Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

S kime je lošinjski HDZ posložio kocke?

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

kockeJoš par dana i predizborni igrokaz se završava. Nakon izbora valja se otrijezniti od obećanja i okrenuti se svakodnevnici. Za lakši uvod u svakodnevnicu i realnost života na otoku dobro je pogledati predizborna obećanja vladajuće stranke u prethodnoj predizbornoj kampanji i kako su ta obećanja realizirana u četiri godine mandata obnašanja vlasti na otoku.

Budući da s naslovnice predizbornog letka koalicije HDZ-HRAST-HKDU i SU vrišti naslov OSTVARENO! načinimo jednu kratku inventuru 42 obećanja koja je HDZ dao građanima uz zavodljiv slogan posložimo kocke zajedno

Stvaranje preduvjeta za ulaganje u pogone za preradu poljoprivrednih prizvoda mislim da se nije dogodilo, barem prema rezultatima, gdje čak i pročelnica za financije proizvodnju svojih otočnih proizvoda ne radi niti od otočnih sirovina niti u otočnom pogonu.

Stvaranje mreže poljoprivrednih i sanacija protupožarnih putova važna je aktivnost na otoku i održavanje protupožarnih putova je zakonska je obaveza koju nije moguće izbjeći pa je nije izbjegao ni Grad Mali Lošinj.

Subvencije poduzetnicima i poljoprivrednicima su podijeljene svake godine pa je tako iz proračuna 2015. dodijeljeno rekordnih 1.148.136,94 kn subvencija, godinu iza 667.247,08 kn, a godinu prije 766.769,27 kn. Ostvareno!

Impulsni centar Mali Lošinj kao ključna poluga gospodarskog razvoja – neostvareno!

Održivi razvoj turizma je fantastično obećanje u koje stane upravo onoliko sadržaja koliko ga tko zamišlja. No usporedimo li realnost razvoja turizma sa strateškim dokumentom Grada, Programom razvoja održivog turizma usvojenim 2013. godine, upravo izborne godine u kojoj su se kovala obećanja, vidimo da su se stvarnost koju je zamislila tvrtka Jadranka i program koji je izradio Institut za turizam temeljen među ostalim na ispitivanju stavova stanovništva frontalno sukobili na štetu programa. Dodamo li k tome zdravstveni, ruralni i kulturni turizam kao sastavni dio obećanja, možemo slobodno reći da to obećanje nije ostvareno.

Korištenje Eu fondova ispit je na kojem je gradska uprava pala, a sudeći prema novim obećanjima osnivanja odjela za EU fondove, izgleda da još nisu napravili evaluaciju i shvatili u čemu je bila greška.

Eko krov za svaki dom s ključnim obećanjem da će Grad ML sufinancirati uklanjanje salonitnih krovova i osigurati pravilno zbrinjavanje tog opasnog otpada ostalo je obećanje koje sad mogu ponovno aktualizirati za one sa slabim pamćenjem.

Projekt izgradnje Eko marine Velopin – neostvareno i na tome im HVALA!

LOŠINJ – zeleni otok – sanacija deponija i izgradnja reciklažnog dvorišta i sve ono ispod što piše o eko otocima duž arhipelaga, korišenju obnovljivih izvora energije i smanjene količine otpada na mjestu nastanka su teme po kojima su tek zagrebali nabavom par kontejnera za odvojeno odlaganje otpada. Neostvareno!

Razvijanje urbanističkih planova uređenja štiteći javni i društveni interes je neostvareno obećanje koje mami suze. Dovoljno svjedoče o tome devastiran i prodan Čikat i planovi za isti scenarij na Boriku, Sunčanoj i nudističkoj plaži koji čekaju još samo izbornu pobjedu uz pomoć ljute opozicije.

Uvođenje geografskog informacijskog sustava GIS – ostvareno.

WI-FI arhipelag od Ilovika do Beleja – neostvareno! Baš kako se sve ulaže u izgled glavnog gradskog trga i prvi red uz more, tako je i sa ovim obećanjem, ima domet na trgu i oko njega.

Međuotočna povezanost s Rabom i Novaljom preko županijske luke Mrtvaška – neostvareno!

Cesta i biciklistička staza Mali Lošinj – Veli Lošinj – neostvareno!

Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji – ostvareno u dobroj mjeri. Dosege ovoga vidjet ćemo nakon nekog vremena kad vidimo koliko će se ovih stanova naći na tržištu, a u koliko njih će živjeti mlade obitelji. Šteta je što je jedini model o kojem se razmišlja omogućavanje kupovine stanova, a nema niti naznaka politike da mlade obitelji stanuju u gradskim stanovima kao stanari, po normalnim cijenama, što je model cijele zapadne Europe pred kojom siromašna Hrvatska prednjači brojem stambenih jedinica u vlasništvu stanara.

Proširenje dječjeg vrtića i uvođenje dvosmjenskog rada – neostvareno!

Uvođenje cjelodnevnog boravka u osnovnoj školi - ostvareno!

Otvaranje veleučilišta na Lošinju – neostvareno!

Edukativni centar izvrsnosti – cjeloživotno obrazovanje – ideje samo nadiru kad se kreira predizborni letak!

Trajni smještaj statue Apoksiomena – ostvareno! Bilo bi fantastično kad bi se netko potrudio da se muzej Apoksiomena ne vodi usput nego na na način da gradski proračun trpi što manje od ovog trajnog smeštaja.

Osor - projekt arheološki grad – kojim projektom, stoji u letku, je cilj razviti i očuvati kulturnu baštinu drevnog Osora, nema dovoljno ciljanih veličina da bismo mogli ocijeniti je li obećanje ispunjeno ili nije. Osor jest zaštićena cjelina, ima kulturnu manifestaciju koju je osmislio Marušić i čini se da nema novih elemenata u posljednjih par godina.

Investicije i nova radna mjesta su obećanja koja su nedvojbeno ispunjena. Investicije su se dogodile, a koji je prateći efekt u broju radnih mjesta lokalnog stanovništva i onog sezonskog, nije baš poznato niti se itko potrudio pohvaliti se time. Znamo jedino pouzdano da su nova radna mjesta otvorena u gradskoj upravi.

Centar za znanost o moru Plavi svijet – neostvareno! Usprkos mitu o potrebnoj sinergiji gradskih vlasti i vlasti na razini države, koja je u ovom slučaju bila ostvarena.

Dolazak ortodonta i medicine rada u Dom zdravlja – djelomično ostvareno.

Od socijalnih davanja do socijalnih transfera – ublažavanje ekonomskih nejednakosti i siromaštva radno sposobnog stanovništva – možemo reći da Grad ML nije socijalno neosjetljiv i da postoje neki oblici potpore ljudima koji su u očajnom socijalnom položaju. No kad pogledamo širu sliku u kojoj gradska vlast svesrdno servisira krupni kapital i jedinu moguću posljedicu toga još veće raslojavanje društva, onda možemo zaključiti da se je transfer dogodio samo između investitora i gradskih vlasti.

Osnivanje ureda za umirovljenike kroz postojeći gradski kadar, koji će pružati usluge informiranja, edukacije, društvenih sadržaja, pravnog i psihološkog savjetovališta – nije se dogodilo.

Kontinuirana skrb o starijim i nemoćnim osobama – gerontodomaćica i kućni majstor – realizirano djelomično zapošljavanjem jedne gerontodomaćice, svakako nedovoljno s obzirom na potrebe, ali dragocjeno i u ovoj mjeri za osobe i obitelji kojima je to potrebno.

Veće naknade za novorođenu djecu – ostvareno! Grad Mali Lošinj prednjači u iznosu naknada za novorođenu djecu, koje iznose, već prema broju djece, do 20.000 kn.

Stvaranje preduvjeta za neometano kretanje slabo pokretljivih osoba – neostvareno! Bez obzira na neke pokušaje na par lokacija, ostaje činjenica da slabo pokretljive osobe ne mogu ući niti u jednu instituciju uključujući zdravstvenu. Lift za osobe s invaliditetom na igralište Bočac ne radi od otvaranja objekta. Nove izvedbe kolnika i postavljanje šahti otežavaju kretanje i uredno pokretljivih osoba. Ogroman prostor za poboljšanja!

Volontiranje i međugeneracijska solidarnost – nejasna formulacija koja ostavlja previše toga mašti. Nema provjerljivih podataka o konkretnim mjerama u cilju ostvarenja međugeneracijske solidarnosti i volonterskih aktivnosti.

Skrb o socijalno najosjetljivijim skupinama – ostvareno.

Dovršetak kanalizacije u Velom Lošinju – ostvareno.

Uvođenje direktnih brodskih linija za male otoke – direktna veza s Malim Lošinjem – čini se da je plovidbeni red godinama isti i da nema novih linija.

Vodoopskrba i vodoopskrbna mreža po otoku Iloviku – ostvareno!

Dovođenje vode na Unije - realizacija podmorskog vodovoda za Unije nije ozbiljno niti razmatrana u trenutku pisanja luksuznog predizbornog letka s luksuznim obećanjima bez pokrića. Investicija u ovaj projekt bila bi nerealno visoka i umjesto toga je otok Unije još uvijek na rješenju broda vodonosca, a tek projekt izgradnje desalinizatora je u tijeku.

Vodosprema i kanalizacija u Ćunskom i Artatorama – neostvareno!

Dovršetak izrade urbanističkog plana uređenja Ćunski – ostvareno.

Uređenje društvenog doma u Ustrinama – neostvareno!

Šetnica i biciklistička staza Osor-Nezerine – neostvareno!

Mreža biciklističkih staza kroz maslinike – Punta Križa – neostvareno!

Dvosmjerna cesta za ulazak u Veli Lošinj – neostvareno!

Konačni skor ove površne inventure je ostvarenih obećanja 11, neostvarenih 25, djelomično ostvarenih 5. Kad se pogleda protekle četiri godine i razvoj planiranja prostora, uređenja plaža, koncesioniranja, vrstu i lokaciju ulaganja u komunalnu infrastrukturu, možemo se slobodno zapitati s kime je to lošinjski HDZ na vlasti posložio kockice i koliko to stoji građane. Je li posložio kockice s građanima ili s investitorima?

U stilu mlaćenja prazne slame kreirane su poruke i u ovogodišnjim, opet luksuznim promotivnim materijalima, gdje se tvrdi da je Mali Lošinj prvi po ulaganjima u kulturu, prvi u poticajima, stambenom zbrinjavanju mladih, kvaliteti života, ulaganju u manje otoke, u kvaliteti komunalne infrastrukture, prvi u kreiranju kvalitetnih radnih mjesta, ulaganjima u industrijsku zonu, urbanističkim rješenjima, brizi za djecu, starije i branitelje, prvi u očuvanju kulturne i graditeljske baštine i revitalizaciji ruralnih sredina.

Dovoljno je pogledati web stranice www.gradonačelnik.hr pa doznati kako je prema recentnim istraživanjima za poduzetnike najviše izdvojila Komiža, za predškolsko obrazovanje Vis, u korištenju mjera aktivnog zapošljavanja Ploče, a Hvar izdvajanjima u kulturi ostvario nedodirljivi rekord.

Očito je da lošinjski HDZ, osim što je posložio kockice s nekim drugim, a ne s građanima Lošinja, misli da građanima nedostaje pokoja kockica u glavi te da može obmanjivati javnost koliko god mu se ushtjedne.

Komentari: 

142 # loveperač 2017-05-17 22:06
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .....Renco 2017-05-17 22:15
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
jadna Hrvatska
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Zvjezdena nebu i na zemlji 2017-05-17 22:36
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Što vam to znači "zvezde" na što opet ješkate?
Hdz kao i svi ostali slagali su ne tako davno zvijezde a neki zvezde i bili su u istom loncu.
Sada su samo pravi oni koji su u HDZ?
Među ostalima nema hrvata to je samo exkluziv nekih?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Zvezdaš GariNiko 2017-05-19 08:46
Citat na nebu i na zemlji:
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Što vam to znači "zvezde" na što opet ješkate? Hdz kao i svi ostali slagali su ne tako davno zvijezde a neki zvezde i bili su u istom loncu.
Pa i Gari je kao mladac bio žestoki navijač "Zvezde", ali adezejcima to ne smeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Jadna HrvatskaT- rex 2017-05-18 09:05
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Dok HDZ slaže kockice, Hrvati bježe iz njihove Hrvatske glavom bezobzira. Zajebali su nas na izborima za sabor sloganom VJERODOSTOJNO, a na ovim lokalnim idu u pobjedu s komunjarski sloganom JEDNA HRVATSKA. Kako piše jedan nepodobni list,
Gledano reklamno, strategija je sjajna. Ideju da vlastitu slabost pretvori u ključnu prednost HDZ je ionako isprobao još na prošlim izborima: stvar je, očito, funkcionirala. Jer kada posve kompromitirana stranka – nakon pustopašnog Sanadera i pustoustašnog Karamarka – vlast osvoji pod sloganom ‘Vjerodostojno’ , nema razloga da ne pokuša ponovno. Ovoga puta, uoči lokalnih izbora, iz labilne Plenkovićeve kontrole članstva i partijskih frakcijskih frikcija nastala je još ljepša marketinška fikcija: skladna priča o jedinstvu koje se rađa iz različitosti. ‘Različite vizije, različiti programi’, poručivali su HDZ-ovi teaseri: ‘Različiti ljudi, različite ideje’, ‘Različiti životi, različiti snovi’, ‘Različiti izazovi, različita rješenja’… A onda odgovor iz stražnjeg džepa, as iz reklamnog rukava, zec iz marketinškog šešira: zgodan slogan ‘Jedna Hrvatska!’ Nešto poput oklade na samoispunjujuće proročanstvo, dakle: baš kao što je tek pobjedom pod parolom ‘Vjerodostojno’ HDZ iznova stekao biračku vjerodostojnost , tako bi trijumfom na platformi samoproglašenog ‘jedinstva’ partijsko jedinstvo trebao utvrditi povratno. I ne znači, naravno, da neće uspjeti: pored ovakve opozicije, lako bi mu prošle i manje riskantne propagandne egzibicije.Zgod an predizborni slogan neočekivano se pretvorio u ironičan komentar političke situacije. Na jedinstvo, naime, poziva stranka koja je upravo rasturila koalicijsku vlast isključivo zbog interesa svoga strukturno korumpiranog ministra ... Jedna, bijedna Hrvatska

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Jadni HrvatiMiserable 2017-05-18 13:41
Kome se ono ljubi ruku? Caru, kralju i mafijaškom kumu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # tako se dobivaju izboritamo je i Bog rekao laku noć 2017-05-18 21:29
Citat Miserable:
Kome se ono ljubi ruku? Caru, kralju i mafijaškom kumu.
Neumoljiva borba za glasove. Ovo su najvjerniji HDZovi glasači.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RukoljubNN 2017-05-19 08:50
Citat tamo je i Bog rekao laku noć:
Citat Miserable:
Kome se ono ljubi ruku? Caru, kralju i mafijaškom kumu.
Neumoljiva borba za glasove. Ovo su najvjerniji HDZovi glasači.
Pljačkaji ih i ponižavaju, ali oni ljube ruke koje im to rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bijedna Hrvatskagost 2017-05-19 22:02
Citat T- rex:
Jedna, bijedna Hrvatska
Baš je bijedna. Premijer Vlade i predsjednica republike nemaju pametnijeg posla nego rješavaju pitanje zabrane Tompsonovog revanja u Sloveniji:

Premijer je rekao da situacija nikako nije dobra.
"Zatražili smo jutros, kad smo čuli te informacije, našu veleposlanicu u Ljubljani Vesnu Terzić da ispita o čemu je riječ i da nas hitno izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Meni nije poznato koji bi to razlozi mogli biti", rekao je Plenković.

Predsjednica Grabar-Kitarovi ć na ovu je temu razgovarala s Borutom Pahorom.
"Predsjednica je razgovarala sa slovenskim kolegom i prenijela mu svoje mišljenje kako je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktiv ne", poručio je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Simboli i kučineMarx 2017-05-18 09:58
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Petokraka je simbol međunarodne antifašističke borbe. Svatko onaj tko slaže zvijezde petokrake, naglašava ustavne odredbe o temelju hrvatske državnosti.
Srp i čekić su dvije alatke koje predstavljaju industrijski proletarijat i seljake koji zajedno čine jedinstvo industrijskih i poljoprivrednih radnika. Prava je šteta što ne postoji nitko na političkoj sceni Lošinja tko se zalaže za ove opljačkane, osiromašene i obespravljene skupine. To sigurno nije lošinjski SDP koji puše u tikvu zajedno s HDZ i radi, odnosno ne radi ništa kako bi ostvario korist za svoje gospodare, napuhane investitore čiji će veliki prasak biti kao i Todorićev.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tko je ovaj put posložio kockice?Impetus 2017-05-18 16:24
Citat Marx:
Prava je šteta što ne postoji nitko na političkoj sceni Lošinja tko se zalaže za ove opljačkane, osiromašene i obespravljene skupine. To sigurno nije lošinjski SDP koji puše u tikvu zajedno s HDZ i radi, odnosno ne radi ništa kako bi ostvario korist za svoje gospodare, napuhane investitore čiji će veliki prasak biti kao i Todorićev.
No taj napuhani investitor je siva eminencija ovih izbor koja je ovog puta posložila sve kockice. Vlasnik je lokalnog radija, najmasovnijeg lošinjskog medija pristupačnog i starijoj, internetu nevičnoj populaciji. Novi list je što se tiče izvještavanja s Lošinja postao informativni bilten i oglasnik istog investitora. Dok puca po šavovima od vijesti o predizbornim zbivanjima širom regije na otočnoj stranici u vezi s Lošinjom objavljuju se trivijalne nepolitičke vijesti. Jučer na naslovnici vijest o postrojavanju svih sedam kandidata za gradonačelnika Rijeke pred novinarima Novog lista, a na otočnim stranicama - božemesačuvaj - na više od pola stranice vijest o podjeli zlatnih penkala stranim novinarima za zahvalu na "doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma u svijetu", dakle za ono što se zove sponzorirano novinarstvo ili presstitucija (složenica od PRESS, tj. novine i prosTITUCIJA, tj. kurveraj). I dok su u civiliziranoj Rijeci kandidati spremno stali pred novinare da odgovaraju na njihova pitanja, na Lošinju dio njih je pod raznim izlikama izbjegao stati pred građane i izložiti se unaprijed poznatim grupama pitanja. Time su učinili da se otok pretenciozno nazvan prvim od 1000 može bez zazora nazvati otočnom vukojebinom jer kandidatkinja za gradonačelnicu laže o "ranije zakazanim obvezama", kandidat za gradonačelnika cendra kako građani nisu njegova razina, a ni ime građanske inicijative mu se ne sviđa, a dvojica naprosto šute i čekaju da se stvar zaboravi. No siva eminencija može biti zadovoljna. Nedovoljno informirani, a cijelim nizom sinkroniziranih spinova u sinergiji gradska vlast - TZ - ministar turizma - napuhani investitor izmanipulirani birači ipak će izići na izbore i izabrati nekakvo gradsko vijeće i gradonačelnika s dogradonačelnik om. Sivoj eminenciji je posve svejedno u kojoj kombinaciji će biti formirana gradska vlast jer većina sudionika ove lutkarske predstave obećava nastavak iste politike s novim licima (baš i ne sasvim novim, ali nemojmo cjepidlačiti). A to će biti politika napuhanog investitora pretvaranja Lošinja u grad s pet zvjezdica i mamac za topmilijardere.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Dekorativni dogradonačelnikYo 2017-05-21 08:48
Citat Impetus:
I dok su u civiliziranoj Rijeci kandidati spremno stali pred novinare da odgovaraju na njihova pitanja, na Lošinju dio njih je pod raznim izlikama izbjegao stati pred građane i izložiti se unaprijed poznatim grupama pitanja. Time su učinili da se otok pretenciozno nazvan prvim od 1000 može bez zazora nazvati otočnom vukojebinom jer kandidatkinja za gradonačelnicu laže o "ranije zakazanim obvezama", kandidat za gradonačelnika cendra kako građani nisu njegova razina, a ni ime građanske inicijative mu se ne sviđa, a dvojica naprosto šute i čekaju da se stvar zaboravi.
Hajde, recimo da je Ana zaista imala ranije zakazane obveze. Pitanje je zašto na tribinu nije poslala Nedića kao kandidata za dogradonačelnik a. Nedić možda nema dikciju poput nje, ali demagoški nerv i talent mu ne nedostaju. Sjetimo se njegove javne poruke da nećemo biti objekt kapitala da bi se potom pod njegovim vođenjem gradskog vjeća donosili ciljani planovi prostora kao na tekućoj vrpci. Ili jedne od novijih (na radiju Jadranka gdje je siguran da mu neće postaviti neželjeno pitanje) kad je rekao kako građani znaju tko je pokrenuo najveći investicijski ciklus na Lošinju ostavljaju ći glupom narodu da zaključi da su to baš on, Ana, ministar i HDZ.
Dakle, premda ima prakse i zna sve što bi mu bilo potrebno za odgovaranje na pitanja koja je okvirno znao unaprijed, Ana ga nije delegirala na tribinu. Malo je vjerojatno da je i on imao "ranije zakazane obveze", pa se može zaključiti da mu je za slučaj pobjede na izborima Ana namijenila istu ulogu koju je imala ona kao Kapellijeva zamjenica - ulogu fikusa za dekoraciju. Kao čovjeku koji nije stizao pregledati materijale što ih je kao predsjednik GV davao na usvajanje, takva uloga će mu sigurno odgovarati. Zbog iskazane komocije i nemoći u vezi sa sadržajem planovima već je dobio nadimak Vitez bez mača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # PetokrakeEngels 2017-05-19 11:30
Citat Marx:
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Petokraka je simbol međunarodne antifašističke borbe. Svatko onaj tko slaže zvijezde petokrake, naglašava ustavne odredbe o temelju hrvatske državnosti.
Srp i čekić su dvije alatke koje predstavljaju industrijski proletarijat i seljake koji zajedno čine jedinstvo industrijskih i poljoprivrednih radnika. Prava je šteta što ne postoji nitko na političkoj sceni Lošinja tko se zalaže za ove opljačkane, osiromašene i obespravljene skupine. To sigurno nije lošinjski SDP koji puše u tikvu zajedno s HDZ i radi, odnosno ne radi ništa kako bi ostvario korist za svoje gospodare, napuhane investitore čiji će veliki prasak biti kao i Todorićev.
Petokraka je kod nas od 1945 g. simbol zločinaca i koljača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Cijena ustašlukaAF 2017-05-19 12:28
Citat Engels:
Citat Marx:
Citat perač:
Hdz barem slaže kockice dok neki slažu zvezde petokrake, srpove i čekiće
Petokraka je simbol međunarodne antifašističke borbe. Svatko onaj tko slaže zvijezde petokrake, naglašava ustavne odredbe o temelju hrvatske državnosti.
Srp i čekić su dvije alatke koje predstavljaju industrijski proletarijat i seljake koji zajedno čine jedinstvo industrijskih i poljoprivrednih radnika. Prava je šteta što ne postoji nitko na političkoj sceni Lošinja tko se zalaže za ove opljačkane, osiromašene i obespravljene skupine. To sigurno nije lošinjski SDP koji puše u tikvu zajedno s HDZ i radi, odnosno ne radi ništa kako bi ostvario korist za svoje gospodare, napuhane investitore čiji će veliki prasak biti kao i Todorićev.
Petokraka je kod nas od 1945 g. simbol zločinaca i koljača.
Ona je to kod vas. Kod nas koji poznajemo povijest ona je simbol spasa od karđorđevićk velikosrpske monarhije u kojoj bi - da nije bilo pokreta u znaku petokrake - Hrvatska bila svedena na provinciju Velike Srbije, a Hrvati bi skupo platili za krvave ustašluke za vrijeme Pavelićeve fašističke diktature.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # GISsam svoj majstor 2017-05-17 22:09
Uvođenj e geografskog informacijskog sustava GIS – ostvareno
Što se pod ovim podrazumijeva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GISEsri 2017-05-18 10:25
Citat sam svoj majstor:
Uvođenje geografskog informacijskog sustava GIS – ostvarenoŠto se pod ovim podrazumijeva?
Onaj tko zna što je GIS, zna da toga na Lošinju nema niti će ga biti, jer očigledno nije ni potreban, dokle god se urbanistički planovi budu donosili i prekrajali isključivo po željama investitora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # GISVikipedija 2017-05-18 10:29
Citat sam svoj majstor:
Uvođenje geografskog informacijskog sustava GIS – ostvarenoŠto se pod ovim podrazumijeva?
Geografski informacijski sustav (GIS) je sustav za upravljanje prostornim podacima i osobinama pridruženih njima. U najstrožem smislu to je računalni sustav sposoban za integriranje, spremanje, uređivanje, analiziranje i prikazivanje geografskih informacija. U općenitijem smislu GIS je oruđe "pametne karte" koje dopušta korisnicima stvaranje interaktivnih upitnika (istraživanja koja stvara korisnik), analiziranje prostornih informacija i uređivanje podataka.

Tehnologija geografskog informacijskog sustava može se koristiti za znanstvena istraživanja, upravljanje resursima, imovinsko upravljanje, planiranje razvoja, kartografiju i planiranje puta. GIS bi na primjer mogao dopuštati planerima u slučaju opasnosti da lako izračunaju vrijeme potrebno za odgovor u slučaju prirodne katastrofe ili bi se pak mogao koristiti za pronalaženje močvara koje trebaju zaštitu od onečišćenja.

E sad je druga stvar za što to Grad Mali Lošinj koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GIS po željama investitoraT1 2017-05-18 12:00
Citat Vikipedija:
Citat sam svoj majstor:
Uvođenje geografskog informacijskog sustava GIS – ostvareno
Što se pod ovim podrazumijeva?
Geografski informacijski sustav (GIS) je sustav za upravljanje prostornim podacima i osobinama pridruženih njima. U najstrožem smislu to je računalni sustav sposoban za integriranje, spremanje, uređivanje, analiziranje i prikazivanje geografskih informacija. U općenitijem smislu GIS je oruđe "pametne karte" koje dopušta korisnicima stvaranje interaktivnih upitnika (istraživanja koja stvara korisnik), analiziranje prostornih informacija i uređivanje podataka.

Tehnologija geografskog informacijskog sustava može se koristiti za znanstvena istraživanja, upravljanje resursima, imovinsko upravljanje, planiranje razvoja, kartografiju i planiranje puta. GIS bi na primjer mogao dopuštati planerima u slučaju opasnosti da lako izračunaju vrijeme potrebno za odgovor u slučaju prirodne katastrofe ili bi se pak mogao koristiti za pronalaženje močvara koje trebaju zaštitu od onečišćenja.

E sad je druga stvar za što to Grad Mali Lošinj koristi.
Ne znam koji GIS koriste pa im je izračunao lokaciju golfa na Mataldi, hotela od 360 ležajeva u zoni Preslop (Punta križa) ili autokampa Slatina usred Ćunskog polja.
Isto se odnosi i na planove Čikat i Sunčana uvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Divljesvinje 2017-05-17 23:43
Problem o kojem se sada ovori na "visokoj" razini i s resornim ministrima za poljoprivredu i ostalo i koji sada treba riješiti ZAR NIJE OD RANIJE?
Divlje svinje su sada problem?
Za vjerodostojne valjda.
Za nas barem 20 g!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kockice u glaviPišem uz vjetar 2017-05-18 09:15
Jučer, prije Bojanine objave neispunjenih obećanja napisao sam komentar "Statističke laži" uz članak o tribini na koju Ana nije došla da je netko ne bi pitao nešto nezgodno.
Evo C/P tog komentara:

Prije desetak dana jutarnji je objavio članak
ŠAMPIONI KVALITETE ŽIVOTA
VELIKA ANALIZA PO ČAK 40 KRITERIJA: OVO SU HRVATSKI GRADOVI U KOJIMA SE NAJBOLJE ŽIVI
Ocjenjivani su svi hrvatski gradovi (njih 128), u kojima se nastojala utvrditi ukupna kvaliteta života koju uživaju tamošnji stanovnici

Lošinj NIJE prvi među otocima jer Krk je u ukupnom plasmanu 12., a Lošinj tek 21.

Istaknuto je da ima najveći broj turističkih noćenja u 2016. - gotovo 1,9 milijuna - no nije jasno kakve to veze ima s kvalitetom života stanovnika. Također je istaknuto da 7,4 učenika idu na jednog učitelja u srednjim školama, ali ne spominje se da je to i pokazatelj depopulacije.

Visoko mjesto na ljestvici, ali tek iza Krka, Lošinj je dobio i po najvećoj izgradnji kvadrata novih stanova na broj stanovnika. Što me podsjeća na statističku laž kako prosječan Hrvat jede sarmu kad ih pola jede samo kupus, a polovica samo meso.

Naime, kvadrati po glavi stanovnika ne znače da će te glave biti pod krovovima nad tim kvadratima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mjehur od sapuniceSivonja 2017-05-18 14:49
Citat Pišem uz vjetar:
Visoko mjesto na ljestvici, ali tek iza Krka, Lošinj je dobio i po najvećoj izgradnji kvadrata novih stanova na broj stanovnika. Što me podsjeća na statističku laž kako prosječan Hrvat jede sarmu kad ih pola jede samo kupus, a polovica samo meso.

Naime, kvadrati po glavi stanovnika ne znače da će te glave biti pod krovovima nad tim kvadratima.
Slično je i s bajkom proširenoj po medijima da je Mali Lošinj najbogatiji grad u Hrvatskoj A onda je za posjetitelje ove stranice Genovica napravila analizu i probušila taj mjehur od sapunice :lol:Analiza: volim-losinj.org/politika/2623-mali-losinj-najbogatiji-grad-u-hrvatskoj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Engels.... 2017-05-18 10:50
Smiješno je vidjeti na predizbornim skupovima HDZ osobe koje su ispale iz utrke da bi bili na listi i sada se guraju na predizbornim skupovima kao "persone grate".Te osobe samo štete i oduzimaju glasove listi HDZ-a,jer oni te osobe su prošlost,i odrekla ih se vlastitta stranka.Neshvat ljivo je kako vrh HDZ-a Lošinja ne prepoznaje i ne uviđa te graške,te da im te osobe samo štete u predizbornoj kampanji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # tko to tamo pjevamile kekin 2017-05-18 13:44
Citat ....:
Smiješno je vidjeti na predizbornim skupovima HDZ osobe koje su ispale iz utrke da bi bili na listi i sada se guraju na predizbornim skupovima kao "persone grate".Te osobe samo štete i oduzimaju glasove listi HDZ-a,jer oni te osobe su prošlost,i odrekla ih se vlastitta stranka.
Lošinjska HDZ-a je interesna zajednica povezana sa kriminalcima međunarodne reputacije i zato se nemoj ničemu čuditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
411 # Dunja Janković o izborimaFB status 2017-05-18 13:20 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # U srcuHdzovac 2017-05-18 13:25
Anketa pokazuje svoje provjerite otoci.net
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Na tipkaluTipkač 2017-05-18 23:22
Citat Hdzovac:
Anketa pokazuje svoje provjerite otoci.net
Ova anketa je presmiješna. Po sadašnjim rezultatima tulipan iz Cresa dobiva u prvom krugu i gradonačelnika i vijeće. Tipkači IDS-a su neumoljivi a izbornu skupštinu odrađuju u telefonskoj govornici. Ni Devčićevi ne zaostaju..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1311 # ČistunacNajpametnija 2017-05-18 14:28
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
510 # Opetkontra 2017-05-18 14:45
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
Pusti neka kaže što misli zašto uvijek pokušavaš blatiti?
Da li je Dunja dobila doškolovanje u Americi? Mislim da nije navedi i ostale koji su iz tog istog fonda platiti školovanje van Hrvatske.
Da li je "ljubljena majčica" jedina koja je dobila pozamašnu odštetu zato što su ju kako ti kažeš otpremili u moriovinu?
možda ima još takvih koji su rekli e baš ne idem u mirovinu i kojima je rečeno da li ideš uz nakndau pa su onda rekli da da da?
Navedi i ostale.
Gradski prostor je prije Dunje bio iznajmljen za puno nižu cjenu a pitaj ako neznaš za koliko je sada iznajmljen?
Mislim da je cijen od 3.000,00 kuna bila prevelika a ne neki bonus.
Minimalni nije bio sigurno kako ti to navodiš i kao nije htjela platiti više?
Znači morala bi bila platiti i više od 3.000,00 kuna i to je tebi minimalac?
Neznam što radiš ali uzmi ti prostor za 3.000,00 kuna i više pa zaradi taj iznos i sve ostalo što treba platiti kada si privatnik.
Zašto ne bi "djelila lekcije" iz bjeloga svijeta ima na to pravo jer očito pozna situaciju pa nije otišla pred 50 godina.

Mnogi koji su jučer došli u Lošinj kroje kako ćemo mi tu živjeti koji smo tu 12 mjeseci s kojim pravom?
U čemu su bolji od nje?
Njoj svaka pohvala da je još srcem očito u Lošinju i nije joj svejedno što se tu događa a tebi je najvažnije da ostaneš negdje uhljebljen i ne talsajte molim trebam mir.

Na kraju da ne stvarate inkviziciju da sam joj u rodu jer sam se raspisala o njoj.
Nisamo ništa, poznajem ju iz viđenja, ona mene niti ne poznaje tako da vam bude jasno da ne misli isto svi i da cijenim što je napisala i podržavam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # HDZ kadroviKamfor 2017-05-18 15:09
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu.
Ne znam ništa o financiranju Dunjinog doškolovanja, ali malo je Lošinjana koji ne znaju zašto je njenu ljubljenu majčicu HDZ otpremio u mirovinu s pozamašnom otpremninom. Pa da te informiram. U već pretrpanim gradskim službama trebalo je napraviti slobodno mjesto za jedan neophodan kadar vrijedan ulaganja pozamašne svote u nagovaranje Dunjine ljubljene majčice da pristane poći u neželjenu prijevremenu mirovinu. Bila je to poslovna transakcija koja je zadovoljila obje strane, a ne dar Dunjinoj majčici. No time je HDZ pokazao kako se na račun građana brine da osigura povjerljive, provjerene, pouzdane i stručne kadrove od vitalne važnosti za učinkovitost gradske uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # odgovorDunja Janković 2017-05-18 17:35
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
Evo tako prolazi netko tko se javno izjasni. Nije ni čudo da je svih strah u Lošinju reći svoje mišljenje.
Ovo mora da dolazi direkt iz HDZ stožera jer tko bi drugi mogao pobrojati sve ove tzv “usluge” koje su mi tako velikodušno dali. Neka, drago mi je vidjeti da se bore svim sredstvima, znači da su nervozni jer ankete pokazuju poražavajuće rezultate.
Smatram da je bitno da odgovorim na ovu provokaciju, ne da bi se opravdala, nego zato jer mi je dosta toga da se po umjetnicima, zbog našeg javnog angažmana, udara svim sredstvima.

Prvo i osnovno, dragi HDZ-ovi vojnici, to nisu “usluge”. I HDZ nije nekakav kralj koji odlučuje kome će nešto pokloniti, već samo jedna stranka (doduše, predugo na vlasti) koja je bila izabrana da služi narodu, samo što je tu službu shvatila kao vladavinu nad narodom.

Za školovanje u Americi tražila sam podršku dvije godine, gdje god sam stigla. I dobila sam je, ne samo od Grada, nego i od Ministarstva Kulture, Ministarstva obrazovanja, te od raznih privatnih ljudi koji su me odlučili podržati. Valjda je postojao neki razlog zbog kojeg su me podrzali.
Osim toga, i zadnjih 6 godina sam radila jedan festival u Lošinju za koje je malo ljudi sa otoka bilo briga, ali je festival zato bio prepoznat kao vrijedan i bio je podržan od strane Ministarstva kulture, Županije, Europskih fondova, Zaklade kultura nova, i mnogih drugih kompanija i privatnih osoba. To nisu usluge, vec podrška nećemu što ima određenu vrijednost. Ne monetarnu, nego kulturnu, društvenu, socijalnu. Ako je ikome više stalo do toga?

Odgovor na izvrnutu informaciju o dobivanju prostora na korištenje u vlasništvu Grada. Prostori namjenjeni za atelje-e i galerije umjetnika koji izlažu svoje proizvode su subvencionirani po regulativi starijoj od HDZ-a. Nisu 300 kn, ali su oko 1000 kn mjesečno, svaki mjesec tijekom cijele godine. E sada pitalica:
Tko je od vas kupio npr. mlijeko, tenisice, suvenire i koliko često? (odgovor: mlijeko svakih par dana, tenisice otprilike jednom godišnje, suvenir na svakoj destinaciji)
Tko je od vas ikada kupio neki umjetnički rad, sliku, skulpturu, direktno od umjetnika? Ako jeste, koliko često?
I od čega bi to umjetnici trebali živjeti u RH? Od zraka? Od mora? Od neograničene ljubavi svojih sugrađana?
Prostor sam morala otkazati jer ga nisam mogla otplaćivati čak ni uz sniženu cijenu najma u odnosu na druge prostore (trgovine, suvenirnice itd). To je stvarnost.
Razmislite malo o tome.
Eto, to je i dio odgovara na optužbe da provodim previše vremena izvan ljubljene domovine. To je zato jer se u Hrvatskoj, ekonomski, nemogu niti održavati. A kamoli živjeti nekakav dostojanstven život radeći ono što volim i što me čini onim što jesam.

Kao jedina magistrirana umjetnica na otoku, koja je izlagala po cijelom svijetu, čiji su radovi objavljivani u više od dvadeset zemalja i čije su knjige radova objavljene u Portugalu, SAD-u, Austriji i Srbiji, koja je dobivala nagrade za svoj rad, da li sam dovoljno kvalificirana za podršku?
A možda zbilja ne treba biti mjesta za umjetnike. Mozda bi ipak trebalo prestati podržavati te ljude koji su zaduženi za širenje slobode mišljenja, propitivanje stvarnosti, ljubitelje istine. Kako se samo usuđuju.

Ja stojim iza svega što govorim. I potpisujem se imenom i prezimenom, a ne kao HDZ-ova hobotnica, raznim pseudonimima.
I na ovim izborima podržavam Devčića, jer se do sada pokazao kao jedina osoba sa kredibilitetom koja se barem djelimično zalaže za održivi razvoj ovog malog otoka.

Ajde sada, udarajte!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Spektakularna glupavostZumba 2017-05-18 19:01
Citat Dunja Janković:
Ovo mora da dolazi direkt iz HDZ stožera ...
Ako zaista dolazi iz HDZ stožera, a sudeći po kukavičkoj anonimnosti autora to je vrlo vjerojatno, autora uz podlost krasi i upravo spektakularna glupavost. Rasprava o okolnostima odlaska Nevenke Morović u mirovinu da bi se moglo uhljebiti Kapelijevu uzdanicu bile su predmet rasprave ne samo na ovom portalu nego i unutar HDZ-a prijeteči raspadom krhkih veza među pripadnicima vrhuške. Stvar se nekako smirila, a ova budala sada potpiruje tinjajućz vatru. Samo neka nastavi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # poklonjenom konju se ne gledau zube 2017-05-19 11:34
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
upravo je to najogavnije u cijeloj priči, članovi lošinjskog HDZa, mahom došljaci iz bosanske posavine se ponašaju kao da je gradska imovina njihova privatna prćija kojom raspolažu po svom osobnom nahođenju, a ne na temelju pravila struke, pa imamo verbalne proljeve tipa HDZ ti je dao.
ako je HDZ nekome dao nešto nezakonito, onda treba završiti u zatvoru, stoga se samo nastavite hvaliti svojim "darivanjima", no problemo, imati ćete HDZ ispostava Remetinec
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kad HDZ-ovci darivajuDonator 2017-05-19 13:56
Citat u zube:
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
upravo je to najogavnije u cijeloj priči, članovi lošinjskog HDZa, mahom došljaci iz bosanske posavine se ponašaju kao da je gradska imovina njihova privatna prćija kojom raspolažu po svom osobnom nahođenju, a ne na temelju pravila struke, pa imamo verbalne proljeve tipa HDZ ti je dao.
ako je HDZ nekome dao nešto nezakonito, onda treba završiti u zatvoru, stoga se samo nastavite hvaliti svojim "darivanjima", no problemo, imati ćete HDZ ispostava Remetinec
Ako je lošinjski HDZ nešto dao Dunji i njenoj mami mimo zakona i pravilnika dokazao je da lopovluci HDZ-ovaca po Hrvatskoj nisu ekscesne pojave, pojedinačni prijestupi nego MODUS OPERANDI stranke koja si tepa da je vjerodostojna, te da njen predsjednik nije drugo do šef mafije kojem raja ljubi ruku kad ga sretne.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # PoklonPaket 2017-05-19 14:30
Citat Donator:
Citat u zube:
Citat Najpametnija:
Dunja, ljubavi HDZ ti se nije gadio kada ti je uplatio doškolovanje u Americi, kada ti je ljubljenu majčicu otpremio u mirovinu uz pozamašnu odštetu. Kada ti je taj gadljivi H D Z , kao prvom "domaćem umjetniku" poklonio gradski prostor za minimalni iznos. Sve je bilo bajno i sve je nažalost propalo jer ti nisi htijela prostor platiti više od 300,00 kn. Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
upravo je to najogavnije u cijeloj priči, članovi lošinjskog HDZa, mahom došljaci iz bosanske posavine se ponašaju kao da je gradska imovina njihova privatna prćija kojom raspolažu po svom osobnom nahođenju, a ne na temelju pravila struke, pa imamo verbalne proljeve tipa HDZ ti je dao.
ako je HDZ nekome dao nešto nezakonito, onda treba završiti u zatvoru, stoga se samo nastavite hvaliti svojim "darivanjima", no problemo, imati ćete HDZ ispostava Remetinec
Ako je lošinjski HDZ nešto dao Dunji i njenoj mami mimo zakona i pravilnika dokazao je da lopovluci HDZ-ovaca po Hrvatskoj nisu ekscesne pojave, pojedinačni prijestupi nego MODUS OPERANDI stranke koja si tepa da je vjerodostojna, te da njen predsjednik nije drugo do šef mafije kojem raja ljubi ruku kad ga sretne.

Malo po malo još nepoznatih informacija izalzi na vidjelo.
Znači HDZ je dao Dunji prostor a mami otpreminu?
Misio sam da za to imamo službe koje rade u ime naroda a ne da se to odvija preko stranaka.
Zato ja ne dobiam ništa jer nisam u niti jednoj stranci.

Čekaj malo ali ja plaćam porez znači od mojih novaca uzimaju i za gradske vlasti i za stranke.
Znači ja ne trebam biti u stranci da dobijem što mi pripada?

Zašto nam onda drugačije prezentiraju i da su od boga na ovoj mojoj zemlji - svemogući, neki vjerodostojni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # I Dunja je dijasporaFiga 2017-05-21 08:21
Citat Najpametnija:
Sada ti držiš lekcije iz bijelog svijeta a sama se hvališ da u Lošinju ne živiš više od tri mjeseca.
Pa šta? Svima nama sudbinu kroji dijaspora glasujući za ekstremne desničare i ultrakonzervati vne klerikalce na parlamentarnim izborima, a većina godinama ne dolazi u Domovinu koju tako silno ljube. Dunja barem po tri mjeseca živi u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # se prolazi,si prolaze......... 2017-05-18 17:44
Kako više nema Balije,ni Hofmana,ni "majčice",ni Rudia,a ni Garia,a ni Borisa.A ni Đanina Sučića.Čistka tek slijedi od ponedjeljka.A oni koji ostaju bit će počiščeni vrlo brzo,jer se neće uklapati u šire društvene interese.Doalze mladi,kako u Gradu tako i na Čikatu.Htjeli to prihvatiti ili ne,ali kolo se okreće i ne staje po nečijim željama ,pa niti po onima na Čikatu ili onima iz Privlake.Se prolazi,si prolaze,samo je pitanje dana i trenutka.Vive la liberte!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # nema mira među borovimabertino 2017-05-18 18:49
Citat .........:
Kako više nema Balije,ni Hofmana,ni "majčice",ni Rudia,a ni Garia,a ni Borisa.A ni Đanina Sučića.Čistka tek slijedi od ponedjeljka.A oni koji ostaju bit će počiščeni vrlo brzo,jer se neće uklapati u šire društvene interese.
Jel će to biti čistka po nacionalnoj, vjerskoj ili zavičajnoj osnovi ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ne seri!Mladi 2017-05-18 23:38
Citat .........:
Doalze mladi,kako u Gradu tako i na Čikatu.Htjeli to prihvatiti ili ne,ali kolo se okreće i ne staje po nečijim željama ,pa niti po onima na Čikatu ili onima iz Privlake.Se prolazi,si prolaze,samo je pitanje dana i trenutka.Vive la liberte!!!!!
Koji mladi dolaze? Koja sloboda? Dolaze mladi koji su tuđe marionete, zaposlenici najvećeg investitora, da bi bili njegove ruke u vijeću za njegove prostorne i investicijske planove. Ne pričajte o mladima i starima, kad mladi šute, nigdje ih nema, nemaju nikakav interes za zajednicu, svi su se učlanili u stranke radi osobnih interesa. Nitko nema muda za napraviti čistku, napraviti reviziju poslovanja, napraviti kriterije za to što tko i u kojim slučajevima može, uvesti jasna pravila. Jedina čistka koja se može dogoditi je onakva kakvu naznačuje ponašanje prema Dunji Janković: udari, ukaljaj i zgazi neistomišljenik a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Na starima svijet ostajeMlad ko rosa 2017-05-19 09:01
Citat Mladi:
Citat .........:
Doalze mladi,kako u Gradu tako i na Čikatu.
Koji mladi dolaze? Koja sloboda? Dolaze mladi koji su tuđe marionete, zaposlenici najvećeg investitora, da bi bili njegove ruke u vijeću za njegove prostorne i investicijske planove.
Liste kandidata sastavljali su stari, zar ne? Tu leži odgovor na sva pitanja o ulozi mladih u lokalnoj politici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # MazaPrigovor 2017-05-18 18:51
Dunjicel ljubljena, mislim da su i umjetnici na tržištu. Sada ti udaraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Brutalna šamarčinaZumba 2017-05-18 19:28
Ne treba te ona udarati kad si samoga sebe brutalno ošamario mijenjajući temu. Nisi li pljuvanje započeo darovima HDZ-a, a ne tržištem? A ti samo nastavi pa će priča o tome zašto je HDZ platio pozamašnu odštetu da netko ode u mirovinu biti ispričana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Imaju HrvatskuDomoljub 2017-05-18 19:34
Citat Prigovor:
Dunjicel ljubljena, mislim da su i umjetnici na tržištu. Sada ti udaraj.
Adezejci nisu na tržištu i ne moraju odlaziti u strani svijet iz domovine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # davno bi propaliOdgovor 2017-05-19 05:59
Citat Prigovor:
Dunjicel ljubljena, mislim da su i umjetnici na tržištu. Sada ti udaraj.
Jesu li i lošinjski muzeji i njihovi zaposlenici na tržištu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Muzej neostvarenih obećanjaUrbani kozoyeb 2017-05-18 20:36
Kako bi bilo da se uz ova dva muzeja otvori i treći, Muzej neostvarenih obećanja. Za ova tri mandata HDZ-a na Lošinju nakupilo dosta vrijednih eksponata. Takav muzej bi sigurno produžio sezonu kao i Apoksiomen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nenadyebivobrand manager erste klasse 2017-05-18 21:18
Citat Urbani kozoyeb:
Kako bi bilo da se uz ova dva muzeja otvori i treći, Muzej neostvarenih obećanja. Za ova tri mandata HDZ-a na Lošinju nakupilo dosta vrijednih eksponata. Takav muzej bi sigurno produžio sezonu kao i Apoksiomen.
Da, stvarno. Sezona nam je toliko produžena da moramo napraviti još nekoliko hotela, koliko god stane, da smjestimo brojne turiste koji van sezone hrle posjetiti lošinjske muzeje.
Inače, brojke su dvocifrene. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # NervozaOpaka 2017-05-19 00:03
Fantastično je kako se ovdje raspravlja o jednoj od dvije osobe u gradu koje imaju muda pokazati vlastite stavove, a ne o stotinjak ljudi koji se natječu tko će raditi prostorne planove, dodjeljivati stanove, odlučivati kome koja plaža i pod kojim uvjetima.
A naročito je poučno što oni koji brane HDZ od Dunje Janković iznose protiv nje.

Dunja janković je primala stipendiju. OK. Kao i većina mladih koji se školuju. Je li zato HDZ (koji u ovoj priči nije HDZ jer nije dao novac HDZ-a nego proračunski novac svih građana) stekao pravo da ona začepi usta i nikad ne kaže ništa što bi se njima moglo ne sviđati? Mislim da nije.

Dunja Janković je dobila gradski prostor. kao i mnogu drugi, koji valjda nisu svi time postali dužna i poslušna vojska HDZ-a. Je li netko želi reći da dobijanjem gradskog prostora gubiš pravo na slobodu mišljenja i govorenje? Od onih koji se pozivaju na slobodu?

Mama Dunje Janković dobila je otpremninu. Je li netko pokušava reći da je lošinjski HDZ dao tu otpremninu mimo pravila, kriterija, redovnih procedura? Medvjeđa je to usluga ovoj časnoj stranci, optuživati je da na takav način vodi grad i troši naš novac.Ja odbijam vjerovati da u tome, što je napravio lošinjski HDZ, ima ičega nepravilnog.

Kad bi sve to bilo istina, a ne vjerujem da bi se toj vjerodostojnoj ekipi to moglo omaknuti, da su jednoj osobi omogućili školovanje, poslovni prostor i zaleđe dobro situirane mame u mirovini bez pravne i moralne podloge, tko je tu veći nitkov? Onaj tko na taj način pokušava korumpirati ljude i uplesti ih u svoju klijentelističk u mrežu, ili onaj tko naivno vjeruje da je svojim radom i talentom to i zaslužio.

Umjetnici su na tržištu? Onom istom na kojem su lokalni šerifi stekli jahte, aute, avioprijevoz, skupa školovanja svoje djece, nekretnine? Onom istom tržištu koje priječi da ljudi kažu što misle i da im da samo anonimno kokodaču o slobodi koju nemaju?

Da, to je najveći grijeh. Neki umjetnici nisu na tržištu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # populivox 2017-05-19 02:46
Citat Opaka:
Fantastično je kako se ovdje raspravlja o jednoj od dvije osobe u gradu koje imaju muda pokazati vlastite stavove
Vjerujem da pod ovu drugu osobu misliš na Devčića pa ću te demantirati. Devčić u ove 4 godine nije rekao ništa. Jedini koji je ne4 nego 10 godina govorio javno i kroz medije prokazivao, ukazivao na krimnalne radnje, korupciju, nepotizam, pogodovanje i sve ostalo je Rudi.. Da, Rudi je jedini na Lošinju sa "mudima".tu će sad neki krenuti sa podjeb******ma ali tako je. I kako su ga glasači valorizirali na prošlim izborima?? Jednim viječničkim mjestom. E pa drage Lošinjanke i Lošinjani niste ništa bolje ni zaslužili. Tu ste gdje jeste i tu vam je mjesto skupa sa Devčićem. Baš bi volio da Devčić dobije. Ako je istina da je dobio tamo nekakvu okućnicu bez natječaja gdje će mu biti kraj kad bude gradonačelnik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Dva zajebaOpaka 2017-05-19 08:58
Citat vox:
Citat Opaka:
Fantastično je kako se ovdje raspravlja o jednoj od dvije osobe u gradu koje imaju muda pokazati vlastite stavove
Vjerujem da pod ovu drugu osobu misliš na Devčića pa ću te demantirati. Devčić u ove 4 godine nije rekao ništa. Jedini koji je ne4 nego 10 godina govorio javno i kroz medije prokazivao, ukazivao na krimnalne radnje, korupciju, nepotizam, pogodovanje i sve ostalo je Rudi.. Da, Rudi je jedini na Lošinju sa "mudima".tu će sad neki krenuti sa podjeb******ma ali tako je. I kako su ga glasači valorizirali na prošlim izborima?? Jednim viječničkim mjestom. E pa drage Lošinjanke i Lošinjani niste ništa bolje ni zaslužili. Tu ste gdje jeste i tu vam je mjesto skupa sa Devčićem. Baš bi volio da Devčić dobije. Ako je istina da je dobio tamo nekakvu okućnicu bez natječaja gdje će mu biti kraj kad bude gradonačelnik
Mislim na gospođu Genov.
I nije Devčić dobio jedno mjesto nego dva, samo je HDZ imao bolju ponudu pa se je preselio u njihovu većinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Circus CroatiaČvarak 2017-05-19 09:32
Citat Opaka:
Mislim na gospođu Genov.
I nije Devčić dobio jedno mjesto nego dva, samo je HDZ imao bolju ponudu pa se je preselio u njihovu većinu.
Zanimljivo je da se taj prebjeg preziva slično kao onaj zastupnik u Saboru koji unatoč tome što mu ljuti fašistoidni desničari vladajuće stranke seru po glavi pripomaže održanju desnićarske Plenkijeve Vlade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Devčić? Silenzio stampa!Agent WD 41 2017-05-19 09:53
Citat vox:
Citat Opaka:
Fantastično je kako se ovdje raspravlja o jednoj od dvije osobe u gradu koje imaju muda pokazati vlastite stavove
Vjerujem da pod ovu drugu osobu misliš na Devčića pa ću te demantirati. Devčić u ove 4 godine nije rekao ništa. Jedini koji je ne 4 nego 10 godina govorio javno i kroz medije prokazivao, ukazivao na krimnalne radnje, korupciju, nepotizam, pogodovanje i sve ostalo je Rudi.. Da, Rudi je jedini na Lošinju sa "mudima".tu će sad neki krenuti sa podjeb******ma ali tako je.
Ili lažeš ili ti nisu poznate činjenice. Devčić je u ove četiri godine govorio, ali mediji to nisu prenosili (uz izuzetak Purićevog portala koji je to povremeno javljao). A nisu prenosili zato što bi obznanjivanje njegovih obrazloženja za glasovanje protiv Garijevih prijedloga narušilo sliku o sinergiji i jedinstvu gradske vlasti, oporbe i Velikog investitora koja se gradila u javnosti. Evo ti jedan primjer, a na ovom portalu ima ih još volim-losinj.org/.../...Za Devčićeve aktivnosti u Gradskom vijeću vladala je rječnikom sportskih novinara silenzio stampa buduci da je izvjestiteljica za Novi list bila zaposlenica TZ, a radio Jadranka je u vlasništvu narečenog Velikog investitora.
A što se tiče Rudija, činjenica je da je nakon vala njegovih oporbenjačkih aktivnosti iznenada nastala bonaca. Pridružio se ostatku metiljave oporbe i glasovao zajedno s vladajućima, isto kao vijećnici u radnom odnosu kod Velikog investitora. Devčić je i nadalje bio protiv. I govorio je. Ali nije ga se moglo čuti zbog, kako rekoh, šutnje kontroliranih medija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Vjerodostojnost , my assČvarak 2017-05-19 09:24
Draga Opaka, školovana, kulturna osoba bi ovaj tvoj komentar ocijenila sa samo tri riječi: MARGARITAS ANTE PORCOS. Otkud ti apsurdna pomisao da narogušeni hadezenjare razumiju finu ironiju. Jer oni smatraju da ni pod koju cijenu ne smiješ gristi ruku koja te hrani, a ponajmanje u ime nekakvih ustavnih prava, a kad dobiješ gradski prostor smatraju da ti je dužnost odreči se prava na slobodu govora i mišljenja.
P.S.
A pitam se i otkud ti naivna pomisao da bi trolovi koalicije HDZ-a i kobajagi oporbe bili uopće sposobni shvatiti smisao ovog odlomka tvog komentara:
Kad bi sve to bilo istina, a ne vjerujem da bi se toj vjerodostojnoj ekipi to moglo omaknuti, da su jednoj osobi omogućili školovanje, poslovni prostor i zaleđe dobro situirane mame u mirovini bez pravne i moralne podloge, tko je tu veći nitkov? Onaj tko na taj način pokušava korumpirati ljude i uplesti ih u svoju klijentelističk u mrežu, ili onaj tko naivno vjeruje da je svojim radom i talentom to i zaslužio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DobriHladnoća 2017-05-19 00:26
Ha,ha, onaj tko je na vlasti voljom građana demokratski izabran trebao bi sve plaćati svojim novcem ne novcem iz proračuna. Tko biva povlašten u pravilu je naivan i misli da ja najpametniji i najbolji. Oni umjetnici koji kokodaču logično nosu na tržištu oni su posebni. Ha,ha,ha....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # Boli meNeka stvar za izbore 2017-05-19 10:46
Jedan sam od onih koji ne izlazi na glasanje, jednostavno mislim da se neće ništa promijeniti ali ipak sam na neki način favorizirao Dr. Devčića. Ovi napisi o mogućem pogodovanju su me zaintrigirali pa sam malo istraživao.
Predmetna parcela nije dio okućnice, već se širi prema šumi gdje čini se postoji nekakav objekat i očit je interes za zakup iste. Obzirom nitko ne demantira ovo "bez natječaja" stvarno je znakovito da netko toliko principijelan dolazi u posjed samo dijela čestice i to još bez natječaja. Donekle sam upućen u natječaje, potrebnu dokumentaciju i rokove davanja u zakup kao i pravila i ako je istina da je Devčić dobi taj dio parcele bez natječaja onda to nije nimalo u redu. Inače građevinske parcele ili parcele koji po UP- imaju nekakvu namjenu ili po njima ide nekakva javna infrastruktura ne daju se u zakup i točka. Molim da netko ovaj komentar pročita Dr. Devčiću i traži objašnjenje..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Prijaviti veta Fabijaniću!Dupin 2017-05-19 15:01
Citat Neka stvar za izbore:
Molim da netko ovaj komentar pročita Dr. Devčiću i traži objašnjenje..
I neka ga svakako upita 1. koliko je bila teška ta riba 2. koja je to bila vrsta ribe i 3. točan datum kad ju je ulovio. Pa ako se pokaže da je vet krivolovio ima da ga prijavimo Fabjaniću, predsjedniku gradskog odbora za zaštitu okoliša imenovanog na tu velevažnu funkciju kao priznanje što je pokrenuo ribarsku pobunu protiv zaštite dupina. Pa je zaštita ukinuta. Uvjeren sam da će ovaj dokazani čuvar prirode poduzeti korake da se prekršitelja primjereno kazni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # Svakamrvica vas žulja 2017-05-19 11:50
Kako ste se sada raspričali ali samo o Devčiću?
Sve vidite i znate a sve drugo vam je prošlo i prolazi a veće je i štetnije od ovoga što vam je u vidokrugu.

Puno puta je ovdje bio komentar o tome kako Devčić nešto kaže na vjeću a nije nigdje spomenuto jer je ombreta radila svoje.
Kod nas se piše samo ono što ombreta dozvoli a ostalo je strogo zabranjeno.

Za tu parcelu ste se uhvatili kao da je Čikat.
Cjeli Čikat je privatni i to je u redu?
Gdje ste tada bili?

Koje ste vi mustre podržavate prodaju terena i planova po potrebi a boli vas parcela?

Cjeli se planovi mjenjaju radi nekoga tko traži i ne dobije komad već cjele komplekse a vi o djelu parcele?

Možda je i dobio po nekom ključu neznam i nije mi važno a ako je onda je dobio dio nečega što su drugi već dobili i nikom ništa?

Pazi sad nije niti pokljonjeno već u ZAKUP?

Osobno sam također tražio zakup zemljišta i pristao sam na zakup samo zato jer NE IDE na natječaj.
Zakupio sam dio čestice gdje već imam suvlasništvo iz razloga da i dalje bude moja.
Da sam išao na kupnju ide na natječaj i s obzirom da je pored vlasništva tajkunčine ne bi više imao šansu niti na svom djelu.

Pogled u daljinu i na prošlo vrijeme i analizu što se sve pogodovalo.
Iznesite i svoje smeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Perem rubljeBo! 2017-05-19 12:57
Citat mrvica vas žulja:
Kako ste se sada raspričali ali samo o Devčiću?
Sve vidite i znate a sve drugo vam je prošlo i prolazi a veće je i štetnije od ovoga što vam je u vidokrugu.
Za tu parcelu ste se uhvatili kao da je Čikat.
Cjeli Čikat je privatni i to je u redu?
Gdje ste tada bili?
Bančili su s Mihinim managerima u Velom Žalu, Zakantuni i sličnim lokacijama.Citat:
Cjeli se planovi mjenjaju radi nekoga tko traži i ne dobije komad već cjele komplekse a vi o djelu parcele?
Pa veću proviziju dobiješ kad omogućiš da se operu rublje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??Zakupnik 2017-05-19 19:06
A vidiš ja sam tražio u zakup i na jedvite jade dobio natječajem nakon par mjeseci. Ajde ne palamudi. Isti ste kao i adeze. Mislite samo na sebe a to se vidi po komentarima podrške glavešini kad ga treba oprat od smrada.. Ajde koliko je ljudi dobilo terene u zakup (građevinske) bez javnog natječaja??.. Ma gadite mi se
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ime na sunce ili cito!Ja 2017-05-19 19:35
Potpiši komentar vlastitim imenom pa ćemo ti vjerovati. Ovako zaključujemo da si trol i gadiš nam se ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ..zakupnik 2017-05-19 19:47
Citat Ja:
Potpiši komentar vlastitim imenom pa ćemo ti vjerovati. Ovako zaključujemo da si trol i gadiš nam se ;-)
Tvrdnja da sam trol je jednako glupa kao i izjava "ime ili cito".
Ti koji u svom tekstu pišeš "nam", ili "nama" očito piše u ime interesne grupe, pjeniš se i tražiš vješticu koju bi spalio, pardon, spalili na lomači.
Zašto "vi" ne napišete svoje ime? Vi želite biti javne osobe. Zašto "vi" opravdavate male prekršaje većim prekršajima nekih drugih? I dalje tvrdim da lažete i da nećete biti drugačiji od sadašnjih..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Ime na sunce ili ... otkud znam da je istina što pišeš?Ja 2017-05-19 20:23
Kao ime (nadimak) napisao sam "Ja", a "nama" (množina) napisao sam zato što si ti napisao "Ma gadite mi se", dakle, množinu. A svoje ime nemam razloga napisati, nit ima smisla da mi prigovaraš anonimnost, jer ne napadam osobu koju se ovdje poimenično napada i osuđuje bez najvažnijeg argumenta - svojeg pravog imena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Općezagađenje 2017-05-19 21:05
Citat Zakupnik:
A vidiš ja sam tražio u zakup i na jedvite jade dobio natječajem nakon par mjeseci. Ajde ne palamudi. Isti ste kao i adeze. Mislite samo na sebe a to se vidi po komentarima podrške glavešini kad ga treba oprat od smrada.. Ajde koliko je ljudi dobilo terene u zakup (građevinske) bez javnog natječaja??.. Ma gadite mi se
Blaženi ti sv znaš čak i da smo isti kao adeze a što ti to znači' Kakav je to adeze i kakvi bi mi htjeli postati?
Ti kažeš da si jedva dobio zakup na natječaju?
Zakup ne ide na natječaj jedino ako si tražio poljoprivredno zemljište.
E sad me interesira da li ćeš obrađivati to zemljište ili ćeš postaviti neku građevinu?
Možda ti nisu niti trebali dati ni to ni drugo zemljište.
Osobno sam kupio građevinsko zemljište od Općine u zoni građenja.
Kao i tvoje kao i moje i ono treće prodali su, dali u zakup neke službe pa se njima obrati kako su to mogli napraviti.
Uvijek postoje dvije strane.
To što ti se gadimo a ne poznaješ nas ne moraš niti čitati što tu pišemo. Tako ćeš riješiti svoj problem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # nervoza rasteOpaka 2017-05-19 14:46
S porastom nervoze spušta se i razina komunikacije. Šteta.
Ja nisam kandidat. Ne navijam ni za koga. Dobro izlazak na izbore je navijanje za samog sebe. Danas su neočekivano dobri predstavnici ORaH-a na radiju rekli jednu dobru: "Nova metla bolje mete". Izaći ću na izbore jer navijam za sebe i da mi ne opljačkaju djecu i unuke. Kako je krenulo.

Samo vi pišite o Dunji. To smijete i sutra jer se predizborna šutnja na nju ne odnosi. Ona nije kandidatkinja. Jadno je napadati jednu osobu jer je javno rekla kome će dati svoj jedan glas. Jedan glas! Znači da je nervoza opako porasla. Borba je za svaki glas!!!!

Ili Dunja ima toliko utjecaja da može povući za sobom više glasova. Čime je zaslužila taj utjecaj????? Bit će da ima poštenje i ugled koji joj se pokušavaju ovom raspravom zanijekati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # O hrabrosti i integritetuOZ 2017-05-19 15:40
Citat Opaka:
S porastom nervoze spušta se i razina komunikacije. Šteta ... Ili Dunja ima toliko utjecaja da može povući za sobom više glasova. Čime je zaslužila taj utjecaj? Bit će da ima poštenje i ugled koji joj se pokušavaju ovom raspravom zanijekati.
Dunja ima dvije stvari: Moralni inegritet i hrabrost. Ono prvo neću elaborirati jer populacija koja ju napada ne bi razumjela, a hrabrost je spremnost na ispunjavanjem osobne obaveze koju ti nameće savjest usprkos preprekama, opasnostima i teškoćama. Hrabrost je na Lošinju pokazala kad je zajedno s Bojanom Genov pred građanima postrojila kompletnu lošinjsku političku i gospodarsku vrhušku, njihovu klijentelu, trabante, uhljebe i poltrone. Pokazala ju je i u Zagrebu prošle godine kad je zaustavila tzv. Hod za život u organizaciji ultrakonzervati vnih klerikalnih organizacija za ukidanje prava žena na kontrolu vlastitog tijela. Ne znam hoće li utjecati na ishod izbora, ali znam da je svojim izjašnjavanjem još jednom pokazala svoj moralni integritet. Nešto što je lošinjskim HDZ-ovcima nepoznato i kao pojam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # integralnoGracijano 2017-05-19 21:06
Citat OZ:
Dunja ima dvije stvari: Moralni inegritet
Plaćaju li sredstva u proračun za umjetnike, pobačeni ili nepobačeni ljudi? Što bi bilo da sve žene pobace? A što bi bilo da sve žene rode? Koja je alternativna stvarnost prihvatljivija za moralno integralne ljude? Je li moralno integralnim ljudima, kad na rivi sretnu dijete sa Downom, žao što ih majka nije pobacila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pobrkanilončići 2017-05-19 21:10
Citat Gracijano:
Citat OZ:
Dunja ima dvije stvari: Moralni inegritet
Plaćaju li sredstva u proračun za umjetnike, pobačeni ili nepobačeni ljudi? Što bi bilo da sve žene pobace? A što bi bilo da sve žene rode? Koja je alternativna stvarnost prihvatljivija za moralno integralne ljude? Je li moralno integralnim ljudima, kad na rivi sretnu dijete sa Downom, žao što ih majka nije pobacila?
Jednostavno shvati da ne misle svi isto i da novci postoje i za jedne i za druge i one treće.
Ostavi pobačaje na stranu radi se samo o tome da je licemjerno govoriti jedno a raditi drugo dok neki imaju petlju reći javno s punim imenima što misle.
Ne mogamo se složiti ali svakako je to pozitivna odlika za razliku od nas anonimaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Nek svira radioMarta 2017-05-19 14:53
Danas sam čuo genijalnu izjavu da grad nije uspješan u namicanju europskih sredstava jer je jako bogat pa ne može. Još se presavijam od smijeha. Dobiti europske novce je kao i kredit u banci. Tko ima više, veća mu je šansa da dobije još više. Ali nažalost to nije dovoljno, treba imati projekt, detaljan, sa svim pojedinostima, obrazloženjem svake kune i na kraju treba tu svaku kunu opravdati. Nema izvanrednih troškova, nema lošeg planiranja, nema objektivnih okolnosti, to je problem. I zato se u našem gradu trude samo izmisliti izgovor koji dobro zvuči a ne napisati projekt koji dobro zvuči. A izgovor je urnebesan!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Prvi od 1000 u laganjuPajser 2017-05-19 15:15
Citat Marta:
Danas sam čuo genijalnu izjavu da grad nije uspješan u namicanju europskih sredstava jer je jako bogat pa ne može.
Marta, ovo si izmislila! U ovom gradu ne postoji budala i lažov koji bi takvo što rekao. No, kad malo promislim, netko je usprkos činjenicama izmislio izborni slogan LOŠINJ Prvi od 1000 otoka. Pa ako to nije smislila Bjanka Matković ipak imamo na otoku vrhunskog domaćeg lažova koji je mogao smisliti i ovo idiotsko pojašnjenje podbačaja u namicanju EU sredstava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Alternativne činjeniceTramp 2017-05-19 18:06
Citat Pajser:
[quote name="Marta"]netko je usprkos činjenicama izmislio izborni slogan LOŠINJ Prvi od 1000 otoka. Pa ako to nije smislila Bjanka Matković ipak imamo na otoku vrhunskog domaćeg lažova koji je mogao smisliti i ovo idiotsko pojašnjenje podbačaja u namicanju EU sredstava.
To "usprkos činjenicama" u politički marketing uveo sada već legendarni Donald Trump i pobijedio. Laži se sada nazivaju alternativne činjenice. Znači, sve što Ana u svojim lecima navodi da je učinjeno a nije nisu laži nego alternativne činjenice. Zapamtite to: Ako prođe na izborima imaćemo 4 godine života pod alternativnim činjenicama.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Radio ga - gaKiloherc 2017-05-19 17:46
Citat Marta:
Danas sam čuo genijalnu izjavu da grad nije uspješan u namicanju europskih sredstava jer je jako bogat pa ne može.
Treba imati razumijevanja za urednicu radija koji se zove radio "Jadranka" jer je u vlasništvu tvrtke koja je u sinergiji s gradskom vlašću pri čemu vlast svira kako Jadranka dirigira. A u ovim odsudnim trenucima prije dana izbora radio ima ulogu kanala za protok ciljanih informacija i dezinformacija od izbornih stožera do birača. Prema zakonu radio mora svim kandidatima osigurati isto vrijeme za nastup, a sve preko toga moraju platiti. No budući da je lukavo smišljeno da se ciljanim datiranjem visoke obljetnice Jadranke i turizma na Lošinju smjeste baš u isti dan, baš uoči izbora, bilo je moguće izbornu kampanju u korist pripadnika aktualne vlasti voditi dulje od mjesec dana - besplatno. Da o drugim nastupima ni ne govorimo. No u svemu tome zanimljiva je činjenica da nastupi Ane Kučić i Ante Nedića nisu ometani neočekivanim pitanjima, dok je nastupe nekih od kandidata u plaćenim nastupima urednica grubo prekidala, provocirala ih i komentirala njihove programe. Urednica je kandidatima radila ono što novinari i trebaju raditi političarima, ali to trebaju raditi svima, a ne sam ... njima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # BarbarstvoJ.D. 2017-05-19 21:16
Sveopćoj poplavi izbornog kiča započetog onom grozotom na trgu Ana je u završnici dodala i barbarsku grmljavinu vatrometa. Žao mi je životinja, a o uludo bačenom novcu da ni ne govorim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # još jedan vatrometDumica 2017-05-19 21:51
Molim gospođu Anu ili gospodina Antu da mi pomognu izvući mačku ispod kreveta, kamo je pobjegla kad je započeo vatromet. Mačka se trese, sva je u šoku i već pola sata neće van. Molim odgovorne iz HDZa da je odnesu veterinaru, on će joj pomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # ja ću glasati za veterinaraMarica 2017-05-19 22:24
Citat Dumica:
Molim gospođu Anu ili gospodina Antu da mi pomognu izvući mačku ispod kreveta, kamo je pobjegla kad je započeo vatromet. Mačka se trese, sva je u šoku i već pola sata neće van. Molim odgovorne iz HDZa da je odnesu veterinaru, on će joj pomoći.
Dumica zovi komunalnog redara da zaustavi taj HDZ-ovski dernek na pjaci. Dosta nam je više i Ane i njezine predizborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # neodgovorna vlastprijatelj životinja 2017-05-19 22:40
Citat Dumica:
Molim gospođu Anu ili gospodina Antu da mi pomognu izvući mačku ispod kreveta, kamo je pobjegla kad je započeo vatromet. Mačka se trese, sva je u šoku i već pola sata neće van. Molim odgovorne iz HDZa da je odnesu veterinaru, on će joj pomoći.
nema odgovornih u Hdz-u, svi su neodgovorni
ako mačka do jutra ne iziđe van, tuži ih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Trošenje gradskog proračunaNovčić 2017-05-19 21:29
Ispraznimo gradsku kasu, jer lakše je novoj vlasti prebrojati 00,00kn, ionako ne znaju šta su višeznamenkasti brojevi! :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Zadnji od 1000 otokagost 2017-05-19 21:48
Na radiju Jadranka Marta Fazlić opravdavala što Mali Lošinj slabo koristi EU fondove jer da je prebogat :lol: Ovo je objava s FB Bolji Lošinj: Mada dosadašnja vladajuća garnitura tvrdi da je Grad Mali Lošinj prvi među 1000 otoka, jedan je od najneuspješniji h gradova po korištenju europskih fondova. Umjesto korištenja bespovratnih sredstava za prioritete razvoja, zadužuje svoje građane ili ih obasipa obećanjima koja nema čime ostvariti. Prema istraživanju Instituta za javne financije za razdoblje od 2011. do 2014. godine Grad Mali Lošinj ostvario je 78,30 kn po stanovniku, za razliku od Senja koji je ostvario 2.562,70 kn po stanovniku.
www.jutarnji.hr/.../6066304
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # još malo nepotizmaEU 2017-05-19 21:59
A zaposlili su nekoliko nesposobnih stručnjaka koji se navodno bave EU fondovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ured lijepog hodaSancho 2017-05-19 22:07
Citat EU:
A zaposlili su nekoliko nesposobnih stručnjaka koji se navodno bave EU fondovima.
Ani ni to nije dosta. Prijeti da će otvoriti ured za EU fondove ako je izaberemo. A kad je izaberemo možda osnuje i ured lijepog hoda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # okrugli stolblack pirat lošinjan 2017-05-20 14:51
pa ljudi dokle cete više se napucavat hdz sdp,ljudima je više puna kapa svega puknut će ljudi pa ćete vidjet sranja na otoku a magarca možeš pomaknuti mrkvom ili batinom živio otok i živjeli lošinjani !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # omertagaitan 2017-05-20 15:08
Citat black pirat lošinjan:
pa ljudi dokle cete više se napucavat hdz sdp,ljudima je više puna kapa svega puknut će ljudi pa ćete vidjet sranja na otoku a magarca možeš pomaknuti mrkvom ili batinom živio otok i živjeli lošinjani !!!!
Sranje je već počelo samo vlast šuti o tome da ne izgubi izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # okrugli stolblack pirat lošinjan 2017-05-20 21:34
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # okrugli stolblack pirat lošinjan 2017-05-20 21:37
ovako nekako ko u videu i točka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # korumpirani zamjenikkorupcij 2017-05-21 12:24
ljudi moji klonite se čoravih posla,pa šta ne vidite tko je kandidat za zamjenika gradonačelnika u HDZ-U,pa to je najkorumpiranij i čovijek lošinja,u sprezi sa Badurinom koji je potrčko od gazde Lida.mjenjali su prostorni plan jer su gospoda pokupovala zemljište na valdarkama.Glas za njih je jednako metku u glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # humanitaracmiško 2017-05-21 14:05
Citat korupcij:
ljudi moji klonite se čoravih posla,pa šta ne vidite tko je kandidat za zamjenika gradonačelnika u HDZ-U,pa to je najkorumpiraniji čovijek lošinja
Ne griješi dušu pa on je svake nedilje u crkvi, a bavi se i humanitarnim radom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PRVI U TURIZMUohoho 2017-05-21 13:13
ovo me je nasmijalo. Ana se letkom hvališe PRVI U TURIZMU pa nabraja silne nagrade kao da ne znamo da ih se kupuje kao i bijelu zastavu od Curavića :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Žalosno ali istinitoLOŠINJANIN 2017-05-21 18:14
Uistinu je žalosno da zamjenik gradonačelnice, može i zna voljeti Lošinj više od mene a došao iz Bosne(bez uvrede svaka čast Bosancima)za to se mogao kandidirati u njegovom mjestu.Draga Ana čini mi se da si stala na čelo krive liste, žao mi je jer bi tebi dao moj glas,ovako sory!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 01.10.2023 16:33
  Bitne i nebitne stvari
  Kazna za vozikanje gradskim autom jeste nebitna stvar ali samo kad se usporedi s ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  T.R. 01.10.2023 11:06
  Nevjerodostojnost
  "Cime se vi bavite .. sta nemamo vecih problema koje treba rijesavat nego ste se uhvatli ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 01.10.2023 08:00
  Hranitelju samoga sebe
  Ja samo znam da svaki put kad netko po imenu prozove Anu, ti skočiš na zadnje noge sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  asd 01.10.2023 07:05
  Tuljan kamikaza
  Braniš ju na način da rasprave o njenim propustima, demagogiji i lažima skrećeš na nebitno ...
   
 • Raznorazno

  Domoljub 30.09.2023 20:20
  Oj hrvatska mati
  Silovao pokćerku, dobio upola manju kaznu od minimalne jer je u ratu bio specijalac.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 20:13
  Na koga misliš?
  Tko to brani gradonačelnicu? "Uporno" bi značilo stalno, sigurno ima par citata, ili ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Zico 30.09.2023 19:31
  ...
  Jedino ti mogu reći do onaj koji kaže da nikada nije glasao za HDZ, a tako uporno brani ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.09.2023 18:22
  .....
  Rekao ti je i što sad? Tko si pa ti da bi tvoje "Nećeš mi ti govoriti što ću i kada ću ...
   
 • Fokus na rezultate

  gost 30.09.2023 18:12
  kad svatko ima pristup internetu
  Da bi takvu glupost netko mogao napisati na um može pasti samo idiotu. Jer to što ima palmi ...
   
 • Raznorazno

  NN 30.09.2023 17:34
  Šprajcov tečaj za uhljebe
  Tečaj za uhljebe: Što ste nesposobniji, bit će vam lakše i zaradit ćete više. I ne zaboravite ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 17:03
  Tko smo to
  Ja samo znam da je svaki komentar koji iz dana u dan skreće pažnju na prosječnu političarku ...
   
 • Fokus na rezultate

  hranitelj tuljana 30.09.2023 16:53
  ...
  Sad bi ti anonimni komentator koji se nazvao "Genov" napisao da ne vidi problem ako nestaju ...
   
 • Fokus na rezultate

  Nestajanje identiteta 30.09.2023 13:53
  Mjesto koje nije za život palmi
  Svjedoci smo jedne od najvećih kataklizma otočne flore koja netragom briše svaki spomen na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Obezglavljeni tuljan 30.09.2023 13:32
  Iz daljine se bolje vidi
  Previše si se ti unervozio oko tih Aninih afera, i to kao netko tko kaže da nikada nije ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Čeper 30.09.2023 11:48
  Kratko i jasno
  Nismo mi svi kao Čazo, sretni korisnik gradskog lokala u centru gradao da joj se obraćamo kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 10:06
  Alles
  Evo ti gore prijatelj od gradonačelnice napisao "svi znamo što je radila ali nesmijemo ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  hranitelj tuljana 30.09.2023 09:59
  Ako vašoj prijateljici Ani (zato ju i zovete Ana jer ste bliski) čije privatne poslove ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vombat 30.09.2023 08:19
  Žalac, Rimac, kujac palac
  Samo da ne bi bilo 4 godine nečeg drugoga, kada Uskok istraži sve kaznene prijave i ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  NN 30.09.2023 05:49
  Treća sreća
  Čovjek vidi da je u dva mandata toliko naobećavala a nije ispunila pa smatra da joj treba još ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:31
  ???
  Jel ih pohvalila što su nedavno nestalu osobu počeli tražiti tek nakon 48 sati, kada je ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  MV 29.09.2023 17:28
  Futur treći
  Sada je počela održavati sastanke sa pojedinim grupama građana, sa grupom oko škvera, pa sa ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 29.09.2023 12:55
  MUP onaj, MUP ovaj ...
  Desilo se da baš nakon ovog komentara gradonačelnica na fejsu objavi "Svim našim djelatnicima ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Bepo 29.09.2023 11:06
  Prvi lošinjski milicajac
  A meni žao Ane što ima stranačke kolege i vijećnike ko što je Ivo Fabijanić. Purić piše da ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  hranitelj tuljana 29.09.2023 10:55
  ....
  Ne se uzrujavati. Sukob dvije HDZ frakcije, spretinija je pobijedila. Zajednica nije monolitno ...
   
 • Moralna pobjeda lošinjske oporbe nad gradskom vlasti

  g.ost 29.09.2023 09:59
  Vodovod
  USKOK-ov optuženik Lovro Kuščević dobit će novu funkciju, nadzirat će poslovanje bračkog ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .... 28.09.2023 16:03
  plaćanje savjetnika
  Meni žao Ane. Na Vijeću obeća da će i isplate prema obrtnicima od listopada biti vidljive na ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 28.09.2023 14:22
  muda pod bubrege
  Vitez bez mača i lažni korektiv vlasti HDZ-a. Dva poslušnika napirlitane posvuduše.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Mrmo 28.09.2023 13:11
  Besmislena gradska vlast
  Ova gradska vlast je totalno za ku.ac. Sve što su trebali napraviti još u pluskvamperfekt u ...
   
 • Glavinjanje po bespućima zakonskih obveza

  gost 28.09.2023 12:58
  Zašto netko ne kaže gradonačelnici ....
  Priča o Aninom savjetniku poprima već komičan karakter. Prema izvješču na portalu otoci.net ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Vito 28.09.2023 12:47
  Sigurnost i povjerenje
  Čekaju li i oni u Dalmaciji 48 sati prije nego krenu u potragu za turistima koji su se u ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka