Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Planiranje najbolje rupe na svijetu

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

rupaProšlo je već nekoliko mjeseci od prezentacije Golf projekta Matalda koji se održao ove zime u Punti Križa, a nakon što sam dojmove prepričao nekolicini poznanika inzistirali su da ih negdje obznanim. Ovim putem svoje dojmove želim podijeliti sa svima koji ih žele pročitati te eventualno nešto pridodati ako su i sami bili prisutni spomenutoj prezentaciji.

Skup je počeo kašnjenjem izlagača. Više od pedesetak zainteresiranih građana okupilo se u zgradi škole u Punti Križa, a izlagači nisu stizali niti su na bilo koji način pripremili prezentaciju koja je trebala slijediti. 

Kada su konačno došli skup je otvorio gospodin Mihailo Perenčević koji je bio glavni izlagač i moderator skupa. Uz njega je došlo još pet - šest osoba. Nekolicina tih osoba sjela se za stol koji je za njh bio pripremljen ispred publike.

Gospodin Perenčević ih je pojedinačno predstavio.

Prstom je pokazao na prvu osobu te rekao: "Ovo je gospodin XY i najbolji je projektant golf igrališta na svijetu. Prihvatio je projektiranje golf igrališta na Mataldi. Prošle je godine projektirao najbolju golf rupu na svijetu za što je i nagrađen, a ovdje planira napraviti još bolju rupu."

Prstom je pokazao na drugog gosta te rekao: "Ovo je gospodin  XZ koji je jedan od najboljih igrača golfa na svijetu. I on je također spreman aktivno se uključiti u ovaj projekt."

Treću je osobu predstavio na isti način, a radilo se o gospodinu YK koji je presjednik Njemačkog golf saveza.

Spomenuti gosti su samo potvrdno klimnuli glavama i tijekom prezentacije nisu progovorili ni riječi.

Za prezentaciju nije bio potreban nikakav projektor ni bilo koji radni materijal i dokumentacija; očito je sve bilo u glavama izlagača.

Izlaganje je bilo "spontano" te bi se moglo reći - slikovito.

Gospodin Perenčević je golf igralište Matalda prikazao kao najbolje rješenje za razvitak i prosperitet ovog našeg kraja i šire okolice. Lokacija je izabrana nakon pomnog proučavanja, te je Prostornim planom planirana lokacija oko Ustrina odbačena kao nepogodna. Kao jedan od razloga navedena je i činjenica da je na lokalitetu Matalde samo jedan vlasnik cijelog područja zahvata što olakšava pregovore, a to je Crkva. S Crkvom je već sve dogovoreno te je dogovoren najam za 50+50 g. s mogućnošću produljenja.

Nastavio je obrazlaganjem brojnih prednosti golf igrališta, od kojeg će imati koristi i djeca jer će moći skupljati loptice koje padnu u more. Stvarno super perspektiva za našu djecu.

Nakon prezentacije sljedila su pitanja, te je na pitanje o vjetru koji zna biti dosta jak na području Matalde gospodin Perenčević slikovito odgovorio. "Ja (M. Perenčević) sam bio u Irskoj, a znate kakva je tamo klima, padala je ledena kiša i puhao jak vjetar. Igrao sam golf 5 - 6 sati i na kraju vrlo rado platio za to 1.000,00 EUR. Mi golferi smo čudna stvorenja, a vidjeti ćete kada jednom počnete igrati golf ne možete stati, to je kao ovisnost."

Drugo je pitanje bilo što je s količinama potrebne vode za zalijevanje golf travnjaka.

Sljedio je vrlo brz i temeljit odgovor.

Za vodu "nema problema". U podzemlju oko Matalde na dubinama oko 100 metara pronađeni su izvori koji zadovoljavaju potrebe za vodom, a u slučaju da je ne bude dovoljno, krenut će se s desalinizacijom mora koje je u neposrednoj blizini. O troškovima ili o utjecaju na naš glavni izvor vode – Vransko jezero te na okoliš nije bilo ni potrebno govoriti jer je vrlo jasno već na samom početku obrazlaganja ovog pitanja rečeno da - nema problema.

Sljedeće je pitanje glasilo: Što je sa životinjama koje će dolaziti i oštećivati golf travnjake?

Odgovoreno je da će se za divlje svinje i jelene načiniti odgovarajuća ograda, a ostale životinje među kojima i ovce su dobro došle.

Na ovom se mjestu ubacio g.ospodin Lojen koji je također bio član delegacije koja je došla s M. Perenčevićem te rekao da je i on jedan od strastvenih golfera koji golf upražnjava po cijelom svijetu pa tako i u Južnoafričkoj Republici gdje golf igralištem šetaju žirafe.

Nakon ovako iscrpne prezentacije u publici je vladao muk.

Na kraju prije samog razilaženja skupa na stolu je usput otvorena karta s ucrtanim idajnim projektom golf igrališta. Budući da se tijekom izlaganja nitko nije referirao na kartu ili bilo koji drugi dokument nama slušateljima nije preostalo ništa drugo nego da na brzinu pogledamo kartu, a neki su je slikali mobitelom te jednu takvu sliku prilažem ovom tekstu.

Da više ne dužim s detaljima pokušati ću izraziti glavnu misao koja mi se nakon ovog skupa nametnula.

Investitor: MI IMAMO, MI ZNAMO, MI MOŽEMO i MI HOĆEMO, a VI?

Nemate, ne znate, ne možete i nećete.

Zaključite sami što slijedi.

matalda-plan

 Uvećana fotografija mobitelom

Komentari: 

014 # Pametnome dostaMad & sad 2015-04-13 21:20
Ova mapa sve govori. Zato i nije široko popularizirana. Samo golf igralište je nebitno (osim što je krajnje neekološko i izvor potpunog zagađenja tla i vode). Bitni su apartmani koji su ucrtani na cijelom prostoru, uključujući "futur development". Tu leži novac, to će se iznajmljivati, prodavati, preprodavati... .Onaj tko ucrta ovaj plan u prostorni plan grada i županije je zločinac. I nitko ne može više reći da se radi o manjku znanja, vizije, ekološke osviještenosti. Ima tu i vizije i znanja, a i mi postajemo osviješteni da se radi o podilaženju privatnom interesu. Nismo više u školi da ne bismo znali da se to ne radi zbog popularnosti :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Majke miOtac 2015-04-14 18:29
Ti nisi normalan, tko si uopće ti da soliš pamet svima nama. Tvoj stav je Sveto pismo i ti si gospodin Bog naš. Ja se recimo stobom ne slažem.Da imam 40 mil. Eura sigurno ih nebih uložio u ovu vukojebinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Brzi i žestoki 7Germa 2015-04-13 21:56
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati. Takva količina novca kupuje sve, podmazuje sve administrativne i ekološke prepreke, rješava planove, dozvole i studije. Ako treba retroaktivno. Prostorni plan slijedi. I neposredna primjena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # mlakonjenevio 2015-04-14 07:41
Citat Germa:
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati. Takva količina novca kupuje sve, podmazuje sve administrativne i ekološke prepreke, rješava planove, dozvole i studije. Ako treba retroaktivno. Prostorni plan slijedi. I neposredna primjena.
Puni je Remetinec takvih koji "sve imaju, sve znaju i sve mogu". :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Svijetla budućnostBakšiš boy 2015-04-14 09:23
Citat Germa:
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati.
Autor članka se ne pjeni, nego je obuzet rezignacijom zbog nemoći građana da se odupru moći novca. Dao nam je depresivan prikaz bahatog nastupa gospodara Lošinja koji je kupio ne samo crkvene glavare nego i demokratski izabrane dionike gradske i županijske vlasti. Treba nam biti drago što će se gradonačelnik i gradsko vijeće svim silama založiti za to da naša djeca mogu skupljati golf loptice za bakšiš bjelosvjetske elite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pošto raj?Sveti Petar 2015-04-14 17:21
Citat Germa:
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati. Takva količina novca kupuje sve...
Ovima nitko ne može parirati. Tolika količina samouvjerenosti i pouzdanja u moć novca nikada nije bila viđena na ovom našem malom otoku. Ako se sve može kupiti - to znači i da netko nešto pristaje prodati. Ako treba i "dušu vragu". A što kada se proda sve što se prodati može? Što kada "vrag dođe po svoje"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ima li pilota u avionu?Bojana Genov 2015-04-14 10:14
Uz sve ove sjajne planove malo mi je nezgodno podsjetiti na to da je ovo područje zaštićeni krajobraz i ulazi u mrežu Natura 2000.
Treba li sve postati beton i zgrade? I kome će one služiti, tko će u njima raditi i tko će od njih imati korist? osim onih koji će za bakšiš skupljati loptice odbjegle u more?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Evanđelje po Mihi P.Bosonogi Apostol 2015-04-14 12:42
Citat Bojana Genov:
Treba li sve postati beton i zgrade? I kome će one služiti, tko će u njima raditi i tko će od njih imati korist? osim onih koji će za bakšiš skupljati loptice odbjegle u more?
Ne znam ko će raditi, ali korist će osim skupljača odbjeglih loptica imati i siromašna Crkva Isusa našega Krista te pravoslavna ruska braća Ananiev vlasnici Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # zaklela se zemlja raju...đezba 2015-04-14 14:02
Citat Bosonogi Apostol:
Ne znam ko će raditi, ali korist će osim skupljača odbjeglih loptica imati i siromašna Crkva Isusa našega Krista te pravoslavna ruska braća Ananiev vlasnici Jadranke.
Nisu oni jedini koji su jeli mladu kozletinu na svečanosti potpisivanja Ugovora na Mataldi, sve će brzo izaći na vidjelo. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bespilotna letjelicaBingo 2015-04-14 20:18
Nije zaštićeni krajobraz nego značajni krajobraz, što god to značilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # zar je to ostalo...lihvar 2015-04-14 14:31
Tužni i jadni su ovi komentari. Cijela vlast u Cresu i Lošinju, zajedno s županijskom i državnom je nesposobna riješiti haračenje divljih svinja baš na ovoj lokaciji i tu se nitko ne buni. Nije tada važna niti ekologija, niti uništeni seljaci, ovce, niti usjevi, a i sigurnost ljudi i gostiju je upitna. Ali gle, kada se netko javi da bi pustopoljinu urbanizirao i otvorio poneko radno mjesto, te podigao komunalni standard, e onda je to beton, oda je tu crkva i pravoslavlje. Podsjeća me sve to na socijalističko gospodarstvo gdje je poduzetništvo zabranjeno i opasno za socijalistički moral.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Laži meovčar 2015-04-14 15:15
Tužan je i jadan tvoj komentar jer pada već na samom početku. Lažeš da se nitko ne buni zbog haračenja divljih svinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # Privatno vlasništvohranitelj tuljana 2015-04-14 19:00
Gdje je točno problem da netko kupi zemljište i raspolaže s njim? Možda bi "vas" trebao pitati što da radi sa SVOJOM imovinom?
- ako je ukrao zemljište... prijavite;
- ako je zauzeo tuđe... prijavite;
- ako na zemljištu krši zakon...prijavite;
- ako krši IED direktivu.. prijavite;
- ako krade vodu..prijavite;
- ako tamani morskog čovika...prijavite.
U protivnom, ... u troskoku. Pa nekad je cijeli Lošinj bio iskrčen i zasađen maslinama i lozom... a to je sve PRIVATNA zemlja... kad bi netko opet sve iskrčio da bude kao u razdoblju 1000 pr. Kr - 1914. opet bi se bunili... što su vaše kuće i apartmani od Velikog praska ovdje ili je isto netko nekad iskrčio šumu ili nasuo more...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Strah od pravne državeDemokrat 2015-04-14 19:40
Citat hranitelj tuljana:
Gdje je točno problem da netko kupi zemljište i raspolaže s njim? Možda bi "vas" trebao pitati što da radi sa SVOJOM imovinom?
Problem je u članku 48. Ustava RH koji kaže da vlasnička prava nisu apsolutna, negoCitat:
Jamči se pravo vlasništva. Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.
Što se regulira mnoštvom zakona od onih u vezi sa zaštitom prirode i kulturne baštine do zakona o planiranju prostora u svezi kojeg se pita i "nas".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Čitati s razumijevanjemhranitelj tuljana 2015-04-14 19:48
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite.
U protivnom ne smetati ljudima.

Na koji način vaša kuća ili apartmani pridonose općem dobru? I to je nekad bila priroda, prelijepa čak...

...žao mi je ako imate strah od pravne države. Jer ukoliko pravna država izađe na teren i utvrdi da nije bilo nepravilnosti.. . ...o čemu će neki pisati?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # šaptač konjimabruno 2015-04-14 20:02
Citat hranitelj tuljana:
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite.
U protivnom ne smetati ljudima.
Nije potrebno ništa prijavljivati jer Županijski prostorni plan predviđa izgradnju golfa na području Ustrina, a Matalda je "pogodak u ništa"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Odgovoriti s razumijevanjem pitanja??? 2015-04-14 20:15
Citat hranitelj tuljana:
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite. U protivnom ne smetati ljudima.
A zašto ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ...hranitelj tuljana 2015-04-15 06:32
Citat ???:
Citat hranitelj tuljana:
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite. U protivnom ne smetati ljudima.
A zašto ne?
Nije pristojno... nekako je socijalistički/ fašistički gledati drugome u dvorište/tanjur /novčanik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Mihin trolanonimous 2015-04-15 12:34
Citat hranitelj tuljana:
Citat ???:
Citat hranitelj tuljana:
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite. U protivnom ne smetati ljudima.
A zašto ne?
Nije pristojno... nekako je socijalistički/fašistički gledati drugome u dvorište/tanjur/novčanik.
Svašta ćemo čuti od Mihinih trolova, pa i da je nepristojno koristiti prava koja nam jamče Ustav RH i njeni zakoni :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ne smetaj!Smetalo 2015-04-14 23:20
Citat hranitelj tuljana:
U protivnom ne smetati ljudima.
Pa onda objesi na kvaku znak "Ne smetaj!", okreni se na drugu stranu i nastavi spavati. A mi ćemo tiho nastaviti prigovarati zbog "golfera koji su čudna stvorenja" i njihove "ovisnosti" o gradnji novih "najboljih rupa", kud baš na našem otoku.
Jasno je ko dan da su prvo prečešljali katastar i našli jednu jedinu veliku parcelu na otoku s 1/1 vlasništvom, a to je (crkvena) Matalda. Sve ostalo - nema problema. Nema frke ni s vodom (kada pocucaju sve iz podzemlja, tek onda će desalinizirati, što ćeš - skupo je), ni s beštijama (ograda na struju, pa tko preživi), a pesticide i druge otrove nitko nije ni spomenuo. Nitko nije spomenuo ni izgradnju pristupne ceste do Matalde, priključke na vodovod i elektrovod, problem telefonije i interneta... a oni planiraju čitavo novo naselje! Matalda Resort. I boli ih papak što domoroci o tome misle, jer oni igraju golf i to je tako cool. Matalda Resort: "Privatni posjed - ne smetaj"".
Najbolji mi je dio kada se tip hvali da je igrao među žirafama. Lako žirafama, imaju vrlo male glave, pa ih loptica (teška je ko olovo) ne može lako pogoditi. Ne znam kako će proći naše ofce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Govorancija za skup imbecilaPerojito 2015-04-15 16:05
Citat Smetalo:
Najbolji mi je dio kada se tip hvali da je igrao među žirafama.
Vrhunska glupost, ali mislim da mu ozbiljno konkurira ovo: "Ja (M. Perenčević) sam bio u Irskoj, a znate kakva je tamo klima #otkud on može znati da mi znamo kakva je tamo klima?# padala je ledena kiša i puhao jak vjetar. Igrao sam golf 5 - 6 sati i na kraju vrlo rado platio za to 1.000,00 EUR.#Znači, kad on, Miha P. za igru na ledenoj kiši i jakom vjetru plaća 1.000 €, svatko će platiti i masovno pohrliti na Mataldu. Ma neš ti istraživanja tržišta!# Mi golferi smo čudna stvorenja, a vidjeti ćete kada jednom počnete igrati golf ne možete stati, to je kao ovisnost.#Baš me zanima tko od domorodaca okupljenih na prezentaciji će ikad zaigrati golf#. Ovakve gluposti može valjati samo netko tko u svojoj bahatosti koju mu daje financijska moć smatra da govori pred skupom imbecila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Budimo poštenihranitelj tuljana 2015-04-14 19:04
Moja kuća je na terenu koji je isto prije 300 godina bio priroda, tako da ja nemam prava prigovarati nekom drugom koji će postupiti jednako. Na mjestu gdje parkiram auto nekad su šetale divlje životinje. I tamo gdje držim škaf isto je nekad bila pitoma uvalica a sad je beton/kamen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Pila naopakohranitelj lavova 2015-04-14 21:56
Uspoređivati gradnju obiteljske kuće na građevinskom području s izgradnjom golf-terena s pripadajućim hotelsko-apartm anskim naseljem daleko izvan bilo kojeg građevinskog područja je totalno promašeno. Matalda je još uvijek poljoprivredno zemljište na kojem se može graditi samo kuća za potrebe OPG-a. Tek kada na prostornom planu bude legalno ucrtan golf na Mataldi, tek tada više nećemo imati pravo prigovarati nekome da gradi tamo gdje je oduvijek bila (samo) priroda. Do tada ćemo prigovarati i gnjaviti, ako treba i do EU, jer se radi o dijelu prirode koji je zaštićen upravo zato da mu se ne bi dogodila upravo ovakva trajna devastacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # beli cres i lubenicehranitelj tuljana 2015-04-15 06:38
Dakle kad se Matalda ucrta u prostorni plan sve će biti OK i ova graja će prestati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Graja će tek početi.Hranitelj demokracije 2015-04-15 09:35
Citat hranitelj tuljana:
Dakle kad se Matalda ucrta u prostorni plan sve će biti OK i ova graja će prestati?
Tek tada će nastati prava graja :roll: .Postavljat će se pitanje sumnjive procedure i očiglednog pogodovanja investitoru o kojem ne znamo ništa, osim da kupuje sve što je na prodaju. A otvorit će se i pitanje ishođenja svih mogućih dozvola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # PlanBojana Genov 2015-04-19 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Dakle kad se Matalda ucrta u prostorni plan sve će biti OK i ova graja će prestati?

Bilo bi pristojno napisati AKO SE UCRTA. Na ovaj način pokazuješ da je to sve već gotova priča, jer para ima i može se kupiti sve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Možeš li ovo raumjeti?Hranitelj demokracije 2015-04-15 09:23
Citat hranitelj tuljana:
Citat ???:
Citat hranitelj tuljana:
Ukoliko se krši neki zakon - prijavite. U protivnom ne smetati ljudima.
A zašto ne?
Nije pristojno... nekako je socijalistički/fašistički gledati drugome u dvorište/tanjur /novčanik.
Nisi s razumijevanjem pročitao čl. 48 Ustava RH koji je citirao Demokrat: Jamči se pravo vlasništva. Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.To znači da se jamči pravo zavirivanja u dvorište/tanjur /novčanik. Na primjer, imam puno pravo zavirivati u tvoje dvorište kraj mojega da vidim jesi li na njemu otvorio spalionicu smeća jer tvoje pravo na korištenje vlastite imovine ne može kršiti moje pravo na korištenje moje imovine. Razumio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # ...hranitelj tuljana 2015-04-15 18:35
Prvo su se miješali u privatnu imovinu vlasnika kuća na Čikatu... ja se nisam bunio jer nisam imao kuću u Čikatu... nakon toga su htjeli odrediti što će sa svojom imovinom napraviti vlasnik zemljišta na Mataldi, ja se nisam bunio jer nisam imao zemljište na Mataldi... na kraju su došli u moje dvorište... ali nitko nije preostao da me obrani...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ne trebaš se brinutiHranitelj demokracije 2015-04-15 21:09
Citat:
nakon toga su htjeli odrediti što će sa svojom imovinom napraviti vlasnik zemljišta na Mataldi, ja se nisam bunio jer nisam imao zemljište na Mataldi
Pa ti se stalno buniš što netko hoće odrediti što će netko napraviti sa zemljištem na Mataldi i smeta ti gore citirana odredba Ustava ove države. Još jednom: Ako otvoriš spalionicu smeća u svome dvorištu pored moje kuće, netko će ti doći u dvorište jer spaljivanjem smeća kršiš moje pravo na uživanje u vlastitoj imovini na čistom zraku. I nitko te neće braniti, jer kršiš princip prema kojem imaš prava do granice tuđih prava. Barem bi tako trebalo biti.
A što se tiče zemljišta na Mataldi, nitko nije odredio što će vlasnik napraviti s njome pa ju je vlasnik (Crkva)dao u višegodišnji najam firmi Jadranka. A firmi Jadranka kao korisniku te zemlje određuje se nizom zakona i propisa što smije, a što ne smije napraviti s tom zemljom i na toj zemlji. No ne trebaš se brinuti. Kad običan čovjek napravi zidić, inspekcija mu odmah bane u dvorište da provjeri ima li dozvolu. A Jadranka je srušila pola vila na Čikatu, kopala, bušila, rovala i gradila ali u njeno dvorište nitko nije ni zavirio. Pokazalo se da je Jadranka iznad zakona i da ustav RH baš i nema neki značaj na ovim otocima. Zadovoljan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # ČikatJa 2015-04-15 21:55
Činjenica je da je Lošinj izgubio svoju povijest i kulturnu baštinu pod pokroviteljstvo m gradskog vijeća za šaku rubalja.

Verzija teksta prema Zakladi Martin Niemöller dana je u nastavku:[2]

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.

Kada su zatvorili socijaldemokrat e,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat .

Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.

Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobuni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # prvak svijeta u rupipuntar 2015-04-15 21:49
Ne brini tuljane imaćemo najbolju rupu na svijetu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anton iIvica 2015-04-14 22:26
Dobili smo novog biskupa koji je gori od staroga.Prvi potez u biskupiji mu je bio da je sedam dana nakon ređenja posjetio Matsldu uz pratnju svemogućeg Antuna.Sramota. Umjesto da pravi red u biskupiji pleše žikino kolo sa braćom u vjeri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ...hranitelj tuljana 2015-04-15 06:40
Sram ga bilo otići negdje po svom izboru!
Trebao je pitati NAS gdje ići i što raditi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # blagoslovtony 2015-04-15 07:12
Citat Ivica:
Dobili smo novog biskupa koji je gori od staroga.Prvi potez u biskupiji mu je bio da je sedam dana nakon ređenja posjetio Matsldu uz pratnju svemogućeg Antuna.Sramota.Umjesto da pravi red u biskupiji pleše žikino kolo sa braćom u vjeri.
Što je više kleveta i laži Ivica nam je miliji i draži !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Matalda ResortInventura 2015-04-14 22:43
Evo čega sve ima na ovom komadu zgužvanog papira:
- Matalda Resort = 6 zgrada (vile? hoteli?)sa 4 vanjska bazena
- Matalda Golf Villa Collection = 12 zgrada (bungalovi? vile?) i jezerce s "otočićem" na sredini
- Matalda Beach Villa Collection = 10 zgrada (bungalovi? vile?) i veća zgrada u novoj mini-marini (da, i to će napraviti)
- Winery = 3 zgrade (vinski podrumi?)
- Matalda Church = majušna kapelica okružena s još 6-7 kućica (?)
- xy (nečitko - gore lijevo) = 16 zgrada (još bungalova? vila?)
- Future Development = u planu 14 zgrada (bungalova ili vila) i jezerce s "otočićem" (dole) i još 8 zgrada (gore desno)
---------------------------------------------
To bi bilo 7 velikih zgrada, 41 manja zgrada (+ 12 planiranih u budućnosti = 53 komada!) i 15-ak kućica, uključujući i kapelicu, sveukupno 70-ak zgrada!

Ako se tome pridodaju 4 bazena, 3 jezerca (lokve?) i 6 jezera (koliko će im to vode trebati?), mreža cesta i puteva, mini-marina, heliodrom, parkirališta, ograde (vjerojatno električne, zbog tjeranja divljači i "divljaka")... teško da možemo govoriti o očuvanju prirode i održivom razvoju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # ...hranitelj tuljana 2015-04-15 06:37
Koliko "kućica" ima Artatore ili Punta Križa... i to je nekad bila priroda...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Priroda i društvoInventura 2015-04-24 22:05
Citat hranitelj tuljana:
Koliko "kućica" ima Artatore ili Punta Križa... i to je nekad bila priroda...

Ima jedna "mala" razlika - u Artatorama i Punti Križa ljudi žive cijelu godinu i bave se i nekim drugim poslovima a ne samo turizmom, a tko će živjeti na Mataldi? Sezonci?
A do prije 700 godina na Lošinju nije bilo gotovo nikoga jer osorski plemići nisu dozvoljavali naseljevanje otoka koji je u cjelini bio njihov posjed, tj. gospodarsko dobro. Tada je sve bilo "priroda".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zeleno svjetlo urbanizaciji zaštićene prirode?Mastermind 2016-10-04 14:37
Citat Inventura:
Evo čega sve ima na ovom komadu zgužvanog papira:
- Matalda Resort = 6 zgrada (vile? hoteli?)sa 4 vanjska bazena
- Matalda Golf Villa Collection = 12 zgrada (bungalovi? vile?) i jezerce s "otočićem" na sredini
- Matalda Beach Villa Collection = 10 zgrada (bungalovi? vile?) i veća zgrada u novoj mini-marini (da, i to će napraviti)
- Winery = 3 zgrade (vinski podrumi?)
- Matalda Church = majušna kapelica okružena s još 6-7 kućica (?)
- xy (nečitko - gore lijevo) = 16 zgrada (još bungalova? vila?)
- Future Development = u planu 14 zgrada (bungalova ili vila) i jezerce s "otočićem" (dole) i još 8 zgrada (gore desno)
---------------------------------------------
To bi bilo 7 velikih zgrada, 41 manja zgrada (+ 12 planiranih u budućnosti = 53 komada!) i 15-ak kućica, uključujući i kapelicu, sveukupno 70-ak zgrada!

Ako se tome pridodaju 4 bazena, 3 jezerca (lokve?) i 6 jezera (koliko će im to vode trebati?), mreža cesta i puteva, mini-marina, heliodrom, parkirališta, ograde (vjerojatno električne, zbog tjeranja divljači i "divljaka")... teško da možemo govoriti o očuvanju prirode i održivom razvoju.


Na Mataldi će niknuti mastodontsko apartmansko naselje prema kojem je ona priča o golfu na Srđu "mala beba". Toliko o Šolićevih "par vilica" i jednoj "maloj marinici"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # i nono ti je igrao golfpionirka 2015-04-15 10:02
miha je baš odlučio da nađe svoj rosebud teraformirajući lošinj..po meni,košarkaška lopta je bila sasvim dovoljna
mogu mislit kako su puntari oduševljeni bili tim da on plaća milju eura dnevno irski golf..ha,ha
ali njihovu zemlju nije mogao otkupiti..pa da i oni zarade od svoje djedovine..ne,ne
lakše je raditi dil sa crkvom,tja
tko će se zajebavati sa domorodcima..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # idite u mirupepi 2015-04-15 10:44
Citat pionirka:
..mogu mislit kako su puntari oduševljeni bili tim da on plaća milju eura dnevno irski golf..ha,ha
ali njihovu zemlju nije mogao otkupiti..pa da i oni zarade od svoje djedovine..ne,ne lakše je raditi dil sa crkvom,tja tko će se zajebavati sa domorodcima..
Ne zaboravi da su upravo puntari doveli Mihu u Lošinj i prodali mu dionice Jadranke te preporučili biskupu da proda ili dade u koncesiju Mataldu. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # molim pomoćkmet 2015-04-15 13:31
Pomozite jadnom kmetu, pokušavam na bilo kojim stranicama naći što se na otoku napravilo u zadnje dvije godine a da nema veze s omraženim ruskim kapitalom ili sa gradskim novcem?

Sumnjam da ste takva sirotinja da nemate ništa za uložiti, a čitajući tekstove na ovom portalu, nesumnjivo ste stručni i znate sve propise da sve legalno napravite. I da se pri tom resursi otoka koriste na dobrobit otočana.

Isprika ako sam nekog investitora izostavio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ....vog 2015-04-15 13:39
Citat kmet:
Pomozite jadnom kmetu, pokušavam na bilo kojim stranicama naći što se na otoku napravilo u zadnje dvije godine a da nema veze s omraženim ruskim kapitalom ili sa gradskim novcem?
Možda bi se našlo ponešto na Poljani. Sumnjive legalnosti, ali bilo je ponešto ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # tko ima više?feudalac 2015-04-16 04:43
Citat kmet:
...što se na otoku napravilo u zadnje dvije godine a da nema veze s omraženim ruskim kapitalom ili sa gradskim novcem? Sumnjam da ste takva sirotinja da nemate ništa za uložiti...
Tko to mi? Lošinj ima 8000 stanovnika. Od toga 7920 nema za investicije veće od sezonskog farbanja stana, a onih 80 bogatijih investira u kupovanje, a ne gradnju. Ruski kapital je - ruski pregolem, a gradski budžet je pun kredita i obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # galiotijože 2015-04-16 07:28
Citat feudalac:
Tko to mi? Lošinj ima 8000 stanovnika. Od toga 7920 nema za investicije veće od sezonskog farbanja stana, a onih 80 bogatijih investira u kupovanje, a ne gradnju. Ruski kapital je - ruski pregolem, a gradski budžet je pun kredita i obećanja.
Lošinjani su uvijek bili dobri sluge a loši gospodari, zato su im uvijek zapovjedali stranci. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # pinokio, mekani nosiću…..kmet 2015-04-16 09:10
Gospon feudalac, s oproštenjem ne pričajte kajgot, svaki treći stanovnik na otoku je u zadnjih petnajstak godina prodao neku kuću ili zemlju, za što je zbog divljanja cijena, dobio iznimnu količinu novaca.

Razlika je u pristupu, jer se većina prodavača noninih nekretnina odlučila da taj iznos lijepo krčmi idućih deset -dvadeset godina, a bilo kakvo investiranje im nije ni u primisli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # InvesticijeFrodo 2015-04-19 10:55
Citat kmet:
...svaki treći stanovnik na otoku je u zadnjih petnajstak godina prodao neku kuću ili zemlju, za što je zbog divljanja cijena, dobio iznimnu količinu novaca.

Razlika je u pristupu, jer se većina prodavača noninih nekretnina odlučila da taj iznos lijepo krčmi idućih deset -dvadeset godina, a bilo kakvo investiranje im nije ni u primisli.


Posve je legitimno odlučiti da ne želiš investirati nego trošiti novac. Prestanite praviti svetu kravu od investicija. Zašto bi investirali? Na Lošinju se dobro živi, sadašnji opseg turizma je zadovoljavajući i donosi novac, proračun se puni i održava javne potrebe i još ima za baškarenje elite. A kvaziargumenti da je na mjestu svake kuće, mola, objekta, bila netaknuta priroda je smiješan. Nitko ne govori o zaštiti svakog drveta i svakog kvadratnog metra, nego o pretjeranom rastu koji premašuje otočne resurse i infrastrukturne kapacitete i značajno ugrožava krajobraz i prirodu koja je GLAVNI turistički resurs. Treba biti jasno da u procesu unifikacije i standardizacije Lošinj gubi i nema nikakvih prednosti pred stotinama istih turističkih destinacija. Lošinj ima prednost samo u različitosti, ne u istosti i samo tako može nastaviti unovčavati ovu bogomdanu prirodnu ljepotu uz malo pristojne usluge i gostoljubivosti . Predmet ove diskusije je zaštita glavnog sredstva privređivanja otočana. Ako ta sredstva pređu u ruke jednog velikog, stranog i neodgovornog vlasnika, onda ostalima ne preostaje ništa drugo do skupljanje loptica. To je tema i vratite se temi rasprave, a ne lamentacijama što je bilo ispred vaše kuće. I razmislite o tome vrijedi li vaša kuća više s pogledom na more, šumu ili bar drvo ili s pogledom na drugu kuću, parking ili niz istih tipskih kućica. Razmislite vrijedi li vaša kuća više i vaš apartman više kag gost ima mogućnost napraviti trosatni izlet u netaknutu prirodu, posebni krajobraz, divlju plažu ili kad svega toga nema pa on od dosade traži da smislite još brojne (tehnološke) sadržaje u svojoj kući kako bi on imao što raditi. Turizam je industrija, pa razmislite je li vrijedniji proizvod napravljen na tekućoj traci u milijun primjeraka ili osobit, originalni i rijedak proizvod. Postoji i znanost o turizmu pa vrijedi učiti kako bi otok sačuvao izvor budimo realni lak(š)e zarade, a ne se vrati dobu gladi i žeđi koje stariji otočani još dobro pamte. Svaki rast ima gornju granicu i svaka djelatnost može imati svoje monopole. Što mislite tko ovdje na zajedničkom dobru gradi svoj monopol uvođenjem masovnog turizma i unificiranjem ponude kako bi istisnuo malu konkurenciju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # uvijek istohranitelj tuljana 2015-04-17 18:41
...klasika, prvo bi prodali svoje za dobre novce a onda bi kupcu određivali što će raditi sa tom imovinom...

...istodobno se ljute jer im konzervatori iz Rijeke ne daju na njihovoj imovini napraviti novu kričavu fasadu "po portugalski" ili dozidati apartman/terasu...

... da se razumijemo, ni meni se ne sviđa ideja golf terena ali poštujem tuđe vlasništvo iako mi možda nije po volji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zaista uvijek isto od tuljanaDemokrat 2015-04-17 19:40
Citat hranitelj tuljana:
...klasika, prvo bi prodali svoje za dobre novce a onda bi kupcu određivali što će raditi sa tom imovinom...
Prijatelju, ili si glup ili tvrdoglav. A možda i oboje. Već ti je objašnjeno da vlasništvo prema ustavu i zakonima ne daje vlasniku apsolutna prava na korištenje, a ti i dalje meleš pa melješ ... uvijek isti Kupac koji kupi zemljište mora ishodovati mnoštvo dozvola da na njemu može graditi. Prodavalac tog zemljišta s time nema ništa, pa je tvoja tvrdnja da bi on određivao kupcu što će s njom raditi naprosto glupa. Ako ti ja prodam zemlju, a nadležni organ ti ne dozvoli gradnju kuće jer je to pašnjak a ne građevinsko zemljište, nisam ti ja odredio što ćeš raditi. A ako si je kupio ne znajući da postoje ograničenja, to je tvoj problem, a ne moj kao prodavaoca.Citat:
... istodobno se ljute jer im konzervatori iz Rijeke ne daju na njihovoj imovini napraviti novu kričavu fasadu "po portugalski" ili dozidati apartman/terasu...
Glupi su kao i kupac iz prethodnog primjera.Citat:
da se razumijemo, ni meni se ne sviđa ideja golf terena ali poštujem tuđe vlasništvo iako mi možda nije po volji.
Da li ga poštuješ toliko da ćeš šutiti i ako gradnja golf terena, apartmana i čega sve ne ugrozi pitku vodu, more, tlo i vegetaciju i nanese štetu drugim vlasnicima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # kupe/špadehranitelj tuljana 2015-04-18 08:28
Vidim da "demokrata" nije od početka čitao sa razumijevanjem a od onda (jer ako ste u krivom vlaku ni jedna stanica nije vaša) ja u kupe on u špade...

...još sam davno napisao:

"Gdje je točno problem da netko kupi zemljište i raspolaže s njim? Možda bi "vas" trebao pitati što da radi sa SVOJOM imovinom?
- ako je ukrao zemljište... prijavite;
- ako je zauzeo tuđe... prijavite;
- ako na zemljištu krši zakon...prijavite;
- ako krši IED direktivu.. prijavite;
- ako krade vodu..prijavite;
- ako tamani morskog čovika...prijavite.
U protivnom, ... u troskoku. Pa nekad je cijeli Lošinj bio iskrčen i zasađen maslinama i lozom... "

Dakle, demokrato, ja iz većine upisa samo vidim da je nekima krivo jer će neki drugi "zaraditi" a ne će dati "nama" pa traže načina kako bi mu zagorčali.

Tu se pozivate na zakon koji vam daje to "pravo".

Biste li u Hamburgu 1942. prijavili sakrivenu židovsku obitelj, zato jer zakon tako kaže???

Postoje sistemi i režimi ali uvijek ostaje naravni i zakon neovisan o njima. Taj zakon kaže "PUSTI TUĐE NA MIRU".

Znam da smo u Hrvatskoj imali bogato iskustvo socijalizma i njegove djece fašizma i nacionalsocijal izma pa to mnogima ne ide u glavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # idem jahranitelj tuljana 2015-04-18 08:38
Da skratim - ako će "gradnja golf terena, apartmana i čega sve ne ugroziti pitku vodu, more, tlo i vegetaciju i nanijeti štetu drugim vlasnicima" tada NE PODRŽAVAM.
Za to postoje studije o utjecaju na okoliš.
Postoje inspekcije...
Ne možete ograničavati tuđu imovinu na temelju:
- ne znamo ništa o vlasniku
- tamo najradije berem šparoge
- to je prodala Crkva
- on će tamo zaraditi
- nama se projekt ne sviđa
- nama neće ništa dati
- zaposlit će susjedovo dijete a ne moje
Ne znam razumijemo li se ali mislim da ne, jer sam stekao dojam da protivnici jednostavno (ne znam razloge) žele pod svaku cijenu zaustaviti radove a "briga za okoliš" im zgodno dođe kao razlog.
Primjerice potezanje pitanja N2000 mreže je smiješno, pa velika većina svih otoka je potpuno u N2000 pa bi to valjda značilo da je na njima sva gradnja gotova "zauvijek"???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Hranitelj demagogijeDemokrat 2015-04-18 09:03
Citat hranitelj tuljana:
Postoje sistemi i režimi ali uvijek ostaje naravni i zakon neovisan o njima. Taj zakon kaže "PUSTI TUĐE NA MIRU".
Kad bi postojao naravni zakon "Pusti tuđe na miru" nestalo bi života na planetu. Jedini naravni (prirodni) zakon je onaj koji živa bića primorava da jedu jedna druge. Ljudi u zajednici žive prema ljudskim zakonima, a nema na svijetu zakonodavstva koje tuđe pušta apsolutno na miru. Niti ga je ikad bilo. Kad bi bilo tako, vlasnik zemljišta kraj rijeke mogao bi slobodno zagađivati svu vodu nizvodno i time ugrožavati vlasnike tih zemljišta.Citat:
Znam da smo u Hrvatskoj imali bogato iskustvo socijalizma i njegove djece fašizma i nacionalsocijalizma pa to mnogima ne ide u glavu.
Kakve veze ima bilo čije i kakvo iskustvo s odredbama ustava RH i njenim važećim zakonima? Odredbu o ograničavanju prava vlasništva sadrži i ustav odavno denacificirane Savezne republike Njemacke, a sadrži ga i zakonodavstvo SAD. Prema tome, okani se demagoskog potezanja socijalizma i fasizma. Na to nasjedaju još samo maloumnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tuljanova karijeraDemokrat 2015-04-18 09:25
Citat hranitelj tuljana:
Vidim da "demokrata" nije od početka čitao sa razumijevanjem a od onda (jer ako ste u krivom vlaku ni jedna stanica nije vaša) ja u kupe on u špade...
Bez razumijevanja čitaš ti (ili se praviš da ne razumiješ). Odavno ti je napisano, citiram: Članak 48 Ustava RH: Jamči se pravo vlasništva. Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.Citat:
Dakle, demokrato, ja iz većine upisa samo vidim da je nekima krivo jer će neki drugi "zaraditi" a ne će dati "nama" pa traže načina kako bi mu zagorčali.
A ja iz tvojih upisa vidim da je tebi krivo što neki koriste zakone pa bi mogli ugroziti tvoje šanse za karijeru skupljača golf loptica odbjeglih u more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Hvala dosta mi jehranitelj tuljana 2015-04-18 10:15
Hvala što ste potvrdili moje sumnje u prave namjere. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # svi smo jednakipred zakonom 2015-04-17 21:39
Citat hranitelj tuljana:
...istodobno se ljute jer im konzervatori iz Rijeke ne daju na njihovoj imovini napraviti novu kričavu fasadu "po portugalski" ili dozidati apartman/terasu...
Svi bi se jednako trebali pridržavati konzervatorskih uvjeta, koji i postoje zbog tih "koji se ljute", tj. nemaju pojma koje su boje fasada primjerene našem ambijentu i nije ih briga što bi neprimjerenom dogradnjom uništili ne samo izgled svoje stare kuće već i čitave okoline zbog čega bi pala vrijednost i tuđe imovine, pa i atraktivnosti same gradske jezgre. Tužna je činjenica je da se zakonom mora regulirati baš ono čega se ljudi nisu skloni držati "sami od sebe".
Drugo je pitanje zašto se konzervatori nisu oglasili niti jednom riječju kada se počelo rušiti Alhambru i Augustu, koje su još davne 1993. bile evidentirane za zaštitu najviše, 1. kategorije. Ili zašto su oni koji bi po službenoj dužnosti trebali štititi park-šumu Čikat (Javna ustanova Priroda iz Rijeke) šutjeli kada su se rušile stotine stoljetnih borova kraj Bellevuea i Alhambre.
Problem nije u zakonima, već u njihovoj selektivnoj primjeni. Oni koji imaju puno para kupuju "moć" lokalnih i manje lokalnih političara, koji pak pritisnu one "na kraju hranidbenog lanca" nalogom da se to i to ima potpisati, odobriti, izdati... Naravno, ima među njima i onih koji se ne daju pritisnuti, ali obično loše završe. Ili im daju otkaz ili sami moraju otići. Tako je i ravnateljica riječkog Konzervatorskog dala otkaz pred lanjski Božić. Tko zna što joj je bila "zadnja kap", možda baš Čikat... Nažalost, puno je više onih koji svoje dupe vole puno više od struke i zakona, pa odrade što moraju i ne sekiraju se zbog općedruštvene štete koju time uzrokuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # više instancehranitelj tuljana 2015-04-18 08:47
Postoje više instance od lošinjskih inspektora i riječkih konzervatora. Nemojte stati na njima. Ako vam je toliko do toga dižite na višu dok ne riješite problem.
Međutim ako bi se pitanja riješila (svejedno u korist jedne ili druge strane), tada neki ne bi mogli živjeti na "razlici potencijala"
P.S. Borove (alepske - sirijski grad Aleppo!!) treba rušiti uvijek i svagdje, to je alohtoni KOROV. Ja sam srušio sve svoje. Pogledajte si stare slike Lošinja... sve ogoljeno i kultivirano... "stoljetne šume"... koji vic!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ...hranitelj tuljana 2015-04-18 08:53
Citat hranitelj tuljana:
P.S. Borove (alepske - sirijski grad Aleppo!!) treba rušiti uvijek i svagdje, to je alohtoni KOROV. Ja sam srušio sve svoje. Pogledajte si stare slike Lošinja... sve ogoljeno i kultivirano... "stoljetne šume"... koji vic!
Imam lijepih fotografija Lošinja iz razdoblja 1895-1911 ali ih ne mislim tratiti na... ovo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Šuma, poljoprivreda i parkingGerma 2015-04-19 11:07
Citat hranitelj tuljana:

P.S. Borove (alepske - sirijski grad Aleppo!!) treba rušiti uvijek i svagdje, to je alohtoni KOROV. Ja sam srušio sve svoje. Pogledajte si stare slike Lošinja... sve ogoljeno i kultivirano... "stoljetne šume"... koji vic!
Točno, stare slike Lošinja pokazuju gole i kultivirane površine. Tada je Lošinj pokušavao živjeti od poljoprivrede na škrtom tlu. Pa su glavnu vizuru činile masline, nešto vinograda i suhozidi koji ih štite. Na njihovo mjesto su došli borovi kao doista alohtona i prilično invazivna vrsta. Oni su pridonosili viziji lakšeg života od turizma. Borovi, takvi kakvi jesu, stogodišnja alohtona šuma posađena od vizionara ili štetočine - obje su varijante djelomično točne - dana je turistički resurs. Tko ih danas ruši umanjuje taj resurs. Danas više nije u igri izbor između šume i poljoprivrede. Kad bi ju netko želio srušiti da sadi masline i obnovi suhozide bilo bi daleko manje argumenata protiv te sječe nego protiv sječe da se izgradi parking, još jedan hotel ili tematski park za svoje goste ograđene od stvarnosti kojima treba pružiti fantaziju za par dana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bla blaDusty 2015-04-18 09:49
Citat pred zakonom:
Drugo je pitanje zašto se konzervatori nisu oglasili niti jednom riječju kada se počelo rušiti Alhambru i Augustu, koje su još davne 1993. bile evidentirane za zaštitu najviše, 1. kategorije.
Molim te provjeri sa konzervatorima zašto se nisu oglasili pa nas sve prosvijetli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # zeznite gakmet 2015-04-18 13:12
zeznite ga pa mu nemojte skupljati loptice, nek si lijepo dovede Rumunje ili Kineze, zašto da domaći rade poslove ispod časti?

imate lijepo iduće izbore, ako ste svi nezadovoljni izaberite nekog drugog i promjenite urbanistički plan. Npr, mogli bi golf tereni biti tamo gdje su vaše parcele :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # kmet je glupneznalica 2015-04-18 16:03
Nema poslova ispod časti, glupi kmete. Osim ako lošinjani nisu ibermenši. A radnici koji čiste lošinjanska govna, je li to ispod časti, ili je skupljanje loptica na golf terenima ispod časti? Ispod časti je ove stranice da ima tako glupe komentatore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ne samo da sam glup….kmet 2015-04-19 09:43
ne samo da sam glup, nego sam i kratkog pamćenja. Zadnji put kad sam gledao tko se u mjestu bavi pomoćnim poslovima, ugavnom nisu bili "fetivi" otočani, da li se nešto promjenilo?

Da se ne lažemo, na otoku je većina poslova većini ljudi ispod časti. Cimer fraj - da, poljoprivreda - ne, građevina, stolarija i sl - što got se zahtjevnije radi stižu radnici s kontinenta. Zašto? Sigurno ne zato što otok obiluje radišnim i stručnim kadrom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # lampedusaalfons 2015-04-19 11:06
Citat kmet:
Da se ne lažemo, na otoku je većina poslova većini ljudi ispod časti. Cimer fraj - da, poljoprivreda - ne, građevina, stolarija i sl - što got se zahtjevnije radi stižu radnici s kontinenta. Zašto? Sigurno ne zato što otok obiluje radišnim i stručnim kadrom.
Naravno da otok ne obiluje radišnim i stručnim kadrom kad je raseljen u razdoblju od 1945. do 1963. godine zaslugom domaćeg partijskog kadra čija djeca sada nastavljaju njihovo (ne)djelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NIt?Frodo 2015-04-19 11:18
Malo sam izgubio nit rasprave. Kojoj tvrdnji je potkrijepa činjenica da otočani ne žele raditi teške, slabo plaćene i manje složene poslove?
Oni to ne žele raditi jer DOBRO ŽIVE. Od turizma koji je isplativ i omogućava taj luksuz da biraš što nećeš raditi. Mali broj nezaposlenih otočana van sezone (koju gradnbja hotela neće produljiti, luksuz odbijanja loših poslova, dobar osobni i javni standard, to je realna slika Lošinja. Ugrožava li nešto tu privilegiju stečenu samo pukim slučajem ispadanja na svijet na prelijepom otoku koji ima nešto što drugi nemaju? Meni izgleda da ju ugrožava ogroman rast turističkih kapaciteta, građevinskih objekata, preizgrađenosti , betonizacije i redukcije zelenila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # hahahdule 2015-04-22 14:30
Pa vi niste normalni,večina priča gluposti a nema za opiturat svoju fasadu več svi piturate tuđe. Večina vas je na ovaj otok došla i otuđila domaćima jezik i običaje. I sad isti ti ljudi hoče odlučivat ča će ki delat na ovom otoku. Neka se dela pa makar srušili otok.Oni jedini rade za dobrobit ovog otoka a svi vi ostali ispijate kavu po gradskim lokalima i pričate i samo pričate....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # prc milojkastevo 2015-04-22 16:17
Citat dule:
Oni jedini rade za dobrobit ovog otoka a svi vi ostali ispijate kavu po gradskim lokalima i pričate i samo pričate....
..još malo i neće se smjeti ni pričati. Svi lokali su pod video nadzorom i kontrolom Velikog brata koji radi za okupatora. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neka se dela pa makar srušili otokPrišlić 2015-05-06 12:37
Citat dule:
Večina vas je na ovaj otok došla i otuđila domaćima jezik i običaje. I sad isti ti ljudi hoče odlučivat ča će ki delat na ovom otoku. Neka se dela pa makar srušili otok. Oni jedini rade za dobrobit ovog otoka a svi vi ostali ispijate kavu po gradskim lokalima i pričate i samo pričate ...
Po ovome ispada da domaći imaju običaj delati pa makar srušili otok, a furešti ga žele sačuvati od rušenja. I da ovi koji ruše rade za dobrobit ovog otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # kmetuStricek Albert 2015-04-22 17:12
Citat alfons:
Citat kmet:
Da se ne lažemo, na otoku je većina poslova većini ljudi ispod časti. Cimer fraj - da, poljoprivreda - ne, građevina, stolarija i sl - što got se zahtjevnije radi stižu radnici s kontinenta. Zašto? Sigurno ne zato što otok obiluje radišnim i stručnim kadrom.
Naravno da otok ne obiluje radišnim i stručnim kadrom kad je raseljen u razdoblju od 1945. do 1963. godine zaslugom domaćeg partijskog kadra čija djeca sada nastavljaju njihovo (ne)djelo.
Sigurno je i Kmet jedan od tih...potomak nekog komunjare za kojeg su trebali iseliti nekog losinjana da bi gospon iz ZG imao kamo dovesti familiju preko ljeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # niste ni za kmetovekmet 2015-04-22 21:54
u svom jadnom kmetskom životu još se nisam sreo s ekipom koja priznaje da su svi stručni i radišni iseljeni prije 50 godina, i tada je svijet stao, a vi služite samo kao kroničari.

Da vam prevedem, to znači da sami za sebe tvrdite da nemate pojma o ničem, jer su vrijedni iselili, a vi ste - što? Potomci vrijednih koji ne rade ništa ili? Potomci naroda i narodnosti koji se pokušavaju predstavljati kao domaći?

E da, jesu li vam za iseljavanje početkom prošlog stoljeća isto krivi komunisti i zagrepčani? Znate li genijalci kad je otok imao najviše stanovnika? Vjerujem da ne. 1910. A kad je pad zaustavljen? To si guglajte sami.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...Dikan 2015-04-23 07:51
Gospon kmet, kak ste vi pametan decec. Gospon iz metropole trati svoje dragocen cajt sa nama tako kaj debatira sa nama primitivcima iz periferije:) Ova vasa konstatacija se prije odnosi na vas nego na nas ....zato vam grad vodi ekipa iz Pogane Vlake, a jedini kaj nekaj delaju su mucenini Bandic i Mamic.

Vi, echte Agrameri kopate po kantama za smece i zapomazete. pa eto cak i ti, umjesto da cistis pred svojim vratima, u nesposobnosti i neznanju skreces pogled sa vlastitih problema na periferiju, jer mislis da o nama nesto znas, apojma nemas. Dobro kaze veliki maminjo....zmaz ani ste, smrdite, neznate se ni oprati.....razb ojnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # krasan sastavakkmet 2015-04-23 08:35
Vrlo lijepo i pismeno. Trebalo bi ući u lektiru, kao primjer recentne otočne književnosti. Ako mogu predložiti naslov, npr: Otočna analiza emitivnih turističkih tržišta ili Kako lijepo dočekati goste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kardinal GofieriLoki 2015-05-04 15:47
Đabe vam rasprave biće golfa na Mataldi. Bio je na mataldi izaslanik pape Franje kardinal Anselmo Golfieri da blagoslovi terene a na brodu kojim je prevezen zato je izvješena zastava Vatikana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # KapetanijaDodo 2015-05-06 06:40
S time se treba pozabaviti Kapetanija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # križarska bojnaluka 2015-05-06 07:54
Citat Dodo:
S time se treba pozabaviti Kapetanija.
..kakva kapetanija takvi i kapetani. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vijanje zastaveMarinero 2015-05-06 08:41
Možda nisu vidjeli jer je brod točno nasuprot Kapetanije ali s druge strane luke. A možda ne znaju propise, pa im šaljem link na uvid
narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_12_126_3597.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lula starog kapetanakristofor 2015-05-06 11:53
Citat Marinero:
Možda nisu vidjeli jer je brod točno nasuprot Kapetanije ali s druge strane luke.
Vratite hitno kapetana Tomića jer će nam propasti turistička sezona. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Za vodu "nema problema"H2O 2015-05-19 12:41
O troškovima ili o utjecaju na naš glavni izvor vode – Vransko jezero te na okoliš nije bilo ni potrebno govoriti jer je vrlo jasno već na samom početku obrazlaganja ovog pitanja rečeno da - nema problema. A problema nema zato što se privatizacija javnog dobra rješava koncesijama po uzoru na Čikat. A na Lošinju već ima jedna škvadra koja se naveliko bavi koncesijama na pitku vodu. Za sada dela u Makedoniji ali iskustvo kako se to radi mogu prenjeti na lokalnu razinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...