Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Tužilaštvo: Tereni na Čikatu nisu gradski, nego državni

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

cikat-tereniNovi vlasnik Jadranke d.d. Lošinj do daljnjeg ipak neće biti i vlasnikom vrijednih terena u Park šumi Čikat koje bi Jadranci trebao prodati Grad Mali Lošinj. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci stopiralo je prodaju za koju je glasala većina lošinjskih gradskih vijećnika na sjednici održanoj krajem studenog prošle godine, izvijestio je Novi list.

Da podsjetimo, odluka o prodaji donijeta je manje od tjedana dana prije negoli je na opće iznenađenje tvrtka Beta ulaganja d.o.o., a iza koje prema nekim izvorima stoji Mihajlo Perenčević, vlasnik vile Saborka na Čikatu, objavila da je novi većinski vlasnik najveće lošinjske firme te pete turističke tvrtke u Hrvatskoj.

Mirno rješenje

U odgovoru Županijskog državnog odvjetništva tako se navodi se da su reagirali nekoliko dana nakon sjednice Vijeća na kojoj je donijeta odluka o prodaji.

– Dana 29. studenog 2013. godine, temeljem odredbe čl. 186 Zakona o parničnom postupku, Republika Hrvatska zastupana po Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, Gradu Malom Lošinju podnijela zahtjev za mirno rješenje spora, radi priznanja prava vlasništva na ukupno 32 nekretnine na području k.o. Mali Lošinj, koje se u naravi nalaze unutar obuhvata zaštićene Park šume Čikat. Zahtjev se temelji na odredbi čl. 16. Zakona o šumama (NN 52/90), navode u Županijskom državnom odvjetništvu. Također dodaju kako je država zastupana po Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, istog dana Općinskom sudu u Malom Lošinju podnijela prijedlog radi zabilježbe vođenja postupka mirnog rješenja spora u zemljišnim knjigama što bi značilo da sud u zemljišne knjige ne može upisati novog vlasnika sve dok se cijeli postupak ne riješi te se ne definira čije je zemljište koje je trebalo otići u vlasništvo tvrtke iza koje stoji ruski kapital.

Isto tako, u Županijskom državnom odvjetništvu su ukazali da će, ukoliko Grad Mali Lošinj u roku od tri mjeseca od podnošenja zahtjeva za mirno rješenje spora istome ne udovolji, odnosno ukoliko ne dođe do sklapanja izvansudske nagodbe temeljem koje bi država uknjižila svoje pravo vlasništva na spornim nekretninama, pred Općinskim sudom u Malom Lošinju biti pokrenut parnični postupak radi utvrđenja prava vlasništva u korist države.

Dakle, prema ovome je Grad Jadranci prodao terene koji nisu njegovo, nego državno vlasništvo. Za te 32 čestice na Čikatu u gradsku bi se kasu, prema procjeni odrađenoj još u travnju prošle godine, trebalo sliti čak 30 milijuna kuna, odnosno četvrtina ukupnih prihoda planiranih u ovoj godini.

Provjerili vlasništvo

U Gradu, pak, navode kako je tijekom priprema odluke o prodaji ovih čestica, kao i oko odluke o nagodbi između još jednog spornog slučaja – onog oko terena u Uvali Poljana, još jednom izvršena provjera vlasništva svake pojedine čestice te je došlo do mogućih dvojbi kod nekolicine čestica, za što su, kažu, dobili i upozorenje od Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke.

– Kad se navedene dileme budu riješile, nastavit će se s procedurom raspisivanja natječaja. Kako je odnos gradske uprave Grada Malog Lošinja prema investicijskim razvojnim projektima i investitorima uvijek proaktivan i usmjeren k omogućavanju ulaganja i povećavanju investicijske aktivnosti na otoku, Gradsko vijeće je 25. studenog 2013. godine raspravljalo o zahtjevu Jadranke d.d. za kupnjom 32 katastarske čestice na Čikatu, koje se nalaze u neposrednoj blizini objekata u vlasništvu Jadranka hotela, a koje su namijenjene rekonstrukciji i revitalizaciji uvale Čikat. Jednako tako, na sjednici Gradskog vijeća 12. prosinca 2013. godine raspravljalo se o Odluci o sklapanju nagodbe radi uređenja međusobnih odnosa Grada Malog Lošinja i Uvale Poljana d.o.o. Obje odluke, koje je podržala većina gradskih vijećnika, pripremljene su na temelju važećih zemljišnoknjižnih podataka u kojima se Grad Mali Lošinj vodi kao jedini vlasnik navedenih čestica, zaključuje se u odgovoru koji su dostavili iz Grada.

Pravo prvokupa bez razloga ponuđeno Županiji

Grad je početkom prosinca, dakle, nakon što je reagiralo Državno odvjetništvo, ponudio pravo prvokupa 32 terena Primorsko-goranskoj županiji. Županija je, doznajemo od glasnogovornice PGŽ Ermine Duraj, 3. prosinca zaprimila ponudu Grada Malog Lošinja koji nudi pravo prvokupa nad 32 katastarske čestice, a sve temeljem odluke Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja od dana 25. studenog 2013. i Odluke gradonačelnika Grada Malog Lošinja od 18. studenog 2013. Ponuda se temelji na odredbama članka 112. stavka 1. Zakona o zaštiti prirode koji je prestao važiti dana 5. srpnja 2013., navela je Duraj pojašnjavajući kako je novi Zakon o zaštiti prirode stupio na snagu 6. srpnja 2013. te je u njemu izmijenjen institut prava prvokupa u smislu da su pravom prvokupa obuhvaćene samo one nekretnine koje se nalaze unutar nacionalnog parka, te one unutar strogog ili posebnog rezervata. Dakle, institut prava prvokupa više se ne primjenjuje za nekretnine koje se nalaze unutar park šume.

– S obzirom na navedeno, tereni koji se nalaze unutar Park šume Čikat, dakle područja koje više nije obuhvaćeno institutom prava prvokupa, nisu trebali biti ponuđeni Županiji radi ostvarivanja prava prvokupa, budući nema pravnog osnova da Županija postupi po zaprimljenoj ponudi Grada Malog Lošinja, naveli su u Županiji.

Parnica na vidiku

Ako u roku od tri mjeseca ne dođe do sklapanja izvansudske nagodbe temeljem koje bi država uknjižila svoje pravo vlasništva na spornim nekretninama, pred Općinskim sudom u Malom Lošinju bit će pokrenut parnični postupak radi utvrđenja prava vlasništva u korist države, navodi se u odgovoru Županijskog državnog odvjetništva.

(Alenka Juričić)

 

Komentari: 

23 # k.o.Mali Lošinj-Čikatparcela 2014-01-23 13:08
Ipak gdje ima dima ima i vatre.A ako je to istina dali će netko odgovarati zato što su građani ovoga graga i ove zemlje prevareni i što im je pokušano otimanje zemljišta kojeg su vlasnici građani Hrvatske.To je veleizdaja nacionalnih interesa i to je kazneno djelo po članku 233.K.Z.a i za to bi trebali kazneno odgovarati svi vijećnici osim onih koji su glasalu protiv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # lokalpatriot 2014-01-23 13:57
Citat parcela:
To je veleizdaja nacionalnih interesa i to je kazneno djelo po članku 233.K.Z.a i za to bi trebali kazneno odgovarati svi vijećnici osim onih koji su glasalu protiv.

...ako se pak dokaže da je zamljište gradsko trebali bi kazneno odgovarati oni vijećnici koji su glasovali protiv !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # glasovanjejk 2014-01-23 15:59
Citat parcela:
To je veleizdaja nacionalnih interesa i to je kazneno djelo po članku 233.K.Z.a i za to bi trebali kazneno odgovarati svi vijećnici osim onih koji su glasalu protiv.
Oni koji su glasovali protiv prodaje nisu time štitili nacionalne interese, nego su htjeli da zemljište ostane u vlasništvu grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # parcela-visoki neimenovani izvorturudić 2014-01-25 15:37
vidim da se razumiješ u zakone ko Mara u krivi k.... Ako želiš provjeriti vlasništvo svoje ili tuđe imovine zatraži izvadak iz zemljišnih knjiga ili danas još mnogo lakše odeš na internet i provjeriš. Kao što je već netko napisao čestice na čikatu su vlasništvo grada Malog Lošinja i to se u svakoj civiliziranoj državi zna: podaci iz zemljišnih knjiga su zakon.Ako ti parcela imaš pravo onda nije čudo što nas svi zaobilaze i širokom luku. Tko će doći i uložiti u državu koje ne priznaje niti svoje zemljišne knjige. S druge strane što je to državno odvjetništvo, isto kao i gospodin kojić za jadranku oni su za državu, a tko će u konačnici biti u pravu reći će sud. Državno odvjetništvo se žalilo na odluku o izručenju perkovića njemačkoj a svjedoci smo kako su tu prošli i dorh i perković. Svaka ozbiljna institucija , tako i grad mali lošinj neće ići u prodaju bilo kakve nekretnine bez provjere zemljišnih knjiga i odgovarajućih propisa, tako je bilo i u ovom slučaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # za sveortak 2014-01-25 16:53
Citat turudić:
S druge strane što je to državno odvjetništvo, isto kao i gospodin kojić Tza jadranku oni su za državu,
taj gospodin je za jadranku ali isto vremeno i za grad i za miha 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # TankosavaTasić 2014-01-23 15:21
Ovo je prestrašno
Mislim da će ovaj put netko u zatvor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Tko je tu lud?Zvrko 2014-01-24 09:49
Znači, tužilaštvo tvrdi Tereni na Čikatu nisu gradski, nego državni. Na stranici Pregled zemljišnih knjiga potražio sam čestice za koje je odlučeno davanje na prodaju i vidio da su sve vlasništvo Grada ML bez tereta. Tko je tu lud?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # gruntovnicaupis 2014-01-24 10:07
Pitajte bivšu predsjednicu suda gospođu
ERDEC,kako za čikat tako i za poljanu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # tužibabaklaus 2014-01-24 11:39
sve će se početi raspetljavati kad g. Perković stigne u Njemačku, navodno nosi sa sobom dva kofera puna dokumenata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # lni luk jeoni luk miriso 2014-01-24 22:58
Mogla bi se u tom kuferu naći i neka imena koja su devedesetih kao veliki hrvati koji su dolazili prodavati maglu u ime HDZ-a a prijw su radili za UDBU a i poslije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # zaklela se zemlja raju...mate 2014-01-25 07:19
Citat ni luk miriso:
Mogla bi se u tom kuferu naći i neka imena koja su devedesetih kao veliki hrvati koji su dolazili prodavati maglu u ime HDZ-a a prijw su radili za UDBU a i poslije.

tako je, poslije ovog izručenja ništa u Lošinju neće biti kao što je bilo. Početi će prava lustracija mnoge će maske pasti, dosta je bilo karnevala vrijeme je za korizmu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # indulgencijamartin 2014-01-26 20:04
Citat mate:

tako je, poslije ovog izručenja ništa u Lošinju neće biti kao što je bilo. Početi će prava lustracija mnoge će maske pasti, dosta je bilo karnevala vrijeme je za korizmu.
e moj mate, mogao si se već uvjeriti da udbaši nikad ne skidaju masku, sada sponzoriraju Crkvu, a ona im obilato vraća i pruža zaštitu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # tajna vezaatila 2014-01-27 07:55
Citat martin:
Citat mate:

a ona im obilato vraća i pruža zaštitu.
Matalda je najbolji primjer o sprezi crkve i udbe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Otok Čikatvitality 2014-01-25 09:56
Evo zašto je otkupljena Jadranka:
Desetak milijuna eura za privatnost: Bogati Rus preko oglasa želi kupiti hrvatski otok. Bijeg od užurbane i stresne civilizacije na samoću jadranske pučine drugi je dobar razlog da netko dio svog bogatstva uloži u otok. A plan je da se od Čikata napravi otok bez pristupa za domorodce:cry:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # stvarnost je ipak contrahary 2014-01-26 19:35
hahahahahah .. prodaja državnog u ime svojih interesa ..baš me veseli kraj u ime pravne hrvatske
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # naiva , za vlastiti saldohary 2014-01-26 19:38
smješan mi je stil domaćih prodavatela /političkih/igr ača - neznalica
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # po domaćikmet 2014-01-27 18:15
Transakcija prodaje parcela na Čikatu odvija se po najboljim uzancama otočkog poslovanja - prodaj ono što nije tvoje.

Takav način poslovanja bi trebalo zaštititi unutar EU u kategoriji nematerijalna imovina - izvorno Lošinjsko :-)

Po domaći !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # nećeš dugougo 2014-01-27 19:42
Citat kmet:
Transakcija prodaje parcela na Čikatu odvija se po najboljim uzancama otočkog poslovanja - prodaj ono što nije tvoje.

Takav način poslovanja bi trebalo zaštititi unutar EU u kategoriji nematerijalna imovina - izvorno Lošinjsko :-)

Po domaći !

..ili kako su govorili drugovi - ono što je tvoje je naše, a ono što je moje je samo moje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # svoj svojevito 2014-01-27 20:45
Citat kmet:
Transakcija prodaje parcela na Čikatu odvija se po najboljim uzancama otočkog poslovanja - prodaj ono što nije tvoje.

Takav način poslovanja bi trebalo zaštititi unutar EU u kategoriji nematerijalna imovina - izvorno Lošinjsko :-)

Po domaći !
Barem su ovi šta su prodali Jadranku pošteni. Prodali su svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # šipgost 2014-01-27 21:41
Kmet točno zbori.Odjednom pola Lošinjskih parcela su šiptarske a zna se tko je šiptarima sređivao kupovinu tih parcel.Kažu ljudi da su mu šiptari pbećali da će on biti veleposlanik RH na Kosovo ili u Makedoniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # tavolarfides 2014-01-27 21:56
Ovo je stvarno lijepa reklama za strana ulaganja u hrvatski turizam. Upisani zemljišno-knjiž ni vlasnik je Grad ML (i to ne od jučer) i tjedan dana nakon što taj upisani vlasnik odluči prodati svoje nekretnine, Državno odvjetništvo (saznavši valjda za to iz medija)traži da se ove nekretnine upišu kao vlasništvo RH. Pitam se što radi Državno odvjetništvo? Je li ovo način gospodarenja državnom imovinom na način dobrog gospodara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # okupacija NDHSG 2014-02-06 18:15
Citat fides:
Pitam se što radi Državno odvjetništvo?
Mnogi se to pitaju. Progoni sindikalista, ali ostavlja na miru onu županicu iz Nedjeljom u 2. A zadnji biser mu je da je narodnooslobodi lačka vojska bila okupator endehazije :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # tajna vezaima neka 2014-01-31 07:23
:eek: :zzz ima neka tajna veza koja džep sveza da ne pogube što im tušniše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # vitalniulagač 2014-01-31 17:25
jadranka je prodana za smiješnu cifru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # dmitri&aleksejwalter 2014-02-06 19:26
Citat ulagač:
jadranka je prodana za smiješnu cifru

tu je najprljaviju igru odigrala EBRD, jer je praktički besplatno ustupila hotele, kampove i trgovinu bjelosvjetskim mešetarima koji sada igraju monopoli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Klizav terenSG 2014-02-06 18:21
Citat SG:
Citat fides:
Pitam se što radi Državno odvjetništvo?
Mnogi se to pitaju. Progoni sindikalista, ali ostavlja na miru onu županicu iz Nedjeljom u 2. A zadnji biser mu je da je narodnooslobodilačka vojska bila okupator endehazije :)
Ipak su za svaki slucaj na ulazu u zgradu opcine stavili znak :

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ali babazip 2014-02-06 21:35
Citat SG:
Citat SG:
[quote name="fides"]
Ipak su za svaki slucaj na ulazu u zgradu opcine stavili znak :


prema nekim informacijama klizavo je ne samo u zgradi općine nego i šire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Računi za voduYeti Tvrdokurcic 2014-02-09 12:27
Citat zip:
Citat SG:
[quote name="SG"][quote name="fides"]
Ipak su za svaki slucaj na ulazu u zgradu opcine stavili znak :

prema nekim informacijama klizavo je ne samo u zgradi općine nego i šire.


Samo pet od ukupno 123 komunalna poduzeća u Hrvatskoj kućanstvima obračunavaju cijenu vode na ispravan način, a njih 118 radi to pogrešno, objavio je jučer Institut za javne financije. Unatoč tome, komunalci najavljuju ove godine nova poskupljenja. Njihove cijene su šarolike, a fiksni dijelovi računa za vodu drastično se razlikuju.
Račune za vodu u Hrvatskoj ispravno obračunavaju samo komunalci u Makarskoj, Splitu, Sinju, Čakovcu i Đurđevcu, tvrdi Institut.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # računiLošinj 2014-02-09 18:03
Nas komunalac dere kako stigne,ne ulažu ništa ,samo zapošljavaju svoje uhljebe iz partije.Franko, svoje,Gari svoje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # slapovibujica 2014-02-10 04:03
zanima me kad misle napraviti oborinsku kanalizaciju po Donjoj Bričini, kad pada kiša ne možeš proći, tamo su bujice i slapovi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # anđeogabrijel 2014-02-07 07:47
najviše je razočarala naša biskupija koja je dala u dugoročnu koncesiju Mataldu za izgradnju golf igrališta i luksuznih apartmana. Biskup je zaslužio da bude proglašen počasnim građaninom Krasnojarska a ne Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zajednički jezikvibra 2014-02-07 09:20
Citat gabrijel:
najviše je razočarala naša biskupija koja je dala u dugoročnu koncesiju Mataldu za izgradnju golf igrališta i luksuznih apartmana. Biskup je zaslužio da bude proglašen počasnim građaninom Krasnojarska a ne Lošinja.
Biskup je našao zajednički jezik s pravoslavnom ruskom braćom u stavu prema homoseksualcima . Prema ugovoru o koncesiji golf igralište na Mataldi neće biti gay free nego će na ulazu biti rampa s ovim znakom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koncGabi 2014-02-07 11:17
Crkva je dala u koncesiju i to je i dalje njihovo,a Gari je sve rasprodao .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mataldaanton 2014-02-10 07:47
Citat Gabi:
Crkva je dala u koncesiju i to je i dalje njihovo,a Gari je sve rasprodao .
svi su oni isti, samo daj lovu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rusiji s ljubavljuOlimpijada 2014-02-07 10:10
Le Zbor - To Russia with Love! Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko feministički zbor u regiji.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # udbadorh 2014-02-09 20:57
Jeli ko vidio natjecaj za kanalizaciju na Čikatu od željeznickog , preko ville saborke. Dali uopce ima projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za taj zahvat, ako grad nije ukljucio u proracun ?
Kako je moguce da su prepumpnu stanicu raditi odmah do spomenika Haračiću (jadan on) nitko nece sjediti od smrada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pitaj Rudijaperica 2014-02-10 07:47
Rudi sigurno zna da li postoji dokumentacija ali za svaki slučaj je to već prijavio nadležnim ne bili kako zaustavio i taj projekt
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # điđimilovićizet 2014-02-10 12:01
Citat perica:
Rudi sigurno zna da li postoji dokumentacija ali za svaki slučaj je to već prijavio nadležnim ne bili kako zaustavio i taj projekt

Rudi je samo izvršioc, netko puno jači vuče konce i blokira svaku investiciju Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # do pasaliberal 2014-02-10 07:50
Imamo novi slogan za nove lokalne izbore za hsls "ŠTO GORE , TO BOLJE"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # .pušmipuli 2014-02-10 13:13
Rudi izgleda kriv za sve.. Koliko mi se čini tj. koliko sam pročitao iz medija nešto tu nije bilo po zakonu.. Pa eto braćo radite po zakonu pa vam Rudi a ni HSLS neće biti kriv-i..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # zaostalost i malogradjanstin a forumasa...razvoj 2014-02-10 18:49
masa morona ovdje nije za razvoj (cast izuzecima)...pa sta, sta ima veze, rus, amer, ili bilo tko drugi...kupuje se gospodo i prodaje, to je tako i neka je tako. Naucite zivjeti...globa lno:)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # razvoj lopovaLošinj 2014-02-10 19:54
Nema veze tko kupuje Rus ,Amer ili Kinez. Problem je u tome što su tri četvrtine vrijednosti firme pokupili oni koji su u nju došli zadnji, po vezi a oni koji su je cijeli život stvarali radom i samodoprinosima ,su dobili ostatke sa trpeze da im se zamažu oči. Ti ljudi nisu ni malograđani ni zaostali nego su opljačkani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # raditi po zakonu..pušmipuli 2014-02-10 21:55
Citat razvoj:
masa morona ovdje nije za razvoj (cast izuzecima)...pa sta, sta ima veze, rus, amer, ili bilo tko drugi...kupuje se gospodo i prodaje, to je tako i neka je tako. Naucite zivjeti...globalno:)

Zaostalost i malograđanština su tvoja odlika.. Ako jesmo demokratsko društvo a jesmo dozvolit ćeš da se neki ne slažu za jeftinu rasprodaju našeg. Kažem našeg jer ova garnitura ne prodaje svoje nego naše. I ne, meni niti ikome ne smeta razvoj. Ti brižniče prodaj i kupuj svoje i razvijaj šta god hoćeš i na kraju tko to kaže da se prodajom čikata ili bilo čega rješavaju problemi u Gradu? Možda se trenutno rješava prazna kasa i plaće u Gradskoj upravi koja je ako se ne varam po potrošnji u samom vrhom u državi. I daj mi reci dali su se možda priveli kraju radovi na muzeju ili šetnici Poljana ili bilo šta šro je obećano od zadnje prodaje terena?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # zbunjenlud 2014-02-10 20:56
Problem je u tome što je 53 % jadranke prodano za samo 20 miliona eura ???
Pa tko je tu lud a najmanje zbunjen,to nema veze sa ekonomijom i biznisom.
Mogli su prodati pola projekta hotela punte i dobili bi 100 miliona, i bilo bi za razvoj i za ulaganje u daljni razvoj firme :
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # normalanLošinj 2014-02-10 21:25
Iako je u vrijeme Antolovića bila pozitivan primjer privatizacije,n a kraju je preuzimanjem gologuzih direktora ovo postala još jedna od klasičnih "privatizacija" .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # human resursluka 2014-02-11 07:22
Citat Lošinj:
Iako je u vrijeme Antolovića bila pozitivan primjer privatizacije,na kraju je preuzimanjem gologuzih direktora ovo postala još jedna od klasičnih "privatizacija".

ovi nemaju pojma o turističkoj djelatnosti, traže preko e-mailova kuhare i konobare, jer neće moći za Uskrs otvoriti objekte. RIP Jadranka !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MailNet 2014-02-11 12:16
Pa nego kako bi trebali tražiti osoblje,da viču po ulici trebamo kuhare.Internet je medij koji koristi najviše nezaposlenih , poslodavaca i zavod za zapošljavanje kao i razne web stranice koje posreduju pri zapošljavanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Šta se radi?Gojana Benov 2014-02-18 12:49
Šta radi bre tužilaštvo, šta milicija? Ovde treba da ureduje sud partije. Ima da se poapse kriminalci kad im prođe mandat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • »Pobuna protiv napretka«

  Bonaca 26.06.2022 22:32
  Za boljitak
  A bliži im se kraj.Smjene i ostavke na stolu.Cekamo da krene.6g
   
 • Svaštara br. 1

  hranitelj tuljana 26.06.2022 20:46
  Slika prikazuje feticid a ne pobačaj
  Ajme koliko si obrane ljudskog života obrisao, ali dobro je da si ostavio ovu sliku ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  kapetan male barke 26.06.2022 12:26
  ...
  Plus ove stručnjake ovdje... pogotovo onog prvog stručnjaka za pasarele. i.imgur.com/t8qPC6M.png ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  ... 26.06.2022 10:39
  Udružena zločinačka organizacija
  Hoćemo, nakon što Uskok za početak ispita ovo sretno društvo. i.imgur.com/dOHArBK.jpeg ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  .... 26.06.2022 10:11
  Komunistički sin
  Sinek je rađe plaćao paukove,razna osiguranje nego da promjeni građevinsku dozvolu!Pitajte ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  .... 26.06.2022 09:56
  Komunistički sin
  Nema ti šta pokazati!Može skice pokazat!Gari tvrdi tek u svibnju mjesecu dali mijenjati ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Macmalić 26.06.2022 09:40
  Mulić
  Problem je glupo stvoren i dilema je umjetna. Da su projektanti od početka razmišljali ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Zumba 26.06.2022 09:32
  Šatoraši za Garija
  Garija treba razumjeti. Karijera mu se nije temeljila na znanju i sposobnostima nego na ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Jerko 26.06.2022 09:22
  kako ga nije stid ovako lagati
  ničim izazvan Kapeli reče: ... sjećam se kad sam i sam bio u Domovinskom ratu... glavno da ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  gost 26.06.2022 08:52
  Stradavanje istine
  Istina je stradala i u Kapelijevom obraćanju javnosti baš povodom rata u Ukrajini. Ukrajinsku ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Vito 26.06.2022 08:37
  Balija opet laže?
  U članku Filip Balija kaže: Izmjene projekta moguće je vidjeti, dapače, javno. Samo nije ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  NL 26.06.2022 08:14
  Projekt Mrtvaška je – na umoru
  Drama na Lošinju će po svemu sudeći završiti odustajanjem od gradnje luke novilist.hr/.../...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  TW 26.06.2022 07:54
  Projekt nepoznatog kvaliteta
  Članak o ministrovom pitanju “Zašto forsirati ono što ljudi ne žele?” objavljen je i na ...
   
 • Svaštara br. 1

  Gost 25.06.2022 21:09
  Amerika
  Zastrašujuća ali umjesna ilustracija ovog što si napisao i.imgur.com/DHseLxi.jpg ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Ruka ruku mije 25.06.2022 20:11
  Ja tebi, ti meni
  Bivši ministar turizma, i sam branitelj, je u to doba na dva propala projekta, CRO karticu ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Tok 25.06.2022 19:25
  Tik
  Kako sad ovo izgleda ovo je urota protiv Ilovčana, samodopadni kombinator se preračunao, a ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Gost 25.06.2022 17:49
  Ratni put Garija Kapelia
  Postigao je da su novine pisale Budući da je sam ministar turizma Gari Cappelli hrvatski ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Branitelj istine 25.06.2022 16:20
  Pozicioniranje
  Služio se on i prijetećim pitanjem "Znaš li ti koga ja poznajem?". Pa je kao ministar turizma ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Ja 25.06.2022 15:13
  Ja, pa
  Možda premijer ne zna ništa o Mrtvaški, ali evo tko o tome puno zna, i to u prvom licu ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Talent 25.06.2022 14:26
  Super
  Znaš li ti tko sam ja, je bio uobičajeni Garijev nastup prema svakom ispod ranga župana ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Kmečalo 25.06.2022 13:49
  Znaš li ti koga ja poznajem?
  Samo što Gari u Zločinačkoj nije takva marka da se može groziti sa "Znaš li ti tko sam ja?".
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Znaš li ti tko sam ja? 25.06.2022 13:34
  zlouporaba položaja i ovlasti
  Na posljednjoj sjednici županijske skupštine vijećnica Iva Rinčić je postavila vrlo ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  .... 25.06.2022 12:22
  ....
  who cares, on je običan pi?dunčić bez jaja
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  gost 25.06.2022 12:15
  Prva je stradala istina
  Rat u Ukrajini nas je podsjetio na izreku da u ratu prvo strada istina. Po ovom Garijevom obraćanju ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Sycho 25.06.2022 10:29
  Pasivna agresija Garija Capellija
  "Meni se čini da se on nikad nije složio sa ovim projektom jer nije bila pod njegovom ...
   
 • Svaštara br. 1

  Licemjer 25.06.2022 10:17
  ...
  Ono što većina ljudi ne razumije je da ovo neće značiti kraj abortusima. Učinit će ih manje ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  asdf 25.06.2022 10:16
  Kapelijevo driblanje javnosti
  Kapeli se javio tek kad je Butković dao naslutiti da bi se moglo odustati od projekta ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Pokazao da je šupak 25.06.2022 10:14
  Deva
  Da Deva ima jaja bilo bi drukčije!Trebao je prisiliti Anu i Županiju odmah na promjenu ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  .... 25.06.2022 09:54
  ....
  Dokazno je da su svi skupa lagali!Vojko najveće razočarenje PGŽ.S Mrtvaškom trebala bi i ...
   
 • »Pobuna protiv napretka«

  Ćuk 25.06.2022 08:04
  Gledam i čudim se
  Ma di su ovi naši izabrani političari Komadina,Vojko, Rak,Balija,Ana, Devčić,Pavela i ...