pitanjima kao što su razvoj, školstvo, zdravstvo,gospd arstvo, gradnja marine nerezine itd..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Snoop Dogg 2009-05-02 21:19
Ma pusti ti razvoj, školstvo i te stvari. Ko voli poeziju treba glasovati za SKK. Ma kome da ne idu suze od ganuća kad vidi ovo na njenoj stranici:

Razvoj Lošinja i podizanje kvalitete života svakog Lošinjana,
nadstranačko okupljanje, promišljanje i rad, puni samopouzdanja,
promjena nabolje,
model izvnastranačkog i nadstranačkog povezivanja ideja, snaga i potencijala,
stiglo je proljeće, poletno i samopouzdano, Lošinj više ne smije čekati,
naš je Grad bez jasne vizije i bez definiranog puta u budućnost,
udružena snaga pojedinaca, snaga svakog graðanina ovoga grada,
njegova volja za stvaranjem i želja za napretkom,
suraðivati s bilo kime bez obzira na stranačku pripadnost,
početak novog razdoblja naših života, razdoblja tolerancije i razumijevanja,
zbogom isključivosti, ignoriranju i zatvorenosti,
promovirajmo i proslavimo pobjedu dijaloga, suradnja i otvorenosti, transparentnost , znanje i iskustvo, predanost radu,
želja za boljitkom naših otoka, okupiti i povezati ljude, okupiti i angažirati kvalitetne, kreativne i stručne grupe i pojedince, čvrsta podloga za daljnji razvoj,
uvažavajnje otočnih specifičnosti.,
otvoren svim konstruktivnim idejama i blizak svim svojim graðanima,
nepotrebni stranačko razjedinjavanje , demistificirati lokalnu politiku,
učiniti je bliskom i razumljivom svakom domaćem čovjeku,
puno energije, okrenuta u pozitivnom smjeru i dobro voðena,
veliki projekti, adekvatna pažnja i poticaj idejama i nastojanjima svakog pojedinca, razumijevanje, dijalog i marljivost, stručni ljudi,
ljudi s idejom, s energijom, voljom da pridonesu općem dobru,
opstojnost i jedinstvo različitosti, nikako istomišljeništvo,
pobijediti ćemo zajedno, mladi profesionalci, spremni na suradnju,
lošinjska energija, pamet i iskustvo, 15 hrabrih i vrijednih ljudi

Jeli ima tu neki reper da ovo otpjeva na trgu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zabavno!Guest 2009-05-02 21:36
:D foooooooooooora :D :D :D :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Volim lošinj.org:- 2009-05-02 21:38
Hej Jerko, kako znaš da se radi na zatvaranju stranice? :-? :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dfg 2009-05-02 21:47
Pa bilo je prjetnje adminu pljuvanje i vrjeðanje i neki lik je pisao da će srat dok se ne zatvori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # :-):- 2009-05-02 21:58
Hmmmm... :roll: ... Pa nije nas admin 'mačji kašalj' ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...birač 2009-05-02 21:59
Tom liku se ne dopada naravno što se ovdje iznosi. Može on srat kolko ga volja al ne može zatvoriti ovu stranicu zato što mu se ne sviða što se ovdje debatira. Taj je vjerojatno jednom nogom u pržunu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # admin:- 2009-05-02 21:59
;-) je li tako admine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PrijetnjeAdministrator 2009-05-02 22:32
Zadnjih desetak dana, a naročito nakon objave napisa pod naslovom "Pro et contra" eskaliralo je verbalno nasilništvo na ovoj stranici u vidu komentara s prostačkim, podrivačkim, grubim, diskriminatorni m, klevetničkim i uvredljivim porukama kojima se pokušavalo onemogućiti civiliziranu raspravu i iznuditi zatvaranje stranice. Zbog odbijanja pristanka na tu iznudu nekim je osobama poimenično više puta zaprijećeno nasiljem. S obzirom na veličinu interesa koji stoje iza tih ekstremno agresivnih nastojanja te neke još nerješene slučajeve djela odmazde, bilo bi nerealistično zanemariti te prijetnje. Stoga je uredništvo pripremilo materijal s podacima na temelju kojih nadležni organi mogu utvrditi lokaciju s koje su prijetnje odaslane i provesti istragu radi otkrivanja počinitelja. Povod za podnošenje prijave dat će prvi slučaj nasilja ili nanošenja materijalne štete i / ili nastavak zagaðivanja ovog sajta neprimjerenim sadržajima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...birač 2009-05-02 23:21
Slažem se s time da ne bi trebalo zanemariti prijetnje i provesti isragu radi otkrivanja počinitelja,ali zatvoriti stranicu zbog nekog lika koji previše kaki neprihvatljivo je. Pošaljite tog lika u wc neka sere tamo gdje mu je mjesto! Pustite nas da debatiramo, pa ne živimo u komunizmu! Maršal je odavno crko!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2009-05-02 23:41
A kako se zove admin ima li on ime i prezime.
Koliko ja znam stranicu je registrirao u Americi upravo da bude što nedostupniji. Pa dragi admine predstavi se imenom i prezimenom a nakon toga uvedi registraciju ja ću se prvi registrirati pa ako ti se ne sviða kako serem nećeš morati raditi istragu nego ćeš me moći odmah prijaviti ili možda zaustaviti u gradu pa to sam srediti. :D :D :D A ako ne najbolje da zatvoriš stranicu jer ona ti radi polu legalno i vjeruj provjereno u zakonu ovo što se na tvojoj stranici dogaða si upravo ti dozvolio i omogućio te snosiš i nosiš jednaku krivicu kao i svi pljuvači ovdje. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2009-05-02 23:57
Bude li podnesen zahtjev za istragom, to neće biti zato što netko "sere", već zato što prijeti nasiljem. Na stranici je od njenog zasnivanja dopušteno anonimno komentiranje i tako će i ostati.

Administrator ne može biti odgovoran zato što neki posjetitelj ne poštuje ni minimalna pravila pristojnosti, a zbog toga ne mora provoditi istragu ili tražiti nekoga po gradu. Rezultat njegova "sranja" može jednostavno ukloniti. Što posjetitelj koji se ne predstavlja čak ni nadimkom može smjesta provjeriti unosom komentara kakvi su svojstveni njegovoj razini komuniciranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # alo likwhatzup 2009-05-03 10:33
02-05-2009 21:41 neki lik bez nicka reče:

"A kako se zove admin ima li on ime i prezime.
Koliko ja znam stranicu je registrirao u Americi upravo da bude što nedostupniji. Pa dragi admine predstavi se imenom i prezimenom"

Ti očito znaš vrlo malo.
Koliko ja znam stranica ima meðunarodnu domenu jer je to najjednostavnij i i najbrži način registracije domene, a ne zato da bude što nedostupniji.
Ukoliko si prosječno informatički pismen, uopće nije problem u nekoliko sekundi utvrditi tko je vlasnik domene.

i nadalje kaže:
"najbolje da zatvoriš stranicu jer ona ti radi polu legalno i vjeruj provjereno u zakonu"

ajde nas malo educiraj, koji članak kojeg zakona, molim explicitno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Politički huliganizamAdministrator 2009-05-03 11:46
Citat:
"najbolje da zatvoriš stranicu jer ona ti radi polu legalno i vjeruj provjereno u zakonu"

ajde nas malo educiraj, koji članak kojeg zakona, molim explicitno
Dakako da to neće učiniti, jer je očito da arogancijom prikriva nedostatak znanja. Pokazao je da mu nije poznat pojam domene, pa ne zna tko je nadležan za registraciju meðunarodnih domena poput .com, .org, .net i t.d., na što ste mu ukazali, te da samo ime stranice i domena nemaju nikakve veze s pitanjem njene legalnosti kao elektroničkog medija. Nadalje, očito mu je nepoznat i pojam hosting, prevedimo to kao udomljavanje web stranice, dakle usluge njenog smještaja i uključenja na internet koju obavljaju za to registrirane tvrtke i obrti u Hrvatskoj i širom svijeta. Ovaj sajt je "udomljen" kod domaće tvrtke, što je mogao utvrditi i neimenovani kritičar da raspolaže rudimentarnim znanjem o predmetu "kritike". Nadalje, podaci koji čine web stranicu smještaju se na nositelje digitalnih datoteka koji mogu fizički biti smješteni bilo gdje na planetu (ili, uostalom, u svemiru). Gdje su smještene datoteke ovoga sajta moguće je takoðer saznati korištenjem mnoštva online servisa. No i za to treba nešto znanja. I na kraju, postoji zakon koji vlasnika web stranice ovisno o njenom karakteru obvezuju na prijavu u registar elektroničkih medija, što je za ovaj sajt i učinjeno. Na taj je način osigurana ravnoteža izmeðu mogućnosti zakonske kontrole tog medija i osiguranja prava na slobodan protok informacija, uključivši i mogućnost utvrðivanja izvora kriminalnih, terorističkih i drugih nezakonitih činova, uključivši i prijetnje.

Već i površna analiza komentara ovoga posjetitelja koji ne upisuje ni nekakav nadimak te se njegove poruke pojavljuju s naslovom "Komentira" pruža osnovu za zaključak da se radi o aktivistu ili možda samo simpatizeru jedne od političkih opcija na narednim izborima koji - kako je to sam izjavio - dežura s ciljem da toliko zagadi stranicu da uredništvo bude primorano zatvoriti je ili onemogućiti unošenje anonimnih komentara.

Poruke koje šalje dotični su po svom tonu i sadržaju u suprotnosti s objavljenim pravilima komentiranja na ovoj stranici, te bi već zbog toga mogli biti brisani bez obrazloženja. No, budući da takve intervencije izazivaju beskonačne rasprave o tome zašto je ovo uklonjeno, a ono nije, uredništvo je odlučilo da u razdoblju uoči izbora eventualno uklanja samo ekstremno uvredljive, klevetničke i prostačke komentare.

Predizborno vrijeme egzaltiranosti dijela politički angažaranih i za ishod izbora zainteresiranih graðana koji zbog toga gube više psihičke, moralne i socijalne kočnice, u velikoj mjeri podsjeća na atmosferu prije i za vrijeme tzv. nogometnih derbija na kojima se veći dio publike i nezainteresiran i graðani ponašaju civilizirano, dok manji dio, poznat pod nazivom huligana, hara ulicama, buši automobilske gume, premlaćuje navijače protivničkog kluba, a ne zaobilazi ni nedužne graðane.

Nažalost, predizborna atmosfera u našem Gradu zaista poprima elemente huliganizma, što se odrazilo kako na ovim stranicama u vidu verbalne agresije i prijetnji, tako i stvarnim dogaðajima. O jednom izvješćuje današnji, a o drugom će vjerojatno izvijestiti sutrašnji Novi list.

Sud o tome iz kojih krugova se generira taj - nazovimo ga tako - politički huliganizam prepuštamo posjetiteljima ovog sajta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Uzaludnost raspravdbeProfesor 2009-05-03 12:05
Meni je nevjerovatno da se administrator upušta u komentare s huliganima, vucibatinama, hoštaplerima, lažnim ribarima i malim brodarima, lokanim pijancima i ljenčinama...Ko me se vi , što bi pravovjerno, hravtski i domoljubno rekli, očitujete? Dijalog i argimentacija se njeguje, mišljenje se gradi na bazi znanja, iskustva ali i dobronamjernost i. Ja vas molim da se ne upuštate u rasprave ili objašnjenja ljudima koji to ni ne traže..Uostalom oni ništa ni ne traže, jer u svojoj bezidejnosti, da proste mravi, su nasumična kolona mravi, žabe u bunaru...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...birač 2009-05-03 12:23
Varate se profesoru. Huligani hoštapleri lažni ribari vucibatine lokalni pijanci mali brodari ljenčine i ostali kako god ih nazivate traže objašnjenja jezikom koji većina nas ne razumije. Osobno se trudim razumjeti njihov govor ali teško mi je to razumjeti.
Pročitajte ovaj tekst, TO JE NJIHOV GOVOR :

MALI LOŠINJ – Aktivistici Andreji Gregorini i predsjednici cresko-lošinjsk og ogranka Eko Kvarnera u noći s petka na subotu ponovo su izbušene gume na osobnom vozilu, na parkiralištu Škverić u Malom Lošinju.

Gregorina je u petak ujutro otputovala u Zagreb, gdje se trenutačno nalazi i potpuno je bila zatečena kada joj je javljeno o novom oštećivanju vozila, koje je takoðer prijavljeno policiji i koja je obavila očevid. Gregorina smatra da se sada može govoriti o sustavnim napadima, kojima se na nazire kraj, a osim toga očito je da počinitelj prati svako njeno kretanje.

Naime u ožujku ove godine, dok je bila izvan otoka poplavljena joj je kuća u naselju Artatore, ubacivanjem vode kroz dimnjak, razbijen je i jedan prozor na kući i izbušene su sve četiri gume. Prijava je podnesena policiji, ali za sada istraga nije dala rezultate. Gregorina ove napada jedino može povezati sa svojim aktivnostima u civilnom sektoru, naročito ekološkom, a naravno zabrinjava je što počinitelji u ranijim slučajevima nisu pronaðeni, pa se boji da se sada može reći da se radi o nečem vrlo sustavnom i vrlo dobro organiziranom.

I. CUPAĆ MARKOVIĆ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zaboravljeni slučajmali zeleni 2009-05-03 12:36
Da, to je nečiji govor, ali ne nužno baš i samo ovih koje birač spominje, nego i govor nekih nazovi uglednika i njihovih poltrona a znamo i kojih. Pa zbog toga policija ima istragu u tijeku i tako godinama bez da se makne smjesta dok ne postane zaboravljeni slučaj. Ali kad smo kod toga ja mislim da su sve lošinjske političke stranke preuzeli huligani pod kontrolu jer nikad ni jedna nije osudila napade na jednu eko aktivistkinju. A šta to znači? Znači da su priče o očuvanju okoliša i brizi za prirodu koju nam je bog dao čista laž kao i zalaganje za pravnu državu. Pa daj da vas vidimo kandidati i kandidatkinje jeli osuðujete ovo ili se šutke slažete?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...birač 2009-05-03 13:02
Isto tako zahtijevam od gradonačelnika, sudaca/tkinja šefa, policije kadidata/tkinja da osude ovaj divljački čin i da iznesu svoje mišljenje, ili ih ovakvi dogaðaji ne interesiraju. Moramo li i dalje živjeti u strahu ako izrazimo svoje protivljenje nekim odlukama, nekih osoba ako se ne slažemo s njima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Biračica 2009-05-03 13:12
Strankama i kandidatima se postavljaju brojna pitanja na koja im ne pada na pamet dati odgovore. Većina ih ne organiziraju skupove za graðane, a manjina uprizoruje predizborne plenume članova i simpatizera. Nema mjesta niti foruma gdje se može postaviti konkretno pitanje, pa tako ni ovo: koja je stranka - lista - kandidat ili kandidatkinja spremna osuditi verbalne i fizičke napade i projetnje na civilne aktiviste?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tejk it izi 2009-05-03 13:35
Ljudi pomalo, do izbora još 2 tjedna... Bit će vremena za pitanja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # komovinaðžakić 2009-05-03 15:32
Gospodin pod nickom "Komentira" i sam kaže da sere. Uz to što je serator ima sve predispozicije idiota. Ništa novo na našem otoku, i nažalost nije sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Gola istinaAtleta 2009-05-03 16:40
I na kraju dodajem još jedan argument protiv kandidatkinje Snježane Kučić Krstaš, koji proizlazi iz sljedećeg komentara (citiram): "Njen je sin dolazio na radionice upravo Snježane i grupe u crkvi koju je vodila i u kojoj je učestvovao njezin muž te su osobno od njenog sina čuli kako stoje stvari doma a sad naravno nećemo dalje iznositi jer bi to bilo pregnjusno i ne možemo se ipak spuštati tako nisko kako je spremna ići ona."

Osoba koja se bavi pomagačkim radom i koristi povjerljive podatke protiv onih kojima pomaže ili članova obitelji posve je nemoralna i ne treba joj dati povjerenje da zastupa graðane. Ako se je kompetentna pravnica sa vrtoglavo visoko kotirajućim referencama kod Europske banke za obnovu i razvoj bavila pomagačkim radom sa narkomanima (mojim sinom) te se u prepisci na javnoj listi pojavljuju tvrdnje nje i(li) njezinog supruga o njegovoj (mojoj) gnjusnoj obiteljskoj situaciji, onda je posve bjelodano sljedeće:

* bavila se je radom koji ne poznaje i ne razumije, jer je rad sa narkomanima najzahtjevniji oblik pomagačkog rada i ne laćaju ga se niti psiholozi i psihijatri koji nisu prošli specifične edukacije za ovo područje;
* ako je čula podatke koji označavaju njezinoga štićenika / korisnika usluga / konkretno moga sina kao žrtvu, trebala je obavijestiti institucije sustava (Centar za socijalnu skrb ili policiju);
* krši prava bolesnika iznoseći tvrdnje o njima u javnom mediju ili u širem krugu javnosti.

GOSPOÐA GENOV JE BRUTALNO REALNA. SVAKA ČAST I HVALA. POZDRAV
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ajme meni 2009-05-05 19:37
A tko kaže da to nije napisao neki od polaznika te grupe? :roll:
Zašto ljudi odmah misle da to piše Krstaš? Pa dobro, šta svi o njemu pričate, a postoji 15 ljudi koji stoji iza cijele ove priče, na čelu sa Snježanom i Davidom? Zašto ne pričate o Davidu? A joj, kod njega se nema o čemu pričati, jer je dečko previše "čist" za vas. Zašto nitko ne priča o Cappellijevim lošim stranama? To dovoljno govori o ovoj stranici. Sramota.
Nadam se da ljude (par njih) koji ovo pišu čitatelji ne shvaćaju ozbiljno, jer ovo su konstrukcije i komentari koji granice sa mentalnom neuravnoteženoš ću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nova nagradna igrahrvatska lutrija 2009-05-05 19:42


Na fotografiji se nalazi 16 ljudi uključujući Fatutu i Pejića. Kad od 16 oduzmemo njih dvoje ostaje nam 14 ljudi s liste. Svi znamo da listu sačinjava 15 kandidata.
Pa, dame i gospodo, TKO SE IGRA SKRIVAČA? :P

Kao mali bonus evo liste SDP-HNS:
1. Franjo Vodanović, Hrvat, Silvire Tomasini 17, Mali Lošinj, 15658606, Mali Lošinj
2. Petar Goleš, Hrvat, Zagrebačka 33, Mali Lošinj, 101238139, Mali Lošinj
3. Elvis Živković, Hrvat, Vručić 13, Nerezine, 102087637, Mali Lošinj
4. Mirko Brkanlić, Srbin, Studenac 6, Mali Lošinj, 100357248, Mali Lošinj
5. Ines Sokolić, Hrvatica, Vručić 33. Nerezine, 101366123, Mali Lošinj
6. Antony Saganić, Hrvat, Zagrebačka 65, Mali Lošinj, 100691333, Mali Lošinj
7. Damir Mlacović, Hrvat, Mate Vidulića 15, Mali Lošinj, 102692695, Mali Lošinj
8. Elizabeta Božanić, Hrvatica, Sveti Martin 29b, 102699553, Mali Lošinj
9. Marinko Batistić, Hrvat, Obrada Hrgovića 2A, Veli Lošinj, 103424100, Mali Lošinj
10. Emanuela Žagar, Hrvatica, Svete Marije 2, Mali Lošinj, 103447682, Mali Lošinj
11. Melita Muškardin, Hrvatica, Lošinjskih Brodograditelja 33, Mali Lošinj, 103268984, Mali Lošinj
12. Ivan Jordan, Hrvat, Ćunski 19, Ćunski, 101901664, Mali Lošinj
13. Robert Nikolić, Hrvat, Unije 121, Unije, 14904437, Mali Lošinj
14. Dragan Antolović, Hrvat, Velopin 22, Mali Lošinj, 102870717, Mali Lošinj
15. Marija Domazet Toić, Hrvatica, Bokinić bb, Punta Križa, 101470976, Mali Lošinj


Tko pronaðe nestašnog/nesta šnu dobije primanje kod novog gradonačelnika/ nove gradonačelnice! :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # glasač 2009-05-05 20:14
Ajme meni pita zašto ne pričate o Davidu a to i mene zanima. A zašto ne pričaš ti o njemu? Ajoj kod nejga nema šta za pričati jer je dečko previše ćist. Tako čist da nema ništa za reći. Pa što? Takvih o kojima se nema što pričati ima na stotine ali to nije razlog da za njih glasujem. I to zato što niko o njima nema za pričati jer nema što pričati. A zato što o Davidu i Snježani nemaju što pričati pričaju loše o kapeliju i Fatuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Laci 2009-05-05 20:38
Sa ovakvom potporom za "nova lica" protivnici ne moraju ništa raditi jer sami kažu da se o njima nema što pričati. Ali zato ima za pričati o licima iza njih ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tzui 2009-05-05 20:53
Pa pričaj brate o Davidu do mile volje. Ko ti smeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # GOLA ISTINA 2... 2009-05-06 09:17
Svaka čast Atleta!
Ja još imam moram reci da je Bojana jako dobra osoba i veliki borac. Ona se ne boji nikome reci sta misli, ali isto tako ona ce pomoci svakome tko je u nevolji, a pogotovo onima koje "premoralni" stanovnici naseg sela označe.
SVAKA ČAST I HVALA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # snjezaninn programiznenaðen 2009-05-07 19:10
Koje iznenaðenje! Naspram onih smiješnih 13 HDZovih točaka i još smiješnijih 9 točaka SDP-a (možda su prepisivali? :-x ) ovo je ŠOK!!!!

Do sada mi je favorit bio Kapelli, ali nakon ovoga go! Snježana go!
Napokon netko normalan i s nekim konkretnim projektima i vizijama u ovom gradu.

www.snjezana.net/program/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Akcija Indexšokiran 2009-05-07 19:20
Stvarno je šok. Kad jedna pravnica smisli i sroči ugovor kao ovaj "s graðanima" vidimo da bi akciju Index trebalo ne samo za sadašnje studente nego i za bivše :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # preobraceni 2009-05-07 19:32
Ma zahebi ugovor, on je i tako tu populizma radi; ali stvari koji pišu unutra stvarno zvuče super :-) Inače, mislim da je neki nijemac tako potpisao ugovor isto, tako da nije njena "izmišljotina", a i dobra je fora...

Možda i izaðem na ove izbore... :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pioniri malenijojmeni 2009-05-07 19:36
Ma daj index, niko nije tako loš pravnik da složi smeće kao taj ugovor. To nema veze s pravom nego je čista demagogija i mazanje očiju biračima. Meni to više sliči na pionirsku zakletvu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # isus 2009-05-07 20:11
Isuse Bože! Pa naravno da nije pravi ugovor nego da ima isključivu svrhu moralnog vezivanja za program. Pa nitko nije tako ludo doslovan kao vi... :S
Kad Gari/Fatuta napiše ovako opsežan program, i smisli ovakav ugovor nek' se javi. :-)

Amen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lovokradica 2009-05-07 20:12
AJDE KAPELI ukradi neštto iz ovog programa kao što si ukrao i slogan! snjezana.net/.../...

HDZZna!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # popravkaš 2009-05-07 20:20
I to ona zove ugovorom :-) Ajme, da mi je vidit ugovore s EBRD-om ali njih sigurno nije pisala ona nego srtučnjaci iz EBRD-a. Pa nije ugovor kad neko izražava iskrenu želju i uvjerenje (pa još zasere u pisanju i napiše izražamo uvjerenje mjesto izražavamo). I kakav je to ugovor kad nije napisan nadležni sud za sporove? Pa ja sam bolji pravnik od SKK a u srednjoj sa se izvlačio sa popravcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Alijansa za foliranjefolirant 2009-05-07 20:35
Isus piše "Pa naravno da nije pravi ugovor nego da ima isključivu svrhu moralnog vezivanja za program. Pa nitko nije tako ludo doslovan kao vi... "

Znači nije pravi ugovor nego fol ugovor. Dobro da si nam to rekao. A ako je svrha moralno vezivanje neka to nazove zakletvom a ne ugovorom. Ma neš ti pravnika koji ne zna što je ugovor. A vidiš ja sam doslovan ugovor je ugovor a fol je fol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nisam iznenaðen 2009-05-07 20:37
Ha, dobar je ovaj izneneðeni. Oduševljenje mu je pomutilo mozak, pa ne može od oduševljenja ni pokušati reći što je to čarbno u tom programu.
Ja nisam iznenaðen ni razočaran jer je to u skladu s dosadašnjim političkim standardom "nezavisnih kandidata"-slab o nelogično neozbiljno.
A tek ugovor. Ako SKK kao diplomirana pravnica i šefica pravne službe stavlja svoj potpis na "Ugovor s graðanima Grada Malog Lošinja", i isti ovjerava kod javnog bilježnika i javno ga objavljuje, stvar postaje tragikomična. SKK time sebe diskvalificira kao ozbiljnog kandidata a pogotovo kao stručnjaka. Ugovor u kojem je potpisana i pravno legtimirana samo jedna strana, u kojoj samo jedna strana ima deklaratornu, ničim mjerljivu obvezu, ugovor u kojem nema sankcija za neispunjenje obveze (a koja se ne može ni utvrditi), ugovor u kojoj nema definiranih prava i obveza druge strane, niti sankcija, niti mogućnosti raskida nije ugovor. To bi SKK kao pravnica morala znati. To može biti proglas, deklaracija ili naprosto izjava. Ako to i zna, onda ona svijesno manipulira, neuke graðane Grada Malog Lošinja, zbunjuje laike a žalosti struku. Što je gore, da je nestrčna ili sklona manipulaciji, teško je reći. Svakako je žalosno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lovokardiciKradljivac groblja 2009-05-07 20:46
SKK kaže da će završiti ureðenje groblja Sv.Martin. To će završiti svatko tko bude izabran za gradonačelnika bez da za to ima ikakve zasluge, osim dosadašnjeg, za vrijeme čijeg mandata je donesena odluka o investiciji, izraðena projektna dokumentacija i koji je potpisao ugovore s izvoditeljem. Preostaje samo da Elektrovoda završi radove i da može SKK, kazati: evo završila sam proširenje groblja. To nije lovokradica to je groblje kradica. Slična stvar je za sportsku dovorana, za koju je napravljena projektna dokumentacija i dozvole. Slično je i za Priko. Lovokradice kako to nazvati. Možda kićenje tuðim perjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sitcomSeinfeld 2009-05-07 20:55
Ma sve je to šiljenje ražnja a zec u šumi. Ali dobri su, bolji od Seinfelda. Ovo s ugovorom me slatko nasmijalo :-) :-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # asdf 2009-05-07 21:13
A u fol programu piše Moderati ćemo Internet portal Grada. Na kojem je to jeziku, tj što je to moderati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # javni biljeznik 2009-05-07 21:18
mogao je Berlusconi... newsgroups.derkeiler.com/.../. ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dfgh 2009-05-07 21:32
Je, ali on je napisao ""If after five years, 4 out of 5 promises have not been kept, Silvio Berlusconi hereby undertakes not to contest successive elections" znači što će biti ako ne ispuni obećanja. A ova lista nadrealista ništa slično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Notar beležnik 2009-05-07 21:49
Berlusconi je obećao smanjiti poreze i kriminal, povećati zaposlenost, mirovine i investicije , konkretim brojevima i postotcima.. Sve lako mjerljive i utvrdive činjenice. Takoðer je utvrdio sankcije ukoliko ne ostvari 4 od 5 obećanja-neće se kandidrati. Dakle imamao obvezu, imamo sankcije. Što imamo kod naših "nezavisnih" kandidata?
Naši kandidati su:" spremni služiti"; "poštovati visoke principe" ;"uvažavati mišljenja svih"; "ulagati naveće moguće napore";
"izražavati uvjerenja i iskrenu želju". Kako to utvrditi. Koje se sankcije. Nikako i ništa. Demagogija.
p.s. a i uzor je malo dvojeben
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dvojebenijambo 2009-05-07 22:01
Ako je uzor dvojeben onda odgovara ovima našima :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # AnalfabetiLaganini 2009-05-07 23:55
Mene je najviše nasmijalo što se člankom 4. ovog nazovi ugovora ovi komedijaši obvezuju da će "ulagati najveće moguće napore u suradnju s Gradskim vijećem GML, neovisno o njegovom sastavu". Ako ničim drugim ovim su uvjerljivo pokazali da su totalni politički anafalbeti, a nudeći ovaj djetinjasti uradak nazvan ugovorom na potpis graðanima, da i njih, graðane, smatraju jednako nepismenima.

Izabrani gradonačelnik i njegov zamjenik bit će naprosto prisiljeni "ulagati najveće moguće napore u suradnju s Gradskim vijeće". To neće biti njihov izbor ili milost prema tamo nekom vijeću, nego okrutna stvarnost da bez suradnje s vijećem neće zimi moći ni grijati stražnjice u svojim foteljama. Od kandidata za gradsku izvršnu vlast ipak se moglo očekivati da znaju tko donosi gradski proračun, dakle temelj svega drugoga. Ovi to očito ne znaju, pa s visine koja pristoji apsolutnim vladarima milostivo obećavaju da će ulagati napore u suradnju.

A da će to morati raditi neovisno o sastavu vijeća samo se po sebi razumije, pa je "ugovaranje" tako nečega naprosto smiješno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nemrem bulivitwhatzup 2009-05-08 00:44
rekao bih da dotičnom društvu još uvijek nije jasno da li se Zemlja vrti od istoka prema zapadu ili od zapada prema istoku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Autogolde jure 2009-05-08 12:31
Mislim da si je SKK "ugovorom s graðanima" snažnim šutom zabila stručni autogol tako da je probušila i mrežu. Njezin "ugovor" izgleda kao da nije bila na nastavi kad se to učilo i da nikad nije vidila kako izgleda pravi ugovor. I to je, kao, pravnica :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pozdrav seljacimagraðanin 2009-05-08 12:41
ONA GRAÐANKA ŠALJE POZDRAV SELJACIMA. uGOVOR IMA DVIJE STRANE, MENE KAO GRAÐANINA NITKO NIJE POZVAO KOD JAVNOG BILJEŽNIKA DA POTPIŠEM UGOVOR, A KOLIKO JA ZNAM UGOVOR MORA IMATI NAJMANJE 2 STRNE POTPISNICE UGOVORA. tO SU ŠTOSOVI I BESMISLICE I SPRDANJE SA LJUDIMA. ONA GRAÐANKA, A MI BIRAČI SMO SELJACI I IDIOTI. NEKA POGLEDAJU UGOVORE ZAPOSLENIKA JADRANKE DD SA MENADŽMENTOM, TO BI IM BILO PAMETNIJE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lookupnetfreak 2009-05-08 12:51
U jednom komentaru na ovom sajtu netko je napisao da volim losinj nije legalna, tj da je polulegalna. Admin je na to odgovorio ("Politički huliganizam") a ja sam ga provjerio i ustanovio da stoji sve što kaže. Stranica volim losinj je hostana kod hrvatske tvrtke, registrirana na hrvatsku udrugu i smještena u Orlandu, Florida USA.

E sad, imam utisak da se na ovom sajtu pretežito javljaju simpatizeri SKK a to je je i onaj koji je napisao da volim losinj nije legalna pa sam provjerio i za njenu stranicu snjezana.net. I evo što sam našao:

Registrar: FastDomain Inc.
Provider Name....: HostMonster.Com
Provider Whois...: whois.hostmonster.com
Provider Homepage: www.hostmonster.com/

Domain Name: SNJEZANA.NET
Created on............. .: 2008-09-16 13:18:43 GMT
Expires on............. .: 2009-09-16 13:18:43 GMT
Last modified on........: 2009-01-18 09:47:29 GMT

Registrant Info: (FAST-12785296)
HostMonster.Com , POWERFUL WEB HOSTING - 1500GB Disc - 15,000 GB Transfer
HostMonster.Com INC
1958 South 950 East
HOST UNLIMITED DOMAINS *FREE*
Hosting Accounts starting at ONLY $6.95 per month -
Provo, Utah 84606
United States
Phone: +1.8014948462
Fax..: +1.8017651992
Email:
Last modified: 2009-03-16 22:10:43 GMT
Administrative Info: (FAST-12785296)
HostMonster.Com , POWERFUL WEB HOSTING - 1500GB Disc - 15,000 GB Transfer
HostMonster.Com INC
1958 South 950 East
HOST UNLIMITED DOMAINS *FREE*
Hosting Accounts starting at ONLY $6.95 per month -
Provo, Utah 84606
United States
Phone: +1.8014948462
Fax..: +1.8017651992
Email:
Last modified: 2009-03-16 22:10:43 GMT
Technical Info: (FAST-12785296)
HostMonster.Com , POWERFUL WEB HOSTING - 1500GB Disc - 15,000 GB Transfer
HostMonster.Com INC
1958 South 950 East
HOST UNLIMITED DOMAINS *FREE*
Hosting Accounts starting at ONLY $6.95 per month -
Provo, Utah 84606
United States
Phone: +1.8014948462
Fax..: +1.8017651992
Email:
Last modified: 2009-03-16 22:10:43 GMT
Domain servers in listed order:
NS1.HOSTMONSTER .COM
NS2.HOSTMONSTER.COM

Za one koji se možda ne razumiju iz ovoga se vidi da je stranica snjezana.net po svemu povezana sa gradom Provo u državi Utah, SAD a da sa Hrvatskom i Lošinjem nema nikakve veze i da nije povezana s osobama iz Hrvatske i Lošinja. Ja ne kažem da je snjezana.net ne legalna ili polu legalna nego da bi onaj tko pljuje drugoga trebao prvo pogledati sebe.

I još da dodam da se web stranice na internetu prezentiraju, tj. promiču sa tzv ključnim riječima (eng. Keywords) da ih prema njima nalazi google i druge tražilice. Zato je zanimljivo usporediti ključne riječi na volim lošinj i na snjezana.net:

Na Volim Lošinj to su: mali lošinj, lussin, lussino, mali losinj, prostorni plan, prostornog, zaštita okoliša, more, zakon, okoliš, ekologija, zagaðenje, buka, buke, grad, losinj, lussinpiccolo, kvarner,

A na Snjezana.net su: mali lošinj, lošinj, losinj, jadranka, jadran, hrvatska, cappelli, capeli, cappeli, capelli, veli lošinj, osor, ćunski, izbori, gradonačelnik, gradonačelnica, lokalni izbori, lokalni izbori blog, blog, izborni blog, pobjeda, hdz, sdp, hns, pgs, gradonacelnik, gradonacelnica, snjezana kucic krstas
Pa vi vidite kome je što ključno i bitno :-)

A tko nevjeruje i misli da je ovo «manipulacija» može provjeriti na ovom linku.
Link Text (whois.domaintools.com/)
Treba samo upisati naziv stranice i kliknuti na gumb na kom piše Lookup.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # privatizacija gradaidiot i seljak 2009-05-08 12:56
Slažem se s graðaninom da smo mi za njih seljaci i idioti a to se vidi po papiru koji nam podmeću. Ali to su mladi profesionalci koji znaju znanje pa su se takvim ugovorima za idiote dokopali i Jadranke. A sada bi na istu foru da privatiziraju i Grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uzgoj papiganetfreak 2009-05-08 13:33
Ekipa "mladih profesionalaca" je već privatizirala ovaj sajt. Škvadra oko nje ga koristi za promicanje SKK i pljuvanje po drugima, a kad neko ne hvali i slavi SKK krene pljuvačina i prijetnje. Ali to je normalno jer snjezana.net je na internetu od 27.09. tj 223 dana a imao je 5618 posjeta znači 27 posjeta dnevno što i nije neki broj. komentara nema a ocjene članaka su 1 votes, average: 5 out of 5, znači jedan glas koji ocijeni sa ocijenom 5 pa isoada da je prosijek 5. Ma neš ti aktivnosti na sajtu, manje nego da je o uzgoju papiga ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nemrem bulivitwhatzup 2009-05-08 14:43
08-05-2009 10:51, netfreak reče:

Citat:
Za one koji se možda ne razumiju iz ovoga se vidi da je stranica snjezana.net po svemu povezana sa gradom Provo u državi Utah, SAD a da sa Hrvatskom i Lošinjem nema nikakve veze i da nije povezana s osobama iz Hrvatske i Lošinja.
Kažeš Utah? Možda SKK ima neke veze sa mormonima?

:-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..seljak 2009-05-08 15:42
Snježana obećaje bolji život generacijama koje dolaze. To je u redu. Ali koliko zaraðuje prodavač/ica u Jadranki? Može li odhraniti djecu platiti životne troškove od te plaće? A možda će te nove generacije doći odnekuda pa ovima ne treba plaću povisivati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2009-05-08 17:38
Što se tiče "registracija kod mormona" radi se o najobičnijoj zaštiti podataka, koja je najnormalnija stvar na internetu. Isto radi i npr. Komadina (whois.domaintools.com/.../ Prema vašoj analogiji, onda Komadina nebi trebao inati nikakve veze sa PGŽom... Vrlo, u najmanju ruku, stupidno.

A što se Keywordsa tiče; zanimljivo da niste spomenuli i ostale Keywordse za volim-losinj: lokalni08 lokalni08 apoksiomen, lokalni08 lokalni 08, lokalni08 lokalni08 lokalni08 1maj, lokalni08 lokalni08 1maj, andreja, lokalni08 lokalni08

Inače, naravno da će snježana staviti popularne keywordse, odnosno one čije bi pretraživanje mogli pokrenuti mogući glasači, jer joj je u interesu da takvi ljudi dopru do njenih stranica.

Inače, evo i Whoisa od volim-losinj:
Registrant Name:Tomislav Kikic
Registrant Organization:Ud ruga Postpesimisti
Registrant Street1:Brace Vidulic 28
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Mali Losinj
Registrant State/Province: Primorsko goranska
Registrant Postal Code:51550
Registrant Country:HR
Registrant Phone:+385.098327377
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:

Stranica je registrirana na Postpesimiste. Toliko o sadržaju i ureðivanju stranice. Sapenti sat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # keywordsnetfreak 2009-05-08 18:21
Ne znam što te zapalilo, Komentira, jer napisao sam jasno da ne smatram snjezana.net spornom zato što se svi podaci odnose na SAD. Pa ne vidim zašto mi djeliš lekcije i da je nešto stupidno. Samo sam istaknuo da je neki "pametnjaković" trabunjao da je volim losinj polu legalna, a ono svi podaci na tvrtku i udrugu u Hrvatskoj. A glede toga da je snjezana.net bez podataka a zbog zaštite podataka moram se nasmijati. Od koga se štite podaci skrivanjem tko je registrirao :-) Jeli to neka tajna? Ako je i ako treba biti tajna na volim losinj nije tajna.

Keywordse koje nisam spomenuo sam smatrao nezanimljivim jer to su "lokalni08 lokalni08 apoksiomen, lokalni08 lokalni 08, lokalni08 lokalni08 lokalni08 1maj, lokalni08 lokalni08 1maj, andreja, lokalni08 lokalni08 onom lokalni08", ali priznajem da apoksiomen ima smisla. Vjerojatno sam ga previdio zbog svih onih lokalni08.

Komentira, slažem se da će snježana staviti popularne keywordse, odnosno one čije bi pretraživanje mogli pokrenuti mogući glasači, jer joj je u interesu da takvi ljudi dopru do njenih stranica.

Ali budi ljubazan pa obrati pozornost da na volim losinj nema nijednog keywordsa koji bi moga pokrenuti moguće glasače. Nema tu ni gradonačelnik, gradonačelnica, lokalni izbori, lokalni izbori blog, blog, izborni blog, pobjeda, hdz, sdp, hns, pgs, gradonacelnik, a nema ni imena kandidata kao na snjezana.net. Pa kako to da se ovu stranicu napadalo da navija i manipulira i da su neki izjavili da će je zatvoriti i otvoreno prijetili a nema keywordse za pokretanje mogućih birača?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prcko 2009-05-08 20:08
A čuj, lik dejstvuje politički a ne stručno, a u politici nisu važne činjenice nego umjetnički dojam. A ti si mu ga malo pokvario, ma sram te bilo :-) Sigurno si plaćenik onih drugih jer o internetu znaš više nego je normalno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prozirni steHomo sapiens 2009-05-08 22:43
Završi svoj komentar o registraciji stranice volim -lošinj, Komentira ovako : ..."Stranica je registrirana na Postpesimiste. Toliko o sadržaju i ureðivanju stranice. Sapenti sat".
Ovo s latinskom uzrečicom- pametnom dosta, trebalo bi poslužiti stvaranju dojma da je Komentira učen i mudar čovjek-pripadni k elite. Prvo nabroji sve podatke o registraciji, vlasniku stanice, i ostalim bitnim podacima. Iz tih, "tajnih" podataka koje je on eto, kao veliki znalac i učen i mudar čovjek, uspio "magijom" saznati, možemo samo zaključiti da tajni nema, sve je povezano s gradom Lošinjem. Što je pametnom dosta? Daj objasni običnom puku šta bi trebao zaključiti nakon što smo saznali ono što se znalo i što se nije ni pokušalo skriti.
A opet ,nama neukima i dalje nisi objasnio, niti se potrudio objasniti zašto se kod stranice SKK radi o zaštiti podataka. Dakle ne radi se o skrivanju podataka koliko ima dionica Jadranke Esopa, broja bankovnog računa i sl. Zašto se štite podaci o registraciji?
Možda da se ne bi utvrdilo ono što je vidljivo iz aviona, da SKK nije nezavisni kandidat, nego poslovni projekt uprave Jadranke i klana Kušeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2009-05-08 22:59
SKK. Snježana Krstaš Kušeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nemrem bulivitwhatzup 2009-05-09 11:31
08-05-2009 18:08, prcko reče:
Citat:
A čuj, lik dejstvuje politički a ne stručno, a u politici nisu važne činjenice nego umjetnički dojam. A ti si mu ga malo pokvario, ma sram te bilo Sigurno si plaćenik onih drugih jer o internetu znaš više nego je normalno!
Stara poslovica kaže da batina ima dva kraja, a često te onaj drugi zna lupiti po glavi poput bumeranga, pogotovo ako lupetaš naokolo s pola mozga.
Druga poslovica kaže, ne sadi s vragom nagazne mine, ili tako nešto... 8) , a 1 + 1 su i dalje 2.

Lik je sam izabrao glup primjer koji mu se obio o glavu.
Toliko o stupidnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zaštita podatakaPravnik 2009-05-09 12:22
A liku je toliko stalo do zaštite podatak da ne upiše ni neki nick pa se pojavljuje samo "Komentira". Sigurno je pripadnik tajne Policije Saveza Kušeta Krstaš (u daljem tekstu SKK)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # go dečki go!netfreak 2009-05-09 12:36
He, he, jučer je na snjezana.net bilo 5618 a sada je 6,189 :-) Drago mi je da su aktivisti svatili poruku pa navalili klikati da poboljšaju sliku. Go dečki, go !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # brojac5619 2009-05-09 18:31
Krstas ti si cudo kako to sve uspijevas , klikati na stranice svoje zene, ljepiti njene plakate,prijeti ti ljudima ,skidati plakate protukandidata, itd.itd, gori si od Kamalica a i procicete otprilike kao i on na proslim izborima. (da te utijesim mozda budete imali jednog vjecnika vise od njega ).Daba vam trud sviraci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # InternetNajbolja 2009-05-09 20:13
Ovdje ste pokazali koliko znanje ( pogotovo o internetu) može biti upotrijebljeno u potpuno beskorisnu stvar. Sloboda mišljenja i tehnička virtuoznost pokazala je na ovim stranicama ljude bez mišljenja odnosno s bezveznimi površnim razmišljanjem te pričom radi priče koja nije posljedica iskustva, učenja, promišljanja, emocionalnog procesuiranja već trenutne impresije, pakosti...Tipič no za muškarce k tome neobrazovane neznalice, ambiciozne ništarije,emoci onalne invalide.
Gari je u ovom trenutku vjerovatno s najviše izgleda, ali i iskustva te želje da to radi. Od gðe. Krstaš je hrabro i poduzetno što se kandidirala i možda će na sljedećim izborima imati više šanse ( kad joj se zaboravi indiskretnost pomagačkog rada koji je vrlo neukusno i na ovim stranicama korišten, zatim inzistiranje na konzervatizmu koji u ovom slučaju izgleda kao primitivizam - pr. isticanje religioznog, populizam i još par stvari o kojima ću u nekoj drugoj prilici). Gosp. Fatuta bi dobio sve simpatije i glasove samo da se stvarno angažirao i pokazao interes.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # nemrem bulivitwhatzup 2009-05-09 20:43
09-05-2009 18:13, Najbolja reče:
Citat:
Tipično za muškarce k tome neobrazovane neznalice, ambiciozne ništarije,emocionalne invalide.
Nemrem bulivit koliko zlobe je u ovoj rečenici iskazano prema muškom rodu.

Imam jednu kolegicu na poslu. Totalni je antitalent za tehniku, i sve što ne razumije glupo je i bez veze.
Tipično...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vinko, vinkohi 2009-05-09 21:16
Fatuta bi se više angažirao , da mu je to dopustio Mužić :-? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Deva 26.01.2022 15:33
  Riva
  Vidim danas nova tema na našem otočju. Sada i Cresani kao Ilovčani nezadovoljni rivom, jar ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 26.01.2022 15:27
  Demokracija
  Demokracija je ozbiljna stvar koju treba godinama graditi i poštivati pravila ponašanja.
   
 • Vrijedilo je ...

  Bambi 26.01.2022 10:18
  Pitanja po partijskom zadatku
  Nedićeva pitanja nisu poslužila samo za predstavu gradonačelnice nego i da se oporbi oduzme ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Bjesomar 25.01.2022 17:54
  Policija trenira strogoću
  “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 14:16
  Predstava za naivne
  Nakon njenih izlaganja Nedić skače za govornicu da prisnaži njene riječi, daje obrazloženja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ZC 25.01.2022 13:44
  Politika&kriminal
  Telegram ju je opisao kao živopisnu :lol: Pod naslovom Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 11:44
  Isti, isti...
  Opisao bih je jednako kao i sve druge koji se zalažu za ukidanje ljudskih sloboda i prava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 25.01.2022 10:55
  Zajamčena karijera
  Kćerka je već drugi mandat u GV. Na pretprošlim izborima bila je na listi ali nije izabrana.
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 10:18
  Suspenzija osnovnih ljudskih prava
  A kako bi ti opisao osobu koja je zbog pandemije samovoljno zabranila slobodno kretanje ...
   
 • Vrijedilo je ...

  !!! 25.01.2022 09:11
  !!!
  Misliš li da se premijer uvrijedio jer mu ovaj nije pripremio fritaju?
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 08:08
  Čudo, čudo...
  A kako bi ste vi opisali osobu koja nakon dvije godine najgrubljih kršenja osnovnih ljudskih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 19:27
  ha ha ha demokrati
  Da razumije što je demokraciji ne bi te ničim izazvan vrijeđao pretpostavkom da si se upravo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 19:12
  Što je demokracija? Koliko % glasača mora glasati da bih ja nešto morao na silu uštrcati u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 18:43
  ....
  Nemoj mi o takvoj demokraciji,o kojoj ti pričaš.Ti si prespavao ovaj period corone i ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 16:45
  Dobro jutro!
  ...da... ne znam jesi li se upravo probudio iz dulje kome da bi ostavio taj komentar ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 14:18
  ...
  ukoliko se ovakve stvari dešavaju, jasno je da ne živimo u demokraciji
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 13:10
  kritika kao narušavanje javnog reda i mira
  Na zLošinju barem još ne uhićuju. Ali ovo treba uzeti kao upozorenje: Priveden zbog komentara ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Grunf 24.01.2022 10:24
  Vulgarni šminkeraj
  Dupelizac je na svom fejsu objavio i ovu fotku na kojoj "jake snage cresko-lošinjsk og ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 24.01.2022 08:05
  Dubinska zgađenost
  Neprestane afere, krupni politički promašaji, bahato poistovjećivanj e države sa strankom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 24.01.2022 07:32
  Frka u HDZ-u
  Bahatost i bezobrazluk bez granica. [youtube]vZ-ko1 oS-Zc[/youtube]
   
 • Vrijedilo je ...

  Zemo 23.01.2022 20:45
  Priko i Adamićeva
  Deva dobro zboriš!!!! U tijeku su pripreme. Koliko čujem Ilovčani već pripremaju neke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 19:23
  Ništa?
  Ništa, što bi bilo? To su njihova djeca, RODITELJI imaju razumljivo i prirodno pravo boriti ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 23.01.2022 15:07
  Prijetvorna briga za djecu
  A što je s porukama kojih se djeca ne bi nikad sjetila, a roditelji ih stavljaju u dječje ruke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 23.01.2022 12:09
  ..
  ne zna ona ni gdje se nalaze ključevi grada, da li na Beleju ili na Mrtvaški, a inače na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 11:31
  Ča mogu maškare
  Drago Pilsel izjavio je jednom: "Karneval je za teške budale". Ali i prilika za prijetvorne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krnjo 23.01.2022 09:54
  Ključevi Grada
  Jučer objavila Lošinjski karneval preuzeo je ključeve Grada! Kako joj je krenulo bolje da ih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...