Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kapric

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

fritzyPo prvi put u povjesti otočne demokracije dogodilo se da je sjednica lošinjskog gradskog vijeća sazvana na zahtjev opozicije. Na zahtjev šest oporbenih vijećnika predvođenih Dubravkom Devčićem predsjednik Gradskog vijeća bio je prisiljen zakazati sjednicu koju nije želio. Prijedlogom je zatraženo da se održi „normalna" sjednica u odgovarajućem prostoru uz poštovanje svih mjera za suzbijanje zaraze koronavirusa. Pod pritiskom zakona predsjednik Gradskog vijeća je morao sazvati sjednicu koju nije želio, ali našao je način da barem nešto odbije. Odbio je održavanje sjednice u Palači Fritzy, pa će se umjesto na jednom mjestu u jednom prostoru sjednica održati po kućama i stanovima gradskih vijećnika 

Inatljivi predsjednik GV se nije usudio kršiti Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi pa je protivno svojoj volji sazvao 25., ali elektroničku sjednicu! Nazvao ju je dvadesetpetom elektroničkom sjednicom iako ona to nije. Radi se o 25. sjednici (redovnoj) a ne 25. elektroničkoj sjednici. Mogla bi biti tek 2. elektronička. Ali Zakon, Statut Grada Malog Lošinja i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja (dalje Poslovnik) predviđaju samo konstituirajuću te redovne i izvanredne sjednice GV pa ona može biti samo neka izvanredna ili neka redovna sjednica gradskog vijeća. Ipak manji je problem kako sjednicu naziva njen predsjednik, pravi problem je što je sazvana sjednica koja nije u skladu s Poslovnikom. Prethodno je već održana, a sada j zakazana još jedna elektronička sjednica koja također nije u skladu s Poslovnikom.
Poslovnik kojeg nitko ne čita
Sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, prema vlastitom, Poslovniku, pročišćeni tekst (Sl.n. PGŽ 24/17) ne može biti elektronička. Ona se doduše može sazvati eletroničkim putem a tako se uobičajeno i saziva (putem elektroničke pošte s linkom na materijale). Ali može se tako samo sazvati a ne i održati kao elektronička. Poslovnik uopće ne predviđa održavanje elektorničkih sjednica. Istina je da je stari Poslovnik iz 2009 g. omogućavao održavanje sjednica Gradskog vijeća putem video veze i to u čl. 55. st. 3. koji je brisan, ali ni to nije elektronička sjednica. Odredba o mogućnosti održavanja sjednica putem video veze brisana je Poslovničkom odlukom o izmjenama i dopunama Poslovnika Grada Malog Lošinja, objavljeno u Sl.n. PGŽ broj 10/2013. , te je od stavka 3. istog članak ostala samo odredba koja kaže da se poziv i materijali za sjednicu mogu dostaviti i elektroničkim putem
Zbog činjenice da je ukinuta mogućnost održavanja sjednica video vezom a da održavanje elektroničke sjednice nije nikad ni bilo propisano Poslovnikom, a da održavanje sjednice video vezom ne predstavlja elektorničku sjednicu jasno je da prethodno održana, a i tek zakazana sjednica koja bi se trebala održati putem video veze nisu zakonite, odnosno nisu sukladne Poslovniku. I ovom prilikom treba napomenuti da je u Gradu zaposleno devet (9) pravnika. Iako su stručne službe Grada nakrcane pravnim ekspertima predsjednik Gradskog vijeće Grada Malog Lošinja održava i zakazuje sjednice i dalje na takav šarlatanski način.
Dodajmo tome da Poslovnik koji ne predviđa elektroničke i sjednice putem video veze nije predvidio ni razradio način glasovanja na takvim sjednicama. Tako se Poslovnikom utvrđuje i predviđa samo da je glasovanje javno i da se provodi dizanjem ruku. Glasovanje dizanjem ruku provodi se na način da predsjednik Gradskog vijeća prvo poziva vijećnike da se izjasne tko je »za« prijedlog, zatim, tko je »protiv« prijedloga, odnosno da li se tko uzdržao od glasovanja.
Vijećnike proziva i glasove prebrojava predsjednik Gradskog vijeća uz pomoć službenika upravnog tijela u čijoj je nadležnosti obavljanje stručnih poslova za potrebe Gradskog vijeća.
Dakle Poslovnik predviđa glasovanje samo za normalne sjednice. Svatko može pogledati snimku prethodne „elektroničke" sjednice i uvjerit će se da se na radi o elektroničkoj sjednici već o sjednici putem video veze ali niti jedna od njih nije predviđena Poslovnikom i da glasovanje nije bilo sukladno Poslovniku. Prethodna održana sjednica kao i ova tek zakazana kao elektoroničke sjednice nisu elektronička već samo sjednice koja se održavaju putem video veze, a što nije predviđeno po važećem Poslovniku. Naravno da ni obavljeno glasanje na prethodnoj elektroničkoj sjednici nije odrađeno po odredbama važećeg Poslovnika. Zašto se ponovno zakazuje sjednica koja nije predviđena po Poslovniku? Samo iz inata jer su opozicijski vijećnici tražili održavanje normalne sjednice sukladno Poslovniku.
Strahom od korone protiv demokracije
Osim što je sazvana elektronička sjednica protupropisna, odnosno protivna Poslovniku ona je i protivna zdravom razumu. Na sjednicama Gradskog vijeća obično bude prisutno oko dvadeset osoba. Danas je dozvoljeno da u trgovinama može biti prisutno 15 kupaca na 100 m2 prostora. Dakle, 15 kupaca ne računajući zaposlenike mogu biti u trgovini od 100 m2. Znači 15 kupaca može biti u istom prostoru od 100 m2 a naših 15 vijećnika ne smije biti u 250 - 300 m2 prostora. Postoji još bolja usporedba koja pokazuje besmislenost održavanja elektroničke sjednice GV. Preporukama HZJZ za spriječavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima (a kakvim se inače održavaju sjednice GV) se također navodi da je potrebno ograničiti broj posjetitelja koji istovremeno borave u prostoru na 15 posjetitelja na 100 m² neto (opet se govori samo o posjetiteljima a ne i o osoblju/zaposlenicima). Prijedlogom oporbenih vijećnika predloženo je da se sjednica održi u prostoru Palače Fritzy čija je površina barem dvostruko veća od minimalnih 100 m2, a koliko je potrebno za održavanje takvog vijeća. Iako će se od 2. svibnja dopustiti vjerska okupljanja, predsjednik Gradskog vijeća 4. svibnja zakazuje elektroničku sjednicu gradskog vijeća!
Zašto zamjenik načelnice stožera civilne zaštite ujedno predsjednik Gradskog vijeća misli da gradski vijećnici mogu slobodno na misu, da mogu slobodno kupavati, da mogu ići u muzeje i na izložbe ali ne smiju doći na sjednicu Gradskog vijeća? Zakazivanje elektroničke sjednice Gradskog vijeća osim što nije po propisima nije niti logično niti pametno. Ona tek oslikava karakter ove vlasti: nesposobnost, nerazumijevanje, šlampavost, kapricioznost i bahatost.

 

Komentari: 

251 # Molim pojašnjenjehranitelj tuljana 2020-04-27 10:01
Da sumiramo zadnjih par članaka, zanima me sažetak autora, kroz odgovor na jednostavno pitanje.

MOJE PITANJE GLASI:

Ako je sve ovo u GML oko situacije izazvane kineskom gripom nelegitimno, mimo propisa, puno nepravilnosti i kršenja procedura. Ako skoro ni jedna odluka ni mjera nije ni legitimna, ni demokratska, ako krši Ustav, ako su mjere štetne po građane...

Smatra li autor da građani zbog svega navedenog imaju moralno pravo kršiti donesene navodno štetne, nedemokratske i nelegitimne mjere i mogu ignorirati navodno nelegitimne i navodno protuustavne odluke navodno nelegitimnog Stožera, ili autor smatra da građani moraju slijediti po njemu nelegitimne preporuke navodno nelegitimnog tijela?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # +Stjepan Gnječ 2020-04-27 10:49
Citat hranitelj tuljana:
Da sumiramo zadnjih par članaka, zanima me sažetak autora, kroz odgovor na jednostavno pitanje.
MOJE PITANJE GLASI:
Ako je sve ovo u GML oko situacije izazvane kineskom gripom nelegitimno, mimo propisa, puno nepravilnosti i kršenja procedura. Ako skoro ni jedna odluka ni mjera nije ni legitimna, ni demokratska, ako krši Ustav, ako su mjere štetne po građane...
Smatra li autor da građani zbog svega navedenog imaju moralno pravo kršiti donesene navodno štetne, nedemokratske i nelegitimne mjere i mogu ignorirati navodno nelegitimne i navodno protuustavne odluke navodno nelegitimnog Stožera, ili autor smatra da građani moraju slijediti po njemu nelegitimne preporuke navodno nelegitimnog tijela?
Građani samo moraju držati odstojanje od 2 metra i prati ruke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Nepodnošljiva lakoća lupetanjaA.M. 2020-04-27 14:08
Na zahtjev oporbenih vijećnika da se održi normalna sjednica GV, na Otoci.net čitamo izjavu iz ureda gradonačelnce: „Radimo po preporukama nacionalnog Stožera da nema većih okupljanja a i stav je koalicijskih partnera da se sjednica održi elektroničkim putem“.

U svojoj poznatoj maniri u javnom govoru, u jednoj jedino rečenici jest nadrobila toliko gluposti i nesuvislosti. Ured gradonačelnice, gradonačelnica i načelnica stožera bi trebali znati da nema preporuke nacionalnog Stožera prema kojoj su zabranjena veća okupljanja (a i koji su to kriteriji'). Istina je da je postojala Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koji je donio Stožer civilne zaštite RH i koja je donešena 19.03.2020. g. a objavljena u Narodnom novinama 32/2020. istog dana. Dakle ne radi se o preporuci već o odluci. Ta Odluka je vrijedila samo 30 dana. Isti stožer je 18.04.2020. navedenoj odluci produžio trajanje do 4.5.2020. Nacionalni stožer je dana 24.04. donio „Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19“ i istu objavio u Narodnim novinama 51/2020. Odluka stupa na snagu odmah, danom donošenja, dakle 24.4.2020. Istom odlukom su stavljene izvan snage prethodne i gore navedene Odluke. Začuđujuće da gradonačelnica i načelnica stožera ne zna za to. Ona ne zna za važeću Odluku kojom se dozvoljavaju javna okupljanja uz obaveznu primjenu općih protuepidemijsk ih mjera i posebnih preporuka uz poštivanje uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama. I koje je HZJZ već i objavio a navode se i u članku. Kako je u Odluci navedeno moguće je boraviti i u muzejima, galerijama, trgovinama uz ograničenje od 15 osoba na 100 m2. Dakle ne stoji tvrdnja da „postoje preporuke nacionalnog Stožera da nema većih okupljanja“ kako tvrdi gradonačelncia ili načelnica stožera. Na ovom primjeru se vidi na koji način načelnica stožera upravlja civilnom zaštitom, a vidi se i kako kao gradonačelnica doživljava opozicijske vijećnike i građane kao neuke budale s kojima može maniplirati kako želi. A istina je da ova jedna javna rečenica govori i još puno toga o njoj i njenom uredu i njenoj gradskoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Tri pitanjaBaxuz 2020-04-27 14:58
Citat A.M.:
Na zahtjev oporbenih vijećnika da se održi normalna sjednica GV, na Otoci.net čitamo izjavu iz ureda gradonačelnce: „Radimo po preporukama nacionalnog Stožera da nema većih okupljanja a i stav je koalicijskih partnera da se sjednica održi elektroničkim putem“.
.....
A istina je da ova jedna javna rečenica govori i još puno toga o njoj i njenom uredu i njenoj gradskoj upravi.
Ova rečenica nameće i neka pitanja o sustavu vlasti na tzv. Prvom od tisuću i Otoku vitalnosti.
Pitanje prvo: Zašto je upit o održavanju sjednice gradskog vijeća Purić uopće postavio uredu gradonačelnice, a ne predsjedniku GV Živkoviću? Znači li to da je GV kao predstavničko tijelo građana podređeno garadonačelnici ili Stožeru civilne zaštite s gradonačelnicom kao načelnicom istoga.
Pitanje drugo: Zašto je na to pitanje odgovor dat iz ureda gradonačelnice, umjesto da je Purić upućen da ga traži od predsjednika GV?
Pitanje treće: Imamo li mi na Prvom od tisuću demokraciju ili smo dobili manekensku kič dekoraciju koju će nam promovirati Jurkotić i njegova "sjajna ekipa" kako joj na fejsu tepa gradonačelnica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Jadno, jadno ...Deni 2020-04-28 09:26
A ja bih postavio i četvrto pitanje: Čega je koalicijske partnere toliki strah od direktnog suočavanja s oporbom na normalnoj sjednici da pristaju na ovu prozirnu opstrukciju pod izlikom preporuka nacionalnog stožera?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
241 # PravilaDr. Doolitle 2020-04-27 15:11
Traži pravu sjednicu GV, a u ambulanti mu vrijede druga pravila.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Nije baš usporedivogost 2020-04-27 15:45
Kriva ti je usporedba. Devčić nije zatvorio ambulantu i ne liječi životinje elektronički ili putem video veze. Poštuje upute važeće upute HZJZ. Kad Devčić bude liječio putem video veze il ielektronički tada ćeš imat pravo prigovarati.

Za razliku od tvoje gradonačenice koja radi po nepostojećim preporukama Stožera na način da krši Odluke istog Stožera, Devčić poštuje važeće Odluke Stožera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
192 # Vagakmet 2020-04-27 16:41
Citat gost:
Kriva ti je usporedba. Devčić nije zatvorio ambulantu i ne liječi životinje elektronički ili putem video veze. Poštuje upute važeće upute HZJZ. Kad Devčić bude liječio putem video veze il ielektronički tada ćeš imat pravo prigovarati.

Za razliku od tvoje gradonačenice koja radi po nepostojećim preporukama Stožera na način da krši Odluke istog Stožera, Devčić poštuje važeće Odluke Stožera.
Da, nemoj. Zna se koji su naši. Našima ne pakirati, čak i kad rade isto to jednostavno nije isto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Online terapijamedo 2020-04-28 14:02
Citat gost:
Kriva ti je usporedba. Devčić nije zatvorio ambulantu i ne liječi životinje elektronički ili putem video veze. Poštuje upute važeće upute HZJZ. Kad Devčić bude liječio putem video veze il ielektronički tada ćeš imat pravo prigovarati.
Za razliku od tvoje gradonačenice koja radi po nepostojećim preporukama Stožera na način da krši Odluke istog Stožera, Devčić poštuje važeće Odluke Stožera.
Normalno da veterinar ne može liječiti životinje online i to je jasno kao dan. Međutim, predsjednik GV saziva sjednicu poštujući Zakon i odluke Stožera CZ RH koji u svojoj odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, .... od 19. ožujka u točci trećoj navodi:
Protuepidemijske mjere koje se nalažu ovom odlukom su:
- zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu.
- Itd
Mogu zamisliti kakav bi uradak na temu održane redovne sjednice GV i nepridžavanja navedene odluke napisao uvaženi pismoznanac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Medvjed a ne medoŽelvis 2020-04-28 14:43
Nisi ti medo kako sam sebi tepaš, ti si medvjed. Odluka na koju se pozivaš od 19.3.2020. koja je objavljena u NN 32/2020. ti je nevažeća. Sada važeća "Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19" objavljena u NN 51/2020. ne zabranjuje javna okupljanja s više od 5 osoba. I u nazivu se govori o ograničavanju a ne zabrani javnih okupljanja.

Sada važeća Odluka ograničava javni skup u zatvorenim prostorima ne na maksimalno 5 osoba već se ograničenja odnose prema veličini prostora. Kriterij je 6,66 m2 po osobi. Dakle održavanje javnog okupljanja, a sjednica GV to jest, nije zabranjena ali traži adekvatan prostor, traži minimalno 6,66 m2 po sudioniku. Prema tom kriteriju za naše GV dovoljno je 100 m2. Predloženo mjesto održavanaj sjednice ima više nego dvostruko više od potrebnih kvadrata.

Dakle lažna ti je tvrdnja da predsjednik GV saziva sjednicu "poštujući Zakon i odluke Stožera CZ RH". Ne postoji odluka Stožera koja zabranjuje održavanje normalne sjednice GV a time što zakazuje elektorničke ili sjednice putem video veze koje nisu predviđene Poslovnikom upravo ne poštuje Zakon.

Medo prilično je izvjesno da si ti jedan iz ergele gradskih pravnika. Površan si, ne držiš do zakona, ne zanimaju te propisi a o odlukama na koje se pozivaš informiraš se gledajući vijesti na tv-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # stare navikekmet 2020-04-29 07:09
Citat Želvis:
Nisi ti medo kako sam sebi tepaš, ti si medvjed. Odluka na koju se pozivaš od 19.3.2020. koja je objavljena u NN 32/2020. ti je nevažeća. Sada važeća "Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19" objavljena u NN 51/2020. ne zabranjuje javna okupljanja s više od 5 osoba. I u nazivu se govori o ograničavanju a ne zabrani javnih okupljanja.

Sada važeća Odluka ograničava javni skup u zatvorenim prostorima ne na maksimalno 5 osoba već se ograničenja odnose prema veličini prostora. Kriterij je 6,66 m2 po osobi. Dakle održavanje javnog okupljanja, a sjednica GV to jest, nije zabranjena ali traži adekvatan prostor, traži minimalno 6,66 m2 po sudioniku. Prema tom kriteriju za naše GV dovoljno je 100 m2. Predloženo mjesto održavanaj sjednice ima više nego dvostruko više od potrebnih kvadrata.

Dakle lažna ti je tvrdnja da predsjednik GV saziva sjednicu "poštujući Zakon i odluke Stožera CZ RH". Ne postoji odluka Stožera koja zabranjuje održavanje normalne sjednice GV a time što zakazuje elektorničke ili sjednice putem video veze koje nisu predviđene Poslovnikom upravo ne poštuje Zakon.

Medo prilično je izvjesno da si ti jedan iz ergele gradskih pravnika. Površan si, ne držiš do zakona, ne zanimaju te propisi a o odlukama na koje se pozivaš informiraš se gledajući vijesti na tv-u.
E, vidiš "Želvise", ja mislim da bi ti i tebi slični prvi prijavio kada bi saznao da neko "neposlušni" svećenik održava misu za 5-6 vjernika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pripreme za parlamentarne izboreZZ 2020-04-29 08:48
Citat kmet:
E, vidiš "Želvise", ja mislim da bi ti i tebi slični prvi prijavio kada bi saznao da neko "neposlušni" svećenik održava misu za 5-6 vjernika.
Nakon nekoliko divljačkih ispada neposlušnih svećenika da bi se dodvorio Kaptolu i zatucanim vjernicima HDZ je ukinuo zabranu misa, tako da neposlušnih svećenika više ne može biti. Zanimljivo je da se o ukidanju zabrane kazalištima i kinima ni ne razmišlja, iako su vjerski rituali dokazano najopasniji prijenosnici zaraza. A da bi uvukli u šupak još dublje, HDZ-ovci su zabranili su trgovinama rad nedjeljom. Željka Markić likuje ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Ah, evo opet..hranitelj tuljana 2020-04-29 13:21
Citat ZZ:
A da bi uvukli u šupak još dublje, HDZ-ovci su zabranili su trgovinama rad nedjeljom. Željka Markić likuje ...
Likuje i Radnička akcija - znači i da likuje šaćica njenih simpatizera na otoku (minus jedan koji je nakon ubilačkog pohoda zatvoren, a možda i on likuje, treba pitati njegovu prijateljicu).
Ali to si, vjerujem, slučajno, zaboravio... hoće to kad ti je Markička crvena krpa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # medo pričaš glupostiKim 2020-04-28 16:45
Citat medo:
Citat gost:
Kriva ti je usporedba. Devčić nije zatvorio ambulantu i ne liječi životinje elektronički ili putem video veze. Poštuje upute važeće upute HZJZ. Kad Devčić bude liječio putem video veze il ielektronički tada ćeš imat pravo prigovarati.
Za razliku od tvoje gradonačenice koja radi po nepostojećim preporukama Stožera na način da krši Odluke istog Stožera, Devčić poštuje važeće Odluke Stožera.
Normalno da veterinar ne može liječiti životinje online i to je jasno kao dan. Međutim, predsjednik GV saziva sjednicu poštujući Zakon i odluke Stožera CZ RH koji u svojoj odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, .... od 19. ožujka u točci trećoj navodi:
Protuepidemijske mjere koje se nalažu ovom odlukom su:
- zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu.
- Itd
Mogu zamisliti kakav bi uradak na temu održane redovne sjednice GV i nepridžavanja navedene odluke napisao uvaženi pismoznanac.
pogle malo na TV sabor ili vladu pa mi reci jel se gledaju preko kompjutera ili su u jednoj prostoriji na propisnoj udaljenosti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Kmet ostaje kmetFranjo Tahi 2020-04-27 17:20
Ti si Anin kmet kad tako zboriš. Devčić kao veterinar liječi normalno kućne ljubimce i pri tome vodi računa o njihovim vlasnicima a sve sukladno važežim Uputama HJZJ.

Da bi tvoja kmetovska glava shvatila da vijećnik Devčić i gradonačelnica Kučić ne rade isto evo ti analogije koju bi morao shvatiti i tvoj mali mozak. Da je Ana veterinar onda ona ne bi primala u ambulantu kućne ljubimce i njihove vlasnike već bi ih pregledavala i liječila elektronički ili putem video veze od kuće.

Devčić dakle radi normalno svoj posao; liječi kućne ljubimce i pazi na sigurnost vlasnike. Devčić želi normalnu sjednicu GV na kojoj bi se poštivale sve mjere zaštite.
Tako teško shvatiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 0 # jeftinijemac mac 2020-04-27 19:30
IZ materijala za " 25 elektronsku sjednicu GV ", vidljivo je da se traži smanjenje raznih davanja i nameta koji pune Gradski proračun ....što i nije tako loše.
Moje je pitanje dali će lider oporbe g. Devčić D. smanjiti i cijene liječenja kućnih ljubimaca, što bi u ovoj situaciji bilo sasvim u redu , a na tragu zahtjeva oporbe i smanjenju troškova gospodarstvu grada, koje je donijelo GV na posljednjoj sjednici JEDNOGLASNO , bez komentara i uloženih amandmana.
Zaista ne trebam nikakav komentar jer nemam namjeru polemizirati.
Srdačan vam pozdrav drugovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Kućni ili gospodartveni ljubimci?gost 2020-04-27 21:06
Citat mac mac:
IZ materijala za " 25 elektronsku sjednicu GV ", vidljivo je da se traži smanjenje raznih davanja i nameta koji pune Gradski proračun ....što i nije tako loše.
Moje je pitanje dali će lider oporbe g. Devčić D. smanjiti i cijene liječenja kućnih ljubimaca, što bi u ovoj situaciji bilo sasvim u redu , a na tragu zahtjeva oporbe i smanjenju troškova gospodarstvu grada, koje je donijelo GV na posljednjoj sjednici JEDNOGLASNO , bez komentara i uloženih amandmana.
Zaista ne trebam nikakav komentar jer nemam namjeru polemizirati.
Srdačan vam pozdrav drugovi.
A kako bi smanjenje cijene lijećenja kućnih ljubimaca smanjilo troškova gospodarsta? Radi se o KUĆNIM ljubimcima, a ne ljubimcima GOSPODARSTVA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # neki novi klinciHugo 2020-04-27 22:58
Zadnjih desetak dana zapažena je povećana količina budalastih pitanja iz tabora zaštitnika lika i djela gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prioriteti se moraju znatiArch enemy je isti? 2020-04-28 08:30
Citat Hugo:
Zadnjih desetak dana zapažena je povećana količina budalastih pitanja iz tabora zaštitnika lika i djela gradonačelnice.
Zapaženo je i da se komentatori sukladno tezi autora zalažu za popuštanje mjera i navode kako nema zabrane okupljanja. Ali ako netko pita odnosi li se to i na održavanje svetih misa, ta pitanja budu promptno obrisana iako nisu prekršila ni jedno pravilo. Možda je umjesto za slobodno održavanje misa trebalo tražiti za slobodan rad udruga s grupama djece, možda tada ne bi bila obrisana, tko zna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Obrana njegovatelja kulta ličnostigost 2020-04-28 09:39
Kao što gradonačelnica odnosno načelnica stožera ne čita i ne prati uopće odluke Stožera civilne zaštite RH koji donosi obvezujuće odluke, tako ne čita ni upute HZJZ, po uzoru na veliku mamu ni komentatori koji ju brane to isto ne rade. Ne čitaju ali filozofiraju.

Napajanje žeđi za znanjem o mjerama protiv korone zadovoljavaju čitanjem naslova i podnaslova s portala. Uz to se jako oslanjaju na provjereno pouzdanu usmenu predaju (on je rako da je ovaj rekao...).

Umjesto jednostavnog čitanja odluka i preporuka o kojima pojma nemaju u filozofiranje i silogizme kojim žele obraniti gradonačelnicu. Kao u onoj srednjovjekovno j raspravi, koja je trajala trinaest dana, o tome koliko konj ima zuba.

Oni koji ni to nisu sposobni trolaju i hrabro i anonimno napadaju ad hominem one koji se javno drznu komentirati glupave uglavnom štetne postupke i odluke te nepromišljene i nesuvisle javne izjave gradonačelnice, načelnice stožera, velike mame, heroine ili jednostavno velike Ane K.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # PravnikMarsen 2020-04-28 08:15
Sva sreća pa u gradu ima jedan pravnik manje... čujem da neki pravnici neznaju ni sami sebe izabrat za ravnatelja socijalne ustanove, bez obzira što su jedini na "natječaju"... uspjeli su ipak samo iz trećeg pokušaja (možda da nema dečka/poduzetni ka bi bila više fokusirana)... Što se elektroničke sjednice tiče nešto mi nije jasno, djeca mogu na on-line nastavu ali vjećnici ne... možda da i njih pošaljemo najprije u školu 8)...
Od svih pravnika ipak čini mi se da na lošinju ipak posluje jedan strašni pravnik, nazovimo ga Marsen... legenda kaže da je svoj visoki stupanj obrazovanja stekao na osobnom iskustvu... Možda da ga gradonačelnica zaposli u gradskoj službi? em bi bio financijski zbrinut em bi uvijek bio u pravu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Pišanje pred tuđim vratimaBon Ton 2020-04-28 10:55
Citat Marsen:
Sva sreća pa u gradu ima jedan pravnik manje... čujem da neki pravnici neznaju ni sami sebe izabrat za ravnatelja socijalne ustanove, bez obzira što su jedini na "natječaju"... uspjeli su ipak samo iz trećeg pokušaja (možda da nema dečka/poduzetnika bi bila više fokusirana)... Što se elektroničke sjednice tiče nešto mi nije jasno, djeca mogu na on-line nastavu ali vjećnici ne... možda da i njih pošaljemo najprije u školu 8)...
Od svih pravnika ipak čini mi se da na lošinju ipak posluje jedan strašni pravnik, nazovimo ga Marsen... legenda kaže da je svoj visoki stupanj obrazovanja stekao na osobnom iskustvu... Možda da ga gradonačelnica zaposli u gradskoj službi? em bi bio financijski zbrinut em bi uvijek bio u pravu ;-)
Ajmo pričati o svemu samo ne o tome da gradonačelnica (a ne bezkarakterni predsjenik GV) saziva sjednice koje nisu predviđene Poslovniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ajmoGrađanin 2020-04-28 13:19
Citat Bon Ton:
Citat Marsen:
Sva sreća pa u gradu ima jedan pravnik manje... čujem da neki pravnici neznaju ni sami sebe izabrat za ravnatelja socijalne ustanove, bez obzira što su jedini na "natječaju"... uspjeli su ipak samo iz trećeg pokušaja (možda da nema dečka/poduzetnika bi bila više fokusirana)... Što se elektroničke sjednice tiče nešto mi nije jasno, djeca mogu na on-line nastavu ali vjećnici ne... možda da i njih pošaljemo najprije u školu 8)...
Od svih pravnika ipak čini mi se da na lošinju ipak posluje jedan strašni pravnik, nazovimo ga Marsen... legenda kaže da je svoj visoki stupanj obrazovanja stekao na osobnom iskustvu... Možda da ga gradonačelnica zaposli u gradskoj službi? em bi bio financijski zbrinut em bi uvijek bio u pravu ;-)
Ajmo pričati o svemu samo ne o tome da gradonačelnica (a ne bezkarakterni predsjenik GV) saziva sjednice koje nisu predviđene Poslovniku.
Ma nek saziva. Sukladno nesukladno poslovniku pravilniki ili nekom drugom iku... koga to uopće zanima osim možda nekog nerealiziranog birokratu.
Još se bunite što su eto počeli neki drugi komentirati, pješćenik reklamiran da je za svu djecu a samo troje se igra po cijele dane pa im čudno da i druga djeca dolaze... e baš čemo dolaziti i komentirati... iz... kaprica!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pravila su za bezveznjakeVR 2020-04-28 14:16
Citat Građanin:
Citat Bon Ton:
Citat Marsen:
Sva sreća pa u gradu ima jedan pravnik manje... čujem da neki pravnici neznaju ni sami sebe izabrat za ravnatelja socijalne ustanove, bez obzira što su jedini na "natječaju"... uspjeli su ipak samo iz trećeg pokušaja (možda da nema dečka/poduzetnika bi bila više fokusirana)... Što se elektroničke sjednice tiče nešto mi nije jasno, djeca mogu na on-line nastavu ali vjećnici ne... možda da i njih pošaljemo najprije u školu 8)...
Od svih pravnika ipak čini mi se da na lošinju ipak posluje jedan strašni pravnik, nazovimo ga Marsen... legenda kaže da je svoj visoki stupanj obrazovanja stekao na osobnom iskustvu... Možda da ga gradonačelnica zaposli u gradskoj službi? em bi bio financijski zbrinut em bi uvijek bio u pravu ;-)
Ajmo pričati o svemu samo ne o tome da gradonačelnica (a ne bezkarakterni predsjenik GV) saziva sjednice koje nisu predviđene Poslovniku.
Ma nek saziva. Sukladno nesukladno poslovniku pravilniki ili nekom drugom iku... koga to uopće zanima osim možda nekog nerealiziranog birokratu.
Postupanje prema pravilima zanima svakoga tko nema debelu vezu u "institucijama sustava" pa se ne može lako izvući iz problema i ne može nešto dobiti preko reda. Kad nemaš svog birokratu moraš se oslanjati na pisana pravila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Krik frustracijeGo 2020-04-28 15:25
Citat Marsen:
Sva sreća pa u gradu ima jedan pravnik manje...
Ovo pripetavanje u svezi virtualne oporbene sjednice GV me ne zanima kao ni virtualni seks. Ali ne razumijem zašto se u svezi te teme poteže nešto što s tim nema nikakve veze. A nevezani zaključak da na Lošinju ipak posluje jedan strašni pravnik, "nazovimo ga Marsen" za kojeg "legenda kaže da je svoj visoki stupanj obrazovanja stekao na osobnom iskustvu" zvuči kao krik nepodnošljive frustracije zbog nemoći da mu se suvislo replicira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Uzbuđenje rastegost 2020-04-29 14:16
Još nešto manje od 30 sati da emitiranja Đira na KanalRI...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ......Amigo 2020-04-29 15:31
Ja ću radije na RTL gledati Andrija i Anđelka.
Djeluju mi uvjerljivije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Hihotanjem do reizborabo.. 2020-04-30 09:44
Citat Amigo:
Ja ću radije na RTL gledati Andrija i Anđelka.
Djeluju mi uvjerljivije.
Anin Đir s Jurkotićem treba gledati kao parodiju na temu izborne promidžbe pa može biti zabavan kao Big Bang teorija. Vidjet ćemo ambicioznu političarku skromnih sposobnosti kako se hihotanjem i prenemaganjem dodvorava biračima. Nikad je nismo vidjeli ili čuli niti čemo je ikad vidjeti u razgovoru s nekim nesponzoriranim novinarom.
Mislim da je ovo vrhunac njenih sposobnosti i interesa, a ne upravljanje Gradom

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tik tak tik takgost 2020-04-30 12:10
Još manje od 8 sati do Đira. Vrijeme sporo prolazi u iščekivanju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ......TT 2020-04-30 17:44
izdržao prvih 8 minuta, dalje nije išlo. nadam se da će Krešo biti zadovoljan, jer smo svi u istom košu. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tak TakWTF 2020-05-01 08:37
Citat gost:
Još manje od 8 sati do Đira. Vrijeme sporo prolazi u iščekivanju...
Ja jedva čekam ponedjeljak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # @pomoćni vrtlar 2020-05-01 10:50
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Novi žanr-SF dokumentaracVeliki režiser 2020-04-30 12:27
Đir 2. epizoda: Koronaterminato r?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nije bitan spol, važna je pametBiserka 2020-04-30 18:31
Pogledao Đir na Fiuman.hr. Nije bio Đir, samo su sjedili i vodili nesuvisli razgovor bez sadržaja ali u fukciji ispraznog međusobnog reklamiranja. Između reklama reklmirirali su se glavni sponzor (Dogma nekretnine) i gradonačelnica.

U pola sata razgovora ništa nije rečeno osim što je gradonačelnica najavila novu kandidaturu odnosno novi mandat i pri tome joj HDZ nije ni u primislima.

Na kraju se proslavila izjavom otprilike da nije bitno to što je ona žena, bitnija je njena kompetencija. Ona stvarno ima ozbiljan problem. A i mi s njom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Anine kompetencijegost 2020-04-30 18:55
Citat Biserka:
Na kraju se proslavila izjavom otprilike da nije bitno to što je ona žena, bitnija je njena kompetencija.
Ovo su njene dokazane kompetencije. Drugih nema.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Oko promatračaPero 2020-04-30 20:54
Citat gost:
Citat Biserka:
Na kraju se proslavila izjavom otprilike da nije bitno to što je ona žena, bitnija je njena kompetencija.
Ovo su njene dokazane kompetencije. Drugih nema.

Kako ružna kompozicija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # cenzura na prvom od 100000Pero 2020-05-01 13:04
Citat Pero:
Citat gost:
Citat Biserka:
Na kraju se proslavila izjavom otprilike da nije bitno to što je ona žena, bitnija je njena kompetencija.
Ovo su njene dokazane kompetencije. Drugih nema.

Kako ružna kompozicija...
Administratore stranice budi pošten pa osim mog komentara kojim sam se osvrnuo na ovu fotografiju ostavi i onaj kojim sam se osvrnuo na Prvo Pero Lošinja.

Zapravo, tko zna koliko stotina i tisuća komentara koji ne odgovaraju administratoru i vlasnici je uklonjeno do sada, sudeći po mom primjeru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # OsvrtAdmin 2020-05-01 14:07
Citat Pero:
Kako ružna kompozicija...
Citat:
Administratore stranice budi pošten pa osim mog komentara kojim sam se osvrnuo na ovu fotografiju ostavi i onaj kojim sam se osvrnuo na Prvo Pero Lošinja.
Zapravo, tko zna koliko stotina i tisuća komentara koji ne odgovaraju administratoru i vlasnici je uklonjeno do sada, sudeći po mom primjeru
Komentar objavljene fotografije može se smatrati osvrtom, kao prikazom ili komentarom nekog događaja, knjige, članka, a u ovom slučaju fotografije. No poruka Čekajmo sutra što će Prvo pero Lošinja... kao odgovor na poruku Ana na TV-u, Arsen na aparatima. ???? ne može se smatrati osvrtom nego eventualno provokacijom, izazovom, sarkazmom, podrugljivom porukom pa i slabo prikrivenom uvredom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Hm hmgost 2020-04-30 18:54
Načelnica stožera se razvlašćuje malo po malo. Od ponedjeljka nema više propusnica za kretanje unutar županije. Kako će na to ragirati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Napad panike?Doktor 2020-04-30 18:58
Citat gost:
Načelnica stožera se razvlašćuje malo po malo. Od ponedjeljka nema više propusnica za kretanje unutar županije. Kako će na to ragirati?
Za očekivati je histeričnu reakciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # stay homesave lives 2020-05-01 15:12
Citat gost:
Načelnica stožera se razvlašćuje malo po malo. Od ponedjeljka nema više propusnica za kretanje unutar županije. Kako će na to ragirati?
Bit će zanimljivo pratiti reakcije lošinjskog stožera, kada ministar turizma na Lošinj počne propuštati turiste iz zemalja sa dvocifrenim povećanjem dnevno novooboljelih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ovce na Srakanamajure 2020-05-01 00:08
Navodno da neko od vlasnika ovaca na srakanama ne skrbi o stoci tako da skapavaju od gladi i žeđi. Znali neko nešto o tome. Da li je to opet neko ko ubire poticaje a pušta da živina pati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nebriga za ovce na Unijamagost 2020-08-16 18:32
Citat jure:
Navodno da neko od vlasnika ovaca na srakanama ne skrbi o stoci tako da skapavaju od gladi i žeđi. Znali neko nešto o tome. Da li je to opet neko ko ubire poticaje a pušta da živina pati.
Navodno je nebriga za te ovce na Srakanima prijavljena veterinaru ali nije poznato da li je što poduzeto. A danas je objavljena prijava jednog Austrijanca koji kaže:
“Bio sam na Unijama od 31. srpnja do 12. kolovoza, prilikom šetnje od luke do starog svjetionika ugledao sam tijela mrtvih ovaca uz cestu. Lešine su se raspadale i jele su ih ptice. Među tim mrtvim ovcama bilo je stado za koje mi se čini da nemaju potrepština odnosno da životinje umiru jer nema vode. To mi se čini jako okrutno, izbrojao sam 10 leševa, ali sam vidio još lubanja. Poslao sam prijavu za okrutnost nad životinjama, molim sve da pomognu da se ovo zaustavi”, napisao austrijski turist u svojoj prijavi, koju je između ostalog proslijedio i Novom listu.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Lošinjska kolonija šišmiša

  prijatelj 13.08.2022 23:08
  mrtva.-ška
  Nisu nas pitali kad su prijavljivali projekt pa nisu trebali ni poslije a Ilovčani su osobno ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ška 13.08.2022 21:25
  Mrtva
  Gospodo draga ovdje nešto jako smrdi. Ilovčani slave jer su pobijedili. Otvoreno pitam ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  NN 13.08.2022 18:52
  Koncesija na zalazak sunca
  I red je da se ta cesta sagradi. Kao simpatizeru HDZ-a vlasniku objekta su dali koncesiju na ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Wiking 13.08.2022 17:23
  ....
  Kad je već potrošio dvije godine i gomilu para uzalud, sada treba natjerati Baliju da sanira ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Zez 13.08.2022 14:17
  ......
  Stvar je sređena. Anini kandidati za direktora Pučkog Učilišta odustali pa je Garieva ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  gost 13.08.2022 14:09
  Foliranti i folirantice
  Politika je pravo mjesto za folirante i folirantice. Na faksu se koprcala 12 godina a toliko ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  NN 13.08.2022 13:03
  ...
  Ono što su Plenkoviću branitelji, to su Ani Kučić umirovljenici. Samo budala reže granu ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Kukuriku 13.08.2022 11:55
  Zbrka u kokošinjcu
  Anin Ured nije gledao njezin nastup na N! pa nije znao da će država sagraditi cestu radi ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  I toga nije svjesna 13.08.2022 11:15
  Sama sebi podmeće gambete
  Totalno je zalutala u politiku, bolje joj je išao fax. Toliko je sposobna da joj trebaju ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Delija 13.08.2022 10:42
  Ćutanje je zlato
  Budi bez brige, taj trtaroš će radi vlastite guzice šutit ko riba. Već ima problem jer ga se ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Da volimo 13.08.2022 09:43
  Lošinj
  Ilovčani su pokazali kako se voli svoj otok,mi dopuštamo devastaciju otoka od strane ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Momo 13.08.2022 09:40
  Skriva se iza Ureda gradonačelnika
  Čitaj pažljivije. To nije izjavila gradonačelnica nego je tako odgovoreno iz ureda ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  As usual 13.08.2022 09:13
  Butkovićeve bljuvotine
  Gari, nemoj Butkoviću ništa reći. Neka ga Lado javno razvali i osramoti. Nije bez razloga pozvao ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  ... 13.08.2022 08:35
  Gari
  Reci Butkoviću da se mani ćoravog posla.Ladislav će ga razvaliti.
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Vjeran pas 13.08.2022 06:25
  Lukica
  Zato je njegov vjeran pas Nolden tužan zbog Mrtvaške, vidim komentira po portalima
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Katastar 13.08.2022 06:11
  AGE OF SAGE d.o.o.
  Kako će nam Lešić sada objasniti svom gazdi Dr.Sagaderu da je kupovao terene južno od ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Mrtvaška 13.08.2022 01:13
  Eto ti ga na
  Gdje si bio? Nigdje. Što si radio? Ništa. Spi.z.dio više od milijun kuna na nepotrebne ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 22:38
  Kapitulacika pred Ilovčane4n
  A nije samo HDZ nego i SDP
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  Stays under the table 12.08.2022 20:42
  What happens under the table
  Jadna Ana, sada mora graditi cestu do ničega. Urušavaju se pusta predizborna obećanja ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  FF 12.08.2022 19:33
  ??????
  Više od dvije godine su ona i njene stručne službe razvlačile radove na 250 metara skala ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  gost 12.08.2022 19:13
  Političarka a ne magistra ekonomije
  Za otoci.net gradonačelnica je izjavila "Nedovršena investicija je najgora investicija".
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 12.08.2022 19:07
  ...
  ...pa ti diraj Ilovik..
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 17:31
  Nesposobnost
  Cekamo obraćanje u vezi ovog i gradonačelnice. Ali treba se prije dogovorit sa svom svitom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  .... 12.08.2022 16:51
  ....
  Nesposobnost je njihov zaštitni znak. Iza njih ostaju samo ruine i spaljena zemlja.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Bonaca 12.08.2022 16:32
  Nesposobnost
  Nesposobni ljudi na odgovornim mjesta,jao nama. Svi trebaju dati ostavke za ovu blazu i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 12.08.2022 15:23
  Nesposobnost
  Meni je odpočetka bilo čudno da se ŽLU ML petljao u taj projekt a nije u stanju popraviti gat ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Glupa 12.08.2022 14:56
  Policija
  Pitanje za Lošinjski policiju: Zar vam je trebala ovakva sramota?? Ostati ćete zapamćeni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 12.08.2022 14:51
  ......
  Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 12.08.2022 14:48
  Kapitulacija pred Ilovčanima!
  Jedinstve slučaj da žitelji malog otočića na rubu Hrvatske natjeraju HDZ na kapitulaciju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Jug Lošinja su spašeni!!!!! 12.08.2022 14:38
  Ilovik i
  NEMA PRODAJE!(Ali ne po Devčić nego zaslugom Ilovčana)