Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Digitalna gradonačelnica

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

digitČinjenica da gradonačelnica počesto ne dolazi na posao ili da dolazi rijetko nije mogla ostati skrivena. Njeni stranački kolege znaju da više ne dolazi ni na sjednice gradskog odbora HDZ-a, jer se tu i tamo neoprezni ili nezadovoljni pojedinci koje zamjenik Nedić ne uspije zauzdati, usude kritizirati ju. Sada ne dolazi ni na sjednicu Gradskog vijeća pa ni na aktualni sat, nema potrebu podnositi izvještaj o svom radu, već smatra kako je dovoljno da ga napiše ili samo potpiše nečiji uradak i dostavi ga vijećnicima 

Umjesto aktualnog sata - aktualne minute
Iako je za maratonsku 17. sjednicu gradskog vijeća bilo predviđeno da pod zadnjom točkom dnevnog reda gradonačelnica podnese izvještaj o svom radu, gradonačelnica na sjednicu naprosto nije došla! Time se i ova sjednica uklopila u poduži niz sjednica ovog saziva koje koje već postaju legendarne. Na ovoj sjednici, kojoj gradonačelnica nije prisustvovala, održan je aktualni sat pa su svoja pitanja vijećnici čitali u prazno. Sjednici je, doduše, prisustvovao zamjenik gradonačelnice, ali ni jedan vijećnik od njega nije tražio, a vjerojatno ni očekivao odgovor. U nekoliko minuta vijećnici su pročitali pitanja na koja će pismenim putem – možda – dobiti odgovore. Ni jedan nije postavio pitanje smisla takvog aktualnog sata, u ozbiljnim zajednicama jednog od mehanizama kontrole izvršne vlasti. Aktualni sat oporbi daje statutarnu priliku da rešeta izvršnu vlast svugdje – osim na „prvom od 1.000". U Malom Lošinju gradski vijećnici pristaju glumiti predstavničku demokraciju održavanjem aktualnog sata, a da im izvršna vlast ni ne dođe na sjednicu. 

Prisutnost zamjenika gradonačelnice ne pobija tvrdnju o nedolasku izvršne vlasti na sjednicu budući da isti nema nikakvih ovlasti i ne radi ništa važno. Zamjenik Nedić nema ovlasti, ali ima funkciju analogna funkciji blatobrana na automobilu. Kao predsjedniku lokalnog ogranka HDZ-a zadatak mu je zaštita gradonačelnice od eventualnih unutarstranačkih kritika. Ovu zaštitarsku službu gradonačelnice građani ovoga grada plaćaju dvjestotinjak tisuća kuna godišnje ne računajući obiteljsku stipendiju, reprezentaciju i druge troškove istog dužnosnika koji nema ovlasti ali ima funkciju.

Nebitne zakonske obveze gradonačelnice nebitnome Gradskom vijeću
Vrhunac apsurda ove sjednice kojoj gradonačelnica nije prisustvovala bio je njezin izvještaj o radu koji je prema zakonu i statutu obavezna podnositi Gradskom vijeću. Sama točka podnošenja izvještaja trajala je otprilike minutu koliko je trebalo predsjedniku Vijeća da kaže kako gradonačelnice nema, te da ako netko ima kakvih pitanja gradonačelnica će na njih pismeno odgovoriti. Pitanja bilo nije. Tako je u jednoj minuti podnesen izvještaj o radu gradonačelnice za drugu polovicu prošle godine, a da ona sama nije bila prisutna. Nije bilo gradonačelnice, nije bilo pitanja, a ni rasprave o njenom izvještaju. Nije bilo nečega, ali točka dnevnog reda uredno je odrađena.

Teško je razumjeti da izvještaj podnosi gradonačelnica koje nema, da predsjednik Gradskog vijeća to prihvaća, a da ni jednom gradskom vijećniku to ne smeta iako se na dan održavanja sjednice gradonačelnica ukazivala na društvenim mrežama s događanja u gradu. Na sjednicu nije došla kako bi podnijela izvještaj o svom radu i time ispunila zakonsku i statutarnu obvezu nego je ispunila svoju dnevnu PR normu poziranja za fotografiranje i javnim čestitanjem rođendana. Time je pokazala što su njeni politički prioriteti, ali u Vijeću nije bilo ni jednog zastupnika kojem bi takvo njeno ponašanje zasmeta u ime građana koji su ga izabrali.

Činjenica da gradonačelnica počesto ne dolazi na posao ili da dolazi rijetko nije mogla ostati skrivena. Njeni stranački kolege znaju da više ne dolazi ni na sjednice gradskog odbora HDZ-a, jer se tu i tamo neoprezni ili nezadovoljni pojedinci koje zamjenik Nedić ne uspije zauzdati, usude kritizirati ju. Sada ne dolazi ni na sjednicu Gradskog vijeća pa ni na aktualni sat, nema potrebu podnositi izvještaj o svom radu, već smatra kako je dovoljno da ga napiše ili samo potpiše nečiji uradak i dostavi ga vijećnicima. Dakle, rijetko se pojavljuje na poslu, ne dolazi na sjednice gradskog odbora HDZ-a, a sada, čini se, uvodi praksu izostajanja sa sjednica gradskog vijeća. Ukazuje nam se FB objavama i fotografijama, u vijestima na gradskoj stranici (gradskoj e-slikovnici) te objavama na ostalim društvenim mrežama. Ne možemo je vidjeti u gradu, na svome radnom mjestu, na sjednici gradskog vijeća, ali vidimo je na društvenim mrežama kako nam se ukazuje iz Brisela, prilikom rođendanskih čestitanja, izvlačenja dobitnika u nagradnim igrama, dijeljenja darova, polaganja vijenaca i drugih ceremonijalnih prigoda. Takvo fantazmagorično ponašanje proizvodi u demokratskoj i parlamentarnoj praksi do sada nepoznat oblik vladavine.

Gradski vidioci
Iako je nigdje nema, gradonačelnica i bez fizičke prisutnosti pod kontrolom drži sve. Gradska uprava, gradske tvrtke i ustanove, stranka, vladajuća koalicija, gradsko vijeće i opozicija su pod njenom transcendentalnom kontrolom, pa se može se zaključiti da je u Gradu Malom Lošinju rođen novi koncept svjetovne vlasti s pomalo religijskom pojavnošću. Imamo gradonačelnicu koja se rijetko pojavljuje, ali nitko ne postavlja pitanje gdje je – jer ona je očito ipak svugdje. Dovoljno je da se ukaže na društvenim mrežama i sve savršeno funkcionira kao da imamo neupitnog i bezgrešnog poglavara. A mjesto gdje se taj kult neupitnosti i bezgrešnosti njeguje i čuva je Gradsko vijeće.

Izabrano od strane građana da ih zastupa pred izvršnom vlašću to tijelo se pretvorilo u podaničku sljedbu gradonačelnice. Kako osoba koja se pojavljuje manje-više samo u digitalnom obliku uspijeva voditi i kontrolirati složene gradske, stranačke i političke sustave? Čini se da funkcionalnost i operativnost sustava počivaju na vidiocima – zamjeniku gradonačelnice, predsjedniku Vijeća i pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela. Ovim se vidiocima gradonačelnica redovito ukazuje, a oni prenose njenu njene poruku i provode njenu volju. U takvim političkim odnosima koji se temelje na dogmi o nepogrešivosti gradonačelnice, prema jednom oporebnom vijećniku, statusu nepogrešivost stečenom samo zato jer je imala ambiciju pored još četri kandidata biti gradonačelnicom i jer je dobila 50% glasova od 50% građana koji su izašli na lokalne izbore, moguće je i ono što je običnim smrtnicima nemoguće. Tako je moguće beztjelesnom prisutnošću obnašati vlasti ukazivanjem i prenošenjem poruka putem odabranih vidjelaca.

Ako gradonačelnica ne dolazi na aktualni sat i ako ne podnosi izvještaj o svom radu, a to prolazi bez ikakve reakcije onih koje su građani izabrali da ju kontroliraju, pa čak niti jednog vijećnika iz redova oporbe, normalno je da nitko ništa ni ne pita. Ako gradski vijećnici nemaju hrabrosti pitati gradonačelnicu gdje je, naravno da ne treba očekivati ni pitanje zašto se, na primjer, radovi u centru grada (izmjena granitnih kocki) umjesto četri dana izvode četrdesetpet dana, lošije nego li je bilo, a uz mnogo naknadnih radova. U tako izgrađenim religijsko-dogmatskim odnosima nitko neće javno gradonačelnicu pitati (sve i da je kojim slučajem bila na sjednici) zašto se u izvještaju gradske tvrtke Elektro-voda ne vidi milijunska investicija stambeno-poslovnog kopleksa u centru Cresa s tajnim partnerom. Nitko se ne usuditi pitati gradonačelnicu kako je na telefonskoj sjednici Skupštine KUCL-a gradonačelnica dala suglasnost da se Elektro-vodi pokloni zemljište vrijedno 2.400.000 kuna a koje je založeno za kredit od 2.000.000 € u korist tajnog partnera. Naravno da u tako postavljenom sustavu u kojim svi imaju koristi nitko neće pitati gradonačelnicu zašto sama svojom odlukom prodaje gradsku imovinu koju ne smije prodavati bez odluke Gradskog vijeća (npr. slučaj Krivica).

Nitko ne pita što je s odlukom o stjecanju nekretnina na Tovaru koja je Vijeće po hitnom postupku jednoglasno usvojilo. Niti jedan gradski vijećnik nije pitao zašto se donosi odluka o stjecanju nekretnina kad se u materijalima vidi da će gradonačelnica tek zatražiti poklanjanje nekretnina od strane Republike Hrvatske a za koje je Vijeće usvojilo odluku o stjecanju. Iako je tu odluku usvojilo, a na prijedlog gradonačelnice, Grad te nekretnine neće nikad ni steći, jer je zahtjev gradonačelnice glatko odbijen. Inače, točka je usvojena po hitnom postupku zbog održavanja sjednice Vlade RH na Hvaru koja je bila posvećena otocima. Kad smo kod te sjednice, tada je Vlada RH donijela odluku o darovanju zgrade carine. Hoće li tko pitati gradonačelnicu što je s tim toksičnim poklonom? Još uvijek je kao vlasnik zgrade upisana Republika Hrvatska.

Komentari: 

025 # Remote controlEmanero 2019-03-25 09:45
Sveprisutnost nadzora iz daljine bez osobne prisutnosti insprirala je i autore ovogodišnjeg karnevalskog testamenta:
Ovaj grad postao je kazalište lut'ka, dami oči vire iz svakog kutka. Rekla je: Dragi moj nema više podjela, sad imate jednog šefa jedinstvenog odjela.
Među općinskim zidovima nastao je veliki kažin, čuo sam: nema više klikanja na Volim Lošinj.
Vaša općina pravi je igrokazni đir, od njihovih silnih obećanja ćapal me i čir. Nije bitno koliko toga u glave imaš, bitno da njihovom standardu štimaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # dan prođe, a godina nikakowalter 2019-03-25 11:44
Svojim odsustvom sa sjednice gradskog vijeća gradonačelnica je pokazala koliko drži do predsjednika, potpredsjednike gradskog vijeća i svih vijećnika. Očito je sazrelo vrijeme za raspuštanje svih gradskih institucija i postavljanje povjerenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # SramotaSnob 2019-03-25 14:01
Točno, nedolaskom na sjednicu pokazala je koliko drži do njih, ali skrušenom šutnjom oni pokazuje koliko sami drže do sebe i onih koji su ih birali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Lex šerifgost 2019-03-25 14:22
Citat walter:
Svojim odsustvom sa sjednice gradskog vijeća gradonačelnica je pokazala koliko drži do predsjednika, potpredsjednike gradskog vijeća i svih vijećnika. Očito je sazrelo vrijeme za raspuštanje svih gradskih institucija i postavljanje povjerenika.
Nakon usvajanja zakona zvanog "Lex šerif" za zaštitu HDZ-ovskih bahatih gradonačelnika i gradonačelnica nije ih lako maknuti. Uz ovakvo GV bez stvarne oporbe i uz pasivne građane to je nemoguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # lijep tekstkmet 2019-03-25 19:39
Pažljivo sam čitao ali nema ni govora o kupnji Vijećnice? Hoće li Grad vratiti bar dio novca? Arsene pošalji im upit.

Ipak nije ovo Otoci.net gdje se selektivno izvještava, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
95 # dva put je dvaputtko zna zna 2019-03-25 21:22
Citat kmet:
Pažljivo sam čitao ali nema ni govora o kupnji Vijećnice? Hoće li Grad vratiti bar dio novca? Arsene pošalji im upit.
Ipak nije ovo Otoci.net gdje se selektivno izvještava, zar ne?
Treba znati dva puta prodati nekretninu,
"dva put je dvaput"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # sarkazam?ZZ 2019-03-26 07:19
Uz Međunarodni dan vodai zato treba napraviti golf i nadati se da pesticidi neće zagaditi Vransko jezero kao jedini resurs pitke vode na otocima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zatvoreni krugMuflon 2019-03-29 17:00
Citat ZZ:
Uz Međunarodni dan voda


i zato treba napraviti golf i nadati se da pesticidi neće zagaditi Vransko jezero kao jedini resurs pitke vode na otocima
Ona se tome sigurno nada isto kao što se njena rodbina nadala da će alohtona divljač biti pokretač razvoja Punte Križa, a uništila je otočno ovčarstvo i ugrozila maslinarstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Anini prioritetiTaft 2019-03-26 09:27
Na sjednicu GV sa svojim izvještajem na dnevnom redu nije došla premda je za vrijeme sjednice navodno bila u gradu. Ali za poziranje u paradi kiča Novog lista Đir Ivice Tomića na "vrući proljetni dan na Korzu" je našla vremena. Zna ona što su prioriteti jedne političarke!


Ostali celebritiji tog vrućeg proljetnog dana na Korzu
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ....Mane 2019-03-26 13:21
Citat Taft:
Uhvaćena u điru i bivša pročelnica ma ne radi frizure nego fenomen, spava a hoda!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # izvana gladac iznutra jadackunjado 2019-03-26 13:48
Citat Taft:
Na sjednicu GV sa svojim izvještajem na dnevnom redu nije došla premda je za vrijeme sjednice navodno bila u gradu. Ali za poziranje u paradi kiča Novog lista Đir Ivice Tomića na "vrući proljetni dan na Korzu" je našla vremena. Zna ona što su prioriteti jedne političarke!
Čaršija priča da joj PR službu vodi gospođa Bianca !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # HDZ-ovski đir po KorzuAugusta 2019-03-28 16:00
Citat Taft:
Na sjednicu GV sa svojim izvještajem na dnevnom redu nije došla premda je za vrijeme sjednice navodno bila u gradu. Ali za poziranje u paradi kiča Novog lista Đir Ivice Tomića na "vrući proljetni dan na Korzu" je našla vremena. Zna ona što su prioriteti jedne političarke!


Ostali celebritiji tog vrućeg proljetnog dana na Korzu
novilist.hr/.../...
Na slici se vidi da je đirala po riječkom Korzu 25. ožujka kad je HDZ imao feštu povodom 29. obljetnice osnivanja. Išla je s lošinjskom delegacijom da plješće što je predsjednik stranke uvjeren da aktualna vlada ima kredibilitet i znanje što je pokazao primjer Agrokora :P

U duhu stranačkog slogana VJERODOSTOJNO Plenković nije htio komentirati Povjerenstva za sukob interesa koje je otvorilo slučaj ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića.

novilist.hr/Vijesti/Rijeka/PLENKOVIC-U-RIJECI-Uljanik-i-Treci-maj-su-problem-koji-je-sve-samo-ne-jednostavan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ideje naše benzin vašOstap 2019-03-28 16:39
a ja mislio da su na put išle službeno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Službeni putgost 2019-03-28 17:28
Citat Ostap:
a ja mislio da su na put išle službeno
A tko kaže da nisu. Ne misliš valjda da su plaćali put iz svog džepa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ....Vanzemaljac 2019-03-28 20:05
Citat gost:
Citat Ostap:
a ja mislio da su na put išle službeno
A tko kaže da nisu. Ne misliš valjda da su plaćali put iz svog džepa.

Neće biti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # BankomatGost 2019-03-29 10:12
Citat Ostap:
a ja mislio da su na put išle službeno
Naravno da se išlo službeno. Lošinjski HDZ na svojoj FB stranici ističe isto zaglavlje kakvo je na FB Ane Kučić. Znači ista firma, a gradski proračun je bankomat.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # via roma nikad domabožo 2019-03-29 12:25
Citat Gost:
Naravno da se išlo službeno. Lošinjski HDZ na svojoj FB stranici ističe isto zaglavlje kakvo je na FB Ane Kučić. Znači ista firma, a gradski proračun je bankomat.
Neće dugo biti bankomat, stvar se zakomplicirala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # test inteligencijeGost 2019-03-29 12:46
Pogodite tko na ovim slikama jesu adezejci, a tko nisu ....


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # nesvjesna reakcijagost 2019-03-29 12:59
Ana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # čija je ona djevojkaotto 2019-03-29 13:34
Citat gost:
Ana?
Kaj Ana nije naša ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Njihova AnaAZ 2019-03-29 13:58
Citat otto:
Citat gost:
Ana?
Kaj Ana nije naša ?
Nije naša. Ona je njihova. A novčanik drži u torbici pa ga za vrijeme sviranja himne ne mora čuvati kao Gari, Šeks i ostali ostali adezejci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LovoljubljeGost 2019-03-29 14:41
A vidi ih ovdje. Sve lovoljub do lovoljuba, a Plenki gleda jel svi tko drže ruku na novčaniku.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # malo sutraGeno 2019-03-29 18:39
Citat Gost:
A vidi ih ovdje. Sve lovoljub do lovoljuba, a Plenki gleda jel svi tko drže ruku na novčaniku.Komentari koji nemaju veze s clankom biti ce uklonjeni?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ###Espumisan 2019-03-29 18:48
Citat Geno:
Komentari koji nemaju veze s clankom biti ce uklonjeni?!
Kako nema veze. Na slici je je skup HDZ-a, a ona je član. Ali "Njeni stranački kolege znaju da više ne dolazi ni na sjednice gradskog odbora HDZ-a, jer se tu i tamo neoprezni ili nezadovoljni pojedinci koje zamjenik Nedić ne uspije zauzdati, usude kritizirati ju" (citirano iz članka).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Bez vezeGeno 2019-03-29 22:15
Lose. Ti i ja nismo citirali isti clanak.
Ali svaki komentar "ima veze" kad se njime vrijeda Ana, HDZ, Hrvatska, Crkva, branitelji...je sam li u pravu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Vrijeđanje istinomEspumisan 2019-03-30 09:42
Citat Geno:
Lose. Ti i ja nismo citirali isti clanak.
Ali svaki komentar "ima veze" kad se njime vrijeda Ana, HDZ, Hrvatska, Crkva, branitelji...jesam li u pravu?
Nisi u pravu. Mislim da nije pošteno staviti znak jednakosti između Hrvatske i svega pobrojanog. Ne vrijeđa se Hrvatsku ako se kritiziraju kriminal, skandali, nemar, neodgovornost, nepodopštine i nemoral iz redova svih koje si pobrojao. Govorenje istine je vrijeđanje za one koje istina vrijeđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Svaštagost 2019-03-30 11:56
Ana jednako Hrvatska? Geno ti si budala ili Anin poslušnik...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # ?Geno 2019-03-30 21:02
Citat gost:
Ana jednako Hrvatska? Geno ti si budala ili Anin poslušnik...
Gdje pise da je Ana = Hrvatska?!
Okani se trolanja, nejde ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ... dilemagost 2019-03-30 21:24
To ti je zaključak koji proizlazi iz tvog trolanja kojim u niz s Hrvatskom, HDZ-om, Crkvom kao prvu staviš Anu.

Ostaje dilema jesi li ti prirodna budala ili si samo Anin trol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ana = HrvatskaEmanerog9x 2019-03-31 10:26
Citat Geno:
Citat gost:
Ana jednako Hrvatska? Geno ti si budala ili Anin poslušnik...
Gdje pise da je Ana = Hrvatska?! Okani se trolanja, nejde ti.
Ako netko trola, trola HDZ. Tvrdi da je je središnja stranka hrvatskoga naroda, znači da je Hrvatska. Ana se uoči zadnjih izbora potiho priključila HDZ-u pa sada i ona može reći da je Hrvatska. Njenu trovremenskom taft frizuru ništa ne može pokvariti pa makar HDZ izgubio vlast. Ima ona "crveni" pedigre :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # šetebandijeriza mmarin 2019-03-31 13:43
Citat Emanerog9x:
Ako netko trola, trola HDZ. Tvrdi da je je središnja stranka hrvatskoga naroda, znači da je Hrvatska. Ana se uoči zadnjih izbora potiho priključila HDZ-u pa sada i ona može reći da je Hrvatska. Njenu trovremenskom taft frizuru ništa ne može pokvariti pa makar HDZ izgubio vlast. Ima ona "crveni" pedigre :P
Nikada HDZ neće izgubiti vlast u Lošinju jer HDZ-ovaca ima puno u drugim strankama (IDS, HSS, HNS, PGS, SDP). Ana je samo poveznica između svih stranaka u Lošinju, Nerezinama, Iloviku, Susku, Unijama i Velom Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Crvena kraljicagost 2019-03-31 17:24
Citat marin:
Citat Emanerog9x:
Ako netko trola, trola HDZ. Tvrdi da je je središnja stranka hrvatskoga naroda, znači da je Hrvatska. Ana se uoči zadnjih izbora potiho priključila HDZ-u pa sada i ona može reći da je Hrvatska. Njenu trovremenskom taft frizuru ništa ne može pokvariti pa makar HDZ izgubio vlast. Ima ona "crveni" pedigre :P
Nikada HDZ neće izgubiti vlast u Lošinju jer HDZ-ovaca ima puno u drugim strankama (IDS, HSS, HNS, PGS, SDP). Ana je samo poveznica između svih stranaka u Lošinju, Nerezinama, Iloviku, Susku, Unijama i Velom Lošinju.
Zato se i ponaša kao kraljica, a može joj bit. Povezuje crno s crvenim, a one bezbojne je uvijek lako kupiti, tako da joj je sav posao nazočenje, dijeljenje darova, čestitanje, i poziranje na događanjima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ???RDx 2019-03-30 15:59
Citat Geno:
Lose. Ti i ja nismo citirali isti clanak.
Ali svaki komentar "ima veze" kad se njime vrijeda Ana, HDZ, Hrvatska, Crkva, branitelji...jesam li u pravu?
pratiš li ti uopće vijesti?
korumpirani političari već gotovo 30 godina na svakom koraku sustavno uništavaju zemlju, a svećenici po cijelom svijetu siluju djecu.
i to je po tebi u redu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Hoće li Crkva konačno prestati štititi svećenike silovatelje?Boža zvani Pub 2019-03-31 09:56
Neki od najogavnijih postupaka ikada, igdje i od bilo koga, ponašanje je onih visokih dužnosnika Crkve koji su znali za silovanja djece od strane klera, ali nisu napravili apsolutno ništa u vezi toga. Osim što su vrlo uporno zataškavali takve slučajeve. I tako desetljećima... U desecima i desecima dokazanih slučajeva.

24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Achtung trollMonitor 2019-03-31 14:39
Citat Boža zvani Pub:
Neki od najogavnijih postupaka ikada, igdje i od bilo koga, ponašanje je onih visokih dužnosnika Crkve koji su znali za silovanja djece od strane klera, ali nisu napravili apsolutno ništa u vezi toga. Osim što su vrlo uporno zataškavali takve slučajeve. I tako desetljećima... U desecima i desecima dokazanih slučajeva.

24sata.hr/.../...
Tema nije crkva imaš Svaštaru 1 i 2
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Dalija Orešković definirala korupciju u tri slova: HDZBoža zvani Pub 2019-03-31 10:03
NIJE potrebno izgovoriti korupcija, dovoljna su tri slova: HDZ. I to zbog toga što su najduže obnašali vlast, zbog toga što imaju najveći broj optužnica od visoko pozicioniranih dužnosnika a koji se tiču kaznenih dijela korupcije, zbog toga što su i sami kao stranka na optuženičkoj klupi, zbog toga što su kapilarno ispremreženi sa svojim ljudima i zbog tog klijentelizma dan danas opstaju, zbog toga što su razvili cijeli skup beneficija i privilegija na kojima dobivaju izbore. Ne kažem da samo HDZ ima problema s korupcijom, imaju ih sve druge stranke, no zbog ovih nabrojanih razloga oni su na prvom mjestu", rekla je danas Dalija Orešković nakon što je na današnjoj tribini "Hrvatska bez korupcije" u Novinarskom domu naglasila kako se korupcija može jednostavno opisati u tri slova - HDZ.

www.index.hr/.../2043008.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Čiji je HDZ?hranitelj tuljana 2019-03-31 11:23
Citat Boža zvani Pub:
NIJE potrebno izgovoriti korupcija, dovoljna su tri slova: HDZ.

Zanimljivo razmatranje:
"Problem je u tome što stranka koju smatraju svojom, to već dugo nije. A nije zato jer dok manipulirani HDZ-ovi birači po ličkim domovima kulture pjevaju Vilu Velebita, u Zagrebu stranačko vodstvo milijunima kuna financira razne udruge koje s vrijednostima velike većine Ličana nemaju ništa zajedničko. Istovremeno dok veseli lički hadezeovci nazdravljaju i sokole se tradicionalnim hrvatskim pjesmama zbog pobjede „svoje stranke“, razne udruge obilno financirane od „njihove stranke“ uporno rade na promociji rodne ideologije kako bi jednom, što prije, i Policijska postaja Senj bez kulturnih šokova mogla izdati osobne iskaznice na kojoj će kao rod biti upisano: mješorod, sverod, žekarac, mušna, križnodijevalo i dr., sve prema već priznatim rodovima u „naprednim“ društvima – gender-blender, pangender, female to male, male to female, crossdresser i dr."
I dalje:

"Naime, današnji HDZ je tipična EU mainstream stranka koja se temelji na grčko-rimskom, judeo-kršćansko m, prosvjetiteljsk om, islamskom, antifašističkom , komunističkom, feminističkom i ostalom nasljeđu svjetskih civilizacija i pokreta pa kao takva nema problema s usvajanjem bilo kakve politike. Zato bez ikakvih problema aktualno vodstvo HDZ-a s jedne strane pjeva Vilu Velebita u birtijama ličkih zaseoka, hvali Isusa, a s druge strane trpa milijune kuna u džepove udruga koje kažu da nas „rod kao patrijarhalni sociološko-kult urni obrazac ograničava na različitim razinama našeg izražavanja i postojanja“.
Za širenje takvih ideja o „rodnim ograničenjima“, u 2018. godini vladina Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva toj je udruzi donirala 264.320,00 kuna. Da ne bi bilo zabune, novac dobivaju stalno – već godinama. Tako su na primjer u 2016. godini za iste aktivnosti
dobili 345.160,00 kuna."
Isto:
"U svojoj borbi za „seksualna prava“, udruga koju HDZ-ova vlada financijski podupire kaže još i to da je „ideja da su spol i rod nepromjenjivi temeljna laž kojoj nas podučavaju od malih nogu“. Bilo bi zanimljivo znati što o tome misli predsjedništvo Ličko-senjskog HDZ-a i sam premijer Plenković. Budući da financijski podupiru rad na rušenju „laži o nepromjenjivost i spola i roda“, realna je pretpostavka da protiv te rabote nemaju ništa. Naime, kad netko nešto financira, obično to i podupire (zagovara) kao nešto dobro i poželjno. Treba reći da osim spomenute vladine zaklade, takve ideje financijski podupire i hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, Ured za udruge Vlade RH, Grad Zagreb, pojedina strana veleposlanstva i naravno, „progresivna“ EU."

"Od mnoštva sličnih udruga koje iza leđa autentičnim hadezeovcima tajno ljubuju s vodstvom HDZ-a, dvije su prije nekoliko tjedana protestirale na riječkim ulicama u borbi za ženska prava s transparentima poput „šakom protiv crkve i države“. Koje države? Iste one koja financira njihov rad jer bez te države protiv koje se (kao) bore, ne bi imali sredstava ni za jedan transparent."
Nadalje:
"Dok HDZ obilno financira feminističke, LGBTQI+ i slične udruge koje našim novcem hrvatskom društvu nameću svoje vrijednosti i norme ponašanja, novca za liječnike, novorođene bebe, dječje vrtiće, škole, i ostalu osnovnu infrastrukturu u Lici nema, kao što ih nema ni na području cijele Hrvatske."
Cijeli članak na:
narod.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # ...Licemjer 2019-03-31 12:10
Citat hranitelj tuljana:
Evo, samo taj link ti čini sve ovo što si napisao lažnim i nevažnim.
Markićkino glasilo, ha |ebote.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ...hranitelj tuljana 2019-03-31 12:26
Citat Licemjer:
Citat hranitelj tuljana:
Evo, samo taj link ti čini sve ovo što si napisao lažnim i nevažnim.
Markićkino glasilo, ha [censored]te.
Dečko, trebaš tekst cijeniti na osnovu napisanog a ne na osnovu autora teksta. Sad će doći Snob, Rtx, WD-40, učo i slični da te o tome informiraju, samo što nisu....
Ili samo skrećeš temu. Tema je HDZ, kojg je Ana članica, a ne neki tamo Narod.hr.
Vezano uz HDZ, on je prevario apsolutno sve svoje birače!
Zapravo, nije.
Nije prevario svoje birače feministice:
"feministice, okupljene u više (ne)vladinih udruga, održale su prosvjed ispred Hrvatskog sabora tražeći hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije. Prosvjed su nazvale "STOP fundamentalisti čkom nasilju nad ženama", a od premijera Plenkovića traže da održi svoje obećanje."
"Mi smo vas birali na ta mjesta na kojima danas sjedite i na tim ste funkcijama zahvaljujući izborima. Mi smo vam dali svoje glasove i očekujemo da ne iznevjerite bazu koja vas je izabrala."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Crvena krpaSnob 2019-03-31 13:45
Citat hranitelj tuljana:
Ili samo skrećeš temu. Tema je HDZ, kojg je Ana članica, a ne neki tamo Narod.hr.
Vezano uz HDZ, on je prevario apsolutno sve svoje birače!
Nije točno da je tema HDZ. Tema je "Digitalna gradonačelnica" koja je članica HDZ-a. Vezano uz HDZ, a da se ostane pri temi članka, treba pisati o tome jesu li gradonačelnica i lošinjski ogranak HDZ-a prevarili birače ili nisu. Temu skrećeš ti s lokalne na na državnu razinu jurišajući na jednu od crvenih krpa koje te razdražuju do ludila. Ovdje su to feministice :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...Licemjer 2019-03-31 16:05
Za narod.hr je opće poznato da širi fake news, fašizam, netoleranciju, nejednakost, itd.
S obzirom da je to Markićkino glasilo, a i mimo toga, opće je poznato da se tekstovi s tog portala ne mogu shvatiti ozbiljno, objektivno i kao točni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # evo, djeco, učite...hranitelj tuljana 2019-03-31 19:51
Citat Licemjer:
Za narod.hr je opće poznato da širi ...
"Ovim se sofizmo m želi izvesti prividan dokaz, koji se ne oslanja na stvarne činjenice i razloge, nego na (ne)utemeljenu tvrdnju da je neko mnoštvo za ili protiv nekog stava. Čak i da jest neko mnoštvo za ili protiv tog stava, to samo po sebi nije argument.[1] (dugo je u ljudskoj povijesti bilo među većinom pučanstva rašireno vjerovanje da je Zemlja ravna, ali pokazalo se da to nije argument da je to točno) Teza nije racionalna, nego je objašnjenje "svi kažu", "svi se slažu oko toga", "većina je za to", "svi to znaju", "nema među nama takvog koji ne bi vjerovao da...", "opće je poznato" i sl.
Ovaj se oblik argumenta često primjenjuje u propagandi." m>
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Nema tu sofizmaDendi 2019-03-31 20:47
Citat hranitelj tuljana:
Citat Licemjer:
Za narod.hr je opće poznato da širi ...
"Ovim se sofizmom želi izvesti prividan dokaz, koji se ne oslanja na stvarne činjenice i razloge, nego na (ne)utemeljenu tvrdnju da je neko mnoštvo za ili protiv nekog stava.
Da taj portal širi fake news, fašizam, netoleranciju, nejednakost, itd. dokazi su na samom portalu, tako da ta tvrdnja nije sofizam. Oslanja se na stvarne činjenice o smeću koje se tamo objavljuje, a svatko s jačim želucem se može u to sam uvjeriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Licemjer 2019-03-31 21:58
Citat hranitelj tuljana:
Citat Licemjer:
Za narod.hr je opće poznato da širi ...
"Ovim se sofizmom želi izvesti prividan dokaz, koji se ne oslanja na stvarne činjenice i razloge, nego na (ne)utemeljenu tvrdnju da je neko mnoštvo za ili protiv nekog stava. Čak i da jest neko mnoštvo za ili protiv tog stava, to samo po sebi nije argument.[1] (dugo je u ljudskoj povijesti bilo među većinom pučanstva rašireno vjerovanje da je Zemlja ravna, ali pokazalo se da to nije argument da je to točno) Teza nije racionalna, nego je objašnjenje "svi kažu", "svi se slažu oko toga", "većina je za to", "svi to znaju", "nema među nama takvog koji ne bi vjerovao da...", "opće je poznato" i sl.
Ovaj se oblik argumenta često primjenjuje u propagandi."
Sofizam je način, a ne sadržaj poruke. Sadržaj poruke je točan, baziran u realnosti i jasan svakome tko je nepristran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kongres mržnje, podjela i diskriminacijeSnob 2019-04-01 10:15
Od tebe djeca mogu naučiti samo kako biti razmetljiv i umišljen bez pokrića u vlastitom znanju. No mora ti se priznati da si lukav i pokvaren kao da si završio Markićkin kurs aktivizma. Nisi citirao cijelu Licemjerovu tvrdnju (Za narod.hr je opće poznato da širi fake news, fašizam, netoleranciju, nejednakost, itd.), nego samo prvi dio "Za narod.hr je opće poznato da širi ..." kako bi cijelu tvrdnju ugurao pod pojam sofizam. Tvojom markićevskom diabologikom i neosporivu tvrdnju "Opće je poznato da su razne dobne skupine različite i kada želimo prodati određeni proizvod ili uslugu, razmislit ćemo kojoj je ciljanoj skupini ..." mogli bismo nazvati sofizam, što je naprosto budalaština. Razmetljivi, umišljeni anonimac koji se pametnijima i obrazovanijima od sebe pokroviteljski obraća riječima "evo, djeco, učite" da bi poturio jednu besmislicu u obranu klerokonzervati vnog portala "Narod.hr", a komentarom "Završio ekonomiu sa cun lauba, nije našao posao ..." demonstrirao bijedno neznanje nema koga čemu naučiti. Na tipfelere se ne može izvlačiti jer ako su tipke za m i n jedna do druge, tipke za b i d su međusobno udaljene.
Argumente u prilog istinitosti Licemjerovih navoda pruža činjenica da je izdavač portala udruga “U ime Obitelji” Željke Markić koja je ovih dana sudjelovala na kongresu ultra desnih političara, konzervativnih aktivsta i vjerskih vođa koji su se - kako javlja CNN, sastali u mržnji.

Mračna pozadina kongresa na kojem je Markić držala govor
express.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # što je točno netočno trolovi?hranitelj tuljana 2019-04-01 19:22
Citat hranitelj tuljana:
bez ikakvih problema aktualno vodstvo HDZ-a s jedne strane pjeva Vilu Velebita u birtijama ličkih zaseoka, hvali Isusa, a s druge strane trpa milijune kuna u džepove udruga koje kažu da nas „rod kao patrijarhalni sociološko-kulturni obrazac ograničava na različitim razinama našeg izražavanja i opstojanja. Za širenje takvih ideja o „rodnim ograničenjima“, u 2018. godini vladina Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva toj je udruzi donirala 264.320,00 kuna. Da ne bi bilo zabune, novac dobivaju stalno – već godinama. Tako su na primjer u 2016. godini za iste aktivnosti dobili 345.160,00 kuna
Citat Licemjer:
evo samo taj link ti čini sve ovo što si napisao lažnim i nevažnim.
Citat Licemjer:
opće je poznato da se tekstovi s tog portala ne mogu shvatiti ozbiljno, objektivno i kao točni.
Citat Dendi:
taj portal širi fake News...
Vidim da tekst pogađa "u sridu" čim se tako intenzivno angažiralo toliko Dendijevih klonova.
Pažljivim isčitavanjem nisam našao da su opovrgnuli makar i jedan navod, nego su se okomili na sam portal Narod.hr i njegovu vjerodostojnost.
Moram priznati da je i meni npr. brojka od 345.160,00 kuna djelovala jako precizno za "fake news" pa sam provjerio na dijelu interneta gdje Dendi, Snob... ne mogu "zaustaviti Reuters".
Na njihovu žalost, svatko može na mrežnim stranicama Zaklade provjeriti da su navodi točni, barem su bili točni oni koje sam ja nasumce provjerio.
Tako da netko u komentarima svakako podlo laže, samo to nisam ni ja a ni moj izvor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ekonomia cun laubaSnob 2019-04-01 20:06
Citat hranitelj tuljana:
Vidim da tekst pogađa "u sridu" čim se tako intenzivno angažiralo toliko Dendijevih klonova.
Sudeći prema ovom galimatijasu što si ga nadrobio mora da si i ti završio ekonomiu sa cun lauba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # sujeta te izjedahranitelj tuljana 2019-04-01 22:31
Citat Snob:
Sudeći prema ovom galimatijasu što si ga nadrobio mora da si i ti završio ekonomiu sa cun lauba.
Neka neka... ad hominem napad na mene nema nikakve veze sa činjenicama koje su iznesene u članku koji sam prenio.
Ali neka sam ja tebe naveo da braniš HDZ od Markičke, ne kažu bezveze Conito ergo summ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ...Licemjer 2019-04-01 23:25
Ego te absolvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Odvraćanje od temeNN 2019-04-02 10:16
Zanimljivo je da te istinoljubljivo st nie nevela da na stranicama Zaklade pogledaš koliko je novaca za promicanje diskriminacije i uskraćivanje prava dobiva Markićkina udruga:
Željki Markić i U ime obitelji 417.000 kuna pod bor od omražene im Zaklade
faktograf.hr/.../...
No što god bilo da bilo, razglabaš o tome samo zato da odvratiš pozornost od teme stranačke pripadnosti gradonačelnice Malog Lošinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nije istina, ali dobro zvučigost 2019-04-02 14:19
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="hranitelj tuljana"]bez ikakvih problema aktualno vodstvo HDZ-a s jedne strane pjeva Vilu Velebita u birtijama ličkih zaseoka, hvali Isusa, a s druge strane trpa milijune kuna u džepove udruga koje kažu da nas „rod kao patrijarhalni sociološko-kult urni obrazac ograničava na različitim razinama našeg izražavanja i opstojanja. Za širenje takvih ideja o „rodnim ograničenjima“, u 2018. godini vladina Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva toj je udruzi donirala 264.320,00 kuna. Da ne bi bilo zabune, novac dobivaju stalno – već godinama. Tako su na primjer u 2016. godini za iste aktivnosti dobili 345.160,00 kuna
Pita trol "što je točno netočno trolovi?". Netočno je, trole, da aktualno vodstvo HDZ-a "trpa milijune kuna u džepove udruga koje kažu da nas „rod kao patrijarhalni sociološko-kult urni obrazac ograničava na različitim razinama našeg izražavanja i opstojanja. Za širenje takvih ideja o „rodnim ograničenjima“, u 2018. godini vladina Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva toj je udruzi donirala 264.320,00 kuna." Jer kao prvo, Nacionalna zaklada nije aktualno vodstvo HDZ-a, a 264.000 odnosno 345.000 kuna nisu milijuni kuna.
zaklada.civilnodrustvo.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Markićkin apostolSnob 2019-03-31 13:33
Citat Geno:
Citat gost:
Ana jednako Hrvatska? Geno ti si budala ili Anin poslušnik...
Gdje pise da je Ana = Hrvatska?! Okani se trolanja, nejde ti.
Ako netko trola, trola HDZ. Tvrdi da je je središnja stranka hrvatskoga naroda, znači da je Hrvatska. Ana se uoči zadnjih izbora potiho priključila HDZ-u pa sada i ona može reći da je Hrvatska. Njenu trovremenskom taft frizuru ništa ne može pokvariti pa makar HDZ izgubio vlast. Ima ona "crveni" pedigre :P
Citat Licemjer:
Citat hranitelj tuljana:
Evo, samo taj link ti čini sve ovo što si napisao lažnim i nevažnim.
Markićkino glasilo, ha |ebote.
Te ekstremistička bagra si je uzurpirala pojam narod, pa nikog kome Markićka nije idol nacije, vjere i morala ne priznaje pripadnikom njezinog naroda. A h.t. je njezin apostol na ovim otocima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Achtung trollMonitor 2019-03-31 14:37
Citat Boža zvani Pub:
NIJE potrebno izgovoriti korupcija, dovoljna su tri slova: HDZ. I to zbog toga što su najduže obnašali vlast, zbog toga što imaju najveći broj optužnica od visoko pozicioniranih dužnosnika a koji se tiču kaznenih dijela korupcije, zbog toga što su i sami kao stranka na optuženičkoj klupi, zbog toga što su kapilarno ispremreženi sa svojim ljudima i zbog tog klijentelizma dan danas opstaju, zbog toga što su razvili cijeli skup beneficija i privilegija na kojima dobivaju izbore. Ne kažem da samo HDZ ima problema s korupcijom, imaju ih sve druge stranke, no zbog ovih nabrojanih razloga oni su na prvom mjestu", rekla je danas Dalija Orešković nakon što je na današnjoj tribini "Hrvatska bez korupcije" u Novinarskom domu naglasila kako se korupcija može jednostavno opisati u tri slova - HDZ.
www.index.hr/.../2043008.aspx
Tema nije HDZ!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # &&&&Gost 2019-03-31 19:00
Citat Monitor:
Tema nije HDZ!
Tema je gradonačelnica, ali gradonačelnica je HDZ. Šta ti govore ista zaglavlja na FB stranicama gradonečalnice i lošinjskog HDZ-a? O njoj ne možeš govoriti bez da govoriš o HDZ-u. Bez HDZ-a ona ne bi bila gradonačelnica, a bez nje HDZ ne bi mogao kupiti Andrina i Elvisa da zadrži vlast.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # etohranitelj tuljana 2019-03-31 19:53
Citat Gost:
Tema je gradonačelnica, ali gradonačelnica je HDZ. Šta ti govore ista zaglavlja na FB stranicama gradonečalnice i lošinjskog HDZ-a? O njoj ne možeš govoriti bez da govoriš o HDZ-u.
Hvala! Konačno netko razuman!
Da se ne ponavljam, molim vidjeti moj upis u 11:23, pod naslovom "Čiji je HDZ?"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # mudra izrekaET 2019-03-27 04:34
Daj nekome vlast, pa ćeš vidjeti kakav je čovjek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# zaljubljeniGuest 2019-03-27 19:32
Ovaj komentar je obrisao administrator
15 # Conito ergo summSnob 2019-04-02 09:58
Citat hranitelj tuljana:
... ne kažu bezveze Conito ergo summ.
To kažu samo nedo*ebeni pseudointelektu alci poput tebe. Imaš bolesnu ambiciju da budeš nešto kao politički guru i influencer na ovoj stranici nadajući se da ju posjećuju samo gluplji i neobrazovaniji od tebe. Komentiram znajući da ćeš trolanje nastaviti tvrdnjom da si Descartesovu misao namjerno napisao pogrešno kao zamku da se "u nedostatku argumenata" zakvačim za pogrešku. Još jednom ćeš pokazati da si u trolovskoj populaciji pripadnik podvrste Ixodes ricinus (krpelj, čeper)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Gost.. 2019-04-16 20:40
Šta se pravite ludi. U HDZ se zna tko je naj veći krivac za ovakvo stanje. Predsjednik kojega ništa nije briga. A mi ovce koji ćemo se opet odazvati na poziv za izbore bilo za HDZ ili za državne. Od izbora do izbora najveći uspjeh mu je da je održao prijateljstvo sa marendierima. Sramota za HDZ što ima takvu osobu za predsjednika. Trn
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Digitalna gradonačelnicaSF 2019-06-11 15:16
Pametna klupa pametno postavljena u Punti križa. Ovo nije fotokarikatura. To je dokumentarni snimak s Prvog od 1000 otoka

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Oni su sami sebi najveći neprijateljigost 2019-06-11 15:25
Genijalna ilustracija pameti, sposobnosti logičkog razmišljanja i spretnosti u donošenju dobrih odluka ove gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # only the bestMaestro 2019-06-11 19:30
Citat gost:
Genijalna ilustracija pameti, sposobnosti logičkog razmišljanja i spretnosti u donošenju dobrih odluka ove gradske vlasti.
ljudi, niste shvatili, ovo je umjetnička instalacija, stvar je u kompoziciji, postignuta je vrhunska simetrija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ljepota je u oku promatračaVizionar 2019-06-11 20:22
Citat Maestro:
Citat gost:
Genijalna ilustracija pameti, sposobnosti logičkog razmišljanja i spretnosti u donošenju dobrih odluka ove gradske vlasti.
ljudi, niste shvatili, ovo je umjetnička instalacija, stvar je u kompoziciji, postignuta je vrhunska simetrija
U pravu si. Ovo je sinergija analognog i digitalnog, savršeni spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, all in one.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Eh da Ivana a ne AnaBitch 2019-06-20 22:54
Čitajući o gradonačelnici Supetra i njenom odgovoru na pitanja u koje dobiva u inbox nakon njenih hrabrih javnih istupa i reakcija : “Voliš li ti Hrvatsku?”,”Kak va si ti to Hrvatica”? i sl… sjetim se gradonačelnice s Prvog od 1000. Gradonačelnica koja nije s Prvog od 1000 govori:

Hrvatska se voli radom ne urlanjem i prebijanjem drugih i drugačijih, držanjem ruku na srce, mahanjem zastavama i sličnim performansima od “onih” koji nas uvjeravaju da su veći Hrvati od nas “drugih”.

Grad u kojem sam gradonačelnica ima najveću stopu porasta zapošljavanja u cijeloj RH.

Grad u kojem sam gradonačelnica je jedan od rijetkih gradova u RH, i to na otoku, koji ima rast stanovništa.

Grad u kojem sam gradonačelnica je treći grad po razvijenosti u SDŽ-iji i među razvijenijima u Hrvatskoj.

Grad u kojem sam gradonačelnica ima jedne od najvećih naknada za novorođenu djecu u RH.

Grad u kojem sam gradonačelnica je jedan od 10 gradova u RH po visini sufinaciranja cijene vrtića.

Grad u kojem sam gradonačelnica sva djeca u OŠ imaju besplatne knjige, radne bilježnice i pisanke.

Grad u kojem sam gradonačelnica ima jedne od najvećih iznosa stipendija za studente u RH.

Grad u kojem sam ja gradonačelnica je osmi grad u RH po broju obrtnika u RH.

Pa evo… tako se voli Hrvatska”, zaključila je Marković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Integritet vs poziranjeSnob 2019-06-21 10:20
Ivana ima ono što Ana nema: Integritet. Ivana radi, Ana pozira da radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Poza, nastup, režijagost 2019-06-21 15:47
Citat Snob:
Ivana ima ono što Ana nema: Integritet. Ivana radi, Ana pozira da radi.
Anin stil je tzv. pozitivna komunikacija, za koju je dobila i nagradu. Pritom nije važno što se radi i kakvi su tezultati, nego kako se to prezentira u javnosti. Što fotogeničnije, to bolje, važna je poza, nastup i režija događanja, a ni fotošop nije na odmet. Nekoliko primjera:
Poziranje s priznanjem Vision city za pozitivnu komunikaciju

Ponizno čestitanje mladomisniku s mikrofonom u ruci na stepeništu crkve


Otvorili smo 13. Međunarodni festival puhačkih orkestara na kojem ove godine nastupa 13 orkestara! #anakucic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # AmsSilvija 2019-06-22 17:19
Citat gost:
Citat Snob:
Ivana ima ono što Ana nema: Integritet. Ivana radi, Ana pozira da radi.
Anin stil je tzv. pozitivna komunikacija, za koju je dobila i nagradu. Pritom nije važno što se radi i kakvi su tezultati, nego kako se to prezentira u javnosti. Što fotogeničnije, to bolje, važna je poza, nastup i režija događanja, a ni fotošop nije na odmet. Nekoliko primjera:
Poziranje s priznanjem Vision city za pozitivnu komunikaciju

Ponizno čestitanje mladomisniku s mikrofonom u ruci na stepeništu crkve

Otvorili smo 13. Međunarodni festival puhačkih orkestara na kojem ove godine nastupa 13 orkestara! #anakucic
Ne bi joj to radili da nije žena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # shit is going downBob Rock 2019-06-22 17:37
Citat Silvija:
Ne bi joj to radili da nije žena.
i muška i ženska sranja jednako smrde
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost za razumijevanje pisanog teksta nije na čitatelju nego na autoru. A ni manjak dobrog odgoja te ne čini poželnim sugovornikom.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 15.02.2024 13:48
  ......
  Možda bi se rasprava trebao ti kloniti zbog nesposobnosti da pišeš razumljivo. Jer odgovornost ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Željko 14.02.2024 18:56
  ...
  Ako posipanje pepelom ide prema zaslugama, mogla bi ispasti malo jače garava.