Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kome treba ribokatolička crkva?

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

Ribokatolička CrkvaSvestrani karizmatik vlč. Zlatko Sudac naumio je svoju duhovničku djelatnost proširiti na podmorje, javlja Jutarnji list pod naslovom "Umjetnici i teolozi: Projekt Zlatka Sudca je slučaj za psihijatre".

U prelijepu morsku špilju kod otoka Premude u zadarskom otočju postavit će kip raspetog Isusa. U prirodnoj veličini, prenijele su novine. Sudac se već dokazao kao kipar: njegova brončana Pieta (koja sjedi na Velebitu, dok Isusu kosa pada na Dubrovnik, a noge se oslanjaju na Istru) izložena je pred zagrebačkom crkvom Svete Mati Slobode na Jarunu. Svoje slike, naslikane krvlju ili konvencionalnijim slikarskim tehnikama, objavio je u monografiji.

Umjetničke pobude

U ovom slučaju, u namjeri da svojom umjetnošću dotakne dosad neslućene dubine, Sudac nije bio rukovođen samo umjetničkim pobudama nego i željom da pridonese obogaćivanju turističke ponude.

Naime, kip Isusa u prirodnoj veličini bio bi postavljen u sklopu projekta ronilačkih staza Dražena i Sanjina Valerijeva i njihove tvrtke Diver.

Sanjin Valerijev kaže da su već dobili podršku Turističke zajednice i gradskih vlasti Malog Lošinja, a nadaju se da će im i Zadarska županija izaći ususret oko projekta.

Privlačenje ronilaca

- Jeste li čuli za ‘Baruna Gautscha’? Putnički parobrod potopljen 1914. rovinjski je brend koji privlači stotine turista. Mi smo razmišljali kako smisliti nešto slično da privučemo ronioce i na Mali Lošinj. Recimo, da negdje kod Lošinja postavimo kopiju antičkog Apoksiomena, izronjenog 1999. I drugo, ovaj Sudčev kip - tumači Dražen Valerijev.

Njegov sin Sanjin ronio je s velečasnim Sudcem, koji je završio tečaj ronjenja specijalne policije.

- Zaronili smo do špilje Katedrala na Premudi, i Sudac se oduševio. Ulaz u špilju je na 12 metara dubine, a izlaz na 28 metara. Dugačka je 85 metara: puna svjetla, sa sunčevim zrakama koje se lome kroz more, ostavlja fantastičan dojam - kaže nam Sanjin Valerijev.

- Tu, pod morem, Sudac je došao na ideju: postaviti kip Isusa, izliven u bronci, koji bi bio posvećen svim poginulim braniteljima i svima kojima je more uzelo život. I možda održati podmorsku misu - dodao je Valerijev.

Napisao idejni projekt

“Isusovo tijelo bit će prikazano probodeno i vjerno u agoniji muke s vidljivim razderotinama rana od bičevanja i razapinjanja, s anatomski prikazanim venama, tetivama i grčem tijela; osim lica koje će biti po uzoru na Torinsko platno uz trnovu krunu - to je lice Boga otvorenih živih očiju koje komuniciraju s promatračem”, napisao je Sudac u idejnom rješenju.

Isus neće biti razapet na križu, nego na živom stablu, u čijem podnožju će biti jaslice veličine jednog metra. Na pozadini kipa Sudac će urezati svoj potpis i otisak dlana.

Čekaju dozvole

ribokatolikNekolicina likovnih umjetnika koje smo zamolili za komentar uljudno nas je odbila.

- Komentirati takvu ideju mogao bi samo psihijatar - otklonio je našu molbu povjesničar umjetnosti Zvonko Maković.

U Ministarstvu kulture bili su maksimalno suzdržani. “Sukladno čl. 48. st. 2. Zakona o zaštiti prirode, za sve aktivnosti u speleološkom objektu potrebno je prethodno ishoditi dopuštenje ovog Ministarstva”, odgovorili su nam pismeno.

Uz Božju pomoć, Valerijevi vjeruju da će lako do dozvola. Sa svojim projektom već su se javili na natječaj Ministarstva turizma i nadaju se da će dobiti dio poticaja za uređivanje tematskih turističkih putova.

Pobuna se stvorila tek na internetu, u komentarima na nizu portala. Na Facebooku je hitro oformljena protestna grupa: “Sačuvajmo podmorje - kome treba ribokatolička crkva?

“Besposlen pop i račiće krsti”, flegmatično je komentirala Alenka Radišić-Tasić.

Je li to blasfemija? Ne mora biti blasfemija, odgovara don Ivan Grubišić.

- To je ekstravagancija koja s kršćanstvom nema nikakve veze. Ne znam bi li se uopće trebalo osvrtati na takve stvari, jer svaki komentar hrani takvo ponašanje - kaže ugledni svećenik. 

Jutarnji list,  "Umjetnici i teolozi: Projekt Zlatka Sudca je slučaj za psihijatre"

 

Komentari: 

0 0 # maleni 2010-01-20 19:11
SUPEEEER ideja....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-01-20 20:42
Ovo će Valerijevima biti prvi podvodni posao sa dozvolom jer sve ovo što na čikatu imaju je bez dozvole a naravno gari to dozvoljava jer On pušta sve onima koji nisu iz Lošinja a neka lošinjan proba staviti nešto slično na javnu površinu pa ćeš vidjet kako će ga brzo maknut, a Valerijev na najjavnijoj površini stavi plastični WC i spoji se na kanalizaciju i nikom ništa u samoj šumi načinio predavaone i n ikom ništa, iz svega prizlazi da je na djelu korupcija od inspekcija do gradskih političara na vlasti pa svi vidimo da se valerijev i Badurina druže pa skoro pa intimno.
Dok na drigoj strani imate Nekića koji ako vas vidi da ste na vašoj zemlji stavili kamp kućicu i pored nje napravili roštilj ili nedaj Bože prespavali eto kazne, i dok vam ju bude pisao pravdat će se da radi svoj posao a tko je nadležan za Valeijeve ima li tu netko tko radi svoj posao???? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Onaj koji hoda po vodi 2010-01-21 08:21
A ja mislio da Isus Krist hoda po vodi. Sad je počeo i roniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # roštiljasd 2010-01-21 08:57
Ja mislim da Gari nema ništa s javnom površinom Čikat jer da je to nadležnost Županije a Valerijev je slizan sa Županom Komadinom. Ali ima Gari nadležnost za dvorište strae Kapetanije, ali niko ne dira Baljaka koji ga je okupirao i ne plaća korištenje i još tamo peće na ražnju pa sve okolo smrdi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mojo 2010-01-21 14:49
Ja mislim da će ovaj projekt proći jer Komadina je Bandićevac, tj bogoljub i sve ostalo kao i Bandić, a u svaði je s Milanovićem. Evo danas u Novom List:

Potom, Komadina nije prošao filter kao kandidat za predsjednika Republike, mada je javno iskazao takvu ambiciju, a proteklih mjeseci uslijedilo je i nekoliko izravnih sukoba dvojice vodećih SDP-ovaca – zadnji negdje najesen, kad je Komadina naprasno napustio sjednicu Predsjedništva nakon svaðe s Milanovićem i otišao na kavu s bandićevcem Duškom Ljuštinom, da bi se potom u otvorenom pismu ta situacija pokušala i javno smiriti. A možda Komadina ide na Duhovnu obnovu kod Sudca :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-01-21 16:05
da možda će Komadina pogurati ali meni nije jasno kakve veze ima komadina kad Premuda i područje na kojem je famozna špilja nije pod Primorsko goranskom županijom nego pod Zadarskom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sudac je kradljivacNe kradi! 2010-01-22 10:13
Sudčev Isus na dnu mora je plagijat u današnjoj Slobodnoj:
slobodno se može reći da je riječ o običnom plagijatu odnosno kopiranju ideje Talijana Duilija Mercantea koji se, u spomen na smrt prijatelja Darija Gonzattija tijekom ronjenja u podmorju uvale San Fruttuoso u Liguriji 1950., zauzeo za postavljanje kipa Isusa Krista na morsko dno.

A ima i video :-)
Link Text (slobodnadalmacija.hr/.../...)

Link Text (www.youtube.com/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko da je bitno...moozeech 2010-01-22 10:32
Kao da je bitno što nešto slično već postoji u svijetu.. komentatori na ovim stranicama znaju samo pljuvat, a ne bi prstom pomakli da oni nesto naprave! Kad ve svi zivimo od turizma onda bi trebali biti sretni kad netko napravi nesto da upotpuni sadrzaj za te turiste...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # turistička ponudamambo ðambo 2010-01-22 10:43
A dobro ,sad još samo treba otvoriti štand za prodaju oprosta grijeha :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-01-22 11:27
Postoje dvije dimenzije ove priče, pa nije nevažno, kao što tvrdi moozeech, da li je ideja Zlatka Sudca plagijat ili ne. Budući da on pretendira na umjetničku dimenziju, onda je jasno da je proizvodnja plagijata nešto što ne treba podupirati i što se u umjetničkim krugovima itekako negativno valorizira. Plasirajući ovakvu priču Sudac se (opet) pojavljuje kao maksimalno estradiziran i uglavnom na tom području neuspješan diletant (vidi i poslušaj njegov glazbeni CD).
Druga je dimenzija vjerska i tek na tom području Sudac je sve više neuvjerljiv razmjerno tomu koliko je estradiziran. Modna odjeća i cipele, frizura, posjećivanje solarija, izgleda i povećanje usnica Botoxom, opsjednutost vlastitim izgledom i imidžom, pa na kraju i njegovi izleti u estradne vode, sve su to elementi koji povećavaju Sudčevu neuvjerljivost u posvećenosti Bogu.
Zapravo je čudno da se ta estradizacija vjere dozvoljava i podupire, uključujući ovu neukusnu priču sa Isusom i jaslicama u podmorskoj spilji na turističkom putu, budući da je poznato kako inflacija vjerskih simbola vodi i do inflacije vjere. Križ na golim ženskim grudima, križ nad gostioničkim šankom, križ u svakom cikuskom šatoru nisu pojave koje doprinose vjeri, nego njezinom profaniranju, površnosti i bezsadržajnosti.
Ali medijska popularnost je u tržišnoj ekonomiji gdje je sve roba iznad svega, pa je i Sudac sebe stavio na tržište, zajedno sa svojim Bogom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Obični plagijat tuðe idejezombi 2010-01-23 09:47
Sudac je na tržište stavio svog Boga, a ideju za to je ukrao, piše i Jutarnji:

Namjera velečasnog Zlatka Suca da u podmorju špilje Katedrala na otoku Premudi postavi kip Isusa Krista u prirodnoj veličini ni po čemu nije originalna ideja. Naprotiv, slobodno se može reći da je riječ o običnom plagijatu odnosno kopiranju ideje Talijana Duilija Mercantea koji se, u spomen na smrt prijatelja Darija Gonzattija tijekom ronjenja u podmorju uvale San Fruttuoso u Liguriji 1950., zauzeo za postavljanje kipa Isusa Krista na morsko dno.
Link Text (www.jutarnji.hr/.../504352)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Krstitelj 2010-01-23 11:30
Zombi priča gluposti, kad priča o plagijatu to je kao da kaže prva crkva je sagaðena npr. u Rimu pa su sve ostale plagijat i nisu smijele biti sagraðene ovdje se radi o jednoj sasvim drugoj strani a to je da ovo što Sudac radi je degutantna komercijalizaci ja svetinje koja je malim ljudima bitna jer i sam isus je naučavao da je tu radi malenih a ovo što Sudac radi je estradni elitizam prema tome Zlatko zastranio si već odavno a ovo je samo kruna svih tvojih gluposti ako si čovjek od crkve i poslušnosti ošišaj se i preuzmi župu te služi malenima kako do rade i tvoje kolege. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sada će se i u vodi čuti božja riječfratar 2010-01-23 16:26
Pravo kaže Krstitelj da je Zlatko zastranio, a evo mu se i Ante Tomić sprda i kaže:

Poražavajuću činjenicu da pod vodom nema krštene duše uskoro bi trebala promijeniti vrijedna incijativa velečasnog Zlatka Sudca i nekolicine lošinjskih ronilaca, koji bi u podmorsku špilju kod otoka Premude stavili kip raspetog Krista u naravnoj veličini. Teološkim čistuncima podmorski bi Isus mogao možda zasmetati i oni, ruku na srce, ne bi bili u krivu tvrdeći da Sin Božji nikako nije mogao dospjeti pod vodu, već zbog poznate istine da je On po vodi hodao, no gledajući na veličinu i plemenitost nastojanja da se ribe, rakovi i školjke privedu Crkvi, valja dobrohotno prijeći preko ove nelogičnosti.

vidi: Link Text (www.jutarnji.hr/.../506878)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # diver 2010-01-23 22:05
čisto objektivno mišljenje iz prakse. ronim u katedrali i mislim da bi mi tijekom tog urona bilo draže da me isus (kad već mora biti tamo) dočeka negdje drugdje, van spilje, i da se izbaci sva ta krv, čavli, pribadanje i sl., te da možda bude napravljen s nekom drugom temom, nekom koja ljude umiruje, kao npr. što je slučaj kod tog talijanskog podvodnog isusa koji stoji u položaju u kojem daje blagoslov i gleda prama nebu. super slika.(Christ of the Abyss at San Fruttuoso, Liguria)
nadalje, da je ta statua na jednom lijepom svijetlom mjestu odnosno na mjestu odakle se lijepo vidi površina, ne nužno ni na izlazu jer je tamo dublje, može na nekoj groti na nekoj pristojnoj dubini pa da predstavlja završetak urona odnosno da ga se mogu spustiti vidjeti i početnici kojima je zabranjeno ići u katedralu tj. ispod 15m ili 18. mogu se voditi i tečajci na fun dive ako bi bio pliće, na 15ak metara.
ne uzbuðuje me osobito pomisao da se sretnem s isusekom u nekoj polumračnoj špilji, gdje je ionako sve mračno ili polumračno, i onda još da je jadan sav tako izubijan... a malo me klaustrofobija puca i inače u tim spiljama, kao i dosta ljudi valjda, pa sad još da se svi skupa s isusekom tak izubijanim guramo i laktarimo unutra, gledamo ga, vrtimo se oko njega, dižemo pijesak s dna mlataranjem peraja (90% ljudi), itd. itd. rezultat u ekipi od 20 talijana/nijema ca,itd - nismo vidjeli ništa, znate digao se talog..- ovo je bio dobronamjeran članak. pozdrav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Put do slaveAmbra 2010-01-26 13:19
Gledam ovu anketu o Podmorskom Isusu, nema puno odgovora, ali većina tu vidi samopromociju Zlatka Sudca, a ne vjere. Nisam bila na njegovim seminarima ali sam slušala što ljudi govore. Svi govore o njemu, Sudcu, a ne o Isusu Kristu. A to nije dobro jer znači da je Isus Sudcu put do slave, a ne put krjeposnog života i svjedočenja vjere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lucifervincent 2010-01-30 12:59
zlatko sudac je ili šarlatan ili osoba s mesijanskim kompleksom ili oboje(podvojena ličnost).vrlo je vjerovatno da su stigme uzrokovane miješanjem kemikalija za šta recepti postoje na internetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kad je balpust 2010-02-03 13:16
imam ideju za karnevalsku povorku kroz Grad ;-)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???panj 2010-02-03 20:41
a cekaj malo, pa kako se blagoslivljat ispod vode??? blagoslovljenom vodm ili posto je ispod vode blagoslovljenim zrakom :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sudca trovao lošinjski buregdžija?Pop Art 2010-09-16 15:35
Poznato je da je Zlatko Sudac, slavni estradni svećenik - poduzetnik optužio da ga se sustavno truje. Evo iz Jutarnjeg lista o tome

Podsjetimo, Sudac je u Večernjaku izjavio kako su ga desetak godina sustavno trovali, o čemu, navodno, postoje materijalni dokazi. Zlatko Sudac proteklih je desetak godina proveo u okrilju Crkve: uglavnom je živio unutar crkvenih institucija.

Ako ga je bilo tko sustavno trovao, trovači su mogli dolaziti jedino iz Crkve.

Zlatko Sudac je, dakle, neizravno optužio pojedince unutar Katoličke crkve u Hrvatskoj da su ga željeli likvidirati ili, barem, da su mu željeli fizički naštetiti. Takvu optužbu protiv Crkve, dostojnu dobrih krimića, ili pak sotonističkih filmova, već dugo nitko nije izrekao.

(Naravno, ne bi nas čudilo da Sudac sada kaže da nipošto nije mislio na bilo koga unutar Crkve: ali, tko ga je onda deset godina trovao, zar lokalni krčki ili lošinjski buregdžija?)

Link Text (www.jutarnji.hr/.../886396)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Seanse kod Sudcaroditelj 2010-09-16 18:36
I ja bi se smijao tom ridikulu da se nije privodilo školsku djecu na njegove seanse u Betaniju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nazovi Sudca radi keramikeKeramičar 2010-09-18 10:45
Povremeno gostuje u katoličkim misijama, a radi na projektu duhovnog centra Milosrdnog Isusa za koji traži lokaciju u Hrvatskoj, izraðuje vitraje, kipove, dizajnira interijere, završava doktorat, piše Večernji list. Velečasni Sudac ispričao je cijelo desetljeće njegovo zdravlje bilo sustavno narušavano te kako radi s ljudima pa iz prve vidi i čuje stvari za koje ne može vjerovati da su moguće.

'U kakve sve situacije i spletove okolnosti, zbog ljudske patologije, zlobe, želje za kontrolom, straha ili zla, ljudi mogu upasti i bivaju izloženi', kaže Sudac. Dodaje kako zbog naravi svojeg posla poznaje razne stručnjake i medicinare kojima ovim putem zahvaljuje na pomoći i poricanju da diskretno neke stvari ispita do kraja. Zlatko Sudac za Večernji tvrdi kako rezultati koje je dobio iz europskih centara nepobitno potvrðuju da je u razdoblju od jednog desetljeća bio životno ugrožen. Ističe kako za to postoji zapečaćena dokumentacija koja se čuva u arhivu. Zbog sumnje da je trovan Sudac je angažirao odvjetnika Bosiljka Mišetića.

Zlatko Sudac postavlja keramičke pločice po kućama bogataša

Osim što propovijeda, dislocira se, hoda po vodi s Majom Blagdan, ima stigme, te kumuje s Bandićem i Thompsonom, u mnogobrojne talente velečasnog Suca ubraja se i - dizajn interijera.

Link Text (dnevnik.hr/showbizz/red-carpet/zlatko-sudac-postavlja-keramicke-plocice-po-kucama-bogatasa.html)

Osim činjenice da je novi dečko Nike Fleiss 'anðeolog', ovih nas je dana zaintrigirala još jedna neobična činjenica, i to vezana uz Zlatka Suca. Osim što propovijeda, dislocira se, hoda po vodi s Majom Blagdan, ima stigme, te kumuje s Bandićem i Thompsonom, u mnogobrojne talente velečasnog Suca ubraja se i NE sposobnost letenja ili multipliciranja , što bi još bilo logično, već - dizajn interijera.

Karizmatičan kakav je, posla mu u toj branši ne nedostaje, ureðuje većinom bogataške ambijente - urbane vile, hotele, wellnesse... Svim nevjernicima i u Boga, i u velečasnog, i u njegove dizajnerske sposobnosti usta će začepiti naglo povećani promet njegove tvrtke...

Iz Sudčevih riječi uglavnom možemo samo iščitati lijepe poruke o duhovnosti i ljubavi. No njegovo djelovanje ne kolerira s izrečenim. Primjerice, stalo mu je do fizičkog izgleda. Šminka se, farba i nosi stajliš odijela, a šiša se u najpoznatijem zagrebačkom frizerskom salonu.

Nedavno je objavio da počinje dizajnirati interijere! Pomislili biste da su u pitanju crkve ili domovi za nezbrinute? Ma ne budalite - nazove ga tko hoće, a to su vlasnici urbanih vila, hotela pokraj aerodroma ili, pazite sad ovo, wellnessi. S najmodernijim pločicama u kupaoni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Komercijalni svećenikAgnello 2011-03-06 15:31
Zlatko Sudac pohvalio Jadranku Kosor jer je kao ministrica tisućama branitelja platila odlazak na njegove seminare duhovne obnove na Malom Lošinju.
Link Text (www.jutarnji.hr/.../929569)

U članku ima svega lijepog:

posljednji seminar duhovne obnove u Pastoralno biskupijskom centru Betanija u selu Ćunski na Malom Lošinju održao je još u listopadu 2009. Od tada mu je zabranjeno održavanje seminara i uskraćeno stanovanje u Betaniji. Od tada nije služio ni jednu misu, niti kao svećenik ni kao pomoćnik. Nema svoje crkve, nema ni ured u nekoj župi, a ne odlazi ni na Kaptol, jer tamo nema šta raditi...

Zapravo, hrvatski crkveni velikodostojnic i su na primjeru vlč. Sudca pokazali da imaju i smisla za humor - doduše, crni. Prije šest, sedam mjeseci rasporedili su ga na mjesto duhovnika Doma umirovljenika na Krku, koji skrbi samo o jednom starcu, 96-godišnjaku.

Bez službenih crkvenih obaveza, osim dva odlaska mjesečno u Dom umirovljenika na Krku, vlč. Sudac se u Zagrebu, osim molitvama, posvetio radu na portalu, dizajniranju interijera, oslikavanju vitraja, slikanju i kreiranju odjeće. Sve što na sebi nosi sam je kreirao, a odjeću mu po njegovim nacrtima izraðuje šnajderica. On, kažu njegovi prijatelji ništa ne kupuje u dućanu, čak ne zna ni koliko košta kruh, jer ga takve stvari ne zanimaju. To je i odgovor na brojne optužbe da ga mnogo toga svjetovnog i materijalnog itekako zanima. Primjerice, da brižno njeguje imidž metroseksualca, jer pazi na izgled svoje frizure i brade, boji kosu u crno, pudra lice, nosi dizajnerske sunčane naočale i bijele propovjedničke halje...

Čitajte i uživajte :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Odosmo svi na kvasinuGost 2017-08-28 17:31
Ekstravagantni, a neostvareni podvodni projekt Zlatka Sudca od prije sedam godina da u podmorje smjesti statuu raspetog Krista prerastao je u potapanje svih postaja isusova križnog puta u podmorje, i to pod pokroviteljstvo m Sabora. HDZ-ovo potpredsjednik Sabora Milijan Brkić osobno je zaronjavanjem i razgledanjem prve postaje tog Križnog puta, postavljene na dubini od oko 4 metra, i službeno otvorio podvodni muzej (park) “Križni put pod morem.” Da sprdnja bude veća, ovaj turističko-reli gijski kič je blagoslovljen s broda po imenu 'Sponzoruša'. Otvorenje parka pratio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, a sve je blagoslovio i svećenik s broda pomalo komičnog naziva 'Gold Digger' što bi se u slengu moglo prevesti kao 'sponzoruša', javlja portal 24 sata.
24sata.hr/.../...
Golddigger
Any woman whose primary interest in a relationship is material benefits. A woman who cares more about a man's bank account than she does about the man.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sponzorušadu 2017-08-28 18:27
Citat Gost:
Da sprdnja bude veća, ovaj turističko-religijski kič je blagoslovljen s broda po imenu 'Sponzoruša'. Otvorenje parka pratio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora
Ima logike. Crkva je sponzoruša HDZ-a na račun svih nas još od 91.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ja sam sponzorsponzor 2017-08-28 18:36
Ako je crkva sponzoruša, ja sam sponzor. I opet ću biti i sponzorirati sve što u svom programu se protivi crvenoj čizma. To je moje pravo. Vaš je problem što eto vi sponzorirate, a to ne želite. Tko vam je kriv, riješite to na demokratski način......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...gost 2017-08-28 21:05
Demokracija ne stanuje u ovoj balkanskoj vukojebini, dragi sponzore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Sabor i Crkva dotaknuli dnoVaso misionar 2017-08-29 08:38
Citat sponzor:
Ako je crkva sponzoruša, ja sam sponzor. I opet ću biti i sponzorirati sve što u svom programu se protivi crvenoj čizma. To je moje pravo. Vaš je problem što eto vi sponzorirate, a to ne želite. Tko vam je kriv, riješite to na demokratski način......
Demokratski je sprdati se budalaštinama, pa to s velikim veseljem i radimo.
Počela evangelizacija hrvatskog podmorja: prvi misionar potpredsjednik Sabora Milijan Brkić

Ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao

Ova hvalevrijedna poduzetnička inicijativa koja dokazuje da se božje stado može šišati i pod vodom naišla je na puno razumijevanje i Katoličke crkve koja je poslala svog delegata da svetom vodom blagoslovi morsku vodu i sav živalj u njoj. Blagoslov ovog crkveno- poduzetničkog projekta odvijao se s broda koji se za Crkvu sasvim prigodno zove Gold Digger - u prijevodu Sponzoruša.

Koliko je crkvi plaćeno za ovaj posao, ostaje naravo u domeni poslovne tajne, ali politički sponzor projekta se nije krio. Bio je to potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji je u ime cijelog Sabora navukao ronilačko odijelo, zaronio u svoju misionarsku avanturu i simbolički pokazao da Sabor i Crkva mogu dotaknuti samo dno. Morsko.

Ali evangelizacija hrvatskog podmorja, pokrštavanje morskih krastavaca, trilja, gavuna i cipala koje sada prirodno slijedi, ne treba čuditi.

I Crkva i politika na zemlji gube svoje pristaše pa je razumljivo da ih traže negdje drugdje.

Nebo su već zauzeli sveci, a i oni se ne mogu obići za 50 eura, pa je taj biznis plan zasad neprovediv.

S druge strane naše podmorje je puno riba, a ribe šute i daju se navući na svaku udicu, što ih čini idealnim pripadnicima svakog stada, tj. jata. Doduše, ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao.
Amen.
VIDEO
vijesti.rtl.hr/.../...
cdn-video1.rtl-hrvatska.hr/repository/media/1/5/159f18dede8e63431d1956fe902d82d4.mp4
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pokrštavanje morskih krastavacaopi 2017-08-29 14:16
- Ovo nema nigdi na svitu šta u nas rade i izmišljaju samo da oderu čovika i izbiju koju kunu il euro... Nebi se čudio da ubrzo naleti neko i kaže da mu se ukazala Gospa na dubini od 15ak metara dok je iša po šlapu koja mu je ispala doli sa gumenjaka :lol:
- O majketiga poljubim, sad kad navale babe ronjat... već ih vidim kako s molića skaču u vodu jedna za drugom...
- ako sretnu golog Apoksiomena bit će vraga... samljet će ga u papar... šta nudista ima radit na dnu mora uz križni put :P
- Sva sreća da su ga izvadili na vrijeme, to nikako ne bi dobro prošlo!
- Jesi jadan sprajc
- Pa nije Šprajc potapao kip, nego nekadašnji milicajac i komunjara Brkić sa jedrilice Sponzoruša, on je samo prihvatio zajebanciju i sprdačinu ... :D
- Ni vjeru ni PRAVE vjernike Šprajc nije uvrijedio. Cirkus od vjere uradili su ovi pod morem Šprajc ih s pravom ismijava. Baš me zanima mišljenje Pape Franje o toj lakrdiji.
- Koji cirkus prave od vjere. Šprajc im je s pravom spustio, jer je ovo lakrdija i izrugivanje sa vjerom. Vaso sa cijelom ronilačkom opremom zaranja u "dubine" podmorja. Katastrofa.
- besposlen pop i oslice krsti
- Odličan komentar, baš me nasmijao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Za šaku eura€ € € 2017-08-31 20:05
Citat opi:
- Ovo nema nigdi na svitu šta u nas rade i izmišljaju samo da oderu čovika i izbiju koju kunu il euro... Nebi se čudio da ubrzo naleti neko i kaže da mu se ukazala Gospa na dubini od 15ak metara dok je iša po šlapu koja mu je ispala doli sa gumenjaka :lol:
Dođe mi žao Isusa kad vidim šta od njega rade veliki rvati-katolici za šaku eura :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kakva država takva državna TV - sprdačinaXXX 2017-08-30 16:46
SVAKI put kad pomislite da HRT ne može biti luđi, oni vas iznenade. Već smo navikli na informativni program koji služi kao vladina PR agencija, na kašnjenje informativnih emisija zbog prijenosa misa, na urednice i novinarke koje se pozivaju na izvore poznate po teorijama zavjera, na besramno ulizivanje svakom vladajućem političaru, ali ovo što je jučer izveo HRT ući će u anale.

Podsjetimo, jučer se društvenim mrežama proširio screenshot iz HRT-ova Dnevnika, na kojem se čini da su se u središnjoj emisiji HRT-a malo zeznuli i umjesto: "Kod Lošinja opažena dva velika kita", napisali: "Kod Lošinja opažena velika kita".

Montaža je nasmijala mnoge korisnike društvenih mreža i u nekom normalnom društvu tu bi priči bio kraj. No Hrvatska je sve drugo osim normalnog društva, a HRT je sve drugo osim normalnog javnog medijskog servisa.

Slijedom toga, HRT je jučer na montažu koja se proširila društvenim mrežama reagirao svojstveno samo njemu - poslali su smrtno ozbiljno priopćenje u kojem se navodi kako je "fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža".

Prijete tužbama onima koji ih financiraju - zbog zajebancije na Fejsu

Da stvar bude još luđa, HRT tu nije stao, pa su tako odlučili, pazite sad ovo, da će "u skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenuti pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje."

U prijevodu s birokratskog metajezika kakvim govore i pišu na Prisavlju - HRT prijeti tužbama svima koji na društvenim mrežama podijele zajebanciju na njihov račun.

Ne samo da HRT tako tužbama prijeti ljudima koji ih, svojom voljom ili protiv svoje volje, svake godine financiraju s oko milijardu kuna, nego misle da u 2017. godini mogu tužbama zaustaviti ljude da dijele bilo što na Facebooku.
Stanje uma aparatčika koji je na HRT-u odlučio zaprijetiti tužbama zbog dijeljenja montaže na Fejsu savršeno opisuje situaciju na Prisavlju. Ti ljudi opstaju u svojim dobro plaćenim foteljama, iako nemaju ni najmanji dodir sa stvarnošću i onim što bi javni medijski servis trebao biti.

HRT ne informira, HRT dezinformira

HRT nije samo basnoslovno skup medij koji svi mi financiramo, htjeli to ili ne, HRT je medij koji ne obavlja svoju osnovnu dužnost. HRT ne informira, HRT dezinformira. HRT ne propitkuje vladajuće, HRT vladajućima viri iz guzice, a u isto vrijeme se prijeti onima koji ga financiraju zbog nevine zajebancije na Fejsu. HRT u svom znanstvenom programu širi teorije zavjere, HRT viri iz guzice svakom katoličkom popu, biskupu ili kardinalu, HRT danonoćno pumpa nacionalističku histeriju, HRT slavi vladajuće neovisno o tome tko je na vlasti. A to je tek početak priče.

O tome kako se HRT odnosi prema novcu kojim ste ga prisiljeni financirati najbolje govori izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu. Zabilježene su malverzacije teške desetke milijune kuna. Kako su na to reagirali vladajući u Saboru? Naravno - smijenili su Nadzorni odbor koji je upozorio na malverzacije.

Uz sve navedeno, nikoga ne bi trebalo čuditi da je HTV zapravo izuzetno slabo gledana televizija. Uz milijardu kuna prihoda iz vaših džepova, uz doslovce tisuće zaposlenih i resurse o kakvima privatne televizije mogu samo sanjati, HRT ne uspijeva proizvesti program koji bi gledatelje zadržao uz ekrane, o čemu zorno govore i podaci o gledanosti televizija.

Rješenje je jednostavno - ugasite ih!

Posljednji primjer HRT-ove bahatosti i nesposobnosti, ovaj s tužbama zbog dijeljenja sličica po Fejsu, samo je kap u čaši koja se odavno prelila.

Rješenje problema zvanog HRT je jednostavno - treba ga ugasiti. Ne treba ga reorganizirati, ne treba ga "dovesti u red" (fraza koja u Hrvatskoj u pravilu znači novu pljačku građana), treba ga jednostavno ugasiti. Riba smrdi od glave, a HRT smrdi od porte do zastave koja se vijori na vrhu zgrade na Prisavlju. Kompletan sustav HRT-a je truo, podanički, duboko koruptivan i pokvaren do srži.

Građanima bi gašenjem HRT-a u džepovima ostala milijarda kuna više svake godine, a ne bismo izgubili ništa osim servisa koji služi isključivo opsluživanju vladajuće kaste. Onih par dobrih novinara i ostalih djelatnika HRT-a ionako će naći posao na konkurentskim televizijama, a ostali ne zaslužuju bolje od noge u guzicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Razvoj vještine vođenja debate

  ZornigluMn 20.01.2022 23:43
  PR50B-MLT35
  PR50B-MLT23: parkerrussia.ru/.../... (https://www.parkerrussia.ru/pens/duofold/PR20B-BLU6C/) ...
   
 • Pismo članovima županijske Skupštine

  Adamcdz 20.01.2022 23:14
  Свежие новости
  Где Вы ищите свежие новости? Лично я читаю и доверяю газете www.ukr.net/ (https://www.ukr.net/).
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 20.01.2022 22:02
  Uhljebi d.o.o.
  Koliko uopće ima zaposlenih u Gradu a koliko u gradskim firmama.Izgleda da ih ima dovoljno ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 20:23
  Najbolje se slika, kaže kuma
  Ali Ana je bolja u poziranju kad se potpisuju ugovori za tuđe projekte. Ponaša se kao da ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ggagga 20.01.2022 19:20
  A uhljeb u Lošinj uslugama???rićev zet?
  Bilo bi poučno i lijepo doznati kako je posao dobio Volarićev zet u Lošinj uslugama d.o.o.?
   
 • Vrijedilo je ...

  aleksa 20.01.2022 19:01
  Volarićev interesni šetebandijerizam
  Lik poput Volarića koji je iz hdz-a prešao u hns, pa iz hns-a u hsls, ali ga je Ivković ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 18:41
  Urota uz kavu i sladoled kod Dašmira
  Prvo si napisao "preko noći je sadašnji uvaženi vijećnik prešao u redove SDP-a i bio nositelj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ......... 20.01.2022 18:13
  gost
  Koliko je meni poznato uvaženi vijećnik je najprije bio žeton od Garia Cappelli koji je ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ŽC 20.01.2022 14:39
  Teorija zavjere
  Već i sama ova laž dovodi u sumnju i sve ostalo što si nasrao :lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 20.01.2022 12:12
  Glas iz ureda gradonačelnika
  Kad gradonačelnik nije prisutan na poslu poslove prema zakonu obavlja zamjenik koji na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  _____ 20.01.2022 09:55
  _____
  Zatvaranje očiju odgovornih i nadležnih pred bespravnom gradnjom, otvaranju puteva do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:52
  Interesi?
  U pravu ste, i o tome sam pisao. Izgleda da je jedino bitno tko gradi. Postoji li obrazac?
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 20.01.2022 09:21
  Broj stalnih stanovnika
  Stvaran broj stalnih stanovnika na našim otocima je još manji od prikazanih jer su u njemu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 20.01.2022 09:20
  Da...
  Mislim da sma ja jedini komentator koji već više godina upozorava na sustavnu ...
   
 • Vrijedilo je ...

  asdf 20.01.2022 09:16
  Trend Grada za njih
  I to je dokaz da smo u trendu s ostatkom države pod vlasti HDZ-a. Ali na Kurilama je okupacija ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 19.01.2022 20:55
  Kurile
  Na Kuurilama je došlo do potpunog devastiranja uvale i bespravne gradnje ali tu prste i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Statističar 19.01.2022 20:49
  Iq
  Statistika je točan zbroj netočnih podataka.
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 19:34
  Mučiš podatke
  Popis je bio za razdoblje od 2011. do 2021. godine, a ne za razdoblje od 2001. do 2021.
   
 • Vrijedilo je ...

  Ilovik 19.01.2022 19:28
  Ružno pače
  Prijatelju! Ovo što se događa s Ilovikom i Mrtvaškom je ispravno? Okretanje leđa i ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Dolitl 19.01.2022 18:35
  Doktor
  Profesore,sjedi 1. Točno ti je rečeno: Grad Mali Lošinj 2001-7542 stanovnika 2021-7565 ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Prof. statistike 19.01.2022 18:15
  Mučenje podataka
  Ako dovoljno dugo mučiš podatke priznat će sve što zahtijevaš. Priznat će i da manjak od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Muscidae anus 19.01.2022 17:56
  :::
  Temeljem samo jedne rečenice mudar komentator je u liku Aleksandra Volarića prepoznao ...
   
 • Vrijedilo je ...

  VABOHU 19.01.2022 17:29
  TOHU
  Proces iseljavanja Hrvata tijekom povijesti nigdje nije, osim možda na otoku Braču, obuhvatio ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 19.01.2022 14:38
  ...
  Most se je nekad spominjao,nije loša ideja.Navodno da će na Krku raditi još jednu rampu za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Vandali 19.01.2022 13:48
  Tako kaže Ana
  4 čovjeka odlučilo za 120 ljudi.Stvarno neznam kako se to zove?
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 13:40
  Drastična razlika
  Na otoci.net piše "Nakon što je su u petak objavljeni rezultati jesenas obavljenoga popisa ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 19.01.2022 13:31
  ....
  Pokreni lustraciju?Uvij ek komunizam i nakon 30 godina kriv.Izgleda da komunizam ide u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Čeper 19.01.2022 09:40
  Dezinfekcija od istine
  Sponzor samozatajne, šutljive članice GV udate Magazin se nije oglasio na Frankovićevom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...