Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kanalizacijom protiv suparnika

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

RovenskaSiniša Dakić Barichievich, nositelj nezavisne liste Za veli Veli smatra da zbog njegovog političkog angažmana »Jadranka« namjerno blokira priključenje sanitarnog čvora objekta koji Dakić ima u zakupu na novi kanalizacijski sustav, a kandidatkinja za gradonačelnicu Snježana Kučić-Krstaš, direktorica pravnih i investicijskih poslova u »Jadranci« ne zna zašto Siniša Dakić tako misli, izvještava Novi list.

Na velološinjskoj plaži Rovenska, koja.se smatra jednom od najljepših na otoku Lošinju, ove ljetne sezone moguća je krajnje neugodna, antituristička i sramotna situacija - da na plaži sa 400 kupača dnevno ne bude otvoren nijedan sanitarni čvor, što znači, najvulgarnije rečeno, da će se nužda obavljati u borovoj šumici iza plaže. Da stvar bude još apsurdnija, upravo je Veli Lošinj, sa svojom glavnom plažom Rovenska, prošle godine osvojio nagradu Plavi cvijet, kao najuređenije malo turističko mjesto, dakako s isto tako uređenom plažom, na cijelom Jadranu!

Razlog zbog kojeg Veli Lošinj ove godine Plavi cvijet sigurno neće dobiti upravo je situacija na plaži Rovenska. Tamo, naime, postoji sanitarni čvor, ali s ekološki nezadovoljavajućim fekalnim ispustom u more. Kako bi se ubuduće izbjegao takav nepriličan i nezakonit način rješavanja ispusta, »Jadranka«, najveća hotelsko - turistička kompanija na Lošinju i cijelom Kvarneru, koja je ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta sa sanitarnim čvorom na plaži Rovenska, u obvezi je priključenja na novi kanalizacijski sustav. Na taj način, i to za samo nekih 50-ak tisuća kuna, riješilo bi se pitanje neispravnog fekalnog ispusta, a plaža bi i dalje ostala jedan od najjačih aduta lošinjskog turizma.

Postali smo prepoznatljivi

Od 1993. godine »Jadranka« je zakup ugostiteljskog objekta sa sanitarnim čvorom na plaži Rovenska dala velološinjskoj tvrtki »Asl agency«, čiji je vlasnik i direktor Siniša Dakić Barichevich. On je ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Veli Lošinj i nositelj Nezavisne liste »Za veli Veli« koja se na ovim izborima kandidira za Gradsko vijeće Malog Lošinja.

»Ljudi su zadovoljni našim radom u Mjesnom odboru i očito je da smo postali prepoznatljivi, no samim time mnogima smetamo jer im postajemo konkurencija. Sigurno je da nećemo imati većinu u Gradskom vijeću, ali smatramo da će Veli Lošinj, nakon dugo vremena, upravo preko naše liste dobiti svoje predstavnike u tom tijelu. U svemu tome naši vijećnici, realno govoreći, mogu biti jako važni«, kaže Dakić.

Upravo zbog njegovog aktualnog političkog angažmana uopće nije isključeno da »Jadranka« namjerno blokira priključenje sanitarnog čvora svog objekta koji Dakić ima u zakupu na novi kanalizacijski sustav. Naime, na Lošinju je notorno kako moćna »Jadranka«, kao daleko najveća i najznačajnija kompanija na otoku, stoji iza »Alijanse za Lošinj«, koju čine IDS, PGS i Nezavisni kandidat Snježana Kučić Krstaš.

Prikupljanje glasova

Da se »Jadranka« nalazi iza njene Nezavisne liste medu ostalim može se zaključiti iz toga što je Snježana Kučić Krstaš direktor pravnih i investicijskih poslova u »Jadranci«. Kao kandidat za gradonačelnicu Lošinja sasvim logično je kako je zainteresirana za prikupljanje i glasova i podrške trenutačnih političkih konkurenata, među kojima je i Siniša Dakić Barichevich sa svojom sve respektabilnijom  Nezavisnom  listom.

Kako Snježana Krstaš Kučić sama javno priznaje, preko nje, kao voditeljice investicija, »Jadranka« je u zadnje dvije godine uložila u svoje objekte više od 35 milijuna eura.

Stoga nije jasno, osim ako pozadina nije politička kao što pretpostavlja Siniša Dakić, zašto preko njenog odjela investicija nije pronađeno dodatnih sedam tisuća eura za priključenje sanitarnog čvora na plaži Rovenska na novi kanalizacijski sustav. Tim više što je »Jadranka«, što zvuči nestvarno ali je istina, upisana kao vlasnik ne samo ugostiteljskog objekta sa sanitarnim čvorom, nego i čitave plaže!

Siniša Dakić kaže da ne zna kako bi protumačio ignoriranje »Jadranke« i njene obveze da riješi kanalizacijski priključak njihovog objekta koji on ima u zakupu 16 godina nego kao sofisticiran oblik političkog pritiska uoči izbora. 

David naspram Golijata

»To je doista jedini mogući razlog, jer »Jadranka« investira desetke milijuna eura u povećanje broja zvjezdica na Čikatu, a u Velom Lošinju ne želi, što joj je i obveza na kraju krajeva, uložiti 50 tisuća kuna i tako omogućiti normalno kupanje na jednoj od naših glavnih plaža koja je i jedan od naših najjačih turističkih aduta. Kroz ignoriranje obveze priključenja na kanalizacijski sustav »Jadranka« nanosi štetu ne samo mojem obiteljskom poslu i kupačima, nego i interesima turizma ovog kraja«, kaže Dakić koji se našao u situaciji političkog Davida naspram političkog Golijata. Dodaje kako je u njegovom ugostiteljskom objektu na plaži Rovenska sezonski bilo zaposleno šest osoba, a Jadranka će, obzirom na to da bi kod njih nabavljao svu robu za ugostiteljski objekt, ostati bez minimalno 400 tisuća kuna godišnjeg prihoda. No to očito, kaže Dakić, »Jadranku«, kojoj su sofisticirani politički pritisci uoči ovih izbora važniji od svega toga, previše ne brine.

Snježana Kučić-Krstaš: Nema veze s politikom

Direktorica pravnih i investicijskih poslova »Jadranke« Snježana Kučić Krstaš, nezavisna kandidatkinja za lošinjsku gradonačelnicu uz »Alijansu za Lošinj«, rekla nam je da to što nova kanalizacijska cijev nije spojena sa sanitarnim čvorom na plaži Rovenska, gdje Siniša Dakić ima zakup od »Jadranke«, nema nikakve veze s politikom.

»Ne znam zašto Siniša Dakić tako misli«, kaže. Kada smo joj rekli da je nejasno - osim ako posrijedi nije politika i pokušaj da se Dakića privoli na suradnju nakon izbora pa će tek onda dobiti spoj na kanalizaciju - zašto »Jadranka« ne uloži 50 tisuća kuna i riješi problem, Snježana Krstaš Kučić je pojasnila kako »Jadranka« donosi odluke na temelju poslovnih procjena.

Na naše pitanje koja je to poslovna procjena po kojoj se »Jadranci« ne isplati uložiti 50 tisuća kuna kako bi more i plaža ostali čisti te koja je to poslovna procjena kojom se »Jadranka« odriče mogućeg godišnjeg prihoda s plaže Rovenska od 400 tisuća kuna, kandidatkinja za gradonačelnicu nije odgovorila. Tek nas je uputila na Upravu »Jadranke«, tvrtke koja je prošle godine uložila 35 milijuna eura i ostvarila prihod veći od 300 milijuna kuna.

 

 

Komentari: 

0 0 # Nemate pravo!GONG 2009-05-14 14:20
ne znam odakle vam pravo povezivati stajaliste Jadranke d.d. i SKK!!?!?!?

naime, Snjezana je nezavisna, pametna, mudra i elokventna, te sam stajališta da ona bez ikakvih savjeta radi po svome. jedfina je sposobna voditi grad Mali Lošinj i brinuti se o svima nama.

A o veloselskom srbinu nemam riječi.

Snjezo, uz tebe smo.

tvoji Lošinjani
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KumrovecGONG 2 2009-05-15 01:27
Odakle pravo-pa po raznim člancima se već spominjalo da je demokratski, a skriven si pa te baš briga. Vidi se da je gða. Krstaš pametna i stručna po tome što kao buduća 1 dama ,političarka grada, kada ne zna odgovor na jednostavno pitanje (50.000 prema 35 mil. kn)problem prebacuje na svoje rukovoditelje. Sada je vrijeme da na površinu ispliva sva prljavština kandidata za gradonačelnika Grada, a ukoliko ne vidiš u sitnim problemima politikanstvo-ž ao mi je što za tebe još uvijek nije otvorena Politička škola u Kumrovcu, ali se možeš o metodologiji informirati i na Google-u ili iole boljoj knjižnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hate speechlodger 2009-05-15 14:54
Nemam ništa protiv Snježane, ali me izuzetno smeta govor mržnje koji se svodi na nacionalnu pripadnost. Veloselski Srbin?!? Zar se na takav način opisuje čovjeka? Upotrebljavanje pejorativnog diskursa za bilo koju naciju može postati predmet sudskog spora, a osobe koje ga upotrebljavaju time dokazuju vlastiti primitivizam, nedostatak obrazovanja i krajnju neučtivost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kanalizacijavoda 2009-05-14 14:32
Nema vise Balije, da novcima graðana placa uvoðenje kanalizacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dovod 2009-05-14 14:44
ma kakve veze imaju novci gradana sa kanalizacijom bilo kojom? pa ionako to gradani placaju nesto preko grada nesto sami kao prikljucak. o cemu ti pricas vodo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # poslovni plan Jadranke ddDong 2009-05-14 14:49
Gong pita odakle nam pravo povezivati stajaliste Jadranke d.d. i SKK. Pa otuda sto je SKK veliki dioničar Jadranke, što je u upravnim odborima, što je zaposlenica Jadranke i što je njen izborni program zapravo poslovni plan vlasnika Jadranke da gradsku bblagajnu iskoriste za probitak njihove tvrtke. Znači pravo da povezujemo Jadranku dd i SKK daje nam životopis SKK i njezin izborni program .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ODGOVOR DONGU!GONG 2009-05-14 14:57
Gledaj!

Snjezana je neovisna, samostalna... ne stoje nekakvi Sanaderi ili Milanovici iza NJE, vec sami gradani i radnici.
shvatite to i prestanite pisati gluposti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dong 2009-05-14 15:26
Točno,ne stoje iza nje Sanaderi i Milanovići ali stoje Kušete, Prusci, Šolići, Varge itd. To se vidi i iz aviona.Nemoj mi o nezavisnosti i radnicima kad je meðu velikim dioničarima Jadranke. A šta misliš tko plaća njenu kampanju? Radnici i graðani? Malo sutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prioritetipravi otočan 2009-05-16 18:21
Slažem se da to nije samostalan nastup na izborima, to i malo dijete može vidjeti. Zašto nije uloženo u kanalizaciju na Rovenskoj? Može biti suparništvo u politici, a može biti i jedan od "Jadrankinih" neshvatljivih i nelogičnih poslovnih poteza za koje ni oni sami nemaju zdravog objašnjenja.
Vjerojatno čisti nemar ili krivi prioriteti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bez zdravog objašnjenjagost 2009-05-16 18:34
To s kanalizacijom na Rovenskoj zaista može biti i jedan od "Jadrankinih" neshvatljivih i nelogičnih poslovnih poteza za koje ni oni sami nemaju zdravog objašnjenja, kako kaže Pravi otočanin. Isto tako to može bit i čisti nemar ili krivi prioriteti. Ali onda je za to odgovorna direktorica investicija Jadranke, a to je osoba koja nam se sada nudi za gradonačelnika, a kao svoj jedinu preporuku za taj položaj navodi uspješan rad na investicijama Jadranke.

Kako da znamo da i na tom položaju ne bi radila neshvatljive i nelogične poteze za koje ni ona sama ne bi imala zdravog objašnjenja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # aghj 2009-05-14 16:35
Kad kao šefica investicija Jadranke neće da uloži sitniš od 50000 kuna za vlastiti objekt i plažu u Rovenskoj onda je jasno da za SKK nije važan turizam i probitak sviju nego samo da makne protivnika. Pa sad vi zamislite kako bi bilo da je izaberu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dokaze molimdokaz 2009-05-14 16:41
Gong kaže da Snjezana je neovisna, samostalna... i shvatite to i prestanite pisati gluposti. Ovi drugi kažu da nije neovisna ali oni barem navode dokaze da nije a ti ne navodiš ništa. Pa kako onda da shvatimo i ne pišemo gluposti kad ne kažeš po čemu da je ona neovisna i samostalna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jadrankine fekalijedefekator 2009-05-14 16:50
Tako Jadranka brine o svojoj imovini, da ucjenjuje normalne ljude koji vole svoje mjesto. Jadranka umjesto da predvodi razvoj otoka, ona ekološki unistava otok, a iza toga stoji pamet šefice investicija u Jadranci. Govnari su U Jadranci, govnari i to treba pomesti i očistiti ta ucjenjivačka govna. Komuniste na vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dvoličnostnarod 2009-05-14 17:03
Ne treba se čuditi ovoj pokvarenosti SKK jer to s Rovenskom nije prvi put. Kako objasniti osim kao pokvarenost da je u poglavarstvu bila za odluku o povećanju cijena vode kao uvjeta za zatvaranje povoljne financijske konstrukcije za završetak kanalizacijskog sustava koji rješava problem otpadnih voda na Lošinju, problem koji je prvi i osnovni ekološki problem Lošinja, a kao kandidat za gradonačelnika odjednom je protiv i obećava da će ga ukinuti.

Znači da je dvolična, a da vidimo kakva bi bila posljedica ukidanja: uvoðenjem naknade se omogućava kroz Projekt Jadran - odvodni sustav Mali Lošinj, da graðani Malog Lošinja riješe problem otpadnih voda za 58 milijuna kuna na način da plate samo manji dio - četvrtinu, a upravo iz naknade koju SKK želi ukinuti. U slučaju ukidanja plaćanje naknade od 2,32 kn po m3, graðani bi morali sami kroz proračun Grada Malog Lošinja prikupiti i financirati svih 58 milijuna kuna. Nadalje to znači da bi za tih 58 milijuna moralo kresati nešto drugo. Eto, to je njeno zalaganje za dobrobit Lošinja. Ma važno je namamiti birače da glasuju a poslje lako ćemo. Sve će to narod platiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ksena 2009-05-14 17:40
go sinisa go! napokon je netko rekao nesto pametno! naravno da ne smije dopustiti da mu se to dogada, ucjene od kusete da dode na njihovu listu! dobro je to dobro
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # veloselac 2009-05-14 17:50
Priča se da je Kušeta nudio Dakiću da će osobno platiti priključak ako odustane da se kandidira. Ne znam jeli istina ali sliči na Kušetu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # VELIKI OBRTNIKmaggiore 2009-05-14 18:12
To sto je navedeni gospodin SRBIN iz Veloga, zaista nema blage veze sa navedenom problematkom. U najgorem slucaju dovedite Glavasa da sredi situaciju u Velom.
Ali vratimo se problemu "najljepse plaze" u Velom Losinju.
Do danas nisam znao da pripada Jadranki a jos manje da je u zakupu tako VELIKOM OBRTNIKU. Veliki obrtnik je 16 !!!!!! godina zakupac, a plaza i objekti na plazi su u
jadnom stanju. Jadno stanje znaci, da je jucer plaza bila u prljavom stanju kao da je smetliste a ne objekat koji treba mamiti urednoscu. Zidani objekti su neodrzavani, stolarija neodrzavana, nefarbana i nelakirana duze godina. Ispod svake kritike.Smece.
Pa zar se u tih 16 godina nije uspio dogovarati ili dogovoriti oko najobicnijeg prikljucenja na kanalizaciju? Nepojmljivo!! Navodno placa najamninu 400.000 kuna a nema za prikljucak 50.000 kna. Pa plati PRIVATNICE pa si onda ti u prednosti pri pregovaranju.
Ne, ti bi i politiku? Pa onda uplices Jadranku u svoje prljave politicke makinacije? E kolega, mislim da si najebao. Odbrojano ti je, ili u politici ili u biznisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # skupac 2009-05-14 21:43
moj jadnice, pa ti niti citati ne znas!!! 400 tis kn je jadranka izgubila na nacin da obrtnik srbin iz velog nece kupovati robu u njihovm diskontu!! inace, srbenda nema plazu u zakupu niti je ne treba cistiti! nije obrtnik-raspita j se malo iz teksta mozes procitati puno toga (ah da ne znas citati) ili citas samo ono sto ti zelis procitati (mislim da pise osobno krstas :-))
ja sam cula da se rovenska priprema za krstasa i njegovu, a da su sredili i papire da se prebaci vlasnistvo sa grada na jadrnaku.mozda da krastas uzme rovensku pa da ofarba svu stolariju kao na marini najam mu traje samo dva mjeseca pa s obzirom da on moze diazati kredite preko jadranke njemu ce se to isplatiti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # o bože 2009-05-14 19:03
maggiore, kada ne kuzis/ne znas neke stvari mozda bi bilo bolje da zadrzis ovakve komentare za afterparty rotary kluba.
Pa javna je tajna da je Jadranka zadnjih desetak godina svaku godinu objekt davala u zakup u tek travnju na 6 mjeseci, navodno jer nisu sredili neke papire jer su objekt nelegalno sagradili sedamdesetih. Idealno za investiranje.
A nije najamnina 400.000 kuna nego iznos za nabavljenu robu tijekom sezone, koliko sam ja shvatila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nezavisni na daljinskimuppet 2009-05-14 19:20
Moj komentar o nezavisnosti nezavisnog kandidata:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # borba za daljinskidaljinski 2009-05-15 19:47
Ha, kako će se svaðati oko daljinskog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TkoGazda 2009-05-16 22:51
Šolić i Kušeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pojašnjenjezli zec 2009-05-14 19:58
Nemoj ti tu "o bože", jer maggiore ti pojašnjava šta znači ono Što mi želimo, tj što oni žele iz programa SKK. Oni žele da svi drugi, tj grad i graðani ulažu u imovinu Jadranke a vlasnici da pokupe profit. To žele s otpadnim vodama, aerodromom, šetnicama, kanalizacijom itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ODGOVORGONG 2009-05-14 21:08
Snjezanu ne zanima profit. nju zanima da gradu i ljudima bude bolje. ne znam kako mozete tako ruzno pisati o osobi koju ni izbliza niste uspjeli upoznati.
zena ima rezultate svog rada.

shvatite da je Snjezana najbolji izbor za naš grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gacekrstasica 2009-05-14 21:48
sta je gace se tresu? kako cete sad marinu spasiti od potonuca ako ne pobjediti? sinisi je svejedno! on nema sta izgubiti cini mi se.
rovenska nije bas nesto a grad ce imati jedu lijepu rusevinu.a krstasica? sta nije krstas srbin?meni ima facu srpsku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # srbi 2009-05-14 21:49
svi smo mi srbi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # super smecesmece 2009-05-14 21:51
super smece nisam vidjela da snjeska ikad dode na neke akcije? ah da nema vremena mora odrediti gdje ce potrostiti 35 milijuna eura!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Glasovi u mirazgost 2009-05-14 21:51
Ako je nismo uspjeli upoznati za to je sama kriva, a ne birači. Kad netko hoće biti gradonačelnik mora se potruditi da svojim radom i aktivnošću postane poznat u javnosti. A za SKK se saznalo tek kada je dala ostavku u poglavarstvu, najavila da će se kandidirati i bez ikakve osnove zatražila da je podrže stranke. Znači saznalo se za nju kad je izašla iz poglavarstva, a većina nije znala ni da je bila članica. Jer u poglavarstvu je bila neprimjetna, bez javnog iznešenih stavova ili mišljenja. Uredno je i bezpogovorno dizala ruke za predložene odluke, a ni jednu odluku nije sama predložila ili glasala protiv. Pa kako je se onda moglo upoznati? I pazi sad ovo: takva kakva je bila tražila je da je podrže stranke, a ne graðani. Sigurno je mislila da joj glasove birača stranke mogu dati kao miraz :-)

A ja bih volio da mi Gong kaže zašto bi mi trebali vjerovati njegovoj tvrdnji da SKK ne zanima profit kad znamo da radi u privatnom poduzeću kojem je svrha stvaranje profita. Pa ako "žena ima rezultate rada" kako kaže Gong, onda to znači da je poslodavac cjeni jer je korisna za stvaranje profita a to znači da je zanima. I neka mi Gong oprosti, ali ne vjerujem da je ne zanima profit jer ona je meðu najvećim dioničarima jadranke i član dva nadzorna odbora tvrtke koja radi za profit. Mislim da je profit itekako zanima, što sam i argumentirao: A Gong bez argumenata tvrdi da je "Snjezana najbolji izbor za naš grad" i još traži da to samo tako shvatimo. Samo tako, zato što on kaže, bez ikakvih argumenata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovor gostuGONG 2009-05-14 21:55
Pa Snjezana zaradi sebi za zivot.
Kako ne razumijete, ona ima dovoljno i ne zanima je vise.
pa ne moze 3 rucka pojesti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sponzor 2009-05-14 22:04
Ovaj gong je prolupao ili misli da smo mi debili pa da vjerujemo da bi iz ciste ljubavi prema gradu ulupala hrpu novca u promidzbu bez da vrati ulozeno. Ali ne, pa ne placa ona nego sponzori , jel tako :-) I da te pitam ko si ti pa da znaš da ima dovoljno i da je ne zanima vise?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SponzorGONG 2009-05-14 22:21
Pa cista logika!!!

Zena nema djece, ima normalna mjesečna primanja i spremna je voditi grad.
ne znam u cemu je problem?
Vi ste ljudi jako jako zli.
Nitko vam ne valja.
Ja mislim da je snjezana bas zrela da bude nr 1.

Sve sto ima stekla je svojim radom, trudom i zalaganjem.
Vidi Garija... procvjetao je od kad je usao u politiku.

Ne mogu vise s vama... stvarno ste jadni.

Jos jednom... glasujmo za našu SNjezanu.. ona će nas odvesti u bolje sutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # večernja školazepe 2009-05-14 22:41
Nema tu ni L od logike. A problem je u tome sto napamet kazes da je spremna voditi grad. Po cemu je spremna? zato sto kaze da je spremna? Nemoj me nasmijavati. Ili sto radi za Solica? Ma pucam od smjeha :-) A vi samo glasajte za vasu Snjezanu. jer je zrela nema djece i ima normalna mjesecna primanja. Ma ni Pervan ne bi ovo znao da smisli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pitam se pitamnepućeni 2009-05-15 00:47
Da li je jedini problem Velog to što Jadranka ne plati priključak Siniši koji godinama volonterski radi na Rovenjskoj a sve što zaradi ulaže u isti objekt?
Pošto ovi bezobraznici silan novac ulažu u objekte na Čikatu ,svi objekti im imaju 8 zvjezdica bio bi red da dečku kupe makar jedan aviončić autić i mali brodić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # makaron 2009-05-15 00:58
Kolko sam shvatio ne treba Jadranka platit priključak Siniši nego priključak vlastitom objektu. I ne treba kupiti dečku aviončić i ostalo nego da ulože u svoj vlastiti objekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hm 2009-05-15 01:04
Jedva čekam da se izbori završe, jer ovo je već pomalo smiješno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Spreman za voditi GradGONG 2 2009-05-15 01:43
Šjor Anðela za voðenje Grada... :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # avioni i auticineupucenom 2009-05-15 02:43
moze, sinisi avion i autic jeeeeeeeeeeeee
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # krstasica 2009-05-15 02:45
Komentira kupac
14-05-2009 19:43,

s
moj jadnice, pa ti niti citati ne znas!!! 400 tis kn je jadranka izgubila na nacin da obrtnik srbin iz velog nece kupovati robu u njihovm diskontu!! inace, srbenda nema plazu u zakupu niti je ne treba cistiti! nije obrtnik-raspita j se malo iz teksta mozes procitati puno toga (ah da ne znas citati) ili citas samo ono sto ti zelis procitati (mislim da pise osobno krstas :-))
ja sam cula da se rovenska priprema za krstasa i njegovu, a da su sredili i papire da se prebaci vlasnistvo sa grada na jadrnaku.mozda da krastas uzme rovensku pa da ofarba svu stolariju kao na marini najam mu traje samo dva mjeseca pa s obzirom da on moze diazati kredite preko jadranke njemu ce se to isplatiti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko je tkoneupućeni 2009-05-15 09:41
tko je taj Krstaš.jeli možda Supermen sa Krležinim darom.Sumnjam.O čito je da ove [cenzurirano]ar ije pišu iz one lijepe kuće u Velom zbog koje je propao Graðevinar.Jeda n braco direktor Graðevinara gradi braci kućicu u Velom Lošinju.Kad direktor braco zakasni sa rokom izgradnje drugi braco ga tuži i dobije besplatno kućicu.to što usput propadne Graðevinar i nije nešto jer što je dvjesto tristo radnika bez posla.
Jedva čekam da preuzmu grad pa da i on uznapreduje
hik hik superhik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politikaA JOJ 2009-05-15 10:10
Siniša se tu bori samo za svoj osobni interes ili možda mu Gari obećao neku parcelu.
To je HDZ-ovo maslo.

Grad je dužan rješiti infrastrukturu a ne jadranka, samo je očito da će Grad platiti puno više da se pljuva po jedinoj konkurenciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nematepojmaistina 2009-05-15 10:49
ima tu svega, istine i laži pa i izmišljenog. većina vas nema pojma
istina je samo da je SKK marioneta kojom igraju jadrankini (i naši) bogovi, oni nam kroje sudbinu.
ona je jadna mala glupača koja nema svoje ja i na direktna pitanja ne odgovara jer mora pitati "one koji odlučuju"
ako nam takva ospba treba za voditi grad onda cemo glasati za nju
hahahahahaha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # teoretičar 2009-05-15 11:46
Dva teoretsko pitanje.
- Kad bi postala gradonačelnica da li bi i onda govorila pitajte upravu Jadranke?
-Da li je onda Krstaš gradonačelnik?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # laži pametnociciban 2009-05-15 11:47
A joj a zašto je Kušeta nudio da mu plati priključak da ne ide na izbore nego da podrži SKK? A grad je rješio infrastrukturu ali priključak plača vlasnik objekta. A to je Jadranka. Baš ajoj :-) Kad me lažeš laži me pametno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # siromašni 2009-05-15 11:50
A JOJ, zašto bi grad platio Jadranci priključak na kanalizaciju? Zašto ne bi i meni platio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # odgovor istinineistina 2009-05-15 11:56
Na promidžbi na radiju SKK je jedina ostavila mogućnost da ju slušatelji mogu nešto pitati uživo i direktno je odgovarala. Za razliku od HDZovog kandidata koji se boji pitanja uživo jer bi mogao ostati zatečen navalom neugodnih pitanja. Da citiram 'istinu': Ako nam takva osoba (opet) treba za voditi grad onda će mo glasati za njega.
Zatim, pogledajte i malo tekst na stranici www.snjezana.net/ kojeg ni ovdje ni u NL nesmiju objaviti :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # izvadak iz programa alijanse za lošinjrazočaran 2009-05-15 11:56
mislim da se objekt koji nema kanalizaciju ne bi trebao iznajmljivati!

i mogu posvjedočiti da sam vidio sam da je plaža kakva-takva bila čišćena svaki dan i da se moglo ići po čašu vode u kafić, a toga više neće biti. to je izvadak iz programa alijanse za lošinj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # istina 2009-05-15 12:09
Neistina si je dao dobro ime. Pa ako može pitanje neistini, da kaže istinu. Kad govore od tome da MI nećemo bla, bla... da li to govore i misle oni koji su na listi Alijanse ili na one koji nisu na listi, Kušeta, Šolić, Prusac....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kibic 2009-05-15 12:11
Neistina laže, a to ide uz njegov nick, tj. dobro ga je izabrao. Tekst sa stranice SKK za koji kaže da ga ne smiju ovdje objaviti je Alijansa za Lošinj PGS+IDS+Nezavis ni objavila pod članak o ugovoru s graðanima. A najbolje u tome je da su radili da zatvore stranicu a sada im je dobra za promičbu. Sigurno vide da na njihovoj nema ni pasa pa je dobra i ova :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ziro šečera 2009-05-15 12:22
A zašto bi taj smušeni tekst objavili u NL kad nije vijest ili komentar nego promidžbeni materijal, tj. reklama kojom se hvališe i pljuje po konkurenciji. Trebali su plati kao reklamu i bilo bi objavljeno. Kao na TV ona glupost s jezicima i ziro šečera ili na radiju ono s Obamom i Berluskonijem. Da ne povjeruješ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sjena 2009-05-15 12:30
Neupućeni je dotakao jednu zanimljivu temu odnosno osobu-Kušeta D. mlaði brat, onaj koji ne pije. Zanimljiva je karijera tog lika. Završio čovjek fax. S faxa ne odmah na posao, kakav je bio slogan stranke odnosno partije čije je on bio aktivni i vrijedni član, nego na direktorsko mjesto u Jadranci. I to na mjesto financijskog direktora. Naprasno kako je došao tako je i otišao. Ostala je tajna i dolazak i odlazak. Uglavnom u kratko vrijeme upravljanja s financijama Jadranke, stekao je zavidan kapital, s kojim je izgradio kuću u Velom Lošinju, investirao je kako sam(i) kaže 7 milijuna kuna u Marinu. Naravno u vrijeme dok je upravljao financijama Jadranke, plaće nisu bile velike kao npr. danas. Tada se se bavili privatizacijom pa si nisu isplaćivali velike plaće. Nakon kratke i "uspješne" karijere, nestao je i u tišini, uživa u blagodatima koje je donijela kratka ali očito uspješna karijera financijskog direktora Jadranke i sad odjednom jako želi da mu njegova prijateljica i preko muža poslovna partnerica postane gradonačelnica. Koje su to plemenite pobude koje ga tjeraju da se tako trudi i troši na poslovnom projektu SKK.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Demagogija, konfuzija i panikaMI VrRHOVNI 2009-05-15 12:55
Pančni uradak koji je danas objavljen na stranici SKK vrvi kao i svi letci a i cijela kampanja demagoškim frazama, nerealnim obećanjima, selektiranju činjenica, konfuznim izražavanjem. Samo kratki osvrt na današnje.
-M nećemo velike projekte vodoopskrbe i odvodnje financirati isključivim podizanjem cijene vode, zaboravljajući europske izvore financiranja....
Što to znači "isključivim podizanjem cijene vode"? Da li su mislili, isključivo podizanjem cijene? Nisu li oni zaboravili da je projekt Jadran, europski projekt financiranja. Zašto ne kažu konkretno koji drugi europski projekt preferiraju. Moguće neki koji će "aranžirati" financijski mag Kušeta.

Takoðer kažu da neće dozvoliti da teret investicija u Lošinju snose žitelji malih mjesta npr. Punta Križe, Čunskog, Beleja... A tko je snosio teret investicija u tim malim mjestima, ili su ta mala mjesta svojom financijskom snagom sama riješila komunalne probleme?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nevera se spremakabanica 2009-05-15 13:02
sjeno i mi vrhovni, nemojte tako, sad ce poceti grmiti i sijevati, dotakli ste nedodirljivog, jednog od onih kojeg malo gore nazivaju krojacem, a iz raznih sportskih susreta znamo da doticni ako ne pobjedjuje i nije po njegovom iskre lete
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gradonačelnica na privremenom radubrudet 2009-05-15 13:32
A Sjena je bacila tračak svjetlosti ( i to je moguće :-)) na jednu zanimljivu pojedinost. Kada je SKK naprasno dala ostavku u Poglavarstvu s kojom počinje njena "politička karijera"? Dala ju je odmah nakon što je usvojen prostorni plan i nakon što je M/b Marina čvrsto vezana na Velopinu. Znači, obavila je zadaće zbog kojih je bila u Poglavarstvu, a kad ih je izvršila šefovi su je povukli i dali novu zadaću u projektu "idemo dalje" na osvajanje i privatizaciju gradske vlasti. Pa su sastavili program koji je sav na korist vlasnika Jadranke, meðu kojima je je i sama SKK, a vjerojatno i Kušeta) kako bi podigli vrijednost svog kapitala u dionicama Jadranke, a usput ostvarili i povrat i oplodnju kapitala koji je Kušeta uložio u brod Marinu kojim, gle slučajnosti, rukovodi Snježanin muž.

Zato je na pr. u programu Alijanse da se Grad uključi u rješenje aerodroma iako je Jadranka i Lošinjska plovidba vlasnik preko 90%. SKK je aerodrom mogla rješiti kao kao direktorica investicija u Jadranci, ali za Jadranku (čitaj vlasnike dionica) je bolje da to podmire graðani kroz gradski proračun. Ali za to treba imati svog čovjeka za gradonačelnika.

A kad imaš svog čovjeka na privremenom radu kao gradonačelnik možeš pod maskom poticanja produženja sezona obećati direktne poticaje restoranima i hotelima da rade i kad nema turista i tako pokrivati hladni pogon. A tko ima najveće hotelske kapacitete na Lošinju? Tko bi zgrabio najviše tih "direktnih poticaja" iz gradske kase? Naravno, onaj za kojeg je taj program skrojen po mjeri.

Logično je da se s obzirom na poslovne ambicije muža i partnera, te poslodavca s Dražice u programu SKK nalazi i izgradnja rive od postojeće benzinske stanice do Velopina, povezivanje Čikata i Sunčane uvale s tlačnim cjevovodom do ureðaja Kijac, ureðenje šetnice uz more na potezu Velopin – Boka Falsa te muzej pomorstva i etnografski muzej u staroj pomorskoj školi, zgradi u tuðem vlasništvu (pa bi se kao spasonosno rješenje mogla pojaviti genijalna ideja da muzej bude na brodu Marina.

Zato ne čudi što se u kampanju Alijanse troši toliko novca, jer to je čisto poslovno ulaganje koje ulagačima treba donjeti profit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # veli losinj 2009-05-15 13:33
kusetica nije sagradio kucu, zivi u kuci od punaca... a sve ostalo je istina, ono sto se pise o kuseti.
sinisa je vec od hdz dobio i ovce i novce to je poznato po cijelom gradu. sjedi i ceka da mu netko donese od hdza vrecu punu novca ili papir da je dobio neku parcelu. i tako hdz dijeli sakom i kapom! danas ce dobiti od hdza jos nesto, a sutra cete saznati.
sve je ovo kuseta na jednoj strani a hdz na drugoj strani smislio. kako da ne AJOJ... zasto tebi nije nitko sredio? ajde stani lijepo ispred svih volontiraj daj si malo truda i bori se nesebicno pa ces dobiti svasta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mjesni odbor veli lošinjbranitelj 2009-05-15 13:51
istina je da se sinisa tj. mjesni odbor veli lošinj izborio za neke novce i i njime popravio i napravio neke stvari, ali koliko ja znam to je za mjesto. nisu nista od tih para uspjeli staviti u dzep jer kad imaju projekt ponude ga gradu koji odlucuje financirati ili ne.

mislim da decki i cure iz mjesnog odbora veli losinj konacno rade uspjesno i za jos vise pomoci svom mjestu pokusali su uci u vijece.

SVAKA IM CAST!

samim tim da ne teze gradonacelnicko j poziciji dovoljan je dokaz da se nemaju namjeru nakrasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ispravak netočnog navodaNijansa 2009-05-15 13:59
Kušeta ne živi kod punca. Živi u kući koju je totalno rekonstruirao a koja starina je bila od punca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Karizma?Guru 2009-05-15 14:46
Moram odmah, s ponosom, reći da nemam nikakve veze ni sa kakvom strankom, niti političkim opredjeljenjem.
Kako zaokružiti nekoga na listiću?
Neki biraju po izgledu, neki po stranci, neki po stričevima, neki za osobnu kasniju korist, neki za lovu…
Iskreno, od gore nabrojanih najviše mi se sviðaju ovi što biraju za lovu. Taj odabir makar je konkretno praktičan.
Najispravniji način odabira kandidata trebalo bi biti razmišljanje tipa: „Što je najbolje za Lošinj i svekoliko Lošinjanstvo?“.
Većina nas zna što bi se još dalo napraviti da nam svima bude bolje. Programi kandidata se razlikuju više po kozmetici nego po sadržaju.
Dakle, kakav gradonačelnik/g radonačelnica nam treba? Ovdje s „nam“ ne govorim ni u čije doli u vlastito mi ime i samo je napisano u svrhu toka retorike.
Ostvariti boljitak za Lošinj može osoba koja ima karizmu, koja fluidom širi tu karizmu (finu, grubu, odrješitu… ma kakva da je, samo da je prisutna) tako da dopre do mene i kaže mi da se radi o odlučnoj i čvrstoj osobi.
Uz dužno poštovanje svim kandidatima/kan didatkinji ja sam takvu vrstu karizme osjetio daleko najviše kod Garija. Jedini kandidat uz njega kod kojeg sam osjetio takvu vrstu energije jest gospodin Fatuta.
Snježana? Ne, ja kod nje takvu energiju uopće ne osjećam. Niti u tragovima. Jbg.
Odluka je na meni da li ću glasati po izgledu (hm… ne bih, hvala), stričevima (nemam toga u kandidatima), za kasniju korist (šteta što mi nitko nije ništa takvoga ponudio, baš bih volio da me je uvalio u moralnu dilemu), za lovu (svi imamo svoju cijenu. Bih sigurno da mi se ponudi onoliko koliko mi nitko za glas ne bi ponudio. Izašao bih na kraj s moralnom dilemom :-) )…
Ostaje mi izbor po Karizmi.
Osim toga izbjegao sam moralnu dilemu, a i naviše se sviðam samome sebi s takvom vrstom mojeg izbora za izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kad je čovjek pametan ko GongNedživodu 2009-05-15 14:48
Gong pod naslovom "Pa cista logika!!! kaže "Zena nema djece, ima normalna mjesečna primanja" Onda mi je nelogično zašto ima veliku količinu dionica. Po toj logici ako več ima dionice, dovoljna joj je jedna.
Inače ima i nenoamalna mjesečna primanja, ako su "normalna" prosječna primanja a to je oko 5 tisuća kn.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Gong 2009-05-15 14:50
Kako ne razumijete, ona ima dovoljno i ne zanima je vise.
pa ne moze 3 rucka pojesti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hate speech, dodatakZooty 2009-05-15 15:21
Lodger me povukao za jezik, premda se nisam namjeravao uključiti. Napisao je
"Nemam ništa protiv Snježane, ali me izuzetno smeta govor mržnje koji se svodi na nacionalnu pripadnost. Veloselski Srbin?!? Zar se na takav način opisuje čovjeka? Upotrebljavanje pejorativnog diskursa za bilo koju naciju može postati predmet sudskog spora, a osobe koje ga upotrebljavaju time dokazuju vlastiti primitivizam, nedostatak obrazovanja i krajnju neučtivost", a tu smo na istoj valnoj dužini. Pa stoga evo:

Za odluku za koga NEĆU glasovati ne trebam čitati i analizirati programe, sasvim mi je dosta da o kandidatima sudim po komentarima njihovih pristaša. Pristaše jednog kandidata su na ovom sajtu rabili najprimitivniji prostački govor mržnje, prjetili nasiljem i ušutkavali one koji drugačije misle. A po tome kakve spodobe i na koji način podržavaju kandidata zaključak je da ga okružuju osobe s kojima ne želim nikakva posla a ni s njihovim kandidatima. Zaključujem da laže kad obećaje da će "suraðivati sa svim graðanima i svima kojima je Lošinj u srcu". Kaže da će suraðivati sa svima, ali suraðivati će samo s njima, tj. pristašama. Zato, hvala na ponudi, ali hvala ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ni meni ne treba programZekoslav 2009-05-15 15:30
SPONZORI I SPONZORUŠE

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jadranka16 godina 2009-05-15 21:36
Apsurd Lošinjana čitaj NERADNIKA

Ja se pitam tko je u Jadranci uopće dao ovakvom neradniku ovaj objekt u najam kada se on nije u 16 godina udostojio uložiti 50000,00 kn za kanalizaciju.
Dakle 3000,00 kn na godinu, katastrofa ELITNI TURIZAM pa više se je ekstezija na toj plaži prodalo po partiju.
Ne zanima me politika ali zamislite se nad ovom izjavom i to jos u novinama. 50000,00 kn nema
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # enigmamaggiore 2009-05-16 12:10
Ni ja ne mogu rijesiti ovu ENIGMU.
Ili je autista ili je dobio mokrom carapom po glavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # apsurd 2009-05-15 21:45
Znači kad neko ne plati obvezu koju je dužna platiti Jadranka, onda je on neradnik. To je zaista apsurd Lošinjana da Jadranka može ulagati milijune eura a neće platiti 50000 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koncept djelovanja SKKGuest 2009-05-15 21:58
Velik Jadranka d.d. kojoj je ekološki princip poslovanja prioritet, očekuje da joj najmoprimac plati spajanje na kanalizaciju. Ako neće on, platit će Grad kad SKK bude gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SKK sjašiBjeda politike 2009-05-15 23:02
Pa ni jedan Jadrankin hotel nije spojen na kanalizaciju. Svi imaju ispuste u more ispred hotela. Pa zašto bi onda imali u Rovenskoj objekt spojen na kanalizaciju. Toliko o njenoj priči o ekologiji.

Takva joj je priča i o apatmanzaciji, o aerodromu, o cestama. Prodaje priču o toleranciji a prijete onima koji misle svojom glavom odnosno ne puše foru o nezavisnosti SKK.

Govori da će biti bivša radnica Jadranke a ne kaže gdje će se vratiti nakon, nedaj Bože, mandata gradonačelnika. Iako to nije teško predvidjeti.

Takoðer nam nije objasnila, valjda je to nevažno kako je stekla dionice Jadranke i na koji način je napredovala u službi.

Jedva čekam kraj ove izborne kampanje, da nas prestane bombardirati licemjerstvom i obmanama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NadripravnicaZnatiželjni 2009-05-15 23:21
Vratimo se na početak, pola godine unatrag. "Zadovoljstvo nam je pozdraviti Vas na službenim stranicama izborne kampanje!", tako je počela izbornu kampanju diplomirana pravnica i direktorica pravne službe giganta Jadranke d.d.
Privatnu stranicu naziva službenom stranicom izborne kampanje. On je vizionar jer je Vlada RH to učinila tek pola godine nakon SKK. Dipomirana pravnica i direktorica pravne službe giganta Jadranke d.d. bi morala znati da je nezakonito voditi kampanju prije nego se raspišu izbori i da izbore raspisuje Vlada RH a ne ona.

Dipomirana pravnica i direktorica pravne službe giganta Jadranke d.d potpisuje i javno objavljuje ugovor s graðanima koji nije ugovor. Morala bi kao pravnica znati da je obmanjivanje podložno sankcijama.

Dipomirana pravnice i direktorice pravne službe giganta Jadranke d.d, kako si ti diplomirala?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BRAVO ZOOTYmaggiore 2009-05-16 12:04
Hi Zooty! Sa velikim zadovoljstvom sam procitao Tvoj komentar i smatram ga vrlo kvalificiranim. Nadam se da ce edukativno utjecati na kojekakvu gologuziju i
socijalnu patologiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kanalizacija16 godina 2009-05-16 16:04
Svaka cast na principu
Vidim ja da vi stanete na izmet ili sjedneta na njega jer nije trebalo biti tamo, netko se je kakao, a to nije u redu, ja ga neću maknuti za dišpet ili se kupate u pišu ajme meni, e moji neradnici, Lošinjani.
Dakiću odi do banke i napravi tu j... kanalizaciju i ne s... više po plaži jer ta plaža ima pazi sada Plavu zastavicu

Ni hao Daishan Dao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # istine radineupućeni 2009-05-16 19:43
istine radi ovaj 16 godina je neupućeni.Plavu zastavicu u Lošinju ima samo Punta Veli Žal i Poljana.Na Cresu samo Slatina.(Provje riti na ADAC.Za tkv.Branitelj ako neko nema kandidata za Gradonačelnika ne znači da se ne namjerava nakrasti već da nema kandidata za istog ili je u dogovoru sa potencijalnim tj. sadašnjim.Za osobe sa liste SDB vjerovatno ćete ući u kraljevstvo nebesko dobri a naivni.
Sjena dobro peglaš peglaj po redu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # aaaneupućeni kretenu 2009-05-16 21:01
ADAC je isto sto i HRVATSKI AUTO KLUB KOD NAS.
znaci adac nije nikakvo udruzenje plavih zastavica da bi mogli provjeravati ili vjerovati u istinitost tvrdnje.
uredu?

ovi sa SDB liste ce se vjerojatno nakrasti ili su u dogovoru sa lopovima ili su lopovi.
najbolje je sve preventivno strijeljati pa smo svi na miru. jel tako?
jako mi ides na zivce.
pogledaj sebe, pa onda pocni njatke okolo.

volim te neupućeni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kukurikukokot 2009-05-16 21:07
Mislim da lista SDB jako smeta jednom pjetlu koji misli da je Veli njegovo bunjište. Pa se kukuriče i o strijeljanju :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Srbenda 2009-05-17 11:43
Zar je moguće da su svi posjetitelji ove stranice toliko nekorektni sa nemaju problem sa upotrebom riječi Srbenda? Administrator skida potpuno benigne poruge na račun pojedinih ljudi, a ostavlja ovakvu sramotu. Molim da administrator zaustavi raspravu u kojoj se naš sugraðanin, pošten čovjek koji se zalaže za zajednicu, omalovažava temeljem nacionalne pripadnosti. Siniša ničim nije zaslužio ovakve svinjarije od svojih sumještana, ljudi koji pored njega licemjerno prolaze na ulici. Halo ljudi! Pa izbori nisu razlog da izgubimo dostajanstvo i oduzimamo ga drugima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # siniša srbin lešićev čovjek..mislim. ..kokolina 2009-05-18 00:23
Ne bih rekla da nemaju problema, samo se prave da nije tako. A tko zna, možda tolika averzija prema "komšiluku" jest prevelika, pa eto, iako je Siniša graðanin Lošinja, kao i oni sami, najbitnije je da je Srbin. Ne znam da li da podebljam njegovu nacionalnost ili ne. Eh, moji Lošinjani, živimo na predivnom otoku, ali ga poružnjuje vaše prokletstvo, licemjernost, i egocentričnost kojoj zbilja nema kraja! Treba nas potopiti još koji plimni val, možda jednom doðemo svojoj pameti, pa ako nam u utapanju Srbin spasi život, možda napokon u sebi stvorimo crtu ravnopravnosti, ili bolje rečeno LJUDSKOSTI. Iako, sumnjam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hrvenda 2009-05-17 11:51
Hvala nebu da je danas ovo sranje gotovo, sutra otreznjenje, jos malo postizborne trgovine a onda se napregnite da ponovo postanete ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re:Administrator 2009-05-17 12:14
Citat:
Administrator skida potpuno benigne poruge na račun pojedinih ljudi, a ostavlja ovakvu sramotu.
Administrator je uklanjao komentare kojima se kršilo objavljena pravila komentiranja, no posjetitelji iz interesnog kruga okupljenog oko jedne od opcija na tekućim izborima su takvo postupanje - unatoč činjenicama koje pokazuju suprotno - proglasili manipulacijom i pokušali spriječiti svako komentiranje koje nije u prilog njihovoj opciji. Stoga je uredništvo, unatoč izričitim i neprikrivenim prijetnjama nasiljem, odlučilo da u vrijeme predizborne kampanje dopusti posjetiteljima da stilom, tonom i sadržajem svojih komentara, te kulturom javnog komuniciranja neometano legitimiraju i predstave političke opcije koje podržavaju.

Citat:
Zar je moguće da su svi posjetitelji ove stranice toliko nekorektni sa nemaju problem sa upotrebom riječi Srbenda?
Nekoliko je komentara jasno pokazalo da ima posjetitelja koji upotrebu te riječi smatraju sramotnom po političku opciju za čiji interes je se rabi.

Citat:
Halo ljudi! Pa izbori nisu razlog da izgubimo dostajanstvo i oduzimamo ga drugima!
Svaki izbori su test političke kulture graðana. Dok neki ne biraju sredstva da bi diskreditirali protivnika, drugi imaju izvjesne kulturne i moralne kočnice pa se ne služe svim sredstvima. Rezultanta tih razlika naziva se rezultat izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kladionica 2009-05-17 12:38
Nekima je teško čekati da postanu ljudi pa su bombaši samoubojice za vrijeme izborne šutnje ljepili letke po gradu. A namjesto ljepila bila je pljuvačka :-) Nema potpisa ali daću vam dojavu: kladite se da je to od onih sa najskupljom kampanjom jer je sve iz njiovog programa ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DemagogijaSRP 2009-05-17 20:44
E moj administratore. Ni drugovi s svojim demagoškim općenitostima ti nisu ravni. Samo me veseli ali mi je i žao što niste otvorili prostor i onoj nacionalističko j protuhi Fabijaniću. Drago mi je da je ignoriran s svojim tužnim skupom ali mi je i žao što nije bilo prilike da se i po njemu proseremo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Banalnost neznanja

  robert 07.08.2022 21:31
  Nova Ana
  A kaj ćete naći bolju Anu od ove? :lol: :lol: :lol:
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Bože, Bože zašto si nas ostavi 07.08.2022 14:12
  Ratnici
  Bio je na istom kao i ovaj koji stoji na groblju pored Nedića, čovjek koji je prijetio ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  ... 07.08.2022 13:32
  GC, i sam branitelj
  Nekoliko puta se pohvalio da je kao branitelj sudjelovao u domovinskom ratu. Nikada nije ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 07.08.2022 09:39
  Ratnici s kauča
  Ona nije ni mogla biti. To i nije problem,problem su ovi koji se prave da su bili u ratu, a ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 17:24
  Pinokio Kapeli
  Bez imalo stida gospodin saborski zastupnik se pred Saborom i pred TV kamerama znači za ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Miro 06.08.2022 15:39
  ...
  Bila je na ratištu isto koliko je bio i gospodin saborski zastupnik pored nje.
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Njega 06.08.2022 14:39
  Bespravni graditelj
  Taj isti koji je prijetio vatrenim oružjem nije ni dana bio na ratištu, isposlovao sve ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Grad za Tebe 06.08.2022 12:56
  A tko si ti ?
  Ovo je još jedan primjer kako se omalovažava domovinski rat. Odjednom su prevladane ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Zez 06.08.2022 12:06
  Šminka?
  Šta Volarićka bila na ratištu ili joj je to samo šminka?
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 06.08.2022 11:02
  Zajedništvo vlasti s braniteljima
  A sada portal javlja Branitelji i gradska vlast zajedno na Dan pobjede i "Potvrđeno je ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  Sve što sja 05.08.2022 13:18
  Nije zlato
  Bit će da je kod nje trauma od Oluje sa malim zakašnjenjem počela djelovati na fakultetu ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  gost 05.08.2022 13:13
  Ratnik od formata
  Ovaj je za Anu nezaobilazan. Za vrijeme Domovinskog rata i Oluje imao je ratnu zadaću da ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  CroCodil 05.08.2022 10:35
  Di je bila za vrijeme Oluje?
  Mislim da i Ana može kao Banožić danas kazati da je i nju rat donekle traumatizirao. Vršnjaci ...
   
 • Ajoj! Nešto stvarno nije u redu!

  NN 05.08.2022 09:56
  Postrojavanje branitelja
  Koje dezertere će ove godine Ana Kučić pozvati da na Dan pobjede s njom postrojavaju ...
   
 • Banalnost neznanja

  NN 04.08.2022 10:30
  HDZ zna!
  Nije on glup. On misli da su svi građani glupi jer HDZ je unatoč aferama, pljački i siromašenju ...
   
 • Banalnost neznanja

  JK 04.08.2022 10:19
  ...
  To ti je zato jer si glup pa ne kužiš ni kujca.
   
 • Banalnost neznanja

  Zoomba 04.08.2022 10:13
  Ana ne laže
  Ovo gore je slika iz jednog od predizbornih video Đireva s Jurkotićem koji smo svi platili ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 04.08.2022 09:48
  Palčevi dolje za GOST-a
  A koliko pozitivnih lajkova (palac gore) dobivaju tvoji hvalospjevi Ani Kučić, Nediću i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:55
  ###
  Teško onoj koju ti hvališ i braniš od kritika.
   
 • Banalnost neznanja

  možda ono 04.08.2022 08:42
  možda ovo
  Vučićeva retorika, mitomanija, najbolje odi sam na Jadranski.hr pa provjeri
   
 • Banalnost neznanja

  Qwert 04.08.2022 08:37
  Od pohvale boli glava
  Ovakva pohvala joj više škodi nego najgora pljuvačina :lol:
   
 • Banalnost neznanja

  GOST 04.08.2022 08:23
  ...
  Iz priložene slike su mogle biti izrezane pozitivne objave a ime je pokriveno (zašto, ako su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 20:45
  Prilog promociji gradonačelnice
  Ne znam, ali ako služi ovo je moj prilog njezinoj promociji. Besplatan. Ona tako voli.
   
 • Banalnost neznanja

  WoW 03.08.2022 20:43
  !!!
  Vidljivo je da su i komentari građana sve redom pozitivni. Odišu ljubavlju prema HDZ-u i ...
   
 • Banalnost neznanja

  Lovac 03.08.2022 20:42
  Vila Saborka
  Kada rusi misle izvršiti primopredaju okupiranih čestica (pomorskoga dobra) i svega što su ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 19:56
  Freudian slip?
  Slažete se da ovaj portal služi promociji gradonačelnice?
   
 • Banalnost neznanja

  Gost 03.08.2022 19:35
  Uhljebi troše naše kune za svoju promidžbu
  Ne treba ih skupljati. Skupljeni su na ovom portalu a kupljeni su za novac nas poreznih ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  vito 03.08.2022 18:59
  ;;;;;;
  Svakom tko zna što znače pojmovi "istina" i "činjenica" jasno je da u tvojim komentarima ...
   
 • Banalnost neznanja

  Simon 03.08.2022 18:13
  Every breath you take
  Nisam ja taj koji skuplja njene foto-video materijale iz raznih izvora i pod hinjenim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ..... 03.08.2022 18:07
  GOST
  Pomažu mi ovi glupi komentari koji se nadovezuju na moje činjenice,kao tvoj,pa dobijem ...