Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Na Lošinju popunjeni svi hoteli, veliki interes za luksuznim smještajem

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

dominePod naslovom INVESTICIJE SE ISPLATILE Novi list je prenio izjave Đurđice Šimičić, direktorice Turističke zajednice Grada Malog Lošinja te predsjednika uprave Jadranke d.d. Sanjina Šolića i Gorana Filipovića, člana uprave Jadranke d.d. o opravdanosti dosadašnjih investicija i daljnim projektima Jadranke d.d. u sinergiji s lokalnim vlastima »

Kvarnerski otok Lošinj, prepoznatljiv po brendu kao otok vitalnosti, po mnogočemu se izdavaja od ostalih na Jadranu. Osim specifičnih prirodnih ljepota i očuvane prirode, na Lošinju je kvaliteta usluge na sve većoj razini, a kao potvrda napora lokalnih turističkih djelatnika da svaki gost s otoka ode zadovoljan je i ovogodišnja nagrada Svjetske turističke organizacije.

Brojni su svjetski mediji prepoznali odlike ove destinacije, pa otok proglašavaju zvijezdom Jadrana.
Direktorica Turističke zajednica Grada Malog Lošinja, Đurđica Šimičić, naglašava kako se konstantno, na svim razinama, ulaže u podizanje kvalitete. Lošinj je, reći će Šimičić, nadprosječan za hrvatske okvire, i to prema relavantnim mjerenjima.

- Provodimo destinacijski menadžment i ove godine tajni gost ocijenio nas je s visokih 86 posto. Uvijek težimo boljem pa tijekom cijele godine provodimo razne edukacije kako bi svi uključeni u kreiranje turističke ponude napredovali. Pratimo učinak edukacija i implementaciju znanja u praksu. Stalo nam je do toga da svaki gost bude zadovoljan, i da omjer cijene i kvalitete bude izvrstan, kaže direktorica Turističke zajednica Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić.

Puni pogon
Osim Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, veliku ulogu u kreiranju otočke ponude ima i najveća turistička kompanija »Jadranka« d.d. koja je u posljednjih nekoliko godina u svoje objekte uložila preko 140 milijuna eura. To »Jadranku« čini jednim od najvećih ulagača ne samo u Lošinj, već u hrvatski turizam. Iako su još prošle godine radi obnove neki objekti bili zatvoreni, drugi otvoreni rijekom ove sezone, konačno je došlo vrijeme da svi budu u punom pogonu.

Predsjednik uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić potvrđuje kako su svi hoteli popunjeni.

- Ove godine imamo popunjene sve naše hotele, što se posebno odnosi na luksuzni Bellevue s pet zvjezdica u elitnoj uvali Čikat, prvi lošinjski hotel najviše kategorije u kojega smo uložili 55 milijuna eura. Ove godine smo na Čikatu obnovili i plažu i šetnicu u koje smo investirali 6,5 milijuna eura, otvorili smo luksuznu vilu Hortensiu, u završnoj fazi je i hotel Alhambra, boutiqe hotel s pet zvjezdica, a u međuvremenu smo otvorili i prvi aquapark u kojega je uloženo devet milijuna eura i koji svakodnevno oduševljava, kako goste, tako i građane Malog Lošinja. Tu smo tek negdje na pola puta, jer nam je cilj na Lošinju gostima ponuditi mogućnost sadržaja tijekom cijele godine, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave »Jadranke« d.d.

Turistička sezona koja je u tijeku već potvrđuje kako je zahtjevan investicijski ciklus obnavljanja hotelskih kapaciteta i repozicioniranje na tržištu kroz podizanje kategorizacije na četiri i pet zvjezdica bio opravdan.

Stalni gosti
Upravo član uprave »Jadranke« d.d., Goran Filipović, izdvaja kako je Lošinj investicijama postao »jedinstveno odredište luksuza i vitalnosti na Mediteranu«.

- Lošinj već godinama ima vjerne goste koji najvećim dijelom dolaze iz Slovenije, Austrije, Njemačke, skandinavskih zemalja, Ruske Federacije i drugih. Radi se pretežno o stalnim gostima koje već poznajemo po imenu i prezimenu, njihovim željama i navikama, i u održavanje takvog odnosa iznimno puno ulažemo kroz edukaciju svih naših djelatnika. Također, gosti prepoznaju i činjenicu da svaki hotel iz portfelja »Jadranka hotela« nudi specifičnu vrstu odmora - tako u Familv Hotel Vespera dolaze obitelji s djecom, u Hotel Puntu i Wellness Hotel Aurora dolaze gosti željni opuštanja i odmora, dok u Hotelu Bellevue imamo goste koji očekuju luksuzni smještaj, vrhunsku gastronomiju i besprijekornu uslugu te potpuno novi spa i health koncept. Sve to nado-punit ćemo projektima poput rekonstrukcija lošinjskog aerodroma, eco golf resorta na Mataldi i izgradnjom nove marine u Malom Lošinju, čime ćemo ispuniti sve preduvjete za promjenu lica lošinjskoga turizma i pretvaranje cijeloga Lošinja u destinaciju s pet zvjezdica, zaključio je Goran Filipović, član uprave »Jadranke« d.d.

Važna sinergija s lokalnim vlastima
Naš sljedeći korak je proširenje zračne luke na Lošinju te izgradnja eco golf resorta na Mataldi. To zapravo čini i najvažniji dio budućih projekata i njihova vrijednost se procjenjuje na više od 250 milijuna eura. Važno je da nas u svemu tome prati i lokalna samouprava, kako bi cijeli Lošinj bio prepoznat kao nezaobilazna destinacija na svjetskoj turističkoj karti, naglašava Sanjin Šolić.

(Slađana Vignjević)

Komentari: 

16 # Promjena lica lošinjskog turizmaCapra 2015-08-12 09:47
Pohvala vizionarima novog Lošinja
Komentar uz članak gornjeg naslova:
Citat:
zadnjih 25 godina nema planiranja prostora. Umjesto toga imamo kaotične, nasumične urbanističke intervencije prema željama investitora čiji su apetiti golemi, gutaju zaštićene park šume, obalu, šetnice, vizure. Štoviše, gutaju čitava područja (ogromna površina budućeg golfa na Mataldi) i čitave gradiće (nakon što se izgradi sve planirano u kompleksu Punta, Veli Lošinj će postati njegova "depandansa"). Sve to nema nikakve veze s planiranjem, već se implementira zakonom jačeg, tj. bogatijeg. Gutače prostora ne zanimaju želje lokalnih stanovnika i njihovih gostiju, njih zanima samo njihov biznis ograđen plutačama, ogradama i žicama.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Susjed 2015-08-12 12:57
Vitalnost?
Postoji li to na Lošinju?
Kolika je ta vitalnost? Može li se izmjeriti i kako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Mjerenje vitalnostiMuflon 2015-08-12 13:05
Citat Susjed:
Vitalnost?
Postoji li to na Lošinju? Kolika je ta vitalnost? Može li se izmjeriti i kako?
Na donjem linku ti sve lijepo piše ima li na Lošinju vitalnosti i kako se mjeri
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ***kum 2015-08-12 13:17
Novi List je prenio izjave Đurđice Šimičić,tj. novinarke Novog Lista koja boravi kod Đurđice,tu su još izjave člana uprave Jadranke,...,za što bi mi uopće vjerovali svojim očima,kada svi oni tvrde suprotno,možda bi investitor trebao dovesti okulistu iz Ruske Federacije koji će utvrditi da imamo poremečaje vida i da to što vidimo je u suprotnosti sa stvarnim stanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # okulisttoky 2015-08-12 13:52
Citat kum:
zašto bi mi uopće vjerovali svojim očima,kada svi oni tvrde suprotno,možda bi investitor trebao dovesti okulistu iz Ruske Federacije koji će utvrditi da imamo poremečaje vida i da to što vidimo je u suprotnosti sa stvarnim stanjem.
Naše oči nam prikazuju da Alhambra neće tako brzo biti otvorena, a novinarka kaže da radi i da su se investicije isplatile.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sinergijaferengi 2015-08-12 15:47
Citat kum:
Novi List je prenio izjave Đurđice Šimičić, tj. novinarke Novog Lista koja boravi kod Đurđice,
A stanarinu Slađi kod Đurđice plaća Grad preko agencije Cappelli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # povjerenstvoaldo 2015-08-12 16:41
Citat ferengi:
A stanarinu Slađi kod Đurđice plaća Grad preko agencije Cappelli.
zar nije to klasičan sukob interesa..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nldreyf 2015-08-12 18:46
Zar još netko ozbiljno shvaća Novi list?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SSRNtile 2015-08-12 21:38
Citat dreyf:
Zar još netko ozbiljno shvaća Novi list?
itekako, pa to je glasilo socijalistikog saveza ! :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Svečano otvorenje na kraju ljetaČuvar plaže u zimskom periodu 2015-08-12 23:27
Prema članku objavljenom na portalu otoci.net (otoci.net/.../..., Alhambra i Augusta se otvaraju tek 22. 08. Radovi još traju, a ni plaža još nije gotova. U članku nema nikakvog objašnjenja zašto radovi toliko kasne, a gospodi iz Jadranke ni u primozgu nije da bi se trebali bar ispričati Lošinjanima i njihovim gostima na totalnom neredu od cjeloljetnog gradilišta na Čikatu. Želim im puno sreće (trebat će im) da do prvih jesenskih kiša napune svoje luksuzne kapacitete i odrade bar neki minimalni "probni rok". I da im te iste kiše ne otplave na novu bijelu plažu svu onu crvenu zemlju koju su pobacali po okolnoj šumi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # vodena vilahoracio 2015-08-13 07:35
Citat Čuvar plaže u zimskom periodu:
Želim im puno sreće (trebat će im) da do prvih jesenskih kiša napune svoje luksuzne kapacitete i odrade bar neki minimalni "probni rok". I da im te iste kiše ne otplave na novu bijelu plažu svu onu crvenu zemlju koju su pobacali po okolnoj šumi.
Trebati će im sreća jer je pred dva dana ona lagana kišica napravila dar-mar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Crvena zastavaPrinc od Zbičine 2015-08-13 09:18
Citat Čuvar plaže u zimskom periodu:
Želim im puno sreće (trebat će im) da do prvih jesenskih kiša napune svoje luksuzne kapacitete i odrade bar neki minimalni "probni rok". I da im te iste kiše ne otplave na novu bijelu plažu svu onu crvenu zemlju koju su pobacali po okolnoj šumi.
Za ovo drugo ne treba im sreća kad su tu princ Albert od Monaka i Kike Curavić. Izmislit će specijalno priznanje za obojene eko plaže pod imenom Crvena zastava i prirediti svečanu dodjelu da popune kapacitete besplatnim ugošćavanjem Curavićeve svite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # prostitucijarudar 2015-08-13 15:22
Ako ima imalo istine u tome da gospodin Capeli plaća novinarki novoga lista smještaj kod svoje štićenice Đurđe Simičić, inače direktorice turističke zajednice, kojoj je taj isti Capeli nadzorni odbor, onda je to kriminal najgore vrste. Pa kada se toma pridoda činjenica da dečko naše dopisnice Novog lista sa Lošinja g. Robert Frank ljetuje u tom istom prostoru, a istovremeno razvaljuje u medije gospodina Vinka Mužića, a da pri tome ne spominje Sanjina Šolića, šefa uprave Jadranke d.d. i druge tipove koji su na isti način od istog gradonačelnika i na istim lokacijama dobili terene i preprodali, te silnu lovu strpali u džep i time oštetili gradski proračun, onda je jasno da je novinar koji je pisao o Mužiću korumpiran. A naš gradonačelnik našim novcem plaća smještaj njegovoj priležnici i od njega naručuje tekstove protiv svojih sugrađana. I to selektivno. Vidite kako HDZ-eov gradonačelnik surađuje s novinarima Novog Lista. Doći će vrijeme kada će morati za to odgovarati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # RudaIstina 2015-08-13 18:06
Citat rudar:
Ako ima imalo istine u tome da gospodin Capeli plaća novinarki novoga lista smještaj kod svoje štićenice Đurđe Simičić, inače direktorice turističke zajednice, kojoj je taj isti Capeli nadzorni odbor, onda je to kriminal najgore vrste. Pa kada se toma pridoda činjenica da dečko naše dopisnice Novog lista sa Lošinja g. Robert Frank ljetuje u tom istom prostoru, a istovremeno razvaljuje u medije gospodina Vinka Mužića, a da pri tome ne spominje Sanjina Šolića, šefa uprave Jadranke d.d. i druge tipove koji su na isti način od istog gradonačelnika i na istim lokacijama dobili terene i preprodali, te silnu lovu strpali u džep i time oštetili gradski proračun, onda je jasno da je novinar koji je pisao o Mužiću korumpiran. A naš gradonačelnik našim novcem plaća smještaj njegovoj priležnici i od njega naručuje tekstove protiv svojih sugrađana. I to selektivno. Vidite kako HDZ-eov gradonačelnik surađuje s novinarima Novog Lista. Doći će vrijeme kada će morati za to odgovarati.
Nadam se da će doći vrijeme da ti odgovaraš za laži koje si ovdje naveo/la !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # istinalaž 2015-08-13 18:20
Kako ISTINA zna da je tekst pod nickom Rudar napisala ženska osoba?Znači da je točno ono što je neki dan netko pisao da admin vidi tko piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .....Igi 2015-08-13 19:06
Citat laž:
Kako ISTINA zna da je tekst pod nickom Rudar napisala ženska osoba?Znači da je točno ono što je neki dan netko pisao da admin vidi tko piše.
Glupane nepismeni, pročitaj pažljivije. Piše "Nadam se da će doći vrijeme da ti odgovaraš za laži koje si ovdje naveo/la !" Ono naveo/la znači da ne zna je li pisala muška ili ženska osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # BoksitIstina 2015-08-13 20:38
Citat laž:
Kako ISTINA zna da je tekst pod nickom Rudar napisala ženska osoba?Znači da je točno ono što je neki dan netko pisao da admin vidi tko piše.
Da istina je da mi admin kaže tko je pisao on čak i vidi tko na computeru piše u tom trenutku . E Tatjana Tatjana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Breaking NewsLNN 2015-08-14 17:36
Povodom skorog dovršetka radova na hotelu Alhambra, gospodinu Mihi se još jednom ukazala Gospa. Iz tog razloga cijela uprava Jadranke je pozvana na večerašnju misu koja će se održati u crkvici na Čikatu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ukazanje za cjelogodišnji turizaml.d. 2015-08-14 18:13
To je u funkciji promocije cjelogodišnjeg turizma. Sad će nahrupiti hodočasnici. A i Sudca opet puštaju da vodi radionice duhovne obnove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # lažni prorokdida 2015-08-14 21:31
Citat l.d.:
To je u funkciji promocije cjelogodišnjeg turizma. Sad će nahrupiti hodočasnici. A i Sudca opet puštaju da vodi radionice duhovne obnove.
Priča se da će Z.S. voditi radionicu duhovne obnove na Mataldi. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Filozofija golfaGargamel 2015-08-15 08:45
Citat dida:
Priča se da će Z.S. voditi radionicu duhovne obnove na Mataldi. :-*
Vodit će radionice duhovne obnove s predavanjima i vježbama o etici i filozofiji golfa.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # oprosti im Bože, ne znaju što radeŠtef 2015-08-14 20:55
rekao bih da je Gospino ukazanje od strane Jadrankine bezbožne uprave potpuno krivo protumačeno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ekumenska suradnjeBraća u Kristu 2015-08-15 07:59
Citat Štef:
rekao bih da je Gospino ukazanje od strane Jadrankine bezbožne uprave potpuno krivo protumačeno
Bezbožnička uprava Jadranke nije smetnja biznisu krčke biskupije Crkve u Hrvata. Naime, vlasnici Jadranke su pobožni kršćani, velikodušni donatori pravoslavne Crkve, a jedan od njih čak pjeva u crkvenom zboru. Pusta Matalda će biti oplemenjena ovom ekumenskom suradnjom pravoslavne i katoličke braće u Kristu na 90 godina uz nepoznate financijske uvjete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # istočna i zapadna varijanta,franjo 2015-08-15 09:50
Citat Braća u Kristu:
Bezbožnička uprava Jadranke nije smetnja biznisu krčke biskupije Crkve u Hrvata. Naime, vlasnici Jadranke su pobožni kršćani, velikodušni donatori pravoslavne Crkve, a jedan od njih čak pjeva u crkvenom zboru. Pusta Matalda će biti oplemenjena ovom ekumenskom suradnjom pravoslavne i katoličke braće u Kristu na 90 godina uz nepoznate financijske uvjete.
Samo se vi rugajte ali Matalda će spojiti pravoslavlavnu i katoličku Crkvu a biskup koji je potpisao ugovor o koncesiji biti će proglašen svecem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # zanokticabepo 2015-08-23 21:54
Citat franjo:
Citat Braća u Kristu:
Bezbožnička uprava Jadranke nije smetnja biznisu krčke biskupije Crkve u Hrvata. Naime, vlasnici Jadranke su pobožni kršćani, velikodušni donatori pravoslavne Crkve, a jedan od njih čak pjeva u crkvenom zboru. Pusta Matalda će biti oplemenjena ovom ekumenskom suradnjom pravoslavne i katoličke braće u Kristu na 90 godina uz nepoznate financijske uvjete.
Samo se vi rugajte ali Matalda će spojiti pravoslavlavnu i katoličku Crkvu a biskup koji je potpisao ugovor o koncesiji biti će proglašen svecem.
ljudi moji pa vi ne znate kako nokat brzo raste na k.rcu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ajojMINT 2015-09-07 23:09
nema Lošinja niti u prvih 20 destinacija
mint.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko je tu lud?True-False 2015-09-08 00:19
Citat MINT:
nema Lošinja niti u prvih 20 destinacija
Očito se Lošinjani ovog ljeta nisu bez veze tužili kako je turista manje no prijašnjih sezona. A to je već druga loša sezona za redom. Zašto? Novine na sve strane hvale Lošinj kao novu Mallorcu, Jadranka se hvali popunjenim hotelima, a mi imamo sve slabije turističke rezultate. Tko je tu lud?
Baš me zanima što će ove godine Đurđica okriviti za pad noćenja - lani je bilo krivo loše vrijeme, no ove godine je sunce non-stop pržilo mjesecima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # lošinjski turizam? my assFacts 2015-09-08 04:20
Citat True-False:
Citat MINT:
nema Lošinja niti u prvih 20 destinacija
Očito se Lošinjani ovog ljeta nisu bez veze tužili kako je turista manje no prijašnjih sezona. A to je već druga loša sezona za redom. Zašto?

na brzinu skupljeni članci za 2011, 2012 i 2013 godinu kada je Lošinj već početkom rujna slavio 2 milijuna noćenja
ove godine očito nema niti 1 milijun noćenja

www.kigo.hr/10565/

mojarijeka.hr/.../...

kvarnerski.com/2-milijuna-nocenja-na-losinju/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # iako bi nekome bilo drago!micica 2015-09-08 08:41
Iako bi nekome bilo drago da je je tako nažalost je greška u materijalima Ministarstva turizma , M.Lošinj za 1-8/15 ima više od 1,8 mil noćenja znači službeno 6.mjesto, a na 6/7 mjestu je i po noćenjima u 8.mjesecu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nije nam dragoDigitron 2015-09-08 08:56
Citat micica:
Iako bi nekome bilo drago da je je tako nažalost je greška u materijalima Ministarstva turizma , M.Lošinj za 1-8/15 ima više od 1,8 mil noćenja znači službeno 6.mjesto, a na 6/7 mjestu je i po noćenjima u 8.mjesecu.
Naravno, pokvario im se kalkulator. Očekujemo ispriku ministra turizma sa točnim podacima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # brojke i slovamihujlo 2015-09-08 12:36
ako je ovo i istina, opet nedostaje nekoliko stotina tisuća noćenja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # analizaDZS 2015-09-08 14:56
Citat mihujlo:
ako je ovo i istina, opet nedostaje nekoliko stotina tisuća noćenja
upravo tako.
na DZS sam našla podatak da je Mali Lošinj u prvih 6 mjeseci zbrojeno imao 399.751 noćenja.
u VII je bilo 532.097 noćenja.
to je za I-VII zbrojeno 931.848 noćenja.
za VIII nisam našla nikakav podatak.
ukoliko pretpostavimo da je VIII mjesec bio nešto bolji od VII, što obično jeste, onda bi pretpostavljena brojka za I-VIII mogla biti oko 1.550.000 noćenja.
znači još uvijek nedostaje oko 450.000 noćenja u odnosu na 2011-2013 godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # brojke i slovamihujlo 2015-09-08 15:25
U kolovozu je po riječima gđe Šimičić bilo 731.000 noćenja, sve skupa cca 1.660.000 noćenja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .........MMM 2015-09-08 19:34
Citat mihujlo:
U kolovozu je po riječima gđe Šimičić bilo 731.000 noćenja, sve skupa cca 1.660.000 noćenja
gdje to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # još malo statistikeDZS 2015-09-08 21:31
Citat mihujlo:
U kolovozu je po riječima gđe Šimičić bilo 731.000 noćenja, sve skupa cca 1.660.000 noćenja
teško da je u VIII 2015. bilo toliko gostiju, to bi bio uvjerljivi rekord
evo podataka za VII i VIII u zadnjih 5 godina
............VII...........VIII
------------------------------
2015 532.097 ???
2014 492.508 590.176
2013 540.991 616.214
2012 525.109 611.074
2011 542.558 633.969
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Progresgost 2015-09-08 18:20
Prema podacima Ministarstva turizma Lošinj nije u prvih 20 destinacija za razdoblje siječanj - kolovoz:Nije ni u top 20 za kolovoz:


mint.hr/.../...

Ljetošnju silovitu medijsku kampanju u kojoj se Šolić hvalio investicijskim ciklusima, milijunima kuna i docirao kako bez golfa nema ozbiljnog turizma, te da bez aerodroma nema golfa možda objašnjava očekivanje slabih rezultata. Stoga možemo očekivati da će se i podbačaj objašnjavati investicijskim ciklusima, milijunima kuna itd ponavljanjem Šolićeve bahate isprike "Sorry for the mess, we're making progress" (Oprostite na neredu, mi radimo na napretku) objavljene u Jutarnjem listu.
volim-losinj.org/.../...
www.jutarnji.hr/.../1388633
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ~~~Hulk 2015-09-08 19:57
kad već navodiš, mogao si navesti i prvih 5, ili to nije bitno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prvih petgost 2015-09-08 20:24
Citat Hulk:
kad već navodiš, mogao si navesti i prvih 5, ili to nije bitno?
Prvih pet nisu u tablici nego zasebno. A to su Rovinj, Poreč, Medulin, Umag i Dubrovnik. Znači, Lošinj nije među njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Yes, I can flyIron Man 2015-09-08 20:56
Citat gost:
Citat Hulk:
kad već navodiš, mogao si navesti i prvih 5, ili to nije bitno?
Prvih pet nisu u tablici nego zasebno. A to su Rovinj, Poreč, Medulin, Umag i Dubrovnik. Znači, Lošinj nije među njima.
To znamo još od sinoć kada je objavljen link na kompletno izvješće sa MINTa, ne znam čemu služi današnje objavljivanje nekompletnih podataka???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Yes, you can flygost 2015-09-08 21:36
A zašto je važno da su podaci kompletni? Bitno je da je podatak za Lošinj točan. Nema ga među prvih 20 iako naslov članka kaže "Na Lošinju popunjeni svi hoteli, veliki interes za luksuznim smještajem".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Yes, I can flyIron Man 2015-09-08 21:48
Ma sve super, ali ako ne pokažeš svih 20, nego od 6-20, kako da netko zna da nije možda u prvih 5. :-)
Osim toga, tu nešto definitivno ne valja, jer Lošinj samo u srpnju i kolovozu napravi više od milijun noćenja, a ovdje 20. Krk za cijelu godinu do danas ima samo 910.272
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ponovite zadaćumicica 2015-09-09 09:07
Citat gost:
Prema podacima Ministarstva turizma Lošinj nije u prvih 20 destinacija za razdoblje siječanj - kolovoz:

Nije ni u top 20 za kolovoz:

mint.hr/.../...
Ljetošnju silovitu medijsku kampanju u kojoj se Šolić hvalio investicijskim ciklusima, milijunima kuna i docirao kako bez golfa nema ozbiljnog turizma, te da bez aerodroma nema golfa možda objašnjava očekivanje slabih rezultata. Stoga možemo očekivati da će se i podbačaj objašnjavati investicijskim ciklusima, milijunima kuna itd ponavljanjem Šolićeve bahate isprike "Sorry for the mess, we're making progress" (Oprostite na neredu, mi radimo na napretku) objavljene u Jutarnjem listu.
volim-losinj.org/.../...
www.jutarnji.hr/.../1388633
Gore navedeni materijal je jučer ispravljen , Lošinj je na 6. mjestu za 8 mjesec kao za 1-8 mjeseci
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # DSZ ne lažeTugo moja, pređi na drugoga 2015-09-08 22:21
Citat DZS:
[quote name="mihujlo"]U kolovozu je po riječima gđe Šimičić bilo 731.000 noćenja
Da bismo znali pravu istinu o padu ili rastu broja dolazaka i noćenja, treba pričekati da Državni statistički zavod objavi rezultate za kolovoz (a te iste podatke koristi i Ministarstvo turizma) pa ih usporediti s brojkama koje je u javnosti iznijela gđa. Šimićić. Valjda će onda svima biti jasno da ona napuhuje brojke kako bi prikrila poražavajuću istinu o sve slabijem lošinjskom turizmu zadnjih godina. Jer da izađe s istinom, netko bi se mogao zapitati zašto padamo i pozvati je na odgovornost. Neugodno. Lakše je ušminkati i nadati se da ljudi neće primijetiti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ako laže koza, ne laže rogDZS 2015-09-09 06:40
završna izvješća DZS za 2010-2014 pokazuju da Lošinj nikada nije imao 2 milijuna noćenja, evo linkovi na pdf

www.dzs.hr/.../SI-1408.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1436.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1463.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1491.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1515.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1539.pdf
pitanje je da li Državnom zavodu za statistiku podatke šalje Baba Jaga ili TZ Mali Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ajmo brojit ispočetkamile 2015-09-09 07:28
Citat DZS:
pitanje je da li Državnom zavodu za statistiku podatke šalje Baba Jaga ili TZ Mali Lošinj
Vjerojatno se podatke o broju noćenja na Lošinju šalje iz Velog žala pa lako dođe do statističke pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # proveri pa pišimicica 2015-09-09 09:09
Citat DZS:
završna izvješća DZS za 2010-2014 pokazuju da Lošinj nikada nije imao 2 milijuna noćenja, evo linkovi na pdf

www.dzs.hr/.../SI-1408.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1436.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1463.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1491.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1515.pdf
www.dzs.hr/.../SI-1539.pdf
pitanje je da li Državnom zavodu za statistiku podatke šalje Baba Jaga ili TZ Mali Lošinj
U podacimja DZS nema noćenja vikendaša
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # novi podacimicica 2015-09-09 09:15 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # huhneprijavljeni vikendaš 2015-09-09 13:13
Citat micica:
Na Mintu ima ili nema vikendaša? Koliko se uopće prijavljuje vikendaša, 450 tisuća noćenja godišnje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # popravni ispit za Micicu i Đurđicupitanje za TZML 2015-09-09 20:12
Citat micica:
dakle, novi podatak je 1.583.637 noćenja (bez vikendaša)za prvih 8 mjeseci
prethodnih godina u ovo doba godine TZML je slavio brojku od 2.000.000 noćenja (sa vikendašima)
razlika je 416.363 noćenja
koliko od toga otpada na vikendaše, koliko na bauštelce, a koliko na realan minus u hotelima, kampovima i u privatnom smještaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # rednički turizampušmipuli 2015-09-09 13:07
Ajde stručnjaci iz statistike recite koliki udio u noćenjima ima nekoliko tisuća radnika koji su od nove godine radili na investicijskom ciklusu Jadranke..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # EnigmaFiat lux 2015-09-09 13:31
Udio noćenja nekoliko tisuća radnika u noćenjima na Lošinju moglo bi biti rješenje enigme zašto je ova sezona prema broju noćenja dobra, a prema prometu novca i ljudi na ulicama slaba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # svoj na svomeFiat Uno 2015-09-09 13:59
Citat Fiat lux:
Udio noćenja nekoliko tisuća radnika u noćenjima na Lošinju moglo bi biti rješenje enigme zašto je ova sezona prema broju noćenja dobra, a prema prometu novca i ljudi na ulicama slaba.
A vikendaši dođu iz Zagreba ili okolice, spavaju u svom stanu, u svom krevetu, kupuju u Konzumu i hrane se doma.
Po ovom korigiranom izvještaju Ministarstva turizma, Lošinj u kolovozu ima 623.898 noćenja, a to je u skladu sa očekivanim brojem noćenja, tj. kolovoz je već godinama za 80-100 tisuća noćenja bolji od srpnja.

 • god........VII...........VIII

 • ------------------------------

 • 2015. 532.097 623.898

 • 2014. 492.508 590.176

 • 2013. 540.991 616.214

 • 2012. 525.109 611.074

 • 2011. 542.558 633.969

Pitanje je čemu uopće služe dvostruki kriteriji, zašto TZ broji vikendaše, a možda i bauštelce koji rade po Čikatu, kada to ni Ministarstvo turizma, ni službena državna statistika ne priznaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # @micicaFiat Bravo 2015-09-09 17:43
Sve smo bliže istini...
Pitanja za micicu:
I mene a vjerujem i druge čitatelje zanima ovo gore što je o dvostrukim kriterijima pitao Fiat Uno, i pitanje broj 2. Gdje su zapeli podaci o otoku Lošinju koji su nedostajali u prvom izvještaju Ministarstva objavljenom 7.9. na linku mint.hr/.../...
Hvala na odgovorima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sve je relativnoOgi 2015-09-09 14:22
Broj noćenja premalo govori o uspješnosti sezone i to samo kvantitativno. Zato se slažem s komentarom na FB Čovjek po mjeri otoka:
Kad bi netko objavio što je kriterij dodjele priznanja za nešto naj, onda bismo znali i vrednovati ta priznanja. Stranice Ministarstva turizma broje noćenja, novinari Jutarnjeg kako su se proveli na novinarskom zadatku, Lošinjani broje novce (ta je metoda najpouzdanija), mi računamo utjecaj na kvalitetu života u Lošinju.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # teorija relativitetaalbert 2015-09-09 14:56
Citat Ogi:

Kad bi netko objavio što je kriterij dodjele priznanja za nešto naj, onda bismo znali i vrednovati ta priznanja. Stranice Ministarstva turizma broje noćenja, novinari Jutarnjeg kako su se proveli na novinarskom zadatku, Lošinjani broje novce (ta je metoda najpouzdanija), mi računamo utjecaj na kvalitetu života u Lošinju.....
Tak, tak, najbolši kriterij su penezi koji su vu žepu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ~~~~voltaren 2015-09-09 15:07
Citat albert:
Citat Ogi:

Kad bi netko objavio što je kriterij dodjele priznanja za nešto naj, onda bismo znali i vrednovati ta priznanja. Stranice Ministarstva turizma broje noćenja, novinari Jutarnjeg kako su se proveli na novinarskom zadatku, Lošinjani broje novce (ta je metoda najpouzdanija), mi računamo utjecaj na kvalitetu života u Lošinju.....
Tak, tak, najbolši kriterij su penezi koji su vu žepu.
Ne bi baš rekel ak su penezi vu tudjem žepu a ja nemrem noću spavat zbog buke iz kafića i derneka na glavnom trgu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tko se uopće smatra turistom?Statistika 2015-09-09 17:53
Citat micica:
U podacimja DZS nema noćenja vikendaša
Valjda se pod turistima podrazumijevaju svi oni koji se po zakonu moraju prijaviti u turističku zajednicu i plaćaju boravišnu pristojbu. Spadaju li među njih bauštelci, sezonski radnici, vikendaši i njihova rodbina i prijatelji i sl., ne znam. Ako su i to turisti, slaba nam korist od njih. Jedinu zaradu imaju supermarketi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # prijavaApsyrtides 2015-09-10 07:11
radnici koji su spavali ili spavaju u Heliosu se ne prijavljuju kao turisti tako da ih ministarstvo ne uzima u konačan zbroj,ali da li tako radi i gđa.Đurđica to samo ona zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # majko slušaj moju pjesmujakov 2015-09-10 07:28
Citat Apsyrtides:
radnici koji su spavali ili spavaju u Heliosu se ne prijavljuju kao turisti tako da ih ministarstvo ne uzima u konačan zbroj,ali da li tako radi i gđa.Đurđica to samo ona zna.
Đurđici je samo nebo granica, priča se da će biti slijedeća dogradonačelnic a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # činjenice o BPmicica 2015-09-10 12:19
mint.hr/.../...

Evo da se ne mučite pročitajte Zakon o boravišnoj pristojbi pa ćete vidjeti da između ostalih sezonci ne plaćaju BP.
Ali je nešto drugo zanimljivo BP po noćenju plaćaju gosti smješteni u ugostiteljskim objektima i na brodovima, dok gosti iz privatnog smještaja plaćaju paušal ( odnosno vlasnici po prijavljenom krevetu) kao nautičari ako su na vlastitom brodu.
A što sa vikendašima - oni mogu birati dali plaćaju paušal ili BP umanjenu za 70% samo za glavnu sezonu, to se odnosi na vlasnike i članove obitelji , a olakšicu nemaju strani državljani osim iz članica EU.
Ja bi postavila pitanje Ministarstvu turizma ako se vikendaši smatraju turistima za plaćanje BP zašto nisu turisti u njihovoj statistici???
A vezano za potrošnju vikendaša ima i ostalih gostiju koji u apartmanima kuhaju sami i još nose hranu od kuće i koji ne potroše ništa osim koje kuglice sladoleda, od njih korist ima samo stanodavac. Izgleda da bi trebali staviti iznos koje gost/vikendaš treba trošiti da ga se prizna u broj noćenja???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # neko je previše gledao Čaruguvikendaš 2015-09-10 18:32
Gospodo autohtoni i alohtoni, neradnici svih političkih i vjerskih uvjerenja,
svrbe vas paušalna boravišna, svrbi vas što postoji alternativa bezobrazno skupim proizvodima, čija je cijena uvećana kao da se svaki vozi na svom autobusnom sjedalu na otok, svrbi vas što niste smislili mehanizam kako nekog oguliti zbog činjenice da je na otoku, neovisno o tome što mu vi nudite...
Jovo Stanisavljević zvani Čaruga je to radio elegantnije od vas....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # i ne vidimo ništa spornohranitelj tuljana 2015-09-10 19:10
Zamislite koliko se um mora zatrovati socijalizmom kad ne samo što mirno prihvaćamo ideju da netko mora plaćati nekakav iznos samim time što je izvan svog prebivališta (!) nego nam još smetaju oni koji to izbjegnu platiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ElementarnoGost 2015-09-10 19:42
Citat hranitelj tuljana:
Zamislite koliko se um mora zatrovati socijalizmom kad ne samo što mirno prihvaćamo ideju da netko mora plaćati nekakav iznos samim time što je izvan svog prebivališta .
A čime li je zatrovan tvoj um kad ne vidiš očigledno: Ne plaća se samim time što je je netko izvan svog prebivališta, nego zato što je u nekom prebivalištu koje naplaćuje taksu. Elementarno, moj Tuljane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # U pravu si Kikihranitelj tuljana 2015-09-10 19:46
Dobro, nije šija nego je vrat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Plati koliko koristišhranitelj tuljana 2015-09-10 19:58
Podržavam načelo "plati samo ono što koristiš".

Stoga se veselim svakoj nenaplaćenoj kuni za razne dadžbine, namete, naknade, harače, "solidarnosti", pristojbe... kako bi što manje ostalo raznim uhljiebima na proračunskoj sisi (u ovom slučaju TZ od koje nikakve koristi osim za uhljiebljivanje supruga, kćeri, nećakinja, šogorica...).

Zašto bi gost koji ne koristi usluge TZ platio istu, pa makar i kunu??? Zato što zakon tako kaže? Zakoni su govorili razne stvari tokom povijesti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PrincipiKrampus 2015-09-10 20:25
Citat hranitelj tuljana:
Zašto bi gost koji ne koristi usluge TZ platio istu, pa makar i kunu???
Sredstva prikupljena od boravišne pristojbe namjenski se koriste za poboljšanje uvjeta boravka turista u turističkom mjestu. A kad je riječ o principu "plati samo ono što koristiš" složio bih se kad ne bih morao plaćati veleposlanika RH u Mongoliji jer tamo neću nikada otputovati ili za kojekakve vjerske organizacije jer njihove usluge ne koristim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Obraz-đonhranitelj tuljana 2015-09-10 20:37
Treba imati đon-obraz za upotrijebiti ovaj nick nakon onog sa hrvatskim socijalistima.

Nego, jesi li toliko principijelno i za "ne"vladine udruge čije usluge isto ne koristiš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Neću hraniti trolaKrampus 2015-09-10 20:49
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IzmotavanjeGost 2015-09-10 20:29
Logika ti nije jaka strana. Bolje ti idu ideološke floskule.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Logička šamarčina hranitelju tuljanaUčitelj 2015-09-11 08:54
Citat hranitelj tuljana:
Dobro, nije šija nego je vrat.
Dobra izreka, ali na krivom mjestu. Boravišna pristojba se plaća zbog prebivanja u nekom mjestu, a ne zbog odlaska iz prebivalištva. Zato se i zove boravišna jer negdje prebivaš. Znači, ne radi se o istoj stvari pod dugim imenom nego o sasvim drugoj stvari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # bespuća zbiljnostiputnik 2015-09-10 20:44
Citat hranitelj tuljana:
Zamislite koliko se um mora zatrovati socijalizmom kad ne samo što mirno prihvaćamo ideju da netko mora plaćati nekakav iznos samim time što je izvan svog prebivališta (!) nego nam još smetaju oni koji to izbjegnu platiti.
Boravišna taksa plaća se i u drugim državama koje nisu zatrovane socijalizmom i komunizmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Točan zbroj netočnih podatakaStatistika 2015-09-11 09:58
Citat micica:
mint.hr/.../...
Ja bi postavila pitanje Ministarstvu turizma ako se vikendaši smatraju turistima za plaćanje BP zašto nisu turisti u njihovoj statistici???

Zanimljivo pitanje koje povlači za sobom jedno drugo pitanje: Ako vikendaši plaćaju paušal, kako itko, pa i lokalna turistička zejdnica, može znati koliko su "noćenja" tijekom jedne godine ostvarili oni i njihove obitelji u tim vikendicama?

Cijela ova priča oko "broja noćenja" je uzaludna dok god javnost ne zna TOČNE KRITERIJE po kojima se određuje koja se "noćenja" broje kao turistička, a koja ne.
Bez toga statistika je, kao u onoj poslovici, "točan zbroj netočnih podataka", podložna svakovrsnim manipulacijama u dnevnopolitičke svrhe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kvarnerska olujaGost 2015-09-11 10:17
Citat Statistika:
Cijela ova priča oko "broja noćenja" je uzaludna dok god javnost ne zna TOČNE KRITERIJE po kojima se određuje koja se "noćenja" broje kao turistička, a koja ne.
Bez toga statistika je, kao u onoj poslovici, "točan zbroj netočnih podataka", podložna svakovrsnim manipulacijama u dnevnopolitičke svrhe.
A sam broj noćenja, bez obzira na obuhvat tog broja, govori samo o prihodima od boravišne pristojbe, ali ništa o ukupnoj financijskoj koristi za destinaciju. Kako god bilo, "točan zbroj netočnih podataka" ćemo dobiti u novinskim člancima punim trijumfalnih izkava o rekordnim uspjesima sezone. Streljivo za bombardiranje javnosti se priprema, a župan Komadina je u Novom listu prije par dana najavio medijsku akciju "Kvarnerska oluja" o milijardu i pol eura prometa. Pod naslovom TURISTIČKI REKORD pored ostalog kaže "Tamo gdje smo imali više ulaganja, i rezultati su bolji, poput lošinjske rivijere ...". A direktorica TZ Kvarnera kaže "Želimo goste više platežne moći, jer Kvarner nikada nije bio destinacija za masovni turizam".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JednostavnoNapuhana statistika 2015-09-11 14:08
Ako ni DZS ni MINT ne uzimaju u obzir vikendaše bez obzira na plaćanje ili neplaćanje boravišne pristojbe, onda to ne bi trebala raditi ni TZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rekordmihujlo 2015-09-12 16:36
Na Visit Losinj je objavljeno da se slavi 2.000.000 noćenja. To bi trebalo značiti da je u desetak dana rujna realizirano skoro 500.000 noćenja. Svaka čast! Pa te "brojčane uspjehe" ni Einstein s Hawkinsom zajedno uz medijsku podršku Goebbelsa ne bi uspio dokazati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # 100 puta ponovljena laž postaje istinaWTF 2015-09-12 19:25
Citat mihujlo:
Na Visit Losinj je objavljeno da se slavi 2.000.000 noćenja. To bi trebalo značiti da je u desetak dana rujna realizirano skoro 500.000 noćenja. Svaka čast! Pa te "brojčane uspjehe" ni Einstein s Hawkinsom zajedno uz medijsku podršku Goebbelsa ne bi uspio dokazati.
Uračunali su i neprijavljene goste koji borave na crno, goste koji u autima spavaju uz cestu i po parkiralištima, prijatelje vikendaša i prijatelje njihovih prijatelja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 19.04.2024 07:48
  Tko zna?
  Doslovno sam napisao što sam mislio. HDZ ne brani nego financira "strašila" protiv kojih onda glumi da brani narod, pa narod začepi nos i glasa za HDZ, da ne bi ovu drugi došli na vlast. Već sam to pokušao objasniti ali admin briše (i ovo će). Zašto ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 19.04.2024 07:08
  Kako sastaviti Vladu i ostati pošten
  Novosti donose upute za sastavljanje Vlade: Razlika između političkog rada i prostitucije nije vrijedna spomenika. Skok iz predizborne u postizbornu fazu političkog rada je prelazak s riječi na nedjela. Ako se zbog sklapanja političkog savezništva ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 20:51
  .....
  On se ne šali. Ovo mu je lukav način potpore HDZu, kao HDZ nas brani od bubnjara koji ometaju klečavce i od feministica.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 20:16
  ....
  Daj još malo. Ovo je bolje od Prajm tajma ????

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 19:59
  ....
  Budalaština.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:55
  Školski primjer
  I na mnogim lokalnim razinama HDZ prikriveno i diskretno financira i drži na proračunskoj sisi razne redikule, mutež i ljude loše osobnosti i uvjerenja koje zajednica generalno ne trpi baš, pa oni "napadaju" HDZ ali su toliko odbojni građanima da ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:36
  Rinse/repeat
  HDZ su majstori u tome, mora se priznati. HDZ kružna ekonomija. Npr. HDZ financira Trnjanske kresove i Novosti preko SNV, i onda ovi "napadaju i ruše HDZ", uz Možemo i SKH, i onda HDZ "evo komunjara!" i potuče ih na izborima i onda opet HDZ isto ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ........ 18.04.2024 17:23
  HDZ zna
  Već će se oni snaći i oformiti vladu. Pa i AK se u prošlom mandatu svađala s Devom a on joj sada vjerno drži skale u Gradskom vijeću.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 13:07
  O babuškama, rode..
  A naš stručljak za sve i svašta dobio 3 (tri) glasa. Kako ide ona ruska poslovica?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 18.04.2024 12:29
  Prostitucija
  Koje su sada Plenkovićeve opcije? Obzirom da mu Pupovac treba u Vladi, prva je da izazove raskol u DP-u: Plenkovićeva kvaka 22: HDZ ne može sastaviti vladu bez DP-a. A DP ne može u Vladu sa Srbima. Kad bi HDZ uzeo u vladu Domovinski pokret, a izbacio ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 12:16
  Koalicija HDZ-a sa zlikovcima
  Plenković nagovara imbecile i zlikovce da vladaju zajedno. izjave i uvrede Andreja Plenkovića koje je sipao na račun Domovinskog pokreta i njihovog predsjednika Ivana Penave: “Taj Penava postoji, moja baba pokojna bi mogla biti gradonačelnica Vukovara… ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  asd 18.04.2024 11:39
  Planiranje
  Sada rade na vodovodu a kad završe za sezonu krenut će radovi na proširenju ceste. Pa će raskopati sve što su prekrili.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  nn 18.04.2024 10:29
  Obračun plaće
  Manekenka naše demokracije je poziranja u izbornom šou zaključila glasovanjem na otoku svojih djedova. Na njenom fejsu vidim da je bila u Zagrebu na nekom HDZ skupu pa me zanima tko plaća te njene putne troškove. Da li će za te dane kada je šetala po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ....... 17.04.2024 17:23
  Podjele nisu nestale
  Pametuje nam o demokraciji ali pokazala je da pojma nema šta je to. Da zna šta je domokracija ne bi na prošlim izborima bubnula "Kampanja je završila, s njom su završile i podjele". Bilo je to rečeno vrlo komunistički ali stvarnost ju kroz ove tri ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 16:49
  Naša demokracija
  Na fejsu nam gradonačelnica pametuje da je danas važan dan "za našu demokraciju" i poziva nas da izađemo na izbore. Piše da je ona svoju građansku dužnost ispunila- Glasala je za svoju listu i za sebe i taj trenutak dala ovjekovječiti. Koketno je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 17.04.2024 13:35
  Pomoć biračima
  Nesebično su pružali pomoć neukim biračima kako popuniti glasački listić.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 10:43
  .....
  Nije ona klasična političarka. Ona želi biti sluškinja ovih političkih giganata. i.imgur.com/tglbHoP.jpg (http://i.imgur.com/tglbHoP.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 17.04.2024 10:19
  ...
  Zastupati će ona građane Lošinja u Saboru isto kao što je zastupala Ilovčane u slučaju Mrtvaška.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bo 17.04.2024 10:07
  Svoji na svom hadezejci će biti
  Jel misliš na stranku koja je kandidirala Anu K. da te zastupa u Saboru? O politici njene stranke, stranke kojoj je cilj da svoji na svome u RH budu HDZ-ovci, a zbog koje je Hrvata sve manje bivši feralovac piše: Da, gospodo, Pelješki most. Most kojemu ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 09:39
  laganini
  A u radne dane na posao došeta tek nakon marende :o

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  zero sum 17.04.2024 08:59
  Lokalni hebivjetri
  Kandidatkinja se sa svojim posilnim već rano izjutra ukazala biračima na trgu :P

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  BB 16.04.2024 22:27
  ...
  No, kad se oslobodimo od srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali i potkradali i kad nas budu prodavali svjetskim jebivjetrima i ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:55
  Od stoljeća sedmog
  Od 1991. samo jedna stranka u Hrvatskoj ove zabrinjavajuće riječi poznate pjesme shvatila je kao uputu i u potpunosti ih provela: Raselit' nas triba da nas manje ima Nisu tu ni bili, tad će reći svima Nek' tuđinu grizu, roda znati neće Bez jezika narod ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:43
  Pa zaposlili su...
  Kao što svatko može vidjeti diljem Hrvatske tako i na Lošinju, HDZ je uspješno omogućio zapošljavanje preko 150.000 ljudi. Samo (mali detalj), ne Hrvata...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ...... 16.04.2024 17:53
  Naknade za zapošljavanje?
  U priopćenju je potegao i prevaru umirovljenika za obećano besplatno dopunsko osiguranje, a to se spominje i na svakoj sjednici GV. Ali jedno obećanje Ane Kučić kojim je dobila ovaj mandat se ne spominje. barem ja nisam čuo. Što je s tim? Obećanje ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji da ga zaštiti. I da je u zagrebu takav vjetar da bi mogao donjeti šator i plinske boce u Savsku :lol:

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će znati jel to suprug ili stranački drug.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto radila. Ovo je kolaž od slučajno sačuvanih priloga objavljenih u plaćenom otočnom dodatku Novog lista kao oglas i u samom Novom listu kao novinarski članak.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 19.04.2024 07:48
  Tko zna?
  Doslovno sam napisao što sam mislio. HDZ ne brani nego financira "strašila" protiv kojih onda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 19.04.2024 07:08
  Kako sastaviti Vladu i ostati pošten
  Novosti donose upute za sastavljanje Vlade: Razlika između političkog rada i prostitucije nije ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 20:51
  .....
  On se ne šali. Ovo mu je lukav način potpore HDZu, kao HDZ nas brani od bubnjara koji ometaju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 20:16
  ....
  Daj još malo. Ovo je bolje od Prajm tajma ????
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 18.04.2024 19:59
  ....
  Budalaština.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:55
  Školski primjer
  I na mnogim lokalnim razinama HDZ prikriveno i diskretno financira i drži na proračunskoj sisi ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 19:36
  Rinse/repeat
  HDZ su majstori u tome, mora se priznati. HDZ kružna ekonomija. Npr. HDZ financira Trnjanske ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ........ 18.04.2024 17:23
  HDZ zna
  Već će se oni snaći i oformiti vladu. Pa i AK se u prošlom mandatu svađala s Devom a on joj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 18.04.2024 13:07
  O babuškama, rode..
  A naš stručljak za sve i svašta dobio 3 (tri) glasa. Kako ide ona ruska poslovica?
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 18.04.2024 12:29
  Prostitucija
  Koje su sada Plenkovićeve opcije? Obzirom da mu Pupovac treba u Vladi, prva je da izazove raskol ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 18.04.2024 12:16
  Koalicija HDZ-a sa zlikovcima
  Plenković nagovara imbecile i zlikovce da vladaju zajedno. izjave i uvrede Andreja Plenkovića ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  asd 18.04.2024 11:39
  Planiranje
  Sada rade na vodovodu a kad završe za sezonu krenut će radovi na proširenju ceste. Pa će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  nn 18.04.2024 10:29
  Obračun plaće
  Manekenka naše demokracije je poziranja u izbornom šou zaključila glasovanjem na otoku ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ....... 17.04.2024 17:23
  Podjele nisu nestale
  Pametuje nam o demokraciji ali pokazala je da pojma nema šta je to. Da zna šta je domokracija ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 16:49
  Naša demokracija
  Na fejsu nam gradonačelnica pametuje da je danas važan dan "za našu demokraciju" i poziva nas ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 17.04.2024 13:35
  Pomoć biračima
  Nesebično su pružali pomoć neukim biračima kako popuniti glasački listić.
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 10:43
  .....
  Nije ona klasična političarka. Ona želi biti sluškinja ovih političkih giganata.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 17.04.2024 10:19
  ...
  Zastupati će ona građane Lošinja u Saboru isto kao što je zastupala Ilovčane u slučaju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bo 17.04.2024 10:07
  Svoji na svom hadezejci će biti
  Jel misliš na stranku koja je kandidirala Anu K. da te zastupa u Saboru? O politici ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 17.04.2024 09:39
  laganini
  A u radne dane na posao došeta tek nakon marende :o
   
 • Sinergija žurnih službi

  zero sum 17.04.2024 08:59
  Lokalni hebivjetri
  Kandidatkinja se sa svojim posilnim već rano izjutra ukazala biračima na trgu :P
   
 • Sinergija žurnih službi

  BB 16.04.2024 22:27
  ...
  No, kad se oslobodimo od srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:55
  Od stoljeća sedmog
  Od 1991. samo jedna stranka u Hrvatskoj ove zabrinjavajuće riječi poznate pjesme shvatila je ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 16.04.2024 19:43
  Pa zaposlili su...
  Kao što svatko može vidjeti diljem Hrvatske tako i na Lošinju, HDZ je uspješno omogućio ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ...... 16.04.2024 17:53
  Naknade za zapošljavanje?
  U priopćenju je potegao i prevaru umirovljenika za obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 16:06
  Radost šeta pod zaštitom
  Dan izborne šutnje pa se narod na fejsu zeza što policija u civilu prati Radost u šetnji ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 16.04.2024 12:23
  ...
  Možda su friends with benefits.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 16.04.2024 10:01
  Pitaj hranitelja tuljana
  On je napisao da gradonačelnica ne smatra da se radi o "drpanju" a ni njen suprug. On će ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Zimagor 16.04.2024 07:24
  ???
  Jel joj to suprug?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Gost 15.04.2024 19:50
  15 godina propagande
  Sudeći prema tragovima AK je bezrezervno radila na stvatanju medijske slike da je nešto ...