Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»A je to« detektivsko povjerenstvo

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

ajetoIako osnivanje radnih tijela Gradskog vijeća nije u nadležnost gradonačelnice, njenu želju za osnivanjem bilo kojeg radnog tijela Vijeće prihvaća bez pogovora. Tako je na njezin prijedlog, bez rasprave, donijelo Odluku o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, a Odbor za izbor i imenovanje je bez ikakvog obrazloženja i bez akta ovlaštenog predlagača na mig gradonačelnice predložio i razrješenja članova i predsjednika više radnih tijelaImenovanje u prazno
Rutinski i bez ikakve rasprave na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja vijećnici su veselo digli ruke i za Odluku o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Odlukom je imenovan predsjednik povjerenstva i njegovih još osam članova, sve od reda gradskih vijećnika. Više je logički nego pravni problem činjenica da je Gradsko vijeće imenovalo predsjednika i članove radnog tijela prije nego što je ono uopće osnovano.

Žalosna je činjenica da gradonačelnica, njen zamjenik, cijeli Jedinstveni upravni odjel, predsjednik Gradskog vijeća kao i preostalih četrnaest vijećnika na znaju razliku između imenovanja i osnivanja. U Službenim novinama PGŽ br.3/2018, objavljen je Pročišćeni tekst Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Prema pročišćenom tekstu Odluke postoji 15 radnih tijela Gradskog vijeća (odbora, komisija, povjerenstava, ocjenjivačkog suda) ali nema Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Dakle, radno tijelo - Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti - ne postoji. Nije osnovano. No bez obzira na to, Gradsko vijeće je spremno imenovalo predsjednika i članove povjerenstva kojeg još nije osnovalo! I ovo je primjer koji pokazuje da je lobotomiju vijećnika gradonačelnica izvela tako uspješno da od njih može zahtijevati što god zaželi, a oni će joj želju jednoglasno ispuniti.

O sposobnostima gradonačelnice i prema njenom trenutnom hiru dizajniranog Jedinstvenog upravnog odjela već se pisalo, a imat će se što pisati i nadalje. Jer nema dana ni sjednice gradskog vijeća da isti akteri ne pokažu svoju (ne)sposobnost i nesnalaženje. Tako je iz njihove kuhinje izašao i materijal za zadnju sjednicu Gradskog vijeća s prijedlogom već spomenute Odluke o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, samo da bi se ispunila želja gradonačelnice za postojanjem tog povjerenstva, ali smisao te nakane ostao je nejasan.

Iako osnivanje radnih tijela Gradskog vijeća nije u nadležnost gradonačelnice, njenu želju za osnivanjem bilo kojeg radnog tijela Vijeće prihvaća bez pogovora. Tako je Odbor za izbor i imenovanje bez ikakvog obrazloženja, odnosno bez akta ovlaštenog predlagača na mig gradonačelnice predložio i razrješenja članova i predsjednika više radnih tijela. Iako se u Odluci o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja izričito navodi da prijedlog razrješenja članova radnih tijela može podnijeti samo radno tijelo ili predsjednik Vijeća, prijedlog o razrješenju bez obraloženja podnosi sam Odbor za izbor i imenovanje. Dakle, Odbor za izbor i imenovanje iz čista mira, bez prijedloga ovlaštenog predlagača (radnog tijela ili predsjednika Vijeća), nadahnut emanacijom apstraktne političke volje predlaže Gradskom vijeću razriješenja i imenovanja. Kratka rasprava na sjednici Gradskog vijeća o razriješenjima te obrazloženje razloga za razrješenja podsjećali su na skeč inspiriran komičarskim predloškom "lud zbunjenog". Na pitanje jednog vijećnika zašto se razriješuju članovi radnih tijela nastao je kratki tajac nakon kojeg je za govornicu izišla gradonačelnica, a da nije ni zatražila i dobila riječ, da bi izrecitirala nekakvo nesuvislo obrazloženje. Budući da gradonačelnica kao nositelj izvršne vlasti nema nikakvih ingerencija u vezi s radnim tijelima Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela građana, a daje odgovor o razlozima imenovanja i razrješenja članova tih tijela, postavlja se pitanje nije li si prisvojila prerogative koje pripadaju Gradskom vijeću. Jer odgovor na pitanje zašto Gradsko vijeće usred mandata smjenjuje članove svojih odbora mogao je i morao dati samo onaj tko je za to nadležan. A za to su jedino nadležni predsjednik Vijeća ili samo tijelo koje mijenja člana. Gradonačelnica nije osoba koja može ili treba imati veze s imenovanjima koje je u ingerenciji Vijeća. No činjenica da je upravo gradonačelnica obrazlagala razloge zašto se mijenjaju članovi radnih tijela govori da je to bila njena odluka.

Zašto predsjednik Gradskog vijeća i ni jedan vijećnik nisu primijetili da se radi o uzurpaciji vlasti koju su građani povjerili njima, a ne njoj? To se može objasniti samo slijepim prihvaćanjem teorije da gradonačelnica koja je dobila više od 50% glasova ima pravo raditi što god hoće, kako je to na jednoj sjednici Gradskog vijeća izjavio jedan oporbeni vijećnik. Ironija je u tome da je upravo taj formalno oporbeni vijećnik, koji je gradonačelnici dao „statističko" pravo da radi što god hoće, zapanjeno pitao zašto se članove odbora razrješuju usred mandata.

Slijepo ispunjavajući nalog gradonačelnice Odbor za izbor i imenovanje predložio je tako i imenovanje predsjednika i članove Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, iako takvog povjerenstva Gradsko vijeće Malog Lošinja nema.

I izbor članova suprotan je gradskim odlukama
Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti uz problem da stvarno ne postoji, ima problem i s izglasanim sastavom. Prema Odluci o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, radna tijela imaju predsjednika i članove čiji broj je određen samom Odlukom. Ali tom Odlukom uopće nije određen broj članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti jer to radno tijelo uopće ne postoji, odnosno nije ni osnovano. Sve i da je povjerenstvo stvarno osnovano, opet postoji problem sa sastavom tog tijela. Jer prema Odluci, čl. 2. st. 2 „Predsjednik radnog tijela bira se, u pravilu, iz redova vijećnika, dok se članovi, u pravilu, biraju iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika." Ovom povjerenstvu izglasano je devet članova koji su svi redom, bez izuzetka, gradski vijećnici. Iako je odlukom GV određeno da su članovi radnih tijela u pravilu iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika ovo povjerenstvo ima devet članova, a niti jedan nije iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika. Naprotiv svi su iz redova gradskih vijećnika.

Spomenuta odredba o kvalifikacijama članova radnog tijela je razumljiva. Time se osigurava da radno tijelo dade kvalitetan i stručan stav, mišljenje ili prijedlog koji treba omogućiti gradskom vijeću da donese pravilnu i kvalitetnu odluku. No ovo radno tjelo Vijeća koje ne postoji, a čiji svi članovi su gradski vijećnici, treba dati prijedlog, mišljenje ili preporuku Gradskom vijeću - kojeg su i sami članovi. Dakle, zamišljeno je da će gradski vijećnici sami sebi pomagati da donesu pravilne, stručno utemeljene odluke.

Postavlja se pitanje kakav autoritet može imati povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti koje je na takav način sklepano. Devet gradskih vijećnika koji su sami sebe imenovali u nepostojeće povjerenstvo i suprotno gradskoj odluci koja kaže da članovi povjerenstva trebaju biti u pravilu iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika trebaju utvđivati tuđe nepravilnosti? Članovi nepostojećeg povjerenstva sami su sebe izabrali da bi sami sebi predlagali odluke koje će sami usvajati! Ne usudim se tvrditi, ali možda u tim radnjama nedostaje smisla. No kako je priča o ovom pojerenstvu krenula primjereniji naziv tog tijela bi bio „A je to detektivsko povjerenstvo". Zanimljivo je primijetiti da ovaj saziv Gradskog vijeća ima imenovane članove odbora koji još nije ni osnovan, a istovremeno ima osnovan i odbor koji nema imenovane članove. Radi se o Odboru za branitelje, kojeg je osnovao ovaj saziv Gradskog vijeća na svojoj prvoj radnoj sjednici i to Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja.

Povjerenstvo za nepravilnosti čini kvorum Gradskog vijeća
S obzirom da je od petnaest članova Gradskog vijeća njih devetero imenovano članovima Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti te s obzirom da je među njima i predsjednik Vijeća, znači da sjednica povjerenstva za nepravilnosti mogu biti i sjednice gradskog vijeća, jer imaju kvorum te mogu donosti odluke. Zašto je onda bilo potrebno imenovati članove povjerenstva u nepostojeće radno tijelo kad se o temama iz djelokruga rada ovog povjerenstva moglo u istom sastavu raspravljati, ali i odlučivati na sjednici Gradskog vijeća? Prema Odluci o osnivanju radnih tijela, u čl.1. Odluke, radna tijela (pa i Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti) se osnivaju u svrhu pripreme odluka iz djelokruga rada Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Gradski vijećnici su glasali sami za sebe da bi bili članovi gradskog radnog tijela koje će pripremiti odluke Gradskom vijeću. Time su naravno odlučivali suprotno smislu i odredbama vlastitih odluka i propisa. Iako vijećnici - dokazano je - nemaju vremena ni čitati materijale za Vijeće, odlučili su biti članovi povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Umjesto da pažljivo čitaju materijale gradski vijećnici će radije biti članovi nepostojećeg radnog tijela. Na Otoci.net o temi ovog povjerenstva je objavljeno: "Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica.

Riba ribi grize rep
Iako je prijedlog Odluke o imenovanju pripremila gradonačelnica odnosno njen Jedinstveni (doslovno je j e d i n s t v e n) upravni odjel, sama gradončelnica je na sjednici dala amandman na svoj vlastiti prijedlog. Amandmanom predlaže da se doda članak kojim se utvrđuje da će povjerenstvo u roku od maksimalno 60 dana donijeti pravilnik kojim uređuje način i područje svoga rada. Prema osebujnom stavu i amandmanu gradonačelnice, nepostojeće povjerenstvo koje unatoč nepostojanju ima članove samo će sebi odrediti područje rada! Sva druga osnovana radna tijela prema Odluci o osnivanju radnih tijela imaju samom odlukom određen i djelokrug rada. Jedino će Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti na temelju amandmana gradonačelnice na vlastiti prijedlog samo sebi odrediti djelokrug rada, odnosno vlastitu nadležnost, a mimo Odluke o osnivanju radnih tijela!

Hoće li si ovo povjerenstvo kao područje svoga rada odrediti i utvrđivanje nepravilnosti u radu gradske uprave ili nepravilnostima u izričaju na kakvom portalu ostavljeno je samom povjerenstvu na volju. Ali kad bi kojim slučajem povjerenstvo sebi dalo ovlast da utvrđuje  i nepravilnosti u radu gradske uprave, a to je vjerojatni motiv incijative gradonačelnice i nekih gradskih vijećnika, što se da zaključiti iz 3. izvanredne sjednice gradskog vijeća, tada će se dovesti u slijepu ulicu. Gradsko povjerenstvo za nepravilnosti će morati utvrđivati odgovornost gradonačelnice. Gradonačelnica je zaboravila bitnu činjenicu da odgovornost za zakonito funkcioniranje Grada Malog Lošinja leži isključivo na njoj samoj. Bilo koja hotimična ili nehotična greška, nepravilnost ili nezakonito postupanje bilo kojeg gradskog službenika odgovornost je gradonačelnice. Dakle, kad bi se Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti bavilo nepravilnostima u radu gradske uprave, a to bi bilo jedino logično, tada bi se bavilo isključivo nepravilnostima odnosno odgovornostima gradonačelnice. Radno tijelo koje je osnovano na inicijativu i želju gradonačelnice treba utvrđivati nepravilnosti same gradonačelnice?

A da bi apsurd u tome bio veći prema odredbi čl. 22. Odluke o osnivanju radnih tijela, povjerenstvo je obavezno o svojim zaključcima obavijestiti gradonačelnika i Gradsko vijeće. Dakle morat će obavijestiti sami sebe i onoga koga „istražuju". Izgleda da sadašnja gradonačelnica koja je u gradskoj upravi provela manje više svoj cijeli radni vijek i to na dužnosničkoj poziciji, ne razumije način funkcioniranja gradske uprave kao i zakonske odgovornosti svoje dužnosničke pozicije. Iako je godinama na čelnom mjestu u Gradu Malom Lošinju izgleda da gradonačelnica ne zna da je ona odgovorna za svaki propust svakog gradskog djelatnika pa i onih koje bi rado isrtjerala iz gradske uprave.

(Ne)odgovorna osoba institutucije?

Da je gradonačelnici zaista stalo da Grad funkcionira na zakonit način, tada bi ona prva morala tako postupati. Pored odgovornosti koje su određene Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi, gradonačelnica Grada Malog Lošinja je odgovorna osoba institucije prema Zakonu o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Prema istom Zakonu i Pravilniku o unutranjoj reviziji u javnom sektoru gradonačelnica je kao odgovorna osoba institucije morala osigurati funkcioniranje sustava unutarnje kontrole odnosno ustrojiti jedinicu za unutarnju reviziju ili imenovati unutarnjeg revizora ili sporazumom o obavljanju poslova unutarnje revizije. Prilikom nedavnog preustroja gradske uprave na navednu obavezu je očito zaboravila. Prema odredbama istog Zakona i propisa gradonačelnica je morala odrediti i Osobu za nepravilnosti unutar gradske uprave koja je zadužena zaprimati obavijesti o nepravilnostima, pratiti tijek postupanja po utvrđenim nepravilnostima i sastavljati izvješća o nepravilnostima te obavljati ostale zadaće propisane podzakonskim propisima donesenim na temelju Zakona. Da je gradonačelnica postupala sukladno zakonskim obvezama ne bi joj pala na pamet ovakva pravno-politička-logička bravura sa Gradskim povjerenstvom za utvrđivnje nepravilnosti. Kako bi gradonačelnica i gradski vijećnici razumjeli odgovornst koju čelnik grada nosi citiram članak Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru:

Prijenos ovlasti i odgovornosti

Članak 8.
(1) Odgovorna osoba institucije može na temelju akata o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada prenijeti ovlasti za razvoj sustava unutarnjih kontrola na druge osobe.
(2) Prenošenjem ovlasti prenosi se i odgovornost, a prenošenje ovlasti i odgovornosti ne isključuje ovlasti i odgovornost odgovorne osobe institucije.

Nepoštovanje odredbi o ustroju unutarnjih kontrola moguće je prva nepravilnost kojom bi se trebali baviti članovi nepostojećeg Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti kad se donese pravovaljana odluka o osnivanju. Predsjednika gradskog vijeća bi trebalo podsjetiti na odredbe vlastitih odluka o tome da su sjednice radnih tijela javne. Zbog toga bi bilo dobro da osigura konzumiranje prava javnosti u radu radnih tijela Gradskog vijeća. Sjednice radnih tijela gradskog vijeća nisu konklave, pa njihove ključeve ne može držati gradonačelnica.

Komentari: 

026 # LOLPospanko 2019-02-04 13:08
sad se postavljaju dva pitanja:
- što radi odbor za statutarno pravna pitanja?
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # #prviod1000građanin 2019-02-04 15:58
Citat Pospanko:
sad se postavljaju dva pitanja:
- što radi odbor za statutarno pravna pitanja?
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Odbor za statutarno pravna pitanja u kojemu nema niti jednog pravnika je čisto ludilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # hm, hmNediljko 2019-02-04 16:01
Pravnik bi samo smetao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Načelo rada GVUgor 2019-02-12 09:07
Citat Pospanko:
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Prema amandmanu gradonačelnice na svoj vlastiti prijedlog Gradskom vijeću da osnuje ovo povjerenstvo, ono će samo sebi odrediti područje rada, a ono sigurno neće obuhvatiti i propitivanje nepravilnosti osnivanja. Osnovano je radi ispunjavanja želje gradonačelnice, pa bi propitivanje formalnih nepravilnosti u ispunjavanju njenih želja bilo suvišno pridržavanje zakona kao pijan plota. Gradsko vijeće funkcionira prema načelu što gradonačelnica zaželi to gradonačelnica dobije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # lakrdijašipucko 2019-02-04 14:12
Ana pojma o ničemu nema, Elvis je bez muda a Anto Nedić je mutav. Ostali vijećnici su niškoristi, koji nemaju sposobnosti logičkog rasuđivanja, te ne razlikuju parlamentarnu vlast i izvršnu vlast. Njima je to sve isto. Zato se Elvis svaki dan kiseli kod gradonačelnice, a za to ga građani nisu birali. Ali čovjek nema pojma koja je njegova uloga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # Bogu hvalaZahvalni 2019-02-04 20:06
Citat pucko:
Ana pojma o ničemu nema, Elvis je bez muda a Anto Nedić je mutav. Ostali vijećnici su niškoristi, koji nemaju sposobnosti logičkog rasuđivanja, te ne razlikuju parlamentarnu vlast i izvršnu vlast. Njima je to sve isto. Zato se Elvis svaki dan kiseli kod gradonačelnice, a za to ga građani nisu birali. Ali čovjek nema pojma koja je njegova uloga.
Hvala ti Bože što si nam podario Arsena, za gradnju, za logičko razmišljanje, za...., za....., zaaa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Od Boga ili od Vragagost 2019-02-04 20:56
Siguran sam da neki misle da je to od Vraga a ne od Boga. Svima ovima što drmaju Lošinjem sigurno nije drago što neko čita zakone, odluke, zapisnike itd, pa onda piše o njihovim greškama u koracima i ne da da se smeće gurne pod tepih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # i dalje na plaćipravnik 2019-02-04 14:34
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica. "
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # povjerenstvo za zamagljivanje istineluka 2019-02-04 18:06
Citat pravnik:
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica."
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Zna se tko je napravio propust zbog kojeg je Grad izgubio 2,6 miliona kuna, ali se ne smije to obznaniti jer je u projekt kupovine nove vijećnice uključen i bivši gradonačelnik. Povjerenstvo će poslužiti da se istina sakrije a ne otkrije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Članak hoćemo!kmet 2019-02-04 18:41
Citat luka:
Citat pravnik:
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica."
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Zna se tko je napravio propust zbog kojeg je Grad izgubio 2,6 miliona kuna, ali se ne smije to obznaniti jer je u projekt kupovine nove vijećnice uključen i bivši gradonačelnik. Povjerenstvo će poslužiti da se istina sakrije a ne otkrije.
Netko je lijepo zaradio na toj vijećnici... jedva čekam članak o toj temi na ovoj stranici, sigurno neće izostati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Odgovorna osoba?O.O. 2019-02-04 15:16
Misliš na Anu?

(1) Odgovorna osoba institucije može na temelju akata o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada prenijeti ovlasti za razvoj sustava unutarnjih kontrola na druge osobe.
(2) Prenošenjem ovlasti prenosi se i odgovornost, a prenošenje ovlasti i odgovornosti ne isključuje ovlasti i odgovornost odgovorne osobe institucije.

A sjetimo se kako je odgovorna osoba obrazlagala preustroj na GV: „Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročlelncie s uradile odgovorno...a gradonačelnik je uvijek odgovoran“.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ...Osmi povjerenik 2019-02-04 15:48
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Siva eminencijaŽuja 2019-02-11 08:05
Citat Osmi povjerenik:
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Možda ga je zbog ovog istupa na GV kao svog čovjeka u povjerenstvo ugurao Kapeli koji je i dalje "prisutan u političkom životu" na Malom Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # VjerodostojnoKoko Bil 2019-02-12 09:48
Citat Žuja:
Citat Osmi povjerenik:
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Možda ga je zbog ovog istupa na GV kao svog čovjeka u povjerenstvo ugurao Kapeli koji je i dalje "prisutan u političkom životu" na Malom Lošinju.

Andrino Maglevaz član IDS-a je najodaniji suradnik HDZ-a a nije loš ni njegov partner iz HNS-a :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
229 # ?CH4 2019-02-04 19:12
Ne znam da li da ovo svrstam pod besplatne instrukcije ili šamaranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Smušenost u vlastiTopla voda 2019-02-06 11:26
Jako tužna, šlampava i nekompetentna ekipa...blago rečeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # Modus operandiPimp 2019-02-06 12:44
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1117 # piši piši miGeno 2019-02-08 18:31
Citat Pimp:
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.Mene jako zanima članak koji eto još nije izašao a sigurno bude, o ovome:

"Riječ je o prostoru kvadrature 269,77 m2, za iznos od 2.842.488 kuna. Sjednica
Gradskog vijeća sazvana je dan ranije, po hitnom postupku, kako bi novčana
transakcija bila obavljena do 17. siječnja, a to se temelji na prvostupanjskoj
presudi Trgovačkog suda u Rijeci, kojom je 19. srpnja prošle godine raskinut
ugovor o kupoprodaji nekretnine sklopljen 11. studenog 2014. godine između Grada
i tvrtke "Turizam, sport i nautika" sa sjedištem u Splitu, a koja je nekada pripadala splitskom poduzetniku i bivšem
gradonačelniku Željku Kerumu. Bilo je predviđeno da, uz komercijalne sadržaje u
drugim dijelovima zgrade, Grad ondje napravi vijećnicu.

"Grad je podigao tužbu protiv tvrtki 'Turizam, sport i nautika' i 'Amec
Rijekatekstil' radi raskida ugovora i povrata uplaćenog. Trgovački sud je donio
presudu, naložio povrat sredstava, a u tijeku je žalbeni postupak pred Visokim
sudom", kazala je gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća,
održanoj danas u prizemlju Muzeja Apoksiomena uz prisustvo svih vijećnika, te
dodala: "Na prvoj javnoj dražbi, u prosincu 2018. godine, Grad se javio kao
jedini ponuditelj. Rješenjem Općinskog suda ta je nekretnina dosuđena Gradu s
rokom uplate do 17. siječnja i zato smo danas sazvali Gradsko vijeće. Nakon
uplate iznosa, Grad postaje vlasnikom čiste nekretnine, s koje se skidaju svi
tereti koje ste vidjeli u materijalima. Ovo je bio jedini put da Grad stekne ovu
nekretninu, čistu od tereta i konačno se upiše kao njen vlasnik".


Ako ovo ne obradi dežurni kroničar gradskih nestašluka i ukazatelj na pogreške u dopisima Grada, ispao bi jako selektivan a i vjerodostojnost bi patila...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Svakom loncu poklopac???Gost 2019-02-08 18:59
Citat Geno:
Citat Pimp:
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.
Mene jako zanima članak koji eto još nije izašao a sigurno bude, o ovome: ...
A mene jako zanima šta si ovime htio reći. Zanima te članak koji još nije izašao a sigurno bude? Da, pa šta s tim :P
Citat:
Ako ovo ne obradi dežurni kroničar gradskih nestašluka i ukazatelj na pogreške u dopisima Grada, ispao bi jako selektivan a i vjerodostojnost bi patila...
Pa i ja sam selektivan u čitanju napisanog i tko mi to može zamjeriti. Zašto onda netko ne bi bio selektivan u pisanju. O vjerodostojnost i se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
148 # floskula na vidikuhranitelj tuljana 2019-02-08 21:42
Citat Gost:
O vjerodostojnosti se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
KRIVO. Pojedinac se najbolje procijeni na temelju "slonova u sobi" kao što je ovaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # sadrzaj, ne pojedinacgost 2019-02-09 07:32
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
O vjerodostojnosti se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
KRIVO. Pojedinac se najbolje procijeni na temelju "slonova u sobi" kao što je ovaj.
Ti vidis slonove, ja vidim smuseno osnivanje nekakvog povjerenstva. Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # svakako...hranitelj tuljana 2019-02-09 08:20
Citat gost:
Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Malo prije tvog upisa imao sam 3 palca dolje za moju tvrdnju da članka ne će biti.
Nakon tvog upisa pojavio se i 4. palac dolje.
Reci mi, kad si mi stiskao crveni palac, jesi li to napravio jer si procijenio autora a ne sadržaj ili si procjenio napisano i stisnuo mi palac dolje jer misliš da članak bude izašao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ***čevi, palčeviasd 2019-02-09 09:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Malo prije tvog upisa imao sam 3 palca dolje za moju tvrdnju da članka ne će biti.
Nakon tvog upisa pojavio se i 4. palac dolje.
Reci mi, kad si mi stiskao crveni palac, jesi li to napravio jer si procijenio autora a ne sadržaj ili si procjenio napisano i stisnuo mi palac dolje jer misliš da članak bude izašao?
A mene zanima zašto admin ne pobriše ovo off topic preseravanje o kur******, palčevima i procjeni autora uz članak o očiglednom primjeru zbrke u funkcioniranju gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Trola nema tko trolatigost 2019-02-09 09:28
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani. Siguran sam da ako trol napiše članak da će se rasprava vodito samo o temi članka. Neće ju imati tko trolati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # kmet 2019-02-09 12:04
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima" ... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Baš si kmetOsmi povjerenik 2019-02-09 14:06
Citat kmet:
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima"... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Kmete a tebe smeta što komentatorima nešto smeta a smeta te i to što komentatori nešto ignoriraju. A hebiga tebe brine tuđa sloboda volje i sloboda misli. Ali i ti imaš slobodu i pravo na svoje stavove i slobodu pa i pravo da te drugi neistomišljenic i nerviraju. Ali i ti imaš slobodu pisati o tome što tebe smeta i o onome što drugi ignoriraju. Dok si ti budan i imaš pristup tastaturi odnosno slobodu koju imaju i tvoji neistomišljenic i- problema nema- piši o onome što autora i komentatore ne smeta i piši o onome što autor i komentatori ignoriraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Ignoriranje temaZoro 2019-02-09 15:47
Citat kmet:
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima"... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Mislim da je normalno komentirati ono što je autor napisao, brinulo to i smetalo nekoga ili ne, ali ne vidim razlog za brigu zbog nečeg što nije napisao jer nešto ignorira. Pa ako autor piše o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, a tebe zanima nešto drugo, sam napiši članak. Materijali o svemu o čemu je isti autor do sada pisao su javni, dostupni svakome, pa i o tome o čemu ne piše, odnosno što ignorira. A ako u javnim materijalima nešto nedostaje i ti imaš zakonsko pravo na pristup informacijama kao i on ili bilo tko drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # NaslovObavezno 2019-02-09 22:23
Trolovi ne pišu članke, prezahtjevan je to posao za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1311 # Taj film ne ćeš gledatihranitelj tuljana 2019-02-08 21:36
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
154 # da...hranitelj tuljana 2019-02-09 08:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Evo i ovih četvero koji su mi stisnuli "palac dolje" sigurno su procijenili napisano a ne autora napisanog.
Napisao sam da članak ne će ugledati svjetlo dana a oni su mi stisnuli crveno, dakle njih četvero smatra da članka bude.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # e, budale ...gost 2019-02-09 09:28
Citat hranitelj tuljana:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Evo i ovih četvero koji su mi stisnuli "palac dolje" sigurno su procijenili napisano a ne autora napisanog.
Napisao sam da članak ne će ugledati svjetlo dana a oni su mi stisnuli crveno, dakle njih četvero smatra da članka bude.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.
Ti čak nisi ni trol. Ti si jednostavno budala :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Osnovati gradsko povjerenstvo za omertu!Tintin 2019-02-12 10:31
“UVELI ZAKON ŠUTNJE”-UZBUNA U HDZ-u ZBOG FORMULARA IZ SREDIŠNJICE Stranka traži od članova da potpišu da će šutjeti i u policiji i na sudu dok im HDZ ne dopusti govoriti!

HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela. Tako barem proizlazi iz Izjave o povjerljivosti (GDPR) – kako glasi naziv dokumenta koji je ovih dana iz središnjice HDZ-a odaslan na potpis članovima stranke…
Dokument koji je poslan nije potpisan, a u njemu se od članova traži da potpišu da će se “prema svakoj informaciji primljenoj tijekom obavljanja stranačkih aktivnosti i dužnosti odnositi kao povjerljivoj i takve informacije neće otkrivati neovlaštenim osobama, osim u skladu s ovom izjavom, Statutom HDZ-a ili u skladu s relevantnim zakonskim propisima”.

Na snazi do opoziva
Posebno zanimljiv i skandalozan je dio u kojem stoji: “Ako se zbog stranačkih obaveza od mene zatraži suradnja s trećim stranama ili budem zakonski obvezan odlukom suda nadležnog za spor, ili nekog drugog nadležnog sudskog, Vladinog ili regulatornog tijela otkriti neku povjerljivu informaciju, bez odgode ću o tome pisanim putem izvijestiti stranačka tijela te je neću dijeliti bez njihove prethodne pismene dozvole”, donosi jutarnji.hr..

Drugim riječima, to bi značilo da HDZ-ovci ni na sudu ne smiju govoriti bez pismene dozvole stranačkih tijela o bilo čemu vezanom uz HDZ.

U stranačkom formularu nadalje stoji: “Kao prema posebno povjerljivoj, odnosit ću se prema svakoj informaciji primljenoj pismeno ili usmeno, bila ona tehnička, poslovna, pravna, organizacijska, osobna ili svaka druga koja može biti štetna po HDZ u slučaju otkrivanja neovlaštenim osobama, bez obzira na to je li informacija klasificirana kao povjerljiva ili ne. Povjerljive informacije dijelit ću jedino s ovlaštenim osobama unutar stranke u svrhu izvršavanja stranačkih aktivnosti i dužnosti te ću s njima postupati u skladu s odredbama Politike privatnosti HDZ-a i Statuta HDZ-a”.

Navodi se kako će članovi “u slučaju kršenja bilo koje obveze iz ove izjave, bez odgode o tome izvijestiti stranačka tijela”.

– Obveze povjerljivosti iz ove Izjave o povjerljivosti ostaju na snazi do njenog opoziva- stoji u dokumentu u kojem se na kraju navodi kako članovi potpisivanjem ovog dokumenta daju dopuštenje za ažuriranje i obradu osobnih podataka navedenih u njemu radi ostvarivanja članskih prava i izvršavanja stranačkih obaveza. A u dokumentu se traže njihovo ime i prezime, datum rođenja, OIB, adresa, broj mobitela i telefona te e-mail adresa. Također, moraju zaokružiti i radni status – jesu li zaposleni, nezaposleni, studenti, učenici ili umirovljenici te se traži iznos njihovih plaća i mirovina, odnosno jesu li im primanja viša ili niža od 3500 kuna ili su, pak, bez novčane naknade.

Ostatak teksta na
www.braniteljski-portal.com/.. ./
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # GDPR?Pospanko 2019-02-12 13:30
Koliko mi je poznato GDPR se odnosi na zaštitu osobnih podataka, a ne na zaštitu kriminalnih aktivnosti koje se dogode unutar bilo koje organizacije, pa tako i unutar HDZa.
A Ugovori o povjerljivosti podataka su nešto drugo, i na njih se odnose uobičajeni zakoni RH. U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ.
Barem bi tako trebalo biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Teorija i praksaJura 2019-02-12 14:42
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # sendvič-trolanj ehranitelj tuljana 2019-02-12 17:22
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Kakve veze ima napisano sa temom povjerenstva? Admine briši!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Koristan prijedlogTintin 2019-02-12 17:49
Citat hranitelj tuljana:
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Kakve veze ima napisano sa temom povjerenstva? Admine briši!
Zašto brisati kad sam uz temu povjerenstva za nepravilnosti predložio Osnovati gradsko povjerenstvo za omertu. Još se ne zna dali će povjerenstvo za nepravilnosti imati zadaću lova na vještice ili da nepravilnosti gura pod tepih. Zato bi bilo dobro da svi umješani kod povjerenstva za omertu potpišu da će šutjeti u policiji i na sudu dok im HDZ ne dopusti govoriti :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ajme majkogost 2019-02-12 17:58
Pravi se javio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Mala zemlje za odmor velikimagost 2019-02-13 16:26
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Zoran Erceg zbog vikanja da je Tuđman zločinac dobio je uvjetno 15 dana zatvora i ne smije se približavati spomeniku godinu dana.

Darko Kovačević "Daruvarac" zbog 'proceduralne pogreške" mogao bi proći bez ikakve kazne i smije se približavati žrtvi koliko i kad želi.

Da su nekim slučajem Al Capone ili Pablo Escobar živi, ne da ne bi skončali u zatvoru ili tragično, već bi uzeli hrvatsko državljanstvo i kupali se u toplicama na račun države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # moralna vertikalagost 2019-02-13 17:46
Citat gost:
Zoran Erceg


Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:

split.com.hr/.../...

aimpress.ch/.../...

kamenjar.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Hrvatsko "pravosuđe"gost 2019-02-13 18:36
Citat gost:
Citat gost:
Zoran Erceg
Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:
split.com.hr/.../...
aimpress.ch/.../...
kamenjar.com/.../
Tko god bio da bio, ili nije bio, zbog vikanja da je Tuđman zločinac čovjek je dobio uvjetno 15 dana zatvora i ne smije se približavati spomeniku godinu dana. A Darko Kovačević "Daruvarac" će zbog 'proceduralne pogreške" vjerojatno proći bez ikakve kazne za odvratno nasilje, a smije se približavati žrtvi koliko i kad želi. Hrvatsko "pravosuđe" kažnjava korištenje prava na slobodu izražavanja i zabranjuje pristup neživom predmetu, a osuđeni nasilnik je na slobodi i smije se približiti svojoj žrtvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nemoralne vertikaleasd 2019-02-13 20:15
Citat gost:
Citat gost:
Zoran Erceg
Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:
split.com.hr/.../...
aimpress.ch/.../...
kamenjar.com/.../
Pa šta ako je taj? Koje moralne vertikale su oni koji su njga osudili a na slobodu pustili onog siledžiju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # ništa spornohranitelj tuljana 2019-02-13 21:40
Citat asd:
Pa šta ako je taj?
Zapravo, ako se uzmu svjedočanstva koja su o dotičnom dostupna na internetu, ne postoji ništa logičnije od toga da je za njega prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, zločinac.
Također, dojma sam da hipotetski popis njegovih podupiratelja na Lošinju ne bi nikoga iznenadio...
Kvaka 22 u cijeloj priči je ta, da je dr. Tuđman bio barem dio onoga što za njega lažno tvrde, njegovi kritičari bi...malo drugačije završili (sjetimo se što bi s njima napravio npr. Tito).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Catch 22gost 2019-02-14 08:27
Citat hranitelj tuljana:
Kvaka 22 u cijeloj priči je ta, da je dr. Tuđman bio barem dio onoga što za njega lažno tvrde, njegovi kritičari bi...malo drugačije završili (sjetimo se što bi s njima napravio npr. Tito).
To što si nadrobio nema nikave veze sa značenjem pojma "kvaka 22". A poziv da se sjetimo (dakle obnovimo u sjećanju) nečega što bi netko možda napravio, a možda ne bi naprosto je uvredljiv za inteligenciju svakoga tko ga pročita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Vjerodostojno lud i zaboravanŽuja 2019-02-12 17:31
Citat Tintin:
HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela.
Ovaj pokušaj vodstva da članstvo stranke podvrgne mafijaškom zakonu šutnje ne bi smio uspjeti. Prema članku 283. Zakona o kaznenom postupku “svaka osoba koja se kao svjedok poziva dužna se odazvati pozivu, a ako ovim zakonom nije drukčije propisano, obvezna je i svjedočiti.” Znači, ako je RH pravna država unatoč vlasti HDZ-a, nikakvi interni stranački potpisi ne bi vrijedili ako sud zatraži svjedočenje nekog člana HDZ-a. Zato bi trebalo staviti odredbu prema kojoj član HDZ-a jamči da će se na sudu vjerodostojno praviti lud ili jako zaboravan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # HDZ otkriva pravo liceKum 3 2019-02-13 08:14
Citat Žuja:
Citat Tintin:
HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela.
Ovaj pokušaj vodstva da članstvo stranke podvrgne mafijaškom zakonu šutnje ne bi smio uspjeti. Prema članku 283. Zakona o kaznenom postupku “svaka osoba koja se kao svjedok poziva dužna se odazvati pozivu, a ako ovim zakonom nije drukčije propisano, obvezna je i svjedočiti.” Znači, ako je RH pravna država unatoč vlasti HDZ-a, nikakvi interni stranački potpisi ne bi vrijedili ako sud zatraži svjedočenje nekog člana HDZ-a. Zato bi trebalo staviti odredbu prema kojoj član HDZ-a jamči da će se na sudu vjerodostojno praviti lud ili jako zaboravan.
Otkrivaju pravo lice i usput se stavljaju iznad zakona, kaže komentar uz članak Je li HDZ tajna služba, sekta ili obična politička strankao toj temi
teleskop.hr/hrvatska/cudan-hdz-ov-naputak-o-povjerljivost-je-li-hdz-tajna-sluzba-sekta-ili-obicna-politicka-stranka/
U praksi bi potpisivanje takve izjave značilo da ni pred sudom neki član HDZ-a neće reći istinu, već fabriciranu istinu koju mu je dostavila središnjica.
Netko tko nema što skrivati od zakona ne bi imao potrebu za takvim potezima ni potpisivanju nečeg što neodoljivo nalikuje na mafijašku omertu... a ta sličnost nije slučajna jer ipak se radi o dvije zločinačke organizacije.
A i to da nitko iz stranke navodno nije pročitao što je napisala agencija zanimljiv je podatak...govor i o tome da su ili šlampavi diletanti ili lažu kad zinu. Pa koja budala ne čita dokument koji će nakon toga proslijediti na xxxxx adresa?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # oglasZviždač 2019-02-12 19:59
Cinkam za pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # šokantni izričajkmet 2019-02-14 20:50
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Prepravljam gojzerice u špic postolePostolar 2019-02-15 07:04
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?

Od afere sa cipelama svi su na oprezu, u pitanju je nacionalna sigurnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # bolje nove cipele nego nevidljivi F-16šetač 2019-02-15 10:12
Citat Postolar:
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?

Od afere sa cipelama svi su na oprezu, u pitanju je nacionalna sigurnost.


Problem ove države nije u avionima, svi znaju da cipela glavu čuva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kontrola izričajaJeremija 2019-02-15 09:18
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
Vrši se stalni nadzor izričaja i posjećenosti portala. Na pojavu nepodobnog komentara promptno interveniraju službeni trolovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # #####RDx 2019-02-15 11:41
ne brine ih suština nego izričaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Psi laju karavana prolaziGrunf 2019-02-15 16:50
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu. Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Inženjer u parkingugost 2019-02-15 17:02
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ili zamjenasmjena 2019-02-15 22:03
Citat gost:
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...
Došao zamjeniti nezamjenjivog, e to je moj brale "prsten" tu je lova koja se dila i pere...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # vrlo uslužna djelatnostNisam Odavde 2019-02-17 10:17
Citat gost:
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...

pa ne zove se firma za džabe Lošinj usluge
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Licemjer 2019-02-15 22:21
Znači Darin sada radi u Lošim Uslugama.
A šta točnio radi. Može li biti da je Kljaki popušio mjesto direktora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # nadobudnilija 2019-02-15 23:07
Citat Licemjer:
Znači Darin sada radi u Lošim Uslugama.
A šta točnio radi. Može li biti da je Kljaki popušio mjesto direktora?
"Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke".

Pa zna stari lisac gdje ugurati zeta i pratiti tijek novca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Demokratura na Prvom od 1000Alan Ford 2019-02-16 08:06
Citat Grunf:
[quote name="kmet"]Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu. Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke.
Kako nam je krenulo s uvođenjem demokrature, na Prvom od 1000 suprug će suprugu moći zamjenjivati i na sjednicama GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # politika & kriminalkum iv 2019-02-16 09:33
Citat Alan Ford:
Kako nam je krenulo s uvođenjem demokrature, na Prvom od 1000 suprug će suprugu moći zamjenjivati i na sjednicama GV.
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # sve za lovuhuso 2019-02-16 17:00
Citat kum iv:
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Sve te obitelji koje godinama drmaju Lošinjem međusobno su rodbinski povezane, a nije im mrska ni promjena stranačkog dresa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Šetebandijeregost 2019-02-16 18:52
Citat huso:
Citat kum iv:
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Sve te obitelji koje godinama drmaju Lošinjem međusobno su rodbinski povezane, a nije im mrska ni promjena stranačkog dresa.
Promjena stranačkog dresa im je u genima. Dobar primjer je i Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Ništa novo...hranitelj tuljana 2019-02-16 18:57
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ###guest 2019-02-16 19:08
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Nije točno. Ima ih iz emigrantskih ustaških i antikomunističk ih krugova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ZahvalaSwrab 2019-02-17 09:56
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Slučaj Ane Kučić, je drastičan primjer uspješne političke mimikrije. S pedigreom pripadnosti "crvenoj" obitelji (stric joj bio zadnji šef milicije na Lošinju) poslužila je HDZ-u za ješku biračima koji ne vole HDZ. Tako je zaradila udobnu fotelju dogradonačelnic e s visokom plaćom bez odgovornosti i ozbiljnih zaduženja da bi je HDZ potom predložio i za gradonačelnicu. Ovaj komentar svjedoči o prevrtljivosti bez skrupula i beskrajnom licemjerju:


volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # OMGNisam Odavde 2019-02-17 10:06
... a golf na Punta križi svakako spada u tradiciju i običaje, isto kao i divlje svinje koje su dovele stare komunjare, njihovi rodjaci i ostali uhljebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tradicija lova i golfaSkupljač golf loptica 2019-02-17 15:18
Citat Nisam Odavde:
... a golf na Punta križi svakako spada u tradiciju i običaje, isto kao i divlje svinje koje su dovele stare komunjare, njihovi rodjaci i ostali uhljebi.
Stare komunjare i njihovi rođaci su uveli tradiciju elitnog športa lova, a njihovi sinovi i kćeri tradiciju golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # transparentnost na prvom od 1000promatrač 2019-02-16 09:16
zna li netko zašto na gradskom webu još uvijek nisu objavljeni materijali za sjednicu GV održanu prije dva tjedna?
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Članak 85.Poslovnik 2019-02-16 10:17 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prevencija cjepidlačenjaDundo 2019-02-16 10:44
Najava održavanje sjednice i materijal za sjednicu objavljuju se na službenim stranicama Grada ... osim ako Gradonačelnica radi nečega odluči drugačije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # brzina im je vrlina, a sporost manapromatrač 2019-02-16 12:48
sva sreća pa je Bog izmislio screenshot :lol:
još jutros u 9 sati na gradskom webu smo imali ovonakon objavljenog komentara, u rekordnom roku imamo ovo

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ovaj portal se čita i van radnog vremenagrađanin 2019-02-16 13:42
Citat promatrač:
sva sreća pa je Bog izmislio screenshot :lol:
još jutros u 9 sati na gradskom webu smo imali ovo

nakon objavljenog komentara, u rekordnom roku imamo ovo
Zahvaljujem se dežurnom službeniku gradske uprave, koji je nakon iznesene primjedbe promptno reagirao i otklonio utvrđenu nepravilnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Sumnja je prvi korak ka istiniYoda 2019-02-16 13:18
Citat Dundo:
Najava održavanje sjednice i materijal za sjednicu objavljuju se na službenim stranicama Grada ... osim ako Gradonačelnica radi nečega odluči drugačije.
Onaj koji nešto skriva obično dobre razloge za to ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # #####RDx 2019-02-17 08:43
obzirom da nitko ne čita Poslovnik a isti se sustavno krši, mislim da će Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti imati više posla od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # zatvorpriko 2019-02-16 21:56
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # šutnja je zlatoeol 2019-02-17 08:05
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Zašto bi propjevao, pa nije na Dori ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Cijena šutnjeCalculus 2019-02-17 08:25
Šutnja je zlato samo ako ti za šutnju netko plaća. Šuti se iz kukavičluka, oportunizma ili radi ucjene.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nova ministarkanaš ministar 2019-02-17 20:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • »Svaštara« 2

  objektivno_920 18.02.2019 10:30
  promašuješ metu, tuljane
  Ne predstavljaš lijeve ideje na objektivan način, pa se pitam je li to namjerno kako bi ih ...
   
 • Govor kojim je gradonačelnica začarala Gradsko vijeće

  Skupljač golf loptica 18.02.2019 09:15
  Borba za opstanak
  Dok se Puntarka Ana Kučić svom snagom i položajem gradonačelnice založila da se nakon ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  naš ministar 17.02.2019 20:11
  nova ministarka
  indexnew.s3.index.hr/.../ (https://indexnew.s3.index.hr/PXL_170219_23607252.jpg?v1)
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Skupljač golf loptica 17.02.2019 15:18
  Tradicija lova i golfa
  Stare komunjare i njihovi rođaci su uveli tradiciju elitnog športa lova, a njihovi sinovi i ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Nisam Odavde 17.02.2019 10:17
  vrlo uslužna djelatnost
  pa ne zove se firma za džabe Lošinj usluge
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Nisam Odavde 17.02.2019 10:06
  OMG
  ... a golf na Punta križi svakako spada u tradiciju i običaje, isto kao i divlje svinje ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Swrab 17.02.2019 09:56
  Zahvala
  Slučaj Ane Kučić, je drastičan primjer uspješne političke mimikrije. S pedigreom pripadnosti ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  RDx 17.02.2019 08:43
  #####
  obzirom da nitko ne čita Poslovnik a isti se sustavno krši, mislim da će Gradsko povjerenstvo ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Calculus 17.02.2019 08:25
  Cijena šutnje
  Šutnja je zlato samo ako ti za šutnju netko plaća. Šuti se iz kukavičluka, oportunizma ili ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  eol 17.02.2019 08:05
  šutnja je zlato
  Zašto bi propjevao, pa nije na Dori ???
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  priko 16.02.2019 21:56
  zatvor
  Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva.
   
 • »Svaštara« 2

  hranitelj tuljana 16.02.2019 19:27
  I na Apsyrtovim otocima ima simpatizera Radničke fronte... ...pogledajmo kakve ideje zastupaju ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  guest 16.02.2019 19:08
  ###
  Nije točno. Ima ih iz emigrantskih ustaških i antikomunističk ih krugova.
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  hranitelj tuljana 16.02.2019 18:57
  Ništa novo...
  Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  gost 16.02.2019 18:52
  Šetebandijere
  Promjena stranačkog dresa im je u genima. Dobar primjer je i Ana Kučić iz obitelji podobnih ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  huso 16.02.2019 17:00
  sve za lovu
  Sve te obitelji koje godinama drmaju Lošinjem međusobno su rodbinski povezane, a nije im ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  građanin 16.02.2019 13:42
  ovaj portal se čita i van radnog vremena
  Zahvaljujem se dežurnom službeniku gradske uprave, koji je nakon iznesene primjedbe promptno ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Yoda 16.02.2019 13:18
  Sumnja je prvi korak ka istini
  Onaj koji nešto skriva obično dobre razloge za to ima.
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  promatrač 16.02.2019 12:48
  brzina im je vrlina, a sporost mana
  sva sreća pa je Bog izmislio screenshot :lol: još jutros u 9 sati na gradskom webu smo imali ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Dundo 16.02.2019 10:44
  Prevencija cjepidlačenja
  Najava održavanje sjednice i materijal za sjednicu objavljuju se na službenim stranicama ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Poslovnik 16.02.2019 10:17
  Članak 85.
  i.imgur.com/Q5qlCLo.jpg (http://i.imgur.com/Q5qlCLo.jpg) mali-losinj.hr/.../...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  kum iv 16.02.2019 09:33
  politika & kriminal
  Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  promatrač 16.02.2019 09:16
  transparentnost na prvom od 1000
  zna li netko zašto na gradskom webu još uvijek nisu objavljeni materijali za sjednicu GV ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Alan Ford 16.02.2019 08:06
  Demokratura na Prvom od 1000
  Kako nam je krenulo s uvođenjem demokrature, na Prvom od 1000 suprug će suprugu moći ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  lija 15.02.2019 23:07
  nadobudni
  "Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Licemjer 15.02.2019 22:21
  ...
  Znači Darin sada radi u Lošim Uslugama. A šta točnio radi. Može li biti da je Kljaki popušio ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  smjena 15.02.2019 22:03
  ili zamjena
  Došao zamjeniti nezamjenjivog, e to je moj brale "prsten" tu je lova koja se dila i ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  gost 15.02.2019 17:02
  Inženjer u parkingu
  Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  Grunf 15.02.2019 16:50
  Psi laju karavana prolazi
  A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima ...
   
 • »A je to« detektivsko povjerenstvo

  RDx 15.02.2019 11:41
  #####
  ne brine ih suština nego izričaj?