Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Projekt Bijele zastave nije ekološki, nego promotivni projekt

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 

Grad Mali Lošinj postao je jedan od rijetkih vlasnika Bijele zastave, najnovija je vijest o lošinjskim ekološkim pregnućima.
Bijelu zastavu od 2013. godine dodjeljuje Global Underwater Awareness Association, međunarodna udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, čiji je osnivač i predsjednik Kristijan Curavić, poznati ronilac s otoka Krapnja. Ponosni vlasnik zastave, Grad Mali Lošinj, dobio ju je za čistoću i promociju plaže Valdarke, nakon Supetra za plaže Banj i Tri mosta, bolske plaže Zlatni rat na Braču, Hotela Ivan tvrtke Solaris, nacionalnog parka Krka i Park plaze Histria hotela u Puli.

Što točno znači biti vlasnik zastave i kako se to vlasništvo stječe? Na web stranicama ove poduzetne udruge  nabrojani su kriteriji za stjecanje zastave: to su početni pregled podmorja, foto dokumentacija uklanjanja otpada odnosno morskog dna, pravilno odlaganje i recikliranje uklonjenih predmeta, arhiviranje snimki i dijeljenje fotodokumentacije u edukativne svrhe, objavljene oznake, karte područja, informacije o zaštiti okoliša te plaćanje početne (30.000 kn) i godišnjih naknada tijekom pet godina koliko traje valjanost bijele zastave (10.000 kn). Naknada pokriva troškove početne inspekcije, čišćenja, obrazovnih materijala, svečanosti dodjele te redovnih godišnjih inspekcija.

Nositelji Bijele zastave izravno podupiru zaštitu svjetskih mora, jezera i rijeka, a postotak dobiti od svake bijele zastave ide izravno GUWAA, koji je tijekom djelovanja na čišćenjima diljem svijeta izvadila s morskog dna 364 tone otpada, piše na njihovoj web stranici. Projekt Bijele zastave ima i svoje ambasadore, članove odbora GUWAA, jedanaestoro celebrities koji promiču ideju očuvanja podmorja i jamče svjetla pozornice projektima u cilju tog očuvanja.

Kako bi razgranala poslovanje u ovoj vrsti socijalnog poduzetništva, organizacija GUWAA dodjeljuje i elektronsku Bijelu zastavu, koja može biti dodijeljena plažama, nacionalnim parkovima, marinama, naseljima, poduzećima, hotelima, prehrambenim poduzećima i svima ostalima koji žele sudjelovati u akcijama čišćenja vodenih površina, očuvanja prirodnih vodenih staništa te podizanju globalne ekološke osviještenosti. »Bijela zastava namijenjena je svima koji svoje poslovanje žele podići na višu razinu prepoznatljivosti.« Tako je nositelj Bijele zastave u Hrvatskoj Blitz Cinestar kino, uz Solaris Hotele, Inex Gorica Ohrid u Makedoniji, Grand Hotel Toplice u Bledu u Sloveniji te hotel Aristos u Zagrebu, Nacionalne parkove Una u Bosni i Hercegovini, Nacionalni park Krka i Feniks komunikacije.

Ideja zaštite i čišćenja podmorja te promicanje te zaštite vrijedna je pažnje, podrške i novaca. Socijalno poduzetništvo kao koncept koji integrira stvaranje ekonomske i društvene vrijednosti široko je prihvaćen, zagovaran pa i zahtijevan. Socijalno poduzetništvo predstavlja korištenje poduzetničkog ponašanja u cilju maksimiziranja društvene vrijednosti, a ne privatne vrijednosti ili profita i rezultira održivim društvenim koristima. To je, dakle, poduzetništvo s etičkim integritetom, bilo da su to neprofitne inicijative ili inicijative komercijalnih poduzeća uključenih u međusektorska partnerstva.

Dodir celebritija
Pitanja cilja i etičkog integriteta ovog projekta vraćaju nas na ponosno vlasništvo Bijele zastave u Malom Lošinju za plažu Valdarke. Koji bi bio cilj Grada Malog Lošinja da se ovjenča slavom potvrde da je podmorje plaže Valdarke bez otpada? Čistoća mora nije predmet vlasništva nad Bijelom zastavom, a ispitivanje kakvoće mora ionako se provodi sustavno diljem obale na 908 plaža. Institut za oceanografiju i ribarstvo objavljuje na svojim stranicama ocjene kakvoće mora, koje se određuju na temelju kriterija definiranih Uredbom o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08) i EU direktivom o upravljanju kakvoćom vode za kupanje (br. 2006/7/EZ). Ispitivanja iz srpnja ove godine pokazuju da su gotovo sve plaže na Jadranu izvrsne (97, 80% njih) ili dobre (1,21 % plaža) kakvoće. Tek 0,99% plaža je samo zadovoljavajuće, dok nezadovoljavajućih nema. Ovom ispitivanju nedostaje samo jedan element: ne može niti jednu plažu, hotel, tvrtku ili grad podići "na višu razinu prepoznatljivosti". Stručnim i profesionalnim istraživanjima kakvoće mora nedostaje promotivni potencijal, čar događaja, dodir celebritija.

Čišćenje podmorja godinama s puno entuzijazma i priličnim brojem volontera na otoku obavljaju Sportsko ribolovno društvo Udica i Ronilački klub Bentos. Ono što njima također nedostaje to je promotivni potencijal, svečanost, koncert, slavno ime u ritualu potvrde, podizanje na višu razinu prepoznatljivosti. Oni su tek anonimni volonteri, naši sumještani, obični dečki (i cure) iz susjedstva. Tko bi im platio 30.000 kn da potvrde kako na dnu uvale Valdarke nema otpada? U usporedbi s 364 tone otpada širom svijeta u povijesti djelovanja organizacije GUWAA, Zelena čistka uklonila je sa svojim anonimnim volonterima 2012. godine u jednom danu 3.746 tona otpada. Prekrasan poduhvat koji ima sve elemente kao dodjela Bijele zastave, plemenitu poruku, rad za opće dobro, edukativni potencijal, ali opet, u općoj volonterskoj euforiji nedovoljnu višu razinu prepoznatljivosti.

Ima li Mali Lošinj, maltene definiran kao istureni otok koji oplakuje kristalno čisto more, posebne promotivne potrebe i zašto? Kome je upućena ta nepotrebna promidžba? Koja je ciljna skupina koja treba doznati da je Grad Mali Lošinj aktivno usmjeren na očuvanje prirodnih vodenih staništa te podizanje globalne ekološke osviještenosti i da je spreman za to plaćati tijekom pet godina (dok na otoku nestaju prirodne obale, pikamira se obalno stijenje, bespravno gradi u prekrasnim uvalama, uništava obalno raslinje, osvjetljavaju staništa morskih životinja)?

Osim razlike između imenovanog i stvarnog cilja projekta stjecanja Bijele zastave, postavlja se i pitanje etičkog integriteta ovog projekta. Jesu li zadovoljeni kriteriji potrebni za stjecanje vlasništva nad ovim vidljivim promidžbenim adutom koji jamči svečanost, priredbu, prisustvo slavnih i višu razinu prepoznatljivosti? Nije poznato tko je iz uvažene i slavne, poslovno spretne organizacijeGUWAA ronio u uvali Valdarke, ali pritom je napravljen maleni previd. Naime, na dnu uvale Valdarke leže petnaestmetarska olupina ribarskog broda Sotorišće i dvanaest metara duga kalafurija, koji sa sobom potapaju i etički integritet ovog projekta i redefiniraju ga ne kao ekološki, nego promotivni projekt plaćen sredstvima građana.

Komentari: 

021 # Bijela zastavaVeli 2015-07-22 18:59
...srećom je kalafuriju struja odnijela malo dublje, pa ju valjda nitko neće "zakačiti". ujedno je u tekstu zaboravljeno napomenuti da naši ribari često isprazne brodska ulja u Valdarke... a o dotičnom gospodinu i bijeloj zastavi ima za pročitati u mrcina-blog.com/.../......
Koji je cilj te akcije - pa to je jasno! Lagano privikavati domaći puk na alternativne plaže (čak su velikodušno i tuševe montirali), jer plaže za visoko društvo, poput Čikata, više neće biti dostupne
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .....Celebriti 2015-07-22 19:43
Citat Veli:
a o dotičnom gospodinu i bijeloj zastavi ima za pročitati u mrcina-blog.com/.../......
Dotični gospodin je obični hohštapler koji je od Kapelija koji slini na celebritije napravio majmuna. Na naš račun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sprdanje urodilo plodomAlan Ford 2015-08-28 16:19
Citat Veli:
...srećom je kalafuriju struja odnijela malo dublje, pa ju valjda nitko neće "zakačiti". ujedno je u tekstu zaboravljeno napomenuti da naši ribari često isprazne brodska ulja u Valdarke... a o dotičnom gospodinu i bijeloj zastavi ima za pročitati u mrcina-blog.com/.../......
Koji je cilj te akcije - pa to je jasno! Lagano privikavati domaći puk na alternativne plaže (čak su velikodušno i tuševe montirali), jer plaže za visoko društvo, poput Čikata, više neće biti dostupne
Sprdanje s Curavićevim dilanjem bijelih zastava je ipak urodilo plodom. Obje olupine u Baldarkama su izvađene :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # bravopušmipuli 2015-08-28 16:25
Pa sad neka netko kaže da je Volim Lošinj bezvezarija. Glas iako anoniman se čuje daleko i daje prave i vidljive rezultate. Go, go "Volim Lošinj"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # nosi mi se bijela bojapušmipuli 2015-07-22 19:33
Kuhaju nas polagano kao rakove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kuhanje žabeKermit 2015-07-23 08:09
Citat pušmipuli:
Kuhaju nas polagano kao rakove.
Ili kao žabu kako je to prikazano na tribini
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # NaplataMoney 2015-07-22 19:34
Navodno je već data koncesija na tu plažu, ne znam kome. Pa će i to domaćem puku postati skupo, kad većinu plaže zauzmu ležaljke i suncobrani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # daj koncesijuarman 2015-07-23 12:22
Citat Money:
Navodno je već data koncesija na tu plažu, ne znam kome. Pa će i to domaćem puku postati skupo, kad većinu plaže zauzmu ležaljke i suncobrani.
..priča se da je koncesiju na Valdarkama dobio Robi Nikolić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # 30 somovaUdičar 2015-07-22 20:00
Sviđa mi se ideja da Udica dobije toliko novca za potvrdu da neka uvala više nema otpada na dnu. To bi bilo smisleno i lokalpatriotski . Podržali bi naše koji ionako rade. Mogli bi na očišćenoj plaži napraviti feštu. Čak i koncert. Nadam se da će se ubuduće za čišćenje plaža i uvala koristiti domaće snage i njih nagrađivati. Ako treba neka objese i svoju zastavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # NeprocjenjivoCelebriti 2015-07-22 20:22
Ali tu nema celebritija kao Roger Fisk, Stjepan Mesić, Bianca Jagger, Leana Deris ... hej! To je neprocjenjivo.
whiteflagint.com/guwaa/index.php/organization/board-members
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # board membersxy 2015-07-23 08:05
Zanima me da li ovi celebi znaju da su "board members" za bijelu zastavu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Zagazinekupač 2015-07-22 20:39
hoće li skoro i Zagazine dobiti bjelu zastavu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # daj babi kunuBaba Kuna 2015-07-22 21:34
Citat kupač:
hoće li skoro i Zagazine dobiti bjelu zastavu ?
Koliko para toliko muzike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # logikapušmipuli 2015-07-22 21:53
Uskoro kad zaživi golf na Mataldi možemo očekivati nekakvu svjetsku nagradu za pitku vodu "punu minerala" dobivenu desanilizacijom . Dok Lošinjani trpe ovakva sranja ona će se događati.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Daj babiEure 2015-07-22 22:31
Sramota za Lošinj i za Lošinjane da nas jedan takav hoštapler kao Gari pravi budalom.Nikad ga nema na poslu,glumi velikog političara a za ovakvo jadno stanje na otoku je najveći krivac jer je nesposoban bahat arogantan prepotentan ljubomoran pun sebe.Gari podnesi ostavku i pusti ovaj napaćeni narod da se sam spašava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # give me fivecroata 2015-07-23 07:28
Citat Eure:
Sramota za Lošinj i za Lošinjane da nas jedan takav hoštapler kao Gari pravi budalom.Nikad ga nema na poslu,glumi velikog političara a za ovakvo jadno stanje na otoku je najveći krivac jer je nesposoban bahat arogantan prepotentan ljubomoran pun sebe.Gari podnesi ostavku i pusti ovaj napaćeni narod da se sam spašava.
Ovaj narod voli takve napuhane prodavače magle, pogledaj samo Milanovića i Karamarka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Gari vrati pareVlatka P. 2015-08-01 16:35
Ili neka barem vrati pare u proračun. Pola on pola njegova savijetnica za međunarodnu suradnju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # iznenađen i uvređen :)otočan 2015-07-23 08:52
Kad sam čuo da Kike na Lošinju podiže Bijelu zastavu, odmahnu sam rukom, misleći da našu gradsku vlast neće navući na prodajy magle ... Međutim, zastava leprša, a odlepršale su i kune poreznih obveznika, njih 30-tak tisuća, ali bilo bi interesantno saznati koliko će nas taj komad krpe stjati u narednih 5-6 godina. Usporedbe radi, sudjelovao sam u eko akciji 10.05. u luci ML i bilo nas je čak i previše, došli su ronioci iz unutrašnjosti Hrvatske čistiti našu lošinjsku luku. Hm ... volio bih saznati koliki je proračun bio organizatora, te koliko se Grad 'isprsio'.

Evo, naišao i na video sa akcije:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dodir celebritijaPokondirena tikva 2015-07-24 12:46
Citat otočan:
Kad sam čuo da Kike na Lošinju podiže Bijelu zastavu, odmahnu sam rukom, misleći da našu gradsku vlast neće navući na prodajy magle ... Međutim, zastava leprša, a odlepršale su i kune poreznih obveznika, njih 30-tak tisuća, ali bilo bi interesantno saznati koliko će nas taj komad krpe stjati u narednih 5-6 godina. Usporedbe radi, sudjelovao sam u eko akciji 10.05. u luci ML i bilo nas je čak i previše, došli su ronioci iz unutrašnjosti Hrvatske čistiti našu lošinjsku luku. Hm ... volio bih saznati koliki je proračun bio organizatora, te koliko se Grad 'isprsio'.
Sve je to lijepo i krasno, ali kupovinom zastave dobili smo dodir celebritija. A to je gradonačelniku i njegovoj sviti puno važnije od stvarnog čišćenja podmorja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dodir celebritijaSponzoruša 2015-07-24 13:53
Citat Pokondirena tikva:
Sve je to lijepo i krasno, ali kupovinom zastave dobili smo dodir celebritija
ma nije valjda, evo ja sam već svrš, svrš, svršila od uzbuđenja :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .....didi 2015-07-24 16:22
Celebi su lijek za kompleks manje vrijednosti lošinjskih provincijalaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # volonterizamRonioc 2015-07-23 11:03
Dok jedni rade besplatno drugi prodaju maglu i prevarantske fore. Grad je obično dobio čišćenje podmorja za ručak onima koji rone. Šteta je 30.000 za takvu prevaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ekoznatiželjni 2015-07-23 11:18
Koliko znam, za ručak na akciji u luci možemo zahvaliti Jadranka trgovini, Darku i Denisu Lupić! Nek' se zna! ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prevarantski brendsova 2015-07-23 11:40
Zato je čisti bezobrazluk kad Curavić kaže da Bijela zastava "nije brend koji se kupuje, već ga treba zaslužiti".
otoci.net/index.php/u-razno/3754-valdarkama-bijela-ekoloska-zastava
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Bijela zastavaTurist 2015-07-23 12:09
Moju posebnu radost izazvala je informacija da Bijelu zastavu ima i Cinestar. Odsad ću se ne samo kupati na Valdarkama nego i rado ići u Cinestar kino znajući...što točno? Da ne zagađuju more? Da ne ugrožavaju morska staništa? Da su dali lovu udruzi kako bi u njihovo ime negdje izronila neki otpad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kapitulacijabijela zastava 2015-07-23 12:55
Gradonačelnik je potpisao kapitulaciju pred okupatorom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # okupaj metonči 2015-07-23 17:13
Citat bijela zastava:
Gradonačelnik je potpisao kapitulaciju pred okupatorom?
Za njega to nije okupator nego oslobodioc !! :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Trenutak za povijestofca 2015-07-23 14:00
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Oporbeni DomacZastavnik 2015-07-24 09:36
Po kojoj osnovi blistavom povijesnom trenutku dizanja bijele zastave nazoči oporbeni Domac?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Oporba i vlast zajedno za ekologiju!Turist 2015-07-25 11:57
Citat Zastavnik:
Po kojoj osnovi blistavom povijesnom trenutku dizanja bijele zastave nazoči oporbeni Domac?
Budući da je stjecanje vlasništva nad bijelom zastavom događaj važan za sve, prilika je to za pomirbu svih političkih usmjerenja, opću slogu i jedinstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # SinergijaMali od palube 2015-08-03 08:28
Citat Turist:
Citat Zastavnik:
Po kojoj osnovi blistavom povijesnom trenutku dizanja bijele zastave nazoči oporbeni Domac?
Budući da je stjecanje vlasništva nad bijelom zastavom događaj važan za sve, prilika je to za pomirbu svih političkih usmjerenja, opću slogu i jedinstvo.
To je sinergija vladajuće koalicije s oporbom na plaći u Jadranka d.o.o. Priča se da je Curavić dobio besplatan smještaj u Belevue.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # CuriTuri 2015-07-24 09:53
Citat ofca:

E a koja je ova sa šarenu torbu koja fotografiše .?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Helga ist hierAlo Alo 2015-07-24 11:44
Citat Turi:
E a koja je ova sa šarenu torbu koja fotografiše .?
Meni liči na Helgu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Međunarodna suradnjaPrinc od Ćunskog 2015-07-24 12:07
Citat Turi:
E a koja je ova sa šarenu torbu koja fotografiše .?
To je Garijeva savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje, društvene djelatnosti i međunarodnu suradnju. Ona mu je savjetovala suradnju s princom od Monaca, Angelinom i Bradom, Biancom Jegger i t.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # put u visoko društvomarcelo 2015-07-24 16:40
Citat Princ od Ćunskog:
To je Garijeva savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje, društvene djelatnosti i međunarodnu suradnju. Ona mu je savjetovala suradnju s princom od Monaca, Angelinom i Bradom, Biancom Jegger i t.d.
Samo se vi rugajte, sutra kada Angelina, Bianca i princ od Monaca budu sjedili na terasi Hortensie sa Gariem i pili šampanjac Dom Perignon svisnut ćete od zavisti. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # HohštaplerajDrpimir 2015-07-25 08:58
Citat Princ od Ćunskog:
Citat Turi:
E a koja je ova sa šarenu torbu koja fotografiše .?
To je Garijeva savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje, društvene djelatnosti i međunarodnu suradnju. Ona mu je savjetovala suradnju s princom od Monaca
"Kako saznajemo na stranicama, i sam knez Albert od Monaca je podupirajući član te asocijacije koja se zalaže za najčišća mora na svijetu. Inače, ne sjećam se da sam igdje vidio prljavije more nego u Monacu a nije na odmet ni spomenuti da je ona nesretna morska trava, nazvana alga ubojica Caulerpa taxifolia, 1984. utekla bas iz Oceanografskog muzeja u Monacu i napravila pokolj po morima, došavši čak i u Jadran. Toliko o Monacu kao zaštitniku mora." :lol:
mrcina-blog.com/2015/04/13/prodavanje-magle-made-in-croatia/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Prodavanje magleHalo Bing! 2015-07-25 09:11
Odabranik naše ministrice za međunarodnu suradnju ima i svoj FB profil. Na kojem je zadnji status unesen 4. rujna 2014. Nije se pohvalio ni zadnjim poslovnim uspjehom u lošinjskoj vukojebini.
www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Olupine na dnuFrodo 2015-07-23 14:28
Trebalo bi pisati organizaciji GUWAA neka dođu izroniti otpad iz Valdarka. Možda i Gradu, oni ne čitaju volim-losinj pa sigurno jos nisu doznali da su kupili robu s greskom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sredstvaotočan 2015-07-23 15:31
Tih 30-tak tisuća kuna, plus godišnje licence u narednim godinama moglo se odvojiti lošinjskim klubovima, neka svaki klub 'zaduži' svoju uvalu i neka je održava čistom. ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zastava boje toalet papiraSusjed 2015-07-23 16:46
Sad podignite spomen obilježje onoj žednoj stoci koja je taj projekt srovela u djelo.
Hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # !!!dino 2015-07-23 19:00
U cijeloj priči najmanji problem je nekakav Kike za kojeg se zna što je,već gradonačelnik koji se razbacuje NAŠIM novcima kao da su njegovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # bolje ispasti naivan, nego iz avionaPilot 2015-07-23 19:41
Nemojte svi tako protiv gradonačelnika, nije on kriv, krivi su drugovi Nedić i Badurina koji mu nisu dojavili da ima posla sa vrhunskim šarlatanom, većim čak i od njih samih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nemaju šansegost 2015-07-31 13:51
Citat Pilot:
Nemojte svi tako protiv gradonačelnika, nije on kriv, krivi su drugovi Nedić i Badurina koji mu nisu dojavili da ima posla sa vrhunskim šarlatanom, većim čak i od njih samih.
Nemaju oni šanse da Garija uvjere u bilo šta dok je savjetnica za međunarodnu suradnju u blizini. A uvijek je u blizini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # TrošakZumbul 2015-07-23 20:09
Baš me zanima koliko su grad, čitaj nas otočane , koštale ostale nagrade i priznanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ima se - može seProdaja Čikata 2015-07-23 22:58
Citat Zumbul:
Baš me zanima koliko su grad, čitaj nas otočane , koštale ostale nagrade i priznanja.
Nakupili su se love od prodaje Čikata, pa sad kupuju naklonost svojih budućih birača na drugoj strani otoka. A Lošinjani posebno vole nagrade, dizanje zastava, ceremonije i vatromete, dijeljenje "besplatne" hrane na trgu i sve što je blještavo i paradno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dizanje zastaveCar 2015-07-24 09:53
Domac, nemreš bilivit koj je taj lik , uvlakač bolje da se bavi čobancem iz Velog ŽAla
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Trik za početnikeMađioničar 2015-07-24 18:05
Pa ovo je najjednostavnij i trik - mašeš nekom krpicom publici ispred nosa, a dok ona bulji u tu krpicu, drugom rukom učiniš da nešto magično "nestane". Trenutno hrpa Lošinjana bulji u bijelu krpicu na Valdarkama... tko zna što mađioničar radi drugom rukom? I što će još "nestati"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sve je to od lošeg vinaPrinc od Valdarki 2015-07-24 18:14
Citat marcelo:
Samo se vi rugajte, sutra kada Angelina, Bianca i princ od Monaca budu sjedili na terasi Hortensie sa Gariem i pili šampanjac Dom Perignon svisnut ćete od zavisti. :oops:
Neš ti šampanjca, to danas pije svaka malo potkoženija budala. Valjda u Hortenziji imaju nešto profinjenije od toga. A Gariju će trebati simultani prevoditelj ako misli ćaskati s navedenim društvancem, jer s engleskim ne stoji baš najbolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # how yes noPoliglot 2015-07-24 20:39
Citat Princ od Valdarki:
A Gariju će trebati simultani prevoditelj ako misli ćaskati s navedenim društvancem, jer s engleskim ne stoji baš najbolje.
Zato on ima savjetnicu za predškolski odgoj, obrazovanje, društvene djelatnosti i međunarodnu suradnju. Ta sigurno govori nekoliko stranih jezika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Gracka kučaSavijetnica 2015-07-28 09:08
Citat Poliglot:
Citat Princ od Valdarki:
A Gariju će trebati simultani prevoditelj ako misli ćaskati s navedenim društvancem, jer s engleskim ne stoji baš najbolje.
Zato on ima savjetnicu za predškolski odgoj, obrazovanje, društvene djelatnosti i međunarodnu suradnju. Ta sigurno govori nekoliko stranih jezika.
Ne zna ta ni hrvatski, a kamoli strane jezike :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # nestali novci za lift?David Coperfield 2015-07-24 18:39
kad će Grad konačno napraviti lift na Domu zdravlja, za novce koje je dobio od županije za dio terena na Rukaviću. Više od dvije godine se priča o tome, a rezultat je ništa naprama ništa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ne trebas.s. 2015-07-24 20:52
Ostao je Dom Zdravlja bez parkirališta,mo guće i bez kotlovnice(grij anja),a i bez lifta, ali to nije važno, imati ćemo heliodrom na Mataldi sa helikopterom koji će u slučaju ozljede na golfu(znamo da je golf izuzetno opasan sport), nekakvoga debeloga guzonje koji je nakon pola janjca prdnuo te opekao analni otvor biti odmah prebačen u Austriju u neku ponatu kliniku, to je najvažnije, a za nas..., možda šator na trgu za Stavrosom za doček Nove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SS-uDiogen 2015-08-03 09:22
Imati će dom zdra vlja parkiralište, a novci za zemljište su uplaćeni u Županijski proračun, pa pitaj svog Zlatka za lift. A ove tvoje podbadanje vezane uz heliodrom na Mataldi ako ga ikada i bude sigurno će biti u funkciji i slučajeva hitnoću. Nadam se stari da meni i tebi neće zatrebati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ...Trpimir 2015-07-25 10:30
I opet ce nas Gari pobijediti na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pogodak u ništaalkar 2015-07-25 12:02
Citat Trpimir:
I opet ce nas Gari pobijediti na izborima.
Nema šanse jer neće biti ni kandidat HDZ-a za gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # naređenjeDundo 2015-07-25 12:18
Citat alkar:
Citat Trpimir:
I opet ce nas Gari pobijediti na izborima.
Nema šanse jer neće biti ni kandidat HDZ-a za gradonačelnika.
Biće kako narede šefovi s Velog žala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pobjeda na izborimaGlasač 2015-07-25 12:03
Citat Trpimir:
I opet ce nas Gari pobijediti na izborima.
Neće! Previše je toga postalo očigledno, što je za nas porazno. Dok vijećnici obijesno mijenjaju vozni park, gradonačelnik kupuje vile (pardon, to je bio njegov brat), Mr 10% jahtu, njihova kamarila i poslovni partneri gradska zemljišta, dok se otočna baština rasprodaje i uništava, nitko više neće dati glas za tu opciju. Dosta je štete počinjeno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zadnji mandatDelija 2015-07-25 12:31
Citat Trpimir:
I opet ce nas Gari pobijediti na izborima.
“Dosta mi je politike. Ovo mi je zadnji mandat. Stres, pati zdravlje, vratit ću se turizmu…”, priznaje nam Cappelli.
Globus 24.9.2013.
globus.jutarnji.hr/hrvatska/100-milijuna-eura-za-hrvatski-otok-snova--projekt-losinj-de-luxe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # DobitFinanzministar 2015-07-25 13:10
U članku na gornjem linku rečeno je još nešto što je bolji argument od stresa i zdravlja. Agencija gradonačelnika ostvarila je dobit od 15500 kn, puno premalo da bi pokrilo njegov stil života, putovanja avionom, radne vikende udvoje, renoviranje i osobne troškove. Biti gradonačelnik administrativne jedinice s ovoliko atraktivnih zemljišta je neprocjenjivo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # James BondBond 2015-07-25 17:49
Citat Finanzministar:
U članku na gornjem linku rečeno je još nešto što je bolji argument od stresa i zdravlja. Agencija gradonačelnika ostvarila je dobit od 15500 kn, puno premalo da bi pokrilo njegov stil života, putovanja avionom, radne vikende udvoje, renoviranje i osobne troškove. Biti gradonače administrativne jedinice s ovoliko atraktivnih zemljišta je neprocjenjivo!
Ma daj pa ima on brata, a brat ima tasta - lova nije problem !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kinoRonilac 2015-07-25 13:15
Bolje bi im bilo da su bijelu zastavu kupili za kino koje će urediti. Bili bi kao Cinestar, a tamo se ne bi moglo naći ništa potopljeno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ne vjerujemhranitelj tuljana 2015-07-26 11:45
Koji sprd... a koja je vala sljedeća, možda Zabodaski... odogovara kriterijima :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bracobraco 2015-07-26 11:52
Citat:
Ma daj pa ima on brata, a brat ima tasta - lova nije problem ! A tast ne da lovu ?
A brat kao brat preko njega se pere lova ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Pismenost gradskih službiSansigot 2015-07-27 10:17
Znam da ova opaska nema veze s temom članka, ali posredna veza može se pronaći. Već izrečenim kritikama gradskim službama i gradskim dužnosnicima dodao bih još jednu, a to je niska razina pismenosti.
Da ne predstavljaju nas, sve otočane, bilo bi smiješno i uveseljavajuće, ovako je porazno za službe u kojima razina školske spreme, a sukladno tome i plaće iz godinu u godinu postaju sve više.
Ne postoji imenica Sušćan, kako to piše na gradskom službenom webu. Molimo prilikom zapošljavanja u gradske službe uvedite test pismenosti! I neka ga ne provodi slučajno nova ministrica svega i svačega, jer ona sama nije sposobna proći na njemu. Zaposlite lektora kad već ionako zapošljavate!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # SavjetnicaAamadeus 2015-07-27 19:38
Citat Sansigot:
Molimo prilikom zapošljavanja u gradske službe uvedite test pismenosti! I neka ga ne provodi slučajno nova ministrica svega i svačega, jer ona sama nije sposobna proći na njemu.
O njenoj pismenosti smo saznali sve što se ima saznati još dok je bila direktorica Osorskih glazbenih večeri:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # bandierarossa 2015-07-27 18:42
Čitajući ove komentare dolazimo do zaključka da je Gari najveći krivac za stanje na otoku. Nepristojan (ne zna pozdravljati starije kad ide ulicom), ne govori istinu (sve što vam obeća u razgovoru kod njega u kancelariji nikada ne napravi, bahat, licemjer, narcisoidan, zavidan (invidiož), osvetoljubiv. Prepoznali su ga i u HDZ-u i na slijedećim izborima stranka će mu okrenuti leđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # MedMedeni 2015-07-27 20:52
Svi su oni dobro umočili prste u med, a ne samo Cappelli! On je bahat, roza košuljicama prikriveni prostak, ali ekipa s njim nije bolja, pa i ako mu okrenu leđa to ih neće umiti. Postoje samo dva objašnjenja za podignute ruke za uništenje Lošinja: ili je ta ekipa bezgranično glupa ili dobro potplaćena. Ni u jednom slučaju više ne zaslužuju podršku Lošinjana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # GUWAAInspektor Rex 2015-07-27 21:16
Udruga GUWAA nije registrirana pod tim imenom u RH niti kao hrvatska niti međunarodna udruga, nema ih u registrima. Ako nisu registrirane u Hrvatskoj, kud je onda Grad Mali Lošinj uplatio novac za bijelu zastavu? Na mrežnim stranicama te udruge nema traga niti o sjedištu (piše samo da se sele u Norvešku) niti broju telefona, adresi.... Šta mislite jel itko u Gradu ima hrabrosti reći kako su uplatili novac za bijelu zastavu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # GUWAA = SUOZMRJInspektor Maigret 2015-07-27 21:52
Inspektora Reksa je na krivi trag navela ona ista provincijalna fasciniranost stranim celebritijima koja i lošinjskog gradonačelnika.
Međunarodna udruga GUWAA je zabilježena u Registru udruga RH (ne u registru stranih organizacija) kao SVJETSKA UDRUGA ZA OČUVANJE I ZAŠTITU MORA, RIJEKA I JEZERA iz Krapnja, Ulica II 28, pod registarskim brojem 15001295.
Kao takva ima žiro račun (baš kao i SRD Udica ili Bentos) i može naplatiti kakvu god promidžbu želi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # šmrkžbrmlj 2015-07-27 22:35
Skraćeni naziv: SUZMRJ
Naziv na stranim jezicima: -
Skraćeni naziv na stranim jezicima: -


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # GambeLevade 2015-07-27 22:12
Gari scampa perche i te ze za petama.I te fara za je bati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Volarića ne zajebavajRuždi 2015-08-01 17:55
Volariću ne zajebavaj Garija. Trebao je tebe pozvati da slikaš ili si se orijentirao i ti na palicu i bijelu lopticu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # GUWAInspektor Clouseau 2015-07-28 10:34
Znaći ta čudnovata svjetska udruga osnovana je tek prije nešto više od godine dana! I već se okolo šepuri nekakvim iskustvom i uredno skuplja lovu poreznih obveznika Grada Malog Lošinja što promtno izvršava naš vrli 1.pozer u gradu. Sumnjiva rabota!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # udrugebob rock 2015-07-28 14:24
To nije svjetska udruga isto kao što Institut Plavi Svijet nije institut. To je samo ime udruge a zvučni naziv je odabran namjerno zbog lakšeg iskamčivanja novca nas koji taj novac stvaramo..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # UposredbaZumba 2015-07-31 10:13
Citat bob rock:
To nije svjetska udruga isto kao što Institut Plavi Svijet nije institut. To je samo ime udruge a zvučni naziv je odabran namjerno zbog lakšeg iskamčivanja novca nas koji taj novac stvaramo..
Nekorektno je uvlačiti Plavi svijet kao analogiju projektu jednog spretnog muljatora, prodavača dima i magle. Plavi svijet je ozbiljna udruga koja se bavi sustavnim istraživanjima i značajno doprinosi očuvanju života u moru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Curavić u GlorijiCelbriti 2015-07-31 09:50
Mene ne čudi što su Gari i njegova savjetnica za međunarodnu suradnju nasjeli na diskretni šarm jednog hohštaplera o čijim dostignućima kojim je stekao zvjezdani status celebritija govori ovih par naslova iz časopisa Glorija:
Pišek i Curavić – ljubav i posao idu skupa
Po uzoru na svjetske zvijezde Madonnu i Davida Beckhama, modna marka Ed Hardy, čiji je butik otvoren sinoć u zagrebačkom centru Casscade, dobila je i domaća zaštitna lica – Nikolinu Pišek i Kristijana Curavića.
Ed Hardy poznati je ­američki brend čiji su modeli inspirirani radom američkog tatoo majstora Dona Eda Hardya, a njihov dizajn potpisuje francuski dizajner Christian Audigier . Među brojnim poznatima koji su uveličali sinoćnje otvoorenje našli su se Stefany Hohnjec, Stjepan Božić, Nives Celzijus, Aleksandra Grdić, Neven Ciganović…
Nikolina Pišek više nije s Kristijanom Curavićem
Nakon tri i pol godine ljubavne veze, Nikolina Pišek prekinula je s Kristijanom Curavićem. Vijest o njihovom rastanku iznenadila je mnoge, jer voditeljica Nove TV ničim nije dala naslutiti da je muče ljubavni problemi, a njezine izjave uvijek su govorile o velikoj ljubavi s roniocem.
– Svjesna sam koliko je naša veza jaka, tako da me to nije iznenadilo. Smiješno mi je kad me pitaju bojim li se hoće li me u showu prevariti, jer znam da je to nemoguće – kazala je Nikolina Pišek u nedavnom intervjuu za Gloriju. No, izgleda da se upravo to dogodilo.
– Da, istina je da smo Kristijan i ja definitivno prekinuli. Mislim da je konačno našao ženu koja mu odgovara – kazala je Nikolina Pišek za Extru, potvrdivši da ju je Kristijan Curavić ostavio zbog Žane Štrbac, koja je također bila u Farmi.
Nakon prekida, kako piše časopis Story, Nikolina je s kćerkom Hanom otišla na odmor u Španjolsku.
Da među njima nije sve blistavo, Nikolina Pišek najavila je i prije par mjeseci.
– On je vrlo romantičan tip, za razliku od mene koja sam praktična i pragmatična. Mnogi, dok me ne upoznaju, misle i da sam hladna, nepristupačna i zatvorena, ali to nije istina. Samo nisam sklona izljevima ljubavi u javnosti. Ljudima koje volim radije život uljepšavam na druge načine – skuham im omiljeno jelo ili ku­­pim nešto. Voljela bih i da je Kristijan takav, ali nije. On nikada neće otići u shopping i kupiti mi neku sitnicu, ali je za očekivati da skoči s padobranom i transparentom na kojem piše – volim te – kazala je Nikolina Pišek za Gloriju.
b]Kristijan Curavić: Još uvijek volim Nikolinu
Nikolina i ja više nismo zajedno, no ja je i dalje volim, i uvijek ću je vo­ljeti. Nismo prekinuli zbog Žane Štrbac, kako neki tvrde, niti zbog bilo koje druge osobe. Sa Žanom sam popio nekoliko kava, kao i s drugim sudionicima Farme, s kojima sam bio u dobrim odnosima. Nikolina i ja nismo varali jedno drugo, već smo u jednom trenutku shvatili da imamo različite životne prioritete – otkrio nam je 35-godišnji Kristijan Curavić, svjetski prvak u ronjenju na dah pod ledom s otoka Krapnja, koji teško podnosi krah trogodišnje ljubavne veze sa zagrebačkom TV voditeljicom Nikolinom Pišek (34).
Pogo­tovo mu teško padaju glasine da je “sjeme razdora” unijela Žana Štrbac (26), voditeljica emi­sije Nova lova, i tračevi da je među njima zaiskrilo dok su sudjelovali u reality showu Nove TV, koji je vodila – Nikolina.
Kristijan Curavić: Bojim se, u šprici je bilo tuđe krvi
Hodao sam morem u jednoj od mljetskih uvala, izviđajući situaciju prije početka čišćenja s dečkima. Od te gomile smeća nisam vidio dno. A onda sam osjetio mali ubod. Podigao sam stopalo i shvatio da sam nagazio na iglu. U šprici je još bilo tuđe krvi. Frka me. Život mi se u toj sekundi možda zauvijek promijenio. Sada mi samo ostaje čekati pregled i rezultate analize te se nadati da se nisam nečim zarazio. Valjda će nadležni sada shvatiti da se ovakvo što više ne smije događati. Moramo biti spremniji za katastrofe ovakve vrste. I ja sam naučio svoju lekciju. Dok ne nabavimo zaštitnu opremu, više se neću dovoditi u takve, opasne situacije – izjavio je je Kristijan Curavić, naš najpoznatiji ronilac, za Jutarnji.hr
Liječnički pregled prekinuo ga je na nekoliko sati u čišćenju jadranskog podmorja od smeća koje je prošlog vikenda u neviđenim količinama zatrpalo pelješku obalu i cijeli Mljetski akvatorij. Kike je na mjesto događaja došao u utorak s još nekoliko ronilaca iz svoje udruge Guwaa . Ono što je osjetio kada je vidio Jadran, teško je, kaže, opisati.
Kristijan Curavić čistio podmorje splitske Rive od smeća
Poznati ronilac Kristijan Curavić pokrenuo je akciju čišćenja podmorja splitske Rive, a njegov je ‘ulov’ u subotnje ujutro bio poražavajući – iz mora je u samo par sati izvadio nekoliko automobilskih guma te razno drugo smeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # "Crvena luka" dobila Bijelu zastavu za čisto moreCrvena luka 2015-07-31 12:24
"Crvena luka" dobila Bijelu zastavu za čisto more

slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nema je višeMiro 2015-07-31 13:45
Citat Crvena luka:
"Crvena luka" dobila Bijelu zastavu za čisto more
slobodnadalmacija.hr/.../...
A Lošinj ostao bez nje :lol: Nepoznati počiinitelj je svoj sud o vrijednosti Bijele zastave izrazio uklanjanjem zastave i rušenjem postolja i table.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Olupina u BaldarkamaRonilac 2015-07-31 13:57
Citat Miro:
Citat Crvena luka:
"Crvena luka" dobila Bijelu zastavu za čisto more
slobodnadalmacija.hr/.../...
A Lošinj ostao bez nje :lol: Nepoznati počiinitelj je svoj sud o vrijednosti Bijele zastave izrazio uklanjanjem zastave i rušenjem postolja i table.
Možda su mu zasmetale zadnje scene u ovom filmiću. Priznanje baš ne paše uz brodsku olupinu u uvali :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Reciklaža Bijele zastaveFukara 2015-08-10 09:03
Citat Miro:
Citat Crvena luka:
"Crvena luka" dobila Bijelu zastavu za čisto more
slobodnadalmacija.hr/.../...
A Lošinj ostao bez nje :lol: Nepoznati počiinitelj je svoj sud o vrijednosti Bijele zastave izrazio uklanjanjem zastave i rušenjem postolja i table.
Nije to bila kritika nego ekonomika. Curavić ih je demontirao i postavio pred Belvijem ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ....Ćunskot 2015-08-10 09:37
Jednu bijelu zastavu treba zabit i u Ćunskom nasuprot kontejnerima za smeće, ups.... nasuprot hrpetini građevinskog i inog otpada iskrcanog uz krivinu na ulazu u selo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # "Neovisni" Siniša Dakićfrrrr 2015-08-10 10:00
Citat Fukara:
Nepoznati počiinitelj je svoj sud o vrijednosti Bijele zastave izrazio uklanjanjem zastave i rušenjem postolja i table.
Nije to bila kritika nego ekonomika. Curavić ih je demontirao i postavio pred Belvijem ;-)Na aktualnom satu zadnje sjednice GV Siniša Dakić-Barichiev ich (neovisna lista) zatražio je uklanjanje dvaju potopljenih plovila iz Valdarka (otoci.net). Da je zaista neovisan priupitao bi gradonačelnika i za razbacivanje našim novcem za kupovanje priznanja uvali s dvije brodske podrtine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # cappellicappelli 2015-08-07 21:49
Neka grad objavi spisak potpora, dakle davanje našeg novca za potporu...
Kamalić Mario
Kamlić Griša
Ivan Volarić
Ovo je van svake pameti ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # PotrebitiPoticaji 2015-08-08 20:17
Bravo, Cappelli.
Još jednom si pokazao da ti i tvoja ugledna gđa. iz grada znate raspolagati novcem svih građana Lošinja. Od potpora niste izostavili ni mladog poduzetnika koji ima monopol u pranju automobila a lani je kupio auto od 140.000,00 €. Da, sina Gosp.Sandra Volarića. Hvali ti na brižnom vođenju gradskih financija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ruka ruku mijeroko 2015-08-08 22:22
Citat Poticaji:
Od potpora niste izostavili ni mladog poduzetnika koji ima monopol u pranju automobila a lani je kupio auto od 140.000,00 €. Da, sina Gosp.Sandra Volarića. Hvali ti na brižnom vođenju gradskih financija.
Dotični je dobio ne samo financijsku nego i političku potporu za budućeg gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # futuro sindacovaso pelagić 2015-08-09 02:17
A šta mu fali?? Para nosom oblake isto ko i Gari i biće odličan gradonačelnik..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # no wayMikroMan 2015-08-09 07:49
Citat vaso pelagić:
A šta mu fali?? Para nosom oblake isto ko i Gari i biće odličan gradonačelnik..
Bolje mu je da se drži obiteljskog posla ili prestižnog fakulteta koji je završio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # zastavnik KikeBili 2016-06-28 20:46
kike Curavić uspio prodati još jednu Bijelu zastavu.
novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Kristijan-Curavic-urucio-priznanje-Bijela-zastava-Novalji-i-Kampu-Strasko
Bijela zastava najviši je svjetski simbol čistoće podmorja, kao i zaštite i očuvanja života u podmorju te je motiv i dokaz kvalitete svakom tko se brine o očuvanju okoliša. Ma možeš mislit :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Bijele zastave na pola kopljaGargamel 2018-02-04 13:16
Svi koji su sudjelovali u "osvajanju" Bijele zastave za Grad Mali Lošinj i Jadranku d.d. i hvalisali se tim dostignućem plaćenim na teret gradskog proračuna, odnosno love iz Sibira sada mogu vidjeti s kim su poslovali:
Ronilac Kike Curavić skupljao od županija i tvrtki milijune eura za zaron na Južni pol, na koji nikad nije otišao, a pare nije vratio. DORH podigao optužnicu
Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Kristijana Kike Curavića. Otkud sad to, pitat će jedni, no drugi, nešto upućeniji, nisu iznenađeni. Priča je krenula prije desetak godina....
....
Da vam ne kvarim zadovoljstvo detalje o ovoj prevari pročitajte sami (Baš me zanima je li i Kapeli nasjeo na mamac da na naš račun financira zaron na Južnom polu), ali citirat ću dio o Bijeloj zastavi kojom je Curavić namagarčio ministra turizma na naš račun.

oliko košta Curavićeva bijela zastava

Kristijan Curavić osim Južnog pola ima još jedan projekt, a to je dodjela bijele zastave. Svi znamo za plavu zastavu, međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i obalja. Da bi neka plaža bila vlasnik plave zastave, uz ekološke kriterije, mora udruzi "Lijepa Naša" platiti i određen novac. "Cijena koju udruga "Lijepa Naša" naplaćuje za jednu plavu zastavu je 22 tisuće kuna, a Poreč u posljednjih nekoliko godina za tri plaže uz popust plaća po 44 tisuće kuna. Nekad je ta cijena, kažu, bila i viša", navodi porečki portal Parentium u tekstu iz 2012. Sličan projekt provodi i Curavić koji se dosjetio da bi on mogao po Jadranu postavljati bijelu zastavu.
Gospodinu Curaviću smo poslali ove upite kako bi nam objasnio detalje projekta koji je također financiran novcem lokalnih jedinica:
- Kako vam ide projekt "White Flag", tj. bijele zastave?
- Koliko općina ili neka institucija treba platiti tu zastavu i koje su vaše, a koje njihove obaveze?
- Je li uplata jednokratna ili se i svake godine treba uplatiti neki iznos?
- Je li bijela zastava samo vaš projekt ili imate licenciju neke druge tvrtke – društva?
- Što je u principu Bijela zastava, na osnovu čega vi vršite naplatu postavljanja te zastave?
- Koliko plaža, mjesta, objekata ima tu zastavu?
Međutim, gospodin Curavić se nije htio očitovati po tim pitanjima, no dio hrvatskih plaža i turističkih objekata su vlasnici tih zastava, pa nas je zanimalo koliko su oni uplatili gospodinu Curaviću.
– Grad Mali Lošinj vlasnik je certifikata Bijele zastave od 18. srpnja 2015. godine za plažu Valdarke te je to jedini vid suradnje s gospodinom Curavićem. Od tada pa do danas za Bijelu zastavu Grad je uplatio 24 tisuće kuna i to – Licencija za 2. godinu plaćena je 25. kolovoza 2017. u iznosu od 10 tisuća kn – Licencija za 1. godinu plaćena je 17. kolovoza 2016. u iznosu od 14 tisuća kn – navode nam u Malom Lošinju.

Na naše pitanje jednom čelniku lokalne zajednice, koji je inzistirao da ostane anoniman, što su dobili od postavljanje bijele zastave, kratko je rekao: "Mislimo da je to bilo dobro ulaganje".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Glumac glumcima....gost 2018-02-04 13:39
Stvarno su biseri u GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sjaj ofucanihRonilac 2018-02-05 09:17
Citat Gargamel:
- Koliko plaža, mjesta, objekata ima tu zastavu?
Međutim, gospodin Curavić se nije htio očitovati po tim pitanjima, no dio hrvatskih plaža i turističkih objekata su vlasnici tih zastava, pa nas je zanimalo koliko su oni uplatili gospodinu Curaviću.
– Grad Mali Lošinj vlasnik je certifikata Bijele zastave od 18. srpnja 2015. godine za plažu Valdarke te je to jedini vid suradnje s gospodinom Curavićem. Od tada pa do danas za Bijelu zastavu Grad je uplatio 24 tisuće kuna i to – Licencija za 2. godinu plaćena je 25. kolovoza 2017. u iznosu od 10 tisuća kn – Licencija za 1. godinu plaćena je 17. kolovoza 2016. u iznosu od 14 tisuća kn – navode nam u Malom Lošinju.
Na naše pitanje jednom čelniku lokalne zajednice, koji je inzistirao da ostane anoniman, što su dobili od postavljanje bijele zastave, kratko je rekao: "Mislimo da je to bilo dobro ulaganje".
Nakon svega vidimo da je naslov članka Projekt Bijele zastave nije ekološki, nego promotivni projekt samo djelimično točan. Zaista projekt nije ekološki, kako je Genov dokazala ali nije ni promotivni. Jer to je projekt kojim je jedan šibicar na prijevaru mlatio pare. Pa ako je išta promovirao, prodajom bijelih zastava Curavić je promovirao glupost i neodgovornost lokalnih šerifa u trošenju novca iz proračuna te njihovu provincijalnu zaslijepljenost sumnjivim sjajem ofucanih "celebritija".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


Babuška Kolinda i druge teme, video

prime

 


SVJETSKI STATISTIČKI PODACI U STVARNOM VREMENU


 

Članak 69. Ustava RH

Volim LošinjSvatko ima pravo na zdrav život.
Volim LošinjDržava osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Volim LošinjSvatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 17.12.2018 07:16
  ne spomeni imena gospodina
  Misliš li možda na onu raspravu koju si odlučio na silu prekinuti, navodno zbog ponavljanja ...
   
 • Satirički prilozi

  Leola 17.12.2018 07:15
  Satirički prilozi
  Thank you, І һave recentⅼy been loߋking for info аpproximately thiѕ topic ffor ages and ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  gost 16.12.2018 20:40
  Evo vam kad vi hoćete ...
  Andrino Maljevac: "Netko dobije rak, netko ne dobije rak, kako tko ima sreće, ali moramo ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  S.D. 16.12.2018 20:10
  Nećes babo.
  Baba kuka a golf prolazi :lol: :lol: :lol:
   
 • Povodljivost Gradskog vijeća

  Fukara 16.12.2018 18:56
  Case closed
  Sada kad je predmet zaključen, vratimo se tom mnogo važnijem pitanju. Zapisnik sa sjednice ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 16.12.2018 16:33
  ???
  Koje rasprave?
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Administrator 16.12.2018 16:21
  Švercanje okončane rasprave
  Dva pokušaja švercanja okončane "dimnjačarske" rasprave pod okriljem rasprave o podrijetlu ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 16.12.2018 16:12
  treći put
  Ne potcjenjuj ga! :) Probao sam dvaput i ne da. Sorry, nije do mene.
   
 • »Svaštara« 2

  čuvar plaže 16.12.2018 15:03
  ???
  Možda ministar računa na Ukrajinke?
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  gost 16.12.2018 13:46
  ......
  Uspjeh na izborima nije dokaz kvaliteta izabranog. Vidi pod Culej. Ili Glasnović. Ima ih ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  gost 16.12.2018 10:55
  FU
  Baš lijepo od vas što piXdarijama odvlačite pažnju od golfa. Prvi od 1000 zaslužuje da ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  prolaznik 16.12.2018 10:44
  znači moram i stisnuti
  Oh ne, ja se ispričavam, ovi hakeri stvarno puno znaju.
   
 • Priča o golfu - tri koraka do uspjeha

  gost 16.12.2018 10:18
  Jer to ste vi tražili
  Pa tako je bilo do kraja rasprave. Jasno i glasno su rekli, a umalo jednoglasno odlučili ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Promotor Istine 16.12.2018 10:10
  Nije važno, ali ...
  U situaciju da ponovno obrazlažeš došao bi da si već obrazložio zašto bi tu riječ ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  hranitelj tuljana 16.12.2018 10:07
  blago onom tko te ima.
  Oh, ispričavam se što sam pretpostavio da ne treba posebno napominjati da je kod svakog ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Potjeh 16.12.2018 09:58
  Imat će golf!
  Podrška protiv predstave koju nam priređuju Jadranka, Grad i Županija (a ja bih dodao i ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  prolaznik 16.12.2018 09:55
  ???
  I ovo gore je svakako neistina. Ja sam prošetao of trga do Vele rive i nazad, i ništa se ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Tin 16.12.2018 08:50
  ...
  Evo nam i licenciranog hakera sa diplomom :lol:
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 15.12.2018 22:38
  informatička pismenost (2)
  Mislim da nije do IP adrese nego kolačića u pregledniku. Dovoljno je postaviti postavke ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 15.12.2018 22:34
  finski i ruski golf
  Na žalost ne smijem ponovno obrazlagati jer će kripl od administratora u tome naći povod ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  hranitelj tuljana 15.12.2018 20:51
  informatička pismenost
  Ovo je, svakako, neistina. Jer dovoljno je prošetati do sljedećeg kafića sa wi-fi ili ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Promotor Istine 15.12.2018 20:31
  Nije se igrati s okolišom
  A da li možeš obrazložiti zašto bi tu riječ trebalo izbjeći? Nije isto radi li se o ruskom ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Dendi 15.12.2018 20:08
  Zagađenje škverom
  Naravno da bi zasmetalo i zasmetalo je Bojani Genov prije 20 godina kad je direktor škvera ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Istina 15.12.2018 19:19
  tako je
  A bi li onoga koga zanima zaštita okoliša i ekologija, zasmetalo zagađenje u škveru?
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 15.12.2018 19:19
  pišem ti pismo
  Slažem se, moglo se u potpunosti izbjeći tu riječ i zadržati na "pogodovanju investitoru" ili ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Promotor Istine 15.12.2018 18:37
  Okus teorije zavjere?
  Da je napisana samo napomena o kapitalu, a bez oznake podrijetla zvučala bi jako komunistički ...
   
 • Priča o golfu - tri koraka do uspjeha

  Kalimero 15.12.2018 18:22
  Našle krpe zakrpu
  Ne mogu vijećnici biti savjesniji i odgovorniju u vršenju dužnosti od gradonačelnice kad ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  objektivno 15.12.2018 18:18
  izvor kapitala
  Nije to nužno "ruska lova". Zagreb ima proračun od više od milijardu eura godišnje, a ...
   
 • Nezakonito, neprihvatljivo, neodrživo

  Kalimero 15.12.2018 17:47
  .....
  A ruska lova čuda radi. Bandić će uskoro kupiti i onih par preostalih SDP-ovaca.
   
 • Priča o golfu - tri koraka do uspjeha

  uvozni radnik 15.12.2018 17:24
  stranac radnik
  " otvorit će se preko 100 radnih mjesta nakon izgradnje golf terena...." zato je naš ...