Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gromoglasna predizborna šutnja i izbjegavanje tema

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

comedyNazivi stranaka na nacionalnoj razini samo su etikete nakalemljene na lokalne interese, etikete koje ne odražavaju niti politiku, niti vrijednosti niti metode te politike. Zato lošinjski kandidati i kandidatkinje nemaju što poručiti biračima i biračicama, osim općih mjesta u kojima se naglašavaju dosad ostvarena velika postignuća i još veća ona obećana za naredni mandat. Zato šum umjesto jasnih poruka, zato kandidati umjesto svojih programa promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality. Što dosad uopće znamo o programima?Obasuti smo svakim danom predizbornim porukama. Gradonačelnički kandidati i kandidatkinje diljem Hrvatske svojim su nam javnim nastupima, izjavama, objavama, tvrdnjama, planovima i obećanjima učinili bliskim i poznatim svoje lokalne teme, toponime, nazive odlagališta, plaža, šetnica. 

Za razliku od toga, lošinjska politička scena emitira samo nejasan šum. Opće fraze tipa snažno gospodarstvo, dalji demografski rast, valorizirati otočne posebnosti, održivi razvoj, partnerstvo i čovjek u središtu svega ne daju nam odgovore na pitanja što i kako planiraju akteri koji žele upravljati proračunom, prostorom i razvojem Lošinja. Niti riječi o tome kojim mjerama i politikama kane osnažiti gospodarstvo, kojim utjecati na demografska kretanja, hoće li otočne posebnosti valorizirati bagerima i betonom ili nekim konkretnim mjerama zaštite, što je to za njih u ovim konkretnim uvjetima na konkretnom prostoru razvoj koji je održiv i u kojim je elementima održiv. Kako se to očituje i kako će se ubuduće očitovati transparentnost? Kako kandidati i kandidatkinje misle otočane smjestiti u središte svega? Čega? Središte između hotelskih resorta ili središte planiranja, sudjelovanja, javnih savjetovanja?

Jasnije nam je što kandidati planiraju za (makarske i rapske) plaže Cvitačka i Dumica nego za lošinjski Borik i Kadin. Bliža nam je problematika (splitskog) odlagališta Karepovac nego mjere koje buduća vlast kani poduzeti da poveća udio odvojenog otpada. Jasnije nam je što tko želi u trnjanskom parku Savica nego što lošinjski kandidati kane s park šumom Čikat.

Zašto lošinjsku političku scenu karakterizira gromoglasna šutnja i izbjegavanje tema? Zašto nema sučeljavanja, osim onog iskonstruiranog u podnaslovima novinskih izvještaja? Zašto smo preplavljeni izvještajima tko se s kime susreo, tko je čemu nazočio, tko je nešto građanima podijelio ili čestitao, a nemamo pojma što kani učiniti s urbanističkim planom Sunčane uvale koji gotov, javno predstavljen i raspravljen čeka ... što? Da prođu lokalni izbori? Zašto znamo da se kandidatkinji za gradonačelnicu sviđa biciklistički avanturizam, ali nemamo pojma kakvo viđenje ima i na čemu temeljeno o odlaganju fekalija iz brzorastućih hotelskih kapaciteta?
Odgovore za sadašnjost kao i obično nudi prošlost.

Lošinjsku vlast godinama karakterizira nedostatak opozicije (osim usamljenog vijećnika Devčića). Malološinjsko je gradsko vijeće monolitna glasačka mašina pokretana željama investitora kakvog se samo može poželjeti. Netom što je lošinjska vlast donijela plan ukupnog razvoja i strategiju razvoja održivog turizma, pojava je investitora s puno nula bacila ove strateške dokumente u raskorak sa stvarnošću prije no što su pošteno i predstavljeni javnosti.

Nedostatak opozicije tijekom godina i jednoumnost te jednoglasnost lokalne politike dovodi aktere pred problem kako biti isti, a izgledati različit, kako se predstaviti kao nešto novo kad si dio uniformne stare glasačke mašine, kako se predstaviti kao opozicija kad to nisi. Nazivi stranaka na nacionalnoj razini samo su etikete nakalemljene na lokalne interese, etikete koje ne odražavaju niti politiku, niti vrijednosti niti metode te politike. Zato lošinjski kandidati i kandidatkinje nemaju što poručiti biračima i biračicama, osim općih mjesta u kojima se naglašavaju dosad ostvarena velika postignuća i još veća ona obećana za naredni mandat. Zato šum umjesto jasnih poruka, zato kandidati umjesto svojih programa promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality. Što dosad uopće znamo o programima?

HDZ – HRAST – HSS – HKDU - SU
HDZ, stranka koja usprkos činjenici da nikad nije bez pomoći satelitskih lista dobila lokalne izbore jest najjača lokalna stranka i ima najjasniji program. Nije to zato što ga je predstavila nego zato što je najavila kontinuitet politike koja oblikuje otočnu zajednicu već godinama. Visok proračun temeljen na prodaji nefinancijske imovine, visoke proračunske stavke za šminkanje destinacijskog imidža, visoka zaduženost, prostorna politika sve se može ako imaš novaca i upadljiv izostanak traženja alternativa, studija, istraživanja, podloga za strateške odluke.

„Imamo rezultate, viziju, jasne ciljeve i znamo voditi ovaj grad", poručio je dvojac Nedić - Kučić. Jedno od njih je onaj isti Anto Nedić, predsjednik gradskog vijeća i predsjednik Odbora za prostorno planiranje koji je zaslužio nadimak vitez bez mača jer je javno izjavio, suočen s nezadovoljstvom građana zbog prostornog planiranja dosad javnih plaža, da nije moguće pročitati stotine stranice materijala te da vijećnici za planove nisu odgovorni. Druga u dvojcu, Ana Kučić, tada doduše još nije javno istupala van protokolarnih obveza vezanih uz škole, vrtiće i socijalne ustanove pa tom prigodom nije rekla ništa, ali obećanje kontinuiteta politike zaslužuje da se spomene istup dosadašnjeg gradonačelnika čiju politiku nastavlja, koji se natjecao s Nedićem u tome tko manje zna o prostorno-planskim rješenjima tvrdnjom da ne može pročitati sve prostorne planove koji su u procesu donošenja. Ista ta Ana Kučić potvrdila je kontinuitet politike kad je poslala u proceduru urbanistički plan Čikata (koji sada čeka odluku Upravnog suda), samo dan nakon što je dobila od županijskog Zavoda za prostorno planiranje mišljenje da plan nije sukladan ni s gradskim ni županijskim prostornim planom. Uz sve ovo razumljiv je izostanak jasnih poruka i programskih odrednica, a bombardiranje građana fotografijama i prisutnošću, osmjesima i simpatičnim gestama, što su joj nesumnjivo upadljive prednosti.

Patuljasta stranka HRAST čiji svjetonazorski rigidni ekstremizam nikad nije uspio uvesti stranku niti u parlament niti gradsko vijeće ipak uspijeva strankama s kojima koalira priskrbiti nešto glasova. U lošinjskim uvjetima, u kojima se stranka na vlasti boji opravdanog izostanka oduševljenja svojim politikama, procijenjenih stotinjak (?) glasova podrške kod oba je koalicijska partnera ublažila nedavno neslaganje oko lošinjskih plaža. Lošinjska je podružnica HRAST-a, naime, na javnoj tribini inicijative Čovjek po mjeri otoka podržala nastojanje inicijative da se ne ide na zahvate mijenjanja obalne crte i da plaže ostanu javne, a ne koncesionirane. Mogućnost sudjelovanja u vlasti lako je izbrisala svjetonazorske i programske razlike pa je HRAST najavio da će u lokalnu politiku (osim svojih glasova podrške) unijeti i svoj svjetonazor. O lokalnom programu ove stranke znamo samo šture tvrdnje s njihovih web stranica da „sada osjećaju potrebu da se pojave na političkoj sceni koja je ispunjena starim i dokazano nesposobnim profesionalnim političarima, čije je djelovanje i još više nedjelovanje ostavilo iza sebe duhovnu i materijalnu pustoš te proizvelo političku, gospodarsku i moralnu krizu."

SDP – PGS –HSU – Hrvatski laburisti
SDP je stranka na lokalnoj razini svedena na etiketu i na nacionalnoj razini oslabljene stranke. Kandidiranje dosad nepoznatog i politički nevidljivog Dejana Nekića, koji do jučer nije uopće imao politički identitet, najbolji je pokazatelj slabosti i sporednosti ove stranke na lokalnoj razini. Višegodišnje statiranje u lokalnom vijeću, nedostatak programa, vlastitih inicijativa i kritičnosti te izbjegavanje temeljnih pitanja socijaldemokracije ovu je stranku na Lošinju dovelo do pozicije da će dobiti glasove tek onih politički inertnih birača koji prepoznaju samo njihovu etiketu i ne žele glasati za HDZ. Što je doprinos komediji zabune ovih izbora, jer je glas za SDP na Lošinju glas za HDZ. U koaliciji s PGS, HSU i Hrvatskim laburistima na ovim izborima također više nude sami sebe no neki suvisli program. Podnaslov teksta u Novom listu „Koalicija kontra lošinjskog HDZ-a" kao najvažniju odrednicu implicira podijeljenost političke scene -  kao da ta podijeljenost stvarno i postoji na Lošinju. Nemajući hrabrosti ni dovoljno autonomije da progovore o ključnim lokalnim temama, planiranju i privatizaciji javnog prostora, dosjetili su se nosećem sloganu izbora Uključi se, nudeći veću transparentnost rada gradske uprave i veću uključenost građana u donošenje odluka. Ne samo da ovaj zahtjev udruge i građanske inicijative zagovaraju bolje, dosljednije i sustavnije od njih, nego su se neki od koalicijskih partnera (Branko Domac, PGS, PR manager Jadranke d.d.) u svojem djelovanju istaknuli upravo snažnim otporom udrugama i inicijativama koje su tražili veću transparentnost vlasti. Iznenađujući je i zahtjev za osnivanjem mjesnih odbora u Malom Lošinju, s obzirom na to da je ovo dosad tražila jedino inicijativa Čovjek po mjeri otoka, a niti jedan od vijećnika SDP to nije podržao. Nemajući nikakvih stvarnih šansi niti političke težine, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Lara Soldičić Vodarić zanimljiva je samo kao zaposlenica tvrtke Jadranka.

IDS - HNS
Koaliciju IDS-HNS na ovim izborima utjelovljuje kandidat za gradonačenika Andrino Maglievaz koji u svojim nastupima kritizira lažna obećanja aktualne vlasti kao što su realizacija projekata "EKO" krov za svaki dom, izgradnja eko-marine Velopin, izgradnja reciklažnog dvorišta i sanacija deponija u sklopu projekta "Lošinj - zeleni otok", projekt međuotočne povezanosti Mrtvaška – Rab – Novalja te izgradnje ceste i biciklističke staze Mali Lošinj – Veli Lošinj. Maglievaz uspijeva dobro pomiriti svoje sudjelovanje kao dio monolitne i dobro usklađene glasačke mašinerije s opozicijskim predstavljanjem. On, naime, ne želi drugačije, nego želi više.

ORaH
Program jasno sadržan u nazivu stranke Održiv razvoj Hrvatske preslikan je i na lokalne potrebe. Nositelj liste ORAH-a Silvano Perožić predstavio je zasad program svoje stranke u tri točke bitne za upravljanje otočnim prostorom: protive se tome da se voda iz Vranskog jezera koristi za zalijevanje najavljenih golf-terena, zalažu se da se na potezu od Boka false do Borika ostavi dostupna nekoncesionirana obala proporcionalna postotku privatnog smještaja u ukupnom kapacitetu te da Zagazine ostanu "oaza mira i tišine, a ne betonirani ispust za kanalizaciju cijelog otoka".

Za kvalificirano donošenje odluke o davanju glasa ovoj opciji važna je informacija da stranka na razini cijele države ima odluku da neće koalirati s HDZ.

Nezavisne liste
Bez obzira na vidljive i glasne političke stranke te količinu dima i magle koje odašilju u javni prostor, izbore na Lošinju već godinama odlučuju nezavisne liste. Nezavisne liste imaju ulogu da pokupe glasove što je moguće većeg dijela nezadovoljne većine koja ne vjeruje strankama i jedva odolijeva porivu da na dan izbora ne izađe na izbore. Takve birače motiviraju liste koje se deklariraju kao zelene parolama o održivom razvoju ili one manjinske, poželjno srpske. Zato se svakog izbornog ciklusa pojave nezavisne liste koje predstavljaju želju dijela biračkog tijela za stvarnim i korjenitim promjenama, a nakon izbora zgasnu u koaliciji s HDZ.

Iznimka od ovakvih lista su dvije, posve oprečne: Lista Siniše Dakića Barichevicha koja se iznova i uspješno pojavljuje na izborima i nezavisna lista Dubravka Devčića, jedinog nezavisnog i opozicijskog vijećnika.

Mada Siniša Dakić Barichievich nakon izbora u svojim izjavama tajanstveno najavljuje da će podržati kandidata kojeg smatra za Lošinj najboljim, poznato je da je skriveni i postojani koalicijski partner HDZ koji ovoj stranci omogućuje tanku većinu kojom formira vlast. Mada ova nezavisna lista još nije predstavljena lošinjskoj javnosti, nesumnjivo je da će se pojaviti s ambicioznim programom uređenja i napretka Velog Lošinja te da će se prilikom formiranja vlasti, ustreba li, prikloniti koaliciji HDZ-HRAST ...

Dubravko Devčić osoba je u koju su uperene oči i očekivanja priličnog broja građana koji žele promjenu lošinjske politike rasprodaje i prostornih politika koje jedva da se mogu nazvati planiranje, a stihijske su i neodržive. Dosad nije imao sreće s izborom partnera na nezavisnoj listi, a nije mu naruku išla ni medijska blokada kojoj je izložen. Da ga smatraju opasnim suparnikom pokazuju redoviti posprdni komentari na njegov račun da je „uvijek protiv". Upravo činjenica da je nakon prošlih izbora i nadalje ostao nezavisan te da je dosljedno glasovao protiv rasprodaje i betonizacije otoka dodaju mu atribut postojanosti i integriteta koji se rijetko pridijevaju političarima. Nesumnjivo je i da će ovaj vijećnik predstaviti lošinjskoj javnosti svoju kandidacijsku listu.

Najzanimljiviji dio predizborne kampanje i kalkulacija tek slijedi, kad se pojave ostale nezavisne ili „nezavisne" liste koje će prekinuti dosadašnju predizbornu šutnju narušenu samo povremenim protokolarnim obavijestima i srdačnim kandidatskim osmjesima.

(Bojana Genov)

Komentari: 

017 # Bistrenje vodeHrastić 2017-04-30 00:25
Stvarno odlična analiza lošinjske političke scene i njenih glavnih aktera. G.Genov pogađa u sridu! Žalosna je ova lokalna žabokrećina i politička farsa ali optimistički vjerujem da će lošinjani do izbora dobro promisliti što se zadnjih godina dešavalo, kome se pogodovalo a koga se ignoriralo i manipuliralo. I u skladu s tim dati glas onima koji se iskreno zalažu za otočnog čovjeka i njegove potrebe, za promoviranje javnog interesa, a ne podređivanje prostora prvenstveno potrebama krupnog kapitala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # trenutno stanjeVox Populi 2017-04-30 07:38
HDZ je dokazano nesposobna i korumpirana banda i na državnoj i na lokalnoj razini, i svaki dan nam to iznova dokazuju

vijećnici koalicije IDS-HNS su dokazali tko su i što su jer su u zadnjem mandatu bespogovorno puhali u HDZov rog

vijećnici zaposlenici Jadranke su dokazali da nemaju muda bez obzira kojoj stranci pripadali

i svi ostali vijećnici osim Veta su dokazano prodane duše i ne zaslužuju ničiji glas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # il nostro sindacobutan 2017-04-30 09:21
Citat Vox Populi:
vijećnici koalicije IDS-HNS su dokazali tko su i što su jer su u zadnjem mandatu bespogovorno puhali u HDZov rog
Nemoj se iznenaditi ako koalicija IDS-HNS pobijedi na izborima a Andrino postane gradonačelnik. Njih podupire Crkva i lošinjska dijaspora, a to je bila dobitna kombinacija na svim dosadašnjim izborima u Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # .Renco 2017-04-30 10:00
Citat butan:
Nemoj se iznenaditi ako koalicija IDS-HNS pobijedi na izborima a Andrino postane gradonačelnik. Njih podupire Crkva i lošinjska dijaspora, a to je bila dobitna kombinacija na svim dosadašnjim izborima u Lošinju.
Nisam siguran da dijaspora sudjeluje na lokalnim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # IznenađenjeSomnabul 2017-04-30 10:47
Citat:
Nemoj se iznenaditi ako koalicija IDS-HNS pobijedi na izborima a Andrino postane gradonačelnik. Njih podupire Crkva i lošinjska dijaspora, a to je bila dobitna kombinacija na svim dosadašnjim izborima u Lošinju.
Kad bi se to dogodilo Lošinjani bi stvarno pokazali da nemaju ni mozak ni muda. Ne vjerujem da je to uopće moguće. Ova je kandidatura samo dio predizbornog folklora, glumljenje oporbe i parada ega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Budale to zaslužujuOyO 2017-04-30 11:04
Citat Somnabul:
Citat:
Nemoj se iznenaditi ako koalicija IDS-HNS pobijedi na izborima a Andrino postane gradonačelnik. Njih podupire Crkva i lošinjska dijaspora, a to je bila dobitna kombinacija na svim dosadašnjim izborima u Lošinju.
Kad bi se to dogodilo Lošinjani bi stvarno pokazali da nemaju ni mozak ni muda. Ne vjerujem da je to uopće moguće. Ova je kandidatura samo dio predizbornog folklora, glumljenje oporbe i parada ega.
A ako i po četvrti puta nasjednu na HDZ-ovske izborne trikove pokazat će da su naprosto budale. I da zaslužuje sve što budalu može snaći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ima li pilota u avionu ?kinfa 2017-04-30 11:55
Citat OyO:
A ako i po četvrti puta nasjednu na HDZ-ovske izborne trikove pokazat će da su naprosto budale. I da zaslužuje sve što budalu može snaći.
Lošinjani su pokazali svoju "pamet" u više navrata. Nemoj zaboraviti da se kandidacijske liste svih stranaka a ne samo HDZ-a slažu u Kadinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # IQ = 30Doktor 2017-04-30 13:18
Citat OyO:
Citat Somnabul:
Citat:
Nemoj se iznenaditi ako koalicija IDS-HNS pobijedi na izborima a Andrino postane gradonačelnik. Njih podupire Crkva i lošinjska dijaspora, a to je bila dobitna kombinacija na svim dosadašnjim izborima u Lošinju.
Kad bi se to dogodilo Lošinjani bi stvarno pokazali da nemaju ni mozak ni muda. Ne vjerujem da je to uopće moguće. Ova je kandidatura samo dio predizbornog folklora, glumljenje oporbe i parada ega.
A ako i po četvrti puta nasjednu na HDZ-ovske izborne trikove pokazat će da su naprosto budale. I da zaslužuje sve što budalu može snaći.
Kad te netko prvi put prevari - on je kriv, kad te drugi put prevari - oboje ste krivi, ali kad te treći put prevari - samo si ti kriv, kaže poslovica. A za slučaj da te netko prevari i četvrti put nema poslovice, ali o tome ima u medicinskoj literaturi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # zaštoera 2017-04-30 10:18
Lijepo subotnje jutro nakon nekoliko dana kiše,dođeš u centar grada,a onda ti sve to pokvare oni sa svojom predizbornom kampanjom,da sam znala nebi niti došla ili bi popila tabletu protiv povračanja koje isti izazivaju svojom pojavom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Alanfordovska koalicijaGrunf 2017-04-30 16:01
Da čovjek ne povjeruje! U Novom listu je zaista članak s podnaslovom „Koalicija kontra lošinjskog HDZ-a", a u njoj su SDP i PGS čiji vijećnici u gradskom vijeću nisu pokazali ni K od kontriranja HDZ-u. Kad je zapuhao vjetar iz Sibira otpuhao im je kao zaposlenicima Jadranke svaku brigu za javni interes pa prilikom glasovanja nisi znao tko je HDZ a tko SDP ili PGS kad se radilo o izmjenama planova i drugim pogodnostima za poslodavca. A sada nam župan Komadina prodaje muda pod bubrege kako je ova alanfordovska koalicija u kojoj su uz SDP i PGS još i misteriozni HSU te Dorianovi laburisti JEDINA opozicijska koalicija na Lošinju :lol: Niti je jedina (jer takvom se predstavlja i IDS-HNS) niti je opozicijska. Genov je u pravu kad kaže da je glas za SDP na Lošinju glas za HDZ, pa se upitajmo koje promjene može donijeti oporba koja je u proteklom mandatu postojano kano klisurina podržavala HDZ, a za dogradonačelnic u sada kandidira politički anoninmnu djelatnicu Jadranke uz podjednako anonimnog nastavnika za gradonačelnika.


i.imgur.com/CTSn7Du.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # ŠumarakHdssb 2017-04-30 17:58
Gle... Ipak čini se da se u "opozicijskim strankama" nešto mijenja dakle nepoznati nekic i jos ta zenska koja je pgs... Nisu pejic-goles... Nekic bar nema veze s Jadrankom tako da to nije njegov interes i upravo zto mi je prihvatljiv.
Možda bi imao šanse HDSSB da je u Lošinju ;) a HDZ i njihovi kompanjoni ni pod razno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # PersonalityM.J. 2017-04-30 18:45
Citat Hdssb:
Gle... Ipak čini se da se u "opozicijskim strankama" nešto mijenja dakle nepoznati nekic i jos ta zenska koja je pgs... Nisu pejic-goles...
Mijenjaju se lica, a što je s politikom? To je i Genov zapazila pa je napisala da kandidati umjesto svojih programa "promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality". Pa kad izabeš nepoznatog nekića samo zato što nije pejic-goles i neku zensku zbog njihovih osmjeha, prisutnosti i personalitija i oni zasjednu u fotelje netko će im diktirati politiku kad nemaju svoju. Ili je imaju, ali je taje dok ih ne izabereš :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # KomHdssb 2017-04-30 19:13
Citat M.J.:
Citat Hdssb:
Gle... Ipak čini se da se u "opozicijskim strankama" nešto mijenja dakle nepoznati nekic i jos ta zenska koja je pgs... Nisu pejic-goles...
Mijenjaju se lica, a što je s politikom? To je i Genov zapazila pa je napisala da kandidati umjesto svojih programa "promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality". Pa kad izabeš nepoznatog nekića samo zato što nije pejic-goles i neku zensku zbog njihovih osmjeha, prisutnosti i personalitija i oni zasjednu u fotelje netko će im diktirati politiku kad nemaju svoju. Ili je imaju, ali je taje dok ih ne izabereš :P
Ali čekaj, hoćeš reći da A. Kučić ima politiku?! Koju? Oni koju izdirigira Cappeli. Jer Anto i ekipa su druga struja, ali zato je Ana tu. Što Cappelli osmisli ona napravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # PolitikaM.J. 2017-04-30 20:34
Citat Hdssb:
Citat M.J.:
Citat Hdssb:
Gle... Ipak čini se da se u "opozicijskim strankama" nešto mijenja dakle nepoznati nekic i jos ta zenska koja je pgs... Nisu pejic-goles...
Mijenjaju se lica, a što je s politikom? To je i Genov zapazila pa je napisala da kandidati umjesto svojih programa "promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality". Pa kad izabeš nepoznatog nekića samo zato što nije pejic-goles i neku zensku zbog njihovih osmjeha, prisutnosti i personalitija i oni zasjednu u fotelje netko će im diktirati politiku kad nemaju svoju. Ili je imaju, ali je taje dok ih ne izabereš :P
Ali čekaj, hoćeš reći da A. Kučić ima politiku?!
Pogledaj njen fejs pa ćeš vidjeti njenu politiku. Ima frizuru, mijenja obleku, make up, osmjehuje se, rukuje, otvara, dijeli, prisustvuje, pozdravlja, čestita, obilježava, surađuje, razgovara ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Hoće bit graha?mi 2017-04-30 20:47
Manite politiku ,dali će sutra biti djeljenje graha ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # s kobasicomdinko 2017-04-30 21:15
Bit će. I graha i fažola. Dijeljenje je politika. Skoro će izbori 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # SDP+HDZ+IDS+HNS +PGSđole 2017-05-01 11:58
Citat dinko:
Bit će. I graha i fažola. Dijeljenje je politika. Skoro će izbori 8)
Ana dijeli grah ili fažol, zar u ovom gradu ima netko pametan ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # SINERGIJAOgi 2017-05-01 13:55
Citat đole:
Citat dinko:
Bit će. I graha i fažola. Dijeljenje je politika. Skoro će izbori 8)
Ana dijeli grah ili fažol, zar u ovom gradu ima netko pametan ???
Ako Vitez bez mača i njegova kraljevna dijele fažol na štandu koalicije kontra lošinjskog HDZ-a to je najava da će se srdačna suradnja vlasti s kobajagi oporbom nastaviti i poslije izbora. Zna se tko će dobiti izbore koja god koalicija porcijom fažola pridobije više glasača.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Ogi u ništaKraljevna 2017-05-01 15:05
Iako se baviš pčelarstvom, hoću reći zujiš okolo neke stvari i ljude nisi dobr vidio. Danas u 2017. druženje i pozdrav dviju političkih opcija doživljavate i objašnjavate na krivi način. Građani će odlučiti po svojoj prosudbi i pohvalno je da se barem kurtoazno pozdrave. Uostalom svi živimo u malom gradu, neki rade zajedno, djeca im zajedno idu školu i Itd. Jedino mi je žao što trgom ne prođe i favorit "civilnog društva" zvani "uvijek kontra" onda bi slika Lošinja kao grada tolerancije i otvorenosti bila potpuna. On vjerojatno sigurnije osjeća na barskoj stolici leđima uz zid jer nikome nevjeruje, okružen luzerima i pijancima u objektu s 5 zvjezdica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Prljva rabotaJura 2017-05-03 08:42
Citat Ogi:
Citat đole:
Citat dinko:
Bit će. I graha i fažola. Dijeljenje je politika. Skoro će izbori 8)
Ana dijeli grah ili fažol, zar u ovom gradu ima netko pametan ???
Ako Vitez bez mača i njegova kraljevna dijele fažol na štandu koalicije kontra lošinjskog HDZ-a to je najava da će se srdačna suradnja vlasti s kobajagi oporbom nastaviti i poslije izbora. Zna se tko će dobiti izbore koja god koalicija porcijom fažola pridobije više glasača.
Radije bih pasao travu nego stajao u redu za grah koji je plaćen i iz moga džepa, a sad mi ga - kao - daruju spodobe koje se naš račun provode i bogate da im dadem glas na izborima. Da nastave s istom prljavom rabotom na naš račun kao i do sad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
246 # AnalizaStela 2017-04-30 19:19
Ova analiza nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Bojane Genov u korist Devčića. Koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je u ovoj analizi izostalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # PamfletM.J. 2017-04-30 20:24
Citat Stela:
Ova analiza nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Bojane Genov u korist Devčića. Koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je u ovoj analizi izostalo.
Ovaj komentar nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Stele u korist kandidata koji više nude sami sebe no neki suvisli program.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Znanje i kvaliteteSomnabul 2017-04-30 22:37
Citat Stela:
Ova analiza nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Bojane Genov u korist Devčića. Koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je u ovoj analizi izostalo.
Usporedimo li znanje potrebne za vodit grad usudut ću se reći da ih imaju svi podjednako, otprilike koliko ih je imao i bivši gradonačelnik kad je zasjeo u stolicu. Pa Genov je napisala da su bitniji programi, a ne ljudi. Ako su sposobni za obavljanje poslova koje obavljaju ili su obavljali, to su pomorac, voditelj privatne tvrtke, veterinar, učitelj, menadžer, onda mogu i upravljati gradom. Čini mi se da u gradu ima preko 60 zaposlenih i nitko ne očekuje od gradonačelnika da sve zna, sve radi sam. A od kvaliteta ja bi rekao da je najvažnija poštenje i nepotkupljivost . Ocijenite sami kad budete gledali glasačke listiće tko raspolaže ovim osobinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Spremnost za obmanjivanje biračaPamfletist 2017-05-01 09:26
Citat Stela:
Ova analiza nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Bojane Genov u korist Devčića. Koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je u ovoj analizi izostalo.
Nazvavši ovu analizu pamfletom (štoviše "najobičnijim" pamfletom), pogrdnim nazivom za uradke kojima je cilj javno diskreditiranje jednih u korist drugih, odao/odala si se kao aktivni sudionik/sudion ica natjecanja za naklonost birača na narednim izborima zainteresiran/a za dojam koji kandidati ostavljaju u javnosti, ali s deficitom hrabrosti da na neanonimni javni istup uzvratiš istom mjerom.

Prigovor da analizi nedostaje odgovor na pitanje koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je neumjesan jer tema članka je - riječima njegova naslova - gromoglasna predizborna šutnja i izbjegavanje tema od strane sudionika predstojećeg natjecanja. Pažljiv čitatelj će baš iz podrobnog opisa te šutnje i izbjegavanja tema sam zaključiti koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati. Ja sam, na primjer, zaključio da im je svima koji su istaknuli kandidature glavna kvaliteta spremnost i sposobnost za obmanjivanje birača, a znaju znanje da je većina birača sklona inerciji i zaboravnosti, te da je zahvaljujući mutavim medijima faktički neinformirana.

Genov s pravom kaže "Jasnije nam je što kandidati planiraju za (makarske i rapske) plaže Cvitačka i Dumica nego za lošinjski Borik i Kadin. Bliža nam je problematika (splitskog) odlagališta Karepovac nego mjere koje buduća vlast kani poduzeti da poveća udio odvojenog otpada. Jasnije nam je što tko želi u trnjanskom parku Savica nego što lošinjski kandidati kane s park šumom Čikat", a ja sam, evo, saznao koliko tko od petorice kadididata za opatijskog gradonačelnika ima djece, ušteđevine itd. ali ne i tko je taj Nekić i što ga kvalificira za kandidata SDP-ove koalicije za gradonačelnika Malog Lošinja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Drastična razlikaRododendron 2017-05-01 16:13
Citat Stela:
Ova analiza nije ništa drugo nego najobičniji predizborni pamflet Bojane Genov u korist Devčića. Koje znanje i kvalitete za vođenje grada imaju pojedini kandidati je u ovoj analizi izostalo.
Možeš ti misliti što god hoćeš, pa i da je ovo pamflet, te da je u korist Devčića, ali bio bi red da to svoje mišljenje i potkrijepiš nekim argumentom. Tvrdnja da analizi nešto nedostaje nije argument da se radi o pamfletu, ni da je u nečiju korist. No činjenica je da je Genov istaknula kvalitet kojim se Devčić drastično razlikuje od ostalih aktera. Dok oni (citiram) "umjesto svojih programa promoviraju sebe, svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality" Devčić je (citiram) "ostao nezavisan i dosljedno glasovao protiv rasprodaje i betonizacije otoka što mu dodaje atribut postojanosti i integriteta koji se rijetko pridijevaju političarima". Nisam baš siguran da je isticanje tih kvaliteta od koristi Devčiću kod pokrovitelja lošinjske političke kaste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Koalicija poltronaFloki 2017-05-02 18:22
Citat Grunf:
Da čovjek ne povjeruje! U Novom listu je zaista članak s podnaslovom „Koalicija kontra lošinjskog HDZ-a", a u njoj su SDP i PGS ...
Ne mogu vjerovati da je Komadina izvalio kako su SDP i PGS opozicija na Lošinju kad se iz ovog novinskog izviješća o davanju koncesije Rusima na dio Čikata vidi gotovo ljubavna, erotska bliskost vjećnika SDP-a i PGS sa HDZ-ovim Kapelijem.

Novinarka je napisala: "Pomalo očekivano, i Branko Domac i Milan Pejić, inače zaposlenici Jadranke, glasovali su za.
– Idealno je vrijeme da se Čikatu vrati stari sjaj, rekao je Domac, a pozitivno se izjasnio i Pejić, u svoje osobno i ime gradske organizacije SDP-a. I SDP-ova Ljiljana Rukonić dala je potporu... Pozitivno mišljenje iskazao je i gradonačelnik Gari Cappelli, napominjući da i hrvatski zakonodavni sustav ide u smjeru da se onom tko investira u prvom redu do mora daje i koncesija na pomorsko dobro. Spomenuo je i pozitivne reakcije kolega za nedavnog boravka na Danima turizma u Opatiji. Svi gledaju, kaže Cappelli, kako privući investitore, a ne kako im onemogućiti ulaganje." Zgodno je primijetiti da se Kapeli hvali pozitivnim reakcijama kolega na Danima turizma u Opatiji, a jebe mu se za negativne reakcije građana Lošinja :cry:

Naravno, Devčić je bio jedini protiv i kako novinarka navodi kazao je:
"– Ovih dana od sugrađana nisam čuo veliku potporu za davanje u koncesiju Čikata, no svatko ima pravo na svoje mišljenje. Građani nisu bili obaviješteni, malo su i iznenađeni, nitko ih ništa nije pitao, nisu bile organizirane javne tribine, rekao je vijećnik Devčić."

Bio je nazočan i Šolić za slučaj da netko nešto pita, ali pitanja nije bilo. Vladar Jadranke je konstatirao da dosad nije čuo niti jednu konstruktivnu primjedbu »zašto ne« koncesija Čikata. Pročitajte cijeli članak i uživajte:
volim-losinj.org/.../...

I sad nam Komadina sere kako je koalicija SDP-PGS jedina opozicija i pozvao Lošinjane da im daju glas ako žele realne promjene. Ma kakve realne promjene kad je cijeli Čikat županija već dala u ruke Rusima uz poltronsku suglasnost vjećnika te koalicije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # sekabraco 2017-04-30 23:22
Citat:
Čini mi se da u gradu ima preko 60 zaposlenih i nitko ne očekuje od gradonačelnika da sve zna, sve radi sam. A od kvaliteta ja bi rekao da je najvažnija poštenje i nepotkupljivost
Vi ste ti koji možete procjeniti DALI SU ONI DOBRO VODILI GRAD ILI SU BILI JAKO POSLUŠNI, POŠTENI I NEPOTKUPLIVI. a ZNA SE TKO JE NJIH VODIO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # novo dobasimon 2017-05-01 07:38
Citat braco:
Vi ste ti koji možete procjeniti DALI SU ONI DOBRO VODILI GRAD ILI SU BILI JAKO POSLUŠNI, POŠTENI I NEPOTKUPLIVI ? a ZNA SE TKO JE NJIH VODIO.
Formula je vrlo jednostavna, kandidat za gradonačelnika i zamjenika ne može biti nitko tko je do sada participirao u vlasti bilo kao zamjenik gradonačelnika, predsjednik vijeća ili vijećnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # pamti pa im vratiHondo 2017-05-01 12:41
Citat simon:
Citat braco:
Vi ste ti koji možete procjeniti DALI SU ONI DOBRO VODILI GRAD ILI SU BILI JAKO POSLUŠNI, POŠTENI I NEPOTKUPLIVI ? a ZNA SE TKO JE NJIH VODIO.
Formula je vrlo jednostavna, kandidat za gradonačelnika i zamjenika ne može biti nitko tko je do sada participirao u vlasti bilo kao zamjenik gradonačelnika, predsjednik vijeća ili vijećnik.
Niti kandidati za gradsko vijeće, svi osim Devčića su korumpirani, sjetite se za što su sve dizali ruke u protekle 4 godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # mudaLabudova 2017-05-01 11:20
Odličan tekst!!!! Dobro je da barem netko u ovom Gradu ima muda za reći istinu kakva je. Evo vam muda labudova vi kritizeri! Koji znate samo palamuditi, a tihi ste kao miševi kad treba pokazati malo hrabrosti. Istina je svaka riječ u gornjem tekstu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Deri kozuUberi sto mozes 2017-05-01 15:58
Hocete dati glas toj sranci koja vam od slijedece gofine hoce iteti nekretnine ako ne placate porez i zemlju koju su vam nonici stvaralu da bi namitili svoje gazde onda samo naprijed ovi tu nista nusi drugaciji id onih gire u prijestolnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # malo nadeLussigniano 2017-05-01 18:32
Na sljedecim izborima jedina osoba koja nema sto izgubiti je dr. Devcic. Ako je dosadasnji rad dr. Devcica njegovo pravo lice, gradjani ovoga grada glasanjem za Devcica mogu samo dobiti. HDZ i Anu Kucic ne treba komentirati. Svi ostali kandidati koji su participirali u vlasti pokalzali su da su marionete. Glasanjem za jednog Maljevca ili Domca dajemo vlast u ruke "investitoru kakvog se samo pozeljeti moze" i pumpamo racun raznim Maljevcima, Domcima, Dakicima....
Ovi prdonje iz SDP-PGS skupa sa kilavcem Komadinom, pokazali su koliko vrijede.
Drug Komadina se je svesrdno zalagao za koncesijoniranj e Cikata i to ni manje ni vise Jadranci (prije nego je natjecaj uopce raspisan). Na tom tragu ako glasate za Nekic-Soldicic ocekujte da se i ovaj ucitelj i referentica iz Jadranke okoristiti na racun vaseg povjerenja.
Uglavnom, Devcic je jedini koji ima postenja i urodjene inteligencije da bude gradonacelnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # proplakat će zoramate 2017-05-01 20:29
Citat Lussigniano:
Glasanjem za jednog Maljevca ili Domca dajemo vlast u ruke "investitoru kakvog se samo pozeljeti moze" i pumpamo racun raznim Maljevcima, Domcima, Dakicima....
Ovi prdonje iz SDP-PGS skupa sa kilavcem Komadinom, pokazali su koliko vrijede.
Drug Komadina se je svesrdno zalagao za koncesijoniranje Cikata i to ni manje ni vise Jadranci (prije nego je natjecaj uopce raspisan). Na tom tragu ako glasate za Nekic-Soldicic ocekujte da se i ovaj ucitelj i referentica iz Jadranke okoristiti na racun vaseg povjerenja.
Uglavnom, Devcic je jedini koji ima postenja i urodjene inteligencije da bude gradonacelnik.
Ovi stranački kandidati su sramota za Lošinj, nevjerojatno kakva se negativna selekcija dogodila u ovom nekada uzornom i kulturnom gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Komadina je baš komadinaKaktus 2017-05-02 09:47
Citat Lussigniano:
HDZ i Anu Kucic ne treba komentirati. Svi ostali kandidati koji su participirali u vlasti pokazali su da su marionete. Glasanjem za jednog Maljevca ili Domca dajemo vlast u ruke "investitoru kakvog se samo pozeljeti moze" i pumpamo racun raznim Maljevcima, Domcima, Dakicima...
Ovi prdonje iz SDP-PGS skupa sa kilavcem Komadinom, pokazali su koliko vrijede.
Drug Komadina se je svesrdno zalagao za koncesijoniranje Cikata i to ni manje ni vise Jadranci (prije nego je natjecaj uopce raspisan). Na tom tragu ako glasate za Nekic-Soldicic ocekujte da se i ovaj ucitelj i referentica iz Jadranke okoristiti na racun vaseg povjerenja.ostenja i urodjene inteligencije da bude gradonacelnik.
Nemjerljive su zasluge druga Komadine i za uspostavljanje mostobrana za invaziju ruskog kapitala na otok Cres. Skupština Primorsko-goran ske je plan izgradnje golf terena na Mataldi izglasala kao projekt od izuzetnog značaja za Primorsko-goran sku županiju, a sada slijede izmjene Županijskog prostornog plana. Naravno, tome je prethodila ceremonija skidanja gaća pred investitorom. Lošinjski su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća većinom glasova usvojili prijedlog Podrške projektu gradnje golf igrališta na Mataldi u Punti Križa, kojem je glavni investitor Jadranka d.d. izvijestio je Novi list.
Projekt izgradnje golfa na Mataldi podržalo je 14 vijećnika među kojima su riječi potpore uputili Rudolf Ivković, Ljiljana Rukonić, Elvis Živković, Mario Kamalić te gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli. Ovo mi sliči izviješću o izražavanju potpore Velikom vođi na kongresu Partije u Sjevernoj Koreji.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # PolitikaKvaliteta 2017-05-01 20:10
Ako je Bojana Genov propustila napomenuti koje su odlike koje bi trebao imati budući gradonačelnik, napravite to vi. S desne strane pri vrhu nalazi se anketa pa izaberite najpoželjnije osobine.
Vidim da vodi modna osviještenost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # GrahZombi III 2017-05-01 20:14
Ana dijeli grah ili fažol, zar u ovom gradu ima netko pametan ???
Je li istina da su HDZ i SDP dijelili grah? Tko je tu lud?????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KapulicaMile 2017-05-01 20:19
Dobro je da se na listi ne nalaze neki koji su do sada bili nedodirljivi.To je dobro jer koliko god mislili da će biti u nekim odborima pa da će i dalje voditi glavnu riječ, ipak dolazi im politički kraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # papalinahranitelj tuljana 2017-05-01 21:22
Puno slova i riječi za pročitati, divim se volji da se sve to napiše a samo se željelo reći "Glasajte za Devčića".
Meni se ne bi dalo i zato svaka čast. Trijumf volje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ne imati volje ili muda??Lussigniano 2017-05-02 06:19
Citat hranitelj tuljana:
Puno slova i riječi za pročitati, divim se volji da se sve to napiše a samo se željelo reći "Glasajte za Devčića".
Meni se ne bi dalo i zato svaka čast. Trijumf volje!
Ili mozda velika volja i hrabrost za opisati prostitutke i politiku kojom se bave u nasem gradu.
Puno volje za opisati ono sto svi vidimo, a nitko nema volje/hrabrosti napisati ili ima interes sve to presutjeti.
Pored toga Bojana Genov ima hrabrosti napisati ono sto vecina misli, ali se ne usudi javno izustiti, a kamoli ostaviti pisani trag uz svoji potpis.
Nitko ti ne suflira da glasas za Devcica, nastavi i dalje sa HDZ-om ako zelis zadrzati ugodan posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Simple choice planKaktus 2017-05-02 09:07
Hranitelj tuljana je u pravu. Sve se to moglo reći sažetije: "Ako želite nastavak politike skidanja gaća pred investitorima koji polaze od premise da im je sve dozvoljeno glasujte za duo Kučić-Nedić i koaliciju HDZ-HRAST-HSS-S U-SDP-PGS-HL-HS U-IDS-HNS. Ako to ne želite glasujte za Devčića ako se kandidira, za ORAH ili neku drugu opciju koja nije sudjelovala u vlasti."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # papakkapula 2017-05-01 22:02
Dobro je da se na listi ne nalaze neki koji su do sada bili nedodirljivi.
Istina nedodirljivi nIsu na listi jer zbog njih bi dobili jako malo glasova, ali nakon izbora oni se instalitraju u odbore i vode glavnu riječ, ili su među zadnjima na listi i odustajanjem prednika na listi ulete na njihova mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # ¸...dokleodakle... 2017-05-01 22:05
Citat kapula:
Dobro je da se na listi ne nalaze neki koji su do sada bili nedodirljivi.
Istina nedodirljivi nIsu na listi jer zbog njih bi dobili jako malo glasova, ali nakon izbora oni se instalitraju u odbore i vode glavnu riječ, ili su među zadnjima na listi i odustajanjem prednika na listi ulete na njihova mjesta.
Znaš li i odakle tko je kome na listi?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # paloma blancapoliticus 2017-05-02 07:42
Citat kapula:
Dobro je da se na listi ne nalaze neki koji su do sada bili nedodirljivi.
Istina nedodirljivi nIsu na listi jer zbog njih bi dobili jako malo glasova, ali nakon izbora oni se instalitraju u odbore i vode glavnu riječ, ili su među zadnjima na listi i odustajanjem prednika na listi ulete na njihova mjesta.
Lošinjane može spasiti samo ako padne vlada i budu prijevremeni izbori. Tada središnjica stranke i Bianca M. neće imati vremena baviti se političkom situacijom na terenu, pa će izbori biti barem za nijansu pošteniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hrvatski paradoksgost 2017-05-03 14:00
Citat politicus:
Lošinjane može spasiti samo ako padne vlada i budu prijevremeni izbori.
Ne nadaj se. Ne može ova Vlada toliko puta pasti koliko je puta budale mogu vratiti na vlast, kažu analitičari iz uglednog i utjecajnog news-bara.

Iako je Vlada Republike Hrvatske na klimavim nogama i prijevremeni izbori nisu više mokri san hrvatskih građana, politički analitičari tvrde kako razloga za brigu nema. Detaljnom analizom utvrdili su kako bez obzira na uspješnost Vlade, malverzacije ili pravosudne osude njenih aktualnih ili bivših članova, građani će ponovno glasovati za njih na sljedećim izborima.
"Takav paradoks u Hrvatskoj nalazimo od same njene samostalnosti. Bez obzira kako uspješna i neuspješna Vlada bila, u koliko političkih afera i kriminalnih radnji bila upletena, građani će ponovno glasovati za jednu od dvije političke opcije. U Hrvatskoj se glasa tradicijom, a ne logikom.", rekao nam je ugledni politički analitičar prof. Erdinger.

news-bar.hr/vijesti/politika/analitichari-slozhni-ne-mozhe-ova-vlada-toliko-puta-pasti-koliko-je-puta-bu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Trik za uletgost 2017-05-02 08:28
Citat kapula:
Dobro je da se na listi ne nalaze neki koji su do sada bili nedodirljivi.
Istina nedodirljivi nIsu na listi jer zbog njih bi dobili jako malo glasova, ali nakon izbora oni se instalitraju u odbore i vode glavnu riječ, ili su među zadnjima na listi i odustajanjem prednika na listi ulete na njihova mjesta.
To je trik kojim je Badurini osigurano mjesto u vijeću. Capeli, Kučička i Ružica Baumgarner su bili kandidata za viječe, ali su prvih dvoje izabrani za gradonačelnika i zamjenika, pa ne mogu biti i u vijeću, a ni Ružica kao pročelnica. I tako je Badurina uletio u vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # tutankamonrobi k. 2017-05-02 11:53
Citat gost:
To je trik kojim je Badurini osigurano mjesto u vijeću. Capeli, Kučička i Ružica Baumgarner su bili kandidata za viječe, ali su prvih dvoje izabrani za gradonačelnika i zamjenika, pa ne mogu biti i u vijeću, a ni Ružica kao pročelnica. I tako je Badurina uletio u vijeće.
Badurina je faraon, a svi ostali samo slijede njegove instrukcije. Pinki ga je školovao na marendama u Velom žalu, Marini, Bruscheti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # KokošarJ.L. 2017-05-02 14:45
Pretjeruješ. Badurina je jedan od lošinjskih kokošara koji spretno pliva po mutnoj vodi lokalne politike, spletkar koji uspjeva sa svima biti "dobar" i prikazati se korisnim i uslužnim, a nikad ne ispušta priliku da se okoristi. Ne zaboravi da je Capelli započeo kao Antolovićev mali da bi ga kao gradonačelnika pod kontrolu stavili Šolić i Miha pa su zadnjih par godina instrukcije dolazile iz Velog žala i Dražice. Sve drugo su bajke za malu djecu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # MainstreamAlternativa 2017-05-02 15:27
Vrijeme curi, a od alternative nam se nudi samo Silvano. Hoće li se uskoro Devčić oglasiti i predstaviti svoju listu ili je sve to samo pusta želja nezadovoljnika s ovog portala? Bilo bi lijepo da se na toj listi nađu i Bojana, Dunja,... pa da se od analiza i komentara pređe na konkretno vođenje nove politike grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Brigo mojamakni se od mene 2017-05-03 00:00
Citat Alternativa:
Vrijeme curi, a od alternative nam se nudi samo Silvano. Hoće li se uskoro Devčić oglasiti i predstaviti svoju listu ili je sve to samo pusta želja nezadovoljnika s ovog portala? Bilo bi lijepo da se na toj listi nađu i Bojana, Dunja,... pa da se od analiza i komentara pređe na konkretno vođenje nove politike grada.
Zašto uvijek gurate drugoga da nešto napravi?
Vi tu također komentirate možete se također javiti na liste.
Zašto spominjete Bojanu, Dunju koje bi po vama trebale dokazivati ono što javno govore?
Budite sretni da ima netko tko vam govori i pokušava otvoriti vam oči, oprati uši da bolje vidite i čujete ono što sami ne želite.
Udri uvijek po nekom drugom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # epur si muovezeko 2017-05-03 15:57
Citat Alternativa:
Vrijeme curi, a od alternative nam se nudi samo Silvano. Hoće li se uskoro Devčić oglasiti i predstaviti svoju listu ili je sve to samo pusta želja nezadovoljnika s ovog portala? Bilo bi lijepo da se na toj listi nađu i Bojana, Dunja,... pa da se od analiza i komentara pređe na konkretno vođenje nove politike grada.
Devčić skuplja potpise na trgu, bit će veselo. :roll:
:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # skupljanje potpisaVox Populi 2017-05-03 17:43
Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja ima 15 članova izabranih na način određen zakonom.

1. Anto Nedić, predsjednik
2. Mario Kamalić, zamjenik predsjednika
3. Elvis Živković, zamjenik predsjednika
4. Đurđica Šimičić
5. Marijana Dragoslavić
6. Boris Badurina
7. Luigi Satalić
8. Danijel Pupovac
9. Dubravko Devčić
10. Siniša Dakić Barichievich
11. Ljiljana Rukonić
12. Andrino Maglievaz
13. Branko Domac
14. Milan Pejić
15. Rudolf Ivković

Niti jedna lista na kojoj se nalazi bilo koji od navedenih, osim broja 9. ne zaslužuje ničiji glas.

Sjetite se kako su vas 4 godine ponižavali i činili što ih je volja, bez obzira na reakcije građana, zastupajući pri tom interese ruskog kapitala i svog osobni, a ne javni interes.
Na taj način su građani Lošinja ostali bez Čikata, a uskoro će i bez Sunčane uvale.
Predizborna kampanja traje 4 godine, a ne mjesec dana pred izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Osmjesi i prisutnost za reizborgost 2017-05-07 16:04
Ako sam dobro vidio, na listama za naredne izbore nisu samo dvoje iz zadnjeg sastava GV: Ljiljana Rukonić i prodana duša Danijel Pupovac. Još jedan mandat za zastupanje interesa ruskog kapitala i vlastih interesa od nas traže bivši vijećnici Anto Nedić, Mario Kamalić, Elvis Živković, Đurđica Šimičić, Marijana Dragoslavić, Luigi Satalić, Siniša Dakić Barichievich, Andrino Maglievaz, Branko Domac, Milan Pejić i Rudolf Ivković. A nude nam, kako Genov piše, samo svoje osmjehe, svoju prisutnost, svoj personality. Kandidirao se i bivši vijećnik Dubravko Devčić, ali tijekom četiri godine mandata za razliku od pobrojanih, taj nije zajedno s Garijem "sadio tikve" s Mihom i Šolićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # poverinopovero 2017-05-02 21:00
Citat:
"Pretjeruješ. Badurina je jedan od lošinjskih kokošara koji spretno pliva po mutnoj vodi lokalne politike, spletkar koji uspjeva sa svima biti "dobar" i prikazati se korisnim i uslužnim, a nikad ne ispušta priliku da se okoristi"
"Badurina je faraon, a svi ostali samo slijede njegove instrukcije"
Otkada je ušao u vijeće, počelo je njegovo mešetarenje i ljubovanje sa krupnim kapitalom (sve se svodi na eure)
Prvo sa Đordanićem, pa onda sa Talijanom iz kampa,nastavio sa Mužićem i došao je na red i tovariš Miha.
Sve je to lako odradio uz pomoć Garija i glavnog pripravnika Nedića budućeg dogradonačelnika, koji se toliko uživio u materiju (eura)da će sada ubirati bolju lovu a plasat će kako naredi faraon Badurina jer njega više nema nigdje on je čist i "što je jamio jamio".

Njega je pogodila Hrvatska kletva "dabogda imao ali ne smije pokazati"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # oteto prokletobrkić 2017-05-02 22:52
Citat povero:
Otkada je ušao u vijeće, počelo je njegovo mešetarenje i ljubovanje sa krupnim kapitalom (sve se svodi na eure)
Prvo sa Đordanićem, pa onda sa Talijanom iz kampa,nastavio sa Mužićem i došao je na red i tovariš Miha.
Sve je to lako odradio uz pomoć Garija i glavnog pripravnika Nedića budućeg dogradonačelnika, koji se toliko uživio u materiju (eura)da će sada ubirati bolju lovu a plasat će kako naredi faraon Badurina jer njega više nema nigdje on je čist i "što je jamio jamio".
Njega je pogodila Hrvatska kletva "dabogda imao ali ne smije pokazati"
Pokazati će svi oni vrlo brzo koliko su jamili. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # IzboriSilvano Perožić 2017-05-03 09:22
Vi tu također komentirate možete se također javiti na liste.

Iz prve ruke mogu potvrditi ,nitko se živ nije javio da bi bio na ORaH listi ,a ne mora se niti upisati u ORaH nema ni nikakvih obaveza ako ne želi , dovoljno je ime i prezime i dvije formalnosti koje se mogu i iz fotelje u dnevnom boravku obaviti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # smokvahranitelj tuljana 2017-05-04 17:40
Citat Silvano Perožić:
Vi tu također komentirate možete se također javiti na liste.
Iz prve ruke mogu potvrditi ,nitko se živ nije javio da bi bio na ORaH listi ,a ne mora se niti upisati u ORaH nema ni nikakvih obaveza ako ne želi , dovoljno je ime i prezime i dvije formalnosti koje se mogu i iz fotelje u dnevnom boravku obaviti
Ima li i jedna bitna razlika između Oraha i drva s kojeg je pao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # tuljannetko 2017-05-05 09:36
ne bi znao razliku ,ali znam da se nutritivno smokva i orah super slažu za razliku od tuljana i demokracije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # privatnikzaboravni 2017-05-02 21:40
a gdje je tu Magazin pa pontoni diversa na čikatu uh, uh skoro zaboravih gospodina BALBA ajoj nesmijem više...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nova lica za staru politikuTeo 2017-05-08 14:56
Još prije tri mjeseca Bojana je u članku "Šalabahter za birače" napisala: U vrijeme kad sve teme polako bivaju zasjenjene predizbornim računicama i slaganjem kadrovskih križaljki, u strankama i - još važnije - na nezavisnim listama koje će koalirati s relativnim pobjednicima, smišljaju se nova obećanja i dojmljivi novi planovi koji bi trebali zasjeniti dosadašnju realnost. Dosadašnji obnašatelji vlasti, koji nikad nisu, valja podsjetiti, dobili izbore u Malom Lošinju, ali su imali ogroman i dobro potkrijepljen koalicijski potencijal kojim su dobili nezavisne i takozvane nezavisne liste da bi s njima formirali većinu i vlast, najambiciozniji su pretendenti na vlast i u sljedećem razdoblju. Bit će zanimljivo čuti, u nadolazećoj predizbornoj kampanji, za koju postoje očekivanja da će se s kavanskih stolova i pojedinačnih nagovaranja i obećavanja preliti i u javni prostor, što to oni obećavaju građanima Malog Lošinja kako bi povećali prosperitet, kvalitet života i osjećaj pravne sigurnosti otočana. Sve do sada, tri mjeseca kasnije, a manje od dva tjedna do izbora, od dosadašnjih vlastodržaca i njihove fol-oporbe nismo čuli ništa drugo do nejasan šum i opće fraze niti vidjeli ništa bolje od njihovih osmjeha i prisutnosti. Po svemu sudeći, a naročito po porukama uz zadnju feštu s ićem, pićem, pjesmom i pucanjem, jedino obećanje koje treba uzeti za ozbiljno bit će ono o nastavku dosadašnje politike provođenja master plana ruske kompanije jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 08.12.2022 17:49
  Dragi diktatori
  Gari se prostro pred Putinovim oligarsima a Ana pred Erdoganovim. Vole diktatorske ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 08.12.2022 17:25
  Tik
  Na webu Ministarstva znanosti i obrazovanja javno je objavljen dokument naslovljen kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Strašno 08.12.2022 15:12
  Gluhi radio
  Ovo ulizivanje je gadljivo. Strašno za slušati koliko je to nisko i nepotrebno.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .sobni savjetnik 08.12.2022 14:53
  Dokazan ili prokazan
  Radi se vjerojatno o lažnoj vijesti zlonamjernih ljudi da Grad nije dobio EU sredstva za ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 18:33
  Gari u službi Putinovog oligarha
  Po ovome što piše Nacional Gari je zaslužan što je cijeli Čikat isporučio Putinovim oligarsima.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  AK 07.12.2022 18:28
  Sette bandiere
  Gari je politički prevrtljivac opisan u literaturi kao šetebandijerist , onaj koji lako ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Gerija 07.12.2022 16:28
  Miodrag
  Danas se Geri smijulji iza leđa Matešiću dok ovaj raspreda o sumnjivom šeiku i još sumnjivijim ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Tebe 07.12.2022 16:22
  Lova za njih
  A smeta mu što se svi petljaju u poslovanje Grada, a on bi volio da se samo njegovi ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Realist 07.12.2022 14:32
  Trla baba lan da gradonačelnica žmiri na dugove
  Buđenje HDZ-a iz kome Volariću sigurno ne odgovara. Ima sve što mu treba (vodi čak tri ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 10:47
  Ne talasaj
  Buđenje članstva iz kome nekima ne bi odgovaralo. Kao napr. Nediću ,Volariću, Fabijaniću..
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:27
  Ruske veze
  Koliko se sjećam koncesiju je dobio Rus preko svoje firme Katina d.o.o. Ne znam kako ...
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:05
  Privatizacija javnog dobra
  Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Grad za Tebe 06.12.2022 08:41
  A lova za nju
  Ne zamišlja si. Jesu.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  NN 06.12.2022 08:12
  a ona troši li ga troši
  Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Beg 05.12.2022 18:17
  Avaj
  Uskočit će pobratimi iz Turske s kojom miljom . Pa nije beg cicija. Šta će nama EU kad imamo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Licemjer 05.12.2022 13:10
  ...
  Ne možeš povećanje troškova uslijed inflacije i nestašice zbog rata u Ukrajini pokrivat iz ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  .... 05.12.2022 12:14
  ...
  Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica. A onda digne poreze i druge namete ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Jojo 04.12.2022 08:59
  Kapelijev terenski rad
  Kad im se ne da u Sabor, zastupnici pišu “terenski rad”, piše portal N1 ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Doktori i doktorice 03.12.2022 20:26
  Grad za tebe
  Ima tih hdz- ovih doktora i doktorica koliko god im treba. Nije ni skupo, treba samo obraz ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Z 03.12.2022 10:11
  Tko se okoristio pretrčavanjem
  Gari nije bio među osnivačima. Kad je grmilo bio je u HNS-u. Ali od pridošlica kad je prošla ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  .... 02.12.2022 20:33
  ....
  Gricko, Miško i Sivko
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  garda 02.12.2022 16:40
  Lago di
  Kako ne, pa Geri je bio na Lago di Garda i to više puta, nakon što je pretrčao iz Zvezdinog ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 13:20
  .....
  Napisao sam stara garda osnivača HDZ-a. Garda tj ZNG je osnovana kasnije oko mjesec dana ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Stara garda 02.12.2022 11:08
  ...
  Stara garda ,a većina ih nije bila ni u gardi kad je grmilo.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Nosač kofera 02.12.2022 11:07
  Doktor klaun
  Taj klaun je trebao nositi kofere kako mu je i preporučio šef u Jadranci, a ne gurati nos ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 10:24
  Kad je prošla opasnost ....
  Dali će buđenju iz kome pomoći stara garda osnivača Prkačin, Kikić, Levinger i drugi. I991.
   
 • Cipelarenje oporbe

  Jel ga neko tražio 01.12.2022 13:54
  Nije, ali hoće
  Baš na toj zadnjoj objavi je njen kompanjon koji mlati lovu na kruzeru, a u ljubljenoj ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Bijar 01.12.2022 12:56
  Pasivni agresivci
  Ana je prošlim mandatom neispunjenih obećanja i proteklim dijelom ovoga, tekućeg napravila ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  asdf 01.12.2022 12:22
  Je li HDZ ML odumro?
  Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke.
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 01.12.2022 12:19
  ......
  Voditelj na lokalnom radiju koji sam sebi tepa da je novinar. Na jednom mjestu kaže "čitao ...