Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kako znam koga će koalicija UKLJUČI se uključiti

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

incluAko želite promjenu trebate glasovati tako da proizvedete promjenu. Glas za SDP mijenja samo osobe koje će biti u poziciji da za restoranskim stolovima, u odborima i u gradskom vijeću vedre i oblače iscrtavajući granice građevinskog i turističkog zemljišta, liniju morske obale i cesta. Osim što bi se promijenile osobe koje će primati zahvalnost investitora i obasipati građane svojim pojavama i glasom u malobrojnim stoga i dragocjenim medijima, druga se promjena ne bi dogodila. Glas za SDP jamči kontinuitet politike, samo s drugim akterima »

IZOSTANAK POLITIKE
Kao opozicija SDP je u proteklim mandatima bio posve nevidljiv, lokalni program ove stranke - ako postoji - je najbolje čuvana tajna, ova stranka lokalno djeluje kao partizani u šumi u najdubljoj ilegali i tek prije izbora dade pokoji glas od sebe. Ta nas je ekipa posve lišila opozicije u ovome gradu što je poznato loše za demokratski proces koji je zamišljen kao stalni nadzor opozicije nad pozicijom. 

Zbog nedostatnosti izvora za analizu djelovanja, javnih istupa, prijedloga politika i programskih dokumenata za ovu se analizu koristi najsvježiji javni istup koalicije SDP-PGS-Hrvatski liberali-HSU s potpisom kandidata za gradonačelnika i nositelja liste Dejana Nekića, u povodu građanske tribine Otvoreno. Ovaj nedostatak dokaza o djelovanju stranke krunski je dokaz hibernacije tijekom dugog razdoblja od četiri godine i ujedno isprika za toliko puta spominjanje tribine.

NESPREMNOST ZA POLAGANJE RAČUNA
Vlast je po definiciji servis građana pa posljedično tome treba i polagati račune građanima. Lošinjska podružnica SDP odbila je doći na sučeljavanja kandidata u organizaciji Nezavisnog građanskog odbora za praćenje javnih politika uz izliku da se „već iz samog naziva inicijative iščitava pretenciozno "moralno" postavljanje iznad svih ostalih sudionika u javnom političkom životu. Sam naziv „nezavisni", pretendira odnosno ukazuje kako su svi ostali zavisni, od čega i od koga, to ostaje perfidno neizrečeno."

Perfidno neizrečeno ostavio je kandidat Nekić zašto smatra da ima placet na tumačenje tuđih naziva i zašto smatra da obnašatelj vlasti, dakle servis građana, može i smije selektirati po nazivu one kojima će polagati račune. Zamislite dobro što bi tek bilo da je ova ekipa na vlasti, prije negoli zaokružite brojku na kandidacijskom listiću.

ELITIZAM
Mada je socijaldemokratska stranka po definiciji egalitaristička i promiče jednakost barem na onoj razini na kojoj to definiraju ustavne vrijednosti iz članka 3. Ustava RH, lošinjski SDP odvažio se na ciju u kojoj je onima kojima treba polagati račune poručio da nisu njegova razina; „Na istu /tribinu/, koalicija „UKLJUČI SE" neće se odazvati, jer smatramo da niti naziv, niti djelovanje inicijative, nisu naša razina."

NERAZUMIJEVANJE CIVILNOG DRUŠTVA
„Ideju pod nazivom „UKLJUČI SE", koja pretpostavlja formalno dokidanje tajnih politika, i institucionalno sudjelovanje svih građana u nadgledanju procesa donošenja odluka." (Za izostanak predikata iz ove rečenice nije krivo zlonamjerno citiranje nego autor teksta).

Ideja da bi građani morali (samo) institucionalno sudjelovati u nadgledanju procesa donošenja odluka je ispražnjena od razumijevanja građanskog društva. Građani moraju imati mogućnost vaninstitucionalnog nadgledanja, ne samo procesa nego i rezultata donošenja politika, dakle mogućnost nezavisnog i autonomnog monitoringa po kriterijima koji same ustanove. Naziv nezavisni odbor doista ukazuje na to da drugi odbori, primjerice gradski, jesu zavisni, jer se biraju po stranačkom ključu i u svome radu zastupaju stavove, politike i agende svojih stranaka.

Svi su oblici samoorganiziranja građana unutar civilnog društva valjani i bez obzira na to kakva si imena nadjenuli i koji su njihovi kriteriji i bez obzira na to što su vaninstitucionalno angažirani u monitoringu javnih politika. Kad lošinjski SDP poručuje da jedan oblik samoorganiziranja građana u zajednici nije na istoj razini s SDP pa ga javno označi nevažnim svoje pažnje, pokazuje nepoznavanje djelovanja civilnog društva, zabrinjavajuće od nekoga tko želi dobiti mandat za obnašanje izvršne vlasti.

NEDOSTATAK AUTENTIČNOSTI I AUTONOMIJE
Do jučer politički nepoznat kandidat za gradonačelnika Nekić i njegova zamjenica Soldatić ostavili su trag svojeg javnog djelovanja jedino na svojim Facebook profilima. Budući da na njima kao ni u drugim javnim izvorima nema traga političkom djelovanju, interesu za politiku ili njihovim političkim stavovima i prijedlozima rješenja, perfidno je ostao neizrečen uzrok lansiranja ovih kandidata u sam vrh lokalne politike. Stoga vjerojatno nije pretjerana tvrdnja da je za Laru Soldatić glavna referenca što je zaposlenica tvrtke Jadranka (koja je i dosad imala značajan broj ruku svojih zaposlenika u gradskom vijeću), a za Dejana Nekića upravo činjenica da je posve novo lice sa starom stranačkom etiketom koja dobiva dio glasova bez obzira na što je naljepljena.

SOCIJALDEMOKRACIJA
Socijaldemokratska politika podrazumijeva zalaganje za jednakost i socijalnu pravdu, koja uključuje ne samo jednakost pred zakonom, nego i ekonomsku i socio-kulturnu jednakost. Socijaldemokratska politika podrazumijeva brigu za zajedničko te solidarnost koja podrazumijeva djelovanje protiv društvene nepravde i eksploatacije.

U lokalnim uvjetima od socijaldemokratske bi se stranke očekivao angažman na očuvanju javnih dobara, komunalnih plaža i komunalnih poduzeća. Umjesto toga ova stranka kao vodeća u koaliciji naziva UKLJUČI SE, kontroverznog s obzirom na djelovanje prema građanima u tijeku predizborne kampanje, građanima, zabrinutima pred naletom koncesioniranja, na pitanje gdje će se kupati šeretski odgovara - „u moru".

Svojim djelovanjem i izostankom dosadašnjeg djelovanja lošinjski SDP nema nikakvih dodirnih točaka sa socijaldemokratskim politikama, koje građani vjerojatno od ove stranke očekuju. Ako ste među onima koji imaju takva očekivanja, dobro odvagnite koga ćete zaokružiti na kandidacijskom listiću.

Komentari: 

09 # I ti možeš biti gradonačelnikLenjin 2017-05-19 22:15
Koalicija UKLJUČI SE, isključuje se iz izbornog procesa? Poziva građane na aktivnost i uključivanja a kad građani (nezavisni građanski odbor) pozove da se uključe u pravu izbornu kampanju oni se isključuju pritom otvoreno iskazuju prezir prema građanima od kojih traže povjerenje.

Nemušto, frazeološko prenemaganje na radiju koje kontrolira Ministarstvo istine u liku glavne urednice i gle čuda zaposlenice kod investitora kakvog se samo poželjeti može, je jedino prihvatljivo komuniciranje s građanima jer omogućuje prihvatljiv sanitarni kordon prema biračima.

Samo pileći politički mozak može u ime socijaldemokrat ske stranke u stilu Marije Antoanete na pitanje gdje će se građani kupati odgovoriti- u moru. Takav odgovor zaslužuje biračko giljotiniranje u nedjelju 21.5.

Uostalom što očekiati od nositelja liste "lijeve" koalicije po definicije ljute oporbe, koga je navodno uz znatnu količinu maligana izabralo sveto trojstvo Anto, Boris, Vinko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sve glave na kupnjofra 2017-05-19 22:33
Citat Lenjin:
Uostalom što očekiati od nositelja liste "lijeve" koalicije po definicije ljute oporbe, koga je navodno uz znatnu količinu maligana izabralo sveto trojstvo Anto, Boris, Vinko.
Misliš na povijesni susret na Zagazinama kod Goleša ? Pa tamo je posložena i lista IDS-HNS-a !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # SuceljavanjeGroteska 2017-05-19 23:56
Stara, toliko snge u tribini da uz sve aktiviste i tri liste s po 15 kandidata nisi uspjela skupit 40 gradjana..... cestitke na aktivizmu.... respect
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Grotriska 2017-05-20 00:18
Citat Groteska:
Stara, toliko snge u tribini da uz sve aktiviste i tri liste s po 15 kandidata nisi uspjela skupit 40 gradjana..... cestitke na aktivizmu.... respect
Ti sigurno nećeš organizirati nikakvu tribinu ti čekaš da drugi organiziraju neke skupove sa klopom pa ideš tamo.
Što se brineš za aktiviste barem nešto rade a ti se ne trebaš aktivirati jer dobivaš sa strane pa treba i nadalje da ti bude dobro.
To je groteska!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # 53Jasenko 2017-05-20 08:03
Citat Groteska:
Stara, toliko snge u tribini da uz sve aktiviste i tri liste s po 15 kandidata nisi uspjela skupit 40 gradjana..... cestitke na aktivizmu.... respect
Bilo ih je točno 53. A kome u gradu uspjeva dobiti taj broj bez da im je posjet radna ili stranačka obveza ili da se nešto dijeli besplatno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Jedno sasvim nevažno mišljenjeMatija 2017-05-20 16:53
Po mojem ni malo važnom mišljenju najvažniji događaj narednih izbora je tribina jer je pokazala tko je tko na lošinjskoj političkoj sceni. Kandidati dviju stožernih lokalnih stranaka, HDZ i SDP, koji na tribinu nisu došli pokazali su da ne žele odgovarati na pitanja koja nisu sami sastavili. Stoga oni koji misle da na primer đaci trebaju sami sebi sastavljati zadatke za ispit iz matematike, neka ih biraju za gradonačelnike. Ja bogami neću. Kad vidim da se Nekić reklamira programom "uključi se", a za inicijativu koja već duže vrijeme građane uključuje u procese odlučivanja i bez njega i njegovog SDP-a kaže da nije njegova razina, pa odbija izaći pred njih, ne bih glasovao za njega ni pijan ili drogiran. Za Kučićku koja je vjerojatno slagala da ima ranije preuzete obveze neću glasovati iz jednostavnog razloga što mene i druge građane smatra budalama koje se neće dosjetiti da je na tribinu mogla poslati svoga zamjenika Nedića dok je zauzeta povlačenjem prvog poteza na šahovskom turniru i drugim događanjima da ima fotke za svoj fejs.Bez tribine Nezavisnog odbora inicijative koja nije dostojna Nekićeve nazočnosti ne bih znao tko je i što je Nekić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Status quo ili promjeneJinx 2017-05-20 18:45
Jučer poslije podne i jutros sam obišao oglasne panoe na trgu da vidim što nam to političari poručuju svojim plakatima da bi nas nagovorili da ih izaberemo. Na to me navela kolumna u današnjem Novom listu gdje autor sutrašnje izbor svodi na odgovor na pitanje što ćemo sutra zapravo učiniti kao birači - sutrašnjim glasovanjem jednom povećem broju osoba osigurat ćemo udobne fotelje, visoke plaće i privilegije uz široke mogućnosti za "alternativne prihode".
Pa vidim da nas jedan plakat poziva da se uključimo, jer samo zajedno možemo, drugi nam javlja da je kandidat s vama i za vas, treći nas vabi potporom Mosta, četvrti nas suho izvješćuje da je Lošinj prvi od 1000 otoka, četvrti poziva da zajedno zaplovimo, petom je noćašnja kiša isprala boju s plakata pa se vidi samo skraćenica naziva stranke i konačno šesti koji je osvanuo tek jutros, zagonetno poručuje "Glasaj za promjene!" Jeste li primijetili da samo jedan kandidat izričito spominje promjene? Po svemu sudeći, autorica ovog napisa je opet pogodila u sridu napisavši Osim što bi se promijenile osobe koje će primati zahvalnost investitora i obasipati građane svojim pojavama i glasom u malobrojnim stoga i dragocjenim medijima, druga se promjena ne bi dogodila. Glas za SDP jamči kontinuitet politike, samo s drugim akterima uz dodatak da to važi i za sve druge opcije osim zadnje koja izričito poziva na promjene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zainteresirana javnos čitaj ŠolićSoni 2017-05-20 21:06
A moja malenkost odluku je donjela kad sam pročitao u Aninom letku PRVI U URBANISTIČKIM RJEŠENJIMA i sjetio se makinacija oko prostornih planova na Čikatu Sunčanoj i td.. Ubilo me u pojam što piše "Održivim i arhitektonski prihvatljivim donošenjem prostornih i urb. planova uz savjetovanje sa zaintresiranom javnošću stvorit ćemo preduvjete ... pa onda blabla demagogija da ti se smuči. Znamo sa kojom zainteresiranom javnost se misli savjetovati. Onom na Dražici a ne s građanima Lošinja:sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Prvi u laganjuCigale 2017-05-21 09:39
Na Čikatu vidimo rezultat "savjetovanje sa zaintresiranom javnošću" ... srušene zgrade da bi bile sagrađene kopije, i onda to u letku zovu PRVI U OČUVANJU GRADITELJSKE I KULTURNE BAŠTINE :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kolektivno ludiloIQ test 2017-05-21 09:47
Citat Soni:
A moja malenkost odluku je donjela kad sam pročitao u Aninom letku PRVI U URBANISTIČKIM RJEŠENJIMA i sjetio se makinacija oko prostornih planova na Čikatu Sunčanoj i td.. Ubilo me u pojam što piše "Održivim i arhitektonski prihvatljivim donošenjem prostornih i urb. planova uz savjetovanje sa zaintresiranom javnošću stvorit ćemo preduvjete ... pa onda blabla demagogija da ti se smuči. Znamo sa kojom zainteresiranom javnost se misli savjetovati. Onom na Dražici a ne s građanima Lošinja:sad:
urbanistički planovi se rade u skladu sa tajnim MASTER PLANOM investitora kakvog samo možemo poželjeti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Cinizam SDP-ovog kandidataSocijaldemokrat 2017-05-20 15:10
Citat Lenjin:
Samo pileći politički mozak može u ime socijaldemokratske stranke u stilu Marije Antoanete na pitanje gdje će se građani kupati odgovoriti- u moru. Takav odgovor zaslužuje biračko giljotiniranje u nedjelju 21.5.
Ova duhovita povijesna usporedba istodobno savršeno opisuje bijedu hrvatske socijaldemokrac ije u lošinjskoj SDP izvedbi. Deklarativna socijalna osjetljivost izrodila se u ciničan odgovor lošinjskog socijademokrats kog kandidata za gradonačelnika na jedno životno važno pitanje mnogih Lošinjana. Neka se oni i njihovi gosti kupaju u moru, kaže Nekić, nakon što je stranka koja ga kandidira glasovala za sve prijedloge gradonačelnika iz HDZ-a kojima su najvrijednije lošinjske plaže date u koncesiju. Kandidat Nekić čije poruke biračima se na fejsu svode na obično kliberenje, očigledno pripada Bernardićevoj struji "socijaldemokra ta" kojima nije stran idiotski pojam "moralni kapitalizam", oksimoron poput drvenog željeza ili poštenog lupeža. Kapitalizam je u svojo biti nemoralan, a ako je moralan nije kapitalizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kad novinar ne ometa govoroancijuSasafras 2017-05-20 15:42
Citat Lenjin:
Nemušto, frazeološko prenemaganje na radiju koje kontrolira Ministarstvo istine u liku glavne urednice i gle čuda zaposlenice kod investitora kakvog se samo poželjeti može, je jedino prihvatljivo komuniciranje s građanima jer omogućuje prihvatljiv sanitarni kordon prema biračima.
Slušanje njihovih monologa na radiju zaokuplja pozornost koliko i šum vode pri punjenju zahodskog vodokotlića. No Kučićkina retorika ima onu posebnu notu zbog koje podsjeća na govore nositelja Titove štafete, recitale povodom dana Armije ili razdragane najave svijetle budućnosti na sjevernokorejsk oj televiziji.
Programatski govor Ane Kučić na radiju Jadranka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Propovijed na UmpiljkuUrbani kozoyeb 2017-05-20 15:53
Gospode Bože, kakva bljutava patetika. Da ne povjeruješ :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # fuj HDZmrzim ljigavce i lopove 2017-05-19 22:19
Zaokružit ću Devčića jer se jedini usudio suprotstaviti do grla korumpiranoj bandi.
I sada ga, molim vas, ta ista banda pokušava diskreditirati fotografijom ulovljene ribe i nekom glupom pričom o najmu komada livade iza kuće.
Gospodo iz HDZa, jadni ste do neba, i nije mi vas nimalo žao.
I da, još nešto. Uskoro vam dolazi državna revizija da prekontrolira proces prikupljanja, trošenja i upravljanja proračunskih, izvanproračunsk ih i drugih javnih sredstava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # U srcuHdzovac 2017-05-19 23:00
Bojana po vama u gradu nista ne valja i vi bi sve najbolje napravili???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Hdzovska bedastoćaGost 2017-05-20 08:45
Citat Hdzovac:
Bojana po vama u gradu nista ne valja i vi bi sve najbolje napravili???
Ovo je glupost kao da mi na prigovor što mi je izvadio zdrav zub dentist odbrusi pitanjem "A Vi biste bolje napravili?"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KlevetanjePišem Uz Vjetar 2017-05-21 10:07
Citat Hdzovac:
Bojana po vama u gradu nista ne valja i vi bi sve najbolje napravili???
Kao prvo, Bojana nije kandidat na izborima nego građanska aktivistkinja bez stranačke pripadnosti. A kao drugo, kleveta je da joj ništa u Gradu ne valja. Činjenica je da je štošta kudila, a ponajviše politiku i procedure prostrornog planiranja, ali je mnogo toga hvalila, a naročito socijalnu politiku i politiku prema mladima. Baš povodom ovih izbora uz članak volim-losinj.org/.../... napisala je komentar u kojem pored ostalog stoji: Bez obzira na brojne kritike upućene bivšem gradonačelniku i bez obzira na njegovu nevoljkost prema povećanju transparentnost i, ostaje činjenica da je letvica već podignuta.
Grad Mali Lošinj drugi je grad u Hrvatskoj u kojemu je provedeno participativno budžetiranje, provedeno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o predloženom urbaniziranju plaža i rezultat tog savjetovanja je prihvaćen.
Kao što možeš vidjeti, nije istina da "po Bojani u gradu nista ne valja" jer izričito ističe da je gradska vlast omogućila građanima da sudjeluju u izradi proračuna. Pored toga na gradskoj web stranici postavljena je interaktivna vizualizacija gradskog proračuna, čime je građanim omogućen uvid u gradski proračun - dakle ono što jedan od kandidata sada obećeva biračima :P
proracun.datasimplified.com/index-ml.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Letvica je podignutaŠeldon 2017-05-21 10:28
Citat Pišem Uz Vjetar:
Činjenica je da je štošta kudila, a ponajviše politiku i procedure prostrornog planiranja, ali je mnogo toga hvalila, a naročito socijalnu politiku i politiku prema mladima. Baš povodom ovih izbora uz članak volim-losinj.org/.../... napisala je komentar u kojem pored ostalog stoji: Bez obzira na brojne kritike upućene bivšem gradonačelniku i bez obzira na njegovu nevoljkost prema povećanju transparentnost i, ostaje činjenica da je letvica već podignuta.
To Bojanino o podignutoj letvici Gari je ponovio na radiju da iskoristi u svezi promičbe LOŠINJ prvi ... u svemu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Provokatoricigaru, u srcu, kaos 2017-05-19 23:56
Zar niste na pjaci?
Vi ste biseri vama doma sve štima, samo to znate pljuvati po drugima.
Da li bi Bojana bolje napravila u gradu neznam ali vama ovo sve štima?
Vi ste također pri kasi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # UpitnikUpitnik 2017-05-20 00:04
Dakle, za koju minutu. E ponoc, predizborna sutnja. Nadam se da ce ju i ovaj portal postovati i uklonit sve mTerijale koji mogu utjecati na birace.... ili. Mozda nece...
No, da li se Bojana boji promjene vlasti ili i dalje drzi ljestve HDZ-u i inacici Mosta - Devcicu...... jednostavno je za shvatit
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Upitnikuskličnik 2017-05-20 00:12
Citat Upitnik:
Dakle, za koju mi utu. E ponoc, predizborna sutnja. Nadam se da ce ju i ovaj portal postovati i uklonit sve mTerijale koji mogu utjecati na birace.... ili. Mozda nece...
No, da li se Bojana boji promjene vlasti ili i dalje drzi ljestve HDZ-u i inacici Mosta - Devcicu...... jednostavno je za shvatit
Prešao si ponoć prvi se ti ne držiš znači mogu i drugi. Za Bojanine ljestve nema brige pazi da ti ne padneš.
Sve znaš ali se nemoj osvrtati mogla bi pasti u more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Izborna šutnjaPantaleone 2017-05-20 09:07
Citat Upitnik:
Dakle, za koju minutu. E ponoc, predizborna sutnja. Nadam se da ce ju i ovaj portal postovati i uklonit sve mTerijale koji mogu utjecati na birace.... ili. Mozda nece...
Nadam se da će ovaj portal poštovati izbornu šutnju kao što će to činiti crkveni službenici u radnim haljama na Sv. misama danas i sutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Dopušteno kršenje šutnjeK plus 2017-05-20 09:36
Za danas je najavljeno masovno kršenje izborne šutnje u Zagrebu i Splitu. Centar Zagreba biti će zatvoren za promet. Na čelu postrojbi svojih katolibana sa svih strana Hrvatske i dijaspore "za život" će hodat dr. Željka Markić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Freak showTaliban 2017-05-20 11:43
Je li i Ana & Anto hodaju iza Markićke za život, obitelj i domovinu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Obrana povorkevg 2017-05-20 12:09
A jel policija čuva povorku od Dunje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # LOŠINJANINTaktika 2017-05-20 12:25
Gledam upravo tv emisiju HOD ZA ŽIVOT i gle slučajnosti Bojana Genov tri Lošinjanke i par aktivistica sjede na podu blizu Trga Bana Jelačića i preprečili put prolaznicima pa i koloni HOD ZA ŽIVOT govoreći da je to politički skup,pa tko je ovdje lud? Zar Bojana želi da svi misle kao ona. Gdje je tu demokracija u koju se ona stalno poziva.Ne može se pomiriti sa činjenicom da i drugi imaju pravo na svoje mišljenje .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pravo na mišljenjeSkinhed 2017-05-20 12:41
O čemu pričaš? Ja na fejsu vidim da tisuća nabrijanih skinhedsa i histeričnih žena paradom i pjesmom vrše pritisak na nju da se odrekne svog prava na mišljenje i da misli kako oni misle.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Cendravcigost 2017-05-20 13:25
Citat Skinhed:
O čemu pričaš? Ja na fejsu vidim da tisuća nabrijanih skinhedsa i histeričnih žena paradom i pjesmom vrše pritisak na nju da se odrekne svog prava na mišljenje i da misli kako oni misle.
Ama pusti ... Ovom zadnjom tribinom im je gurnula prst u oko pa sad cendraju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Marširanje u srednji vijekTiho 2017-05-20 17:52
Citat Taktika:
Gledam upravo tv emisiju HOD ZA ŽIVOT i gle slučajnosti Bojana Genov tri Lošinjanke i par aktivistica sjede na podu blizu Trga Bana Jelačića i preprečili put prolaznicima pa i koloni HOD ZA ŽIVOT govoreći da je to politički skup,pa tko je ovdje lud?
Lud si ti ako nisi shvatio da "Hod za život" jeste politički skup i flagrantno kršenje izborne šutnje u kojrm sudjeluju i klerikalni političari. Kako je netko na fejsu dobro napisao - "Danas je u gradu Zagrebu bilo veselo. Klerofašisti su krenuli sa svojim agitiranjem za oduzimanje prava ženama na izbor. Naravno, novaca ne manjka, bilo je na tisuće majica s njihovim logom, autobus, bina, muzika, razglas, band s čudnim muzičkim stilom, sve u svemu - po mojoj slobodnoj procjeni klerikalni skup je koštao između milijun i dva milijuna kuna. Kleru novac nikada nije bio problem.
Ima i onih koji smatraju da žena ima pravo na izbor, onih koji smatraju da je ženino tijelo njeno i da tako treba i ostati. Ima onih koji su se drznuli to javno reći i onih koji su stali svojim tijelima pred one koji bi vrlo rado žene vidjeli ponovno na lomačama, baš onako kako ih je crkva sve donedavno i palila svega par stotina metara od mjesta gdje je prepriječen put klerikalnim zagovarateljima zatiranja ženskih prava.
Borba između humanista i onih koji smatraju da je žena inkubator i besplatna spremačica traje i dalje.
Pogledajte svoju majku, pa odaberite stranu."
Pogledaj i ti svoju stranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Mojepravo 2017-05-20 19:32
Citat Taktika:
Gledam upravo tv emisiju HOD ZA ŽIVOT i gle slučajnosti Bojana Genov tri Lošinjanke i par aktivistica sjede na podu blizu Trga Bana Jelačića i preprečili put prolaznicima pa i koloni HOD ZA ŽIVOT govoreći da je to politički skup,pa tko je ovdje lud? Zar Bojana želi da svi misle kao ona. Gdje je tu demokracija u koju se ona stalno poziva.Ne može se pomiriti sa činjenicom da i drugi imaju pravo na svoje mišljenje .
Može se pomiriti da i drugi imaju svoje mišljenje ali oni koji danas hodaju žele donijeti zakon i u moje ime.
To je problem što meni nameću svoje ne samo mišljenje već i zabranu da ja drugačije mislim.
Nije Bojana problem, što ste se toliko nabrijali na Bojanu pa nije tamo sama.
Ako uvažavate tuđe mišljenje pustite da i ona misli drugačije od vas.
Ovo nije samo u vezi Bojane već u vezi svih Bojana u Hrvatskoj.
Usput nemojte mi reći da ovo danas nije predizborni skup samo neki vam ne smetaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # TaktikaLOŠINJANIN 2017-05-20 13:04
O čemu ja pričam, pa o čemu ti pričaš?Tko vrši pritisak,da li oni koji sjede kao živa barikada ili oni koji prolaze tom ulicom?RAZMISLI PA ODGOVORI.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sami kažu da vrše pritisakSkinhed 2017-05-20 13:13
Citat LOŠINJANIN:
O čemu ja pričam, pa o čemu ti pričaš?Tko vrši pritisak,da li oni koji sjede kao živa barikada ili oni koji prolaze tom ulicom?
Djete drago pa ovi što prolaze sami kažu da hodom žele promjeniti svjest narodu glede pitanja kad počinje život, a ti tvrdiš da to ne rade :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # nabrijani skinhedsumorski krastavac 2017-05-20 13:22
DA LI TI SKINHEDSU želiš reći da imamo dvije slike na tv ekranu? Ti vidiš tisuće histeričnih skinhedsa i žena, a ja vidim tisuće majki, djece,bakica i djedova kako mirno pjevaju i vesele se. Ako ne vidiš dobro nije sramota staviti naočale pa uživati u programu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # korištenje djeceRatko 2017-05-20 13:32
Citat morski krastavac:
ja vidim tisuće majki, djece,..
Ima i djece? Pa to je onda korištenje djece za političku promidžbu. treba prijaviti pravobranitelji ci za djecu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pogrešna dioptrijaSkinhed 2017-05-20 13:41
Savjetujem ti da skineš naočale kroz koje gledaš. Gledanje kroz ultrakonzervati vne naočale pomućuje vid i daje krivu sliku svijeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Povratak u srednji vijekSkinhed 2017-05-20 14:48
Citat morski krastavac:
DA LI TI SKINHEDSU želiš reći da imamo dvije slike na tv ekranu? Ti vidiš tisuće histeričnih skinhedsa i žena, a ja vidim tisuće majki, djece,bakica i djedova kako mirno pjevaju i vesele se.
A neki su vidjeli i doživjeli ovo: Preko sto aktivistkinja i aktivista suprotstavilo se ukidanju prava na pobačaj, odnosno stvarnom cilju drugog Hoda za život koji je danas održan na ulicama Zagreba. Konzervativni skup, koji je podržala Katolička crkva, ove je godine organiziran na dan predizborne šutnje, a osim u Zagrebu, gdje je okupio više od 10.000 ljudi, Hod za život je u isto vrijeme održan i u Splitu.
‘Hod za život gazi žene’, ‘Niti državu niti Boga blizu jajnika moga’, ‘Moja maternica nije javno dobro’, ‘Ne damo svoja tijela’, ‘Ova [censored]a ne rađa nacionalista’, ‘Za život si daj bubreg’, ‘Želim na studij, ne na lomaču’, samo je dio transparenata prosvjednica u Zagrebu koje su se osim za svoja prava borile i za slobodu na upravljanje vlastitim tijelima i onih koji su marširali u koloni konzervativaca.
Svoj je otpor protiv zagovarača zabrane pobačaja dvadesetak aktivistkinja iskazalo i sjedenjem nasred Ilice. Tim su činom blokirale put kretanja Hoda za život, a iako nisu pružale otpor, policija ih je ubrzo uklonila i privela, i to uz vrijeđanje prolaznika koji su policajce požurivali u akciji privođenja. Novostima je iz policije potvrđeno da se privedene nalaze u prostorijama I. Policijske postaje u Zagrebu ispred koje se u ovom trenutku nalazi tridesetak aktivistkinja koje im pružaju podršku.
Na sedam različitih lokacija rute konzervativaca aktivistkinje su u manjim grupama držale i transparente s natpisima poput ‘Ne dam svoje tijelo’, a prilikom ulaska kolone na Trg bana Jelačića s dvije odvojene lokacije spuštena su još dva transparenta: devetmetarski ‘Hod za život gazi po ženama’ te manji ‘Crkva i država protiv žena’.
Jedna od sudionica protuprosvjedno g skupa, koja je držala transparent u Ilici, ispričala nam je da ju je jedan od sudionika Hoda za život vrijeđao i pljunuo te kako je policija, iako je svjedočila incidentu, odbila reagirati.
- Neki čovjek iz njihove kolone me je najprije vrijeđao i vikao mi da sam kuja, a zatim me pljunuo u lice. Policajac je stajao možda pet centimetara od mene, a nakon što sam ga upozorila da sam pljunuta, on je samo okrenuo glavu na drugu stranu. Počeli su ga upozoravati i slučajni prolaznici, ali on me samo nastavio ignorirati. Tražili smo ga broj značke, ali nam ga nije htio dati – rekla je za Novosti Katarina Mikulić.
Jedan od aktivista koji je želio ostati anoniman, ispričao nam je da je napadnut dok je pokušao fotografirati aktivistkinje s transparentima.
- Jedan od njih je iskočio iz kolone i udario me po ruci u kojoj sam držao mobitel i tako mi ga razbio. Međutim, uspio sam ga snimiti prije toga – prepričao nam je sudionik i dodao da interventni policajac nije htio reagirati sve dok mu nije rekao da će kontaktirati odvjetnicu.
- Nakon toga je došao ‘običan policajac’ koji je legitimirao nasilnika. Za to vrijeme su mi okupljeni oko mene vikali da sam četnik, komunist i slično. Nakon svega sam otišao na policiju i dao izjavu. Ne znam jesu li priveli napadača ili će ga tek naknadno kontaktirati budući da znaju o kome se radi – posvjedočio nam je on.
Hodu za život i ove su se godine pridružili brojni političari poput ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, Brune Esih, Ruže Tomašić, Marijane Petir, ali i Božidar Alić u pratnji svojeg sina, don Damir Stojić i brojni drugi. I ove godine skup je uveličao ratni zločinac Dario Kordić čija je najmlađa žrtva imala samo šest mjeseci.
www.portalnovosti.com/.../
JADNA HRVATSKA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Dolje Štir!AS 2017-05-21 11:44
Citat Skinhed:
Citat morski krastavac:
DA LI TI SKINHEDSU želiš reći da imamo dvije slike na tv ekranu? Ti vidiš tisuće histeričnih skinhedsa i žena, a ja vidim tisuće majki, djece,bakica i djedova kako mirno pjevaju i vesele se.
Hodu za život i ove su se godine pridružili brojni političari poput ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, Brune Esih, Ruže Tomašić, Marijane Petir, ali i Božidar Alić u pratnji svojeg sina, don Damir Stojić i brojni drugi. I ove godine skup je uveličao ratni zločinac Dario Kordić čija je najmlađa žrtva imala samo šest mjeseci. JADNA HRVATSKA
ŽENSKA mreža Hrvatske zatražila je smjenu ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera.
Naime, u današnjem Hodu za život kojeg su u Splitu i Zagrebu organizirali katolički ekstremisti sudjelovao je i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, inače i prijatelj premijera Andreja Plenkovića.
"Stier je jasno dao do znanja da niječe prava žena"
Zbog Stierovog sudjelovanja u Hodu za život pismo premijeru Plenkoviću uputila je Ženska mreža, koja navodi kako je cilj Hoda za život kriminalizacija pobačaja.
"Stavovi koje zastupa Hod za život su protivni važećim zakonima RH i međunarodnim pravnim dokumentima koji štite reproduktivna prava žena.
Budući da je ovaj javni istup potpredsjednika Vlade jedan u nizu istupa kojima je jasno dao do znanja da reproduktivna prava žena niječe i ne namjerava ih provoditi kao službenu politike Vlade RH, tražimo njegovu smjenu", stoji u priopćenju Ženske mreže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # kriva slikalošinjanin 2017-05-20 13:52
Meni je bitno da ti imaš pravu sliku svijeta, i naočale koje to vide.Dozvoli da ja gledam kroz moje naočale jer mislim da mi je dioptrija pogođena.ILI vi imate opet svoju taktiku nametanja vašeg viđenja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pila naopakoSkinhed 2017-05-20 13:58
Okrećeš pilu naopako. Zaboravio si da si ti meni prvi napisao - citiram - Ako ne vidiš dobro nije sramota staviti naočale pa uživati u programu. Tko kome nameta svoje viđenje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # MA MOŠ SI MISLITIpsihijatar 2017-05-20 18:34
Zamislite se ljudi, za vrijeme gay parada među njima su političari. Ima li što ogavnije od političara koji se miješaju u sve i svašta? Sada kada u hodu za život i nisam primjetio Pusićku i slične, postavljam si pitanje: što to nije u redu?
U hodu za životu nisam primijetio niti jedan transparent protiv nikoga, čak i izjave nekih organizatorica na TV-u pokazuju da jeovdje riječ o promoviranju života, a ne promociji zabrana. U čemu je problem osim što indoktrinirani i netoletantni pojedinci (pojedinke) ne mogu podnijeti pravo drugoga niti na drugačije mišljenje, a kamoli što drugo. I tko to s Lošinja. Baš su se našle "prosvjetitelji ce". Ali slika govori više od riječi. Volio bih pri tome znati tko im plaća te troškove da stalno putuju? Ja radim i ne mogu si to priuštiti. Od kuda njima? Da li se to financira iz javnih sredstava, možda općinskog proračuna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tko to plaća??Znatiželjko 2017-05-20 19:05
Citat psihijatar:
Ja radim i ne mogu si to priuštiti. Od kuda njima? Da li se to financira iz javnih sredstava, možda općinskog proračuna?
I mene zanima tko je platio marširanje tih navodno čak 20.000 osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Marširaju marširaju ...Dumbo 2017-05-20 19:45
Citat psihijatar:
Ima li što ogavnije od političara koji se miješaju u sve i svašta?
Zaista nema ogavnijeg od miješanja političara u sve i svašta. Na današnjem "Hodu za život" protiv ženskih prava marširali su ministar Davor Ivo Stier, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, Dario Kordić, ratni zločinac ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nabrijaninabrijani 2017-05-20 19:53
Citat psihijatar:
Zamislite se ljudi, za vrijeme gay parada među njima su političari. Ima li što ogavnije od političara koji se miješaju u sve i svašta? Sada kada u hodu za život i nisam primjetio Pusićku i slične, postavljam si pitanje: što to nije u redu?
U hodu za životu nisam primijetio niti jedan transparent protiv nikoga, čak i izjave nekih organizatorica na TV-u pokazuju da jeovdje riječ o promoviranju života, a ne promociji zabrana. U čemu je problem osim što indoktrinirani i netoletantni pojedinci (pojedinke) ne mogu podnijeti pravo drugoga niti na drugačije mišljenje, a kamoli što drugo. I tko to s Lošinja. Baš su se našle "prosvjetiteljice". Ali slika govori više od riječi. Volio bih pri tome znati tko im plaća te troškove da stalno putuju? Ja radim i ne mogu si to priuštiti. Od kuda njima? Da li se to financira iz javnih sredstava, možda općinskog proračuna?
Što stalno po istom mlatite?
Pojedinke a mislite na Bojanu?
Što vam toliko smeta i što vas briga tko njoj plaća prvo se zapitajte od kuda se danas platilo to što je u prvom redu predizborna kampanja?
Nema u Hrvatskoj potrebitih kojima je možda i život ugrožen?
Bavite se ugroženima kojima treba pomoći da prežive a pojedince pustite da žive kako žele.
Svojim hodom nećete puno promjeniti svatko će opet napraviti što hoće.
Prođite malo kroz povjest koliko se stvari događalo ali glavno je bilo da se ne dozna.
Tako je i sada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # željka markićjutarko 2017-05-20 18:38
Što se više pljuje i gadi Željka Markić, sve je popularnija i utjecajnija. I tako i treba. Žena zna što hoće i što treba raditi. A to što je mnogi podržavaju, nije ona kriva, nego netolerantni i glupi pseudo borci za ljudska prava a u svrhu vlastite koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .....aa 2017-05-20 19:00
Citat jutarko:
Što se više pljuje i gadi Željka Markić, sve je popularnija i utjecajnija. I tako i treba. Žena zna što hoće i što treba raditi. A to što je mnogi podržavaju, nije ona kriva, nego netolerantni i glupi pseudo borci za ljudska prava a u svrhu vlastite koristi.
A ti ga baš sereš :lol: Tipičan fan te ultraklerikalne ekstremistkinje . Usput, zašto kamenjarski desničari toliko vole frazetine tipa "netolerantni i glupi pseudo borci za ljudska prava a u svrhu vlastite koristi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # TvojaŽeljkica 2017-05-20 20:03
Citat jutarko:
Što se više pljuje i gadi Željka Markić, sve je popularnija i utjecajnija. I tako i treba. Žena zna što hoće i što treba raditi. A to što je mnogi podržavaju, nije ona kriva, nego netolerantni i glupi pseudo borci za ljudska prava a u svrhu vlastite koristi.
Nitko ovdje nije spomenuo da se nekome gadi i pljuje po Željki Markić to su vaše riječi.
Popularnija je vama i to je vaše pravo međutim ne smatram da je sve popularnija.
Postavljena je i skorištena kao osoba koja se želi esponirati i propagirati ono što joj šapću.
Podržavaj ju i dalje.
Sebe ne smatram netolerantnom, glupom i pseudo borcem za ljudska prava u svrhu vlastite koristi.
Ja jesam tolerantna prema drugačijima, glupa nisam (neznam što si ti?) smatram se borcem za ljudska prava koliko i gdje na to mogu utjecati a korist od toga nemam nikakvu.
Kako olako daješ etikete proanaliziraj prvo sebe i o onome što je napisano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # marš na znanosthranitelj tuljana 2017-05-20 20:11
Povjerenstvo koje čine visoko educirani medicinski stručnjaci koje su imenovali medicinski fakulteti iz Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke te Klinički bolnički centar iz Zagreba, kaže da je neosporiva znanstvena činjenica da je tijekom trudnoće riječ o ljudskom životu u fazama zametka (embrija) i ploda (fetusa).
Također,
„S medicinskog stajališta, u etičkom i stručnom aspektu, nema nikakvog opravdanja za pobačaj zdravog ploda na zahtjev zdrave trudnice, kako to regulira članak 15. postojećeg zakona. Medicinska se struka definira svojim profesijskim zadaćama, a to su prevencija, dijagnostika i liječenje. U pobačaju zdravog ploda zdrave trudnice na njen zahtjev nema ovih kvalifikativa, te je problem u potpunosti u prostoru zakonodavstva.“

Ali što oni znaju, pitajmo umjetnicu kada počinje ljudski život.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # I tudrugačije mišljenje 2017-05-20 20:28
Citat hranitelj tuljana:
Povjerenstvo koje čine visoko educirani medicinski stručnjaci koje su imenovali medicinski fakulteti iz Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke te Klinički bolnički centar iz Zagreba, kaže da je neosporiva znanstvena činjenica da je tijekom trudnoće riječ o ljudskom životu u fazama zametka (embrija) i ploda (fetusa).
Također,
„S medicinskog stajališta, u etičkom i stručnom aspektu, nema nikakvog opravdanja za pobačaj zdravog ploda na zahtjev zdrave trudnice, kako to regulira članak 15. postojećeg zakona. Medicinska se struka definira svojim profesijskim zadaćama, a to su prevencija, dijagnostika i liječenje. U pobačaju zdravog ploda zdrave trudnice na njen zahtjev nema ovih kvalifikativa, te je problem u potpunosti u prostoru zakonodavstva.“
Ali što oni znaju, pitajmo umjetnicu kada počinje ljudski život.
To je povjerenstvo educiranih stručnjaka koji tako misle a ima i drugih visoko educiranih vrhunskih stručnjaka koji imaju drugo mišljenje.
O tome je već bilo govora a to što vi želite da to bude "problem u potpunosti u prostoru zakonodavstva" to je upravo na današnji dan kršenje predizborne šutnje.
Opet vi po istoj osobi koju nazivate sada "umjetnicom" pa što vas toliko boli neće jedna osoba promjeniti zakon?
Čega i kako to da se bojite jedne osobe?
Najrađe da ona i svi koji slično misle napuste ovaj otok tako da ostane "čist" kao i vi?
Nemate nikakvog putra na glavi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Frustrirana budaletinaSandokan 2017-05-20 20:36
Citat drugačije mišljenje:
Opet vi po istoj osobi koju nazivate sada "umjetnicom" pa što vas toliko boli neće jedna osoba promjeniti zakon?
Čega i kako to da se bojite jedne osobe?
To je nedojebeni poluinteligent i budaletina s ambicijom da bude arbitar za sva područja od etike i fizike do teologije i ekonomije frustriran time što nema hrabrosti izići iz anonimnosti i izložiti se kao "umjetnica" na koga god mislio u svojoj bijedničkoj i kukavičkoj ironiji. Treba ga ignorirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kontinuitet kao mamacACiD 2017-05-21 14:03
Izlaskom na izbore danas će dio birača odlučiti tko će narednih četiri godine upravljati ovim gradom. Na izbor nam se nudi sedam lista kandidata za članove gradskog vijeća i pet kandidata za gradonačelnike i dogradonačelnik e. Sudeći prema porukama kojima nas snube i mame da izaberemo baš njih nudi nam se šarolik skup lica, ali oprečan asortiman politika. Ponuda politika faktički je binarna; možemo glasovati samo za „status quo“, dakle zatečeno stanje ili za promjene. Većina natjecatelja za gradsku vlast nudi nastavak dosadašnje politike uz sitne kozmetičke zahvate oporbenom retorikom i kandidiranjem novih lica, a promjenu samo dvije liste kandidata za gradsko vijeće i jedan kandidat za gradonačelnika. S obzirom da kontinuitet otvoreno nudi koalicija koja ideološki pojačana novim partnerom strankom HRAST očekuje ponovni izborni uspjeh, iz taktičkih razloga ga manje otvoreno nudi i druga velika koalicija jer računa na ljevici sklonije birače, razmotrimo u čemu bi se sastojao taj kontinuitet. Odgovor na to pitanje posredno daju nesponzorirani mediji, dakle mediji bez dlake na jeziku, neovisni o investitoru „kakvog bi svatko poželjeo“ analizirajući lik i djelo Garija Cappellija u kontekstu nekih općih zbivanja.

U vezi s aferom Agrokor i s tim u svezi teorijom o tihoj gospodarskoj penetraciji Rusije u Hrvatsku Cappelli je opisan kao osoba koja je otvorila vrata ruskom kapitalu u hrvatski turizam.
Citiram:
Za hrvatsko je gospodarstvo od Agrokora zapravo važniji samo turizam, još jedan sektor koji zadnjih godina privlači velike ruske investicije. Najizdašnija dosad stigla je na Lošinj, gdje su ruski milijarderi Aleksej i Dmitrij Ananiev preuzeli turističku tvrtku Jadranka. U turističke kapacitete na Lošinju već su uložili stotinjak milijuna eura, planiraju potrošiti do 300 milijuna, a logističku podršku u tom poduzetničkom poduhvatu dobili su od lokalnih vlasti na čelu s bivšim gradonačelnikom Malog Lošinja, danas HDZ-ovim ministrom turizma Garijem Cappellijem.

U okviru poduže analize sustava dodjele koncesija i koncesijskih odobrenja kao mehanizma za opsluživanje krupnog kapitala ili nešto sitnije klijentelističk e mreže opisan je kao istureniji glasnogovornik razvoja luksuznog turizma i davanja koncesija na plaže.
Citiram:
Iako se podatak o manje od jedne desetine plaža koje su pod koncesijom čini neznatnim, taj broj bi se s obzirom na praksu u nekim susjednim zemljama u narednim godinama mogao drastično povećati. To jamči sve veći interes stranih predstavnika krupnog kapitala za hrvatsku obalu, ali i turistička strategija hrvatske vlade koja, između ostalog, zaziva razvoj luksuznog turizma. Jedan od isturenijih glasnogovornika takvih stremljenja resorni je ministar Gari Cappelli, donedavni gradonačelnik Malog Lošinja. Tamo je u posljednjih pet godina dodijeljeno sedam koncesija u vrijednosti od oko milijun kuna godišnje, od čega Lošinj dobiva trećinu. Mještani plaćaju ulaz na dvije koncesionirane plaže, među kojima je i poznata uvala Čikat. Koncesiju i okolno zemljište dobila je kompanija Jadranka hoteli u ruskom vlasništvu.


Cappeli se također „proslavio“ idejom da se pitanje privatizacije pomorskog dobra prepusti – stručnjacima.

Iz svega ovoga može se zaključiti da kontinuitet politike - koji obećava kao ministar u svojim nastupima podrške lokalnom HDZ-u - podrazumijeva nastavak projekata kojima je Cappelli otvorio vrata predajom Čikata na milost i nemilost investitoru i davanjem suglasnosti za koncesiju na plaže s mijenjanjem obalne crte i betoniranjem. Prilikom glasovanja treba imati u vidu da projekti nisu dovršeni (aerodrom, golf na Mataldi, vojna luka Kovčanje, Velopin), te da ni ne znamo kakvi su još apetiti investitora. Možda o tome nešto zna kandidat za dogradonačelnik a koji je rekao da ne možemo biti objekt tih apetita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tko s đavolom tikve sadi ...Tadaaa! 2017-05-23 10:15
Rezultati izbora pokazuju da većina želi nastavak politike "gradit ćemo koliko god stane", rasprodaje i davanja u koncesiju, ali i katastrofalne posljedice suradnje stranaka oporbe s HDZ-om radi podmirenja apetita "investitora kakvog se može samo poželjeti". Podaci kažu da su Lošinajni čak oko tisuću glasova više dali SDP-u na županijskoj razini nego na lokalnoj. Zvalo ih da se uključe, a oni se isključili ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # stipino jatokon tiki 2017-05-23 11:39
Citat Tadaaa!:
Rezultati izbora pokazuju da većina želi nastavak politike "gradit ćemo koliko god stane", rasprodaje i davanja u koncesiju, ali i katastrofalne posljedice suradnje stranaka oporbe s HDZ-om radi podmirenja apetita "investitora kakvog se može samo poželjeti". Podaci kažu da su Lošinajni čak oko tisuću glasova više dali SDP-u na županijskoj razini nego na lokalnoj
SDP u Lošinju je najveća sramota lokalne politike. Čisti HDZ-ovi uhljebi koji žive od privilegija kojima naplaćuju svoju lojalnost vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # pokraj moga biračkog mjestagost 2017-05-21 15:41
Ono dolje je poziv od prije deset godina :lol: Gornje je važeće danas do 19 sati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Tigrica od papira

  gost 29.03.2020 22:29
  Intimus?
  Možda je tebi Ana, drugima je gradonačelnica. Zg ti je ime i prezime?
   
 • Tigrica od papira

  gost 29.03.2020 22:14
  Gradonačelnica Ana
  Gradonačelnica Ana
   
 • Tigrica od papira

  zg 29.03.2020 22:10
  volim-losinj
  Volim-losinj se pretvorio u Nevolim-Anu. :lol: Ovo anonimno preucavanje pojedinaca je ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 29.03.2020 22:07
  Trolanje
  Trolaš, sadražaj a ni tema nikad nije bila Ana nego nesposobna gradonačelnica. Ako ti ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 29.03.2020 22:01
  Ana
  Na ovom portalu se mjenjaju teme, al mu je sadržaj uvijek isti: Ana, Ana, Ana...cura mojih ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 20:37
  Idealan za Anin stožer CZ
  U corone kratk fitilj ali i kratka pamet.
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 20:02
  Ofsajd u kaznenom prostoru
  corona, ti si budala. Milanović nije istupio kao stručnjak za infektologiju nego kao ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Dr. No 29.03.2020 19:51
  U corone kratak fitilj ...
  Umjesto da da nam citiraš odredbu Ustava koja gradonačelnici daje pravo da suspendira ljudska ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 19:49
  ..
  ako ne kužiš nije pitanje hoćeš li dobiti covid19 već kad. u njemačkoj primjerice imaju ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 19:45
  corona-trol na zadatku
  Corona ti si Anin trol. Predlažem da se od trola zaštitimo kao i kod Covida-19- socijalnom ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 19:31
  zoki
  zoki je stručnjak za coronu jel, to ti je ko da auto odvezeš kuvaru na popravak i pitaš ga ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 19:12
  Ona je Chuck Norris
  Gradonečlnica je spriječila dolazak virusa na otok ali nije nikom ništa zabranila? Drugi ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 19:00
  ..
  ajde ne trkeljaj, nije suspendirala niti jedno ljudsko pravo! iznad hrvatskog ustava je ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 18:45
  Evo ti Predsjednika RH pa njemu reci
  Umjesto mene evo ti odgovora od Predsjendika RH Zorana Milanovića, prenosim s ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Dr. No 29.03.2020 18:30
  Lista protekcije
  Ali sve to te nije spriječilo da ishitrene i nezakonite postupke Gradonačelnice nazivaš ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Dr. No 29.03.2020 18:13
  Virus Imbecillus
  A kako bi bilo da nam citiraš odredbu Ustava koja gradonačelnici jedne otočne vukojebine ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 17:43
  ..
  Mogla je i smjela je donijeti odluke koje je donijela. Ustavom nije dozvoljeno da ti nekog ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 17:19
  Pučanstvo se treba štiti od takvih kao što si ti
  Da si pažljivo čitao članak skužio bi da tema nije virusu nego o kršenju ustava i zakona i ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 16:59
  ZAŠTITA PUČANSTVA
  1.odvratila od nekog smilenog čitanja pa sam površno na preskok pročitao tekst. između ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  gost 29.03.2020 16:27
  Corona nebuloza ti je ime
  Je li te prva rečenica odvratila od čitanja ili si površno čitao? Ili se pak radi o tvojoj ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 15:49
  nebuloza
  Nebuloza u prvoj rečenici me odvratila od čitanja, to jest čitao sam površno.nepozna vanje ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Gost 29.03.2020 15:40
  Sablasna propaganda
  Ostali Gradovi mogu od nje učiti samo o medijskom manipuliranju i obmanjivanju javnosti na ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Žuja 29.03.2020 15:09
  Diktatorski virus
  Ne, nije trebala pustiti da priroda odradi svoje nego je trebala postupati u skladu s ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  corona 29.03.2020 14:40
  corona
  a trebala je pustiti da priroda odradi svoje pa ti ne bi pisao ovakve nebulozne članke
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Vatrogasac Mirko 29.03.2020 14:27
  Superhik gradonačelnica
  Gradonačelnica je izuzetna PR manipulatorica koja svoj nerad i nesposobnost maskira ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Alan Ford 29.03.2020 11:53
  Ako sam dobro shvatio
  Dakle Rotarijanci su veliki dobrotvori jer djele tuđi novac.
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Potrebiti 29.03.2020 10:07
  Rotarijanci
  Rotarijanci u Malom Lošinju, koliko je meni poznato, nemaju neki svoj novac nego organiziraju ...
   
 • Virus koji nije opasan samo za zdravlje

  Korona 29.03.2020 09:57
  Izolacija razuma
  Gradonačelnica je objavila mjere koje Grad Mali Lošinj namjerava poduzeti kako bi se smanjile ...
   
 • Tigrica od papira

  Gost 29.03.2020 09:05
  Mentalna šteta
  U katastrofama poput ove pandemije ljudi pokazuju svoje najbolje i najgore osobine, a ti ...
   
 • Tigrica od papira

  gost 28.03.2020 20:33
  I balon visko leti jer u njemu nema ništa osim zraka
  Mic mic, argumentiranje ti je očito jača strana! Zanimljivo kao i gradonačelnica koristiš verzalu ...