Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Sanjin Šolić: Pretvaramo Lošinj u top destinaciju, ali treba nam zračna luka i golf igralište

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

golf-for-dummiesJadranka d.d. tvrtka je koja je imala sreće – najprije su radnici putem ESOP programa sami posjedovali dionice tvrtke kojima su samostalno upravljali, te postali jedan od rijetkih uspješnih primjera radničke participacije u Hrvatskoj, a onda su u privatizaciji jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja, koji je odlučio promijeniti cijeli koncept destinacije i od Lošinja učiniti mjesto elitnog turizma – uloženo je već preko 100 milijuna eura, a nakon obnove uvale Čikat uslijedit će i proširenje Zračne luke te gradnja Eco golf resorta na Punta Križa na razini svjetskih golferskih turnira. O tome smo razgovarali sa Sanjinom Šolićem, predsjednikom Uprave Jadranke d.d., napisala je Tihana Tomčić za Novi list »

Jadranka je tvrtka koja je u velikom usponu: koja biste dosadašnja ulaganja ocijenili najvažnijima, i koje planove još imate?
– Zahtjevan investicijski ciklus obnavljanja hotela, podizanja kategorizacije na četiri i pet zvjezdica te repozicioniranja cijeloga Lošinja na turističkom tržištu započeo je 2007. U proteklih osam godina u Lošinj smo uložili više od 100 milijuna eura, a u sljedeće tri do četiri godine u planu je ulaganje vrijedno dodatnih 200 do 250 milijuna eura. Evo, u srpnju prošle godine otvoren je prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica, 50 milijuna eura vrijedan Bellevue, čime je započeo investicijski ciklus u zoni Čikat, najluksuznijoj uvali na otoku Lošinju u kojoj se u prvoj fazi ulaže šest milijuna eura za uređenje šetnice, obale, plaža i okoliša. Nedavno je otvoren Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju gdje je proširena Vitality zona, postojeći wellness te je izgrađen novi vanjski bazen, a u završnoj fazi je rekonstrukcija boutique hotela Alhambra vrijedna 20 milijuna eura i Vile Hortensije vrijedne 6 milijuna eura, obje također na razinu od pet zvjezdica, a otvorili smo i aquapark u kampu Čikat vrijedan 9 milijuna eura. U završnoj fazi projekta uređenja uvale Čikat trebao bi biti rekonstruiran još jedan objekt, hotel Helios, koji će na razini od pet zvjezdica nuditi holistički pristup i spa sadržaje, dok će se na mjestu sadašnjih bungalova graditi vile s bazenima. Sveukupno, ove godine ulaganja iznose oko 47 milijuna eura. U kasnijim fazama uvala Čikat obnovit će se do kraja i koncesionirati, ali glavna javna plaža će ostati van koncesije, bit će, kao i do sada, svima dostupna. Cilj nam je što manje narušavati prirodni izgled uvale i u potpunosti zaštiti borovu šumu.

Redom se radi o rekonstrukciji postojećih objekata?
– Tako je. Dio njih ostaje na razini četiri zvjezdice, poput hotela Aurora i Vespera, gdje nam već godinama dolaze vjerni gosti. Namjera nam je u budućnosti zaokružiti logične građevinske čestice oko naših objekata kako bi svi sadržaji koje nudimo gostima kvalitetom pratili naše hotele i njihovu ponudu.

Neki projekti su i kasnili – primjerice, novi aquapark?
– Ovih se dana otvorio prvi aquapark na Lošinju, ali i uopće na hrvatskim otocima. Radi se o 2.400 kvadrata vodenih površina s tri bazena podijeljenih na šest dubinskih cjelina te sunčalištima, pool barom i fitnesom. Radovi na ovom kompleksnom projektu koji će moći primiti čak 2.300 posjetitelja dnevno započeli su u siječnju, a zbog nekih tehničkih detalja odužili su se za koji dan u usporedbi s našim prvim planovima.

Financijski rizik

Što je s obnovom Zračne luke na Lošinju?
– Projekt proširenja zračne luke je uvršten među strateške projekte RH, i to među prvih pet, no unatoč tome još uvijek čekamo rješavanje dokumentacije potrebne za početak konkretnih poteza. Prvi korak je izmjena Zakona o zračnim lukama, jer u sadašnjem postoji niz nelogičnosti. Dok to čekamo osigurali smo sredstva za građenje aerodroma i većina privatnih vlasnika već je pristala na prodaju zemljišta. Ali sadašnji Zakon kaže da se zemljište za zračne luke može izvlastiti samo u korist RH, a ne privatnog vlasnika, jednako kao što država nema načina da nama kao investitoru ustupi svoj dio zemljišta, točnije oko 200 hektara. Zato očekujemo da država ustupi zemljište Gradu koji bi potom ušao u zajednički kapital i na taj način postao glavni partner i podrška Jadranki.

Kad bi se to trebalo dogoditi?
– Po najavama, ovih dana u Saboru.

Drugim riječima, Jadranka d.d. bit će i vlasnik javnog aerodroma?
– Ulaganje u aerodrom je ključni preduvjet da bi se ostvario naš koncept razvoja luksuznog turizma na Lošinju. Takva klijentela dolazi avionom i spremni smo nositi taj financijski rizik za druge multiplicirajuće efekte koji iz toga za nas i Lošinj u cjelini proizlaze, jer smo itekako svjesni da će aerodrom biti gubitaš. Pistu ćemo produžiti s 900 na 1.800 metara, i to je dovoljno za klasične putničke avione, airbuseve i sl.

Kad bi onda radovi počeli?
– S obzirom na to da se kasni s izmjenama zakona i dokumentacijom, očekujem nakon iduće sezone, 2016.

Koliko će to stajati vašu tvrtku?
– Oko 25 milijuna eura.

Razgovor s ekolozima

Još ambiciozniji projekt je gradnja eco golf resorta na Mataldi na Punta Križi.
– Tako je, na lokaciji Matalda predviđena je izgradnja eco golf resorta. Upravo projekt golf je ključan za iskorak i pozicioniranje na svjetskom turističkom tržištu, a na taj način će se pokrenuti i cjelogodišnje poslovanje ukupne destinacije Lošinj. Važno je da dizajn igrališta potpisuje slavni Ernie Els, svjetsko ime koje privlači velike igrače na destinacije na kojima se pojavljuje. Sada, na primjer, projektira golf terene za OI u Riu de Janeiru 2018. Mi bismo gradili dva championship terena sa po 18 rupa, što znači da bismo mogli ugostiti svjetske turnire. Trenutačno su u izradi ekološke studije i stručne podloge koje će ocijeniti opravdanost projekta, a nakon toga nas očekuje prikupljanje potrebne dokumentacije i početak realizacije projekta. U cijeli projekt je uključeno 30-ak dionika, sve zainteresirane strane, od Javne ustanove Priroda do Hrvatskog herpetološkog društva.

Preduvjet je izmjena Županijskog prostornog plana? No, on se mijenjao prošle godine?
– Za ovaj projekt imamo podršku Grada Lošinja i Primorsko-goranske županije, kao i Krčke biskupije. Uostalom, ŽPP je i ranije predviđao jedan golf teren na Cresu, ali u Ustrinama.

Zemljište je jedinstveno, radi se o imovini Crkve?
– Jest, ugovor je već potpisan, na 50 plus 50 godina, pri čemu je Krčka biskupija pristala da teren počnemo plaćati tek kad dobijemo građevinsku dozvolu i kad posao doista i započne.

Zašto mislite da bi se Matalda trebala razlikovati od Srđa, gdje se godinama blokira gradnja golfa?
– Očekivana su protivljenja ekologa, ali zato smo odmah sjeli s njima i jasno rekli: ok, razumijemo da ste protiv, ali pokušajmo razgovarati, želimo čuti koji su vaši zahtjevi i mi ćemo ih poštovati. Nema nikakvog razloga da se projekt ne ostvari. Naime, Matalda je idealna za golf, što su potvrdili i svi naši partneri u projektu. Što se Srđa tiče, ne bojimo se takvog scenarija, jer je ondje predviđen klasični real estate projekt, dakle objekti za prodaju, što ovdje nije slučaj. Gradili bismo hotelske objekte s oko sto soba i vile, isključivo za turističku smještajnu djelatnost. Zemljište nije naše, iznajmljeno je, dakle nitko se ne treba bojati nekretninskog mešetarenja. U planu je i gradnja manjeg helidroma, marine i sve prateće infrastrukture. Uvjereni smo da će to revitalizirati otok i otvoriti skoro sto novih stalnih radnih mjesta. Usporedio bih, recimo, Barbados koji je gotovo veličine Cresa, ima osam velikih golf terena i svjetski je brendiran po tome.

Tko su vam investicijski partneri za golf?
– To je također u cijelosti naš projekt, vrijedan, po sadašnjim procjenama, oko sto milijuna eura. Očekujemo gradnju 2017. godine.

Kako mislite riješiti neke osnovne probleme, poput vodoopskrbe, na jednom otoku kao što je Cres? Znamo koliko golf »pije« vode.
– Apsolutni je preduvjet ne narušiti Vransko jezero, niti opskrbu stanovništva. Ako bude potrebno, ulagat će se u pogone za desalinizaciju morske vode. To je skupo, ali ako je nužno, bit će dio projekta. No, predviđeno je i sedam-osam jezera, dakle ogromne akumulacije vode. Bit ćemo maksimalno štedljivi s vodom.

Raznolika ponuda

Što znači ideja o poslovanju tvrtke kao dijela lokalne zajednice, o čemu se često govori, koji su to primjeri i kakva je suradnja s lokalnim vlastima?
– Kao peta po veličini turistička kompanija u Hrvatskoj i najveći poslodavac na cresko-lošinjskom otočju, Jadranka ima izrazito velik utjecaj i odgovornost prema lokalnoj zajednici. Zbog toga su svi projekti izravno vezani uz lokalnu zajednicu. Tako je u sklopu investicijskog ciklusa u uvali Čikat započet i projekt uvođenja kanalizacije, investicija vrijedna tri milijuna kuna, koja će svim stanovnicima omogućiti spajanje na kanalizacijsku mrežu. U suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom planiramo podržati rekonstrukciju županijske ceste od Velog do Malog Lošinja, kao i izgradnju pješačke i biciklističke staze. Vrijednost cjelokupne investicije iznosit će 20 milijuna kuna. Kako bi doprinijeli proširenju turističke ponude, ali i podigli kvalitetu života svih stanovnika, Jadranka kontinuirano ulaže u razvoj zdravstva te smo samo 2014. u obnovu i opremanje Domova zdravlja na Lošinju i Cresu uložili 700.000 kuna, a planiramo sa Županijom dalje ulagati i u Lječilište Veli Lošinj. Također, u prosjeku godišnje izdvajamo 300.000 kuna za razvoj lokalnih kulturnih manifestacija i udruga te sportskih klubova Svi novi djelatnici primarno se zapošljavaju s područja Cresa i Lošinja, što dugoročno rješava problem nezaposlenosti na ovom području. Istovremeno, programima stipendiranja ulažemo u akademski razvoj lošinjskih učenika i studenata, dok im osiguravanjem stručne prakse otvaramo vrata u poslovni svijet. Posebno je zanimljiva suradnja s lokalnim proizvođačima. Hotelska kozmetika za tri naša hotela, Auroru, Vesperu i Puntu kreirana je ekskluzivno od strane aromaterapeutkinje Anamarije Pažin Morović i u svome sastavu ima eterična ulja autohtonog ljekovitog bilja Cresa i Lošinja. S druge strane, ribu za hotele nabavljamo izravno od domaćih, lošinjskih ribara koji love primarno na području Kvarnera, dok je s lokalnim poljoprivrednicima u pripremi širenje postojećeg uzgoja te razvoj organskog uzgoja povrća. Primjerice, i meso boškarina koje nudimo dolazi s Unija.

Vaša je ponuda okrenuta gostima koji si mogu priuštiti pet zvjezdica ili više – koliko će to promijeniti sliku Lošinja? Jesu li Rusi vaši glavni klijenti?
– Ne. Tradicionalno smo okrenuti bliskim tržištima poput Njemačke, Austrije, Italije, ali i naravno Skandinaviji, Britaniji i Rusiji. Ponuda branda Lošinj Hotel&Villas, pod kojim je šest hotela, vile i apartmani koji primaju više od 3.500 gostiju, kao i šest restorana, je zaista raznolika, ovisno o mogućnostima i preferencijama gostiju. Naime, uz uvalu Čikat koja nudi uslugu na razini pet zvjezdica, gostima su na raspolaganju wellness Hotel Aurora, Family Hotel Vespera i Vitality Hotel Punta koji su hoteli od četiri zvjezdice te su time cjenovno dostupniji od primjerice hotela Bellevue koji je više razine. Uz to, imamo i kampove čiji kapacitet je 8.000 gostiju. Uvala Čikat je zona na razini pet zvjezdica koja je svojom specifičnom ponudom na raspolaganju gostima koji svoj odmor vide kao spoj luksuza i vrhunske usluge. Takva ponuda svakako mijenja sliku Lošinja i pretvara je u top destinaciju, no kako bi se zaokružila cijela priča potreban je i sadržaj, poput primjerice golf igrališta, ali i rješavanje problema dostupnosti destinacije, što je vrlo važan kriterij prilikom odabira odredišta kod takve klijentele i zbog čega je proširenje zračne luke ključan projekt. Drago nam je da se razvija projekt Apoksiomena kao svjetskog brenda za Lošinj, odlično surađujemo s Gradom Malim Lošinjem i mislim da doista zajedno jako puno radimo za zajednicu u kojoj djelujemo.

Jadranka će uvijek ostati lošinjska
Vi ste u tvrtki cijeli radni vijek?
– Tako je, otkako sam završio fakultet u Zagrebu krajem 80-ih vratio sam se na otok, a u Upravi sam već 15 godina. Kao pravi Lošinjanin, sretan sam jer svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem, zajedno s cijelim timom Jadranke, mogu doprinositi napretku kompanije i cijeloga otoka. Svi projekti i planovi koje razvijamo i sve što radimo u službi je razvoja otoka i upravo zbog toga građani Lošinja oduvijek su bili i ostat će na prvom mjestu, kao što će i Jadranka uvijek ostati lošinjska kompanija.

Vlasnici daju punu podršku provedbi investicijskog plana
Spominjete ogromna ulaganja, milijunske svote. Koliko znamo, većinski vlasnik tvrtke su Beta ulaganja, čiji je osnivač u Hrvatskoj ruska tvrtka Promsvyaz – možete li objasniti vlasničku strukturu tvrtke, imaju li zaposlenici još koji udio i koliki, i kakav je background ruskih partnera?
– Početkom 2014. vlasnik 89,14 posto Jadranke d.d. postala je zagrebačka tvrtka Beta Ulaganja, u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije, koje uz nekoliko zatvorenih i otvorenih investicijskih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji. Novi vlasnici dali su punu podršku provedbi investicijskog plana Jadranke, jer želimo zajednički preobraziti Lošinj u vodeću destinaciju vitalnosti i luksuza, a pritom očuvati jedinstvenu prirodu i okoliš otoka. Uvijek ističem da je Jadranka ranije bila u rukama samih radnika, bila je izuzetno rijedak pozitivan primjer programa ESOP i EBRD-a, a odluka o prodaji bila je jedinstvena.
Novi list 13. srpnja 2015. » Sanjin Šolić: Pretvaramo Lošinj u top destinaciju, ali treba nam zračna luka i golf igralište

Komentari: 

09 # Zlatni sponzor NLIl magnifico 2015-07-16 22:18
Ova invazija sve duljih i pompoznijih članaka u Novom listu mi miriše na prelijevanje djelića ruskog kapitala u vlasničku strukturu Novog lista. Ili se možda varam? Možda je Jadranka samo novi "zlatni sponzor" omiljenog dnevnog lista Lošinjana, koji se, eto, za uzvrat želi samo malo reklamirati. Kao i šjor Šolić Il Magnifico.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # čiste rukevicko 2015-07-17 07:34
Citat Il magnifico:
Ova invazija sve duljih i pompoznijih članaka u Novom listu mi miriše na prelijevanje djelića ruskog kapitala u vlasničku strukturu Novog lista.
Bingo, radi se o čistoj trgovini "mi vama reklamu a vi nama lovu". :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # žlahtinabeg 2015-07-16 23:26
Odi na Borik popiti 5-6 boteljki i ne palamudi,izgubi t ćemo i ove goste kojih je iz godine u godinu sve manje,kakva top destinacija,kak vi bogati gosti...pa niti vlasnici vila na Čikatu ne ljetuju tu 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # We are the Borg. You will be assimilated.7 of 9 2015-07-17 01:16
Koji kus teksta! Na prvo čitanje - ma super! Na drugo čitanje - wtf je ovo? Na treće čitanje - a u tri p.m.! Evo nekih meni najgorih trenutaka:

ŠOLIĆ: (o novom hotelu Helios s 5 zvjezdica)"dok će se na mjestu sadašnjih bungalova graditi vile s bazenima"
KOMENTAR: Iza Heliosa je niz malih bungalova (soba s kupaonicom) razbacanih ispod borova i to misle srušiti (ok, nema frke) i graditi ni više ni manje no vile s bazenima, što znači da će dobar komad (kvazi) zaštićene šume biti sravnjen sa zemljom i pobetoniran!

ŠOLIĆ: "U kasnijim fazama uvala Čikat obnovit će se do kraja i koncesionirati, ali glavna javna plaža će ostati van koncesije, bit će, kao i sada, svima dostupna. Cilj nam je što manje narušiti izgled uvale i u potpunosti zaštititi borovu šumu."
KOMENTAR: Znači, ovo što se događa na Čikatu je tek prva faza? Čega? Obnove na način nasipavanja i betoniranja obale, popločavanja betonskim "kamenom", rušenja svih mulića i ravnanja stijena pikamerima? I KONCESIONIRNJA CIJELE UVALE? Ali, eto, ostavit će nam kaljužastu i neuređenu Pješčanu plažu na kojoj odavno nema pijeska kao utjehu... kao jedinu "dostupu svima" (ostalo će biti nedostupno svima). I na kraju čovjek u velikom stilu uskoči sam sebi u usta s onim "cilj nam je što manje narušiti izgled uvale", pa još dodaje " u potpunosti zaštititi borovu šumu"!!?? Ambroze, ustani iz groba i zaderi se onako profesorski na ovakve jer nisu ništa naučili u 130 godina!

NOVINARKA: "Redom se radi o rekonstrukciji postojećih objekata?"
ŠOLIĆ: "Tako je."
KOMENTAR: Koja laž! Srušili su gotovo cijeli Bellevue i sagradili puno veći novi hotel; do temelja su srušili Hortensiju, Alhambru i Augustu i napravili nove zgrade s ponekim "dodatkom" kao što je ona čudna velika građevina obložena keramičkim pločicama iza Alhambre i sve to nazivaju "rekonstrukcija ma"? Ako pod tim misle nove građevine slične starima po veličini, kako im se u to uklapa pretvaranje mini-bungalova iza Heliosa u "vile s bazenima"?

ŠOLIĆ: "Namjera nam je u budućnosti zaokružiti logične građevinske čestice oko naših objekata kako bi svi sadržaji koje nudimo gostima kvalitetom pratili naše hotele i njihovu ponudu."
KOMENTAR: Što su to "logične građevinske čestice oko naših objekata"? Cijeli Čikat? Oni hoće CIJELI ČIKAT samo zato da NJIHOVI GOSTI imaju uslugu ujednačene kvalitete? A što je s nama, stalnim stanovnicima Lošinja, i s ostalim, "nejadrankinim" gostima? Zar je zaista istina ono što se kao vic priča po gradu da će biti sve ograđeno, s rampom, kameram i zaštitarima? Možemo se mi zezati, ali ovo mi ne zvuči kao zezancija.

ŠOLIĆ (o golfu na Mataldi): "Trenutačno su u izradi ekološke studije i stručne podloge koje će ocijeniti opravdanost projekta, a nakon toga nas očekuje prikupljanje potrebne dokumentacije i početak realizacije projekta".
KOMENTAR: Ovo zvuči kao gotova stvar, bez obzira na naručene studije i potrebne promjene prostornih planova (iz teksta proizlazi da je to najmanji problem?), a da je tako govori i činjenica da se na Mataldi već odavno krči i priprema teren - toliko o zaštiti prirode, studijama i tzv. struci!

ŠOLIĆ: (o gradnji na golf terenima) "Gradili bismo hotelske objekte s oko sto soba i vile, isključivo za turističku smještajnu djelatnost. Zemljište nije naše, iznajmljeno je, dakle nitko se ne treba bojati nekretninskog mešetarenja."
KOMENTAR: Kamo lijepe sreće, ali kada čitamo što piše na stranici firme od koje su naručili vizualizacije golf resorta Matalda, ispada nešto sasvim drugo: harriskalinka.com/.../..., jer ljudi lijepo kažu što se od njih tražilo:
"The project was at an early stage of design, and we only had the grading for a couple of holes and a simple layout for the buildings, which consisted of PRIVATE VILLAS (privatne vile?) and a hotel.".

NOVINARKA: (o problemu vode za travu na golf terenima):..."Z namo koliko golf "pije" vode."
ŠOLIĆ:"Apsolutni je preduvjet ne narušiti Vransko jezero, niti opskrbu stanovništva. Ako bude potrebno, ulagat će se u pogone za desalinizaciju vode. To je skupo, ali ako je nužno, bit će dio projekta. No, predviđeno je i sedam-osam jezera, dakle ogromna akumulacija vode. Bit ćemo maksimalno štedljivi s vodom."
KOMENTAR: Reče i ostane živ! Prvo su govorili da će se sva voda dobivati iz desalinizatora, a sada - to je skupo! A odakle će uliti svu tu silnu vodu u ta umjetna jezera? Iz neba? Na otoku koji je po definiciji suh i bez kiše veći dio godine? Ili će ih puniti iz vodovoda noću, kada ih nitko ne vidi? I kako će izaći na kraj s komarcima i drugim beštijama koje će se razmnožiti u tim "jezerima"? "Ekološkim" kemikalijama kojima će usput potrovati sve žedne ptice (i zakonom zaštićene supove?) na Cresu? Ili će ekološki pustiti da se te ogromne lokve pretvore u legla epidemije malarije? Kako god da okreneš - ne valja im ideja.

ŠOLIĆ: (o novoj turističkoj ponudi Jadranke): "Uvala Čikat je zona na razini pet zvjezdica koja je svojom specifičnom ponudom na raspolaganju gostima koji svoj odmor vide kao spoj luksuza i vrhunske usluge. Takva ponuda svakako mijenja sliku Lošinja i pretvara je u top destinaciju.
KOMENTAR: Kada se i kako naša uvala Čikat pretvorila u ZONU (tako u Jadranci zovu pripremnicu hrane kraj Diskonta!) za Jadrankine "luksuza i vrhunske usluge željne" turiste? I tko im je dao pravo da prema nekim svojim privatnim biznis-vizijama u ime svih nas otočana MIJENJAJU SLIKU LOŠINJA u nešto što bez ikakvog pokrića nazivaju TOP DESTINACIJOM? Zna li ta ekipa iz današnje Jadranke, Beta ulaganja i ruskih mirovinskih fondova što su to Čikat, otok Lošinj, Matalda, voda i krš, ekologija (ne postoji nešto takvo kao "ekološki golf"!)? Ma znaju li oni uopće što je to vrhunski turizam i kako nastaje istinska i dugoročna top destinacija? Lošinj je to već bio i to u više navrata u zadnih 130 godina. I može biti ponovo, ali ne ovako.

Ima toga još, ali kasno je i ne da mi se više secirati ovaj jadni propragandni pamflet. I na kraju:

Ljeto je, vruće je, turista na Lošinju jedva da ima. Zašto? Umjesto produžetka sezone imamo drastično skraćenje sezone. Zašto? Turisti koji godinama dolaze na Lošinj govore da se više neće vratiti. Zašto? Zaključite sami, niste budale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # VrijemePitagora 2015-07-17 07:32
NETKO stvarno ima vremena za dubinske analize teksta, i tri puta čita tekst. Dubinska analiza teksta ili nešto drugo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Prijesna lažProtagora 2015-07-17 08:45
Citat Pitagora:
NETKO stvarno ima vremena za dubinske analize teksta, i tri puta čita tekst. Dubinska analiza teksta ili nešto drugo...
Bit će da je nešto drugo. Vjerojatno nepažljivost. Pažljiv čitatelj odustaje od čitanja teksta već kod prve rečenice koja glasi Jadranka d.d. tvrtka je koja je imala sreće – najprije su radnici putem ESOP programa sami posjedovali dionice tvrtke kojima su samostalno upravljali, te postali jedan od rijetkih uspješnih primjera radničke participacije u Hrvatskoj, a onda su u privatizaciji jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja, koji je odlučio promijeniti cijeli koncept destinacije i od Lošinja učiniti mjesto elitnog turizma

Čitanje i analiza ostatka teksta je suvišna jer već iz ovoga je jasno da se radi o sponzoriranom intervjuu u kojem se tvrdi da su radnici Jadranke, vlasnici dionica, jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja, koji je odlučio promijeniti cijeli koncept destinacije i od Lošinja učiniti mjesto elitnog turizma. Kakav početak teksta, takav je ostatak ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # pričam ti pričučičak 2015-07-17 12:04
Citat Protagora:
Čitanje i analiza ostatka teksta je suvišna jer već iz ovoga je jasno da se radi o sponzoriranom intervjuu u kojem se tvrdi da su radnici Jadranke, vlasnici dionica, jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja, koji je odlučio promijeniti cijeli koncept destinacije i od Lošinja učiniti mjesto elitnog turizma. Kakav početak teksta, takav je ostatak ...
Ne razumijem što je sporno u članku, pa većinski dioničari Jadranke stvarno su jednoglasno izabrali za strateškog partnera Beta ulaganje. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Rješite ovaj rebusProtagora 2015-07-17 12:58
Citat čičak:
Ne razumijem što je sporno u članku, pa većinski dioničari Jadranke stvarno su jednoglasno izabrali za strateškog partnera Beta ulaganje. :P
To je točno, ali prijesna je laž da su radnici putem ESOP programa samostalno upravljali i da su radnici jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja. Većinski paket dionica Jadranke, a time i sva upravljačka prava stekla je BETA ulaganja, odnosno ruska banka ili tko god već, od tvrtke Rive d.o.o., a ne od radnika.
Vidi članak
volim-losinj.org/.../...
Beta ulaganja, tvrtka koju je u Hrvatskoj osnovala ruska tvrtka Promsvyaz sa sjedištem u Moskvi, objavila je jučer kako je stekla većinski paket dionica lošinjske Jadranke d.d. te objavila ponudu za preuzimanje ostalih dionica. Naime, ova je tvrtka stekla 166.839 dionica, odnosno 50,18 posto temeljnog kapitala Jadranke čime je postala većinski vlasnik te po slovu zakona morala objaviti namjeru kupovine preostalih dionica najveće lošinjske tvrtke. Dionice su stečene po cijeni od 700 kuna po dionici. Time je ruska tvrtka nešto manje od godine dana otkako je ušla u vlasništvo Jadranke preko tvrtke Rive, postala većinski vlasnik

Prema podacima o deset najvećih dioničara prije preuzimanja od strane Beta ulaganja, u dioničkoj strukturi najveći je udio imao Jadranka ESOP (radničko dioničarstvo) i to 24,99 posto udjela, drugi najveći dioničar je Rive, tvrtka koju je osnovala Beta ulaganja, treći najveći pojedinačni dioničar je bila sama Jadranka s 8,34 posto, četvrtka tvrtka Žeča sa 7,23 posto, četvrti Radnik Križevci s 4,93 posto, a slijede skrbnički računi i udio koji još ima država.
(Netočan je podatak da je Rive d.o.o. osnovala ruska tvrtka Beta ulaganja.)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tko je jamio?matrix 2015-07-22 09:09
Citat čičak:
Citat Protagora:
Čitanje i analiza ostatka teksta je suvišna jer već iz ovoga je jasno da se radi o sponzoriranom intervjuu u kojem se tvrdi da su radnici Jadranke, vlasnici dionica, jednoglasno izabrali partnera, Beta ulaganja, koji je odlučio promijeniti cijeli koncept destinacije i od Lošinja učiniti mjesto elitnog turizma. Kakav početak teksta, takav je ostatak ...
Ne razumijem što je sporno u članku, pa većinski dioničari Jadranke stvarno su jednoglasno izabrali za strateškog partnera Beta ulaganje. :P
Mora biti da ti vjeruješ u djeda Mraza i Zubić vilu. Trebaš pročitati članke od prije sedam godina "Tko je jamio" :
volim-losinj.org/.../...
i "Revizija pretvorbe i privatizacije Jadranke"
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Analiziraj i ovo!Beta Quadrant 2015-07-17 09:41
Kako odmiče turistička sezona tako se pojačava propagandna kampanja za beatifikaciju ruske Jadranke:
NOVI ŽIVOT LOŠINJA: Projekt koji je zaustavio bijeg mladih s otoka
www.jutarnji.hr/.../1365012
Ovo mi je najbolje: "Dogradonačelni ca tvrdi kako je kvalitetan turizam podigao ekonomiju otoka pa se mladi Lošinjani ne moraju brinuti za posao." :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # idi...nik 2015-07-17 18:34
Citat Beta Quadrant:
Kako odmiče turistička sezona tako se pojačava propagandna kampanja za beatifikaciju ruske Jadranke:
NOVI ŽIVOT LOŠINJA: Projekt koji je zaustavio bijeg mladih s otoka
www.jutarnji.hr/.../1365012
Ovo mi je najbolje: "Dogradonačelnica tvrdi kako je kvalitetan turizam podigao ekonomiju otoka pa se mladi Lošinjani ne moraju brinuti za posao." :P

Neka dogradonačelnic i ruska brača,ruska firma,investito ri iz Sibira ili tko već isplaćuje plaću,a ne mi,za početak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # ANALIzirano!7 of 9 2015-07-19 00:21
NOVI ŽIVOT LOŠINJA
(digitalna simulacija Alhambre objavljena u članku nema veze sa stvarnim stanjem na terenu – tko ne vjeruje neka prošeta do Čikata)
NOVINAR: „Gosti koji se u ovim proljetnim predsezonskim mjesecima odmaraju u hladovini stoljetnih borova ispred luksuznog hotela Bellevue u uvali Čikat u Malom Lošinju ne obaziru se previše na građevinske radnike koji punom parom dovršavaju radove na obližnjem hotelu Alhambra.“
KOMENTAR: Gosti ispod Bellevuea ne odmaraju se u HLADOVINI STOLJETNIH BOROVA jer tih stoljetnih borova VIŠE NEMA! A da se ne obaziru na obližnje gradilište, nisam baš tako siguran.
NOVINAR: „Zgrada koja je uz more podignuta još u doba Austro-Ugarske Monarhije uskoro će primiti goste kao najluksuzniji lošinjski hotel...“
KOMENTAR: To NIJE TA ZGRADA (stara austro-ugarska Alhambra), već nova novcata podignuta 2015. Novinar nema pojma da je originalna Alhambra srušena do temelja ove zime.
NOVINAR: „Oko šest milijuna eura Jadranka je potrošila na uređenje plaže i šetnice uz more u uvali Čikat, a još toliko u Vilu Hortenziju, koja će do početka glavne sezone također zablistati punim sjajem kako bi svojim komforom zadovoljila goste koji samo za sebe žele vilu s nekoliko soba i apartmana uz kraljevsku poslugu.“
KOMENTAR: Izgleda da je svim novinarima najvažnije koliko eura (a platežno sredstvo u Hrvatskoj je još uvijek – kuna) Jadranka potrošila… to postaje već degutantno. A gosti koji žele Hortensiju samo za sebe i kraljevsku poslugu nikako se ne uklapaju u tzv. „destinaciju Mali Lošinj“. Ako i dođu, bolje im je da niti iz znatiželje ne svrate u grad, da se ne šokiraju izgledom i ponudom.
NOVINAR: „Od 2008. do danas u obnovu svojih hotela, koji su s dvije i tri zvjezdice podignuti na razinu četiri i pet, ta je tvrtka investirala više od sto milijuna eura.“
Zar je Alhambra imala samo dvije zvjezdice? Prvi put čujem. PONOVO spominju milijune eura… može li se negdje provjeriti točan iznos? I uplaćeni porez?
NOVINAR: „A barem još toliko planiraju izdvojiti kako bi zaokružili ambiciozni investicijski ciklus i pa bi Lošinj trebao dobiti i novi aerodrom, golf terene, još barem jedan hotel... I tako postati jedna od najprestižnijih destinacija, ne samo na Jadranu nego na cijelom Mediteranu.“
KOMENTAR: Još BAREM JEDAN hotel (a moguće i više?)? Gdje? Kakav? Koliko velik? U prostornim planovima se ne spominju nikakvi novi hoteli. I da će Lošinj postati najprestižnija destinacija na cijelom Mediteranu? Gospodin je bio u svim prestižnim mediteranskim destinacijama pa može to tvrditi? A i da je bio, prestiž je pitanje trenutka. Danas si „in“, a sutra si „out“. I to nema puno veze sa željama lokalnih hotelijeraca, već s trendovima čije stvaranje je puno suptilnije od fotošopirane reklamne fotografije i očito naručenih tekstova.
NOVINAR: „Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, koji je na toj funkciji u svom rodnom gradu od 2005. godine, pamti kako je 1967. otvoren hotel Bellevue u kojem je njegov otac Stelio bio direktor.“
KOMENTAR: Gospodin gradonačelnik je rođen 1960., što znači da je u vrijeme otvaranja Bellevuea imao 7 godina. Čisto sumnjam da je kao klinac pratio društvena događanja, bez obzira što mu je otac bio direktor (prvi put čujem za to).
CAPPELLI: „Svjetska turistička organizacija nas je ove godina nagradila za održivi razvoj”, ističe Cappelli koji u potpunosti podržava stav predsjednika Uprave “Jadranke” Šolića da je za daljnji razvoj otoka nužan novi aerodrom. Mnogim gostima dubljega džepa ne da se satima putovati do Malog Lošinja trajektima, katamaranima ili zavojitim otočnim cestama koje vode preko Krka i Cresa.“
KOMENTAR: Znaju li oni iz WTO (Svjetske turističke organizacije) što se danas događa s destinacijom koju su nagradili za „održivi razvoj“? I aerodrom će se proširiti ne zbog „održivog razvoja“, već zbog „gostiju dubljeg džepa“. Nama i našim gostima „ne tako dubokog džepa“ preostaje satima putovati „trajektima, katamaranima ili zavojitim otočnim cestama“, kako lijepo precizira naš gradonačelnik.
NOVINAR: „HDZ-ovac Cappelli bijesan je na Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji oteže s rješavanjem prepreka skrivenih u činjenici da je dio zemljišta, na kojem bi se trebala graditi nova pista duga 1800 metara, u državnom vlasništvu. Iako je Vlada još prošle godine lošinjski aerodrom proglasila strateškim projektom, nikako da gradu prepusti svoje zemljište zbog zamršenih zakona.“
KOMENTAR: Zašto bi HDZ-ovac (kakve veze stranačka pripadnost ima s temom članka?) Cappelli ili bilo tko drugi trebao biti bijesan na činjenicu da je neko zemljište državno? I zašto bi država trebala neko zemljište prepuštati gradu, kao da ga sama ne može direktno prodati investitoru ili upisati kao udio u vlasništvu budućeg proširenog aerodroma? Proglašenje proširenja lošinjskog aerodroma strateškim projektom ne znači da se time automatski državno zemljište pretvara u gradsko.
NOVINAR: „Cappelli naglašava kako unatoč dizanja kategorije mnogih hotela na najvišu razinu, njegov grad ne odustaje ni od svojih vjernih gostiju koji sebi taj luksuz ne mogu priuštiti. I dalje ima dosta manjih hotela s tri zvjezdice kao i soba i apartmana u privatnom smještaju, ali i nekoliko kampova.“
KOMENTAR: Koji su to manji hoteli s tri zvjezdice u Malom Lošinju? Ja se ne mogu sjetiti ni jednog jedinog! Hotel Apoksiomen, koji radi samo tri ljetna mjeseca, ima 4 zvjezdice, Mare mare suites mislim da također ima 4 zvjezdice, Villa Margarita već dulje je zatvorena,više ne radi ni Villa Deis… A oni koji preferiraju hotelski smještaj sigurno neće ići u privatni smještaj, a još manje u kampove, jer tu dolazi sasvim drugačija klijentela. Gradonačelnik, kao vlasnik turističke agencije koja posluje već više od 20 godina, to bi trebao jako dobro znati.
ŠOLIĆ:„Osim aerodroma u planu je i gradnja marine s 200-tinjak vezove na lokaciji Velopin nedaleko od Čikata za koju “Jadranka” već ima lokacijsku dozvolu i s nestrpljenjem očekuje raspisivanje natječaja za dodjelu koncesije za pomorsko dobro.“
KOMENTAR: Zar se lokacijska dozvola može dobiti prije no što je nešto u došlo u vlasništvo ili najam onoga tko tu dozvolu traži? Velopin je još uvijek u vlasništvu MORH-a, tj. države, a natječaj za koncesiju raspisuje županija. Ima tu još puno administracije za riješiti… Odakle im brojka od 200 vezova? Zar nije marina na Velopinu trebala biti samo za mega-jahte, a njih ne stane toliko na tom području? Na toliko vezova će doći i puno gradnje na samoj obali – od hotela, restorana, barova do servisa i dr., što znači još rušenja borova, betonizacije, kanalizacije… A s druge strane lošinjske vale predviđaju veći dio brodogradilišta pretvoriti u marinu, što uz postojeću neformalnu „marinu“ u dnu vale, kojom trži Lučka kapetanija, praktički čitav lošinjski zaljev pretvara u jednu veliku marinu, na štetu prostora za brodske i hidroavionske linije, izletničke brodove, ribarice i barke. Ugušit će nam svakodnevni život tolikim vezovima.
ŠOLIĆ: „No ključni projekt za produženje sezone je gradnja golf terana na Mataldi na otoku Cresu. Vlasnik zemljišta površine 360 hektara je, govori Šolić, Crkva koja ga je pristala iznajmiti na sto godina.“
KOMENTAR: Matalda ima čak 360 ha! Pa to je veće područje od čitave šume Čikat! Crkva ga je iznajmila na 50 + 50 godina, ali ona ne određuje namjenu zemljišta. Ono je još uvijek poljoprivredno zemljište i tek ga treba prenamijeniti u građevinsko, o čemu odlučuje županija kroz svoj prostorni plan, naravno, ako joj država to odobri.
ŠOLIĆ: “Trenutačno se izrađuje ekološka studija da bismo do ljeta imali svu stručnu podlogu i da se u jesen krene u izmjene županijskog prostornog plana. Vrijednost projekta je oko 150 milijuna eura. Vrhunski hoteli imaju smisla samo ako imamo i aerodrom i golf igralište.“
KOMENTAR: Sve je rečeno! Izrađuju se ekološke studije koje će sigurno biti takve da će rezultati biti pozitivni za izgradnju golfa, a promjena županijskog prostornog plana je tek formalnost., jer radi se o 150 milijuna eura (ne kuna)! Inače, gosti zaista vrhunskih hotela dolaze svojim privatnim avionima za koje bi i ovakav mali aerodrom bio ok (naravno, s pristojnom aerodromskom zgradom), a među njima ima malo ili nimalo golfera. Golf furaju uglavnom oni koji žele ostaviti dojam na poslovne partnere, nešto kao „tenis za još bogatije nove bogataše“ (ili one koji bi to htjeli biti).
NOVINAR: „Dodaje (Šolić) kako je Županija prošle godine renovirala Lječilište Veli Lošinj, a “Jadranka” – čiji se hotel Punta nalazi u neposrednoj blizini – želi dodatno uložiti u tu ustanovu kako bi pružala usluge i njihovim gostima iz cijeloga svijeta s ciljem da otok postane značajno središte zdravstvenog turizma.“
KOMENTAR: Ima li ovo veze s najavljenom gradnjom „manjih“ apartmanskih kuća u park-šumi Podjavori i kapacitetom od 1000 pacijenata dnevno (ne, nije prvoaprilska šala – tako je pisalo u Novom listu prošle godine) u Lječilištu?
NOVINAR: „Zamjenica gradonačelnika Ana Kučić ističe kako Grad Mali Lošinj i Ministarstvo kulture u uređenje muzeja ulažu 20 milijuna kuna. Apoksiomen će biti dodatni mamac gradu koji godišnje ima čak 250 raznih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija što je zavidna brojka s obzirom na to da cijeli otok ima 8300 stanovnika, a zajedno s Cresom oko 14.000.“
KOMENTAR: Zamjenica gradonačelnika malo se zaigrala brojkama – prema popisu stanovništva iz 2011. GRAD MALI LOŠINJ (ne otok) imao je 8116 stanovnika, a Grad Cres (ne otok) 2879 stanovnika, što zajedno čini nepunih 11.000 stanovnika. Gdje li je našla onih dodatnih 3000?
Kad smo kod demografije – u zadnjih 20 godina Grad Mali Lošinj je ostao bez okruglo 700 stanovnika! Sam Mali Lošinj najveći je gubitnik: 1991. imao je 6566 stanovnika, 2001. 6296 stanovnika (270 manje no 10 godina ranije, no bio je rat…) i 2011. 6091 stanovnika (još 205 manje, a rat odavno završio) ili sažeto: Mali Lošinj je u 20 godina izgubio 475 stanovnika!
NOVINAR: „Dogradonačelni ca tvrdi kako je kvalitetan turizam podigao ekonomiju otoka pa se mladi Lošinjani ne moraju brinuti za posao.“
KOMENTAR: Dogradonačelnic i koja ne zna niti koliko trenutno živi stanovnika na njenim otocima teško da se može vjerovati, a posebno kada TVRDI (na temelju kojih argumenata?) kako je kvalitetan turizam (već?) podignuo ekonomiju otoka… a po svim pokazateljima mladi nam se i dalje ubrzano iseljavaju (volim-losinj.org/.../....
A sada idem hibernirati, vruće je i kasno. Tko je imao živaca ovo pročitati do kraja – laka mu noć! Mrak je odavno pao na ovaj naš lijepi otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # čudom se čudim jer nemam pojmaBorg Queen 2015-07-19 08:42
Svaka Ti čast na trudu, ali bio bi uvjerljiviji da si prije ovoga pročitao neke zakone. Ne bi se toliko čudio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Čudni zakoniKovčanje 2015-07-19 12:34
Citat Borg Queen:
Svaka Ti čast na trudu, ali bio bi uvjerljiviji da si prije ovoga pročitao neke zakone. Ne bi se toliko čudio.
Hrvatski zakoni su takvi da se svatko s imalo zdravog razuma mora čuditi. Nema zakona bez odredbe da može i drugačije, a ne samo kako je u zakonu. Pa je moguće i sve ovo što se zbiva s Lošinjom i što će se tek zbivati. Zbog hrvatskih zakona koji su, pjesnički rečeno, čuđenje u svijetu, moguća je i prodaja vojne luke jedne članice NATO saveza ruskom kapitalu :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # koncesijaVelopin 2015-07-19 14:48
Daj se odluči o čemu pričaš, o Šolićevom i svom nepoznavanju zakona. :P Citat Kovčanje:
Hrvatski zakoni su takvi da se svatko s imalo zdravog razuma mora čuditi.
Naročito ukoliko ih uopće nisi ni pročitao. Tipično za Volim Lošinj.org
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Odredbe za izigravanje zakonaKovčanje 2015-07-19 15:33
Citat Velopin:
Daj se odluči o čemu pričaš, o Šolićevom i svom nepoznavanju zakona.
Pričam o našim zakonima koji svi imaju kvaku za izigravanje. Evo ti primjer:
Članak 2.
Pravo građenja na građevinskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske može se osnovati u svrhu građenja komercijalnih, smještajnih, infrastrukturni h i drugih građevina, za koje je sukladno propisima koji uređuju prostorno uređenje i gradnju formirana građevna čestica.
Članak 3.
(1) Pravo građenja na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske osniva se javnim prikupljanjem ponuda.
(2) Iznimno, pravo građenja na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske može se osnovati neposrednom pogodbom u slučajevima kad je to propisano Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine« broj 94/2013, u daljnjem tekstu: Zakon) i drugim propisima.
Uživaj :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Asimilirani smoBorg d.d. 2015-07-17 16:44
Citat 7 of 9:
I tko im je dao pravo da prema nekim svojim privatnim biznis - vizijama u ime svih nas otočana MIJENJAJU SLIKU LOŠINJA u nešto što bez ikakvog pokrića nazivaju TOP DESTINACIJOM?
Odgovor je jednostavan. To pravo su im dali gradski vijećnici vladajuće koalicije oko HDZ-a uz potporu kompletne tobožnje opozicije (minus vijećnik Devčić), a na prijedlog gradonačelnika Kapelija i njegove doglavnice Ane Kučić. A sve to zato što smo to mi tražili, kaže Kapeli pozivajući se na ankete koje nitko nije vidio. Na tribini Čovjek po mjeri otoka jedna djevojka je pozvala okupljene da digne ruku tko je vidio anketu kojom maše gradonačelnik, ali nitko se nije javio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jadranka de deNikad Robom 2015-07-17 19:39
Sve te kriminalce treba pohapisiti po kratkom postupku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ManekenkaSatara 2015-07-18 08:37
Citat Borg d.d.:
Citat 7 of 9:
I tko im je dao pravo da prema nekim svojim privatnim biznis - vizijama u ime svih nas otočana MIJENJAJU SLIKU LOŠINJA u nešto što bez ikakvog pokrića nazivaju TOP DESTINACIJOM?
Odgovor je jednostavan. To pravo su im dali gradski vijećnici vladajuće koalicije oko HDZ-a uz potporu kompletne tobožnje opozicije (minus vijećnik Devčić), a na prijedlog gradonačelnika Kapelija i njegove doglavnice Ane Kučić.
Ana Kučić ništa ne predlaže. Ona je maneken gradske vlasti zadužen za polaganje vijenaca, otvorenje izložbi i pomoćna Garijeva glasnogovornica za visoku plaću. Uz to je zajedno sa svojim prijateljem i privilegirani klijent gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # slažem seMonika 2015-07-18 11:22
odlična analiza i slažem se sa svime. Šteta što sve propada pred našim očima, a ništa ne možemo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Obnova rušenjem svega starogZona sumraka 2015-07-23 22:44
Citat 7 of 9:
Kada se i kako naša uvala Čikat pretvorila u ZONU (tako u Jadranci zovu pripremnicu hrane kraj Diskonta!) za Jadrankine "luksuza i vrhunske usluge željne" turiste? I tko im je dao pravo da prema nekim svojim privatnim biznis-vizijama u ime svih nas otočana MIJENJAJU SLIKU LOŠINJA u nešto što bez ikakvog pokrića nazivaju TOP DESTINACIJOM?
Stara (još uvijek postojeća) Vila Flora kraj teniskih terena na Čikatu bit će srušena do temelja i na njenom mjestu će sagraditi ovo:
www.freya.hr/.../

Umjesto Vile Dijana kraj pješčane plaže sagradit će se ovo:
www.freya.hr/.../

Jedva čekam da objave vizualizacije novog Heliosa s vilama umjesto bungalova, novog hotela Čikat s bazenom umjesto parka, nove vile Bjanka ravnog krova i sl. Srušit će i zadnju staru zgradu i napraviti nešto u "origanalnom" stilu arhitekta Rusana. Umjesto slikovitog i jedinstvenog Čikata turisti će dobiti unificirani Čikat s istim dosadnim zgradama, istim plavim bazenima, istom zelenom engleskom (umjetnom?) travom pod borovima, istom drečavom rasvjetom, istim betonskim šetnicama, istim željeznim ogradama... i sve zajedno će izgledati kao bilo koji luksuzni resort na kugli zemaljskoj. I Lošinjani će biti sretni i ponosni što imaju Novi Čikat. Tužno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Provala barbara na ČikatGost 2015-07-24 09:10
Kad vidim ove strahote na slikama ne mogu a da se ne zapitam koliko sibirskog novca se slilo u đepove svih koji omogućavaju i dopuštaju arhitektonsko divljanje i građevinsko barbarstvo na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # huni i avariteo 2015-07-26 11:31
Citat Gost:
Kad vidim ove strahote na slikama ne mogu a da se ne zapitam koliko sibirskog novca se slilo u đepove svih koji omogućavaju i dopuštaju arhitektonsko divljanje i građevinsko barbarstvo na Čikatu.
To financijska policija može vrlo lako utvrditi, samo provjeri imovinsko stanje vijećnika prije i poslije mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Širenje zone sumrakaXfiles 2015-07-26 08:30
Citat Zona sumraka:
Stara (još uvijek postojeća) Vila Flora kraj teniskih terena na Čikatu bit će srušena do temelja i na njenom mjestu će sagraditi ovo:
www.freya.hr/.../

Umjesto Vile Dijana kraj pješčane plaže sagradit će se ovo:
www.freya.hr/.../

Jedva čekam da objave vizualizacije novog Heliosa s vilama umjesto bungalova, novog hotela Čikat s bazenom umjesto parka, nove vile Bjanka ravnog krova i sl. Srušit će i zadnju staru zgradu i napraviti nešto u "origanalnom" stilu arhitekta Rusana. Umjesto slikovitog i jedinstvenog Čikata turisti će dobiti unificirani Čikat s istim dosadnim zgradama, istim plavim bazenima, istom zelenom engleskom (umjetnom?) travom pod borovima, istom drečavom rasvjetom, istim betonskim šetnicama, istim željeznim ogradama... i sve zajedno će izgledati kao bilo koji luksuzni resort na kugli zemaljskoj. I Lošinjani će biti sretni i ponosni što imaju Novi Čikat. Tužno.
Zona sumraka počinje zahvaćati i Veli Lošinj. Vidjeli smo što se sprema park šumi pod Javori volim-losinj.org/.../...
idisturato.com/.../.... A po ugledu na Jadranku ruše i drugi kupci povijesnih lošinjski građevina, pa je tako srušena i vila Leva, slavnog lošinjskog kapetana. Ne treba sumnjati da će na njenom mjestu niknuti neka futuristička agzibicija razigranog arhitekta u skladu s modom koju nameće sibirski kapital.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tužno za gledati i slušati!Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-17 15:56
Kao sada na žalost BIVŠI gost Lošinja već dulje vremena pratim ovu stranicu, međutim do sada još nisam komentirao. Više doista ne mogu biti samo pasivni promatrač, nego se želim uključiti u ovu diskusiju.

Doista je strašno i za plakati što su napravili iz ovog prekrasnog grada i otoka, nadasve iz njegove prekrasne prirode, te skladno građenih starih vila i nekadašnjih hotela! Ja i čitava moja šira obitelj dolazili smo tamo desetljećima, bili u gotovo svim Jadrankinim hotelima i to u sva godišnja doba! Ni tada nije bilo baš jako jeftino, ali cijene su bile dosta normalne, da si je i hrpa naših ljudi iz Hrvatske mogla to priuštiti. Izvan sezone su dolazili uglavnom skromniji ljudi, često umirovljenici, te zaljubljenici u prirodu, osobito planinari i šetači. Bilo je u predsezoni i jako puno gostiju iz Slovenije, koji su uglavnom dolazili zbog hodanja i raznih sportskih aktivnosti. Dolazili su ovako i skromniji ljudi s djecom. Razvila se cijela jedna klijentela gostiju ovih hotela, koji su se godinama ovdje vraćali, a to se prenosilo na slijedeće generacije u tim obiteljima.

I što se sada dogodilo? Ovakvom suludom politikom Jadranka je uspjela sve nas takve ZAUVIJEK ODAVDE OTJERATI, jer kao prvo - tko si od običnih (pa čak i bolje stojećih, ali NE bogatuna) može priuštiti ove nebulozne cijene? Ljudi, pa jel vi znate da recimo u Bellevueu nema najjeftinije sobe sada ispod valjda 1.500 kn dnevno noćenje s doručkom?! A k tome, kad bih si i mogao to priuštiti - ja iz principa to NE ŽELIM, jer meni NE treba takav luksuz od 5*, već želim pristojan hotel "turističke klase" od 3*, možda čak i samo 2*! Najmanje od svega mi je jasno ZAŠTO je Jadranka odlučila baš SVE svoje hotele dići na ovoliko zvjezdica i nabiti ovakve cijene, zašto bar dio objekata nije mogao ostati na manje od toga??? Na taj način se oni NE bi posve odrekli nas vjernih dotadašnjih gostiju, a mogli su onda paralelno ako baš žele u nekima od objekata pokušati naći bogatiju klijentelu. Bio sam u hrpi poznatih svjetskih turističkih mjesta i metropola i SVUDA se može birati hotele u rasponu od - do. Tko hoće može naći skroman smještaj, a tko zahtjeva luksuz - može ga imati. A baš nigdje nema da je sve podignuto samo na istu, najvišu razinu! Iako ja mislim da im je to čista iluzija, a pogotovo mi nikako NE ide zajedno tobožnja briga za prirodu i ovakva "ekskluziva"! Jer ljudi kojima je stalo do prirode sigurno ne traže ovakav luksuz i razmetanje, ne traže svaki dan novu posteljinu, ne traže sve te silne, a nepotrebne stvari koje narušavaju sklad prekrasne prirode!
Tužno i žalosno: Lošinj će uvijek živjeti u mom srcu, ali onaj nekadašnji - prekrasni i prirodni, a ne ovo kičasto RUGLO za bogatune kojih neće biti! Dođe mi doista da plačem! Jednoga dana nadam se da će ljudi progledati i da će vidjeti kakav su zločin dopustili na svom otoku!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tužnoMonika 2015-07-18 11:20
Slažem se u potpunosti ! Tužno !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # AnalizaFrodo 2015-07-17 20:26
Ma ovaj tekst definitivno vrijedi više čitanja. Očiglednih laži i nedosljednosti kolko hoćeš! A najzabavnije je to što o porijeklu kapitala potpuno proturiječi članku mlade nade uhljebljivačkog novinarstva. Također zanimljiv indikator je da je njezin tekst naprasno nestao sa stranica Novog lista, što ukazuje na to da je Novi list također dobio financijsku injekciju koja mu zamagljuje želju za istraživačkim novinarstvom. U najmanju ruku ovakav je javni istup vladara Šolića odaslao nekoliko poruka: novcem se može sve, sitnice kao nepostojanje prostornih planova i ogroman rizik za vodne resurse otoka su lako i već uglavljenim dogovorima svladive i zaboravite Čikat, vi prezreni na svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Syrizanicos 2015-07-17 20:41
Citat Frodo:
U najmanju ruku ovakav je javni istup vladara Šolića odaslao nekoliko poruka: novcem se može sve, sitnice kao nepostojanje prostornih planova i ogroman rizik za vodne resurse otoka su lako i već uglavljenim dogovorima svladive i zaboravite Čikat, vi prezreni na svijetu.
Grčka je mala beba prema Jadranki po stupnju zaduženosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Budni u noći7 of 9 2015-07-17 20:46
Citat Pitagora:
NETKO stvarno ima vremena za dubinske analize teksta, i tri puta čita tekst. Dubinska analiza teksta ili nešto drugo...
Ja nisam NETKO (nisam ničiji "igrač"), već samo jedan od građana ovoga grada kojem je stalo do normalnog razvoja našeg otoka. A upravo zato što ljudi ljeti nemaju vremena nizašto, pogledom prelete preko predugačkog članka, pogledaju šarene sličice i misle si - wow! Ako se ijedan Lošinjan zamislio nad citiranim riječima gosp. Šolića, vrijedilo je potrošenog vremena. Ljeti se i onako kraće spava:)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # TužnoMonika 2015-07-18 11:18
Hotele je trebalo renovirati, ali ovo ??! Za koju klijentelu je ovo ? Nisam bila na Lošinju dvije zadnje sezone, iskreno neznam da li ću opet doći. Volim Lošinj zbog prirode, šetnica, staza, puno malih plažica gdje se ljudi ne gužvaju ko sardine. Lošinj je BIO poseban. Niti jedno mjesto/ otok na Jadranu ( osim Mljeta) nije toliko poseban i predivan s prirodom. A ova strašna ideja o golf terenu ??!!! Oni će desalinizirat more ? Pa to košta, pa nije to Dubai ! Prije će Vransko jezero presušiti zbog njihove pohlepe. Turizam je inače grana u kojoj se sporo vraća uloženo, a oni ć umlatit milijune u desalinizaciju ?? Moš misliti ! I ono što me najviše zanima tko igra prokleti golf na +30 ???? Pa nije to Škotska ili Engleska gdje je vrijeme blago, pada kiša....Sve će uništiti bagra lopovska, i Vransko jezero, prirodu, cijeli Cres, Lošinj...ništa neće ostati osim praznih vila, aerodroma, heliodroma ..beton beton beton !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # SramotaHaračić 2015-07-18 20:53
Citat Monika:
Volim Lošinj zbog prirode, šetnica, staza, puno malih plažica gdje se ljudi ne gužvaju ko sardine. Lošinj je BIO poseban. Niti jedno mjesto/ otok na Jadranu ( osim Mljeta) nije toliko poseban i predivan s prirodom.
Da je profesor Haračić živ i vidi ovo, strefio bi ga infarkt. mislim da pod hitno treba preseliti njegov kip sa Čikata nekamo drugdje, jer ovakav Čikat ne zaslužuje imati njegov kip. Sramota što nam rade! Sramota!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Prekičasto!!!!! !jedro 2015-07-18 11:33
S morske strane kad se gleda cijeli kompleks uvale Čikat sada izgleda kao da se netko zaigrao s brdo stiropora !! KATASTROFA!!! Meni je to ultra kičasto i nakaradno !!! Šteta uvale!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HOTEL WELLNESS AURORA 4*Gost 2015-07-18 11:52
Sve lijepo i krasno

www.ekupi.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # gospodarski kriminal epskih razmjeraFukushima 2015-07-18 12:40
Uskoro će gospođica novinarka imati prilike za još veće i bombastičnije naslove u svom javnom glasilu.
Znate li zašto ministri u vladi RH obilaze sva veća gradilišta, a ne dolaze obići velebne građevinske radove na Čikatu, drugu najveću ovogodišnju investiciju u turizmu?
Zato jer porezni Uskok već duže vrijeme istražuje solarno plaćanje izvedenih radova na Čikatu. Na meti istrage je uprava i financijski sektor Jadranke kao i direktori svih većih izvođača radova. Navodno je prijava potekla još prošle godine od malih kooperanata na grADILIŠTU HOTELA bELLEVUE. Članci u NL su puni hvale o utrošenim milijunima eura, a poreza niotkud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # easy come, easy goGospodin s loptom 2015-07-18 13:14
Citat Fukushima:
Uskoro će gospođica novinarka imati prilike za još veće i bombastičnije naslove u svom javnom glasilu.
Znate li zašto ministri u vladi RH obilaze sva veća gradilišta, a ne dolaze obići velebne građevinske radove na Čikatu, drugu najveću ovogodišnju investiciju u turizmu?
Zato jer porezni Uskok već duže vrijeme istražuje solarno plaćanje izvedenih radova na Čikatu. Na meti istrage je uprava i financijski sektor Jadranke kao i direktori svih većih izvođača radova. Navodno je prijava potekla još prošle godine od malih kooperanata na grADILIŠTU HOTELA bELLEVUE. Članci u NL su puni hvale o utrošenim milijunima eura, a poreza niotkud.

Ono što nije uspio Putin, ubrat će Lalovac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Uništiti CresMP4 2015-07-18 13:41
kaže Monika da će investitori i loša vlast uništiti i Lošinj i Cres. Cresu se to može dogoditi samo do granice administrativne jedinice Grad Mali Lošinj. Cres drugačije postupa s prostorom. Brojni su indikatori - prostorni plan, broj datih koncesija, prodaja nefinancijske imovine, transparentnost , a jedan od svježih je izrada kataloga krajobraznih vrijednosti. Cres planira za razliku od Lošinja, koji ad hoc po narudžbi investitora zadire u prostor na štetu kulturne i prirodne baštine i na štetu otočana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Logične građevinske česticeMaloselac 2015-07-18 14:06
Citat MP4:
kaže Monika da će investitori i loša vlast uništiti i Lošinj i Cres. Cresu se to može dogoditi samo do granice administrativne jedinice Grad Mali Lošinj. Cres drugačije postupa s prostorom. Brojni su indikatori - prostorni plan, broj datih koncesija, prodaja nefinancijske imovine, transparentnost, a jedan od svježih je izrada kataloga krajobraznih vrijednosti. Cres planira za razliku od Lošinja, koji ad hoc po narudžbi investitora zadire u prostor na štetu kulturne i prirodne baštine i na štetu otočana.
Pa planira i Lošinj. Ovog ljeta usred sezone imat ćemo šestu izmjenu prostornog plana. Jer Šolić kaže "Namjera nam je u budućnosti zaokružiti logične građevinske čestice oko naših objekata". Sve što je netko tražio Gari i Nedić su dali u koncesiju, sve što je vrijedilo su prodali, a katalog krajobraznih vrijednosti ne treba raditi jer ih više nema. Ili se radi na tome da ih ne bude. Pogledajte Čikat. Pogledajte Mataldu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # !!!Voltaren 2015-07-18 15:34
Postoji i nešto što se zove pogodovanje, a to je kazneno djelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Krajobraz kao lice krajaVerba volant - scripta manent 2015-07-18 18:01
Citat MP4:
kaže Monika da će investitori i loša vlast uništiti i Lošinj i Cres. Cresu se to može dogoditi samo do granice administrativne jedinice Grad Mali Lošinj. Cres drugačije postupa s prostorom. Brojni su indikatori - prostorni plan, broj datih koncesija, prodaja nefinancijske imovine, transparentnost, a jedan od svježih je izrada kataloga krajobraznih vrijednosti.
Pilot projekt lokalnog razvoja (PPLR) koji Cresani rade u suradnji s Vijećem Europe, trebao bi obuhvaćati čitav otok Cres, što znači i "lošinjski", južni dio otoka. Zato mislim da će studenti Agronomskog fakulteta obići i Mataldu, da zabilježe već započetu devastaciju zaštićenog krajobraza. Inače, jedan od ciljeva terenske pripreme Krajobrazne studije otoka Cresa je i saznati što otočani misle o tome kako treba izgledati prostor koji ih okružuje. Želim im puno sreće u pronalaženju realnih i prizemljenih otočana koje nije omađijao sjaj pustih milijuna eura o kojima se stalno govori zadnjih par godina...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # šeste izmjene prostornog plana???Zbunjola 2015-07-18 20:48
Citat Maloselac:
Pa planira i Lošinj. Ovog ljeta usred sezone imat ćemo šestu izmjenu prostornog plana.
Ma šta stvarno??? A šta će sada mijenjati? Da cijela šuma na Čikatu bude građevinska zona? Da se sagradi marina na Krivici? Da se na Valdarkama i Malinu napravi apartmansko naselje? Šta još hoće?? Otjerati nam i zadnje goste, otjerati i iseliti nas? Ajme, ajme!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # radi se radixy 2015-07-27 17:19
Marina u krivici ce biti vec na godinu,a raspisani natjecaj je 200% namjestaljka kad se vidi sta i kako se daje dorh bi se mogao samo time bavit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KoleraKruga 2015-07-18 22:44
Najveći krivac za sve je Gari. Pod hitno trebaju novi izbori a njega u Via Roma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bellevue -1967 g.V.G. 2015-07-19 02:03
Još se sjećam kada je moj otac otvorio hotel Bellevue 1967 godine ,jer sam bila na ulazu ispred hotela Bellevue, sjećam se da je tog dana puhalo jako jugo i imala sam lošu frizuru, ne sjećam se da sam vidjela Garia Cappellia.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zakon!!Borg King 2015-07-19 22:40
Citat Borg Queen:
Svaka Ti čast na trudu, ali bio bi uvjerljiviji da si prije ovoga pročitao neke zakone. Ne bi se toliko čudio.
Po kojem zakonu će državno poljoprivredno zemljište kraj aerodroma postati privatno građevinsko zemljište Jadranke? Po "zakonu jačeg"? Ili po kod nas uobičajnom "nepisanom zakonu" predizbornih ucjena u stilu "ako mi ne daš to i to - ti si protiv razvoja, naperetka, novih radnih mjesta..." balkans.aljazeera.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Cendranje predsjednika udruženjaAll inclusive 2015-07-21 17:22
Nezamjenjivi i nesmjenjivi predsjednik Udruženja obrtnika Cres-Lošinj Mario Kamalić sazvao je press konferncije da bi se javno požalio na pad vanpasionske potrošnje. Za pad okrivljuje nelojalnu konkurenciju članova vlastitog udruženja (frizerei, mehaničare i ugostitelje)jer imaju sličnu ponudu i cijene kao restorani i kafići. Njegovo cendranje učinio je smiješnim i licemjernim kratak komentar uz vijest na otoci.net: All inclusive u hotelima uništit če svu vanpasionsku potrošnju naime, kao član vladajuće koalicije u gradskom vijeću i Mario Kamalić je glasovao za Šolićev projekt pretvaranje Lošinja u destinaciju za elitu s resortima i all inclusive ponudom koja ne daje šansu vanpansionskoj ponudi pa ni Kamalićevom kafiću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # kramer protiv kramerarondo 2015-07-21 17:33
Citat All inclusive:
.. naime, kao član vladajuće koalicije u gradskom vijeću i Mario Kamalić je glasovao za Šolićev projekt pretvaranje Lošinja u destinaciju za elitu s resortima i all inclusive ponudom koja ne daje šansu vanpansionskoj ponudi pa ni Kamalićevom kafiću.
dobri stari Kamala, jedno mišljenje ima na gradskom vijeću gdje obnaša dužnost potpredsjednika vijeća, drugo u Udruženju obrtnika, a treće kao privatni .obrtnik. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # porezna ? 2015-07-21 21:18
Citat All inclusive:
Nezamjenjivi i nesmjenjivi predsjednik Udruženja obrtnika Cres-Lošinj Mario Kamalić sazvao je press konferncije da bi se javno požalio na pad vanpasionske potrošnje. Za pad okrivljuje nelojalnu konkurenciju članova vlastitog udruženja (frizerei, mehaničare i ugostitelje)jer imaju sličnu ponudu i cijene kao restorani i kafići. Njegovo cendranje učinio je smiješnim i licemjernim kratak komentar uz vijest na otoci.net: All inclusive u hotelima uništit če svu vanpasionsku potrošnju naime, kao član vladajuće koalicije u gradskom vijeću i Mario Kamalić je glasovao za Šolićev projekt pretvaranje Lošinja u destinaciju za elitu s resortima i all inclusive ponudom koja ne daje šansu vanpansionskoj ponudi pa ni Kamalićevom kafiću.
Kako on može biti predsjednik udruženja obrtnika kad nije obrtnik ?
Do sada je imao radnike preko ljeta na crno, a sada se opoštenio.
Odakle nabavlja alkoholna pića ? i dalje u crnoj zoni i upitne kvalitete i brenda ?
Jedini koji koristi terasu i prolaz za svoj kafić bez naplate kao i rugobe od nadstrešnice "za koju ima dozvolu" itd.itd.
Takav nam je podpresjednik, a kakava nam je ostala škvadra ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # koji all inclusive????micica 2015-07-23 08:54
Koliko ja znam hoteli na Lošinju ne nude all inclusive ponudu već noćenje i doručak ili polupansion kao i što je bilo i u prošlosti, restorani u gradu su uvijek ovisili o gostima u privatnom smještaju, sada praktički nema soba već su sve apartmani tako da gosti kuhaju sami.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ZBOGOM lijepi moj Mali Lošinju!Admin. 2015-07-25 14:34
Na adresu sajta stigla je e-mail poruka sljedećeg sadržaja:
Dobar dan!
Zovem se Andreja. Prošla sam cijelu Jadransku obalu (doslovce cijelu), ali od 2000. isključivo ljetujemo u Malom Lošinju, od toga zadnjih 5 godina s djetetom. Nije da je posebno važno, ali spadamo u kategoriju više platežne moći i ljetujemo više od 3 tjedna.

Ove godine doživjeh šok na plaži u Čikatu - digli zid! Ok, mislih, uredili hotel, vile i koliko vidim ide se dalje - jako pohvalno, jer se izgleda teži elitnijim gostima, ajde dobro. Onda slušam na plaži vašeg g. gradonačelnika kako se hvali novim projektima i uređenjima (pravi političar od 0-24 sata, pa čak i u vrijeme kada se svaki normalan čovjek opušta i uživa na plaži).

E onda doživljavam šok - plivam sa svojom djevojčicom, zamislite prešli smo u vode iza zidića, kada dolazi mladi gospon spasioc i sve nas moli da odemo jer je to privatno - mislim od kada je MORSKA VODA privatna!!!!!! Nisam se popela na tu privatnu plažu i izležavala se, nego smo plivali. Gospodin gradonačelnik u svojem hvaljenju jedino nije rekao da će se sigurno veći dio plaže Čikat dati u koncesiju, a ostaviti će najvjerojatnije jako mali dio plaže javan jer mora, pa kada se dođe u Čikat ljudi će ležati jedan na drugome kao morski tuljani.

ZBOGOM lijepi moj Mali Lošinju! Ja ću ga pamtiti kako je izgledao do 2014.
S poštovanjem,
Andreja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Privatno vlsništvoStop 2015-07-25 16:46
Citat Admin.:

E onda doživljavam šok - plivam sa svojom djevojčicom, zamislite prešli smo u vode iza zidića, kada dolazi mladi gospon spasioc i sve nas moli da odemo jer je to privatno - mislim od kada je MORSKA VODA privatna!!!!!! Nisam se popela na tu privatnu plažu i izležavala se, nego smo plivali.
Tako su i moji gosti neki dan doživjeli šok kada su navečer šetali ispod vile Hortenzija i stali da bolje pogledaju novu vilu, pa ih je zaštitar potjerao s istim izgovorom - privatno vlasništvo! Šetnica nije privatna, to je javni prostor i bilo tko može do mile volje stajati na njoj i gledati. Kao što je i more javno dobro i zaštitar nema pravo nikoga tjerati iz njega. Ako je ovo tek početak koncesioniranja plaža, kako li će tek biti kada uzmu u koncesiju čitav Čikat???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # glupi zaštitarJohnny Walker 2015-07-25 17:31
I u naselju je svaka zgrada 100% ili u velikom dijelu privatna pa te nitko nema pravo tjerati s javne površine zato što prolaziš ispred ili gledaš u tu zgradu.
Drugi put zovi policiju jer te glupi zaštitar maltretira na javnoj površini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # alo policeluka 2015-07-25 18:34
Citat Johnny Walker:
I u naselju je svaka zgrada 100% ili u velikom dijelu privatna pa te nitko nema pravo tjerati s javne površine zato što prolaziš ispred ili gledaš u tu zgradu.
Drugi put zovi policiju jer te glupi zaštitar maltretira na javnoj površini.
ma kakva policija, sve je to rusko vlasništvo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Čikat - plaža A i plaža BSecurity Baywatch 2015-07-25 18:26
Dragi kupači, ovo Vam je zona u koju ne smijete uplivati ukoliko niste:
a) ekskluzivni goste vile Hortenzija
b) platili 250 kn za ulaz na plažu ispred hotela Bellevue
c) platili XXX kn za ulaz na plažu ispred hotela Alhambra/August a

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Zakup moraProdane duše 2015-07-25 23:17
Citat Security Baywatch:
Dragi kupači, ovo Vam je zona u koju ne smijete uplivati ukoliko niste:
a) ekskluzivni goste vile Hortenzija
b) platili 250 kn za ulaz na plažu ispred hotela Bellevue
c) platili XXX kn za ulaz na plažu ispred hotela Alhambra/Augusta
Od kada se to u Lijepoj našoj može ZAKUPITI MORE i zabraniti svima koji nisu kupili ulaznicu za plažu (plažu, ne i more) da plivaju tim morem??? I tko će normalan platiti 250,00 kn za ulaznicu na plažu???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Cijena za diskriminacijuGrof von Malin 2015-07-26 08:15
Citat Prodane duše:
I tko će normalan platiti 250,00 kn za ulaznicu na plažu???
Ovim pitanjem si pogodio u srž poslovne strategije uprave Jadranke i njenog partnera lošinjske gradske vlasti. Cijenu koju nitko normalan, dakle prosječan, neće platiti naziva se diskriminatorsk om. Tu cijenu će spremno platiti elita za koju je Čikat i preuređen, a normalne, prosječne ljude i obitelji s (prosječnom) djecom cijena će odbiti. Tako će elita imati svoj mir i blaženstvo koje neće remetiti razigrana dječurlija niti će kopiju austrougarskog plemenitaškog ambijenta kvariti sirotinja sa svojim donesenim kruhom, paštetama i pomidorima na luksuzne plaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jednostavnohranitelj tuljana 2015-07-26 17:31
Gospon grof je lijepo objasnio.

Koji bi bio smisao uređenja elitne plaže ako bi upad bio 10 kuna ili besplatan???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # linkRasputin 2015-07-26 08:46
Citat Prodane duše:
Citat Security Baywatch:
Dragi kupači, ovo Vam je zona u koju ne smijete uplivati ukoliko niste:
a) ekskluzivni goste vile Hortenzija
b) platili 250 kn za ulaz na plažu ispred hotela Bellevue
c) platili XXX kn za ulaz na plažu ispred hotela Alhambra/Augusta
Od kada se to u Lijepoj našoj može ZAKUPITI MORE i zabraniti svima koji nisu kupili ulaznicu za plažu (plažu, ne i more) da plivaju tim morem??? I tko će normalan platiti 250,00 kn za ulaznicu na plažu???


čitaj kako piše:
www.sn.pgz.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Naše i njihovoGrrrrrrrr 2015-07-26 18:21
Oni računaju na to da nakon nekoliko upozorenja zaštitara, nakon stvorenog osjećaja stida što si gubitnik i ne možeš kupiti ulaznicu, nakon izmještanja ceste napokon, kad ćeš starom moći doći samo nakon davanje izjave opet zaštitaru, ljudi više neće imati ni interesa da idu na mjesto koje im izaziva toliko frustracije.
U tom slučaju, kada svi odustanemo, više neće biti ni važno je li u koncesiju dato pomorsko dobro ili i more.
Zato, ne odustajmo! Istina je da je mjesto postalo ružno, degradirajuće i odšilje nam poruke da smo građani drugog reda, ali BAŠ ZATO! Krenimo na kupanje na Čikat! More u uvali je naše, ne dajmo ga!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...pušmipuli 2015-07-26 00:31
Koncesija iliti prodano javno dobro.... O tome se ovdje radi i koliko god su nas vrhuške Jadranke i Grada ne tako davno uvjeravali da se bez razloga plašimo i da neće biti zabrana, zabrane su nam pred nosom i biti će ih sve više i više. Hvala ti gradonačelniče hvala vam vijećnici hvala Šoliću i upravi Jadranke..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # a šta sadto je to 2015-07-26 11:01
Citat pušmipuli:
Koncesija iliti prodano javno dobro.... O tome se ovdje radi i koliko god su nas vrhuške Jadranke i Grada ne tako davno uvjeravali da se bez razloga plašimo i da neće biti zabrana, zabrane su nam pred nosom i biti će ih sve više i više. Hvala ti gradonačelniče hvala vam vijećnici hvala Šoliću i upravi Jadranke..

ŽELE ZATVORITI JAVNU PLAŽU U posjet dolazi saudijski kralj, treba mu mir da bi se odmorio
Nica, 26.07.2015., 10:39
Autor: D.D.N.
'Tražimo da država zajamči temeljno pravo na jednakost svih građana pred zakonom'.
Salman bin Abdulaziz al Saud (Foto: AFP)
Salman bin Abdulaziz al Saud (Foto: AFP)
Više od 100.000 ljudi potpisalo je peticiju protiv zatvaranja plaže na francuskoj Azurnoj obali kako bi se saudijski kralj Salman mogao odmarati u privatnosti, javlja u nedjelju BBC.
U peticiji se ističe da javna plaža u Vallaurisu mora biti "dostupna svima".
"Podsjećamo da je ova plaža, kao i svako javno pomorsko dobro, neotuđivo javno dobro koje mora biti dostupno svima, lokalnom stanovništvu, turistima, Francuzima, strancima ili tek običnim prolaznicima", ističe se u peticiji.
"Tražimo da država zajamči temeljno pravo na jednakost svih građana pred zakonom", dodaje se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # odgovor ŠolićuGanimed 2015-07-26 09:26
Citat:
Sanjin Šolić: Pretvaramo Lošinj u top destinaciju, ali treba nam zračna luka i golf igralište
Šoliću, boli lošinjane ona stvar za to što tebi treba ili ne treba. Niste ti ni tvoja firma hebeni gospodari Lošinja i centar Svemira.
Ono što stvarno treba je na trgu organizirati javno potpisivanje peticije, pa da vidimo koliko % građana Lošinja stvarno podržava dosadašnje i buduće akcije ovog tipa po Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Đekna, čekamo te!Garrrri 2015-07-26 11:14
Veoma nedavno gradonačelnik je obasuo sve medije izjavama kako je anketa pokazala da građani preko 60% podržavaju razvojni model Jadranke.
Ili on laže ili ljudi stvarno nisu dobro upoznati s planovima i onime što čeka građane kad radovi završe. Što opet znači da je lagao rekavši da je sve kristalno jasno i transparentno.
Osim što slijede faza B i C za koncesioniranje , slijedi i zatvaranje ceste prema Čikatu za javnost i izmještanje javnog puta u šumu, koju opet treba za te svrhe iskrčiti. Sve u cilju da se bijedna stoka i domoroci ne miješaju s elitom.
A gdje je ta elita? Čikat, upropašten, nagrđen lažnim kamenom, ogradama i vratnicama koje trebaju jamčiti prostor diskrecije bogatim gostima bez ukusa i stila, zjapi prazan. Otjerano otočani, otjerani dugogodišnji gosti,a novi još nisu stigli i ne zna se kad će.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Bez invalida i djece, molim!Elitne plaže 2015-07-26 18:38
Citat hranitelj tuljana:
Gospon grof je lijepo objasnio. Koji bi bio smisao uređenja elitne plaže ako bi upad bio 10 kuna ili besplatan???
Velika je razlika između 250,00 i 10,00 kn. Ima tu još prostora za neku "međucijenu" - recimo 100,00 kn kao za upad u akvapark.
No, po čemu su to uopće "elitne plaže"? Po tonama betona obloženog s tu i tamo malo kamena? Po plastičnim ležaljkama i majušnim suncobranima? Po ulazu u more koji je jako visok pa moraš čekati u redu da u more siđeš onim kromiranim stepenicama? I gdje su im prilazi za invalide i plićaci za djecu? Ili invalidi i djeca ne spadaju u "elitu" i kada plate "elitnu cijenu" za, u biti, loše opremljenu plažu koja samo djeluje "elitno".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Slično teži sličnomhranitelj tuljana 2015-07-27 09:02
"Elitno" uopće ne mora značiti puno bolje (uostalom i more na "elitno" plaži je jednako onom "neelitnom", cijena je tu kao filter da se ne bi na istom mjestu morali naći neki manager i njegov radnik.
Kada date 250 kuna za kartu našli ste se u društvu drugih kojima 250 kuna nije puno i to je smisao cijele priče. Nebitno je kakav je beton ili skale...
A vezano uz djecu... djecu na plažama vole vidjeti samo njihovi roditelji (ako i to :).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Ekskluzivno pravo na plivanjeProdano more 2015-07-26 18:57
Citat Grrrrrrrr:
Citat Rasputin:
[quote name="Prodane duše"][quote name="Security Baywatch"]
čitaj kako piše:
www.sn.pgz.hr/.../
Zato, ne odustajmo! Istina je da je mjesto postalo ružno, degradirajuće i odšilje nam poruke da smo građani drugog reda, ali BAŠ ZATO! Krenimo na kupanje na Čikat! More u uvali je naše, ne dajmo ga!
Čitam i ne mogu vjerovati! S obalom su NA 20 GODINA PRODALI I MORE, veliki komad mora na Čikatu!!! Koliko je to velika površina još ne možemo vidjeti jer ga, koliko znam, za sada nisu ogradili plutačama. Ali uskoro će i to biti svima vidljivo. Zato, dok ne ograde koncesionirano more, svi možemo tamo plivati i nitko nas nema pravo otjerati. A kad dođu plutače, možemo se slikati, i mi i naša djeca i naši gosti i svi koji ne žele platiti 250,00 kuna za ekskluzivno pravo plivanja U NAŠEM MORU. Jer to sljedećih 20 godina više neće Naše more, već Njihovo more. A ovo je tek početak pretvaranja Našeg mora u Njihovo more, slijedi ostatak uvale Čikat, pa redom sve uvale od Velopina do Borika. Za raju i obične turiste se već "uređuju" plaže od Kadina do Valdarki, daleko od očiju elite sa Čikata. Pretjerujem? Da bar. Lošinjani moji, probudite se već jednom, otvorite oči i vidite kakva vas budućnost čeka! Ajmo, vrijeme je za buđenje! PROBUDITE SE!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # aaAnte 2015-07-27 01:54
Šta pričaš ti prodano more???
Jesi li ti Lošinjan?
Ili si Lošinjan sa kopna??
Vrjeme je za buđenje?? Možda za ić radit??
Jeli ti znaš da pravi Lošinjan i čovik s mora ima barku i da može otić na mista di nemoreš doć pješke.I koliko se ja sječam pravi Lošinjani nikad nisu preferirali Čikat.Čikat je uvik bio rezerviran za turiste i naravno one kontinentalce iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su "Lošinjani".Nji ma je uvik bilo draže toćat ćunu po umjetnom pjesku i skakat na glavu s velog mula. Napokon da se zna kome je di misto !!! 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # barken farengaliot 2015-07-27 07:47
Citat Ante:
Šta pričaš ti prodano more???
Jesi li ti Lošinjan?
Ili si Lošinjan sa kopna??
Vrjeme je za buđenje?? Možda za ić radit??
Jeli ti znaš da pravi Lošinjan i čovik s mora ima barku i da može otić na mista di nemoreš doć pješke. 8)
upravo tako, Lošinjani se kupaju u vale ingleze, krivici, bijeloj vali, zabodarskom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Kontinentalci i ostaliKupač sa Čikata 2015-07-27 09:20
Ma dajte se osvijestite! U tim je uvalama povećan broj sidrišta na stotine, a neke su već date u koncesiju. Zar mislite da će ovo stati s Čikatom? Slijedi val koncesija, ograđivanja, zabrana pristupa. Samo vi radite podjelu na Lošinjane i "Lošinjane", to je sada najvažnije! Sram vas bilo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # standard - konfekcijahranitelj tuljana 2015-07-27 09:07
Na Čikatu je uvijek bila parizer-gužva, uz onoliko vala i otoka ići tamo bi stvarno bio mazohizam.
Isto kao što se Lošinjani hrane svježom ribom iz mora a ne onim užasima koji se serviraju po restoranima i brodskim fiš-piknicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...........VB 2015-07-27 08:22
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # besplatno a našehranitelj tuljana 2015-07-27 09:11
Lijepo izgleda - budimo realni kad bi upad bio besplatan sva ona socijala koja kmeči da plaža "nije ništa posebno" bi se nagurala - upravo ovdje.
Ali s jedne strane žalim ljude koji će kupanjem na ovoj plaži biti uskraćeni za mnoge prirodne ljepote koje Lošinj nudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # dobro jutro, jesi li se naspavao?Neofen Forte 2015-07-27 09:26
Citat Prodano more:
Čitam i ne mogu vjerovati! S obalom su NA 20 GODINA PRODALI I MORE, veliki komad mora na Čikatu!!!

pa nije ovo ništa novo
gdje si bio kad je prošle godine u listopadu gradsko vijeće dizalo ruke za ovakvu koncesiju a nakon toga otišlo u restoran Za Kantuni na zasluženi domjenak čiji račun je podmirio budući koncesionar?
za one zaboravne ili one koji su se tek probudili evo vam linkovi:

volim-losinj.org/.../...

otoci.net/.../...

otoci.net/index.php/u-politici/2705-zupanija-odobrila-koncesiju-za-plaze-u-cikatu

otoci.net/index.php/u-politici/2680-ivkovic-obrazlozio-svoj-glas-za
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PlažeSocijala 2015-07-27 09:40
Mnogi ljudi koji žive u Lošinju, Lošinjani i "Lošinjani" nemaju barke. I oni koji imaju barke valjda rade u sezoni, kako bi si mogli priuštiti nešto što u današnje vrijeme postaje luksuz.

Dok vlasnici barki, pretežno Lošinjani, ali i "Lošinjani" rade, njihova djeca se negdje kupaju. U Lošinju ima oko tisuću djece. Cijelo ljeto oni se negdje kupaju, a ne vjerujem da smiju uzeti barke svojih roditelja (bilo bi ptotuzakonito i ozbiljno zanemarivanje djece) i otići u luksuz za prave otočane, divlje i netaknute prirodne plaže.

Ona vlast koja uskrati građanima Lošinja plaže i prepusti ih privatnim tvrtkama da na njima ostvaruju profit s minornim financijskim efektima za otočane, ta je vlast "lošinjanska", a zapravo prodana. Bili socijala ili ne, svi imaju pravo na pristup moru i plažama, a naročito djeca.

Nema niti jednog valjanog argumenta koji bi mogao opravdati politiku lokalne vlasti koja bi se svodila na to da ljudi uzmu svoje barke i kupaju se na pravim plažama. Čak i ova vlast, neodgovorna i nesposobna, zna to. Zato bijele zastave, planovi uređenja Zagazina i Kadina, kupalište na Poljani, sve očajnički pokušaji da nađu nadomjestak za gubitak Čikata, koji je pripadao valjda Lošinjanima koliko i "Lošinjanima".

Slažem se da su jedino prave, prirodne, netaknute plaže lijepe i da im nikakvo uređenje ne može konkurirati, dapače što je više uređenja na obali, ona je manje privlačna. Pogledajte uostalom reklame za plaže, niti na jednoj nema plastičnih stolica i suncobrana, nego istaknuta prirodna ljepota obale.

Ali ako su takve plaže nedostupne socijali (o kojoj ne treba s prezirom, jer je većini građana Hrvatske malen korak do tog statusa!), onda je vlast dužna osigurati pristup moru i za socijalu.

Ne bi trebalo niti u jednom trenutku zaboraviti na solidarnost i načelo jednakosti za sve, za socijalu i one s barkama, za Lošinjane i "Lošinjane".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bez životaReklamna fotografija 2015-07-27 10:43
Citat VB:

Lijepo, ali gdje su kupači?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ljetne radostivili 2015-07-27 14:29
Citat Reklamna fotografija:
Citat VB:

Lijepo, ali gdje su kupači?
..valjda na doručku, dimljeni losos, kavijar i vrhunski šampanjac !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Podaci o ovogodišnjoj sezoni?!Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-27 13:48
Jako bi me zanimalo: ima li tko od vas možda podatke o ovogodišnjoj sezoni, o broju gostiju na području Lošinja, a možda još dodatno ako je moguće nabaviti takve podatke - o broju gostiju u Jadrankinim hotelima?! A naravno, uz sve to usporedba s ranijim godinama!
Ja bih rekao da je popunjenost mizerna, a osobito u onim najskupljim objektima! Baš sam malo iz znatiželje gledao u Jadrankinom online booking sustavu gdje se sve može sad u srcu sezone naći mjesta i nije ga problem naći ni u jednom od svih hotela! Tamo negdje oko 5. kolovoza u Punti i čni mi se Vesperi možda je dan ili dva popunjeno, sve druge datume ima slobodnih mjesta. A u Bellevueu se doista može birati štogod čovjeku srce poželi, koliko mu je izgleda slaba popunjenost! Naravno, cijene su "prava sitnica", eto i sad uz neki popust koji kao nude nema ispod otprilike 1.200 kn PO OSOBI NA DAN noćenje+doručak i to najjeftinija sobica prema atriju! Jako me zanima što će na kraju od svega toga biti...
I još bih postavio jedno pitanje, vama koji ste tamo na licu mjesta: Što je sa šetnicom uzduž čikata - da li se uopće može proći na onom dijelu ispred Hortenzije i Alhambre, ili su to isto ogradili zidom i zatvorili u područje koncesije, pa da se mora obilaziti oko hotela duboko kroz šumu?! Ili su ipak ostavili prolaz za šetače?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # aaAnte 2015-07-27 13:55
Pravi Lošinjani i njihova dica budite sigurni nekupaju se na ovim mjestima di se kupaju "Lošinjani". Kakav Čikat kakav Borik itd..Ljudi moji takva mista moraju pod koncesiju upravo zbog ovih "Lošinjana" i onih brižnih turista koji troše 20 kn dnevno i cigane se u elitnom kafiću kaktus na pjesku za kukuruz! Takvi "Lošinjani" nemaju pojma kako se zove glavna luka u gradu a kamoli kolko ih ovi otok nudi.. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ante lažeFrodo 2015-07-27 14:48
Ante bezobrazno laže. Generacije lošinjske djece odrasle su na Čikatu. Na velom mulu se kupali, proplivali, prvi put napili, prvi put ljubili....

Lošinjani, oni zaista pravi, znamo da nisu znali ni plivati niti su išli na more uživati, nego samo od njega otimati škrti i mukotrpni ulov da prežive. Ali njihova djeca Čikat imaju neizbrisivo na mapi svog odrastanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Račun gubitkaFrodo 2015-07-27 14:16
Podatke o uspješnosti turističke sezone mora imati Turistička zajednica. Ti su podaci javni i svatko ima prava pitati za njih i mora dobiti odgovor. Osim ovih podataka - pouzdanih, nadamo se - možemo vidjeti da je grad prazan u odnosu na dobre godine.

Iznajmljivači i ugostitelji se žale. Možda se oni uvijek žale, kako neki komentiraju, ali ove godine vidljivo je svima da je Lošinj rasterećen gužve na rivi, u kafićima, na plažama, pa vjerojatno i u privatnom smještaju.

Vjerojatno su građevinski radovi otjerali turiste. Možda ih je otjerala i velika medijska kampanja vođena od Jadranke u kojoj se piše o podizanju kategorije cijele destinacije na 5 zvjezdica. Pripadam onima koji bi takvu destinaciju zaobišli u velikom luku jer je ne mogu platiti, a destinacija od 5 zvjezdica znači skupo sve, a ne samo spavanje u luksuznim hotelima.

Spin majstori lošinjskog turizma će reći da je za građenje imidža luksuzne destinacije potrebno vrijeme. Za izgubiti stare goste koji su voljeli lošinj zbog njegove prirode i Čikata otvorenog svima u kojemu se spajaju arhitektonska baština, obala i šuma u jednistvenom spoju, za izgubiti te goste dovoljan je samo jedan od brojnih intervjua direktora Šolića hrvatskim medijima.

U vremenu između gubitka starih gostiju i zadobivanja novih, lošinjski turizam će zacijelo bilježiti slabije rezultate.

Budući da se trećina koncesije za Čikat slijeva u gradsku blagajnu, a dio toga ovisi i o financijskom rezultatu Jadranke na tome području, trebao bi nas brinuti i gospodarski uspjeh hotela u Čikatu, mada o njihovom poslovanju ne možemo doznati ništa, jer je to privatna tvrtka.

Odraz ovih promjena u prirodnom, kulturnom i ekonomskom krajobrazu ipak treba zabrinuti sve, naročito male iznajmljivače koji su gradskom politikom servisiranja razvoja Jadranke postali nahočad i izgubili dobar dio prihoda.

Crta će se za ovu sezonu podvući veoma brzo, jer je sezona svake godine sve kraća, ali podvlačenje crte pod račun gubitaka i dobitaka od gradske politike bit će malo dugotrajniji, ali zasigurno mučan i otrežnjujući proces za one koji se raduju činjenici da Čikat nije više poseban, nego je lijepo dosegao izgled, normative i razinu Coste del sol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Odlično rečeno!Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-27 14:40
Doista odlično rečeno; svaka čast! Samo bih još pridodao: da, nas nekadašnje goste su doslovce preko noći otjerali! Toliko godina smo im bili vjerni, živjela je Jadranka od nas, redovno smo se vraćali. I onda su s nama doslovce "obrisali pod" kao sa starom krpom, koju su onda bacili u smeće! Jadno, tužno i meni neshvatljivo!
Želim im doista da propadnu, da napokon ta firma dođe do dna, jer nije ih za žaliti! Pa, jesu oni pri sebi: čitavu "destinaciju" dići na luksuz i nekakvih 5 zvjezdica i nabiti takve bolesne cijene - pa gdje si oni zamišljaju u današnje doba krize i neimaštine u čitavoj Europi, gdje svatko gleda kako uštediti koju kunu/euro - naći tolike tisuće razmaženih bogatuna, koji će tamo doći za toliku lovu! Uostalom, i koncept toga je kriv - jer takvi bogatuni niti ne žele doći u ovakve "masovne hotele", već onda traže male mirne vile! A kome je do masovnog turizma - taj sigurno neće biti spreman ili uopće moći platiti ovoliko nerealan iznos za takav masovni hotel!
Još jednom želim postaviti "retoričko pitanje": ZAŠTO su se išli posve odricati dosadašnjih gostiju i ZAŠTO nisu ostavili raspon hotela po zvjezdicama OD - DO, kako je uostalom u svim normalnim turističkim odredištima u svijetu, pa da se za svakog ponešto nađe?!
I još bih nešto primijetio: skoro svi nekadašnji gosti su bili veliki zaljubljenici u prirodu i dolazili su u Lošinj baš zbog ovdašnjih prirodnih ljepota. A takav profil gostiju uopće NE teži za pretjeranim luksuzom! A ovakvi razni tajkuni na kakve oni računaju uopće nisu zainteresirani za prirodne ljepote, već im je do dokonog izležavanja na bazenu ili umjetnoj plaži, te do prežderavanja. A tako nešto mogu dobiti i bilo gdje drugdje u svijetu za daleko manje novce - zašto bi onda uopće dolazili u Lošinj?! Moja je procjena da će ovo sve završiti velikom KATASTROFOM i da će Jadrnka za par godina (ako ne prije) bankrotirati. A da mi je znati tko će onda snositi posljedice: vjerojatno NITKO!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sitna slovaŠetač 2015-07-27 18:44
Mislim da je sve ovo sitnim slovima napisano u Šolićevom projektu pretvaranja Lošinja u top destinaciju koji je Kapeli gurnuo Nediću i ostatku korumpiranog gradskog vijeća na usvajanje po hitnom postupku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vijesti iz nesvijesti bivšim ljubiteljima LošinjaFrodo 2015-07-27 14:34
Šetnica je tamo. Šetnicu nije moguće dokinuti za javnu upotrebu zabranom, ali to će se desiti jednostavnim djelovanjem psihologije i uz primjenu još par prostornoplansk ih rješenja koje Jadranka uspješno vadi iz rukava uz pomoć lokalne vlasti moralno i stručno nedorasle ulozi u kojoj se nalazi.

Prostor šetnice nekad je bio prostor u kojem se je spajala šuma s obalom i koji je prolazniku omogućavao odlazak u šumu, na obalu i zadržavanje i sjedenje na klupama postavljenim na šetnici.

Danas je šetnica s morske strane (zasad uglavnom, a u planovima će biti u cijelosti) odijeljena od obale fizičkim i vizualnim preprekama, vratnicama i betonskim blokovima koji osiguravaju prostor diskrecije elitnim gostima.

Sa strane šume podignuta je ograda koja priječi ulazak u šumu. Šetnica je hiper osvijetljeni koridor koji izaziva fizičku nelagodu zbog blještanja svjetla i psihološku nelagodu zbog ogromne opreke između luksuznog okoliša koji odašilje ne prilazi poruke i svijesti šetača o sebi kao nekome tko ne može platiti ulaz na plažu ni kavu u luksuznoj birtiji.

U slučaju da su "socijala", "Lošinjani" i ostali bijednici usprkos tome još zadojeni vražjom ideologijom komunizma koja im je ucijepila ideju jednakosti i preveliko samopouzdanje koje može oponirati porukama isključivosti luksuza, ako dakle gore opisani mehanizmi zakažu, tu je još i izmještanje pristupne ceste koja neće voditi na Čikat, a stara će biti dio resorta i zatvorena za gomilu.

Ulazak na šetnicu kroz neku vrste kontrolnog pregleda, legitimiranje, davanje izjave o svrsi ulaska ili nešto slično tome samo je pitanje vremena.

Ali da, danas je otvorena na dionicama šetnice koja je završena. Radovi nisu još završeni, ne zato jer za njih ne postoje sve potrebne dozvole, nego zato jer je zadatak bio prevelik zalogaj čak i u uvjetima unisone potpore nelegalnom projektu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # A ti si neki heroj?Boris 2015-07-27 15:23
Ti si netko tko će spasiti svijet? Očuvati ga da ostane isti? Neki hebeni heroj koji brine za sve?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HerojstvoFrodo 2015-07-27 19:13
Citat Boris:
Ti si netko tko će spasiti svijet? Očuvati ga da ostane isti? Neki hebeni heroj koji brine za sve?
Vjerojatno ne čitaš nego samo gledaš filmove pa misliš da je Frodo neki prototip heroja. Frodo je običan i prosječan, njime često upravljaju sile veće od njega koje ga plaše. Ono što njega pokreće nije želja za herojstvom ni slavom koja nakon toga slijedi. Pokreće ga jednostavan osjećaj dužnosti da zaštiti svakodnevnicu svog mirnog sela. Uspješan je u izvršenju svog nauma zato što nema baš nikakvu želju za moći i bogatstvom. Po kriterijima današnjice, Frodo je budala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Medijska tortura se nastavljaJL 2015-07-27 15:28
Ni goebbels se ne bi posramio

www.jutarnji.hr/.../1388633
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # komentargenije 2015-07-27 15:46
U svim tim planovima sada je najveći problem gdje ćemo sagraditi objekte za radnike - kaže.

nekada su vam radnici spavali u Karolini, sad bi ih mogli staviti u Belvi i Hortenziju, tamo imate puno slobodnog mjesta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # rezervacijaGrof Monte Kristo 2015-07-27 17:54
Citat genije:
U svim tim planovima sada je najveći problem gdje ćemo sagraditi objekte za radnike - kaže.nekada su vam radnici spavali u Karolini, sad bi ih mogli staviti u Belvi i Hortenziju, tamo imate puno slobodnog mjesta
Vila Hortenzija zjapi prazna, nema rezervacija ni do kraja rujna.
Totalka!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Commedia Lussinana e finitaPagliacci 2015-07-27 15:59
Citat JL:
Ni goebbels se ne bi posramio
www.jutarnji.hr/.../1388633
Na zadnjim izborima izabrali smo gradonačelnika, dogradonačelnic u i gradsko vijeće, a oni su predali vlast Šoliću koji na pitanje "Može li otok prihvatiti sve te projekte i luksuz koji mu se sprema?" poput faraona odgovara: "To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina. To će, naravno, promijeniti život otoka, i on je za mnoge od nas otočana šok." Dakle, vladar Lošinja nam priprema šok terapiju tijekom više godina, što su mu predajom (ili prodajom) vlasti omogućili Gari Kapeli, Ana Kučić i pajaci u gradskom vijeću na čelu s Antom Nedićem.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # krade siromašnima kako bi dao bogatimaSuperhik 2015-07-27 16:33
Jednog dana će Faraon doći do zaključka da sve građane Lošinja osim njegovih potrčkala treba humano preseliti u neku cresku pri[cenzurirano ]inu kako ne bi ometali lagodan odmor elite u njegovim hotelima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ad nauseamUčo 2015-07-27 18:28
Za ovakvu torturu postoji latinski izraz ad nauseam sa značenjem do gađenja, do gnušanja, danas bismo rekli do povraćanja kad se nešto stalno ponavlja. Sve to što je Šolić nadrobio za Jutarnji već smo pročitali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sve gore od gorega!Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-27 16:06
Doista strašno kuda ide ova propaganda, a kako su kupili sve medije da čvrsto budu uz njih; da čovjek ne povjeruje! Dakle, on najavljuje "ulaganje" još nekoliko puta većih iznosa nego do sada, te kaže da je sve ovo što je do sada napravljeno sitnica prema onome što se još sprema! Onda možemo misliti koliko devastacije još slijedi...
Sad bih još prokomentirao njegove navode:
Izgleda da će uspjeti privatizirati i aerodrom. Ili će država u tome sudjelovati?! Što se tiče aerodroma, pa Krčki (Riječki) aerodrom, koji prima i najveće avione je na maksimalno 2 sata vožnje autobusom od Lošinja, ako se dobro uskladi s voznim redom trajekta. Pa, kome bi bio takav problem od Krka se još 2 sata provozati autobusom i trajektom, preko svih onih prekrasnih pejzaža Cresa i Lošinja?! Nitko me ne može uvjeriti da će ovaj aerodrom ikada biti isplativ i da će imati ikakvog smisla! Gledajmo primjer Bračkog aerodroma: Brač je ipak rekao bih po broju i stanovnika i turista jači od Lošinja, pa unatoč tomu godinama već jedva životari i planiralo je da ga se zatvori. A riječ je o malom aerodromu, s pistom za manje avione na propelere! A zamislite da je tek bio izgrađen veliki aerodrom za mlazne avione! Pa, nismo mi neka zemlja poput Emirata i slično, da bismo si mogli priuštiti aerodrom "u svakom selu"! Za čitavu Istru je dovoljan Pulski aerodrom, a za čitav Kvarner je dovoljan Krčki tj. Riječki! I točka! A ovaj bi gradio na Lošinju velebni aerodrom za mlažnjake!?!?! A TKO će to financirati? Vjerojatno DRŽAVA?!
Zatim bih se još dalje osvrnuo na priču o tome da neće imati gdje smjestiti radnike: dakle uopće NE misli, očito, zapošljavati domaće stanovništvo, već računa na sezonce i to tko zna odakle; možda ih dovede i iz Rusije...
Sve skupa doista gore od gorega, ne mogu vjerovati samo da su Lošinjani sve ovo dozvolili i da su birali OVAKVE!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tako se to radiD-Resort 2015-07-27 18:11
Na ovakvim potpuno neizgrađenim lokacijama se grade resorti sa 5*, a ne usred uvale sa povijesnim vilama.dresortsibenik.com/.../...

www.jutarnji.hr/.../?secId=79
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kolonijalni pristupsiledžije 2015-07-27 18:40
Citat D-Resort:
Na ovakvim potpuno neizgrađenim lokacijama se grade resorti sa 5*, a ne usred uvale sa povijesnim vilama.
ovo što radi Jadranka d.d. uz podršku Grada je silovanje prostora
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Promijeniti život otoka?7 od 9 2015-07-27 19:28
Citat JL:
Ni goebbels se ne bi posramio
www.jutarnji.hr/.../1388633
Još jedan u dugom nizu propagandnih pamfleta u formi kvazi-intervjua s gosp. Šolićem donosi par novih začudnih trenutaka i poneku novinarsku bedastoću:

NOVINAR: "Na predjelu uvale Čikat u Malom Lošinju, gdje su smješteni luksuzni hoteli i kamp, posljednji zahvati na boutique hotelu Alhambra u završnoj su fazi. Što nas je podsjetilo na slučajeve kada, primjerice u SAD-u, pokraj gradilišta zna stajati tabla “Sorry for the mess, we’re making progress” (Oprostite na neredu, mi radimo na napretku). Upravo u tom smjeru ide ono što Jadranka d.d. radi na Čikatu."

KOMENTAR: Već iz prve rečenice vidljivo je da novinar nikada nije bio na Čikatu i pojma nema gdje je što smješteno (Alhambra kraj kampa?). Isto tako ne zna za da cijelo vrijeme gradnje nije bila postavljena niti jedna tabla koja bi posjetiteljima Čikata objasnila kuda smiju/mogu proći, a kuda ne, a kamo li da se netko ispričao zbog "nereda".

ŠOLIĆ: "Žao mi je što još uvijek traju radovi i želio bih uputiti ispriku svim građanima Lošinja i turistima i zahvaliti im na strpljenju i razumijevanju. Ušli smo, nažalost, u sezonu, ali vrlo brzo bit ćemo gotovi i to se više nikada neće ponoviti."

KOMENTAR: U sezonu smo ušli još za Uskrs. Već tada je bilo jasno da radovi neće biti gotovi do visoke sezone i TADA se trebao ispričati Lošinjanima i turistima. Sada je kasno, šteta je učinjena. Kao što je i lani učinjena šteta kupačima ispod Bellevuea kada su im do kraja srpnja kamenoresci iznad glava rezali kamen za popločenje oko hotela. Za to se nitko nije ni sjetio ispričati. I kaže gosp. Šolić "to se više nikada neće ponoviti"! Ok, držat ćemo ga za riječ, jer od jeseni kreće rušenje Heliosa i tko zna što još.

ŠOLIĆ: "Odlučili smo da zona Čikata treba biti mnogo elitnija destinacija te da idemo na razinu od pet zvjezdica. Podizati razinu usluge i ponude u tako kratkom roku s četiri na pet zvjezdica je vrlo ambiciozan plan te smo zaključili da to mora pratiti i sva ostala infrastruktura, kao i cijela destinacija."

KOMENTAR: Tko je to i na temelju kojih SWOT analiza odlučio da "zona Čikat" (što obuhvaća taj pojam?) treba biti elitna destinacija od 5 zvjezdica? I tko mu je dao ovlasti da upravlja otočkom infrastrukturom i budućnošću cijele destinacije? Iz ovoga se jasno iščitava koliku "težinu" ima gradska vlast u očima Jadranke. Nikakvu.

ŠOLIĆ: "Bio je prošli tjedan ovdje, njegov tim već radi i sama činjenica da je on projektant sigurno će probuditi interes ostalih igrača i ljubitelja golfa da dođu vidjeti gdje je Ernie Els napravio teren. On godišnje radi dva terena, bira najbolje lokacije na svijetu. Jednom kada golferi dođu ovdje, nadamo se da će vidjeti da se može igrati i cijele godine i da će to biti element koji će cijeli Lošinj dići iz prosječnosti i uvrstiti nas na kartu svijeta."

KOMENTAR: Elsov tim već radi - što? Bagerima krče šumu i ravnaju gromače po Mataldi? Projektiraju hotele, vile i umjetna jezera koja tamo trebaju "ekološki" niknuti? Ali Matalda je još uvijek samo obično poljoprivredno zemljište! A što ako naručene studije pokažu da bi gradnja golfa bila ekološka katastrofa ili da se to uopće ne isplati tamo graditi (i sam se samo "nada" da će golferi uopće dolaziti na Mataldu)? Gosp. Šolić uporno o Mataldi govori kao da je već sve riješeno, a osim ugovora s biskupijom nemaju ništa. Pardon - imaju "podršku Grada Lošinja i Primorsko-goran ske županije".

NOVINAR:"Što uopće znači eco golf, kako stoji u nazivu projekta.
ŠOLIĆ: To znači da su zadovoljeni apsolutno svi najviši mogući standardi. Kada se rade rupe, pazi se da se zaštiti svako drvo, maslina i biljka, a kako je sama konfiguracija idealna, neće biti potrebe za intervencijama u prirodi. U svakom trenutku vodimo računa o navodnjavanju, da niti slučajno ne ugrozimo Vransko jezero. Rade se posebna istraživanja o mogućnostima izvora, razmišlja se i o različitim mogućnostima kao što su dovođenje vodovoda po dnu mora ili desalinizacija."

KOMENTAR: Radovi na Mataldi su već počeli. Naveliko se krči i raskopava, pa ovo o zaštiti svakog stabla i travčice zvuči jako cinično, pogotovo kada se uzme u obzir ono što je gosp. Šolić malo kasnije izjavio: "Kod svih zahvata radilo se o rekonstruiranju postojećih objekata, osim golfa gdje će se graditi prateći hotel s određenim brojem vila s bazenima (jedno 50-ak - pogledajte i prebrojite sami na: volim-losinj.org/.../... i malom marinom i heliodromom". A vodu će "ekološki" crpiti iz "izvora" (valjda misli na bušenje arteških bunara i crpljenja podzemnih voda). Ili će "dovesti vodovod po dnu mora", no ne navodi se odakle - iz Vrane ili možda s kopna?

NOVINAR: "S obzirom na to da se radi o projektima koji podosta mijenjaju lice i naličje otoka i postojeći oblik turizma, cijeli je program predstavljen lokalnoj samoupravi i u sve se ulazi u dogovoru s Gradom Malim Lošinjom gdje je Gradsko vijeće podržalo ono što Jadranka planira."

KOMENTAR: Prvi put čujem za izraz "naličje otoka"! Što li bi to trebalo biti? No naši gradski oci znaju što je to, kao što znaju i sve o sadašnjem i budućem turizmu, jer su, eto podržali "ono što Jadranka planira". I to bez diskusije ili bar dodatnih pitanja.

NOVINAR: "Dok smo razgovarali, u njihovim je objektima boravilo 11.280 gostiju, a njihov je godišnji prosjek između 1,1 i 1,2 milijuna noćenja, što je udio od više od 50 posto ukupnog prometa na otoku."

KOMENTAR: Ove brojke mi baš ne drže vodu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (mint.hr/.../..., na području Grada Malog Lošinja prošle godine je bilo ostvareno 240.888 dolazaka i 1.734.698 noćenja, tj. oko 5% manje no 2013. No to se ne poklapa s podacima koje je iznijela gđa. Šimičić na 4. sjednici Skupštine TZGML (volim-losinj.org/.../... 263.063 dolazaka i 2.104.179 noćenja, pad od 6% u odnosu na 2013. Najveći broj noćenja ostvario je privatni smještaj (41%), pa kampovi (36%), a daleko iza njih su hoteli (19%) i odmarališta (manje od 4%). Koliko je tko zaradio od tih noćenja, samo nebo zna, no očito su "kičma" (77%) lošinjskog turizma turisti iz apartmana i kamperi. Čak i Jadranka živi od svojih kampera, inače - ljubitelja prirode nesklonih luksuzu.

NOVINAR: "Trenutačno imaju 600-tinjak stalnih radnika, a dosta radnika imaju kao stalne sezonce...
ŠOLIĆ: "U svim tim planovima sada je najveći problem gdje ćemo sagraditi objekte za radnike."

KOMENTAR: Zna li itko koliko uopće Lošinjana radi u Jadranci d.d. (dakle, u čitavoj firmi, ne samo u hotelima)? I koliko njih su stalno zaposleni, a koliko ih je tzv. "stalnih sezonaca"? Meni se čini da i među stalnima i među sezoncima ima sve više ljudi izvana, a te sumnje potvrđuje i ova izjava o potrebi gradnje smještaja za radnike. Baš me zanima gdje će sagraditi tu zgradu i kako će izgledati, obzirom da se Lošinjani još sjećaju baraka na Sunčanoj.

NOVINAR: "Može li otok prihvatiti sve te projekte i luksuz koji mu se sprema?
ŠOLIĆ: To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina. To će, naravno, promijeniti život otoka, i on je za mnoge od nas otočana šok. Međutim, mislim da će svima donijeti dobro, jer otvara se prilika svima da nas prate. Osjećam veliku podršku otočana i mislim da su pravi ljudi uz nas."

KOMENTAR: Jedna privatna firma daje si za pravo PROMIJENITI ŽIVOT OTOKA. A što ako stanovnici tog istog otoka ne žele da im se promijeni život na način kako to Jadrankini ulagači žele? Prema onome što se može čuti među običnim ljudima s pjace, čisto sumnjam da postoji "velika podrška otočana", koju, eto, oko sebe osjeća gosp. Šolić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ki mi je zgubil oćali?Oćalinko 2015-07-27 19:52
Citat Šetač:
Mislim da je sve ovo sitnim slovima napisano u Šolićevom projektu pretvaranja Lošinja u top destinaciju koji je Kapeli gurnuo Nediću i ostatku korumpiranog gradskog vijeća na usvajanje po hitnom postupku.
Hitno treba svima u općini i oko nje kupiti nove naočale, povećala i ostala sredstva za čitanje "sitnih slova". Upropastit će nas njihova kratkovidnost!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vidoviti milandoris 2015-07-28 07:46
Citat Oćalinko:
Hitno treba svima u općini i oko nje kupiti nove naočale, povećala i ostala sredstva za čitanje "sitnih slova". Upropastit će nas njihova kratkovidnost!
To se zove vidovitost a ne kratkovidnost, jer će njihova djeca i unuci biti materijalno zbrinuti do kraja života.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # haahaAnte 2015-07-28 01:36
Frodo ti se drš kade i ne lupetaj.. Kakvo ljubljenje kakav veli mul?? Pa može i danas tvoja dica i druga ako oće pravit potomke na njemu pa da svi imaju lipu uspomenu niko im ne brani.
A to ča Jadranka radi svaka im čast,znam da bi vi tjeli da vaši rodjaci iz bosne itd se toćaju po Čikatu ali sada malo teže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...pušmipuli 2015-07-28 08:27
Citat Ante:
Frodo ti se drš kade i ne lupetaj.. Kakvo ljubljenje kakav veli mul?? Pa može i danas tvoja dica i druga ako oće pravit potomke na njemu pa da svi imaju lipu uspomenu niko im ne brani.
A to ča Jadranka radi svaka im čast,znam da bi vi tjeli da vaši rodjaci iz bosne itd se toćaju po Čikatu ali sada malo teže.
Ti si Ante potvrda da postoje ljudi koji nisu evoluirali dovoljno te bi bolje da žive na stablu u prašumi.. Taj tvoj argument o Bosancima je više nego jadan. Svašta p**** rodi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Spam, ali procitajteArriva&Jadranka 2019-08-10 20:17
Poštovani,
Danas, u petak 02. kolovoza 2019. u 9.15 h, sam na ulazu u autobus tvrtke Arriva, točnije hotelski bus Jadranke d.d., doživjela krajnje neugodno iskustvo.

Naime, pri ulasku sam od vozača zatražila kartu iz Velog do Malog Lošinja, pri čemu mi je gospodin kratko odgovorio ne. Začuđena, nisam shvatila o čemu je riječ budući da redovno tom istom linijom putujem svakodnevno za Mali Lošinj. Nakon što sam ga nekoliko puta tražila kartu, vozač mi je objasnio kako, budući da nisam zaposlenica Jadranka grupacije niti putujem na turistički izlet organiziran od strane iste, ne smijem putovati hotelskim autobusom. Vozaču sam rekla da svakodnevno putujem tim autobusom na istoj relaciji u istom terminu. Vozač mi je odbio prodati kartu te sam napustila autobus.

U drugim okolnostima, smatram da navođenje mog razloga putovanja ne bi bilo relevantno, no kao studentica diplomskog studija svakodnevno odlazim na praktični dio nastave u tvrtku u Malom Lošinju. Ovakva situacija mogla me dovesti do gubitka potpisa iz obavljene praktične nastave, odnosno na produljenje godine studija.

Moja pitanja Vama su:
- Iz kojeg razloga lokalno stanovništvo ne smije prometovati hotelskim busom? Vrijedi li novac turista više od novca lokalaca?
- Kako je moguće da sve ove godine, od kada znam za sebe, smijem uz kupnju karte biti putnica u hotelskom autobusu, a odjednom to više nije dozvoljeno?
- Kako Vaši vozači, koji, uz dužno poštovanje, ne znaju niti jedan strani jezik mogu razlikovati turistu LH&V, od ostalih turista?

Smatram da je vozač zadnja osoba koja je u ovoj priči kriva. Gospodin je očito situaciju odigrao prema uputama nadležnih, a vjerujem kako su te upute upravo iz Jadranka grupacije.
Sramotno je da se danas takve situacije uopće i događaju, makar kao izolirani slučajevi.

Ako je hotelski bus vrsta povremenog prijevoza namijenjena ISKLJUČIVO za turiste i zaposlenike Jadranka hotela, onda bi ta činjenica trebala krajnje transparentna.
Niti na jednom voznom redu nije naglašena ta činjenica, niti je isto napisano bilo gdje u informacijama vezanim za hotelski bus.

Zašto jednostavno nisam otišla na linijski bus? Jer linijski bus vozi toliko rijetko i cijena mu je toliko napuhana da uopće nije potrebno navoditi ostale razloge.
Apeliram da se i po tom pitanju svakako nešto poduzme. Svaki stanovnik nema osobni automobil i nije u mogućnosti prometovati na taj način, a cilj lokalne zajednice svakako bi trebao biti podupiranje javnog prijevoza i što bolja prometna povezanost.

U najboljoj namjeri Vam poručujem da ukoliko ova situacija ne bude imala zadovoljavajući epilog, očekujte moje obraćanje ostalim nadležnim institucijama, koje neće biti kontaktirane hijerarhijskim redosljedom na koji ste do sada navikli.

Vrijeme je da shvatite kako niti jedna nagrada za najbolji otok, najljepši hotel, najbolju tvrtku ne znači apsolutno ništa ako nemate potporu ljudi koji u vašim firmama, hotelima i na otoku žive i rade. Poradite najprije na zadovoljstvu ljudi bez kojih otoka ne bi ni bilo.
Činjenica jest da bez toga ne ide.

Unaprijed Vam zahvaljujem na provedenim postupcima i mjerama.

postovani iz jadranke - niste imali obraza ni vremena odgovoriti na mail - sada cete ga citati javno gdje god mozete
PRAVDA ZA LOSINJSKI JAVNI PRIJEVOZ I MALE LJUDE! nije u šoldima sve
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Maćeha LošinjaTZ 2019-08-11 10:59
Citat Arriva&Jadranka:
postovani iz jadranke - niste imali obraza ni vremena odgovoriti na mail - sada cete ga citati javno gdje god mozete
PRAVDA ZA LOSINJSKI JAVNI PRIJEVOZ I MALE LJUDE! nije u šoldima sve
A onaj trol jadranku naziva mama Lošinja. Prije će biti da je maćeha Lošinju, a mamica Rusima i šoliću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...