Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Grad za nju

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

gradBez ikakvog dramaturškog naboja održana je i treća sjednica novog saziva Gradskog vijeća. Lagano i bez po muke prošli su svi prijedlozi gradonačelnice Kučić. Iako je sve prošlo lagano s izvjesnom i uvjerljivom većinom sjednica nije bila nezanimljiva. Upravo obrnuto. Ona je pokazala da u ovom sazivu, za razliku od prošlog ima dinamike. Prema riječima gradonačelnice bacale su se bombe i bezobrazno ju se provociralo pitanjima o podnošenju ostavke zbog laganja i zbog dodjeljivanja zemljišta svome tati 

Iako oporba nema nikakve šanse utjecati na bilo kakvu odluku zbog čvrste većine čije je vezivno tkivo osobni materijalni interes (ugovori bez natječaja, isplata nezakonitih potpora, zapošljavanju snaha i prijateljica) i naivnost izmanpuliranih vijećnica, oporba jako o ozbiljno grize barem na početku mandata. Za sada mala i borbena oporba unosi živost u radu lokalnog parlamenta iako nema nikakve šanse da može na bilo što utjecati. Takva oporba, koliko će izdržati biti takvom jest pitanje, je očito problem gradonačelnici i vlasti koja u sebi ima konstrukcijsku grešku. Vlast je temeljena na osobnim materijalnim interesima i na naivnosti u osnovi idealisitičkih vijećnica koje u politici ne traže nikakav osobni interes. Na oprobi je da svojim djelovanjem otvori oči tom naivnom dijelu ove neprirodne vlasti ali i javnosti. 

Sprdanje s institutom vijećničkog pitanja
Kao i na početku svake sjednice i ova je počela s vijećničkim pitanjima. Pravo na vjećnička pitanja su regularana Zakonom (ZLR(P)S), Statutom i Poslovnikom. Institut vijećničkog pitanja je demokratski alat kojim daje pravo vijećnicima da „preslušavaju" gradonačelnicu. Ona po Zakonu i Statutu ima obvezu i mora odgovoriti vijećniku na postavljena pitanja. Vijećnik ima pravo komentirati taj odgovor. I tu priča staje. Zadnja je na vijećniku. Izabrani vijećnik je predstavnik građana a gradonačelnica je njihovo odnosno njegovo izvršno tijelo, tijelo koje izvršava odluke-naloge predstavničkog tijela.

Novi predsjednik Gradskog vijeća ne zna ili ga ne zanima što piše u Poslovniku već ga samo zanima dati dovoljno prostora i vremena gradonačelnci i njenom političkom potrčku da relativiziraju ozbiljne optužbe vijećnika Ivkovića koji je u vijećničkom pitanju dokazao da gradonačelnica svjesno laže.

Svojim bezobraznim, protustatutarnim i protuposlovničkim vođenjem sjednice predsjednik je obesmislio institut vijećničkog pitanja. Bolje rečeno sprdao se s njim. Nakon postavljnog pitanja gradonačelnica nije odgovorila na pitanje hoće li zbog laganja podnijeti ostavku ali je zato otovorena rasprava o vijećničkom pitanju. Nakon toga je predsjednik dozvolio na aktualnom satu raspravu o pitanju u kojoj je sudjelovao i vitez bez mača koji tako slatko i s velikim zaštitničkim žarom branio gradonačelnicu i njene laži. Na pitanje vijećnika Ivkovića hoće li zbog laganja oko povrata Tovara Gradu podnijeti ostavku umjesto odgovora na to pitanje tek nakon rasprave o vijećničkom pitanju (!) koju je ona završila tek je lakonski s hinjenim smiješkom odgovorila da je pitanje o njenoj ostavci bezobrazna provokacija. Pitanju se čudila kao njen stranački kolega iz Kutine. Očekivano ne pada joj na pamet podnijeti ostavku iako je uhvaćena u laži.

Demokratski standardi na Lošinju su očito jako niski. Nema te laži, greške, počinjene štete ili krivog poteza radi kojega bi na Lošinju gradonačelnica bila spremna podnijeti politička odgovornost. To joj nije ni u peti.

Politički harakiri Gradskog vijeća
Održana sjednica je pokazala karakter i liderske sposobnosti novog predsjednika. Nažalost, kao i njegov prethodnik svoju funkciju predsjednika lokalnog pralamenta, u naravi je to najviša politčka funkcija u Gradu, svodi na funkciju običnog čuvara lika i dijela gradonačelnice. Na takav način se najviša vlast baca pod noge svom izvršnom tijelu - gradonačelnici. Vijeće, odnosno predsjednik i pasivna većina vijećnika koji čine novu vlast pokazuje da ni ovo vijeće ne želi biti najviše tijelo vlasti na otoku već to pravo nezakonito samoprepušta gradonačelnici. I ovo Vijeće će umjesto predstavničkog tijela građana biti tek obična glasačka mašina ne odveć sposobne gradonačelnice. Umjesto odgovornosti prema građanima koji su izbarali Vijeće, njegova većina je odlučila da će biti odgovorno samo gradonačelnici. Kao da ih je ona, a ne građani tamo postavila.

Svoju zadaću u Vijeću većina shvaća kao zadaću glasačkog mehanizam u funkciji bezpogovornog potvrđivanja svih prijedloga koji im dođu na stol od strane stroge „šefice". Umjesto da Gradsko vijeće bude najviše predstavničko tijelo građana koje vodi Grad ono će ostatit tek protokolarna i nužna formalna faza potvrđivanja odluka koje je već donijela gradonačelnica. Tako su simbolički rečeno na svojoj trećoj sjednici predsjednik i Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja javno izvršili političko harakiri, glazbenom terminologijom slikovito se može reći: umjesto prve violine odlučili su biti zadnja rupa na svirali. Umjesto da budu predstavnici građana i da vode Grad odlučili su da će samo i bez razmišljanja ispunjavati naloge svoga izvršnog tijela.

Bog je prvo sebi stvorio bradu
Dnevni red ove 3. sjednice održane nakon gotovo pola godine od izbora pokazao je da se gradonačelnica misli baviti sama sobom, a ne potrebama i interesima građana. Umjesto „Grad za tebe" sad je očito da imamo Grad za nju. Uglavnom se ovo Vijeće bavi njenim hirovima, njenim osobnim standardom (njenom plaćom), i njenom ispunjavanju želja podobnim investitorima. Tako si je odlučila dignuti plaću na pogrešan način i bez ikakvog obrazloženja. Nema niti jedne jedine riječi obrazloženja za predloženu odluku.

Na temelju čega onda odlučuju vijećnici? Umjesto da je zbog promjene Zakona i Statuta i ukidanja funkcije zamjenika gradonačelnica predložila novu odluku o visini plaće gradonačelnika predložila je da GV stavi van snage odluku o smanjenju plaće za vrijeme trajanja pandemije. Kako pandemija još traje jasno je odluka o stavljanju van snage te odluke izaziva reakcije vijećnika i javnosti. Zbog toga je još gluplji prijedlog da se stavi van snage odluka o smanjenju plaće umjesto da se donese nova odluka o plaći gradonačelnice. Vijećnici su prihvaćanjem predložene odluke o stavljanju van snage odluke o smanjenju vratili na snagu Odluku o izmjeni i dopuni odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa (Sl.n. PGŽ br. 8/2017) koja nije u skladu ni sa Zakonom, a ni sa Statutom Grada Malog Lošinja. Dakle, uz pomoć genijalaca iz Odbora za pravno statutarna pitanja Gradsko vijeće je na prijedlog još većih pravnih genijalaca iz gradske uprave odlučilo da će si gradonačelnica isplaćivati plaću - prema nezakonitoj i protustatutarnoj odluci o plaći.

Odluka koja je sada na snazi, u kojoj se određuje i visina plaće nepostojećeg zamjenika, nije bila zakonita ni kad je donešena, a kamoli sad kad je ukinut zamjenik gradonačelnika u Gradu Malom Lošinju.

Gradonačelnik i njegov zamjenik nemaju nikakva prava iz radnog odnosa. Niti jedan gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika u Hrvatskoj nije potpisao ugovor o radu, a ni neće. Ali zato će u Gradu Malom Lošinju voljom ovog Gradskog vijeća gradonačelnica primati plaću temljem odluke o plaći iz radnog odnosa. Njena prava, pa i pravo na plaću proizlaze iz profesionalnog obavljanja dužnosti prema Zakonu, a ne iz radnog odnosa.

Toliko o sposobnostima Ane Kučić i njenih stručnih službi. Nisu kadri predložiti niti jednu odluku, a da nije nezakonita ili da nije usvojena u nezakonitoj procedri.

Umjesto interesima građana, rješavanjem problema u zdravstvu, stambenih i drugih životnih problema građana, Gradsko vijeće se bavi osobnim standardom gradonačelnice i cestom dugom 44 m na Zagazinama koja je važna samo tamo nekom investitoru. Tako je Gradsko vijeće proglasilo jednu malu zemljišnu česticu javnim dobrom u općoj upotrebi (opet s manjkavom procedurom) kako bi naknadno pokrili nečije prethodne nezakonite radnje. U naravi se radi o čestici koje se nalazi unutar već izgrađene ceste. Zanimljivo je da je Grad ishodio građevinsku dovolu za cestu, a da projekt nije platio ni kune. Cesta je izgrađena, a da Grad opet nije potrošio niti jednu jedinu kunu na nju. Ta izgrađena cesta nije planirana u Proračunu Grada ni u 2020. a ni 2021. g.. Ista cesta nije uopće predviđena ni u Planovima razvojnih programa Grada ni u 2020., a ni u 2021. g.

Postavlja se pitanje ako ta cesta nije planirana u Proračunu, a ni u Planu razvojnih programa, kako je i zašto Grad uopće ishodio građevinsku dozvolu za tu cestu. Kako je cesta izgrađena ako Grad nije potrošio niti jednu jedinu kunu za nju? Ispada da je Grad na crno izgradio tu cestu!

Upravni ugovor kao igra skrivača
Umjesto da je predložila odluka o plaćanju dopunskog osiguranja za umirovljenike kao što je obećala u izbornoj kampanji gradonačelnica je Gradskom vijeću predložila upravo suprotnu odluku. Predložila je, a osam veličanstvenih vijećnika je prihvatilo, odluku kojom će građani Malog Lošinja platiti njenu grešku odnosno porezni dug koji je nepotrebno a svjesno sama napravila. Naravno i ta odluka kako ju je predložila i kako je usvojena je nezakonita, pogrešna i manjkava, a ni taj prijedlog odluke nije obrazložen niti jednom jedinom riječi.

Kako i zašto je nastao porezni dug i tko je za njega odgovoran gradonačelnica nema potrebu objasniti, a nitko ju to ne smije  - očito - ni pitati. Kao da je normalno da Grad bude porezni dužnik. Za nestrpljive za sada obavijest da će o razlozima nastanka tog poreznog duga grada biti riječi u idućem članku.

Bez riječi obrazloženja predloženu Odluku o sklapanju upravnog ugovora o namirenju poreznog duga Vijeće je prihvatilo voljom većine. Odluka je pogrešna jer gradonačelnici za ispunjenje obveza Grada i sklapanje toga ugovora ne treba suglasnost; uredno ispunjavanje obveza je njena nadležnost i obveza. Takav ugovor može i mora potpisati samo gradonačelnica, a da o tome ikoga išta pita. Ali ono što mora pitati, odnosno tražiti od Gradskog vijeća, a to joj nije palo na pamet, je suglasnost da može raspolagati s gradskom imovinom iznad cenzusa od 0,5% prošlogodišnjeg Proračuna. Porezni dug je deset puta veći od tog cenzusa. Gradonačelnica nije tražila, a Vijeće nije donijelo zakonitu odluku o raspolaganju nekretninama i/ili imovinom. Zbog toga će upravni ugovor o namirenju poreznog duga biti nezakonit ako Gradsko vijeće ne donese zakonitu odluku o raspolaganju imovinom/nekretninama u vlasništvu Grada.

Ono što su gradonačelnica i njen izvjestitelj, začudo odvjetnik iz Zagreba, a ne gradski službenik zadužen za financije, propustitlijasno reći jeste da je pravomoćno utvrđeno kako je Grad Mali Lošinj morao, a nije, izdati račun i obračunati PDV, i da je taj račun trebao izdati partneru koji mu je isporučio stanove. Taj račun i obračunati PDV predstavljaju priznati porezni trošak, a obračunati PDV u računu predstavlja porezno pravo na odbitak partneru. Zbog neizdavanja računa partner je ostao bez milijunskog troška koji za sobom nosi posljedicu i obvezu plaćanja poreza na dobit koje nema. Neizdavanjem računa i neobračunavanjem PDV-a partner je ostao bez prava na korištenje PDV-a pa iznos koji Grad mora platiti po upravnom ugovoru predstavlja upravo iznos štete koji je Grad prouzročio partneru.

Kako partneru u projektu ne može poput gradonačelnice zakazati sjednicu Vijeća i predložiti da Vijeće donese odluku da građani plate nečiju grešku, ne treba biti posebno mudar da bi se pretpostavilo kako će Gradskom vijeću biti ispostavljeno još troškova za naknadu štete od Grada zbog neizdavanja računa i štete povezane s tim.

Jasno je da će se zbog tvrdoglave, kapriciozne i nesposobne gradonačelnice na stolu ovog Gradsko vijeća naći još odluka koje će opterećivati gradski proračun, a koje će imati veze s Rukavićem.

Dok god postoji u Vijeću većina kojoj nije problem odlučivati da će građani plaćati njene greške gradonačelnica se može veselo i bezbrižno i dalje kreveljiti po društvenim mrežama.

Ova sjednica jasno je pokazala kako će proći i ovaj mandat gradonačelnice. Brinut će o sebi i njoj milim investitorima. Svi ostali neka se strpe još tri i pol godine!

Komentari: 

4231 # pravi se javiliveliki dužnici 2021-09-15 19:32
Evo udruženja velikih obrtnika direktora i dužnika, jedan je dužan preko milijuna za poslovni prostor (na koji je to način rješio sa gradom, ili tko mu to sredio), kako je zamjenio zemljište iza elipsa sa gradom i prodao Habijancu ?
A veliki novinar, tko mu je platio cestu na Rukaviću i kako je mogao ostati bez novaca i sa velikim dugom iako je prodao sve i "jadranci" i Filipovićima i Habijancu za nikakve novce (naplatitli se od njegovih dugova) i zaradili na prodaji njegovih stanova. Daj brate Arsene skini se sa gradonačelnice imao si ti prije nje na koga tresti (ali si sa njima mešeteario i kalkulirao).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
741 # Skidanje s gradonačelniceEKG 2021-09-16 09:20
Citat veliki dužnici:
Daj brate Arsene skini se sa gradonačelnice imao si ti prije nje na koga tresti (ali si sa njima mešeteario i kalkulirao).
Prije nje nije se imalo "na koga tresti" zbog tolikih propusta, pogrešaka i nedemokratskih postupaka. Toliko gafova nije bilo ni kod Balije ni kod Kapelija. Zato navedi neki bolji razlog da se "skine" s gradonačelnice ili se okani rasprave s odraslim građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Probudite sehranitelj tuljana 2021-09-16 06:15
Mislim da su odluke neke provincijalne političarke u vrijeme kad je u velikoj većini onoga što smo poznavali kao zapadni "slobodni" svijet više manje potpuno suspendiran svaki Ustav i svaka iluzija postojanja nekakvih "ljudskih prava" na što smo naučeni vjerovati da postoje i da su "zajamčena" i "neotuđiva", kao u kakvu Zubić vilu... i dok svjedočimo do kraja snazi sinergije najkrupnijeg kapitala i sve četiri poluge koje čvrsto drži u šaci - političara, medija, "struke" i (ne)vladinog sektora. Potpuna suspenzija osnovnih ljudskih prava. Tek sad nam je poznato koliko je boraca za ljudska prava i antifašista među novinarima i aktivistima. Jako malo. To su oni koji su do sad javno reagirali na "mjere". Nije ni čudo da ih ne nalazimo među onima deklarativnima, na platnom spisku kakvog milijardera ili Vlade...

Mi više ne živimo u demokraciji. Ni jedan narod ne može se više iz ovoga izvući glasovanjem. Nema nazad.

U toj situaciji baviti se ovakvim temama je kao na tonućem Titanicu slagati tanjure po veličinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
248 # Izopačena demokracijagost 2021-09-16 08:48
Citat hranitelj tuljana:
Mi više ne živimo u demokraciji. Ni jedan narod ne može se više iz ovoga izvući glasovanjem. Nema nazad.
Živimo mi u demokraciji, ali izopačenoj, hadezeovskoj demokraciji. Džabe nam glasovanje kad pola birača ostaje kod kuće, većina koji iziđu glasuje protiv HDZ-a, a onda se neki izabrani prostituiraju prodajom HDZ-u za podršku gradonačelnici. Koju izabere većina na temelju njenog glumatanja, prazne demagogije i lažnih obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
424 # Good morninghranitelj tuljana 2021-09-16 08:17
Da sam ja danas gradonačelnik,j a bi izgradnju aerodroma i Matalde dao gospodinu Mujagiću.prije toga bi mu dao i izgradnju Pelješkog mosta.Ako gledamo unazad,gospodin je sagradio stambenu zgradu na Sv.Martinu,sagr adio je zgradu na Kročati,sagradi o je Opskrbni centar i stanove,sagradi o je Lidl,sagradio je staru Pomorsku školu,sagradio je Rukavić.Garanti rano bi sagradio i novi aerodrom i Golf Matalda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
330 # JTMhranitelj tuljana 2021-09-16 09:36
Citat hranitelj tuljana:
Da sam ja danas gradonačelnik,ja bi izgradnju aerodroma i Matalde dao gospodinu Mujagiću.
Lažnjače nepismeni, što misliš, bi li u tom slučaju naglo prestali ovi članci i protivljenje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1143 # Obnova baštinegost 2021-09-16 10:13
Možemo se mi zezati na Mujagićev račun. Ali da se on nije prihvatio posla i dan danas bi u centru "najvećeg grada u jadranskom plavetnilu" na otoku Kučićkinih djedova stajala ovakva nakaza. Ako se već ne bi sasvim urušila.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1711 # DaNedjeljko 2021-09-16 11:09
Poznata je korisnicima kvaliteta njegove gradnje, na daleko se pročula. A ova zgrada, zašto mi je ostalo u sjećanju nešto da je grad morao dva puta platiti i sad jednu uplatu potražuje nazad sudskim putem. Što je s tim, vjerojatno ništa problematično jer inače bi zabrinuti komentatori to već spomenuli, zar ne? Oni jako brinu za svaku i najmanju nepravilnost. Ipak je to naš novac, naše djece?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
046 # 12 godina faxaBoško Buha 2021-09-16 11:24
Nije tema članka, ali sad me stvarno zanima jel to politika ili pogodovanje ili totalno neznanje da Grad ML nekima plaća dvaput, a nekima niti jednom, pa se onda u oba slučaja vucara po sudovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1039 # dvaput je dvaputgost 2021-09-16 12:28
Citat Nedjeljko:
Poznata je korisnicima kvaliteta njegove gradnje, na daleko se pročula.
Taj dio grada ipak sada bolje izgleda nego prije, zar ne? :lol:


A ako je istina da je Grad nešto morao dva puta platiti odgovornost je na onima koji upravljau Gradom a hvale se transparentošću .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
052 # MuljatorTariguz 2021-09-16 14:00
Ovo o bacanju bombi i provociranju pitanjima me navelo da pogledam snimak sjednice. nekako sam izdržao prozivku i glasanje o dnevnom redu, a onda je bilo prihvaćanje zapisnika sa prošle sjednice. Rudi Ivković je imao primjedbu što se ne navodi kako je koji vijećnik glasao, a Devčić mu je odgovorio da se tako uvijek radilo i da poslovnik to ne predviđa a da se on strogo drži poslovnika. Još je rekao da se na snimkama vidi kako je tko glasao. To je vrlo umilno uz mnogo "na neki način" i mahanja rukama potvrdila i gradonačelnica. Posprdno je dodala da poslovnik treba promijeniti da bude "na veliko zadovoljstvo gospodina Ivkovića". Na to je za govornicu izišao Anto Nedić da bi prosvjedovao što je Ivković u svojoj primjedbi upotrijebio riječ muljanje. Pogledao sam snimak tog dijela sjednice i s gađenjem prestao dalje gledati. Profesionalni muljator koji je tijekom četiri godine mandata kao dogradonačelnik muljao u korist svoje šefice sada prigovara drugome zbog same upotrebe te riječi. "Proslavio" se muljanjem više puta a naročito kad je bez stida ustvrdio da je sedam vijećnika koji glasaju ZA više od sedam vijećnika koji glasaju PROTIV. Da bi "ispravio" glasanje kojim Ani sa 7:/ glasova onomad Kučić nije dignuta plaća :sad:
volim-losinj.org/.../...
Snimak dijela sjednice na kojoj muljator osuđuje riječ muljanje i protivi se zapisivanju što je tko rekao i kako je glasao. Ne čudim se :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
054 # muljanje i laganje kao modus operandiVito 2021-09-16 15:11
I mene je ova situacija potaknula da pogledam snimak ne samo zadnje sjednice, nego i nekoliko sjednica GV prije toga.
Kamera je postavljena tako da niti na jednoj sjednici ne prikazuje sve vijećnike, nego samo prvi i dio drugog reda, a to je oko 2/3 svih vijećnika. Ne vidi se što se dešava u trećem i eventualno četvrtom redu.
Prema tome, video snimak se ne može koristiti kao dokaz kako je tko glasovao. Jedino se jasno vidi tko za govornicom mulja i laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
048 # Manjkavi zapisnicigost 2021-09-16 15:45
A u zapisnicima sa sjednica na kojima je gradonačelnica mahnitala za govornicom po pola sata i to protivno poslovniku spominje se u jednoj jedinoj rečenici. I takve nepotpune zapisnike vijećnici su usvajali kao vjerodostojne :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
235 # Ajmo rećgost 2021-09-18 15:54
Citat gost:
A u zapisnicima sa sjednica na kojima je gradonačelnica mahnitala za govornicom po pola sata i to protivno poslovniku spominje se u jednoj jedinoj rečenici. I takve nepotpune zapisnike vijećnici su usvajali kao vjerodostojne :cry:
Probaj ti staviti na papir njeno "ajmo reć" i "na neki način" trabunjanje. A zapisničaru koji bi to napravio smjesta bi dala otkaz jer bi se bez onog mahanja rukama i zabacivanja kose vidjelo koliko je loš govornik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Predaganje bez obrazloženjaDildo 2021-09-20 13:12
Citat gost:
A u zapisnicima sa sjednica na kojima je gradonačelnica mahnitala za govornicom po pola sata i to protivno poslovniku spominje se u jednoj jedinoj rečenici. I takve nepotpune zapisnike vijećnici su usvajali kao vjerodostojne :cry:
Pa Anini kmetovi u GV su usvojili i njezin prijedlog o stavljanju van snage smanjenje plaće zbog Covida bez da su dobili obrazloženje. Ali kmetovima je bilo dovoljno Nedićevo preseravanje. Molim da to uđe u zapisnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Bezobrazluk na kvadratgost 2021-09-20 13:31
Nema službenog obrazloženja zašto se ukida odluka o smanjuju plaća za vrijeme trajanja pandemije upravo dok pandemija divlja ali je Nedić ipak nešto rekao na sjednci. Braneći kontradiktornu u odnosno kontroverznu odluku tvrdio da je njena plaća gradonačelnice 8.000 kuna i da se od nje ne može živjeti a i sramota je da službenici u Gradu imaju veću plaću od gradonačelnice. Vrhunski bezobrazluk koji lagano prolazi u "Gradu za nju"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Cabaret LussinpicoloGizmo 2021-09-20 19:37
Citat gost:
Nema službenog obrazloženja zašto se ukida odluka o smanjuju plaća za vrijeme trajanja pandemije upravo dok pandemija divlja ali je Nedić ipak nešto rekao na sjednci.
Dama je na sjednici kazala da se ona neće spuštati ispod nekog nivoa pa je poslala svog posilnog da umjesto nje ciganči povećanje svoje plaće. Jer kao predlagatelj odluke bila je dužna dati pisano obrazloženje prijedloga da se usred pandemije povisuje plaću ali ni ona ni njene službe nisu mogle ništa smisliti. Pa je lansirala Nedića da slini pred vjećnicima o njenim duševnim bolima što s 8.000 kuna ima manju plaću od svojih službenika. A većina pod vodstvom negdašnjeg vođe oporbe ovakvu Nedićevu demagogiju je prihvatila kao obrazloženje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # Leteći cirkus Ane KučićGrunf 2021-09-16 16:23
Citat Vito:
I mene je ova situacija potaknula da pogledam snimak ne samo zadnje sjednice, nego i nekoliko sjednica GV prije toga.
Ova sjednica obećava i ubuduće dobru zabavu. Bolju od Letećeg cirkusa Monti Pajtona. Sve je lažno a izgleda kao pravo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # bravo Deva, isti si kao ElvisNa zapadu ništa novo 2021-09-16 17:49
Citat Tariguz:
Rudi Ivković je imao primjedbu što se ne navodi kako je koji vijećnik glasao, a Devčić mu je odgovorio da se tako uvijek radilo i da poslovnik to ne predviđa a da se on strogo drži poslovnika. Još je rekao da se na snimkama vidi kako je tko glasao. To je vrlo umilno uz mnogo "na neki način" i mahanja rukama potvrdila i gradonačelnica.
Stvarno se na snimci ne vide svi gradski vijećnici, i stoga se ni ne vidi kako je tko glasovao, a predsjednik gradskog vijeća i gradonačelnica od građana prave majmune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
043 # Muljator, spletkar i sluga pokornigost 2021-09-17 09:48
Citat Tariguz:
Profesionalni muljator koji je tijekom četiri godine mandata kao dogradonačelnik muljao u korist svoje šefice sada prigovara drugome zbog same upotrebe te riječi.
Što drugo očekivat od lika koji je godinama bio podoban za predsjednika ogranka Sanaderove stranke na Lošinju, a kao dogradonačelnik postao posilni gradonačelnice i spletkarenjem joj omogućio da preuzme HDZ :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Nedić je džabe krečiogost 2021-09-17 10:13
Citat Tariguz:
Profesionalni muljator koji je tijekom četiri godine mandata kao dogradonačelnik muljao u korist svoje šefice sada prigovara drugome zbog same upotrebe te riječi. "Proslavio" se muljanjem više puta a naročito kad je bez stida ustvrdio da je sedam vijećnika koji glasaju ZA više od sedam vijećnika koji glasaju PROTIV. Da bi "ispravio" glasanje kojim Ani sa 7:/ glasova onomad Kučić nije dignuta plaća :sad:
volim-losinj.org/.../...
Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je to radi "političkih manipulacija u javnosti" koje su povezane sa predstojećim lokalnim izborima. Očito je shvatila da bi zbog pohlepe mogla ostati bez kojeg glasa na izborima. Dakle odluku koja bi trebala biti na snazi sve dok traje epidemija (jer radi epidemije ju je i predložila, a GV usvojilo) nije povukla radi objektivne okolnosti da je epidemija pojačana nego radi "političkih manipulacija u javnosti". Kako bilo da bilo Nedić je štono kažu džabe krečio a osramotio se hadezejskom proizvoljnom matematikom da je sedam glasova pristanka više od sedam glasova odbijanja.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
045 # Sluganstvo se isplatiloVoajer 2021-09-17 10:31
Citat gost:
Kako bilo da bilo Nedić je štono kažu džabe krečio a osramotio se hadezejskom proizvoljnom matematikom da je sedam glasova pristanke manje od sedam glasova odbijanja.
volim-losinj.org/.../...
Sramoćenje pred onima koji znaju za sram njemu ne smeta a njegovi hadezejci ne znaju šta je sram. A slugansko ponašanje mu se isplatilo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Crvena Hrvatskagost 2021-09-17 12:21
Citat gost:
Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je to radi "političkih manipulacija u javnosti" koje su povezane sa predstojećim lokalnim izborima. Očito je shvatila da bi zbog pohlepe mogla ostati bez kojeg glasa na izborima.
Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu većinu u GV ponovno stavila pitanje svoje plaće. Hrvatska se na mapi crveni kao Nedićeva faca, ali Deva i društvo su joj plaću koju je zbog korone sama smanjila vratili kao da je epidemija prošla.
www.croatiacovid19.info/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # Umirovljenici nemojte brinutiTko poživi pričat će 2021-09-17 13:37
Citat gost:
Citat gost:
Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je to radi "političkih manipulacija u javnosti" koje su povezane sa predstojećim lokalnim izborima. Očito je shvatila da bi zbog pohlepe mogla ostati bez kojeg glasa na izborima.
Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu većinu u GV ponovno stavila pitanje svoje plaće. Hrvatska se na mapi crveni kao Nedićeva faca, ali Deva i društvo su joj plaću koju je zbog korone sama smanjila vratili kao da je epidemija prošla.
Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će Grad umirovljenicima počet plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje, izjavila je da za to ne brine, jer za to postoji rok od 4 godine, odnosno do kraja mandata. Pa tko od umirovljenika poživi, pričat će jel ga gradonačelnica prevarila ili nije.

Vidim da gradonačelnica ovome pristupa studiozno kao gradnji ceste do Mrtvaške, pa kako stvari stoje, možda i dotična cesta bude izgrađena prije nego gradonačelnica izvrši predizborno obećanje umirovljenicima.

Naravno, u sklopu odgovora na jedno drugo pitanje, gradonačelnica je rekla da se ona ispod nekog nivoa neće spuštati, ali sebi momentalno povisiti plaću, a umirovljenicima reći da sačekaju malo, 4 godine do kraja mandata, doslovno je vrlo morbidno. Dno dna, draga naša bezosjećajna gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
047 # Živopisna truležDD 2021-09-17 16:06
Citat Tko poživi pričat će:
u sklopu odgovora na jedno drugo pitanje, gradonačelnica je rekla da se ona ispod nekog nivoa neće spuštati, ali sebi momentalno povisiti plaću, a umirovljenicima reći da sačekaju malo, 4 godine do kraja mandata, doslovno je vrlo morbidno. Dno dna, draga naša bezosjećajna gradonačelnice.
Morbidna bezosjećajnost plus beskrajni egoizam Ane Kučić su znakovi moralnog truljenja kao i kod svih drugih koji su predugo u vlasti. Počnu vjerovati da su neprikosnoveni, nepogrješivi, nedodirljivi i bogomdani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Kleptokracija na djeluWiking 2021-09-17 20:58 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Podprosječno poštenje nadprosječna pohlepagost 2021-09-20 10:39
Citat Wiking:
Ogorčena bitka za poništenje odluke o smanjenju plaća gradonačelnice i njenog zamjenika donesene radi pandemije, a u vrijeme kad se Covid 19 širi kao požar te ponizna poslušnost većine vijećnika kazuju da je pokojni Ivan Supek bio itekako u pravu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Ne crkni magarče dok trava ne narasteBezjak 2021-09-18 10:29
Citat Tko poživi pričat će:
Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će Grad umirovljenicima počet plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje, izjavila je da za to ne brine, jer za to postoji rok od 4 godine, odnosno do kraja mandata. Pa tko od umirovljenika poživi, pričat će jel ga gradonačelnica prevarila ili nije.
Zato ne treba čekati kraj mandata nego sva predizborna obećanja A. K. preraditi na realnost "okretanja EU kao izvoru novca". Jer EU jedva čeka da krene u ispunjenje njenih obećanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Na čekanju do kraja mandataBezjak 2021-09-20 10:17
Citat Tko poživi pričat će:
Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će Grad umirovljenicima počet plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje, izjavila je da za to ne brine, jer za to postoji rok od 4 godine, odnosno do kraja mandata. Pa tko od umirovljenika poživi, pričat će jel ga gradonačelnica prevarila ili nije.
..... u sklopu odgovora na jedno drugo pitanje, gradonačelnica je rekla da se ona ispod nekog nivoa neće spuštati, ali sebi momentalno povisiti plaću, a umirovljenicima reći da sačekaju malo, 4 godine do kraja mandata, doslovno je vrlo morbidno. Dno dna, draga naša bezosjećajna gradonačelnice.
Spustila se ona ne samo ispod obične pristojnosti nego i ispod nivoa vlastitog predizbornog poziva da gradimo Grad zajedno. Ponudu Cavedonija da prezentira rješenje sufinanciranja dopunskog osiguranja Ana Kučić je naprosto bezobrazno ignorirala i samo je nemarno dobacila "nemojte brinuti" jer mandat joj traje četiri godine. A umirovljenici imaju vremena čekati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Dajmo joj da nauči hrvatskiGizmo 2021-09-20 14:10
Citat Bezjak:
Spustila se ona ne samo ispod obične pristojnosti nego i ispod nivoa vlastitog predizbornog poziva da gradimo Grad zajedno.
Ma spustila se ona i ispod obrazovnog nivoa kojim se hvali u objavljenoj biografiji. Nakon osnovne, pa srednje škole i 12 godina studija trebala je naučiti da prema pravilima hrvatskog standardnog jezika riječ "brinuti" mora uza se imati povratnu zamjenicu "se". Stoga je jedino ispravno, na primjer, "oni se brinu o svojim roditeljima", pa stoga i "nemojte se brinuti", a ne "nemojte brinuti". Dajmo joj da na račun gradskog proračuna pohađa i neki kurs za hrvatski jezik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Otok njenih djedovaGost 2021-09-21 10:23
Citat Bezjak:
Ponudu Cavedonija da prezentira rješenje sufinanciranja dopunskog osiguranja Ana Kučić je naprosto bezobrazno ignorirala i samo je nemarno dobacila "nemojte brinuti" jer mandat joj traje četiri godine. A umirovljenici imaju vremena čekati.
Čudite se kao pura dreku što vas gradonačelnica vuče za nos kao da ne znate da je ona HDZ-ov kadar. Ista je kao i onaj HDZ-ov ministar što se hvali da su digli potrošnju i zaustavili iseljavanje jer su poreznom reformom uvećali plaću 56 kuna mjesečno.
Prošlo je više od 100 dana njenog drugog mandata, a jedino što je napravila za Grad i za svoje birače su prijedlozi za trošenje novca iz gradskog proračuna. I to za plaćanje porezno duga od 1.775.774,00 kn i za povišenje svoje plaće. Prijedloge je usvojilo petero vijećnika HDZ-a potpomognutih glasovima troje kupljenih žetončića. tj vijećnika koje su birači izabrali jer nisu htjeli HDZ. Tako vam i treba kad ste si je izabrali jer je Lošinj otok njenih djedova. Pa se njime služi kao svojom prćijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # O Ana, tugo naših dana ...A.G. 2021-09-22 10:13
Citat Gost:
Čudite se kao pura dreku što vas gradonačelnica vuče za nos kao da ne znate da je ona HDZ-ov kadar.
Prošlo je više od 100 dana njenog drugog mandata, a jedino što je napravila za Grad i za svoje birače su prijedlozi za trošenje novca iz gradskog proračuna. I to za plaćanje porezno duga od 1.775.774,00 kn i za povišenje svoje plaće.
Tako vam i treba kad ste si je izabrali jer je Lošinj otok njenih djedova. Pa se njime služi kao svojom prćijom.
Kako prvih 100 dana tako do kraja mandata. A onda će opet lagati "ostvarili smo sve što smo najavili" :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # neki će to doživjeti, a neki možda i nećeGrađanin drugog reda 2021-09-22 13:27
Zanimljivo je kako je odluka o dopunskom zdravstvenom osiguranju za umirovljenike, od velikog predizbornog obećanja, do izjave gradonačelnice na lokalnom radiju od 20. srpnja 2021. kako je odluka u izradi, u roku od mjesec dana u izjavi te iste gradonačelnice prolongirana na zadnju godinu mandata.

Dragi umirovljenici, poslušajte i sami procijenite imate li još povjerenja u osobu za koju ste glasali.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Aninih 100 danaDomestos 2021-09-23 17:50
Citat Gost:
Prošlo je više od 100 dana njenog drugog mandata, a jedino što je napravila za Grad i za svoje birače su prijedlozi za trošenje novca iz gradskog proračuna. I to za plaćanje poreznog duga od 1.775.774,00 kn i za povišenje svoje plaće. Prijedloge je usvojilo petero vijećnika HDZ-a potpomognutih glasovima troje kupljenih žetončića. tj vijećnika koje su birači izabrali jer nisu htjeli HDZ. Tako vam i treba kad ste si je izabrali jer je Lošinj otok njenih djedova. Pa se njime služi kao svojom prćijom.
Za razliku od nje gradonačelnik Grada Pule je prvih 100 dana dobro iskoristio. Uvedena je potpuna transparentnost proračuna, priprema se projekt javne garaže, bazena i sportskog centra, uvodi se 1000 sati besplatnog parkiranja… A gradonačelnica Malog Lošinja prvo se pobrinula za svoju plaću :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Transparentan proračungost 2021-09-24 09:54
Citat Domestos:
Citat Gost:
Prošlo je više od 100 dana njenog drugog mandata, a jedino što je napravila za Grad i za svoje birače su prijedlozi za trošenje novca iz gradskog proračuna.....Tako vam i treba kad ste si je izabrali jer je Lošinj otok njenih djedova. Pa se njime služi kao svojom prćijom.
Za razliku od nje gradonačelnik Grada Pule je prvih 100 dana dobro iskoristio. Uvedena je potpuna transparentnost proračuna,.... A gradonačelnica Malog Lošinja prvo se pobrinula za svoju plaću :sad:
A što kažete na ovo? Nemojte tražiti na fejsu gradonačelnik.h r jer ovo je fake-news.

Fotošopirana je prava vijest s pohvalom gradonačelniku Orahovice, HDZ-ovcu Saši Risteru. Do prave vijesti za Lošinj ćemo se načekati iako u tzv. programu Grad za tebe obećava eLošinj - sustav objedinjenih aplikacija omogućit će povratnu informaciju u svakom predmetu, uvid u status predmeta, otvoren i transparentan proračun . Sjetimo se da je za prethodne izbore obećala da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # USKOK ili eLošinj ?Domestos 2021-09-24 10:48
Citat gost:
Nemojte tražiti na fejsu gradonačelnik.hr jer ovo je fake-news.

Do prave vijesti za Lošinj ćemo se načekati iako u tzv. programu Grad za tebe obećava eLošinj - sustav objedinjenih aplikacija omogućit će povratnu informaciju u svakom predmetu, uvid u status predmeta, otvoren i transparentan proračun . Sjetimo se da je za prethodne izbore obećala da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka.
A na zadnjim izborima nam je nježno tepala da je Lošinj samo naš dom poseban među tisuću otoka jer nije ni bio niti je za vrijeme njenog mandata postao prvi od tisuću. Što mislite da li ćemo prije saznati di su pare od prodaje stare škole iz nalaza USKOKA ili iz obećanog eLošinj transparentnog proračuna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ladim jajama kuš na me 2021-09-24 12:30
Kao što je gradonačelnica na zadnjoj sjednici rekla, obećanja će se ispuniti kada se za to steknu uvjeti.
Mislim da nas sada čeka 3 godine poziranja i fejsanja, a onda će biti napravili smo sve što smo mogli, za drugo se nisu stekli uvjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ####Gost 2021-09-24 13:53
Citat ma kuš na me:
Kao što je gradonačelnica na zadnjoj sjednici rekla, obećanja će se ispuniti kada se za to steknu uvjeti.
Mislim da nas sada čeka 3 godine poziranja i fejsanja, a onda će biti napravili smo sve što smo mogli, za drugo se nisu stekli uvjeti.
Ne budi naivan. Za takav odgovor morala bi nekoga ili nešto okriviti, a sebe, svoju kamarilu ili nedajbože državnu politiku svoje stranke ne smije. Zato će za tri godine opet guditi "ostvarili smo sve što smo najavili", a možda će ponovit ono iz ranije kampanje "mnogo smo obećali, ali smo još više ostvarili". Bila je to predizborna poruka koja zaslužuje počasno mjesto u antologiji političkih bljuvotina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Spisak ješki za birače zvan programTariguz 2021-09-24 14:09
Citat ma kuš na me:
Kao što je gradonačelnica na zadnjoj sjednici rekla, obećanja će se ispuniti kada se za to steknu uvjeti.
Mislim da nas sada čeka 3 godine poziranja i fejsanja, a onda će biti napravili smo sve što smo mogli, za drugo se nisu stekli uvjeti.
Još prije izbora sam komentirao da njezin program uopće nije program jer nigdje ne navodi rokove izvršenja izbornih obećanja i izvore financiranja. Kasnije je za Novi list kazala U potpunosti se okrećemo EU-u kao izvoru financiranja. Program oporavka nudi veliki izvor financiranja, a naša je obaveza priprema projektne dokumentacije i u što većoj mjeri očekujemo taj izvor financiranja. Znači njezin tzv. program nije čak ni spisak želja nego spisak mamaca za birače. Za tri godine će okriviti EU što nije dala lovu. Jer ona sama i njezine službe nisu sposobni pripremiti zahtjevne projekte za EU.
Primjer Kučićkinog bestidnog bacanja predizborne ješke varalice: Ne navodi ni kad ni otkud novac za uređenje Kaštela :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # > Kučićka zna!Grunf 2021-09-24 12:33
Citat Domestos:
Što mislite da li ćemo prije saznati di su pare od prodaje stare škole iz nalaza USKOKA ili iz obećanog eLošinj transparentnog proračuna?
Neko je na fejsu objavio staru fotku škole i potaknuo komentiranje:
> Da to nekad Osnovna škola, koja već dugo vremena propada žalosno je gledati ...navodno prodana a love nigdje...? tako pišu...
> Kučićka zna!
> vjerojatno ona prva zna...ali..
> Prodana donatoru HDZ-a Radnik Križevci, ali ne zna se di je lova. Gradonačelnica kaže da ne brinete, ali USKOK istražuje
> kad gradonačelnica kaže da nema brige, onda je lova.... ZNASE
> Šteta da tako divna velika zgrada nije iskorišten za potrebe Lošinjana..., a ne prodati i dalje je derutna i još je upitno gdje su novci i USKOK istražuje...oči to nešto ne štima...
> Kako je to lijepa zgrada!
> Mogli su napravit dom umirovljenika, jer sve više nam treba a nema mjesta
> To je bila moja škola ...škola mog djeteta i škola mojih unuka .....
Šteta ....da Vam ništa nije Sveto
> Iza škole sve "golo" kamenjar.a sada? Prekrasna zgrada trebalo bi u obnovi sačuvati svaki detalj izvana.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Jadna zgradahranitelj tuljana 2021-09-25 08:11
Citat Grunf:
Citat Domestos:
Što mislite da li ćemo prije saznati di su pare od prodaje stare škole iz nalaza USKOKA ili iz obećanog eLošinj transparentnog proračuna?
Neko je na fejsu objavio staru fotku škole i potaknuo komentiranje:
> Da to nekad Osnovna škola, koja već dugo vremena propada žalosno je gledati ...navodno prodana a love nigdje...? tako pišu...
> Kučićka zna!
> vjerojatno ona prva zna...ali..
> Prodana donatoru HDZ-a Radnik Križevci, ali ne zna se di je lova. Gradonačelnica kaže da ne brinete, ali USKOK istražuje
> kad gradonačelnica kaže da nema brige, onda je lova.... ZNASE
> Šteta da tako divna velika zgrada nije iskorišten za potrebe Lošinjana..., a ne prodati i dalje je derutna i još je upitno gdje su novci i USKOK istražuje...očito nešto ne štima...
> Kako je to lijepa zgrada!
> Mogli su napravit dom umirovljenika, jer sve više nam treba a nema mjesta
> To je bila moja škola ...škola mog djeteta i škola mojih unuka .....
Šteta ....da Vam ništa nije Sveto
> Iza škole sve "golo" kamenjar.a sada? Prekrasna zgrada trebalo bi u obnovi sačuvati svaki detalj izvana.
Naricati zbog hrpe cigli dok vlastiti narod i kultura izumire (svaki dan treba sve više domova za umirovljenike a sve manje škola) je vrhunac ograničenog pogleda na svijet. Što mislite da će one koji dolaze a dolaze zato što njihove žene, za razliku od naših, rađaju, biti briga za bilo koji aspekt svakodnevnice u kojoj živite?

Svijet pripada onima koji imaju djecu. Evolucija. Biologija. Cijeli naš narod osvojio je Darwinovu nagradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # "uništena zemlja zbog glupih ljudi"gost 2021-09-25 11:28
Citat hranitelj tuljana:
Cijeli naš narod osvojio je Darwinovu nagradu.
Moram se složiti s tobom. Hrvatska je još prije dvije godina osvojila titulu najgluplje zemlje na svijetu prema rezultatima stranice Thetoptens.com u kojoj mogu sudjelovati ljudi iz cijelog svijeta. Uvjerljivo je vodila s 21 posto glasova, a iza nje je SAD s 12 posto pa Sjeverna Koreja sa 6 posto. Komentari sudionika ove ankete navode razloge zašto misle da je baš Hrvatska zaslužila titulu najgluplje zemlje na svijetu:
"Ljudi koji obožavaju ratne zločine i ratne zločince"
"Žele biti nacisti. Ovi ljudi ništa ne žele toliko jako koliko žele biti Nijemci... To ih svrstava u kategoriju posebnih debila"
"Hrvati su toliko glupi. Zemlja je prekrasna, no vlada (uglavnom HDZ) uzima novac za sebe pa zemlja postaje siromašnija, a glupi građani stalno glasaju za najgoru vladu pa se čude zašto nema novca. Slušaju i užasnu glazbu koju zovu 'cajke'. Baš uništena zemlja zbog glupih ljudi"
"Oni žive u 1941. Glupi i pokvareni ljudi"
"Kao što su Nijemci jednom rekli: Bože, čuvaj me Hrvata i kuge"
"Nacistička nacija. Vjeruju u fašizam i misle da će ih Njemačka podržati. Njemačka se promijenila nakon dva svjetska rata, Hrvatska nije. Jako glupa nacija"
"Ljudi će te tamo pokušati opljačkati čim se pojaviš"
"Oni mrze sve i svakoga"
www.index.hr/.../2053497.aspx
UN bi ovom narodu trebao zabraniti razmnožavanje jer uporno već 30 godina bira najgoru vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tava loncuhranitelj tuljana 2021-09-25 12:14
Citat:
UN bi ovom narodu trebao zabraniti razmnožavanje jer uporno već 30 godina bira najgoru vlast.
Ovo što ste napisali predstavlja širenje mržnje na nacionalnoj osnovi. A vezano uz razmnožavanje, nije da baš narod ovih koji su ostavljali citirane komentare, tj. tvoj narod stoji imalo bolje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Demografsko proseravanjegost 2021-09-25 14:01
Citat hranitelj tuljana:
Citat:
UN bi ovom narodu trebao zabraniti razmnožavanje jer uporno već 30 godina bira najgoru vlast.
Ovo što ste napisali predstavlja širenje mržnje na nacionalnoj osnovi.
Blebnuo si glupost. Ovo što sam napisao nije širenje mržnje. Nisam izrazio osjećaj da narodu želim zlo nego osjećaj nemoći koji sam pretočio u apsurdan prijedlog. Znam da nitko, pa ni UN ne može zabraniti rađanje, a samo netko zlonamjeran može mi imputirati da se za takvo što zaista zalažem. No narodu koji desetljećima bira vlast koja umjesto da stvara uvjete da žene rađaju, stvara uvjete da se narod iseljava ni ne treba zabraniti razmnožavanje. Narod nam se ne razmnožava i bez zabrane razmnožavanja jer obznanjene mjere za demografsku obnovu su realno obično demagoško proseravanje. Kako na državnoj tako i na lokalnoj razini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # 100 dana12 godina faxa 2021-09-27 08:45
A što je 100 dana u usporedbi sa 12 godina faxa?

100 dana se računa kod promjene vlasti, da nova vlast donekle pohvata konce, za staru vlast se ne računa 100 dana. Iako, čini mi se da ova autistična samodopadna vlast ni za 1400 dana neće pohvatati konce na način kako to većina građana očekuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Neka si joj rekao, maco...hranitelj tuljana 2021-09-27 10:14
Citat 12 godina faxa:
A što je 100 dana u usporedbi sa 12 godina faxa?
100 dana se računa kod promjene vlasti, da nova vlast donekle pohvata konce, za staru vlast se ne računa 100 dana. Iako, čini mi se da ova autistična samodopadna vlast ni za 1400 dana neće pohvatati konce na način kako to većina građana očekuje.
Ima vas točno tamo gdje vas želi. Idete se igrati u "pješčenjak" i dok se vi tu dolazite rugati i po 100 put sprdati sa iskorakom, kovrčama, zubima, 12 godina...ona u miru radi što već želi. Kad ova stranica ne bi postojala, da sam gradonačelnik ja bih je organizirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Politički iskorakGost 2021-09-27 10:35
Citat hranitelj tuljana:
i dok se vi tu dolazite rugati i po 100 put sprdati sa iskorakom, kovrčama, zubima, 12 godina...ona u miru radi što već želi.
Može joj biti. Uvijek se među izabranim vjećnicima nađu prodane duše. A ka smo kod iskoraka koji se tebi više sviđa? Onako politički.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Čemu služi ovaj komentar?Gost 2021-09-27 12:07
Citat hranitelj tuljana:
Ima vas točno tamo gdje vas želi. Idete se igrati u "pješčenjak" i dok se vi tu dolazite rugati i po 100 put sprdati sa iskorakom, kovrčama, zubima, 12 godina...ona u miru radi što već želi.
A šta ti konjino misliš da mi ne znamo gdje živimo? Mi dobro znamo da ona u miru radi što već želi i da joj naše ruganje nimalo ne smeta. Jer od ruganja je štiti debela koža, a od sveg drugog pajaci u GV. A kao hadezejka zaštićena je kao i svi drugi hadezejski šerifi. Živimo u državi gdje silovatelju djeteta kao olakotnu okolnost (što je zlostavljao dijete) priznaju učešće u domovinskom ratu, u državi gdje hadezejci mostu daju ime po postrojbi čiji član je hladno pobio 13 razoružanih rezervista. I u gradu "za tebe" gdje gradonačelnica prije svih i svakoga namiruje svoj džep. Pa si plaću smanjenu radi epidemije korone povećava usred epidemije. Da navedem samo najsvježije "bisere".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kriminal pod zaštitomvVv 2021-09-27 13:28
Citat Gost:
Citat hranitelj tuljana:
Ima vas točno tamo gdje vas želi. Idete se igrati u "pješčenjak" i dok se vi tu dolazite rugati i po 100 put sprdati sa iskorakom, kovrčama, zubima, 12 godina...ona u miru radi što već želi.
A šta ti konjino misliš da mi ne znamo gdje živimo? Mi dobro znamo da ona u miru radi što već želi i da joj naše ruganje nimalo ne smeta. Jer od ruganja je štiti debela koža, a od sveg drugog pajaci u GV. A kao hadezejka zaštićena je kao i svi drugi hadezejski šerifi.
Najnoviji primjer kako HDZ štiti svoje lokalne šerife: Plenkov ić i Vlada prešućuju kako su HDZ-ovi gradonačelnici Imotskog kriminalom napravili 13 milijuna kuna duga
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Otok njenih djedovaPamti pa vrati 2021-09-26 09:03
Ako pažljivije sagledaš stvari, ona uopće nije HDZov kadar, ona je lokalni HDZ totalno podčinila sebi i svojim potrebama, a to je vegetiranje do kraja mandata.
Parolom "otok mojih djedova" senzibilizirala je starije građane, a onda ih je bezobrazno prevarila za obećano dopunsko zdravstveno osiguranje. Sebe je na prvoj radnoj sjednici namirila, a umirovljenici neka čekaju kraj mandata, ako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Privatizacija HDZ-aMuflon 2021-09-26 11:39
Citat Pamti pa vrati:
Ako pažljivije sagledaš stvari, ona uopće nije HDZov kadar, ona je lokalni HDZ totalno podčinila sebi i svojim potrebama, a to je vegetiranje do kraja mandata.
Istina je da je Kučićka lokalni HDZ totalno podčinila sebi i svojim potrebama, ali nije točno da ona nije HDZov kadar. Naprotiv, lokalni HDZ je od toalet-frau u očevoj firmi i nećakinje zadnjeg lošinjskog načelnika Milicije stvorio političku manekenku za pridobivanje birača sklonih lijevim ("crvenim") opcijama.

Prvo ju je imenovao za novog člana gradskog poglavarstva zajedno s Petrom Mašće i Ivanom Fabijanićem. Imenovani su pod izgovorom da će raditi na izradi programa predpristupnim fondovima EU i na ekološkim projektima, ali kao što je poznato ove dvije mlađahne manekenke su služile samo kao ukras. Fabijanić je zaduženje za ekološke projekte zaslužio uspješnom provedbom "ekološkog" projekta ukidanja zaštite dupina. Na zadnjim izborima je uz Anta Nedića isti Fabijanić kao HDZ-ovac bio Kučićkin glavni suradnik, logističar i operativac. Sada je član GV s HDZ-ove liste.

Zaslužan za HDZ Fabijanić je i izlaskom na izbore 2009. kao nositelj "nezavisne" gradske liste u slučaju uspjeha za koalicranje s HDZ-om spreman. Drugi na Fabijanoćevoj listi bio je - Dubravko Devčić - sadašnji predsjednik Gradskog vijeća uz potporu (gle čuda!) lošinjskog HDZ-a.

Kao što vidite, za koga god vi glasali na vlasti će biti oni koji privatiziraju HDZ i radi većine u GV potkupe vijećnike izabrane zato što nisu HDZ.

U ovom mandatu to su Devčićevi nezavisni, vijećnica Akcije mladih i vijećnik koalicije HNS-IDS-PGS-UKCitat:
Parolom "otok mojih djedova" senzibilizirala je starije građane, a onda ih je bezobrazno prevarila za obećano dopunsko zdravstveno osiguranje. Sebe je na prvoj radnoj sjednici namirila, a umirovljenici neka čekaju kraj mandata, ako.
Njezinih (gradonačelnici podčinjenih vijećnika s liste HDZ) i njihovih (vijećnika u službi A. K. i njenog HDZ-a) prvih 100 dana obnašanja vlasti pokazuju kakav će biti rezultat na kraju mandata. Na narednim izborima će se hvaliti kako su mnogo obećali, ali još više ostvarili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Pazi 'vamo!Gulanfer 2021-09-27 09:43
Citat Muflon:
Na narednim izborima će se hvaliti kako su mnogo obećali, ali još više ostvarili.
Pogledajte ovaj kratki isječak iz promidžbenog spota gdje to kaže i obećava da će u sljedećem mandatu (sada prošlom) biti - pazi 'vamo - "još aktivniji, funkcionalniji, uspješniji i učinkovitiji" Usporedite obećanje s činjenicama iz proteklog mandata. Učinkovito su nestale pare od prodaje stare škole, kupljen je lošinjski loger koji to nije, a tata Kučić je navodno vratio dug Gradu. Da li neko zna za još neku učinkovitost?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Za Lošinj kakav oni voleZoro 2021-09-28 10:44
Citat Muflon:
Prvo ju je imenovao za novog člana gradskog poglavarstva zajedno s Petrom Mašće i Ivanom Fabijanićem. Imenovani su pod izgovorom da će raditi na izradi programa predpristupnim fondovima EU i na ekološkim projektima, ali kao što je poznato ove dvije mlađahne manekenke su služile samo kao ukras. Fabijanić je zaduženje za ekološke projekte zaslužio uspješnom provedbom "ekološkog" projekta ukidanja zaštite dupina. Na zadnjim izborima je uz Anta Nedića isti Fabijanić kao HDZ-ovac bio Kučićkin glavni suradnik, logističar i operativac. Sada je član GV s HDZ-ove liste.

Zaslužan za HDZ Fabijanić je i izlaskom na izbore 2009. kao nositelj "nezavisne" gradske liste u slučaju uspjeha za koalicranje s HDZ-om spreman. Drugi na Fabijanoćevoj listi bio je - Dubravko Devčić - sadašnji predsjednik Gradskog vijeća uz potporu (gle čuda!) lošinjskog HDZ-a.
No da povijest lošinjskog političkog kurveraja bude kompletna prisjetimo se da su na izborima 2013. Fabijanić i Devčić opet bili ortaci, ovog puta s Devčićem kao nositeljem liste:
Dubravko Devčić, Danijel Višak i Ivan Fabijanić predstavili su listu koju će kandidirati na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Malog Lošinja, pod nazivom Zajednička nezavisna lista »Za otok kakvog volimo«, izvijestio je Novi list.
Tri kandidata predstavila su svoj program koji sadrži potporu gradnji ribarske luke u uvali Kovčanje, gradnju gradskih stanova za siromašne obitelji, izgradnju i davanje u najam gradskih poslovnih prostora mladim poduzetnicima za jednu kunu, subvencioniranj e zakupa poljoprivrednog zemljišta mladim poljoprivrednic ima, poticaje za život na selu mladim obiteljima, otvaranje dnevnog centra za umirovljenike, zabavnog centra za mlade, protivljenje plominskoj termoelektrani na ugljen, azil za životinje, tržnicu i štandove u gradu te izlov alohtone divljači. U sličnom sastavu, ovakva lista nastupila je i na izborima prije četiri godine, kada je ostala za dva glasa »kratka« za ulaz u Gradsko vijeće.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Degeneracija HDZ-agost 2021-09-27 08:38
Citat Pamti pa vrati:
Ako pažljivije sagledaš stvari, ona uopće nije HDZov kadar, ona je lokalni HDZ totalno podčinila sebi i svojim potrebama, a to je vegetiranje do kraja mandata.
Nije si uspjela podčiniti lošinjski ogranak HDZ-a jer je sposobna nego zato što je članstvo slabo, bezvoljno i bez vizije izvan svojih uskih privatnih interesa. Ogranak je u cijelosti degenerirao pa ga je Kučićka uz pomoć par ortaka jednostavno privatizirala s ciljem da privatizira i "otok njenih djedova".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
147 # ...... 2021-09-19 10:30
Citat gost:
Citat gost:
Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je to radi "političkih manipulacija u javnosti" koje su povezane sa predstojećim lokalnim izborima. Očito je shvatila da bi zbog pohlepe mogla ostati bez kojeg glasa na izborima.
Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu većinu u GV ponovno stavila pitanje svoje plaće. Hrvatska se na mapi crveni kao Nedićeva faca, ali Deva i društvo su joj plaću koju je zbog korone sama smanjila vratili kao da je epidemija prošla.
www.croatiacovid19.info/
Sa ove sjednice gradskog vijeća naučili smo da je pohlepa jača od korone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Njonje joj čuvaju leđaWD 40 2021-09-19 18:03
Citat ...:
Sa ove sjednice gradskog vijeća naučili smo da je pohlepa jača od korone.
Naučili smo i da je virus HDZ gadno zarazio Anu Kučić pa sad oponaša Plenkovića u bahatosti i bezobrazluku. Kao Plenković u Saboru ona si je kupila većinu u gradskom vijeću. Po uzoru na Plenkija i ona se ruga i podsmijeva oporbi. Može joj biti kad njoj čak dva njonje čuvaju leđa. Jedan njonjo je bio vođa oporbe a sada je njen predsjednik vijeća. Drugi njonjo joj je bio zamjenik a sada je vođa poltronske većine tog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
055 # Nedić: Sedam je veći broj od sedamgost 2021-09-18 07:57
Citat gost:
Kako bilo da bilo Nedić je štono kažu džabe krečio a osramotio se hadezejskom proizvoljnom matematikom da je sedam glasova pristanka više od sedam glasova odbijanja.
volim-losinj.org/.../...
I sada će taj i takav znalac opet raditi kao profesor. Jadna djeca ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # »Grad to sam ja«gost 2021-09-28 10:13
Točno tri mjeseca nakon što je na fejsu diktatorski obznanila »kampanja je završila, s njom su završile i podjele« tek 31.8.je dala da se promijeni naslovna slika. Umjesto predizbornog vabljenja birača istaknuta je njena fotografija u uvježbanoj pozi s osmijehom grčevito naškubljenih usana i natpisom
Ana Kučić
gradonačelnica grada Malog Lošinja
Grad za tebe.
Meni ovaj natpis znači da ona samu sebe predstavlja kao Grad za mene. Možda će uskoro poput onog francuskog kralja koji je govorio "država to sam ja" govoriti "Grad Mali Lošinj to sam ja". A uz ovakav sastav i poslušnost svoje većine u GV to će si moći dozvoliti.No zbog ritualne i promidžbene beznačajnosti zanimljivi su statusi objavljeni od dana kad se Ana Kučić proglasila utjelovljenjem Grada do danas:
1. rujna [LOŠINJ DOSEGNUO TURISTIČKE REZULTATE IZ 2019. GODINE]
4. rujna [aMORE LOŠINJ - NAJAVA FESTIVALA LOŠINJSKIM JEDRIMA OKO SVIJETA]
5. rujna Čestitke Damiru Kocijanu na ovom sjajnom humanitarnom pothvatu!
Drago nam je da smo pomogli!
6. rujna Dragi naši prvašići i roditelji, poštovani učitelji i nastavnici!
Neka vam je sretan početak školske godine, želim vam puno uspjeha!
13. rujna [POSJET GRADONAČELNIKA PIRANA LOŠINJU]
21. rujna Završen je još jedan festival Lošinjskim jedrima oko svijeta koji se održavao od 4. do 18.rujna.
25. rujna [OTVORENI 48.BANKARSKI SUSRETI]
[10. LOŠINJSKI POLUMARATON]
Prva radna sjednica Gradskog vijeća ostala je nespomenuta kao da se nije ni dogodila. A na njoj se »Grad za tebe obvezao« da će otplaćivati porezni dug državi i da će mu plaća smanjenja radi pandemije biti povećana kao da je pandemija prestala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Stranačko mrtvilo a ne glasilogost 2021-09-28 14:28
Sadržaj njenog fejsa pokazuje da je zanimaju samo manifestacije, festivali susreti i posjete, a ne gradski poslovi. A kao predsjednica gradskog HDZ-a još je gora. Nakon jedne objave od 5. kolovoza u svezi praznika, a prije toga u svibnju reklama za biranje Kapelija na FB stranici lošinjskog HDZa je tek 15. rujna upisan status [UNUTARSTRANAČK I IZBORI 2021]. A u ovih 15 dana nikakve reakcije. FB stranica mrtva kao i ogranak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Otok Cres ispredPopaj 2021-09-29 10:24
Citat gost:
Ana Kučić
gradonačelnica grada Malog Lošinja
Grad za tebe.
Meni ovaj natpis znači da ona samu sebe predstavlja kao Grad za mene. Možda će uskoro poput onog francuskog kralja koji je govorio "država to sam ja" govoriti "Grad Mali Lošinj to sam ja". A uz ovakav sastav i poslušnost svoje većine u GV to će si moći dozvoliti.

No zbog ritualne i promidžbene beznačajnosti zanimljivi su statusi objavljeni od dana kad se Ana Kučić proglasila utjelovljenjem Grada do danas:
1. rujna [LOŠINJ DOSEGNUO TURISTIČKE REZULTATE IZ 2019. GODINE]
Te rezultate Lošinj nije ostvario zahvaljujući njoj kako to pokušava prikazati nego usprkos njezinoj tromosti i nemaru. Na primjer, u članku Otporni na krizu – prošle godine u čak 90 gradova povećan broj obrta i obrtnika, evo gdje je ih je najviše i u kojim gradovima je najveći rast… se navodi "Najviše obrtnika na 1.000 stanovnika krajem 2020. godine imali su Hvar, Novalja , Komiža, Krk, Rab, Biograd na Moru, Poreč, Supetar, Vis i Cres. "Prvi od tisuću otoka" (po novome Grad za tebe :oops:) spominje se samo u nazivu udruženje obrtnika Cres-Lošinj:
Prema podacima Udruženja obrtnika Cres-Lošinj s kojim Grad Cres dobro surađuje, broj obrtnika kontinuirano lagano raste, jedino se pad primjećuje kod ribara i poljoprivrednik a koji pronalaze druge organizacijske oblike za svoj rad. Od tradicionalnih djelatnosti može se istaknuti Ruta koja prerađuje ovčju vunu u originalne suvenire ili Slastice Margareta koji proizvode tradicionalne otočke kekse, a mnoge su izvukli iz zaborava.

Programom potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Cresa za razdoblje od 2018. do 2020. godine ukupno je dodijeljeno oko 120.000 kn za šezdesetak poljoprivrednih proizvođača. Redovito su se u proračunu predviđala onolika sredstva koliko je bilo potrebno da se udovolji zahtjevima svih creskih poljoprivrednik a. Mjere za koje su se tražile potpore bile su kupnja poljoprivredne mehanizacije i opreme, ograđivanje nasada za zaštitu od divljači, nabava sadnog materijala, navodnjavanje poljoprivrednih površina i razvoj ovčarstva ili pčelarstva. Od osnivanja Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Vela vrata“, redovito se raspisuju natječaji za dodjelu sredstava za unapređenje ribarstva koje creski ribari rado koriste. Među poticaje treba ubrojiti i subvenciju cijene vode na sjevernom dijelu otoka koji nije pokriven vodovodnom mrežom zahvaljujući kojoj se olakšava rad obrtnicima na tom pod ručju.

gradonacelnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Grad koji razvaljujegost 2021-09-29 12:55
Savjetnici i sufleri su upozorili Kučićku da je samohvala kontraproduktiv na tj. da ima negativan učinak na javnost. Zato si je naručila hvalospjev kod tvrtke koja ih proizvodi u formi fol novinarskog članka što se stručno zove nativno oglašavanje. Ispričaš uljepšanu priču o sebi a plaćenik je prepriča tako da naivnom čitatelju izgleda kao pravi, objektivni novinarski članak. Naravno da se to masno plaća. Tako je prije par dana na Tportalu objavljen članak kojem u naslovi piše Otok vitalnosti 'razvalio' ovogodišnju sezonu. Meni to zvuči neukusno, prostački kao naslov o borbama u kavezu gdje neki kick-boksač razvaljuje protivnika. Zgadilo mi se pa članak nisam pročitao. Ali primjetio sam da je gradonačelnica pozirala za čak 12 (slovima dvanaest) fotografija.

tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Tvrdnje u tekstu temelje se na neprovjerenim informacijama.Hulk 2021-09-29 13:53
Autor članka je prije osam godina prijavljen da je napisao jedan neutemeljen i neprofesionalno napisan članak. Hrvatsko novinarsko društvo je konstatiralo da sa tvrdnje u tekstu temelje na neprovjerenim informacijama.
old.hnd.hr/.../index.html
Naravno da ni ovo što su mu Kučićka i Cvitković nadrobili nije provjerio. Naročito ono da je Lošinj poznat kao otok vitalnosti. Da je provjerio saznao bi da je to samo reklamni naziv otoka što se vidi već iz oronulih fasada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .....gost 2021-09-29 17:56
Lošinj je otok vitalnosti isto kao što je prvi od tisuću otoka. I jedno i drugo su propagandne laži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Sliku svoju ljubimgost 2021-09-29 14:41
Citat gost:
Ali primjetio sam da je gradonačelnica pozirala za čak 12 (slovima dvanaest) fotografija.
tportal.hr/.../...
Nije na 12 nego na 14 fotki. A grad Mali Lošinj je na samo dvije više. Skromna je i samozatajna naša živopisna gradonačelnica, nema šta :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pitam sepitam se 2021-09-30 08:15
zašto se toliko razmahala rukama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vještina laganjaPinokio 2021-09-30 09:35
Citat pitam se:
zašto se toliko razmahala rukama?
Maše rukama zato što laže. Gestikulacijom se trudi uvjeriti nas u svoje laži i odvratiti pažnju od znakova laži na svom licu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # i mene zabole ruke kada pričam francuskiOMG 2021-09-30 10:34
Retorika joj je vrlo neuvjerljiva, što je prilično čudno za nekoga tko je čak 12 godina studirao ekonomiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ona „misli“ rukama, a ne glavomMuflon 2021-09-30 10:34
Citat pitam se:
zašto se toliko razmahala rukama?
Lamata rukama da odvrati pozornost od besadržajnosti onog što govori. Novinarima govori napamet naučene fraze a kad ne recitira nego govori "iz glave", na primjer na sjednicama gv započne rečenicu bez da zna kako će je završiti. I dok traži čime da je popuni i nekako završi maše rukama e da bi je gledali a ne slušali. Kako kaže jedan stručnjak Pretjerana gestikulacija skreće pažnju s teme i daje dojam da takva osoba „misli“ rukama, a ne glavom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ana Kučić razvaljujegost 2021-09-30 12:38
Citat gost:
Savjetnici i sufleri su upozorili Kučićku da je samohvala kontraproduktivna tj. da ima negativan učinak na javnost. Zato si je naručila hvalospjev kod tvrtke koja ih proizvodi u formi fol novinarskog članka što se stručno zove nativno oglašavanje.
Nativnim oglašavanjem razvaljivala je i uoči zadnjih izbora za gradsku vlast plaćanjem Novom listu, Nacionalu i komičaru Jurkotiću za njegove đireve. Sada razvaljuje radi unutarstranački h izbora zakazanih za idući mjesec plaćanjem usluge nativnog pisanja prema cjeniku na native tportalu native.tportal.hr/.../ čiji "novinari" hvale njezina velika dostignuća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Tko je razvalio "otok vitalnosti"Pandora 2021-10-04 16:02
U naručenom članku Kučićka se hvali već ustajalim pričama o "dva kapitalna projekta" koja razvija, kaže ona, "naš partner Jadranka d.d." to su projekti proširenja Zračne lule projekt golfa na predjelu Mataldi. Hvalisavo dodaje 'Imamo odličnu suradnju s Jadrankom .... Svi projekti se zajednički usuglašavaju i zbog toga dobivaju podršku bez obzira na sastav Gradskog vijeća". tportal.hr/.../...
A danas se u vijestima o najvećem curenju tajnih podataka 'Pandora papers' kao glavna priča iz Hrvatske otkriva tko su stvarne vlasnici tvrtke s kojom Ana Kučić ima "odličnu suradnju". Kučić se sigurno ponosi partnerom o kojem portal Oštro u Pandorinim dokumentima otkriva stvarne vlasnike lošinjskog turističkog diva Jadranke i kako su preko poreznih oaza prebacivali milijune eura iz Rusije. Od toga su 3,1 milijun dividendi ruskog Velesstroya prebacili na Lošinj za obnovu od požara uništenog restorana. Naime, u travnju 2018. godine u luksuznom lošinjskom hotelu Bellevue izbio je požar, a stvarni vlasnici lošinjske Jadranke požar su upotrijebili kao argument za prijenos 3,1 milijun eura dividendi od vlasnika ruske tvrtke Velesstroy do lošinjske Jadranke.
Cijeli članak s linkovim na portal oštro:
rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PandoraPapers 2021-10-04 16:25
Prva hrvatska priča iz Pandorinih dokumenata: Tko su pravi vlasnici lošinjske Jadranke?

net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...008 2021-10-04 16:59
Sama se hvali kako ima dobre partnere, Jadranka planira, a Grad prati, itd... Baš me zanima kako će ovo završiti, ima li i ona dvojno državljanstvo ili odstupnicu pod zaštitom Moskve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Od Djevičanskih otoka do "otoka vitalnosti"Gegur 2021-10-04 17:52
Pandorini dokumenti otkrivaju stvarne vlasnike lošinjskog turističkog diva Jadranke i kako su preko poreznih oaza prebacivali milijune eura iz Rusije. Od toga su 3,1 milijun dividendi ruskog Velesstroya prebacili na Lošinj za obnovu od požara uništenog restorana.

Uloga tvrtke, koja pripada ruskoj banci Promsvyazbank, koja je 2013. godine formalno preuzela Jadranku i na temelju koje se u Hrvatskoj proširilo mišljenje da su je preuzeli ruski bogataši, bila je upravljati imovinom ruskog zatvorenog fonda AB Fund. Iza nje se krila mala mreža tvrtki iz različitih poreznih oaza od Cipra do Britanskih Djevičanskih otoka.
portal-ostro.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ana kao klijent medijskih privatnikagost 2022-04-23 11:01
Citat gost:
Savjetnici i sufleri su upozorili Kučićku da je samohvala kontraproduktivna tj. da ima negativan učinak na javnost. Zato si je naručila hvalospjev kod tvrtke koja ih proizvodi u formi fol novinarskog članka što se stručno zove nativno oglašavanje. Ispričaš uljepšanu priču o sebi a plaćenik je prepriča tako da naivnom čitatelju izgleda kao pravi, objektivni novinarski članak. Naravno da se to masno plaća. Tako je prije par dana na Tportalu objavljen članak kojem u naslovi piše Otok vitalnosti 'razvalio' ovogodišnju sezonu. Meni to zvuči neukusno, prostački kao naslov o borbama u kavezu gdje neki kick-boksač razvaljuje protivnika. Zgadilo mi se pa članak nisam pročitao. Ali primjetio sam da je gradonačelnica pozirala za čak 12 (slovima dvanaest) fotografija.
tportal.hr/.../...
O praksi tzv. nativnog oglašavanja kojim se hvalisanje političara lažno prikazuje kao novinarski članak objavljeno je opsežno istraživanje. Novosti su analizirale ugovore koje su općine, gradovi i županije sklopili u zadnje dvije godine s tiskovinama, televizijama i portalima. Iz njih se vidi da te razine vlasti godišnje izdvajaju više od 50 milijuna kuna za (dez)informiran je građana o svojim aktivnostima. Tako nastaju "posebni prilozi", tako se kreira servilni informativni dio novina na štetu lokalne javnosti, odnosno poreznih obveznika čiji novac završava u kasi medijskih privatnika.
www.portalnovosti.com/.../
Dobra mušterija medijskih privatnika bila je i ostala Ana Kučić. Uoči zadnjih izbora bila je zapažena kao klijent Novog lista i Đireva s Jurkotićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Anin đir s klaunomgost 2022-04-24 09:57
Citat gost:
Ana Kučić :-) se osjeća ponosno jer svi građani Lošinja plaćaju njenu izbornu promidžbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Besposlne gradonačelnica balone puštaGost 2021-09-30 14:43
Djetinjasto, neukusno i neprimjereno. Kao i ono infantilno ukrašavanje teksta sličicama državne zastave da se istakne silno domoljublje pošiljatelja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...